Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τρόμος - Φόβος για χτύπημα της Τουρκίας στο Αιγαίο

tourkoiaig



Στο προσκήνιο έρχεται μια νέα πρόγνωση των πολεμικών αναλυτών, σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της γειτονικής χώρας, οι οποίες εάν βγουν αληθινές, τότε αναμένονται μαύρες μέρες για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Τουρκία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για για ένα πιθανό χτύπημα στο Αιγαίο Πέλαγος, με σκοπό την επίτευξη δύο στόχων:
Πρώτων, θέλει να τραβήξει τα βλέμματα των Τούρκων πολιτών από τις πρόσφατες ήττες της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το παράνομο πετρέλαιο των τζιχαντιστών ή την σύνδεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με το ΙΚ, και να το στρέψει στους "κακούς" Έλληνες, μια τακτική που έχει ακολουθήσει ξανά στο παρελθόν σε ανάλογες περιόδους.
Δεύτερον, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δυσμενή κατάσταση, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά, κατάσταση την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία, ώστε να πατήσει το πόδι της μέσα στο Αιγαίο, αποκτώντας κυριαρχικά δικαιώματα.







voice news

Βόμβα για τις ΗΠΑ που όλοι κρύβουν...

vasisouda



Εντάσεις έχει προκαλέσει το ΝΑΤΟ, ύστερα από την πρόσφατη υπονόμευση της Ελλάδας μέσα από την δήλωση του γενικού γραμματέα, Jens Stoltenberg, σχετικά με τις ελευθερίες της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Η συγκεκριμένη δήλωση είναι τουλάχιστον γέλια, εάν κανείς αναλογιστεί την θέμα με την βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδα της Κρήτης, με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς εδώ και αρκετό καιρό.
Πιο αναλυτικά, η βάση της Σούδας αποτελεί μια μεγάλη έκταση γης στην Κρήτη, συνολικής αξίας €200-300 δισ., την οποία εκμεταλλεύεται το ΝΑΤΟ εδώ και 64 χρόνια δίχως να έχει αποδώσει τίποτα προς το ελληνικό δημόσιο.
Η άνωθεν βάση είναι μια από τις μεγαλύτερες του ΝΑΤΟ, καθώς η γεωστρατηγική της θέση είναι υψίστης σημασίας για τις αποστολές στην Μ. Ανατολή, την Μεσόγειο και την Αφρική, της οποίας η εκμετάλλευση έχει περάσει στα χέρια της διεθνούς σημασίας, με την Ελλάδα από την μία πλευρά να μην έχει άμεσα δικαιώματα στην περιοχή και από την άλλη να μην λαμβάνει κάποια είδους αποζημίωση για την παραχώρησή της.
Αυτή η περίπτωση αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των εκτεταμένων υποχρεώσεων της Ελλάδας, για τα σχεδόν μηδενικά δικαιώματα που λαμβάνει.








voice news

Συναγερμός! Αναμένουν χτύπημα με χημικά!

chemweap



Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί η διεθνής κοινότητα, ύστερα από το πρόσφατο δημοσίευμα της «Daily Mail», σχετικά με τον κίνδυνο ενός εκτεταμένου χημικού πολέμου από τους τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΙΚ έχει προβεί στην στρατολόγηση επιστημόνων, με έμφαση στους κλάδους της  χημείας, της φυσικής και των υπολογιστικών συστημάτων, με σκοπό την δημιουργία ενός χημικού όπλου μαζικής καταστροφής, το οποίο θα στοχεύει τις χώρες της Δύσης και όποιον άλλον, αποφασίσουν οι τζιχαντιστές, ότι δεν ανήκει στον "ιδεατό" κόσμο τους.
Επιπλέον το δημοσίευμα κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός επίσημου εγγράφου, το οποίο συστάθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, και αναφέρει ότι τα επίμαχα όπλα έχουν ήδη κατασκευαστεί και δρομολογηθεί προς τις χώρες στόχους.
Συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «επί του παρόντος, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τη δυνατότητα των εξτρεμιστικών ομάδων να χρησιμοποιήσουν χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά ή πυρηνικά υλικά σε επιθέσεις στην Ευρώπη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αντίκτυπος μιας τέτοιας επίθεσης, εφόσον συνέβαινε, θα ήταν ακόμη πιο αποσταθεροποιητικός», ενώ συνεχίζει τονίζοντας ότι: «φοβούνται ότι το Χαλιφάτο θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να μοιραστούν πληροφορίες για πιθανούς τρομοκράτες».







voice news

Συναγερμός στις αρχές! Γέμισε τζιχαντιστές η Ελλάδα

jihadellada


Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί το νησί της Καλύμνου, ύστερα από την σύλληψη ενός Σύριου άνδρα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτος για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο αναφερόμενος άνδρας κατέφθασε προ ολίγων ωρών στο νησί κάνοντας χρήση μιας λέμβου, συνοδευόμενος απο μια ομάδα προσφύγων.
Όπως ήταν αναμενόμενο πέρασε από τον ανάλογο έλεγχο, όπου οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν έκπληκτοι πως το κινητό του υπόπτου περιείχε φωτογραφίες όπλων, τα οποία ταυτίζοντας με αυτά που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ΙΚ, πεδία μαχών στην Συρία, αλλά και την σημαία του ISIS.
Μέχρι στιγμής η έρευνα βρίσκεται στάσιμη, καθώς η έλλειψη ενός αντίστοιχου διερμηνέα καθιστά αδύνατη την ανάκριση του υπόπτου.
Για την επίλυση του ζητήματος έχει συσταθεί και αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, με αραβόφωνο διερμηνέα, ώστε να δοθεί λύση στην υπόθεση.








