Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Βγάζουν γλώσσα οι Αλβανοί! Ποιος Είσαι Πρωθυπουργέ της Αλβανίας; Γιατί δεν λες την Αλήθεια;


ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ! ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ…
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΚΟΙΤΑΞΤΕ "ΧΗΜΕΙΑ" ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΠΑΣΟΚΟΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ", ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΣΗΜΙΤΗ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ "ΣΚΕΦΘΕΙ" ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Ο κ.Ε."ΡΑΜΑ", ΜΕ ...ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΒΒΑΤΑ, ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟ κύριο ΔΕΞΙΑ... (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ κ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;)
ΚΟΙΤΑΞΤΕ «ΧΗΜΕΙΑ» ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΠΑΣΟΚΟΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»,
ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΣΗΜΙΤΗ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ «ΣΚΕΦΘΕΙ» ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Ο κ.Ε.»ΡΑΜΑ», ΜΕ …ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΒΒΑΤΑ,
ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟ κύριο ΔΕΞΙΑ…
(ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ κ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;)
ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ! ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ… ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΙΒΛΙΑ… ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ… ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΝΑ «ΠΟΝΑΝΕ» ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΝΑ «ΠΑΛΕΤΑΙ» Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…
ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΤΥΧΗΣ Ο κ."ΡΑΜΑ",  ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ... "ΞΑΔΕΛΦΟ" ΤΑΓΙΠ...
ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΤΥΧΗΣ Ο κ.»ΡΑΜΑ»,
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ …
«ΞΑΔΕΛΦΟ» ΤΑΓΙΠ…
Δεν θα φύγουμε όμως απο το θέμα. Το θέμα εδώ είναι ο άθλιος αυτός γείτονας, ο όντως ‘ξάδελφος’ του Τούρκου στην Χερσόνησο του Αίμου (ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΟΧΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;), ο Αλβανός!
Ï Ðñüåäñïò ôïõ ÐÁÓÏÊ Ãéþñãïò ÐáðáíäñÝïõ óõíáíôÞèçìå ìå ôïí ðñüåäñï ôïõ Óïóéáëéóôéêïý Êüììáôïò ôçò ÷þñáò Åíôé ÑÜìá óôá Ôßñáíá, ÐáñáóêåõÞ 26 Éïõíßïõ 2009. (EUROKINISSI // ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ)
ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΜΩΣ… ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΚΑΘΕ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
4
(Όταν προ ολίγων μόλις ημερών, ξαναέγινε λόγος στα Τίρανα, για αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων, ΠΟΥ στα κομμάτια ήταν το ΠΛΕΟΝ ΑΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ή Εξωφρενικών;;; – της Ευρώπης, το «δικό μας»; Το θέμα το έθαψαν ξανά… Σού «λένε» , ποιός τώρα κάθεται να διαβάσει αλβανικό Τύπο; Άστο… Και όμως, άν «θάψουν» πυρηνικά απόβλητα, θα έχουμε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα, αφού είμαστε ΠΟΛΥ κοντά τους! Ακούει κανένας βουλευτής; Μπάαααα…)
5
ΘΕΜΑ ΜΑΣ σε αυτό το σημείωμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Έντυ «Ράμα».
Ίσως ορισμένοι να παραξενεύθηκαν, βλέποντας στο κείμενό μας, να βάζουμε εισαγωγικά στο επώνυμο του «Αλβανού» αυτού κυρίου.
ΕΔΩ, Ο "Ε.ΡΑΜΑ" ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ "Φ.ΝΑΝΟ"... ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ "ΝΑΝΟ";;;
ΕΔΩ, Ο «Ε.ΡΑΜΑ» ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ «Φ.ΝΑΝΟ»…
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ «ΝΑΝΟ»;;;
ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ…
Ο πατέρας του κ.Έντυ(;) ήταν ο μακαρίτης σήμερα Χρήστος Ράμας!
Έλλην δηλαδή, εκ Πρεμετής, αλλά το θέατρο που παίζεται εκεί στη Αλβανία, δεκαετίες τώρα, «προβλέπει» τον ‘εξαλβανισμό’ αμέτρητων ελληνικών επωνύμων, «κόβοντας και ράβοντας», καταλήξεις ή συλλαβές, ώστε να μήν «μαρτυριέται» με τίποτε, ποιές είναι οι ΑΛΗΘΙΝΕΣ ρίζες!
Ο Χρήστος Ράμας λοιπόν, υπήρξε στην Αλβανία διακεκριμένος γλύπτης, σπουδασμένος και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ενώ η ειδικότης του ήταν οι προτομές.
Του είχε απονεμηθεί απο το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, ο τιμητικός τίτλος ‘Αρτίστι ι πόπουλι’ δηλαδή, σάν να λέμε ‘καλλιτέχνης του λαού’…
Η μητέρα του κ.πρωθυπουργού, είχε αδελφό τον Σπύρο Κολέκα, απο το Βούνο της Χειμάρας. Ο Σπύρος Κολέκας, απο το 1947, ανήκε και συμμετείχε στο ονομαστό επί κομμουνισμού και ‘χοτζέϊκης’ επινοήσεως ‘μπυρό πολιτίκ’, ήτοι ‘πολιτικό γραφείο’, έως το 1991, επιζώντας μάλιστα περιέργως, απο τις συνεχείς εκκαθαρίσεις του Χότζα, κατά των παλαιών συνεργατών του, όπως έκανε άλλως τε και ο αιμοτοβαμμένος Στάλιν…
Άρα έχουμε να κάνουμε – στα Τίρανα – με ακόμα ΕΝΑΝ Γ Ε Ν Ι Τ Σ Α Ρ Ο!
Όπως ακριβώς ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ – ελάχιστες φορές το έγραψαν στον Τύπο… – είναι ο πρωθυπουργός της θνησιγενούς Βαρντάρσκας (Σκοπίων), ο δήθεν «Γκρουέφσκυ», του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Νικόλαος Γρόλλιος! Και ο τάφος του παππού του, που έπεσε μαχόμενος με τον στρατό μας εναντίον των Ιταλών, στα Βορειοηπειρωτικά βουνά, υπάρχει ακόμα έξω απο την Φλώρινα!
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ «ΑΝΕΚΔΟΤΟ» ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ‘ΑΛΒΑΝΙΑ’, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…




