Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Λευκός Οίκος: «Δεν είχαμε στόχο και δεν θα έχουμε στόχο τις επικοινωνίες του προέδρου Ολάντ»

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ»


Λευκός Οίκος: «Δεν είχαμε στόχο και δεν θα έχουμε στόχο τις επικοινωνίες του προέδρου Ολάντ»

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι δεν είχε στόχο, και ούτε θα έχει, τις επικοινωνίες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μετά την αποκάλυψη πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους τρεις τελευταίους κατά σειρά προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.
"Δεν είχαμε στόχο και δεν θα έχουμε στόχο τις επικοινωνίες του προέδρου Ολάντ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις που μπορεί να έγιναν στο παρελθόν.
"Συνεργαζόμαστε στενά με τη Γαλλία όσον αφορά όλα τα θέματα που έχουν διεθνή διάσταση και οι Γάλλοι είναι απαραίτητοι εταίροι", πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να σχολιάσει --ή να διαψεύσει-- τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τουλάχιστον μεταξύ του 2006 και του 2012 τους τρεις τελευταίους κατά σειρά προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.
"Γενικότερα δεν πραγματοποιούμε επιχειρήσεις παρακολούθησης στο εξωτερικό εκτός κι αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος και έγκυρος στόχος εθνικής ασφάλειας", υπογράμμισε.
"Αυτό εφαρμόζεται στους απλούς πολίτες και στους παγκόσμιους ηγέτες", κατέληξε.
Μετά την δημοσίευση των πληροφοριών αυτών από την εφημερίδα Libération και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediapart, που στηρίχθηκαν σε έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks, ο πρόεδρος Ολάντ αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα το πρωί ένα "συμβούλιο άμυνας" για να "αποτιμήσει την φύση" των πληροφοριών αυτών.
Οι υποκλοπές των επικοινωνιών των Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ αποτελούν την κύρια πληροφορία που δίνουν αυτά τα δύο μέσα ενημέρωσης, στηριζόμενα στα έγγραφα που αποκάλυψε ο WikiLeaks.
Επίσης το πιο πρόσφατο έγγραφο που αποκαλύπτεται και φέρει ημερομηνία 22 Μαΐου του 2012, δηλαδή μερικές ημέρες μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Φρανσουά Ολάντ, γνωστοποιεί απόρρητες συναντήσεις που αποσκοπούσαν στο να συζητηθεί μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε χθες το βράδυ ότι επίκεινται προσεχώς κι άλλες αποκαλύψεις.


phgh:imerisia.gr

Οι Αμερικανοί κατασκόπευαν τους Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ



Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατασκόπευε την περίοδο 2006-2012 τους προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η καθημερινή εφημερίδα Libération.
Τα έγγραφα αυτά, τα οποία έχουν διαβάθμιση "Άκρως Απόρρητον", συμπεριλαμβάνουν πέντε εκθέσεις της NSA βασισμένες στις "υποκλοπές των επικοινωνιών" των τριών προέδρων της Γαλλίας οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της "κοινότητας των πληροφοριών" των ΗΠΑ, σημειώνει η Λιμπερασιόν.

phgh:imerisia.gr

Η Κρ. Λαγκάρντ απειλεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα - Γιατί αντιδρά, ποια επιπλέον μέτρα ζητά

ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


Η Κρ. Λαγκάρντ απειλεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα - Γιατί αντιδρά, ποια επιπλέον μέτρα ζητά

Από το... Δόξα το Θεό στο Βοήθα Παναγία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο ελληνικός λαός ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει απανωτά «σκοτσέζικα ντους». Ενώ από τη Δευτέρα είχε διαφανεί φως στο τούνελ και είχαν «κλειδώσει» σημαντικά σημεία της συμφωνίας, αίφνης προέκυψε εμφύλιος εντός των Θεσμών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να θέτει όρους προκειμένου να συμμετέχει, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση.
Τα πρώτα σημάδια της διαφοροποίησης άρχισαν να φαίνεται στο Eurogroup της Δευτέρας όταν η Κ. Λαγκάρντ εμφανίστηκε εξαιρετικά εκνευρισμένη και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Η επιβεβαίωση ήρθε την Τρίτη όταν διέρρευσαν πληροφορίες ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αντίθετο στο μείγμα της συμφωνίας που προβλέπει μόνο αύξηση εισφορών και επιπλέν φόρους κι όχι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Την αντίθεση του ΔΝΤ που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Mega, λίγη ώρα προτού ανακοινωθεί ότι ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αιφνιδίως στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ προκειμένου να λειανθούν οι διαφορές και να κλείσει αύριο η συμφωνία. Η «Μεγάλη Τετάρτη» θα είναι αυτή για την Αθήνα καθώς δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.
Η Κρ. Λαγκάρντ απειλεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα - Γιατί αντιδρά, ποια επιπλέον μέτρα ζητά
Ο Ν. Παππάς
Ο Ν. Παππάς είπε στη συνέντευξή του ότι η ατζέντα του Ταμείου είναι σε πολλές πτυχές της "εντελώς ασύμβατη με αυτό που η Ευρώπη γνωρίζει ως άσκηση πολιτικής που έχει τα στοιχεία του κοινωνικού κράτους, της επιδίωξης κοινωνικής συνοχής ή τουλάχιστον αυτό που γνώριζε πριν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού".
"Γι' αυτό -επισημαίνει ο Νίκος Παππάς- και δεν είναι πολύ ικανοποιημένο αυτή τη στιγμή με το κείμενο που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά και το οποίο έχει και την άρση της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν γίνονται απολύσεις στον δημόσιο τομέα, δεν ανεβαίνει ο ΦΠΑ στα φάρμακα, δεν γίνονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι ένα πακέτο θέσεων το οποίο ενδεχομένως μερικούς να τους κάνει να νιώθουν άβολα".
Ο υπουργός τονίζει πως "αυτή η κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης είναι και η στιγμή όπου οι ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να πάρουν ιστορικές αποφάσεις", συμπληρώνοντας:
"Ουδείς επιθυμεί να δημιουργήσει συνθήκες σοκ, αλλά εδώ πρέπει πραγματικά να συνειδητοποιήσουμε και εμείς και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι το ΔΝΤ έχει να καταβάλει χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα και από την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης, για πάρα πολύ καιρό. Θα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον χωρίς το ΔΝΤ, και αυτό δεν αφορά κυρίως την ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, το οποίο γίνεται με τις δικές μας τις προτεραιότητες, αλλά για το πώς η Ευρώπη πορεύεται από δω και μπρος"
Οι διαφορές
Η Wall Street Journal αποκαλύπτει τι ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ από τους ηγέτες της ΕΕ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου ξεκαθάρισε πως δεν είναι ικανοποιημένη με σημεία-κλειδιά της ελληνικής πρότασης, καθώς, το σχέδιο για τη μείωση ελλειμμάτων στο ασφαλιστικό και τον προϋπολογισμό βασίζεται κυρίως στην αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Το ΔΝΤ, από την πλευρά, του ήθελε μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες, ενώ υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφολογημένη και οι νέες αυξήσεις φόρων θα πλήξουν την ανάπτυξη, δυσκολεύοντας την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Εκπρόσωποι του ΔΝΤ, είπαν σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα σχέδια της Ελλάδας για την μεταρρύθμιση της οικονομίας, ενώ, εγείρει ακόμη και «θέμα εμπιστοσύνης» για την ελληνική διοίκηση.
Σύμφωνα με την WSJ και η Γερμανία ξεκαθάρισε κατά τη Σύνοδο Κορυφής πως θέλει και το ΔΝΤ να ικανοποιηθεί από το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα. Αξιωματούχοι από το Βερολίνο, μάλιστα,  ενοχλήθηκαν από το πόσο γρήγορα η Κομισιόν καλωσόρισε τις ελληνικές προτάσεις και προειδοποίησαν ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά.
Τόνισαν επίσης ότι δεν θα συμφωνήσουν σε εκταμίευση των δόσεων για την Ελλάδα αν το ΔΝΤ δεν εγκρίνει το πακέτο της Αθήνας και δεν δεχτεί να συνεχίσει την χρηματοδότηση της χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Reuters που κάνει λόγο για ανοικτή κόντρα του Ταμείου με την Κομισιόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ενστάσεις στην ελληνική πρόταση, όσον αφορά στους φόρους και τις περικοπές δαπανών. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες διαφορές που πρέπει να εξομαλυνθούν, ενώ δεν αποκλείεται – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- να πέσει στο τραπέζι και η πρόταση για εξάμηνη παράταση του προγράμματος.
Το πρακτορείο MNI, μάλιστα, πάει ένα βήμα παραπέρα σημειώνοντας ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί εκνευρισμός στο ΔΝΤ, καθώς, επέλεξε στις τεχνικές συζητήσεις να στείλει χαμηλόβαθμο αξιωματούχο, ο οποίος δεν είχε εντολή να πάρει σημαντικές αποφάσεις.
Παράλληλα, σημειώνει ότι ενστάσεις για τη συμφωνία υπάρχουν και από την πλευρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες αν η Ελλάδα προχωρούσε σε αύξηση του ΦΠΑ στη εστίαση στο 23% από το 13% θα ήταν βέβαιο ότι θα μπορούσε να καλύψει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ φέτος.
Αν και η Κομισιόν πιστεύει ότι η τελευταία ελληνική πρόταση καλύπτει πλήρως τους όρους του προγράμματος το ΔΝΤ εγείρει ακόμα θέμα «εμπιστοσύνης» με την ελληνική διοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το κλίμα έρχεται την ίδια στιγμή που στην Αθήνα επικρατεί έντονη ανησυχία αφού δυναμώνει το κύμα αντίδρασης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κορυφαία στελέχη έχουν προειδοποιήσει ότι η ψηφοφορία θα πάρει μορφή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

phgh:imerisia.gr
 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα εξέλιξη στο Σχέδιο στο αγωγό «Turk Stream»


Η ρωσική  εταιρεία Gazprom  ανακοίνωσε πως η Τουρκία επέτρεψε τις μηχανολογικές μελέτες για τον αγωγό φυσικό αερίου  «Turk Stream», ανέφερε...
9189157966trkakmturkstream

