Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ Ε Κ Τ Ρ Ο Π Η Σ !!! Οι Βαρώνοι και τα κορυφαία πολιτικά στελέχη


ste
"KONTRANEWS"
«KONTRANEWS»







hellasforce

ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ…. στην κυριολεξία τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! Προδότης ή τραγικός ήρωας…. Η Ελλάδα καταρρέει


%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80
Στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου ο Αλεξης Τσίπρας Σε εκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα το περιοδικό Der Spiegel αναζητά στο καινούργιο τεύχος του ερμηνείες για την απομυθοποίηση του Πρωθυπουργού που πριν από σχεδόν δύο χρόνια ήταν ακόμα ένα είδος λαϊκού ήρωα. «Υποσχόταν τότε να απαλύνει τα βάσανα των πολλών-Αθέτησε τις περισσότερες απ΄πο τις υποσχέσεις του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Spiegel «η αγάπη των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις. Τί είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, «προδότης ή τραγικός ήρωας , δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος που υπαγόρευσαν οι πιστωτές;» Το γερμανικό περιοδικό δεν δίνει οριστική απάντηση.
«Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δις ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.»
«Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα»
«Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις»
«Η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ»
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Αθήνα Gerd Höhler για την κρίση στην Ελλάδα, η οποία ναι μεν δεν τροφοδοτεί πια στο εξωτερικό πηχυαίους τίτλους, για τους ανθρώπους στην Ελλάδα όμως είναι μια πικρή πραγματικότητα.
«20 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα η κατάσταση για τους περισσότερους Έλληνες είναι χειρότερη παρά ποτέ. Από τα ξένα δάνεια που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής, ούτε λίγο ούτε πολύ 246 δις ευρώ, σχεδόν τίποτα δεν κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος αξιοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση παλιών χρεών. Μετά από μια σύντομη ανάκαμψη το 2014 η Ελλάδα κατρακύλησε πισω στην ύφεση μετά την εκλογική νίκη του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα.»
«Η υψηλή ανεργία διαρκείας, η μαύρη απασχόληση και η κακοπληρωμένη απασχόληση περιορισμένου χρόνου είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία. Από τους ανθρώπους αυτούς μόνο οι λιγότεροι θα καταφέρουν να θεμελιώσουν αξιοσημείωτα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση γήρατος. Οι περισσότεροι έχουν πιαστεί στην παγίδα της διά βίου φτώχειας.»
«Η Ελλάδα κάθεται σε ένα βουνό από χρέη»
«Ο ένας στους τρεις Έλληνες χρωστά στην εφορία», γράφει η «Bild»
Και αναλύει: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να κάθεται πάνω σ’ ένα βουνό από χρέη, εδώ και μια εξαετία εξαρτάται από τον ορό των δανειστών της, δεν είναι όμως ικανή να πάρει λεφτά από τους πολίτες της. Αυτή τη στιγμή οι αξιώσεις του κράτους έναντι ιδιωτών και επιχειρήσεων φθάνουν το ποσόν-ρεκόρ των 91,6 δις ευρώ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το ποσόν αυτό αγγίζει το 55% της συνολικής αποδοτικότητας της οικονομίας. Το κρατικό χρέος υπολογίζεται στα 320 περίπου δις ευρώ.»




hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΛΕΦΤΑ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd
Σε απόλυτη αδυναµία εξεύρεσης των απαιτούµενων κονδυλίων για την καθολική εφαρµογή του Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από την 1η Ιανουαρίου του 2017 βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς αναζητά 571 εκατ. ευρώ, από τα 871 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για τη χορήγηση του επιδόµατος.
Οι συζητήσεις των επικεφαλής των δανειστών µε την κυβέρνηση κόλλησαν στην πρόταση του ∆ΝΤ και της Παγκόσµιας Τράπεζας να βρεθούν οι απαιτούµενοι πόροι από τη µείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, καθώς δεν είναι δυνατή η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών επιδοµάτων. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, το κουαρτέτο αµφισβήτησε τους κωδικούς του Προϋπολογισµού που εµφάνισαν οι επικεφαλής του υπουργείου Οικονοµικών για την εξοικονόµηση των απαιτούµενων κονδυλίων. Οι δανειστές ζητούν παρεµβάσεις µόνιµης απόδοσης, αδιαφορώντας για την πρόταση τόσο του υπουργείου Οικονοµικών όσο και του υπουργείου Εργασίας να βρεθούν τα κονδύλια µόνο για το 2017.
Μάλιστα, µετά την αναθεώρηση των στατιστικών δεδοµένων για το 2015 και την εµφάνιση «τρύπας» ύψους 480 εκατ. ευρώ, αµφισβητούν τους Προϋπολογισµούς για τα έτη 2017 και 2018 λόγω διαφοροποίησης της δηµοσιονοµικής βάσης. Ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίουν ούτε την υπεραπόδοση των µέτρων ύψους 140 εκατ. ευρώ που εµφανίζεται το 2016, ούτε και το «µαξιλάρι» των 300 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για παροχές σε υγεία, παιδεία και πρόνοια για το 2017. Για πρώτη φορά οι δανειστές παραδέχθηκαν ότι δεν είναι δυνατόν να εξοικονοµηθούν 871 εκατ. ευρώ από περικοπές στις αµιγώς προνοιακές παροχές, καθώς οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα το 2014 αντιστοιχούσαν µόλις στο 2,1% του ΑΕΠ, έναντι 4% που ήταν ο ευρωπαϊκός µέσος όρος, ενώ θα πέσουν στο 1,33% το 2018 µε την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Παράλληλα, οι δανειστές ζήτησαν επιπλέον στοιχεία για την απόδοση των παρεµβάσεων στο ασφαλιστικό, αλλά και για την πορεία της συγχώνευσης όλων των ασφαλιστικών ταµείων στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.Μάλιστα, απαίτησαν την ολοκλήρωση του εγχειρήµατος εντός του ήδη συµφωνηθέντος χρονοδιαγράµµατος, επισηµαίνοντας ότι θα πρέπει να τηρηθεί ο δηµοσιονοµικός στόχος µείωσης των δαπανών κατά 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ). Η επικεφαλής του ∆ΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν περισσότερο επίµονη, εµµένοντας στις θέσεις του Ταµείου ότι χρειάζονται νέες παρεµβάσεις γιατί το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιµο.




hellasforce

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…


%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1
ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΕΠΟΙ & ΠΟΝΗΡΟΙ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΕΥΡΩΠΗΣ
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΗΧΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ…;

Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την 28η Οκτωβρίου 1940


kammenos_evros_omilia
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό,
Σήμερα εορτάζουμε και τιμούμε την 28η Οκτωβρίου 1940, μια λαμπρή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας και συνάμα ημέρα μνήμης και τιμής για τον ηρωισμό των προγόνων μας.
Το αθάνατο «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει όχι μόνο τους αγώνες του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, αλλά και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση των υψηλών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Η ροή των γεγονότων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου άλλαξε την 28η Οκτωβρίου 1940, όταν η Ελλάδα ύψωσε το ανάστημα της απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό που καταδυνάστευε τους λαούς της Ευρώπης και δεν υπήρχε πουθενά στον ελεύθερο τότε κόσμο αχτίδα φωτός. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια, ως αντιπρόσωπος του πολιτισμένου κόσμου, ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις της εποχής εκείνης και επανέλαβε για άλλη μια φορά στην μακραίωνη ιστορία της το «μολών λαβέ», με το ηχηρό «ΟΧΙ».
