Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017


H εισήγηση του επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του ΔΝΤ προς το επιτελείο του Donald Trump γράφτηκε και παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο Τόμσεν εισηγείται στην ουσία στον Trump να εγκαταλείψει το Ταμείο την Ελλάδα.
Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και η Λαγκάρντ διαβλέποντας ότι η Ελλάδα θα κηρύξει και επίσημα χρεοκοπία φρόντισαν όσο μπορούσαν να μειώσουν τον δανεισμό του Ταμείου προς την Αθήνα.
Ετσι αυτή τη στιγμή τα ποσό που οφείλει η Ελλάδα στο Ταμείο δεν ξεπερνά τα 20 δις ευρώ. Το γεγονός ότι στην διάρκεια της Συνόδου του Νταβός ο Σόιμπλε έσπευσε να δηλώσει πως η Λαγκάρντ τον διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν ήταν παρά μια πρωτοβουλία της ίδιας της επικεφαλής του Ταμείου να διαγνώσει τις προθέσεις του Trump σε σχέση με την Ελλάδα.
Σε αντίθεση με την Λαγκάρντ, ο Τόμσεν ο οποίος υπήρξε και θύμα υποκλοπών(βλέπε κοριοί Χίλτον) έσπευσε να ενημερώσει τον νέο πλανητάρχη για τους λόγους που το Ταμείο πρέπει να εγκαταλείψει την Αθήνα.
Εκτός από τον Τόμσεν και ο Σόιμπλε θα ήταν κερδισμένος από μια ελληνική χρεοκοπία και βίαιη επιστροφή της Ελλάδας στη Δραχμή πριν τις γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβίου 2017.
Ο Trump άλλωστε δεν θα το πολυσκεφτεί…
Θα υπογράψει απλά την εκτέλεση της Ελλάδας μια και κανείς επιχειρηματίας με την φιλοσοφία του Trump δεν μπορεί να καταπιεί το γεγονός ότι πρέπει να δανείζει χρήματα σε ένα κράτος του οποίο ο πρωθυπουργός εκφωνεί επικήδειο λόγο στην κηδεία του δικτάτορα Κάστρο…
Τα τρυφερά αισθήματα του Trump για την Ελλάδα έχουν διαισθανθεί στο Μαξίμου με αποτέλεσμα ο Τσακαλώτος να κατεβάζει διαρκώς τα παντελόνια αλλά οι δανειστές δεν συγκινούνται.

Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι-εξομολογείται ο Πολ Τόμσεν σε Ελλληνα δημοσιογράφο-εκτός από χρεοκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες. Η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές…
Το περιοδικό Der Spiegel τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 σε άρθρο του με τίτλο «Το ΔΝΤ διστάζει» ο αρθογράφος τοποθετoύσε την απόφαση του Ταμείου για το αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα την ερχόμενη άνοιξη.
«Ο κύριος λόγος είναι η ανάληψη των καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ τέλος Ιανουαρίου» εξηγεί.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση. Λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο Τραμπ απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης.
Μέχρι στιγμής οι αναπτυσσόμενες και χώρες με αναδυόμενες οικονομίες βλέπουν με σκεπτικισμό την ενεργοποίηση του Ταμείου στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει μόνη της το πρόβλημα. «Μια τέτοια εξέλιξη», συνεχίζει ο γερμανός αρθρογράφος, «θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ρευστό τον επόμενο Ιούνιο για να πληρώσει την επόμενη δόση» κατέληγε το άρθρο.
Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας εξηγούσε γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
-Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κούρεμα χρέους για την Ελλάδα. Οι κάτοικοι της Μάλτας έχουμε συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ μας… », εξηγούσε ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας της Μεσογείου που δεν ξεπερνά τους 400.000 κατοίκους-όπως μεταδίδει η Ελένη Βαρβιτσιώτη για την Καθημερινή.
Προσπαθήστε να εξηγήσετε σε έναν Γερμανό ή σε έναν Μαλτέζο γιατί χρειάζεται “κούρεμα” χρέους η Ελλάδα και γρήγορα θα καταλάβετε γιατί δεν θα γίνει ποτέ», είπε ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών, Εντουαρντ Σικλούνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες σε ξένους δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο της Βαλέτας.
– Ισως, όταν βρεθεί κάποιος εκτός Ελλάδας, μπορεί να δει το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος της χώρας μέσα από «μάτια ξένα. Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο», αναφέρει ο κ. Σικλούνα.
– Δεν πρόκειται να κάνει θυσίες ο λαός της Μάλτας για να διορίζει η κυβέρνησή σας τις αδελφές Νοτοπούλου κι αλλους 27.000 μετακλητούς κηφήνες στο Δημόσιο. Το ίδιο δηλαδή που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σας…
Παρά τις αντιρρήσεις του κ. Σικλούνα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, η μικρή χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση του χρέους, όπως η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το «κούρεμα».
Μπορεί να καταλάβει ότι εκτός από τους Ελληνες –που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση από τις πολιτικές τής λιτότητας και μία οικονομία σε ύφεση– οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βρεθεί και αυτοί σε διαφορετική δύσκολη θέση, σηκώνοντας πολλές φορές πολιτικό βάρος και παίρνοντας αποφάσεις που τους στοιχίζουν για να βοηθήσουν τη χώρα μας, αναφέρει το δημοσίευμα…
Ετσι, στη Βαλέτα της Μάλτας, που από την 1η Ιανουαρίου έχει αναλάβει τα ηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους επόμενους έξι μήνες, ο κ. Σικλούνα εξηγούσε σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ότι όσο και αν θέλει να δει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, στα χαρτιά δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει “κούρεμα” χρέους»…
Και ενώ στην Ελλάδα μας ενδιαφέρει αποκλειστικά τι θα πει ο κ. Σόιμπλε ή ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι Γάλλοι, στην πραγματικότητα χώρες που δεν ακούγονται ποτέ στην ευρύτερη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα εκπροσωπούνται στο τραπέζι του Eurogroup και πολλές φορές το χέρι βοηθείας που απλώνουν στην Ελλάδα, τους στοιχίζει πολύ περισσότερα όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο Εurogroup κράτη-μέλη έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η κατάσταση στη χώρα τους είναι πολύ πιο δύσκολη από τη δική μας, ειδικά τη στιγμή που βρίσκονται με το χέρι στην τσέπη για να μας δανείσουν…
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τις υψηλές συντάξεις που δίνονται στην Ελλάδα παρά τη διαφορά του κόστους ζωής στις δύο χώρες. Ιδιαίτερα στο τελευταίο Eurogroup, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα για το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Καζιμίρ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός. Αλλωστε, ο ίδιος είχε καταφέρει μόλις στα μέσα του 2015 να εξασφαλίσει κατώτατη σύνταξη 270 ευρώ για όσους έχουν εργαστεί τουλάχιστον 30 χρόνια και έχουν την κατάλληλη ηλικία συνταξιοδότησης.
Αλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Φινλανδία, σε καλύτερη δημοσιονομική κατάσταση από αυτήν της Ελλάδας, ανέφεραν ότι όταν αυτές θέλησαν να δώσουν εφάπαξ επιδόματα σε συνταξιούχους, χορήγησαν πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που εξήγγειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός.
Γι’ αυτό και όταν στην Αθήνα σχολιάζεται η σκληρή στάση του ενός κράτους-μέλους ή του άλλου, σημαντικό είναι να βλέπει κανείς και μέσα από αυτά τα «ξένα μάτια» που μας δανείζουν τα τελευταία 8 χρόνια.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με διογκούμενη την οργή όσων χωρών συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων ο Σόιμπλε χωρίς το ΔΝΤ δεν πρόκειται να εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα μια και δεν θα μπορεί να το περάσει από τη γερμανική βουλή.
Αρα το πιο πιθανό είναι να έχουμε με συναπόφαση Τραμπ-δανειστών 4ο Μνημόνιο αλλά αυτή τη φορά με Δραχμή ή στην καλύτερη περίπτωση με Διπλό νόμισμα και μάλιστα πριν τις γερμανικές εκλογές.
Δηλαδή για τους Σόιμπλε-Τραμπ η πιο πιθανή εκδοχή είναι ένα 4ο Μνημόνιο με Δραχμή…



