Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ


Τελικά δεν είμαστε μόνοι μας! Και αυτό είναι που φοβούνται τελικά οι δανειστές μας.Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε.

http://https://m.youtube.com/watch?v=GPOUGIYzoj8

Η Ισπανική πλατφόρμα «Auditamos Grecia», η οποία έχει συσταθεί απο την Ομάδα Πολιτών της Ισπανίας για τον Λογιστικό Έλεγχο του Ισπανικού Χρέους εκφράζει με ένα βίντεο τη συμπαράστασή της στην Ελλάδα.

Στο βίντεο Ισπανοί «από τις πλατείες» κρατώντας πλακάτ με μηνύματα γραμμένα στα ελληνικά, αλλά και μιλώντας σπαστά ελληνικά, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας.

Το κείμενο συμπαράστασης έχει ως εξής:

«Από τις πλατείες θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες της Ελλάδας. Ξέρουμε ότι είναι μια στιγμή σημαντική για εσάς. Ότι οι δυσκολίες που περνάτε είναι πολύ σκληρές. Ξέρουμε ότι οι θεσμοί και οι φορείς στη χώρα σας δεν στάθηκαν στο ύψος τους και ότι Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούσε για το συμφέρον των οικονομικών ελίτ. Ξέρουμε ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν μια απάτη που εξυπηρέτησε μόνο για ν αβοηθήσει το τραπεζικό σύστημα. Ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους σας είναι:

Αθέμιτο

Παράνομο

Απεχθές

Μη βιώσιμο

Στηρίζουμε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας που διενεργεί έλεγχο για να διευκρινίσει πώς αυξήθηκε το δημόσιο χρέος τα τελευταία χρόνια. Ένα χρέος που δεν ήταν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ένα χρέος που μόνο ωφέλησε τους δανειστές. Ένα χρέος που δημιουργήθηκε από:

Αδικία

Διαφθορά

Εκβιασμό

Ένα χρέος που απειλεί την κυριαρχία των λαών.

Ένα χρέος

Αθέμιτο

Παράνομο

Απεχθές

Μη βιώσιμο

Ζητάμε ευθύνες

Και δεν πληρώνουμε ότι δεν μας αναλογεί.

Από τους διάφορους λαούς της Ισπανίας θέλουμε να σας στείλουμε ένα μήνυμα:

Δεν είστε μόνες

Δεν είστε μόνοι

Είμαστε όλοι Ελλάδα

Έλεγχος του χρέους από τους πολίτες τώρα.

Έλεγξε το- Διέγραψέ το»

 

phgh: http://greeknation.blogspot.gr

Λαφαζάνης: Οι δανειστές μας ζητούν γη και ύδωρ


«Την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουμε συμφωνία έχουν ακέραιη οι πιστωτές και οι θεσμοί, οι οποίοι δεν κάνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά ζητούν γη και ύδωρ, πλήρη υποταγή και λεηλασία» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, ούτε είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού. Έχουμε κάνει προτάσεις για μια συμφωνία που θα είναι απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας, που θα μπορεί να στήσει τη χώρα όρθια και να δώσει θετική διέξοδο στην κρίση. Μόνο μια τέτοια συμφωνία που θα είναι σε συνάφεια με το πρόγραμμά μας θα προσυπογράψει η κυβέρνηση -το είπε σήμερα με κάθε σαφήνεια και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας».

Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου εκτιμούσαν ότι οι πιθανότητες για συμφωνία λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός και πρόσθεταν ότι η χώρα έχει δυνατότητες, υπάρχουν σχέδια και γίνεται προετοιμασία.

Ο κ. Λαφαζάνης αναχωρεί αυτήν την εβδομάδα για την Αγία Πετρούπολη ως μέλος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, που θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται εκεί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί πολιτική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για υποστήριξη του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου «Greek Stream» που θα διέρχεται μέσω Ελλάδας, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

phgh:http://greeknation.blogspot.gr

 
 

Πάνος Καμμένος: Χάλκευσαν τις αμυντικές δαπάνες για να διογκώσουν το έλλειμμα!


«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τον κ. Toussaint και τα μέλη απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, που βρέθηκαν σήμερα εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χρησιμοποιήθηκε το 2009 για τη διόγκωση των στατιστικών στοιχείων και την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Ήδη, με μία Επιτροπή που εργάστηκε για λίγες ημέρες, υπό την επίβλεψη της κ. Ζωής Γεωργαντά – η οποία είχε καταγγείλει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων-σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός.
Η έρευνα συνεχίζεται. Θέλω να σας πω ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Βεβαίως, δεν θα μείνουμε μόνο στην τιμωρία εκείνων οι οποίοι χρησιμοποίησαν το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, αλλά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώρας.
Θέλω, επίσης, να πω ότι ανέφερα στην Επιτροπή και στην Πρόεδρο ότι είναι τεράστιο το θέμα των εξοπλισμών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες προμηθεύτριες χώρες. Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα, ακόμα μια φορά, τους ξένους φίλους της Ελλάδας, από τους οποίους ζήτησα να μην εγκαταλείψουν αυτή την τεράστια προσπάθεια που δεν είναι μόνο προς όφελος της Δημοκρατίας και των Ελλήνων, αλλά προς όφελος της Δημοκρατίας στο σύνολο της Ευρώπης και του κόσμου».
 
phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Πούτιν: Η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της σε οποιαδήποτε επίθεση




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας. «Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας…προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται», δήλωσε.

Ο Πούτιν επίσης δήλωσε, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητα της.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, σε δυσαρμονία με την Δύση για την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως συνέχεια αυτής στην Ρωσία, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ζητά από την Ουκρανία να αποπληρώσει οφειλές από ένα προηγούμενο πρόγραμμα δανεισμού που υπεγράφη από τον πρώην Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με ένα συμφωνημένο πρόγραμμα αποπληρωμής.

Πρόσθεσε πως πίστευε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν ισορροπημένη και δίκαιη και ότι εάν η Ρωσία δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της δεν θα την υπέγραφε.

 

phgh: http://greeknation.blogspot.gr

Γιατί η διαδοχή του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει



Image
Ο Α/ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει αποσκευές αλλά και επιτελείο για να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τη νέα του θέση ,αυτή του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Η πρώτη μέρα στη νέα θέση θα είναι η 6η Νοεμβρίου, αλλά αρκετά πριν θα πρέπει να έχει παραδώσει τα καθήκοντά του στον “διάδοχό” του.

Θα λέγαμε ότι η διαδικασία διαδοχής έχει ήδη καθυστερήσει! Κι αυτό γιατί ζούμε πλέον καταστάσεις οριακές ως χώρα και αυτό αφορά και στις ΕΔ. Επειδή έχουμε μπει στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου κι επειδή τα πρβλήματα των ΕΔ είναι μεγάλα δεν είναι εύκολα κατανοητό ,γιατί η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει από τώρα ποιος θα είναι ο διάδοχος του Κωσταράκου,ώστε να υπάρξει χρόνος για μία όσο το δυνατόν πιο ομαλή διαδικασία στην ανάληψη των καθηκόντων του επόμενου Α/ΓΕΕΘΑ. Θα είναι χρήσιμο για τον επόμενο Αρχηγό να έχει το χρόνο να συνεργαστεί με τον “παλιό” και να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα τα επείγοντα προβλήματα που αναμένουν λύση …από χθες.

Επαναλαμβάνουμε ότι ζούμε “ειδικές καταστάσεις” και γι΄ αυτό θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράδοξο σ΄ αυτές τις σκέψεις για άμεσες αποφάσεις. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον κ.Κωσταράκο ο οποίος φεύγει … “πλήρης ημερών”, ούτε με τον διάδοχό του. Όποιος κι αν είναι θα πρέπει να έχει εικόνα από πρώτο χέρι για το τι θα έχει να αντιμετωπίσει. Θα διαπιστώσει σύντομα ότι θα έχει πάρα πολύ δουλειά. Γιατί τα τέσσερα τελευταία χρόνια τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για να ανακουφιστούν στο ελάχιστο έστω οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις ΕΔ.


Επιπλέον είναι φυσιολογικό ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ λόγω των προετοιμασιών του για την μεταπήδηση στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ,να μην έχει ούτε το χρόνο, άλλα ούτε την απαραίτητη συγκέντρωση στα τρέχοντα ζητήματα.

Καλό θα είναι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να ξεκινήσει λοιπόν τις απαραίτητες διαδικασίες για να ληφθεί απόφαση για τον διάδοχο του Κωσταράκου .

phgh:onalert

Οι δανειστές ζητούν εξίσωση μισθών στρατιωτικών με δημοσίους υπαλλήλους! Δείτε το έγγραφο



Image
Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν οι δανειστές σ΄ ότι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και επιμένουν να προκαλούν οργή θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράλογες απαιτήσεις αλλά και ζητήματα που εξυπηρετούν προφανώς τις αμυντικές τους βιομηχανίες. Αυτό που εξοργίζει όμως πρώτα απ΄ όλα είναι ότι επί της ουσίας ζητούν νέες μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς! Πως;

Σ΄ ένα τρισέλιδο έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times,οι εταίροι ζητούν μείωση αμυντικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Οι δανειστές επαναφέρουν την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια που σήμερα δαπανώνται για τη διατροφή και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών!!! Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο άσχετοι όσο θέλουν να εμφανίζονται εκφράζοντας τέτοιες θέσεις ή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!