hellasforce

ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ! Εστάλη το «Κομάντο στο Καστελόριζο!»


%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf1
Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Στρατού που έστειλε τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού στην 95 ΑΔΤΕ και στο στο Τρίγωνο του Καστελόριζου να επιθεωρήσει την ετοιμότητα των Υπερασπιστών των νησιών !
%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf2
Το ΓΕΣ επέλεξε να στείλει τον «ΓΕΠΣ «Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο ικανότατο Αξιωματικό των Καταδρομών και πρώην ΑΣΔΕΝάρχη ,(γνωρίζει άριστα τα κατατόπια ) και σε συνεργασία με τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ τον Υποστράτηγο Βασίλη Κουκουλομάτη Κομάντο και αυτός ,να κλείσουν όλες τις πιθανές τρύπες στην Άμυνα των νησιών …
Ευτυχώς που τα Επιτελεία μας έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στις απειλές από τα Αρμόδια Υπουργεία !
Να επισημάνουμε βέβαια ότι στην 95 ΑΔΤΕ και ειδικά για το Καστελόριζο έχουν σχεδιαστεί και έχουν δοκιμαστεί σχέδια αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και Ειδικών καταστάσεων…Ενώ και το ΓΕΕΘΑ έχει εκπονήσει σχέδια αντιμετώπισης της Ναυτικής Τούρκικης Απειλής στο Αρχιπέλαγος και δεν αναφερόμαστε μόνο στα Πολεμικά Σκάφη Επιφανείας
%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf3

Νέα Ισχυρή ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εναντίον της Τουρκίας