Δημοσίευση

Η ρωσική  εταιρεία Gazprom  ανακοίνωσε πως η Τουρκία επέτρεψε τις μηχανολογικές μελέτες για τον αγωγό φυσικό αερίου  «Turk Stream», ανέφερε   βουλγαρική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που πραγματοποίησε  η ρωσική εταιρεία , το υποθαλάσσιο μέρος του Τουρκικού Ρεύματος αποτελείται από τέσσερις γραμμές.
Η καθεμία από τις γραμμές αυτές θα έχει δυναμικότητα 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αεριού. Τα  600 χιλιόμετρα  του αγωγού θα ακολουθήσει την διαδρομή του  ακυρωθέντα αγωγού «South Stream»  .
Ενώ από το τουρκικό έδαφος έως τα ελληνικά σύνορα , ο υπόλοιπος αγωγός θα έχει διαδρομή 250 χιλιόμετρων  .
Σύμφωνα με την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο χωρών, το φυσικό αέριο ,  θα μεταφέρεται  μέσω της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή αγορά  .
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλίες με τον Ερντογάν για το θέμα αυτό στο Μπακού πρόσφατα,.  Υπενθυμίζουμε  ότι ο  αγωγός θα έχει ετήσια δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, εκ των οποίων τα 47 δισ. κ. μ. θα μεταφερθούν στην Ευρώπη και ο υπόλοιπος όγκος  16 δισ. κ. μ. θα διατεθεί στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, από ότι διαφαίνεται, ο  αστάθμητος παράγοντας δεν  θα είναι η Τουρκία , αλλά η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση. Μια Ελλάδα που την πιέζουν όλοι , ΕΕ, ΗΠΑ, ΔΝΤ.
Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τον αγωγό αυτόν και πράττουν τα πάντα για να τον «ακυρώσουν Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν όμως , έχει βάλει στο « παιχνίδι» όλα τα μεγάλα μέσα, και σε συνδυασμό με την αύξηση της χωρητικότητας του Nord Stream, προσπαθεί να κάμψει τις γερμανικές «αντιστάσεις».  Το πρόβλημα όμως έγκειται στην «συνδιοίκηση» της ΕΕ από το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον , με σκοπό την πλήρη και απόλυτο  έλεγχο της Ευρώπης.  Αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση. όπως και η διαμάχη στην  Ουκρανία, η οποία  αφορά αποκλειστικά τον έλεγχο της Ευρώπης από Ρωσία και ΗΠΑ.

DWN: «Η Ελλάδα είναι το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Μεσόγειο Θάλασσα»


Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται σφόδρα για το εάν θα παραμείνει  η Ελλάδα  στη ζώνη του ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση  θα αποδυναμωθεί...
New-Gas-Map-Europe-s

Δημοσίευση

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται σφόδρα για το εάν θα παραμείνει  η Ελλάδα  στη ζώνη του ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση  θα αποδυναμωθεί η «νότια πτέρυγα» της συμμαχίας , στην προσπάθεια αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
 Σε  μία ενδεχόμενη σύγκρουση  της δύσης  με τη Ρωσία , είναι κομβική η ελληνική συμμετοχή . Χωρίς την Ελλάδα  το ΝΑΤΟ θα χάσει το    μεγαλύτερο «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου Θάλασσας, χάνοντας τον έλεγχο της συμμαχίας, που  θα αποσταθεροποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα»,  αναφέρει ο  επικεφαλής  Γερμανός αναλυτής  Volker Hellmayera.
aeroplanoforosuper-474x315
Η Αμερική σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται έναν «αδύναμο κρίκο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα σήμαινε την αρχή του τέλους της ΕΕ, αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα .
Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να αντέξει το λεγόμενο Grexit (Ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ), επειδή  το νατοϊκό σύστημα ασφαλείας  στην   Ευρώπη θα υποστεί ένα τεράστιο ρήγμα . Η Αμερική χρειάζεται μια ενιαία ΕΕ έτοιμη δια παν ενδεχόμενο , να υποστηρίζει σθεναρά την επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, σημειώνει η εφημερίδα  Deutsche Wirtschafts Nachrichten, 
«Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα καταστρέψει την ΕΕ. Το σοκ θα είναι τέτοιο που δεν θα μπορεί να επιβιώσει, καμία  [Ευρωπαϊκή] κυβέρνηση. Και αυτό με τη σειρά του, θα διαρρήξει την αρχιτεκτονική του  ευρωπαϊκού συστήματος άμυνας του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ να «χτίσουν» την  εικόνα του εχθρού στο πρόσωπο της Ρωσίας.
Το ΝΑΤΟ  από κοινού ΠΛΕΟΝ  με την  ΕΕ , θα ελέγχει τα  πολιτικά όργανα της ΕΕ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον θα μπορεί να εξασφαλίσει τον έλεγχο της λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη », αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
Έτσι, ο Λευκός Οίκος  που ενδιαφέρεται για την αντιπαράθεση με την Ρωσία . επιθυμεί να  διατηρήσει την ευρωπαϊκή ενότητα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να σημειωθεί ότι δεν κυβερνιούνται τα πάντα  από τα χρήματα. Η Ρωσία δεν μπορεί να παράσχει σημαντική οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά  οι δύο χώρες δεσμεύονται από   ιστορικές σχέσεις χιλίων ετών  σε πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και οικονομικό επίπεδο. Και υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος,  ο οποίος τροφοδοτεί την «σύγκρουση»  με τη Μόσχα, και σε συνδυασμό  και την μακροπρόθεσμη οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα,  μπορεί να φέρει το ελληνικό εκλογικό σώμα ενάντια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, γράφουν οι » ψυχροί» Γερμανοί, οι οποίοι κατανοούν το πρόβλημα που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν .
Νομίζουμε,  σύμφωνα και με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  οι Γερμανοί γνωρίζουν  επίσης ότι οι Έλληνες δεν είναι « πρόβατα» για να  συναινέσουν σε απίθανες  κυρώσεις ενάντια στον ρωσικό λαό, ενώ ο επιτιθέμενος  στην ουσία είναι το ΝΑΤΟ. Εάν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Μόσχα ευθύνεται για την Ουκρανία , τότε αποτελούν θύματα μιας ανελέητης προπαγάνδας από τα δυτικά  ΜΜΕ. Οι Έλληνες όμως δεν το πιστεύουν αυτό,  σε συντριπτική πλειοψηφία και κατηγορούν τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το οικονομικό ζήτημα που ταλανίζει την πατρίδας μας έχει γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία του πλανήτη ανάμεσα σε τρεις άπειρους, δυο θαλάσσια περάσματα, στην πιο θερμή περιοχή του πλανήτη. Αυτό δεν το λέμε «εμείς» αλλά όλοι οι «άλλοι».  Ο νοών νοήτω.

Η «κινήσεις» του Ρώσου Προέδρου « έπεισαν» την ΕΕ «μαλακώσει» την πίεση στην Ελλάδα;


Η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ στις Βρυξέλλες είναι εξαιρετικά επιφυλακτική , από την σχεδόν πλήρη μετατόπιση της Αθήνας προς τη Μόσχα, και...
poutin-ellada

Η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ στις Βρυξέλλες είναι εξαιρετικά επιφυλακτική , από την σχεδόν πλήρη μετατόπιση της Αθήνας προς τη Μόσχα, και προτίθεται να πράξει  τα πάντα για να το σταματήσει, τονίζουν διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Η ΕΕ «ανοιγόκλεισε τα μάτια» στην  αντιπαράθεση με την Ελλάδα σχετικά με το θέμα των μέτρων λιτότητας, τα οποία ζητούσαν επιτακτικά οι Βρυξέλλες από την Αθήνα  εδώ και αρκετούς  μήνες. Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε έναν δύσκολο   αγώνα στην μάχη των απαρέγκλιτων απαιτήσεων της ζώνης του ευρώ, οφείλετε και στην Ρωσία, αλλά  και στον Πρόεδρο της,  τον Β.Πούτιν σε μεγάλο βαθμό, αναφέρει  άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.
Βέβαια έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου, η Ελλάδα έπρεπε να αποπληρώσει μία μεγάλη δόση ύψους 1,5 δις. ευρώ στο ΔΝΤ, τονίζει το άρθρο .
Το « φλέρτ» του  Έλληνα Πρωθυπουργού  με τον Ρώσο πρόεδρο ήταν αρκετό  για να «σπάσει» η συλλογική βούληση της Ευρώπης, να επιβάλει στην  Ελλάδα δυσβάσταχτα μέτρα . Όταν δε ο Α.Τσίπρας συναντήθηκε με τον Β. Πούτιν την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι θα εξέταζαν την δυνατότητα χορήγησης στην Ελλάδα επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης. Ελλάδα και Ρωσία ανακοίνωσαν επίσης την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή αγωγού αερίου,  με τον Βλαδίμηρο να υπόσχεται να επενδύσει σε  Υποδομές στην Ελλάδα »,αναφέρει και το  ινστιτούτο Eurasia Group analysis.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει κάθε λόγο να φοβάται  τις  αναπτυσσόμενες  «θερμές» σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας. Η ίδια τόνισε την  αναγκαία ενότητα των χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην συνέχιση των κυρώσεων  κατά της Ρωσίας λόγω  της ουκρανικής διένεξης. Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός  κατηγόρησε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι θέλουν να ξεκινήσουν ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, με αφορμή την χώρα αυτή.
Η ουσία είναι ότι η σχέση της Ελλάδος με την Ρωσία « διαταράσσει»  τα σχέδια της δύσης για παγκόσμια κυριαρχία, ειδικά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ορισμένοι ειδικοί των ινστιτούτων αυτών,  υποθέτουν ότι η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream» δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς το έργο θα μπορούσε να αποτελέσει  « παλάτια στην άμμο» . Ωστόσο, όπως  τονίζουν , η Ελλάδα θα παραμένει στην ευρωζώνη, ενώ ο Τσίπρας κατάφερε να υπερασπιστεί τις συντάξεις και τους μισθούς στην χώρα του .
Με αυτό το όνειρο ζουν στις ΗΠΑ, σχετικά με τον αγωγό «Turk Stream», οποίος στο τέλος όλων αυτών των συμφωνιών και των προαπαιτούμενων θα δώσει στην Ελλάδα ρευστότητα και μεγάλα έσοδα για να ορθοποδήσει.
«Φυσικά, αυτοί (οι Έλληνες) έχουν κερδίσει. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη»,  καταλήγει  ο οικονομικός αναλυτής Μουτάμπου Ραχμάν του  περιοδικού  Foreign Policy.
Οι προκαταρκτικές συμφωνίες  επιτεύχθηκαν κατά την έκτακτη σύνοδο χθες Δευτέρα  για το ελληνικό  χρέος στις Βρυξέλλες, Από τη μία πλευρά, η χώρα παραμένει στη ζώνη του ευρώ και λαμβάνει μια άμεση ρευστότητα  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη πλευρά  είναι αναγκασμένη  να κάνει μια συμβιβαστική λύση, διατηρώντας την κοινωνική ένταση στην περιοχή.
Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής , προτάσεις για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 7,9 δις ευρώ για δύο χρόνια. Η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι οι προτάσεις της δεν ανταποκρίνονται στο  προεκλογικό της πρόγραμμα . Η τελική συμφωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη.
Η μάχη για την πατρίδα μας , σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή της όποιας συμφωνίας. Η προσέλκυση επενδύσεων, ο αγωγός  «Turk Stream» , το άνοιγμα της χώρας σε Κίνα και Ρωσία, η επανεκκίνηση της ελληνικής βιοτεχνίας και της αγροτιάς, αποτελούν τα διακυβεύματα για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να πετύχουμε , και αυτό αφορά και τους πλούσιους οι οποίοι εάν ήθελαν θα βοηθούσαν την πατρίδα τους  πραγματικά αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Χαστούκι στο διχασμό των Βορειοηπειρωτών οι Αλβανικές δημοτικές εκλογές