Επισημαίνουν -και σ΄ αυτό έχουν κάποιο δίκιο- την δομή του ελληνικού στρατεύματος η οποία είναι γεγονός ότι μπορεί να διορθωθεί και να αποφέρει κέρδη. Όμως οι εταίροι στο έγγραφό τους συνεχίζουν προτείνοντάς μας να αγοράσουμε drones με τα οποία λένε θα “φυλάμε τα σύνορά μας”! Κάποιος να τους δειξει στο χάρτη που βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παραλείπουν να “παίξουν” υπερ των συμφερόντων τους και ζητούν επανεξέταση …προγραμματισμένων νέων προμηθειών! Αναφέρονται προφανώς στο P 3 . Και όπως έχουμε γράψει στόχος δεν είναι το P 3,αλλά να κλείσει η ΕΑΒ, η οποία περιμένει να αναλάβει το πρόγραμμα ανακατασκευής τους για να παραμείνει ανοιχτή! Δεν θέλουν ανοιχτή την ΕΑΒ, όπως δεν θέλουν και τα ΕΑΣ και το κακό είναι ότι έχουν πρόθυμους συνεργάτες στο εσωτερικό της χώρας.

Και τέλος η βόμβα για το προσωπικό: Οι δανειστές μας…προτρέπουν για “μεταρρύθμιση του μισθολογίου των ένστολων, έτσι ώστε αυτό να εναρμονιστεί με τα όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο”. Αυτό ήταν και απαίτηση των στρατιωτικών παλιότερα, αλλά τώρα με τις περικοπές που έχουν γίνει και στο δημόσιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι μισθοί των στρατιωτικών θα μειωθούν κι άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το κείμενο, “ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος έχει υποσχεθεί πως θα καταθέσει προσχέδιο με τις αλλαγές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου”.
 
phgh:onalert

Στο στόχαστρο του αλβανικού παρακράτους ο Έλληνας υποψήφιος για τον δήμο Χιμάρας


loukovo_vandalismoi
Μια εβδομάδα μας χωρίζει από τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία και το εχθρικό κλήμα του κράτους και του παρακράτους μέρα με την μέρα εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως.
Μετά από τα εθνικιστικά παραληρήματα του Αλβανού Πρωθυπουργού, εχθές, στην περιοχή του Λουκόβου, «άγνωστοι» με βιαιότητα και πράξεις βανδαλισμού, εισέβαλαν στο εκλογικό κέντρο, προκάλεσαν υλικές ζημιές και αφαίρεσαν τις προεκλογικές αφίσες του υποψηφίου για τον Δήμο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.
Μέσω Δελτίου Τύπου, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ, κατήγγειλε ως πράξεις βανδαλισμού τις πράξεις αυτές και καλεί όλους τους εκλογικούς υποψηφίους να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες άσχημες πράξεις που επηρεάζουν την εκλογική ατμοσφαίρα και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καλώντας τους, η προεκλογική εκστρατεία να διεξαχθεί σε ένα περιβάλουν δίκαιο και ειρηνικό. himara.gr


Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου οι «τεχνοκράτες» της Τρόικας


ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ;
ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ; ΑΠΕΛΥΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;


ΑΠΕΛΥΑΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ 1,2 ΔΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!
ΡΗΜΑΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΤΟΝ ΒΩΒΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ!
Αλήθεια, τι ακριβώς έλεγχαν αυτοί οι «τεχνοκράτες» μέσα στα Υπουργεία;
Η αλήθεια είναι οτι έλεγχαν το κουκούλωμα στα σκάνδαλα των αφεντικών τους. Δεν είναι τεχνοκράτες. Είναι του κοινού ποινικού δικαίου.
Και όλη η πίεση για «εθνικη ενότητα» ειναι για να αλλοιωθεί η εθνική εντολή και να παρεισφρύσουν στην κυβέρνηση ποτάμια διεφθαρμένων ώστε οι Φάκελοι των σκανδάλων να μην ανοίξουν ποτέ.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ!


phgh:http://greeknation.blogspot.gr

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν την Παρασκευή στην Αγ. Πετρούπολη


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προγραμματίζει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους ξένους ηγέτες, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ. «Με τον Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή 19 Ιουνίου έχει προβλεφθεί συνάντηση εργασίας στο περιθώριο του Φόρουμ», είπε ο κ. Πεσκόφ απαντώντας πριν λίγο σε σχετική ερώτηση για την επικείμενη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, είπε ότι ο Βλ. Πούτιν θα έχει επίσης συναντήσεις εργασίας και με άλλους ξένους ηγέτες, που θα είναι παρόντες στο Φόρουμ, όπως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Βαν Γιαν, ο Πρόεδρος της Κιργιζίας Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ, ο πρωθυπουργός της Μογγολίας Τσιμεντιγίν Σαϊχανμπιλέγκ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν θα συναντηθεί και με πρώην ηγετικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής της Ευρώπης, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και Ρομάνο Πρόντι και άλλοι.

Ο Ντ. Πεσκόφ αρνήθηκε να αποκαλύψει το θέμα της κεντρικής ομιλίας του Βλ. Πούτιν στο Φόρουμ κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση των συμμετεχόντων στις 19 Ιουνίου.

 

phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι εντάσσονται στις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας


Η Ρωσία θα συνεχίσει να δίδει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων της. Έτσι, φέτος οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αυξηθούν με σαράντα νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, και μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσει δοκιμές σε νέο κέντρο ραντάρ.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη του διεθνούς στρατιωτικο-τεχνικού φόρουμ «Στρατός 2015».

«Αυτό το έτος, η σύνθεση των πυρηνικών δυνάμεων θα καλυφθεί με περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ικανούς να ξεπεράσουν οποιαδήποτε- ακόμα και τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα- συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα προετοιμασθεί και θα δοκιμασθεί ένα νέο κέντρο ραντάρ, στο Αρμαβίρ,  το οποίο θα ελέγχει τη δυτική στρατηγική κατεύθυνση.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι προωθούνται τα δείγματα των ρομπότ μάχης και των συστημάτων ελέγχου που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων  της Ρωσίας.

«Ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων με τα υπερσύχρονα όπλα, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό καθήκον του στρατού. Υλοποιείται, ήδη, ένα κρατικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας για  εκσυγχρονισμό του  βασικού εξοπλισμού, από το σύμπλεγμα της αμυντικής βιομηχανίας» είπε.

Ο Πούτιν είπε ότι το ποσοστό των σύγχρονων όπλων στο ρωσικό στρατό μετά από πέντε χρόνια θα φθάσει στο 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσει στο 100%.

Ο Πούτιν έφθασε στο Φόρουμ με ελικόπτερο. Εξέτασε την έκθεση και πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη  με τους μαθητές από το Μοσχοβίτικο  Κρατικό  Τεχνικό Πανεπιστήμιο  «Μπάουμαν» και με το Ομοσπονδιακό  Πανεπιστήμιο Σιβηρίας, εντάσσοντας  την κατάρτιση και τη στρατιωτική θητεία στον επιστημονικό τομέα.


Αλέξης Τσίπρας: «Θέλετε να προδώσω την πατρίδα και το λαό μου. Η απάντηση είναι ΟΧΙ»


Παρά τα τελεσίγραφα, παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις που δέχεται από κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο,ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να συναινέσει σε ένα νέο καταστροφικό μνημόνιο.

Οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν.Απειλούν με χρεοκοπία, απειλούν με κλειστές τράπεζες...
, απειλούν στο παρασκήνιο ακόμη και με θέματα εθνικής ακεραιότητας.

Για να καταλάβετε τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες μας, μέχρι και ο Άδωνις Γεωργιάδης(74.000 σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές…) έφτασε να απειλεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό με ειδικά δικαστήρια και φυλακή.

Tου ζητούν με μανάι να σκύψει το κεφάλι, να υπογράψει νέα δυσβάσχτα μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά.

Ο Πρωθυπουργός μας όμως έχει απαντήσει απο καιρό: «Θέλετε να προδώσω την πατρίδα και τον λαό μου. Η απάντηση είναι ΟΧΙ»

Για αυτό και εγώ είμαι μαζί του.


Ασφαλιστικά μέτρα κατά πιστωτών-ΕΕ εξετάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με την Telegraph


Από την ΑΥΓΗ

Στην πιθανότητα η Ελλάδα να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των πιστωτών και της Ε.Ε, αναφέρεται το σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής συντηρητικής εφημερίδας Telegraph....

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα επικαλείται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες, "η Ελλάδα είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η ΕΕ να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα. Θα πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση, η οποία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση".

Κατά το δημοσίευμα της βρετανικής συντηρητικής εφημερίδας, η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη για συνομωσία με σκοπό την αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος στη χώρα και εμφανίζει τους πιστωτές να ετοιμάζουν τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση το οποίο, όπως αναφέρεται, ενδεχομένως να δοθεί στο Eurogroup της Πέμπτης

Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία (Video)


«Καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των δανειστών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει λύση που θα τερματίζει την πολιτική της λιτότητας.

«Το μεγάλο στοίχημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι εάν θα αφήσουν να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ταπείνωση....
και την εξαθλίωση ή εάν θα οικοδομηθεί μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών», υπογράμμισε αναφερόμενος και στην αδιάλλακτη στάση των εταίρων.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


«Η εμμονή των θεσμών εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η εμμονή από πλευράς των θεσμών σε ένα πρόγραμμα περικοπών που έχει αποτύχει και που γνωρίζουν ότι δε μπορεί να γίνει αποδεκτό, δεν είναι λάθος ή υπερβάλλον ζήλος, αντίθετα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, για την ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού».

