Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΝΑΤΟ: Στηρίζει μια Ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Άμυνα απέναντι στη Ρωσία - 140 Ιταλοί στρατιώτες στη Βαλτική





 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg) χαιρέτισε τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για μια ποιο στενή αμυντική πολιτική, η οποία ενισχύθηκε μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, αλλά προειδοποίησε ενάντια στις προσπάθειες για να δημιουργηθεί “μια εναλλακτική λύση" στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

“Η ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα θα είναι καλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι καλή για την Ευρώπη και θα είναι καλή για το ΝΑΤΟ”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Paolo Gentiloni στη Ρώμη.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε οτι η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών θα μπορούσε να είναι θετική και κάλεσε τις χώρες να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες, διότι "ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο με νέες προκλήσεις και νέες απειλές και πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να προσαρμοστούμε.”

Πρόσθεσε ότι “ ο,τι κάνει η Ευρώπη είναι συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ." "Είμαι σίγουρος από τις ισχυρές δηλώσεις του υπουργού Gentiloni και πολλών άλλων Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν προσπαθούν να ιδρύσουν μια εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ", δήλωσε

Ενώ οι υπουργοί άμυνας της ΕΕ είχαν συνομιλίες κατά τους τελευταίους μήνες για να συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, η κίνηση έχει εξοργίσει τη Βρετανία η οποία έχει ορκιστεί να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού στρατού μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ περιλαμβάνουν “μια όλο και πιο διεκδικητική και απρόβλεπτη Ρωσία"

"Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία έχει αναπτύξει συστήματα πυραύλων κοντά στα σύνορα της Συμμαχίας που θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές ... Εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την πολιτική μας για ισχυρή άμυνα σε συνδυασμό με τον πολιτικό διάλογο."

Ο Gentiloni δήλωσε ότι η Ιταλία θα διαδραματίσει ένα ρόλο σε μια κίνηση για την καταπολέμηση των ρωσικών παιχνιδιών πολέμου σε περιοχές που συνορεύουν τις χώρες της Βαλτικής (και συνεπως το ΝΑΤΟ) και που ξεκίνησαν με την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, στέλνοντας 140 άνδρες για να ενταχθούν σε Τάγματα για την Ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας.





onalert

ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!!ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ!!!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!


ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!!ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ!!!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!

 




volcanotimes

Η Ρωσία εξαπλώνεται εξοπλιστικά! S-400 και 200 ελικόπτερα στην Ινδία


s-400

Η Ινδία πρόκειται ν΄ αγοράσει από τη Ρωσία εξελιγμένα αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, μετά τον κύκλο διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.
Τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 θ’ αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της αντιπυραυλικής, αντιαεροπορικής άμυνας των ινδικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα, αλλά και το Πακιστάν, σύμφωνα με Ινδό αμυντικό αξιωματούχο.
Ινδία και  Ρωσία ανακοίνωσαν επίσης  την ίδρυση κοινοπραξίας για την παραγωγή ρωσικών ελικοπτέρων Kamov στην Ινδία, μετά τις σημερινές συνομιλίες που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.
Το σχέδιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, περιλαμβάνει την παραγωγή 200 ελικοπτέρων, για την κάλυψη αναγκών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων και συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πρόγραμμα του Μόντι για την οργάνωση μιας βάσης εγχώριας βιομηχανικής αμυντικής παραγωγής στην Ινδία.
Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφτηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των χωρών-μελών της ομάδας BRICS, που πραγματοποιείται στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γκόα.




militaire.gr

Η Αμερικανική Αεροπορία σε κατάσταση συναγερμού! Τι συμβαίνει



f22

Σε κατάσταση συναγερμού DEFCON 3 η U.S.A.F. Η πληροφορία είναι απολύτως αξιόπιστη και την εντοπίσαμε στην π[ροσωπική σελίδα του Νικόλαου Παούνη (Βαλκανιολόγος, Διεθνολόγος M.Sc.).
Ο κ. Παούνης σχολιάζοντας την είδηση αναφέρει ότι “η κρίση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας κλιμακώνεται, και το μέτρο εικάζω οτι εντάσσεται στη δέσμη αποφάσεων μετά απο σχετική σύσκεψη στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters (επισυναπτόμενο ως σχόλιο) εξετάστηκαν οι πιθανές στρατιωτικές επιλογές δράσης. Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.
Υπενθυμίζουμε ότι από το πρωί το Militaire.gr έχει δημοσιεύσει σχετικό άρθρο,το οποίο όπως θα διαπιστώσετε έχει ταυτόσημες εκτιμήσεις και πληροφορίες.
Προφανώς όλα αυτά ακούγονται ίσως υπερβολικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει καταδικαστεί σε απίστευτη εσωστρέφεια…