katoxika nea

Η εποχή της λογικής τέλειωσε. Ήρθε η εποχή της βίας


Για πρώτη φορά ένας δεύτερος εμφύλιος πόλεμος απειλεί την Αμερική: η χώρα είναι μόνιμα χωρισμένη σε δύο ομάδες. Από την μία η ομάδα της αριστεράς που έχει κάνει σημαία της το μίσος και από την άλλη μια ομάδα που θέλει η λογική να τεθεί πάνω από κάθε ιδεολογία.
Ο Thomas Chittum, στρατιωτικός αναλυτής, έγραψε για αυτή την εξέλιξη στη δεκαετία του 1990 και για την βέβαιη διαίρεση μεταξύ της προαστιακής / αγροτικής παραδοσιακής Αμερικής και της νέας ομάδας κοσμοπολίτικων, πολυπολιτισμικών, φεμινιστικών, αριστερών και νευρωτικών ανθρώπων από τις μεγάλες πόλεις.
Την ημέρα της ορκωμοσίας του Προέδρου Τραμπ, ο Richard Spencer (πρόεδρος του think – tank ‘National Policy Institute’, και ηγετική μορφή του κινήματος «alt-right», «Εναλλακτική Δεξιά») δέχθηκε επίθεση στην Ουάσιγκτον, ενώ έδινε συνέντευξη.
Κρυμμένος πίσω από ένα όχλο «antifa», ένα κουκουλοφόρος έδωσε μια μπουνιά στον Spencer και μετά το έβαλε στα πόδια. Η ιστορία αναπαράχθηκε στο Twitter, την ώρα που η Ουάσιγκτον ζούσε στιγμές βίας με φλόγες και σπασμένα γυαλιά από όχλους antifa, μαζί με έναν όχλο από ακραίες φεμινίστριες, υποστηρικτές των αμβλώσεων, ρατσιστές του BlackLivesMatter, υποστηρικτές του νόμου της σαρία, και άλλα «φρούτα» που βρέθηκαν ξαφνικά όλοι «ενωμένοι» με μοναδικό κοινό και κίνητρο το μίσος.
Η εποχή της λογικής τέλειωσε. Ήρθε η εποχή της βίας - Εικόνα1


























Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον Paul Joseph Watson του δικτύου Infowars, να διαμαρτύρεται, με την χαρακτηριστική αγγλική προφορά του, για την «intolerant Left», δηλαδή, την Αριστερά που μιλάει συνεχώς για «ανεκτικότητα» και η ίδια δεν ανέχεται τίποτε που δεν συμφωνεί με ιδεοληπτικές εμμονές της. Καλά τα λέει ο Paul, αλλά και λοιπόν τι; Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Πάνε οι εποχές όπου φίλοι και μέλη μιας οικογένειας μπορούσαν να μαζευτούν γύρω από το τραπέζι, να συζητήσουν πολιτικά και απλά να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν σε ορισμένα θέματα (ή ίσως ακόμα και να πείσει ο ένας τον άλλον ότι έχει και κάποιο δίκιο!). Ω, όχι, αυτές οι ημέρες ανήκουν στο παρελθόν. Η εποχή της λογικής έλαβε τέλος.