«Θέλουν να φτάσει το μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης» συνέχισε ο πρωθυπουργός, «ότι η λαϊκή ετυμηγορία δε μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και ότι κυρίαρχη στην Ευρώπη δεν είναι η δημοκρατία, αλλά ένας σκληρό και άδικος νεοφιλελεύθερος οικονομισμός».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στους εταίρους ότι επιδίδονται σε μια επίδειξη πυγμής, που σκοπεύει να σκοτώσει εν τη γενέσει της οποιαδήποτε προσπάθεια για το τέλος της λιτότητας και για ένα μοντέλο που θα θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Η οικονομική ασφυξία που έχει επιλέξει να ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνει τα παραπάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
 
Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας, «από το Φλεβάρη η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα. Υπάρχουν οι τυπικές προϋποθέσεις να αρθούν οι περιορισμοί στη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις αγορές εντόκων γραμματίων, όμως η  ΕΚΤ επιμένει στον οικονομικό στραγγαλισμό».

«Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας για να παραδώσει μια διαφορετική χώρα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως παρά τις δυσκολίες τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση, με μηδενική εξωτερική χρηματοδότηση, προχώρησε ήδη στο κυβερνητικό της έργο. Αναφέρθηκε στον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην αποκατάσταση των αδικιών στο δημόσιο τομέα με την επαναπρόσληψη των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων, στην κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στην εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού, στον νόμο για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος, στο νόμο για την ιθαγένεια.

« Ο στόχος μας είναι σε βάθος τετραετίας να ξηλώσουμε το μνημονιακό καθεστώς και να παραδώσουμε μία χώρα που δε θα είναι αποικία χρέους, αλλά θα έχει αποκατασταθεί η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη, με προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για την κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε  ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία  της διαπραγμάτευσης. Τόνισε μάλιστα πως ενώ η ελληνική πλευρά, αυτούς τους μήνες, προσήλθε με ειλικρίνεια και καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις, οι εταίροι επιμένουν σε παράλογα υφεσιακά μέτρα.  

«Η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό δεν είναι εντολή δημιουργικής ασάφειας. Είναι σαφής εντολή να τερματίσουμε την πολιτική της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: 

«Για να γίνει αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε μια συμφωνία που θα έχει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, δε θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και συνταξιούχους και δε θα παρατείνει την αβεβαιότητα, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις αναπτυξιακές προοπτικές».

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση ζητά «συγκεκριμένες και δεσμευτικές ρήτρες για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, που επιδεινώθηκε με ευθύνη των θεσμών».

«Ήρθε η ώρα και για τους θεσμούς να μιλήσουν ξεκάθαρα», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναγνωρίσει ότι η μικρή Ελλάδα δίνει μια μάχη πάνω από τις αντοχές και τις δυνάμεις της, για λογαριασμό των λαών της Ευρώπης, για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει από εδώ και στο εξής η πορεία για το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». 

«Θα υπερασπιστούμε ως κόρη οφθαλμού τη λαϊκή εντολή», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, « για μια Ευρώπη όχι της τιμωρίας και των εκβιασμών, αλλά της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία συνεχίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή, θα παραβρίσκεται και η διαπραγματευτική ομάδα και οι υπουργοί που εκπροσώπησαν τη χώρα όλο αυτό το καιρό στις διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε στο Κόκκινο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Θερμό επεισόδιο - Σαμαράς και Ντόρα λύνουν τα προσωπικά τους (μέσω Μαξίμου)


.

Πάντως δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Ντόρα πήγε αυτόκλητη στην συνάντηση.
Αν δεν πήρε την έγκριση του Σαμαρά τότε από ποιόν την πήρε?




Θερμό... τηλεφωνικό επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε - όπως ανέμεναν, άλλωστε, οι...
μυημένοι του γαλάζιου στρατοπέδου - η συνάντηση που είχε η βουλευτής της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Την ώρα που είχε ήδη αρχίσει η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ της απάντησε ενοχλημένος και εξέφρασε έντονα τη δυσφορία του μιλώντας της μάλιστα στον πληθυντικό: «´Επρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε» της είπε.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, η βουλευτής της ΝΔ της απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας. Θεώρησα ότι είναι υποχρέωση μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό».

Προσθήκη Πρώτου Θέμου

Κατόπιν αυτών ακολούθησε η ενημέρωση Σαμαρά από την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία, σύμφωνα πάντοτε με συνεργάτες της, αποκόμισε την αίσθηση πως η λύση στην κρίση δεν αναμένεται πριν από το τέλος του μήνα και πως, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοικτός στο θέμα της εθνικής συνεννόησης και δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Παραχωρούνται το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ στους μουσουλμάνους για το ραμαζάνι


attikipress_oaka_ramazani
Τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προέβησαν στη δωρεάν παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στους μουσουλμάνους της Αθήνας για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr).
Στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου αποφασίστηκε να τελέσουν απρόσκοπτα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κατά τη μεγάλη εορτή της μουσουλμανικής θρησκείας και λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό και κατά το παρελθόν.
Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Ιουλίου 2015.
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους δήμους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο στόχαστρο τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους τα Βαλκάνια

Image
Τρομοκρατικές επιθέσεις στα Βαλκάνια σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρουν ΜΜΕ του Κοσόβου, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται σε επαφή με υποστηρικτές τους στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, προσπαθώντας να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, μέσα στον Ιούνιο, στα Σκόπια και την Πρίστινα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος "Lajmi.net" από την Πρίστινα, δημοσιεύει σήμερα συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, από τις οποίες φαίνεται ότι την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αναλάβει πολίτης της ΠΓΔΜ, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος μάχεται στη Συρία και το όνομά του είναι γνωστό στις αρχές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι το άτομο αυτό στρατολογεί τρομοκράτες στην ΠΓΔΜ και στο Κόσοβο για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις μέσα στον Ιούνιο, συμβουλεύοντάς τους να επιλέξουν σημεία, στα Σκόπια και την Πρίστινα, όπου υπάρχει πολυκοσμία, αδιαφορώντας για την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των θυμάτων.

Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι η αστυνομία του Κοσόβου εδώ και μέρες έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας. Αποκαλύπτουν δε, ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας του Κοσόβου, στις αρχές Ιουνίου, διαπίστωσαν δραματική αύξηση στην επικοινωνία Αλβανών εξτρεμιστών που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, με ανθρώπους στο Κόσοβο.

Το γεγονός αυτό συνέπεσε με τη δημοσίευση, στο διαδίκτυο, από το κέντρο προπαγάνδας "Ελ Χατζάντ" του Ισλαμικού Κράτους, βιντεοσκοπημένου υλικού όπου καθορίζονται ως πεδία δράσης των ισλαμιστών η ΠΓΔΜ, το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Στο βίντεο αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία και τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από τα Βαλκάνια καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν άμεσα δράση, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες αυτές.


phgh:onalert

Δανειστές: "Μειώστε θητεία, κόψτε μισθούς στελεχών κι εξοπλισμούς"! - Το επαίσχυντο κείμενο που "θυμήθηκαν" στους FT



undefined
Σύμφωνα με τρισέλιδο κείμενο, επαναδημοσιεύουν οι
F.T. (είχε συνταχθεί από τους πιστωτές το 2012 για πρώτη φορά), με το οποίου οι δανειστές ζητούσαν μείωση της στρατιωτικής θητεία στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (η οποίες δεν επαρκούν ούτε για την φύλαξη συνόρων) με την προτροπή "να αξιοποιηθεί η ρομποτική τεχνολογία (drones), που επιτρέπει π.χ. τη φύλαξη των συνόρων χωρίς απασχόληση έμψυχου δυναμικού"!

Δηλαδή θα στέλνουμε τα drones να παρατηρούν τους Τούρκους που θα κάνουν παρέλαση σε εδαφος, θάλασσα και αέρα. Και θα μετατρέψουμε τις ΕΕΔ σε ... παρατηρητήριο!
Σύμφωνα με το έγγραφο "οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία"!
Αρα πρέπει α μειωθούν συνολικά οι δαπάνες και κυρίως να μειωθεί η στρατιωτική θητεία γιατί οι στρατιώτες "Τρώνε πολύ", όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο!
Και προτείνουν Νέα Δομή στις Ενοπλες Δυνάμεις γιατί η νυν θεωρείται "ξεπερασμένη"Τ και αφού θα βάλουμε ρομπότ να μας ενημερώνουν για τις τουρκικές παραβιάσεις, οι ΕΔ μπορούν να μειωθούν κατά 40%!
Και για προγράμματα αμυντικών επενδύσεων, ούτε λόγος: Να κοπούν όλα και να μειωθούν 40% οι αγορές για ανταλλακτικά!
Επίσης να μειωθούν οι αμοιβές των στελεχών των ΕΔ και να σταματήσουν να βγαίνουν σε υπηρεσία πριν τα 65 χρόνια τους, όλα τα στελέχη!
Το εμπόδιο για να περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις, λένε οι FT είναι ο Π.Καμμένος των ΑΝΕΛ που δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο.
Γιατί δεν προτείνουν κατε'υθείαν την πώληση της Ελλάδας στην Τουρκία, έτσι ώστε να "κλείσει" και το χρέος;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκόπια- Πολιτικοί αναλυτές: Αναμένεται αμερικανική εμπλοκή στην κρίση


Καλά πληροφορημένες πηγές,  μέσα από την πολιτική σκηνή της πΓΔΜ, άφησαν να εννοηθεί ότι, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, η Victoria Nuland, αναπληρωτής υφυπουργός των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση.
Οι προσκείμενοι στις πληροφορίες αυτές, λένε ότι η πρώτη προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης θα γίνουν  στο τέλος Ιουνίου, εφόσον  δεν υπάρξει λύση μέχρι τότε, τότε  η πίεση θα γίνει στα κύρια πολιτικά ζητήματα, και θα ενταθεί επάνω στα βασικά πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πΓΔΜ.

Οι ίδιοι, ισχυρίζονται ότι  η πίεση θα συνεχισθεί κατά την άφιξη της Βικτόρια Νούλαντ,  που αναμένεται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της
echedoros-a.gr
 
πΓΔΜ- SDSM,  Γκόρνταν Γκεοργκίεφ, ανησυχεί για το γεγονός ότι η κοινωνία δεν δείχνει την έμφυτη ικανότητα να σχεδιάσει το μέλλον της,  όπως η ίδια επιθυμεί, αλλά, συνεχίζει να ζητά παρέμβαση ξένων παραγόντων που « απενεργοποιούν αυτό το μέλλον».
 
phgh:http://greeknation.blogspot.gr

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: "Χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν υπογράφω συμφωνία"



undefinedKάθετος ήταν ο πρωθυπουργός στην σημερινή ομιλία
του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας τελεσιγραφικά ότι "Χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν υπογράφω συμφωνία".
Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού. Επιδιώξαμε να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης γιατί η χώρα βυθιζόταν στο μνημονιακό καθεστώς. Φανταστείτε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποχρέωση για 3% πρωτογενές πλεόνασμα το 2015. Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει μόνο μέσα από συρρίκνωση δημοκρατίας
Καθήκον μας η πολιτική αλλαγή.
 
Γνωρίζαμε από την αρχή ότι δεν θα ηταν περίπατος, ότι δεν υπήρχε περίοδος χάριτος για μας
Ναρκοθετημένο πεδίο από την προηγούμενη κυβέρνηση που πόνταρε στην «αριστερή κυβέρνηση»
Δεν τους κάναμε όμως τη χάρη
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν μια εύκολη περίοδος
Μηδενική χρηματοδότηση, μνημονιακές παγίδες αλλά καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι
Νομοθετήσαμε για ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, ξαναπροσλάβαμε σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες, ανοίξαμε την ΕΡΤ, νομοθετήσαμε για ιθαγένεια στους μετανάστες
Σε αυτή τη γραμμή σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ώστε να ξηλώσουμε το κατεστημένο που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια
Ο δρόμος δεν θα είναι ποτέ ανοιχτός και στρωμένος με ροδοπέταλα
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε αρκετά μέτωπα μείναμε πίσω π.χ. καταπολέμηση φοροδιαφυγής, μέτωπο διαφθοράς (αφήσαμε μνημονιακές δυνάμεις να ορίζουν την πολιτική ζωή)
Αυτός ο αγώνας είναι που προέχει τώρα, να ξηλώσουμε όλο το μνημονιακό καθεστώς
Προϋπόθεση για να προχωρήσουμε είναι να βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση της χώρας
 
Από την αρχή διακηρύξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητησουμε με σεβασμό στους κανόνες της ευρωζώνης αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού
Δεν μπορεί αυτή η συμφωνία να αποτελεί συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής
 
Η ελληνική πλευρά προσήλθε με καλή πίστη για να γεφυρωθούν οι διαφορές
 
Μετά από 3 μήνες καταθέσαμε συνολικό κείμενο προτάσεων για βιώσιμη συμφωνία
 
Το κείμενο αυτό αποτελούσε τη σύνοψη των θέσεων των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και λάμβανε υπόψιν τις κόκκινες γραμμές
Αντί απάντησης παραλάβαμε ένα σύντομο κείμενο 5 σελίδων που επανερχόταν σε προτάσεις για περικοπές συντάξεων, κατάργησης ΕΚΑΣ κλπ παράλογα και εξωπραγματικά πράγματα
Προσήλθαμε και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και προτείναμε ισοδύναμα μέτρα
 
Η απάντηση που πήραμε ήταν και πάλι προτάσεις για περικοπές 1,8 δις περικοπές επιπλέον σε συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ
Οι θεσμοί όχι μόνο ζητούν υπερβολικά υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους και αγνοούν τα ισοδύναμα που προτείναμε
Το ποιός θα πληρώνει τους φόρους είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης
 
Την κρίση θα την πληρώσει η ολιγαρχία, όχι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι [χειροκροτήματα]
Οι προτάσεις αυτές εκ μερους των Θεσμών έχουν σχέδιο την ταπείνωση της ελληνικής κυβερνησης
 
Θέλουν να δοθεί με σαφήνεια το μηνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι η λαΪκή εντολή δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα
Είναι επίδειξη πυγμής -Γι'αυτό λέω ότι δεν αφορά την Ελλάδα αλλά το σύνολο των λαών
Η ΕΚΤ είχε επιλέξει από τον Φεβρουάριο την οικονομική ασφυξία
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα από τις 20 Φεβρουαρίου αλλά η ΕΚΤ επιμένει σε γραμμή οικονομικού στραγγαλισμού
Είναι αυτή μια τακτική που μπορεί να κάνει την Ευρώπη και τους πολίτες να αισθάνονται υπερήφανοι;
Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη δυνάμεις που δουλεύουν στην κατεύθυνση της εξευρεσης μιας δίκαιης λύσης
Πρέπει να μεταξύ των Θεσμών να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη
Κυριαρχούν οι απόψεις του ΔΝΤ για σκληρά μετρα και από την άλλη η άποψη των ευρωπαίων που αρνούνται οποιαδήποτε αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους
Τελικά αυτό που μας ζητείται είναι να αποδεχτούμε μια συμφωνία που δεν θα λύνει το πρόβλημα της υφεσιακής δίνης
Αν στόχος είναι η συνέχιση ενός προγράμματος έμπνευσης ΔΝΤ που όλοι γνωρίζουν ότι απέτυχε, χωρίς ρύθμιση του χρέους, τότε δεν αφήνεται κανενα περιθώριο επιλογής στην ελληνική κυβέρνηση
 
Εμείς δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς
Ερχεται η στιγμή που και οι εταίροι μας πρέπει να μιλήσουν ξεκάθαρα: θέλουν να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα ή να διαιωνίζεται;
Δεν γίνεται στην Ευρώπη να αποδέχονται α λα καρτ το ΔΝΤ: σκληρά μέτρα αλλά όχι βιώσιμο χρέος
Εχει φτάσει η ώρα οι προτάσεις του Ταμείου να κριθούν από την ίδια την Ευρώπη
Παραλάβαμε μια χώρα αποικία χρέους
Πιστεύω ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Τώρα θα ξεκινήσει η πραγματική διαπραγμάτευση. Τώρα θα κριθεί η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης
 
Αυτό είναι στοίχημα της Ελλάδας αλλά και των λαών της Ευρώπης
 
phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας (Βίντεο)



Η κλιμακούμενη ρητορική και ο διπλασιασμός στις αποτυχημένες πολιτικές… Αυτός είναι ένας τρόπος προβολής της γνώμης της Βόρειου Ατλαντικής Οργάνωσης της Συνθήκης του κόσμου, ιδιαίτερα στη Ρωσία. Οι δυτικές κυρώσεις και οι υποσχέσεις των περισσότερων κυρώσεων έχουν επιτύχει ένα τίποτα. Είναι αυτό γιατί το ΝΑΤΟ θεωρεί τη Ρωσία στρατιωτική απειλή;





Το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας

Φάτε τους λάθρο στη μάπα για να καταλάβετε τι τραβάει η Ελλαδίτσα μας (βίντεο)


lathro_eisvoli_fortiga
Σοκαριστικό βίντεο που τραβήχτηκε στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί δείχνει απελπισμένους μετανάστες που προσπαθούν να εισβάλουν σε φορτηγά παράδοσης με κατεύθυνση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κλιπ δείχνει τεράστιες συμμορίες μεταναστών να τριγυρνούν στην εθνική οδό προσπαθώντας να επιτεθούν στα οχήματα.
Αστυνομία ή αρχές μετανάστευσης δεν φαίνονται πουθενά καθώς οι μετανάστες ανοίγουν την πίσω πόρτα ενός φορτηγού πριν επιχειρήσουν να βγάλουν έξω το περιεχόμενό του για να μπουν μέσα, ενώ άλλοι προσπαθούν να τραβήξουν ένα πάνελ της κάτω πλευράς του φορτηγού.
Ένας ξεναγός στο λεωφορείο από όπου γυρίστηκε το υλικό λέει στους επιβάτες, «Μην πανικοβάλλεστε παιδιά, έχουμε κλειδώσει όλες τις πόρτες. Προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε παιδιά».
Οι επιβάτες ακούγονται να είναι σε κατάσταση σοκ, με έναν να σχολιάζει, «Αυτό είναι που έχουμε δει στην τηλεόραση».



