Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Έσκασε ΤΩΡΑ! ΤΡΟΜΕΡΕΣ εξελίξεις στον πόλεμο ΡΩΣΙΑΣ-ΝΑΤΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, αφού πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένγκο, ανακοίνωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας. 
Όπως είναι γνωστό, η Λευκορωσία θα παίξει κομβικό ρόλο  καθώς το έδαφος της είναι ανάμεσα σε Πολωνία και Βαλτική και αυτό είναι κάτι που συμφέρει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 
Ήδη, όπως αναφέρουν πηγές, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν αρχίσει να ενοποιούνται με αυτές της Λευκορωσίας και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές. 
Δείτε το βίντεο με την δήλωση του Λουκασένγκο:






voice news


EKTAKTO! Να αναμένουμε ΘΕΡΜΟ επεισόδιο με την Τουρκία στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ το επόμενο 10ημερο!


keimeno1
Η πρόσφατη επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιο(ν) Όρος, η συγκέντρωση χιλιάδων Τούρκων γύρω από την Αγιά Σοφιά απαιτώντας να λειτουργήσει ως Τζαμί ταυτόχρονα σχεδόν, η δεδομένη ημερομηνία διεξαγωγής της Συνόδου όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών μετά από 1229 χρόνια στην Κρήτη και η δυναμική που έχει προσδώσει στο κύρος της Ελλάδας, το πρόσφατο Τρομοκρατικό κτύπημα στην Πόλη που έπληξε για άλλη μια φορά το κύρος της Τουρκίας και όπου, σε αυτές της περιπτώσεις ¨εκτονώνει¨ την εσωτερική της ένταση κλιμακώνοντας την προκλητικότητά της προς την Ελλάδα, το γεγονός ότι τα Ρωσικά υποβρύχια όλως και περιέργως συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις κινήσεις της Νατοϊκής Αρμάδας, που κινείται συνήθως αναμεταξύ, Σάμου, Χίου, Λέσβου και τώρα Νοτιοανατολικότερα – κ.α (μη ενδεικνυόμενα για δημοσίευση) ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ με το παραπάνω εκείνο ακριβώς το μείγμα θεμάτων που είθισται να ΠΡΟΚΑΛΕΙ την απόφαση στο βαθύ Τουρκικό Κράτος να συμπεριφερθεί ¨επιθετικά ¨ σε βάρος μας … για λόγους ¨ψυχοθεραπείας ¨
(ο υπ αριθμ FV764 αλγόριθμος μας)
Στο σημείο αυτό οι πληροφορίες μας ¨έρχονται¨ να συμπληρώσουν το παζλ και να καταδείξουν ότι Στόχος της γείτονας χώρας θα είναι το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Μακάρι η παρούσα ¨γνωστοποίηση ¨ να ¨κάψει ¨ το σχέδιό ή να αποδειχτεί, άκυρος συναγερμός.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΑΝΤ: ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


assad2
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Λαϊκό Συμβούλιο της Συρίας στη Δαμασκό.
Στην ομιλία του, ο Άσαντ αποκάλεσε τον Ερντογαν «χασάπη», ο οποίος κυβερνά ένα «φασιστικό καθεστώς». Είπε για τον Ερντογάν, ότι το Χαλέπι ήταν «η τελευταία ελπίδα για τα σχέδιά της Μουσουλμανικής Αδελφότητάς του, αφότου το πρότζεκτ του στη Συρία απέτυχε» και τόνισε ότι η πόλη «θα είναι ο τάφος, όπου θα θαφτούν όλα τα όνειρα και οι ελπίδες [του]».
Αναλυτικά η δήλωση Άσαντ:
«Παρότι οι περισσότερες συριακές συνοικίες και πόλεις υποφέρουν από την τρομοκρατία, το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν πάντα επικεντρωνόταν στο Χαλέπι, καθώς είναι η τελευταία ελπίδα για τα σχέδιά της Μουσουλμανικής Αδελφότητάς του, αφότου το πρότζεκτ του στη Συρία απέτυχε και η αληθινή του φύση αποκαλύφθηκε ως ριζοσπαστική και εγκληματική. Το Χαλέπι θα είναι ο τάφος, όπου θα θαφτούν όλα τα όνειρα και οι ελπίδες του χασάπη [Ερντογάν]».




hellasforce

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Τι ισχύει, πώς θα γλιτώσετε

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Τι ισχύει, πώς θα γλιτώσετε

Οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Προκειμένου να μη χάσουν όλα τα λεφτά τους στις τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν στη δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στο taxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.
Για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του taxisnet στη διεύθυνσηhttps://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/year2014/accountdecl/index.jsp και για να εισέλθετε χρησιμοποιήστε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο taxisnet. Αναλυτικά, δείτε τι ισχύει για τις κατασχέσεις της εφορίας.
Η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προς τις τράπεζες.
Έτσι, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1η-11-2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου, εκτός εάν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται τα ποσά έχουν ήδη δηλωθεί από τους δικαιούχους τους ως «ακατάσχετοι», στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση αρχικής οφειλής προς το Δημόσιο οποιουδήποτε ύψους άνω των 500 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει τυπικά το δικαίωμα να διατάξει ακόμη και την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη, αφού για το ακίνητο αυτό δεν προβλέπεται καμία προστασία από το νόμο. Συνήθως όμως το μέτρο αυτό λαμβάνεται για οφειλές ύψους πολύ μεγαλύτερου των 500 ευρώ.
Προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να γνωρίζουν επακριβώς τι μπορούν πλέον να περιμένουν, υπενθυμίζουμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν, αναλυτικά, τα εξής για το μέτρο των κατασχέσεων:
1) Για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι: α) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ. β) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γ) κατάσχεση ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.
2) Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέγεται να ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου, η Φορολογική Διοίκηση πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση με την οποία του υπενθυμίζει την υποχρέωση καταβολής της οφειλής και των συσσωρευμένων τόκων υπερημερίας και προστίμων και του δίνει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους ή την υπαγωγή του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής. 3) Η κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, δηλαδή η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γίνεται χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.
4) Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ όσον αφορά στα ποσά των καταθέσεών του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα. Ωστόσο, για να ισχύσει το ακατάσχετο αυτό όριο, ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική δήλωση στο σύστημα ΤAXISNET. Εφόσον ο οφειλέτης έχει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πιστώνονται κάθε μήνα ποσά μισθών ή συντάξεων ή άλλων ασφαλιστικών βοηθημάτων οφείλει να γνωστοποιήσει αυτό το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην κατάσχονται από αυτόν υπόλοιπα χαμηλότερα των 1.250 ευρώ.
5) Το ακατάσχετο όριο μηνιαίου μισθού, μηνιαίας σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, η Φορολογική Διοίκηση δεν μπορεί να ζητήσει κατάσχεση μισθού, σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου, εφόσον το ποσό αυτό δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα.
Σε περίπτωση μηνιαίου μισθού ή μηνιαίας σύνταξης ή άλλου μηνιαίου ασφαλιστικού βοηθήματος που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ αλλά δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ αν το ποσό υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.
Αν δηλαδή κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου εισπράττει μισθό 1.600 ευρώ το μήνα, η Εφορία μπορεί να του κατάσχει κάθε μήνα στα χέρια του εργοδότη το 100% του ποσού άνω των 1.500 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ, συν το 50% της διαφοράς μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, ήτοι άλλα 250 ευρώ.
6) Δεν επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου, στις περιπτώσεις που τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Στο όριο των 500 ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής ή και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Για όσους οφείλουν μέχρι 500 ευρώ, το μόνο μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να ληφθεί είναι η κατάσχεση οικονομικών απαιτήσεων στα χέρια τρίτων (καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και λοιπών εσόδων ή εισοδημάτων).
7) Επιτρέπονται οι κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες, ακόμη και για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από 0,01 έως και 50 ευρώ. Αντιθέτως δεν επιτρέπονται κατασχέσεις καταθέσεων με έντυπα κατασχετήρια ούτε κατασχέσεις οποιωνδήποτε άλλων οικονομικών απαιτήσεων στα χέρια τρίτων σε περιπτώσεις οφειλετών που χρωστούν μέχρι 50 ευρώ.






HMERISIA

Τι αλλάζει στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ για το Ελληνικό

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ LAMDA DEVELOPMENT

Επειτα από τρία και πλέον χρόνια καθυστερήσεων η υπόθεση του Ελληνικού παίρνει πλέον το δρόμο της καθώς το απόγευμα της Τρίτης έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development.
Πρόκειται για την υπογραφή ενός μνημονίου αλληλοκατανόησης (MoU) που ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες συζητήσεις σχετικά με ορισμένα επίμαχα ζητήματα της σύμβασης τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν και να υπογραφή η σύμβαση, αλλά και να κυρωθεί από τη Βουλή, πιθανότατα το φθινόπωρο. Στο μνημόνιο περιλαμβάνονται ορισμένες αλλαγές στη σύμβαση υπέρ του ελληνικού δημοσίου, το οποίο δεσμεύθηκε ότι θα έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις έως το φθινόπωρο προκειμένου πριν τις 16 Νοεμβρίου να έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης.
Αναλυτικά, οι αλλαγές στη σύμβαση που προβλέπονται με το νέο MoU είναι οι εξής:
Αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση πώληση της «Ελληνικόν ΑΕ» και την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

1. Οικονομικά Στοιχεία
Τι αλλάζει στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ για το Ελληνικό
α) Αυξήθηκε σημαντικά το ύψος της συνολικής επένδυσης. Ο Επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος ενός σημαντικού αριθμού έργων πέρα των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση, που ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 8 δισ. ευρώ.
Έργα που δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει ο επενδυτής:
i. Οι ανοιχτοί χώροι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής
ii. Πρωτεύουσες συγκοινωνιακές υποδομές και εγκαταστάσεις
iii. Κύριες εγκαταστάσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας.
Τι αλλάζει στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ για το Ελληνικό
iv. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών , σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρο μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων στο Ακίνητο για τη διαχείριση απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο του ακινήτου.
v. Απαιτούμενα λιμενικά έργα
vi. Παράκαμψη και υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρος Ποσειδώνος, εφόσον εγκριθεί
vii. Έργα ανασύστασης/ διευθέτησης ρεμάτων
viii. Εκτεταμένο Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων εκτιμώμενου μήκους περίπου πενήντα (50) χιλιομέτρων
Τι αλλάζει στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ για το Ελληνικό
ix. Ανάληψη του 50% του κόστους μελέτης και κατασκευής κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του ακινήτου υπό προϋποθέσεις
x. Ενίσχυση συνδεσιμότητας μέσων σταθερής τροχιάς
xi. Υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου
xii. Αναπαλαίωση, λειτουργία και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου
xiii. Δημιουργία χώρων στέγασης των σωματείων ΑΜΕΑ εντός του Ακινήτου με αντίστοιχες των σημερινών προδιαγραφές
Τι αλλάζει στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ για το Ελληνικό
xiv. Ανάπλαση/ αναβάθμιση παραλίας 1 χλμ περίπου
β) Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο. Το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια έναντι των 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση.
γ) Προσδιορίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων θα αφορά έργα υποδομής και ότι αυτά τα έργα θα γίνουν την πρώτη πενταετία, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση. Ειδικά ως προς το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής συμφωνήθηκε ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί χρονικά επενδυτική προτεραιότητα. Κάθε αυτοτελές τμήμα του που ολοκληρώνεται εντός των πρώτων 5 ετών θα τίθεται στη διάθεση των πολιτών.
δ) Η καταβολή του τιμήματος θα γίνει σε συντομότερο χρόνο. Το 51% του συνολικού ονομαστικού Τιμήματος Αγοράς Μετοχών θα καταβληθεί έως το 2018. Προβλεπόταν η καταβολή έως το 2022.
ε) Ο Επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τη συντήρηση και την ασφάλεια του Μητροπολιτικού Πάρκου Πράσινου και Αναψυχής.

2. Χαρακτήρας επένδυσης
α) Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής 2.000.000 τμ. κοινόχρηστο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και με συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γύρω περιοχές και την παραλία.
β) Επιπλέον χώροι πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων 600.000 τμ.
γ) 300.000 τ.μ. για κοινωφελή χρήση και κοινωνική ανταποδοτικότητα ( π.χ. για μεταφορά στο ακίνητο του Ελληνικού εγκαταστάσεων κοινωφελών χρήσεων από όμορες περιοχές και περιοχές του λεκανοπεδίου ώστε στη θέση τους να δημιουργηθούν πνεύμονες πρασίνου).
δ) Μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, εσωτερική γραμμή Τραμ.
ε) Τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο ανοικτής παραλίας προς όλους, διευκολύνοντας τις εξόδους του πάρκου προς τη θάλασσα.
στ) Μείωση του συντελεστή κάλυψης και ιδιαίτερα στην παραλία. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση μπορεί να ανέλθει σε 3.600.000 τ.μ., ωστόσο ο Επενδυτής δεσμεύεται ότι η συνολική δόμηση δεν θα υπερβεί τα 2.700.000τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται και περίπου 60.000 τ.μ. υφιστάμενων διατηρητέων κτηρίων (3 υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας, κτήριο Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών κτλ).
3. Δέσμευση του Επενδυτή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων των όμορων Δήμων.
Ο Επενδυτής αναλαμβάνει τη συμμετοχή του με ποσοστό έως και 50%, στη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης / προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του Ακινήτου.


Σε κάθε περίπτωση είναι το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε στη χώρα, μια επένδυση η οποία μπορεί να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ και η οποία θα μπορούσε να δώσει αρχικά 50.000 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο:
Το συνολικό τίμημα της επένδυσης περιλαμβάνει:
  1. Τα άμεσα οικονομικά οφέλη, που ανέρχονται σε €2,1 δις όπως συνοψίζονται κάτωθι:
  • Τίμημα €915 εκ που αφορά στην αγορά των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. για 99 χρόνια και συμβάλει στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και μείωση του εθνικού χρέους
  • Ανάληψη κόστους €1,2 δις για την υλοποίηση του συνόλου των έργων υποδομών που υπό άλλες συνθήκες αναλαμβάνονται από τις Δημόσιες Αρχές, και συγκεκριμένα αφορούν σε: κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου, υποδομές για δρόμους – δίκτυα κοινής ωφέλειας – κοινόχρηστους χώρου, παράκαμψη & υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος, έργα σύνδεσης TRAM – METRO
  • 30% των κερδών αποδίδεται στο κράτος σε ποσοστά απόδοσης της επένδυσης, άνω του 15%.
Β) Τα έμμεσα οικονομικά οφέλη, που εκτιμώνται σε περισσότερα από €10δις, και περιλαμβάνουν:
  • Τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο στην 25ετή επενδυτική δραστηριότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. (Φόροι ~€5 δις, Ασφαλιστικές εισφορές ~€5,5 δις )
  • Η αναμενόμενη συμβολή του έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας θα είναι της τάξης του 2% στο τέλος της περιόδου του έργου. Πρόκειται για παραγωγή νέου εθνικού πλούτου, που θα προέλθει από όλους τους κλάδους των ελληνικών επιχειρήσεων, ως συνέπεια της αναζωογόνησης αργού παραγωγικού δυναμικού και δημιουργίας νέων επενδύσεων, ενισχύοντας τους αναπτυξιακούς ρυθμούς ανόδου της Ελληνικής οικονομίας
  • Αναβάθμιση της χώρας ως ελκυστικό και ασφαλή προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων
  • Η Ελλάδα και ειδικότερα, η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, ενδυναμώνει τη θέση της ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, κερδίζοντας 1.000.000 επιπλέον τουρίστες ετησίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση της οικονομίας της.
  • Η ευρύτερη νότια ζώνη της Αθήνας και οι όμοροι δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και προόδου, συνδυαστικά και με τα άλλα μεγάλα projects που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή
  • Παράπλευρα οφέλη σε τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως:
    • εκπαίδευση
    • τεχνολογία
    • υγεία
    • πολιτισμός
  • Κόστη για την συντήρηση, καθαριότητα και ανανέωση του κοινοχρήστου τεχνικού εξοπλισμού, καθώς και τη συντήρηση των έργων υποδομής και των χώρων πρασίνου, που ανέρχονται σε περίπου 12.000.000€/έτος

Η επιλογή του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου FOSTER+PARTNERS για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη σύνθεση των χρήσεων του Masterplan, συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής του Έργου και επιδιώκει, μέσω της εφαρμογής πρότυπων σχεδίων και αρχών σχεδιασμού, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των χρηστών της ανάπτυξης (μόνιμοι κάτοικοι, εργαζόμενοι, επισκέπτες).
Βασικές αρχές σχεδιασμού που τέθηκαν από τη LAMDA DEVELOPMENT S.A. προς την FOSTER+PARTNERS είναι:
  • Οι αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης
  • Ο σεβασμός στο ευρύτερο περιβάλλον, το φυσικό τοπίο, κλίμα και στην πολιτισμική κληρονομιά του τόπου (Αρχαιολογικοί Χώροι, Διατήρηση – Αναπαλαίωση κτιρίων ιστορικής σημασίας, σωστή διαχείριση όμβριων και υπόγειων υδάτων, αξιοποίηση ολυμπιακών εγκαταστάσεων)
  • Η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου και η στροφή της πόλης προς τη θάλασσα
  • Η βιωσιμότητα του Μητροπολιτικού Πάρκου, ενός από τα μεγαλύτερα Πάρκα της Ευρώπης, μοναδικού ίσως λόγω της άμεσης γειτνίασης του με τη θάλασσα
  • Η βελτίωση και εκσυγχρονισμός των έργων υποδομής (οδικοί άξονες – πεζόδρομοι – ποδηλατόδρομοι, σύνδεση TRAM – METRO) για την απρόσκοπτη μετακίνηση των χρηστών και επισκεπτών της ανάπτυξης, από και προς την ανάπτυξη / άλλους προορισμούς.
Έχοντας ως κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης και χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας τη δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τετραγωνικών μέτρων, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινό καθώς και την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινό, η πρόταση της LAMDA DEVELOPMENT S.A. περιλαμβάνει:
Την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου με την πραγματοποίηση έργων για τη δημιουργία μίας συνεχόμενης αμμώδους παραλίας μήκους μεγαλύτερης του 1χλμ και πλάτους περίπου 50μ στην περιοχή του Αγ. Κοσμά, τη δημιουργία μιας νέας μαρίνας για την εξυπηρέτηση μικρών σκαφών και σύνοδες εκπαιδευτικές χρήσεις μέσω της δημιουργίας ενός διεθνούς Ενυδρείου αλλά και χρήσεις τουρισμού – αναψυχής (δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 130 κλινών και άλλων χρήσεων αναψυχής), τη χερσαία ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού-αναψυχής στην περιοχή της Τουριστικής Μαρίνας Σκαφών Αναψυχής (πρώην Ολυμπιακή Μαρίνα Αγ. Κοσμά) και συγκεκριμένα τη δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων 270 περίπου κλινών, εμπορικές δραστηριότητες (Marina Mall), αθλητικές εγκαταστάσεις (Ναυτικός Όμιλος) και τέλος οικιστικές αναπτύξεις. Ειδικότερα στο παραλιακό μέτωπο προβλέπεται η ανέγερση ενός τοπόσημου υψηλής αρχιτεκτονικής σχεδίασης που θα στεγάσει διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών ενώ στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Αγ. Κοσμά, προβλέπεται η ήπια οικιστική ανάπτυξη μονοκατοικιών αλλά και διαμερισμάτων.
Την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, ενός πάρκου 2.000.000μ2 σε άμεση γειτνίαση με το Παραλιακό Μέτωπο αλλά και τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, με εύκολη πρόσβαση των κατοίκων των όμορων Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας χάρη στην στρατηγική χωροθέτηση περισσότερων πυλών εισόδου, ένα Πάρκο που θα συνδυάζει την Ιστορία του χώρου (Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού) μέσω της ανάδειξης κτιρίων ιστορικής σημασίας (East Terminal Building, Hangars) σε κτίρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Exhibition Center, National Aviation Museums), της δημιουργίας χώρων περιπάτων & αναψυχής κατά μήκος των διαδρόμων τροχοδρόμησης των αεροπλάνων, τη μετεγκατάσταση και διεύρυνση αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων για την υπενθύμιση της Ολυμπιακής κληρονομιάς του χώρου που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 αλλά και την ανάπτυξη λοιπών χρήσεων Αναψυχής σε ένα χώρο Πρασίνου που θα χαρακτηρίζεται από τη χλωρίδα της Αττικής και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.
Την ανάπτυξη της έκτασης του Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού με χρήσεις όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα & campus στέγασης φοιτητών, διεθνή ιδρύματα υγείας και έρευνας καθώς και ένα πρότυπο Επιχειρηματικό Πάρκο, τα οποία στοχεύουν στην ανάδειξη της Αθήνας σε σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας με δημιουργία πλέον των 50.000 περίπου νέων θέσεων εργασίας. Επιπροσθέτως, χρήσεις αναψυχής και εμπορίου συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Αττικής, υπεραγορές, ξενοδοχειακά συγκροτήματα περίπου 2.000 κλινών καθώς και πρότυπες τουριστικές υποδομές (συνεδριακό κέντρο, νέο γήπεδο golf, αξιοποίηση του ολυμπιακού κέντρου canoe kayak) και τέλος οικιστικές αναπτύξεις.
Σε σύνολο επιφανείας 6.200.000 μ2 οι ελεύθεροι και ανοιχτοί χώροι ανέρχονται σε περίπου 1.800.000 μ2, μη συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής που ανέρχεται σε επιπλέον 2.000.000 μ2.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
Η αξιοποίηση της περιοχής του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού αναμένεται να έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην κοινωνία. Ενδεικτικά θα μπορούσαν να αναφερθούν οι ακόλουθες:
  • Η βελτίωση και εκσυγχρονισμός των έργων υποδομής (οδικό δίκτυο – πεζόδρομοι – ποδηλατοδρόμοι, βελτίωση σύνδεσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς π.χ. σύνδεση TRAM-METRO, δίκτυα κοινής ωφέλειας) για την αντιμετώπιση των συγκοινωνιακών, λειτουργικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που θα επιφέρει η Ανάπτυξη και τα οποία (έργα υποδομής) θα συνεισφέρουν τελικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά και των όμορων σε αυτόν Δήμων.
  • Η δυνατότητα οργανωμένης πολεοδόμησης εντός του αστικού ιστού, με στρατηγικό σχεδιασμό των Χρήσεων Γης και κατάλληλη κατανομή κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για την εξυπηρέτηση των χρηστών του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά και των όμορων σε αυτόν Δήμων. Ειδικότερα επισημαίνονται:
    • η πρόνοια για την ένταξη στο σχέδιο Γενικής Διάταξης (Masterplan) Εγκαταστάσεων Κοινής Ωφελείας δομημένης επιφάνειας μεγαλύτερης των 200.000 μ2 (π.χ. Εκπαιδευτικά ιδρύματα – παιδικοί σταθμοί, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – διοικητικές εγκαταστάσεις, πολιτισμικοί χώροι, εγκαταστάσεις πρόνοιας / υγείας)
    • Ανάπτυξη ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων ~ 800.000 μ2 (παιδικές χαρές, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, άλση, κλπ) καθιστώντας το έργο ως πρότυπο πόλο έλξης ποικίλων δραστηριοτήτων για την οικογένεια
    • Υλοποίηση πρότυπου οδικού δικτύου με πρόνοια για την χάραξη, οργάνωση και υλοποίηση αποκλειστικών ποδηλατόδρομων (> 50χλμ μήκους, πλάτους 2,5-3μ) και πεζόδρομων (> 50χλμ πλάτους 2,5-3μ) για την εξυπηρέτηση του κόσμου
  • Η ανάδειξη της ιστορίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, με διατήρηση – Αναπαλαίωση και εκσυγχρονισμό σημαντικών ιστοριών κτιρίων όπως το κτίριο του Σάαρινεν (πρώην ανατολικό αεροδρόμιο) και τα Hangars τα οποία θα μετατραπούν αντίστοιχα σε εκθεσιακούς και πολιτιστικούς χώρους, Aviation Museum κλπ.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο βραχυπρόθεσμα (οικοδομική δραστηριότητα, επιστημονική κοινότητα ~10.000) όσο και μακροπρόθεσμα (σε βάθος 20ετίας) ~ 50.000 (μελέτη ΙΟΒΕ), με αντίστοιχη δημιουργία νέων Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, Επιχειρηματικό Πάρκο, Υγεία & Έρευνα)
  • Τέλος το έργο αναμένεται να τονώσει την ψυχολογία των επενδυτών και όχι μόνο, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη η ανεπάρκεια εγχώριων αποταμιεύσεων για την στήριξη των απαραιτήτων επενδύσεων που είναι αναγκαίες για την πραγματοποίηση ικανοποιητικών ρυθμών ανόδου του ΑΕΠ και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Το περιβάλλον
Οι αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης και η εφαρμογή προτύπων περιβαλλοντικής πιστοποίησης των έργων και εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, θα αποτελούν βασικά κριτήρια για τον σχεδιασμό των έργων.
Πρόκειται για μία πρότυπη αστική ανάπλαση, με χαμηλό συντελεστής δόμησης (συντελεστής δόμησης 0,5).
Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης μοναδικού δε λόγω της γειτνίασής του με τη θάλασσα, αποτελεί το βασικό κεντρικό στοιχείο της Ανάπτυξης. Το Μητροπολιτικό Πάρκο έχει έκταση 2.000.000 μ2 (200hectares), είναι δηλαδή μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου (142hectares), (60% του Central Park ~340hectares) και σημαντικά μεγαλύτερο από άλλα Ελληνικά πάρκα π.χ. (εθνικός κήπος 16 εκτάρια, Πεδίο Άρεως 27 εκτάρια). Η δε αρδευόμενη έκταση, εκτιμάται στο 75% της επιφάνειάς του (~1.500.000μ2) με σημαντική βλάστηση που αναδεικνύει το μεσογειακό κλίμα και την χλωρίδα της Αττικής. Με την ανάπτυξη και υλοποίησή του, αναμένονται σημαντικά οφέλη, τόσο περιβαλλοντικά (π.χ. βελτίωση μικροκλίματος περιοχής) όσο και κοινωνικά (new way of living – γνωριμία του επισκέπτη, κατοίκου, εργαζόμενου, οικογενειάρχη, κλπ με μία νέα εμπειρία ζωής (αθλητισμός, αναψυχή, διασκέδαση, πολιτισμός, αγροτουρισμός, διαδρομές περιπάτου, ποδηλατοδρόμοι, κλπ μέσα στο Πάρκο).
Η αναβάθμιση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και η στροφή και σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα αποτελεί επίσης σημαντικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό στόχο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.
Τέλος, ο σεβασμός στο ευρύτερο περιβάλλον, στο φυσικό τοπίο, κλίμα και στην πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μέσω π.χ. της σωστής διαχείρισης όμβριων και υπόγειων υδάτων, της ανάδειξης & προστασίας των Αρχαιολογικών Χώρων, της Διατήρησης – Αναπαλαίωσης κτιρίων ιστορικής σημασίας και αξιοποίησης / μετασκευής ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις του Σχεδίου.





HMERISIA

“Δεν έχουν ακυρωθεί οριστικά South Stream και Turkstream”, λέει ο Πούτιν: “Βλέπει” πάλι Τουρκία;


Russian President Vladimir Putin. EPA/SERGEI ILNITSKY
“Δεν έχουν ακυρωθεί οριστικά South Stream και Turkstream”, λέει ο Πούτιν: “Βλέπει” πάλι Τουρκία; TOPICS:South StreamTurkstreamΒλαντιμίρ Πούτιν. Τατάροι Russian President Vladimir Putin. EPA/SERGEI ILNITSKY JUNE 7, 2016 4 SHARES Share to FacebookShare to TwitterShare to Google+Share to LinkedIn Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει ακυρώσει “οριστικά” τα σχέδιά της για την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου South Stream και Turkstream, αλλά χρειάζεται μια σαφή θέση της Ευρώπης για αυτούς. Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας νομικός περιορισμός που να απαγορεύει στις ρωσικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση των ισραηλινών κοιτασμάτων φυσικού αερίου. “Υπάρχουν σίγουρα πολιτικές δυσκολίες με την Τουρκία, αυτό είναι ευρέως γνωστό. Όμως δεν έχουμε ακυρώσει αμετάκλητα κανένα από αυτά τα σχέδια, ούτε τον South Stream, ούτε τον Turkstream”, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος. Η Ρωσία πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για τον Turkstream μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, τον περασμένο Νοέμβριο. Τα σχέδια για τον South Stream πάγωσαν στα τέλη του 2014 λόγω των αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαμάχη μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας για τον South Stream εντάθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από τη Δύση. “Χρειαζόμαστε μόνο μια σαφή θέση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σαφή, κατανοητή και αναμφισβήτητη. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία, για κανένα από αυτά τα σχέδια”, συνέχισε. Όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν η Πολωνία σταματούσε να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο αφού λήξει το συμβόλαιο μεταξύ των δύο χωρών, ο Πούτιν απάντησε ότι η Ρωσία θα αναζητήσει άλλες αγορές. “Η Gazprom εξετάζει την πιθανότητα (…) να κάνει προσφορά σε οποιονδήποτε άλλο εταίρο, την Πολωνία, την Ευρώπη ή οποιονδήποτε άλλο, για να αγοράζει την ποσότητα που στέλνουμε σήμερα στην Πολωνία”, σημείωσε. Επισήμανε όμως ότι δεν έχει λάβει καμία επιβεβαίωση ότι η πολωνική εταιρεία φυσικού αερίου PGNiG θα σταματήσει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο. Το συμβόλαιο της Gazprom με την Πολωνία λήγει το 2022.







http://mignatiou.com/

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!!!


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ… ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΝΑΙ.. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΝΕΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ…
Νέα «βόμβα» από τα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος.
Η κυρία Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δεν απέκλεισε δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σε ό,τι αφορά στα σέναρια για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, είπε πως αυτά, όπως και άλλες προτάσεις, μπορεί να υιοθετηθούν και μπορεί και όχι.
Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς η κυρία Γεροβασίλη είπε πως «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία ο διάλογος. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με δεδομένο ότι απαιτούνται ευρείες συναινέσεις για αυτές τις αλλαγές».
Σημειώνεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκε ότι ψηλά στην ατζέντα για την κυβέρνηση βρίσκεται το θέμα των θεσμικών αλλαγών.
Οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφεραν ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση θα είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Ιουλίου και στις 24 του ίδιου μήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα την παρουσιάσει στον ελληνικό λαό.
Απλή αναλογική η πρότασή μας
Οσαν αφορά στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο η κυρία Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι αυτές θα είναι «στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής». Και πρόσθεσε: «Κατατίθενται προτάσεις και σκέψεις που θα περάσουν απο τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα».





hellasforce

Πούτιν και πιράνχας…


poutin-1000
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε, αν κάποιες απ’ τις συμφωνίες, που υπογράφτηκαν με τη Ρωσία κατά την εδώ επίσκεψη του κ. Πούτιν θα ισχύσουν. Γιατί κι άλλες φορές υπογράψαμε βαρύγδουπες συμφωνίες, που οι στραγγαλιστές του λαού μας και της πατρίδας μας δεν επέτρεψαν την πραγμάτωσή τους. Επειδή ακριβώς εμείς σκύψαμε μέχρις εδάφους και υποταχτήκαμε «τοις κείνων ρήμασι».
Αυτό όμως που μπορεί να μας ωφελήσει είναι το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή μας βοήθησε να καταλάβουμε το ποιον της κρίσης απ’ την οποία μαστίζεται ολάκερη η ανθρωπότητα και κατά μείζονα λόγο η χώρα μας. Που, πέρα και πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο, δεν είναι οικονομική αλλά κυρίως και προπάντων δαιμονική. Όπως προκύπτει απ’ τα αξιοπρόσεχτα λεγόμενα τόσο του ίδιου όσο και άλλων σχολιαστών:
Και απ’ αυτή τη σκοπιά φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ηεπίσκεψη του είχε, πριν απ’ όλα, προσκυνηματικό χαρακτήρα. Με αφορμή τον εορτασμό των χιλίων χρόνων του ρώσικου μοναχισμού στο Άγιο Όρος. Το οποίο επισκέφτηκε ταυτόχρονα και ο Πατριάρχης Κύριλλος με συνοδεία επιφανών Ρώσων αρχιερέων. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια πνέει στην ορθόδοξη Ρωσία άνεμος αναζωπύρωσης του θρησκευτικού συναισθήματος.
Και αυτό συμβαίνει σε διαμετρική αντίθεση με κάποιους δικούς μας που επισκέπτονται το Άγιο Όρος παραμονές των εκλογών, προκειμένου να καπηλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα και να ψηφοθηρήσουν σε βάρος του αφελούς χριστεπωνύμου πληρώματος.Παρότι μεθοδευμένα και ακατάπαυστα υπονομεύουν και «πετραδάκι-πετραδάκι» γκρεμίζουν τις θρησκευτικές παραδόσεις του λαού μας. Έτσι ώστε να τον παραδώσουν βορά στους γύπες της παγκοσμιοποίησης. Με την αφαίρεση, για παράδειγμα, του θρησκεύματος απ’ τις ταυτότητες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τώρα την μελετώμενη απαγόρευση της προσευχής στα σχολεία ή την μετάλλαξη του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία. Και άλλα πολλά ύπουλα που μας σερβίρονται απ’ την κουζίνα του σιωνισμού, για να τα «τρώμε» εμείς και τα παιδιά μας.
Και βέβαια οι σιωνιστές τη δουλειά τους κάνουν. Αλλά εμείς τι κάνουμε; Γιατί βέβαια κάποιοι μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται άθεοι και να ενεργούν ανάλογα. Γιατί πιστεύουν ότι για την κακοδαιμονία μας φταίει το Ευαγγέλιο και όχι το αντιευαγγελικό πνεύμα, που διαποτίζει τη ζωή μας. Αλλά κάποιοι απ’ αυτούς που φιγουράρουν ως σουπερ-ορθόδοξοι πώς μπορούν και συμβιβάζονται με όλη αυτή την πνευματική θολούρα; Γιατί βέβαια οι πολιτικοί μας φωστήρες αποδεικνύουν σαφέστατα ότι δεν διαθέτουν ούτε στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού είναι ή θέλουν να λέγονται ορθόδοξοι χριστιανοί. Αλλά βέβαια ποια σημασία μπορεί να έχει η πίστη του λαού, όταν, όχι μόνο τους νόμους αλλά και το ποιοι θα μας κυβερνήσουν το αποφασίζουν κάποιοι άλλοι…
Και είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι που αγωνιούσαν τάχα για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν. Και στην περίπτωση αυτή οι Ρώσοι κατόρθωσαν να τους καθησυχάσουν και να τους απαλλάξουν απ’ το φόβο τους. Ή μάλλον απ’τις εκάστοτε προφάσεις, που εφευρίσκουν προκειμένου να ικανοποιούν την ακατάσχετη δίψα τους για κακουργία, καταστρέφοντας πότε τη μία και πότε την άλλη χώρα. Κι ενώ οι Ρώσοι προσπαθούν να σβήνουν φωτιές οι καταχθόνιοι αυτοί κύριοι εγκατέστησαν στη Ρουμανία και την Πολωνία βάσεις πυραύλωνεναντίον της Ρωσίας.
Αλλά ανεκδιήγητα είναι και τα δικά μας καμώματα: Δεν επέτρεψαν, λέει,στον Ρώσο φιλόσοφο και διευθυντή του καναλιού «Tsargrad» («Βασιλεύουσα»), Α.Ντούγκιν την είσοδό του στην πατρίδα μας. Γεγονός που τον ανάγκασε να καταγγείλει ότι η ορθόδοξη Ελλάδα βρίσκεται υπό εχθρική κατοχή. Γιατί, αλήθεια,με ποιο σκεπτικό διαπράχτηκε η αθλιότητα αυτή; Μήπως εκ μέρους του διαπράχτηκε κάποιο μεγάλο έγκλημα σε βάρος μας; Ή μήπως ισχύει το γεγονόςότι «έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την αντιεθνική, αντιευρωπαϊκή και αντιχριστιανική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ; Κι ακόμη γιατί επικρίνει την Αμερική για το γεγονός ότι συχνά χρησιμοποιεί ως εργαλείο πολιτικής τα πραξικοπήματα και τις εμφύλιες διαμάχες»!
Ειπώθηκε ακόμη πως οι Ρώσοι, που έχουν σπίτια στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν και αυτοκίνητο. Με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική και δύσκολη η εδώ παραμονή τους. Ενώ γίνονται αποδεκτοί μετά βαΐων και κλάδων τόσοι άλλοι μισέλληνες και ανθέλληνες, που επικάθισαν στο σβέρκο μας, για να μας κλέβουν τον ιδρώτα και να μας πίνουν το αίμα. Και φτάσαμε στο κατάντημα οι Ρώσοι που κατά εκατοντάδες χιλιάδες θέλουν να έλθουν ως τουρίστες στη χώρα μας να έχουν πρόβλημα με τη βίζα τους. Και διερωτάται κανείς: Είναι γραφειοκρατικοί οι λόγοι ή μήπως είναι κι αυτό μέσα στο δολοφονικό σχέδιο σε βάρος της πατρίδας μας, προκειμένου να ανακόψει την τουριστική πλημμυρίδα των Ρώσων; Άποψη που ενισχύεται κι απ’ το γεγονός ότι οι «εταίροι» μας, προκειμένου να κάμουν τις ελληνικές τουριστικές υπηρεσίες απρόσιτες ανέβασαν, ημών συνευδοκούντων, τον ΦΠΑ στα ύψη.
«Η μεγαλοσύνη στα έθνη, λέει ο Παλαμάς, δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα». Η παντοδύναμη αυτοκρατορία της απέραντης Ρωσίας, για παράδειγμα, κινδύνεψε να γίνει «μικρή» και κλωτσοσκούφι της δυτικής βαρβαρότητας στα χέρια ανάξιων ηγετών. Για να γίνει και πάλι μεγάλη στα χέρια του μεγάλου Πούτιν, που την έκαμε κάρφος στο μάτι των εχθρών της ανθρωπότητας. Οι οποίοι σαν άλλα πιράνχας με κάθε τρόπο επιζητούν να κατασπαράξουν αυτόν και τη Ρωσία. Τον αληθινά μεγάλο Πούτιν της αληθινά μεγάλης Ρωσίας, που ήρθε ταπεινός προσκυνητής στην ακρόπολη της Ορθοδοξίας, το Άγιο Όρος…
Παπα-Ηλίας





hellasforce

Μέρκελ: Ακατανόητες οι τουρκικές επιθέσεις κατά Γερμανών βουλευτών...



Ακατανόητες χαρακτήρισε η Άγκελα Μέρκελ τις κατηγορίες ενάντια σε Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής τις οποίες εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετά την έγκριση...

ψηφίσματος για τη σφαγή των Αρμενίων από τη γερμανική κάτω Βουλή.

«Οι βουλευτές του κάτω σώματος του κοινοβουλίου της Γερμανίας εκλέγονται ελεύθερα χωρίς αποκλεισμούς, οι επιθέσεις που δέχονται από την τουρκική πλευρά είναι ακατανόητες», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τους τουρκογενείς Γερμανούς βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος ότι έχουν «χαλασμένο αίμα» και πρέπει να το εξετάσουν σε εργαστήριο...





nonews news

Μπλανσάρ: Απαραίτητη μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους...


Μπλανσάρ: Απαραίτητη μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους
«Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις προσδοκώμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν...
υπάρχει ανάπτυξη» σημειώνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ. 

«Μία νέα διαγραφή χρέους είναι απαραίτητη» δήλωσε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ως το 2015 σε συνέντευξή του στη γαλλική Les Echos.

«Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις προσδοκώμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρχει ανάπτυξη», πρόσθεσε. 

«Είναι άνευ ουσίας να τον αναγκάσει να τις εφαρμόσει υπό τις παρούσες συνθήκες, και άνευ χρησιμότητας να τον πιέσει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% πάση θυσία, ακόμη κι αν ζημιώνει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη. Πρέπει να είναι υπομονετικοί». 

Έφερε δε ως παράδειγμα την Ισπανία, λέγοντας πως  «τη μέρα που "γύρισε" σε ανάπτυξη, όλοι μιλούσαν για το ισπανικό θαύμα. Η οικονομική δραστηριότητα αρχικά ήταν ασθενική, και αντίστοιχα και η απασχόληση που παρέμενε στο 25%»...




nonews news

Έφθασε η "Λευκή Βίβλος"! Ο πόλεμος Ρωσίας-Γερμανίας είναι γεγονός...


Εκδόθηκε η νέα "Λευκή Βίβλος" στην Γερμανία. Πρόκειται για ένα έγγραφο 80 σελίδων, το οποίο παρουσιάζει όλες τις αλλαγές που εισηγείται το Υπουργείο Άμυνας της χώρας σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια. Η προηγούμενη έκδοση είχε έλθει το 2006.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκδοση, τα πιο κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας για τους Γερμανούς είναι τα εξής:
α)Η στοχοποίηση της Γερμανίας από τους τρομοκράτες του ISIS και της Αλ-Κάιντα.
β)Απειλές που στον κυβερνοχώρο και τις επικοινωνίες.
γ)Κλιματική αλλαγή.
δ)Προσφυγικό.
ε)Εξοπλισμοί.
Η σημαντικότερη όμως αλλαγή δε βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αλλά στην καταχώριση των εχθρών και των συμμάχων της Γερμανίας, όπου πλέον η Μόσχα δεν θεωρείται ως συνεργάτης. Μάλιστα τονίζεται πως οι δράσεις της Μόσχας σε Κριμαία και Ανατολική Ουκρανία. 
"Οι δράσεις της σε Κριμαία και Ανατολική Ουκρανία είχαν άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια της Γερμανίας. Η Ρωσία δίνει έμφαση στον στρατηγικό ανταγωνισμό και αυξάνει τις στρατιωτικές της δράσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ".
"Κυριότερη μας ανησυχία είναι η αυξανόμενη χρήση υβριδικών εργαλείων που στοχεύουν στο να θολώσουν τα νερά μεταξύ πολέμου και ειρήνης και η ανατρεπτική υπονομευτική δράση άλλων κρατών".
"Μεγάλη χρήση των επικοινωνιών και κυρίως του διαδικτύου για να επηρεαστεί και να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη ο έλεγχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η χειραγώγηση πληροφοριών και ειδήσεων".
"Χωρίς θεμελιώδη αλλαγή η Ρωσία θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον πρόκληση για την ασφάλεια στην ήπειρο μας".
Με την τελευταία φράση, η Λευκή Βίβλος θέτει ως πιθανό εχθρό για την ασφάλεια της Ευρώπης την Ρωσία. Στην ουσία, το έγγραφο αυτό θα δίνει κατευθύνσεις για τα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας την πολιτική που θα ακολουθήσει η Γερμανία.
Πρόκειται για προστάδιο ενός σύγχρονου ψυχρού πολέμου, ο οποίος θα κλιμακωθεί ταχύτατα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύγκρουση Ρωσίας Γερμανίας κλιμακώνεται.






voice news

Τα “κοκοράκια” των Βαλκανίων η Ελλάδα και ο λογαριασμός του “δόγματος Πάγκαλος”

erdogan_rama


 Πριν μερικές εβδομάδες οι…Σκοπιανοί έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα,πετώντας σε βάθος 20 χιλιομέτρων στο ελληνικό έδαφος. Ο κ.Ράμα πρωθυπουργός της Αλβανίας άρχισε να μιλά περί τσάμηδων κι αυτοί υποδέχτηκαν τον Έλληνα ΥΠΕΞ με διαδήλωση. Στη Θράκη η λεγόμενη “τουρκική μειονότητα” έχει ξεπεράσει προ καιρού τα όρια. Για τη Τουρκία δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά: πόλεμος!
 Κάθε …πικραμένος έχει βγει και ζητά ότι θέλει από την Ελλάδα! Τα “κοκοράκια” των Βαλκανίων όπως τα Σκόπια και η Αλβανία προφανώς και δεν δρουν μ΄ αυτό το τρόπο μόνα τους. “Κόκορας” είναι η Τουρκία και ο Ερντογάν.
 Πως φθάσαμε ως εδώ; Όχι δεν φταίει μόνο η σημερινή κυβέρνηση για την εικόνα αδυναμίας της ελληνικής διπλωματίας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά της. Θα πρέπει να πάμε αρκετά χρόνια πίσω. Την εποχή της παντοδυναμίας του Θεόδωρου Πάγκαλου,όταν ως ΥΠΕΞ δήλωνε ότι είναι προτιμότερο να έχει μερικούς ικανούς διπλωμάτες παρά ένα Σύνταγμα Πεζικού για να διαχειριστεί τις εθνικές υποθέσεις. Οι σοβαροί διπλωμάτες από τότε χαμογελούσαν πικρά ακούγοντας αυτές τις απόψεις.
 Η διπλωματία για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να έχει και τα όπλα της. Όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Δεν αρκούν πολλές φορές τα επιχειρήματα και η επίκληση του δικαίου και των συνθηκών για να “περάσει το δικό σου”. Στο τέλος της συζήτησης και στο βάθος του μυαλού όλων όσων συμμετέχουν σε μια διπλωματική αντιπαράθεση υπολογίζεται η στρατιωτική ισχύς του “αντιπάλου”. Όχι γιατί απαραίτητα θα γίνει πόλεμος,αλλά γιατί μπορεί να γίνει μια….ωραιότατη “τοπική” κρίση τύπου Ίμια. Ή και πολλές μαζί! Κι αν αυτός που έχεις απέναντί σου υποψιάζεται έστω ότι δεν έχεις και πολλές αντοχές θα σε πιέσει,όπως κι όπου μπορεί.Και στρατιωτικά.Τα πρόσφατα γεγονότα στις Οινούσσες είναι το πρόσφατο παράδειγμα αυτής την πραγματικότητας που ο κ.Πάγκαλος αρνείτο να παραδεχτεί,λόγω της αντιπάθειας που είχε για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους στρατιωτικούς.
 Την “λογική” του Πάγκαλου που ούτε λίγο,ούτε πολύ θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις μια “μαύρη τρύπα” που ρουφά μόνο χρήμα, την ασπάνστηκαν όλες οι κυβερνήσεις! Του κ.Σημίτη πρώτα απ΄ όλα,αλλά και όσες ακολούθησαν! Η καθεμία με τον τρόπο της αλλά όλες κατέληγαν στο ίδιο αποτέλεσμα: έκαναν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες! Πολύ πριν μας έρθει η κρίση! Όποιος ήθελε να “πουλήσει” στους ψηφοφόρους “κοινωνική ευαισθησία” έκανε και μια δήλωση για “περαιτέρω μείωση αμυντικών δαπανών”! Κι έτσι φθάσαμε στο σημείο όχι απλά να “κόψουμε” τις νέες αγορές -η τελευταία έγινε το…2005- αλλά αποφύγαμε όπως ο διάβολος το λιβάνι να υπογράψουμε συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης για τα υπάρχοντα πανάκριβα όπλα που είχαμε αγοράσει επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη!!! Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αριθμούς και ποσοστά διαθεσιμοτήτων αεροσκαφών,πλοίων κλπ. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι τα “πιο σύγχρονα άρματα μάχης που αγοράσαμε” ακόμη δεν έχουν πυρομαχικά! Δεν τα αναφέρουμε αλλά κακά τα ψέμματα ολοι τα γνωρίζουν! Και μεταξύ αυτών και τα “κοκοράκια” των Βαλκανίων και ο “κόκορας” της Άγκυρας.
ΥΓ. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη τώρα, ο νυν ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι από τα “εξοπλιστικά” κονδύλια θα βρει χρήματα για να μην “παγώσουν” οι μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών.Όταν λέει εξοπλιστικά προφανώς εννοεί την τεχνική υποστήριξη και τις αγορές ανταλλακτικών. Γιατί εξοπλιστικά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν από το 2005.




militaire.gr

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ!!!ΕΔΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ''ΠΡΑΣΙΝΟ'' ΦΩΣ!!!ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!





 
Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων και που η Τουρκία απειλεί με εισβολή στη βόρεια Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προχώρησε σε μία κίνηση ΜΑΤ, η οποία πρόκειται να φέρει τα πάνω-κάτω!

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη βόρεια Συρία, προκειμένου να ενισχυθεί η προέλαση του συριακού στρατού στην πρωτεύουσα του ISIS, τη Ράκα.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία συμμετείχε στον πόλεμο μόνο μέσω αεροπορικών επιδρομών, με τις οποίες έπληττε στρατηγικές θέσεις των τζιχαντιστών. Μέχρι τώρα υπήρχαν χερσαίες δυνάμεις των Ρώσων στη Συρία, οι οποίες όμως δεν επιχειρούσαν.

Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα όμως με την απόφασή του αυτή δίνει ηχηρή απάντηση στους Τούρκους, οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν τη Ρωσία με την προκλητική στάση τους.








volcano times

ΔΙΑΛΕΞΕ! ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΥΦΕΚΙ Η΄ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ !


ΔΙΑΛΕΞΕ ! ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΥΦΕΚΙ Η΄ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ !

ALERT! ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


ΝΑΤΛίγο πριν το μεγάλο πόλεμο….
Οι χώρες του ΝΑΤΟ Ξεκίνησαν το μεγαλύτερο παιχνίδι πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
33
34
35
36
37
38