Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ήρθαν και διψάνε για αίμα...

drakouleskou
 
 
Έφτασαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών και από αύριο πιάνουν δουλειά με πρώτο ραντεβού τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη. Βασικό θέμα στις αποσκευές τους να κλείσει το θέμα με τους πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας, οι οποίοι πλέον συνδέονται με την εκταμίευση, όχι μόνο της αναμενόμενης δόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και με τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να  έχουν μετακινηθεί ούτε βήμα από την απαίτησή τους για 120.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Η ελληνική  κυβέρνηση, φέρεται να έχει στις αντιπροτάσεις της σχέδιο που θα ορίζει το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο θα χάνεται η προστασία, στα 34.000 ευρώ για κάθε οικογένεια και μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας στα 180.000 ευρώ. 






voice news
 

Αποκάλυψη: Καταρρέουν οι Αραβικές χώρες

oilpricefall
Νέα κρίση αναμένεται να χτυπήσει τις αραβικές χώρες, με πρωταγωνιστή αυτή την φορά την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα χρειαστεί να επανεξετάσουν την επενδυτική πολιτική τους, καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τα ΑΕΠ των άνωθεν χωρών πρόκειται να υποστούν βαρύτατες ζημιές μέσα στην επόμενη 3ετία.
Μόνο για φέτος, προβλέπεται μείωση των εσόδων κατά 275 δισεκατομμύρια δολάρια λόγο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, κατάσταση η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δήλωσε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων και των εξαγωγών, σε αυτές τις χώρες, προέρχονται από το πετρέλαιο. Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν μειωθεί κατακόρυφα από τα μέσα του 2014, τα έσοδα από εξαγωγές αναμένεται να είναι περίπου 275 δισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερα το 2015 από ό,τι το 2014».
Χάρης στην υψηλή επιχειρηματική δραστηριότητα των περασμένων ετών, οι χώρες του Κόλπου έχουν καταφέρει να εξοικονομήσουν τα αναγκαία κεφάλαια, ώστε να μην υπάρξει μια άμεση ανάγκη για επέμβαση στην δημοσιονομική πολιτική τους, ενώ έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια προσπάθειες για αποδέσμευση από τον "μαύρο χρυσό".




voice news

Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία

davvv
Με το δάχτυλο στην σκανδάλη φαίνεται πως είναι η Τουρκία, καθώς δηλώνει έτοιμη για την στρατιωτική αντιμέτωπη οποιεσδήποτε απειλών προκύψουν από την μεριά της Συρίας.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT κατέστησε σαφές ότι: «η Τουρκία θα αντιδράσει στρατιωτικά σε οποιεσδήποτε απειλές προκύψουν από τη Συρία», δίχως όμως να αναφέρεται στο ποιοι θα αποτελούν τις αναφερόμενες "απειλές".
Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενεργώς συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο ενάντια στους εξτρεμιστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε Συρία και Ιράκ.
Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Νταβούτογλου, περί αναθεώρησης του τουρκικού συντάγματος, ώστε να είναι πιο συμβατό με τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ενώ παράλληλα θα υπάρξουν ριζικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την οικονομία, το δικαστικό σύστημα και την κοινωνία γενικότερα.
Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους, δεν πρόκειται να υπονομεύσει τον "αγώνα της κατά της τρομοκρατίας".





voice news

'Επεσε η Κυβέρνηση στην Πορτογαλία

koelio
 
Απέτυχε να πάρει ψήφο  εμπιστοσύνης στις προγραμματικές της δηλώσεις η κεντροδεξιά  κυβέρνηση μειοψηφίας στην Πορτογαλία  η οποία μετά  τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αν και δεν πήρε την αυτοδυναμία πήρε την κυβερνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  από τον πρόεδρο Σίλβα.
Τα αριστερά κόμματα του κοινοβουλίου της Πορτογαλίας καταψήφισαν το πρόγραμμα της κυβέρνησης  Κοέλιο και με την πλειοψηφία που έχουν στο Κοινοβούλιο  οδηγούν τη κεντροδεξιά σε παραίτηση, εξέλιξη αναμενόμενη, μετά την  συμφωνία των κομμάτων της αριστεράς και του κομμουνιστικού κόμματος. 
Στόχος των αριστερών Κομμάτων είναι να σχηματίσουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό ο οποίος θα βγάλει την χώρα από τις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε.
 




voice news

Θέμα χρόνου η κατάρρευση


fail
Ο Peter Rosenstreich,  επικεφαλής της στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην Τράπεζα Swissquote δηλώνει σήμερα πως η Ελλάδα θα καταρρεύσει γιατί το Τρίτο Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. "Αυτό  που αισθάνομαι είναι ότι ζούμε  μια επανάληψη του τι έγινε  πριν από οκτώ μήνες. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η τρίτη συμφωνία διάσωσης δεν είναι  βιώσιμη. Είναι  μόνο θέμα χρόνου προτού να  καταρρεύσει, "δήλωσε ο Peter Rosenstreich.  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εντάσεις που σημειώθηκαν τις δύο αυτές μέρες των διαπραγματεύσεων είναι σαν την  ηχώ των αρχών  του  περασμένου καλοκαιριού,  όταν η Ελλάδα βρισκόταν  στα πρόθυρα της αποβολής από την ευρωζώνη. Το Grexit  μπορεί να αποτράπηκε όταν ήρθε η συμφωνία με το τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά αντιμετωπίζεται απ όλους  με σκεπτικισμό, δεδομένης της κλίμακας των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από την Ελλάδα, σε μια χρονική στιγμή που έχει κορυφωθεί η λιτότητα και μόλις και μετά βίας μπορεί να σκεφθεί κανείς πως μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη και πτώση στα  ποσοστά ανεργίας.




voice news

Οι ΗΠΑ αδειάζουν την κυβέρνηση

obamaadeiazei
Οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, ίσως τελικά να μην είναι και οι καλύτερες, με τις ΗΠΑ να δείχνουν μάλλον επιφυλακτικές προς την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αθήνα, κίνηση η οποία έχει δημιουργήσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις τρέχουσες σχέσεις των δυο χωρών.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Τζον Κέρι είχε προγραμματίσει μια σημαντική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε ως στόχο την προβολή της στήριξης των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων, αλλά και την συζήτηση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η αναβολή της επίσκεψης οφείλεται στις έκτακτες εξελίξεις όσον αφορά το συριακό, αλλά και στην έκτακτη Σύνοδο η οποία πρόκειται να λάβει χώρα στην Βιένη.
Παρά τις δηλώσεις των ΗΠΑ, οι πολιτικοί αναλυτές δείχνουν να έχουν άλλη άποψη σχετικά με τον πραγματικό λόγο της ακύρωσης Κέρι προς την Αθήνα. Λαμβάνοντας υπόψιν τις θεωρίες των αναλυτών, ο πραγματικός λόγος πίσω από την κίνηση των ΗΠΑ δεν είναι άλλος από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, περί επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.
Όπως αναφέρεται, το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε αποφύγει να επισκεφθεί την Ελλάδα ύστερα από την κατάθεση του νομοσχεδίου του Νίκου Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Τέλος, οι αναλυτές τονίζουν πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός πως, η ανακοίνωση των ΗΠΑ ήρθε σχεδόν 24 ώρες πριν δοθεί στην δημοσιότητα η συνέντευξη του Γιάννη Πανούση.





voice news

Αυτές είναι οι συνομιλίες τρομοκρατών...

sizitiseiw
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδεικτική είναι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Πανούσης, η συνομιλία που καταγράφηκε το Μάρτιο του 2015, περίοδο κατά την οποία μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση της διάταξης για βίαιη λήψη DNA:
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Μην ανησυχείς. Εμείς το είπαμε θα φέρουμε νόμο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Να τα τελειώνουμε όλα αυτά. Και για τον Σάββα (Ξηρό) και για το θέμα με το DNA».
Ηγετικό μέλος Πυρήνων: «Εμείς θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας και θα το πάμε μέχρι τέρμα».
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Είπαμε θα γίνει νομοθέτημα. Αυτό έχει τελειώσει».
Την ίδια περίοδο βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τα ίδια αιτήματα. Ο κ. Πανούσης φέρεται να κατέθεσε δεύτερη συνομιλία που καταγράφηκε από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. λίγες ημέρες αργότερα από την πρώτη.
Ηγετικό μέλος Πυρήνων: (Εκνευρισμένος) Τι γίνεται γιατί δεν προχωράμε; Δεν γίνεται τίποτα.
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπεις δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε και τον… υπερ-υπουργό (Πανούσης). Και αυτός δεν είναι και δικός μας.
Ηγετικό μέλος Πυρήνων: (Βρίζει τον Γιάννη Πανούση εκτοξεύοντας και απειλές κατά της ζωής του).

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε αλήτες. Πουλημένοι είστε και εσείς και αυτός ο π…… ο Πανούσης κάνει ότι θέλει.
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: (Συνεχίζει να αποδίδει ευθύνες για την καθυστέρηση των «συμφωνηθέντων» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, και τις προσπάθειες που γίνονται για την απομάκρυνσή του).
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που «δείχνει» ο Πανούσης στις παραπάνω συνομιλίες είναι μέλος της Κ.Ε. και συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, σε κινήματα υπεράσπισης ανέργων, μεταναστών, Ρομά, αστέγων, θυμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ είναι μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων».





voice news

Αποκάλυψη Βόμβα για ΝΔ και Σαμαρά!

antonis
 
 
 
Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία που οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι τους θα κληθούν να επιλέξουν τον νέο αρχηγό του Κόμματος με μία ανοιχτή διαδικασία πληθαίνουν οι φωνές που στρέφονται κατά της διακυβέρνησης Σαμαρά στην χώρα, θεωρώντας τον πρώην ηγέτη της και πρωθυπουργό υπεύθυνο για τις τρεις εκλογικές συντριβές και την εκλογική καθίζησή της.
 
Αλήθεια τι θα μπορούσε άραγε να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός για τις επιλογές του αλλά και για τα όσα συμβαίνουν στους λίγους αυτούς μήνες διακυβέρνησης της χώρας από την “πρώτη φορά αριστερά”;   
 
Δίχως άλλο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψε μέσα σε λίγους μόνον μήνες όσα με πολύ κόπο  ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε, εφαρμόζοντας ένα πολύ σκληρό αντιλαϊκό πρόγραμμα  προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες δεμένους στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πληροφορίες λένε πως για όσα με θυσίες και κόπο έγιναν και τα «πήρε ο άνεμος» ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να μιλήσει αλλά περισσότερο επιθυμεί βλέποντας την κατρακύλα της χώρας να δώσει την δική του πρόταση για ένα νέο Σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης, όπως ο ίδιος το οραματίζεται.   
Αυτό που χρειάζεται η χώρα αναφέρουν κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό και που ο ίδιος προτείνει είναι ριζοσπαστικές καινοτόμες και ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας και να την φέρουν και πάλι στην καρδιά της ανάπτυξης μέσα στους κόλπους της Ε.Ε.
 
Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Κατάρτισης και μια Σχολή συνεχούς επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων για να ξεπεραστεί η κακοδαιμονία της γραφειοκρατίας, οι φορολογικές ελαφρύνσεις στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα απασχολώντας έλληνες εργαζόμενους και φυσικά το ζητούμενο για κάθε Διεθνή επενδυτή, η ασφάλεια ενός σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος.  Στις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού δεν λείπουν οι προτάσεις για ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης δίνοντάς της τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, ανάλογο με αυτό των Ηνωμένων πολιτειών (στο μέτρο του δυνατού) όπου η δικαιοσύνη είναι ταχύτατη και αποτελεσματική. 
 
Πότε θα είναι είναι έτοιμος να μιλήσει για όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς που σαφώς και δικάιως από την σημερινή κατάσταση δεν θεωρεί πως παροπλίστηκε, δεν γνωρίζουμε ακριβώς.. πάντως όλα δείχνουν πως είναι πολύ πιθανόν μόλις περάσει ο βαρύς χειμώνας να το δούμε να… ανθίζει.
 



voice news

Απαγορεύεται η γιορτή των Χριστουγέννων...

xristoyg


Τέρμα η γιορτή των Χριστουγέννων στα γερμανικά δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, και παιδικούς σταθμούς. Όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, η γιορτή των Χριστουγέννων θα απαγορευτεί και θα την αντικαταστήσει η «γιορτή του Φώτος», (κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης), με το πρόσχημα να μην θίξουμε τους μουσουλμάνους. Όπως φαίνεται την ίδια ώρα που καταφτάνουν στην Ευρώπη εκατομμύρια μουσουλμάνοι, πολλοί από αυτούς Jihadists, τους πιάνει… «αλλεργία» με τους χριστιανούς και τις γιορτές τους.
Η διευθύντρια της γερμανικής σχολής Bosco-Montessori, κυρία Nanette Weidelt από το Düsseldorf, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η καλύτερη λύση για να μπορούν να προσαρμοστούν και τα ξένα μουσουλμανάκια στην γερμανική καθημερινότητα.
Μεγάλη χαρά από αυτή την εξέλιξη, όπως υπογραμμίζει ο Γερμανός αριστερός πολιτικός, Rüdiger Sagel. Όπως δήλωσε δεν πρέπει να επιβάλουμε στους άλλους τις δικές μας γιορτές, (κάποιοι θα τον ρωτούσαν γιατί να μας επιβάλετε εσείς να αφήσουμε τις χριστιανικές μας γιορτές και να μας απαγορέψετε γιορτάζουμε τον Χριστό μας ?)
Αλλά το πράγμα έχει προχωρήσει ακόμα πιο πολύ μέχρι το σημείο να γίνεται συλλογή υπογραφών για να απαγορευτεί και η μεγάλη γιορτή των Γερμανών, το Oktoberfest, επειδή προσβάλει τους μουσουλμάνους! Όπως βλέπετε σιγά σιγά αφαιρούν όλες τις παραδοσιακές συνήθειες και επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες. Σε όλα αυτά οι πολιτικοί στην Ενωμένη Ευρώπη είναι απλοί ακροατές στην κατάλυση της ελευθερία της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, στην κατάργηση των εθίμων μας.
Μια προτεσταντική εκκλησία στο Oberhausen ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αφαιρέσει όλα τα σύμβολα από τον ναό, από την ιερή τράπεζα, μέχρι και όλους τους σταυρούς ούτως ώστε όταν φτάσουν εκεί οι 50 μουσουλμάνοι να… μην ενοχληθούν.
Τον περασμένο μήνα η λεσβία επίσκοπος Eva Brunne, από την Στοκχόλμη, απαίτησε να αφαιρεθούν όλα τα χριστιανικά σύμβολα από τις εκκλησίες για να είναι πιο προσιτά τους μουσουλμάνους. Φυσικά κανένας δεν ρωτάει τους εντόπιους πλέον. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ίδιοι. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανώμαλους και διεστραμμένους ? Φυσικά μόνο καταστροφικές αποφάσεις υπαγορευμένες από την Νέα Τάξη!
Όπως λυπημένα αναφέρει ένας αστυνομικός, η μεσαία τάξη αρχίζει και επαναστατεί πλέον , αποτέλεσμα : να τους φιμώνουν με φυλάκιση. Αυτοί οι παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες. Έρχονται εδώ τα βρίσκουν όλα έτοιμα, δεν σέβονται τίποτα και κανέναν , φτύνουν τις γυναίκες στους δρόμους, γιατί θεωρούν την ευρωπαία γυναίκα πόρνη.
Το ξέρετε πως μια παντρεμένη μουσουλμάνα με 3 παιδιά παίρνει ένα μεγάλο ποσό επιχορήγηση για τα παιδιά της στην Γερμανία ; Σκεφτείτε τώρα έναν μουσουλμάνο που θα έχει 4 γυναίκες και 20 παιδιά τι χρήματα θα παίρνει από το κράτος. Απλά θα κάθονται και θα τρώνε τα έτοιμα αδούλευτα χρήματα.
Ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Bauzen Spree Hotel, έδωσε 300.000 ευρώ για να το ανακαινίσουν. Στη συνέχεια η κυβέρνηση το πήρε με ελάχιστο νοίκι για να εγκαταστήσει εκεί τους λαθρομετανάστες.
Συνταξιούχοι δούλευαν μια ολόκληρη ζωή κάνοντας πολλές οικονομίες και θυσίες, και σήμερα το κράτος αναγγέλλει σε μια ανακοίνωση στο Sankt Augustin, ότι από εδώ και πέρα οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετούνται μόνο συγκεκριμένες ημέρες γιατί προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στους λαθρομετανάστες.
Δείτε το βίντεο είναι από μια κατασκήνωση λαθρομεταναστών “refugee center” στην Κοπεγχάγη. Ένας μουσουλμάνος μετανάστης απειλεί ρεπόρτερ σε ζωντανή τηλεόραση, «τι στο δ*** κάνεις, βούλωσέ το».


Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο, είναι ένα ζωντανό ρεπορτάζ από ένα “κέντρο προσφύγων” στην Κοπεγχάγη, από μια εκπομπή στις 3.11.2015 σε εθνικό κανάλι. Δείτε τι συμβαίνει στο τέλος του βίντεο. Αναγκάζονται να δείξουν αλλού. Ολοένα και περισσότερο, δημοσιογράφοι γίνονται πρωταρχικοί και εύκολοι στόχοι.
Τότε ξαφνικά ο μετανάστης έρχεται κοντά στον ρεπόρτερ και του λέει σε πολύ άσχημη γλώσσα στα Δανέζικα “τι στο δ*** κάνεις, ? βούλωσέ το! και άλλες πολλές βρώμικες λέξεις. Απειλεί τον ρεπόρτερ ο οποίος προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα και να τελειώσει τη ζωντανή μετάδοση έτσι ώστε να μην δούμε περισσότερα από το τι συμβαίνει.Σοκαριστικό για τους θεατές… και η TV2 Denmark (πανεθνική τηλεόραση) δεν θέλει να μιλήσει περαιτέρω για το τι συνέβη.
Μιλάνε για τους αριθμούς των μεταναστών που αυξάνονται τις τελευταίες μέρες και πως προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στο κέντρο προσφύγων. Τον Οκτώβριο ο αριθμός μεταναστών που ήρθε στη Δανία αυξήθηκε δραματικά. Ο λόγος μπορεί να είναι ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να καταρρεύσει και δεν μπορεί να προσφέρει άμεση στέγη για όλους τους ανθρώπους που έρχονται, γι” αυτό τώρα πολλοί κάνουν στάση στη Δανία.
Ευτυχώς που κάποιοι νέοι στην Γερμανία και πολύ περισσότερο στην Γαλλία αντιδρούν στην επέλαση μέσω των παράνομων μεταναστών της Νέας Τάξης.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:




voice news

Έκτακτο για 100 δόσεις! Διαρροή Μαξίμου

maximou
Διαρροές από το εσωτερικό του Μαξίμου, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας κυβερνητικές πηγές, δίνοντας μια πληρέστερη εικόνα για το μέλλον της πρώτης κατοικίας.
Πιο αναλυτικά, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα των κόκκινων δανείων, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα, με την νομοθέτηση των τελικών αποφάσεων να αναμένονται μετά το πέρας του EuroWorking group.
Αξίζει να σημειωθεί, η αισιοδοξία που υπάρχει από τη ελληνική πλευρά για το μέλλον της διαπραγμάτευσης για την πρώτη κατοικία, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης» τόσο ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια όσο και προς την αντικειμενική αξία.
Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα θεωρείται μια κατοικία "ασφαλής".
Τέλος, καθίσταται σαφές πως «δεν πρόκειται να υπάρξει ξήλωμα των 100 δόσεων», καθώς ΕΕ και κυβέρνηση δεν έχουν παρά να εξετάσουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, πριν από την οριστικοποίηση της ρύθμισης.






voice news

Έκτακτο! Βόμβα ΑΟΖ

bomb23

Σε μια τελευταία προσπάθεια να αποτραπεί ολική οικονομική καταστροφή, αλλά και να αλλάξει το οικονομικό κλίμα στη χώρα, σύμφωνα με έγκυρη πηγή από το Μαξίμου, η κυβέρνηση ποντάρει στο τελευταίο «χαρτί» της. Αυτό το «χαρτί» προέρχεται από την ΑΟΖ και την έναρξη ερευνών προς εύρεση υδρογονανθράκων, νότια της Κρήτης.
Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στα σκαριά «εκπλήξεις» από την ελληνική πλευρά, ενόψει της τριμερoύς συνόδου κορυφής ανάμεσα σε Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο τον ερχόμενο Δεκέμβρη στην Αθήνα.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση που προέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, το τελευταίο κοίτασμα φυσικού αερίου που χτύπησε η Αίγυπτος νοτιοανατολικά του απώτατου άκρου της ελληνικής ΑΟΖ, εξακολουθεί να υφίσταται και μέσα στην ελληνική ΑΟΖ και, μάλλον, είναι ακόμα μεγαλύτερο!
Για την ιστορία, η Αίγυπτος μετά την ανακάλυψη του τεράστιου κοιτάσματος Ζορ μόλις 6 ν.μ. από την ΑΟΖ της Κύπρου και 50 μίλια από την ελληνική δυνητική ΑΟΖ έχει αναδειχθεί σε "πρωταθλητή κοιτασμάτων" και να τονίσουμε ότι, το αιγυπτιακό κοίτασμα κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε αυτά της Μεσογείου, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα από τα δέκα μεγαλύτερα του κόσμου. 
"Η υποθαλάσσια κοιλάδα του Ηροδότου, νοτιοανατολικά της Κρήτης κρύβει ένα τεράστιο θησαυρό. Μέσα σε πέντε χρόνια, με εντατική δουλειά, θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικούς πόρους στο ελληνικό δημόσιο και μέσα σε μία δεκαετία με την αύξηση του ρυθμού εξόρυξης του φυσικού αερίου θα μπορούσε να σβήσει μεγάλο μέρος του εθνικού χρέους. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σταμάτησε το 2013 η διαδικασία έρευνας αλλά πλέον θα συνεχιστεί", δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος στο pronews.gr.
Ο ορυκτός πλούτος νοτιοανατολικά της Κρήτης είναι τεράστιος. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι στο συνέδριο για τις ενεργειακές πηγές που είχε διοργανώσει τον Ιανουάριο του 2013, όπου συναντήθηκε η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για πρώτη φορά, μαζί με τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου, τα όσα ακούστηκαν ήταν άκρως εντυπωσιακά, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η διάθεση από την πλευρά της Αθήνας να καθορίσει την ΑΟΖ και να ξεκινήσει έρευνες.
Ακολούθησε Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Αιγύπτου- Ελλάδας- Κύπρου στο Κάιρο στις 08/11/2014, όπου εκδόθηκε το ακόλουθο εξαιρετικό κείμενο:
"Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζουμε τον οικουμενικό χαρακτήρα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας, όπου αυτό δεν έχει ακόμα γίνει".
Έτσι, αποφασίστηκε να οριοθετηθούν θαλάσσιες ζώνες και όχι ΑΟΖ, εξαιτίας της μη ανακήρυξης ΑΟΖ από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία και δεν δικαιούταν να το κάνει. Ξεκάθαρα πάντως, αναφέρονται σε πάνω από μία οριοθέτηση.
Από τότε δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη επί του θέματος, χωρίς αιτιολόγηση. Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή το επιδιώκουν κάποιοι εκτός Ελλάδας;
"Η τρόικα πάντα ζητούσε στοιχεία για τις έρευνες υδρογονανθράκων της χώρας. Εμείς κάθε φορά τους παραπέμπαμε στα Δελτία Τύπου του υπουργείου, αρνούμενοι να εντάξουμε τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας σε μνημόνια. "Σήµερα για πρώτη φορά στη λίστα του Γ. Βαρουφάκη (σελ. 20) η Κυβέρνηση δίνει αναφορά για τις έρευνες των ελληνικών κοιτασμάτων “Continuation of the current tender process for 20 gas and oil exploration fields according to international standards“. 
Άρα οι ξένοι μήπως απλά θέλουν να κρατήσουν για τον εαυτό τους τα κοιτάσματα; Και ποια ελληνική, όχι απλά στους τύπους, αλλά στην ουσία, κυβέρνηση, θα το επέτρεπε αυτό;
Το Ισραήλ θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν ακόμα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου του ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους από αυτά του Ταμάρ και του Λεβιάθαν και ότι σε μεγαλύτερα βάθη θα βρεθούν και κοιτάσματα πετρελαίου.
Και, εντελώς αναπάντεχα, είχαμε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να τονίζει την αδυναμία του να κατανοήσει τα διμερή θέματα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος και να δηλώνει με δήθεν αφέλεια:
«Είχα προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής».
Άρα οδεύουμε προς διακήρυξη κυριαρχίας σε ΑΟΖ;






voice news

Απίστευτη τουρκική πρόκληση στην Θεσσαλονίκη

kemb
Σιγή 2 λεπτών τηρήθηκε σήμερα το πρωί, έξω από την οικία του πρώτου προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ώστε να τιμήσουν την επέτειο των 77 ετών από τον θάνατο του Τούρκου "εθνάρχη".
Πιο αναλυτικά, από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα, έχει συγκεντρωθεί πλήθος Τούρκων, των οποίων ο αριθμός ξεπερνά τους 3.000, έξω από το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κοντά στο τουρκικό προξενείο, στην Θεσσαλονίκη.
Ο συγκεκριμένος εορτασμός θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για τους πολίτες της γείτονας χώρας, καθώς μπορεί ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ να προξένησε πολλά δεινά για τον ελληνισμό, αλλά για την Τουρκία αποτέλεσε μείζων εθνική φιγούρα.
Για τον εορτασμό των 77 ετών από τον θάνατο του Τούρκου προέδρου, μίλησαν 3 μαθήτριες από το ιδιωτικό κολέγιο θετικών επιστημών «Σαλιχλί» της Μανίσα (Μαγνησία), οι οποίες όταν ερωτήθηκαν, για πιο λόγο είναι σημαντική η παρουσία των νέων ανθρώπων σε αυτή την εκδήλωση, απάντησαν το εξής: «o Ατατούρκ, πέρα από μεγάλος ηγέτης, είναι ο πατέρας μας».
Στην συνέχεια, ο δάσκαλος των τριών κοριτσιών αποφάσισε να μιλήσει και αυτός για την τουρκική επέτειο, υπογραμμίζοντας πως θεωρείται καθήκον των Τούρκων πολιτών, η παρουσία τους σε αυτή την εκδήλωση, ώστε να τιμήσουν «τον εθνάρχη και ήρωα Ατατούρκ, που είναι οικογένεια».
Ύστερα απο το πέρας των 2 λεπτών σιγής, την σκυτάλη παρέλαβε το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, του οποίου ο πρόεδρος παρέδωσε μια ομιλία προς τιμή του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ ο εορτασμός έκλεισε με τα τραγούδια της παιδικής χορωδίας.

kem

kemc

kemd

keme

Άσκηση "εσπευσμένης επίθεσης" για τα ελληνικά τεθωρακισμένα

arma
Μια άσκηση ζωτική σημασίας για τον ελληνικό στρατό έλαβε χώρα σήμερα, με τα ελληνικά τεθωρακισμένα να εκπαιδεύονται για ενδεχόμενα "εσπευσμένης επίθεσης".
Στην άσκηση, που φέρει την ονομασία «το ΤΣ/ΙΜΑ κατά την Εσπευσμένη Επίθεση», έλαβε μέρος η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η συγκεκριμένη άσκηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς:  «αποτελεί τη βάση εκτέλεσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό πεδίο».
Στην συνέχεια ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την άσκηση

armab

armac

armad

armae
  
armaf

 armag
 armah
 armai
  
armaj






voice news

Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στρατός! Εντατικοποίηση της εκπαίδευσης των ΕΔ

ed
Υπό εντατική εκπαίδευση φαίνεται πως βρίσκονται οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.
Συγκεκριμένα, η 1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, έλαβε μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, σε αέρα, στεριά και νερό, ούτως ώστε οι ελληνικές ΕΔ να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως απειλής.
Η άσκηση έλαβε χώρα το  πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με την εκπαίδευση των ΕΔ να να περιλαμβάνει: αντικείμενα τακτικού αγώνα, άλματα στατικού ιμάντα από Ε/Π CH-47D, και αντικείμενα αμφίβιας εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επιχειρησιακή εκπαίδευση

ed

edb

edc

edd

ede

edf

edg

edh 
edi 
edj 






voice news

Το «Βρώμικο» Σχέδιο της Ε.Ε. για Τσιπάρισμα Όλης της Ευρώπης – «Παράλληλες Κοινωνίες» και «Ευφυή Σύνορα»


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΡΓΙΑΖΕΙ… ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΟΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ… ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΠΛΟ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ… ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ…
Το επόμενο βήμα της αλλαγής από τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, που πλέον θα μπορεί να ονομαστεί Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ένωση, ενδέχεται να είναι οι μολυσματικές ασθένειες που έρχονται σε μας από την Ασία και την Αφρική. Δεν είναι μόνο οι για καιρό εξαφανισμένες επιδημίες όπως η πανούκλα, η χολέρα, η διφθερίτιδα, η φυματίωση, η ευλογιά, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα, η ψώρα κ.τ.λ. Πρόκειται, επίσης, για τις ενδημικές και σχετικά νέες ασθένειες, όπως ο ιός Έμπολα, ο SARS και ο MERS. Η Γερμανία για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής αναγκάζει τους μαθητές να καθαρίσουν τα σκουπίδια και τα απόβλητα που αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες. Στο πλαίσιο αυτό, της απειλής των μαζικών κρουσμάτων, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ένωση μπορεί σύντομα να καταλήξει στην ιδέα ότι, για «το καλό μας», όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ πρέπει να αναγκαστικά να προχωρήσουν στη λήψη εμβολιασμών. Για παράδειγμα, λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι πρόσφατα, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Βέλγιο, ένα άτομο βρέθηκε να άρρωστο με φυματίωση.
«Παράλληλες κοινωνίες»
Εκτός από τις εξαφανισμένες αλλά πρωτοεμφανιζόμενες ασθένειες στην Ευρώπη, ο κίνδυνος υπάρχει και από τις αυξανόμενες εγκληματικές δραστηριότητες των λεγόμενων «μεταναστών-προσφύγων», τις οποίες οι κυβερνήσεις και τα μίντια, φυσικά, σκοπίμως αποκρύπτουν. Οι «μετανάστες» δημιουργούν τις δικές τους λεγόμενες «παράλληλες κοινωνίες», ζουν ξεχωριστές ζωές και δεν αφομοιώνονται στο τρόπο ζωής των χωρών που πλέον βρίσκονται. Αυτοί οι «παράλληλες κοινωνίες» είναι σήμερα ένα φυτώριο για τις αναδυόμενες και όλο και περισσότερο καλά οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.
Επί του παρόντος, σε χώρες που πολιορκούνται από τους πρόσφυγες, οι βιασμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, οι σωματικές επιθέσεις, οι επιθέσεις σε σπίτια, οι ληστείες, οι κλοπές, η διακίνηση ναρκωτικών και οι ληστείες του δρόμου είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Όπως αναφέρθηκε από τη γερμανική Bild, δώδεκα Αραβικά φυλές έχουν τον έλεγχο του ποινικού κόσμο του Βερολίνου. Οι συγγραφείς λένε ότι οι φυλές που αγοράζουν και πωλούν τα φάρμακα, ληστεύουν τράπεζες και προχωρούν σε διαρρήξεις κατοικιών.
Εισήγαγαν επίσης ένα σύστημα «παράλληλης δικαιοσύνης», για την επίλυση των συγκρούσεων με τη βοήθεια των μεσολαβητών από άλλες οικογένειες του εγκλήματος.
Αν αυτή η τάση δεν σταματήσει, αυτοί οι λεγόμενοι «πρόσφυγες» θα μετατραπούν σε κορυφαίες ομάδες οργανωμένου έγκληματος στην Ευρώπη. Πρώτον, επειδή αντιμετωπίζονται με προνομιακούς όρους σε σχέση με τους αυτόχθονες κατοίκους των κοινοτήτων που ζουν. Δεύτερον, γιατί ακόμα και μετά τη σύλληψή τους, συχνά κυκλοφορούν αμέσως ελεύθεροι. Τρίτον, η γερμανική αστυνομία γίνετσι όλο και λιγότερο αποτελεσματική, λόγω του μεγάλου αριθμού των προσφύγων.
Σε μια εμπιστευτική έκθεση, που «διέρρευσε» από τη Die Welt, αποκαλύφθηκε ότι η αστυνομική δύναμη του Αμβούργου έχει σχεδόν συνθηκολογήσει με τους έφηβους μετανάστες, οι οποίοι είναι περισσότεροι αριθμητικά από τους αξιωματικούς και των οποίων οι ενέργειες είναι απλά πάρα πολλές για να μπορέσουν να ασχοληθούν μαζί τους. Ο Franz Solms-Laubach, ο συγγραφέας του βιβλίου «Das Ende der Sicherheit: Warum die Polizei uns nicht mehr Schützen kann» («Το τέλος της Ασφάλειας: Γιατί η αστυνομία δεν είναι πλέον σε θέση να μας προστατεύσει»), κατηγορεί τους Γερμανούς νομοθέτες για περικοπές και μειώσεις των θέσεων εργασίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση του προϋπολογισμού στην οποία η αστυνομία είναι απλά ανίκανη να κάνει τη δουλειά τους.
Με Υποχρηματοδότηση και το ηθικό πεσμένο, η γερμανική αστυνομική δύναμη σίγουρα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ειδικά σε μια κατάσταση κατά την οποία οι «παράλληλες κοινωνίες» επεκτείνουν όλο και περισσότερο τις σφαίρες επιρροής τους. Αυτό συμβαίνει λόγω των προνομιακών όρων που προσφέρονται από τις κυβερνήσεις στους πρόσφυγες σε σχέση με τους αυτόχθονες πληθυσμούς. Και αυτό για πολλούς από αυτούς που ενώνει οργανωμένου εγκλήματος είναι ο μόνος τρόπος προς το ζειν σε μια άλλη χώρα, βλέποντας δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, έχει κάποια προσόντα ή δείχνουν καμία πραγματική επιθυμία να αφομοιωθούν με την κοινότητα στην οποία ζουν.
Σε σχέση με την κατάσταση στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, τα «παιχνίδια του δρόμου» επεκτείνονται και στους λεγόμενους χούλιγκαν που αφελώς πιστεύουν ότι, όταν έρχονται αντιμέτωποι με ισλαμιστές εξτρεμιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Μέση Ανατολή, δεν έχουν καμιά τύχη.
Η λεγόμενη προσφυγική κρίση, καθώς και η… ρύθμιση των λαών της Ευρώπης σε υποστηρικτές και αντιπάλους της, δημιουργεί αποσταθεροποίηση, υπό την απειλή της τρομοκρατίας του ISIS και την απειλή της μαζικής πανδημίας, η εισάγει επίσης ορισμένες νέες λύσεις »υπέρ της δημοκρατίας»!!!
Η νέα πρόταση του Παρισιού, η οποία πρόκειται να ονομαστεί «ευφυή σύνορα», περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και σάρωση του προσώπου για όλους τους πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ. Οι Γάλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κρίση για τη μετανάστευση και τη σχετική απειλή της τρομοκρατίας ως δικαιολογία για να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων, η οποία θα περιλαμβάνει τα βιομετρικά δεδομένα κάθε πολίτη της ΕΕ.
Στη Βρέμη, οι αρχές επέτρεψαν την προσωρινή κατάσχεση των κενών ακινήτων, ακόμη και ενάντια στις επιθυμίες των ιδιοκτητών, ελλείψει άλλων χώρων στέγασης για τους μετανάστες. Και εκείνοι έχασαν τα δικαιώματα τους σε πολύ σύντομο διάστημα. Σύμφωνα με το νόμο, τα αχρησιμοποίητα κτίρια και οικόπεδα με εμβαδόν άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων μπορούν να «κατασχεθούν» από τις αρχές. Οι ιδιοκτήτες της κατασχεθείσας περιουσίας δικαιούνται αποζημίωση. Επειδή δεν υπάρχουν περιορισμοί, θεωρητικά, θα μπορούσε να ισχύει ο νόμος και για τις ιδιωτικές κατοικίες (βλέπετε τι πάει να γίνει στην Ελλάδα με τους πλειστηριασμούς της Α’ Κατοικίας).




hellasforce

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις αποκαλύψεις Πανούση


nd
Να πάρει θέση για τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «απόδειξη πανικού» τις επιθέσεις των μελών της κυβέρνησης μετά τα όσα υποστήριξε ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπεκφεύγει. Δεν είναι απάντηση οι προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύουν τα μέλη της για όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «η Δικαιοσύνη έχει χρέος να προχωρήσει την έρευνα, το ταχύτερο δυνατό».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπεκφεύγει. Δεν είναι απάντηση οι προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύουν τα μέλη της για όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης. Είναι απόδειξη πανικού.
Βεβαίως, η Δικαιοσύνη έχει χρέος να προχωρήσει την έρευνα, το ταχύτερο δυνατό.
Οφείλει όμως και ο Πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Για την ουσία της υπόθεσης.
Για τους ισχυρισμούς του Γ. Πανούση ότι «τον απομάκρυνε για να τον προστατεύσει».
Για τις αποκαλύψεις που αφορούν στις σχέσεις με την τρομοκρατία, τη δημιουργία παρακράτους και την ύπαρξη νοσηρών κυκλωμάτων».

«Αμφισβητώ την ύπαρξη των διαλόγων που αναφέρει ο Γ. Πανούσης»


panousis20150715
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.
«Απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους 7 μήνες που ήταν υπουργός», σημείωσε.
«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Λάμπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της Πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.
«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης, όμως, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», προσέθεσε, μιλώντας για το διαφορετικό όραμα που έχει αυτή η κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα.
«Στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή», είπε.

Νέα μυστικά στο φως που κρύβουν οι πυραμίδες


ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
Εντυπωσιασμένοι οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι, ανακάλυψαν με ειδικά όργανα παράδοξη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των πετρών από τις οποίες κατασκευάστηκαν 4 πυραμίδες της Αιγύπτου, εκ των οποίων και αυτή της Γκίζας.
Μια διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων και ερευνητών από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τον Κανάδα και την Ιαπωνία απαρτίζουν το σχετικό επιστημονικό πρόγραμμα «Scan Pyramids» («Σάρωση Πυραμίδων»), που ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου από το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Η ομάδα χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία, όπως θερμογράφους ώστε να σαρώσουν και να χαρτογραφήσουν το εσωτερικό των πυραμίδων, με σκοπό την ανακάλυψη μυστικών δωματίων.
Αυτό που βρήκαν ήταν ότι κάποιες πέτρες είναι θερμότερες από άλλες, πολύ περισσότερο από ότι θα ανέμεναν, το οποίο σημαίνει ότι σε συγκεκριμένα σημεία υπάρχουν κρυμμένες κατασκευές, που θα μπορούσαν να είναι τάφοι, διάδρομοι ή οτιδήποτε άλλο.
«Οι ερευνητικές ομάδες κατέληξαν ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές θερμικές ανωμαλίες σε πολλά μνημεία, και η εξήγηση αυτού του φαινομένου αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mamdouh el-Damaty, ανέφερε σε σχετική εκδήλωση ότι αυτές οι ανακαλύψεις δημιουργούν ένα νέο, τεράστιο και ανεξερεύνητο, πεδίο έρευνας για τους αρχαιολόγους που μπορεί να αλλάξει πολλά από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα.
Η επιστημονική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως την Δευτέρα


Dutch Finance Minister and Eurogroup chairman Jeroen Dijsselbloem addresses a news conference after an Euro zone finance ministers meeting in Luxembourg, June 18, 2015. REUTERS/Francois Lenoir
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως την ερχόμενη Δευτέρα
ώστε να εκταμιευθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogorup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Όσον αφορά το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα ότι ως τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου για να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Προς το παρόν, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, οι συζητήσεις συνεχίζονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και το Eurogroup συμφωνούν ότι πρέπει να στηριχθούν τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ανέφερε επίσης ότι οι θεσμοί αναμένουν τις ελληνικές προτάσεις και εκτίμησε ότι ως τη Δευτέρα θα έχει επέλθει συμφωνία.
Όσον αφορά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το γεγονός ότι θα χρειαστούν λιγότερα λεφτά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, είναι ένα «καλό νέο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους, μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων. Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ στόχος είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αποφασιστεί η εκταμίευση των χρημάτων από τον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες. Προηγουμένως, όμως θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα όλα τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Καταγγελίες της Όλγας Γεροβασίλη εναντίον του Mega για τις αποκαλύψεις Πανούση


ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Την άρνηση του Mega να της δώσει τον λόγο καταγγέλλει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.
«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης» σημειώνει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει:
«Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση «γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;»».
Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «η συνέχεια θα δοθεί σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν».

Υπόθεση Πανούση: «Θυσίασαν» έναν μάχιμο αξιωματικό για χάρη πολιτικών παιχνιδιών


ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Στο επίκεντρο της υπόθεσης «Πανούση», κλέβοντας τη δόξα των άμεσα εμπλεκομένων, βρέθηκε ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, πληρώνοντας με τη θέση του τον παραλογισμό των παρασκηνιακών «παιχνιδιών» στη χώρα μας.
Δύο εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, η διοίκηση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας άλλαξε αιφνιδιαστικά, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.
Με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την αντικατάσταση του νυν Διευθυντή της Υπηρεσίας, αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιο Αναστασάκο.
Ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ένας μάχιμος αξιωματικός με μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος, καθώς υπήρξε για χρόνια διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών, είχε υπηρετήσει παλαιότερα – όταν πρωτοιδρύθηκε – στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μάλιστα η θητεία του ήταν τόσο επιτυχημένη που είχε παραγγελθεί συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του από αρχιμαφιόζο ο οποίος τώρα βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.
Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο διώκτης του εγκλήματος όπως τον αποκαλούν, αφού όλα του τα χρόνια υπηρετεί σε μάχιμες υπηρεσίες με σημαντικές επιτυχίες, έχει συλλάβει τους πιο επικίνδυνους, τους πιο αδίστακτους κακοποιούς στη χώρα μας, όπως τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι, αλλά και το «δράκο» της Πάρου.
Όλη του τη ζωή την έχει αφιερώσει στη μάχη κατά του εγκλήματος. Έχει εξιχνιάσει όλες τις απαγωγές που έχει αναλάβει, όπως αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ όταν ήταν διοικητής στο τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διαλεύκανσης ανθρωποκτονιών στον κόσμο!
Διαβόητος αρχιμαφιόζος, ο οποίος τώρα βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, είχε μάλιστα «υπογράψει» συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αξίας 150.000 ευρώ, αφού ήταν ο αξιωματικός που τον είχε συλλάβει μαζί με τους υφισταμένους του.
Όσοι έχουν επίσης δουλέψει μαζί του μιλούν για ένα μάχιμο, αδιάφθορο, αλλά και μεθοδικό αστυνομικό που αποτελεί έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς που διαθέτει το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Μόνο τα τελευταία χρόνια, ο Ηπειρώτης αξιωματικός έχει καταφέρει να λύσει τον γρίφο σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως οι δολοφονίες του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, του Μανώλη Καντάρη, των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, αλλά και παλαιότερα, όταν ήταν στην ομάδα που εξιχνίασε το συνδικάτο του εγκλήματος.
Το 1999 μαζί με τον μετέπειτα αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα, ίδρυσαν τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ασφάλεια Αττικής για να συνεχίσει τον αγώνα κατά του εγκλήματος.
Στον υπόκοσμο έχει πολλούς εχθρούς, ενώ οι περισσότεροι τρέμουν και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του, αφού έχει στείλει εκατοντάδες κακοποιούς στη φυλακή…
Κι όμως αυτός ο αξιωματικός «ξηλώθηκε» από τη θέση του διοικητή της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη…
Η αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου τη συγκριμένη χρονική στιγμή, εγείρει ερωτήματα καθώς έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση για σχέδιο φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης.
Ο ίδιος ο κ. Πανούσης δεν έχει προχωρήσει σε σχολιασμό της αντικατάστασης αυτής αλλά το περιβάλλον του διαρρέει ότι υπάρχει σύνδεση των δύο γεγονότων καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί απόπειρα συγκάληψης.
Εν τω μεταξύ, ο Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος υπηρετούσε έως τώρα στις Οικονομικές Υπηρεσίες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παλαιότερα είχε βρεθεί και αυτός στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έχει κληθεί σε ακρόαση αύριο Τετάρτη (11/11) στις 3 το μεσημέρι, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου, εκφράζοντας δυσφορία γι’ αυτήν την ενέργεια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.
Newsbomb

Κάποιοι προειδοποιούν: Έρχεται κόλαση να είστε έτοιμοι...


kolasi
Η τρομοκρατία των τζιχαντιστών δεν είναι μακριά από την Ελλάδα. 
Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί καθώς ζούμε σε μια εποχή που δεν αφήνει περιθώρια οτιδήποτε ιδιωτικό.
Οι τζιχαντιστές λαμβάνουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου και δεν αποκλείεται να προετοιμάζονται για ένα "χτύπημα" που αφορά την χώρα μας. Ας μην λησμονούμε άλλωστε πως η γεωπολιτική μας θέση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα σχέδια τους.
Για λόγους ευνόητους, πρώτα θα κυριευθούν τα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια, σειρά θα πάρει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Η τρομοκρατία θα κυριαρχήσει και η διαβίωση πρόκειται να είναι δύσκολη...






voice news

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…
παραδίδει S-400 στο Ιράν …Οργή σε Ισραήλ και ΝΑΤΟ!
Η ρωσική κρατική εταιρεία όπλων Rostekhnologuii (Rostec) ανακοίνωσε σήμερα πως υπογράφηκε το συμβόλαιο για την παράδοση στην Τεχεράνη πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, η πώληση των οποίων είχε απαγορευθεί το 2010, πριν επιτραπεί και πάλι τον Απρίλιο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η Ρωσία υπέγραψε με το Ιράν συμβόλαιο για την παράδοση πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας S-300″, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ.»Το συμβόλαιο ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν για την παράδοση των πυραύλων S-300 είναι και πάλι σε ισχύ», εξήγησε η Rostec διευκρινίζοντας πως η Τεχεράνη θα παραλάβει μια «εκσυγχρονισμένη» έκδοση των πυραύλων S-300, (σ.σ S-400 )καθώς το αρχικό συμβόλαιο του 2007 αφορούσε τους πυραύλους που παράγονταν τότε.
Το συμβόλαιο εκείνο είχε ανασταλεί από τον πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε εφαρμογή της απόφασης 1929 του ΟΗΕ που επέβαλε κυρώσεις στην Τεχεράνη για το επίμαχο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ωστόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήρε την απαγόρευση τον Απρίλιο, εκτιμώντας πως το επιτρέπει η συμφωνία πλαίσιο που υπογράφηκε στη Λωζάννη ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Τη συμφωνία πλαίσιο ακολούθησε, τον Ιούλιο, η οριστική συμφωνία.
Η απόφαση του Ρώσου προέδρου είχε προκαλέσει την οργή του Ισραήλ και μεγάλη δυσαρέσκεια στους Δυτικούς.
Ο δημόσιος όμιλος Rostec δεν ανακοίνωσε ημερομηνία για την Παράδοση των S-400 ούτε και τον τρόπο μεταφοράς και παράδοσης των Α/Α που βάζει σε μεγάλους μπελάδες την Ισραηλινή Αεροπορία!

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ… ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Μήνυμα Καμμένου με την καταψήφιση νομοσχεδίων
Μη με θεωρείτε δεδομένο!
Το αντάρτικο των Ανεξάρτητων Ελλήνων -το πρώτο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου- οδήγησε στην απόσυρση του μέτρου για τον φόρο στις μικρές ζυθοποιίες και προσμετρήθηκε ως το πρώτο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Η επίσημη θέση του κόμματος του Π. Καμμένου ήταν ότι με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις μικρές ζυθοποιίες (ετήσια παραγωγή μέχρι 200.000 εκατόλιτρα) πλήττονται οι ελληνικές εταιρείες, ενώ αντίθετα ενισχύεται το ολιγοπώλιο των ξένων εταιρειών. Η αντίδραση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες, δεδομένου ότι το κόμμα έχει ψηφίσει ακόμη πιο επαχθή μέτρα που αφορούν το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να διαφοροποιηθεί θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποδηλώσει προς την πλευρά κυρίως του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν είναι δεδομένος και ότι σε όποια θέματα διαφωνεί θα το καθιστά σαφές, ενώ τόνισε πως αν πρόκειται για νομοσχέδια και μέτρα που φτάνουν στη Βουλή, θα τα καταψηφίζει. Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, που εγκρίθηκε με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος αποδοκίμασε με έντονο τρόπο τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πάντως, ο κ. Καμμένος, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει οτιδήποτε που θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και τη συνοχή της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ορισμένοι συνδέουν το αντάρτικο των ΑΝΕΛ και με την υπόθεση της Heineken (θυγατρικής πολυεθνικής) που ελέγχεται για σωρεία παραβάσεων, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να της έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει καθαρογράψει τη σχετική απόφαση ούτως ώστε στη συνέχεια να επιβληθούν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα στην εν λόγω εταιρεία. Τα μέλη της δέχονται σκληρή κριτική ιδιαιτέρως από την πλευρά των ΑΝΕΛ, που αφήνουν υπονοούμενα για σκόπιμη καθυστέρηση, δεδομένου ότι η απόφαση ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2014, αλλά είκοσι μήνες μετά δεν έχει καθαρογραφεί. Μάλιστα ο Τ. Κουΐκ έχει στείλει σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Δ. Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, και Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη. Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποδίδουν την καθυστέρηση στην έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση θα έχει καθαρογραφεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί έχει ως στόχο να διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των μελών της Επιτροπής και να τοποθετήσει πρόσωπα της δικής της επιλογής και πολιτικής κατεύθυνσης.