%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b6%ce%bc
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ –ΧΕΤΖΜΠΟΛΑΧ – ΣΙΙΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι τις εξελίξεις στην Συρία, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από εκεί δημιουργούν ένα πολύ αρνητικό κλίμα για την Άγκυρα και έχουν θορυβήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, αυτές τις μέρες έγινε σημαντική συνάντηση των Κούρδων του PYD, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας με την ηγεσία της λιβανέζικης Χετζμπολάχ, ισχυρή δύναμη της οποίας βρίσκεται στην Συρία κα μάχεται τους Τζιχαντιστές, στην οποία αποφασίστηκε η κοινή δράση εναντίον της διάθεσης της Τουρκίας να προχωρήσει ανεξέλεγκτα μέσα στο συριακό έδαφος. Δηλαδή με λίγα λόγια να μπει φράγμα στις τουρκικές επιδιώξεις και κυρίως στην επιδίωξη της Άγκυρας να διώξει τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη.
%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b6%ce%bc
Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι όποια προσπάθεια των Τούρκων να επιχειρήσουν κατά της πόλης του Menbiç, δυτικά του Ευφράτη που βρίσκεται στα χέρια των Κούρδων, θα αντιμετωπιστεί με κοινή ενέργεια Κούρδων, της Χετζμπολάχ, αλλά και του Σιϊτικού στρατού, που έχει σχηματιστεί στην Συρία για να υπερασπιστεί το καθεστώς Άσαντ.
Σχετικά με αυτόν τον λεγόμενο Σιϊτικό στρατό, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι μια μεγάλη δύναμη που σχηματίστηκε τελευταία αποτελούμενη από 50.000 ενόπλους που διοικείται από Ιρανούς και έχει στελεχωθεί από Σιΐτες του Ιράν, Αφγανιστάν και Υεμένης και είναι ιδιαίτερα μαχητική κατά των Τζιχαντιστών, αλλά και κατά της Τουρκίας την οποία κατηγορούν ότι έχει βοηθήσει όλα τα τελευταία χρόνια τους δολοφόνους του ISIS.
Η εξέλιξη αυτή ίσως δίνει και μια εξήγηση σε εμάς για την τελευταία τουρκική προκλητικότητα. Ο νοών νοείτο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



hellasforce

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΟ… ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ! ΞΕΜΕΙΝΕΣ ΑΠΟ «ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ …ΑΡΑΒΕΣ;;;
ΠΟΛΥ …»ΜΟΝΤΕΡΝΟ» ΤΟ ΚΚΕ! ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!…
%ce%ba%ce%ba%ce%b51
ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ ΡΕ «φουκαρά» ΔΗΜΗΤΡΗ; ΣΟΥ «ΣΩΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ …ΑΡΑΒΕΣ;;; Το ΔΗΘΕΝ «τιμημένο» ΚΚ€, φαίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια έπαθε ΖΗΜΙΕΣ με τις διάφορες διασπάσεις του σε ΚΚΕ μ-λ, ΚΚΕ λ-μ, ΟΑΚΚΕ και αποφάσισε, αφού βλέπει πως δεν «τραβάνε άλλο» τα παραμύθια για το προλεταριάτο, για τον Λένιν και τον Μαρξ, να τυπώσει προκηρύξεις στην …αραβική γλώσσα, όπου καλεί τους απανταχού ισλαμοτζιχαντιστές να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του!
ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ  ΤΟΥ 'ΠΑΜΕ'! "ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ" ΚΟΥ-ΚΟΥ-ΕΔΕΣ, Ε;
ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΤΟΥ ‘ΠΑΜΕ’! «ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ» ΚΟΥ-ΚΟΥ-ΕΔΕΣ, Ε;
Συγκεκριμένα, στο Μενίδι Αττικής πετάχθηκαν στους δρόμους (στην κυριολεξία…) φυλλάδια, τα οποία καλούσαν τους …λαθρομετανάστες(!!!) να παρευρεθούν στην εκδήλωση του ΚΚΕ, το παρελθόν Σάββατο στο Μενίδι!
ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!
Δηλαδή τώρα, η νέα διάσπαση του ΚΚΕ, θα είναι σε …«ΚΚΕ αλλάχ ακμπάρ», μιας και πέρα από το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας, κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου παππού, έχουν τα πρωτεία και σε διασπάσεις!
Μά, με την ΑΣΤΕΙΑ φράση στο φυλλάδιο, «ο σοσιαλισμός, είναι το δικό μας μέλλον», πιστεύετε ότι θα πείσετε κανέναν;
%ce%ba%ce%ba%ce%b53
ΞΕΦΤΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, ΡΕ ΔΟΛΙΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ…

