Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΤΩΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ιστορικό στέλεχος προειδοποίησε τον Μητσοτάκη: Αν φέρεις τον Τζημερο στο κόμμα, ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!


mitsotakis.jpg

Του μίλησε πριν λίγο και του μετεφερε την οργή τη δική του αλλα και άλλων στελεχών για τις φήμες που θέλουν τον Τζημερο να πηγαίνει στη ΝΔ.
«Αν φέρεις τον Τζημερο στο κόμμα, τελείωσες!» του ειπε.
Να θυμησουμε οτι υπάρχει καιρο τωρα δίαυλος επικοινωνίας Μητσοτακη-Τζήμερου αλλα η μεταγραφή κολλάει σε εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο ΠτΔ προανήγγειλε βέτο σε Τουρκία – Αλβανία εφόσον δεν αναγνωρίσουν ξεκάθαρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας








ethnika themata ellada

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ




Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη χορήγηση ασύλου από τη Γερμανία σε Τούρκους στρατιωτικούς



Turkish Foreign Affairs Minister Mevlut Cavusoglu. EPA/PATRICK SEEGER
Η Τουρκία κατήγγειλε σήμερα την απόφαση των γερμανικών αρχών να χορηγήσουν άσυλο σε πολλούς Τούρκους στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι παρέχει στέγη σε συνεργούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-Έρανος υπέρ της Τουρκίας στη Θράκη!



dgsdfΝέο προκλητικό «κάλεσμα» από το προξενείο της Κομοτηνής
Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας 

Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή πρόκληση, που καταδεικνύει και τον απώτερο στόχο της Τουρκίας για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στη δυτική Θράκη, προέβη το προξενείο της Κομοτηνής.

ΒΟΜΒΑ για τις Ε.Δ! Ο ΑΓΕΕΘΑ εκτελεί τα καθήκοντά του κατά το ήμισυ...


Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ στην οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκτελεί τα καθήκοντα του κατά το ήμισυ. Όπως προβλέπει ο νόμος εν καιρώ πολέμου τίθεται σε εφαρμογή το λεγόμενο δόγμα αρχιστρατήγου. Δηλαδή αυτός ο οποίος εκτελεί καθήκοντα αρχηγού ΓΕΕΘΑ καλείται να ηγηθεί του Στράτου του Ναυτικού και της Αεροπορίας στα οποία πριν(εν καιρώ ειρήνης) δεν είχε καμία αρμοδιότητα. Εν καιρώ ειρήνης τα τέσσερα γενικά επιτελεία ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ υπάγονται το καθένα χωριστά στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ!Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη «γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες»...


Ο 82χρονος Αμερικανός, πρώην διπλωμάτης, Γουίλιαμ Γουόκερ,- William Walker-  που είχε χαρακτηρισθεί από την πρώην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία ως persona non grata και καταγγέλθηκε από τον νυν Σέρβο πρόεδρο, Αλεξαντάρ Βούτσιτς για ψευδείς αναφορές, όταν ήταν επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο το 1999, τώρα γίνεται υποστηρικτής των Αλβανοτσάμηδων, υπερασπιζόμενος τη γενοκτονία τους από τους Έλληνες!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ!Τετ α τετ Τσίπρα με Ερντογάν, Πούτιν, Λαγκάρντ και Γκουτέρες...


Του Βασίλη Σκουρή
Την τυπική απάντηση της Άγκυρας για την επισημοποίηση της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν στο Πεκίνο αναμένει σήμερα η Αθήνα, ενώ ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην κινέζικη πρωτεύουσα και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Όλα τα ΠΡΟΣΩΠΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ των ΗΠΑ!'Χτύπησαν' τον Τραμπ και το πλήρωσαν...


Μπορεί η απόλυση του Κόμευ, του τέως διευθυντή του FBI από το Ντόναλντ Τραμπ να έλαβε παγκόσμια δημοσιότητα, ωστόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει και άλλες απολύσεις που δεν πήραν τις ανάλογες διαστάσεις.

Κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών...(ΒΙΝΤΕΟ)


Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου και κρέμασαν πανό.
Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που μέλη του ΠΑΜΕ αναρτούν το πανό στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.
«Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούν τον αποκλεισμό δεν έχουν πρόθεση να αποχωρήσουν πριν από το μεσημέρι και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 17 Μαΐου και στο συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 9 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.








voice news

Tι μας ΚΡΥΒΕΙ ο Μουζάλας; Ήρθε η ΩΡΑ για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...


του Χρήστου Μελίδη

Τις προηγούμενες μέρες ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο Παγκόσμιο Προοδευτικό Φόρουμ από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι πρέπει να ανοιχτούν ασφαλείς δρόμοι για τους πρόσφυγες ”ώστε με επιλογή και έλεγχο να δώσουμε ζωή στη γερασμένη Ευρώπη”.
Γιατί όμως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφεύγει να πει ότι το ”όραμα” αυτό δεν είναι δικό του ούτε ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά βασίζεται σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών πριν 17 χρόνια;

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-Τσίπρας! 'Ανίερη' Συμμαχία και ο Μητσοτάκης...


Ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ της Αμερικανικής Πρεσβείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης, με παρεμβολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θυμίζουμε πως το ΒΗΜΑ της Κυριακής εμφάνιζε τον Αμερικανό Πρέσβη (δηλαδή τις ΗΠΑ) με τίτλο «ΟΙ ΗΠΑ ευλογούν Τσίπρα!» κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα. Γι αυτό άλλωστε και έσπευσαν να εκδώσουν (η αμερικανική πρεσβεία) ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν ανταποκρίνεται ο τίτλος της συνέντευξης στο κείμενο που δημοσιεύθηκε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, η παρέμβαση της πρεσβείας κρίθηκε αναγκαία, καθώς ενεπλάκη, χωρίς να έχει καμία πρόθεση, στους εγχώριους κομματικούς ανταγωνισμούς, μετά τον τίτλο «ΗΠΑ ευλογούν Τσίπρα» του «Βήματος της Κυριακής» για τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.
Την αμέσως επόμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στον Σκαί όπου είπε πως «Διάβασα τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη. Δεν θέλω να τη σχολιάσω δημόσια. Ο τίτλος που δόθηκε από την εφημερίδα δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συνέντευξης. Από εκεί και πέρα, όλοι μπορεί να προσβλέπουν ή να φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπηρετήσει μια πολιτική κοινής λογικής. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ με αυτή την εκτίμηση, όπως σας είπα πριν».
Αφενός μεν το ενδεχόμενο ο ΔΟΛ να λάβει '΄κούρεμα' χρεών της τάξης των 220 εκατ σίγουρα δημιουργεί μία ιδιαίτερη 'αγάπη' προς την Κυβέρνηση. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις 'καλές' σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τις ΗΠΑ.
Να θυμίσουμε το ρόλο της Ντόρας Μπακογιάννη την εποχή που ήταν ΥΠ.ΕΞ για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη;
Βλέπουμε πως μαίνεται ένας πόλεμος. Ο πόλεμος του ποιος θα μας 'ξεπουλήσει' γρηγορότερα.



voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΚΥΡΕΣ οι εκλογές στη Γαλλία! Έρχονται ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…


Λίγα μόνο 24ωρα έχουν περάσει από τις γαλλικές εκλογές, στις οποίες βγήκε νικητής ο Εμμανουέλ Μακρόν, και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες εκτιμήσεις για το πόσο ήταν καθαρό το αποτέλεσμα. 
Μια αποκάλυψη έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω, καθώς, πολλά ψηφοδέλτια που έφεραν το όνομα της Μαρίν Λε Πεν βρέθηκαν σκισμένα. Αυτό σημαίνει ότι έτσι στάλθηκαν στους ψηφοφόρους και άρα, μετρούνται ως άκυρα. 
Τα παρακάτω βίντεο αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι η εκλογική αναμέτρηση μόνο ως δίκαια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Στο ένα φαίνεται σε ένα εκλογικό κέντρο να δίνουν δύο ψηφοδέλτια με το όνομα του Μακρόν και κανένα της Λε Πεν, ενώ σε ένα άλλο βίντεο (δείτε το ΕΔΩ) φαίνεται ένας άντρας να αφαιρεί όλα τα δελτία με το όνομα της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου. 
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Nα σημειωθεί ότι ήδη η Λε Πεν έχει υποβάλλει ένσταση. 





voice news

ΒΟΜΒΑ! Θα κάτσει στο σκαμνί κορυφαίος ΥΠΟΥΡΓΟΣ της ΝΔ...


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μεταβίβασε στη Βουλή την Τρίτη, 10/5, ποινική δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με πληροφορίες που του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

ΗΧΗΡΑ Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μεμέτια και κοπρίτες (άτιμη φάρα…)


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην 11η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα, στην οποία συμμετέχουν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Σκόπια, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ… Ανάμεσα στους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ του Κόσμου… ΕΛΛΗΝΕΣ με Κάτι Αρχ@@@ια ΝΑ… !!!


Τα Ελληνικά ‘ΕΚΑΜ’, στην πρώτη π ε ν τ ά δ α των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ αστυνομικών κομμάντος του κόσμου!!!
ΝΑΙ! ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑ Η ΕΛΛΑΣ!
Παγκόσμια διάκριση στην Ιορδανία!
Η ειδική μονάδα της ΕΛΑΣ κατέκτησε την πέμπτη θέση στη συνολική βαθμολογία, ανάμεσα σε 37 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων αστυνομιών, απο 17 χώρες του κόσμου!
Μία εξαιρετική διάκριση μεταξύ των καλύτερων αστυνομικών κομμάντος στον κόσμο, πέτυχε η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΔΕΑΔ) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διεθνή διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2017, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ: «Στρίμωξαν» τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ! (βίντεο)


Με την υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των χωρών της Βαλκανικής και της Τουρκίας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΩΛ@@@@ΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ….


Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε, με ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, με αφορμή ένα σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γράψει: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ… !!!


«ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
«Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ »ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΙΣ »ΜΟΥΣΕΣ», ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ »ΠΟΙΗΤΕΣ», ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΜΗΚΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ…

ΣΟΥΖΑ…. Έχει κάνει τα μεμέτια και τρέμουν ο ΥΠΕΘΑ…. «ΆΛΑΛΟΣ» και «ΓΥΜΝΟΣ» ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου…


«ΣΦΙΓΓΑ» Ο… «ΓΥΜΝΟΣ» ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!
«Άλαλος» αποδείχτηκε ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στην παραμονή του στην Αθήνα κατά την διάρκεια της συνάντησης των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των βαλκανικών χωρών, σε όσες προσπάθειες έγιναν να του αποσπάσουν κάποια δήλωση για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και όχι μόνο.

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ! Άνοιξαν ΠΥΡ οι ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ… Μεμέτια να Πάτε να Γα@@@θειτε!!!


Εκπαίδευση Εθνοφυλάκων Δ΄ ΣΣ
Το Δ΄ Σώμα Στρατού, με την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, πραγματοποίησε την Κυριακή, 07 Μαΐου 2017, άσκηση Εθνοφυλάκων σε αντικείμενα αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής ΡΟΔΟΠΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΑΠΩΝ, ΞΑΝΘΗΣ, ΝΕΣΤΟΥ και ΕΧΙΝΟΥ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

ΕΠΙΘΕΣΗ (ALERT) στον Πλανητάρχη… «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Είδηση» ….


Γερμανική Ραδιοτηλεοπτική Επίθεση Εναντίον του Προέδρου Τραμπ
Όταν ένα «Δελτίο Ειδήσεων» γίνεται το ίδιο μια «αποκαλυπτική είδηση» …
Η Γερμανία της κ. Μέρκελ δεν ανέκτησε ακόμη την ψυχική ηρεμία της, τέσσερεις σχεδόν μήνες μετά την εκλογή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και δυο μήνες μετά το προσκύνημα της καγκελαρίου στον Λευκό Οίκο.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ στην Ελλάδα! Οι Α Π Α Τ Ε Ω Ν Ε Σ προωθούν Νομοσχέδιο-Έκτρωμα!! ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ… !!!


(ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ‘ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ’ !
(ΤΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, Η ‘ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ’ ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΛΥΠΗΡΟΤΑΤΗ ΑΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ… ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ;)

Τελεσίγραφο Ελλάδας σε Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο


Τελεσίγραφο Ελλάδας σε Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο
Η οριστική απάντηση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις

Τεταμένο ήταν το κλίμα στις εργασίες της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στην Αθήνα, όπου συμμετίχαν οι Α ΓΕΕΘΑ Ελλάδος, Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Σκοπίων, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας.
Στις εργασίες της συνόδου συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η Διοικητής Allied Joint Force Command, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Σλοβενίας και ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ της Κροατίας.

Ο Τούρκος στρατηγός Ακάρ έδωσε εντολή για άσκηση με πυρά στο Αιγαίο ευρισκόμενος στην Αθήνα!

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΡΙΛΕΡ: Τούρκος Διπλωμάτης «ανατίναξε» την ΜΙΤ για να σωθεί - «Κάρφωσε» όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στη Β.Ελλάδα και τις...



ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΡΙΛΕΡ: Τούρκος Διπλωμάτης «ανατίναξε» την ΜΙΤ για να σωθεί - «Κάρφωσε» όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στη Β.Ελλάδα και τις...
Νέες εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης Τούρκων Διπλωματών από το Προξενείο Θεσσαλονίκης έρχονται να επιβεβαιώσουν το άρθρο μας με τίτλο Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με Τούρκους διπλωμάτες -Αυτομόλησαν και εξαφανίστηκαν. Συγκεκριμένα οι Τούρκοι που εξαφανίστηκαν πήραν από το ταμείο του

Εθνοκάθαρση στη Χιμάρα από αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες και ολιγάρχες


Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες άρχισαν να συνιστούν απειλή για την ελληνική μειονότητα, ιδιαίτερα στη Χιμάρα, σύμφωνα με εικόνες που διανεμήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δείχνουν τα πάντα, σημειώνει δημοσίευμα από την Αλβανία.

ΣΟΚ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!



Στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης μαζί με την γνωστή μαιτρ των πλειστηριασμών Ιωάννα Mπιλιση ανέβηκε και μια νεαρή κοπέλα που όλοι νόμιζαν οτι είναι βοηθός της προέδρου των
συμβολαιογράφων που πλησιάζει στο εβδομηκοστό έτος της ηλικίας της, αλλά κάθε Τετάρτη δίνει παρουσία στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης εδώ και πολλα Χρονια!

Deutsche Welle: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια η ΠΓΔΜ. Τι όχι, κ. Κουμουτσάκο;



Με αφορμή την πρόσφατη κόντρα του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο, επανέρχεται στην επικαιρότητα η εξωτερική πολιτική της χώρας σε σχέση με τα φλεγόμενα (χωρίς ίχνος υπερβολής) Βαλκάνια.

Με δύο άρθρα της η ελληνική έκδοση της Deutche Welle, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου περί ύπαρξης ισλαμικού φονταμενταλισμού και… εξτρεμιστικών οργανώσεων που εκπαιδεύουν τρομοκράτες στα Βαλκάνια.

Σε άρθρο με τίτλο «Αναβιώνει η ιδέα περί «Μεγάλης Αλβανίας»», η DW επισημαίνει ότι η ιδέα της ένωσης όλων των Αλβανών σε ένα κράτος είναι ξανά θέμα συζήτησης στα Βαλκάνια. Σε άλλο άρθρο της με τίτλο «ΠΓΔΜ: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια;», αναφέρεται στην καταστροφική διακυβέρνηση του Ν. Γκρουέφσκι και του κόμματος του VMRO που, 10 χρόνια μετά, μετέτρεψαν τη χώρα από πρότυπο χώρας υποψηφίας προς ένταξη στην Ε.Ε., σε παράγοντα που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Παραθέτουμε αυτούσια τα δύο άρθρα για να αντιληφθούμε όλοι ότι η εθνική εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης για εσωτερική κατανάλωση, πολύ δε περισσότερο για μικροπολιτικές επιδιώξεις.


Αναβιώνει η ιδέα περί «Μεγάλης Αλβανίας»;
Ημερομηνία 10.05.2017
Fußballspiel Belgrad Albanien Serbien Ausschreitungen Drohne (Reuters/Marko Djurica)Η ιδέα της ένωσης όλων των Αλβανών σε ένα κράτος είναι ξανά θέμα συζήτησης στα Βαλκάνια. Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για πάγια πολιτική τακτική με στόχο την ψηφοθηρία.
Η εξασθένηση της επιρροής της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια επιτρέπει παλιές διαμάχες να αναδυθούν ξανά στην επιφάνεια. Ηγέτες της περιοχής καταφεύγουν ξανά σε εθνικιστικούς μύθους προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο περιοδικό Politico, όπου δεν απέκλεισε τον σχηματισμό μιας «μικρής ένωσης» μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου σε περίπτωση που η ΕΕ αποφασίσει να αποσύρει το ζήτημα της ένταξης στην ΕΕ για τη μικρή χώρα, όπου είναι κυρίαρχο το αλβανικό στοιχείο. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του προέδρου του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ο οποίος διεμήνυσε ότι «όλοι οι Αλβανοί της περιοχής θα ζήσουν σε μία, ενωμένη χώρα» εάν η ΕΕ κλείσει τις πόρτες της. Πάντως ο Κοσοβάρος ηγέτης αρνήθηκε ότι έθεσε ζήτημα «Μεγάλης Αλβανίας» απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle. Μάλιστα, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Πρίστινα χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «εφεύρεση του Βελιγραδίου με στόχο να δικαιολογηθούν οι φιλοδοξίες περί Μεγάλης Σερβίας».
Ο Γιονούζ Μουσλίου, επικεφαλής του Αλβανικού Εθνικού Συμβουλίου στη σερβική κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο, υπερθεμάτισε λέγοντας ότι οι κατοικούμενες από αλβανικό πληθυσμό σερβικές πόλεις Μπουγιάνοβατας, Πρέσεβο και Μεντβέντια, θα πρέπει επίσης να ενταθούν σε μια ένωση Κοσόβου και Αλβανίας. «Η Σερβία θα πρέπει να είναι ευγνώμων» για το γεγονός ότι οι Αλβανοί δεν ζητούν ακόμη περισσότερα εδάφη, τόνισε.
Στο Βελιγράδι σήμανε συναγερμός. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν στους Αλβανούς πολιτικούς, κατηγορώντας τους ότι για άλλη μια φορά επαναφέρουν μνήμες από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου που τελείωσε πριν από 18 χρόνια. Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς  – πρώην υπερεθνικιστής που σήμερα δηλώνει φιλοευρωπαίος – συνέστησε ψυχραιμία, ωστόσο δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι θα τον «κρεμούσαν αντί σημαίας στις Βρυξέλλες» εάν έκανε παρόμοιες δηλώσεις περί ενοποίησης όλων των Σέρβων. Ο δε υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία «θα είναι άμεσα υπεύθυνες» εάν οι Αλβανοί προχωρήσουν περαιτέρω τις εδαφικές φιλοδοξίες τους.
Εκ μέρους της ΕΕ, ο επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν στηλίτευσε τα μηνύματα των Αλβανών πολιτικών, υπογραμμίζοντας ότι πολύ εύκολα μπορεί να γίνουν «μπούμερανγκ» εναντίον τους.
«Ψευδαίσθηση» οι συζητήσεις περί ένωσης των Αλβανών
O Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε συνέντευξή του δεν απέκλεισε τον σχηματισμό μιας «μικρής ένωσης» μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου
Παρά την οργή στο Βελιγράδι πάντως, διεθνείς παρατηρητές δεν θεωρούν ότι οι Αλβανοί θα επιχειρήσουν να συνενώσουν τα εδάφη τους, ούτε διά της βίας ούτε μέσω της διπλωματικής οδού. Οι προκλητικές δηλώσεις γίνονται κατά πάσα πιθανότητα με το βλέμμα στραμμένο στις φετινές εκλογές σε Κόσοβο και Αλβανία, δήλωσαν ειδικοί αναλυτές στη DW. Όπως επισήμαναν, επιπλέον η απειλή για αλλαγή συνόρων ενδέχεται να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης προς την ΕΕ προκειμένου να υιοθετήσει ηπιότερη πολιτική απέναντι σε κράτη με κατά πλειοψηφία αλβανικό πληθυσμό.
Οι συζητήσεις περί ένωσης συνιστούν «ψευδαίσθηση», εκτιμά ο Φρέντερικ Βέσλαου, συνεργάτης του think tank European Council on Foreign Relations. Όπως τονίζει ωστόσο, εξυπηρετούν ιδιαίτερα τους Αλβανούς και μη πολιτικούς που επιχειρούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. «Το φάντασμα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ εμφανίζεται κατά καιρούς – χρησιμοποιείται από Αλβανούς και άλλους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων», εξηγεί ο Βέσλαου, ο οποίος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Κόσοβο για λογαριασμό του ΟΑΣΕ και των Ηνωμένων Εθνών.
Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη DW, στην πραγματικότητα η ατζέντα σε Πρίστινα και Τίρανα δεν είναι τόσο κοινή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Εκτίμησή του είναι ότι παρά το γεγονός ότι η ιδέα της ένωσης όλων των Αλβανών είναι ελκυστική σε συναισθηματικό επίπεδο, κατά τη γνώμη του δεν είναι πολλοί οι ψηφοφόροι που θα υποστήριζαν την πολιτική υλοποίηση αυτού του στόχου.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Έντι Ράμα και του Χασίμ Θάτσι «δεν θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη», επισημαίνει ο γεννημένος στο Κόσοβο Έρντοαν Σίπολι, βοηθός κοσμήτορα στη Σχολή Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Όπως δήλωσε στη DW, «αυτό που ελπίζουν να πετύχουν οι Αλβανοί ηγέτες είναι να αποσπάσουν περισσότερες ψήφους από τις πλέον εθνικιστικές ομάδες». Εκτίμησή του είναι ότι «η πλειοψηφία των Αλβανών, από όσο είμαι σε θέση να παρατηρήσω, θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να είναι ενωμένοι είναι υπό την ομπρέλα της ΕΕ».
Ντάρκο Γιάνγεβιτς / Άρης Καλτιριμτζής