voice news

«Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» Η Ανάπτυξη των Τουρκικών Στρατευμάτων στο Ιράκ Εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Η ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ δεν αντιπροσωπεύουν απλώς μια παράνομη κατοχή, αλλά μία η οποία συνυπογράφεται ενεργά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Oleg Glazunov του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Πλεχάνοφ.
Ο Oleg Glazunov τονίζει πως η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να είναι πίσω από την απόφαση της Τουρκίας να στείλει τα στρατεύματά της στο Ιράκ, σε μια κίνηση που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως πράξη της κατοχής.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε αφότου η Τουρκία ανέπτυξε εκατοντάδες προσωπικό σε ένα στρατόπεδο στην περιοχή Bashiqa στο βόρειο Ιράκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Μοσούλης, που ελέγχεται από τη Daesh, (ISIL / ISIS).
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να μετατρέψει τη χώρα του σε μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία», δήλωσε ο Glazunov.
Πρόσθεσε ότι «στα μάτια της τουρκικής πολιτικής ελίτ, αυτό το ιρακινό έδαφος παραμένει ουσιαστικά ένα μέρος της Τουρκίας, η οποία ήταν αποκομμένη από την Κωνσταντινούπολη το 1920, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τουρκία ενδιαφέρεται για την προσάρτηση των εδαφών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Ωστόσο, ο Ερντογάν πήρε σίγουρα το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον πριν διατάξει ανάπτυξη στρατευμάτων στην περιοχή», επεσήμανε ο Glazunov.
Είπε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι απίθανο να λάβει μέρος σε μια χερσαία επιχείρηση στην περιοχή αυτή και ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να υποστηρίζονται από τους Κούρδους που αγωνίζονται τα τελευταία πενήντα χρόνια στο βόρειο Ιράκ. «Το πιο πιθανό είναι αυτά τα τουρκικά στρατεύματα να έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν το ηθικό», δήλωσε ο Glazunov.
Πρόσθεσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση έχει το νομικό δικαίωμα να ανταποκριθεί στην εισβολή, αλλά ότι η Βαγδάτη είναι απίθανο να προβεί σε αντίποινα λόγω των πιθανών συνεπειών, αναφέροντας πάντως ότι ο ίδιος δεν αποκλείει μια« κρυφή σύγκρουση »μεταξύ των τουρκικών και ιρανικών δυνάμεων.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ; – Κρασινινίκοβα: Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει στη Ρωσία αυτά που χάνει η Τουρκία #ERT


Όλες οι δυνατότητες που χάνει η Τουρκίαστον τουρισμό, στα αγροτικά προϊόντα και στιςκατασκευές στη Ρωσία, μπορεί να γίνουνδυνατότητες ανάπτυξης τηςελληνικήςεπιχειρηματικής δραστηριότητας.
«Εκτός αυτού, η μακρόχρονη θετική βάση τωνσχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία μάς επιτρέπει να το δούμε πιο πλατιά. Πρότζεκτ στον τομέα των υποδομών, οδοποιίας , είτε αυτό έχει να κάνει με σιδηροδρόμους, με αγωγούς, είτε με λιμενικές υποδομές και ναυπηγικά έργα…»
Αυτά τονίζει η Βερονίκα Κρασινινίκοβα, γενική διευθύντρια του Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας και Πρωτοβουλιών για την Εξωτερική Πολιτική υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία θα κάνει ευπρόσδεκτη την όποια διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα.
Προσθέτει όμως ότι «η επιτυχία μιας τέτοιας, γρήγορης και εντυπωσιακής διεύρυνσης, θα εξαρτηθεί από το πόσο η ελληνική ηγεσία θα μπορέσει να λειτουργήσει προς το συμφέρον της οικονομίας της χώρας και του λαού της«.
Στην ανάλυσή της για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα στις ρωσικές αγορές η κ.Κρασινινίκοβα αναφέρει:
«Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, η Ρωσία δεν πρόκειται να πάρει τα όπλα. Αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή μόνο με τον αποκλεισμό των… ντοματών. Είναι φρόνιμο να απαριθμήσει κανείς τα μέτρα που, ήδη, πήρε η Ρωσία αναφορικά με την Τουρκία. Κατ” αρχήν, μέτρα περιορισμού του ρωσικού τουρισμού προς την Τουρκία. Εκεί κατευθυνόταντο 25% του εξωτερικού τουρισμού της Ρωσίας. Το 2014 ξεκουράστηκαν εκεί περί τα 4,4 εκατομμύρια Ρώσοι. Η ρωσική ηγεσία επέβαλε, ήδη, απαγόρευση στις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία, έδωσε οδηγία προς τους τουριστικούς πράκτορες να μην πουλάνε πακέτα προς αυτόν τον προορισμό. Αν και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες, πριν την οδηγία, έπαψαν να προτείνουν στους τουρίστες προορισμούς στην Τουρκία.
Δεύτερον, μέτρα στον τομέα των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Η Τουρκία είναι ο πέμπτος σε μέγεθος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, με 31 δισ. δολάρια, το 2014. Τη μερίδα του λέοντος στις εισαγωγές καταλαμβάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Στον κατάλογο των απαγορεύσεων μπήκαν τα τουρκικά εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, κλημεντίνες κ.ά.), ντομάτες, κρεμμύδια, κουνουπίδια, μπρόκολα, αγγούρια, σταφύλια, μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, φράουλες, διάφορα μούρα. Από την πτηνοτροφική παραγωγή, αποκλείστηκαν οι εισαγωγές πουλερικών. Σε χρηματικό σύνολο, τους εννιά πρώτους μήνες του 2015, τα έσοδα της Τουρκίας από την εισαγωγήτομάτας στη Ρωσία ανήλθαν στα 281,3 εκατ. δολάρια, από ταεσπεριδοειδή στα 134,9 εκατ. δολάρια, από τα σταφύλια στα 69,2 εκατ. δολάρια.
Τρίτον, πολύ σοβαροί περιορισμοί τέθηκαν στον τομέα των οικοδομών, τομέα που στην τουρκική οικονομία έχει δεσπόζουσα θέση. Οι τουρκικές εταιρίες δεν μπορούν να κλείσουν νέα συμβόλαια στη Ρωσία, Τούρκοι οικοδόμοι δεν θα μπορούν να εργάζονται εκεί από 1ης Ιανουαρίου του 2016.
Επιπλέον, από τον επόμενο χρόνο διακόπτεται η είσοδος στη Ρωσία χωρίς βίζα, όπως ίσχυε έως τώρα για τους Τούρκους πολίτες. Για τις τουρκικές εταιρίες και εμπορεύματα δυσκολεύουν και περιπλέκονται τα πράγματα στα τελωνεία. Μπαίνει περιορισμός στη λειτουργία των τουρκικών εταιριών στη Ρωσία«

