Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ; «ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ;»


1122


ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ; «ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ;»










katoxika nea


Εξελίξεις στα ανοιχτά μέτωπα της Ελλάδας: Τουρκία, Κυπριακό, Αλβανία


Εξελίξεις στα ανοιχτά μέτωπα της Ελλάδας: Τουρκία, Κυπριακό, Αλβανία


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ*
Σε τουλάχιστον τρία μέτωπα εθνικής σημασίας ανοικτά (Κυπριακό και σχέσεις με Τουρκία και Αλβανία) η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να ιεραρχήσει τις επιδιώξεις της στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και να θέσει προτεραιότητες.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αναδεικνύονται και πάλι σε ζήτημα προτεραιότητας όχι μόνο λόγω της άμεσης (Κυπριακό) ή/και έμμεσης (ελληνοαλβανικές σχέσεις) επιρροής τους επί των άλλων δύο ανοικτών μετώπων αλλά κυρίως λόγω της άκρως προβληματικής εξωτερικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.
Δυστυχώς από την απόπειρα του πραξικοπήματος και μέχρι σήμερα η γειτονική Τουρκία επιμένει σε μια συνεχώς ενισχυόμενη «πορεία προς τα πίσω», με κλιμάκωση των διώξεων όλων των μη αρεστών στο καθεστώς Ερντογάν, υπονόμευση και αποδυνάμωση των κρατικών θεσμών, υψηλά επίπεδα πόλωσης και προσωπολατρία του απόλυτου κυρίαρχου που προοιωνίζονται την αδυναμία συναίνεσης και περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το γεγονός ότι -υπαγορευόμενη από τις εσωτερικές προτεραιότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- η εξωτερική συμπεριφορά της Τουρκίας θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα, τυχοδιωκτισμό και μυωπικές πολιτικές βελτιστοποίησης βραχυπρόθεσμων κερδών, αλλά ότι αυτή μπορεί να βρει «ευήκοα ώτα» τόσο σε ευρωπαϊκό έδαφος όσο και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού από τη νέα αμερικανική διοίκηση. Και τούτο διότι θα αναπτύσσεται μέσα σε ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο όπου (ειδικά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ) οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού ενισχύονται και ο ρόλος των διεθνών θεσμών και της πολυμερούς διευθέτησης των προβλημάτων αποδυναμώνεται. Και όλα αυτά ενώ το σοβαρότερο θεσμικό αντίβαρο που συνιστούσε η ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας πλέον δεν υφίσταται.
Για το άμεσο μέλλον, όπου το ενδεχόμενο δραματικών εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας (είτε βιαίως ως εσωτερική σύγκρουση ή εμφύλια διαμάχη είτε ως συνέπεια της προϊούσας οικονομικής κρίσης) δεν μπορεί να αποκλειστεί, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι διεκδικητική και απρόβλεπτη.
Η επιλογή σκληρής και σε υψηλούς τόνους πολιτικής εκφοβισμού και «εξαναγκαστικής διπλωματίας» από τον Ερντογάν (όπως οι αναφορές στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης) συνδέεται κυρίως με τα μέτωπα πρώτης προτεραιότητας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (Συρία, Κουρδικό), στα οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, και αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Τουρκίας σε αυτά τα μέτωπα.
Ετσι αν και η εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης που βιώνει η Τουρκία στο μέτωπο του Αιγαίου δεν θεωρείται πιθανή, η περισσότερο συμφέρουσα για την Ελλάδα επιλογή είναι να συνεχίσει να παραμένει διακριτικά «εκτός του ραντάρ» ενός ασταθούς, απρόβλεπτου, διεκδικητικού και κυρίως αναξιόπιστου γείτονα.
*Kαθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πηγή: mignatiou.com




katoxika nea
ekselikseis-anoixta-metopa-elladas-tourkia-kipriako-alvania-310x220
Στο «Κατοχικά Νέα» στις 29 Νοεμβρίου 2016 @ 15:45 ΕΔΩδημοσιεύθηκε Σχόλιο από, τι άλλο, κάποιον που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του ο άξιος τοιούτος ανήρ με το εξής κείμενο :
«από ποτε η αλβανια θεωρείται ανοιχτο μετωπο;;;; επειδή κατι κατσαπλιαδες χασισεμποροι μιλανε για τσαμουρια;;;σαγιαν εισαστε;;βαλτοι;;»
Α) Μιλάει και ξένες γλώσσες, «σαγιάν», άρα είναι πασιφανές τι είναι. (Σαγιάν-Σαγιάς: Φαρασιώτικο ‘Ιδίωμα από την Τουρκική γλώσσαsaya = φόρεμα, ρούχο, σαγιάς ο κουκουλωμένος τόσο που δεν βλέπει επειδή το ρούχο του σκεπάζει τα μάτια. Κυριολεκτικά, «Γκαβός».)
Β) Καθυβρίζει την εξοχότητά του τον αρχηγό του φίλου κράτους της Αλβανίας αξιότιμο κύριο Ράμα ως χασισέμπορο και κατσαπλιά. Αφού ο ίδιος ο αρχηγός του κράτους της Αλβανίας έθεσε θέμα Τσάμηδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατα, προβάλλοντας διεκδικήσεις εδαφών από την Ελλάδα και χρηματικών αποζημιώσεων αλλά και αποζημιώσεων από έγγειο πρόσοδο – έσοδα από την γη.

Γ) Με το «κατσαπλιά» αποκαλύπτει ότι ανήκει στους ριζοσπαστικούς ακραίους που μισούν ό,τι το Ελληνικό, αφού αυτοί χρησιμοποιούν τέτοια φρασεολογία. Ο βασιλιάς, αγαπητέ ανώνυμε, είσαι γυμνός. Δεν θα σχολιάσω ότι ο άνθρωπος είναι τόσο εγγράμματος που γράφει ατονικά, άραγε από ποιά πρεσβεία να παίρνει τον μισθό του;
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην απορία τώρα.
1) Επειδή ΑΚΟΜΗ υφίσταται επίσημα «κατάσταση πολέμου» με το κράτος αυτό.
2) Επειδή λίαν πρόσφατα οι υπηρεσίες πληροφοριών σε συνεργασία με άλλες Ελληνικές αρχές, διέκοψαν και ανέσχεσαν (sic) κύκλωμα όπλων, χρημάτων κι άλλου όχι ειρηνικού εξοπλισμού από ΠΑΡΑΚΑΛΩ αξιωματούχους της Αλβανικής κυβέρνησης αλλά σε Ελληνικό έδαφος.
3) Επειδή σε συγκεκριμένο στρατόπεδο στην Αλβανία, μέλη του UCK, του Απελευθερωτικού Στρατού της Αλβανίας, κατά τον ΟΗΕ τρομοκρατικής οργάνωσης, ο αρχηγός των οποίων έχει λάβει ως δώρο το Κοσσυφοπέδιο για να κυβερνάει ως κρατίδιο, όπου η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση των ΗΠΑ, εκπαιδεύονταν μαζί με τον τακτικό Αλβανικό στρατό από στρατιωτικούς των ΗΠΑ.
4) Επειδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έβαλε θέμα Τσάμηδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μάλιστα πολύ πρόσφατα, όταν οι Τσάμηδες ήταν συνεργάτες του Κατοχικού Γερμανικού στρατού, υπεύθυνοι για μαζικές δολοφονίες Ελλήνων αμάχων και καταστροφή της περιουσίας τους. Αφού είχαν πρώτα ευεργετηθεί από το Ελληνικό κράτος με δωρεάν παροχή γης και χρημάτων ώστε να εγκατασταθούν και να μην φονευθούν από το πολιτικό σύστημα της ξένης χώρας τους, που τους είχε κυνηγήσει. Τσάμηδες, είπατε; Δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες, δηλαδή.
5) Επειδή έχει δηλωθεί επίσημα η συνεργασία Αλβανίας και Τουρκίας από το υψηλότερο επίπεδο (αρχηγοί των δύο κρατών) ότι το 2016 υιοθετήσανε νέο δόγμα γεωπολιτικής συνεργασίας εννιαίου χώρου, δηλαδή, ότι συμβαίνει στην Αλβανία θα είναι σαν να συμβαίνει και στην Τουρκία, οικονομικά και στρατιωτικά για αρχή.
6) Επειδή η Αλβανία ερίζει χωρίς νομικό υπόβαθρο και αντίθετα με τους διεθνείς κανόνες για την ΑΟΖ στο Ιόνιο, αρνούμενη το διεθνές δικαίωμα της Ελλάδας σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη πλησίον της Αλβανίας και έξω από τα χωρικά της ύδατα που είναι 12 μίλια, όταν τα δικά μας παραμένουν ΕΞΙ.
7) Επειδή οι Αλβανικές αρχές επιδεικτικά δεν συνεργάζονται με τις Ελληνικές όπως έχουν υποχρέωση για να αποκαθίσταται το Διεθνές Δίκαιο όταν παραβιάζεται σε βάρος των Ελλήνων στην Αλβανία, όπως όταν κατεδάφισαν, αφού πριν λίγο καιρό είχαν κάψει άλλες, ιδιοκτησίες Ελλήνων στην Χιμάρα, απειλές κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κλπ κλπ.
8) Επειδή έχουν καταγραφεί περιστατικά Αλβανών εντός Ελλάδος οι οποίοι ανήκουν στον Αλβανικό υπόκοσμο αλλά έχοντας εξ ευεργεσίας, δηλαδή χαριστικά ως προερχόμενοι από λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα λάβει άδεια παραμονής προβαίνουν σε συνεργασία με τοπικούς κακοποιούς επιχειρηματίες για να μην ελέγχονται από την Εφορία, για να διακινούν λευκή σάρκα κ.α.
9) Επειδή η εξοχότητά του ο αρχηγός του Αλβανικού κράτους αξιότιμος κύριος Ράμα εύκολα δικαιολογήθηκε ότι δεν οφείλει εξηγήσεις για τις αλυτρωτικές τάσεις και εκφράσεις περί Μεγάλης Αλβανίας, παρέλειψε όμως να μας απολογηθεί ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ για τις αλυτρωτικές τάσεις που καταγράφονται σε επίσημα κείμενα και χάρτες του ίδιου του Αλβανικού κράτους.
Μα κι αν δεν φθάνουν αυτά, δεν πειράζει, υπάρχουν τόσα άλλα!





katoxika nea

Σήμα κινδύνου προς Ένοπλες Δυνάμεις, ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ!!!

sima-kindinou-pros-enoples-dinameis-filakste-thalassia-sinora
Κατεβάστε ρε αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί, τη ΡΩΣΙΑ στο Αιγαίο, να τελειώνουμε μια και καλά με το εχθρικό ΝΑΤΟ και τον ΣΟΥΛΤΑΝΟ!!!
Όταν δούν οι λαθρομετανάστες το Ρωσικό και το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο, δεν θα τολμήσουν να πατήσουν στα Νησιά.
Οι Κοσμοκράτορες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έχουν σχέδια να αποκλείσουν τη ΡΩΣΙΑ στον Εύξεινο Πόντο, βασιζόμενοι στη παρουσία της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Νατοϊκή Ελλάδα διαμελισμένη!
Οι Σιωνιστικές Μ.Κ.Ο. και οι Σιωνιστές «Αλληλέγγυοι» οργώνουν την Ελλάδα, και οι προδότες πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα.
Ο Τσίπρας πήγε να κλάψει τη στάχτη του ΚΑΣΤΡΟ, ενώ τα νησιά μας καίγονται. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ πήγε για πουρνάρια στην Κούβα, λέει ο Λαός, κατόπιν εντολής ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, και των Κοσμοκρατόρων. Έλυσε τα προβλήματα της Ελλάδος, και πήγε να λύσει της Κούβας. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ εκτελεί εντολές των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι, «από τη πόλη έρχομαι, και στην κορφή κανέλα», λέει ο Λαός.
Σήμα κινδύνου προς Ένοπλες Δυνάμεις, ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ!!!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής
hellasforce.com







katoxika nea

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!


1207
Ένα άρθρο Eβραίων αρχαιολόγων πoυ πρέπει να διαβάσoυν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ…
Οι Φιλισταίοι ήταν Έλληνες λένε Εβραίοι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ…
Εβραίοι, εθελοντές και αρχαιολόγοι, εργάζονται στις ανασκαφές στο Τελ ελ- Σάφι, στο νότιο Ισραήλ.
Στα ερείπια μιας αρχαίας μητρόπολης στο νότιο Ισραήλ, οι αρχαιολόγοι συνθέτουν την ιστορία ενός λαού που θυμόμαστε κυρίως ως τους «ΚΑΚΟΥΣ» της εβραϊκής Βίβλου.
Η πόλη της Γαθ, όπου οι ετήσιες ανασκαφές ξεκίνησ
αν αυτή την εβδομάδα, βοηθά τους μελετητές να δώσουν ένα πιο διαφοροποιημένο πορτρέτο των Φιλισταίων, οι οποίοι εμφανίζονται στην βιβλική ιστορία ως οι ΑΙΩΝΙΟΙ εχθροί των Ισραηλιτών.
Περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, η Γαθ ήταν στα σύνορα μεταξύ των Φιλισταίων, οι οποίοι κατέλαβαν τη Μεσογειακή παράκτια πεδιάδα και των Ισραηλιτών, που έλεγχαν τους λόφους της ενδοχώρας . Ο πιο διάσημος κάτοικος της πόλης, σύμφωνα με το βιβλίο του Σαμουήλ, ήταν ο Γολιάθ – ο γίγαντας πολεμιστής που έπεσε απρόσμενα από το νεαρό βοσκό Δαβίδ και σφεντόνα του.
(Σημείωση: ΓΟΛΙΑΘ, εβραϊκός τύπος του Ελληνικού ονόματος ΚΑΛΕΑΔΗΣ).
Στη Γαθ, εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή που κατοικείτο από τους προϊστορικούς χρόνους. Ανασκαφές όπως αυτή έχουν δείξει ότι αν και υιοθέτησαν απόψεις της τοπικής κουλτούρας, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους. Ακόμα και ΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΕΣ μετά την άφιξή τους για παράδειγμα, ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
Οι Φιλισταίοι «είναι οι απόλυτο άλλοι» στη βιβλική ιστορία, είπε ο Aren Maeir του Πανεπιστημίου Bar-Ilan, ο υπεύθυνος αρχαιολόγος για την ανασκαφή.
Η τελευταία ανασκαφική περίοδος του καλοκαιριού ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με 100 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ από τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ) προσθέτοντας νέα ευρήματα στον πλούτο των ευρημάτων που βρέθηκαν στον χώρο από το έργο του Maier που ξεκίνησε το 1996.
Σε μια τετράγωνη τρύπα, αρκετές κανάτες των Φιλισταίων , σχεδόν 3.000 ετών, ήταν ήδη ορατές όπως έβγαιναν από το έδαφος. Ένα ζωγραφισμένο θραύσμα που μόλις ανακάλυψαν είχε σαν πλαίσιο κόκκινο της σκουριάς και μια μαύρη σπείρα: μια κοινή διακόσμηση στην αρχαία ελληνική τέχνη (ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ – ΓΑΜΜΑΔΙΟΝ) και μια υπόδειξη για να προέλευση των Φιλισταίων από το Αιγαίο.
Οι Φιλισταίοι έφθασαν δια θαλάσσης ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ γύρω στο 1200 π.Χ. Πήγαν να εγκατασταθούν στα μεγάλα λιμάνια στην Ashkelon, (αρχαία ελληνική πόλη = ΑΣΚΑΛΩΝ ή ΑΣΚΕΛΩΝ = χωρίς σκέλη) και Ashdod, (αρχαία ελληνική πόλη = ΑΖΩΤΟΣ = χωρίς ζωή) τώρα πόλεις στο Ισραήλ, και στη Γάζα, τώρα μέρος του παλαιστινιακού εδάφους, γνωστής ως η Λωρίδα της Γάζας (και η ΑΚΚΑΡΩΝ και η ΓΑΘ (=ΓΥΘ, ΓΥΘΕΙΟΝ;) (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ = ΓΗΣ ΧΑΝΑΑΝ κατά τους εβραίους, ΧΝΑ κατά τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς).
Ο εβραίος Νεεμίας (το 500 π.Χ. περίπου) επέκρινε αυστηρά τους Ιουδαίους που είχαν πάρει Αζώτιες συζύγους, και μάλιστα οι γιοι τους οποίους είχαν αποκτήσει «μιλούσαν την αζωτική γλώσσα, και κανείς τους δεν ήξερε να μιλάει ιουδαϊκά». (Νεεμίας 13:23, 24)
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι η διατροφή των Φιλισταίων βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό σε φακές, μπιζέλια , χορταρικά, βασική διατροφή του Αιγαίου. Αρχαία οστά που ήταν πεταμένα στο χώρο δείχνουν ότι έτρωγαν τους χοίρους και τα σκυλιά, σε αντίθεση με τα γείτονες Ισραηλίτες, οι οποίοι θεωρούν τα ζώα αυτά ακάθαρτα – περιορισμοί που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εβραϊκό διατροφικό νόμο.
Οι ανασκαφές στη Γαθ έχουν αποκαλύψει επίσης ίχνη μιας καταστροφής της πόλης κατά τον 9ο αιώνα π.Χ., όπως και μια τάφρο και ένα ανάχωμα που χτίστηκε γύρω από την πόλη από πολιορκητικό στρατό – ακόμα ορατά ως μια σκοτεινή γραμμή που διασχίζει το γύρω λόφους.
Η ισοπέδωση της Γαθ εκείνη την εποχή φαίνεται να είναι το έργο του Aραμαίου βασιλιά Hazael στο 830 π.Χ., ένα περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο των Βασιλέων.
Η σημασία της Γαθ έγκειται στο ότι η «ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» (σημείωση; Την ΥΠΕΡΟΧΗ ανασύνθεση την κάνουν εβραίοι αρχαιολόγοι, πουθενά έλληνες – οι έλληνες ασχολούνται με την ανασύνθεση οθωμανικών τζαμιών) ρίχνει φως στο πώς οι Φιλισταίοι ζούσαν εκεί τον 10 ο και 9ο αιώνα π.Χ. , είπε ο Seymour Gitin, διευθυντής του WF Ινστιτούτου Αρχαιολογικών Ερευνών Ολμπράιτ στην Ιερουσαλήμ και ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ.
Αυτό περιλαμβάνει την εποχή της βασιλείας της Ιερουσαλήμ από τον Δαβίδ και τον Σολομώντα, ΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.
(Σημείωση: ΟΛΟΙ οι εβραίοι αρχαιολόγοι αμφιβάλλουν αν υπήρξε βασίλειο της Ιερουσαλήμ με Δαυίδ και Σολομώντα – δεν υπάρχουν πουθενά ευρήματα ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με τις Ελληνικές – φιλισταϊκές πόλεις της Παλαιστίνης).
Άλλες τοποθεσίες των Φιλισταίων παρείχαν σημαντικές πληροφορίες στους αρχαιολόγους σχετικά με προηγούμενες και μεταγενέστερες χρονικές περιόδους , αλλά όχι πολλές γι’αυτή την περίοδο-κλειδί.
Η «Γαθ καλύπτει ένα πολύ σημαντικό κενό στην κατανόηση της ιστορίας των Φιλισταίων ,» είπε ο Gitin.
Το 604 π.Χ, ο Ναβουχοδονόσορ της Βαβυλώνας εισβάλλει και καταστρέφει εντελώς τις πόλεις των Φιλισταίων . Δεν υπάρχει κανένα απομεινάρι από αυτές έκτοτε.
Σταυροφόροι που φθάνουν από την Ευρώπη το 1099 έχτισαν ένα φρούριο πάνω στα ερείπια της Γαθ, και αργότερα η περιοχή φιλοξένησε ένα αραβικό χωριό, το Tel el-Σάφι, το οποίο εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου γύρω από τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948. Η Γαθ σήμερα είναι εθνικό ΕΒΡΑΪΚΟ (!) πάρκο.
Μια ισραηλινή πόλη που ιδρύθηκε το 1955 αρκετά μίλια προς το νότο, η Kiryat Gat, πήρε το όνομά Γαθ βασιζόμενη σε μια εσφαλμένη ταυτοποίηση διαφορετικών ερειπίων από την πραγματική πόλη των Φιλισταίων .
Η μνήμη των Φιλισταίων – μια ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ (= πάντα κατά τους εβραίους αρχαιολόγους) εκδοχή της – διασώθηκε στην εβραϊκή Βίβλο.
Είναι γνωστή η ιστορία του Σαμψών, ο οποίος παντρεύτηκε μια Φιλισταία , συγκρούστηκε μαζί τους κατεπανάληψη μέχρι που σύρθηκε μετά από προδοσία τυφλός και δέσμιος στο ναό τους στη Γάζα. Εκεί, όπως λέει η ιστορία, έσπασε τα δεσμά του και γκρέμισε τους δύο πυλώνες στήριξης, φέρνοντας το ναό κάτω και σκοτώνοντας μέσα σε αυτό όλους, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.
Ενα ενδιαφέρον εύρημα στην Γαθ είναι τα ερείπια ενός μεγάλου οικοδομήματος , πιθανόν κάποιου ναού, με δύο πυλώνες. Ο Maeir πρότεινε ότι αυτό μπορεί να ήταν ένα γνωστό σχεδιαστικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική του ναού των Φιλισταίων όταν γράφτηκε στην ιστορία του Σαμψών.
Ανασκαφείς στη Γαθ έχουν επίσης βρει θραύσματα ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΟΛΙΑΘ – ένα Ινδο-ευρωπαϊκό όνομα, όχι σημιτικό ,από τα είδη που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί από τις τοπικούς Χαναναίους ή Ισραηλίτες. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν οι Φιλισταίοι πράγματι χρησιμοποιούσαν παρόμοια ονόματα , μια λεπτομέρεια από την οποία επίσης μπορεί να εξαχθεί μια ακριβής εικόνα της κοινωνίας τους.
Όπως είπε ο Maier ,τα ευρήματα στην περιοχή υποστηρίζουν την ιδέα ότι η ιστορία του Γολιάθ αντικατοπτρίζει πιστά κάτι από την γεωπολιτική πραγματικότητα της περιόδου ,δηλ. τη συχνά βίαιη αλληλεπίδραση των ισχυρών Φιλισταίων της Γαθ με τους βασιλείς της Ιερουσαλήμ στην παραμεθόρια ζώνη μεταξύ τους.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρούμε μια μέρα ένα κρανίο με τρύπα στο κεφάλι του από την πέτρα που ο Δαυίδ εκσφενδόνισε ,αλλά το γεγονός αυτό αντανακλά ένα πολιτιστικό περιβάλλον που ήταν πραγματικό εκείνη την εποχή.»




hellasforce

Προκαλεί και ο κατοχικός ηγέτης: «Αν δεν υπάρξει λύση, τότε…» (βίντεο)


akinci_moustafa3
Έκανε κι μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο (παροιμία)…
Η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες ώστε να υπάρξει διέξοδος στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ωστόσο και σε αυτό παίρνουν αρνητική απάντηση, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Σε ομιλία του και σήμερα το μεσημέρι στην 7η Σύνοδο Βοσπόρου στην παρουσία και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ενρτογάν, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στο Μοντ Πελεράν η τ/κ πλευρά έκανε ένα άνοιγμα και περίμεναν από ε/κ πλευρά να ανταποκριθεί αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει βήμα.
“Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία”, είπε ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχτούν μια συμφωνία η οποία δεν θα εγγυάται την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά τους. Όπως είπε, το ίδιο επιθυμούν και για την άλλη πλευρά. Αναφέρθηκε και πάλι στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν ήθελε να στείλει αντιπρόσωπο, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος όταν του το είχε ζητήσει ο ίδιος είπε ότι ήταν έτοιμος να στείλει αμέσως. Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι η δική τους πρόταση τώρα είναι να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες ωστόσο και σε αυτό παίρνουν αρνητική απάντηση.
“Εάν δεν μπορεί να υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε το δρόμο μας”, είπε ο Τ/κ ηγέτης και κάλεσε τους επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη σύνοδο να επενδύσουν στα κατεχόμενα.
Ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι “δυστυχώς για 53 χρόνια έχουν σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τ/κ” και τους έχουν καταδικάσει στην απομόνωση, προσθέτοντας πως η μόνη διέξοδος που είχαν για τον έξω κόσμο ήταν η Τουρκία στην οποία οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επανέλαβε ότι για τη σταθερότητα είναι σημαντικό να υπάρχει οικονομική διασύνδεση. Ανέφερε ότι από μια πιθανή λύση, στόχος τους είναι μαζί με την ε/κ πλευρά να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι από αυτό το περιβάλλον και οι Ε/κ έχουν να κερδίσουν.






hellasforce

ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝΕΙ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ!


oinousses_hellas_turkey
Για νέο σκηνικό Ιμίων στο πλαίσιο της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο καθηγητής του Καποδιστριακού Ι. Μάζης.
Ο κ. Μάζης μιλώντας στο Real fm, προσδιόρισε τις αρχές Ιανουαρίου ως την ημερομηνία που η Τουρκία θα επιχειρήσει κάποια προβοκατόρικη ενέργεια.
Προέβλεψε οτι ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την πρωτοχρονιά, θα υλοποιήσει την απειλή του να ανοίξει τα σύνορα σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο.
Ο κ. Μάζης εντοπίζει την περιοχή Οινουσσών – Παναγιάς ως την περιοχή που ο Ερντογάν θα δημιουργήσει ένταση. «Θα προσπαθήσει να εξαπολύσει στη θάλασσα πρόσφυγες και στη συνέχεια να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη, ώστε να υπογράψει ακόμη μια φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί “γκρίζες ζώνες”»





hellasforce

ΑΠ’ ΤΗ ΣΑΜΟ ΩΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΕΛΝΩ

79adte_askisi


Επιχειρησιακή Εκπαίδευση
Επιχειρησιακή Εκπαίδευση 79 ΑΔΤΕ
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2016, εκτελέσθηκαν από το προσωπικό των Μονάδων της 79 ΑΔΤΕ, οι ακόλουθες ασκήσεις:
79adte_askisi2
-«Υπέρβαση – Αντεπίθεση Συγκροτήματος Μηχανοκινήτου Λόχου Πεζικού».
-«Σύμπτυξη Συγκροτήματος Μηχανοκινήτου Λόχου Πεζικού».
Εξετάσθηκαν οι μηχανισμοί της Υπέρβασης, της Αντεπίθεσης και της Σύμπτυξης και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαδικασίες συντονισμού των τμημάτων επί του εδάφους.
79adte_askisi1
Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ – Βολές Πυροβολικού
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧΙΙ M/K MΠ, το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2016, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού στην Περιοχή Ευθύνης της Μεραρχίας στον Έβρο.
voles_pyrovolikou
voles_pyrovolikou1
voles_pyrovolikou2

Α Ν Ε Ξ Ε Λ Ε Γ Κ Τ Ο Σ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!


