Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Εμετικός και Αισχρός ο αρχιδιαφθορέας… » Αρκετά καταστρέψαμε, καιρός να χτίσουμε»


ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ… ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΗΜΑΡΤΟΝ… ΦΥΣΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΗΔΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ…
Η​​ αβέβαιη έκβαση των εκλογών έχει προκαλέσει σειρά δηλώσεων από τα κόμματα. Ο κ. Τσίπρας ήδη αμέσως μετά την προκήρυξή τους ανακοίνωσε ότι αν δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή δεν πρόκειται να δεχθεί να είναι πρωθυπουργός. Ο κ. Παππάς, στενός συνεργάτης του, θεώρησε αυτονόητη την επανάληψη των εκλογών, αν προκύψει αδιέξοδο. Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να συνεργασθεί με τα παλιά κόμματα. Αλλοι, πιο σαφείς, τόνισαν «ότι οι πληγές του πολιτικού συστήματος είναι σε άμεση σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» και γι’ αυτό συμπορεύσεις με αυτά δεν είναι δυνατές. Τέλος, υπάρχουν και δηλώσεις που κατονομάζουν σειρά από πολιτικούς με τους οποίους οποιαδήποτε συνεργασία δεν είναι επιτρεπτή.
Ενας ξένος τρίτος ακούγοντας τις συζητήσεις αυτές θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παρά τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, παρά την άθλια οικονομική της κατάσταση, παρά το κλίμα που αποκλείει οποιαδήποτε επένδυση, έχει άπειρο χρόνο και αρκετά χρήματα για να εξακολουθήσει ανέμελη πολιτικές αναμετρήσεις και προσωπικές διαμάχες. Ομως ούτε χρόνος ούτε χρήματα υπάρχουν για τη συνέχιση των αντιπαραθέσεων. Το Grexit μας περιμένει στη γωνία. Οποια κράτη της Ευρωζώνης μάς βοηθούσαν μέχρι τώρα θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια δηλώνοντας ότι δεν έχουν πια ευθύνη για το ελληνικό πρόβλημα, μια που οι ίδιοι οι Ελληνες προτιμούν να μάχονται μεταξύ τους για την εξουσία παρά να αντιμετωπίζουν τα θέματα του τόπου τους.
Οποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας της προσπάθειας. Το κοινό πρόγραμμα υπάρχει ήδη. Είναι η Συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που δέχτηκαν τα κόμματα χωρίς δισταγμούς και επιφυλάξεις ψηφίζοντας την αποδοχή τους στη Βουλή. Αυτό το πρόγραμμα αναγνώρισαν όλοι ως δεσμευτικό και καθοριστικό για την οικονομική πολιτική των επομένων ετών. Επομένως τυχόν αντιρρήσεις που προβάλλονται κατά καιρούς από εκείνους που εγκατέλειψαν την αντιμνημονιακή άποψή τους είναι δικαιολογίες και άλλοθι χωρίς σημασία. Μαχητικές στάσεις κατά της Ευρωζώνης εκ των υστέρων δεν διορθώνουν αλλά χειροτερεύουν τα πράγματα. Παράλληλα προγράμματα σε αντίθεση με τη Συμφωνία δεν μπορούν να υπάρξουν. Μερικά από τα συμφωνηθέντα μπορούν να τροποποιηθούν, εφ’ όσον βρεθούν λύσεις ισοδύναμου αποτελέσματος, μόνο με τη συμφωνία των δανειστών. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα είναι λοιπόν καθορισμένος. Η λέξη «πρέπει» προκύπτει από μία διεθνή συμφωνία, την απόφαση της Βουλής και προπαντός από τη ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων μειώθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να κατατάσσονται στην κατηγορία των φτωχών. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί επιταχυνόμενη, αν δεν υπάρξει η κοινή θέληση και προσπάθεια ανατροπής της.
Η Συμφωνία δεν ρυθμίζει όλα τα θέματα που θα αντιμετωπίσει η μετεκλογική κυβέρνηση. Είναι επιπλέον αναγκαίες εδώ και τώρα μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την τακτοποίηση των δημοσιονομικών, την εξεύρεση ποσών για επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αναφέρω μερικές ενδεικτικά: θεσμοθέτηση ενός συστήματος παρακολούθησης της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων που διατίθενται από διάφορα προγράμματα, ώστε να μη χάνονται δισεκατομμύρια από αδιαφορία, ανικανότητα και τεμπελιά, όπως συμβαίνει σήμερα· η μείωση των αμυντικών δαπανών ώστε η επιβάρυνση από στρατιωτικές δαπάνες για κάθε πολίτη να αντιστοιχεί στο ύψος της μέσης κατά κεφαλήν επιβάρυνσης στις χώρες της Ενωσης· η αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων· η εφαρμογή ενός εκλογικού συστήματος που καθιερώνει τις μονοεδρικές περιφέρειες και έτσι καταργεί τον σταυρό προτίμησης, μία από τις κύριες αιτίες του πελατειακού συστήματος και των ψηφοθηρικών παροχών.
Η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μία έκτακτη λύση, μια οικουμενική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Η χώρα δεν χρειάζεται μία κυβέρνηση με περιορισμένη χρονική θητεία, προσδιορισμένους στόχους και ελεγχόμενες εξουσίες που θα επανεξετάζονται και πιθανώς θα αναθεωρούνται, εφ’ όσον κάποιο κόμμα διαφωνεί. Η πρώτη οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατέρρευσε γιατί λειτουργούσε υπό την επιτήρηση των κομμάτων. Η χώρα χρειάζεται μια κανονική κυβέρνηση με τις ελευθερίες και τις δυνατότητες κάθε κυβέρνησης. Μία κυβέρνηση με υπουργικό συμβούλιο και κυβερνητική επιτροπή που δεν θα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με διακομματικά όργανα συνεννόησης, με πρωθυπουργό που δεν θα είναι υποχρεωμένος πριν από κάθε απόφασή του να επιζητεί τη συναίνεση των αρχηγών των κομμάτων. Η αποστολή της είναι δεσμευτικά προσδιορισμένη για όλους. Είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας και η έξοδος της χώρας από την κρίση. Λειτουργεί ελεύθερα κατά την κρίση της και βέβαια δίνει λόγο στη Βουλή για τις ενέργειές της. Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει πέρα από την πραγματοποίηση της Συμφωνίας να επιδιώξει την αναγκαία ρύθμιση του χρέους που εκκρεμεί, την προσαρμογή κανόνων της Συμφωνίας που αποδεικνύονται ανεφάρμοστοι ή υπερβολικοί για τις δυνατότητες της χώρας και την αντιμετώπιση αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής σταθεροποίησης. Η επιλογή των στελεχών της είναι θέμα του πρωθυπουργού και των κομμάτων. Δεν καθορίζεται οπωσδήποτε από κομματικές ποσοστώσεις, κομματικές ιδιότητες, δεν περιορίζεται μόνο σε βουλευτές και δεν ακολουθεί τοπικιστικά κριτήρια.
Χρειάζεται αποκλειστικά πρόσωπα ικανά, που έχουν δηλαδή την εμπειρία και τη δυνατότητα να επιτυγχάνουν προσδιορισμένους κυβερνητικούς στόχους. Τα μέλη της θα πρέπει να δουλέψουν με εμπιστοσύνη και ομόνοια μεταξύ τους. Οι προδιαγραφές αυτές μοιάζουν εξωπραγματικές για τη σημερινή Ελλάδα. Αν αποδειχθεί ότι πράγματι είναι, τότε και η υπέρβαση της κρίσης θα αποτελέσει ουτοπία.

