Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ βάζουν φωτιά στην μαύρη θάλασσα


tz



Σε δήλωση του ο Τζο Μπάιντεν έκανε αναφορά στην Κριμαία λέγοντας πως η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στο Ουκρανικό κράτος την Κριμαία δείχνοντας τις ειρηνικές τις προθέσεις. Έγινε μία προσπάθεια η Ρωσία με τις ΗΠΑ να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους κάνοντας ο Τζο Μπάιντεν μία επίσκεψη στα πρώην ρωσικά εδάφη δηλώνοντας πως η συνεργασία των δύο χωρών εναντίον των τρομοκρατών της ISIS θα βοηθήσει πολύ την σχέση τους. Τέλος παρότρυνε την Ουκρανική ηγεσία να εξαλείψει την διαφθορά έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν να είναι καλύτερα.






voice news

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! Καταργούν το ΕΣΡ...


ts

Σε συζήτηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης ότι οι άδειες των καναλιών θα δοθούν με διαγωνισμό.
Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι ότι αν δεν συσταθεί αρμόδια επιτροπή το ΕΣΡ 
θα καταργηθεί και έτσι θα χάσει την δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις τις οποίες 
πλέον έχει την εποπτεία το υπουγείο Τύπου. 
Η κυβέρνηση εκτός από την δύσκολη απόφαση του ασφαλιστικού, έρχεται να προστεθεί και η τροπολογία αυτή (ΕΣΡ) πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της μιας που οι αποφάσεις των βουλευτών δεν είναι πάντα ομόφωνες.
Εάν η κυβέρνηση αποτύχει, ο ρόλος αυτός θα ανατεθεί στο κόμμα της ΝΔ.







voice news

Έκτακτο! Έρχεται χιονιάς και πολικό ψύχος στην Αθήνα...

xioni

Οι μετεωρολόγοι μας έχουν ήδη πληροφορήσει πως ο φετινός χειμώνας, πρόκειται να είναι δύσκολος καθώς οι θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα.
Νέα ενημέρωση, ωστόσο αναφέρει πως την Παρασκευή, το χιόνι θα σκεπάσει τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη την χώρα από την Πέμπτη.
Το πρωί της Παρασκευής ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.
Πιθανότατα να χιονίσει και στην Πάρνηθα.





voice news

Βόμβα! Οι ΗΠΑ μεταφέρουν τον πόλεμο στην Ρωσία

eurofighters
"Βόλτες" στην Εσθονία, κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, φαίνεται πως διέταξε το NATO, με σκοπό την περιφρούρηση των συνόρων της Βαλτικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Δυνάμεων Άμυνας, μια σειρά γερμανικών μαχητικών Eurofighter Typhoon, πρόκειται να πετούν πάνω από τον ουρανό της Εσθονίας, ώστε να ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των πιλότων.
Οι πτήσεις θα διεξάγονται από την αεροπορική βάση Αμάρι, καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας, σε χαμηλό ύψος, με έμφαση τα ανατολικά της Εσθονίας.
Συγκεκριμένα, η αναφορά του Γενικού επιτελείου αναφέρει τα εξής: «Η πτήση θα διεξάγεται σε υψόμετρο μικρότερο των 152 μέτρων, μακριά από κατοικημένες περιοχές πάνω από τον Κόλπο της Ρίγας σε μεσαία και ανατολικά τμήματα της Εσθονίας».
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η βάση Αμάρι, αποτελεί αεροδρόμιο "κλειδί" για το ΝΑΤΟ στην περιοχή από το 2014, με τα γερμανικά μαχητικά να προστατεύουν την περιοχή της Βαλτικής από τον περασμένο Αύγουστο.





voice news

Απίστευτο! Τραπεζικό οικονομικό σκάνδαλο!

ban

Οι τραπεζίτες με τη κακή διαχείρηση που έγινε στην Αγροτική τράπεζα την περίοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να μας δείξουν ότι έκαναν σωστούς χειρισμούς. Παρόλα αυτά την περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή έγινε μία προσπάθεια ώστε να γίνει έλεγχος στις τράπεζες.
Δεν είναι μόνο οι τράπεζες της Ελλάδος προβληματικές αλλά και της Ευρώπης.
Ο Ντράγκι στις αρχές του χρόνου είχε δώσει 1,1 τρις στις τράπεζες για να βοηθήσουν την μικρομεσαία νοικοκυριά-επιχειρήσεις.
Όμως τον Οκτώβριο σε έλεγχο που έγινε, ζήτησε να του αναφέρουν πως αξιοποίησαν τα χρήματα οι τράπεζες. Από αυτό τον έλεγχο προέκυψε ότι το 90% των χρημάτων βρίσκονταν σε "ΟΦΣΟΡ" κάπου στα νησιά Κευμαν, το 10% το είχαν "φάει" οι ίδιοι οι τραπεζίτες και το 80% των επενδύσεων είχε κάνει "φτερά".








voice news

Ο Βενιζέλος τρέμει τις ποινικές ευθύνες για το εγκληματικό PSI και τα βάζει με τον Παυλόπουλο


psi_xl

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν άντεξε έπειτα από τόσο καιρό την απαξίωση που του έχει επιφυλάξει η κοινωνία (φανταστείτε ότι πριν από έναν χρόνο τον χειροκροτούσαν όρθιοι οι βουλευτές της ΝΔ – τρομάρα τους!) και ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ τον πρώην τραγικό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά ότι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος δεν είναι «μουγκός», όπως ο προκάτοχός του Κάρολος Παπούλιας, αλλά έχει άποψη που την εκφράζει μεγαλοφώνως και δημοσίως.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ τον… τσούζει βέβαια η νομική τοποθέτηση (παλαιότερα και τώρα) του Παυλόπουλου επί του καταστροφικού PSI που διέλυσε 15.000 μικροομολογιούχους και γκρέμισε τα ασφαλιστικά ταμεία! Και ότι πλησιάζει η στιγμή -δεν θα αργήσει ελπίζω- που θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ


O ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΠΟΛΛΑ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το τέλος της Τουρκίας έρχεται από την ΚΑΣΠΙΑ


vardakas
Δεν φοβούνται μόνο τις πυραυλικές επιθέσεις από την Κασπία τρέμουν στην ιδέα μήπως ανοίξουν οι πόρτες από τις οποίες μπήκαν οι πρόγονοι τους στην Ρωμαίικη Βυζαντινή Αυτοκρατορία γιατί ξέρουν ότι και πάλι δια μέσου αυτών θα φύγουν.
Η Αχίλλειος πτέρνα της αλεπούς λέγεται ΚΑΣΠΙΑ.
Για αυτό και τρέχει η αλεπού τα τελευταία 24ωρα και καταλαμβάνει παράνομα θέσεις στήνοντας στρατιωτικά προγεφυρώματα στο Βόρειο Ιράκ.
Είναι φυσικό τα κλεμμένα πετρέλαια της Μοσούλης που την κάλυπταν ενεργειακά να την απασχολούν ν αλλά εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι αυτό που έχουν οι Ρώσοι στο μυαλό τους.
Τους τελευταίους μήνες η Θαλάσσια πλατφόρμα που λέγεται Κασπία έχει αναδειχτεί σε μείζον γεωστρατηγικό διάδρομο που επηρεάζει τις πολεμικές εξελίξεις στην Μεσοποταμία.
Δεν φοβούνται μόνο τις πυραυλικές επιθέσεις από την Κασπία τρέμουν στην ιδέα μήπως ανοίξουν οι πόρτες από τις οποίες μπήκαν οι πρόγονοι τους στην Ρωμαίικη Βυζαντινή Αυτοκρατορία γιατί ξέρουν ότι και πάλι δια μέσου αυτών θα φύγουν.
Τώρα που παίζει η Τουρκία με τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, επίκαιρες οι σημερινές δηλώσεις…
¨Η Τουρκία προτίθεται να τηρήσει επακριβώς τη ‘Σύμβαση του Μοντρέ- Montreux’ που διέπει τη λειτουργία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή των Στενών του Βοσπόρου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης η Άγκυρα ετοιμάζεται να θεσπίσει κυρώσεις και σχεδιάζει να προβεί σε πλήρη έλεγχο των πλοίων που διέρχονται από τα Στενά.
«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης ή χρησιμοποίησης για δικούς τους σκοπούς το υφιστάμενο καθεστώς του Μοντρέ», είπε.
Τώρα τρέχει και δεν φτάνει η γείτονα χώρα να προστατέψει τα νώτα της από την πλευρά της Κασπίας Θάλασσας.
Κατάλαβαν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους ότι οι στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων στην Συρία δεν αποσκοπούν μόνο στην προστασία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά ουσιαστικά ενεργούν σαν προγεφυρώματα της μεγάλης καθόδου των Ρώσων που προαποφασίστηκε στην Μέση Ανατολή και με παράλληλο σκοπό την διάλυση της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας του κ. Ερντογάν.
Μόλις οι Τούρκοι κάνουν το απονενοημένο και κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ, η κάθοδος των Ρώσων θα γίνει μέσω του στενού ορεινού αυχένα του Καυκάσου αλλά με μεγαλύτερη ευκολία δια αποβατικών κινήσεων στρατευμάτων μέσω ΚΑΣΠΙΑΣ και του φιλικού Ιράν που θα τους ανοίξει τον σχετικό διάδρομο διέλευσης.
ΚΑΙ στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του ΘΑΝΑΤΟΥ της η Τουρκία θα είναι ΜΟΝΗ.
¨Το ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε ελβετική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές.
Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε επίσης ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στη Δύση και τον ισλαμικό κόσμο, αλλά ένας πόλεμος κατά «του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», με τους μουσουλμάνους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή…
Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Τουρκία να βελτιώσει την αντιαεροπορική της άμυνα μετά την κατάρριψη από την Άγκυρα ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους τον περασμένο μήνα, συμπλήρωσε εξάλλου ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η διεθνής συμμαχία θα υιοθετήσει ένα πακέτο μέτρων για την Τουρκία πριν από τα Χριστούγεννα.
Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη για μια επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους αυτού. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ την κάλεσε να «διαδραματίσει έναν πιο εποικοδομητικό ρόλο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», σημειώνοντας ότι «μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει επιτεθεί σε άλλες ομάδες και επικεντρώνεται στην υποστήριξη του καθεστώτος του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ).¨
Μετά από αυτές τις κινήσεις η Ρωσική μηχανή θα θελήσει να ανοίξει τα ΣΤΕΝΑ και να δώσει λύση στα προβλήματα πού ήδη θα έχει δημιουργήσει η Τουρκία στο Αιγαίο…
Γιατί η αλεπού αποφάσισε να μάθει κολύμπι στα Αιγαιοπελαγίτικα νερά.
¨Σε μια νέα πρωτοφανή πρόκληση προσχώρησε η Τουρκία μετά από ένα τριήμερο έντονης αεροπορικής παράνομης δραστηριότητας στο Αιγαίο, καθώς κάλεσε την Ελλάδα να τροποποιήσει το σχέδιο άσκησης στο Κεντρικό Αιγαίο η διαφορετικά να ακυρώσει την άσκηση επειδή επικαλύπτει περιοχή που έχει δεσμεύσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο η Τουρκία για ασκήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, εντός του FIR Αθηνών.
Με τις ΝΟΤΑΜ Α5567 και Α5563 η Τουρκία επιμένει προκλητικά στην διατήρηση του πεδίου βολής στο κέντρο του Αιγαίου ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει εντονότατη αντιπαράθεση και στους κόλπους του ΝΑΤΟ την περασμένη Άνοιξη αλλά θέτει και μια σειρά ακόμη ζητήματα.¨
Το Ρωσικό γεωπολιτικό μπαλκόνι της Μαύρης Θάλασσας που λέγεται ΚΡΙΜΑΙΑ βλέπει ήδη δια γυμνού οφθαλμού την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.
Πλησιάζει δραματικά ο καιρός που οι Τούρκοι δεν θα αισθάνονται καμία απολύτως τύψη για τα κλεμμένα διότι τα κλοπιμαία θα επιστραφούν.
¨Το ψεύτικο δεν αναπαύει, γιατί δεν έχει Χάρη Θεού. Και ό άδικος πού άδικεί και λέει: αυτό είναι δικό μου, δεν αναπαύεται. Νά, οί Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη, αν και πέρασαν τόσα χρόνια άπό τήν Άλωση, όταν βλέπουν τους Έλληνες πού πηγαίνουν εκεί, νιώθουν ότι έχουν ένα αρπαγμένο πράγμα και κοιτάνε σάν νά ήρθε ό ιδιοκτήτης! Και είναι Τούρκοι και πέρασαν τόσα χρόνια!¨ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Ο Τσίπρας απαντά απο την ΕΡΤ στην "Die Welt" ...


Ο Τσίπρας απαντά απο την ΕΡΤ στην Die Welt για την «ακυβέρνητη χώρα»
...για την «ακυβέρνητη χώρα». 
 -Τα μηνύματα που θα στείλει απόψε ο πρωθυπουργός.
-Το παρασκήνιο της οργισμένης απάντησης του Μαξίμου στην εφημερίδα...
 Όλοι αναμένουν πλέον την αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ (στις 21.45), ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, αλλά και να στείλει μηνύματα προς...
διάφορες κατευθύνσεις. Κυρίως δε, να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούσε με την προειδοποίηση που διατύπωσε το βράδυ του Σαββάτου, κλείνοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ότι «αν χρειαστεί θα ξανασυγκρουστούμε».

