Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ελληνοτουρκικά 21.03.2020 - 09:08 Ενημερώθηκε στις: 21.03.2020 - 09:32 Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ηλεκτρονικός ''πόλεμος'' στον Έβρο από την Τουρκία - Περίεργες κινήσεις του Oruc Reis - Xάρτης

Δεν αντέχουν την ελληνική αντίσταση στον Έβρο οι Τούρκοι. Οι Δυνάμεις Ασφαλείας έχουν ταπεινώσει την Άγκυρα, με τις ΕΔ, τα ΜΑΤ & τα ΕΚΑΜ να κάνουν μία εξαιρετική δουλειά στα σύνορα. 

Θέμα χρόνου να διαλύσει τις ΤΕΔ ο κορωνοϊός: Έρχεται ραγδαία διασπορά του ιού στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Εικόνες-σοκ στην Τουρκία. Οι ''γείτονες'' δεν βάζουν μυαλό όπως φαίνεται και με μαθηματική ακρίβεια σε λίγες ημέρες ο ιός θα απλωθεί σε εκαταμμύρια πολίτες.  

Η ΜΑΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ…



ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ
Ο θάνατος του Kobe Bryant, ο αριθμός 33, η εμμονή του Bill Gates με κάποια επιδημία (ηθελημένη) που μπορεί να αφανίσει εκατομμύρια ανθρώπων….

Απαγορευση κυκλοφοριας στην Γερμανια ..




Απαγορευση κυκλοφοριας στην Γερμανια ..

Λοιπόν ρεμαλια….




Λοιπόν ρεμαλια….


Κορωνοϊός: Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης από το υπουργείο Υγείας



Σε πόση ώρα αδρανοποιείται ο κορωνοϊός από τις επιφάνειες μετά την χρήση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων;
Χρησιμοποιούμε την χλωρίνη με χλιαρό ή κρύο νερό για να απολυμάνουμε τις επιφάνειες; Απαντήσεις σε αυτά τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινής μάχης των πολιτών κατά της διασποράς του κορωνοϊού περιέχει η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τα «Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2», που στάλθηκε στις Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας όλων των περιφερειών της χώρας.

Μέτρα για κορονοϊό: Όλη ΠΝΠ για επίδομα 800 ευρώ, άδειες ειδικού σκοπού και επιχειρήσεις




Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα νέα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Με ισχύ από την Παρασκευή 20 Μαρτίου δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ με τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

ΕΟΦ: μόνο με συνταγή η χορήγηση Plaquenil



Χορήγηση του φαρμάκου Plaquenil, μόνο με συνταγή φυλασσόμενη επί διετία, όπως ακριβώς έχει γίνει για τα αντιιικά φάρμακα, αποφάσισε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά την τεράστια ζήτηση που καταγράφεται στα φαρμακεία της χώρας τα τελευταία 24ωρα για ένα έως πρότινος φάρμακο με πολύ μικρή κυκλοφορία στην ελληνική αγορά.

Ποιες ηλικίες χτυπάει ο κοροναϊός – Ο χάρτης των κρουσμάτων στη χώρα


Την έκθεση που παρουσιάζονται συνολικά τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από το κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ
Ποιες ηλικίες χτυπάει ο κοροναϊός – Ο χάρτης των κρουσμάτων στη χώρα | in.gr

Την ακτινογραφία της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μπορεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και σε ορισμένες περιπτώσεις να καταλήγουν, ωστόσο τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 40 – 64. Κάτι που σημαίνει ότι ο κοροναϊός δεν χαρίζεται σε κανέναν και κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος.

Κοροναϊός : Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά – Δείτε τη βεβαίωση


Ποιοι εξαιρούνται
Κοροναϊός : Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά – Δείτε τη βεβαίωση | in.gr

Νέα δεδομένα προέκυψαν στη μετάβαση στα νησιά, καθώς λόγω του κοροναϊού θα μπορούν να ταξιδεύουν μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοί τους.
Έτσι, από τα ξημερώματα λειτουργεί ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Taxisnet, μέσω της οποίας όσοι μένουν σε νησιά μπορούν να συμπληρώσουν τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Σεισμός στην Πάργα : Άρχισε η καταγραφή των ζημιών – Μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα κοροναϊού


Από την Περιφέρεια ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι ακατάλληλα ότι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ δόθηκαν οδηγίες και θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα προσβολής από τον κοροναϊό.
Σεισμός στην Πάργα : Άρχισε η καταγραφή των ζημιών – Μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα κοροναϊού | in.gr

Τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώση αντικειμένων μέσα στα σπίτια τους, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο.

Κοροναϊός : Λουκέτο σήμερα και στις λαϊκές


Επιπλέον, πολλές αλλαγές θα έρθουν από τη Δευτέρα στις λαϊκές
Κοροναϊός : Λουκέτο σήμερα και στις λαϊκές | in.gr

Κλειστές θα είναι σήμερα, Σάββατο, οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.
Επιπλέον, πολλές αλλαγές θα έρθουν από τη Δευτέρα στις λαϊκές.

Κοροναϊός : Κλαίγοντας επέστρεψαν έλληνες του εξωτερικού


Με δάκρυα στα μάτια επαναπατρίστηκαν 400 Ελληνες από το Λονδίνο, λίγο πριν απαγορευθούν οι πτήσεις από και προς τη χώρα.
Κοροναϊός : Κλαίγοντας επέστρεψαν έλληνες του εξωτερικού | in.gr

Με δάκρυα στα μάτια επαναπατρίστηκαν 400 Ελληνες από το Λονδίνο, λίγο πριν απαγορευθούν οι πτήσεις από και προς τη χώρα.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμανε συναγερμός προκειμένου να ελεγχθούν οι Ελληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Πάνω από 1 εκατ. μάσκες για τον κοροναϊό έδωσε η Κίνα στην Ελλάδα


Επιπλέον ιατρικές προμήθειες, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις έφτασαν με την ίδια πτήση και παραδόθηκαν επίσης στην ελληνική κυβέρνηση
Πάνω από 1 εκατ. μάσκες για τον κοροναϊό έδωσε η Κίνα στην Ελλάδα | in.gr

Πάνω από 1 εκ. προστατευτικές μάσκες και άλλα ιατρικά είδη παραδόθηκαν από την Κινεζική κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Η αποστολή με ιατρικές προμήθειες που παρείχε η κινεζική κυβέρνηση προς την Ελλάδα, κατόπιν επείγοντος αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο το πρωί, με πτήση της Air China CA 863. Η βοήθεια, βάρους περίπου 8 τόνων, περιλαμβάνει 550.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

Η Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zhang Qiyue, παρέδωσε τις ιατρικές προμήθειες εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν παρόντες στην εκδήλωση παραλαβής της βοήθειας.
 
Η Πρέσβης Zhang τόνισε ότι η περισυλλογή και η μεταφορά αυτών των ιατρικών προμηθειών έγινε μέσα σε 8 ημέρες, σε μια περίοδο μάλιστα που η Κίνα εξακολουθούσε να υφίσταται τεράστιες πιέσεις από τον περιορισμό της επιδημίας και η διαθεσιμότητα ιατρικών υλικών εξακολουθούσε να είναι ελλιπής.
Επιπλέον ιατρικές προμήθειες, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις έφτασαν με την ίδια πτήση και παραδόθηκαν επίσης στην ελληνική κυβέρνηση.
Η Πρέσβης Zhang αναφέρθηκε στα λόγια του Αριστοτέλη: «Τι είναι φίλος; Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», λέγοντας ότι «οι δύσκολες στιγμές αποκαλύπτουν τους αληθινούς φίλους» και ότι «η Κίνα και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στον αγώνα κατά του Covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και φιλία μεταξύ των δύο λαών».
 
Ευχαρίστησε και πάλι την ελληνική κυβέρνηση για την ισχυρή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας κατά του Covid-19, όπως αποδεικνύουν οι επιστολές του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.
Η Πρέσβης Zhang συνεχάρη επίσης την ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε, χαρακτηρίζοντάς τα ως «έγκαιρα και δυναμικά».
Πρόσθεσε επίσης ότι «οι κινεζικές επιχειρήσεις όπως η Cosco Shipping, η State Grid, η Bank of China, η ICBC, η Huawei, για να αναφέρουμε μερικές μόνο, έχουν συμβάλει με τον δικό τους τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Περισσότερες δωρεές καταφθάνουν. Και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους φίλους μας στην Ελλάδα».
«Με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί», κατέληξε η Πρέσβης Zhang.


in.gr

Αρθρο – φωτιά για τον κοροναϊό: «Είναι το μεγαλύτερο φιάσκο του αιώνα;»


Ο καθηγητής του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, κάνει λόγο για αναξιόπιστα στοιχεία για τον κοροναϊό που έχουν οδηγήσει στο lock-down
Αρθρο – φωτιά για τον κοροναϊό: «Είναι το μεγαλύτερο φιάσκο του αιώνα;» | in.gr
Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο, που βλέπει με διαφορετική ματιά την κρίση του κοροναϊού και αναρωτιέται αν πρόκειται για το φιάσκο του αιώνα τα όσα συμβαίνουν σήμερα, έγραψε ο ο καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Stanford,  Γιάννης Ιωαννίδης.