meionothta alvania

Πρώτα απο όλα όμως θα πρέπει να αναφερθεί το τέχνασμα Ράμα για την αποδυνάμωση των μειονοτήτων της Αλβανίας, το οποίο και λειτούργησε αφού με το νέοεισαχθέν σύστημα οι Δήμοι της Αλβανίας ελέγχονται απο το κόμμα Ράμα.
Ο διχασμός της Ελληνικής μειονότητας σε κόμματα και κόμματα και το νέο σύστημα Ράμα οδήγησαν σε ηχηρή ήττα και σε μικρή εκπροσώπηση της Βορειοηπειρώτικής φωνής.
Συγκεκριμένα, Χειμάρρα, Δρόπολη, Κονίσπολη το ελληνικό ΚΕΑΔ έχασε. Στη Χιμάρα θριαμβευτικά εκλέγεται ο υποψήφιος του κόμματος Ράμα, ο Γιώργος Γκόρος παρά τις ενστάσεις του ΚΕΑΔ για σωρεία παρατυπιών σε βάρος του υποψηφίου του Φρέντι Μπελέρη.
Ο αντίπαλος Ελληνικός συνασπισμός του ΚΕΑΔ ήταν το ΜΕGA, όπου κατάφερε να κερδίσει το δήμο Φοινίκης και να εκλέξει δήμαρχο τον Δημοσθένη Χρήστου.
Ενας άλλος έλληνας ο Αχιλλέας Ντέτσικας, εξελέγη με το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα στη Δρόπολη.

Χρυσή Αυγή: Mόνο Δραχμή και Εθνική παραγωγή- Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει το σωστό και το πράττει λάθος



mixaloliakos

Μαραθώνια συνέντευξη παραχώρησε ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την οποία άσκησε κριτική στη συγκυβέρνηση, σχολίασε τη πορεία των διαπραγματεύσεων και την αντιπολίτευση ενώ αναφέρθηκε και στη δικαστική υπόθεση του κόμματος του.
 " Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο θα πρόκειται για προδοσία" είπε ο κος Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε πως δεν θα τον εξέπληττε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ "δεχθεί τα πάντα" ωστόσο, εκφράζοντας τη προσωπική του πεποίθηση σημείωσε πως "αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τον δρόμο της υποταγής και της συμφωνίας θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. "
"Δεν υπάρχει πολιτικό αντίπαλο δέος αυτή την στιγμή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα εισπράττει από την πολιτική χρεοκοπία της ΝΔ.
Το μείζον πολιτικό και ιδεολογικό θέμα δεν είναι η συμφωνία αλλά οι όροι του δανεισμού. Όταν σε δεσμεύουν στον αγγλικό δίκαιο, αυτό δεν ονομάζεται δανεισμός αλλά εθνικός διασυρμός. " είπε ο κος Μιχαλοκιάκος και τόνισε πως "Επί 200 χρόνια η Ελλάδα δανειζόταν με βάση το ελληνικό δίκαιο και μετά το 2012 η Ελλάδα δανείζεται με όρους αγγλικού δικαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ένα μοιραίο λάθος.
Νομίζει ότι το 36% που τον ψήφισε έχει τις ίδιες απόψεις με τα στελέχη του που εκπροσωπούν το 4% του ελληνικού λαού.
Θα διαπιστωθεί όχι άμεσα αλλά θα διαπιστωθεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να κυβερνάει….η πολιτική φθορά θα είναι ραγδαία.
Το 36% δεν είναι προστάτες των λαθρομεταναστών μην έχετε αυταπάτες.
Ξέρω περιπτώσεις πολιτών που ήσαν Χρυσή Αυγή και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει ο Σαμαράς.
Γνωρίζω περίπτωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, ο οποίος έχει ψηφίσει Χρυσή Αυγή στο παρελθόν…αλλά όνομα δεν θα πω" ανέφερε ο κος Μιχαλολιάκος σχολιάζοντας τη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις.
"Δεν μπορεί να διαπραγματεύεσαι για έντιμο συμβιβασμό αλλά στρατηγικά να σχεδιάζεις την ρήξη, όταν μάλιστα σε έχουν υποχρεώσει να συγκεντρώσεις και το τελευταίο ευρώ. Θα είναι εγκληματικό λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματικό λάθος των αριστερών εις βάρος της πατρίδας.

"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε να πάει σε ρήξη είχε την εθνική και ηθική υποχρέωση να προετοιμάσει την κοινωνία για ρήξη " είπε ο γγ της Χρυσής Αυγής και σημείωσε "Δεν μπορείς να εξαντλείς 4 μήνες σε διαπραγματεύσεις και να μην έχεις σχεδιάσει τι θα συμβεί μετά την ρήξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμφανίζεται ένα αριστερό κόμμα, αλλά διατηρεί επαφές με το διεθνώς κεφάλαιο"  ανέφερε ο κος Μιχαλολιάκος και εξέφρασε το φόβο του, ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι το μέσο, να αποτελέσει την Κερκόπορτα ώστε το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο να χτυπήσει την Ευρώπη.
Αυτοί που έχουν το απόλυτο κεφάλαιο έχουν την δυνατότητα να μεταθέτουν το πρόβλημα.
Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι όπως το 1929 έτσι και το 2008 οι κρίσεις ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και κατέληξαν να είναι ευρωπαϊκή κρίση.
Η διεθνής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία 7-8 χρόνια ξεκίνησε από την Lehman αλλά έγινε ελληνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα;
Είναι τυχαίο; " αναρωτήθηκε, "όχι".
"Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη.
Σχεδίασαν το μέλλον της Ελλάδος περιθωριοποιώντας της μέσα σε μια παγίδα φόβου.
Αν υπήρχε μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση, η χρηματοδότηση της οικονομίας θα προερχόταν από τον ελληνικό λαό, όπως σε άλλα κράτη που στρέφονται στον εσωτερικό δανεισμό.
Έκαναν τον έλληνα να μην εμπιστεύεται την ίδια του την πατρίδα.
Η Ελλάδα δεν έχει να επιλέξει μεταξύ ενός καλού και ενός κακού σεναρίου.
Μια χώρα όπως η Ελλάδα που την κατάντησαν οικονομία που δεν παράγει, το σενάριο είναι μόνο κακό.
Η Ελλάδα αντί να εφαρμόζει ένα εθνικό σχέδιο αναδόμησης της οικονομίας της καταφεύγει στο μόνιμο αδιέξοδο των δανεικών.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τα μνημόνια είναι βέβαιο ότι θα ξαναδανειστεί.
Τα δανειακά είναι εξάρτηση, είναι παγίδα, είναι αδιέξοδο. " είπε ο κος Μιχαλιολιάκος και πρότεινε τη στρατηγική της Χρυσής Αυγής "Η λύση για την Ελλάδα δεν θα έρθει από τα δανεικά.
Θα έρθει από την εθνική παραγωγή.
Η Γερμανία έχει εθνική παραγωγή, η Γαλλία έχει εθνική παραγωγή.
Η Ελλάδα είχε εθνική παραγωγή, πλέον είναι μια ακραία εισαγωγική οικονομία που εφαρμόζει ένα μοντέλο διαχείρισης που με μαθηματική ακρίβεια ανακυκλώνει το αδιέξοδο.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ξανά παραγωγική.
Σε 5 χρόνια έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ, άρα τα μνημόνια δεν έφεραν τις λύσεις που επαγγέλονταν οι θιασώτες των μνημονίων. " τόνισε ο γγ της Χρυσής Αυγής.
"Το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες" επεσήμανε ο κος Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε " το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει και να προστατέψει τις τράπεζες με όρους κεφαλαίων καθώς τίθεται θέμα κρατικού παρεμβατισμού.
Η λύση της αναπτυξιακής τράπεζας που και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγγείλει θα ήταν μια λύση αλλά χρειάζεται κεφάλαιο και κυρίως εμπιστοσύνη από τους πολίτες, ώστε να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους, σε αυτή την νέα τράπεζα. "
Στη συνέχεια ο γγ της Χρυσής Αυγής εξέφρασε τη γνώμη του για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή λέγοντας :
"Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει.
Δεν τους χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε.
Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας.
Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα.
Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή.
Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή.
Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους " και τόνισε σχετικά με την αναδιάρθρωση "Η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες αλλά χρεωστάει σε κράτη όταν ξέρετε πολύ καλά ότι τα χρέη των κρατών είναι ο δανεισμός των ιδιωτών στα κράτη.
Η Ελλάδα έχει διακρατικό χρέος. Το ελληνικό χρέος έχασε τα νομικά χαρακτηριστικά του επαχθούς όταν μετατράπηκε από ελληνικού δικαίου σε αγγλικού και από τους ιδιώτες μεταφέρθηκε στα κράτη.
Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει το χρέος " και πρόσθεσε "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του γιατί ενώ ξέρει ποια είναι η δίκαιη και λογική λύση για το χρέος ακολουθεί επικοινωνιακές τακτικές ήξεις αφίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί εμείς λέμε πρέπει ριζικά να αναδιαρθρωθεί με όλους τους τρόπους.
Οι ιδιώτες με την στήριξη του ευρωπαϊκού πολιτικού και τραπεζικού συστήματος ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα και πλέον η Ελλάδα δανείζεται διακρατικά.
Λένε ότι δάνεισαν την Ελλάδα 245 δισεκ. σας ερωτώ.
Αν είχαν επενδυθεί 245 δισεκ. στην Ελλάδα, σήμερα η χώρας μας θα ήταν ο επίγειος παράδεισος του πλούτου και αντί αυτού μιλάμε αν θα επιβληθούν capital controls.
Άρα είναι μύθος ότι δάνεισαν την Ελλάδα, τα λεφτά πήγαν αλλού να προστατέψουν τις τράπεζες και τους ιδιώτες επενδυτές. "