Η αποστροφή αυτή ερμηνεύτηκε ως μήνυμα στους δανειστές, με τους οποίους η κυβέρνηση είναι έντονα δυσαρεστημένη, καθώς θεωρούν ότι επιμένουν σε ακραίες απαιτήσεις, ειδικά για τις μειώσεις των συντάξεων. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έτσι κι αλλιώς φαίνεται να έχουν διαταραχθεί εσχάτως παρά την πρόοδο στην υλοποίηση του προγράμματος και την ανοχή που επιδεικνύει η τρόικα στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού.

Η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται ότι η τρόικα θα επιμένει διαρκώς στην πιο ακραία εκδοχή για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων το καλοκαίρι και αυτό δεν αφορά μόνο στο ασφαλιστικό, αλλά και σε άλλα θέματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, το αγροτικό, τα φορολογικά.

Μάλιστα μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία έγραψε, επικαλούμενη πηγές από την ευρωπαϊκή διαπραγματευτική ομάδα, ότι η πρώτη
 αξιολόγηση δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, άρα κα καθυστερήσει κι άλλο η συζήτηση για το χρέος, και ότι η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη», ο εκνευρισμός για τη στάση των δανειστών, αλλά και ο προβληματισμός για τις πραγματικές επιδιώξεις ακραίων Γερμανικών κύκλων, φούντωσαν. 

Η οργίλη ανακοίνωση με την οποία απάντησε στο δημοσίευμα το Μέγαρο Μαξίμου είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση, η ηγεσία της οποίας θεωρεί ότι σκόπιμα καλλιεργείται η αίσθηση της αποτυχίας του προγράμματος και μία εικόνα πολιτικής αστάθειας με διπλό στόχο: αφενός να επιβληθούν, μέσα σε ένα κλίμα γενικής αμφισβήτησης της ελληνικής προσπάθειας, τα πιο ακραία μέτρα και αφετέρου να επανακάμψουν τα περίφημα σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης», ήτοι να προκύψει από το παράθυρο το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, αφού πρώτα έκαναν την απαραίτητη έρευνα ως προς τις «πηγές» της εφημερίδας Die Welt, προχώρησαν σε μία σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για αμετανόητους και εμμονικούς εχθρούς που παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.

Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.

Περαστικά… ».


Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η σύγχυση που προκαλεί η συζήτηση για το μέλλον και την παρουσία στο ελληνικό πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η Αθήνα θα ήθελε να επιτευχθεί μια λύση εξόδου του Ταμείου, το οποίο είναι συχνά εκείνος ο παράγοντας που ζητά τα πιο επαχθή μέτρα, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει ότι είναι και αυτό που ταυτίζεται περισσότερο από κάθε άλλο δανειστή, με το ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση του χρέους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα συζητά και πιέζει τους ευρωπαίους για μία καθαρή ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό πρόγραμμα.









nonews news

Προσπάθεια να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις...


Σκουρλέτης: Προσπάθεια να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις - ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
Τα μέτρα που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η κυβέρνηση είναι δύσκολα, «αλλά αναγκαία για να πάμε μπροστά», είπε το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. 
Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ...
με αργά και σταθερά βήματα τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας, πρόσθεσε στο ΜΕGA.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως υπάρχει περιστολή δαπανών και «η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε: «έχουμε πει ότι δεν συζητάμε το σενάριο ιδιωτικοποίησης και αναζητούμε μία εναλλακτική πρόταση».

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει τις σχετικές προτάσεις, που είναι θεσμικού χαρακτήρα, και η συζήτηση για το θέμα ξεκινάει από σήμερα. «Τα δίκτυα της ενέργειας πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο» τόνισε και ανέφερε ότι οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί τη συζήτηση πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. «Ιδεολογική εμμονή υπάρχει σε κάποιους από τους συνομιλητές μας, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα από πρόθεση» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως «επιλογή του καθενός μας δεν είναι η παραίτηση, αλλά η προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να κερδίσουμε πράγματα»..
Σχετικά με τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους και πόσο επηρεάζονται τα σχέδια για τον TurkishStream, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για να γίνει αυτός ο αγωγός είναι δεδομένο και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας εξακολουθούν να είναι καλές «και ενδεχομένως εξ αντανακλάσεως ενδέχεται να δυναμώνουν κιόλας». Ωστόσο, ανέφερε πως οι συζητήσεις έχουν παγώσει εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

Άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε αντιπολίτευση πολιτικά» και δεν έχει θέσεις για σημαντικά ζητήματα. Υποστήριξε, δε, ότι «καθημερινά εκτίθενται», γιατί δεν έχουν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα. «Τι θεωρούν; Ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και έχουμε χάσει τη μνήμη μας;» αναρωτήθηκε.






nonews news

Βερολίνο-Παρίσι: Αυτόβουλες επεμβάσεις της Frontex...



Τη δυνατότητα να παρεμβαίνει η δύναμη της Frontex όπου θέλει, όποτε θέλει θέλουν να δώσουν Γερμανία και Γαλλία όπως προκύπτει από επιστολή που απέστειλαν οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών στον...
Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με την επιστολή οι Τόμας Ντε Μέζιερ και Μπερνάρν Καζνέβ ζητούν  ενίσχυση της FRONTEX και εξουσιοδότησή της προκειμένου σε εξαιρετικές περιπτώσεις να δρα ακόμη και χωρίς σχετικό αίτημα κράτους-μέλους.

Την ύπαρξη της επιστολής αποκάλυψε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο οποίο παρουσιάστηκε το έγγραφο, οι δύο υπουργοί καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διευρύνει τους κανόνες της Σένγκεν «ώστε η FRONTEX να μπορεί γρήγορα να κληθεί στη βάση μίας αξιολόγησης κινδύνου που θα γίνεται από την ίδια την FRONTEX, σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων».

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ακόμη ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πρέπει η FRONTEX να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη». Ως τώρα, τέτοια κινητοποίηση ήταν δυνατή μόνο εφόσον ένα κράτος-μέλος το ζητούσε και τα άλλα κράτη-μέλη συμφωνούσαν.

Όπως αναφέρει σχετικά με το ίδιο θέμα και η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να παρουσιάσει στις 15 Δεκεμβρίου σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της FRONTEX, ενώ αυτή την στιγμή συζητούνται διάφορα μοντέλα προκειμένου να ανταποκριθούν στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, η μία επιλογή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει σχέδιο δράσης, το οποίο θα θεωρηθεί εγκεκριμένο εφόσον κανένα κράτος-μέλος ή καμία επαρκής πλειοψηφία κρατών-μελών δεν διαφωνήσουν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, ενώ μια άλλη επιλογή είναι να ψηφίσουν με ειδική πλειοψηφία οι υπουργοί Εσωτερικών.

«Η διαμόρφωση του σχεδίου είναι πολιτικά ευαίσθητη, διότι παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών», επισημαίνει η εφημερίδα, αλλά τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει στο μέλλον να αποφύγει καταστάσεις όπως στην Ελλάδα. «Η Αθήνα αντιδρούσε επί εβδομάδες στην ευρωπαϊκή βοήθεια και την ζήτησε μόνο όταν τα άλλα κράτη-μέλη την απείλησαν με την de facto αποβολή της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Αυτό είναι σίγουρα μια συνέπεια του ότι εδώ και χρόνια παρακολουθούμε ότι μια κοινή ευθύνη, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, εν μέρει δεν εκπληρώνεται από τα κράτη-μέλη. Αυτό οδηγεί σε μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της ΕΕ, για αυτό μπορώ να κατανοήσω πολύ καλά αυτή την συζήτηση», δήλωσε στο ZDF ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε ό,τι αφορά την έγκριση ενός τέτοιου σχεδίου παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή, λόγω της προσφυγικής πολιτικής, υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ΕΕ. «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα μεταξύ άλλων επειδή τα εξωτερικά σύνορα δεν φυλάσσονται αποτελεσματικά. Για αυτό σίγουρα αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για μια Ευρώπη της ομοφωνίας», πρόσθεσε.

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Λάμπσντορφ χαρακτήρισε «σχετική» την κυριαρχία σε εποχές μαζικού προσφυγικού κύματος και τόσο μεγάλων κρίσεων. «Η κυριαρχία της ΕΕ να φυλάει τα εξωτερικά της σύνορα είναι πραγματικά σημαντική και ωφελούνται όλα τα κράτη-μέλη από αυτό», δήλωσε.







nonews news

Βασίλης Λεβέντης: δεν είναι πλέον ακίνδυνος…

Βασίλης Λεβέντης: δεν είναι πλέον ακίνδυνος…

Ποιος μπορεί πλέον να πάρει τηλέφωνο τον Βασίλη Λεβέντη και να του «τα χώσει» επειδή ζητά μείωση των συντάξεων και απολύσεις; Ποιος διανοείται να του κάνει πλάκα παραγγέλνοντας πίτσα; Δεν τον βλέπεις πια τα βράδια στο Κανάλι 67, αλλά ...
τα πρωινά στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών. Και δεν κάνεις αστεία με αυτούς που ίσως αύριο βρεθούν σε κυβέρνηση. Καταλάβατε; 
Στη Δημοκρατία λένε πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όταν όμως μια πιθανή διέξοδος κυβερνητικού «ξεμπλοκαρίσματος» ακούει στο όνομα «Βασίλης Λεβέντης», αντιλαμβάνεται κανείς πως ζούμε καιρούς μνημονιακού κοινοβουλευτισμού.
Πολλοί από αυτούς που επέλεξαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου να χλευάσουν το πολιτικό σύστημα στέλνοντας με ποσοστό 3,43% (186.457 ψήφοι) την Ένωση Κεντρώων στα βουλευτικά έδρανα, ίσως ανακαλύπτουν τώρα ότι η κοροϊδία τούς επιστρέφεται. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός.. αποδεικνύεται όχι απλώς εύκολος και πρόθυμος να ενσωματωθεί στις κυρίαρχες πολιτικές επιδιώξεις, αλλά γίνεται και ένας πρώτης τάξεως «λαγός» για την προώθηση σκληρών επιλογών που περιλαμβάνονται στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Η Ένωση Κεντρώων και προσωπικά ο Βασίλης Λεβέντης, με πρόσχημα τον αντιπολιτικό τους λόγο και τις ιαχές περί μείωσης των αποδοχών των βουλευτών, των ρουσφετιών και της τακτοποίησης του κράτους μιλούν σήμερα ευθέως για μειώσεις συντάξεων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ακριβώς την ίδια περίοδο που αυτά θεωρούνται προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ο δανεισμός της οικονομίας της χώρας. Είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση και κυρίως… απολύτως αναλώσιμοι.
Σε ανύποπτο και… εξωκοινοβουλευτικό χρόνο ο Β. Λεβέντης εξυμνούσε την κυβέρνηση Παπαδήμου –και προσωπικά τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο– ως το πλέον κατάλληλο σχήμα διακυβέρνησης. Αυτή την πρόταση επαναφέρει με επιμονή σήμερα και είναι η πολιτική βάση ώστε άνα πάσα στιγμή οι 9 βουλευτές του να στηρίξουν «φιλοευρωπαϊκές επιλογές» σε οποιαδήποτε δύσκολη στροφή.
Άλλωστε ο Β. Λεβέντης μέσα στο 2015, τη χρονιά δηλαδή που μεταμορφώθηκε από γραφικό στοιχείο σε παράγοντα της πολιτικής ζωής, φρόντισε να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι ανήκει στις δυνάμεις του «πάση θυσία ευρώ». Επίσης, ότι αυτοί οι οποίοι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ψήφισαν «Όχι» είναι –κατά δήλωσή του– «λυσσασμένα σκυλιά» και πως η χώρα χρειάζεται έναν «ευρωπαίο πρωθυπουργό».
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει οΓεράσιμος Λιβιτσάνος στο unfollow.com.gr








nonews news

15 με 18 Δεκεμβρίου η ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων...


 Μεταξύ 15 και 18 Δεκεμβρίου οριοθετεί η κυβέρνηση την ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων, με «δύσκολα μέτρα» όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό των...
αγροτών, όπως προέκυψε από τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη συζητήθηκε το ασφαλιστικό, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλεται να έρθει πριν από τα Χριστούγεννα ένα ακόμη νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις των μέτρων. 

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων και της νομοθέτησης των 13 προαπαιτουμένων για την είσπραξη του 1 δισεκ. ευρώ αναμένεται να καθοριστεί στην σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup.

Από αύριο (Τρίτη) καταφθάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών για την διαπραγμάτευση εξπρές που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς την Παρασκευή με βασικά αγκάθια για την κυβέρνηση την ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, το πλαίσιο πώλησης των κόκκινων δανείων και το ενιαίο μισθολόγιο.



Ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμιζε την Παρασκευή ότι σε περίπτωση που δεν κλείσει η υλοποίηση των εν λόγω μέτρων πριν τις γιορτές, τότε η υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ θα μεταφερθεί στην δόση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος που θα αρχίσει στα μέσα Ιανουαρίου.

Το θέμα των capital controls θα συζητήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup.

«Δεν συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και αυτό για την ώρα το έχει αποδεχτεί και η πλευρά των δανειστών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.





nonews news

Τα γυρνάει τώρα η γερμανική πρεσβεία για "Die Welt"...


Κάνει λόγο για "υποθετική εσωτερική αλληλογραφία"...
Για «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία» κάνει λόγο τωρα η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας "Die Welt" περί «ακυβέρνητου καραβιού» για...
την πορεία της αξιολόγησης, που επικαλείται έκθεση της πρεσβείας. Το δημοσίευμα πυροδότησε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης την Κυριακή, ωστόσο τη Δευτέρα το Μαξίμου υποδέχθηκε με ανακούφιση την ανακοίνωση, καθώς ουσιαστικά διαψεύδει το επίμαχο δημοσίευμα.  

«Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία» τονίζεται στο δελτίο Τύπου, ενώ η γερμανική πρεσβεία προσθέτει ότι «σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές.»

«Ήταν μια βεβιασμένη κίνηση, και δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβεται από πίσω» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας για την επίμαχη έκθεση.

«Το καράβι μπάζει από παντού νερά και το ενδεχόμενο πολιτικού πνιγμού έχει σοβαρές πιθανότητες» παρατήρησε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας εμμέσως το δημοσίευμα της Die Welt. 

H ανακοίνωση:


«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

»Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

»Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές.»





nonews news

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Λετονίας...

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Λετονίας...


Την παραίτησή της ανακοίνωσε η 64χρονη Πρωθυπουργός της Λετονίας, Λαϊμντότα Στραουγιούμα, μετά την...
συνάντηση της με τον Πρόεδρο της χώρας. 

Η Λαϊμντότα Στραουγιούμα ήταν πρωθυπουργός από τον Ιανουάριο του 2014 και ηγείτο ενός κεντροδεξιού συνασπισμού τριών κομμάτων (Ενότητα, Εθνική Συμμαχία, Κόμμα Μεταρρύθμισης).

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε αυξημένη κριτική στο πρόσωπό της από όλες τις πλευρές του κυβερνώντος συνασπισμού κομμάτων και ιδιαίτερα από το δικό της πολιτικό φορέα, την Ενότητα, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια σε σχέση με την εξουσία που ασκούσε αν και ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό την απαίτηση για μια πιο σκληρή στάση προς την Ρωσία και την στενότερη σύνδεση με το ΝΑΤΟ. 





nonews news

Ενεργειακό «χαράτσι» σε όλα τα ακίνητα από το 2016


Αντιμέτωποι με νέα χαράτσια και επιπλέον «τρέξιμο» θα βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Οι υποχρεώσεις, σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση των ακινήτων τους, μεγαλώνουν και σε κάθε πώληση ή ενοικίαση θα πρέπει από την 1.1.2016 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλιώς έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα.

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά πιστοποιητικά, οι κυριότερες από τις νέες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την πρόσφατη νομοθεσία, η μη τήρηση των οποίων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας του υπόχρεου κ.λπ. είναι οι εξής:

1. Σε όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρίσεις στον Τύπο και το διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου που διαθέτει ΠΕΑ απαιτείται η αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ιδιοκτήτης θέλει να βάλει μια καταχώριση για την πώληση ή ενοικίαση ενός κτιρίου θα πρέπει πρώτα να έχει απευθυνθεί σε ενεργειακό επιθεωρητή, να γίνει η κατάταξη του κτιρίου στις βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης (Α έως Η, ανάλογα με το πόσο ενεργοβόρο είναι το ακίνητο), να εκδοθεί το πιστοποιητικό και ο αριθμός αυτού να γραφτεί υποχρεωτικά στην αγγελία. Σκοπός είναι να γνωρίζει ο αγοραστής ή ενοικιαστής ότι το ακίνητο που τον ενδιαφέρει έχει καταταγεί σε ενεργειακή βαθμίδα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με το πόσο ενέργεια καταναλώνει το ακίνητο για να ζεσταθεί ή να κρυώσει, επηρεάζεται και η τελική τιμή του. Ένα ενεργοβόρο κτίριο ασφαλώς αντιμετωπίζεται διαφορετικά, και σίγουρα αρνητικά από αυτόν που θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται. Αυτό σημαίνει ότι και οι μικρές γκαρσονιέρες πλέον θα πρέπει να ελέγχονται για την ενεργειακή τους απόδοση. Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση πιστοποητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) απαιτούταν σε όλα τα κτίρια επιφάνειας άνω των 50 τ.μ., (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια, κλπ), ως εξής:

Με το πέρας της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου.
Από 09.01.2011: σε κάθε πώληση-αγορά ενιαίου κτιρίου ή πώληση-αγορά τμήματος κτιρίου (π.χ. διαμέρισμα).

Από 09.01.2012 στην ενοικίαση τμήματος κτιρίου κατοικία (π.χ. διαμέρισμα) και επαγγελματικής στέγης.

Επίσης τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά τουλάχιστον κάθε πέντε (5) έτη για συστήματα με λέβητες συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος έως είκοσι (20) έως και εκατό κιλοβάτ (100 kW) τουλάχιστον κάθε δύο (2) έτη, για συστήματα με λέβητες άνω των εκατό κιλοβάτ (100 kW) (ανά 4 έτη αν χρησιμοποιούν αέριο ως καύσιμο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 9 Νοεμβρίου, σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Τα νέα αυτά δεδομένα αφορούν πλέον όλους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι ουσιαστικά δεν θα μπορούν να πουλήσουν ή να ενοικιάσουν την περιουσία τους αν δεν έχουν προχωρήσει προηγουμένως σε ενεργειακή επιθεώρηση. Σημειώνεται ότι το κτιριακό απόθεμα της χώρας υπολογίζεται σε 7 εκατ.

Κι αν για τα σχετικά καινούργια σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους η ενεργειακή απόδοση είναι ικανοποιητική, για τα ακίνητα 40 ετών και πάνω υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Τα περισσότερα θεωρούνται «ενεργειακά σουρωτήρια», ειδικά οι πολυκατοικίες του κέντρου που έχουν εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί. Θεωρείται δεδομένο ότι η υποχρέωση ενεργειακής επιθεώρησης θα τα κατατάξει σε πολύ χαμηλές κατηγορίες ρίχνοντας ακόμη περισσότερο την αξία τους. Αλλωστε, αυτός είναι και ένας λόγος όπου διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται ακόμη και κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το κόστος για την επιθεώρηση, αυτό είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, με τους εξειδικευμένους επιθεωρητές και κυμαίνονται ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου. Σίγουρα, όμως, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν ότι θα πληρώσουν πάνω από 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Βεβαίως, αν κάποιος ιδιοκτήτης θελήσει να αναβαθμίσει το ακίνητό του και να «ανέβει κατηγορία» θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε ιδιαίτερα κοστοβόρες εργασίες (αλλαγή κουφωμάτων και αλουμινίων, σκίαστρα, μονώσεις κ.λπ.).

Η ΠΟΜΙΔΑ διαμαρτύρεται για την έκδοση των πιστοποιητικών τονίζοντας ότι εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται μόνο με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμισή τους, που απαιτούν σήμερα σοβαρότατες δαπάνες, οι οποίες πρέπει να επιδοτούνται από το κράτος. «Το κράτος έχει καταργήσει κάθε φορολογική απαλλαγή, κάθε επιδότηση ή πρόγραμμα στήριξης της εξοικονόμησης ενέργειας, και αύξησε τον ΦΠΑ στις επισκευές κτιρίων από το 13% στο 23%. Αν αυτό δεν αλλάξει ριζικά, αν δεν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση στο φόρο εισοδήματος, μειωμένος ΦΠΑ στα υλικά και εργασίες και συγκεκριμένα κίνητρα, κανένα ενεργειακό πιστοποιητικό δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση», τονίζουν οι ιδιοκτήτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως εκτιμάται, οι απώλειες εσόδων του Δημοσίου από τη φοροαπαλλαγή (υπολογίζονται σε 95 εκατ. με υπόθεση για αναβάθμιση 50.000 κατοικιών) υπερκαλύπτονται από τα επιπλέον έσοδα, ύψους 305 εκατ. ευρώ που θα αποφέρει η έκδοση αποδείξεων από τους επαγγελματίες της οικοδομής που θα κάνουν τις σχετικές εργασίες καθώς και από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων για την εκτέλεσή τους».

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)
Για ακίνητα πριν το 1983 (ανέγερση πριν από 14/3/1983)
• Αντίγραφα Αρχιτεκτονικών Σχεδίων (Κάτοψη/Σκαρίφημα ακινήτου) *
• Αντίγραφο δήλωσης του ακινήτου στο Κτηματολόγιο (εάν έχει γίνει δήλωση)
Διευκρίνιση: Για την διενέργεια Ενεργειακής Επιθεώρησης δεν απαιτείται δήλωση του ακινήτου στο Κτηματολόγιο.
• Αντίγραφο Τοπογραφικού Διαγράμματος / Σκαρίφημα (προαιρετικό)
• Τίτλος Ιδιοκτησίας (προαιρετικό)
• Φύλλο Συντήρησης Λέβητα (προαιρετικό)
• Τιμολόγια ενεργειακών καταναλώσεων (π.χ. ΔΕΗ, Φυσικού Αερίου) (προαιρετικό)
* Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εύρεση Αρχιτεκτονικών Σχεδίων αναλαμβάνουμε την αποτύπωση του ακινήτου σας δωρεάν.
Για ακίνητα μετά το 1983 (ανέγερση μετά από 14/3/1983)
• Αντίγραφα Αρχιτεκτονικών Σχεδίων (Κάτοψη/Σκαρίφημα ακινήτου) *
• Αντίγραφο δήλωσης του ακινήτου στο Κτηματολόγιο (εάν έχει γίνει δήλωση)
Διευκρίνιση: Για τη διενέργεια Ενεργειακής Επιθεώρησης δεν απαιτείται δήλωση του ακινήτου στο Κτηματολόγιο.
• Αντίγραφο Οικοδομικής Άδειας
• Αντίγραφο αίτησης ρύθμισης ημιυπαίθριων χώρων (εάν έχει πραγματοποιηθεί αίτηση)
• Αντίγραφο Τοπογραφικού Διαγράμματος / Σκαρίφημα (προαιρετικό)
• Τίτλος Ιδιοκτησίας (προαιρετικό)
• Φύλλο Συντήρησης Λέβητα (προαιρετικό)
• Μελέτη Θερμομόνωσης (προαιρετικό)
• Τιμολόγια ενεργειακών καταναλώσεων (π.χ. ΔΕΗ, Φυσικού Αερίου) (προαιρετικό)
* Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εύρεση Αρχιτεκτονικών Σχεδίων αναλαμβάνουμε την αποτύπωση του ακινήτου σας δωρεάν.








ta xalia

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ



Αντιδρούν οι βενζινοπώλες...Η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να αυξήσει την φορολογία στα καύσιμα ως αντιστάθμισμα για χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, πυροδότησε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις την στιγμή που η φορολογία στην βενζίνη είναι ήδη κατά 86% υψηλότερη από την χαμηλότερη φορολόγηση που επιτρέπεται από την σχετική οδηγία της ΕΕ και βέβαια όταν χάνονται τεράστια ποσά από την λαθρεμπορία καυσίμων που διαχρονικά οι κυβερνήσεις αδυνατούν να πατάξουν.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Οι δηλώσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη, ότι η Κυβέρνηση σκέπτεται να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, σε αντιστάθμισμα των χαμηλών τελών κυκλοφορίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγιναν από χιουμοριστική διάθεση.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στους παράγοντες της Κυβέρνησης για την δήθεν αύξηση των δημοσίων εσόδων, όταν χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φόρων, από την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.).

Ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος είχε δηλώσει ότι, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως αν αντιμετώπιζε τη λαθρεμπορία καυσίμων και δε θα χρειαζόταν να καταφύγει σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σήμερα το 67,16% στη τιμή της Αμόλυβδης βενζίνης είναι φόροι, που βρίσκονται ήδη 86% πάνω από την χαμηλότερη φορολόγηση που επιτρέπεται από την Οδηγία 2003/96 της Ε.Ε.

Η τυχόν αύξηση της φορολογίας των καυσίμων με ανεξέλεγκτη την παράνομη διακίνηση καυσίμων, θα αυξήσει αναλογικά την κερδοφορία των παράνομων κυκλωμάτων που λυμαίνονται ανενόχλητοι τον ευρύτερο χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, τα τελευταία 20 χρόνια, προσθέτοντας ακόμη μία αρνητική προϋπόθεση στην ζητούμενη και προσδοκώμενη αγωνιωδώς ανάπτυξη της οικονομίας.

Η μοναδική λύση για την αύξηση των δημοσίων εσόδων (ίσως και 1 δις ετησίως) είναι η εφαρμογή των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων που εκκρεμούν ανεξήγητα ;;;, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κ.λπ.) σε όλα τα στάδια αποθήκευσης και διάθεσης αυτών, παράλληλα με την ενεργοποίηση των πλήρως απενεργοποιημένων Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Κ.Ε.Δ.Α.Κ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία, «ασκούν επιτόπιο έλεγχο σε εγκαταστάσεις και άλλα μέσα διύλισης, αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, καθώς και οποιασδήποτε μορφής βιομηχανικές οι άλλες εγκαταστάσεις, όπου πιθανολογείται ότι αποθηκεύονται ή διακινούνται πετρελαιοειδή προϊόντα.









ta xalia

«Τσεκούρι» έως και 10% στις επικουρικές πάνω από €128 για περισσότερους από 800.000 συνταξιούχους


Παρά την αρνητική στάση του κουαρτέτου, το υπουργείο Εργασίας επιμένει να προτείνει εναλλακτικά σχέδια για αύξηση 
των εισφορών και «υπεξαίρεση» των αποθεματικών των πλεονασματικών επικουρικών ταμείων προκειμένου να αποφευχθεί το ψαλίδι στις συντάξεις.

Το τελικό σχέδιο Κατρούγκαλου που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, αντί για τις 23 Δεκεμβρίου, προβλέπει τη θέσπιση «κανόνα βιωσιμότητας» στο ενιαίο επικουρικό, αντί για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και διαφορετικούς συντελεστές υπολογισμού των κύριων συντάξεων για υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους.

Η μικρή περίοδος χάριτος δόθηκε από το κουαρτέτο, καθώς το πακέτο του Ασφαλιστικού συνδέεται με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος που θα γίνει τον Ιανουάριο. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.

O Ντέκλαν Κοστέλο, σε συζήτηση που είχε με τους εργοδοτικούς φορείς, εμφανίστηκε διατεθειμένος να δώσει παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά το υπουργείο Εργασίας δεν επιθυμεί δίμηνη καθυστέρηση, καθώς τα περισσότερα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν από 1/1/2016.

Ο μήνας που μεσολαβεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μπορεί να αξιοποιηθεί για την υποβολή προτάσεων από φορείς στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου, για «ζυμώσεις» σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για να καλλιεργηθεί έδαφος συναινέσεων.

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να τηρεί αρνητική στάση και χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό τακτικισμό» την πρωτοβουλία εμπλοκής των κομμάτων στη διαδικασία του διαλόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει στον διάλογο που τυπικά άρχισε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), έχοντας ως βάση το κείμενο αρχών του κ. Κατρούγκαλου, αλλά ζήτησε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου να υπάρξει διαβούλευση και γνωμοδότηση με τη συμμετοχή όχι μόνο των φορέων που εκπροσωπούνται στην ΟΚΕ, αλλά και εμπειρογνωμόνων των κομμάτων.

Κλειδί στη διαπραγμάτευση θα αποτελέσει η τελική απόφαση των δανειστών ως προς την αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, προκειμένου να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ για το 2016 και να αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων.

Οι δανειστές καταρχάς απορρίπτουν την πρόταση ως αντιαναπτυξιακή, ωστόσο δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, δείχνοντας να ακούνε το επιχείρημα ότι το 50% των νοικοκυριών στηρίζεται από τη σύνταξη κάποιου συνταξιούχου.

Το υπουργείο Εργασίας προτείνει την εφαρμογή του κανόνα βιωσιμότητας, δηλαδή μια εναλλακτική ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ενιαίου επικουρικού ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να καλυφθεί το έλλειμμα του Ταμείου, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει περικοπές 6%-10% στις επικουρικές συντάξεις πάνω από 128 ευρώ για περισσότερους από 800.000 συνταξιούχους.

Τα σενάρια για περικοπή των συντάξεων άνω των 170 ή των 200 απορρίφθηκαν, καθώς για να βγει ο λογαριασμός οι συντάξεις έπρεπε να περικοπούν πάνω από 10%.

Αν και η επεξεργασία των σεναρίων για μειώσεις επικουρικών συνεχίζεται, το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέα «εναλλακτική» πρόταση χωρίς περικοπές αλλά με «υπεξαίρεση» των διαθεσίμων ή της περιουσίας που κατέχουν οι πιο εύρωστοι κλάδοι επικούρησης (π.χ. τα Ταμεία εμποροϋπαλλήλων και μηχανικών), οι οποίοι εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ.

Συγκεκριμένα προτείνονται: α) χρήση μέρους των αποθεματικών, β) αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα (0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζομένους), γ) εξισορροπητικές παρεμβάσεις στο σύστημα με τη μεταφορά κονδυλίων από τους έχοντες στους μη έχοντες, προκειμένου να μην παράγονται ελλείμματα με δεδομένο ότι το ΕΤΕΑ δεν επιτρέπεται να λαμβάνει πλέον ενίσχυση από το κράτος ή το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Ακόμη προτείνεται ένα μέρος του ελλείμματος να καλυφθεί από την περιουσία του ΕΤΕΑ, που αποτελεί χρυσή εφεδρεία. Το Ταμείο διαθέτει 57 ακίνητα αξίας 130 εκατ. ευρώ, τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα του φορέα εξαιτίας της δεινής κατάστασης της αγοράς ακινήτων.

Η ενοποίηση της περιουσίας είναι η αναίμακτη λύση όχι μόνο για τα επικουρικά, αλλά και για τα Ταμεία κύριας ασφάλισης.

Οπως ορίζει το τρίτο μνημόνιο, στη μαύρη καταπακτή του ενιαίου φορέα κύριας ασφάλισης θα πέσουν οι πόροι και τα αποθεματικά όλων των Ταμείων έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 για να δημιουργηθεί ένα κοινό κεφάλαιο που θα ενισχύει τους προβληματικούς κλάδους.






ta xalia

Πώληση ΑΔΜΗΕ και «κόκκινων» δανείων



Με τον πήχη να έχει χαμηλώσει ως προς την τήρηση του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος, ξεκινάει από την Τρίτη ο 
νέος γύρος επαφών κυβέρνησης και δανειστών για την ολοκλήρωση του δεύτερου σετ των 13 προαπαιτούμενων μέτρων.

Ωστόσο, και οι δύο πλευρές θεωρούν πλέον ότι ο στόχος του να κλείσουν όλα μέχρι την Παρασκευή είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί.

Μπορεί το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων να θεωρείται «ελαφρύ» ώστε να εφαρμοστεί εύκολα, αλλά περιλαμβάνει αρκετά «αγκάθια».

Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το πλαίσιο πώλησης των κόκκινων δανείων και το ενιαίο μισθολόγιο είναι τα σοβαρότερα θέματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ομως, ακόμα υπάρχουν διαφορές σημαντικές στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ζητημάτων, που καθιστούν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή.

Το τι θα γίνει θα καταστεί σαφές στα μέσα της εβδομάδας. Στην Αθήνα θεωρούν ότι θα χρειαστούν κάποιες ημέρες ακόμα και θα μπορούσε να κλείσουν τα μέτρα του πακέτου έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, οι θεσμοί συμφωνούν ότι μάλλον θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εφαρμοστούν τα μέτρα, αλλά εκτιμούν ότι σε αυτή την περίπτωση η υποδόση του 1 δις ευρώ που εξαρτάται από την υλοποίηση του πακέτου, θα μεταφερθεί στην δόση που εξαρτάται από τον πρώτο έλεγχο.

Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι το Eurogroup πολύ δύσκολα θα συνεδριάσει εντός των εορτών για την παροχή του 1 δις ευρώ, τη στιγμή, δε, που τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου δείχνουν ότι «αντέχουν» έως τον Φεβρουάριο.

Βέβαια, αυτό ενέχει τον κίνδυνο της επέκτασης της διαπραγμάτευσης για τα προαπαιτούμενα και εντός του Ιανουαρίου. Ομως, καμία από τις δύο πλευρές δεν το θέλει αυτό, καθώς θα οδηγήσει σε καθυστέρηση του πρώτου ελέγχου και των αποφάσεων για το χρέος. Ο πρώτος έλεγχος του προγράμματος έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου.








ta xalia

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα από εδώ και πέρα







Το πρώτο είναι διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων...
Εσόδωνπροκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για να τον τζίρο τους. Το δεύτερο είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες του φορολογούμενου που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών.

Ειδικότερα με σχετική διάταξη θα καταργείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογούμενων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν προκειμένου να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Στο εξής με βάση τη νέα ρύθμιση το αφορολόγητο θα "χτίζεται" μόνο μέσα από αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος που θα κάνει ο φορολογούμενος. Και επειδή οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κάθε κάρτα θα απαλλαγούν από το μαρτύριο της συλλογής των αποδείξεων. Και το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Όπως είναι γνωστό μέσω της διασταύρωσης των δαπανών αυτών των φορολογούμενων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που σήμερα αποκρύπτεται.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τις αλλαγές στη φορολογία που θα γίνουν το 2016 βάσει του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων με αλλαγές που θα γίνουν και στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι να υπάρξει μείωση των τελών και το ποσό της μείωσης να ενσωματωθεί στη φορολογία των καυσίμων (βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης) ώστε να συνδεθούν τα τέλη κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι από τις αλλαγές θα υπάρξει ουδέτερο εισπρακτικό αποτέλεσμα αλλά θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων λόγω υψηλών τελών.







tromaktiko

Το taxisnet ανοίγει... Τι πρέπει να ξέρετε για τις διορθώσεις στο ΕΝΦΙΑ;


Ανοίγει εντός της ημέρας η εφαρμογή...
του Ε9 2015 για τις απαραίτητες διορθώσεις.

Σημειώνεται ότι μετά την οριστικοποίηση τυχών αλλαγών, ακολουθεί νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Τα κυριότερα λάθη που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι στο Ε9 και οδήγησαν στην βεβαίωση υψηλότερου ΕΝΦΙΑ από τον προβλεπόμενο είναι:

-η λανθασμένη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που είχε σαν αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η έκπτωση του 20% που χορηγείται σε αυτήν την κατηγορία των ακινήτων.

-λανθασμένη δήλωση επιφάνειας, σε ακίνητα στα οποία έχει τακτοποιηθεί ο ημιυπαίθριος χώρος. Η επιφάνεια του ημιυπαίθριου θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά ως επιφάνεια κύριας χρήσης.

-λανθασμένη δήλωση της επιφάνειας του οικοπέδου στα ακίνητα που δεν διαθέτουν οριζόντια ιδιοκτησία.










tromaktiko

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Με πρόσχημα τους Τζιχαντιστές θέλει να εισβάλει η Τουρκία στη Συρία...






Από μόνες τους οι αεροπορικές επιχειρήσεις...
δεν θα είναι αρκετές για να εκδιώξουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από τη Συρία και χρειάζεται μια αποτελεσματική χερσαία δύναμη μέσω της υποστήριξης στη μετριοπαθή αντιπολίτευση της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείχνοντας τη πρόθεση του να εισβάλει στη Συρία με πρόσχημα το ISIS.  

Ο τούρκος ΥΠΕΞ έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας Kanal 24.   Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης πως η Τουρκία έχει καθήκον να προστατεύσει τους στρατιώτες της γύρω από την ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος ιρακινή πόλη Μοσούλη και ο λόγος της παρουσίας τους εκεί είναι απλώς για να εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύσουν τους ιρακινούς συναδέλφους τους.   Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε χθες πως η Βαγδάτη μπορεί να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αν τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν σταλεί στο βόρειο Ιράκ δεν αποσυρθούν μέσα σε 48 ώρες.  

Ο Αμπάντι δήλωσε πως η ανάπτυξη εκατοντάδων μελών των τουρκικών δυνάμεων έγινε χωρίς την έγκριση ή τη γνώση της ιρακινής κυβέρνησης και χαρακτήρισε την ανάπτυξή τους ως παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας.   Όμως ο Τσαβούσογλου είπε στη συνέντευξη στο Kanal 24 πως ο Αμπάντι έχει ζητήσει επανειλημμένα ενεργότερη τουρκική υποστήριξη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Είπε πως πιστεύει ότι άλλες χώρες έχουν παίξει έναν ρόλο στην αντίδραση του Ιράκ.   «Είναι καθήκον μας να παράσχουμε ασφάλεια στους στρατιώτες μας που παρέχουν εκπαίδευση εκεί», είπε ο Τσαβούσογλου.   Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είπε χθες πως η δραστηριότητα είναι μια συνηθισμένη εναλλαγή στρατιωτών για την υποστήριξη ενός στρατοπέδου που οι τουρκικές δυνάμεις είχαν στήσει προηγουμένως με αίτημα του κυβερνήτη της Μοσούλης και σε συντονισμό με το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.  

Ωστόσο ο ιρακινός υπουργός Άμυνας Χάλεντ αλ-Ομπέιντι δήλωσε πως είπε στον τούρκο ομόλογό του πως η πιο πρόσφατη ανάπτυξη τούρκων στρατιωτών έγινε χωρίς ενημέρωση ή συντονισμό με τη Βαγδάτη και ότι πρέπει να αποσυρθούν.   Ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη πως η Τουρκία έχει έντονες διαφορές με το Ιράν σχετικά με την πολιτική στη Συρία και στο Ιράκ και ότι οι σεκταριστικές πολιτικές της Τεχεράνης είναι ένας κίνδυνος για την περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κρίση μεταξύ των δύο χωρών.   Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε επίσης πως η Τουρκία υποστήριζε πάντα το Ιράν και θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του, αλλά κάλεσε την Τεχεράνη να αποφύγει "ισχυρισμούς και συκοφαντία", χωρίς να διευκρινίζει σε τι αναφέρεται.













tromaktiko