Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

#ΟΧΙ Στις 5 Ιουλίου, εμείς που πιστεύουμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες, που βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ συγκεντρωνόμαστε στην πλ. Συντάγματος. Εμείς δεν τους ζητάμε να παραιτηθούν. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ…



11169070_989396017745700_5303116883272190579_n



Στις 5 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που αγαπάμε την πατρίδα μας, έχουμε ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος.
Ένα χρόνο μετά το βροντερό ΟΧΙ και την προδοσία του Αλέξη Τσίπρα και των υπερφίαλων που τον περιτριγυρίζουν, ερχόμαστε και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.
Εμείς δεν θέλουμε να παραιτηθούν. Εμείς θα τους διώξουμε…
Ελικόπτερα και μ@κ@κίες δεν προλαβαίνουν…
Τόσα απλά….
Για εμάς το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ…
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ….
ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε…
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
ΥΓ 1 : Εμείς εκεί δεν θα πάμε για 2 ώρες… Θα κατσικωθούμε μέχρι να μας σπάσουν το ξύλο τα ΜΑΤ και θα μας κουβαλάν τα φορεία του ΕΚΑΒ, ή μέχρι να τους παραιτήσουμε…
ΥΓ 2 : Φιλοευρωπαϊστές, ευρωλάγνοι και λοιπές λουλούδες είναι ανεπιθύμητες/οι…
ΥΓ 3 : Ποτήρια με σαμπάνιες, γραβάτες και τσάντες λουί βιτόν απαγορεύονται. Επιτρέπονται σουβλάκια, τσίπουράκι και ούζο… Επίσης κορίτσια βάλτε στρωτό παπουτσάκι γιατί βλέπω να χρειάζεται περπάτημα, ορθοστασία και τρέξιμο όταν θα κυνηγάμε τους βρωμιάρηδες – άπλυτους μπαχαλάκηδες μέχρι τα σπίτια τους στα βόρεια προάστια…
ΥΓ 4 προς Κυβέρνηση – Παρακράτος : Βάλτε τα τσογλάνια τους μπαχαλάκηδες να δουλέψουν και τότε θα δείτε το μένος μας… Στην Ελλάδα είναι απολύτως επιτρεπτή η αυτοάμυνα… και αυτή τη φορά θα είμαστε έτοιμοι…
ΥΓ 5: Καλούνται όλοι οι Έλληνες μπλογκερς να αναπαράγουν τα παρόν μήνυμα. Δεν χρειάζεται πηγή, δεν απαιτούνται πνευματικά ή άλλα δικαιώματα. Όλοι στο Σύνταγμα στις 5 Ιούλη αδέλφια, μόνο αυτό μετράει!!!










katoxika nea

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο πρωθυπουργός της και ο δήμαρχος του Ρότερνταμ στην λέσχη Μπίλντεμπεργκ…τους ζητάνε να δώσουν συνέντευξη αλλά αυτοί αρνούνται


bilderberg

















Στο επόμενο βίντεο που έφτιαξε η ομάδα WeAreChange Rotterdam απο την Ολλανδία, βλέπετε τα σπουδαιότερα πολιτικά πρόσωπα της Ολλανδίας να φτάνουν στην φετινή συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ στη Γερμανία.
Η ομάδα του WeAreChange Rotterdam φωνάζει τον προθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον δημαρχο του Ρότερνταμ Αμπουτάλεμπ να έρθουν να δώσουν συνέντευξη….φυσικά οι δημοκράτες πολιτικοί αρνούνται να δωσουν συνέντευξη και ας τρώνε με χρυσά κουτάλια απο τα λεφτά της εφορίας των ολλανδών φορολογουμένων.
Αυτή εδώ είναι η ευρωπαική δημοκρατία χωρίς δημοσιογράφους και όλα πίσω απο κλειστές θύρες για να μην ξυπνάνε τα πρόβατα και αρχίσουν να θέτουν δύσκολες ερωτήσεις στους άρχοντες τους…






 Κατοχικά Νέα


Δύο ρωσικές Ταξιαρχίες ενεπλάκησαν σε μάχες στη Συρία -Νεκρός Ρώσος στρατιώτης – Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ – Βίντεο

dio-rosikes-taksiarxies-eneplakisan-se-maxes-sti-siria

Δύο ρωσικές Ταξιαρχίες ενεπλάκησαν σε μάχες στη Συρία -Νεκρός Ρώσος στρατιώτης – Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ – Βίντεο
Έσπασε χτες το βράδυ η νέα απόπειρα εκεχειρία στο Χαλέπι με συριακές πηγές να μεταδίδουν πως η Ρωσία έριξε στις μάχες δύο Ταξιαρχίες! Γύρω από τα Χαλέπι ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί ειδικά χτες το βράδυ μετά την αναγγελία θανάτου ενός ακόμη Ρώσου στρατιώτη.
Ένας Ρώσος στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στη Συρία και πέθανε στη Μόσχα μετά την μεταφορά του σε νοσοκομείο όπως ανακοινώθηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο Mikhail Shirokopoyas είχε τραυματιστεί σοβαρά στις σφοδρές μάχες στο Χαλέπι. Ακολούθησαν πολλά χειρουργεία όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά μάταια.
Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη 13 ετών.
Πέθανε στη Μόσχα στις 7 Ιουνίου και του απονεμήθηκε το μετάλλιο της τιμής.
Η ταφή του έγινε στην περιοχή Amur.
To Kρεμλίνο επιβεβαίωσε το θάνατο του χτες το βράδυ.
Επίσημα είναι η δέκατη απώλεια για την Ρωσία στο πεδίο των μαχών στη Συρία.
Η κατάσταση στο Χαλέπι και στη Β.Συρία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Χτες το βράδυ ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τζιχαντιστές υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ
«Η επιθετική αυτή στάση της Μόσχας έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για τις ρωσικές προθέσεις. Θα ζητήσουμε εξήγηση από τη Ρωσία γι αυτή τη δράση της και διαβεβαίωση ότι δεν θα συμβεί ξανά» τόνισε αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.
«Σήμερα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές κοντά στην al-Tanf εναντίον δυνάμεων που μάχονταν το ISIL και οι οποίοι λάμβαναν αμερικανική υποστήριξη» είπε ο ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
«Τα ρωσικά μαχητικά δεν ήταν ενεργά σε αυτή τη περιοχή στη Β.Συρία για πολύ καιρό και δεν υπήρχαν συριακές ή ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος» πρόσθεσε.