Αναφορικά με το άνοιγμα στη Ρωσία και την παραγωγική ανασυγκρότηση ο γγ της Χρυσής Αυγής ήταν κατηγοριματικός "Η Ελλάδα ορθά προσεγγίζει την Ρωσία, αλλά μην γελιόμαστε η Ρωσία δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και ξέρετε γιατί;
Οι ισχυρές χώρες βοηθούν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει ότι ανήκουμε στην σφαίρα επιρροής τους.
Η Ρωσία, γνωρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στην σφαίρα επιρροής της ΕΕ.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει βοήθεια από καμία ξένη χώρα.
Κανείς δεν θα δώσει λεφτά για να διασώσει ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό του.
Καλές κουβέντες θα ακούμε, λεφτά δεν θα παίρνουμε.. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, που μπορεί να αναδείξει τις δυνάμεις και δυνατότητες της.
Έχει κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πολλά άλλα.
Η Ελλάδα δεν έχει εθνική πολιτική ηγεσία που να οραματιστεί και να σχεδιάσει την Ελλάδα πως θα είναι μετά από 20 χρόνια. "
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια. Δεν κινδυνεύει από την ΝΔ" ανέφερε και σχολίασε "Η ΝΔ έχει πάρει τον κατήφορο όχι μόνο λόγω Σαμαρά αλλά επειδή η ΝΔ δεν έχει να προσφέρει τίποτε.
Η ΝΔ έχει παγιδευτεί στηρίζοντας το μνημόνιο και αυτό λειτουργεί αποκρουστικά στην κοινωνία, είναι καταδικασμένο κόμμα, έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
Αν δεν είχε στηθεί το βρώμικο κόλπο του συστήματος ενάντια στην Χρυσή Αυγή, τώρα θα βρισκόταν στο επίκεντρο του πολιτικού παιχνιδιού. Εμείς ως Χρυσή Αυγή τασσόμαστε κατά του μνημονίου αλλά έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο κος Μιχαλολιάκος και τόνισε "Οι μηχανισμοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελέγχουν ακόμη το κράτος.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει αλλά τους μηχανισμούς τους ελέγχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ."

Τέλος αναφορικά με τη πορεία της δίκης των στελεχών της Χρυσής Αυγής ο κος Μιχαλολιάκος ανέφερε, " Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα αθωωθούν όλοι και κυριολεκτώ, γιατί δεν υπάρχει κατηγορία. Τα περί εγκληματικής οργάνωσης έχουν καταρρεύσει.
Η παραπομπή μας σε δίκη είναι άδικη, στο τέλος θα αθωωθούμε, θα νικήσουμε.
Μας φυλάκισαν, μας έχουν κατ΄ οίκο περιορισμό, μας κυνήγησαν αλλά ξέρουν ότι θα αθωωθούμε. "
"Την Ελλάδα την διοικεί κάστα που ελέγχει την χώρα πολιτικά και οικονομικά.
Εμείς αποφασίσαμε ως Χρυσή Αυγή να μην ανήκουμε σε αυτήν την παρέα και αυτό πληρώνουμε.
Να θυμάστε αυτό που σας λέω…ξέρουν ότι θα αθωωθούμε. "Η Χρυσή Αυγή θωρεί την δικαστική διαδικασία λύτρωση.
Θα αθωωθούμε και όσοι κριθούν ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις να λογοδοτήσουν, αλλά εμείς θα αθωωθούμε." και επεσήμανε "Ήμασταν 15% στις δημοσκοπήσεις πριν 1,5 χρόνο αλλά έχουμε καταφέρει να είμαστε τρίτο κόμμα.
Αν δεν μας είχαν κυνηγήσει θα ήμασταν στο 10% με 15%. "

phgh:voice news

Η Ελλάδα της κρίσης φτιάχνει "Patriot"! Ποια εταιρεία το κάνει και τι συμφώνησε



Image
Η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας που τις εμπιστεύονται οι ΗΠΑ. Όχι για κάτι ασήμαντο και ανούσιο,αλλά για συνεργασία στην παραγωγή των αντιαεροπορικών Patriot.

H Intracom Defence Electronics (IDE), το κάνει εδώ και χρόνια. Τώρα επεκτείνει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Raytheon, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο 63 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή υπομονάδων των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2017.
Το νέο συμβόλαιο επεκτείνει τη συνεργασία με διακεκριμένους προμηθευτές των ΗΠΑ σε διεθνή προγράμματα στο χώρο της άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές της IDE ξεπερνούν το 98% του κύκλου εργασιών της. Ειδικότερα, οι εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της IDE προς τις ΗΠΑ, το 2013 αντιστοιχούσαν σε περίπου 5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, πραγματοποιώντας αύξηση από 4% το 2012.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε μεταξύ άλλων : «Είμαστε υπερήφανοι για την περισσότερο από 20 χρόνια συνεργασία μας με τη Raytheon και την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες μας. Η νέα σύμβαση επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή μας με τα πολύ υψηλά πρότυπα της τεχνολογίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας μας σε μια πολύ απαιτητική βιομηχανία».

Δεν είναι η μόνηη ελληνική εταιρεία που μπορεί να βγει στο εξωτερικό και να αντέξει άνετα στον ανταγωνισμό. Οι Έλληνες και οι εταιρείες τους είναι ικανές για μεγάλα πράγματα. Και δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από ένα εθνικό σχέδιο που θα τους δώσει τις δυνατότητες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά ,με μεγαλύτερη ευκολία και ασφαλεία.


phgh:onalert

Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε οριστικά στην Ευρώπη- Το ανακοίνωσε ο αμερικανός ΥΠΑΜ


Image
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, επιβεβαίωσε από το Ταλίν της Εσθονίας, ότι οι ΗΠΑ θα “μεταφέρουν όπλα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης" κυρίως άρματα μάχης και κινητό εξοπλισμό πυροβολικού.

Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα μεταφερθούν στην Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. «Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις," ανέφερε η Άστον Κάρτερ, και ένα μέρος του θα μπορούσε επίσης να σταλεί στη Γερμανία για την ενίσχυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαρέα όπλα και στον ανατολικό τομεα του ΝΑΤΟ, που κάποτε ανήκε στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Υπουργός Άμυνας είχε συναντήσεις την Τρίτη σε τρεις χώρες της Βαλτικής με ομολόγους του.

Το σχέδιο των ΗΠΑ για την μεταφορά βαρέων όπλων στην Ανατολική Ευρώπη, αποκαλύφθηκε στις 14 Ιουνίου από την εφημερίδα New York Times, και την επόμενη ημέρα επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές αρχές.


Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα είχε καταγγείλει την αμερικανική πρωτοβουλία και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν το φόβο κατά της Ρωσίας μεταξύ των ευρωπαίων συμμάχων».
Ο Πούτιν ανακοίνωσε επίσης στις 16 Ιουνίου ότι 40 πύραυλοι θα προστεθούν στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Και η ΕΕ ,όπως είχε δημοσιεύσει το Onalert.gr θεωρεί πλέον πιθανό ακόμη κι έναν πόλεμο στην Ευρώπη!

Καλά πάμε…


phgh:onalert

Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό


Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό
Πριν από λίγο ένα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται «Η Ζωή είναι χαρά» ανέβασε αυτή την φωτογραφία που δείχνει Έλληνες στρατιώτες να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια.
Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, πολλοί Αλβανοί κάνουν την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν και Ελληνική Συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο, να είναι να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για ακόμη μια φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας.
Αν είναι τόσο πατριώτες γιατί δεν πήγαν να υπηρετήσουν στον αλβανικό στρατό; Μήπως με αυτή την φωτογραφία αντί να γίνουν «μάγκες» αλβανοεθνικιστές έβγαλαν τα ίδια τους τα ματάκια; Με το να φέρονται έτσι απλώς είναι σαν να μας λένε πως κρατάμε ένα φίδι στο κόρφο μας!
Οι υπεύθυνοι ας κάνουν ότι θεωρούν σωστό. Γιατί και η ελευθερία έχει τα όρια της ειδικά όταν φοράς τιμημένα ρούχα που πολλοί πότισαν με το ίδιο τους το αίμα.
Με πληροφορίες απο τον Πελασγό Κορυτσάς
http://www.himara.gr/

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ – Η Marine Le Pen βλέπει τώρα Grexit, μετά Brexit και στη συνέχεια Frexit


Call me Madame Frexit
Call me Madame Frexit… Η Marine Le Pen βλέπει γαλλική έξοδο από το Ευρώ μετά την Ελλάδα…
Η Marine Le Pen, πρωτοπόρος μέχρι στιγμής, ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το 2017, αναφέρει πως μια ελληνική έξοδο από το ευρώ είναι αναπόφευκτη. Και αν είναι στο δικό της χέρι της, η Γαλλία δεν θα βρίσκεται πολύ πίσω από το να ακολουθήσει την Ελλάδα, αλλά και τη Βρετανία…
«Έχουμε κερδίσει ανάπαυλα λίγων μηνών, αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει», δήλωσε σε συνέντευξη της η Le Pen, αναφερόμενη στην Ελλάδα. Και συνέχισε: «Σήμερα μιλάμε για Grexit, αύριο θα είναι Brexit, και μεθαύριο θα είναι Frexit».
«Θα είμαι πλέον η κυρία Frexit αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας δώσει πίσω το νόμισμα, τη νομοθεσία, την εδαφική κυριαρχία και τον προϋπολογισμό μας», τόνισε χαρακτηριστικά η Le Pen. Και ζητά την ομαλή διάλυση του κοινού νομίσματος, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να κάθονται σε κοινό τραπέζι για να βάλουν τέλος στην 15χρονη νομισματική ένωση. «Η Μέρελ ξέρει πολύ καλά πως χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει κανένα ευρώ…»

phgh: http://hellasforce.com

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Σχέδιο της Κυβέρνησης για Μόνιμη Διαμονή Μεταναστών στο Άγιον Όρος!


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στο όνομα της κρίσης… Και το σίγουρο είναι πως δεν έχουν τελειώσει…
Στη χώρα μας έχουν γυρίσει όλα τα πάνω κάτω, με κάθε ηθική και κοινωνική αξία να έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Σχεδόν κάθε πλευρά που θυμίζει παράδοση, πίστη και ιστορία έχει καταρρακωθεί από το σύστημα, που συνεχίζει ακάθεκτο να το κάνει με τελικό στόχο την διάλυση της ορθόδοξης Ελλάδας… Πάντα στο όνομα της οικονομικής κρίσης…
Που ακριβώς θέλουμε να καταλήξουμε… Και η νέα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να βάλει φρένο σε κάποιες περίεργες και ανθελληνικές καταστάσεις που σκοπό έχουν να πλήξουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία… Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας με τις τελευταίες ώρες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο, το οποίο προς το παρών βρίσκεται σε διερευνητική φάση…
Ποιο ακριβώς είναι αυτό; Αφορά τους Λαθρομετανάστες, μετανάστες, πρόσφυγες, παράτυπους μετανάστες (ή όπως αλλιώς θέλει να τους ονομάζει η κυβέρνηση Σύριζα) και το Άγιον Όρος… Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Η αρμόδια υπουργός για το μεταναστευτικό, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που το τελευταίο διάστημα έχει βαλθεί να αναζητά τρόπους έτσι ώστε να δώσει σε όσο τον δυνατόν περισσότερους λαθρομετανάστες την ελληνική ιθαγένεια, έχει προωθήσει (σε συνεργασία και με άλλα κυβερνητικά στελέχη) στα υψηλά κλιμάκια το εξής πλάνο…
Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει γεμίσει από λαθρομετανάστες και τα μέρη φιλοξενίας τους έχουν μειωθεί και από τη στιγμή που στην κυβέρνηση δεν σκέφτονται να διώξουν κάποιους από αυτούς αλλά να φέρουν κι άλλους και μάλιστα να τους νομιμοποιήσουν δίνοντας τους ελληνική ιθαγένεια, τα στελέχη προωθούν κάποια μέρη έτσι ώστε να τους προωθήσουν.
Και εδώ έρχεται η βόμβα, αφού χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, προτείνουν να σταλεί κάποιος αριθμός νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών στον Άγιον Όρος. Ναι καλά διαβάσατε… Άνθρωποι του Σύριζα στην Κυβέρνηση επεξεργάζονται αυτό το αναίσχυντο πλάνο. Προς το παρών δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πως και το γιατί, αλλά η επεξεργασία υφίσταται. Εντάξει, γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άθεοι, όπως και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (που μάλιστα έχει επισκεφθεί πρόσφατα το περιβόλι της Παναγιάς), αλλά τέτοιο πλάνο ξεπερνά κάθε φαντασία.
Στέλνοντας λαθρομετανάστες (ποιος ξέρει τι ακριβώς είδους – με τις πληροφορίες για παρουσία τζιχαντιστών στη χώρα να είναι αποδεδειγμένη) στο Άγιον Όρος τι ακριβώς θέλει να πετύχει η Κυβέρνηση; Αν αυτό δεν αποτελεί ένα σχέδιο κατά της Ορθόδοξης Πίστης και του Χριστιανισμού (οι οποίες έχουν γίνει στόχος σε όλο τον κόσμο) τότε τι; Αναμένεται η αντίδραση των ιθυνόντων του Όρους σε αυτό το κατάπτυστο σχέδιο της κυβέρνησης που σηματοδοτεί τον επίσημο πόλεμο του κράτους στην εκκλησία, από την οποία και θέλει να αποκοπεί…
Και αυτό το πλάνο αποτελεί ένα δεύτερο κτύπημα, αφού ήδη έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση η κατασκευή Τεμένους στον Βοτανικό. Κρατήστε και μια λεπτομέρεια στην άκρη του μυαλού σας. Στο Άγιον Όρος υπάρχει και έντονο το ρωσικό στοιχείο, ενώ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνηθίζει να επισκέπτεται το περιβολή της Παναγιάς συχνά πυκνά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα πληροφορία…
HELLASFORCE
Προφητικό άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου για τους λαθρομετανάστες
Παραθέτουμε ένα προφητικό και αρκετά επίκαιρο άρθρο του αειμνήστου Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου που δημοσιεύτηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001 και που αναφέρεται στην εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
Το άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου είχε τίτλο:
«Μελαγχολικαί ενοράσεις»
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης». Την φράση αυτη μού θύμισαν κάποιες συζητησεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων. Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές; Ότι, ταχα, η Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό Ισλάμ! Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Ερημο τού Αθωνος ή τους έγραφαν.
Και στην ερώτησή μου· Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό και δαιμονικόν μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής τής εκτεταμένης αμαρτίας. Καί ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.
Και όταν πάλιν τους ερώτησα· πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θά γίνουν οι Έλληνες; Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, καί πού θα στερεώνονται σταδιακώς μέ τήν ελληνικήν ιθαγένεια, πού θά τούς χορηγεί ευχαρίστως τό Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.
Οι δε Έλληνες βαθμιαίως θά γίνουν μειονότης, έως ότου θά μείνουν ελάχιστοι χριστιανοί ως…δείγμα. Μή απορείς, πάτερ Θ., έσπευσαν να εξηγήσουν, αυτήν τήν τραγωδία του λαού μας. Πολλοί θά αποδεχθούν τον μουσουλμανισμόν αβιάστως. Αλλοι, με κάποιαν βίαν ποικίλης μορφής. Και άλλοι «χριστιανοί» θα μεταναστεύσουν σέ χριστιανικές χώρες, μή δυνάμενοι νά συμβιώσουν με τους βαρβάρους αυτούς, πού τους χρησιμοποιεί ο Θεός ως μέσον παιδαγωγίας, όπως ανά τους αιώνες ενεργούσε στούς Ισραηλίτες και στους χριστιανούς, πού δεν μετανοούσαν για τίς αμαρτίες τους. Παράδειγμα ο Κατακλυσμός, τα Σόδομα, ο Ελληνισμός της Ανατολής, το Βυζάντιον.
Αυτά όλα με είχαν συντρίψει ψυχικώς και σκεφτόμουνα, τάχα θά επιτρέψει ο Θεός αυτήν την ασύλληπτον συμφοράν; Επηκολούθησε σιωπή για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, έθεσα το ερώτημα· Πατέρες άγιοι και αδελφοί, φανταζεσθε σείς, πώς θα ανεχθεί ο Κύριος τίς μουσουλμανικές δαιμονικές θυσίες, αντί των ορθοδόξων θυσιαστηρίων; Τότε ένας ησυχαστής μου υπενθύμισε την περίπτωση του ασκητου πού, μετά την άλωση τής Κωνσταντινουπόλεως, είδε επάνω στήν αγία Πρόθεση ερειπωμένου Ναού, μία γουρούνα με τα νεογνά της και άρχισε να κλαίει και νά οδύρεται. Τότε ενεφανίσθη Αγγελος Κυρίου και του λέγει· Αββά, τί κλαίεις; Γνωρίζεις ότι, αυτό πού είδες, είναι πιο ευάρεστον στόν Κύριον από την αναξιότητα τών ιερέων, πού λειτουργούσαν; Και ο Αγγελος εγένετο άφαντος.
Η συζήτηση κράτησε περισσότερον από δύο ώρες, οπότε οι ησυχαστές ανεχώρησαν και μου ετόνισαν να ευχαριστώ τον Κύριον γιά όσα επιτρέπει να γίνωνται εξ αγάπης και για την σωτηρίαν τών ψυχών. Και να μή παρασύρομαι συναισθηματικώς από την επιφάνεια τών γεγονότων, αλλά να εισδύω στήν ουσίαν των, αφού είναι δεδομένον, ότι «ο Θεός αγάπη εστί».
Κι έμεινα μόνος…
Μέσα στον συγκλονισμό μου γιά τήν τραγωδία του λαού μας, τόν κλαυθμόν και τους στεναγμούς μου προς τον πανυπερεύσπλαγχνον Θεόν, άρχισα να μελετώ όσα είπαν με βεβαιότητα οι όσιοι εκείνοι ερημίτες και άνθρωποι τού Θεού και να αναλύω λογικώς τούς ισχυρισμούς τους. Παρ ότι καμιά ανησυχούσα φωνή δεν ακούεται, όμως, κάποια σποραδικά δημοσιεύματα προ μηνών στον γρηγορούντα «Ορθόδοξον Τύπον» ήρχοντο να επαληθεύσουν σχεδόν τούς ισχυρισμούς των φίλων μου ησυχαστών. Και μάλιστα κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, πάλιν στον «Ο.Τ.» από σώφρονες χριστιανούς, θεολόγους καί συγγραφείς, οι οποίοι με πειστικά επιχειρήματα κατέληγαν στα ίδια συμπεράσματα, πού εβασίζοντο σέ αντικειμενικά στατιστικά στοιχεία.
Αλλά το σκάνδαλον ευρίσκεται στήν σιωπήν των κοινής πληροφορήσεως μέσων, των λεγομένων μαζικής ενημερώσεως. Ομως, όσον και αν φαίνεται περίεργη η βαθειά σιγή επί ενός βοώντος εθνικού κινδύνου, το φαινόμενον δέν είναι ανεξήγητον. Πρόκειται περί σχεδόν καθολικής πωρώσεως τών συνειδήσεων. Και είναι ιστορικώς αποδεδειγμένον, ότι όταν η αμαρτία καθολικοποιείται, γενικεύεται, ακολουθεί, δίκην συνδρόμου, η άγνοια του κακού. Ιδού η απόδειξη· Οταν ο Θεός είχεν αποφασίσει τόν Κατακλυσμόν, με το αιτιολογικόν· «Ου μή καταμείνη το πνεύμα μου εις τους ανθρώπους του τους, διά το είναι αυτούς σάρκας», έδωκεν εντολήν στον δίκαιον Νώε νά κατασκευάσει την Κιβωτόν. Ειργάζοντο οι τεχνίτες επί ένα χρόνον. Βλέποντες οι απονεκρωθέντες αμαρτωλοί την κατασκευαζομένην Κιβωτόν και τον σκοπόν, πληροφορούμενοι, έλεγαν· και τί κάνουμε ώστε να πνιγούμε; Και όταν οι Αγγελοι είπαν στον δίκαιον Λώτ νά ειδοποιήσει τους συγγενείς του, γιατί θα έριχναν φωτιά να κάψουν τά Σόδομα, όλην την Πεντάπολιν, οι συγγενείς του γελούσαν με τόν γέροντα· και τί κάνουμε, ώστε νά μάς κάψει ο Θεός;
Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, σέ κάποιο μέτρο· το σύνδρομο της πωρώσεως. Καμμία εφημερίδα δέν έγραψε για τον εθνικόν κίνδυνον μέ εξαίρεση την πολύτιμη ορθόδοξη έπαλξη, τον «Ορθόδοξον Τύπον», πού, και μόνον γιατί από ένα χρόνο σχεδόν σαλπίζει, το σάλπισμα τής μετανοίας, αξίζει τον έπαινον τής Εκκλησίας και την εκ Θεού δικαίαν μισθαποδοσίαν. Οι απόψεις και οι απελπιστικές ενοράσεις των αγίων εκείνων ερημιτών, όσον και αν δεν είναι αποδεικτικές, δεν στερούνται, όμως, σέ κάποιον βαθμόν, πειστικότητος, γιατί βασίζονται σε απτά δεδομένα, ένα των οποίων, είναι οι ενεργούμενες αμαρτίες αγνοουμένης τής μετανοίας, σ όλην την Ελλάδα, παρά τις ελάχιστες νησίδες χριστιανικής ζωής και ηθικής αντιστασεως. Δεύτερον ότι, ο προφητικός λόγος «αμαρτίαι, έθνη ελαττονούσι», έχει πολλάκις επαληθευθεί.
Τρίτον, στην δραστηριότητα τής αμαρτίας, περιλαμβάνονται και οι ένα εκατομμύριον εκτρώσεις κάθε τριετίαν· οι υπερτερούντες θάνατοι των γεννήσεων· ναρκωτικά καί άλλες ηθικές πληγές. Και τέλος, τό κυριώτερον, είναι τα τρία σχεδόν εκατομμύρια των νομιμοποιουμενων μουσουλμάνων, πού αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ένα φαινόμενον, πού ερμηνεύει και τις απόψεις των ησυχαστών, των μουσουλμανων ενεργούντων ως οργάνων ασυνειδήτων του Θεού. Οπως επίσης ασυνείδητα όργανα —όχι ανεύθυνα, βεβαίως— είναι οι άθεοι κυβερνήτες μας, πού υποδέχονται τους δεδηλωμένους εχθρούς του Εθνους μας, για να μή κατηγορηθούν, ταχα, ως ρατσιστές ή εθνικιστές. Αυτή η καραμέλλα έχει πολύ πέραση στην εποχή μας, μεταξύ τών επιπολαίων και αθέων, πού γίνονται καταγέλαστοι με τις παραδοξολογίες των. Παράδειγμα, «τό αλβανάκι» πέρυσι και τώρα η γερμανιδούλα του Βόλου, πού αν είναι διαποτισμένοι, ο πρώτος από τόν αλβανικόν ανθελληνικόν σωβινισμόν και η δεύτερη πιστεύει στό γερμανικό «ούμπερ άλλες» τότε, στά χέρια των το ελληνοχριστιανικόν σύμβολον η γαλανόλευκη μέ Σταυρόν, είναι τιμωρία, δεν είναι τιμή! Είναι αντίφαση.
Τώρα το πρόβλημα, το παμπρόβλημα, είναι η αλλοτρίωση του ελλαδικού χώρου, κατά παραχώρηση Θεού, για την αμετανοησία τών πιστών. Οπότε αβιάστως ανακύπτει η υποχρέωση της ποιμαινούσης Εκκλησίας νά κηρύξει μετάνοιαν στόν λαόν. Αλλοιώς; «Εάν μή μετανοήτε, πάντες ωσαύτως απολείσθε» (Λουκ. ιγ´ 3). Το γάρ στόμα Κυρίου ελάλησε ταύτα.
Θεόκλητος Μοναχός Διονυσιάτης . Ορθόδοξος Τύπος, 23 Νοεμβρίου 2001

 

phgh:http://hellasforce.com

Σκάει Βόμβα… Ποινική Δίωξη και Άρση Ασυλίας σε «Μαύρο» Φοροφυγά Πολιτικό


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ 3
Το τελεσίγραφο στον πολιτικό
Σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως ότι θα σκάσει βόμβα με έναν πολιτικό (από τους πλέον γνωστούς των τηλεπαραθύρων) για υπόθεση φοροδιαφυγής. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Π Αθανασίου έστειλε έγγραφο στον εν λόγω πολιτικό και τον καλεί ως τις 30 Ιουνίου να πληρώσει 400.000 ευρώ ως πρόστιμο για ποσό 1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει. Αν ως το τέλος του μήνα ο εν λόγω πολιτικός δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του (και με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος) και η υπόθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αφού ο εν λόγω πολιτικός δεν πλήρωνε το πρόστιμο ως τώρα λέγοντας ότι περιμένει μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου όπου προσέφυγε με την οποία ζητούσε ακύρωση του προστίμου, πλην όμως η υπόθεση έχει αναβληθεί. Να είστε ωστόσο βέβαιοι ότι επειδή απαιτούνται τούτες τις ημέρες ψήφοι για την ψήφιση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές ο εν λόγω πολιτικός δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήσεις στο κόμμα του.


phgh: http://hellasforce.com

«Ρουκέτα» από Wikileaks – 2012: Επαφές Ολάντ, κρυφά από τη Μέρκελ, υπό τον φόβο Grexit (Βίντεο)

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ
ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε συγκαλέσει κρυφά το υπουργικό συμβούλιο τον Μάιο του 2012 για να συζητήσει τις πιθανές συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος αποκάλυψε μυστικές εκθέσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.
Η NSΑ κατασκόπευε την περίοδο 2006 – 2012 τους προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει η WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η εφημερίδα Liberation.
WikiLeaks claims NSA spied on Hollande, Sarkozy and Chirac
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ολάντ, που ήταν στην εξουσία μόλις μερικές ημέρες, είχε απογοητευτεί από την πρώτη του συνάντηση ως πρόεδρος με τη συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και είχε ζητήσει να συνομιλήσει με ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), κυβερνητικού εταίρου του CDU της Μέρκελ.
Η WikiLeaks γράφει ότι η Γαλλία ήθελε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ότι υποστήριζε την υποχρέωση της χώρας να κάνει μεταρρυθμίσεις και να σεβαστεί τους δανειακούς όρους της, αλλά υποστήριζε επίσης ότι η υπερβολική λιτότητα δεν αποτελεί τη σωστή τακτική.
«Ο Ολάντ επέμενε ότι η συνάντηση θα μείνει μυστική», αναφέρεται και συμπληρώνεται ότι ήθελε να συζητήσει με τους αρμόδιους υπουργούς τις συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας στη γαλλική οικονομία και τις τράπεζες. «Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να ανησυχεί ότι ΑΝ κυκλοφορήσει προς τα έξω ότι το Παρίσι σκέφτεται σοβαρά τη πιθανότητα μιας εξόδου της Ελλάδας, θα βαθύνει η κρίση», αναφέρει ο ιστότοπος.
WikiLeaks claims NSA spied on Hollande, Sarkozy and Chirac2
Σύμφωνα με την υποκλεμμένη συζήτηση, ο Ολάντ είχε παραπονεθεί ότι η Μέρκελ φαινόταν να είχε «νίψει τας χείρας της» για την Ελλάδα όταν συναντήθηκε μαζί της στο Βερολίνο.
«Αυτό δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στον Ολάντ για την Ελλάδα και τους Έλληνες, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιδράσουν με το να ψηφίσουν ένα ακροδεξιό κόμμα», ενώ αργότερα ο Ολάντ προσκάλεσε στο Παρίσι τον ηγέτη του SPD για συνομιλίες, οι οποίες έγιναν στις 13 Ιουνίου 2012», συμπληρώνεται.
Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από τη γαλλική προεδρία για τις αποκαλύψεις αυτές.





Ολόκληρο το έγγραφο (αγγλικά)
French President Approves Secret Eurozone Consultations, Meeting With German Opposition (TS//SI-G//OC/NF)
French President Francois Hollande has approved holding secret meetings in Paris to discuss the eurozone crisis, particularly the consequences of a Greek exit from the eurozone. On 18 May, Hollande directed Prime Minister (PM) Jean-Marc Ayrault to set up a meeting at the Office of the President (the Elysee) for the following week. Hollande, Ayrault, and «appropriate ministers» would attend, and special emphasis would be given to consequences for the French economy in general and for French banks in particular. Hollande stressed that the meeting would be secret. (COMMENT: The French president seems worried that if word were to get out that Paris is seriously CONSIDERING the possibility of a Greek exit, it would deepen the crisis.) In addition, secret meetings are to be held in Paris between French officlans and members of the German Social Democratic Party (SPD). Hollande assured the PM that hosting the meeting at the Elysee was «doable,» although Ayrault warned the president to keep the event a secret so as to avoid diplomatic problems. (COMMENT: By «diplomatic problems,» Ayrault is referring to what could happen if German Chancellor Angela Merkel finds out that Hollande is going behind her back to meet with the German opposition.)
Earlier REPORTING reveals that following talks last week in Berlin with Merkel, Hollande complained that nothing of substance was achieved; it was purely for show. Hollande had found the chancellor fixated on the Fiscal Pact and above all on Greece, on which he claimed she had given up and was unwilling to budge. This made Hollande very worried for Greece and the Greek people, who might react by voting for an extremist party. After meeting Merkel, the French president contacted SPD Chairman Sigmair Gabriel and invited him to Paris so that they could talk.
Foreign Satellite, Unconventional
French, German governmental


phgh: http://hellasforce.com

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι ΗΠΑ επιθυμούν την Ελλάδα στο ευρώ;


Για γεωπολιτικούς λόγους, αλλά κυρίως για να μπορεί να αντιδρά στη Ρωσία από ισχυρή θέση, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deutsche Wirtschafts Nachtrichten. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει το τέλος της ΕΕ, η οποία επιθυμούν να παραμείνει ενωμένη για να αντιμετωπίσει την απειλή της Ρωσίας, σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.
Το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει αποφασιστεί στην Ουάσινγκτον, προσθέτει. Οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο ενός «αποτυχημένου κράτους» στο νότιο άκρο του ΝΑΤΟ. Διότι ένα Grexit θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ΝΑΤΟ, όπως εκτιμούν.
«Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, στοιχηματίζω ότι αυτό θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως επιβεβαίωση της ρωσικής θεωρίας, σύμφωνα με την οποία η ΕΕ βρίσκεται σε πτωτική πορεία, και άρα μπορεί να αποσυντεθεί», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Αλεξάντερ Βέρσμποφ.
«Φυσικά μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στο ΝΑΤΟ», είχε προσθέσει.
Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ. Κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο και το ίδιο το ΝΑΤΟ, διότι υπό τις νέες συνθήκες τα μεμονωμένα κράτη θα μπορούσαν να αλλάξουν προσανατολισμό.
Με την Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τις πολιτικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει και για το ενδεχόμενο μια πιο βαθιά κρίση να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στην χώρα.
«Κανείς δεν επιθυμεί μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ξαφνικά μισεί οτιδήποτε δυτικό και αναπτύσσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία», εκτίμησε ο Σεμπάστιαν Μάλαμπι του Council on Foreign Relations, ενός αμερικανικού ινστιτούτου που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να δώσει πολλά χρήματα» στην Ελλάδα, σημειώνει ο Τόμας Ράιτ του Brookings Institution.
«Όμως υπάρχει η ανησυχία ότι μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια χρεοκοπία, θα μπορούσε να οδηγήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντιμετωπίζουν πολιτικά εχθρικά την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή θα ήταν μια ευκαιρία για τη Ρωσία να ενισχύσει την επιρροή και την ισχύ της στην Ελλάδα», εκτίμησε ο ίδιος.

olympia

Η τουρκικών συμφερόντων Bild υβρίζει χυδαία τους Έλληνες


bild Ελληνες απατεώνες«Απατεώνες εδώ και χρόνια», «μην τους εμπιστεύεστε, μας κοροϊδεύουν», «στο τέλος θα δείτε ότι μπλοφάρουν». Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Φανταστείτε για να βγαίνει μια τουρκική «γερμανική» εφημερίδα φόρα παρτίδα να υβρίζει με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, τι χρήμα έχει πέσει και σε διεφθαρμένους πολιτικούς για να φτιάχνουν πολιτικές στα μέτρα των δολοφόνων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου


Στη Βουλή βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα ένα 28σελιδο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο οποίο αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία για τα εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο δάνεια, κατά την περίοδο 1996-2008.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει διαβιβάσει μαζί και τα στοιχεία για το ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο των δανείων...
, που έχουν χορηγηθεί σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις την περίοδο 2001-2008, τις πληρωμές που έχουν διενεργηθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα λόγω κατάπτωσης εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου και στοιχεία καταπτώσεων εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου ανά φορέα δανειολήπτη.
Το έγγραφο διαβιβάζεται με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή για τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και τις σχετικές καταπτώσεις εγγυήσεων της περιόδου 1996-2008.

«Υπόνοιες κατάχρησης δημόσιου χρήματος»
Σύμφωνα με τον βουλευτή, από τη μελέτη των στοιχείων που έχουν, πλέον, στη διάθεσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκύπτουν μείζονα θέματα για τις διοικήσεις τραπεζών και δημοσίων οργανισμών τη συγκεκριμένη περίοδο. Ο κ. Καμμένος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τα στοιχεία προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες κατάχρησης δημόσιου χρήματος και ευθύνες και για τις πολιτικές ηγεσίες. Εξάλλου, όπως τονίζει, αυτά τα στοιχεία είναι απολύτως αξιοποιήσιμα για τον πραγματικό και ουσιαστικό λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους.

Φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης
Βάσει των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους Φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης, από το 1996 έως τον Αύγουστο του 2008, το μεγαλύτερο εγγυημένο ποσό έλαβε ο ΟΣΕ, καθώς αυτό άγγιξε συνολικά τα 8,4 δισ. ευρώ. Ακολουθεί ο ΟΑΣΑ με 3,3 δισ. ευρώ, το ΙΚΑ με 1 δισ. ευρώ και η Αττικό Μετρό με 1 δισ. ευρώ. Τα εγγυημένα ποσά για τους Φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης, από το 1996 έως το 2008 φθάνουν συνολικά τα 17,9 δισ. ευρώ. Μαζί με το εγγυημένο ποσό κάθε φορά παρατίθεται και η υπουργική απόφαση με βάση την οποία παρασχέθηκε η εγγύηση.

Εγγυημένα δάνεια σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες
Το Γενικό Λογιστήριο διαβιβάζει και τα ανεξόφλητα υπόλοιπα εγγυημένων από το ελληνικό Δημόσιο δανείων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Βάσει αυτών των στοιχείων, το ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο δανείων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες στις 31.12.2001 ήταν 1,1 δισ. ευρώ, στις 31.12.2002 ήταν 1,2 δισ. ευρώ, στις 31.12.2003 ήταν 1,3 δισ. ευρώ, στις 31.12.2004 ήταν 1,3 δισ. ευρώ, στις 31.12.2005 ήταν 1,2 δισ. ευρώ, στις 31.12.2006 ήταν 1,3 δισ. ευρώ, στις 31.12.2007 ήταν 1,6 δισ. ευρώ και στις 31.12.2008 ήταν 2,7 δισ. ευρώ.

Καταπτώσεις εγγυήσεων
Αναφορικά με τις πληρωμές που εκδόθηκαν λόγω κατάπτωσης της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου που είχε παρασχεθεί στα δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών, από το έγγραφο προκύπτει πως αυτές το 2001 ανήλθαν σε 4,7 εκατομμύρια ευρώ, το 2002 σε 8,7 εκατομμύρια ευρώ, το 2003 σε 12,2 εκατομμύρια ευρώ, το 2004 σε 6,3 εκατομμύρια ευρώ, το 2005 σε 17,1 εκατομμύρια ευρώ, το 2006 σε 31,2 εκατομμύρια ευρώ, το 2007 σε 11,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2008 σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το Γενικό Λογιστήριο διαβιβάζει το ύψος του κάθε δανείου με εγγύηση ελληνικού Δημοσίου ανά φορέα και την τράπεζα από την οποία αυτό χορηγήθηκε κάθε φορά.

ΓΙΑΤΙ Η ‘ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ’ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΣΙΓΟΥΡΗ


της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου
          Επειδή δεν έχουμε ζήσει ως γενιά τί σημαίνει Επανάσταση (όπως εξ άλλου Ιστορικά καμία γενιά που έκανε Επανάσταση δεν την είχε ζήσει πριν) δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε άμεσα ότι την Επανάσταση δεν την κάνουν “ακραία αναρχικά/μποσελβικικά/κομμουνιστικά/ακροδεξιά/κ.ο.κ στοιχεία” ούτε βεβαίως εγκληματίες/εγκληματικά στοιχεία. Την Επανάσταση την κάνουν πάντα οι μη διαπλεκόμενοι Πολίτες των μεσαίων και εργατικών τάξεων οι οποίοι αφού έχουν δώσει άπειρα πολλές ευκαιρίες στην προϋπάρχουσα αρχή και τις εκφάνσεις της να αλλάξει, βλέπουν από παντού αδιέξοδο κοινωνικό, οικονομικό και φυσικό.
          Την Επανάσταση την κάνουν πάντα οι άνθρωποι του μόχθου, οι επαγγελματίες, οι φοιτητές που δεν έχουν διέξοδο σε διαπλοκή, οι γυναίκες, είτε είναι εργαζόμενες είτε σύζυγοι-μητέρες είτε και τα δύο, όλοι δηλαδή αυτοί που κινούν, παράγουν, στηρίζουν και συντηρούν την......
οικονομία.
          Δεν έχουμε βιώσει Επανάσταση και για αυτό προσπαθούμε να φανταστούμε πώς είναι προσομοιάζοντας την με τις έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιπαραθέσεις που έχουμε βιώσει. Όμως όσο σφοδρές και να ήταν αυτές καμία σχέση με Επανάσταση δεν είχαν για έναν απλό αλλά καθοριστικό λόγο : διότι δεν γύρευαν να αλλάξουν εκ βάθρων το οικονομικοπολιτικό σύστημα αλλά να διορθώσουν κακώς κείμενα εντός αυτού (από τις πιο ακροδεξιές τερατογενέσεις μέχρι τα μεγαλύτερα έπη κοινωνικών και πολιτικών αγώνων θα δούμε ότι όλα εμπίπτουν στην προσπάθεια διόρθωσης, όχι αντικατάστασης του υπάρχοντος συστήματος).
          Η τωρινή λοιπόν προσυμφωνία του Τσίπρα με τους δανειστές, ειδεχθής, εξοργιστική και ανόητη όπως είναι, προσφέρει την νομοτελειακή πλέον ένταξη μας ως κοινωνία στον προθάλαμο της επόμενης μεγάλης Επανάστασης που θα καταγράψει η Ιστορία για τον εξής απλό λόγο : διότι μόλις μας απέδειξε ακράδαντα, και για τον πιο εθελοτυφλούντα Πολίτη ότι δεν έχει σημασία πόσο αριστερά ή δεξιά ή στο κέντρο κάθεται ένα κόμμα στα έδρανα της Βουλής, αλλά το ότι βρίσκεται καν εκεί είναι εγγύηση ότι δεν θα υπηρετήσει τον Λαό αλλά θα τον πουλήσει για ίδιον όφελος. Και αυτό ισχύει δυστυχώς και για όσους είναι τώρα μέσα στην Βουλή και για όσους ξεροσταλιάζουν από έξω περιμένοντας να μπουν μέσα.
          Το ίδιο το σύστημα αποδεικνύει πλέον και στους τελευταίους που ήλπιζαν σε αυτό ότι για αυτούς έχει μόνο αδιέξοδα. Το σύστημα είναι πλέον τόσο παραμορφωμένο, χαλασμένο και διεφθαρμένο που θέση έχει μόνο για αυτούς που το παραμόρφωσαν, το χάλασαν και το διέφθειραν : όλους αυτούς που κυριολεκτικά “με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους” κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να υπερασπίσουν τον Φασισμό των Μνημονίων που τους τρέφει και που εγγυάται να παραμείνουν αυτά τα ρόλεξ στα χέρια τους και αυτές οι γούνες στους ώμους τους.
          Η σημερινή ημέρα που έχει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χαρακτηρίζει την ήδη υπάρχουσα εκ Ν.Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ κοινωνική κατάσταση με τώρα επί πλέον βάρη που δέχθηκε να επιβάλλει ως “βιώσιμη” ενώ την χαρακτήριζε (και σωστά) ως κοινωνικό θάνατο και Ανθρωπιστική καταστροφή μέχρι λίγους μήνες πριν, είναι το μάθημά σου συμΠολίτη ότι κανένας εκπρόσωπος σου δεν θα σε εκπροσωπήσει εάν δεν ξέρει ότι άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες θα του ακυρώσεις τις πράξεις του και θα τον κλείσεις φυλακή αν δεν επιλέξεις χειρότερη τιμωρία.
          Και αυτήν την δυνατότητα δεν θα σου την δώσει ποτέ το υπάρχον σύστημα. Θα πρέπει αυτό το σύστημα να το ξηλώσεις όλο μπαμ και κάτω (ποτέ δεν μπορείς να το ξηλώσεις σιγά-σιγά) και θα πρέπει στην θέση του αμέσως να τοποθετήσεις το νέο σύστημα, που με βάση την πείρα σου από όλα τα προηγούμενα συστήματα (από Κομμουνισμό και Αναρχία μέχρι Καπιταλισμό και Νεοφιλελευθερισμό), θα είναι ατσαλωμένο και σχεδιασμένο να μην επιδέχεται διαφθορά και να μπορεί να διατηρεί την πολιτική δύναμη στα χέρια σου όχι μόνο κάθε τέσσερα (4) χρόνια αλλά καθημερινά.
          Αυτό το σύστημα υπάρχει και θα το παρουσιάσουμε στις 25 Ιουλίου 2015 τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης.

phgh: kafeneio

Τυχοδιώκτες και κιοτήδες βγήκαν στη ρούγα


  • Photo: Nikos Libertas / SOOC
    Photo: Nikos Libertas / SOOC
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης. Και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης». Ζίγκμουντ Φρόιντ.
Δεν πρόλαβε καν να πέσει στο τραπέζι των Βρυξελλών η πρόταση για τη συμφωνία και στην Αθήνα βγήκαν στη ρούγα οι πρώτοι πονηροί και κιοτήδες. Για να διαλαλήσουν ότι τέτοια μέτρα «δεν περνάνε». Δεν περίμεναν καν να δουν τη συμφωνία. Δεν περίμεναν καν να επιστρέψει ο πρωθυπουργός και να ακούσουν (τουλάχιστον) τι έχει να τους πει. Η «αντίσταση» άρχισε. Η «αντίσταση» των καιροσκόπων. Αυτούς που μάζεψε ο Τσίπρας στο εν δυνάμει σκορποχώρι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θα τους λουστεί.
Ναι, ναι, ξέρω ότι την πρώτη και μεγάλη ευθύνη έχει ο Τσίπρας. Γιατί είπε πολλά προεκλογικά ψέματα. Γιατί έδωσε πολλές ανέφικτες υποσχέσεις. Τα ξέρουμε όλα αυτά.
Μα, μήπως δεν ξέραμε ότι όλα αυτά θα αλλάξουν, όταν έρθει η ώρα της αλήθειας; Οσοι περίμεναν ότι ο Τσίπρας και το αριστερό τσούρμο του θα συντρίψουν την Μέρκελ και τους «τοκογλύφους» της, να με συμπαθάνε, είναι επείγον να πάνε σε ψυχίατρο. Εκτός αν κορόιδευαν τον εαυτό τους.
Ο Τσίπρας κάνει αυτό που μπορεί. Όπως το 2010 ο Παπανδρέου, όπως το 2012 ο Σαμαράς. Εκανε λάθη, όπως και εκείνοι, θα κάνει κι άλλα. Αλλά, ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτά μπορεί να κάνει. Ας αφήσουμε στην άκρη τα περί «γερμανοτσολιάδων», που ακούγονται από το 2010 για τους πρώην και τα περί «αριστερών μνημονιακών», που ακούγονται ήδη για του σημερινούς. Και τότε και σήμερα η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με ανοησίες, ψέματα και υπεκφυγές.
Ο αριστεροδεξιός λαϊκισμός των τελευταίων 40 χρόνων οδήγησε τη χώρα στο σημερινό κατάντημα (εδώ), θα ήταν εγκληματικό να τον αφήσουμε να την αποτελειώσει. Κι ενώ ο λαϊκισμός της μιας πλευράς φαίνεται να υποχωρεί (τα μικρότερα κόμματα Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ, φέρονται με μέτρο και υπευθυνότητα), ο αριστερός λαϊκισμός θάλλει.
Ακόμα και τώρα, που η κυβέρνησή τους καλείται να πάρει σκληρά αλλά αναπόφευκτα μέτρα, διάφοροι καιροσκόποι, πονηροί και κιοτήδες (εδώ) προαναγγέλλουν το μπάχαλο. Διότι, αν βρεθούν πολλοί Μητρόπουλοι και Μιχελογιαννάκηδες, η χώρα θα πάει για διάλυση.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν -κι αν το αντιλαμβάνονται, προτάσσουν άλλα- ότι αν η συμφωνία δεν περάσει, η χώρα θα τρέχει καλοκαιριάτικα στις κάλπες υπό την απειλή της χρεοκοπίας. Και μετά θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ ή των άλλων), που θα τρέχει να υπογράψει την ίδια ή (και) χειρότερη συμφωνία.
Είναι εντιμότερο οι Μητρόπουλοι και οι  Μιχελογιαννάκηδες να παραιτηθούν από τώρα (ας τους ακολουθήσει και ο Βαρουφάκης, αφού έχει πει ότι δεν μπορεί να υπογράψει τέτοια συμφωνία). Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας έχει τη μεγάλη ευθύνη να προσχωρήσει στην επιλογή που έχει κάνει, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, όπως έχει υποσχεθεί (εδώ). Είναι υποχρεωμένος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ας τσουρουφλιστεί λίγο εκείνος, για να μην καεί ο τόπος.


phgh: protagon.gr

«Πολιτική αυτοκτονίας αυτή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα»


Σκληρή γλώσσα από τον πρώην πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής



ΕΥΡΩ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


«H πολιτική πέθανε, θα χρειάζονταν χίλιες άλλες περιπτώσεις και αντιδράσεις σαν και εκείνη της Ελλάδας» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής Φάουστο Μπερτινόττι, μιλώντας στην εκπομπή Agorà της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre.
«Θα χρειάζονταν εκατό, χίλιες περιπτώσεις και αντιδράσεις σαν και εκείνη της Ελλάδας, ώστε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η παρούσα κατάσταση, η οποία είναι οικονομικά άδικη, ολιγαρχική και χωρίς προοπτική για το μέλλον», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής και ιστορικός ηγέτης της ιταλικής αριστεράς.
Σύμφωνα με τον Μπερτινόττι «η πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης είναι πανομοιότυπη με εκείνη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διότι δεν υπάρχει, πλέον, η αυτονομία της πολιτικής, από την στιγμή που μας κυβερνά ο χρηματοοικονομικός καπιταλισμός».
Ο Ιταλός αριστερός πολιτικός, μιλώντας στην Rai χαρακτήρισε, επίσης, «πολιτική αυτοκτονίας» την λιτότητα, από την στιγμή που «δεν μείωσε τα χρέη και ούτε τα ελλείμματα», ενώ «στοχεύει στην καταστροφή των κοινωνικών κατακτήσεων που επετεύχθησαν κατά την λεγόμενη ένδοξη τριακονταετία, όπως την αποκαλούν οι οικονομολόγοι».
«Η φωνή του πάπα Φραγκίσκου αντηχεί μέσα, θα λέγαμε, σε έναν έρημο ναό, διότι στην Ιταλία και στην Ευρώπη η πολιτική πάσχει, ακριβώς, από ερημοποίηση», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής.


phgh: newsbeast.gr

«Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια»



Συνάντηση με τον Νίκολα Πόποσκι θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών


ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΠΟΣΚΙ

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση που θα έχει στα Σκόπια με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, σε σημερινή ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους.
Ο κ.Πόποσκι ανέφερε ότι τα βασικά θέματα της αυριανής συνάντησης με τον κ.Κοτζιά θα είναι το ζήτημα της ονομασίας, τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και η προώθηση των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς.
«Το ζήτημα του ονόματος είναι αναπόφευκτο, όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερο υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι ότι συμφωνήσαμε να έχουμε μια κάπως διαφορετική προσέγγιση. Είμαστε πολύ μακριά από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, όμως αυτό δεν θα έπρεπε να μας εμποδίζει στη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο θετικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, από το οποίο ωφελημένοι θα ήταν οι πολίτες. Παραμένει μπροστά μας, να βρούμε λύση για την κύρια αιτία σχετικά με τις παρεμποδίσεις που ορθώνονται όσον αφορά την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της χώρας μας. Στο μεταξύ, μπορούμε να εργαστούμε για πρακτικά μέτρα συνεργασίας, είτε στον τομέα του πολιτισμού, είτε των μεταφορών ή της οικονομίας, με τα οποία θα μειωθεί η ένταση και τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα μπορούσαν να νοιώσουν οι πολίτες από τις δύο πλευρές των ελληνο-μακεδονικών συνόρων» σημείωσε ο κ. Πόποσκι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δεν γνωστοποίησε πόσα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, όμως υπογράμμισε πως υπήρξε εποικοδομητική ατμόσφαιρα στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών διευθυντών των δύο υπουργείων και αύριο, σε επίπεδο υπουργών, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο για τα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επισήμανε δε ότι τα ΜΟΕ αποτελούν μια κοινή πρωτοβουλία και συμφωνίας μέσω του διαλόγου, με στόχο την οικοδόμηση ενός καλύτερου κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

phgh: newsbeast.g

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ''ΚΑΚΟΥ'' ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ...

Τις ανησυχίες τους απέναντι στην προοπτική ενός «κακού συμβιβασμού» με την Ελλάδα εξέφρασαν Γερμανοί οικονομολόγοι, καθώς φοβούνται ...
ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δοθούν χρήματα στην Αθήνα χωρίς πραγματικά ανταλλάγματα.

Παράλληλα ανησυχούν ότι ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της αυτήν την εβδομάδα, βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μια σταθερή λύση.

«Ενδέχεται να είναι ένας κακός συμβιβασμός που θα διαφέρει από τις βασικές αρχές της πολιτικής διάσωσης, δηλαδή την πληρωμή χρημάτων μόνο σε αντάλλαγμα συγκεκριμένων, εφαρμοσμένων μεταρρυθμίσεων», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γεργκ Κρέμερ.

«Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει κανείς να (…) ικανοποιηθεί απλώς με υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο θα βλάψει περαιτέρω τους κανόνες της νομισματικής ένωσης», πρόσθεσε.

p

Άλλοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Αθήνα βασίζεται πάρα πολύ στις αυξήσεις φόρων και πολύ λίγο σε μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη. «Θα ήταν καλύτερο να αυξηθούν πιο γρήγορα τα όρια συνταξιοδότησης αντί οι εισφορές για το συνταξιοδοτικό σύστημα», επεσήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank Χόλγκερ Σμίντιγκ.

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν: «Η χώρα αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα έλλειψης ανταγωνιστικότητας», δήλωσε στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Ακόμη κι αν βρεθεί λύση σε αυτήν την κρίση χρέους, δεν θα λυθεί το πρόβλημα αυτό», πρόσθεσε.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι αποφεύγεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. «Όμως είμαστε αρκετά μακριά από μια σταθερή λύση», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BayernLB Γιούργκεν Μίχελς.

Ο Κρέμερ εκτιμά ότι οι πιστωτές της Ελλάδας επιθυμούν να αποφύγουν οπωσδήποτε μια χρεοκοπία της χώρας, όμως προσθέτει: «Οι κυβερνήσεις των χωρών πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους ψηφοφόρους τους ότι ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας έχει χαθεί».

«Μόνο η Γερμανία έχει ήδη προσφέρει περισσότερα από 80 δισεκ. ευρώ. Αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο να το παραδεχθεί κανείς», συνέχισε ο Κρέμερ.


phgh: fimotro.