militaire.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


f15edropbomb
Mια «βαθιά ανάσα» μπορεί να πάρει ο πλανήτης, τουλάχιστον για την ώρα, καθώς στο τέλος της εξάωρης συνεδρίασης του National Security Council (NSC) στην Washington, ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα μελετώντας την τακτική κατάσταση, αποφάσισε να μην εμπλακούν άμεσα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο της Συρίας.
Μια διαφορετική απόφαση θα μπορούσε να φέρει τον πλανήτη πολύ κοντά σε έναν γενικευμένο πόλεμο με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σε ότι αφορά πιθανή εξέλιξη του σε πυρηνικό πόλεμο.
Συγκεκριμένα απορρίφθηκε η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ με προσβολή των των συριακών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγικών υποδομών και αποθηκών απορρίφθηκε, καθώς υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει αναμέτρηση μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών δυνάμεων.
Πρακτικά πρόκειται για μία επανάληψη της απόφασης του 2013, μετά την ρίψη των χημικών όπλων στο προάστιο της Δαμασκού που χρεώθηκε στην συριακή κυβέρνηση, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι οι ένοχοι ήταν μία ομάδα ισλαμιστών και η τουρκική ΜΙΤ που τους είχε εφοδιάσει με τα χημικά!
Σύμφωνα με αναφορές που διέρρευσαν στο πρακτορείο Reuters, τελικά αποφασίστηκε μόνο η ενίσχυση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που δρουν στην Συρία και των ομάδων που αντιμάχονται τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση.
Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν στο Reuters ότι στην παρούσα φάση αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ενεργούς εμπλοκής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Μ.Ομπάμα εξέτασε τους φακέλους με τις δυνατότητες των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία και παρά την ύπαρξη λίγων ρωσικών μαχητικών (6-10 Su-30SM και Su-35) τα οποία δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα σε ότι αφορά την υλοποίηση του πλήγματος, εν τούτοις κρίθηκε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υποστούν απώλειες τα αμερικανικά αεροσκάφη, όπως και τα συμμαχικά (βρετανικά και γαλλικά) από τις ρωσικές συστοιχίες των S-400 και S-300PMU2 που αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το ερώτημα «Τι θα συμβεί αν καταρριφθούν αμερικανικά αεροσκάφη από ρωσικά α/α βλήματα ή κτυπηθούν ρωσικές εγκαταστάσεις από αμερικανικά μαχητικά κρούσης» δεν απαντήθηκε πειστικά από κανέναν από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη κι έτσι συμφωνήθηκε η κατάσταση να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες.
Τότε όμως είναι ακόμα πιο απίθανο να υπάρξει αμερικανική μείζονα εμπλοκή ή για να το πούμε διαφορετικά, θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο να συμβεί, καθώς στην περιοχή θα έχει αφιχθεί το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και από 6-10, αυτομάτως τα ρωσικά μαχητικά μπορεί να φτάσουν και τα 40 ανάλογα με την σύνθεση των Μοιρών που μεταφέρει το αεροπλανοφόρο σε μαχητικά MiG-29K και Su-33.
Ετσι αποφασίστηκε με την συνδρομή των περισσότερων λογικών συμβούλων του προέδρου Μ.Ομπάμα να αυξηθεί η στρατιωτική βοήθειά τους προς τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές αντάρτες και να ενισχυθούν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος: Οι αμερικανικές και οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στο Χαλέπι, αλλά και σε άλλα μέρη της Συρίας (Ντέιρ αλ Ζορ κλπ ) βρίσκονται «πολύ κοντά».