Αυτά είναι άσχημα νέα για εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους «ορθολογικούς σκεπτικιστές» ή κλασικούς λίμπεραλ. Τώρα βρίσκονται στο συνεχώς συρρικνούμενο κέντρο της πολιτικής. Αργά αλλά σταθερά, χάνουν το έδαφος που το κερδίζουν ακραίοι όπως οι  antifa, εκείνοι της alt-right ή τα διάφορα εθνο-πολιτισμικά μπλοκ ψηφοφόρων που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Όσο πειστικός και να ακούγεται ο Paul, δεν πρόκειται ποτέ να πείσει περισσότερο από το 10% των Μαύρων να υποστηρίξει την πολιτική του. Ο κεντρώος χώρος στην πολιτική δεν μπορεί να κρατήσει. Τι πρόκειται να κάνει λοιπόν ο Paul και οι όμοιοί του;
Το πάρτι που σχεδίαζαν μερικές προσωπικότητες της…»alt-lite» (η light εκδοχή της alt right), όπως Mike Cernovich, Milo Yiannopoulos, Lauren Southern, Gavin McInnes και άλλοι, τη νύχτα πριν από την ορκωμοσία στο National Press Club, έγινε στόχος antifa που σχεδίαζαν να ρίξουν βουτυρικό οξύ στο σύστημα εξαερισμού του National Press Club. Το βουτυρικό (ή βουτανικό) οξύ είναι το συστατικό που χρησιμοποιείται σε βόμβες βρώμας. Αν και είναι απίθανο κάποιος να πάθαινε κάτι, η πρόθεση των antifa ήταν να προκαλέσουν χάος και φόβο στους παρευρισκόμενους. Πρέπει να καταλάβετε ότι η υποστήριξή σας στον Donald Trump σας κάνει έναν de facto ναζιστή σύμφωνα με τα μυαλά των antifa, και αυτό από μόνο του τους παρέχει το αίσθημα της ηθικής δικαιοσύνης να διαπράξουν πράξεις τρομοκρατίας και βίας εναντίον σας.
Η εποχή της λογικής τέλειωσε. Ήρθε η εποχή της βίας - Εικόνα2
Το να διαμαρτύρεσαι για την «intolerant left», ενώ αυτή σου κοπανάει το κεφάλι, σου βάζει φωτιά και σου σπάζει τα παράθυρα, δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να σε βοηθήσει και πολύ. Για αυτούς είσαι κάποιος που ψήφισε τον ίδιο τον Χίτλερ (!) και όχι τη σχεδόν πρώτη γυναίκα πρόεδρο, … και όποιος ψήφισε τον ίδιο τον Χίτλερ είναι και ο ίδιος ναζί! Δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα που μπορεί να κάνει αυτά τα άτομα με τα εγκεφαλικά καμένα κύτταρα να αλλάξουν μυαλό.
Το κίνημα της alt-right μπορεί να έχει διαφωνίες με τις διάφορες προσωπικότητες του κινήματος των λιμπερτάριαν, ωστόσο, πέρα από τις διαφωνίες δεν διαπράττουν πράξεις βίας εναντίον τους. Την ίδια ώρα τα στίφη των antifa προβαίνουν σε βία περιστατικά σε τακτική βάση και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν κάποιος βλαφθεί σοβαρά (αν δεν έχει ήδη συμβεί) .
Αν και για τους alt-lite φαίνεται προχωρημένο, ήρθε η ώρα να τελειώσει ο ορθολογιστικός τρόπος θεώρησης του κόσμου. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πλέον ξεπερασμένος. Σιγά-σιγά οδηγούμαστε σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχει ήδη ένας σιωπηρός εμφύλιος πόλεμος που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Βλέπουμε διαφυλετική βία στη χώρα σε καθημερινή βάση.
Η εποχή της λογικής τέλειωσε. Ήρθε η εποχή της βίας - Εικόνα3Η Αμερική που μεγάλωσες απολαμβάνοντας το να μπορείς















να μιλάς ελεύθερα για τις ιδέες σου είναι πλέον νεκρή. Τώρα ζούμε στην εποχή του soft ολοκληρωτισμού της πολιτικής ορθότητας. Ωστόσο, αυτός ο ολοκληρωτισμός χάνει γρήγορα την απαλότητα του και βλέπουμε τους antifa με χαρά να έχουν αναλάβει τον ρόλο της σύγχρονης Τσέκα του συστήματος. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει μια ορθολογική και λογική συζήτηση για το μέλλον των ΗΠΑ, της Ευρώπης, ή του Δυτικού Πολιτισμού.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι συναισθηματικά και πνευματικά προετοιμασμένοι να μας δουν να καταστρεφόμαστε όλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Είναι καιρός να δράσουμε αναλόγως.







katoxika nea



Προς καθαίρεση από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ν.Τραμπ, και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν- Φώτο-ντοκουμέντο με Β.Πούτιν!