Οι μετανάστες θέλουν να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή μπορούν να εκμεταλλευτούν το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας και να αποκτήσουν ένα πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από ό, τι στη Γαλλία, όπου αναγκάζονται να διαμένουν σε ένα αυτοσχέδιο χωριό με σκηνές στο Καλαί, γνωστό ως «ζούγκλα».
Περίπου 2.500 μετανάστες ζουν στο χωριό, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Λιβύη και τη Συρία.
Η κατάσταση είναι τόσο φριχτή που μια ηγετική ομάδα μεταφοράς εμπορευμάτων προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα μπορούσε να αναστείλει τις προμήθειες που διέρχονται γενικά από το Calais, προκαλώντας ελλείψεις τροφίμων και μαζικές αυξήσεις των τιμών.
Ο Donald Armour, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου των εμπορευματικών μεταφορών, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Express ότι η αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου «κινδυνεύει να καταρρεύσει», ως αποτέλεσμα των οδηγών που αρνούνται να περάσουν από το Calais.
Τον περασμένο μήνα, η μεταφορική εταιρεία Maru International ανακοίνωσε ότι μποϊκοτάρει το Καλαί λόγω φόβων ότι «κάποιος θα σκοτωθεί» από τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Goldman Sachs και Ειδικός Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση Peter Sutherland, δήλωσε χθες ότι η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί περισσότερους μετανάστες, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος «ξενοφοβίας και του ρατσισμού».

phgh: http://hellasforce.com

Η Γηραιά ήπειρος ξανά στην «πυρηνική γραμμή του πυρός»


russian_epiteleio_tilefono
Αποδομείται το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεων Ρωσίας – Δύσης, όπως διαμορφώθηκε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Τώρα δε, ενδεχόμενη κατάργηση της Συνθήκης για την εξάλειψη των Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς (INF), απειλεί και πάλι να μετατρέψει την Ευρώπη σε αρένα πυρηνικής αντιπαράθεσης.
Η INF Treaty από τον αμερικανό πρόεδρο Ρ. Ρήγκαν και το σοβιετικό ηγέτη Μ. Γκορμπατσόφ το 1987, ήταν ένα από τα βήματα – «κλειδιά» για τη μείωση της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Σύμφωνα με τη Συνθήκη, καταστράφηκε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατηγορία πυραύλων που με την ικανότητά τους να προσεγγίζουν το στόχο μετά από πτήση ελάχιστων λεπτών, αύξαναν δραματικά την πιθανότητα μετατροπής ενός ασήμαντου περιστατικού, σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας», λέει στην RBTH ο διευθυντής προγραμμάτων του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, Ιβάν Τιμοφέγιεφ. Επιπροσθέτως, μετά τη σύναψη της Συνθήκης, οι Αμερικανοί απέσυραν τους πυραύλους τους από την Ευρώπη, που έπαψε να αποτελεί στόχο ενός σοβιετικού επιθετικού χτυπήματος.
Τα “γεράκια” επανακάμπτουν
Τώρα, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα καταγγείλουν τη Συνθήκη INF. Και στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι η Μόσχα εδώ και δύο χρόνια δεν συμμορφώνεται με τους όρους της Συνθήκης του 1987. Από την άλλη πλευρά, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζουν ότι ποτέ δεν έχουν πάρει συγκεκριμένες εξηγήσεις από τους αμερικανούς συναδέλφους τους για τα σημεία της Συνθήκης τα οποία – υποτίθεται – ότι η Ρωσία δεν τηρεί. Αντίθετα, οι Αμερικανοί, αντί να διευκρινίσουν την κατάσταση, μιλούν για πιθανά αντίμετρα, ανάμεσά τους και η ανάπτυξη στην Ευρώπη πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τον Ιβάν Τιμοφέγιεφ, η πιθανότητα καταγγελίας της INF στα επόμενα 3 χρόνια είναι πολύ υψηλή. «Οι πλέον ενδιαφερόμενοι για τη διάρρηξη της συμφωνίας είναι τα πολιτικά «γεράκια». Επιπλέον, εναντίον της Συνθήκης εκφράζονται οι λομπίστες του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος και από τις δύο πλευρές. Βλέπεται, αν εγκαταλειφθεί η Συνθήκη IMF, θα έχουμε επανεκκίνηση της κούρσας των εξοπλισμών».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών Ντμίτρι Οφιτσέροφ-Μπέλσκι, στις συζητήσεις ανάμεσα στους ρώσους εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία τρία χρόνια, ακούγονται όλο και περισσότερα αρνητικά σχόλια για την αναγκαιότητα της INF. «Δεν αποκλείουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν σχέδια να μετατρέψουν μια σειρά από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σε quasi-πυρηνικές («quasinuclear»), στην φανταστική περίπτωση ρωσικής επιθετικότητας», εξηγεί.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες απόψεις. Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου σύνθετων ευρωπαϊκών και διεθνών μελετών της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Ντμίτρι Σούσλοφ, δεν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί μιλούν στα σοβαρά για τη καταγγελία της Συνθήκης. «Μάλλον είναι μια μορφή εκβιασμού προς τη Ρωσία. Η Ουάσιγκτον δίνει στη Μόσχα να καταλάβει ότι είναι έτοιμη να τραβήξει το σκοινί στα όρια. Να επιστρέψει στην κατάσταση των μέσων της δεκαετίας του 1980. Πέραν των άλλων, τώρα, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να αποδείξει τόσο στους αμερικανούς πολίτες, όσο και στους πολίτες των συμμάχων των ΗΠΑ, ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους το ίδιο αποφασιστικά, όσο και η Μόσχα», εξηγεί ο καθηγητής στη RBTH.
Εσωτερικά προβλήματα στο ΝΑΤΟ
Εάν, παρ’ όλα αυτά, οι ΗΠΑ καταγγείλουν τη Συνθήκη, οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές. Ειδικά στο φόντο των γεγονότων στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία και η Δύση δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί πλήρως τους κανόνες του παιχνιδιού. «Η κατάσταση με την ασφάλεια στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί απότομα. Θα αυξηθεί ο κίνδυνος της σύγκρουσης, θα ξεκινήσει μια νέα κούρσα εξοπλισμών και, κατά συνέπεια, θα αυξηθεί ο κίνδυνος μιας ακούσιας κλιμάκωσης της έντασης», δήλωσε ο Ιβάν Τιμοφέγιεφ.
«Είναι επίσης πιθανό να συμβεί μια διάσπαση εντός του ΝΑΤΟ», συνεχίζει ο Ντμίτρι Σούσλοφ. «Η Γαλλία και η Γερμανία αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική (σ.σ. εγκατάσταση πυραύλων μέσου βεληνεκούς στο έδαφός τους), επειδή δεν θέλουν να γίνουν και πάλι ο στόχος για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα». Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να προσπαθήσουν με αυτό το πρόσχημα να πείσουν την Ευρώπη να στηρίξει το πρότζεκτ της αντιπυραυλικής ομπρέλας (άμυνας) που προωθούν, ωστόσο, κατά τον Σούσλοφ, αυτό το στοίχημα δεν έχει μεγάλες πιθανότητες. «Η αντιπυραυλική άμυνα έχει ασύγκριτα μικρότερη απόδοση από τα επιθετικά όπλα», πιστεύει.
Απευθείας διάλογος Ρωσίας – Ευρώπης
Η ρωσική κυβέρνηση έχει απειλήσει με την τοποθέτηση πυραύλων «Ισκαντέρ» στην περιοχή του Καλινινγκράντ, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγγείλουν τη Συνθήκη INF. Αλλά οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να μην βιαστούμε να πιστέψουμε αυτές τις εξαγγελίες.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγγείλουν τη Συνθήκη, η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει πολύ προσεκτικά και να προσπαθήσει να συζητήσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητος ο διάλογος με τους Ευρωπαίους. Θα πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι ο μεγάλος χαμένος σε αυτή την περίπτωση θα είναι η Ευρώπη. Οι αμερικανικοί πύραυλοι θα τοποθετηθούν εκεί, και οι ρωσικοί, αντίστοιχα, θα στοχεύουν σ’ αυτήν», λέει ο Ιβάν Τιμοφέγιεφ.
«Οι Αμερικανοί πρώτοι ανακοίνωσαν για μια πιθανή καταγγελία της INF», όχι η Ρωσία, υπενθυμίζει ο Σούσλοφ. «Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει απαραίτητα να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεκινήσει μια εντατική συζήτηση με τους Ευρωπαίους. Είναι απίθανο να διασπάσουμε το ΝΑΤΟ, ή να ξεκινήσουμε ένα διάλογο σχετικά με την αλλαγή των θεμελιωδών αρχών της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αλλά τουλάχιστον έτσι θα ξεκινήσει ένα διάλογος για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ο οποίος μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Θα πρόκειται για ένα διάλογο χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ». Και δεν αποκλείεται, ότι μέσα από αυτόν, να προχωρήσει και η διαδικασία εξομάλυνσης των ρωσο-ευρωπαϊκών σχέσεω

phgh: http://hellasforce.com

Εντολή Λαγκαρντ : «Σκοτώστε την Ελλάδα» – #IMF #LAGARD


Φανερά ενοχλημένη η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστιν Λαγκάρντ έχει δώσει «γραμμή» στα στελέχη που εκπροσωπούν το Ταμείο στους Θεσμούς αλλά στην ΕΚΤ, να σκληρύνουν την στάση τους καθώς η τακτική της Ελληνικής Κυβέρνησης να παίζει με ανοιχτά χαρτιά και όλα δημόσια χαλάει το προφίλ του καλού τεχνοκράτη που θέλει να έχει το ΔΝΤ.

Η εντολή είναι «σκοτώστε την Ελλάδα»


Η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος έχει πέσει σαν σεισμός στα θεμέλια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έμπλεξαν με λάθος λαο, όταν νόμιζαν ότι οι Ελληνες θα κάτσουν πειθήνιοι και θα πουλούσαν το φιλότιμο για μερικά ΕΥΡΩ.

Ολες οι αρνήσεις των θεσμών να έρθουν σε συμφωνία δεν εμποδίζονται από καμία προταση που έχει κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Απλά δεν θέλουν συμφωνια.

Από την αρχή της κρίση, από την εποχή του Στρος Καν, το ΔΝΤ διατηρεί το προφίλ του «σωτήρα» τεχνοκράτη που έρχεται να βοηθήσει.

Ο Στρος Καν έλεγε στην Ελληνική Βουλή ότι είναι ο ιατρός που δίνει το πικρό χάπι, ο συντελεστής που έβαλε λουκέτο στην αγορά «ηταν λάθος» κι όχι πρόθεση, ενώ η Λαγκάρντ νόμιζε ότι κι αυτή κυβέρνηση θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα κι άλλο «λαθος» να μειώσει τις συντάξεις «για το μακροπρόθεσμο» αλλά αδιευκρίνιστο «καλό»

Η κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ανοίξει την Επιτροπή για το Μνημόνιο έχει ξεγυμνώσει όλη τη μυθολογία γύρω από την Κρίση στην Ελλάδα και το «σωτήριο» Μνημόνιο, «που εμείς μόνοι μας ζητήσαμε» σαν βοήθεια από το «καλό» ΔΝΤ.

Η κατάθεση του πρωην στελέχους Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην εξεταστική, η ξαφνική «αδιαθεσία» του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ να καταθέσει, και οι αποκαλύψεις του συνταγματολόγου Κασιμάτη, οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι όχι μόνον δεν ζήτησε βοήθεια η Ελλάδα για την Κρίση που την βρήκε απροετοίμαστη, αλλά μεθοδευόταν για χρόνια και μάλιστα για να κερδοσκοπήσουν και οι Τράπεζες και οι Ευρωπαίοι «εταίροι»

 

phgh:http://hellasforce.com

Ο χάρτης που καταρρίπτει τα ψέμματα των Γερμανών για τους ελληνικούς εξοπλισμούς



Image
Οι Γερμανοί πρωτίστως και στη συνέχεια κι άλλοι εταίροι προσπαθούν με επιμονή να μας πείσουν ότι ακόμη δαπανούμε μεγάλα ποσά για εξοπλισμούς. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι μας έχουν “χρεώσει” τόσο πολύ από την δεκαετία του 1990 που και να θέλαμε να αγοράσουμε όπλα, δεν … “υπάρχει σάλιο”!

Η Ελλάδα έχει τεράστιες ανάγκες για το οπλοστάσιό της ,γιατί εκτός όλων των άλλων οι περισσότερες από τις αγορές που έγιναν τη χρυσή για τους εξοπλισμούς εποχή του Σημίτη αποδείχτηκαν αχρείαστες και άχρηστες.

Ο χάρτης που δημοσιεύουμε είναι από το SIPRI, και δείχνει τις 15 χώρες του κόσμου που δαπανούν τα περισσότερα χρήματα στους εξοπλισμούς.Τα στοιχεία είναι του 2014.
Στο νούμερο 15 η Τουρκία από την επιθετικότητα της οποίας θα μας προστάτευαν οι …Ευρωπαίοι! Αυτό ήταν το επιχείρημα που πολλοί μας “πούλησαν” από τη δεκαετία του 70 ακόμη για το όραμα της ΕΟΚ αρχικά και μετά της ΕΕ. Αυτό το όραμα κατέληξε στο να μας λένε ότι ίσως θα πρεπει να ετοιμαζόμαστε να γίνουμε…Βουλγαρία!

Αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για τις δαπάνες κάθε μίας από τις 15 χώρες καντε κλικ ΕΔΩ και "πατήστε" την χώρα που σας ενδιαφέρει.


Και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το SIPRI σε ανύποπτο χρόνο και καλό είναι να τα θυμηθούμε για να μην “τρώμε αμάσητο” το παραμύθι των εξοπλισμών:

Οι εισαγωγές όπλων από την Ελλάδα μειώθηκαν κατά 61% μεταξύ της 5ετίας 2008 - 2012 σε σχέση με την 5ετία  2003 - 2007, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο άλμα προς τα κάτω λόγω των περιορισμών του Μνημονίου.

Τα στοιχεία προέρχονται από ανάλυση του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη στη Στοκχόλμη ( SIPRI )  και ενδεικτικό του πόσο μεγάλη είναι η μείωση  εισαγωγών όπλων της Ελλάδας,  είναι και η  μείωση κατά 18 %  μεταξύ των 5ετιών  2002-2006 και  2007-2011.Η ''κατρακύλα'' της Ελλάδας στον τομέα αυτό - μετά μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από εξοπλιστική φρενίτιδα- προκλήθηκε από μη πραγματοποίηση νέων παραγγελιών, ακυρώσεις ή ψαλίδισμα άλλων  ή καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους,

  Το SIPRI  σημειώνει ότι την περίοδο 2006-2010 η Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της Γερμανίας (το 10% των όπλων από τη Γερμανία εξήχθη στην χώρα μας) και ο 3ος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων από την Γαλλία.


phgh:onalert

Ο "στρατηγός Κούγκις" - Καμμένος και ποιοι ζητούν την "αποστρατεία" του



Image
Του έχουν “κολλήσει” το παρατσούκλι “στρατηγός Κούγκις”. Οι σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ήταν η αιτία. Η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση έχει τεθεί αρκετές φορές από το εξωτερικό στον πρωθυπουργό. Με άκομψο τρόπο λένε οι πληροφορίες. “Διώξε τον Καμμένο να συζητήσουμε”. Έχει γραφτεί ,ουδέποτε διαψεύστηκε.

Ο Καμμένος έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Τους πρώτους προσπαθεί να τους “αυγατίσει”. Τους δεύτερους τους αντιμετωπίζει πάντα επιθετικά. Για να μην θεωρηθεί ότι αποφεύγουμε να πάρουμε θέση θα επισημάνουμε ότι ο τρόπος που αντιδρά και τοποθετείται ο ΥΕΘΑ αρκετές φορές είναι λανθασμένος . Πέρα για πέρα . Ο ΥΕΘΑ θα πρέπει να είναι “σιωπηλός” για να έχουν αξία οι παρεμβάσεις του. Επιπλέον μπορεί να λες το πιο σωστό πράγμα στον κόσμο, αλλά ο τρόπος που θα το εκφράσεις να σε κάνει να χάσεις το δίκιο σου. Ο Καμμένος το ‘χει πάθει πολλές φορές.

Ακόμη κι αν είναι ο χειρότερος ΥΕΘΑ στον κόσμο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητά από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Οι “παροτρύνσεις” τω Ευρωπαίων αποδεικνύουν απλά ότι εκεί στο βορρά δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με τις εκλογικές διαδικασίες κι ότι αυτές προβλέπουν. Μεταξύ των οποίων και σχηματισμό κυβέρνησης από το κόμμα που κερδίζει.

Αν πρέπει να φύγει ή όχι ο Καμμένος το αποφασίζει ο πρωθυπουργός. Κι όπως όλα δείχνουν δεν το ΄χει στο μυαλό του. Οι “παροτρύνσεις” έχουν το αντίθετο από το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα.

Βέβαια το θέμα δεν τίθεται μόνο απ΄ έξω. Ακόμη και σήμερα εμμέσως και προσεκτικά το έθιξε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα, καλώντας τον να μην πάει δεξιά γιατί από εκεί είναι το Κούγκι!

Προς το παρόν το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου πάντως δεν σπάει. Το επιθυμητό θα ήταν να άλλαζε τακτική ο ΥΕΘΑ και να λέει αυτά που θέλει και πιστεύει με πιο επιλεκτικό τρόπο. Και σ΄ ότι έχει να κάνει με το χρόνο και σ΄ ότι έχει να κάνει με τη διατύπωση. Δύσκολο αυτό για τον ΥΕΘΑ

phgh:onalert
 

Η αποκάλυψη των νέων Μαχητικών & φονικών μηχανών…Της «Αρκούδας του Βορρά»!


mglhbi9Σε μία μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίδειξη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στην πόλη Κουμπίνκα, στη Μόσχα, θα παρουσιαστούν τα νέα αεροσκάφη της Ρωσίας, στα πλαίσια του τμήματος άμυνας της διεθνούς έκθεσης Μόσχας Expo 2015, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η διεθνής έκθεση «Στρατός 2015», που διοργανώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος (Roscosmos) και την κρατική εταιρεία τεχνολογίας Rostec, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας και των εκπροσώπων του στρατιωτικο-βιομηχανικού τομέα των περίπου 100 χωρών, ενώ από τις 17 Ιουνίου η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό.Sukhoi-T-50-PAK-FA-KnAAPO-2S
«Η νέα γραμμή της αεροπορίας αποτελείται από το νεότερο αεροσκάφος (Yakovlev) Yak-130, το (Sukhoi) Su-30, το Su-34, το Su-35, PAK FA T-50 και τα ελικόπτερα Ansat-U, (Kamov) Ka-226, Mi-8 AMTSh «Terminator», Mi-28N «Night Hunter», Mi-35M και Ka-52 «Alligator», τα οποία θα ξεκινήσουν την δυναμική εμφάνιση στην πρώτη και την τελευταία ημέρα του φόρουμ» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το αεροσκάφος θα πετάξει σε υψόμετρο 250 μέτρων (820 πόδια), ενώ τα ελικόπτερα σε υψόμετρο κάτω από 150 μέτρα (490 πόδια).

phgh:veteranos

Σταματήστε επιτέλους το συνεχιζόμενο «στα τέσσερα» ξεπούλημα


greece-sold
Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
Είναι εξοργιστικό ότι ακόμα δεν έχει απορριφθεί εντελώς η άσκοπη και παράλογη πολιτική ξεπουλήματος-μηδενισμού, τόσο της δημόσιας περιουσίας (με αρπαχτή ή βίαιη-ωμή δωροποίηση της που κάποιοι αχαρακτήριστοι βάφτιζαν αναγκαία εξυγίανση ή επένδυση), όσο και της ιδιωτικής μικρομεσαίας περιουσίας (βλέπε αυξήσεις ΦΠΑ ακόμα και σε τρόφιμα, παράταση βαριάς φορολογίας, ΕΝΦΙΑ, κλπ), αμφότερες άκρως αντίθετες προς τα συμφέροντα της χώρας και την θέληση των πολιτών, όπως δηλώθηκε συντριπτικά στις 25-1-2015. Για τις ελίτ βέβαια ούτε λόγος, αυτές ουδέποτε φορολογήθηκαν…
Με αφορμή λοιπόν τάχα «μια κρίση», ξεκίνησε ένα γρήγορο, άμεσο, προκλητικό ξεπούλημα μονοπωλίων και λοιπών ασημικών-περιουσίας της χώρας, αλλά και ένα πιο έμμεσο-συγκαλυμμένο, αυτό της ιδιωτικής περιουσίας, κυρίως προς στείρο περεταίρω πλουτισμό της συνεργαζόμενης ντόπιας αλλά και της άρχουσας υπερεθνικής ελίτ…
Τα ξεπουλήματα αποτελούν έτσι το κεντρικό σημείο σύγκλισης όλων των απίστευτα παράνομων και ανήθικων πρακτικών των «θεσμών», οι οποίοι θα ήταν πιο τίμιο να ονομάζονται «μπάστε σκύλοι αλέστε και αρπάξτε», αφού λόγω αχαλίνωτης απληστίας τους προώθησαν παρανόμως την πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, καταστολή και περιφρόνηση της δημοκρατίας με νόμους «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» μεταφρασμένους από αγγλικά πρωτότυπα γερμανοαφεντάδων, δηλώσεις για ισοπεδωτικές εκβιαστικές αλλαγές του Συντάγματος ώστε να ικανοποιούνται οικονομικά πρώτα οι δανειστές, αιώνιο υποβιβασμό κάθε ελεύθερου πολίτη σε καθεστώς υπόδουλου, μουγγού, ακτήμονα υπηκόου, πλήρη υποταγή κράτους-πολιτών, κλπ.
Υπό το πιθανότατα πολύ μακρύ χέρι-διεθνή υπόγεια πολιτική παρακαταθήκη του «δικτύου πωλήσεων» των κάθε λογής Siemens της, οι πολιτικάντηδες των ευρωπαϊκών κρατών ασπάστηκαν ασυζητητί τα συμφέροντα-πολιτικές της Γερμανίας, ευτυχώς όχι το ίδιο και οι λαοί τους, επιβάλλοντας χωρίς κιχ μια μοναδική στα χρονικά, αισχρότατη παραβίαση του συνόλου των στοιχειωδών δικαιωμάτων μιας χώρας, μέλους μάλιστα της ΕΕ.
Η επίσημη αφαίρεση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και η εξαίρεση μας από κάθε νόμιμη τρέχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και κεκτημένο, ήταν και είναι μια εξόφθαλμα σκόπιμη εγκληματική θεσμική απόκλιση εκ μέρους των εταίρων μας, χωρίς ανάλογο ούτε προς τριτοκοσμικά κράτη. Παρόμοιο παραδειγματικά άκρατο κανιβαλισμό υπέστησαν ήδη και άλλοι αδύναμοι (Κύπρος), ενώ επίκειται συνέχεια και προς άλλους εταίρους, τάχα βολεμένους σήμερα…
Γίναμε έτσι πειραματόζωα νέο-ταξικών πειραμάτων στα χέρια μιας ολιγαρχίας διεθνών τραπεζιτών και μιας ΕΕ επίσημα καπελωμένης σε δημοκρατικές πολιτικές και ηθικές αξίες, που τις αντικατέστησε επισήμως με ωμή κλεψιά, απεριόριστη εκμετάλλευση, συστηματικά επιλεκτική δικαιοσύνη χωρίς σταθερούς κοινούς κανόνες πουθενά, αναλγησία, καταπίεση και ανισότητα. Μια Ευρώπη που ποτέ καν δεν φανταστήκαμε, παγερή, αυταρχική, αγνώριστη, υπόδουλη στο τέταρτο ράιχ, παντελώς ανάξια κάθε συμμετοχής.
Οι λαοί όμως καταδικάζουν σταδιακά τις προβοκατόρικες πολιτικές της. Μέχρι και η πανίσχυρη Αγγλία, που πρακτικά διατηρούσε πάντοτε πολύ-πολύ καλύτερα εχέγγυα από εμάς για να μπει και στην ευρωζώνη, νιώθει πλέον δραστικά απειλούμενη και βιάζεται να φύγει παντελώς από την ΕΕ. Αλλά και άλλες οικονομικά πολύ ισχυρές χώρες, θεωρώντας επίσης ότι απειλούνται, παραμένουν ενσυνείδητα εκτός ευρωζώνης (Δανία, Σουηδία) ή συνολικά εκτός ΕΕ (Νορβηγία), (δες https://en.wikipedia.org/wiki/Eurozone ). Τέλος, η Ισλανδία για τους ίδιους λόγους απέσυρε τον Μάρτιο οριστικά την αίτηση συμμετοχής της στην ΕΕ, αν και φέτος επιστρέφει στις αγορές, μετά από 7 χρόνια.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ και ΑΣΚΟΠΑ τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ
Πλείστα παραδείγματα εδώ και στο εξωτερικό, φανερώνουν πως το ξεπούλημα σημαντικότατων κρατικών μονοπωλίων, όπως και αεροδρομίων, αλλά και λιμανιών της χώρας, φέρνει αστεία ή αρκετά μειωμένα έσοδα, αλλά και αμφίβολα έως μηδενικά αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ μάλλον θα συνεχίσει να παράγει ακόμα αντιστρόφως ανάλογες μίζες, τουλάχιστον προς τους αρχικούς-μνημονιακούς εμπνευστές.
Κατά κανόνα, το ξεπούλημα κρατικών μονοπωλίων είναι όχι μόνο μελλοντικά στείρο και οικονομικά αδιέξοδο, αλλά και προκλητικό και ανόητο, αφού ειδικά εδώ, συνομολογούμε ότι το ελληνικό δημόσιο, δημόσιοι λειτουργοί και νέοι αιρετοί μας, θα παραμείνουν στο διηνεκές ανίκανοι να διαχειριστούν τα ήδη κερδοφόρα μοναδικά περιουσιακά μας στοιχεία, σε αντίθεση με άλλα δημόσια-αγοραστές (Γερμανία, Κίνα, Τουρκία, κλπ) που λόγω υπέρτερου, θεόσταλτου DNA, τα καταφέρνουν και εδώ πολύ καλύτερα και μάλιστα από χιλιάδες χιλιόμετρα απόσταση πιο μακριά από ότι εμείς…μπλα, μπλα, μπλα…
Βέβαια, εάν οι ίδιοι οι αιρετοί μας αυτό-κρίνονται σφόδρα ανίκανοι να διαχειριστούν λίγα αεροδρόμια-κερδοφόρα μονοπώλια μας, πως τους εμπιστευόμαστε την απείρως πολυπλοκότερη διαχείριση μιας χώρας;
Πειθόμενοι λοιπόν σε αυτό το καταθλιπτικότατο σκεπτικό, του έντονου αυτό-παραμερισμού μας από τα ήδη κερδοφόρα μονοπώλια μας, χαρίζουμε ενσυνείδητα πολύ-πολύ πολλαπλάσιους, του όποιου ευτελούς τιμήματος, πόρους, υπέρ αλλότριων τρίτων εκτός χώρας…Έτσι άραγε θα εγκαινιάσουμε την νέα αρχή γρήγορης επιστροφής στην ελπίδα και την ανάπτυξη; Μαύρο φίδι που μας έφαγε!
Ειδικότερα, το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα των αεροδρομίων και λιμένων (πυλών εισόδου) της χώρας εγείρει σειρά από πολύ καίρια ζητήματα-ερωτήματα:
1. Η σχεδιαζόμενη άμεση επιβολή νέων τελών σε πολλές δωρεάν σήμερα εξυπηρετήσεις αλλά και οι γενικές μεγάλες αυξήσεις στο σύνολο των τελών χρήσης του αεροδρομίου (και των επιβατών κατά τουλάχιστον 270% σε 4 χρόνια που συνεπάγονται αυξήσεις εισιτηρίων, ίσως και άνω των 30 ευρώ ανά επιβάτη, εν μέσω κρίσης που μάλλον δεν θα τελειώσει στα επόμενα 4 χρόνια), βοηθά λέτε στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τουρισμού και εξαγωγών στα οποία μοναδικά βασιζόμαστε για να ξεπεράσουμε την κρίση; Και εάν εντός ύφεσης μιλάμε ήδη για τεράστιες αυξήσεις τιμών, φαντάζεστε πόσο ακόμα θα αυξηθούν αυτές με κάπως καλύτερες μέρες;…με τις κατάλληλες προφάσεις;
Αλλά και ανεξάρτητα από τις όποιες πιθανές βελτιώσεις στις υποδομές, λέτε, εν μέσω κρίσης, πολίτες, ταξιδιωτικοί πράκτορες, τουρίστες, εξαγωγείς και όλοι όσοι εξαρτώνται από τους παραπάνω (επιχειρήσεις-αγρότες), να καλοδεχτούν τις τεράστιες νέες αυξήσεις στις μεταφορές; Ξεχάσαμε ότι δύο χρόνια πριν, μνημονιακός υπουργός μεταφορών, πανικοβλημένος με τις λιγοστές αφίξεις, κήρυξε μηδενισμό όλων των τελών των αεροδρομίων για όλο το καλοκαίρι, πλην αυτού της Αθήνας που ήταν υπό ιδιωτικό έλεγχο και άρα μακράν τέτοιας δικαιοδοσίας του;
Φανταστήκατε μήπως μελλοντικά καταλήξουμε να επιδοτούμε εμείς την υπέρογκη κερδοφορία των νέων διαχειριστών των 14 (ή τελικά 22?) αεροδρομίων των FRAPORT AG – SLENTEL Ltd (γερμανικό δημόσιο), χαρίζοντας τους επιπλέον των τελών και ΦΠΑ και φόρους, ή και ζεστό κρατικό χρήμα, ώστε να διατηρήσουμε στοιχειωδώς λίγο τουρισμό ή εξαγωγές;
2. Για μόλις ένα ευτελέστατο καθαρό έσοδο περί τα 700 εκατ. που μάλλον θα δοθεί σε πολλές δόσεις, δηλ. σχεδόν το ΦΠΑ που μας έκλεψε η Hochtief, ή το ένα τρίτο όσων γλύτωσε η Siemens, δες παρακάτω, θα έχουμε εκχωρήσει σε τρίτους τον ουσιαστικό οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο πολύ μεγάλου ποσοστού του ελληνικού τουρισμού και εμπορίου και τις κύριες πύλες εισόδου-εξόδου της χώρας, με μονοπωλιακές ροές εκατομμυρίων τουριστών και εμπορευμάτων, οικονομικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ετησίως;
Αλλά και μόνο ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας, τουρισμός και εξαγωγές και πολλές συναφείς δραστηριότητες (εκτελωνισμοί, φορολόγηση, κλπ) θα συμβαίνουν στο εξής πιθανότατα υπό μειωμένο ή χωρίς κρατικό έλεγχο, αφού θα ελέγχονται πλέον είτε από γερμανούς (αεροδρόμια) είτε από τούρκους (λιμάνια-μαρίνες), αμφότεροι ως γνωστόν πολύ φιλικά προσκείμενοι προς την χώρα, δεν πρέπει να μας προβληματίζει πολύ έντονα; Δεν είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την εθνική ασφάλεια της χώρας να ελέγχουν τον τουρισμό-εξαγωγές- μεταφορές εκπρόσωποι κρατών που καθημερινά απειλούν έντονα και εκφοβίζουν ποικιλοτρόπως την χώρα; Όχι;
Επιπλέον, αμφιβάλει κανείς ότι όταν μόνιμα, επί χρόνια, διαχειρίζονται αλλότριοι τρίτοι συνολικά και αποκλειστικά σειρά από τα μεγαλύτερα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, αργά ή γρήγορα δεν θα βρουν ΣΙΓΟΥΡΑ τρόπους να φέρνουν στην ζούλα, ως μαύρες-χρυσές εργολαβίες, ότι υλικά, ή άτομα θέλουν; Πάλι όχι;
3. Η μείωση των ετήσιων σημερινών κρατικών εσόδων, λόγω πώλησης των αεροδρομίων, φαίνεται να είναι μεγαλύτερη του 50% (δες 2ο λινκ). Εάν όμως συνυπολογισθεί και η ανεκτέλεστη αλλά εν δυνάμει δυνατότητα του δημοσίου να αυξήσει σημαντικά την τρέχουσα κερδοφορία του (π.χ. αυξάνοντας μελλοντικά υπέρ αυτού τα ισχύοντα σήμερα πολύ χαμηλά τέλη, που όμως χάνεται οριστικά με την μεταβίβαση της διαχείρισης), τότε η διαφυγή εσόδων σε 40 χρόνια ανέρχεται σε εγκληματικά πολλά δισεκατομμύρια.
4. Η πάγια μεταφορά δισεκατομμυρίων κερδών ετησίως στην έδρα του διαχειριστή στο εξωτερικό, αντί να ωφελούν την χώρα, δεν θεωρείται εντελώς απαράδεκτο ως προς τις ανάγκες μας, τουλάχιστον για την επόμενη εικοσαετία;
5. Δεν μας δίδαξε τίποτα η μακρόχρονη προηγούμενη εμπειρία με παρόμοιες γερμανικές εταιρίες, όπως π.χ. τα 600 εκατ. Ευρώ κλεμμένο ΦΠΑ της Hochtief, διαχειρίστρια του Ελευθέριος Βενιζέλος, χώρια φόρους που ακόμα δεν ξέρουμε αν ποτέ πλήρωσε, ή τα πρόστιμα 2 δις για κακή εκτέλεση της γνωστής μας Siemens και τα αντισταθμιστικά που δεν κατέβαλε, ή στα εξοπλιστικά κλπ…Τι διαφορετικό προμηνούν ότι πάλι θα συμβεί;
Υποθέτω λοιπόν ότι εάν υλοποιηθούν οι όποιες αντισταθμιστικές επενδύσεις τους σε υποδομές, αυτές θα υπέρ-τιμολογηθούν χωρίς δυσκολία (π.χ. μέσω μιας θυγατρικής) ώστε να δείξουν ότι δήθεν κάλυψαν τις προσυμφωνημένες δαπάνες, ενώ σε 40 χρόνια όλος ο εξοπλισμός θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του και όλα τα αεροδρόμια θα χρειάζονται πλήρη εκσυγχρονισμό αμέσως μόλις τα παραλάβει πίσω το κράτος.
6. Για πόσο καιρό ακόμα θα επιτρέπουμε να παραμένουν ανεξάρτητα από τις δίκαιες κατοχικές αποζημιώσεις και δάνειο που μας χρωστούν, τα εντός χώρας μας κέρδη του γερμανικού δημόσιου (ΟΤΕ, αεροδρόμια, κλπ); Δεν είναι καιρός ΟΛΕΣ οι γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα «να μάθουν» τουλάχιστον να πληρώνουν ένα λογικό τέλος κατοχικών αποζημιώσεων;
7. Επίσης, οι χαριστικοί ειδικοί όροι με τους οποίους λειτουργεί σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά η Κινεζική Cosco, αναπέμπουν ευθέως σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, αφού εκ των υστέρων, από τις αρχές του 2012, της δωρονομοθετήθηκε ΦΠΑ 13% έναντι αναμενόμενων αντισταθμιστικών επενδύσεων της που όμως δεν είναι γνωστό εάν προχώρησαν. Όμως, εξακολουθεί να απολαμβάνει προνομιακό προβάδισμα και πρόσθετη ισχύ έναντι των λοιπών μεταφορικών εταιριών…αυτό λέγεται μέλλον για την χώρα μας;
Εάν λοιπόν προστασία και δωράκια κρίνονται κατά προτεραιότητα αναγκαία σε offshore και στους διεθνώς πλέον οικονομικά ισχυρούς, σε οξεία αντίθεση με κάθε νομοθεσία επιχειρείν που εφαρμόζεται για τους εδώ «υπηκόους», αναρωτιέται κανείς: σε πόσα χρόνια και πως μπορούν να ξανανθίσουν κάποτε, οι υπό την πολύ-πολύ βαρύτερη φορολογία και αποπνικτικούς-καταχρηστικούς όρους λειτουργίας, διαλυμένοι, χρεοκοπημένοι σημερινοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που ρεαλιστικά-ουσιαστικά θα είναι ο κορμός της όποιας στέρεας-βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας;
Τέλος μην ξεχνάτε, ότι όλα τα παραπάνω δρομολογήθηκαν τάχα ως αναγκαίο αντίτιμο μιας αμφίβολης, ανάρμοστης, εξ’ αρχής καταστροφικής, συνεχιζόμενης παρά φύση παραμονής μας στο ευρώ, καθαρά ενάντια στα μακροπρόθεσμα ουσιαστικά συμφέροντα μας, αλλά και την επείγουσα επούλωση της γονατισμένης μας χώρας, που σαν δέντρο που κάηκε, εάν θέλουμε να ξαναφυτρώσει, θα χρειαστεί για αρκετό διάστημα ένα καλό δίχτυ προστασίας και όχι πρόσθετη έκθεση στα κοπάδια…

phgh: http://hellasforce.com