Μια λέξη που προκάλεσε την έκπληξη και το θαυμασμό όλου του κόσμου ενώ παράλληλα το απίστευτο θάρρος, ο ηρωισμός και η αδάμαστη ψυχή των Ελλήνων, κατέρριψαν τις υπερφίαλες φιλοδοξίες του φασισμού.
Το έπος του 1940 είναι ακόμα θαυμαστό επίτευγμα της αληθινής, γνήσιας φιλοπατρίας, στη χώρα που προσδιορίστηκε σε όλο το βαθύ της περιεχόμενο η έννοια «πατρίδα» και συνειδητοποιήθηκε τόσο ώστε να υψωθεί σε υπέρτατη ηθική αξία όπως ανέφερε ο Σωκράτης: «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστί η πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον».
Η γενιά του 1940 υπεράσπισε το «ΟΧΙ» με αγώνες επικούς στα πολεμικά πεδία. Καλπάκι, Μόραβας, Κορυτσά, Τρεμπεσίνα, αποτελούν μερικά από τα μνημεία αίματος και θυσιών του ένδοξου ελληνικού στρατού. Παράλληλα στη θάλασσα τα ΥB του πολεμικού μας ναυτικού σκορπούσαν τον τρόμο στον εχθρό, ενώ στον αέρα οι ηρωικές μάχες των αεροπόρων μας επέφεραν την καθήλωση της ιταλικής αεροπορίας. Αυτοί οι αφανείς ήρωες οδήγησαν τους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου να εκφραστούν με ενθουσιώδη μηνύματα με απαύγασμα το περίφημο: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Καθώς το παρελθόν βιώνεται μέσα από τη μνήμη, το ηρωικό έπος του 1940 συντηρεί και ενδυναμώνει την προσδοκία και την ελπίδα για το μέλλον της Πατρίδας αποτελώντας πηγή υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης για όλους τους Έλληνες.
Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων
Η Ελλάδα αποτελεί κράτος πυλώνα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως ο βασικός παράγοντας εθνικής ισχύος και αποτροπής με το υψηλό ηθικό τους ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, πίστη και αποφασιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα σφυρηλατούν καθημερινά ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία μας, προσφέροντας ανυπολόγιστο κοινωνικό έργο.
Εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της Πατρίδας. Ειδικά σήμερα που εντείνεται, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, εσείς είστε πάντα έτοιμοι να προασπιστείτε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Δείξατε επίσης σε όλη την παγκόσμια κοινότητα, ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στο έργο της ανθρωπιστικής υποστήριξης των προσφύγων, με την άμεση, συνεχή και καθοριστική συνεισφορά σας στο προσφυγικό πρόβλημα, όπως επιβάλλεται από τις μακραίωνες παραδόσεις της φυλής μας, της αρωγής και της φιλοξενίας.
Όλο το έθνος, σας τιμά και σας ευχαριστεί γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Γι΄αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός όπως και όλη η Κυβέρνηση, μόνο λόγια ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν για εσάς.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μία φορά, ότι παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αδικίες και τα αντικειμενικά προβλήματα, γίνεται συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία για την επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη, έτσι ώστε να εκτελείτε απρόσκοπτα την υψηλή σας αποστολή.
Κρατήστε υψηλό το φρόνημα σας. Η πατρίδα σας εμπιστεύεται το μέλλον της και ο ελληνικός λαός την εξασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας του. Τη σημερινή ημέρα μνήμης αποτίουμε φόρο τιμής και δόξας στους ήρωες του 1940 και είμαστε βέβαιοι ότι εσείς είστε αντάξιοι συνεχιστές τους.
Με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού σας εύχομαι κάθε καλό σε εσάς και στις οικογένειες σας.
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.
Ζήτω οι Ελληνικές ΕΔ.
Ζήτω το Έθνος.



hellasforce

ΟΧΙ


28oktovriou_ohi_simaia
28 Οκτωβρίου 1940… Υπέρ πίστεως και πατρίδος (καλά τα έλεγε ο Υψηλάντης και ευτυχώς κάποιοι τον άκουσαν)… Μακάρι και οι σημερινοί χαρτογιακάδες πολιτικοί να είχαν στην καρδιά τους την Ελλάδα…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΕΙΘΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
28oktovriou_ohi_8merarhia_pezikou_simaies
Ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου (28 Οκτωβρίου 1940)
Διάγγελμα Μεταξά 28 Οκτωβρίου 1940
28 Οκτωβρίου 1940 – Ντοκιμαντέρ
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΧΡΟΝΙΚΟ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Διάγγελμα του Βασιλιά ΓεωργίουB΄ προς τον ελληνικό λαό (28-10-1940)Πρὸς τὸν ἑλληνικὸν λαόν,
Ὁ πρόεδρος τῆς Κυβερνήσεως ἀνήγγειλε πρὸ ὀλίγου ὑπὸ ποίους ὅρους ἠναγκάσθημεν νὰ κατέλθωμεν εἰς πόλεμον κατὰ τῆς Ἰταλίας, ἐπιβουλευθείσης τὴν ἀνεξαρτησίαν τῆς Ἑλλάδος.
Κατὰ τὴν μεγάλην αὐτὴν στιγμὴν εἶμαι βέβαιος, ὅτι κάθε Ἕλλην καὶ κάθε Ἑλληνὶς θὰ ἐπιτελέσῃ τὸ καθῆκον μέχρι τέλους καὶ θὰ φανῇ ἀντάξιος τῆς ἐνδόξου ἡμῶν ἱστορίας.
Μὲ πίστιν εἰς τὸν Θεὸν καὶ εἰς τὰ Πεπρωμένα τῆς φυλῆς, τὸ Ἔθνος σύσσωμον καὶ πειθαρχοῦν ὡς εἷς ἄνθρωπος θὰ ἀγωνισθῇ ὑπὲρ βωμῶν καὶ ἑστιῶν μέχρι τῆς τελικῆς νίκης.
Ἐν τοῖς ἀνακτόροις τῶν Ἀθηνῶν τῇ 28ῃ Ὀκτωβρίου 1940
Γεώργιος B'
Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών προς τον ελληνικό λαό (28-10-1940)
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά
Η Α.Μ. ο Βασιλεύς και ο πρόεδρος της εθνικής ημών κυβερνήσεως καλούν ημάς πάντας ίνα αποδυθώμεν εις Άγιον υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αμυντικόν αγώνα. Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα τα ιερά και πέποιθεν ότι τα τέκνα της Πατρίδος ευπειθή εις το κέλευσμα Αυτής και του Θεού θα σπεύσουν εν μιά ψυχή και καρδιά ν΄ αγωνισθούν υπέρ βωμών και εστιών και της Ελευθερίας και τιμής και θα συνεχίσουν ούτω την απ΄ αιώνων πολλών αδιάκοπον σειράν των τιμίων και ενδόξων αγώνων και θα προτιμήσουν τον ωραίον θάνατον από την άσχημον ζωήν της δουλείας. Και μη φοβούμεθα από των αποκτεινόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι, ας φοβούμεθα δε μάλλον τον δυνάμενον και ψυχή και σώμα απωλέσαι.
Επιρρίψωμεν επί Κύριον την μέριμναν ημών και Αυτός θα είναι βοηθός και αντιλήπτωρ εν τη αμύνη κατά της αδίκου επιθέσεως των εχθρών. Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου του Θεού και εν τη γενναιότητι και ανδρεία μεγαλυνθησόμεθα.
Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός είη ματά πάντων ημών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρύσανθος.
Ημερήσια Διαταγή Αρχιστράτηγου (28-10-1940)
ΗA.Μ. ο Βασιλεύς και η Εθνική Κυβέρνησις μου ενεπιστεύθησαν την αρχηγίαν του Στρατού.
Αναλαμβάνων αυτήν, καλώ τους Αξιωματικούς και οπλίτας του Ελληνικού Στρατού εις την εκτέλεσιν του υψίστου προς την Πατρίδα καθήκοντος με την μεγαλυτέραν αυταπάρνησιν και σταθερότητα. Ουδείς πρέπει να υστερήσει.
Η υπόθεσις του αγώνος, τον οποίον μας επέβαλεν ο αχαλίνωτος ιμπεριαλισμός μιας Μεγάλης Δυνάμεως, η οποία ουδέν είχε ποτέ να φοβηθή από ημάς, είναι η δικαιοτέρα υπόθεσις, την οποίαν είναι δυνατόν να υπερασπισθή ένας Στρατός. Πρόκειται περί αγώνος υπάρξεως. Θα πολεμήσωμεν με πείσμα, με αδάμαστον εγκαρτέρησιν, με αμείωτον μέχρι τελευταίας πνοής ενεργητικότητα. Έχω ακράδαντον την πεποίθησιν ότι ο Ελληνικός Στρατός θα γράψη νέας λαμπράς σελίδας εις την ένδοξον ιστορίαν του Έθνους.
Μή αμφιβάλλετε ότι τελικώς θα επικρατήσωμεν με την βοήθειαν και την ευλογίαν του Θεού και τας ευχάς του Έθνους.
Έλληνες Αξιωματικοί και οπλίται φανήτε ήρωες!
Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος




HELLASFORCE

Δὲν ἔχω πόδια νὰ σταθῶ, τὰ ἔδωσα στὴν Πατρίδα…


keimeno4
Ντούλιας Δημήτρης (Πλωτάρχης Π. Ν. ἐ. ἀ)… Μία συγκλονιστικὴ ἱστορία
(Ὁ Δημήτρης Ντούλιας, πλωτάρχης. ἐ. ἀ. στὸ Πολεμικὸ ναυτικὸ, περιγράφει μοναδικὰ στὴν παρακάτω ἐπιστολὴ του μία σκηνὴ ποὺ καταγράφηκε στὴ μνήμη του καὶ στὴν καρδιά του καὶ ἀπὸ ὅτι φαίνεται δὲν θὰ σβήσει ποτὲ ὅσα χρόνια καὶ νὰ περάσουν.)
«Ἤμουν στὸ Ναυτικὸ τὸ 1952 καὶ βρισκόμουνα στὴ Πλατεία Κλαυθμῶνος, ὄχι ὅπως εἶναι σήμερα. Οἱ νεότεροι δὲν γνωρίζουν πάρα πολλὰ ἀπὸ τὰ παλιὰ καὶ ἀποροῦν ὁπόταν ἀκοῦν ὁρισμένα γεγονότα τοῦ τότε.
Ἐκείνη τὴ στιγμὴ ἔπεφτε ὁ ἥλιος καὶ θα γνωρίζετε ὅτι μὲ τὴ δύση του, γίνεται ὑποστολὴ τῆς σημαίας. Τότε τὸ Ὑπουργεῖο Ναυτικοῦ ἦταν ἐκεῖ καὶ ἡ σημαία κυμάτιζε ἀκόμα στὸ κτήριο. Σήμερα εἶναι ἄλλες ὑπηρεσίες τοῦ Ναυτικοῦ. Τότε πάντα κάθε πρωί, θὰ θυμοῦνται οἱ παλιοί, γινόταν ἔπαρση σημαίας καὶ σταματοῦσαν τά πάντα, ὅπως καὶ στὴ δύση τοῦ ἡλίου γινόταν ὑποστολή. Ἦταν στιγμὲς ὡραῖες, ἀπίθανες ποὺ ζοῦσαν τότε οἱ ἄνθρωποι. Τὸ ἄγημα ἀποδόσεως τιμῶν στὸ χῶρο του, καὶ ἀκοῦμε τὸ σαλπιγκτὴ νὰ δίνει τὸ σύνθημα γιὰ τὴν ὑποστολὴ τῆς σημαίας. Τὸ ἄγημα παρουσιάζει ὅπλα. Ὁ ἀξιωματικὸς χαιρετᾶ καὶ παίζεται ὁ Θούριος. Ὅλοι οἱ παριστάμενοι ἐκεῖ καὶ οἱ περαστικοί, ὅπως καὶ ἐγὼ σταθήκαμε σὲ στάση προσοχῆς.
Ἀποδίδεις μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο τὴν τιμὴ στὸ ἱερό μας σύμβολο, στὴ γαλανόλευκη σημαία. Ἐκείνη τὴ στιγμὴ ποὺ ὁ ἁρμόδιος ἀξιωματικὸς χαιρετᾶ, ἡ ματιά του πέφτει λοξὰ καὶ βλέπει κάτι παράξενο, καὶ ἡ ψυχὴ του ταράζεται, γιὰ αὐτὸ ποὺ θὰ σᾶς πῶ παρακάτω.
Τελειώνοντας ἡ διαδικασία τῆς ὑποστολῆς τῆς σημαίας, οἱ διαβάτες συνεχίζουν τὸ δρόμο τους, ἐνῶ ἐγὼ παρέμεινα ἀπὸ συνήθεια λίγο ἀκόμα. Τότε βλέπω τὸ νεαρὸ ἀξιωματικὸ νὰ κατευθύνεται θυμωμένος πρὸς ἕνα γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε τότε ἡ πλατεία ἦταν κενὴ καὶ στὶς γωνίες ἦταν πάντα στιλβωτὲς ( λοῦστροι ) καὶ καστανάδες ποὺ μᾶς λείπουν τώρα.
Τοῦ εἶπε : “γιατί δὲν σηκώθηκες ὄρθιος γιὰ νὰ τιμήσεις τὴ σημαία μας. Δὲν ἔχεις φιλότιμο κ.λ.π. “.
Ὁ ἄνθρωπος ἔμεινε βουβός, ἐγὼ παρακολούθησα ἔντρομος καὶ φοβερὰ συγκλονισμένος τὸ τί ἔγινε. Μετὰ βλέπω τὸν καστανὰ ὅτι ἔγινε κατακόκκινος καὶ ἄρχισε νὰ τρέμει.
Ἤθελε νὰ φωνάξει, ἀλλὰ βλέπω μὲ ἔκπληξη ὅτι συγκρατεῖται, σκύβοντας τὸ κεφάλι του ἄρχισε νὰ κλαίει μὲ λυγμούς.
Ὅμως συνέρχεται γρήγορα σκουπίζει τὰ δάκρυά του καὶ μὲ πολλὴ δύναμη τῶν χεριῶν του ( αὐτὰ ἦταν γερὰ ) στυλώνει τὸ σῶμα του δυνατά, σπρώχνει τὸν πάγκο του μὲ τὰ κάστανα μπροστὰ καὶ φωνάζει μὲ ὅλη τὴ ψυχή του, στὸ νεαρὸ ἀξιωματικὸ δυνατὰ “πῶς νὰ σηκωθῶ κύριε· τῆς τὰ ἔδωσα τῆς Πατρίδας καὶ τὰ δύο” καὶ σηκώνει τὰ μπατζάκια τοῦ παντελονιοῦ ὅπου φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω ἀπὸ τὸ γόνατα. Καὶ ξαναρχίζει νὰ κλαίει.
Ὁ κόσμος ὅπως καὶ ἐγὼ γύρω του κλαίει καὶ χειροκροτεῖ, ὅμως περισσότερο ἀπὸ ὅλους κλαίει ὁ νεαρὸς ἀξιωματικός.




hellasforce

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά… Και σιγά τω ΩΑ… ΒΟΜΒΑ άλλη ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ… Φυσικά την Έθαψαν


ΑΠΟ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» ΤΩΡΑ, ΓΙΝΕΣΑΙ (‘Α Ν Ε Τ Ω Σ’ …) ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ…(«Μπράβο, μπράβο», τί …πρόοδος έ;)
1
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ; ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ; ΠΕΡΙΕΡΓΗ; ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ; Ή ΑΠΛΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΝΤΕΛΩΣ …»κ ο υ φ ή»; Νέα απόφαση του Σ.τ.Ε. επιτρέπει πλέον στους αλλοδαπούς(…) ,οι οποίοι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, να εισάγονται ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ περιορισμό, ούτε αυτόν με χρονικά κριτήρια στις στρατιωτικές Σχολές των ΕΔ!!!
ΜΑ, «ΑΥΤΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΛΕΡΙΑ» …ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟΣ;
2
Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής, στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις…
ΤοΣΤΕ με την υπ΄ αριθμ. 205/2016 γνωμοδότησή του, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον Πάρεδρο Χρήστο Λιάκουρα, έκρινε εν μέρει μη νόμιμο, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο, των πολιτογραφηθέντων και διέταξε την διαγραφή της σχετικής διατάξεως…
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ επισημαίνει στην γνωμοδότησή του, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
«Στη διάταξη της παραγράφου 1α του άρθρου 3 του σχεδίου, ορίζεται ότι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στη Σχολή Ανθυποπυραγών με κατατακτήριες εξετάσεις, πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, για όσους δε έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πρέπει να έχει παρέλθει ένα έτος τουλάχιστον, από την απόκτησή της.
Όπως, όμως, έχει κριθεί (ΣτΕ 3317/2014), με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, δημιουργείται μια νέα νομική κατάσταση για τον πολιτογραφηθέντα, ο οποίος εξομοιώνεται πλήρως (!!!!!!) με τον έχοντα την ελληνική ιθαγένεια από καταγωγή(!) και, επομένως, απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα (!!!) και βαρύνεται με όλες τις υποχρεώσεις, που συνεπάγεται το νομικό καθεστώς του Έλληνα πολίτη.
Εν όψει τούτου, η ανωτέρω ρύθμιση, που απαιτεί για τους υποψηφίους στην εν λόγω Σχολή, την συμπλήρωση τουλάχιστον ενός έτους από την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση, περιέχει μη νόμιμο κριτήριο και πρέπει να διαγραφεί».
ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ; ΤΟ ΝΙΩΣΑΜΕ, Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ; Με δύο λόγια, όποιος λάβει την ελληνική υπηκοότητα, από όποιο μέρος του πλανήτη και αν κατάγεται και όποιο θρήσκευμα και να έχει, μπορεί να δώσει εξετάσεις και να εισαχθεί στις παραγωγικές Σχολές των ΕΔ, Χ Ω Ρ Ι Σ ΚΑΝ να χρειάζεται, έστω ένας χρόνος να «δοκιμαστεί» ως Ελληνας…
Οχι, ότι αλλάζει τίποτα επί της ουσίας.
Απλώς γίνεται ακόμα χειρότερο, αυτό που προϋπήρχε και ίσχυε…
ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, Ή …ΙΝΔΟΥΣ, Ή …ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!
ΝΑΙ, ΠΡΟΟΔΟΣ! ΠΡΟΟΔΟΣ ΝΤΕ…


hellasforce

Ο εγκληματίας πολέμου Obama αποτελεί persona non grata για κάθε Έλληνα πατριώτη


%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b11
O Obama ο εγκληματίας πολέμου για Συρία αποτελεί persona non grata για κάθε έλληνα πατριώτη.Ο δυνάστης της οικουμένης επέλεξε μια από τις 3 τελευταίες του επισκέψεις ως προέδρου των ΗΠΑ να είναι στην Ελλάδα στα μέσα Νοέμβρη.Οι άλλες 2 θα είναι σε Γερμανία από όπου και ξεκίνησε κάποτε με πανηγυρισμούς και το Περού.
Ο Barack Obama ο πρόεδρος που ξύπνησε τον ισλαμιστικό ριζοσπαστισμό σε Αίγυπτο όλο το Μαγκρέμπ σε Μέση Ανατολή Ιράκ και Συρία που πρωτοστατεί και στην καταστροφή της Υεμένης ο επιστήθιος της Σ Αραβίας των αποκεφαλιστών ουαχαμπιτών και Κατάρ θα πραγματοποιήσει αυτήν την τελική tournée από 14 ως 21 Νοέμβρη.
Θα πατήσει την κατοχική του μπότα στην Ελλάδα γύρω στις 15 Νοέμβρη για να δείξει την « αναγνώρισή του για την μεγάλη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού σε πρόσφυγες και μετανάστες », ανέφερε το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου την Τρίτη.
Έρχεται να επιθεωρήσει από τη μια τα κύματα προσφύγων που δημιούργησαν οι πολιτικές του από τη Μ Ανατολή το ξεριζωμό και τα μαζικά κύμματα μετανάστευσης.Κι από την άλλη να απολαύσει το αμερικανοποιημένο τοπίο του τέλους του έθνους κράτους μιας ακόμη χώρας της Ελλάδας και το πολιτιστικό κομφούζιο που δημιούργησε για να προκαλέσει νέους εθνοθρησκευτικούς θήλακες που θα ενεργοποιήσουν όποτε χρειαστούν οι ΗΠΑ ως βάσεις θανάτου στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε.Στη λογική της αποσταθεροποίησης,και του τέλους των χριστιανικών εθνών κρατών στα Βαλκάνια.
Η γιουγκοσλαβιοποίση της Ελλάδας ως ένα κράμα εθνοτήτων, φυλών, θρησκειών ιστορικά και παραδοσιακά αντίπαλων στο ελληνικό στοιχείο το τέλος της ΄΄οικειακής ειρήνης΄΄ και της « »ασυλίας’ » ενός ακόμη έθνους το τέλος της εσωτερικής ασφάλειας η ενίσχυση του ισλαμιστικού θήλακα στην Ελλάδα και του ισλαμιστικού τόξου στα φρεσκοματωβαμμένα από αυτό Βαλκάνια για ν΄αποσχιστούν την επομένη νέα Κοσσυφοπέδια ..στην διπλανή πόρτα της Τουρκίας του επεκτατισμού που κατακτά τη B Συρία και εισβάλει στο Ιράκ την ώρα που ισοπεδώνει Κουρδιστάν και κατέχει τη Β Κύπρο …..επικίνδυνες πολιτικές γνωστές και εμπαιδωμένες τακτικές ..και όλα είναι ανοιχτά και το εσωτερικό διάτρητο σε βαθμό που ο Ερντογάν επωφελούμενος από τις στρατιές καραβιές των ειρηνικών εποίκων κατά πλειοψηφία ισλαμιστών σε ελληνικό έδαφος που αλλοιώνουν βίαια το δημογραφικό σε μια υπερευαίσθητη περιοχή της φλεγόμενης Μεσογείου που ο ίδιος κατεύθυνε αποθρασυμένος δηλώνει: η Θεσσαλονίκη είναι δικιά μου τα νησιά και η Θράκη μου ανήκουν. dimpenews




hellasforce

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!


heiladakis
ΡΩΣΙΑ –ΣΥΡΙΑ-ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ανησυχία δημιουργεί στην Άγκυρα η αποκάλυψη από μερίδα του τουρκικού τύπου ότι πρόσφατα έχει γίνει μια σημαντική μυστική συνάντηση εκπρόσωπων της Ρωσίας, του συριακού καθεστώτος και των Κούρδων της Συρίας, όπου καθορίστηκε σε μεγάλο μέρος το μετά τον εμφύλιο καθεστώς στην Συρία και κυρίως η αυτονόμηση του κουρδικού στοιχείου.
Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτεται, στις 17 Σεπτεμβρίου στην ρωσική βάση El Humeyim, που απέχει περί τα 10 χιλιόμετρα από την κουρδική περιοχή του Afrin, στην βορειοδυτική Συρία, έγινε σημαντική συνάντηση για το κουρδικό πρόβλημα. Στην συνάντηση αυτή μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού στρατού που επιχειρεί στην Συρία, εκπρόσωποι του συριακού καθεστώτος που είχαν έρθει από την Δαμασκό και από πλευράς Κούρδων της Συρίας της αποστολής του PYD ηγούνταν οι Fevziye Yusuf και Luey Kharita. Συνολικά μετείχαν 8 εκπρόσωποι της Ρωσίας, εννέα από πλευράς Δαμασκού και άλλοι 9 Κούρδοι.
heiladakis1
Στην συνάντηση συζητήθηκε το καθεστώς των κουρδικών περιοχών της Συρίας και όπως αναφέρεται, συμφωνήθηκε η αυτονόμηση τριών καντονιών σε πρώτη φάση σε ένα ομόσπονδο συριακό κράτος που θα προέρθει μετά την λήξη του εσωτερικού πολέμου και την εκδίωξη των Τζιχαντιστών.
Πρόβλημα υπήρξε και εδώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, από την απαίτηση των Κούρδων να ενταχτούν στο αυτόνομο ομόσπονδο κρατίδιο τους με αυξημένες εξουσίες και δυο άλλα καντόνια που έχουν μεγάλο ποσοστό κουρδικού πληθυσμού.
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα και τελευταία ακούγονται πολλές φωνές υπέρ της ανοιχτής πολεμικής σύγκρουσης του τουρκικού στρατού που έχει εισέλθει στην Συρία με τους Κούρδους, ανάβοντας όμως έτσι μεγαλύτερη φωτιά σε όλη την ευρύτερη περιοχή καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα συναντήσει την έντονη αντίδραση των Αμερικανών, ενώ και οι Ρώσοι θα αντιταχθούν σε τέτοια σχέδια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce

Αλεξιπτωτιστές έπεσαν από Σινούκ στο Θερμαϊκό (βίντεο)


28oktovriou_parelasi_alexiptotistes
Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» βροντοφώναξαν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων (βίντεο)


28oktovriou_print_screen_parelasi
«Η Μακεδονία είναι ελληνική», βροντοφώναξαν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων προκαλώντας ρίγη στους Έλληνες!

Περήφανη η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη! (βίντεο)


28oktovriou_parelasi
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, διεξήχθη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Βασίλης Λεβέντης, Ιβάν Σαββίδης, αλλά και ο Κύπριος ΥΠΑΜ.

Ο Π. Παυλόπουλος στα Ελευθέρια του Λαγκαδά
«Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη προς τους γείτονες μας, όπου και παρευρίσκεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και της εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη του Δήμου Λαγκαδά, που σήμερα γιορτάζει την διπλή επέτειο από την απελευθέρωσή του από τον τουρκικό ζυγό και τα γερμανικά στρατεύματα.
28oktovriou_parelasi_print_screen_kammenos
28oktovriou_parelasi_print_screen_pavlopoulos
28oktovriou_parelasi_print_screen



hellasforce

ΕΞΕΣΤΙ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ


vouli_apexo_fakos
Το ΟΧΙ του 1940 το μετατρέψαμε σε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»
Οι εφιάλτες πολιτικοί ψηφίζουν στη Βουλή ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Σήμερα είμαστε Λαός «Κλαζομενίων» αφού λέμε σε όλα ΝΑΙ!!!
Ξεχάσαμε το ηρωϊκό ΟΧΙ του 1940.
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στα Μνημόνια.
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στην Εβραία των δανειστών ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ.
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στον Κοσμοκράτορα διεθνή Τραπεζίτη ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στην Εξωτερική Πολιτική, με τον ΤΣΙΠΡΑ Αρχηγό.
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στην Οικονομική Πολιτική με τον Τσακαλώτο Υπουργό. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παππού του στον Τάφο του.
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα θέλουν οι ξένοι κατακτητές.
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στα Εθνικά Θέματα!!
Σήμερα λέμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους εισβολείς λαθρομετανάστες.
Πέσαμε στα τέσσερα………………
Ξεχάσαμε τον ΛΕΩΝΙΔΑ, και τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!!
«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/ Αναλυτής Γεωπολιτικής/ Αρθρογράφος διαδικτύου
*** Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν (όπως χρησιμοποιείται συχνά) ή Εξέστω Κλαζομενίοις ασχημονείν είναι έκφραση που χρησιμοποιείται για να δηλώσει «υποτιμητικά και απαξιωτικά για κάποιον ότι είναι γνωστός για την απρεπή συμπεριφορά του, ότι δηλ. η απρέπειά του είναι σύνηθες γνώρισμα του χαρακτήρα του, ότι η απρέπεια είναι αναμενόμενη από αυτόν.» Η φράση έγινε παροιμιώδης έκφραση και χρησιμοποιείται σήμερα για να «χαρακτηρίσει τη ροπή κάποιου ανθρώπου στην ασχημοσύνη (απρέπεια, ακοσμία)», την έκφραση περιφρόνησης για ανθρώπους τέτοιας ποιότητας από τους οποίους είναι αναμενόμενη απρεπής συμπεριφορά.





hellasforce

Θα κρατήσουμε τη Σημαία μας ψηλά, θα κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά! (βίντεο)


28oktovriou_parelasi_zefs
Για μια ακόμη φορά ο Ζευς εντυπωσίασε και έστειλε το δικό του μήνυμα. Το F-16 του Σμηναγού Στράλη έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις!
«Καλημέρα Ελλάδα, καλημέρα Θεσσαλονίκη. Θα κρατήσουμε τη Σημαία μας ψηλά, θα κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά! Χρόνια πολλά σε όλους», ήταν το μήνυμα του Έλληνα Ιπτάμενου.