Toυ Βασίλη Καπούλα
Προς καθαίρεση οδεύει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ακόμη δεν ανέλαβε τα καθήκοντα του! Σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατοι κύκλοι στις ΗΠΑ προωθούν σενάριο καθαίρεσης και τοποθέτησης του αντιπροέδρου Μάικ Πένς στη θέση του Ν.Τραμπ!
Πριν λίγο στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τέθηκε -και επίσημα- ο σύμβουλος εθνικής Ασφαλείας του Ν.Τραμπ, Michael Flynn, γνωστός για τις φιλότουρκες απόψεις του τις οποίες έχουμε αναφέρει!
Συγκεκριμένα όλες οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν κινητοποιηθεί και ερευνούν τις επικοινωνίες μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και Ρώσων αξιωματούχων!
FBI, CIA, NSA, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Οικονομικών, ερευνούν τις επικοινωνίες του Flynn, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε  ξεκίνησε η έρευνα αν έχει τελειώσει και ποια τα αποτελέσματα της!
Ερευνούν ακόμη τις οικονομικές δοσοληψίες του Μ.Φλυν!

Σκοπός της έρευνας είναι να ανακαλυφθεί η φύση των επαφών του Flynn με Ρώσους αξιωματούχους και το «βαθμό συμμόρφωσης»  με τον νόμο!
Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στα τηλεφωνήματα που έκανε ο Flynn  στον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Sergey Kislyak, στις 29 Δεκεμβρίου 2016 όταν ο τελευταίος προσκάλεσε τον Flynn να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία στην Astana.
Δείτε εδώ στην μεγάλη αποκάλυψη του pentapostagma.gr , τον Μ.Φλυν, στην Μόσχα, δεξιά του προέδρου Β.Πούτιν. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι η πιο τιμητική θέση! Και αυτό πραγματικά έχει εξοργίσει τις ΗΠΑ!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς καθαίρεση από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ν.Τραμπ, και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν- Φώτο-ντοκουμέντο με Β.Πούτιν! - Εικόνα0
Το χρονικό αυτό σημείο ερευνάται γιατί τότε ο Μ.Ομπάμα απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες και επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το είχαμε αποκαλύψει τότε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες.
Οι κλήσεις συνιστούν παραβίαση της πράξης Logan Act του 1799 η οποία απαγορεύει σε πολίτες των ΗΠΑ να προσπαθούν να επηρεάσουν μια ξένη κυβέρνηση που βρίσκεται σε διαμάχη με τις ΗΠΑ.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν υποκλέψει αρκετές επικοινωνίες και οικονομικές συναλλαγές από αρκετούς βοηθούς του Ν.Τραμπ όπως Paul Manafort, Carter Page, Roger Stone.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Flynn είναι το πρώτο άτομο που συνδέεται με τον Λευκό Οίκο επί Ν.Τραμπ και είναι άμεσα εμπλεκόμενος στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Γίνεται κατανοητό ότι μετά τον ΥΠΕΞ, Rex Tillerson, στο στόχαστρο μπαίνει και ο Flynn για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες για την «ρωσική επιρροή» στις Αμερικανικές εκλογές.





katoxika nea

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…



Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια»,

που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου.
Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα.
Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας..
Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά.. μας έμεινε…
Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.
Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.
Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα.
Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι;
Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της;
Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια;
Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ;
Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες.
Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.
Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις.
Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα «μεγάλα» να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς.
Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται «εντάξει είμαστε»
Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.
Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως «εντάξει είναι μωρέ» δε τρέχει και τίποτα.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια, δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο.
Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε…
Οι Έλληνες περνάνε καλά.
Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα.
Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές.
Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω;
Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός.
Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση.
Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι.
Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου…
Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο..
Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι.
Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν..
Ναι οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο.
Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται.
Εκατό φορές τη μέρα «θα είμαι καλό παιδί» Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές.
Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας.
Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη.
Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.
Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες;
Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του.
Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις.
Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά.
Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε;
Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι.
Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε;
Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις.
Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν.
Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις.
Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε…
Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος.
Ο Έλληνας τη πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα..
Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας.
Ολη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του.Μια σπίθα ν΄ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο… Κι όποιος επιβιώσει.
Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο. Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο.
Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο.
Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο.
Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του.
Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα…Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες…
Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό.
Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά.Ονειρεμένα…
[ πηγή /newchannel.gr  ]




katoxika nea

Είμαστε σε πόλεμο, απλά δεν το αντιλαμβανόμαστε,γιατί είναι η αρχή του.

Είμαστε σε πόλεμο, απλά δεν το αντιλαμβανόμαστε,γιατί είναι η αρχή του.
Αλβανοί,ήρθαν για δουλειά,εισβάλλοντας παράνομα σαν λαθρομετανάστες,έγιναν Έλληνες Στρατιώτες!!!!!.
Και τώρα μας απειλούν,μας προσβάλλουν!!!.
Ευτυχώς που τα Ελληνικά πρόβατα,κοιμούνται ύπνο δικαίου.
Όταν τα πρόβατα πιαστούν στον ύπνο,θα πάν ευχαριστημένα στον αγύριστο.

Η Δημοκρατία μας έχει καταργηθεί.-
Ο Έλληνας πολίτης είναι το θύμα,είμαστε σε πόλεμο,απλά δεν το αντιλαμβανόμαστε,γιατί είναι η αρχή του.
Άλλαξαν οι μέθοδοι εφόδου, από τους μαέστρους,που είναι οι πολιτικοί μας.
Για την ώρα τα καταφέρνουν τέλεια!!!.
Ουέ και αλίμονο αν δεν τα κατάφερναν δηλαδή,με τέτοιο ηλίθιο λαό,λογικό είναι, να έχουμε από παντού επιθέσεις,τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Η Αρχή έγινε με τους ψεκασμούς και ακόμα μας ψεκάζουν,πολύ ήθελε ο εγκέφαλος να ρετάρει!!!.
Και που είμαστε,ακόμη δεν είδαμε τίποτα,έρχονται ολοταχώς,μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν.-







katoxika nea

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Έρχεται η σειρά το ξερίζωμα των Ελαιώνων


