Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Πισώπλατη "μαχαιριά"! Διδάσκουν στα παιδιά μας ΨΕΜΜΑΤΑ για τα ΙΜΙΑ... (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι τα όσα διδάσκονται τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου για τα Ίμια, μετά τις προκλήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. 
Όπως βλέπετε στην παρακάτω, μόνο σε 4 γραμμές τα παιδιά ενημερώνονται για το γεγονός, παραλείποντας πολλές σημαντικές λεπτομέρειες. 
Για παράδειγμα, σε ποιανού την κατοχή είναι τα Ίμια και ποιος τα διεκδικούσε. Γιατί γράφεται μόνο για μία βραχονησίδα; 
 Παραλείπεται τελείως η παράνομη προσγείωση του τουρκικού ελικοπτέρου και η αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας και προφανώς, δεν αναφέρεται η πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου και ο χαμός των τριών ηρώων, του Χριστόδουλου Καραθανάση (Υποπλοίαρχος), του Παναγιώτη Βλαχάκου (Υποπλοίαρχος) και του Έκτορα Γιαλοψού (Αρχικελευστής).





voice news

ΝΕΑ ΙΜΙΑ!Σε «Πορτοκαλί Συναγερμό» οι Ένοπλες Δυνάμεις...


Νέα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι σχεδόν 21 χρόνια μετά την κρίση που παραλίγο να οδηγήσει σε πόλεμο τις δύο χώρες. Θυμίζουμε πως ο ΥΠ.ΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε την επιθετική ρητορική Ερντογάν και χαρακτήρισε τα Ίμια (Καρντάκ τα αποκάλεσε) «τουρκικό έδαφος». Παράλληλα με ΝΟΤΑΜ ζήτησαν να μην εκτελεστεί ελληνική άσκηση στην Κάσο την οποία πάλι αποκάλεσαν με το τουρκικό όνομά της, Coban.
H ελληνική πλευρά από την άλλη κινήθηκε σε διπλωματικά νερά, κυρίως. Ως προς το στρατιωτικό σκέλος απέρριψε τη ΝΟΤΑΜ των Τούρκων ενώ δόθηκε η εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Ο φόβος για διενέργεια θερμού επεισοδίου εντός του Δεκεμβρίου είναι έντονος.
Όσον αφορά τη διπλωματία, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ που φέρεται να είπε πως «το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών δεν αμφισβητείται», μία δήλωση που ερμηνεύεται θετικά από την Αθήνα.
Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος έκανε ταξίδι αστραπή, που δεν είχε ανακοινωθεί και συνάντησε τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να έχει γίνει σαφές πια από την ελληνική πλευρά πως η Τουρκία είναι ένας κακός γείτονας. Καμία πολιτική κατευνασμού δε λειτούργησε στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται. Η Τουρκία είναι ένας νταής, που όσο δεν βρίσκει αντίσταση πιέζει και πιέζει…






voice news

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ και ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ! Απαράδεκτη ΝΕΑ δήλωση των ΤΟΥΡΚΩΝ...


Εκτός από προκλητικοί είναι και είρωνες οι Τούρκοι. Συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιγνίδια εις βάρος της χώρας μας με τα Kαρντάκ (η ονομασία τους για τα Ίμια).
«Η στάση μας όσον αφορά στην κυριαρχία της χώρας μας στα Καρντάκ είναι γνωστή από το 1996 και διεθνής κοινότητα είναι ενήμερη. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας» δήλωσε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου απαντώντας σε γραπτή ερώτηση για την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την πρόκληση Τσαβούσογλου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δεν σταμάτησε εκεί. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η γειτονική χώρα κάνει σαν να μαθαίνει αυτή τη θέση μας για πρώτη φορά», είπε ο Μουφτούογλου.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
«Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο.
Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα.
Όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει».







voice news

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Στροφή 180 μοιρών για την κυβέρνηση...

Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με τις τηλεοπτικές άδειες, και την αναγκαστική υποχώρηση της και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τέθηκε το θέμα τι θα συμβεί με τα χρήματα που είχαν δώσει ήδη οι  τέσσερις υπερθεματιστές, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σαββίδης και Κυριακού. 
Η απάντηση ήρθε από κυβερνητική πηγή και όπως διαβάζουμε στις Τυπολογίες, τα λεφτά δεν θα επιστραφούν αλλά θα συμψηφιστούν με οφειλές που έχουν οι επιχειρηματίες στο Δημόσιο, όπως φόροι κ.λ.π
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, η-τότε- κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είχε κατηγορήσει το δικαστήριο ότι με την απόφαση στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, δηλαδή πόρους που τους έχει ανάγκη η κοινωνία...

Προκλητικοί οι Τούρκοι!Έβρισαν Έλληνα υπουργό...


«Για ακόμη μία φορά καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο να ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα», ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι «αρνούμαστε να προβούμε σε ίδιες ενέργειες και τοποθετήσεις από εδώ και στο εξής»,αναφέρει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας και επιτίθεται προκληκτικά στον Έλληνα υπουργό Άμυνα Πάνο Καμμένο.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:
«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».
Ο Πάνος Καμμένος είπε από το φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης: «Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».





voice news

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!Κήρυξε ΠΟΛΕΜΟ...

«Εκείνοι που διατηρούν σε ξένο νόμισμα κάτω από το στρώμα τους, θα πρέπει να έρθουν  και να το  μετατρέψουν σε λίρες ή χρυσό», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του εγκαινιάζοντας την λειτουργία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας  στην Άγκυρα.
«Τέτοιες κινήσεις θα βλάψουν το παιχνίδι μερικών ανθρώπων. Μην ανησυχείτε. Εμείς θα καταστρέψουμε αυτό το παιχνίδι μαζί. Είδαμε τέτοια πράγματα το 2007 και το 2008. Στη συνέχεια οι ίδιοι άνθρωποι είπαν  ότι τα προβλήματα δεν θα επηρεάσουν την Τουρκία. Τώρα  λένε το ίδιο πράγμα. Τα προβλήματα δεν  μας αγγίζουν καν»,τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να πουλήσουν δολάρια κάνοντας τα τούρκικες λίρες ή ακόμα και χρυσό ενώ δεν έλειψε η παρατήρηση για όσους κρίνουν υψηλά τα επιτόκια τονίζοντας πως δεν υπάρχει αλλη λύση.
«Εμείς θα ανοίξουμε το δρόμο για τους επενδυτές με τα χαμηλά επιτόκια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να δούμε τον κόσμο. Είναι το επιτόκιο υψηλό  στην Αμερική, την Ιαπωνία, ή την Ευρώπη; Ενώ είναι τόσο χαμηλά εκεί, γιατί τα επιτόκια μας περιφέρονται γύρω από το 14, 15, ή 16 τοις εκατό; Εμείς θα ανοίξουμε  το δρόμο για τους επιχειρηματίες με χαμηλά επιτόκια. Τα υψηλά επιτόκια θα ωθήσουν μόνο το χρηματοπιστωτικό τομέα, και  τις δημόσιες τράπεζες ».






voice news

Μεγαλύτερου βεληνεκούς και υπερηχητικούς πυραύλους αποκτούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά


tu_22m3
Η Ρωσία άρχισε δοκιμές νέων υπερηχητικών πυραύλων για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22M3, οι οποίοι πετούν με πενταπλάσια ταχύτητα από αυτήν του ήχου. 
Υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμοι για επιχειρησιακή χρήση κατά το 2020-2021. Οι αξιωματούχοι της κατασκευάστριας εταιρίας πυραύλων αναφέρουν ότι η ταχύτητα των πυραύλων θα μπορούσε να είναι και επταπλάσια του ήχου.
Με πυραύλους που επιτυγχάνουν τέτοιες ταχύτητες, κάθε σύστημα αεράμυνας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες εξουδετέρωσης του πυραύλου διότι έχει πολύ λίγο χρόνο να εμπλακεί εναντίον του.

ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΣ! ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi-1
Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2016, το σύνολο των Μονάδων Πυροβολικού της XVI Μ/Κ ΜΠ, εκτέλεσε Βολές Πυροβολικού στην Περιοχή Ευθύνης της Μεραρχίας στον Έβρο.
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi2
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi3
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi4
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi5
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi6
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi7
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi9
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi10
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi11
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi12
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi13
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi14
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi15
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-xvi16

Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ


Την εκτίμηση πως ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε και καμία άλλη, όμως, μπορεί να συνυπογράψει μέτρα 4,2 δισ. ευρώ, που παραμείνει ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το 2019-2020, εξέφρασε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Αυτό που όλοι υποψιάζονταν και είχαν στο μυαλό τους επιβεβαίωσε κορυφαία κυβερνητική πηγή σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Κατ’ αρχάς παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις για μέτρα μετά το 2018 δεν είναι 3,5 δισ. όπως φανταζόμασταν αλλά ανεβαίνουν στα 4,2 δισ. ευρώ.
Τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα επισημαίνοντας ότι «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο».
Ακόμη παραδέχθηκε ότι δεν θα γλιτώσουν το πλεόνασμα 3,5% αλλά κι ότι υπάρχουν πιέσεις να ισχύσει αυτό και μετά το 2020! Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση…».
Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν επιμείνουν θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις.
Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών σε ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε ότι τις σκέψεις που κάνουν εδώ στην Ελλάδα όλοι για πρόωρες κάλπες τις ξέρουν και οι δανειστές. Επομένως και θα πρέπει να σταθμίσουν το σενάριο των πολιτικών εξελίξεων και να πάψουν να πιέζουν.
Πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».
«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».




hellasforce

ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!


3-b3071050f8
Η Τουρκία ετοιμάζει την εκτόξευση του πρώτου της δορυφόρου. Ο δορυφόρος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που φέρει την ονομασία Gokturk 1 θα εκτοξευτεί στις 5 Δεκεμβρίου και η αποστολή του είναι καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα,καθώς αφορά την άμυνα, την αναγνώριση κινδύνων, την χαρτογράφηση και τον σχεδιασμό, την έρευνα εδαφοκάλυψης και λοιπές εφαρμογές.
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε νέα εφαρμογή προγράμματος Αεροναυπηγικής Άμυνας και Διαστήματος από το αντίστοιχο τμήμα του τουρκικού ΥΠΑΜ.
Κατασκευαστής του δορυφόρου είναι η κοινοπραξία που αποτελείται τις τουρκικές εταιρείες Tai και Aselsan σε συνεργασία με τις Telespazio και Thales Alenia Space. Η εκτόξευσή του θα γίνει στη Γαλλική Γουινέα, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία από τις 8 του μηνός με διάρκεια ζωής εννέα χρόνια.
4-3b63a3f11d
Με πληροφορίες του Μανώλη Χατζησάββα




hellasforce

Αποκαλύπτουμε… ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ΠΡΟΣΕΧΩΣ… ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!


assange-739155
ΤΑΚΙΜΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!
Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις των Wikileaks! Αποκαλύπτουν την πραγματικό βαθμό συνεργασίας μεταξύ των γερμανικών και των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, εκτροχιάζοντας τις ελπίδες της Άνγκελα Μέρκελ να συνεχίσει την κυριαρχία της τσην ΕΕ, όπως αναφέρει ο Julian Assange!
Σε 90GB περιέχονται σχεδόν 2.500 άκρως απόρρητα έγγραφα, που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αποκαλυπτική ιστοσελίδα, που ρίχνει φως στη σκοτεινή σχέση μεταξύ της γερμανικής Bundesnachrichtendienst (BND) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).
Σύμφωνα με το Wikileaks μεταξύ αυτών περιέχονται διοικητικά έγγραφα, αλληλογραφία, συμφωνίες και αντιδράσεις του Τύπου. Τα αρχεία που διέρρευσαν δόθηκαν για έρευνα σε γερμανική κοινοβουλευτική ομάδα το περασμένο έτος, με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων. Σχολιάζοντας την πρόσφατη έκδοση των διαβαθμισμένων εγγράφων, ο Assange ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν την υπεροχή της Γερμανίας εντός της ΕΕ.
«Η συλλογή αυτών των στοιχείων αποδεικνύουν ότι η έρευνα έχει χρησιμοποιήσει τα έγγραφα από τον κ [Edward] Snowden και όμως τελικά αποδείχθηκαν πολύ δειλοί για να του επιτρέψουν να καταθέσει ως μάρτυρας. Η Γερμανία δεν μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο εντός της ΕΕ εάν οι δικές της κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι υποταγμένες στις επιθυμίες ενός κράτους εκτός της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το WikiLeaks αποκάλυψε το 2015 πως η NSA κατασκόπευε τη Γερμανία, και πώς η δική της υπηρεσία πληροφοριών BND Γερμανίας είχε στενή συνεργασία με την NSA για να κατασκοπεύει υπαλλήλους και εταιρείες ανά την Ευρώπη. Μετέπειτα αποκαλύψεις φέρεται να δείχνουν πώς στο στόχαστρο του δικτύου κατασκοπείας των ΗΠΑ ήταν οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς και ο νυν Φρανσουά Ολάντ.
Η συλλογή των εγγράφων περιέχει επίσης απόρρητες συμφωνίες μεταξύ της BND και της NSA, αλλά και πιο πρόσφατες λεπτομέρειες σχετικά με τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.
«Για παράδειγμα, ένα έγγραφο από την BND αναφέρει ότι εργαζόμενος της θα πρέπει να αναλάβει να χρησιμοποιήσει και να γράψει το λογισμικό για το XKeyscore, που αποτελεί σύστημα της NSA για την αναζήτηση και την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται μέσω της μαζικής επιτήρησης. Ένας αριθμός εγγράφων δείχνουν πώς οι μυστικές υπηρεσίες έψαχναν συνεχώς να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις κυβερνήσεις τους.»



