Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Οριακές αυξήσεις στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων

Μικρές αυξήσεις στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2016 προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης
Μικρές αυξήσεις στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιανουαρίου 2016, σταδιακή απομείωση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», συγχώνευση ειδικών μισθολογίων και δημιουργία εθνικού μητρώου προσοντούχων υπαλλήλων προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής.
Όπως αναφέρει, με το νέο μισθολόγιο αποσυνδέεται η σχέση του μισθού με το βαθμολόγιο και πλέον η μισθολογική εξέλιξη θα συναρτάται με τις ωριμάνσεις, που θα είναι κάθε δύο χρόνια για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους. Αυτό συνεπάγεται μικρές αυξήσεις για περίπου 315.000 υπαλλήλους επί συνόλου 570.000.
Για τους 90.000 υπαλλήλους που αμείβονται με την «προσωπική διαφορά», ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι «δεν θα μειωθεί ο μισθός που παίρνουν, αλλά με την επανακατάταξη δεν θα πάρουν τις αυξήσεις από τις ωριμάνσεις, αντιθέτως θα μείνει σταθερός ο μισθός τους ώστε σε βάθος πενταετίας- εξαετίας να απομειωθεί η προσωπική διαφορά και όταν απομειωθεί θα ξαναρχίσουν να παίρνουν τις τριετίες, διετίες κανονικά».
Στον σχεδιασμό του υπουργείου, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι η συγχώνευση ομοειδών μισθολογίων, κυρίως των πανεπιστημιακών καθηγητών και ερευνητών ώστε από 20 να μειωθούν στα 6- 7. Τέλος, στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση προβλέπεται η δημιουργία εθνικού μητρώου, όπου θα εγγράφονται όσοι προσοντούχοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν, και από αυτό θα επιλέγονται οι διοικήσεις όλων των οργανισμών, των ανεξάρτητων Αρχών, εταιρειών του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.



news 247

Καμμένος στο Τατόι: Θα αναγεννήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία


Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Τατόι
Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι και την επίσημη δοξολογία, κορυφώθηκαν οι 4ήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής, σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Ενώσεων Αποστράτων και Πεσόντων Αεροπόρων.
 
Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αφού εξήρε την προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας προς την πατρίδα, επανέλαβε ότι «έχουμε ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να αποκαταστήσουμε αυτή την τεράστια αδικία, δηλαδή τη μη απονομή τιμής σε εκείνους που έπεσαν υπέρ της πίστεως και της πατρίδος, για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει από την Πολιτεία αυτό που έπρεπε και αρμόζει».
Παράλληλα, επισήμανε ότι «με τον κ. Βίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό που έχει αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα και το θέμα της αμυντικής μας βιομηχανίας, δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη, ώστε μαζί με τους Αρχηγούς των Επιτελείων να μπορέσουμε να αναγεννήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα τα μέσα τα οποία υπάρχουν, τα ιπτάμενα μέσα, να τεθούν σε πλήρη διαθεσιμότητα».
 
Διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανεξαρτήτως πολιτικών - και θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μπούρα και τους συναδέλφους που παρευρίσκονται εδώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης - θα μείνει έξω από οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση».

news247

 

Δραγασάκης: Τους πρώτους μήνες το 2016 οι προϋποθέσεις για κατάργηση των capital controls



Τι δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό» στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για την οποία «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία εντός του έτους» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news».
Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι «η ανακεφαλαιοποίηση ως διαδικασία δεν λύνει το πρόβλημα της ρευστότητας, αλλά εκείνο της βιωσιμότητας των τραπεζών». Εκτιμά ότι «στους πρώτους μήνες του 2016 θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων» και σημειώνει πως «η κυβέρνηση, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, επεξεργάζεται μια συνολική πολιτική, που στόχο έχει την ανάπτυξη ενός παράλληλου συστήματος χρηματοδοτικών φορέων και χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν την κινητοποίηση εγχώριων πόρων, αλλά και την πρόσβαση στη λιμνάζουσα παγκόσμια ρευστότητα».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «αβάσιμους» τους φόβους για ενδεχόμενο αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος εξαιτίας της ανακεφαλαιοποίησης και τονίζει ότι το θέμα είναι «να οδηγηθούμε σε ένα σύστημα στο οποίο αντί η κοινωνία να υπηρετεί τις τράπεζες, οι τελευταίες να στηρίζουν την κοινωνία, την απασχόληση, την καινοτομία και την ανάπτυξη».
Για τα «κόκκινα» δάνεια δηλώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, ενώ για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια τονίζει ότι «δεν είναι δυνατό να συνεχίζουν να δανειοδοτούνται επιχειρηματίες που έχουν συστηματικά τα χρέη τους στην Ελλάδα και τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις με αρνητική καθαρή θέση να συνεχίζουν να παίρνουν νέα δάνεια χωρίς βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης και κυρίως χωρίς οι επιχειρηματίες να βάζουν κεφάλαια. Αυτό το μοντέλο επιχειρηματικότητας έχει τελειώσει. Η ρύθμιση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων πρέπει να συνδυαστεί με νέα επιχειρηματικά σχέδια, νέες επενδύσεις και με μέτρα στήριξης των εργαζομένων και αντιμετώπισης των κοινωνικών συνεπειών».
Ερωτηθείς ποιο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει: «Να συνδυάσουμε την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων με ένα παράλληλο πρόγραμμα τολμηρών αλλαγών και μετασχηματισμών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς και την οικονομία, που θα διαμορφώνουν ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο, το οποίο τελικά θα είναι και το "κλειδί" για να βγούμε από την κρίση».
Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί επί του αιτήματος της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες φαινομένων σκοταδισμού, με μια ενορχηστρωμένη επίθεση προς τον υπουργό Παιδείας. Προφανώς και δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του. Όμως θέλω να σημειώσω και κάτι ακόμη. Όποιος ανέχεται την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Αυτό ας το κατανοήσουν καλά ορισμένοι».