Σχόλιο Ελλήνων Youtubers:  Μετά το ξερίζωμα των αμπελιών συνεχίζουν το σχέδιο τους για την Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που σας είχαμε προειδοποιήσει απ’ το Οκτώβριο του 2011. Σειρά έχουν τώρα να ξεριζωθούν τα Ελαιώνα. Ξυπνήστε, θέλουν να μειώσουν την Ελληνική μας Παραγωγή….
Ας διαβάσουμε τι μας λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση που ετοιμάζεται υπό εντολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλουν μας φέρουν τον Διατροφικό Κώδικα για την ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ με ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ μέσω των Σούπερ Μάρκετ,  ώστε να μην παράγουμε εμείς ως Έλληνες απ’ την Ελληνική μας γη:
Ριζικές αλλαγές στον τομέα τουελαιολάδου ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η κρίσηπου έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια και έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους παραγωγούς.
Το μέτρο αυτό απορρίφθηκε ως αναποτελεσματικό για τον τομέα του ελαιολάδου, καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους λιγότερο κερδοφόρους ελαιώνες είναι και οι πλέον εκτεταμένοι.
Και ενώ στην Ευρώπη και τις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες εμφανίζεται έντονη κινητικότητα, στην Ελλάδα πολιτικοί και συνεταιριστές δείχνουν να περιμένουν απλώς τις αποφάσεις με την ελπίδα ότι θα είναι συμβατές με τα συμφέροντα των παραγωγών της χώρας.
Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάστηκε από τον επίτροποΓεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος πριν από λίγες ημέρες, σε υπουργούς από τις ελαιοπαραγωγές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης -όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Ισπανία.Και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου, θα συμφωνηθούν συγκεκριμένες αλλαγές. Ο κ. Τσιόλος είπε ότι το σχέδιο εκπονήθηκε για να δώσει ώθηση στον τομέα, αν και αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα που σχετίζονται με την πώληση του προϊόντος, δείχνει σημαντικές δυνατότητες κατανάλωσης στην Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής.
Η πρόταση συντάχθηκε μετά από μήνες διαβουλεύσεων με τον κλάδο, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν συσσωρευτεί τεράστια πλεονάσματα ελαιολάδου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη παρέμβει ενισχύοντας την ιδιωτική αποθεματοποίηση -τρεις φορές σε επτά μήνες-, αλλά οι τιμές παρέμειναν παγωμένες.Το πρόγραμμα έχει μέχρι στιγμής συναντήσει γενικά θετική αντίδραση, αν και στην Ισπανία κάποιοι επέκριναν την έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων για την παροχή άμεσης βοήθειας.
Στις αλλαγές που τίθενται για συζήτηση με το σχέδιο δράσης, προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ελαιολάδου για την οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη βασικά χαρακτηριστικά.
Προς συζήτηση με βάση το σχέδιο, θα τεθούν:
Μέτρα για την προώθηση της ποιότητας μέσω αποτελεσματικότερων τρόπων για να εντοπίζονται και να αποτρέπονται οι απάτες, όπως είναι η καθιέρωση αυστηρότερων και πιο συχνών ελέγχων. Οικονομικά κίνητρα για τη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική τους δύναμη με μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης. Η ενίσχυση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (ΔΣΕ) με την αποδοχή σε αυτό χωρών όπου το ελαιόλαδο δεν παράγεται αλλά καταναλώνεται.
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Μεταξύ των μέτρων που προτείνεται να εξετασθούν, είναι μια νέα κατηγοριοποίηση με σκοπό όπως είπε ο κ. Τσιόλος: “Να αναδειχθούν καλύτερα συγκεκριμένες ιδιότητες των διαφόρων ελαιολάδων”.Και σημείωσε πως: “Αυτή τη στιγμή έχουμε παρθένο ελαιόλαδο και ελαιόλαδο, αλλά το ελαιόλαδο είναι μια τεράστια κατηγορία που περιλαμβάνει τις μείξεις ελαιολάδου και πυρηνελαίου, οπότε νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”.
Οσον αφορά στον ποιοτικό έλεγχο, πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται το βάρος να δοθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της απόσμησης, η οποία χρησιμοποιείται για να μην γίνεται αντιληπτή η ανάμειξη με κατώτερης ποιότητας ελαιόλαδα που προωθούνται στην αγορά ως παρθένα.Στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου σημειώνεται ότι οι χώρες που αποτελούν μεγάλους εισαγωγείς ελαιολάδου αυξάνουν παράλληλα και την παραγωγή τους, ενώ χρησιμοποιούν μεθόδους ελέγχου άλλες από εκείνες που αναγνωρίζονται από τον Κώδικα Τροφίμων ή το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Στο σχέδιο αναφέρεται ότι ορισμένες πλευρές ζητούν πιο αυστηρά όρια ποιότητας και γνησιότητας, αλλά και βελτίωση των γευσιγνωστικών μεθόδων ταξινόμησης. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να υιοθετηθεί και από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Από το οποίο πέραν αυτών ζητείται να επισπεύσει τις εργασίες για κρίσιμα θέματα όπως:
Μείωση του επιτρεπόμενου επιπέδου σε στιγμασταδιένια, ώστε να βελτιωθεί η ανίχνευση άλλων φυτικών ελαίων στο ελαιόλαδο. Μείωση του ορίου σε αλκυλεστέρες, ώστε να αποκλειστούν τα περισσότερα έλαια που “καθαρίζονται” με τη μέθοδο της απόσμησης. Οριστική έγκριση μιας ”παγκόσμιας μεθόδου” για την ανίχνευση ξένων ελαίων στα ελαιόλαδα. Υιοθέτηση μιας μεθοδολογίας για τον προσδιορισμό του ποσού των διγλυκεριδίων και τριγλυκεριδίων στο ελαιόλαδο, ώστε να καταπολεμηθεί η απάτη με τα μείγματα.
Μεταξύ άλλων αλλαγών προτείνονται, ένταση των ελέγχων και της εφαρμογής των κυρώσεων, αυστηρή τήρηση των κοινοτικών κανονισμών σε σχέση με τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν και τις κυρώσεις που εφαρμόστηκαν και -τέλος- να ενθαρρυνθούν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καθιερώσουν τις φιάλες που δεν ξαναγεμίζουν για το ελαιόλαδο που σερβίρεται σε εστιατόρια.
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Οπως αναφέρει το προσχέδιο τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχει υπάρξει σημαντική αύξηση της παραγωγής πέρα από τη λεκάνη της Μεσογείου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο γίνεται έμμεση αναφορά στην προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αυστραλίας (οι οποίες πέραν από καταναλώτριες χώρες είναι πλέον και παραγωγοί) να θέσουν νέες παραμέτρους ποιότητας πέραν αυτών που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά της δικής τους παραγωγής.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να βάλουν εμμέσως εμπόδια στις εισαγωγές και ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε απόκλιση από τον Κώδικα Τροφίμων και σε μέτρα τεχνικής παρεμπόδισης του εμπορίου.
Η οικονομική ανάλυση του τομέα που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζει στοιχεία αισιοδοξίας βασισμένα στη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις δυνατότητες αύξησης της κατανάλωσης.
Τα μεγάλα αποθέματα κάνουν πιο προβληματική την κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε και το σενάριο της εκρίζωσης (όπως έγινε στα αμπέλια) προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή.πηγή asimpiestos.blogspot.com
diadrastika.com