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


O υπουργός Αμύνης Καμμένος δήλωσε πως θα μεταφερθούνε στην Θράκη νέες μονάδες


O υπουργός Αμύνης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ-κόμματος εταίρου της κυβέρνησης Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως κάποιες μονάδες που βρίσκονται στην νότια και κεντρική Ελλάδα θα μετακινηθούνε στην περιοχή της Δυτικής Θράκης και ότι θα ενισχυθεί στην περιοχή η στρατιωτική παρουσία.
Ο υπουργός Αμύνης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στις 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη επισκέφτηκα Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.  Τον Καμμένο στις επισκέψεις του συνόδευαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Σ.Ξ.  Βασίλης Ταλλίδης. Ο Καμμένος με ελικόπερο τύπου Σινούκ, αρχικά πήγε στην διοίκηση του Δ΄ Σ.Σ. στην Ξάνθη. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Καμμένο μετά από τρεις δοκιμές μπόρεσε και κατέβηκε με δυσκολία στην πίστα.  Ο Καμμένος μετείχε στην τελετή παράδοσης σημαιών σε τρεις μονάδες. Στην ομιλία που έκανε εκεί ανέφερε πως αποσκοπεί στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας.
ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ¨ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ¨
Από εκεί ο υπουργός Αμύνης Καμμένος πήγε στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου και επισκέφτηκε το μειονοτικό σχολείο του χωριού που επισκευάστηκε. Ο Καμμένος απευθυνόμενος στους μαθητές είπε πως προσπάθησαν για να αποδώσουν ένα ακόμη πιο ωραίο σχολείο και χρησιμοποίησε την φράση ¨ Ως Ένοπλες Δυνάμεις με τις δυνατότητες που έχουμε θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε σε περιοχές της Θράκης και τα Πομακοχώρια όπου υπάρχει ανάγκη¨.
…………………
…………………
%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf
 http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2104
30/9/2016
Σχ tourkikanea.gr: Ο Καμμένος είναι κατά την ταπεινή μας άποψη πολύ καλός υπουργός Αμύνης . Σαν πολιτικό μπορούμε να του καταλογίσουμε διάφορα αλλά στο πόστο που είναι και με δεδομένη την συγκυρία είναι πολύ καλός. Και όσοι τον ειρωνεύονται καλά θα ήταν να θυμηθούνε πόσα λαμόγια έχουν περάσει από την θέση του… Να ξέρετε φίλοι μου πως ¨πάντα υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό που τώρα έχεις¨… 
Αυτοί οι οποίοι ειρωνεύονται τον Καμμένο επειδή του αρέσουν οι στρατιωτικές στολές, μήπως θυμούνται πως κάποτε είχαμε πρωθυπουργό (Σημίτη) που δεν ήθελε καν να πηγαίνει επισκέψεις  στα στρατόπεδα ;…
Μήπως θυμούνται πόσα χρόνια είχαμε υπουργό Αμύνης τον Άκη ;…
Τώρα αν κάποιοι έχουν διαθέσιμο για την θέση αυτή καποιον σαν τον κάτωθι, ας μας το πούνε. Και εμείς μαζί τους !
index


Νικόλαος Πλαστήρας





kranos.gr

Προς αποχώρηση το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση χρέους

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ


Προς αποχώρηση το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση χρέους

Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ομιλεί κανείς πλην της Γενικής Διευθύντριας και των στελεχών του, τονίστηκε χθες μετά την κυκλοφορία πληροφοριών ότι το Ταμείο δεν θα λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα πριν από τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών.
Ελληνικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος σύμφωνα με το Πρακτορείο Bloomberg, τόνισε ότι το ΔΝΤ «μπορεί να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές». Ως γνωστόν η εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο ίδιος αξιωματούχος, φέρεται να χαρακτήρισε ως «απίθανο» το ενδεχόμενο να συμμετάσχει φέτος το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και τη δήλωση του Ευρωπαίου αξιωματούχου.
Πηγές εκτός Ταμείου τόνισαν τα εξής:
- Το ΔΝΤ πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο.
- Με βάση αυτή τη θέση, το Ταμείο πιστεύει ότι οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να αποδεχθούν γενναία ελάφρυνση του χρέους.
- Σε ανύποπτο χρόνο στελέχη του ΔΝΤ ενημέρωσαν όλους τους ενδιαφερομένους ότι η συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα εξαρτάται από τη βιωσιμότητα του χρέους.
- Εάν οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας απορρίψουν το αίτημα του Ταμείου, δεν πρέπει να θεωρηθεί έκπληξή η αποχώρησή του από την Ελλάδα. Αντίθετα είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο, καθώς χωρίς ελάφρυνση χρέους αρνείται να συμμετέχει χρηματοδοτικά.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει δηλώσει στα ενδιαφερόμενα μέρη ότι δεν επιθυμεί λύση του θέματος του ελληνικού χρέους πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Οπότε, από τη στιγμή που το Ταμείο και οι δανειστές έχουν οχυρωθεί στις θέσεις τους δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας.
Πηγές της Ουάσιγκτον που έχουν γνώση των συζητηθέντων αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ «τα έχουν» με τους Ευρωπαίους, που παραμένουν αδιάλλακτοι για το θέμα του χρέους και επίσης κατακρίνουν την Αθήνα διότι δεν έχει υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έδωσε υποσχέσεις και δεν τις τήρησε.
Οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα, θα ολοκληρώσουν την έκθεση βιωσιμότητας ως το τέλος του έτους, όπως δήλωσε επίσημα και δημόσια ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις. Με τα σημερινά δεδομένα η έκθεση αυτή δεν θα είναι θετική για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι δανειστές της χώρας μας πρέπει να ετοιμαστούν για να αναλάβουν τις ευθύνες που θα προκύψουν από την επιβεβαίωση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Μιχάλης Ιγνατίου






imerisia.gr

«Κραχ» στην αγορά - Χιλιάδες λουκέτα, περισσότερα και από πέρυσι με τα capital controls


«Κραχ» στην αγορά - Χιλιάδες λουκέτα, περισσότερα και από πέρυσι με τα capital controls

Η υπερφορολόγηση έχει «γονατίσει» τις ελληνικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τα «λουκέτα» να πολλαπλασιάζονται και αριθμητικά να ξεπερνούν αυτά που καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα πέρσι όπου είχαν να αντιμετωπίσουν και τα capital controls. 
Η πτώση της κατανάλωσης, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερφορολόγηση είναι πια δυσβάστακτα για το ελληνικό επιχειρείν και υπάρχει σοβαρό κίνδυνος οριστικού «κραχ» στην αγορά. Γι' αυτό και έξι επιχειρηματίες απηύθυναν μέσω της «Η» έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει την υπερφορολόγηση και να προχωρήσει σε κινήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα 
Οπως προκύτπτει από τα στοιχεία του Γενικού  Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 ως προς την ίδρυση και τη διακοπή της λειτουργίας επιχειρήσεων ήταν συγκριτικά κατά πολύ χειρότερο από τα αντίστοιχο διάστημα του 2015 ενώ ως προς το σύνολο (σ.σ. για το εννεάμηνο του 2016), οι διαγραφές ξεπερνούν τις εγγραφές (21.654 εγγραφές - 24.330 διαγραφές).
Στο μέτωπο των διαγραφών το πρώτο εννεάμηνο  καταγράφεται αύξηση 33,35%, ή 24.330 κλειστές επιχειρήσεις, έναντι 18.245 την ίδια περίοδο το 2015.
Οι νέες εγγραφές σε σχέση με το 2015, μειώνονται κατά 10,41% περιοριζόμενες σε 21.657, έναντι των 24.174.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός ίδρυσης ατομικών επιχειρήσεων υποχώρησε το 2016 στις 14.335 από τις 17.359 το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Αντίθετα οι ιδρύσεις Ανωνύμων Εταιρειών (434 έναντι 453) υπέστησαν μικρή υποχώρηση, όπως και των ΕΠΕ (324 έναντι 336), ενώ ως προς την ίδρυση Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Επιχειρήσεων (ΙΚΕ) καταγράφεται μία αισθητή αύξηση το 2016 (3.454 έναντι 2.887).
Ωστόσο, ακόμη και οι ΙΚΕ, που θεωρούνται οι πλέον δημοφιλείς- γνωστές και ως εταιρείες του ενός 1 ευρώ έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα σε σχέση με το 2015. Συγκεκριμένα από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα 420 ΙΚΕ έβαλαν λουκέτο έναντι 153 το ίδιο διάστημα του 2015.
Ως προς τις διαγραφές, αριθμητικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς το 2016 εκτοξεύονται στις 16.587 έναντι 12.331 το 2015. Ισχυρές ωστόσο είναι οι απώλειες για τις Ανώνυμες Εταιρείες, ο αριθμός των οποίων διέκοψε τη λειτουργία τους έφθασε τις 636, έναντι των 474 λουκέτων ΑΕ το 2015. Ομοίως αυξημένες είναι και οι διαγραφές των ΕΠΕ, όπου το εννεάμηνο του 2016 φθάνουν τις 1.474, έναντι 831 το 2015.






imerisia.gr

Μη έγκυρο το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία...

λόγω αποχής...

Πλήγμα υπέστη χθες Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, καθώς το δημοψήφισμα το οποίο οργάνωσε για να καταψηφιστεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή των προσφύγων, παρά την...
επικράτηση του «όχι» με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι έγκυρο, ελλείψει επαρκούς συμμετοχής.


Όσοι ψήφισαν απέρριψαν μαζικά (98,32%) την ανακατανομή και τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ βάσει ποσοστώσεων, όμως ο αριθμός τους δεν ήταν επαρκής ώστε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης να κερδίσει αυτό το δημοψήφισμα με ιδιαίτερη συμβολική αξία.

Η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη από το 45% και οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 39,9% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Απαιτείτο συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των εγγεγραμμένων ώστε το δημοψήφισμα να θεωρεί έγκυρο.

Έπειτα από μια εκστρατεία εναντίον της μετανάστευσης, η οποία παρουσιάστηκε ως μια απειλή για τον ουγγρικό πολιτισμό και για την ασφάλεια των Ούγγρων, ιδίως με την επίκληση της τρομοκρατίας, και την κινητοποίηση όλης της κυβέρνησης, του μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος και ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτό επί εβδομάδες, ο συντηρητικός Όρμπαν αρνήθηκε να δει το αποτέλεσμα ως ήττα.

«Βρυξέλλες ή Βουδαπέστη, αυτό ήταν το ερώτημα, κι απαντήσαμε Βουδαπέστη. Αποφασίσαμε ότι το ζήτημα (της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών) ανήκει στη δικαιοδοσία της Ουγγαρίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο οποίος με το δημοψήφισμα αυτό επιδίωκε να θέσει υπό αμφισβήτηση την διακυβέρνηση της ΕΕ, στο όνομα της εθνικής κυριαρχίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στην Ουγγαρία», επέμεινε.

Ο Όρμπαν τόνισε ότι ο αριθμός όσων ψήφισαν είναι μεγαλύτερος από όσους είχαν εγκρίνει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός θέλει να δώσει νομική ισχύ στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και προτείνει «μια αναθεώρηση του Συντάγματος» για να αντανακλαστεί η λαϊκή βούληση, κατά δηλώσεις που έκανε χθες βράδυ.

Η ουγγρική κυβέρνηση ήθελε, διαμέσου του δημοψηφίσματος, να απαλλαγεί από κάθε υποχρέωση να συμβάλει στο ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων. Στην Ουγγαρία αναλογεί η φιλοξενία 1.294 ανθρώπων βάσει του ευρωπαϊκού σχεδίου ανακατανομής 160.000 προσφύγων που υιοθετήθηκε πριν από έναν χρόνο για να ανακουφιστούν οι χώρες άφιξης των μεταναστών στην Ευρώπη, η Ελλάδα και η Ιταλία. Η Βουδαπέστη δεν έχει υποδεχθεί ούτε έναν.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί δεν διαθέτουν μέσα για να αναγκάσουν τη Βουδαπέστη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ κι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ αμφισβητούν ανοιχτά το σχέδιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επέκρινε το σύστημα των ποσοστώσεων χαρακτηρίζοντάς το «μη ρεαλιστικό» και επικίνδυνο για τη συνοχή της ΕΕ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Διεκδικώντας ηγετικό ρόλο μεταξύ των πολιτικών που τάσσονται εναντίον της μετανάστευσης σε μια Ευρώπη η οποία οδεύει στις κάλπες, από τη Γαλλία ως την Αυστρία και τη Γερμανία, ο Όρμπαν δήλωσε χθες «υπερήφανος» που οι Ούγγροι έγιναν «οι πρώτοι» που εκφράστηκαν σε ένα δημοψήφισμα για την υποδοχή των προσφύγων, στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των αποφάσεων της «ελίτ των Βρυξελλών».

Η αντιπολίτευση και ΜΚΟ προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν το εκλογικό σώμα στην Ουγγαρία να απόσχει ή να ψηφίσει άκυρο, καταγγέλλοντας μια «εκστρατεία φόβου» στη χώρα.

Ο ηγέτης του κόμματος της άκρας δεξιάς Γιόμπικ, Γκάμπορ Βόνα, αντίπαλος του Όρμπαν ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στην Ουγγαρία το 2018, απαίτησε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος την παραίτηση του πρωθυπουργού...




nonews news

Κοκκινίζουν» και τα ρυθμισμένα δάνεια...


«Κοκκινίζουν» και τα ρυθμισμένα δάνεια - MediaΣυναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές τράπεζες, καθώς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου καταγράφουν αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξαιτίας της αδυναμίας, κυρίως των νοικοκυριών, να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης. 

Ασφαλείς πληροφορίες της...
Realnews αναφέρουν ότι το 2016 θα κλείσει με νέα «κόκκινα» δάνεια 3 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα ήδη ρυθμισμένα στεγαστικά και καταναλωτικά. 

Πηγές αναφέρουν ότι η τάση που καταγράφεται στις αποπληρωμές του Σεπτεμβρίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Κι αυτό διότι τον πρώτο μήνα οικονομικής δυσπραγίας, λόγω των αυξημένων φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων, ο αντίκτυπος στον τραπεζικό δανεισμό των φυσικών προσώπων ήταν άμεσος.

«Εάν δεν υπάρξει αναστροφή της οικονομίας από τις αρχές του 2017, τότε το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων θα φουντώσει έτι περαιτέρω και θα δυσκολέψει το εγχείρημα της αντιμετώπισής του», αναφέρει στην «R» υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας...






nonews news

Δακρυγόνα στους συνταξιούχους...




Bίντεο...

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν συνταξιούχοι, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για την...
«αυθαίρετη, παράνομη και ανάλγητη λεηλασία των επικουρικών συντάξεων».

Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τους ψέκασαν με χημικά! Αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι συνταξιούχοι είναι σε κακή κατάσταση.

Βασικό τους αίτημα είναι να καταργηθεί ο νόμος 4387 που όπως τονίζουν είναι «ο θάνατος του συνταξιούχου».


«Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν. 


«Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών -τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι’ αυτή την κατάσταση», αναφέρουν οι συνταξιούχοι σε ανακοίνωσή τους.


Λόγω της κινητοποίησης έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο...














nonews news