Δημοσιευματα για σκάνδαλο υπουργού της ΝΔ απειλούν να τινάξουν και πάλι τις εσωκομματικές εκλογές στον αέρα


NDliq
  • Συνεργάτες πρώην υπουργού
  • Αν αληθεύει το δημοσίευμα πάλι στον αέρα θα βρεθούν οι εκλογές στη ΝΔ

Βρέθηκαν 600.000 ευρώ σε λογαριασμό υπουργού της ΝΔ – Ποιοι εμπλέκονται-Μέχρι στιγμής το δημοσίευμα δεν δίνει περισσότερα στοιχεία


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η πληροφορία που αποκαλύπτει το Parapolitika.gr σύμφωνα με την οποία δυο εκ των στενότερων συνεργατών πρωτοκλασάτου έλληνα πολιτικού, έχουν κληθεί και απολογούνται σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα για υπόθεση χρηματισμού. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο, εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από γνωστό επιχειρηματία.
Πρόκειται για τεράστιο θέμα, αφού η εισαγγελέας που έχει καλέσει για απολογία τους δυο στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού της ΝΔ, έχει ενδείξεις ότι τα χρήματα είχαν ως τελικό αποδεκτή τον γαλάζιο πολιτικό. Μιλάμε για τεράστιο θέμα που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, αφού εμπλέκει έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη και προφυλακίσεις στη διάρκεια της ημέρας




hellasforce

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ – ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ – ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ «ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»


ΓΛΥΠΤΑ
«Ταφόπλακα» στη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα από τους Βρετανούς βάζει ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, αφού όπως υπογράμμισε μια τέτοια δικαστική διεκδίκηση είναι σίγουρα… χαμένη υπόθεση!
Ο κ. Μπαλτάς που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά την απόφαση του δικαστηρίου εκ των προτέρων και η άρνηση του για δικαστική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα από τους Βρετανούς, είναι το «κερασάκι στη τούρτα» στο ρεσιτάλ πολιτικής απαξίωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Μετά το κατοχικό δάνειο και τα μνημόνια που δεν σκίστηκαν ποτέ, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, βάζοντας αυτή τη φορά στην «άκρη» ότι έχει απομείνει στη χώρα… τον πολιτισμό της και αρνείται να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά και ιστορικά της ανήκει και είναι κληρονομιά της, χαρακτηρίζοντας το ως «χαμένη υπόθεση».
Στον υπουργό έγινε σχετική ερώτηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα κατά την συζήτηση στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων νομοσχεδίου σχετικού με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών και εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός.«Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» ήταν η ε εκτίμησή του κ υπουργού.
Αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού της ΝΔ Κ.Τασούλας που είπε ότι «Προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πολλά επιχειρήματα».
«Η γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου δεν προσέδωσε μόνο νομικές συμβουλές αλλά και μια ανεκτίμητη δημοσιότητα υπέρ του αγώνα της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών. Η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να στερηθεί μια νέα ευνοϊκή, παγκόσμια δραστηριότητα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων που θα ενεργοποιούσε η κίνηση της κυβέρνησης να παραλάβει το πόρισμα – γνωμάτευση» ανέφερε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αναθερμάνει το ενδεχόμενο δικαστικής διεκδίκησης των γλυπτών «επιστρατεύοντας» τη λάμψη της Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνει η οποία ήταν συνεργάτης μεγάλη δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου.

ΣΟΚ! Δείτε τι θα γίνει σύντομα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας

qm 2


Το "Voice News" είχε προειδοποιήσει πριν λίγο καιρό για το τι μέλει γενέσται μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Με αφορμή τη δήθεν κακή φύλαξη των συνόρων μας έπεσε αρχικά δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου για συνδιαχέιριση στο Αιγαίο με την Τουρκία. Τώρα με την αφορμή των μεταναστών φέρνουν άρον άρον την Frontex για να μας βοηθήσει στη φύλαξη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή είσοδο της Τουρκίας στο Αιγαίο. Το κακό με την συνδιαχείριση είναι ότι δεν θα μείνουν σε αυτό το σημείο αλλά θα προχωρήσουν σε διεκδικήσεις υδάτων που δεν τους ανήκουν. Η Ελλάδα στην θέση την οποία βρίσκεται σήμερα θα παραμείνει αμέτοχη δυστυχώς.





voice news

Η Ευρώπη τα δίνει όλα στην Τουρκία

europeturkey


Η ΕΕ προσπαθεί να δώσει πολλά περισσότερα στην Τουρκία από ότι είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους οι 2 πλευρές. Πιο συγκεκριμένα γίνεται λόγος για 5 διαπραγματευτικά κεφάλαια αλλά και για το κυπριακό. Αυτά είναι τα: Ενέργεια, Θεμελιώδη Δικαιώματα, Παιδεία και Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ασφάλεια, Εξωτερική Πολιτική, κτλ. Όσον αφορά το κυπριακό, έχει βρεθεί πιθανή μελλοντική συμφωνία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για το μέλλον της νήσου. Αναλυτικότερα, τα έχουν βρει στο δημόσιο, 67% Ελληνοκυπρίοι και 33% Τουρκοκυπρίοι, στο εδαφικό συζητείται ακόμα και έχει γίνει αποδεχτός ο αριθμός των κατοίκων, δηλαδή 800.000 Ελληνοκυπρίοι και 220.000 Τουρκοκυπρίοι. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα έχουν βρει οι 2 πλευρές. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2016.






voice news

Δείτε υπουργό και κλάψτε… (ΒΙΝΤΕΟ)


tsakalwtootos

Αμέτρητες είναι οι ατάκες και τα σαρδάμ του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου σε κάθε ομιλία του στη Βουλή! Έχει φτάσει στο σημείο να αναφερθεί από τον αθλητικό δημοσιογράφο Αντώνη Πανούτσο μέχρι και στα νούμερα του τζόκερ! Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί και έχει συγκεντρωμένα τα «καλύτερα» του!
Δείτε το βίντεο








voice news

Σε κατάσταση συναγερμού όλος ο στρατός

stratosksiras


Το Νοέμβριο του 2015 υπήρξε έντονη αύξηση στις δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ετήσιο προγραμματισμό του ΓΕΣ. Η επιχειρησιακή εκπαίδευση στόχο έχει την αύξηση ετοιμότητας Σχηματισμών και Μονάδων σε τομείς όπως τακτική μάχης, βολές, τακτικές αποφυγής από όπλα ή μέσα του εχθρού αλλά και πιο έμμεσες, όπως επιχειρήσεις επιρροής, κυβερνοπόλεμος, ηλεκτρονικός πόλεμος. Πρόκειται για τομείς που επηρεάζουν ουσιαστικά τη διεξαγωγή, όπως επίσης και το αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση του Στρατού Ξηράς είναι και η κύρια που έχει σε καιρό ειρήνης. Ενδεικτικά, να πούμε ότι το Νοέμβριο έλαβαν χώρα Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ, τόσο ημέρα, όσο και νύχτα με εξέταση αντικειμένων επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων. Ολόκληρο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς έφερε εις πέρας τις προκλήσεις αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ως έμπρακτη απόδειξη τηςτην αφοσίωσής του στο μείζονος σημασίας καθήκον του.





voice news

Αλλάζουν οι ταυτότητες!


tautotittes

Υπό την απειλή της επαναφοράς της βίζας για τους Έλληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά την αντικατάσταση όλων των δελτίων ταυτότητας με νέα δελτία. Οι πιέσεις προς την Ελλάδα έχουν ενταθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε πως έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν μέχρι και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, για να εξεταστούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί στα νέα δελτία ταυτότητας εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα και αποτύπωμα της ίριδας του ματιού.
Το κόστος της αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων με τις νέες με βάση τους υπολογισμούς, πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ.









voice news

ΒΟΜΒΑ θα σκάσει για πολιτικό Αρχηγό! Έχει 766.000€ στην Ελβετία


qmpol

Τις τελευταίες ώρες έσκασε μεγάλο σκάνδαλο για πολιτικό αρχηγό κόμματος με κεντρώες αντιλήψεις. Ο κύριος αυτός λοιπόν την ώρα που υπερασπίζεται το δίκαιο του Ελληνικού λαού αποθηκεύει λεφτά σε τράπεζα του εξωτερικού. Υπάρχουν τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία για το πότε έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Είναι άραγε δηλωμένα; Επιτρέπεται αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι πολιτικοί μας να δίνουν αυτό το κακό παράδειγμα; Είναι πολύ άδικο την ώρα που ο απλός πολίτης πεινάει οι έχοντες να βγάζουν τα λεφτά τους έξω. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε σε κοινή γραμμή για να βγούμε από την κρίση.





voice news

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (βίντεο)


Όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν και όλοι ξέρουν και όλοι υποκρίνονται για το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται γύρω από τους Τζιχαντιστές, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο υποκριτή, τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο ένας είπε την αλήθεια κατάμουτρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν, αλλά και κάποια αποκαλυπτικά βίντεο που ξεσκεπάζουν τα τούρκικα ψέματα και την γερμανική και διεθνή υποκρισία.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει πως αν αποδειχτεί ότι υπάρχει σύνδεσμος της Τουρκίας με το ISIS και αποδείξεις ότι η Τουρκία μαζί με το ISIS κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου, τότε θα παραιτηθεί. Τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις τον αποστομώνουν.
Ταυτότητες Τούρκων που πολεμούν στο πλευρό του ισλαμικού χαλιφάτου στην πόλη Sarkanya. Πολεμιστές που προέρχονται από το Μπαχρέιν, την Τυνησία και αλλού, όλοι συγκεντρώνονται στο κράτος «κλειδί» την Τουρκία και από εκεί παίρνουν το «εισιτήριο» να εισέρθουν στην Συρία και να πάνε με τους Τζιχαντιστές.
Τα κονβόι με τα τουρκικά φορτηγά TIR, που μετέφερναν παράνομα όπλα στους Τζιχαντιστές, δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία και όταν αυτό διέρρευσε στον τουρκικό τύπο, τότε ο Ερντογάν απαγόρεψε στα ΜΜΕ να αναφέρονται σε αυτό το θέμα και άρχισε τις διώξεις των δημοσιογράφων και των καναλιών.
Η υπόθεση έγινε γνωστή κατ’ αρχήν από ένα ακτιβιστή που φανέρωσε στο ιντερνέτ τα έγγραφα με υπόγραφες στρατηγών που αποκάλυπταν τα παράνομα κονβόι της ΜΙΤ και τώρα η υπόθεση είναι στα δικαστήρια με τις συλλήψεις δυο στρατηγών. Η αντιπολίτευση έφερε στην δημοσιότητα ντοκουμέντα γι αυτό το θέμα της μεταφοράς παράνομων οπλικών συστημάτων στους Τζιχαντιστές. Αυτά τα ντοκουμέντα λένε την αλήθεια σαν αστυνομικό θρίλερ.
Όσοι τα έβγαλαν αυτά στη φόρα, κινδύνεψε η ζωή τους. Όσοι δικαστές ασχοληθήκαν με το θέμα εκδιωχτήκαν από την υπηρεσία τους. Ο Özcan Sısman, Τούρκος δικαστής, διαμαρτυρήθηκε για ωμη επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης γιατί όλα αυτά τα κονβόι ήταν για τους Τζιχαντιστές στην Συρία αλλά οι Ευρωπαίοι έκαναν πως δεν ακούν.
Η υπόθεση αυτή αποκάλυψε ότι η Τουρκία στήριξε τους Τζιχαντιστές ενάντια στους Κούρδους. Μόλις αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο με τα παράνομα κονβόι, ο Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον αρχηγό της ΜΙΤ, τον Χακαν Φινταν και στη συνέχεια έβγαλαν καινούργιους νόμους συγκάλυψης, δίνοντας πλέον πλήρη ελευθερία να διακινούνται τα πάντα από Τουρκία στους Τζιχαντιστές. Εντωμεταξύ κλείστηκαν στις φυλακές όλοι οι αξιωματικοί που ξεσκέπασαν αυτή την υπόθεση.
Εδώ φάνηκε και η σκανδαλώδη υποκρισία της Γερμανίας. Πως μπορεί η κ. Μέρκελ να συνεργάζεται με τον Ερντογάν, όταν η βία και η κατάλυση της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας στην χώρα του παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ένα ηγέτη που ψεύδεται ότι πολεμά τους Τζιχαντιστές ενώ βομβαρδίζει ανηλεώς το κουρδικό ΡΚΚ στο Ιράκ. Η υποκρισία της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ, που συνεργάζονται με τον Ερντογάν που κτυπά τους Κούρδους της Συρίας οι οποίοι πολεμούν τους Τζιχαντιστές, στους οποίους ο Ερντογάν δίνει όπλα και πολεμοφόδια είναι σκανδαλώδης.
Η γερμανική κυβέρνηση υποκρίνεται και δεν της ενδιαφέρει ότι κάνει ο Ερντογάν. Κάνει τα στραβά μάτια στην καταπίεση των Κούρδων μέσα στην Τουρκία και έκανε τα στραβά μάτια όταν στο Κομπανί ο Ερντογάν βοήθησε τους Τζιχαντιστές εναντίον των Κούρδων. Η Γερμανία στέλνει πολεμικά αεροπλάνα στην Τουρκία για να πολεμήσουν ποιον ? Ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να φυλακίσει Κούρδους πολιτικούς που αγωνίζονται για στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτά κατήγγειλε σαν καταπέλτης η εκπρόσωπος της γερμανικής αριστεράς, Die Linke.
Ευρωπαίοι ηγέτες, υποκριτές και ψεύτες, σέρνονται πίσω από ένα αλάζονα και αδίστακτο ηγέτη που θέλησε να τα βάλει και με την Αρκούδα. Μόνο που εδώ μάλλον δεν τα υπολόγισε πολύ καλά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… Ο Νέος Ευρωπαϊκός Χάρτης του ISIS… ΣΤΟΧΟΣ: Η Κατάκτηση των Χωρών Μέσα στα Επόμενα Πέντε Χρόνια


ΧΑΡΤΗΣ ISIS
Το Ισλαμικό Κράτος του (ISIS), η πολεμική μηχανή των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πολεμική μηχανή … αλλιώς γνωστή ως η “JV team”
ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Αυτό είναι ο νέος χάρτης της Ευρώπης που απελευθερώνεται από το ισλαμικό κράτος (ISIS) – Δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει τις περιοχές που σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια οι δολοφόνοι τρομοκράτες. Η βάρβαρη τρομοκρατική οργάνωση σχεδιάζει λοιπόν να καταλάβει από το 2020, την Ισπανία, την Κίνα και μέρη της Βόρειας Αφρικής.
Σύμφωνα με το χάρτη, το σχέδιο ISIS περιλαμβάνει τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και τμήματα της Ευρώπης, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, για να ολοκληρωθεί το χαλιφάτο της. Το χαλιφάτο – ένα κράτος που διέπεται από τον νόμο της Σαρία – καλύπτει περιοχές από την Ισπανία στα δυτικά προς την Κίνα στα ανατολικά. Η Andalus είναι η αραβική ονομασία που δόθηκε στα μέρη της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, που είχαν καταληφθεί από τους Μαυριτανούς μεταξύ του όγδοου και του 15ου αιώνα.
Η τρομοκρατική οργάνωση έχει πάνω από 50,000 μέλη και σχεδόν £ 2 δις σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία. Ο δημοσιογράφος του BBC Άντριου Hosken λέει «Από τη στιγμή που έχουν χαλιφάτο τους, σκοπεύουν να στραφούν εναντίον του υπόλοιπου κόσμου. Στόχος τους όλος ο κόσμος να είναι υπό την κυριαρχία τους».

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΤΡΙΤΗ 08/12/2015)


14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35

ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ… «Δεν υπάρχει Grexit, Δεν Μειώνονται Συντάξεις, Υπάρχει Ασφάλεια…»


Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ)… ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ… ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!!!
Με αναφορά στο χθεσινό άρθρο της Die Welt που παρομοίαζε την Ελλάδα με «ακυβέρνητο καράβι» ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάψευσή που υπήρξε από τη γερμανική πλευρά, εκφράζοντας ωστόσο απορίες για τους κύκλους που υποκινούν αυτά τα δημοσιεύματα.
«Δεν υπάρχει στο τραπέζι το Grexit»
Το δημοσίευμα όμως υπάρχει τόνισε και το απέδωσε σε συντηρητικούς κύκλους που επιμένουν να επιτίθενται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα όχι απλά υλοποιεί τις δεσμεύσεις, αλλά έχει περάσει και τους πιο δύσκολους κάβους, τόνισε. Δεν υπάρχει πια πάνω στο τραπέζι το Grexit, είπε χαρακτηριστικά.
«Τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν με ανησυχούν» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε μετά το καλοκαίρι σε μια εντελώς νέα περίοδο με νέους συσχετισμούς, ιδιαίτερα μετά την κορύφωση του προσφυγικού στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν, όπως και για άλλα ζητήματα μείζονος σημασίας σαν το ασφαλιστικό.
«Ασφαλής με τους 153»
Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και δεν είχε στόχο η πρωτοβουλία μου τη διεύρυνση της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο αρχηγών και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του πριν από μόλις δύο μήνες. «Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση 4ετίας και αυτό καλό είναι το έχουμε όλοι στο μυαλό μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για τη στάση της αντιπολίτευσης είπε ότι πρέπει να προβεί στην αυτοκοκριτική της.
«Ευρύτερες συναινέσεις σε κρίσιμα ζητήματα»
«Θα θελήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες συναινέσεις, πρώτα από όλα στην κοινωνία, και γιατί όχι αυτές να αποτυπωθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «θα ήμουν ευτυχής αν έβλεπα σε κρίσιμα ζητήματα να διαμορφώνονται ευρύτερες συναινέσεις και θα τις επιδιώξουμε, διότι οι κρίσιμες αλλαγές απαιτούν διαδικασίες διαλόγου συντεταγμένου που θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι αυτό δεν συνιστά αδυναμία και ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε συνδιαλλαγή με κανέναν. «Δεν χρειαζόμαστε στήριξη. Θέλουμε σε μεγάλα ζητήματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντας 4ετίας, όπως το ασφαλιστικό που είναι εθνικό θέμα, τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να πούμε όχι σε οριζόντιες περικοπές, να χαράξουμε την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε ο κ. Τσίπρας.
Για το Βασίλη Λεβέντη
Ο Βασίλης Λεβέντης δεν είναι εκπρόσωπος της διαπλοκής είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Τον εκτιμώ, έχει ένα μακρύ πολιτικό βίο και έκανε κάτι που φαινόταν απίστευτο πριν από λίγο καιρό»
«Δεν είναι ο Χρυσός Οδηγός»…
Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο φαινόμενο της διαπλοκής είπε ότι το τρίγωνο της αμαρτίας- το πολιτικό, το τραπεζικό και το μιντιακό σύστημα- θα σταματήσει στον τόπο. «Σήμερα φτάσαμε στο σημείο πολιτικοί να στηρίζονται πίσω από μιντιακά συμφέροντα», είπε ο κ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι θα μπουν κανόνες που θα ισχύσουν για όλους.
Η διαπλοκή στην χώρα, δεν είναι τόσο θέμα ονομάτων, όσο μια διαδικασία, αυτό που έγκαιρα ονόμασα ως τρίγωνο, στην μία άκρη του οποίου είναι το πολιτικό σύστημα, στην άλλη το τραπεζικό σύστημα και στην τρίτη το μιντιακό σύστημα.
«Πέρασα και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δια πυρός και σιδήρου», τόνισε αναφέροντας ότι έχει δεχθεί επιθέσεις και υπογράμμισε ότι «σε αυτόν τον τόπο πρέπει να μπουν κανόνες», προσθέτοντας ότι τα κόμματα έχουν ευθύνη αυτούς τους κανόνες να τους τηρήσουν. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τον έχει ξαφνιάσει αρνητικά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει προτάσεις για τη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών όπως το ΕΣΡ. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει και υπογράμμισε πως αν δεν ανταποκριθεί στη διαβούλευση για τις ανεξάρτητες αρχές η αντιπολίτευση με προτάσεις στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, τότε η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θα διορθώσει δηλαδή το νόμο ώστε να σταματήσει η αντιπολίτευση να μπλοκάρει τη διαδικασία.
«Δεν είμαι Χρυσός Οδηγός, να δίνω ονόματα», βάζω κανόνες».
Νομοθετήματα και διαπραγμάτευση
«Δεν θα δώσω σε κανένα το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς που δίνουμε τη μάχη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε για τα νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή: «Αυτά που θα φέρουμε στη Βουλή θα είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η αστάθεια δεν βρίσκεται στην κυβερνητική πτέρυγα, βρίσκεται στην άλλη πλευρά.
Κριτική στην αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι ψήφισε το καλοκαίρι όλα τα μέτρα που περνούν τώρα.
«Τώρα παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς».
«Με την ρητορική περί καταστροφολογίας, η αντιπολίτευση διαλύει την ψυχολογία του κόσμου. Έχουμε ανοδικό χάρτη εξόδου από την κρίση» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
«Αποφύγαμε το κούρεμα καταθέσεων»
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση ήμασταν με το πιστόλι στον κροταφο» παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αποφύγαμε το κούρεμα καταθέσεων.
«Κόκκινη γραμμή» το ασφαλιστικό
«Πρέπει να βρούμε αξιοπρεπείς δουλειές για τους άνεργους και ταυτόχρονα να μην λεηλατήσουμε τους συνταξιούχους», δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Οπως υποστήριξε, η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πρόταση για το Ασφαλιστικό που συζητείται τώρα στην ΟΚΕ και θα έλθει και στην Βουλή. Προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, εξασφαλίζει ότι όποιος έχει εργασθεί επί 15 έτη δικαιούται εθνική σύνταξη, ως βάση πάνω στην οποία θα χτισθεί η αναλογική σύνταξη, προβλέπει ενοποίηση ταμείων, ενώ σε ότι αφορά την κάλυψη του 0,4% υπάρχει και η πρόταση για μια μικρή αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς η οποία θα αποσβεσθεί στο μέλλον, καθώς από το 2017 και μετά προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ.
Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις, υπογραμμίζοντας ότι μια 12η μείωση δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Εξελίξεις στον ΟΛΠ
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας. Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε την εξαίρεση της περιοχής της Δραπετσώνας, «η οποία θα αποδοθεί στους κατοίκους σύμφωνα με προεκλογική μας δέσμευση».
Για προσφυγικό
Το θέμα της χαλάρωσης των ασφυκτικών οικονομικών πλαισίων με αιτία το προσφυγικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, το είχε θέσει πρώτος ο Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Μίλησε για αμέτρητο κόστος για την καθημερινή 24ωρη διαχείριση των προσφυγικών ροών και είπε ότι «έχουμε καταθέσει ήδη ένα σχέδιο αναγκών» και πως προβλέπει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά μια αυξημένη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες.
Για τη FRONTEX είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αιτήματα στα οποία δεν έχει ανταποκριθεί, και για προσωπικό και για σκάφη και για μηχανήματα ταυτοποίησης. Απαντώντας σε όσους προβάλλουν σχετικές αιτιάσεις, είπε ότι «εμείς εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δεν είναι η Ελλάδα ‘ξέφραγο αμπέλι’ «, και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο οχυρό σταθερότητας. Δεν θα υπάρξει επιχείρηση στα βόρεια σύνορά μας, τόνισε.

Συνέντευξη ΤΣΙΠΡΑ στην ΕΡΤ.. Απλά ΤΡΑΓΙΚΟΣ!


Πόσο χαμηλά έχει πέσει η χώρα με τέτοιο πρωθυπουργό;
Κρίμα για την Ελλάδα. Κρίμα για τη χώρα που έχει γεννήσει τόσους ηγέτες, να έχει ένα τόσο τραγικό τύπο για πρωθυπουργό.
Τον άκουγες, και πίστευες ότι σου λέει παραμύθι.
Τους στείλαμε πίσω στο Ισλαμπαμπαντ τους Πακιστανούς λαθρομετανάστες, αλλά οι κακοί Πακιστανοί μας τους στείλανε πίσω… Αχ… δεν παίζω… δεν τα είχαμε συμφωνήσει αυτά. Κάνανε ζαβολιά οι Πακιστανοί!
ΠΑΝΙ-ΒΛΑΚΑ!
Σε ικετεύω Τσίπρα, παραιτήσου. Παραιτήσουν πριν διαλύσεις τελείως τη χώρα!
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ STROUTHOKAMILOS

Ο κ. Τσίπρας, η κερκίδα και ο «ανάλγητος»


Ο κ. Τσίπρας, η κερκίδα και ο «ανάλγητος»
Ηταν λίγα λεπτά προτού αρχίσει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό που ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) εγκατέλειψε το πρωθυπουργικό έδρανο και κατευθύνθηκε προς τα έδρανα του Ποταμιού. Ηταν η στιγμή που οι βουλευτές κυρίως της ΝΔ πάγωσαν βλέποντας τον Πρωθυπουργό να συνομιλεί με βουλευτές του Ποταμιού. «Πάει να τους πείσει να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό;» πετάχτηκε και ρώτησε μια γαλάζια βουλευτίνα η οποία στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Ευ. Μεϊμαράκη. Αλλά μάλλον λάθος κατάλαβαν επειδή ο κ. Τσίπρας ήθελε να καθήσει κοντά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη (τον θυμάστε; Είναι αυτός που φιλοξένησε τον Δεκαπενταύγουστο τον Πρωθυπουργό, την οικογένειά του και κάμποσους ακόμη στο φουσκωτό του για μια απόδραση στην ταβέρνα «Γαλήνη» της Μήλου) για να τα πουν. Αλλωστε από τότε ελάχιστες φορές Πρωθυπουργός και αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκαν. Καθ’ οδόν προς τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας «έπεσε» πάνω σε βουλευτές του Ποταμιού, αυτούς με τους οποίους είδαν οι γαλάζιοι ότι συνομιλούσε, και δεν τους άρεσε. Αλλά άδικα ανησύχησαν…
nnn
Πρώτος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό ο Σπ. Λυκούδης. «Γεια σου, ρε Αλέξη, τι κάνεις;» του είπε χαμογελώντας. Ρώτησα τον κ. Λυκούδη για αυτή την οικειότητα με τον Πρωθυπουργό και μου εξήγησε ότι γνωρίζονται τόσο πολλά χρόνια που δεν θα του έλεγε ποτέ όταν τον συναντά «χαίρεται, κύριε Πρωθυπουργέ» και άλλα τέτοια. Και για ποιο θέμα συζήτησαν; Ας αφήσω τον ίδιο τον κ. Λυκούδη να περιγράψει τι ακριβώς είπε στον κ. Τσίπρα: «Κάποτε, Αλέξη, πηγαίναμε μαζί στο γήπεδο, βρισκόμασταν στην ίδια κερκίδα, στηρίζαμε την ίδια ομάδα, αλλά τώρα χάθηκες. Εγώ εξακολουθώ να πηγαίνω και με ρωτούν όλοι αυτοί στην κερκίδα αν θα έρθεις και εσύ καμιά φορά στο γήπεδο». Ο κ. Τσίπρας τον παρακολουθούσε χαμογελώντας, οπότε ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Λυκούδης να δώσει την απάντηση (κατ’ επέκταση και στους φιλάθλους της κερκίδας): «Τώρα είναι Πρωθυπουργός, πώς θα έρθει στο γήπεδο;».
nnn
Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας κατευθυνόμενος προς το έδρανο όπου καθόταν ο αναπληρωτής υπουργός του «πέφτει» πάνω στον Χάρη Θεοχάρη, επίσης του Ποταμιού. Αυτή τη φορά την πρωτοβουλία χαιρετισμού την πήρε ο κ. Τσίπρας. «Γεια σου, τι κάνεις;» του είπε. Ο κ. Θεοχάρης, ευκαιρίας δοθείσης, του εξέφρασε αμέσως ένα… κοινοβουλευτικό παράπονο: «Δεν με άφησε ο Πρόεδρος της Βουλής να απαντήσω στον Τσακαλώτο και να λύσω το κουίζ που μας έδωσε για το πόσο κερδίσαμε ή χάσαμε για τις προνομιούχες μετοχές» του είπε. Ο κ. Τσίπρας τον κοίταξε με κατανόηση και χαμογελώντας τον προσπέρασε λέγοντάς του: «Είναι ανάλγητος». Ακόμη ο κ. Θεοχάρης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τι εννοούσε ο Πρωθυπουργός με το επίθετο «ανάλγητος» για τον Πρόεδρο της Βουλής. Εκτός αν νόμισε λάθος.
nnn
Στο Ποτάμι πάντως ουδόλως δίνουν σημασία στις κατ’ ιδίαν (έστω και τυχαίες) συνομιλίες που έχουν στελέχη του με τον Πρωθυπουργό. Εχουν άλλα ενδιαφέροντα, όπως π.χ. το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που άρχισε από την Κυριακή και τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν την Τρίτη. Το εντυπωσιακό στο ηλεκτρονικό αυτό δημοψήφισμα είναι ότι για πρώτη φορά ένα κόμμα αποφασίζει να ρωτήσει απευθείας τα μέλη του για μια σειρά προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με το πολιτικό μέλλον. Οπως, π.χ., «αν έχουμε διεργασίες για νέα κυβέρνηση, με ποια κόμματα θα πρέπει να συνεργαστεί το Ποτάμι σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα;» ή «αν γίνουν έκτακτες εκλογές, το Ποτάμι πρέπει να κατέβει αυτόνομο ή να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ή το ΠαΣοΚ;». Μάλλον θα ξέχασαν να θέσουν και το καίριο ερώτημα «συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με ή χωρίς τους ΑΝΕΛ ή τον Λεβέντη;». ΒΗΜΑτοδότης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 – ΒΙΒΛΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


SIGNS OF THE END PART 128 - LATEST EVENTS DECEMBER 2015
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ALERT – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015) ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (;) ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