hellasforce

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ…


%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%89
Η ΡΩΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ» ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
Όταν στις 26 Σεπτεμβρίου έκπληκτοι οι Γάλλοι διαπίστωναν ότι πολύ κοντά στην ναυτική βάση της Τουλών στην Μεσόγειο εμφανίστηκε ένα ρωσικό υποβρύχιο, κατάλαβαν ότι η Ρωσία πλέον έχει βάλλει για τα καλά τα πόδι της στην Μεσόγειο και σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυτικών να την αντιμετωπίσουν, εξελίσσεται σε κυρίαρχη δύναμη της περιοχής μερικές δεκαετίες μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.
Παράλληλα έγινε γνωστό στην Δύση με μεγάλη ανησυχία ότι εκτός από την μεγάλη ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας η Αλγερία στην δυτική Μεσόγειο παραχώρησε την ναυτική βάση του Mers el-Kébir στον ρωσικό στόλο.
%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%89
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 με την έναρξη του συριακού πολέμου οι ΗΠΑ και οι δυτικοευρωπαίοι προσδοκούσαν να μετατρέψουν την Μεσόγειο σε δική τους λίμνη. Έξη χρόνια μετά και μετά με την μαζική κάθοδο του ρωσικού στόλου στη περιοχή, οι ισορροπίες ανατραπήκαν δραματικά και η Ρωσία έχει κυριαρχήσει πλέον στο μεγαλύτερο ποσοστό στην περιοχή.
Το τόξο που ήθελαν να δημιουργήσουν Μέση Ανατολή – Καύκασος- Τσεστενία μέχρι τους Ουγούρους στην Κίνα με την μεγάλη συμμαχία των Σουνιτών μουσουλμάνων, έχει καταρρεύσει καθώς η Ρωσία με αποφασιστικά βήματα έχει προχωρήσει με κινήσεις ματ στην διάρρηξη του άξονα, καθώς στην Μόσχα αντιλήφτηκαν πολύ νωρίς τον θανάσιμο κίνδυνο περικύκλωσης.
%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%89
Η δυναμική αντιμετώπιση από τον Πούτιν του πραξικοπήματος στην Ουκρανία και η ταχυτάτη ανάκτηση της στρατηγικής σημασίας χερσόνησο της Κριμαίας, έστειλαν το μήνυμα πως είναι αποφασισμένος για όλα
Το τελευταίο χτύπημα σε όλα αυτά τα σχέδια ήταν η ανατροπή της κατάστασης στην Τουρκία μετά το αποτυχών πραξικόπημα, καθώς η Τουρκία θεωρούνταν σαν το προγεφύρωμα για την εξουδετέρωση της Ρωσίας.
Το μεγάλο «παιχνίδι» με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους και την πρόκληση κρίσης Τουρκίας – Ρωσίας κατέρρευσε παταγωδώς και σήμερα με αμερικανικές ομολογίες, όπως πρόσφατα της Χίλαρι Κλίντον, οι Κούρδοι απομένουν οι μονοί σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή. Εδώ οι Κούρδοι θα πρέπει να προσέξουν πολύ γιατί δεν αποκλείεται να πληρώσουν για άλλη μια φορά στην ιστορία του πικρά τις λάθος επιλογές τους.
%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%89
Η Μεσόγειος είναι το κλειδί για την Ευρασία αλλά και για τις γενικότερες διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες. Η επικράτηση της Ρωσίας με αφορμή τον συριακό πόλεμο αποτέλεσε το μεγάλο μπούμερανγκ στα αλαζονικά σχέδια των δυτικών να πλάγιοσκοπήσουν από εδώ την Μόσχα.
Φυσικά το παιχνίδι συνεχίζεται πολύ σκληρό αλλά η Ρωσία έχει κερδίσει πανηγυρικά τον πρώτο γύρο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr






hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ! Το «Αμερικανάκι» βάζει τα… μεγάλα μέσα!! Καλεί σε βοήθεια τον «Πνευματικό Πατέρα»!!!


