Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο – Η Τουκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο



Λήφθηκε ήδη απόφαση να σταλεί ναυτική αρμάδα στην Κύπρο η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τουρκική «Ασπίδα της Μεσογείου».
Η ΕΥΠ ενημέρωσε ότι σε επίπεδο στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας η απόφαση έχει προαποφασιστεί εδώ και μήνες.
Η Άγκυρα θα κλιμακώσει τις πιέσεις της στην περιοχή, αποστέλλοντας πλατφόρμα για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η πλατφόρμα εξόρυξης θα αποσταλεί στο οικόπεδο 6 προς τα τέλη του Ιουνίου, προκειμένου να «κατοχυρώσει» στην πράξη τις παράνομες διεκδικήσεις της.

Εθνική Μειοδοσία: Ο Μητσοτάκης είπε σε Τούρκους, Βαλκάνιους και ΗΠΑ ότι «δεν είμαστε δύναμη σταθερότητας» (βίντεο)

Εθνική Μειοδοσία: Ο Μητσοτάκης είπε σε Τούρκους, Βαλκάνιους και ΗΠΑ ότι «δεν είμαστε δύναμη σταθερότητας» (βίντεο)

Δεν είναι όμως μόνο η Τουρκία το πρόβλημα σήμερα. Έχουμε τα Βαλκάνια τα οποία είναι στη μεγαλύτερη αστάθεια που έχουμε δει τα τελευταία 20 χρόνια. Η Ελλάδα δεν αισθάνομαι ότι είναι σήμερα παρούσα στα Βαλκάνια, όπως ήταν παρούσα στο παρελθόν. [Η Ελλάδα] Δεν είναι μια δύναμη σταθερότητας που θα μπορεί με κάποιον τρόπο να εκτονώσει εντάσεις σε μια ταραγμένη περιοχή».

Λάθος συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: Δεν πέθανε ο Φίλιππος της Ελισάβετ



Ως «παραπλανητικά» χαρακτηρίζονται από τον βασιλικό συντάκτη του BBC, τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα υγείας του Έλληνα συζύγου της Ελισάβετ, Φιλίππου που οδήγησαν στον θάνατό του.
Η είδηση έκανε τον γύρο του πλανήτη σε σύντομο χρονικό διάστημα κυρίως λόγω της έκτακτης σύσκεψης του προσωπικού αλλά και των μελών της οικογενείας του παλατιού του Μπάκιγχαμ η οποία προκάλεσε εντύπωση.

Αποκόπτουν την Κρήτη από τον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό…


Αποκόπτουν την Κρήτη από τον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό…
Μια σημαντική αλλά ταυτόχρονα ανησυχητική πληροφορία περιέχει στο υστερόγραφό του σημερινό άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, στον ιστοχώρο του Μιχάλη Ιγνατίου και αφορά στην όλη συζήτηση για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις επιλέγουν να αγνοούν, επιλέγοντας να συζητούν αποκλειστικά για «υφαλοκρηπίδα».

Μπροστά στον εχθρό

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος
Μια νέα καινοφανής πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον μετά τη χθεσινή πανηγυρική επιβεβαίωση κορυφής της νέας ανιστόρητης πλην, πλέον, δεδομένης συμμαχίας Τουρκίας – Ρωσίας μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, σε συνδυασμό με την επίσης χθεσινή έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας εις βάρος της Κύπρου, την ώρα που οι έρευνες για φυσικούς πόρους στο Οικόπεδο 6 είναι σχεδόν έτοιμες να ξεκινήσουν – κι όλα αυτά, ενώ έχουν προηγηθεί όλα τα γνωστά της Αγκυρας εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Πολεμικός συναγερμός στην Κύπρο: Εκτακτη σύγκληση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Εθνικής Φρουράς – Βόμβες από Κοτζιά: «Δύο χώρες κάνουν πλάτες στην Τουρκία εναντίον μας»




Πολεμικός συναγερμός στην Κύπρο καθώς υπήρξε έκτακτη σύγκληση «του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου της 
Εθνικής Φρουράς χτες με τις τουρκικές απειλές να κορυφώνονται. Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017. Το ΑΣΣ εξέτασε διάφορα θέματα μείζονος στρατιωτικής σημασίας.

Ταυτόχρονα, η Κυπριακή Δημοκρατία απέρριψε με δηλώσεις του Μονίμου Αντιπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη Κ. Κορνηλίου αλλά και με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ν. Χριστοδουλίδη το casus belli της Τουρκίας εναντίον των ξένων εταίρων και της Λευκωσίας για το Οικόπεδο 6, φρόντισε και εμπράκτως να στείλει το μήνυμα ότι ο σχεδιασμός της συνεχίζεται κανονικά.

Διαψεύδονται οι φήμες θανάτου στο Μπάκιγχαμ! Έκτακτη συνάντηση με το προσωπικό




Κάμερες και δημοσιογράφοι έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου επικρατεί…
συναγερμός τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση πως από το βράδυ της Τετάρτης (03.05.2017) η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε να συγκεντρωθούν στη βασιλική κατοικία οι εργαζόμενοί της από όλη τη χώρα!

Τουρκία – Ελλάδα: Προκλήσεις για Αιγαίο και Κύπρο – Έρχεται κρίση…


Ακόμη και για πληροφορίες για θερμό επεισόδιο έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ η Τουρκία με ασκήσεις και έρευνες μοιάζει να βάζει… σφήνες μεταξύ  και . Η  φαίνεται αποφασισμένη να συντηρήσει μια ένταση και μάλιστα με διαρκώς κλιμακούμενο ρυθμό.