katoxika nea

Οργή Καμμένου: Οι αυστηρότερες ποινές για τους επτά με τον αλβανικό αετό


Οργή Καμμένου: Οι αυστηρότερες ποινές για τους επτά με τον αλβανικό αετό

Οργή Καμμένου: Οι αυστηρότερες ποινές για τους επτά με τον αλβανικό αετό
Εντολή για να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές για τους οπλίτες που φωτογραφήθηκαν κάνοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
Οι επτά οπλίτες του Ελληνικού Στρατού φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου.
Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, από το ΓΕΣ έγινε γνωστό ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν.
Ωστόσο ο Π. Καμμένος αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.
Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί.
Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους επτά οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.
Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ.
Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.
3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».





ethnika themata ellada

Τούρκος βουλευτής του AKP: «Το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατική οργάνωση»



Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης»-AKP, αποκάλεσε την Βορειοατλαντική Συμμαχία- ΝΑΤΟ, ως μια 'τρομοκρατική οργάνωση', τονίζοντας ότι η Συμμαχία έχει καταστεί μια δομή που «απειλεί την Τουρκία», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Hurriyet».
 
«Στην Τουρκία άρχισαν πραξικοπήματα από τότε που η χώρα εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. Η Οργάνωση αυτή εμπλέκεται πάντοτε στις βρώμικες και αιματηρές υποθέσεις στη χώρα. Σε αυτό οφείλεται το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960, το ίδιο έγινε και με το πραξικόπημα του 1971 με τις βρετανικές υπηρεσίες, ενώ το 1980 έγινε πραξικόπημα που καθοδηγήθηκε από τη CIA και συντάχθηκε από το ΝΑΤΟ.
Στο νέο σχεδιασμό της Συμμαχίας, με τον πρόεδρο Εντογάν η Τουρκία δεν πρέπει να υπάρχει. Το ΝΑΤΟ έχει καταστεί απειλή με την εξάπλωση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή», είπε ο βουλευτής Σαμίρ Ταγιάρ (Şamil Tayyar).
Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα σελίδα με την Ουάσιγκτον υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 
Αλλά, προειδοποίησε ότι εάν η νέα αμερικανική διακυβέρνηση δεν εκδώσει την Φετουλάχ Γκιουλέν και συνεχίσει να υποστηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, η Τουρκία μπορεί να αποχωρήσει από τη Συμμαχία, σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Fokus.






ethnika themata ellada