news247

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα

agamemn

Ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών  ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με την «Real News» το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο ενάμιση χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, βρέθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014 στο περιθώριο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη γιατί πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο  της Ελλάδας.

Η σπουδαία ανακάλυψη για την οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News» έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, ενδέχεται να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού.




olympia

Εντολή Παπαγγελόπουλου: Ξεσκεπάστε τις Οφσορ! Όργια δισεκατομμυρίων κάλυπταν οι «ελεγκτές»


ΕΙΣΒΟΛΗ εισαγγελέων στο «άβατο» των οφσορ που κάλυπτε η νομενκλατούρα της διαφθοράς και οι επίορκοι «ελεγκτές».
Σαφής η εντολή Παπαγγελόπουλου: Φτάστε σε φυσικά πρόσωπα – αγνοείστε τα τερτίπια του «εταιρικού δικαίου» και της «ελεύθερης» οικονομίας.
Δεκάδες δις ευρώ από τραπεζικές απάτες και γυρίσματα ακινήτων που ξεπλύθηκαν μέσω οφσορ. Πασίγνωστοι πολιτικοί σε συνδυασμό με τραπεζίτες έκαναν γυρίσματα ακινήτων με θαλασσοδάνεια και τα πλήρωναν πάλιοι τράπεζες ως εγγυήσεις δανειοδοτήσεων!
Ακίνητο που αγοράστηκε 1 εκ. αποτιμήθηκε σε έναν μήνα για… 25 εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικά λαμόγια!
Συγγενείς μεγαλοτραπεζιτών πήραν 20 εκατομμύρια δάνειο σε οφσορ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ για να συμμετέχουν σε άυξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας τους!
Να εντοπιστούν οι απατεωνες που θησαύρισαν καταληστεύοντας τους πολίτες.




olympia

Δεν παραδίνουν τα αεροδρόμια στους Ξενους, έδιωξαν το ΤΑΙΠΕΔ [video]



Κακήν κακώς εκδιώχθηκαν οι ελεγκτές του ΤΑΙΠΕΔ χθες το πρωί, από τα γραφεία της...
Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Οι ελεγκτές του ΤΑΙΠΕΔ πήγαν το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Δ11), ώστε να πάρουν τα έγγραφα και τα οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας για τα 14 περιφερειακά  αεροδρόμια που πρόκειται να πωληθούν. Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, κ. Αλεβιζόπουλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ.

«Το θεωρούμε απαράδεκτο το ΤΑΙΠΕΔ να εισχωρεί και να μπαίνει στο λογιστήριο της ΥΠΑ και να ζητά τα απόρρητα χαρτιά των συμβάσεων με τους ιδιώτες που έχουμε στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και να ελέγξουν μια κατάσταση, η οποία αφορά το ελληνικό δημόσιο δηλαδή την ΥΠΑ και τους ιδιώτες και δεν αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει την ασυλία να παρανομεί και να κάνει οικονομικά εγκλήματα στην χώρα μας. Ζητήσαμε να φύγουν οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και να έρθουν με εισαγγελική παραγγελία και με ΜΑΤ να μπουν και να ελέγξουν την υπηρεσία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εκπροσωπούμε το συμφέρον του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα του δημοσίου, κάτι το οποίο δεν κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και ιδιαίτερα των ιδιωτών οι οποίοι θέλουν να πάρουν τσάμπα τα αεροδρόμια της χώρας μας!» πρόσθεσε ο πρόεδρος. Ακόμα, ο κ. Αλεβιζόπουλος χαρακτήρισε «προκλητικότατο» τον γενικό διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ και ανέφερε: «Του είπα να φύγει και να μην ξαναπατήσει το πόδι του!» Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Εμείς προειδοποιούμε και την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ οτιδήποτε δημόσιο έγγραφο θα δίνεται με εισαγγελική παραγγελία. Θα προασπίσουμε το δικαίωμα του δημοσίου!» «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι μια δημόσια υπηρεσία, είναι μια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, η οποία ελέγχεται από τους δανειστές» υποστήριξε ο κ. Αλεβιζόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Έχουν εγκληματική οικονομική ασυλία εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού». Μάλιστα ανέφερε ότι θα είχαν «πιαστεί και στα χέρια» με τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ αν δεν ήταν εκεί ο Διοικητής της ΥΠΑ. Στο τέλος ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ τόνισε: «Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μια συμμορία, η οποία εκποιεί την δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού προς όφελος των γκάγκστερ που εκβιάζουν την Ελλάδα».





tromaktiko

Πόσο Μπογδάνος είσαι;...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μην νομίζετε πως δεν διαθέτει ευαισθησίες ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι. Βεβαίως κι έχει. Ανησυχεί για τον δολοφόνο Ρουπακιά, αν θα είναι...
ράκος μετά την... επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο από τη Μάγδα Φύσσα.

Τον απείλησε η «λυτή» Μάγδα Φύσσα, η «μάνα Φύσσα» όπως την αποκαλεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Είπε στον μαχαιροβγάλτη δολοφόνο της Χρυσής Αυγής πως δεν θα ησυχάσει μέχρι να πεθάνει αν δεν τον κρεμάσει και, αυτό, ο κ.Μπογδάνος το βρήκε κάπως, «είναι κάπως» λέει κάνοντας ταυτόχρονα μία χορευτική πιρουέτα.

Και ο ευαίσθητος αυτός δημοσιογράφος ψάχνει να βρει πως θα νιώθει ο Ρουπακιάς, αν «σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο» θα είναι ράκος! Το άγχος και η ανησυχία για τους φασίστες εκεί στο Σκάι, τους τιμάει ως ανθρώπους κι επαγγελματίες.


Διάβασα και τα περισσότερα άρθρα της Καθημερινής αυτό το Σαββατοκύριακο, καταδικάζουν οι περισσότεροι τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα εναντίον του κ. Κουμουτσάκου καταλήγοντας, πού αλλού, στην Αριστερά!

Αυτή η... ευαισθησία κάποιων δημοσιογράφων για τους φασίστες, επαναλαμβάνω, συγκινητική. 

Μπογδάνος κυρίες και κύριοι, Μπογδάνος.





nonews news

«Πυρετός» τηλεδιασκέψεων για τους πλειστηριασμούς...



Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup. Στις 18:30 αναμένεται να συνεδριάσει το Euro working Group, ενώ θα υπάρξει και...
τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς. Παράλληλα επίκειται επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ. 

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και όπως όλα δείχνουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. 

Το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι εκείνο που κυριαρχεί στο αδιέξοδο που επικρατεί μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να πάει πίσω χρονικά από την στιγμή που δεν θα υπάρξει συμφωνία. 

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή σήμερα – που είναι και το πιο πιθανό σενάριο - τότε την Τετάρτη οι παλιές εκκρεμότητες θα προστεθούν σε νέες με το γενικό τίτλο «πακέτο προαπαιτούμενων του Νοεμβρίου». Το πακέτο αυτό θα συνδιαμορφωθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα - μάλλον την Τρίτη - για να ξεκινήσουν άμεσα την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση αναμένεται να ζήσει έναν εφιάλτη που θα έχει την μορφή ατελείωτων διαπραγματεύσεων για όλα τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το κλείσιμο μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης μπορεί να φέρει ξανά την κυβέρνηση να προσυπογράφει σε σκληρούς συμβιβασμούς.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών πως δεν πρόσκειται να βγουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών και αναζητά πλέον πολιτική λύση, προκειμένου να ξεπεράσει την σθεναρή αντίσταση του κουαρτέτου, που βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. 

«Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εντός της ημέρας αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ και θα ζητήσει να υπάρξει ελαστικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα μετά τις αιματηρές θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να διαρραγεί η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή της χώρας. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ θα θέσει εκ νέου και το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, ένα ζήτημα που εκτός από ανθρωπιστικό, είναι και ιδιαιτέρως κοστοβόρο και το οποίο επωμίζεται εξ ολοκλήρου η χώρα μας χωρίς καμία βοήθεια, παρά το γεγονός ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.




nonews news

Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες...


Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για τις ελπίδες συμφωνίας που «καλλιέργησε» ο Μοσκοβισί... για τις ελπίδες συμφωνίας που «καλλιέργησε» ο Μοσκοβισί...
Έντονη δυσαρέσκεια εκδηλώθηκε στις Βρυξέλλες για τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τα μηνύματα που πέρασε στην ελληνική κυβέρνηση στο ταξίδι του στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα. 

Πιο συγκεκριμένα, από μια...
ισχυρή γραμμή επιρροής που συνδιαμορφώνει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια σε ό,τι αφορά στα περιθώρια ελιγμών που επέτρεψε στην ελληνική πλευρά. 

Σύμφωνα με πηγές, που επί χρόνια έχουν άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, η ενόχληση από ένα ισχυρό τμήμα των εταίρων επικεντρωνόταν στο γεγονός ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν εμφανίστηκε σκληρός και απαιτητικός με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά άφησε να καλλιεργηθεί κλίμα αισιοδοξίας, πριν την οριστική συμφωνία. 

Μάλιστα, όπως εκτιμάται από τις ίδιες πηγές, η σχεδόν παράλληλη επίσκεψη των κυρίων Μοσκοβισί και Σουλτς στην Αθήνα καλλιέργησε προσδοκίες ότι ένα καλό τέλος είναι κοντά. Μάλιστα, οι δηλώσεις του κ. Σουλτς για κάποιους στην ΕΕ "παραήταν ενθαρρυντικές και αυτό φαίνεται σήμερα". 

Η διαδικασία προσέγγισης του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των εκλογών σε  Ισπανία και, αργότερα, σε Γαλλία, φαίνεται ότι ώθησε τον κ. Σουλτς να παρουσιαστεί ιδιαίτερα υποστηρικτικός, δεδομένου κιόλας ότι οι όποιες απόψεις του δεν επιρρεάζουν σε κανένα βαθμό τις διαπραγματεύσεις. 

Το κλίμα της διάθεσης για συμβιβασμό από την πλευρά των δανειστών, άλλωστε, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στο θέμα των "κόκκινων δανείων", επιβεβαίωνε και η ελληνική κυβέρνηση, λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί. 

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε επισημάνει τα παρακάτω:

"Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί, οι δικές του δηλώσεις, όπως και του κ. Ολάντ πριν λίγες ημέρες, έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μπει ένα όριο στο θέμα των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας, το οποίο βεβαίως πρέπει να έχει ως σκεπτικό την κοινωνική συνοχή καθώς και το πόσο σημαντικό και φλέγον είναι το ζήτημα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Μας ενδιαφέρει να κλείσουν όλα τα ζητήματα, αλλά με την κοινωνία όρθια".

Δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας για το στάδιο που έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις, σημείωσε: "Η πρόοδος των μέτρων είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση των κεφαλαίων που περιμένει η Αθήνα. Θα πρέπει επίσης να διατηρηθεί η δυναμική για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλα στους συνομιλητές μου, κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, δηλαδή στις συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο".

Με αυτόν τον τρόπο οι διαφωνίες εντός του Κουαρτέτου και οι πιέσεις που ασκούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τρόπο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνονται. 

Να σημειωθεί πάντως πως από την πλευρά της κυβέρνησης από χθες διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως στο θέμα των "κόκκινων δανείων" δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί. Για το κυβερνητικό επιτελείο η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι το "μη παρέκει".

Μιλώντας χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο ότι στο θέμα των "κόκκινων δανείων" η διαβούλευση με τους εταίρους βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο. Μεταξύ των άλλων, επιβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης να προστατεύσει την πρώτη κατοικία. 

Ο πρωθυπουργός είπε τα παρακάτω: "Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».



nonews news

Μαξίμου: Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες Πανούση για να τις περιφέρει στα ΜΜΕ...



Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με απειλές κατά της ζωής του και διασυνδέσεις πολιτικών με τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες που βρίσκονται εντός των φυλακών.
Όπως...
επισημαίνεται στην ανακοίνωση:
 «Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη».
Ο Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ανέφερε πως υπήρχε σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία. Όπως είπε δέχτηκε ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες αλλά και από κυκλώματα αξιωματικών μέσα στην αστυνομία που έχουν σχέσεις με διεφθαρμένα άτομα που ασχολούνται με την πολιτική.

Ακόμη ανέφερε πως όσα γνωρίζει τα έχει καταγράψει σε ένα διήγημα με ψευδώνυμα, ενώ τα πραγματικά ονόματα τα έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο για την προστασία της δική του ζωής και της οικογένειάς του.




nonews news

Ποιες αλλαγές "κλειδώνουν"...



 Στην τελική ευθεία το νέο ασφαλιστικό...
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό με τις αλλαγές να οριστικοποιούνται.
Σύμφωνα με το ...
"Βήμα της Κυριακής", τα επικουρικά ταμεία πιθανότατα δεν θα ενσωματωθούν στα ταμεία κύριας ασφάλισης, ενώ οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ δεν θα γλιτώσουν τις νέες μειώσεις. Οριστική πρέπει να θεωρείται και η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα.

Το τελικό σχέδιο για όλες τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.




nonews news

Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα...


Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα στις  18 Νοεμβρίου - Ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις - Media
... στις 18 Νοεμβρίου.
Ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις...
Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στον...
Πλατύκαμπο.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση είπαν ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών και συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου.

Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Λάρισας η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.

Η κάθοδος προς την Αθήνα υπολογίζεται ότι θα είναι μαζική, ενώ προβλέπεται επίσης η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, αλλά -πιθανότατα- και ζώων.

Την ερχόμενη Τρίτη εξάλλου, 10 του μηνός, πραγματοποιείται στη Λάρισα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.



nonews news

Έρχεται αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια! Εμπλέκουν την Ελλάδα...

apostath

Οι τζιχαντιστές έχουν σκοπό να δημιουργήσουν χάος στα Βαλκάνια το λένε δημόσια... Σύμφωνα με αραβικές πηγές, η ISIS σκοπεύει να οργανώσει μαχητές σε διάφορες περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας προκειμένου να διαλύσουν τα Βαλκάνια.
Να σημειωθεί ότι ανώτερος διπλωμάτης αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Κροατίας, έχουν στοιχεία για συναντήσεις τζιχαντιστών της Βοσνίας, σε ηγετικό επίπεδο, με μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’, που πρόσφατα επέστρεψαν από τη Συρία. Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο τη δημιουργία ομάδων δράσης του Ισλαμικού κράτους.



voice news

Ανοιχτές προκλήσεις Τούρκων σε βάρος της Κρήτης και της Ελληνικής ιστορίας


ethnika


Προκαλεί σκόπιμα Τουρκοκύπριος ιστορικός στην εφημερίδα «Kibris Postasi» με ένα κείμενο πρόκληση ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθεροποιητικός παράγοντας της Μεσογείου. Λέει λοιπόν χωρίς αποδείξεις φυσικά ότι οι κρητικές επαναστάσεις, από το 1770 μέχρι και το 1897 αλλά η περίοδος της Κρητικής Πολιτείας, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά "σφαγές δεκάδων χιλιάδων οθωμανών από τους χριστιανούς", με τη βοήθεια, μάλιστα των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Είναι άραγε τυχαίο ότι τα λέει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Τα συμπεράσματα δικά σας…




voice news

Βόμβα για ελληνική τράπεζα! Χρεωκοπεί;

trapeza

Μια μια οι τράπεζες είναι έτοιμες εφόσον δεν βρίσκεται λύση να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια αντί πινακίου φακής!!!
Για ποιο λόγο να ανακεφαλαιοποιηθεί τότε η Τράπεζα Πειραιώς εφόσον εχει θεωρηθεί ήδη χρεοκοπημένη;
Τα funds θα έρθουν ευκολότερα ετσι και θα αγοράσουν τα κοκκινα δάνεια;
Ας εξηγήσουν οι αρμόδιοι τους λόγους...
Οι αναφορά ηταν σκληρή, απλή και είχε ως εξής:
"Standard & Poor's:Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας."



voice news

Εγκληματούν. Αυξάνονται οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα ενώ στην Ευρώπη πέφτουν.

souper

Προκαλούν αγανάκτηση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, αναφορικά με την αύξηση στις τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία είναι τρομακτικά. Για παράδειγμα μόνον τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο οι τιμές σε όλα τα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,9%, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των «28» της Ευρωπαικής Ένωσης. Το δε παράξενο είναι πως οι ανατιμήσεις αυτές δεν έγιναν στα προιόντα που μπήκαν στο καθεστώς αυξημένου ΦΠΑ αλλά έγιναν σε προϊόντα τα οποία παρέμειναν στον συντελεστή ΦΠΑ 13%. 
Το ψωμί αυξήθηκε σε ετήσια βάση 3,2%, η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των «28» της Ε.Ε. , όπως επίσης και η τιμή του κρέατος. Ακόμη, στην κατηγορία των ελαίων είχαμε μία ετήσια αύξηση κατά 9,9% και αν θέλουμε να πάμε σε φρούτα και λαχανικά που η πατρίδα μας διαθέτει πλουσιοπάροχα λόγω κλίματος εκεί η αύξηση ήταν της τάξης του 17,2%, 
Ακολουθούν Γάλα και ζυμαρικά που επίσης πήραν την ανηφόρα την ίδια στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη οι τιμές πέφτουν κυρίως στα ζυμαρικά λόγω πτώσης της τιμής του σιταριού. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως σε μια χώρα που την μαστίζει η οικονομική κρίση, που τα νοικοκυριά δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν είναι εγκληματικό να αυξάνεις τις τιμές των προιόντων. Υπάρχουν οικογένειες που προσπαθούν να ζήσουν με 360 ευρώ το μήνα και αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι ευρωπαίοι απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά με μισθούς δεκαπλάσιους. Κάποιοι εγκληματούν και κάποιοι στην Κυβέρνηση έχουν τα μάτια ερμητικά κλειστά.




voice news

Παγκόσμιος Συναγερμός: Rωσικά και Αμερικανικά αεροπλάνα πάνω από τη Συρία

aeroplano
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, κοινές ασκήσεις πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό πάνω από τον ουρανό της Συρίας οι Ρωσικές και οι Αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Συνταγματάρχης, Andrey Kartapolov, σε δήλωση του σε σχέση με το θέμα ανέφερε πως τις ώρες που πραγματοποιούνται οι ασκήσεις, οι υπηρεσίες εδάφους αλλά και τα πληρώματα αέρος, τόσο των αμερικανικών όσο και των ρωσικών δυνάμεων, προσπαθούσαν να αποφύγουν την περίπτωση σύγκρουσης των πολεμικών αεροσκαφών, ιδιαίτερα τη στιγμή που βρίσκονταν πολύ κοντά στον εναέριο χώρο της Συρίας.
mazitika
Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το Πεντάγωνο μάλλον ετοιμάζει μάχη αέρος με τους Ρώσους, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ θα στείλουν F-15C Eagle δικινητήρια μαχητικά στην Τουρκία.
Την ίδια στιγμή όμως, και η Ρωσία από τη μεριά της, θα μπορούσαμε να πούμε πως ακολουθεί τα βήματα της Αμερικής, εξαιτίας της παρόμοιας κίνησης με την αποστολή Sukhoi Su-’30 στη Λαττάκεια. Επίσης, σύμφωνα με πολλές πηγές, αυτά τα αεροσκάφη είχαν βρεθεί με τα ισραηλινά αεριωθούμενα πάνω από τον Λίβανο τον περασμένο μήνα.
mazitiko

Τέλος, αυτή τη στιγμή οι εκθέσεις δείχνουν πως τα αμερικανικά στρατεύματα λειτουργούν κοντά στη Λαττάκεια. Αυτό υποδηλώνει πως θα είναι σε επαφή με τα ιρανικά χερσαία στρατεύματα, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, και πολύ πιθανόν με κάποιες από τις 4.000 των ρωσικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη χώρα.












voice news

ALERT! Ήρθε ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος! Έτσι θα γίνει... (ΒΙΝΤΕΟ)

tritospag

Το πιθανό σενάριο για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, θέλει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε συνεργασία με την Ινδία, να επιτίθενται στην Ρωσία και την Κίνα.
Πρόκειται για ασύγκριτες στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.
Δείτε το βίντεο:





voice news

Είναι τρελοί και ηλίθιοι τέλος...

sos

Η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, ανακοίνωσε προσφάτως πως τα κατεχόμενα εδάφη θα έχουν στο εξής... διπλή ονομασία. Δηλαδή, μαζί με την νόμιμη ελληνική ονομασία τους, θα συνοδεύονται και από ένα τουρκικό τοπωνύμιο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η Αρμόδια Τεχνική Επιτροπή, φαίνονται να αδιαφορούν πλήρως για τις Διεθνείς Συνθήκες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που απαγορεύουν και ποινικοποιούν την αλλοίωση γεωγραφικών ονομάτων και τοπωνυμίων ενώ ταυτόχρονα αψήφισαν και δώδεκα πνευματικά σωματεία τα οποία έγραφαν το 2005: «Η βίαιη αλλαγή των τοπωνυμίων σημαίνει τον πνευματικό θάνατο μιας ολόκληρης φυλής, γι' αυτό και η προστασία τους ισοδυναμεί με μάχη εθνικής επιβίωσης».
Το υπουργείο εξωτερικών, προσπέρασε το γεγονός δηλώνοντας απλά πως προβαίνουν «σε όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε να υπάρξει συμμόρφωση προς τις σχετικές πρόνοιες της Νομοθεσίας».





voice news

"Εικόνα πολέμου" στην νοτιοανατολική Μεσόγειο! Απίστευτη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων



Image
Του Χρήστου Καπούτση - Η προπαγάνδα, μέσω διαρροήςπληροφοριών και αναπαραγωγής από έγκυρα ΜΜΕ, αποτελεί ισχυρό μέσο που επηρεάζει την πορεία των στρατιωτικών συγκρούσεων και παράλληλα, προετοιμάζει την Κοινή Γνώμη, για επώδυνες πολιτικές (στρατιωτικο-διπλωματικού περιεχομένου) αποφάσεις. Οι πληροφορίες που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας για την Συρία και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, είτε προέρχονται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο ή το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αν δεν αποτελούν μέροςπαρελκυστικής πολιτικής (προπαγάνδα), τότε είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.  
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, 
η αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε 18 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15C (φέρουν και πυρηνικές βόμβες) στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, καθώς και αντιαεροπορικούς πυραύλους ΠΑΤΡΙΟΤ, ενώ η Ρωσία μετέφερε σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα στη Συρία.
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, δήλωσε, ότι η «Ρωσία παρέδωσε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία, 
ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να δεχτούν επίθεση, είτε από μαχητικό που θα μπορούσε να κλαπεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας καθώς και για να ανταποδώσουμε τα πυρά».