Το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική εγγύηση λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η εισηγητική τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
MotionTeam
Από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης θέλουμε, άλλη μια φορά, να απευθυνθούμε στο λαό και να τονίσουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, ότι υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, ότι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα σε συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος.
Οι φετινές διακηρύξεις στη ΔΕΘ του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και άλλων αστικών κομμάτων, επαναλαμβάνουν τα γνωστά χιλιοειπωμένα εργαλεία και μέσα που θα διασφαλίσουν τάχα αυτόν το στόχο: Την προσέλκυση επενδύσεων που θα εστιάζουν στην καινοτομία και στην ποιότητα του παραγόμενου εμπορεύματος, την αξιοποίηση των κρατικών επενδύσεων και των μεγάλων κοινοτικών πακέτων χρηματοδότησης, την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων που καθυστερούν.
Διαβάστε μια παλιά ομιλία του Σημίτη και του Καραμανλή στη ΔΕΘ και θα εντοπίσετε εύκολα όλα αυτά που σερβίρονται ως φρέσκες ιδέες και δήθεν νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Θυμηθείτε πόσα δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στη χώρα με το Β' και το Γ' ΚΠΣ, με το ΕΣΠΑ, με τα προγράμματα ενίσχυσης της καινοτομίας;
Με το Γ' ΚΠΣ διοχετεύτηκαν πάνω από 45 δισ. ευρώ, με το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 πάνω από 40 δισ. ευρώ. Μέσα απ' αυτά τα προγράμματα διοχετεύτηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της καινοτομίας και για την προώθηση των νέων τεχνολογιών. Ωστόσο, τελικά τι κέρδισε ο λαός μέσα από αυτήν τη χρηματοδότηση;
Ο Δ. Κουτσούμπας με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης, Σάκη Βαρδαλή, και στην Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή
Ο Δ. Κουτσούμπας με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης, Σάκη Βαρδαλή, και στην Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή
Θυμηθείτε, επίσης, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, διπλάσιους της Ευρωζώνης μέχρι την εκδήλωση της βαθύτερης μεταπολεμικής κρίσης του 2008 στην ελληνική οικονομία.
Κλιμακώνεται παντού η αντιλαϊκή επίθεση
Τώρα πια δύσκολα μπορούν να ξεγελάσουν το λαό. Ολο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος ανάπτυξης με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος όχι μόνο δεν συμβαδίζει, αλλά αντιστρατεύεται τη λαϊκή ευημερία.
Ολο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι όσο βαδίζουμε σ' αυτόν το δρόμο, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν νέες απώλειες και στη φάση της νέας κρίσης, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στη φάση της ανάπτυξης για να αυξηθούν τα κέρδη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους.
Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης και «μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης» που να μπορεί να οδηγήσει σε έναν καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και ανεργία, χωρίς την απαίτηση του κεφαλαίου να υπάρχει ψαλίδα ανάμεσα στην αύξηση της παραγωγικότητας και του μισθού, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Γι' αυτό και η αντιλαϊκή επίθεση για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αφορά τη Βρετανία και τη Δανία που έχουν εθνικό νόμισμα.

Για παράδειγμα, πρόσφατα, στη Μ. Βρετανία από το 2008 τα συσσίτια των φτωχών (τράπεζες τροφίμων) έχουν αυξηθεί ραγδαία και μόνο το 5% από αυτούς που σιτίζονται εκεί είναι άστεγοι. Επίσης, στη Δανία της κορόνας τα όρια συνταξιοδότησης έχουν ανέλθει στα 67 χρόνια με άμεση προοπτική να φτάσουν τα 68 και ιδιωτικοποιήθηκε η αντίστοιχη ΔΕΗ και δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι «είδαν την έξω πόρτα».
Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται επίσης στη Γαλλία και στην Ιταλία που δεν έχουν τρόικα και μνημόνιο. Γι' αυτό και εφαρμόζεται σ' όλη την ΕΕ η στρατηγική «Ευρώπη 2020» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ομίλων.
Το πού οδηγεί αυτός ο δρόμος και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων το ξέρουμε πολύ καλά στη χώρα μας. Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, ενώ στις νεότερες ηλικίες σχεδόν 1 στους 2 δεν μπορεί να βρει δουλειά.
Το λαϊκό εισόδημα έχει υποχωρήσει σχεδόν 25% και αν υπολογίσουμε την αύξηση των φόρων και την εκτίναξη του κόστους ζωής, οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει το μισό βιοτικό τους επίπεδο.
Αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας ως επίτευγμα της κυβερνώσας Αριστεράς ότι διασφάλισε ένα πιάτο φαΐ σε 30.000 οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, την ώρα που την περίοδο της κρίσης επενδύθηκαν 140 δισ. στο εξωτερικό απ' την εγχώρια άρχουσα τάξη των καπιταλιστών.
Κανείς να μην ξεγελαστεί ξανά
Αποτελεί πρόκληση να εμφανίζει ως απάντηση στην ανεργία τις 8μηνες συμβάσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας, για να γίνεται ανακύκλωση των ανέργων. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί ξανά απ' τις διακηρύξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.
Σήμερα γνωρίζουμε τι έρχεται την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 21 Σεπτέμβρη. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ , ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει και αποδεχθεί τη θέση του Γ' μνημονίου, ότι η Ελλάδα θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στην αγορά εμπορευμάτων με πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της ΕΕ, δηλαδή την κατάργηση ακόμη περισσότερων κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Βλέπουμε, επίσης, την πιθανότητα να εκδηλωθεί νέα διεθνής συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση με βάση τα σημάδια της επιβράδυνσης της Κίνας, της ύφεσης στην Ιαπωνία, της αύξησης της ανισομετρίας στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.
Ο,τι και να μας λένε σήμερα, έχουν υπογράψει πως μέσα στο Φθινόπωρο, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί θα καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2016 - 2019 το οποίο θα περιέχει.
Μέτρα ύψους περίπου 3-4 δισ. ευρώ αναμένονται να ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές. Απ' αυτά, μέτρα 2 δισ. ευρώ πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τον Οκτώβρη και είναι τελείως νέα, δηλαδή δεν έχει ακόμα καθοριστεί το περιεχόμενό τους. Μετά τις εκλογές, όποια και να είναι η κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των περίφημων μηχανισμών ημιαυτόματης περικοπής δαπανών όταν δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που προβλέπονται . Οταν οι στόχοι των τεράστιων πλεονασμάτων δεν πιάνονται, θα λαμβάνονται, από ένα συμβούλιο σοφών, νέα μέτρα, νέες περικοπές δαπανών για να προκύπτουν αρκετοί πόροι για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Το νέο Μνημόνιο προβλέπει νέα φοροεπιδρομή στο λαό. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται σημαντικά και γίνεται μόνιμη. Οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται απ' το πρώτο ευρώ. Οι αγρότες βρίσκονται στο στόχαστρο μιας πραγματικής φορολογικής καταιγίδας με εκτίναξη της άμεσης φορολογίας, ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση αφορολόγητου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει χωρίς ντροπή
Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει χωρίς ντροπή τον κόσμο, λέγοντας πως το μνημόνιο που συνέταξε και που συνυπέγραψαν όλοι μαζί είναι καλύτερο απ' τα προηγούμενα γιατί δεν μειώνει άμεσα το μισθό. Αλήθεια, τα 2 δισ. ευρώ αύξηση των έμμεσων φόρων μέσα απ' την αύξηση του ΦΠΑ δεν την πληρώνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα απ' τον εργατικό - λαϊκό μισθό; Μόνο απ' την αύξηση του ΦΠΑ του Μνημονίου Τσίπρα, η μέση εργατική οικογένεια χρεώνεται σχεδόν 1.000 ευρώ το χρόνο. Και βέβαια αποτελούν περασμένα ξεχασμένα όσα έχασε ο μισθωτός τα προηγούμενα χρόνια.
Διακηρυγμένος στόχος τους είναι να αυξηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα φθάσουν στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και θα παραμείνουν εκεί για να βρεθούν πόροι χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων. Και για να γίνει αυτό απαιτείται πρόσθετη αύξηση των φόρων και πρόσθετη μείωση των κρατικών δαπανών που θα φτάνουν αθροιστικά στα 8 δισ. Ο λογαριασμός μόνο αυτών των μέτρων ανέρχεται σε περίπου τις 2.500 ευρώ το χρόνο επιπλέον για τη μέση τετραμελή οικογένεια.
Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως το Μνημόνιό του είναι φιλολαϊκό γιατί πέτυχε μικρότερα πλεονάσματα. Το μικρό έλλειμμα φέτος και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα απ' το 2018 και μετά απλά αντανακλούν τις γενικότερες συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Μια οικονομία σε κρίση δεν μπορεί να διασφαλίσει μεγάλα πλεονάσματα. Η ίδια η συμφωνία που υπέγραψε ξεκαθαρίζει την πραγματικότητα. Κυρίως όμως η συζήτηση αυτή θέλει να συγκαλύψει πως τα πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ για όλη την περίοδο αποπληρωμής θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός, με συνεχή δυσβάσταχτα μέτρα.
Με αυτό το μανδύα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προετοιμάζεται η φοροεπίθεση στα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας, λ.χ. αυτοαπασχολούμενους κ.λπ. Ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζομένων, το μεγάλο κεφάλαιο δεν θα φορολογηθεί καθώς το πλαίσιο της νόμιμης φοροαποφυγής των ομίλων, από τις νόμιμες φοροαπαλλαγές και τους αναπτυξιακούς νόμους μέχρι τις τριγωνικές πωλήσεις, την υπερτιμολόγηση εισαγωγών και τους φορολογικούς παραδείσους, παραμένει ενεργό.
Νέα κατεδάφιση δικαιωμάτων μετά τις εκλογές
Βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η νέα συμφωνία για πρώτη φορά ανοίγει το ζήτημα απομείωσης του δημόσιου χρέους. Ομως, η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα. Δεσμεύτηκαν πως «δε θα γίνει κούρεμα του χρέους» και πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να το αποπληρώσει, περιορίζοντας την όποια αναδιάρθρωση σε ένα «άπλωμα» των δανειακών υποχρεώσεων σε περισσότερα χρόνια, που θα συνοδευθεί με νέα αντιλαϊκή επίθεση όπως έγινε με το «κούρεμα» - PSI. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος το οποίο δε δημιούργησε και από το οποίο δεν ωφελήθηκε ο ίδιος.
Οι συνταξιούχοι θα δουν νέες, ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, συνολικού ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2016. Εκτός απ' την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέσα απ' τη φόρμουλα της ποινικοποίησης κάθε πρόωρης συνταξιοδότησης, τις αυξήσεις στις κρατήσεις των συντάξεων ετοιμάζονται νέα επιπρόσθετα μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Στόχος, των αλλαγών του Ασφαλιστικού, η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών στις πλάτες των εργαζομένων στη γραμμή της ανταποδοτικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τις πολλαπλές προηγούμενες δεσμεύσεις του σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, όταν δήλωνε πως δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων. Μετά τις εκλογές ετοιμάζεται η δημιουργία ενός ταμείου αποκρατικοποιήσεων, όπου «θα εισρεύσουν περιουσιακά στοιχεία 50 δισ.», με τους ποσοτικούς στόχους αποκρατικοποιήσεων να αυξάνονται, ενώ και μέσα σ' αυτά τελικά θα ενταχθούν και οι εγχώριοι ορυκτοί πόροι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό, όταν ισχυρίζεται πως το νέο πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο εννέα ιδιωτικοποιήσεις, σε αντίθεση με προηγουμένως, αποτελεί πολιτική εξαπάτηση, αφού το τι και πώς θα ιδιωτικοποιηθεί είναι τελείως ανοικτό.
Μετά τις εκλογές έρχεται και η κατεδάφιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την πάγια επιδίωξη του κεφαλαίου για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Η επίκληση στις «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» γίνεται για να «μασκαρευτούν» τα νέα μέτρα με ένα προσωπείο εκσυγχρονισμού και πολιτισμού, συγκαλύπτοντας πως σε ολόκληρη την ΕΕ τα δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο και αποδομούνται συστηματικά.
Καλούν το λαό να διαλέξει πόσα θα χάσει
Για να κρύψουν αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εμφανιστούν ως οι καλύτεροι διαχειριστές αυτής της κατάστασης.
Η ΝΔ εστιάζει στα περιβόητα «ισοδύναμα μέτρα» και μιλά για αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ' τη μεριά του, μιλά για τα «ανοικτά μέτωπα» της συμφωνίας, που με τον κατάλληλο τρόπο μέχρι και φιλολαϊκά μπορεί να γίνουν. Ισχυρίζεται πως με το δικό του «παράλληλο πρόγραμμα», τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το λαό.
Τι προσπαθούν να κάνουν; Επικεντρώνουν σε ορισμένες επιμέρους πλευρές της νέας συμφωνίας επιδιώκοντας να αποδεχτεί ο λαός ως μονόδρομο την πορεία που τον οδηγεί στη φτώχεια, στη χρεοκοπία. Αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Με τα δύο προηγούμενα Μνημόνια τα λαϊκά στρώματα έχασαν περίπου το 40%-50% του βιοτικού τους επιπέδου. Το νέο Μνημόνιο Τσίπρα έρχεται να προσθέσει νέα πρόσθετα βάρη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, φόρους, κόστος ζωής που αθροιστικά φτάνουν στο 20%.
Καλούν το λαό να αποδεχτεί το ύψος της θυσίας και απλά να διαλέξει την τσέπη απ' την οποία θα του το πάρουν ή την ειδική ομάδα που θα το υποστεί, προσπαθώντας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους μεταξύ τους αν θα είναι η δεξιά ή η αριστερή τσέπη, ο ένας κλάδος ή ο άλλος. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται το ότι ο λαός θα πληρώσει το μέτρο και εμφανίζουν ως δίλημμα το ψεύτικο ερώτημα: Σε ποια άλλη τσέπη του λαού σας θέλετε να μεταφέρουμε το κόστος; Μήπως αντί τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, θέλετε φορολόγηση του κρέατος ή φορολόγηση των τσιγάρων αυτό είναι το ψεύτικο κι αποπροσανατολιστικό δίλημμα...
Μεγάλες θυσίες θα υποστεί ο λαός και αν αντί για την καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ επιλέξει την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής. Οσο ο στόχος παραμένει η καπιταλιστική ανάπτυξη, η αύξηση των κερδών των ομίλων, οι θυσίες του λαού δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το ζήτημα δεν είναι να διαλέξουμε αν ο λαός θα χρεοκοπήσει με εσωτερική και εξωτερική υποτίμηση. Το ζήτημα είναι να βαδίσουμε στο δρόμο της πραγματικής ανατροπής.
Μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, να προετοιμάσει την αντεπίθεσή του για ρήξη με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.
Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία που διασφαλίζει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση. Είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.
Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις (βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο, ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό) να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και από εκεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες άλλοτε περιορίζονται ή στρεβλά αξιοποιούνται, άλλοτε πιο μαζικά υπονομεύονται γιατί υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, στην ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, στις δεσμεύσεις και εξαρτήσεις που υπάρχουν απ' την της ΕΕ.
Η αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων χρειάζεται επομένως τη λύτρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας - εξουσίας. Αυτή είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας εξασφαλίζει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.
Είναι ο μοναδικός δρόμος, που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στρέφονται σε βάρος των λαών, είναι ο μοναδικός δρόμος για να μην εμπλακούμε στο κουβάρι των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών που τσακώνονται άγρια μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δρόμοι που πάντα ήταν στρωμένοι με το αίμα των λαών.
Μια τέτοια πορεία ανατροπής δεν θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τ' άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, κινημάτων και χωρών που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.
Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος, το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί για την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε γειτονιά πόλη και χωριό της πατρίδας μας. Απέναντι σε όποια κυβέρνηση και να αναδειχθεί μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική εγγύηση λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή, με γραμμή σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.