590_a37ae63b0bf3febc8c5a3b92ce437a34
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, τονίζοντας ότι η Τουρκία εξετάζει τις εναλλακτικές, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό.
Κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια «ΤΔΒΚ». Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».
Ο Πρόεδρος Ερντογάν προσέθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».




hellasforce

Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!Όρους βάζει ο ΠΟΥΤΙΝ στον ΤΡΑΜΠ...


Πρόκεται να ταρακουνήσει τον κόσμο η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τράμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα είτε θα καθησυχάσει είτε θα τρομάξει τους δυτικούς κυρίως σ’ότι αφορα σε θέματα ασφαλείας.
Αρχικά ένας από τους όρους που λογικά θα θέσει ο Ρώσος Πρόεδρος είναι η άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.Δεύτερον,είναι επιθυμητή η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικό έδαφος επισήμως.
Επιπρόσθετα ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί την την απόσυρση της απαίτησης των αμερικάνων για την απόμακρυνση του Άσαντ και τέλος φυσικά της επιρροής που ασκεί η κάθε χώρα στη μετα-φιλελεύθερη εποχή.
Το Κρεμλίνο άρα πρέπει να περιλαμβάνει τις πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης και χώρες της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης, πολλές από τις οποίες σήμερα είναι μέλη του ΝΑΤΟ, από την Εσθονία στον Βορρά μέχρι τη Βουλγαρία στον Νότο.






voice news

ΠΟΥΤΙΝ για ΕΛΛΑΔΑ! Θα την κάνει ΕΦΙΑΛΤΗ για την ΤΟΥΡΚΙΑ...

"Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται", υπογραμμίζει αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναφερόμενος στην προσφορά που αναμένεται να κάνει η Ρωσία στη χώρα μας για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για να αποκτήσει 20 F-35 η χώρα μας, ναυάγησε, όπως διεμήνυσε αξιωματούχος της Lockheed Martin. Μάλιστα, τόνισε ότι αν η Ελλάδα επιμένει για τα F-35, τότε θα πρέπει να περιμένει 10 χρόνια, αφού προηγούνται οι χώρες συμπαραγωγής. 
Η επόμενη εναλλακτική, και η μοναδική λύση ώστε ο στρατός μας να εξισωθεί με αυτόν της Τουρκίας, είναι να πούμε "ναι" στα ρωσικά μαχητικά και η κυβέρνηση να μην γυρίσει την πλάτη της στην συμφέρουσα προσφορά που θα μας κάνει η Ρωσία. 
Όπως προβλέπεται, η πρόταση της Ρωσίας θα περιλαμβάνει την παράδοση ενός 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης "-BM»"του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S και ακόμα και οι οικονομικοί όροι συμφέρουν καλύτερα τη χώρα μας. Το ύψος της αγοράς ανέρχεται στα 3 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM, μαζί με τα ανταλλακτικά υποστήριξης και αποπληρωμή σε δύο δεκαετίες, η οποία θα περιλαμβάνει το 20% του κόστους της αποπληρωμής να είναι μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και για το υπόλοιπο του ποσού να παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών. 
Η αλήθεια είναι ότι καλύτερη και πιο ευνοϊκή προσφορά δεν πρόκειται να γίνει και το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και πρακτικό. Το Su-35BM έχει ραντάρ που μπορεί να ανιχνεύει stealth μαχητικών, έχει μεγάλη εμβέλεια, μπορεί να παρέχει δεδομένα ακόμα και σε άσχημες συνθήκες και έχει σχεδιαστεί με τρόπο που τα ίχνη του μένουν κρυφά σε συχνότητες στη Χ μπάντα, ενώ, μπορεί να εφοδιαστεί και με τριπλό ραντάρ. 
Επιπλέον, η Ρωσία, στην έκδοση των μαχητικών που επιθυμεί να μας προσφέρει, θα εγκαταστήσει και δυτικά ηλεκτρονικά συστήματα για να υπάρχει συμβατότητα με το σύμπλεγμα επικοινωνιών του ΝΑΤΟ. 
Είναι η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης να διαφυλάξει το εθνικό συμφέρον της χώρας και να δεχτεί το "χείρα" βοηθείας της Ρωσίας. 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πολλές φορές, έχει προσπαθήσει να δείξει στην Ελλάδα ότι την  θεωρεί σύμμαχο του και θέλει να τη δυναμώσει ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα που δημιουργεί η Τουρκία.



voice news

Το ΠΟΛΕΜΙΚΟ μας ΝΑΥΤΙΚΟ με βλέμμα στο ΜΕΛΛΟΝ!Συνεργασία με...


Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ και ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου μεταξύ του ΓΕΝ και των εργαστηρίων Ηλεκτρονικών Αισθητηρίων Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, επί εκπαιδευτικών, τεχνικών και ερευνητικών θεμάτων.
Όπως φαίνεται αυτό θα οφελήσει σημαντικά και τις δυο πλευρές καθώς η κατάρτιση της έκαστου πλευράς στον τομέα της ειναι κορυφαία και η ένωση και συνεργασία τους θα προάγει και θα προωθήσει αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος,καινοτόμα και εξαιρετικά σημαντικά.







voice news

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΙΣ! Τους ΑΜΦΙΒΙΟΥΣ μας ΤΡΕΜΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ... (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι Έλληνες Αμφίβιοι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο για την αρτιότητα της εκπαίδευσης τους, τις ικανότητές τους στη μάχη και φυσικά για του υψηλό τους φρόνημα. 
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα ελάχιστο δείγμα της εκπαίδευσής τους, που αποδεικνύει αυτό που σας γράψαμε.





voice news

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ...