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εξειδικευμένα περιοδικά, που ασχολούνται με διεθνή διπλωματικά και συγκρουσιακά – στρατιωτικά θέματα, η Ρωσία, εφοδίασε πρόσφατα τη Συρία με υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα. Μάλιστα , αναφέρουν, χωρίς όμως και να παραθέτουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, 
ότι, είναι πολύ πιθανόν, η Συρία να κατέχει ήδη το ρωσικό υπερόπλο τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους "δολοφόνους των αεροπλανοφόρων" . Το σύστημα αυτό, έχει καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ! και με τα ραντάρ που διαθέτει ελέγχει ολόκληρη την περιοχή της Μέση Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται αεροπλανοφόρα, Φρεγάτες και πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ, της Γαλλίας , της Ρωσία και η ισχυρή Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ. Και ακόμη , συμμετέχουν στις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή, ενισχύοντας τον Στρατό της Συρίας και δυνάμεις από το Ιράν, ενώ εκτιμάται ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), διαθέτει σύγχρονο αντιαεροπορικό οπλισμό, ίσως και χημικά όπλα.

Σχετικά με την μετεκλογική Τουρκία και την κυριαρχία του Ισλαμικού Κόμματος 
(ΑΚΡ) και του πρόεδρου Τ. Ερντογάν , αν η Κυβέρνηση Α. Νταβούτογλου δεν κατορθώσει να βρει κάποιο συμβιβασμό με τους Κούρδους, τότε, η ασφάλεια κα η συνοχή του Τουρκικού κράτους θα μπουν σε περιπέτειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συνήθης τακτική είναι, πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα στο εσωτερικό της χώρας και πιο αδιάλλακτη στάση στα διμερή προβλήματα με τα γειτονικά κράτη (Συρία, Κύπρος, Ελλάδα). 

Επίσης 
η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει πως συμβάλει στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια στο εσωτερικό της, λόγω της πιθανής δράσης των τζιχαντιστών του ISIS. Και ακόμη, θα δοκιμαστεί η Τουρκία ως αξιόπιστος σύμμαχος της Δύσης (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , Ε.Ε.) από την πιθανή άμεση στρατιωτική εμπλοκής της στη Συρία, με πρόσχημα το ISIS, αλλά στην ουσία, για την εξουδετέρωση των Κούρδων, που όμως, είναι οι πιο αξιόπιστοι σύμμαχοι των αμερικανών.

Καταλήγοντας, η 
πρωτοφανής συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων ισχυρών κρατών, στην φλεγόμενη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί ιδιαιτέρως ανησυχητική εξέλιξη… 





ethnika themata ellada

Οι Αλβανοί ζητούν ν΄αναγνωριστεί «Γενοκτονία Τσάμηδων» !!


ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ
Προσπάθειας ανάδειξης ανύπαρκτης γενοκτονίας από τους Αλβανούς.
Πρόκειται για ένα κίνημα από επικίνδυνους και εθνικιστικούς αλβανικούς κύκλους με ύποπτους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να εγείρουν θέμα «γενοκτονίας» τσάμηδων.
Έτσι όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσόβου κυρίως:
Κατά το μήνα Σεπτέμβριο του επόμενου έτους θα γίνει το πρώτο Διεθνή Συνέδριο Τσάμηδων με στόχο να δημιουργηθούν εκεί τέσσερεις φάκελοι για την επίλυση του «Τσάμικου Ζητήματος», αυτοί οι φάκελοι θα σταλούν στους Διεθνής Οργανισμούς Δικαιοσύνης όπως η Χάγκη και το Στρασβούργο.
Στις 28 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, ο Δημοκρατικός Αλβανικός Σύλλογος Den-Haag, στην Ολλανδία θα οργανώσει, ειρηνική διαμαρτυρία για την αναγνώριση της γενοκτονίας του αλβανικού πληθυσμού της Τσαμουριάς.
Ο Γενικό Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς ο Λισέν Μπασκούρτη, δήλωσε πως ο στόχος αυτών των φακέλων είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας του τσάμικου λαού, τα διεθνή στοιχεία εναντίων του τσάμικου πληθυσμού που εφαρμόσθηκαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, από το έτος 1913 έως το 1945, ο επαναπατρισμός του δια της βίας εκτοπισμένου πληθυσμού, όπως και η επιστροφή των περιουσιών.
Αυτές τις δηλώσεις έκανε κατά την επιστημονική συζήτηση με θέμα «Το Εθνικό Μέτωπο, η Τσαμουριά και τα Πατρώα Εθνικά Αλβανικά εδάφη», που διοργανώθηκε από το Δημοκρατικό Αλβανικό Σύλλογο «Τσαμουριά» και το Εθνικό Μέτωπο, και με οποιοδήποτε τρόπο να αναδειχθεί το άλυτο πρόβλημα του αλβανικού λαού της τσαμουριάς.
Ο Μπασκεσκούρτη είπε πως αυτά είναι διεθνή πολιτικά δικαιώματα που πρέπει να αναγνωριστούν στο Τσάμικο Κράτος.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου του Κόσσοβου, Σελμόν Μπερίσα, είπε πως το Εθνικό Μέτωπο εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται για το «τσάμικο» ζήτημα, βάση της οποίας είναι η Εθνική Ένωση (Μεγάλη Αλβανία),. Αυτός είπε πως το τσάμικο για πρώτη φορά εισάγετε στο αμερικανικό σύστημα των ΗΠΑ, μαζί με αυτούς της δύσης που στηρίζουν το σκοπό του Εθνικού Μετώπου, αλλά αυτό δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για το τι είδος βοήθειας του έχουν δώσει οι ΗΠΑ.
Το εθνικό Συμβούλιο για την Τσαμουριά για πρώτη φορά έχει θεμελιωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία με στόχο αυτό το Συμβούλιο να προσανατολίζει στρατηγικά τον αγώνα για την διεθνοποίηση του τσάμικου ζητήματος σε κάθε διεθνή οργανισμό.
Σχόλιο.
1. Αυτό σημαίνει αυθάδεια: Να μην έχει ιστορία και να προσπαθείς να φτιάξεις, να είσαι συνεργάτης των φασιστών και να το παίξεις θύμα.
2. Εμείς αλλάζουμε την ιστορία, την πραγματικότητα, αρνούμαστε την αλήθεια διά αριστερών υπουργών και οι αγράμματοι και ανιστόρητοι αλβανοί, στήνουν με τη βοήθεια των εχθρών ψεύτικες γενοκτονίες.
3. Ο Γραμματέας τους ο Λυσέν Μπασκούρτη, πρώην πρέσβεις Αλβανίας την Άγκυρα, δίπλα του Κοσσοβάροι εθνικιστές και δεν έλλειπε ούτε ο ψευτο-παπάς , αρχικλέφτης Νικόλα Μάρκο ορκισμένος εχθρός του Αρχιεπισκόπου μας αν και πρόκειται για την προσωποποίηση της ανοησίας. Καταλαβαίνετε τώρα τι γίνεται και ποιος τους βοηθάει.
4. Ελπίζουμε να μην οδηγηθούμε στη εξαφάνιση επειδή αρνηθήκαμε και ξεχάσαμε την ιστορία.
pelasgoskoritsas

