Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ένοπλες Δυνάμεις και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων


Στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, διαμορφώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Το Εθνικό Πλαίσιο
Προσόντων είναι ένα πλαίσιο ταξινόμησης των προσόντων, δηλαδή όλων των τίτλων που κατέχει ο κάθε πολίτης. Με την ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων διασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού εργαλείου μέσω του οποίου μπορούν να περιγραφούν και να αποτιμηθούν όλοι οι τίτλοι σπουδών, οι οποίοι απονέμονται στην Ελλάδα. Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των προσόντων από την πρωτοβάθμια έως την ανωτάτη εκπαίδευση.

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας



Ο Ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας του ΚΥΣΕΑ.
Η ανακοίνωση για την πλήρωση της νέας αυτής, κρίσιμης θέσης θα γίνει εντός των ημερών.

KAΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ F35 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΠΟΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ 

ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΔΙΜΕΡΗΣ ΚΡΙΣΗ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ.

Τους έπιασαν «επί το έργον» στην Εύβοια! Εμπρηστές προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική περιοχή




Εμπρηστές που σκόπευαν να βάλουν φωτιά κοντά σε δασική περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς πρόλαβαν Αστυνομία και Πυροσβεστική με την πολύτιμη βοήθεια ενός 46χρονου φύλακα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής, ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος για την ασφάλεια ως ιδιώτης, των οικισμών Σκροπονερίων και Βουλευτικών στον Δήμο Ανθηδώνος παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στην περιοχή.

"Παραλήρημα" Με Απειλές Του Τούρκου Αντιπροέδρου

Σε νέες απειλές Ελλάδας, Κύπρου και οποιουδήποτε εμποδίσει τα γεωτρύπανα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία διά στόματος του αντιπροέδρου της, Φουάτ Οκτάι.

Νέο Εκλογικό Νόμο Και Μεταφορά Του ΕΝΦΙΑ Στους Δήμους Εξαγγέλλει Ο Π. Θεοδωρικάκος




Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «κατοχυρώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων να ψηφίζουν από την χώρα στην οποία βρίσκονται»
Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης επανέλαβε την δέσμευση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, για να μην γίνουν οι επόμενες εκλογές με την «απλή αναλογική» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Επίσκεψη Του Μάκη Βορίδη Στο Εβραϊκό Μουσείο (Εικόνες)



Επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, μετά τη δήλωσή του πριν από περίπου 10 ημέρες ότι «ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», με αφορμή το δημοσίευμα της Jerusalem Post το οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό εξαιτίας του αντισημιτικού του παρελθόντος.

Φεύγουν από τα τουρκικά ναυπηγεία και πηγαίνουν στο Νεώριο Σύρου -Σημάδια ανάκαμψης

Μετά από πολύχρονο μαρασμό,ο τομέας της ναυπηγοεπισκευαστικής στην Ελλάδα δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας


Καταδίωξη με πυροβολισμούς αναστάτωσε γύρω στις 12:00 της Δευτέρας περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί που διαπίστωσαν ότι ένα όχημα που είδαν να κυκλοφορεί, είχε αναφερθεί ως κλεμμένο, έκαναν σήμα στον οδηγό του για να σταματήσει για έλεγχο.

Τέλος στους ποινικούς κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ: Όλες οι αλλαγές άρθρο κατ' άρθρο




Η νέα κυβέρνηση τους παγώνει έως τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά τους αλλάζει - Φρένο στην αποφυλάκιση τρομοκρατών, εγκληματιών και απατεώνων - Όπως βγήκε ο Φλώρος, θα έβγαζαν τη 17Ν, τον Ριζάι, τον Κορκονέα και... όλους τους ποινικούς - Κακούργημα και πάλι η δωροδοκία-δωροληψία για το Δημόσιο αλλά και η κατοχή μολότοφ

K. Kαραμανλής: Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για το Άκτιο - Αμβρακία


"Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο για τα διόδια της Αττικής Οδού"

«Κρίσιμος παράγοντας για να ξεπεράσουμε την κρίση είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα πποδομών, δημόσιο και ιδιωτικό. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον όλων, όχι των λίγων». Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

ΗΠΑ και Κύπρος - Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!





Το Σάββατο συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή, που οδήγησε στην κατοχή του 40% περίπου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ισλαμική Τουρκία. Είχε προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου της Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν ένας ξεροκέφαλος παπάς, που πίστευε πως ήταν μεγάλος και τρανός και ηγείτο μίας χώρας μικρής, για την οποία ο ίδιος πίστευε πως ήταν ο ομφαλός της γης. Απέναντί του είχε ένα σκληρό Αμερικανό διπλωμάτη, χωρίς το παραμικρό συναίσθημα για οποιονδήποτε, τον περίφημο Χένρι Κίσιγκερ.


Η Τουρκία θα ανταποδώσει, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως ενδεχόμενες κυρώσεις θα ήταν απαράδεκτες.

«ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ»

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον,
λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

Δήλωση πρέσβη ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Μόνο στο Ιόνιο & στην περιοχή δυτικά της Κρήτης δεν αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία»…




Με μία δήλωση-βόμβα σε συνέντευξή του σε πρωινή εφημερίδα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επανέρχεται μετά τις περίφημες δηλώσεις του για «win-win» συμφωνίες με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως «Οι μόνες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα χωρίς αμφισβήτηση, για έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εν προκειμένω, είναι το Ιόνιο και η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης»!

F-35

Η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν κοινή εκπαίδευση στα μοντέλα F-35 με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου στις αλλαγές καυσίμων.

Τουρκία: Κοιτάζει προς Ευρώπη για μαχητικά επόμενης γενιάς μετά το άκυρο των ΗΠΑ στα F-35 [pics]


Τουρκία

 Τουρκία μετράει τις «πληγές» της μετά το οριστικό τέλος που έβαλαν οι ΗΠΑ στην παράδοση και στο πρόγραμμα ανάπτυξης των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, με την Άγκυρα να εξετάζει τις εναλλακτικές της.

‘Αμεσα η έκδοση άδειων εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη, δηλώνει η Λευκωσία



Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει άδειεςεκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Πως μπόρεσε ο Ερντογάν να αλλάξει τον προσανατολισμό της Τουρκίας


Πως μπόρεσε ο Ερντογάν να αλλάξει τον προσανατολισμό της Τουρκίας, Σταύρος Λυγερός

Πώς είναι δυνατόν η ιδεολογική οπτική και το προσωπικό πολιτικό συμφέρον ενός ηγέτη, του Ερντογάν, να μπορούν να επιφέρουν μία τόσο μεγάλη στροφή στον γεωπολιτικό προσανατολισμό της Τουρκίας; Μετά από δεκαετίες πρόσδεσης στη Δύση, οι οποίες διαμόρφωσαν αντιλήψεις, επιρροές και συμφέροντα, γιατί δεν υπήρξαν ισχυρές αντιστάσεις από τις εκεί παραδοσιακές άρχουσες ελίτ;

Προς νέα Πενταμερή - Με σημαία τη συνομοσπονδία η τουρκική πλευρά



 
Μόνο μοντέλο συνομοσπονδίας συζητά η Άγκυρα στο Κυπριακό και αυτό θα το καταστήσει σαφές και στην άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη. Η Τουρκία θα προσέλθει στη σύναξη αυτή, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο καταθέτοντας τη μοναδική επιλογή την οποία συζητά, επικαλούμενη τις "νέες ιδέες", που έχει ζητήσει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Την ίδια ώρα, μέσα από την τακτική κλιμάκωσης της έντασης στη θάλασσα, θα επιχειρήσει να επιβάλει στην ατζέντα και το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Το Ισραήλ είναι "η μόνη χώρα στον κόσμο η οποία σκοτώνει Ιρανούς..."



Το Ισραήλ είναι «η μόνη χώρα στον κόσμο η οποία σκοτώνει Ιρανούς», δήλωσε ισραηλινός υπουργός, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Βρετανίας και του Ιράν στον Κόλπο. Ο υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας της κυβέρνησης του Λικούντ, ο Τσαχί Χανέγκμπι, αναφερόταν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία, στα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική Συρία.



Υπουργοί της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στο Παρίσι σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η στήριξη περισσοτέρων κυβερνήσεων στον υπό συζήτηση ad hoc μηχανισμό για τη διαχείριση της κρίσης που συνεχίζει να προκαλεί το ζήτημα των διασώσεων μεταναστών στη Μεσόγειο.

Εντός Αττικής ο Κορυδαλλός...



 ...λέει ο πράσινος αστυνόμος. 
Και προαναγγέλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας.
BINTEO...
 "Δεν υποφέρει η χώρα από καταπάτηση δικαιωμάτων, αλλά από ασφάλεια", είπε στην βουλή. Ο Χρυσοχοϊδης που έκανε σχέδια επί χάρτου, εντός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε κι άλλα. Για τις φυλακές, την αστυνόμευση, τον σωφρονισμό και την μετανάστευση, την οποία και χαρακτήρισε "εθνικό θέμα".

ΕΝΦΙΑ, 120 δόσεις για… όλους και 15 φοροελαφρύνσεις – Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι


Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο των φορολογικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ από 35 έως 311 ευρώ.
Πόσα λιγότερα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ποιες αλλαγές έρχονται στις 120 δόσεις.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Σαλβίνι: «Ως εδώ – Δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνο το Βερολίνο και το Παρίσι»


Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για τη μεταναστευτική πολιτική, «αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες» στο πρόβλημα αυτό, όπως η Ιταλία και η Μάλτα, εκτιμά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι σε μια επιστολή που απευθύνεται στον Γάλλο ομόλογό του, Κριστόφ Καστανέρ.

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αίγυπτο για τρεις ακόμα μήνες

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για τρεις ακόμη μήνες παρέτεινε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, έχοντας λάβει την έγκριση και από το κοινοβούλιο της χώρας.

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν 17 υπόπτους για κατασκοπεία που δρούσαν για λογαριασμό της αμερικανικής CIA και ορισμένοι εξ αυτών καταδικάστηκαν στην ποινή του θανάτου, μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ σήμερα.

ΔΕΗ: Το σχέδιο διάσωσής της χωρίς να υπάρξουν επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές



Η πώληση πακέτων µονάδων, αλλά κυρίως η πώληση ποσοστού της εταιρείας ΔΕΔΔΗΕ, της 100% θυγατρικής της ΔΕΗ, η οποία έχει την ευθύνη διαχείρισης των δικτύων διανοµής ρεύµατος, µπήκε πλέον κανονικά στην ηµερήσια διάταξη των κινήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τη στιγµή που ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει σαφή σχετική αναφορά.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις -Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Με την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης -Δείτε ζωντανά


Συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Διέσυρε τους καταληψίες η ιδιοκτήτρια του City Plaza: «Καθάριζαν €2.000 τον μήνα» – «Έπεσαν οι μάσκες» για ΜΚΟ-μετανάστες



Με ανάρτηση της η ιδιοκτήτρια του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza λέει ότι με έκπληξη έμαθε πως οι καταληψίες είχαν περισσότερα από αυτήν.

Έπειτα από τρία χρόνια κατάληψης, η ιδιοκτήτρια του City Plaza, κατάφερε να μπει στο ξενοδοχείο της, βρίσκοντας τα πάντα καταστραμμένα. Με ανάρτησή της στo Facebook λίγες ημέρες μετά την είσοδό της στην προσωπική της περιουσία, αναφέρει πως διαπίστωσε ότι ο «φτωχός» καταληψίας είχε ξεχάσει να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας στην τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό με αποτέλεσμα να φτάσει στο City Plaza η αναλυτική ενημέρωση για τον λογαριασμό του.

Ο Ρουβίκωνας απειλεί: Aν μας κυνηγήσετε, θα κάνουμε επιθέσεις σε τουριστικά μέρη



Απειλές για νέες επιθέσεις εκτόξευσε γνωστό ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, σε κείμενο που ανέβηκε στο Facebook από άλλο προφίλ, αλλά με την υπογραφή του, ανέφερε πως η επίθεση στο ΣΕΒ ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει και απειλεί πως θα επιτεθούν ξανά, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «μηδενική ανοχή» όπως έχει τονίσει, για τέτοια φαινόμενα. Ο Καλαϊτζίδης είπε μάλιστα πως πήγαν με μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ανενόχλητοι.

Προειδοποίηση Τσελέντη για σεισμό: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει» – Αντίστροφη μέτρηση στον Κορινθιακό (Βίντεο)

Διόλου καθησυχαστικός δεν ήταν ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού από το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό.

«Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει», είπε ο κύριος Τσελέντης δηλώνοντας βέβαιος γι’ αυτό, ενώ χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» όσα λέγονται για περιοδικότητα του ρήγματος στα 400 χρόνια και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον Κορινθιακό, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περιοχή μελετούν δεκάδες διεθνή ινστιτούτα.

Η Τουρκία απειλεί ανοικτά την Ευρώπη: «Θα ανοίξουμε τα σύνορα στους μετανάστες» – «Οι κυβερνήσεις σας θα πέσουν σε έξι μήνες»


Αλλάζει πολιτική η Τουρκία στο ζήτημα της μετανάστευσης, και απειλεί την Ευρώπη με άνοιγμα των συνόρων αν δεν τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας του 2016. Η Τουρκία είναι έτοιμη να προκαλέσει το απόλυτο χάος στην Ευρώπη, και φυσικά πρώτα στην Ελλάδα, ανοίγοντας τα σύνορα σε εκατομμύρια μετανάστες.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Βόμβα! Τι πραγματικά ισχύει για τις τουρκικές γεωτρήσεις



Οι Τούρκοι μας προκαλούν στην πράξη. Οι γεωτρήσεις που κάνουν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, έχουν θορυβήσει τον ελληνισμό.
Εμείς σαν χώρα δεν δώσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Απλά περιμένουμε εξωτερική βοήθεια. Γνωρίζουμε για ποιους λόγους προκαλούν οι Τούρκοι; Ναι είναι η απάντηση.