Η Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή από τον Ντόναλντ Τραμπ του απόστρατου στρατηγού των Πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς για την ανάληψη καθηκόντων ηγεσίας στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζον Μακέιν χαρακτήρισε τον Ματίς “έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς της γενιάς του, αλλά και εξαιρετικό ηγέτη.”

Ο Ματίς θα είναι ο πρώτος απόστρατος Αμερικανός στρατηγός που θα αναλάβει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας μετά τον Τζορτζ Μάρσαλ το 1950.
Η απόφαση αυτή προσθέτει στην ομάδα εθνικής ασφάλειας του Τραμπ έναν άλλο βετεράνο του Πενταγώνου που υπηρέτησε υπό τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και συχνά είχε τεταμένες σχέσεις με τους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον. Αξιωματούχοι που τον γνωρίζουν πριν από τη συνταξιοδότησή του, το 2013, δηλώνουν ότι ο Ματίς είχε συγκρουστεί με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης την περίοδο που διοικούσε την κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ (U.S. Central Command). Ο Μάτις υποστήριζε την καλύτερη προετοιμασία έναντι της αντιμετώπισης πιθανών απειλών ασφάλειας από το Ιράν, αλλά και την ανάγκη καλύτερης χρηματοδότησης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Ο Τραμπ έχει επιλέξει ως σύμβουλό του σε θέματα ασφάλειας των ΗΠΑ, τον απόστρατο στρατηγό Μάικ Φλιν, τον οποίο η κυβέρνηση Ομπάμα απομάκρυνε από την υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπείας (DIA) το 2014. Ο Φλιν ήταν σφοδρά επικριτικός έναντι της κυβέρνησης Ομπάμα στη διάρκεια του πρόσφατου προεκλογικού αγώνα, υιοθετώ





onalert.gr

Α/ΓΕΑ από Τρίπολη: Απαντάμε καθημερινά στις τουρκικές προκλήσεις - ΒΙΝΤΕΟ



Δίνουμε καθημερινή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε από την Τρίπολη ο Αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2016 Στ' ΕΣΣΟ στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μία εξ αυτών είχε να κάνει με τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Αρχηγός του ΓΕΑ είπε ότι αυτές οι κινήσεις είναι κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά και δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

Είναι μία πρακτική των γειτόνων μας οι οποίοι παίρνουν τις απαντήσεις τους καθημερινά από τη δική μας αντίδραση

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το 2016 και την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου οι παραβιάσεις ξεπέρασαν τις 700.

Με πληροφορίες από το arcadiaportal.gr

Η σχετική δήλωση μετά το 05':56'' στο ακόλουθο βίντεο







onalert.gr

Τουρκία: Είναι επαρκής η αντιμετώπισή της μόνο μέσω της διπλωματίας;



Η συγκρατημένη ικανοποίηση που διακρίνει κανείς στους αρμόδιους για τη διαχείριση τα της εθνικής ασφαλείας της Ελλάδας κυβερνητικούς παράγοντες, για τη στάση του διεθνούς παράγοντα απέναντι στην Τουρκία, μπορεί να είναι αιτιολογημένη, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκής συνθήκη διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας μας.