Σε μία δήλωση προέβη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποκάλυψε,εντελώς φυσικά σαν να ήταν κάτι δεδομένο και αυτονόητο.Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μίμης Δημητριάδης δήλωσε: «...Είχε μεταβιβαστεί το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013. ΤΑΙΠΕΔ ίσον πώληση. Να τα ξεκαθαρίσουμε. Είναι γεγονός ότι είναι προς πώληση. Αυτό σας εξηγώ, είναι προς πώληση αυτό σημαίνει ΤΑΙΠΕΔ, δεν σημαίνει κάτι άλλο…και μάλιστα πώληση και απευθείας χρέος  πληρώνονται μόνο τις ΜΙΖΕΣ τους οι ΤΑΙΠΕΔιτες αυτοί οι οποίοι έκαναν την πώληση  για να ξέρουμε τι συζητάμε»!





voice news

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ...


«Oι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο. Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου»,τόνισε ο Ρόμπ Γουεϊράιτ επικεφαλής της Europol και αποκάλυψε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη κατά τις μέρες των εορτών ενώ συμπήρωσε πως  «η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιθέσεων και στην Ισπανία και την Πορτογαλία». 
Για την Ελλάδα ανέφερε,πως η Europol έχει στείλει στα κέντρα φιλοξενίας περίπου  200 ειδικούς.
Ο Γιόραμ Σβάιτσερ, επικεφαλής του προγράμματος για την Τρομοκρατία και τις Συγκρούσεις Χαμηλής Έντασης του Ισραήλ, υπογράμμισε πως ο φόβος της τρομοκρατίας αφορά όλους ακόμα και την Ευρώπη και μελλοντικά δήλωσε πως η κατάσταση θα χαρακτηρίζεται «ανταγωνισμό μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης και των σχεδιασμών των σαλαφιστών τζιχαντιστών, μέσω του Ισλαμικού Κράτους και των εταίρων του». 
Πιο συγκεκριμένα όμως είπε πως εφόσον οι Ευρωπαίοι ενεπλάκησαν στην τρομοκρατία πηγαίνοντας  στη Συρία, οι πράξεις αυτές μοιραία θα γύριζαν πίσω στην Ευρώπη.
 «Δεν πρέπει να υποτιμούμε την Αλ Κάιντα, παρότι τώρα κυριαρχεί στο προσκήνιο το Ισλαμικό Κράτος», και τόνισε ότι εκτός από το είναι παρούσα μέσω εταίρων της στο Αφγανιστάν, στη Σαουδική Αραβία, στην Υεμένη, στο Μάγρεμπ και στην Ινδία.
 «Η Αλ Κάιντα δεν θέλει να ελέγξει όλες αυτές τις οργανώσεις. Χρησιμεύει ως πρότυπο από την εποχή του Μπιν Λάντεν», διευκρίνισε. Επεσήμανε ωστόσο τη διαφορά μεταξύ της θεώρησης του Μπιν Λάντεν που είχε τη Δύση ως πρώτο στόχο, και του διαδόχου του Ζαουάχρι, ο οποίος, «μόλις το επέτρεψε η συγκυρία, στράφηκε στη Συρία, γιατί αντελήφθη ότι θα μπορούσε να αναζωογονήσει το τζιχαντιστικό πνεύμα στο χαοτικό περιβάλλον της Μ. Ανατολής. Αυτό δεν αποκλείει ότι μπορεί να δράσει και στη Δύση»,τόνισε.
 Ενώ για την οργάνωση Χεζμπολάχ, συμπλήρωσε λέγοντας«Έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και έχουν γίνει στρατιωτική δύναμη. Έχουν συνεργασία και με τους Ρώσους, αλλά πιστεύω ότι ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα, θα ήθελε να αποχωρήσουν από τη Συρία την κατάλληλη στιγμή και να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους, ενισχύοντας τη θέση τους στη λιβανική ηγεσία. Το κόστος των θυμάτων στη Συρία είναι υψηλό για τους Χεζμπολάχ και δέχονται κριτική γι αυτό, όχι μόνον από τα άλλα κόμματα του Λιβάνου, αλλά και από τους Σιίτες – και από ένα σημείο και πέρα η παραμονή τους εκεί θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ».





voice news

ΒΟΜΒΑ του Κ.ΣΗΜΙΤΗ!«Πτώχευση και Εθνικό Νόμισμα το 2018»...


Πτώχευση, εθνικό νόμισμα και φυσικά υποτίμηση αυτού προβλέπει ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για την έρμη τη χώρα μας.
Όλα αυτά στο νέο του βιβλίο «Υπάρχει Λύση;» που προδημοσιεύει η εφημερίδα το Βήμα.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι το εξής: «Λύση του προβλήματος (του χρέους) αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατή. Χρειάζεται χρόνος. Η λύση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί. Μέχρι τότε οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις ότι επιτεύχθηκε η ρύθμιση του χρέους θα αφορούν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα. Αλλά είναι απίθανο ένα τέταρτο μνημόνιο επειδή οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέσω μνημονίων.
Έτσι από την στιγμή που δεν βρεθούν χρήματα με επιστροφή στις αγορές ή κάποιου τύπου νέο δάνειο θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα , η πτώχευση».
Ο κύριος Σημίτης αναφέρει ως πιθανό έτος εξόδου το 2018.
«Η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης» άρα ξανατονίζει ότι έρχεται έξοδος από την ευρωζώνη που ο ίδιος μας έβαλε με άκρως ανώμαλο τρόπο και πλαστογραφημένα στοιχεία, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν μερικές εκατοντάδες τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες και να πτωχεύσει μια ολόκληρη χώρα που απλώς δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος του ευρώ, όντας μη εξαγωγική οικονομία.
«Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες» σημειώνει.
Όσο για το τέταρτο Μνημόνιο αναφέρει ότι «το μνημόνιο αντικαταστάθηκε ήδη από μια μόνιμη ρύθμιση. Το υπερταμείο μας έχει επιβάλλει μια πρωτόγνωρη και ασφυκτική επιτήρηση και ο «αυτόματος κόφτης δαπανών» χάρη στον οποίον η Ευρώπη δεν μας ασκεί πλέον ιδιαίτερη πίεση «αφού εμείς πλέον θα επιλέγουμε αν θέλουμε ή όχι να φτωχαίνουμε.»




voice news

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΤΡΙΤΗ 29/11/2016)



13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
27
28
29
30
31

ΔΙΑΒΙΩΣΗ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ


%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1
Δυσβάστακτο θα είναι το καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης που θα ισχύσει το 2017 για εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι παγίδες υπερφορολόγησης που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια της Εφορίας θα είναι πιο πολλές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.
Λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, πολλά φυσικά πρόσωπα θα φορολογηθούν και το 2017 όχι με βάση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 αλλά με βάση τα εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τούς προσδιορίσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) με βάση το σύστημα των τεκμηρίων ή αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ).
Διαφορές
Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαφορές μεταξύ των πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων και των πολύ υψηλών τεκμαρτών που θα προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα είναι αδύνατο πλέον να καλυφθούν με περισσεύματα εισοδημάτων ή εσόδων από παρελθόντα έτη, καθώς τα ποσά αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους για την κάλυψη τεκμηρίων στα προηγούμενα 2 – 3 χρόνια.
Επιπλέον, το 2017 όσοι πιάνονται στα δίχτυα των τεκμηρίων θα φορολογούνται για το σύνολο ή για το μεγαλύτερο μέρος των πρόσθετων διαφορών τεκμαρτού εισοδήματος με συντελεστές φόρου αυξημένους σε σύγκριση με το 2016 και με προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξημένη από το 75% στο 100% του κύριου φόρου εισοδήματος.
Οι διατάξεις
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις των άρθρων 30-34 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν την άνοιξη του 2017, για να δηλωθούν τα εισοδήματα του 2016, θα ισχύσουν οι ακόλουθοι κανόνες:
Α) Η ΓΓΔΕ, κατά την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, θα προσδιορίσει το συνολικό ύψος του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος κάθε φορολογούμενου με βάση το σύστημα των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, αθροίζοντας τα ακόλουθα ποσά:
1) Την ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης, η οποία ανέρχεται σε 3.000 ευρώ για κάθε άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο φορολογούμενο και σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση. Η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης υπολογίζεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος ή ένας εκ των δύο συζύγων δηλώνει έστω κι ένα ευρώ πραγματικό εισόδημα ή εφόσον βαρύνεται με οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο διαβίωσης λόγω χρήσης κατοικίας, αυτοκινήτου, σκάφους κ.λπ.
2) Τα τεκμήρια διαβίωσης ή «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης». Τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ονομάζονται πλέον «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», είναι ποσά τα οποία, σύμφωνα με τη λογική του υπουργείου Οικονομικών, αντιπροσωπεύουν τις ελάχιστες ετήσιες δαπάνες χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη και πισίνες, αλλά και ποσά που, σύμφωνα με το υπουργείο, αντιπροσωπεύουν τα ελάχιστα ετήσια έξοδα του φορολογούμενου για την ατομική του συντήρηση.
Αντικειμενικές δαπάνες
Στις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» υπάγονται και οι πραγματικά καταβληθείσες δαπάνες για την πληρωμή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και τα έξοδα για την καταβολή αποδοχών σε υπηρετικό προσωπικό. Για τον προσδιορισμό του συνόλου των τεκμηρίων διαβίωσης ή των «αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης» κάθε φορολογούμενου λαμβάνονται, ειδικότερα, υπόψη:
α) Οι ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες.
Το τεκμήριο διαβίωσης ή η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» για κύρια κατοικία υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της, ως ακολούθως: – μέχρι και 80 τ.μ. κύριοι χώροι, 40 ευρώ ανά τ.μ. – από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. κύριοι χώροι, 65 ευρώ ανά τ.μ. – από 121 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ. κύριοι χώροι, 110 ευρώ ανά τ.μ. – από 201 τ.μ. μέχρι και 300 τ.μ. κύριοι χώροι, 200 ευρώ ανά τ.μ. – από 301 τ.μ. και άνω κύριοι χώροι, 400 ευρώ ανά τ.μ. Για τους βοηθητικούς χώρους της κύριας κατοικίας, ισχύει «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας του ακινήτου.
Προσαυξήσεις
Όλα τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται κατά 40% για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενικές τιμές από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ. και κατά 70% για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενικές τιμές από 5.000 ευρώ ανά τ.μ. και άνω. Για τις μονοκατοικίες, τα παραπάνω ποσά λαμβάνονται υπόψη αυξημένα κατά 20%.
Επίσης για τις δευτερεύουσες κατοικίες τα παραπάνω ποσά «αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης» λαμβάνονται υπόψη μειωμένα κατά 50%.
β) Τα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. Το τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται ως εξής: – Για αυτοκίνητα μέχρι και 1.200 κ.ε., σε 4.000 ευρώ. – Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. και μέχρι 2.000 κ.ε., προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά. – Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε., προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά. – Για αυτοκίνητα άνω των 3.000 κ.ε., προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Τα παραπάνω ισχύουν και για αυτοκίνητα μεικτής χρήσης καθώς και για αυτοκίνητα τύπου jeep. Τα παραπάνω ποσά μειώνονται ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου, η οποία υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, κατά ποσοστό 30% για χρονικό διάστημα κυκλοφορίας πάνω από 5 και μέχρι 10 έτη και κατά ποσοστό 50% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη. Το τεκμήριο διαβίωσης δεν εφαρμόζεται για επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας, καθώς και για επιβατικά αυτοκίνητα ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
γ) Τα δίδακτρα που καταβλήθηκαν ετησίως σε ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης. δ) Τα ποσά μισθοδοσίας που καταβάλλονται σε οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.
ε) Τα σκάφη αναψυχής. Τα τεκμήρια διαβίωσης ή οι «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» κλιμακώνονται ως εξής: – Για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου χωρίς χώρο ενδιαίτησης (ταχύπλοα και μη) ολικού μήκους μέχρι 5 μέτρα, η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ. Για όσα έχουν μήκος πάνω από 5 μέτρα, το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο. – Για ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα ή μικτά σκάφη με χώρους ενδιαίτησης, ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα, η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ορίζεται στο ποσό των 12.000 ευρώ.
Για τα ίδια σκάφη με μήκος πάνω από 7 και μέχρι 10 μέτρα προστίθενται 3.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους.
Για σκάφη άνω των 10 μέτρων και μέχρι 12 μέτρα, προστίθενται 7.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
Για σκάφη άνω των 12 μέτρων και μέχρι 15 μέτρα, προστίθενται 15.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους.
Για σκάφη άνω των 15 μέτρων και μέχρι 18 μέτρα, προστίθενται 22.500 ευρώ, για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Για σκάφη άνω των 18 και μέχρι 22 μέτρα, προστίθενται 30.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Τέλος, για σκάφη πάνω από 22 μέτρα, προστίθενται 50.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέτρο μήκους.
Μειώσεις
Τα ποσά της περίπτωσης αυτής μειώνονται 50% για τα πλοία αναψυχής που έχουν κατασκευαστεί ή κατασκευάζονται στην Ελλάδα εξ’ ολοκλήρου από ξύλο, τύπων «τρεχαντήρι», «βαρκαλάς», «πέραμα», «τσερνίκι» και «λίμπερτυ», που προέρχονται από την ελληνική ναυτική παράδοση. Η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» κάθε σκάφους μειώνεται ανάλογα με την παλαιότητα του κατά ποσοστό 15% αν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πάνω από 5 και μέχρι δέκα 10 έτη από τη χρονιά που νηολογήθηκε για πρώτη φορά και κατά 30% αν έχει περάσει χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη.
Τα παραπάνω ποσά του πίνακα μειώνονται κατά 50% για τα ιστιοφόρα σκάφη. Για σκάφη με μόνιμο ναυτολογημένο πλήρωμα για ολόκληρο ή μέρος του έτους, στην παραπάνω δαπάνη προστίθεται και η αμοιβή του πληρώματος, ενώ τα σκάφη επαγγελματικής χρήσης δεν λαμβάνονται υπόψη για την επαγγελματική δαπάνη.
στ) Τα ανεμόπτερα, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. ζ) Οι πισίνες. Για τις εξωτερικές δεξαμενές κολύμβησης, το τεκμήριο ορίζεται, κλιμακωτά, σε 160 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μέχρι και τα 60 τετραγωνικά μέτρα και σε 320 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για επιφάνεια άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων. Τα ανωτέρω ισχύουν και όταν η δεξαμενή είναι συναρμολογούμενη.
Προκειμένου για εσωτερική δεξαμενή κολύμβησης, τα παραπάνω ποσά αυτής της περίπτωσης διπλασιάζονται. Προκειμένου για κοινόχρηστες πισίνες που βρίσκονται σε συγκροτήματα πολυκατοικιών, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης επιμερίζεται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων με βάση τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος στο οικόπεδο.
3) Τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Ως τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θεωρούνται οι δαπάνες του φορολογούμενου για: – την αποπεράτωση οικοδομών, – την απόκτηση (αγορά κ.λπ.) ακινήτων, μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων, ομολόγων, εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, αυτοκινήτων, δικύκλων, τρικύκλων, σκαφών ή πλοίων αναψυχής, – την αγορά κινητών αντικειμένων καθαρής αξίας άνω των 8.130 ευρώ ή 10.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ (έργων τέχνης, κοσμημάτων, επίπλων κ.λπ.), – την αγορά ή τη σύσταση επιχειρήσεων, – τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, – τη χορήγηση δανείων, – δωρεές χρηματικών ποσών.
Β) Εάν το συνολικό δηλωθέν εισόδημα του φορολογούμενου είναι μικρότερο από το συνολικό τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο θα έχει προσδιοριστεί από το άθροισμα των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύπτει θα φορολογείται: – Ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον τουλάχιστον το 50,01% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητη περιουσία ή και κινητές αξίες.
Συντελεστές
Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστές 22% μέχρι τα 20.000 ευρώ, 29% από τα 20.001 έως τα 30.000 ευρώ, 37% από τα 30.001 έως τα 40.000 ευρώ και 45% πάνω από τα 40.000 ευρώ, αντί 26% μέχρι τα 50.000 ευρώ και 33% πάνω από τα 50.000 ευρώ που ίσχυσε για το φορολογικό έτος 2015.
Επιπλέον, θα επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστή αυξημένο από το 75% στο 100% επί του κύριου φόρου εισοδήματος. – Ως εισόδημα από γεωργική δραστηριότητα, εφόσον τουλάχιστον το 50,01% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος προέρχεται από γεωργική δραστηριότητα. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστές 22% μέχρι τα 20.000 ευρώ, 29% από τα 20.001 έως τα 30.000 ευρώ, 37% από τα 30.001 έως τα 40.000 ευρώ και 45% πάνω από τα 40.000 ευρώ, αντί 13% που ίσχυσε για το φορολογικό έτος 2015.
Επιπλέον, θα επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστή αυξημένο από το 75% στο 100% επί του κύριου φόρου εισοδήματος. – Ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, με αφορολόγητο όριο από 8.636 έως 9.090 ευρώ, αντί 9.545 ευρώ που ίσχυσε το φορολογικό έτος 2015, εφόσον ο φορολογούμενος: α) έχει έως και 2 εξαρτώμενα τέκνα, β) έχει αποκτήσει εισόδημα που προέρχεται είτε αποκλειστικά ή κατά ποσοστό άνω του 50% από μισθούς ή συντάξεις ή δεν έχει εισόδημα από καμία κατηγορία ή είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Γ) Σε πολλές περιπτώσεις φορολογουμένων που πιάνονται στα δίχτυα των τεκμηρίων τα τελευταία 3 – 4 συνεχόμενα έτη, λόγω μόνιμης απώλειας εισοδήματος που τους έχει προκαλέσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση (και είχε ως συνέπεια το δηλωθέν εισόδημά τους κάθε χρόνο να είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό που προσδιορίζουν τα τεκμήρια), δεν θα υπάρξουν πλέον δυνατότητες κάλυψης της πολύ μεγάλης πρόσθετης διαφοράς φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύψει και το 2017 λόγω των τεκμηρίων με ποσά από ανάλωση κεφαλαίων προηγούμενων ετών. Κι αυτό διότι τα ποσά αυτά έχουν πλέον εξαντληθεί από τα προηγούμενα 2-3 έτη, που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των τεκμηρίων στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις.
Εξαιρέσεις από τα τεκμήρια
Οι διατάξεις για τον προσδιορισμό του εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν εφαρμόζονται: α) Για τους Έλληνες ομογενείς και γενικά τους κατοίκους εξωτερικού με μία ή περισσότερες δευτερεύουσες κατοικίες ή και ένα ή περισσότερα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα. β) Για κάθε επιβατικό αυτοκίνητο ΙΧ αναπήρου, το οποίο απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. γ) Για το αλλοδαπό προσωπικό που δεν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα ή το ημεδαπό προσωπικό που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και απασχολείται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που υπάγονται στις διατάξεις του α.ν. 89/1967, του α.ν. 378/1968 (Α’ 82) και του άρθρου 25 του ν. 27/1975, για το ποσό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, η οποία προκύπτει βάσει του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ή της κατοικίας. δ) Σε περίπτωσης αγοράς πάγιου εξοπλισμού επαγγελματικής χρήσης από πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. ε) Σε περίπτωσης αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, ειδικά διασκευασμένων για πρόσωπα που παρουσιάζουν κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το 67%.
Ως επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ειδικά διασκευασμένα για κινητικά αναπήρους θεωρούνται εκείνα που διασκευάστηκαν ύστερα από άδεια της αρμόδιας αρχής για να οδηγούνται από πρόσωπα που παρουσιάζουν κινητική αναπηρία με ποσοστό πάνω από 67% ή για να μεταφέρουν αυτά τα πρόσωπα μαζί με τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη μετακίνησή τους. στ) Για συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους, εφαρμόζονται ποσά τεκμηρίων διαβίωσης μειωμένα κατά ποσοστό 30%. 




hellasforce