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ


Με άκρως διθυραμβικά και επαινετικά σχόλια υποδεχτήκαν οι τουρκικές οργανώσεις που πολεμούν με κάθε μέσο την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κ Φίλη!
Διαβάστε ακόμα από τον Νίκο Χειλαδάκη:
ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΟΙ ΗΠΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Μάλιστα οι δηλώσεις αυτές του Έλληνα υπουργού, θα χρησιμοποιηθούν σαν πολιτικό «εργαλείο» σε όλα τα διεθνή φόρουμ και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να καταδειχτεί το τουρκικό «δίκαιο», ότι δεν διαπράχτηκε γενοκτονία σε βάρος των Ποντίων.
Σύμφωνα με εκτεταμένο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, η λεγομένη «Επιτροπή Ταλαάτ Πασά», (ονομάστηκε έτσι προς τιμή του μεγάλου σφαγέα των χριστιανών της Μικράς Ασιας, Ταλαάτ Πασά). θα έχει από εδώ και πέρα σαν σύμβολο του αγώνα της κατά των ιστορικών «συκοφαντικών ανακριβών» ότι δήθεν οι Τούρκοι διέπραξαν γενοκτονία στον Πόντο σε βάρος των Ελλήνων στις αρχές του εικοστού αιώνα, τις δηλώσεις του κ Φίλη.
Μάλιστα όπως τονίζεται, η Επιτροπή αυτή δεν αποκλείεται να επιδιώξει να έρθει και σε επαφή με τον κ Φίλη, που έγινε το τιμώμενο της πρόσωπο, για τον… συντονισμό των διεθνών διπλωματικών της προσπαθειών για την αποκατάσταση της ιστορικής «αλήθειας», ότι όχι μόνο δεν έγινε γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, αλλά αντίθετα οι σφαγές ήταν κατά… του μουσουλμανικού πληθυσμού!
Συγχαρητήρια λοιπόν στον «γενναίο» και «θαρραλέο» κ Φίλη, από την «Επιτροπή Μη Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων», «Talaat Paşa»!
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Νέα Παρέμβαση του Καλόγερου: «Προκαλούν τον Θεό, Ανίκανοι Ψεύτες οι Πολιτικοί, Τα Μέτρα Δεν θα Εφαρμοστούν»


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΞΕΜΑΝΕΙ …
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΝ ΟΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ …
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ …
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ …
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ …
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ …
ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ;
ΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΙΕΡΕΙΣ;
Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ …
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ …
ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ …
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΛΕΣ Η ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΛΑΟΣ …
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΑΝ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑ’ 43)…
ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ …
ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ …
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΟΤΙΑ !!!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ …»
Υ.Γ. ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ), ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ …