Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Λωζάννη, Αιγαίο, παραβιάσεις, Κύπρος, μειονότητα: Τέθηκαν όλα, διαφώνησαν στα πολλά



 Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ο θεμέλιος λίθος για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Αλβανοί της ‘Ενωμένης Αλβανίας’ παρουσιάζουν τις θέσεις τους



Η «Κίνηση για την Ενωμένη Αλβανία» διοργανώνει αύριο συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιασθούν οι θέσεις της εθνικιστικής κίνησης, τις οποίες θα παρουσιάσει στις κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, μέσα από θεσμικές και εθνικές δομές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μια ειρηνική ένωση  των δύο επικρατειών σε ένα εθνικό κράτος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Έλληνες στη Χειμάρρα δηλώνουν την ελληνική τους καταγωγή – 450 χιλιάδες οι Βορειοηπειρώτες



Είναι η δεύτερη φορά που οι πολιτικές οργανώσεις της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, εκτελούν διαδικασία δήλωσης 
της εθνικής καταγωγής τους με δηλωτική αίτηση, για να επιλυθεί επισήμως το ζήτημα της Χειμάρρας, μια αδικία που κρατά 70 ολόκληρα χρόνια, καθώς οι αλβανικές κυβερνήσεις αρνούνται την ελληνική εθνική καταγωγή των Χειμαρριωτών, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Smanalysis και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κίνδυνος εκτροχιασμού της επίσκεψης Ερντογάν

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα κινδυνεύει να εκτροχιαστεί πριν καν ξεκινήσει και να 
δημιουργήσει στις διμερείς σχέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά. 
Είναι δε σαφές ότι ουδείς, πόσο μάλλον ο μονίμως χαριεντιζόμενος δημοσίως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχει αναλύσει την προσωπικότητα του τούρκου Προέδρου και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συνομιλητές του όταν έχει ακροατήριο. Η αντιπαράθεση του κ. Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ανέδειξε σε κορυφαίο ζήτημα της επίσκεψής του την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Έκκληση ISIS στην αλβανική γλώσσα: Αιματοκυλίστε τις γιορτές του νέου έτους!


«Έχετε αρκετό χρόνο για να πάρετε ένα αυτοκίνητο για τα πατήσετε τα πλήθη ή να αγοράσετε ένα μαχαίρι για να μαχαιρώσετε ή να γεμίσετε το τουφέκι σας με σφαίρες», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS στα αλβανικά, στους περίπου 400 οπαδούς της, ζητώντας από αυτούς αιματηρές γιορτές στο τέλος του χρόνου.

Απάντηση Μαξίμου στις δηλώσεις Ερντογάν


Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν άναψαν… φωτιές στην ελληνική κυβέρνηση τα όσα είπε στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, την έντονη ενόχλησή της εκφράζει και επίσημα η κυβέρνηση στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου σε συνέντευξή του, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα.

«Θα πεθάνουμε ως μάρτυρες για την Ιερουσαλήμ»


Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέκλυσαν τους δρόμους στις πόλεις της Λωρίδας της Γάζας, εκδηλώνοντας την οργή τους μετά την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΒΗΤΡΟ



ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΒΗΤΡΟ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες όλων αυτών των ελληνόφωνων μιντιακών παπαγάλων, που από εδώ και πολλά χρόνια με προεξάρχοντα το γνωστό και μη εξαιρετέο ΕΛΙΑΜΕΠ, να καλλιεργούν με την ευκαιρία της επίσκεψης Ερντογάν το τουρκικό φόβητρο.

Μπαρούτι από Ερντογάν για Λωζάνη, Αιγαίο και Θράκη



Με συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης
της Λωζάνης, έκανε λόγο για «προβληματικές αποστάσεις των νησιών» και αποκάλεσε ομοεθνείς τους μουσουλμάνους της Θράκης - Προβληματισμός στην κυβέρνηση - Για απαράδεκτες αξιώσεις μιλά η αντιπολίτευση Με άγριες διαθέσεις φαίνεται να έρχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αν κρίνει κανείς από την συνέντευξη που παρέθεσε λίγο πριν την άφιξή του.

«Βόμβα» Ερντογάν: Αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης



«Ο Αλέξης Τσίπρας μου υποσχέθηκε την έκδοση σε 15-20 ημέρες των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», οι οποίοι κατέφυγαν 
στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή στην Ελλάδα.