Θα ήταν λάθος να μείνει η χώρα στη μάλλον θετική στάση των ΗΠΑ που εμπεριέχουν αιχμές, αν και με άκρως διπλωματικές διατυπώσεις για τον Ερντογάν και την πολιτική του, ή το τηλέφωνο της Μέρκελ στον Ερντογάν αμέσως μετά την επικοινωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα, ή τη συνέντευξη Γιούνκερ σε ευρωπαϊκό ιστοχώρο, στην οποία εμφανίστηκε εξαιρετικά δεικτικός – για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασφαλώς – απέναντι στην τουρκική ηγεσία.

Και θα ήταν σφάλμα, διότι όλα αυτά τα δεδομένα δεν αλλάζουν την υπόθεση που παραμένει μία και αναλλοίωτη: Τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Ένας αναθεωρητισμός ο οποίος ασχέτως εάν εκτρέφεται από τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες της Τουρκίας ή όχι, είναι φανερό ότι διαπερνά το σύνολο του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας.

Ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο ασχέτως του λιγότερο ή περισσότερο φιλοδυτικού του προσανατολισμού, ως σύνολο δείχνει πεπεισμένο ότι έχει τύχει «ιστορικής αδικίας» η οποία πρέπει να «αποκατασταθεί», εν ολίγοις θέτει ζήτημα συνόρων, με έμφαση προς δυσμάς, πιθανότατα διότι θεωρεί την Ελλάδα ως «αδύναμο κρίκο».
Θωρώντας δε τη χώρα πανταχόθεν βαλλόμενη, το τουρκικό πολιτικό σύστημα αναζητά προς δυσμάς μια επιτυχία που ευελπιστεί ότι θα λειτουργήσει συσπειρωτικά στο εσωτερικό, σε μια περίοδο που οι περισσότερες της μιας διαιρέσεις της χώρας έχουν έλθει επικίνδυνα στο προσκήνιο, ως αποτέλεσμα του εξισλαμισμού που επιχειρεί συνειδητά και με σχέδιο ο πρόεδρος Ερντογάν.


Τούτων λεχθέντων η αναζήτηση μιας επιτυχίας που θα λειτουργήσει ως επιβεβαίωση της σημασίας της χώρας και της ισχύος της, ώστε να έρθει πιο κοντά η ρητορική της χώρας με την πραγματικότητα που βιώνει, καθώς οι δρώντες με τους οποίους η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της ότι συνδιαλέγεται ως μεγάλη δύναμη προασπίζοντας τα συμφέροντά της, ολοένα και περισσότερο αποστασιοποιούνται.

Σε αυτούς τους δρώντες θα μπορούσε να εντάξει κανείς είτε τις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα την Τουρκία, παρότι είναι καταφανώς ανέτοιμες να «δραπετεύσουν» από την ψυχροπολεμική αντιμετώπισή της ως προπυργίου της Δύσης στην περιοχή, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, έστω καθυστερημένα, δείχνει να αντιδρά στην απροθυμία της Άγκυρας να ενστερνιστεί το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», από το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια αποκλίνει ολοένα και περισσότερο, παρότι εξακολουθεί να επιδιώκει να γίνει δεκτή με όλες της τις «ιδιαιτερότητες».

Ο έτερος σημαντικό δρων είναι η Ρωσία, η οποία μπορεί να έχει προσεγγίσει με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να διχάσει το «δυτικό στρατόπεδο» και να προωθήσει τα οικονομικά και ενεργειακά της συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, όμως όπως όλα δείχνουν, έχει χαράξει όρια αποδεκτών και μη συμπεριφορών, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντά της, όπως για παράδειγμα στο θέμα της παραμονής ή μη του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία στη Συρία.

Εν ολίγοις, η Τουρκία αισθάνεται στρατηγικά ανασφαλής και εσωτερικά ασταθέστατη, με συμπεριφορά που φέρει χαρακτηριστικά κλασικού συνδρόμου καταδίωξης, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια να μην προδώσει τις αδυναμίες της, να ακολουθεί εξαιρετικά επιθετική ρητορική και να επιδεικνύει υπέρμετρη «νευρικότητα», προκαλώντας όμως έτσι τριβές προς κάθε κατεύθυνση.

Στα δεδομένα που αφορούν την ελληνική ασφάλεια, πολλές είναι οι ενδείξεις που οδηγούν σεαυξημένη πιθανότητα οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση να οδηγηθούν σε ρήξη, με την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας και τη ρητορική που τη συνοδεύει σε περιόδους κλιμάκωσης, να εμπεριέχει υπέρμετρο βαθμό απειλητικών αναφορών με στόχο την κατατρομοκράτηση της άλλης πλευράς και την προσαρμογή της στην τουρκική βούληση.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, η ηγεσία της γειτονικής χώρας αντιλαμβάνεται ότι ενδεχόμενη υλοποίηση των απειλών θα οδηγούσε σε καταστάσεις και ανατροπές οι οποίες θα μπορούσαν να επιτείνουν ήδη επικίνδυνα αδιέξοδα, οπότε η απόσταση των λόγων με τα έργα παραμένει προς το παρόν σημαντική.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ασφαλώς η ιδιότητα του μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει την ελληνική αποτροπή, ενώ όσο πιο απρόβλεπτη και παρορμητική εξελίσσεται η συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο περισσότερο καθίσταται αυταπόδεικτος ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή.

Όμως, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να είναι «καταναλωτής ασφαλείας» στο πλαίσιο της Ένωσης, καθώς παρά τις όποιες προθέσεις η αμυντική αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προς το παρόν ανύπαρκτη. Στον τομέα αυτό, η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να πείσει φίλους και εταίρους, ότι η πολυετής αδράνεια στον τομέα της άμυνας οδηγεί σε ένα επικίνδυνο κενό, το οποίο θα έχει αντανάκλαση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, κάτι το οποίο στο παρελθόν δεν γινόταν επαρκώς κατανοητό, ενώ η σημερινή περιφερειακή κατάσταση προσφέρεται για πολύ πιο πειστική επιχειρηματολογία…

Εάν αφεθούν τα πράγματα να διολισθήσουν στον αμυντικό τομέα περαιτέρω, θα αποτελέσει στο τέλος σημαντικό πλήγμα, στο πιο κρίσιμο ενδεχομένως σύνορο της ενωμένης Ευρώπης και μάλιστα θα αφορά μια χώρα η οποία λόγω των ειδικών συνθηκών που παραδοσιακά αντιμετώπιζε, είχε κατορθώσει να διαθέτει στρατιωτική ικανότητα δυσανάλογη με το μέγεθός της και θα μπορούσε τώρα που έχει έρθει η ώρα να συμβάλει αποφασιστικά στα σχέδια ανάπτυξης κοινής ευρωπαϊκής άμυνας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, έχει και αυτή ευθύνη για την ασφάλεια της Ελλάδας, ασχέτως του πόσο ανεπαρκείς αποδείχθηκαν όλοι όσοι επέμεναν τις παρελθούσες δεκαετίες ότι είχαμε λύσει όλα μας τα προβλήματα λόγω της συμμετοχής μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλούσαν για μαζική μείωση των αμυντικών δαπανών.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιο πολύπλοκα από τη συνήθη δικαιολογία της διαφθοράς στα εξοπλιστικά προγράμματα, λες και ήταν η μόνη – ή ακόμα και κύρια – εστία εκμαυλισμού και διασπάθισης κονδυλίων στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και περαιτέρω ολιγωρία θα οδηγήσει σε μαζική κατάρρευση της αποτρεπτικής αξιοπιστίας της χώρας στο στρατιωτικό πεδίο.

Προέχει ασφαλώς να αντιληφθούν το πρόβλημα οι Έλληνες κρατούντες -καθότι ακόμα και αυτό εξακολουθεί να είναι συχνά το ζητούμενο- ότι στο κοντινό μέλλον οι ανάγκες απλώς για τη διατήρηση κύριων οπλικών συστημάτων στα οποία στηρίζει η χώρα την αμυντική της ισχύ (π.χ. μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, πολεμικά πλοία) θα μεταφράζονται σε κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η άμυνα της χώρας απλώς θα έχει καταρρεύσει.

Οι συντηρήσεις των συστημάτων με τον ορθό – προβλεπόμενο από τους κατασκευαστές τρόπο, οι αναβαθμίσεις στο μέσον του επιχειρησιακού τους βίου και κυρίως η προπτική εξάντλησης του επιχειρησιακού βίου συστημάτων που απειλεί πλέον τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δαπάνες εν πολλοίς ανελαστικές και όσο μια χώρα τις ετεροχρονίζει, απλά θα συσσωρεύει τα προβλήματα.

Όταν τελικά οδηγηθεί το αμυντικό σύστημα της χώρας σε κατάρρευση, ακόμα και αν υπάρχουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα απαιτούνται – θα μετρούνται σε δεκάδες και μόνο για την αποκατάσταση της ισχύος που κάποτε υπήρχε, όσο κι αν πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται – θα έχει ανοίξει μέχρι την αποκατάσταση ένα εξαιρετικά επικίνδυνο «παράθυρο», τρωτότητας για την Ελλάδα, ευκαιρίας για τον όποιο αντίπαλο.

Η δημιουργία του αμυντικού ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τραβήξει την προσοχή των αρμοδίων και να καλλιεργηθεί συστηματικά το έδαφος για αλλαγή του «λογιστικού» τρόπου αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος της χώρας, τουλάχιστον στο είπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε τελική ανάλυση, όλοι όσοι κόπτονται για την επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι -για παράδειγμα- ένα ναυπηγικό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μαχητικών αεροσκαφών ή/και προμήθειας νέων, θα αναζωογονούσε τομείς της οικονομίας οι οποίοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης περιορίζοντας τη «διαρροή εγκεφάλων», το γνωστό «brain drain», θα συνεισέφεραν στο ΑΕΠ της χώρας και θα εξασφάλιζαν τεχνολογία, πάντα υπό την προϋπόθεση της ορθολογικής διαχείρισης.

Αφού λοιπόν πρώτα εγερθεί η κυβέρνηση της χώρας και αντιληφθεί το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο ταχέως οδεύουμε, μαζί με τους λιγότερο ή περισσότερο επιτυχείς χειρισμούς για την ενίσχυση της διπλωματικής διάστασης της ελληνικής αποτροπής, θα πρέπει να τεθεί το θέμα της ελληνικής άμυνας μετ’ επιτάσεως, τονίζοντας ότι υπάρχουν χώρες το παράδειγμα των οποίων αποδεικνύει, ότι η επένδυση στην άμυνα -την οποία δεν μπορύμε να αποφύγουμε- μπορεί να εξελιχθεί σε μια εξαιρετικά παραγωγική επένδυση, υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Την ίδια στιγμή όμως, η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει ρόλο και να αναλάβει τις ευθύνες της στο πλαίσιο της -υπό δημιουργία- κοινής ευρωπαϊκής άμυνας. Διότι θα είναι τουλάχιστον αντιπαραγωγικό να χρησιμοποιεί η χώρα επιχειρηματολογία που ανάγει την ελληνική άμυνα και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο διεκδικώντας γεωπολιτικό ρόλο και την ίδια στιγμή να ξεσηκώνονται οι πάντες όταν πρόκειται για κάποια άλλη αποστολή, όχι κατ’ ανάγκη πολεμική, πέραν αυτής της προάσπισης της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας.

Έτσι οικοδομούνται οι πραγματικές συμμαχικές σχέσεις που είναι αξιοποιήσιμες την κρίσιμη στιγμή. Εάν έχεις γίνει ως κράτος, με τον αμυντικό σου μηχανισμό, απαραίτητος και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, θα έχεις διαπραγματευτική δύναμη να εξασφαλίσεις την υποστήριξη που θα μπορούσε να κρίνει την έκβαση μιας μεγάλης κρίσης, ή ακόμα και απλώς να περιορίσει τη ζημία.

Αυτό φυσικά από μόνο του δεν αρκεί. Ακόμα κι αν η Ελλάδα έπειθε τους πάντες για την ανάγκη αλλαγής «πολιτικής συνταγής», προφανώς θα έπρεπε να προβεί σε κινήσεις που θα αντιμετώπιζαν τη σπατάλη στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως για παράδειγμα η διατήρηση μη ορθολογικής από οικονομικής– τουλάχιστον – απόψεως δομής η οποία δεν μπορεί να συντηρείται στις σημερινές συνθήκες, αφού υπονομεύει – μέσω της αποστέρησης πολύτιμων κονδυλίων σε εποχές ισχνών αγελάδων – την ομαλή λειτουργία των μέσων και του προσωπικού επί του οποίου στηρίζεται πρωτίστως η εθνική άμυνα και η αποτροπή της χώρας.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να κάνει τις τομές που θα έπρεπε για να αποκτήσει μια πραγματική δημόσια διοίκηση και στο κατάλληλο μέγεθος, προφανώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να εξαιρεθεί. Εκτός κι αν επιλεγεί να συνεχιστεί η πρακτική δεκαετιών που οδήγησε τελικά τη χώρα σε χρεοκοπία, η οποία όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα οδηγήσει αργότερα ή γρηγορότερα σε ακόμα μεγαλύτερες της οικονομικής, εθνικές τραγωδίες.

*Ο Ζαχαρίας Μίχας είναι διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ-ISDA)




onalert.gr

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ)


ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ)


Ελληνική ιθαγένεια και Ισλαμική λαθρομετανάστευση
Η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό και να Ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα






katoxika nea

Αλέξη γερά, η πτώχευση του 1932 είναι κοντά

marketnews_ellada_1932_ptwxeysh_efhmerida

Η πτώχευση της Ελλάδας το 1932 έγινε επίσημα τον Μάιο του 1932 με την κήρυξη της παύσης πληρωμών από την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου, ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του εξωτερικού χρέους της χώρας λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εξαγωγών.
Ως το 1931 τίποτα δεν προμήνυε την χιονοστιβάδα αρνητικών γεγονότων που θα ακολουθούσε. Η Ελλάδα είχε τρεις συνεχόμενους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όμως το εξωτερικό της χρέος είχε διογκωθεί από δάνεια που είχε συνάψει η κυβέρνηση Βενιζέλου κυρίως στο Σίτυ του Λονδίνου.
Ο Βενιζέλος με μανία υπερασπίστηκε το σκληρό κανόνα του χρυσού, στον οποίο είχαμε ενταχθεί το 1926, με αποτέλεσμα να εξαντλήσει φορολογικά τους πολίτες και τα αποθέματα του κράτους και να πτωχεύσουμε, με επιστροφή στην δραχμή και απανωτές υποτιμήσεις.
Τα παραπάνω είναι σχεδόν «όμοια», με τις σημερινές καταστάσεις.
Αντί για κανόνα χρυσού, ευρώ. Η μόνη διαφορά.
Μας ανάγκασαν και τότε και τώρα να εισέλθουμε σε μια σταθερή ισοτιμία νομίσματος, χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι, δεν ξερω αν το αντέχουμε ως έθνος ή αν γίνεται επίτηδες.
Σίγουρα είναι πιο σύνθετες οι χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Είναι ανίκανοι οι πολιτικοί μας, είναι στρατηγική των ξένων, είναι η μοίρα μας ως έθνος, δεν ξέρω.
Πάντως συνέχεια επαναλαμβάνονται τα ίδια.
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, είναι δεδομένη η στάση πληρωμών και δεν ξέρω τι προβλέπεται με το Ευρώ.
Αν δεν μπόρεσε να το αποφύγει τότε ένας Ελευθέριος Βενιζέλος, το θεωρώ σίγουρο τώρα με έναν αδαή και ανεπαρκή Τσίπρα.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο ειναι ότι έχουν πυκνώσει οι επιθετικές συμπεριφορές των γειτόνων μας και θα έχουμε και σε αυτό το πεδίο, αναταραχές, καθώς 2 καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε και θα αναγκαστούμε να κανουμε παραχωρήσεις σε ένα από τα δύο, με αποτέλεσμα ίσως, να βρεθούμε χαμένοι και στα δύο.
Ήρθε η ώρα να βγάλουμε δόντια και να σταθούμε στα πόδια μας με οποιοδήποτε κόστος, αλλιώς θα χαθούν όλα.
Έπρεπε να είχε γίνει από το 2011, αλλά και τώρα προλαβαίνουμε..






katoxika nea