Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η συνάντηση Πούτιν - Παυλόπουλου - ΒΙΝΤΕΟ















ethnika themata

Ανεξέλεγκτη, απροσδιόριστη, επικίνδυνη, απαράδεκτη η Κάρτα του Πολίτη - Σωτήριος Δαραμάρας Νομικός



Πήρα το θάρρος να σας καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις μου,σκέψεις ενός απλού πολίτη αυτής της χώρας, ο οποίος αν και με σχεδόν αυτούσιους τους παρακάτω προβληματισμούς συμμετείχα στη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά για τη διαβόητη Κάρτα του Πολίτη, εντούτοις δεν αναρτήθηκε ποτέ το σχετικό κείμενο, διαπιστώνοντας πως η διαβούλευση ελεύθερη και δημοκρατική δεν ήταν για όλες τις φωνές. Πρέπει, επιπλέον να αναφέρω πως το να επαναλαμβάνονται κάποιες ιδέες των πολιτών ήταν φυσιολογικό, το διαπίστωσα ήδη στην πράξη στην ανάρτηση των σχολίων, αναδείκνυε ενδεχομένως την κυρίαρχη – αρνητική - τάση στον ελληνικό λαό για το θέμα (για όποια κυβέρνηση βέβαια ενδιαφέρεται για τη λαϊκή βούληση και δεν έχει προειλημμένες αποφάσεις παρέχοντας ψευδαίσθηση διαβούλευσης) και φυσικά δεν ανήκε στους περιορισμούς της συζήτησης. 

Το τονίζω αυτό γιατί κάποιος ίσως χρησιμοποιούσε ένα τέτοιο πρόσχημα για να δικαιολογήσει το συμβάν. Με πάρα πολλούς ανθρώπους, φίλους και γνωστούς, που μίλησα κατόπιν μου εξέφρασαν το ίδιο παράπονο δικαιώνοντας το συμπέρασμα πως η ανάρτηση των σχολίων στη σελίδα του Υπουργείου στο διαδίκτυο γινόταν επιλεκτικά και όχι καθολικά για όλους τους συμμετέχοντες (ευνόητο πως δεν αναφέρομαι σε προσβλητικά σχόλια κτλ αν υπήρξαν από κάποιους για τα οποία υπήρχε σχετική ανακοίνωση περί μη δημοσίευσης), πράγμα το οποίο θα ήθελα να τονιστεί για να αρχίσουν όλοι οι πολίτες ν’ ανησυχούν και να επαγρυπνούν.
Είμαι κάθετα αντίθετος στην έκδοση και παραλαβή της κάρτας του πολίτη, έστω και προαιρετικά, γιατί έτσι σίγουρα ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου προς μία παγκόσμια «δημοκρατική» δικτατορία και αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί πια επιστημονική φαντασία αλλά υπαρκτή νομική και τεχνολογική δυνατότητα στις μέρες μας, για όποιον γνωρίζει σχετικά. Με χαρά διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων στη διαβούλευση ήταν αρνητική και μάλιστα με πολλά επιχειρήματα, τα οποία είναι υπεραρκετά για όποιον δεν είναι μισαλλόδοξος να πειστεί. 
Οι θετικά διακείμενοι είτε αντιτέθηκαν στους χριστιανούς που διατυπώνουν αρνητική γνώμη για την κάρτα είτε, με λύπη διαπίστωσα, πως επικεντρώθηκαν στις διευκολύνσεις που φαινομενικά και αναντίρρητα θα παρέχει η χρήση της, χωρίς να είναι καθόλου ενημερωμένοι για την υπάρχουσα τεχνολογία και χωρίς να εξετάζουν το ζήτημα πολύπλευρα και σε βάθος, όσον αφορά τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν σε συνδυασμό και με την ελληνική πραγματικότητα. Τελείως ευκολόπιστα δέχονται τις γενικόλογες εξαγγελίες του Υπουργείου χωρίς να αναρωτιούνται ούτε αν όντως υπάρχει πρόβλημα ούτε με ποιο τρόπο θα το επιλύσει η συγκεκριμένη κάρτα, γεγονός που θα ήταν αναγκαίο για κάθε υγιώς σκεπτόμενο.
Κατόπιν των παραπάνω, θα ήθελα να επισημάνω με τη σειρά μου κάποια σημεία, ελπίζοντας πως θα ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, όπως και των υπολοίπων πολιτών, έστω χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση στην παρούσα στιγμή, μολονότι θα το ήθελα, λόγω αυτονόητων τεχνικών δυσχερειών σε μία απλή επιστολή-άρθρο. Άλλωστε για όποιον επιθυμεί υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία. Κατ’ αρχήν, η Δημόσια Διαβούλευση από μόνη της είναι χρήσιμη δυνατότητα. Προϋποθέτει, όμως, είτε συγκεκριμένο νομοσχέδιο είτε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να σχολιάσουν οι πολίτες επακριβώς και φυσικά πλήρη προηγούμενη ενημέρωσή τους για το τι ετοιμάζεται και πώς θα βοηθήσει και που. Η ορθή και έγκαιρη ενημέρωση και ο επακολουθών διάλογος, παρέχοντας η κάθε κυβέρνηση αξιόπιστες απαντήσεις στις αμφιβολίες του λαού αρκετά πριν από οποιοδήποτε μέτρο, είναι η καρδιά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για το θέμα αυτό το κείμενο που παρατέθηκε ήταν ασαφές, γεμάτο γενικότητες, έμοιαζε με ασύνδετη έκθεση ιδεών, η όλη βιασύνη και εκτέλεση κατέδειξε στην καλύτερη των περιπτώσεων προχειρότητα και φυσικά η θέση του για συζήτηση αμέσως μετά την ανακοίνωση στην Ιερά Σύνοδο από την κυβέρνηση πως θα συζητηθεί ξανά σε 1 περίπου έτος, και τον πιο καλόβουλο του δημιουργεί υποψίες.
Πέρα απ’αυτά, αοριστολογίες του τύπου «θα βοηθηθούν οι πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών στις συναλλαγές τους με τη Διοίκηση», όπως αναγράφηκε θεωρώ πως εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας από την πλευρά του ΥΠΕΣ, διότι δεν εξηγούν τι παραπάνω θα προσφέρει η κάρτα σε σχέση με το ΚΕΠ. Ας οργανώσει το κράτος την ανέλεγκτη Δημόσια Διοίκηση που ταλανίζεται από αναξιοκρατία, άγνοια, αδιαφορία κτλ(φυσικά όχι ολόκληρη) και τα ΚΕΠ (που κάποια δε γνωρίζουν καν τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες, όπως δυστυχώς έζησα μια τέτοια ατυχή εμπειρία) και βέβαια τις συγκοινωνίες και την υγεία στις δυσπρόσιτες περιοχές και ας αφήσει τις όμορφες μεγαλοστομίες που παράγουν μόνο εντυπώσεις. Το πρόβλημα δεν είναι στα αντικείμενα αλλά στην ίδια την οργάνωση, λειτουργία και έλεγχο των διαφόρων υπηρεσιών. Αξίζει να προσθέσουμε πως μέχρι πριν αρκετό καιρό (δε γνωρίζω σήμερα) η Αστυνομία δε διέθετε μηχάνημα, όπως στο εξωτερικό, με τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτών ψηφιοποιημένα για την εξιχνίαση των διαφόρων αδικημάτων λόγω κόστους. Οι όποιες επιτυχίες οφείλονταν σε εμπειρία στελεχών, ερευνώντας σε σωρούς αρχείων σεσημασμένων. Δε διαφωνώ με την αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά με συγκεκριμένες επικίνδυνες χρήσεις της.
Ακόμη, κάθε αλλαγή ή κάτι νέο, λογικό είναι πως έρχεται να καλύψει μια ανάγκη και βέβαια οφείλει να μη δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’όσα υπόσχεται πως θα λύσει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της κάρτας του πολίτη. Τα διάφορα προβλήματα οφείλονται αλλού και δεν επιλύονται με μία κάρτα, χωρίς να πούμε ακόμα το που οδηγεί η χρήση της. Ας εκσυγχρονιστούν οι διάφορες υπηρεσίες και αυτόματα οι περισσότεροι σκοποί της κάρτας πραγματοποιούνται χωρίς αυτήν.
Σε τι χρειάζεται να κουβαλά μαζί του κανείς πλήθος δεδομένων προσιτά σε κάθε υπάλληλο; Δε συνάδει με την αρχή της αναγκαιότητας; Άλλοι οργανισμοί ακόμη μηχανογραφούνται ενώ αλλού το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία κι όχι η ψηφιοποίηση. Ας μην εθελοτυφλούμε! Υπάρχουν προβλήματα σοβαρότατα όπως η εγχώρια ανταγωνιστικότητα, η αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου, η προάσπιση εθνικών συμφερόντων, η διαφθορά και ατιμωρησία κτλ και ασχολούμαστε με μία κάρτα επικίνδυνη και που ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί. Η επιμονή γι’αυτή χωρίς άλλες δομές και αλλαγές παραλληλίζεται με κάποιον που επιμένει ν΄αγοράσει βενζίνη ενώ δεν έχει αυτοκίνητο και προκαλεί σκέψεις πως εν μέσω οικονομικής κρίσης κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να περάσουν διάφορα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα.
Παρατηρούμε καθημερινά δικαιώματα εργαζομένων που χρειάστηκαν χρόνια και υπέρμετρους αγώνες για να θεσπισθούν να διαγράφονται εν μια νυκτί «λόγω κρίσης».Ομοίως πιστεύω προσπαθούν να περάσουν μέτρα που τύποις φαίνονται ακίνδυνα ή χρήσιμα ενώ πραγματικά εξυπηρετούν τα σχέδια κάποιων για έλεγχο στο μέλλον, όπως η επίμαχη κάρτα που αποτελεί προστάδιο τέτοιου μηχανισμού. Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε και το ενδεχόμενο της «μίζας» εταιριών μέσα σ’όλα τα μέτρα με κάρτες κι αριθμούς. Πριν μερικά χρόνια είχε εκδοθεί μια κάρτα με τον ειδικό εκλογικό αριθμό κάθε πολίτη που έως σήμερα δεν κατάλαβα σε ποιόν χρειάστηκε τελικά!!!
Μαζί με όσα προειπώθηκαν, πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως λειτουργεί το chip που θα φέρει. Δεν πρόκειται απλώς για ένα μέσο με τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων. Αντίθετα, με την τεχνολογία στην οποία στηρίζεται RFID (radio frequency identification, στα ελληνικά ονομάζεται ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) είναι ένας πλήρης μηχανισμός με πομπό, δέκτη και επεξεργαστή και λειτουργεί με αλλά και χωρίς μπαταρία ενεργοποιούμενος από τα σήματα που δέχεται και οι πληροφορίες που διαθέτει μπορούν κάθε φορά να τις επεξεργάζεται, να επανακωδικοποιούνται και να αποστέλλονται εκ νέου στην πηγή, να τροποποιούνται κτλ. Η βιβλιογραφία για τη νέα αυτή υπαρκτή και χρησιμοποιούμενη πλέον τεχνολογική δυνατότητα συνεχώς αυξάνεται. 
Ξεκίνησε η ιδέα από το κίνητρο για την ανεύρεση χαμένων παιδιών (απαγωγές, ομηρίες, εκβιασμοί κτλ.), συνεχίστηκε στα εμφυτευόμενα μικροτσίπ στα αιγοπρόβατα και βοοειδή. Παρομοίως στην ανωτέρω τεχνολογία βασίζονται τα νέα βιομετρικά διαβατήρια καθώς και οι νέες κάρτες ανάληψης μετρητών και πιστωτικές με τις οποίες οι περισσότερες τράπεζες αντικαθιστούν τις παλιές. 
(Αντί να οργανώσουν καλύτερα την πρόσβαση στους χώρους των ΑΤΜ όπου αναγκαστικά οι επιτήδειοι έπρεπε να τοποθετήσουν μηχανισμό για εξαπάτηση των πελατών και πλαστογράφηση της μαγνητικής κάρτας, επέλεξαν ν’αλλάξουν όλες τις κάρτες με αμφίβολα αποτελέσματα) Εννοείται είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν και γι αυτό τουλάχιστον διακηρύσσεται η χρήση τους, αλλά η ανάγνωση και ο επαναπρογραμματισμός των προσωπικών στοιχείων τους μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως με την κατάλληλη συσκευή, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το προσεχές μέλλον. 
Ο Lukas Grunwald, ερευνητής της εταιρείας DN-Systems, κατάφερε να αντιγράψει τις πληροφορίες από ένα βιομετρικό διαβατήριο σε ένα νέο chip που συμπεριφέρεται σαν διαβατήριο. Δεν είναι τυχαίο πως στη Γερμανία το λογισμικό της αντίστοιχης κάρτας πολίτη αποσύρθηκε σχετικά άμεσα ως τρωτό και έγινε σύσταση στους πολίτες να μην την χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας. ενώ στην Αγγλία μετά από χρόνια συζήτησης για την εφαρμογή τελικά αναβλήθηκε η χρήση της, προς το παρόν τουλάχιστον. 
Αντί να τους μιμηθούμε στα καλά τρέχουμε πρώτοι να υιοθετήσουμε αδοκίμαστα πράγματα. Και βέβαια δεν πρόκειται να υπάρξει τέλειο λογισμικό. Άτρωτο σύστημα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται, είναι πασίγνωστο στον κόσμο της Πληροφορικής.
Σκεφτείτε να πίνετε καφέ και κάποιος σε διπλανό τραπέζι να «διαβάζει» τις κάρτες σας στην τσέπη σας. Κι αν αυτό το θεωρήσει κάποιος σενάριο ταινίας, ας αναλογιστεί την ποικιλία και σοβαρότητα των θεμάτων που αναφύονται έστω, όχι μόνο από τον οποιοδήποτε, αλλά και από τα αρμόδια όργανα (πχ. ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων, ασφαλείας, ψηφιακής ενοχοποίησης, φυσικής κλοπής, υποκλοπής, παρακολούθησης, ανατροπής του τεκμηρίου αθωότητος κτλ.) Η βιομηχανία των RFID οραματίζεται την ενσωμάτωσή τους παντού. Ήδη χρησιμοποιούνται για σήμανση αγαθών και διαχείριση τροφοδοσιών και αποθηκών, για πρόσβαση σε κτήρια, για την ακινητοποίηση αυτοκινήτων, για πληρωμή διοδίων, σε λειτουργία βιβλιοθηκών, κινητά, ανίχνευση με δορυφόρο κτλ. Γιατί πρέπει και ο άνθρωπος να κουβαλά κάτι τέτοιο με τη μορφή κάρτας ή αλλιώς;
Επιβάλλεται να εκθέσουμε κάτι ακόμα που προφανώς δεν αφορά στον καθένα λόγω σεβαστών προσωπικών πεποιθήσεων αλλά οφείλει να μας προβληματίσει όλους, διότι είναι εξίσου σημαντικό πιστεύω. Εξάλλου, οι απλοϊκές ή «τραβηγμένες» ενδεχομένως κατά καιρούς αντιδράσεις κάποιων δεν αναιρούν από μόνες τους την αλήθεια του πράγματος σχετικά με την κάρτα του πολίτη και ό,τι συναφές.
Ο πλέον αδιάφορος ή άπιστος άνθρωπος αν σκεφτεί πως ένα βιβλίο (η Αποκάλυψη του Ιωάννη) που γράφτηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια μιλά για τον αριθμό (666) που συναντά σήμερα παντού θα παραξενευτεί με την επιμονή στη χρήση του. 
Ήδη στη λεγόμενη φοροκάρτα προτιμήθηκε, ανάμεσα σε άλλα που μπορούν να επιτελέσουν την ίδια λειτουργία, το σύστημα barcode EAN-13 που έχει το παραπάνω νούμερο με τη μορφή των 3 οριοθετητών του γραμμωτού κώδικα χωρίς η ύπαρξή του να είναι αναγκαία ή να παρουσιάζει κάποιο τεχνικό πλεονέκτημα. 
Ακόμη όμως κι αν δεν το έχει η κάρτα του πολίτη μπορεί όπως είδαμε στην προηγούμενη παράγραφο να προστεθεί ανά πάσα στιγμή με τον κατάλληλο επαναπρογραμματισμό εξ απόστασης. Η θρησκευτική συνείδηση και οι ατομικές ελευθερίες της πλειονότητας ή μη οφείλουν να γίνουν σεβαστές όπως γίνονται σεβαστά μικρότερα θέματα μειονοτήτων και μάλιστα συχνά ακροβατώντας στα όρια της συνταγματικότητας. 
Στην Αγγλία ήταν αρκετές 10.000 υπογραφές για την αναστολή της επιβολής της αντίστοιχης κάρτας του πολίτη αλλά στην Ελλάδα δεν έχει κανείς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όπως φαίνεται! Αλλά κι αν ποτέ δεν προστεθεί ο παραπάνω αριθμός που έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική πίστη πολλών, η χρήση της κάρτας ηλεκτρονικά παντού οδηγεί σε καθεστώς παρακολούθησης και δουλείας αντίθετο όχι μόνο με το σύνταγμα αλλά και την ίδια την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και πάλι. Ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος και πρόσωπο κι όχι αριθμός και αντικείμενο επεξεργασίας με σκοπό τον πλήρη ψυχοσωματικό του έλεγχο και τη θεμελίωση μιας οργουελικού τύπου «δημοκρατικής δικτατορίας». 
Εκτός όλων αυτών, τα προσωπικά μας δεδομένα είναι διάσπαρτα στους διάφορους υπολογιστές των υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε. Δεδομένης της συμβατότητας μεταξύ τους είναι δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να έχουμε ένα πλήρες προφίλ για κάθε πολίτη. 
Σ’ αυτή τη δυνατότητα βασίζεται η διασύνδεση μεταξύ των Εθνικών Συστημάτων Πληροφοριών και της μονάδος τεχνικής υποστήριξης που εδρεύει στο Στρασβούργο σε υλοποίηση των συμφωνιών Σένγκεν. Απομένει η έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και την πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για κάποιον πολίτη και πολλές μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. 
Πρόκειται για φακέλωμα γιγαντιαίων διαστάσεων και μάλιστα από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, που ήδη ισχύει αλλά όχι στην πλήρη ανάπτυξή του.(Και να μη ξεχνάμε πως το κοινοτικό δίκαιο είναι υπέρτερο του εθνικού). Μετά απ’αυτό η αυτοδιάθεση των πληροφοριών είναι ένα χαμένο δικαίωμα. Τα δεδομένα της ζωής μας θα ταξιδεύουν σε άγνωστες ατραπούς είτε το γνωρίζουμε είτε όχι και ανεξάρτητα από το δικαίωμα που δίνεται σήμερα από το νόμο για αντιρρήσεις ή ανάκληση της συγκατάθεσής μας στην όποια επεξεργασία αφού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ήδη αργά (αυτονόητο πως μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να έχει αναδρομικότητα) και πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δικαίωμα ουτοπία. Έχει ειπωθεί χαρακτηριστικά πως από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων έπαψαν να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Για τα παραπάνω αρκεί η χρήση μιας ηλεκτρονικής πολυκάρτας παντού, σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ακόμη και χωρίς «τσιπάκι», και τα πράγματα υπεραπλουστεύονται. Συναλλαγές, πίστωση, ιατρικό ιστορικό, βιβλιάριο υγείας, τηλεκάρτα, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κτλ και μόνο τίμημα η ελευθερία.
Εξειδικεύοντας κάπως τα παραπάνω, είναι αναγκαίο να πούμε πως το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των πληροφοριών είναι η δυνατότητα του καθενός να αποφασίζει μόνος του σχετικά με την αποκάλυψη και τη χρήση των προσωπικών του στοιχείων και αποτελεί έκφραση του γενικού δικαιώματος της ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ολοφάνερα αντιτίθεται σ’αυτό η κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι δε γνωρίζουν ποιος, που, πότε, τι και με ποιο τρόπο γνωρίζει γι’αυτούς. Επιπρόσθετα, τα δεδομένα με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές δυνατότητες αποδεσμεύονται από τον αρχικό σκοπό που έχουν συλλεγεί και συνεπώς η διάκριση σε προσωπικά και μη είναι συμβατική αφού όλα ανάλογα με το σκοπό χρήσης γίνονται εν δυνάμει εμπιστευτικά και επικίνδυνα για το άτομο. 
Με σύνθημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη κτλ. η Συνθήκη Σένγκεν ορίζει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά. Είναι απαραίτητο εν συντομία να υπογραμμίσουμε μερικά όπως τα αρ.1-55 του σχετικού Κανονισμού με τα οποία νομιμοποιείται το φακέλωμα, ο άνθρωπος με τη διαφορετικότητά του και τις ιδιαιτερότητές του υποβιβάζεται σε αντικείμενο συλλογής πληροφοριών, καταργείται το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής και το δικαίωμα του ατόμου στη μόνωση και ανωνυμία, παρεμποδίζεται η δυνατότητα γνωστοποίησης στους πολίτες των στοιχείων τους που απετέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας (αρ.41παρ.4,αρ.42 του Κανονισμού), καλλιεργείται κλίμα καχυποψίας και ενοχοποίησης των πολιτών ακόμη και των προθέσεων (αρ.5 παρ.1 περιπτ.δ’ και ε’ και αρ.25,40 της Συνθήκης), κατατάσσονται οι πολίτες σε ήσυχους και ανεπιθύμητους (αρ.5,25 της Συνθήκης και αρ.24 του Κανονισμού), εκχωρείται δικαίωμα παρακολούθησης και εντός των συνόρων μιας χώρας χωρίς την προηγούμενη έγκρισή της (αρ.40 της Συνθήκης) και τέλος ανατροπή του τεκμηρίου αθωότητας. 
Σε περίπτωση ενοχοποίησης κάποιου εναπόκειται στον ίδιο η απόδειξη της μη ενοχής (αρ.25, 40 της Συνθήκης και αρ.24 του Κανονισμού). Δηλαδή επιτρέπεται προφυλάκιση χωρίς ανάκριση προηγουμένως. Τί θα εμποδίζει τη φυλάκιση αθώων αφού δε θα μπορούν να διαψεύσουν τα στοιχεία που εν αγνοία τους θα περιέχονται στο τσιπ της προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας τους; Οι δικονομικές μας εγγυήσεις γράμμα κενό, λοιπόν! 
Περιττό να αναφέρω τώρα και την πιθανότητα ατομικών περιπτώσεων κακόβουλης παραποίησης στοιχείων και εγκληματικής ενέργειας. Ακόμη, όμως, κι αν υποθέσουμε πως όλα λειτουργούν και θα λειτουργούν καλώς προς το συμφέρον των πολιτών παρά τους ασθενείς φραγμούς που θέτει το δίκαιο της πληροφορικής, όπως ήδη αποδείξαμε, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα: Ποιος ή ποιοι θα διενεργούν τους ελέγχους ή αυτοελέγχους και θα έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο; 
Υπάρχει τρόπος ν’αντιμετωπιστεί η διαφθορά κρατικών λειτουργών; Ας θυμηθούμε τον Andre Passeron, ο οποίος εξέφρασε το φόβο πως στον αυριανό κόσμο που θα κυριαρχείται από τους Η/Υ μια συνομωσία των προγραμματιστών θα είναι πιο επικίνδυνη από τους στρατηγούς της παλιάς εποχής. Και αφήνουμε τελείως την ανάλυση για βάσεις DNA και τη Συνθήκη Prum. Μέσα σε κλίμα τρομολαγνείας, υπαρκτής και μη, έχουμε εφησυχάσει κι αφήσαμε τρίτους να μεριμνούν για «χάρη μας».
Σήμερα, επομένως, δεν πρέπει να φοβόμαστε την τρομοκρατία αλλά την εξουσία που αντιδρά στην τρομοκρατία μετατρέποντας τη δημόσια ψευδοασφάλεια σε αυτοσκοπό και καταστρατηγώντας ελευθερίες κι εγγυήσεις που αποκτήθηκαν με αίμα.
Συμπερασματικά, το όλο εγχείρημα είναι πολύ ύποπτο, ιδίως με τον τρόπο και το χρόνο που προωθείται, δεν έχει ενημερωθεί ή πειστεί κανείς για την αναγκαιότητά της κάρτας και για όλους αυτούς τους λόγους (θρησκευτικής συνείδησης, ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και προστασίας των ατομικών ελευθεριών κτλ.) πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αν και μπορεί να εξυπηρετήσει, οτιδήποτε παρεμφερές δεν έχει καμιά θέση στη ζωή μας επειδή το τίμημα της όποιας επιπλέον άνεσης είναι δυσανάλογα υψηλό, η ίδια η ουσία του ανθρώπου, η ελευθερία.
Σωτήριος Δαραμάρας Νομικός









ethnika themata

Ο Παυλόπουλος κάλεσε τον Πούτιν στην Ελλάδα -Τι συζήτησαν οι δύο πρόεδροι


Ο Παυλόπουλος κάλεσε τον Πούτιν στην Ελλάδα -Τι συζήτησαν οι δύο πρόεδροι
Η Ελλάδα θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικούκρατους και του ρωσικού λαού στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.
«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα .Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.
Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.






ethnika themata

Κάλεσμα Φώφης, για τη δημιουργία νέας παράταξης...



...τύπου «Ελιάς»...
Στη δημιουργία μιας παράταξης τύπου ιταλικής Ελιάς καλεί η Φώφη Γεννηματά, τα κόμματα και τις δυνάμεις που εκφράζονται από τις απόψεις της...
ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από τη δημοκρατική παράταξη και την κεντροαριστερά, με άρθρο της στα ΝΕΑ.

Η κυρια Γεννηματά προτείνει ο αρχηγός της νέας αυτής παράταξης να εκλεγεί από τη βάση τον ερχόμενο Μάιο και να έχει προηγηθεί ιδρυτική συνδιάσκεψη και προγραμματική συνδιάσκεψη τον Μάρτιο. Η διάσκεψη αυτή θα αποφασίσει το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας κατά την πρόταση της κυρίας Γεννηματά.

Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα θα διατηρήσουν την αυτονομία τους διευκρινίζει, ενώ το μητρώο των συμμετεχόντων στην εκλογή του νέου αρχηγού θα είναι ανοιχτό μέχρι και την ημέρα της εκλογής του. 

«Αρκετά με τους μικροεγωισμούς στο χώρο της δικής μας παράταξης, είναι η ώρα της ευθύνης, των υπερβάσεων και των αποφάσεων, είμαστε πολλοί που μαζί μπορούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ προσθέτει πως η λύση για τη χώρα δεν βρίσκεται στην παλιννόστηση της δεξιάς ούτε σε μέτωπα που διχάζουν.





nonews news

Σε θέση μάχης για το νέο Aσφαλιστικό...


ΓΣΕΕ

Σε νέα συγκέντρωση, σήμερα, στις 12.00 στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή καλούν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς απέναντι στις...
αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ απεργία για τις 4 Φεβρουαρίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης, η οποία όπως υποστηρίζεται οδηγεί στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

«Το νομοσχέδιο θα είναι ακόμα χειρότερο»

Η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της αναφέρει ότι η «μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα» και «ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς μεσολαβεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Επίσης, τονίζεται ότι οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

«Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και στέλνει το μήνυμα ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε» και ότι «το σχέδιο για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ








nonews news

Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση...



Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε στη...
συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ). Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι». 

Ο υπουργός τόνισε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 360 ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό». 

Επανέλαβε πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης πως αν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό ο κύριος Μητσοτάκης θα την έχει.




nonews news

Για πρώτη φορά ...


Για πρώτη φορά θα μιλήσει πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής στη Βουλή των Ελλήνων...θα μιλήσει πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής στη Βουλή των Ελλήνων...
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, θα μιλήσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Είναι η...
πρώτη φορά , που πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής θα απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Ομήρου φθάνει την Τρίτη στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη , έπειτα από σχετική πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση.



Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,ενώ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Βούτση και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.


Ο κ. Ομήρου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και σχηματισμών, της Νέας Δημοκρατίας , Κυριάκο Μητσοτάκη, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , Φώφη Γεννηματά, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα, του Παταμιού , Σταύρο Θεοδωράκη, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , Πάνο Καμμένο και της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.






nonews news

«Λουκέτο» στη Softex: Κλείνει το εργοστάσιο - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι



Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει στο εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση των 
περίπου 200 εργαζομένων. Η απόφαση της πολυεθνικής Bolton Group ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας.

Τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση ξεκίνησαν μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. Και τούτο διότι εκτός από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη γραμμή παραγωγής, θέμα αποτέλεσε και η πολύ χαμηλή αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές.

Η μητρική εταιρεία αποφάσισε ως εκ τούτου να κλείσει την μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία προϊόντων χάρτου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», αναφέρει στην ανακοίνωση του.




taxalia

Οι Αλβανοί άρπαξαν ελληνικά εδάφη...

ximar


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κλέβει ελληνικά εδάφη της Χειμμάρας και τα δίνει σε δικούς του συγγενείς και φίλους.
Όλη η Χειμάρρα δέχεται επιθέσεις από την Αλβανία, πράγμα που γινόταν πάντα αλλά τώρα είναι πιο έντονα τα πράγματα.
Η κυβέρνηση της Αλβανίας διώχνει Έλληνες από τα εδάφη τους και βάζει Αλβανούς να κάνουν επιχειρήσεις χωρίς την άδεια των πραγματικών ιδιοκτητών, με πλαστογραφίες και έτσι εξαφανίζε σιγά σιγά κάθε ελληνικό στοιχείο.
Στο παραθαλασσίο μέρος της Χειμάρρας και συγκεκριμένα στο Κυπαρό η αλβανική χωροταξική υπηρεσία έχει πάρει πολλά εδάφη τα οποία καταλήγουν σιγά σιγά σε ξενοδοχειακές μονάδες και κέντρα διασκέδασης.
Το μέρος αυτό έχει χαρακτηριστεί από εκείνους, Αλβανική Ριβιέρα.
Ακόμα ο Ράμα χωρις να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των χωραφιών, των ελαιώνων, έβαλε μπουλντόζες και άρχιζε να ξεριζώνει τα πάντα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μίλησε για τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας και είπε: «Εχουν πάρει τα κτήματα των Χειμαρραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Ατομα που έφερε από τις Αλπεις ο Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο».
O Mπερίσα απάντησε λέγοντας: «Εχω δουλέψει προγραμματισμένα και στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει μόνο Λάμπηδες». Λάμπηδες είναι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Χειμάρρας.
Τέλος αυτό το σχέδιο έχει προγραμματιστεί έδω και 25 χρόνια από τους Αλβανούς οι οποίοι το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σβήσουν ότι Ελληνικό έχει απομείνει από την Βόρεια Ήπειρο και με χυδαίο τρόπο μάλιστα, έτσι ώστε να κάνουν μεγαλύτερη την Αλβανία.
Στόχος τους είναι ακόμα και να αυξάνουν τις περιουσίες τους, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αφήσουν όλους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες χωρίς σπίτι ή κάποιο ακίνητο στο όνομα τους.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα πρέπει να πάει έναντια σε αυτούς που θέλουν "καταπατήσουν Έλληνες και Ελληνικά εδάφη.







voice news

Έρχεται το κραχ! Κατέρρευσε η Wall Street…

wallstreet

391, 86 μονάδες έχασε την Παρασκευή ο Dow Jones Industrial Avevrage, χάνοντας 2,39%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη.
Η κατακόρυφη πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού προκάλεσε αναστάτωση κι αμέσως σε κατάσταση πανικού ξεκίνησε το sell-off. Τότε, την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, ο Dow Jones είχε απώλειες 2,84%, χάνοντας 469,68 μονάδες.
Ταυτόχρονα, έκλεισαν με ζημιά κι ο S&P, ο οποίος υποχώρησε κατά 41,57 μονάδες(2,16%) αλλά κι ο Nasdaq Composite, που έκλεισε με ζημιά 126,59 μονάδων (2,794%).
Κάτω από τα χαμηλά του Αυγούστου 1,867 μονάδων, υποχώρησε ο S&P 500, με συναλλαγές πάνω από 3% χαμηλότερα ως το μεσημέρι. Ο Dow έδειξε έπεσε επίσης, έχοντας ζημιά μεγαλύτερη του 3%, χάνοντας πάνω από 500 μονάδες. Ο σύνθετος Nasdaq έχασε περισσότερο από 4% κατά την ίδια περίοδο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο πανικός και συνεπώς και οι πωλήσεις υποκινήθηκαν από τη διαρκή πτώση, σχεδόν 6% που παρατηρήθηκε στο αργό πετρέλαιο, το οποίο πλέον έχει κατρακυλήσει στα 30% δολάρια το βαρέλι. Μάλιστα το επενδυτικό άγχος που εμφανίστηκε στην ηπειρωτική Κίνα, επιδείνωσε την κατάσταση. Αποτέλεσμα ήταν να έχει και Shanghai Composite απώλειες 3,6%.







voice news

Προκαλεί την Αμερική η Τουρκία...

ustur

 Ο Δήμαρχος της Άγκυρας, Ibrahim Melih Gokcek, απαίτησε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ να εγκαταλείψει την Τουρκία, γιατί εξέφρασε την άποψη του σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις στη χώρα.
Ο πρέσβης είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για την κράτηση Τούρκων Ακαδημαϊκών που κατήγγειλαν δημόσια στρατιωτικές ενέργειες εναντίον Κούρδων μαχητών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, οι επιστήμονες είχαν υπογράψει αίτηση πριν μία εβδομάδα, με την οποία ζήτησαν να τελειώσουν οι βιαιότατες επιθέσεις της Άγκυρας κατά των Κούρδων, οι οποίες έχουν αιματοκυλήσει την περιοχή.
«Είσαι λανθασμένη επιλογή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, να γυρίσεις στη χώρα σου. Θα είναι καλύτερα αν ένας νέος πρεσβευτής αν έρθει ένας νέος πρεσβευτής που μας γνωρίζει. Όταν προσπαθούμε να φέρουμε το επίπεδο των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων στο υψηλότερο επίπεδο, προσπαθείς να κάνεις το τουρκικό έθνος εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε ο δήμαρχος της Άγκυρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, συνεχίζοντας να προκαλεί.
Τόνισε μάλιστα πως δεν ήταν σοφό το να ανεχθεί, όπως δηλώνει ο ίδιος, “τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτών”.






voice news

Φρίκη! Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρούς από επίθεση της Αλ Κάιντα... (Βίντεο και Εικόνες)

mprk
 Αιματηρή επίθεση από την οργάνωση της Αλ Κάιντα εξελίχθηκε τα ξημερώματα, στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid, στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου.
Οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τους 20, ενώ άλλα 33 άτομα ήταν για ώρες σε ομηρία, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο υπουργός της κυβέρνησης Κλεμέν Σαγουαντούγκου.
Την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).
mmprk

Η επίθεση εξελίχθηκε περίπου λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα (4:00 το πρωί τοπική ώρα) και σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας, την επίθεση πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές με αυτοκίνητα βόμβες, ενώ οι μασκοφόροι που εισέβαλαν στην συνέχεια στον ξενοδοχείο, στόχευαν κυρίως λευκούς ανθρώπους.
Είναι η πρώτη φορά που τζιχαντιστές χτυπούν την Ουαγκαντούγκου, ενώ στοχοποιήθηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, λόγω των υψηλών προσώπων που φιλοξενεί, κυρίως από τις δυτικές χώρες, όπως μέλη των Ηνωμένων Εθνών.
htlk
Παράλληλα, το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται συχνά και από τα γαλλικά στρατεύματα, που συμμετέχουν στην επιχείρηση Μπαρχάν, που έχει ως στόχο τζιχαντιστές.
 tzmpo
Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, εισέβαλαν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες στην αίθουσα αναμονής του ξενοδοχείου, η οποία είχε τυλιχτεί στις φλόγες και συνέχισαν την επιχείρηση.
Τώρα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κρυφή συνεργασία μεταξύ Αμερικής και Γαλλίας, για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επίθεση.
hotl

Δείτε τα βίντεο από την ώρα της επίθεσης:






Δείτε άλλα βίντεο από τοCNN  εδώ .




voice news

Απειλεί την Ελλάδα η Αυστρία...

austria



 Σε απειλές για της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, προέβη η Εσωτερικών της Αυστρίας, η αποφάσισε να εκφράσει διαφορετική άποψη από την επίσημη της αυστριακής καγκελαρίας.
Θέλοντας να κερδίσει λίγες ψήφους παραπάνω, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος στην κυβέρνηση, απαίτησε από την Ελλάδα την διασφάλιση των συνόρων της με την Τουρκία, προκειμένου να περιοριστεί η εισροή μεταναστών. Πρόσθεσε πως ένα ανάγκη πρέπει να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το Πολεμικό Ναυτικό. Αν λοιπόν δεν πράξει η Ελλάδα σύμφωνα με τα λεγόμενα της, απαίτησε ευθαρσώς την αποβολή της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν.
Αντίθετη λοιπόν ήταν η άποψη του Λαϊκού Κόμματος, συγκριτικά με την Αυστριακή καγκελαρία, καθώς όπως έκανε γνωστό, είναι διατεθειμένο να ζητήσει και τον περιορισμό των μεταναστών στη χώρα.
Σε διημερίδα του κόμματος στο Μπαντ Λεονφέλντεν της Άνω Αυστρίας, το Λαϊκό Κόμμα ξεκαθάρισε την πρόθεση να επιτρέψει μεσοπρόθεσμα την υποβολή αιτήσεων για χορήγηση ασύλου, αλλά μόνο στα hot spots που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα ο αντικαγκελάριος κι αρχηγός του κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, απαιτεί το καθορισμού ενός ανώτατου ορίου, στον αριθμό υποδοχής μεταναστών στην χώρα.
Θέτοντας το προσφυγικό στην πολιτική του ατζέντα, το Λαϊκό Κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της Αντιπολίτευσης, τα ποσοστά του οποίο ανέβηκαν μέχρι και 30% στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του ομόσπονδου κρατιδίου της Άνω Αυστρίας αλλά και του δήμου Βιέννης.




voice news

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ


ΠΟΛΕΜΟΣ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…
Ο Gerald Celente Αποκαλύπτει και Προειδοποιεί….
Για την οικονομική ύφεση και ποιες είναι οι ελίτ που σκοπεύουν να αποσπάσουν την προσοχή των μαζών…
7

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ -30 ΒΑΘΜΟΥΣ !!


z3
Ο χιονιάς »THE BIG ONE» θα εισβάλλει στην Ελλάδα από τη Κυριακή ως και τη Τρίτη, ωστόσο μαζί με τον χιονιά, θα έρθει και ένα ιστορικό πολικό ψύχος που μόνο εδώ στο Greek-Weather.Org προβλέψαμε πρώτοι πριν 2 εβδομάδες.
Το ψύχος αυτό θα κρατήσει για μία τουλάχιστον εβδομάδα με θερμοκρασίες ακόμα και -30 βαθμών Κελσίου ακόμα και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ιδιαίτερα τη νύχτα της Τρίτης και της Τετάρτης όπου φαίνεται να επικρατεί ξαστεριά, ενώ ο συνδυασμός χιονοσκεπούς εδάφους σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας μας, θα βοηθήσει τη θερμοκρασία να πέσει ακόμα περισσότερο, ενώ θα σημειωθεί και πανίσχυρο παγετός.
Ενδεικτικά τη νύχτα της Τρίτης η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -15 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -7 με -9 βαθμούς και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -6 βαθμούς.
x1
Ωστόσο τη νύχτα της Τετάρτης η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο. Η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -20 βαθμούς και σε ορεινά τμήματα κάτω και από τους -30 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 με -15 ίσως και -20 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -5 με -20 βαθμούς ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς και -15 στα ορεινά τμήματα.
x2

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Η Γερμανία στα Δίχτυα των ΗΠΑ… Η Μέρκελ Ακολουθεί Εντολές της Ουάσινγκτον!


ΜΕΡΚΕΛ
Το ΝΑΤΟ ασκεί πιέσεις για αυξήσεις του αμυντικού προϋπολογισμού μεταξύ των κρατών μελών της, καθώς και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ευρώπη… Αυτό το Γεγονός διατηρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενέκρινε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας…
Η Μέρκελ δεν διευκρίνισε που ακριβώς θα δαπανηθούν αυτά τα χρήματα… Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Γερμανία συμφωνεί με στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ, οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να στρέφονται κατά της Ρωσίας. Η κίνηση αυτή έχει εγκριθεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο ως αποτέλεσμα της πίεσης των ΗΠΑ.
«Πρέπει να έχουν μια λογική, υψηλής ποιότητας συμβολή έτσι ώστε οι άλλοι – και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού – να είναι έτοιμη να ενωθούν μαζί μας «, δήλωσε η Μέρκελ.
Η δήλωση αυτή έδειξε ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να οργανώσει τις αμυντικές της δαπάνες χωρίς συντονισμό με την Ουάσιγκτον.
Έτσι, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει άμεση σχέση με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ζητήσει επανειλημμένα από όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τους στρατιωτικές τους προϋπολογισμούς έως 2% του ΑΕΠ.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 25 δις ευρώ,

ΜΕΓΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΕΓΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Π. ΑΒΡΑΑΜ 14-12-2015
Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που έρχονται σύμφωνα με τις προφητείες είναι πλέον πολύ κοντά…

Η Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση Προ Των Πυλών


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ… ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ… ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ… ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
1
2
3
4
Peter Schiff: Πώς Οι Ομοσπονδιακοί σκοτώνουν την παγκόσμια οικονομία
5
6