%ce%b7%cf%80%ce%b1
"REAL NEWS"
hellasforce

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! «Προετοιμαστείτε για Πυρηνικό Πόλεμο»

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ…


britship
Επί ποδός βρίσκεται το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό μετά από μία στρατηγική απόφαση που πήρε η Μόσχα. Η απόφαση που κινητοποίησε το Λονδίνο ήταν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πλεύσει σε απόσταση αναπνοής από τις βρετανικές ακτές καθ” οδόν προς τη Συρία. Μάλιστα μεταξύ των πλοίων που θα πλεύσουν είναι η ναυαρχίδα του Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Κουζνέτσοφ το οποίο θα συνοδεύεται από άλλα επτά πλοία. Ο ρωσικός στόλος αναμένεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές βολές νοτίως της Σκωτίας πριν κατεβεί νοτιότερα.
Η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που η ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας κλιμακώνεται και το Κρεμλίνο θέλει να κάνει μία επίδειξη ισχύος στην πόρτα της Βρετανίας. Δύο βρετανικά πλοία, πιθανότατα το HMS Duncan και το HMS Richmond θα αναλάβουν να συνοδεύσουν τα ρωσικά πλοία. Τα πλοία αναμένεται να φτάσουν στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα καθώς αναμένεται να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Σεβερομόρσκ από ώρα σε ώρα.
kuznetsov
Την πορεία των πλοίων του ρωσικού στόλου αναμένεται να παρακολουθήσουν και άλλες χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ στην Σκανδιναβία αλλά και στη Μεσόγειο. Μετά την άφιξη ανοικτά της Συρίας το Κουζνέτσοφ αναμένεται να μείνει εκεί για μισό χρόνο περίπου.
Η Ρωσία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα μαχαίρια τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Βρετανία μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με τη Μόσχα να τον κατηγορεί για ρωσοφοβική υστερία. Πάντως αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο. Αίσθηση πριν από μερικές ημέρες προκάλεσε η πληροφορία ότι ζητήθηκε η επιστροφή όλων των συγγενών Ρώσων αξιωματούχων που ζουν στο εξωτερικό, πληροφορία την οποία το Κρεμλίνο διαψεύδει.
Παράλληλα ο Πούτιν προχώρησε στην μεταφορά πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα με την Πολωνία ενώ ακύρωσε ταξίδι στη Γαλλία εξαιτίας της Συρίας.




hellasforce

Αποκαλύπτουμε… ΑΡΩΜΑ… ΠΟΛΕΜΟΥ! Η ΝΕΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…


moscow-721547
Ακόμα και αν οι Αμερικάνοι φαίνεται να υποχωρούν στο συριακό μέτωπο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βάλει τη Ρωσία σε ρυθμούς πολέμου, προειδοποιώντας τους πολίτες να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα καταφυγίων και μασκών αερίων για μία πιθανή σύγκρουση με τη Δύση!
Το γεγονός επιβεβαιώνει η ρωσική τηλεόραση που με κρατική χορηγία προβάλλει διάφορα ρεπορτάζ, δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πώς οι άνθρωποι στη Ρωσία θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη επίθεση. Σίγουρα προς ώρας παραμένει σενάριο, ωστόσο φαίνεται πως ο Πούτιν δεν αποκλείει καθόλου μία πιθανή αναζωπύρωση με τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων, προτρέπουν τους πολίτες να βρουν τα πλησιέστερα καταφύγια, αναφέροντας μάλιστα ότι οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σε χειρότερα επίπεδά σε σύγκριση με τον Ψυχρό Πόλεμο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πούτιν κρατάει την ίδια στάση γύρω από τη λύση του Συριακού ζητήματος, πρόσφατα ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα που υποστηρίζουν πυρηνικά στο Καλίνινγκραντ κοντά στην Πολωνία, ενώ σήμερα το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας ετοιμάστηκε να στείλει δύο πολεμικά πλοία, προκειμένου να απομακρύνουν ένα βαριά οπλισμένους ρωσικό αεροπλανοφόρο, όπως και άλλα πολεμικά πλοία που πλέουν κοντά στα βρετανικά ύδατα στην πορεία τους προς τη Συρία.
Την ίδια στιγμή οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις αναπτύσσουν στρατό κοντά στα ρωσικά σύνορα, με την Ιταλία να είναι η τελευταία χώρα που ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτική αποστολή στην εν λόγω περιοχή.




hellasforce