rizospasths

Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει προοπτική για το μέλλον της αγροτιάς


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή, στη Λάρισα
Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα, μίλησε την Παρασκευή το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε στην ομιλία του:
«Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη οι άνεργοι, οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και δω στη Λάρισα, στο Θεσσαλικό κάμπο, να κάνουν το βήμα και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την ψήφο που θα μείνει εκεί που θα την καταθέσουν, στο μετερίζι του αγώνα, του αγώνα που ανοίγει το δρόμο της ανατροπής, για να έρθουν καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας.
Εδώ στη Θεσσαλία, που θεωρείται - και είναι - η "καρδιά της αγροτιάς", αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, παίζεται, τώρα προεκλογικά, μια "παράσταση της αρπαχτής", όπως ονομάζουν αυτού του είδους τις παραστάσεις οι άνθρωποι του θεάτρου.
Πρωταγωνιστές, οι πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, και κομπάρσοι οι εκπρόσωποι των μικρότερων.
Οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης περιοδεύουν στην επαρχία και τάζουν στους αγρότες. Πριν από λίγες μέρες ήταν εδώ στη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ και ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν για τους αγρότες, ενώ είναι σίγουρο πως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν περάσει από δω, το ίδιο θα κάνει.
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Αυτή τη φορά δεν υπόσχονται την εκτροπή του Αχελώου που στοίχειωσε ούτε υπόσχονται "καλύτερες μέρες". Υπόσχονται ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και ότι στη θέση τους θα πάρουν άλλα μέτρα, "αντισταθμιστικά".
Τα λένε αυτά, χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που, μόλις πριν από λίγες μέρες, ψήφισαν στη Βουλή, όλοι μαζί, τα μέτρα που χτυπούν τον αγρότη, κυρίως τον μικροκληρούχο, αλλά και μεγάλο μέρος των αγροτών μεσαίου μεγέθους παραγωγής.
Τα συμφώνησαν καλά καλά, τα ψήφισαν άρον άρον, νύχτα, στη Βουλή και τώρα λένε ότι δεν θα τα εφαρμόσουν. Και τολμούν να ζητούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι αγρότες όλης της Ελλάδας να τους πιστέψουν. Να "χάψουν αμάσητο" ένα ψέμα τόσο μεγάλο, αλλά και τόσο φανερό.
Προεκλογική απάτη από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Νομίζουν, αλήθεια, ότι ο αγροτικός κόσμος είναι τόσο αφελής και ευκολόπιστος, ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια μεγάλη προεκλογική απάτη;
Κι εμείς τους ρωτάμε: Αν ήταν να μην τα εφαρμόσετε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, τότε γιατί τα διαπραγματευτήκατε και γιατί τα ψηφίσατε;
Κι αν υποθέσουμε - που καθόλου δεν το πιστεύουμε - ότι μετανιώσατε για την υπογραφή σας και για την ψήφο σας και τώρα δεν θέλετε να τα υλοποιήσετε, πώς θα πείσετε τους "δανειστές" που καιροφυλακτούν, να το αποδεχτούν;
Πώς θα πείσετε τους βιομήχανους στην Ελλάδα για τη μη εφαρμογή τους, αφού, ως γνωστόν, ο ΣΕΒ τάσσεται ανεπιφύλακτα με την εφαρμογή του μνημονίου;
Θα τους πείσετε με τη "χαμένη στο διάστημα λεβεντιά" που επέδειξε ο κ. Τσίπρας στη διαπραγμάτευση των "17 ωρών", ή με τη λαοφιλή "πεζοδρομιακή μαγκιά" που προβάλλει σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης;
Κι αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι - λέμε τώρα - και τα αφεντικά σας το αποδεχτούν, ποια μέτρα σκέφτεστε να πάρετε ως "αντισταθμιστικά" και ποιους θα πλήξουν;
Μήπως τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες και μικρέμπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους;
Θα φορτώσετε, δηλαδή, με πρόσθετα βάρη τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, πλήττονται άγρια από τα μνημόνια, βιώνουν την ανέχεια, ζουν στη φτώχεια και παλεύουν για την επιβίωση;
Διότι, να πάρετε αντισταθμιστικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τους μικρομεσαίους αγρότες και τη φτωχολογιά και θα βαραίνουν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία, αποκλείεται.
Ολα τα βάρη τα φορτώνεται ο λαός
Οι κεφαλαιοκράτες σε τούτη τη χώρα, όπως και γενικότερα στον καπιταλισμό, δεν φορτώνονται βάρη από τις κυβερνήσεις, γιατί είναι δικές τους κυβερνήσεις, της τάξης τους. Ολα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, όλα τα βάρη των μνημονίων, τα φορτώνεται ο λαός μας.
Ξέρετε, για παράδειγμα, ότι οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο για τα καράβια τους, αλλά ο μικρομεσαίος αγρότης το πληρώνει πανάκριβα και τώρα, με το 3ο μνημόνιο, η τιμή του θα πολλαπλασιαστεί, αφού καταργείται η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, που έπαιρναν οι αγρότες.
Και, φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό το μέτρο που φέρνει το νέο μνημόνιο. Είναι και η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αλλά και σε βασικά είδη κατανάλωσης.
Είναι και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με φορολογικό συντελεστή 26% και με προκαταβολή του 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.
Είναι και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. Είναι και οι περικοπές στις εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις, η κατάργηση ακόμα κι αυτού του πενιχρού επιδόματος των 320 ευρώ που παίρνουν οι γέροντες οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει εισφορές στον ΟΓΑ.
Είναι και ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια που παραμένει.
Είναι και τα άλλα χαράτσια, για την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, για το αγροτικό ρεύμα, για το αρδευτικό νερό, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, κι άλλα πολλά, που εξανεμίζουν το ισχνό αγροτικό εισόδημα κι οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά στη χρεοκοπία, στο ξεκλήρισμα και τη βαθιά φτώχεια.
«Δρεπάνι» για τους αγρότες τα μνημόνια και η ΚΑΠ
Τα μνημόνια είναι εργαλεία γι' αυτό το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και για το πέρασμα της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Κι ακόμα πιο αποτελεσματικό εργαλείο, ακόμα πιο κοφτερό δρεπάνι για το κόψιμο κεφαλιών των μικρομεσαίων αγροτών, αποτελεί η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν, με συνέπεια και ζήλο, οι ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί κι αυτή της "πρώτη φορά αριστερά".
Κι είναι μόνο το ΚΚΕ που διαφωνεί και αντιμάχεται, με συνέπεια και επί της ουσίας, και τα μνημόνια και την ΚΑΠ της ΕΕ.
Τα άλλα κόμματα όταν αναφέρονται στους αγρότες και κτηνοτρόφους "ξεχνάνε" τη νέα ΚΑΠ, που πετσοκόβει τις ενισχύσεις 50 - 60% έως το 2019. Ουσιαστικά τις πετσοκόβει για τους πολλούς, τις δίνει στους λίγους μεγάλους.
Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ
Κι είναι μόνο το ΚΚΕ που στέκεται πάντα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους και δίνει προοπτική για το μέλλον τους με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής.
Το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει το μικρό, μεσαίο αγρότη. Δεν του λέει ότι υπάρχει σωτηρία σε σχέση με τη συγκεντρωμένη αγροτική παραγωγή. Δεν του λέει ότι όλοι οι αγρότες, οι περισσότεροι, μπορούν να γίνουν μεγαλοαγρότες, ότι μπορούν να γίνουν μεγαλέμποροι.
Του λέει ότι απέναντι στον αφανισμό τους από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομήχανους, τις τράπεζες, το κράτος τους υπάρχει μία διέξοδος: Η συμπόρευση με το ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση, παντού, στη βιομηχανία, στο εμπόριο και την αγροτική παραγωγή.
Μόνο τότε δε θα είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση η δουλειά του σημερινού αγροτοπαραγωγού, που συνεταιρισμένος μπορεί να επωφελείται από την κεντρικά σχεδιασμένη βιομηχανική παραγωγή, το κρατικό εμπόριο, τις κρατικές υποδομές προστασίας από φυσικές καταστροφές.
Τότε μόνο μπορεί να γίνουν κατορθωτά η ρήξη με την ΚΑΠ και η αποδέσμευση από την ΕΕ, η οργάνωση της παραγωγής με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό ώστε να καθορίζονται οι ανάγκες αλλά και οι δυνατότητες της χώρας.
Οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων καθώς και την παραγωγή πρώτων υλών για την ανάπτυξη στη βιομηχανία.
Καθυβρίζει και κοροϊδεύει η Χρυσή Αυγή
Κοροϊδεύει τους αγρότες και κτηνοτρόφους η εγκληματική νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, όταν μιλάει για "επιστροφή στην εθνική παραγωγή", μέσα στους περιορισμούς που θέτει η ΚΑΠ της ΕΕ.
Πολύ περισσότερο που καθυβρίζει τους αγρότες και τους αγώνες τους όταν ισχυρίζεται πως οι "μεγάλοι και μικροί τσιφλικάδες έτρωγαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ στα μπουζούκια της εθνικής οδού".
Αλλά έτσι είναι η φασιστική δημαγωγία, από τα χρυσαυγίτικα λαμόγια των μπράβων της νύχτας. Ανθρωποι του σάπιου συστήματος, διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.
Ψήφο στο ΚΚΕ
Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι' αυτούς, μαζί τους».




rizospasths

Εκλογές 2015: Όλο το σχέδιο για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού!

Εκλογές 2015: Όλο το σχέδιο για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού!

Δανειστές, επιχειρηματίες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και δημοσκοπήσεις επιχειρούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να... ψηφίσει κυβέρνηση με μόνο στόχο την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.
Τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015 οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω παταγωδώς. Η δικαιολογία ήταν ότι ο λαός δεν έλεγε την αλήθεια, ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών, ότι είναι δύσκολα να μετρήσεις ένα δημοψήφισμα κ.λπ.
Και στις δύο περιπτώσεις νικητής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, για τρίτη φορά προβλέπουν ένα ντέρμπι στον πόντο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την κατάληψη της πρωτιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Μόλις μια εβδομάδα πριν την κάλπη το πολιτικό παιχνίδι είναι ξεκάθαρο. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί όχι μόνον να είναι καθαρά πρώτος αλλά και.. προσεύχεται να μπουν στη Βουλή και οι ΑΝΕΛ ώστε να μπορεί να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με τους δικούς του όρους. Παράλληλα, κάνει ένα μικρό άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας αρχικά με τη ΝΔ και στη συνέχεια με το Ποτάμι.
Γνωρίζει επίσης ότι ούτε με τη Χρυσή Αυγή, ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με τη Λαϊκή Ενότητα, ούτε με την Ένωση Κεντρώων (αν τελικά μπει στη Βουλή) δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, για διαφορετικούς λόγους με το κάθε ένα από τα κόμματα αυτά.
Τα δε υπόλοιπα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη, πλέον) όχι μόνον επιδιώκουν αλλά και... φωνάζουν δημοσίως ότι η βασική τους επιδίωξη είναι η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκηςδηλώνει έτοιμος, ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές, να παραχωρήσει την πρωθυπουργία σε πρόσωπο κοινής αποδοχής η κυβέρνηση του οποίου θα στηρίζει από τουλάχιστον τέσσερα κόμματα, αυτά δηλαδή που ψήφισαν το Μνημόνιο προκειμένου να το εφαρμόσουν.
Είναι άραγε αυτό απλώς μια εκλογική στρατηγική ή μήπως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό;


.newsbomb.gr

Το ΔΝΤ επιστρέφει στην Ελλάδα με νέα μέτρα!


Αλλαγή των όρων του μνημονίου μετά τις κάλπες αποκαλύπτει ο Τόμας Βίζερ


ΔΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Μεγάλες αλλαγές σε όρους του μνημονίου αποκαλύπτει ο πρόεδρος του EWG Τόμας Βίζερ.
Μιλώντας στη Realnews τονίζει ότι θα υπάρξουν νέες εντατικές διαπραγματεύσεις και αλλαγή των όρων του μνημονίου αμέσως μετά τις εκλογές.
Μάλιστα καλεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν και να προωθήσουν από κοινού τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.
«Θα υπάρξουν εντατικές διαπραγματεύσεις ότι το ΔΝΤ επιβιβαστεί στο πρόγραμμα το Φθινώπορο. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα αντανακλά στο πρόγραμμα» σημείωσε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα προσαρμοστεί.

Αγαπητέ πιτσιρίκο, ΕΠΑΜ

Το 2010 ο τότε φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας μας είπε ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί πλέον να δανειστεί από τις αγορές χρήματος και πρέπει να υπαχθεί στον έλεγχο της τρόικας προκειμένου να δανειστεί τα απαιτούμενα κεφάλαια έτσι ώστε να συνεχίσει να πληρώνει τα ομόλογα που έληγαν και όχι μισθούς και συντάξεις όπως μας έλεγαν.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα στήνεται στη χώρα ένας μηχανισμός
παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης του λαού με στόχο να τον αναγκάσει να έχει σκυμμένο το κεφάλι και να πληρώνει με το εισόδημα του και με την περιουσία του το χρέος που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω τους.

Ένα χρέος που το μεγαλύτερο μέρος του είναι αυτό που ονομάζουν δημόσιο και αποτελεί το φανερό αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι δηλαδή το χρέος των χρεοκοπημένων από την αρχή της κρίσης το 2008 ελληνικών τραπεζών, για το οποίο δε μιλάει κάνεις, εκτός από μια αναφορά του Στουρνάρα που έκανε κατά λάθος κάποια στιγμή μέσα στη βουλή και το οποίο πληρώνει πάλι ο ελληνικός λαός.

Ο μηχανισμός αυτός με τη χρηματοδότηση του εγχώριου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου, με κύριο όργανο προπαγάνδας τα εξαγορασμένα σχεδόν στο σύνολο τους ΜΜΕ βομβαρδίζουν καθημερινά τα τελευταία 6 χρόνια το λαό με ασύστολα ψεύδη και με απόκρυψη της αλήθειας για την ουσία του προβλήματος, με κύριο άξονα την άποψη ότι η θέση της χώρας στο ευρώ είναι δεδομένη, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν λαός είναι απλά να επιλέγουμε, όποτε οι δανειστές μας επιτρέψουν να κάνουμε εκλογές, αυτούς που θα εφαρμόσουν αυτά που εκείνοι έχουν αποφασίσει για εμάς.

Παράλληλα η ανοχή μιας σειράς θεσμών στη χώρα, οι οποίοι έχοντας συνδέσει το μέλλον της χώρας με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθαρά ιδιοτελείς λόγους των μελών τους, όπως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και η ανύπαρκτη δικαιοσύνη βοήθησε στη δημιουργία και συντήρηση ενός μαύρου πέπλου που σκεπάζει τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και κάνει τη σκέψη και μόνο μιας άλλης λύσης να φαντάζει ουτοπική.

Σε αυτα τα πλαίσια, το 2011 δημιουργήθηκε το Ε.ΠΑ.Μ. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Μια σύμπραξη απλών ανθρώπων της κοινωνίας αγνώστων στα ΜΜΕ και στο ευρύ κοινό που είχε σαν στόχο τη δημιουργία ενός μετώπου με τη φιλοσοφία του ΕΑΜ δηλαδή τη συστράτευση όλου του λαού ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ή ιδεολογίας απέναντι στις δυνάμεις του άξονα τότε και σε αυτές των τοκογλύφων-δανειστών σήμερα.

Γιατί, πέρα από κάθε αμφιβολία, η κατάσταση αυτή που ζούμε τα τελευταία 6 χρόνια δεν είναι κάτι διαφορετικό από πόλεμο.

Δεν είναι βέβαια ένας πόλεμος με τανκς και βόμβες αλλά ένας πόλεμος ψυχολογικός και οικονομικός που έχει κηρυχθεί στον ελληνικό λαό.

Το Ε.ΠΑ.Μ δημιουργήθηκε με σκοπό να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά του χρέους, των τοκογλύφων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, και παράλληλα να απαντήσει στο ερώτημα του τι γίνεται την επόμενη μέρα.

Το Ε.ΠΑ.Μ, ξεκινώντας από τα ανεκπλήρωτα προτάγματα του ΕΑΜ, τα οποία μπορούσε κανείς να βρει στη συνθηματολογία αλλά όχι στο έργο των κομμάτων εξουσίας τα τελευταία 40 χρόνια, δηλαδή την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δικαιοσύνη, έχει ολοκληρωμένη πρόταση όχι μόνο εξόδου της χώρας από την επίπλαστη κρίση αλλά και παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της σε όλους τους τομείς.

Μια πρόταση που στο επίκεντρο βάζει ξανά τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του και όχι τις πολυεθνικές και το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο.Που έχει σαν στόχο μια ελληνική οικονομία αυτάρκη σε όλους τους τομείς το προϊόν της οποίας θα στηρίζεται στην υψηλής ποιότητας εργασία των κατοίκων της οι οποίοι και θα καρπώνονται αυτό το προϊόν στο σύνολό του.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δεν έχει σαν στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας.

Στόχος του, στόχος μας είναι η απελευθέρωση της χώρας και η επαναφορά της σε τροχιά ανάκαμψης με βάση τα εξής προτάγματα:

Καταγγελία και διαγραφή του χρέους, επιστροφή σε εθνικό ΚΡΑΤΙΚΟ νόμισμα, τιμωρία των ενόχων και συντακτική εθνοσυνέλευση με σκοπό τη δημιουργία νέου συντάγματος τα οποία εξειδικεύονται σε επιμέρους ενέργειες και πολιτικές οι οποίες προβλέπονται στο πρόγραμμα του λεπτομερώς σε επίπεδο δράσεων μέρα με τη μέρα.

Σήμερα, το σύνολο του πολιτικού συστήματος εντός κοινοβουλίου έχει ξοφλήσει.

Το επίπεδό μου δεν μου επιτρέπει να ασχοληθώ καθόλου με το κόμμα των μπράβων της νύχτας, ούτε με τα αποκόμματα των ολιγαρχών.

Θα αναφερθώ όμως σε αυτούς που διαφωνούν και υποτίθεται ότι είναι απέναντι στο καθεστώς όπως το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον καπιταλισμό και την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά κάθε χρόνο απλώνει το χέρι στο πολιτειακό σύστημα του οποίου το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει και τσεπώνει την κρατική επιχορήγηση (κάποια εκατομμύρια ευρώ) για να πληρώνει τα άεργα στελέχη του, τύπου Κουτσούμπα και Μαΐλη, τα οποία από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι δεν έχουν ούτε ένα ένσημο εκτός κόμματος.

Παράλληλα τα κοπρόσκυλα αυτά που από την ώρα που τελείωσαν το λύκειο είναι στο κόμμα και πληρώνονται από αυτό δηλαδή από εμάς για να το παίζουν επαναστάτες δεν έπαψαν ούτε στιγμή όλα αυτά τα χρόνια να χαριεντίζονται με τα παπαγαλάκια στα κανάλια των ολιγαρχών την ώρα που το κόμμα τους απέλυε τους εργαζόμενους του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού που διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια χάρη στην παραχωρημένη από το κακό αστικό κράτος συχνότητα του ελληνικού λαού.

Είναι τόσο ξεπουλημένοι που δε ντράπηκαν να βάλουν στο Ριζοσπάστη διαφήμιση της κόκα κόλα αλλά και να δηλώσουν μέσω του ηγέτη τους προσφάτως ότι η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή.Αυτά που μας λένε δηλαδή και οι άλλοι.

Την περίοδο των πλατειών με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού λειτουργούσαν πάντα διασπαστικά με τις χωριστές συγκεντρώσεις, για να μη θυμηθώ τις ηρωικές μάχες σώμα με σώμα με τους «αντιεξουσιαστές» στην υποτιθέμενη προσπάθεια των τελευταίων να μπουν στη βουλή.

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο που όσο τους θυμάμαι παίρνουν 5%. Είπαμε ο κόσμος είναι μαλάκας αλλά όχι τόσο ώστε να ψηφίσει ΚΚΕ.

Είναι κρίμα γιατί η πλειοψηφία του κόσμου που τους ψηφίζει έχει τουλάχιστον στοιχειώδη γνώση της ιστορίας της Ελλάδας αλλά μέχρι εκεί. Από κει και πέρα, τουλάχιστον οι άνθρωποι που έχω συναναστραφεί εγώ μόνο συνθήματα και πρόταση μηδέν.

Το Ε.ΠΑ.Μ δεν ζητά μόνο την ψήφο μας. Δεν λειτουργεί με τη λογική της ανάθεσης των κλειδιών της χώρας από ένα λαό καναπεδάτο έτσι ώστε να του λύσει τα προβλήματα και αυτός να παρακολουθεί τρώγοντας πίτσα και πίνοντας κόκα κόλα.

Είμαστε σε μια περίοδο που τα προβλήματα δεν είναι τεχνικά αλλά πολιτικά.

Δηλαδή, σε σχέση με το πολυσυζητημένο θέμα του εθνικού νομίσματος η μετάβαση σε αυτό για το επιστημονικό προσωπικό της χώρας από τεχνικής άποψης είναι υπόθεση ρουτίνας, όπως ήταν και η μετάβαση στο ευρώ.

Για να μπορέσουν όμως οι επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους, πρέπει ο λαός να είναι έτοιμος να στηρίξει αυτή τη δουλειά στο βαθμό που κάτι τέτοιο προϋποθέτει ρήξη με το ευρωπαϊκό και εγχώριο καθεστώς.

Δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είμαστε στο δρόμο. Μπορούμε να είμαστε στη δουλειά μας ή να ζούμε τη ζωή μας όσο η κυβέρνηση μας θα κάνει τη δουλειά της όπως και τώρα.

Εκείνο που πρέπει όμως να κάνουμε είναι να είμαστε ενημερωμένοι όσο καλύτερα μπορούμε να έχουμε πίστη στο στόχο μας να έχουμε αυτιά, μάτια και κυρίως μυαλά ανοιχτά και να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια με όποιο τρόπο χρειαστεί όσο καλύτερα μπορούμε.

Αλλιώς, αν αναζητούμε πάλι κάποιον σωτήρα να κάνει όλη τη δουλειά για μας, είμαστε χαμένοι.

Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αναζητήσουμε ενημέρωση για τις βασικές πτυχές του θέματος του εθνικού νομίσματος έτσι ώστε να σταματήσουμε να φοβόμαστε και να δούμε ότι τεχνικά είναι όπως προείπα για τους επιστήμονες της χώρας κάτι σχετικά απλό.το θέμα είναι για ποιον θα γίνει αυτή η μετάβαση.

Για το λαό η για τους ολιγάρχες. Εκεί είναι και η δουλειά η δική μας να επιλέξουμε αυτές τις δυνάμεις που ξέρουν το πως θα πάμε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά έχουν και τα κότσια να κάνουν τη δουλειά.

Δεν αρκεί κάποιος να λέει ότι θα κάνει κάτι.Πρέπει να μπορεί και να θέλει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρίνουμε εμείς.Σωστά αυτή τη φορά.Δε γίνεται να πιανόμαστε συνέχεια κορόιδα.

Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα σαν πρώτο βήμα για την ανεξαρτητοποίηση της χώρας είναι κάτι που αργά η γρήγορα θα γίνει είτε το θέλουμε είτε όχι.

Η χώρα είναι σε οριακό σημείο αλλά και η ίδια η ευρωζώνη τα Έχει φάει τα ψωμιά της, οπότε είτε η διάλυση της, είτε το αδιέξοδο εδώ σε εμάς, θα μας πάει στο εθνικό νόμισμα αναπόφευκτα.

Το θέμα είναι να μας βρει όσο το δυνατόν ενημερωμένους και έτοιμους να υποστηρίξουμε την εθνική προσπάθεια εκείνη τη στιγμή.

Γι” αυτό, ας ξεκινήσουμε.

Γ.

(Αγαπητέ πιτσιρίκο, σε παρακολουθώ εδώ και χρόνια από την περίοδο που είχες την εκπομπή στο ΣΚΑΪ που ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί την ξεκινούσες με το «Αγαπητές φίλες». Το Blog σου ήταν και είναι σανίδα σωτηρίας για μένα κυρίως για το τρόπο σκέψης σου που είναι και δικός μου τρόπος σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων. Έχουμε βρεθεί χωρίς να γνωριζόμαστε στους δρόμους τα τελευταία 6 χρόνια. Σου έχω στείλει διάφορα κατά καιρούς. Μια φορά μάλιστα μου έκανες και την τιμή να με δημοσιεύσεις.Έγραψα το συνημμένο κειμενάκι στο πλοίο πριν κανα δυο βδομάδες γυρίζοντας από τις διακοπές. Είμαι ΕΠΑΜ. Ήμουν ΕΠΑΜ πολύ πριν ιδρυθεί το 2011 και εσχάτως είμαι και μέλος. Είσαι και συ ΕΠΑΜ αλλά δε το ξέρεις ακόμα. Είμαστε πάρα πολλοί ΕΠΑΜ απλά οι περισσότεροι δε το ξέρουμε ακόμα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο στέλνω και σου ζητώ να το δημοσιεύσεις. Μια προσπάθεια να έρθουν οι αναγνώστες σου σε επαφή με τον εαυτό τους. Φοβάμαι μήπως θεωρήσεις ότι δημοσιεύοντάς το δίνεις γραμμή για ψήφο στις εκλογές. Αν το δεις έτσι, το καταλαβαίνω και προφανώς δε θα σου κρατήσω κακία.Ξέρω ότι αυτές τις μέρες γίνεται χαμός και ότι δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις και να διορθώνεις. Γι” αυτό και πριν στο στείλω θα πάω να κάνω έναν έλεγχο για τους τόνους.Το κείμενο αυτό είναι απ την ψυχή μου.Αν νιώθεις ότι έχει να προσθέσει κάτι στον πολιτικό διάλογο, δημοσίευσέ το. Αν όχι, κράτα το για σένα. Να ξέρεις πάντως ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της με όλα τα στραβά τους και ότι παλεύουν ανιδιοτελώς για να δούμε όλοι καλύτερες μέρες. Και που δε θα σταματήσουν να παλεύουν και μετά τις εκλογές. Δεν έχω βάλει τίτλο. Αν το δημοσιεύσεις βάλε ό,τι θέλεις εσύ ή ένα «Αγαπητέ πιτσιρίκο». Να είσαι καλά φίλε. Καλή λευτεριά.)

(Αγαπητέ φίλε, δεν έχω ποτέ πρόβλημα να δημοσιεύσω κείμενα ανθρώπων που σκέπτονται και αγωνίζονται. Με τους άλλους έχω πρόβλημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους ανθρώπους που περπάτησα στους ίδιους δρόμους. Θα ήθελα, εκτός από εμάς, να δω ενωμένους -στον δρόμο και στις εκλογές- τους κομματικούς σχηματισμούς που παλεύουν για τη χώρα. Δεν με πειράζει να με κατηγορήσουν πως δίνω γραμμή. Με έχουν κατηγορήσει για όλα και για τα αντίθετά τους. Το «Αγαπητές φίλες» το έλεγα για να αναρωτιούνται όλοι γιατί το λέω. Βλέπετε που το θυμάστε ακόμα; Να είστε καλά. Καλή λευτεριά.)



voliotaki

Για τον Ντάισελμπλουμ δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής όρων του μνημονίου




Μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
 
 
Για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, σημείωσε πως αν και η κατάσταση αυτήν τη στιγμή δεν είναι «πολιτικά ξεκάθαρη», υπάρχει μια ευρεία πλειοψηφία στα υποψήφια κόμματα, που υποστηρίζει την συμφωνία και δήλωσε «αισιόδοξος για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από τις εκλογές».
 
Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί αργότερα το φθινόπωρο.
 
Οι  υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον υπηρεσιακό Έλληνα υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη για την προετοιμασία της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατή η νομοθέτηση.
 
Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως η «εργασία δεν έχει διακοπεί» και πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας συνεχίζει να εργάζεται «εποικοδομητικά» με τους θεσμούς για την προετοιμασία των προαπαιτουμένων δράσεων.
 
Όπως συμπλήρωσε, προτεραιότητες για την πρώτη αξιολόγηση αποτελούν: η σύνταξη προϋπολογισμού για το 2016, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των φορολογικών Αρχών και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.
 
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι είναι «απαραίτητη» η εμπλοκή του «τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα κράτη- μέλη», ενώ ο Μπενουά Κερέ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, συμπλήρωσε πως συμμετέχει ήδη στις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές.
 
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι αυτήν τη στιγμή σε «καλή τροχιά» όσον αφορά το νέο πρόγραμμα από τον ESM, ενώ ενημέρωσε πως η επόμενη δόση για την Ελλάδα, ύψους 3 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, «εφόσον και όταν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα».




on alert

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015:Επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη βάση στη Κάρπαθο


Image

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ - άλλα και στην σημερινή ''Λαϊκή Ενότητα''- άσκησε σκληρή κριτική ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας
για την πρόταση του τοτε Υπουργού Άμυνας κ Π. Καμένου προς την Ουάσιγκτον να δημιουργηθεί νέα βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο :

''Έχουμε νέες προσπάθειες για να φτιαχτεί κι άλλη νατοϊκή βάση -δεν μας φτάνουν οι άλλες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα- σε νησί στο μέσον του Αιγαίου. Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για την οποία δεν έβγαλαν τσιμουδιά ούτε οι αναπληρωτές του. Ο ένας, ο υπουργός, ήταν των ΑΝΕΛ και οι αναπληρωτές υπουργοί ο ένας ήταν του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και ο άλλος της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη τώρα, υποψήφιο'', είπε ο κ Κουτσούμπας στην συνέντευξη τυπου στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ). Ταυτόχρονα τόνισε ότι υπάρχει '' κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας και του λαού μας, των παιδιών μας, σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κατά τη γνώμη μας, δεν αποκλείεται''- μιλώντας για επικείμενο χτύπημα στις εγκληματικές οργανώσεις των τζιχαντιστεών, τους οποίους, όπως είπε,  ''αυτοί που τους εξόπλισαν, αυτοί που τους εκπαίδευσαν, ήταν οι Αμερικανοί, ήταν δυνάμεις μέσα από το ΝΑΤΟ''.

Η ερώτηση που τέθηκε στον κ Κουτσούμπα για το ΝΑΤΟ είναι η εξής: ''Ακούσαμε προηγουμένως να αναφέρεστε στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην πολιτική της Αμερικής γενικότερα, ότι έχουν φτιάξει ένα δρόμο ο οποίος είναι στρωμένος από το αίμα των λαών, αλλά και γενικότερα γνωρίζουμε ότι μία από τις κυριότερες θέσεις του κόμματός σας είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Αυτό δεν θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» των εχθρών της Ελλάδας, που θέλουν τη χώρα μας ανίσχυρη και απομονωμένη; Γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, ονειρεύεται στην ουσία μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, ενώ την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν θα βόλευε σίγουρα μία Ελλάδα εκτός του ΝΑΤΟ. Άρα λοιπόν αυτό δεν εγκυμονεί κινδύνους «γιουγκοσλαβοποίησης»; Επίσης, ποιοι θα είναι από δω και στο εξής οι διεθνείς μας πλέον σύμμαχοι, αλλά και πως μπορεί να ανταπεξέλθει και η οικονομία μας;''

Ο κ Κουτσούμπας απάντησε ως εξής: «Σκεφτείτε μόνο το εξής, πολύ απλά, ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ πολλά χρόνια. Τα τελευταία μεταπολιτευτικά 40 και χρόνια, έτσι κι αλλιώς. Και σκεφτείτε τι έχει τραβήξει αυτός ο λαός, αυτή η χώρα από το ΝΑΤΟ και απ’ αυτούς που ονομάζετε συμμάχους και εταίρους και από την ΕΕ. Αλλά, μιας και με ρωτήσατε για το ΝΑΤΟ: Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, συνέχιση της εισβολής και κατοχής και της διχοτομημένης Κύπρου 40 χρόνια τώρα, σχέδια Ανάν, νέα προσπάθεια ουσιαστικά να περάσουν τέτοια άδικα σχέδια για τον κυπριακό λαό, που δεν ευνοεί ούτε τους ελληνοκύπριους ούτε τους τουρκοκύπριους. Έχουμε συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές ασκήσεις και σε εξοπλισμούς που μας στοίχησαν τεράστια ποσά, που δεν ήταν για τις ανάγκες της άμυνας, τις πραγματικές ανάγκες της υπεράσπισης της κυριαρχίας της πατρίδας μας, αλλά ήταν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ σε αποστολές εκτός συνόρων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη κλπ. Ήταν χρησιμοποίηση αμερικάνικων-νατοϊκών βάσεων στη Σούδα της Κρήτης και αλλού σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε άλλους λαούς, που δημιούργησαν πολέμους εκεί και την πληρώνουμε τώρα, ως χώρα, ως λαός, με το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Για να δούμε και την πραγματική αιτία και ρίζα του κακού.
Έχουμε νέες προσπάθειες για να φτιαχτεί κι άλλη νατοϊκή βάση -δεν μας φτάνουν οι άλλες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα- σε νησί στο μέσον του Αιγαίου. Οι δηλώσεις του υπουργού άμυνας για την οποία δεν έβγαλε τσιμουδιά ούτε οι αναπληρωτές του. Ο ένας, ο υπουργός, ήταν των ΑΝΕΛ και οι αναπληρωτές υπουργοί ο ένας ήταν του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και ο άλλος της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη τώρα, υποψήφιοι. Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, σε αυτές τις συμμαχίες όπως λέτε, μας έφεραν σε δεινή, σε οικτρή κατάσταση. Δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα για να μην αναφερθώ σε πάρα πολλά άλλα, όπως είναι για παράδειγμα η προκλητικότητα της Τουρκίας, γιατί είμαστε και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ. Αύριο θα γίνουν και οι Τούρκοι μέλη της ΕΕ, απ’ ότι ετοιμάζουν. Το πρόβλημα όμως των γκρίζων ζωνών, της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, γίνεται από τον τουρκικό στρατό και την τουρκική κυβέρνηση. Έχουμε -εκτός από τις γκρίζες ζώνες- μη αναγνώριση της ΑΟΖ ενώ βάζουν θέμα και για το Καστελόριζο. Έχουμε παραβίαση του εναέριου χώρου, των χωρικών υδάτων επίσης στο Αιγαίο, συνεχείς παραβιάσεις. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα αυτά τα χρόνια, στον ελληνικό λαό. Μην κοιτάτε που τώρα δεν οξύνονται επειδή είναι προεκλογική περίοδος ή κάποιες μέρες έχουμε ησυχάσει. Αλλά είναι υπαρκτά και είμαστε στο ΝΑΤΟ, δεν είμαστε εκτός ΝΑΤΟ για να περιγράψουμε μια κατάσταση φοβερή και τρομερή… Άλλωστε εμείς πιστεύουμε ακράδαντα και πρέπει και ο ελληνικός λαός, όπως κι όλοι οι λαοί πρέπει να το πιστέψουν ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα να διαλέξει το δρόμο της ανάπτυξης, της εξέλιξης, της συμμετοχής, με ποιες συμμαχίες θα πάει και ποιες θα αφήσει πίσω.


Είναι κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παραβιάσει αυτό το πρωταρχικό ζήτημα, που είναι θέση του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να σου πει ο άλλος «θα επέμβω γιατί δεν μ’ αρέσεις, επειδή έκανες έξοδο». Χώρια που μπορώ να σας θυμίσω τώρα ότι ο Κων. Καραμανλής -όχι ο νεότερος, ο παλιότερος - έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Θυμόσαστε τότε, για να τη ξαναβάλει βεβαίως μετά και ο ίδιος και ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια, ενώ θα μπορούσε να φύγει, γιατί έκανε τότε αυτό το έγκλημα ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στο λαό μας, ενάντια στον κυπριακό λαό. Άρα λοιπόν όλα αυτά δεν μπορούν να είναι μνήμες που θα τις βάλουμε στα συρτάρια, θα τις ξεχάσουμε, γιατί αυτά συμβαίνουν σήμερα. Και όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε μέσα σ’ αυτό το κουβάρι, μέσα σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς, δολοφονικούς για τους λαούς, οργανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας και του λαού μας, των παιδιών μας, σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κατά τη γνώμη μας, δεν αποκλείεται. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη πολλούς τοπικούς, περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους εμμέσως ή αμέσως συμμετέχουμε και με στρατεύματα και με οπλισμό ή έστω μέσω των βάσεων που χρησιμοποιούν για εκεί και αυξάνουν δραματικά, οι κίνδυνοι να την πληρώσει η Ελλάδα.


Τέτοιο παράδειγμα είναι οι τζιχαντιστές, η δράση τους και όλη αυτή η ιστορία ενάντια σε αυτούς, που βεβαίως είναι εγκληματικές οργανώσεις. Αυτοί που τους εξόπλισαν, αυτοί που τους εκπαίδευσαν, ήταν οι Αμερικανοί, ήταν δυνάμεις μέσα από το ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια, για να τους χρησιμοποιήσουν, τώρα -επειδή αυτοί στράφηκαν ενάντιά τους για τα δικά τους συμφέροντα εκεί. Έρχονται τώρα και λένε «θα πάει η Ελλάδα, θα πάνε άλλες χώρες να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές», χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα μας, για το λαό μας, κυρίως».




onalert

Τρόμος των ΗΠΑ για ρωσικό υποβρύχιο...

sub drone
Τα υποβρύχια drones με πυρηνικά (UUV) που ετοιμάζεται να στείλει η Ρωσία στις ακτές των ΗΠΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν αμερικανικά λιμάνια, όπου αγκυροβολούν τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ, όπως τα Kings Bay, Ga., και Puget Sound στην Ουάσιγκτον. Το Πεντάγωνο έχει δώσει την κωδική ονομασία "Kanyon" στο πρόγραμμα των Ρώσων, ενώ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Τα drone θα είναι εξοπλισμένα με πυρηνικούς πυραύλους μεγατόνων, ικανούς να εξαφανίσουν από τον χάρτη ολόκληρες αμερικανικές μητροπόλεις, λιμάνια και ακτές, αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχους, σημειώνοντας ότι η κατασκευή των συγκεκριμένων όπλων έχει προχωρήσει αρκετά.






voice news

Ακόμα και οι Ουκρανοί φώναζαν "ζήτω ο Πούτιν"…

poutin omilia

Εξερχόμενον το πλήθος από το γήπεδον «Δυναμό» του Κιέβου, που φέρει το όνομα του Β.Β. Λομπανόφσκυϊ, πλήθος θεατών εκραύγαζεν: «Ζήτω ο Πούτιν!», γεγονός που επροκάλεσεν αναστάτωσιν και σάστισιν στις τάξεις των Ουκρανών πατριωτών.
Μετά το επεισόδιον μερικά δραστήρια άτομα με επικεφαλής τον γνωστόν σκανδα-λώδην «δημοσιογράφον» Αντρέι Τζυνσέι, άρχισαν την αναζήτησιν των ατόμων, τα οποία έβγαζαν αυτές τις εξαιρετικώς προκλητικές σήμερον στο Κίεβον κραυγές. Όταν οι προσπάθειές αναζητήσεως των ατόμων, τα οποία εζητωκραύγαζαν υπέρ του Πούτιν, απέβησαν άκαρπες, οι πατριώτες έρριξαν την ευθύνην σε κάποιους άγνωστους «κρυ-φούς σχισματικούς», οι οποίοι δήθεν πλημμύρισαν την πρωτεύουσαν της Ουκρανίας.
Στην πραγματικότηταν δεν είναι δύσκολον να μαντεύση κανείς, ποιος εκραύγα-ζεν «Ζήτω ο Πούτιν», έξω από γήπεδον. Αρκεί να θυμηθή τα τελευταία επεισόδια στο Κίεβον και το Λβωφ, για να καθορίση ποιανού το όνομα προκαλεί στους φανατικούς Ουκρανούς δριμύ, θηριώδες μίσος.
Με την ευκαιρίαν, ο αγώνας ετελείωσεν ο:1 υπέρ της πολωνικής ομάδος «Λέχια».
Kωστας Μαυρόπουλος



voice news

Άρχισε ο πόλεμος! Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία, ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας...

Πολεμικά πλοία Ουκρανίας, ΗΠΑ, Τουρκίας και Ρουμανίας υλοποίησαν ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία Sea Breeze-2015, στην Μαύρη Θάλασσα, σύμωνα με δημοσίευμα. "Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 η τακτική ομάδα των πολεμικών πλοίων από την Ουκρανία, τις ΗΠΑ, την Ρουμανία και την Τουρκία διεξήγαγαν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση διεθνών ναυτικών επιχειρήσεων στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, εκτελέσθηκαν αποστολές συνοδείας, αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής, ανθυποβρυχιακού πολέμου", αναφέρει η ανακοίνωση.
Στις διεθνείς ασκήσεις με την επωνυμία «Sea Breeze 2015», συμμετείχαν περίπου 2.500 στρατιώτες από την Ουκρανία, τις ΗΠΑ, την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Σουηδία, την Ρουμανία, την Μολδαβία και την Τουρκία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σημείωσε ότι ο κύριος στόχος των ναυτικών ασκήσεων για την πολυεθνική επιχείρηση ήταν η εξασφάλιση της περιοχής της κρίσης.



voice news

ΛΑ.Ε: Θέλουμε κοινή δράση με το ΚΚΕ

lafazanis
 Πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε, πίστευαν πως θα είχαν μια καλή αντιμετώπιση από το ΚΚΕ, αλλά όπως λένε συμβαίνει το αντίθετο. Με ανακοίνωσή του το κόμμα τονίζει “ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τα δημοσιογραφικά όργανα του κόμματος και οι εκπρόσωποί του στην τηλεόραση συγκεντρώνουν σχεδόν όλη την πολεμική τους στη Λαϊκή Ενότητα, όχι σπάνια με εκφράσεις που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς”. Επίσης αναφέρει πως  “από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι επιδιώκει την κοινή δράση με το ΚΚΕ, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, μιας και η ηγεσία του απέκλειε και αποκλείει την πολιτική συνεργασία με οποιαδήποτε άλλη, αριστερή πολιτική δύναμη”. Τονίζει στο τέλος “Δεν ωφελεί την ηγεσία του ΚΚΕ να αναζητά φαντάσματα και να συκοφαντεί τη Λαϊκή Ενότητα ως «ανάχωμα» του συστήματος απέναντί της. Τα «αναχώματα» που εμποδίζουν τον κόσμο να τους εμπιστευτεί τα έφτιαξαν οι ίδιοι, αρνούμενοι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για το σήμερα. Δεν διστάζουν μάλιστα να τροφοδοτούν την υστερική τρομοκρατία των συστημικών δυνάμεων για την προοπτική εξόδου από το ευρώ, την οποία απορρίπτουν. Γι αυτό ακριβώς δεν ενοχλούν τα κέντρα εξουσίας, τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να τους αναγνωρίζουν συνέπεια και σοβαρότητα”.






voicenews

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Η Ελλάδα Σκλαβώθηκε (εκ νέου) στους Δανειστές… Παράδοση Υπουργείων…

Παράδοση όλων των υπουργείων στους δανειστές!

Για να εφαρμοστεί το Μνημόνιο χωρίς γκρίνιες και παρεκκλίσεις! Πανίσχυροι γενικοί γραμματείς θα αποφασίζουν και θα διατάσσουν! Με πενταετή θητεία, κατά μοντέλο Θεοχάρη. Διακοσμητικά πρόσωπα οι έχοντες χαρτοφυλάκια
Ο Χάρης Θεοχάρης επιστρέφει! Ο ίδιος βέβαια στην παρούσα φάση φιλοδοξεί να διαβεί για δεύτερη φορά την είσοδο της Βουλής με το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη την ερχόμενη Κυριακή, αλλά το «πνεύμα» του ετοιμάζεται να απλωθεί λίαν συντόμως σε ολόκληρο τον κρατικό τομέα…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μία από τις «κρυφές συμφωνίες» της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές προβλέπει, συγκεκριμένα, την εκτεταμένη εφαρμογή του μοντέλου Θεοχάρη σε όλες τις θέσεις-κλειδιά της κυβερνητικής μηχανής για την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