katoxika nea

«Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε»


"Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε"


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΚΥΘΗΡΙΟΣ
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την Βρετανία να είναι έτοιμη να αποχωρήσει απο την ΕΕ, αλλά δεν έχουμε ακούσει ακόμα κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί άραγε γίνεται αυτό. 
Το πιο σύνηθες επιχείρημα που ακούμε είναι ότι ο Κάμερον φοβήθηκε τάχα την αυξημένη δημοτικότητα του Φάρατζ και αποφάσισε να κάνει το δημοψήφισμα. Μα καλά, ξέροντας ποιοί κυβερνάνε το δυτικό τουλάχιστον ημισφαίριο του πλανήτη είναι δυνατόν να πιστέψουμε κάτι τέτοιο; 
Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι οι τραπεζίτες για παράδειγμα που κυβερνάνε το Σίτυ του Λονδίνου θα άφηναν έναν «γραφικό» τύπο σαν τον Φάρατζ να πυροδοτήσει τον μηχανισμό που θα βγάλει την Βρετανία απο την ΕΕ;  Μιά ΕΕ την οποία με τόσο κόπο δημιούργησε η λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τα διάφορα παρακλάδια της;
Ή μήπως ξαφνικά έπιασε όλους αυτούς τους τραπεζίτες του Σίτυ «δημοκρατική ευαισθησία» και αποφάσισαν να ρωτήσουν τον «κυρίαρχο» Βρετανικό λαό; 
Μάλλον απίθανο. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Συζητώντας λοιπόν τις προηγούμενες μέρες με έναν φίλο μου, ο οποίος δουλεύει στις χρηματιστηριακές αγορές του Σίτυ, και ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί, μου αποκάλυψε τα ακόλουθα:
Ο πραγματικός λόγος που η Βρετανία και το Σίτυ εγκαταλείπουν το άρμα της ΕΕ είναι η επικείμενη κατάρρευση της Deutsche Bank. Μίας Deutsche Bank η οποία είναι εκτεθειμένη σε στοιχήματα παραγώγων άνω των 50 τρις ευρώ.  Ένα ιλιγγιώδες ποσό παραγώγων το οποίο άν σκάσει θα συμπαρασύρει μαζί του όλη την Ευρωπαική Ένωση και όλες τις τράπεζές και τα χρηματιστήριά της.  Έτσι οι τραπεζίτες του Σίτυ βλέποντας αυτή τη βόμβα να είναι έτοιμη να σκάσει, αποχωρούν σιγά-σιγά με μικρά πηδηματάκια απο τον τόπο οπου θα γίνει η «έκρηξη». 
Μέχρι τώρα πάντως οι Βρετανοί έχουν δικαιωθεί πλήρως απο την απόφασή τους να μην εισέλθουν στο «σφαγείο» του ευρώ. Η οικονομία τους πηγαίνει σχετικά καλά, και με την στερλίνα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που φαίνεται καθαρά άν δεί κανείς τις τιμές στα ακίνητα τους. Μακάρι και οι δικοί μας πολιτικοί εδώ να ήταν ελεύθεροι να πάρουν τέτοιες αποφάσεις. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα είναι όλοι υπόδουλοι στους Γερμανούς αφέντες τους, και απ ότι φαίνεται ο λαός μας είναι ο κωπηλάτης που τρώει τις βουρδουλιές στα κάτεργα του Γερμανικού πλοίου της ΕΕ. 
Ας ελπίσουμε και ας παρακαλάμε το Θεό, την Παναγία και τους Αγίους όταν σκάσει το πλοίο να μην είμαστε κι εμείς μέσα.
+++








katoxika nea

Το μέλλον της Ελλάδας που μας φέρνουν: Μουσουλμάνοι πρόσφυγες στη Νάξο απαιτούν από τις Ελληνίδες να μην φορούν μπικίνι (φωτό)


to-mellon-tis-elladas-pou-mas-fernoun-mousoulmanoi-prosfiges-sti-nakso-apaitoun-apo-tis-ellinides-na-min-foroun-mpikini















Το μέλλον της Ελλάδας που μας φέρνουν: Μουσουλμάνοι πρόσφυγες στη Νάξο απαιτούν από τις Ελληνίδες να μην φορούν μπικίνι (φωτό)
της Χριστίνας Κοκκίνη
Όχι μόνο έχουν έρθει στη χώρα μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω, προσπαθούν κιόλας να επιβάλλουν τα έθιμα τους.
Τελευταίο κρούσμα έγινε στη Νάξο, στην πανέμορφη και ατέλειωτη 35 χλμ μήκος στην δυτική πλευρά από τον Αγιο Προκόπιο μέχρι τα νότια του νησιού, παραλία της Πλάκας όπου πρόσφυγες που μένουν εκεί είχαν το θράσος να ζητήσουν από τις γυναίκες να είναι «σεμνές» γιατί είναι περίοδος ραμαζανίου.
Μάλιστα, έχουν πάει και σε μια παραλία και έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφουν «Σεβασμός στο ραμαζάνι, όχι μπικίνι». Προφανώς θέλουν να φοράνε μπούργκα…



paralia
Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι εδώ είναι απλώς φιλοξενούμενοι… Ή οχι;




katoxika nea







Μόνο ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!


 


Στη σύγχρονη Ελλάδα, όπου οι Νεοέλληνες δεν ντρέπονται να βεβηλώσουν -ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων- τα ιερά και τα όσια της χώρας, υπάρχουν κάποια παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για την ελευθερία της πατρίδας μας. 
Πρόκειται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους άνδρες και τις γυναίκες που καθημερινά ιδρώνουν και παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, προκειμένου εμείς να είμαστε ελεύθεροι, ζώντας μακριά από κάθε είδους ζυγό! 
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν καθημερινά την πατρίδα απαντώντας στις τουρκικές παραβιάσεις και προστατεύοντας τα σύνορά μας. Αξίζει λοιπόν να συλλογιστούμε τον αγώνα των ανθρώπων εκείνων. Μόνο έτσι θα εκτιμήσει ο Νεοέλληνας τις θεμελιώδεις ελευθερίες του.
Μόνο υπερηφάνεια για αυτούς τους Έλληνες, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!









voice news

Από τις 23 Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ! Δείτε γιατί... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Τα νέα ελληνικά υποβρύχια ονόματι "ΜΑΤΡΩΖΟΣ" και "ΚΑΤΣΩΝΗΣ" αναμένεται να ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό μας στις 23 Ιουνίου, που θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας και η ύψωση της ελληνικής σημαίας στον Σκαραμαγκά. 
Τα υποβρύχια είναι κλάσεως "Παπανικολής" και αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κόσμο σε ότι αφορά τα μη πυρηνοκίνητα υποβρύχια. 
Είναι σίγουρο ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο στο Αιγαίο μας αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο. 
Το υποβρύχιο "ΜΑΤΡΩΖΟΣ" ήδη έχει συμμετάσχει σε συμμαχική επιχείρηση στο Καστελόριζο, απ'όπου και οι φωτογραφίες. 






voice news

Ρωγμές στην ΕΕ! Χώρα ΑΡΝΗΘΗΚΕ την ένταξη της στην Ένωση...


Η Ελβετία ακύρωσε το αίτημα ένταξης της στην Ευρωπαϊκό 'Ένωση, αίτημα που είχε γίνει το 1992. 
Τότε, η  χώρα είχε απορρίψει την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και το 2000 είχαν γίνει δεκτές, μέσω δημοψηφίσματος, οι διμερείς Συνθήκες με την Ε.Ε. 
27 μέλη της άνω Βουλής της Ελβετίας, υπερψήφισαν χθες την ακύρωση του αιτήματος να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ. 
Όπως τόνισε ο Τόμας Μίντερ, σύμβουλος του κρατιδίου Σαφχάουζεν, θέλει "να κλείσει το ζήτημα της ένταξης γρήγορα και ανώδυνα. Μόνο κάποιοι παλαβοί θέλουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση". 







voice news

Προκαλεί την τύχη του! Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας απειλεί τον Πούτιν…


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρουμάνο ομόλογό του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε πως η  Βουλγαρία δε θα γίνει μέλος του μετώπου στη Μαύρη Θάλασσα εναντίον της Ρωσίας. Η πρόταση για το κοινό μέτωπο έγινε από τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Κλάους Γιόχανες.
Ο Μπορίσοφ λοιπόν αποφασίζει να ταχθεί ανοικτά υπέρ της Ρωσίας, αρνούμενος να στηρίξει τις νατοϊκές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα. 
Ο Μπορίσοφ επιτέθηκε και στη Ρωσία, καταγγέλοντας πως η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες για την επανεισδοχή των «προσφύγων».
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Κλάους Γιόχανες, ηγείται του κοινού μετώπου κατά τη Ρωσίας, αποφασίζοντας να στηρίξει μέχρι το τέλος τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.






voice news

ΤΡΟΜΟΣ! Έρχεται πείνα και δεινά…


Συγκλονίζουν τα λόγια του Μητροπολίτη Αυγούστου Καντιώτη, ο οποίος προφήτευσε μεγάλη πείνα και δεινά στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρώτα θα πληγούν οι κάτοικοι της Αθήνας.
«Τι θα γίνει; Σε μια νύκτα, σε μία μέρα, θα αδειάσει η Αθήνα. Έρημος ο τόπος. Όλοι έξω, στα χωράφια. Για μία πατάτα θα σκοτώνονται εκατό άνθρωποι. Η πράσινη επανάσταση, όχι η κόκκινη! Η πράσινη επανάσταση θα σώσει την ανθρωπότητα».
«Θα έρθει  η πείνα. Έρχεται. Θέλετε να δείτε μία εικόνα πείνας; Ανοίξετε εδώ την Αποκάλυψη. Το έκτο κεφάλαιο. Διαβάστε το». 
«Να ρωτήσετε. Το 1943 που η πείνα έφθασε στο ζενίθ, στο ψωμάδικο το ψωμί είχε φθάσει 150 εκατομμύρια. Λοιπόν τι να πω; Ποιος θα μας σώσει;».
Δείτε το βίντεο!








voice news

ΒΟΜΒΑ! Ο Μητσοτάκης καταθέτει τα αμερικάνικα διαπιστευτήριά του…


Εκτίθεται αναεπανόρθωτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, φαίνεται πως έχει επιλέξει τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, για το Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ανέβει στην εξουσία.
Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν ακόμη λάβει το χρίσμα για την προεδρία της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να παραχωρήσει την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στην εκπομπή του κ. Παπαχελά. Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. ήθελε να δώσει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, φανερώνοντας στην ουσία τα αμερικανικά διαπιστευτήριά του.




voice news

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ


ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΙΓΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2007
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΗ"
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

ΒΟΜΒΑ… ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗΣ» ΚΥΒΝΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Δυσάρεστα νέα για τον αγροτικό κόσμο, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν 12.000 αγρότες που εισέπραξαν αποζημιώσεις το 2008 και το 2009 («πακέτο Χατζηγάκη») άνω των 5.000 ευρώ να επιστρέψουν πόσο 40 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
Εξετάζεται μάλιστα, τα ποσά αυτά, να καταβληθούν τμηματικά – ενδεχομένως και σε δόσεις κατανεμημένες σε δύο ή τρία χρόνια – και μέσω των βασικών ενισχύσεων που δίνονται στους αγρότες κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το θέμα των καταλογισμών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευ. Αποστόλου, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά διότι υπήρξε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας και σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε με πρόστιμα και καταλογισμούς ανάλογα με αυτά που πληρώσαμε για την χωματερή του Κουρουπητού, δηλαδή, κάθε μέρα και νέο πρόστιμο. «Είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ανακτήσουμε τα συγκεκριμένα χρήματα γιατί αν δεν ανακτηθούν, η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κινήσει διαδικασίες που δεν θα δίνουν τη δυνατότητα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να συνεχιστούν οι νέες ενισχύσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα καθώς – όπως επισήμανε – τα πρόστιμα αυτά καταλογίστηκαν σε προηγούμενες χρονικές περιόδους και έρχονται να επιβαρύνουν τους αγρότες αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο. Εξήγησε όμως, ότι μετά την απόδοση των 40 εκ. ευρώ θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση του ποσού που θα πληρώσουν οι αγρότες.
«Πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε πάλι σε μια θέση επαναδιαπραγμάτευσης του υπόλοιπου ποσού, στοχεύοντας ουσιαστικά σε αυτό που έχω δεσμευτεί: Όσο το δυνατόν να μην πληρώσουν οι Έλληνες αγρότες, διότι όντως εκείνες οι χρονιές ήταν δύσκολες και υπήρχαν προβλήματα και αποζημιώσεων και απώλειας εισοδήματος που καλύφθηκαν» τόνισε ο κ. Αποστόλου σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι τα ποσά με τα οποία επιβαρύνονται οι αγρότες είναι μικρά και αφορούν μόνον 1,5% περίπου αγροτών που πήραν ενισχύσεις.
«Όπως είναι γνωστό, βρισκόμαστε μπροστά σε μια αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση που ζητά από την ελληνική Δημοκρατία, να ανακτήσει από τους περίπου 720.000 Έλληνες αγρότες το ποσό των 420 εκ. ευρώ, που δόθηκε το 2008 και 2009 (είναι το γνωστό ως «πακέτο Χατζηγάκη») ως ενίσχυση στο εισόδημα του αγροτικού κόσμου. Μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις – συζητήσεις έχουμε ήδη κατεβάσει το συγκεκριμένο ποσό γύρω στα 220 εκ. και αφορά 88.000 αγρότες. Και από αυτή την κατηγορία εμείς τώρα, ξεκινάμε μια διαδικασία για να δείξουμε ότι όντως έχουμε την διάθεση να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένο πρόβλημα – γιατί κάτι τέτοιο δεν γινόταν μέχρι σήμερα – θα αναζητήσουμε από 12.000 αγρότες, περίπου 40 εκ. ευρώ. Και είναι αυτοί που έχουν εισπράξει ποσά μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ. Τονίζουμε όμως ότι τα ποσά που είναι κάτω από 5.000 ευρώ αδιακρίτως του τι ποσό έχει λάβει κάθε αγρότης, θα μείνουν απ’ έξω. Πιστεύουμε λοιπόν ότι με αυτή την πορεία θα βρεθούμε πάλι σε μια θέση επαναδιαπραγμάτευσης του υπόλοιπου ποσού, στοχεύοντας ουσιαστικά σε αυτό που έχω δεσμευτεί: Όσο το δυνατόν να μην πληρώσουν οι Έλληνες αγρότες, διότι όντως εκείνες οι χρονιές ήταν δύσκολες και υπήρχαν προβλήματα και αποζημιώσεων και απώλειας εισοδήματος που καλύφθηκαν. Το μεγάλο λάθος ήταν πως αυτές οι διαδικασίες έπρεπε ήδη να έχουν στοιχειοθετηθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υπάρχει η σχετική άδεια. Εγώ πάω και πιο πέρα και λέω ότι ακόμη και άδεια να μην είχαμε πάρει, από την ώρα που θα στοιχειοθετούσαμε την ανάγκη για να δοθούν τα συγκεκριμένα χρήματα, ίσως η κατάληξη να ήταν διαφορετική», δήλωσε ο υπουργός.





hellasforce

ΝΑΤΟΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ…ΡΩΣΙΑ!


ΝΑΤΟΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ…ΡΩΣΙΑ!
Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει με την απόφαση του ΝΑΤΟ να δημιουργηθεί μόνιμη μοίρα πολεμικού ναυτικού που θα περιπολεί στην Μαύρη Θάλασσα απέναντι από τον ρωσικό στόλο για το ζήτημα υποτίθεται των λαθρό, μετά την «ηχηρή» αποχώρηση από την δύναμη αυτή της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 14-15 Ιουνίου στην Βρυξέλλες αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μοίρα του πολεμικού ναυτικού που θα περιπολεί στην Μαύρη Θάλασσα, (κατά το πρότυπο του Αιγαίου) και στην οποία θα μετέχουν πλοία της Ρουμανίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή παρεκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας ο μόνιμος εκπρόσωπος της οποίας στο ΝΑΤΟ, Aleksander Grusko, κατήγγειλε ότι η απόφαση αυτή είναι σαφής παραβίαση στης συνθήκη του Μοντρέ σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται σε πολεμικά πλοία χωρών που δεν βρέχονται από την Μαύρη θάλασσα η παραμονή τους στην περιοχή πέραν των 21 ημερών.
Την απόφαση του ΝΑΤΟ αποδεχτήκαν ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, της Ουκρανίας, Petro Poroşenko και της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev. Μόλις όμως έγινε αυτό γνωστό στην Βουλγαρία, ξέσπασε μεγάλος σάλος και ο πρωθυπουργός Boyko Borisov ο οποίος τον τελευταίο καιρό φλερτάρει με την ρωσική ηγεσία για τον αγωγό φυσικού αερίου, εξέφρασε την έντονη αντίδραση του στην απόφαση αυτή. Μάλιστα επιτέθηκε στην Τουρκία ότι δεν εφαρμόζει την συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρό που έρχονται παράνομα από την Τουρκία στην Βουλγαρία.
Η δήλωση αυτή του Βουλγάρου πρωθυπουργού προκαλεί ήδη κρίση στις σχέσεις Τουρκίας Βουλγαρίας, ενώ προκάλεσε και ρήγμα στην απόφαση του ΝΑΤΟ να δημιουργήσει στόλο που θα περιπολεί στην Μαύρη Θάλασσα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος





hellasforce

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Σαν μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ την πρόταση Ρώσου βουλευτή η Ρωσία να καθιερώσει την ονομασία Κωνσταντινούπολη αντί για το τουρκικό Ιστανμπούλ σε όλες τις διεθνείς της συναλλαγές, κάτι που ποτέ δεν το τόλμησε η ελληνική πλευρά η οποία σε διμερείς επαφές για να μην θίξει τους Τούρκους αναγράφει Ιστανμπούλ.
Όπως αναφέρεται, μεγάλη οργή προκαλεί στην Τουρκία η πρόταση του Ρώσου βουλευτή, Vitali Minolov, της Αγίας Πετρούπολης, να καθιερωθεί σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές της Ρωσίας η ονομασία Κωνσταντινούπολη.
ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ2
Η είδηση αυτή θεωρήθηκε μεγάλο «χαστούκι» στις τελευταίες προσπάθειες από τουρκικής πλευράς εξομάλυνσης των σχέσεων των δυο χωρών, με τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν οι Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλιντιρίμ στον πρόεδρο Πούτιν για την εθνική εορτή της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today πρόβαλλε εκτενώς την πρόταση αυτή με την αιτιολογία ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το ιστορικά καταξιωμένο όνομα της Βασιλεύουσας των πόλεων και ότι θα πρέπει να καθιερωθεί αυτή η ονομασία, ακόμα και αν ορισμένοι Ρώσοι την ονομάζουν Τσάριγκραντ.
Χαστούκι γέρο προς την τουρκική πλευρά.
RUSLAR DAN SKANDAL İSTANBUL ÖNERİSİ = ΡΩΣΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce

Της δικαιοσύνης…



Έρρικα Βαλλιάνου

Άνεργος.

Πένης.

Απελπισμένος.

Θύμα…

Τι άλλο θα μπορούσε να...
προσθέσει κανείς στον απελπισμένο που αναστάτωσε το ΣτΕ, με θύμα τον ίδιο και μόνο τον ίδιο, αφού στο τέλος αυτοτραυματίσθηκε;

Και θύτες,όλοι μας.

Γιατί ο απελπισμένος έχασε τη δουλειά του (νυχτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο) αλλά και το παιδί του και προσέτρεξε στη Δικαιοσύνη για να του αναγνωρίσει με πλήθος δικαιολογητικά, ότι είναι  φτωχός και να του δώσουν δικηγόρο για να παλέψει την απόλυσή του.

Και του είπαν: Όχι.

Γιατί σε τέτοιους καιρούς κρίσης, να είναι και η Δικαιοσύνη ανάλγητη;

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο;

Ούτε αυτή;…





nonews news

Οι δικαστές ζητούν παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας...




...για τις δηλώσεις Πολάκη...

crimenet.gr

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς...
αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή.

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.



ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Χαράλαμπος Σεβαστίδης

Πρόεδρος Πρωτοδικών»






nonews news

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης...




Εγκρίθηκε και επισήμως η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από το συμβούλιο διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Ο ESM...
αρχικά ανακοίνωσε την είδηση μέσω tweet από τον επίσημο λογαριασμό του.




Η ανακοίνωση του ESM

Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα την δεύτερη δόση των 10,3 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δ.σ. ενέκρινε ακόμη την πρώτη εκταμίευση της δεύτερης αυτής δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Η χώρα θα χρησιμοποιήσει τα 7,5 δισ. ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις της εξυπηρέτησης χρέους και να βοηθήσει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι αποφάσεις του δ.σ. έρχονται μετά από την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, δήλωσε: "η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι μια αναγνώριση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έχει περάσει νομοθεσία που θα: μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό σύστημα, θα δημιουργήσει νέων επενδυτικό fund και ιδιωτικοποιήσεων, θα καταστήσει δυνατή την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και θα εισάγει έναν αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Χάρη σε αυτά τα μέτρα και στις άλλες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη. Όπως ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, τα μέλη του ESM είναι κατ’ αρχήν πρόθυμα να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας με περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, συμπεριλαμβανομένων και βραχυπρόθεσμων μέτρων που μπορούν να ισχύσουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό εξαρτάται από την συνέχιση της εκπλήρωσης των προκαθορισμένων όρων από την Ελλάδα".
Τα 2,8 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης που απομένουν θα διατεθούν στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση σειράς ορόσημων και την ικανοποιητική εκκαθάριση των εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Ελλάδα. Αυτό εναπόκειται σε περαιτέρω απόφαση του δ.σ. Μετά από την σημερινή εκταμίευση, η οικονομική βοήθεια του ESM προς την Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 28,9 δισ. ευρώ από το συνολικό πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ. Ο ESM και ο EFSF μαζί έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει 170,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα (μαζί με το ποσό που εγκρίθηκε σήμερα(, καθιστώντας τα ταμεία διάσωσης μακρά τους μεγαλύτερους πιστωτές στην Ελλάδα.





nonews news

«Αντίο» στο ρευστό...




Αφορολόγητο μόνο με κάρτες...

Το νέο νομοσχέδιο που σχεδιάζει να καταθέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση για το πλαστικό χρήμα αλλάζει τα πάντα...
στις καθημερινές μας συναλλαγές. 

Για τα εισοδήματα του 2016, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή του 2017, θα μετρούν χάρτινες και ηλεκτρονικές αποδείξεις και, όπως αναφέρουν τα «Νέα», οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν αποδείξεις για συναλλαγές με μετρητά και πλαστικό χρήμα από 10% έως και 30% του εισοδήματός τους. 

Όσον αφορά στα εισοδήματα του 2017, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή το 2018, η Εφορία θα αναγνωρίζει για την κατοχύρωση του αφορολόγητου μόνο πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Τα όρια θα παραμείνουν τα ίδια, από 10% έως 30%.

Πόσες αποδείξεις απαιτούνται

Για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ποσοστό 10%
Για εισοδήματα από 10.001 έως 20.000 ποσοστό 15%
Για εισοδήματα από 20.001 έως 40.000 ποσοστό 20%
Για εισοδήματα από 40.001 και άνω ποσοστό άνω του 30%

Όσα πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

-Κληρώσεις ακινήτων αν πραγματοποιηθούν περισσότερες από τις απαιτούμενες ηλεκτρονικές πληρωμές και επιστροφή μετρητών για ηλεκτρονικές συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής  
-Όλες οι ταμειακές μηχανές συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
-Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν μηχάνημα POS – θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της αγοράς.
-Πρόστιμο σε όποιον επαγγελματία αρνηθεί σε φορολογούμενο την πληρωμή με πλαστικό χρήμα
-Όλες οι κάρτες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί ταυτοποιούνται με τον ΑΦΜ των φορολογούμενων
-10 ημέρες περιθώριο θα έχει κάθε νέος επιχειρηματίας – επαγγελματίας για να προμηθευτεί μηχανάκι POS προκειμένου να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του.

-Έναν ακατάσχετο λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν όλοι στη ΓΓΔΕ. Ο λογαριασμός θα είναι προστατευμένος από κατασχέσει για παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά θα γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί για ΦΠΑ και αυτόματες πληρωμές για ασφαλιστικές εισφορές και φόρο μισθωτών υπηρεσιών. Στον λογαριασμό αυτόν θα μπορούν να κατατίθενται μετρητά αλλά δεν θα επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών.





nonews news

Πανικόβλητοι οι Ευρωπαίοι για το Brexit...




Όλο και πιο νευρικοί, ευρωπαίοι ηγέτες προχώρησαν χθες σε μια ομοβροντία εκκλήσεων προς τους Βρετανούς να ταχθούν στο δημοψήφισμα της επόμενης Πέμπτης...
υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην διακινδυνεύσουν μια πολυετή οικονομική αβεβαιότητα· όμως ο πρωθυπουργός της χώρας που αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου υπογράμμισε πως οι Βρυξέλλες οφείλουν πλέον να προετοιμαστούν για το Brexit.

Από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ως τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και τον άνθρωπο που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της σημερινής Ένωσης, τον Ζακ Ντελόρ, οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν ότι η παραμονή της Βρετανίας θα ήταν η καλύτερη έκβαση και για τις δύο πλευρές — αλλά, συνειδητοποιώντας ότι οι έξωθεν πιέσεις μπορεί όχι μόνο να είναι αντιπαραγωγικές αλλά να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα του προσδοκώμενου, όλοι τους τόνισαν πως επαφίεται στους Βρετανούς εκλογείς να αποφασίσουν.

Οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες απέφευγαν να κάνουν δημόσιες εκκλήσεις προς τους Βρετανούς μέχρι πρόσφατα. Όμως η μεταστροφή της τάσης υπέρ του Brexit που κατέδειξαν οι δημοσκοπήσεις μία εβδομάδα πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου προκαλεί όλο και μεγαλύτερη νευρικότητα όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα είχε η εξέλιξη αυτή για την ΕΕ, κι αυτό οδήγησε πολλούς ευρωπαίους ηγέτες να απευθύνουν προειδοποιήσεις στους Βρετανούς για τις οδυνηρές συνέπειες.

Η Άγγελα Μέρκελ, που κατέβαλε προσπάθειες να βοηθήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία για το ειδικό καθεστώς του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, διεμήνυσε ότι το ΗΒ κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ενιαίας αγοράς — αυτής από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο βρετανικός τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την ΕΕ, δεν θα είναι πλέον σε θέση να ωφελείται από τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς», επέμεινε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η όποια διαπραγμάτευση για τους όρους της μελλοντικής πρόσβασής της σε αυτήν θα γίνει υπό εντελώς νέες περιστάσεις, καθώς το Λονδίνο θα είναι εκτός.

«Δεν φαντάζομαι το πώς αυτό θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα, οποιουδήποτε είδους», συμπλήρωσε, πάντως «η απόφαση σε τελευταία ανάλυση επαφίεται στους Βρετανούς».

Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης χθες στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρός του, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά συζήτηση περί σχεδίων εκτάκτου ανάγκης για το ενδεχόμενο Brexit. Αναγνώρισε πως υπάρχουν ανησυχίες για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, αλλά επέμεινε πως δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για την αντιμετώπισή του και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής.

Τη βεβαιότητά του αυτή μοιράζονται όλο και λιγότεροι στις Βρυξέλλες, ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Βρετανούς να κλίνουν όλο κα περισσότερο υπέρ του Brexit.

«Πλησιάζουμε το σημείο μετά το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Το Brexit είναι πλέον απτό σενάριο», δήλωσε ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης. «Συζητάμε, δυνατά, αλλά όχι δημόσια. Αλλά δεν υπάρχει τίποτε που να μπορούμε να κάνουμε».

Ο άνθρωπος που αποφάσισε να σπάσει το ταμπού ήταν ο Ρόμπερτ Φίτσο, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο οποίος είχε συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ χθες. Η Μπρατισλάβα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο, και θα διαδραματίσει έναν ρόλο στην περίπτωση που αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση. Ο Φίτσο, ο οποίος σπάνια κρύβει τι σκέφτεται, σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πλέον καιρός οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουν «ρεαλιστικά» την ανάγκη να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο του Brexit.

«Αν βλέπεις ένα ποδοσφαιρικό ματς και η ομάδα σου χάνει με τρία γκολ διαφορά στο 90ό λεπτό, δεν μοιάζει και πολύ πιθανό να γίνει ανατροπή και ξαφνικά να κερδίσεις», είπε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι το Brexit δεν θα έθετε «την ΕΕ ενώπιον του κινδύνου του θανάτου» της, ωστόσο προειδοποίησε εναντίον της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη. Ενώ, όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Γιούνκερ προειδοποίησε ότι το Brexit θα προκαλούσε «μεγάλη αβεβαιότητα».

Ο Ζακ Ντελόρ, προκάτοχος του Γιούνκερ στο παρελθόν (1989-1995), σε μια δήλωσή του προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες πως τάσσεται υπέρ του Brexit προκειμένου τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ να αποκτήσουν μια ευκαιρία να προωθήσουν στενότερη ολοκλήρωση.

«Θεωρώ τη συμμετοχή του ΗΒ στην Ευρωπαϊκή Ένωση θετικό στοιχείο, τόσο για τους Βρετανούς, όσο και για την Ένωση», επισήμανε ο αρχιτέκτονας της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, έκανε μια από τις πιο παθιασμένες εκκλήσεις στους Βρετανούς να ταχθούν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

«Η Ευρώπη χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ πιο αδύναμη. Αυτό είναι προφανές», ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Φινλανδία. «Εξίσου προφανές είναι όμως ότι το ΗΒ εκτός ΕΕ θα είναι επίσης πολύ πιο αδύναμο», πρόσθεσε, προειδοποιώντας πως το Brexit θα οδηγούσε σε «επτά χρόνια (...) αβεβαιότητας στις σχέσεις μας».

«Πολλές ιδέες της Βρετανίας όσον αφορά την ΕΕ κερδίζουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Η αποχώρησή (της) τώρα δεν θα είχε νόημα», κατέληξε.





nonews news

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ!!!!Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο για το συμπληρωματικό μνημόνιο, που ενέκριναν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης!!!!



Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο για το συμπληρωματικό μνημόνιο, που ενέκριναν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σε 41 σελίδες καταγράφονται οι νέες υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτύχει. Ταυτόχρονα, στάλθηκε και επικαιροποιημένη λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί η βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες:

α. Επίτευξη βιώσιμων δημοσιονομικών μεγεθών,
β. Διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,
γ. Στόχευση σε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις και
δ. Δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους και σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.



Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εισηγήθηκαν θετικά προς τον ESM προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, «σήμερα εγκρίθηκε το επικυρωμένο μνημόνιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο προληπτικός δημοσιονομικός μηχανισμός. 

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος, ούτως ώστε στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου να υπάρξει και η τελική έγκριση». Μάλιστα ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση,θα πρέπει και τυπικά αύριο το διοικητικό συμβούλιο του ESM να «σφραγίσει» την πρόταση, ενώ, βάσει των εκτιμήσεων που υπάρχουν, η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα φθάσει στα ελληνικά ταμεία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανώς και τη Δευτέρα.









volcano times

Τα γραπτά μένουν κ.Πάγκαλε! Το σήμα του Α/ΓΕΝ στον…ανύπαρκτο Στόλο στη κρίση των Ιμίων

imia_stolos-660x330

Ο σεισμός που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου περί “ανύπαρκτου Στόλου” την ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη και ο ίδιος έκαναν διαπραγμάτευση για την αποκλιμάκωση της κρίσης,ήταν πολλών…Ρίχτερ.Ο θυμός που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου τεράστιος.Ο ΥΠΕΞ των Ιμίων με όσα είπε έδειξε ότι θέλει να “κρυφτεί” πίσω από τον νεκρό πια Γεράσιμο Αρσένη,αλλά και από τη συνειδητή επιλογή της σιωπής που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της κρίσης. Επιλογή που ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν.
Τα λόγια είναι …αέρας.Σαν κι αυτόν που παρακαλούσε ο Πάγκαλος να φυσήξει δυνατά και να πάρει τη σημαία από τα Ίμια “”για να ξεμπερδεύουμε”.
Τα γραπτά μένουν…
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του,δημοσιεύουμε το σήμα που έστειλε ο τότε Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Γιάννης Στάγκας στις μονάδες του Στόλου που βρίσκονταν σ΄  όλο το Αιγαίο έτοιμες να πολεμήσουν.Είναι το σήμα σ΄ έναν Στόλο που ο κ.Πάγκαλος λέει ότι αγνοούσε την ύπαρξή του και την ετοιμότητά του.
Κρίμα που δεν έχει ανάλογα “γραπτά” να μας δείξει,για να μάθουμε τι και πως διαπραγματευόταν με τον μακαρίτη Χόλμπρουκ και φθάσαμε στο σημείο να ακούμε τους Τούρκους να μας λένε για “γκρίζες περιοχές” στο Αιγαίο.
Το σήμα Στάγκα στις 31 Ιανουαρίου 1996 έχει την ιστορία του,που την έχει διηγηθεί αξιωματικός ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της υπογραφής του από τον Α/ΓΕΝ.
Ο απόστρατος ναύαρχος Σπύρος Δροσουλάκης, θυμάται:
Καθώς είμαστε, 20 χρόνια μετά, στις ημερομηνίες της κορύφωσης της Κρίσεως των Ιμμίων, θα ηθελα να παραθέσω μία από τις προσωπικές μου εμπειρίες.
Όλοι έχετε προφανώς δει το Ναυτικο Σήμα της εικόνας, το οποίο εχει ευρέως παρουσιασθεί με διαφορους σχολιασμους ,σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύυ.
Αυτή ειναι μία μικρή ιστορία που το συνοδεύει και ελπίζω ο τότε Α/ΓΕΝ Ναυαρχος Ιωάννης Στάγκας μου επιτρέπει να δημοσιοοιήσω 20 χρόνια μετά, μια και είμαι ο δευτερος μετά από αυτόν πρωταγωνιστής.
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 1996, πολύ πρώτες πρωϊνές ώρες, στο γραφείο του Α/ΓΕΝ βρίσκονται ο Α/ΓΕΝ με λίγους επιτελείς, Υ/ΓΕΝ, ΔΚΑ, Α2, Α1 και εγώ ενω μπαινοβγαίνει ο Διευθυντης του Γραφείου του.
Είναι η ώρα που εχει διαταχθεί να αποπλευσει το συνολο του ΑΣ, ο Α/ΓΕΝ εχει υπογράψει το σχετικό Σημα Επιχειρήσεων με τις πρώτες κινήσεις (το οποίο έχω συντάξει εγώ, μετά από τις οδηγίες του ΔΚΑ), ο Α/ΓΕΝ εχει μιλήσει στο τηλέφωνο με τον ΑΣ και η κατάσταση πλησιάζει την κορύφωση.
Καθώς οι υπόλοιποι Επιτελείς έχουν βγει από το γραφείο για να διεκπαιρεώσουν κάποια έργα, ο Α/ΓΕΝ μου ζητάει να πάρω ενα σηματόχαρτο, μου υπαγορευει το εν λόγω σήμα και του το δίνω να το υπογράψει.
Ο Ναυαρχος Στάγκας υπέγραφε παντοτε με ενα, συγκεκριμένου τύπου, μαυρο στυλο που υπήρχε πάντα, μαζί με άλλα, στο γραφείο του.
Παίρνει το στυλο, υπογράφει και το στυλο, παρά την εξωτερική ομοιότητα, ειναι κόκκινο.
Το βλέπει, μένει για μία στιγμη ακίνητος και μονολογεί ΄΄Κόκκινο ? που βρέθηκε αυτό εδώ? ”
Και μετά από στιγμιαία παύση, συνεχίζει ”ΑΙΜΑ”
Ειμαστε για λίγα δευτερόλεπτα και οι δύο αμίλητοι, μου λέει,”Διώξε το σήμα”, βγήκα από το γραφείο και εδωσα το σήμα στο ΚΕΠΙΚ/ΓΕΝ για τις περαιτέρω ενεργειες.
Ισως η εντονότερη μνημη, από τις πολλές, των ημερών εκείνων.
Το σήμα:
sima_staga
sima_staga