ΠΓΔΜ: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια;
Ημερομηνία 11.05.2017
Mazedonien Proteste im Parlament in Skopje (Reuters/O. Teofilovski)Πριν δέκα χρόνια ο Ν. Γκρουέφσκι και το κόμμα του VMRO αναλάμβαναν τα ηνία της ΠΓΔΜ, με καταστροφικά αποτελέσματα. Από πρότυπο χώρας υποψηφίας προς ένταξη στην ΕΕ, σήμερα θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η ΠΓΔΜ υπήρξε κάποτε πρότυπο χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, από το οποίο όμως απομακρύνεται πλέον καθημερινά, δηλώνει ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάιχελ Ροτ στην DW για να προσθέσει: «Σήμερα η χώρα χάνει την εμπιστοσύνη που απέκτησε με πολύ κόπο». Μόλις 2 εκ. κατοίκους αριθμεί σήμερα η ΠΓΔΜ. Η πόλωση και το μίσος μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων έχει φθάσει στο αποκορύφωμα. Η ανελέητη διαμάχη μεταξύ του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι και του σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ μαίνεται ήδη εδώ και τρία χρόνια. Η χώρα προκαλεί συνεχώς πονοκεφάλους σε ΕΕ και ΗΠΑ.
Η κατάσταση δεν ήταν πάντα τόσο άσχημη όσο σήμερα. Λόγω της πολιτικής του πρώτου προέδρου της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ τη δεκαετία του ’90 απετράπη η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Μια δεκαετία περίπου αργότερα η χώρα διολίσθησε σε μια ένοπλη διένεξη μεταξύ των αρχών ασφαλείας και αλβανών εξεγερθέντων, η οποία τερματίστηκε μετά από ένα εξάμηνο με την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας. Ήδη το 2005 η ΠΓΔΜ αποκτούσε το στάτους του υποψηφίου προς ένταξη μέλους της ΕΕ, ως δεύτερη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας μετά την Σλοβενία.
Σημείο καμπής θεωρείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Η Ελλάδα άσκησε βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην νατοϊκή συμμαχία λόγω του ζητήματος της ονομασίας. Το επεισόδιο αυτό ήταν η απαρχή μιας διαδικασίας για τον έλεγχο του κράτους από το κόμμα VMRO του Νίκολα Γκρουέφσκι, ξεκινώντας από την νομοθεσία και φθάνοντας μέχρι την δικαιοσύνη, δηλώνει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, πρώην πρέσβης της ΠΓΔΜ και επί χρόνια εκπρόσωπος της χώρας του στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.
Ο Γκρουέφσκι μεγάλος κερδισμένος της διένεξης με την Αθήνα
Τραυματισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζάεφ σε επεισόδια στη βουλή τον Απρίλιο
Ο Γκρουέφσκι κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά οφέλη για το κόμμα του απ’ όσα έγιναν στο Βουκουρέστι. Με όπλο του τον λαϊκισμό κατάφερε να νικήσει στις τρείς επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Για να εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση στη χώρα, η Κομισιόν πρότεινε το 2009 την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ήταν όμως πολύ αργά πια, τονίζει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ: «Το βέτο της Ελλάδας είχε ήδη ζημιώσει σημαντικά την αξιοπιστία των Βρυξελλών στην ΠΓΔΜ. Η ΕΕ δεν είχε πια επιρροή και κατά συνέπεια οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν ήταν σε θέση να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός κράτους δικαίου».
Όταν μετά τις εκλογές τον Δεκέμβριο του 2016 ο Γκρουέφσκι διαπίστωνε ότι δεν θα διέθετε πια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο έπαιξε για μια ακόμα φορά το χαρτί της εθνικής συνείδησης. Από την μια μέρα στην άλλη δαιμονοποιούσε την πολιτική πλατφόρμα αλβανικών κομμάτων που δεν αποτελούσαν για εκείνον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόβλημα. Στόχος του μέσα από την νέα πόλωση ήταν να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να αυξήσει τους υποστηρικτές του. Επίπτωση αυτής της πολιτικής ήταν οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στις 27 Απριλίου στη βουλή στα Σκόπια. Όμως η προσπάθεια του Γκρουέφσκι να προκαλέσει εθνική κρίση απετράπη χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας. Κατά την εκτίμηση του γερμανού σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Γιόσιπ Γιουράτοβιτς «ο Γκρουέφσκι πρέπει να αποφασίσει είτε να λογοδοτήσει στις αρμόδιες αρχές για διαφθορά, είτε να επιτρέψει μια όξυνση της κρίσης σε τέτοιο βαθμό που κάποτε, πιθανότατα, να εμπλακεί ακόμα και σε εγκλήματα πολέμου».
Μπόρις Γκεοργκιέφσκι / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Με πληροφορίες από Deutche Welle





olympia.gr

11 Μαϊου 330μΧ – Ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει την «Βασιλίδα των Πόλεων» Κωνσταντινούπολη! Η αυγή της Χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας



47-1--4-thumb-mediumΚωνσταντινούπολη, το κέντρο του Χριστιανισμού
Ο Μ. Κωνσταντίνος μετά τη Σύνοδο της Νικαίας αποφάσισε να χτίσει νέα πρωτεύουσα στο ανατολικό τμήμα της αυτοκρατορίας και μετά από πολλές σκέψεις κατέληξε στην εκλογή του αρχαίου Βυζαντίου στο Βόσπορο. Οι ιστορικοί αποδίδουν, σε διαφορετικά ο καθένας αίτια, τους λόγους που οδήγησαν τον Κωνσταντίνο σ’ αυτήν την απόφαση: