Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ!!!ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ!!!



  
Σε φιλοπολεμικό ντελίριο έχουν αναδυθεί τουρκικά ΜΜΕ με επίκεντρο προκλητικά διεκδικούμενες περιοχές μεταξύ της ελληνικής νήσο Κω και των τουρκικών ακτών, καθώς και της Χίου με το Γαιδουρονήσι και των απέναντι τουρκικών ακτών.
 Λαδί κυριολεκτικά στην φωτιά ρίχνουν οι αλλεπάλληλοι χάρτες που προβάλλονται από τον τουρκικό τύπο, και οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να δείχνουν ακόμα και την νήσο Ζουράφα στο βόρειο Αιγαίο, που βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης και γύρω από την οποία έχουν σημειωθεί κατά καιρούς διάφορα επεισόδια με τους Τούρκους, υπό τουρκική κυριαρχία, με μια τουρκική σημαία.

Επίκεντρο της τουρκικής επιθετικότητας είναι και το Φαρμακονήσι, το οποίο αν και ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων τα οποία δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία, θεωρείται τουρκικό έδαφος και ότι ανήκει στη νομαρχία του Αϊδινίου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές απόψεις όπως τις προβάλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η κατάσταση άρχισε να… «εκτραχύνεται» από το 2004 όταν οι Έλληνες άρχισαν συστηματικά να εποικίζουν τα τουρκικά νησιά στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα στάτους κβο, το οποίο όμως είναι για τους Τούρκους παράνομο και τώρα ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η νομιμότητα με την αποκατάσταση της τουρκικής κυριαρχίας στα νησιά αυτά.
 Δημοσιεύματα με άκρως προκλητικούς και ανθελληνικούς τίτλους, όπως αυτό της ισλαμικής Yeni Çağ, ότι οι Έλληνες «εισβολείς» έχουν καταλάβει τουρκικά νησιά, έρχονται στην δημοσιότητα με όλο το φιλοπόλεμο κλίμα που δημιουργούν.

Τα ερωτήματα που εγείρονται σε όλη αυτή τη κατάσταση είναι πάρα πολλά και κυρίως γιατί η Άγκυρα διάλεξε αυτή την δεδομένη στιγμή και ενώ στο υπογάστριο έχει πολλά προβλήματα με την Συρία, να προκαλεί αυτή την ανθελληνική υστερία.

Η εξήγηση ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση μέχρι ενός σημείου μπορεί να γίνει δεκτή, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιουργείται δείχνει πως υπάρχει κάποιο σχέδιο εντεταλμένο για πλήγματα προς τα δυτικά σαν εξισορρόπηση των πληγμάτων από τα ανατολικά.

Να μην ξεχνάμε αλώστε ότι στις ΗΠΑ ο Ερντογάν μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε μυστική συνάντηση με τους κυρίους Κίσινγκερ και Ρότσιλντ γνωστούς … «φιλέλληνες»!

Να θυμηθούμε τι έλεγαν προφητικά οι Άγιοι Γέροντες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr







volcano

Τι κρύβει η Λωζάνη και η χλιαρή αμερικανική αντίδραση; Ανάλυση απάντηση

erdogan_biden


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η χλιαρή θέση των ΗΠΑ στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου γεννά πολλά ερωτηματικά. Για να κατανοήσουμε το σήμερα θα πρέπει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο χθες.
Την εποχή που ο Πρόεδρος Τζώρτζ Μπους σχεδίαζε την επέμβαση στο Ιράκ, ένας Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε  στον δημοσιογράφο Τζενγκιζ Τζαντάρ  ότι οι ΗΠΑ μέσα σ΄ ένα χρόνο  θα επέμβουν στο Ιράκ. Τότε, όμως, δεν θα είναι πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Πραγματικός μάντης ο άνθρωπος! Όντως, διαλύθηκε ο συνασπισμός της Κυβέρνησης Ετζεβί –Ερμπακάν και το πουλέν του ισλαμιστή ηγέτη  ,ο Ερντογάν,  ίδρυσε το δικό του κόμμα ,το ΑΚΡ. Βέβαια, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίδρυσης του κόμματος, ο αρχηγός εκλήθη στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε με το μετάλλιο “θάρρους” από εβραϊκά σωματεία.
Το Κόμμα του Ερντογάν κατέλαβε την εξουσία το 2002. Παρά τις προσπάθειες του Ερντογάν η τουρκική Βουλή δεν ενέκρινε το υπόμνημα της 1ης Μαρτίου 2003 και δεν πρόσφερε την βοήθεια που πιθανόν είχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός στον αμερικανό Πρόεδρο.
Οι ΗΠΑ επέρριψαν την ευθύνη στους Στρατηγούς , τους οποίους τιμώρησαν με τον διασυρμό στις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλα. Ο Ερντογάν παρέμεινε αλώβητος και συνέχισε να στηρίζεται από την Ουάσιγκτον, σε βαθμό μάλιστα να ανακηρυχθεί συμπρόεδρος του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, με το οποίο θα άλλαζαν σύνορα 22 χώρες.
Έκτοτε η Άγκυρα μετείχε σε όλες τις ανατροπές καθεστώτων και ηγετών στη Λιβύη, στο Ιράκ και στη Συρία.  Πιστός στις υποδείξεις και στις εντολές άνωθεν ο Ερντογάν υποστήριξε έμπρακτα τους τρομοκράτες του ISIS. Ενήργησε προφανώς με το όραμα να γίνει ο μεγάλος ηγέτης της Μέσης Ανατολής. Κάτι που του γύρισε μπούμερανγκ, γιατί έχασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του Αραβο-Μουσουλμανικού κόσμου.
Τώρα στενεύει ο κλοιός γύρω του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.  Με την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και την οιονεί συνεργασία Μόσχας-Ουάσιγκτον η Άγκυρα έχασε το προβάδισμα και τη θέση ισχύος που κατείχε.
Σήμερα φαίνεται αναβαθμισμένος  ο ρόλος της Ρωσίας και του Ιράν. Η Τεχεράνη, μάλιστα, πριν λίγες μέρες  χαρακτήρισε εχθρό της την Σαουδική Αραβία και αντίπαλο της την Τουρκία.
Οι σχέσεις της Άγκυρας με όλους τους γείτονες είναι πολύ χειρότερη από πριν. Η αγορά της Μέσης Ανατολής έκλεισε. Το μεθοριακό εμπόριο και λαθρεμπόριο που χρηματοδοτούσε τους νοτιοανατολικούς νομούς κατέρρευσε. Η Αίγυπτος σταμάτησε ακόμα και τα δρομολόγια Ro-Ro  προκαλώντας δεύτερο πλήγμα μετά το ρωσικό εμπάργκο στον Τουρισμό. Η οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι πτυχιούχοι είναι άνεργοι.
Προφανώς η Τουρκία και οι ΗΠΑ οδηγούνται σε μια νέα συμφωνία. Η Αμερική δεν θέλει με κανέναν τρόπο πόλεμο μεταξύ Τούρκων  και Κούρδων. Για αυτό θα επιτρέψει στην Άγκυρα να σχηματίσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα της με τη Συρία, υπό την προϋπόθεση να σταματήσει να πολεμάει τους Κούρδους του PYD. Φυσικά δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει και την ένωση των κουρδικών καντονιών του Ιράκ και της Συρίας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ερντογάν μιλώντας στους κοινοτάρχες, ένα καθαρά δικό του κοινό, θυμήθηκε να επιτεθεί στους Κεμαλιστές μέσω της Συνθήκης της Λωζάννης.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό έγινε αυτοβούλως ή όχι. Αν δηλαδή στη συμφωνία με τις ΗΠΑ ζήτησε και άλλα ανταλλάγματα. Η Αμερική, όπως είναι γνωστό δεν υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης και άρα δεν δεσμεύεται από τις διατάξεις της. Επίσης, πολλές φορές εκφράστηκαν απόψεις για τη Συνθήκη από επίσημα χείλη, ότι είναι παρωχημένη και ότι πρέπει να αναθεωρηθεί .
Στόχος των ΗΠΑ δεν είναι μόνο η διχοτόμηση του Αιγαίου. Αυτό σίγουρα θα το εξασφαλίσει και με τη συναίνεση “δυστυχώς” των Αθηνών.  Επιδίωξη της είναι η ελαστικοποίηση των διατάξεων της Συνθήκης του Μοντρέ για την διέλευση των αμερικανικών πολεμικών στην Μαύρη Θάλασσα.  Για αυτό άλλωστε θέλει να δημιουργήσει Βάση στην Τραπεζούντα και τη διάνοιξη  ενός τρίτου Βοσπόρου που δεν θα δεσμεύεται από το Μοντρέ. Ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς συμφώνησαν οι δυο “σύμμαχοι” μας.




militaire.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ! Στις 8 Οκτωβρίου 2016…


%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83
Αυτή θα είναι η ημερομηνία που θα ξεκινήσει (;) ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

ΕΙΚΟΝΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δακρύζει λίγες ώρες πριν την πρόθεση του Ερντογάν να αναθεωρήσει την συνθήκη της Λωζάνης


Εκτός από την τρέχουσα επικαιρότητα υπάρχει και η επικαιρότητα του Ουρανού.
Πολλές φορές η δεύτερη προηγείται της πρώτης.
29 Σεπτεμβρίου το πρωί δέχτηκα στο κινητό μου ένα τηλεφώνημα..
Φυσικά υπάρχουν και τα τηλέφωνα που σήμερα καταγράφουν τα πάντα για να μπορέσω και εγώ να καταθέσω τα παρακάτω διότι περισσότερες λεπτομέρειες είναι στην διακριτική ευχέρεια των αυτοπτών μαρτύρων να τις καταθέσουν προσωπικά.
Σαν γεγονός –συγκυρία καταθέτουμε προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ τα παρακάτω και με την σύμφωνη γνώμη αυτού που μας τα περιέγραψε.
-Κώστα μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το γεγονός που έζησα χθες σαν μάρτυρας μέσα σε Εκκλησία αφιερωμένη στην μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ;
Ο γνωστός μου θεωρεί ότι έχοντας μια καθημερινή γνώση της γεωπολιτικής επικαιρότητας θα μπορούσα να του δώσω πειστικές εξηγήσεις γιατί συνέβη το παρακάτω θαυμαστό γεγονός όπως μου το περιέγραψε.
-ήταν χθες το μεσημέρι στις 1: 30 όταν επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που κατά αγαθή συγκυρία ήταν και οι δυο ψαλτάδες.
-την στιγμή που ασπαζόταν την εικόνα του ΑΓΙΟΥ διαπίστωσαν στην αρχή εφίδρωση της, μη δίνοντας καμιά περαιτέρω σημασία στο έκτακτο αυτό γεγονός .
-κοντοστάθηκαν όμως και την παρατήρησαν με προσοχή για να δουν αν απλώς τους φάνηκε.
-και τι είδαν ;
-από τους οφθαλμούς του ΑΓΙΟΥ στην Εικόνα κατρακυλούσε ως χείμαρρος υγρό.
-θορυβήθηκαν και με κάλεσαν να το δω ιδίοις όμμασι.
-Το έκτακτο αυτό γεγονός κράτησε λίγη ώρα.
-συγκλονισμένοι όλοι μας κάναμε την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ μιας και οι αξιωματικοί ήταν ψαλτάδες.
-πράγματι δεν έχω ζήσει τόση κατανυκτική ατμόσφαιρα σε παράκληση του ΑΓΙΟΥ λες και ήταν ο Ουρανός στην Γη.
-το έκτακτο γεγονός αυτό , Κώστα ἠ για καλό θα είναι ή για κάτι άλλο που έρχεται διότι συνέβη παρουσία αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.
-Μπορείς να μου πεις τι τρέχει στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες που μπορεί να δώσει μια εξήγηση σε αυτό που βιώσαμε;
Ότι και να μου ερχόταν στο μυαλό δεν μπορούσα να δώσω μια χειροπιαστή ερμηνεία για να εξηγήσω στον γνωστό μου αυτό που ήθελε. Περιορίστηκα σε γενικότητες και ταυτόχρονα ήμουν και εγώ συγκλονισμένος με αυτά που άκουσα.
ΑΥΤΑ το πρωί …της 29 Σεπτεμβρίου όπως μας περιεγράφει το έκτακτο γεγονός που συνέβη το μεσημέρι της 28 Σεπτεμβρίου.
Διότι σε λίγες ώρες η επικαιρότητα των γεωπολιτικών εξελίξεων άλλαξε άρδην.
¨ Μιλώντας εκείνη την ημέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».
Επίσης, μεταξύ άλλων υπαινίχθηκε πως αν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε πετύχει, τότε η Τουρκία θα είχε υποστεί συνέπειες ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών.
Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την πρώτη περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ σημειώνοντας ότι «ο λόγος ήταν εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για τη Συνθήκη. Εκείνη δεν μας φέρθηκαν δίκαια και τώρα πληρώνουμε το τίμημα». efsyn.gr/ national-pride.org/ 29 Σεπτεμβρίου 2016
Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα τον γνωστό μου για του δώσω τις εξηγήσεις που ήθελε και τον παρακάλεσα να μου ανάψει ένα κεράκι ενώπιον της Δακρυρροούσης εικόνας του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ διότι οι στιγμές που βιώνουμε όλοι μας είναι κρίσιμες και χρειάζεται στο απόλυτο η ομοψυχία Λαού και Στρατού για να περάσουμε την κρίση που δημιουργεί η απληστία των τούρκων , η οποία περιγράφεται συνοπτικά με τις δηλώσεις του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, που μίλησε στο STAR.
«Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή αν δημιουργηθεί κουρδικό κράτος. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης». pronews.gr/portal 4 Οκτωβρίου 2016.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση



hellasforce

«Κ Α Τ Α Σ Κ Ο Π Ο Ι»


«Κ Α Τ Α Σ Κ Ο Π Ο Ι» ΜΕΣΑ ΣΤΟ …ΣΑΛΟΝΙ ΜΑΣ! (Και όχι μόνο!)
1
(Η ΓΝΩΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ! ΕΝΩ Η …»ΚΑΝΑΠΕΔΙΤΙΔΑ» ΕΙΝΑΙ «ΘΑΝΑΤΟΣ»!) Δεν είναι σκοπός μας να σας φοβίσουμε, αλλά σε λίγο καιρό το (απλό) ‘router’ σας, θα διαβάζει τα …χείλη σας!
Ομολογουμένως, ο τίτλος θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι προάγει την τεχνοφοβία, όμως η επιλογή του είναι εσκεμμένη προκειμένου να τραβήξει την προσοχή σας. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα στην οποία ζούμε, όπου σχεδόν κάθε εσωτερικός χώρος στον οποίο κινούμαστε –και πολλοί από τους εξωτερικούς… – είναι μία «θάλασσα» ασύρματων δικτύων!
2
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ...ΔΟΛΙΟ "ΔΩΡΟ".  ΔΗΘΕΝ "ΑΘΩΟΣ" ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ 'ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ', ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ, ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΣΘΕΙΣ...
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ …ΔΟΛΙΟ «ΔΩΡΟ». ΔΗΘΕΝ «ΑΘΩΟΣ» ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ
‘ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ’, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ, ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΣΘΕΙΣ…
Ασύρματα δίκτυα, τα οποία επιτρέπουν το σύγχρονο τρόπο ζωής, με τα smartphones και τις δεκάδες έξυπνες δικτυωμένες συσκευές…
Αν έχετε στήσει κάποιο ασύρματο δίκτυο, τότε θα γνωρίζετε πως το σήμα και η στάθμη του, επηρεάζεται από τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο.
Οι διαφορετικές επιφάνειες ανακλούν, ή απορροφούν την ακτινοβολία του ‘Wi-Fi’ με διαφορετικό τρόπο. Και μη νομίζετε πως αυτό αφορά μόνο τους τοίχους, ή τα έπιπλα, αφού και το ανθρώπινο σώμα απορροφά, ή ανακλά συγκεκριμένες συχνότητες.
ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΔΩΡΟ" ΑΥΤΟ ΤΟ ...'ΠΟΥΛΑΚΙ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΤΕ! ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ 'ΜΑΤΙ' ΔΙΑΡΚΩΣ...
ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΔΩΡΟ» ΑΥΤΟ ΤΟ …’ΠΟΥΛΑΚΙ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΗΝ
ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΤΕ! ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ‘ΜΑΤΙ’ ΔΙΑΡΚΩΣ…
Ακριβώς αυτή την ιδιότητα έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν διάφορες ερευνητικές ομάδες, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα, από τον τρόπο που το ανθρώπινο σώμα αλλοιώνει το σήμα ‘Wi-Fi’ καθώς κινείται μέσα σε έναν χώρο, προκειμένου να δημιουργήσουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές….
Για παράδειγμα, σε πρόσφατη δημοσίευση μίας ερευνητικής ομάδας από το ‘Northwestern Polytechnical University’ της Κίνας, περιγράφεται ένα σύστημα που μπορεί να αναγνωρίσει με επιτυχία έναν άνθρωπο, καθώς …περνάει μέσα από μία πόρτα!!!
ΟΧΙ, ΟΧΙ! ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΞΥΛΙΝΟ (ΚΡΕΜΑΣΤΟ) 'ΣΠΙΤΑΚΙ', ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ...ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ...
ΟΧΙ, ΟΧΙ! ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ
ΞΥΛΙΝΟ (ΚΡΕΜΑΣΤΟ) ‘ΣΠΙΤΑΚΙ’, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ
ΚΑΠΟΙΟΝ …ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΝΕΑ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ…
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, το σύστημα είχε ποσοστό επιτυχίας αναγνωρίσεως μεταξύ δύο ανθρώπων της τάξεως του 95%, ενώ μεταξύ έξι ανθρώπων 89%.
6
Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε σύντομα να έχει εφαρμογή σε ένα έξυπνο σπίτι, όπου χωρίς την ανάγκη τοποθετήσεως έξτρα αισθητήρων, το ‘router’ σας θα μπορούσε να αναγνωρίζει, πότε …μπαίνετε στο σπίτι και να πραγματοποιήσει μια σειρά από εντολές, όπως να ανάψει τα φώτα, να ενεργοποιήσει τη θέρμανση ή τον κλιματισμό κ.ο.κ.
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΘΕ! ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 "ΑΘΩΟΙ" ΓΑΝΤΖΟΙ  ΣΑΣ ...ΒΛΕΠΟΥΝ!
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΘΕ! ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΣΑΣ,
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 «ΑΘΩΟΙ» ΓΑΝΤΖΟΙ
ΣΑΣ …ΒΛΕΠΟΥΝ!
Μία ανάλογη τεχνολογία είχε παρουσιάσει ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη διαφορά ότι το δικό τους σύστημα, δεν αναγνώριζε το σχήμα του σώματος, αλλά τον τρόπο βαδίσματος, με ποσοστό επιτυχίας 93% μεταξύ δύο ανθρώπων και 77% μεταξύ έξι ανθρώπων!
Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιεύσεις ερευνητών του MIT, αντίστοιχα συστήματα μπορούν να ξεχωρίσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο, πίσω από τοίχο, και να παρακολουθήσουν τους …παλμούς τους και την αναπνοή τους(!!!) με ακρίβεια της τάξεως του 99%.
Αν αυτά σας φαίνονται ιδιαίτερα προχωρημένα, τότε πού να ακούσετε, ότι το σήμα του ‘Wi-Fi’, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγνωρίσει κινήσεις με τεράστια ακρίβεια, όπως η καταγραφή των όσων πληκτρολογείτε, ή ακόμα και αυτών που λέτε από την κίνηση των χειλιών, με αντίστοιχα πειράματα να έχουν δείξει ακρίβεια 74% στην αναγνώριση ομιλίας, όταν τρεις άνθρωποι μιλάνε ταυτόχρονα…
8
Τώρα αν όλα αυτά σας τρομάζουν κι έχετε αρχίσει να φαντάζεστε δυστοπικές κοινωνίες, όπου η κυβέρνηση, μυστικές οργανώσεις, ή χάκερς’ χρησιμοποιούν τα ασύρματα δίκτυα για να καταγράψουν κάθε σας κίνηση, να αποσπούν τα μυστικά σας, κωδικούς, ή κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία, οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι τα εν λόγω συστήματα έχουν μεν υψηλή ακρίβεια, αλλά απαιτούν αυστηρά ελεγχόμενα περιβάλλοντα και πολύ εκπαίδευση για να λειτουργήσουν.
Οπότε, για την ώρα, «δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε», ενώ έχετε έτοιμο το σενάριο για ένα ‘sci-fi blockbuster’.(«IΩ.ΚΑΠ.»)[πηγή : gr.pcmag.com].




hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ! ΔΙΩΓΜΟΣ Π. ΠΑΪΣΙΟΥ!!!


agion-oros-7
Ἃγιον Ὂρος 3/10 (20/9 ἐκ. ἡμ.)
Ἁγίου μεγαλομάρτυρος Εὐσταθίου
–ΕΚΤΑΚΤΟ—
Ἡ κλιμάκωση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ διωγμοῦ κατὰ τῶν γνησίων, καὶ ὄχι «μισθωτῶν» ποιμένων, εἶναι γεγονός. Ἡ ὑπεράσπιση ἀπὸ ἕναν ὀρθόδοξο λεβίτη τοῦ αὐτονόητου -γιὰ ἄλλες ἐποχές- δηλαδὴ τῆς ἀκεραιότητος καὶ καθαρότητος τῆς ὀρθοδόξου πίστεως ἔναντι τῶν αἱρετικῶν, ψυχικὰ κολάσιμων, διδασκαλιῶν ὅσο καὶ ὁ, κατὰ τοὺς ἁγίους Πατέρες ὑποχρεωτικὸς, ἒλεγχος κατὰ τῶν διδασκόντων-συνευδοκούντων πρὸς αὐτές, σήμερα καθίσταται ΑΙΤΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥ. Ἡ ἄρνηση σιωπῆς, ἐν καιρῷ κηρυσσομένης αἱρέσεως, ἀπὸ ἐπαινετὴ κατήντησε ψεκτή, δεῖγμα «φανατισμοῦ» καὶ ἀπόδειξη μή «διακριτικῆς» καί «ἀγαπώσης» καρδίας.
Ἡ περίπτωση τοῦ γέροντος Ἀρχ. Παϊσίου, καθηγουμένου τῆς Ἱ.Μ. Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ, εἶναι σὲ ὅλους τοὺς ἀντιοικουμενιστὲς πιστοὺς γνωστή. Ἀντὶ λοιπὸν τοῦ ὀφειλομένου ἐπαίνου, ἡ Μητρόπολις Φλωρίνης ἐπροχώρησε τὴν Παρασκευὴ 30 Σεπτεμβρίου στὴν ἀπόφαση ἔκπτωσης τοῦ γέροντος ἐκ τῆς ἡγουμενικῆς θέσης καὶ τοῦ διεβιβάσθη νὰ ἐγκαταλείψη τὴν μονή. Ὅπως ἀκριβῶς ἔγινε καὶ στὶς περιπτώσεις τῶν Χιλανδαρινῶν πατέρων, τοῦ γέροντος Σάββα Λαυρεώτου καὶ τοῦ γέροντος Χερουβεὶμ τοῦ Ἱ.Κ. Ἁγ. Ἰωάννου Κουκουζέλη (Ἱ.Μ.Μ. Λαύρας), ἔτσι καὶ ἐδῶ ὁ ὁμολογιακὸς ἀγώνας στέφεται μὲ τὶς δάφνες τοῦ διωγμοῦ, κατὰ τὸ ρητὸν » ὁ θέλων εὐσεβῶς ζεῖν, διωχθήσεται».
Στὸ χῶρο αὐτοῦ τοῦ μικροῦ σημειώματος περιοριζόμαστε μόνο νὰ ποῦμε ὅτι ἡ Ἱ.Μ. Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ ὄχι ἁπλῶς ἐξωραΐσθη ἀλλὰ κυριολεκτικῶς ἐκ βάθρων ἐκτίσθη ὑπὸ τοῦ γέροντος Παϊσίου, μέσω εἰσφορῶν πιστῶν χριστιανῶν ἐχόντων εὐλάβεια πρὸς τὸ ἔργο καὶ τὴν ἀγωνιστικότητα τοῦ γέροντος. Αὐτὸς εἶναι καὶ ἕνας λόγος ποὺ δὲν τιμᾶ οὐδόλως τὶς ἀστυνομικὲς ἀρχές, οἱ ὁποῖες διὰ τῆς συνεχοῦς παρουσίας ἀσφαλιτῶν, κάθε ἄλλο παρὰ διακριτικῆς, ἔχουν διαμορφώσει ἕνα κλῖμα φόβου καὶ ἀπειλῆς ἔξωθεν τῆς μονῆς, τόσο γιὰ τοὺς προσερχομένους πιστοὺς ὅσο καὶ γιὰ τὸν γέροντα.
Ἐν τέλει ὁ διωγμὸς αὐτός, ὅπως καὶ τῶν ἁγιορειτῶν πατέρων δὲν συνιστᾶ τίποτε ἄλλο ἀπὸ τὴν ἔμπρακτη ἐφαρμογὴ τῆς παραγράφου 22 τοῦ ἐπαίσχυντου κειμένου τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης, αὐτοῦ περὶ τῶν σχέσεων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρὸς τοὺς αἱρετικούς, καὶ ἡ ὁποία ὁμιλεῖ περὶ καταδίκης τῶν «διασπαστῶν» τῆς Ἐκκλησίας ὑπὸ «ἀτόμων ἢ ὁμάδων». Ὁ γέροντας Ἀρχιμ. Παΐσιος διασπᾶ τὴν «ἑνότητα» καί «ἀγάπη» τῶν συμπορευομένων μετὰ τοῦ οἰκουμενιστικοῦ Φαναρίου.
Ἁγιορεῖτες Πατέρες.





hellasforce

Η ΑΡΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΟ ΣΑΛΠΑΡΕ… Αυτοί που θα αφαλοκόψουν την Τουρκιά


2
Σάλπαρε η Αρμάδα του Πολεμικού Ναυτικού φορτωμένη στα σπλάχνα των Αρματαγωγώντης ,την Επίλεκτη Ταξιαρχία των Πεζοναυτών που θα πραγματοποιήσουν την Απόβαση σε νησί του Βορείου Αιγαίου (ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016) και θα διαλύσει τα όνειρα του Τούρκου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού …Περί Απελευθέρωσης των νησιών απο την Τουρκία !
3
Σύμφωνα με το Σενάριο της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 που τροποποιήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα γεγονότα και στις Απειλές των Τούρκων που απειλούν να βγούνε στο Αιγαίο και να ελευθερώσουν τα νησιά από την Ελληνική Κατοχή !
4
Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016 » Σάλπαρε σήμερα η Πανίσχυρη Αρμάδα του ΠΝ που Σύμφωνα με το σενάριο της Ασκήσεως έχουμε τα γεγονότα ¨ (οι φώτο είναι απο την σημερινό Απόπλου)
5
6
Το Σενάριο της Ασκήσεως !
«Τουρκικός Αποβατικός Στόλος χτύπησε τις Δυνάμεις που υπερασπίζονταν την νήσο «Χ» και πραγματοποίησαν απόβαση σε ακτή της νήσου, δημιουργώντας ισχυρό προγεφύρωμα !
7
Ταυτόχρονα Καταδρομικές Δυνάμεις με την υποστήριξη Επιθετικών και μεταγωγικών Ελικοπτέρων πραγματοποίησαν ρίψεις Αλεξιπτωτιστών δημιουργώντας αερο -προγεφυρώματα σε τρία διαφορετικά μέρη στη Νότια πλευρά της Νήσου «Χ»! (φώτο αρχείου)
Οι Δυνάμεις της Νήσου κινήθηκαν και χτύπησαν τις Εχθρικές Δυνάμεις φτάνοντας στην τελευταία γραμμή ανασχέσεως και ζήτησαν ενίσχυση από τη ΑΣΔΕΝ.
Το αίτημα μεταφέρθηκε στο ΓΕΕΘΑ και ταυτόχρονα η ΑΣΔΕΝ ετοίμασε εφεδρικές δυνάμεις ενισχύσεως και με Επιστράτευση εθνοφυλάκων και Πυρήνων της Φρουράς της νήσου «Χ»
8
Το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Επιτελεία ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ετοίμασε με πλήρη μυστικότητα την Μεγάλη Εφεδρεία την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με όλος της τον εξοπλισμό και όλο το προσωπικό με σκοπό να μεταφερθεί άμεσα για αποβατική ενέργεια στο νησί !
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Ισχυρότατη νηοπομπή του Ναυτικού που έπλεε από εχθές στο Αιγαίο μεταφέρει την Ταξιαρχία συνοδεία Μαχητικών της ΠΑ που επιχειρούσαν καθ όλη της διάρκεια του πλου της Νηοπομπής !
10
Την όλη επιχείρηση της Ταξιαρχίας θα υποστηρίξου τα Επιθετικά Ελικόπτερα Απάτσι της Α.Σ ενώ σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε και επιστράτευση των Πυρήνων της Εφεδρείας της Νήσου που θα ριχθούν στην μάχη !
Ταυτόχρονα το ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει Γενική Αντεπίθεση των Ελληνικών Δυνάμεων στο Βόρειο Έβρο και ανέθεσε την Αντεπίθεση στο Δ’ Σώμα Στρατού !
Σχόλιο : Θα είμαστε κοντά σε όλες τις Στρατιωτικές Κινήσεις των ελληνικών Δυνάμεων κατά την Διάρκεια της Άσκησης και θα σας ενημερώνουμε !!!






hellasforce

Είναι πολύπλοκο το Θρακικό, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα…


hartis_thraki
Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον και για τα πετρελαϊκά η όλη ιστορία που ξεκίνησε ο Ερντογάν με τις αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης και ουσιαστικά, της ελληνικής κυριότητας στα νησιά.
Ειδικά μετά τις δηλώσεις από τα ΕΛΠΕ ότι ο όμιλος συζητεί με την Calfrac για το Θρακικό Πέλαγος.
Η περιοχή αυτή του Αιγαίου (οι Καναδοί έχουν το 75%) είναι «παγωμένη» εδώ και δεκαετίες. Το 70% της συγκεκριμένης παραχώρησης βρίσκεται έξω από τα 6 ναυτικά μίλια (ποιός ξεχνά τον Μπάμπουρα;) και συνεπώς προκύπτουν ζητήματα που άπτονται της διπλωματίας και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Στο παρελθόν, στο θέμα αυτό έχει κολλήσει η έρευνα και σε άλλες περιοχές. Υπάρχουν βέβαια και περιοχές στη συγκεκριμένη παραχώρηση πιο «ανώδυνες», όπως λ.χ. προς τον Άθω, αλλά μιλάμε για μικρές περιοχές.
Από την άλλη, θεωρώ απίθανο η χώρα να «παραδεχθεί», εμμέσως, ότι δεν ασχολείται με περιοχές πέραν των έξι μιλίων. Για πολλούς λόγους…



hellasforce

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Νέο μήνυμα εστάλη προς όλους… Θα το λάβει κανείς;


dimoskopisi
Εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες.
Διευρύνεται στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου από 10 μονάδες που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% (27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση), 7,5% καταγράφει η ΧΑ, 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ενδεικτική είναι και η εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα, καθώς από 2% σημειώνουν τέσσερα κόμματα (ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας), ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ. Το 6,5% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα ενώ 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
grafima_dimoskopisi
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Όσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Επιπλέον, 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.
Μάλιστα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 14,5% είναι ικανοποιημένοι, και 12% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.
grafima_dimoskopisi1
Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα συνολικά 69,5% των ερωτώμενων διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν), 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Στην ίδια ερώτηση συνολικά 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν απόλυτα (30,5%) ή μάλλον διαφωνούν (10%). 18% ούτε συμφωνούν ούτε διαφωνούν, 26,5% των ερωτώμενων μάλλον συμφωνούν, 13,5% συμφωνούν απόλυτα και 1,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες 64,5% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ.




hellasforce

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΤΡΙΤΗ 04/10/2016)


tri8
tri
tri1
tri2
tri3
tri4
tri5
tri6
tri7
tri8
tri9
tri10
tri11
tri12
tri13
tri14
tri15

Ο ανασχηματισμός που προαναγγέλλεται ότι έρχεται θα προσπαθήσει να καλύψει την ανικανότητα του… κ. Τσίπρα!


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα άρχισε η κουβέντα στα τηλεπαράθυρα και όχι μόνο για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Εκτιμήσεις, προβλέψεις, διαδόσεις και ένα σωρό συζητήσεις τις οποίες … προσωπικά θεωρώ ανούσιες για να μη πω ύποπτες με την έννοια του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά σοβαρά μας προβλήματα.
Κύριοι η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα αυτής της διαδικασίας όπου σε πολλές των περιπτώσεων φεύγει ο ένας από εδώ και πηγαίνει κάπου αλλού και γενικά γίνεται ένα ανακάτεμα υπουργών και υφυπουργών το οποίο δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από την δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς ουσία και άνευ αποτελέσματος στο πρακτικό μέρος.
Υποτίθεται ότι η κάθε κυβέρνηση πριν αναλάβει την εξουσία έχει ένα πλάνο για το πως και πότε θα κάνει αυτά που έχει αναγγείλει στα προεκλογικά της προγράμματα. (εδώ πρέπει να σας θυμίσω ότι αυτή η «υποτιθέμενη» Αριστερή κυβέρνηση κορόιδεψε δις το εκλογικό σώμα και υπέκλεψε την ψήφο του με άλλο πρόγραμμα).
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι γενικά και διαχρονικά και επί άλλων κυβερνήσεων πάμπολλες φορές έχουμε παρακολουθήσει ανασχηματισμούς που δεν άλλαζε μόνο ο υπουργός αλλά άλλαζε και ο στόχος ο οποίος έμοιαζε να μην ήταν προκαθορισμένος εξ αρχής αλλά να είναι μεταβλητός και εξαρτώμενος από το πρόσωπο του ιδίου και των προσωπικών του συμβούλων!
Δηλαδή είχαμε μια μπαχαλοποίηση γιατί οι σύμβουλοι δεν ήταν του υπουργείου (εξειδικευμένοι και με πείρα) αλλά του εκάστοτε υπουργού που συνήθως τον ακολουθούν ως «κολαούζοι» όπου πάει.
Έτσι στις ανακατατάξεις αυτές παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο της μη συνέχειας των ενεργειών για λύσεις που υποτίθεται είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση αλλά αντιθέτως δημιουργήθηκαν καθυστερήσεις και παλινωδίες λόγω μη ενημέρωσης της μίας (κουστωδίας) στην άλλη με αποτέλεσμα να χαθούν ή ακόμα και να αλλάξουν τελείως οι στόχοι, με όλα τα αρνητικά εν συνεχεία επακόλουθα!
Η λύση φαντάζει απλή και πιστεύω ότι και οι πιο αδαείς θα συμφωνήσουν ότι, κατά αρχάς ο υπουργός πρέπει να είναι σχετικός, σε γνωστικό αλλά και σε εργασιακό επίπεδο με το αντικείμενο του υπουργείου του.
Οι δε σύμβουλοι του πρέπει να είναι εξειδικευμένοι και να υπάγονται στο υπουργείο και όχι στην μεταφερόμενη «κομπανία» του.
Έτσι και να χρειαστεί να αλλάξει ο υπουργός το έργο και οι στόχοι που υποτίθεται ότι είναι προκαθορισμένοι πάνω σε βασικές κυβερνητικές επιλογές δεν θα έχουν αλλαγές και καθυστερήσεις.
Για να έρθουμε όμως στο σήμερα θεωρώ ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλος αυτός ο «θόρυβος» και η κουβέντα γίνεται για να καλύψει την ανεπάρκεια και τα λάθη του κ. Τσίπρα ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για όλες τις επιλογές, στα πρόσωπα και στους στόχους.
Άρα αυτός ανασχηματισμός (όποτε γίνει) δεν θα φέρει κάτι νέο αλλά απλά θα μεταθέσει τις ευθύνες της ανικανότητας του πάνω σε αποδιοπομπαίους τράγους οι οποίοι μπορεί κατά 80% με 90% στον επόμενο ανασχηματισμό να διοριστούν ξανά σε υπουργικές (και όχι μόνο) θέσεις, προβαλλόμενοι ως … Ικανότεροι των Ικανοτέρων!




hellasforce

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 – ΒΙΒΛΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%b1ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ALERT – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016) ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (;) ΠΛΗΣΙΑΖΕI

Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στη Mέση Aνατολή


aegean_sea_greece_turkey_soldiers
Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, στο LIVE U (3.10.2016) με την Πόπη Τσαπανίδου, καταθέτει την δική του άποψη για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις.
Κυριότερα σημεία της συνέντευξης, όπως ειπώθηκαν ή σε περίληψη:
Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή (Κουρδικό).
Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια τεχνητή ένταση (από πλευράς Τουρκίας) με σκοπό την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο.
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο.
Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμειχθεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Η Τουρκία πλέον διεκδικεί και εδάφη από την Ελλάδα.
Πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχία με την Ρωσία.
Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ θα πρέπει να προχωρήσει και σε επίπεδο αμυντικής συμφωνίας.
Περιοχή η οποία έχει στοχοποιηθεί από την Τουρκία είναι το Ανατολικό Αιγαίο (Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος, όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου, από βραχονησίδες έως και μεγάλα κατοικήσιμα νησιά).
Σχόλιο της Πόπης Τσαπανίδου: Αυτό που καταλαβαίνω από την ανάλυση που μας κάνετε είναι ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και έχουμε μπροστά μας, σε περίπτωση που ο Ερντογάν αποφασίσει (επεισόδιο), ή να παραχωρήσουμε εκτάσεις που επιθυμεί, ή να πάμε σε πόλεμο.





hellasforce

Θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη την επικράτεια την Τετάρτη


seirina-polemou
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (05.10.2016) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.






hellasforce

«ΨΕΥΤΗ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!


Σοβαρή παρενέργεια των σχέσεων της Τουρκίας με τους Ρώσους χαρακτηρίζει ο ίδιος ο τουρκικός τύπος το να χαρακτηρίζει η Άγκυρα τον γνωστό σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικών υποθέσεων του Ρώσου προέδρου, Βλαριδμήρ Πούτιν, τον Aleksandr Dugin σαν ψεύτη, στις δηλώσεις που έκανε ότι η Ρωσία προειδοποίησε τον Ερντογάν ότι επίκειται πραξικόπημα και ότι απειλείται η ζωή του με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι Ρώσοι να σώσουν την ζωή του Τούρκου προέδρου.
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Numan Kurtulmuş, αναφερόμενος στον ισχυρισμό του Ντούγκιν ότι οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει μια μέρα πριν από το πραξικόπημα προσωπικά τον Τούρκο πρόεδρο ότι επίκειται κίνημα ανατροπής του, ανέφερε ότι αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Numan Kurtulmuş στο θέμα ότι στις 14 Ιουλίου μια μέρα δηλαδή πριν από το πραξικόπημα ο Αλεξάντερ Ντουγκιν είχε βρεθεί στην Άγκυρα σε μια επίσκεψη «μυστήριο» και στην συνέχεια στους ισχυρισμούς του ότι είχε χτυπήσει καμπανάκι στον Τούρκο πρόεδρο ενώ είχε επαφές με κάποιους «υψηλόβαθμους» παράγοντες, αρνήθηκε ότι όλα αυτά είχαν σχέση με το αποτυχών πραξικόπημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντούγκιν είχε συμβάλλει στην επαναπροσέγγιση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και μάλιστα είχε δηλώσει ότι στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2015 που προκάλεσε την κρίση μεταξύ των δυο χωρών, δεν ευθύνονταν ο Ερντογάν, αλλά η επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τους αντίπαλους του τουρκικού καθεστώτος οι οποίοι έπαιρναν εντολές από πέραν του Ατλαντικού.
Τάρτα βέβαια ο κύριος Ντούγκιν πήρε την… ανταμοιβή του από τους Τούρκους για τις «υπηρεσίες» του!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



hellasforce

Το κτίσιμο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ του ΚΑΛΟΥ όταν τελειώνει ο καιρός του κακού


Δεν είναι μόνο οι τούρκοι που εποφθαλμιούν το ΑΙΓΑΙΟ, είναι και τα κρυμμένα γεωλογικά τέρατα μέσα στα σπλάχνα του βυθού που εποφθαλμιούν την απέραντη γαλάζια ηρεμία του.
Μπορεί η Ιστορία να κάνει ομόκεντρους κύκλους σαν το τσουνάμι αλλά όταν την γνωρίζουμε καλά σε αγαστή συνεργασία με την επιστήμη μας καθιστά πανέτοιμους αν το επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις .
«Η Παναγιά Καλού είναι χωριό της Σαντορίνης, το οποίο βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τα Φηρά. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 36 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στο Τοπικό διαμέρισμα Ημεροβιγλίουτου Δήμου Θήρας.
Το όνομα του χωριού προέρχεται από την ύπαρξη εκεί της Εκκλησίας της Παναγιάς του Καλού (Κοίμηση της Θεοτόκου), η οποία κτίστηκε όταν τέλειωσε ο Καιρός του Κακού, η ηφαιστειακή δραστηριότητα, δηλαδή, της περιόδου 1649-1650, η οποία οδήγησε στην εμφάνιση του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπο ».
Ποιο είναι το ηφαίστειο Κολούμπο που ¨έκτισε¨ ολόκληρη Εκκλησία;
Οι άγνωστες εκρήξεις στο Αιγαίο που δημιούργησαν το πιο αινιγματικό υποθαλάσσιο ηφαίστειο στον κόσμο.
«Περισσότερες από 23 υποθαλάσσιες ηφαιστειακές εκρήξεις συνέβησαν τα τελευταία 70.000 χρόνια στο κεντρικό Αιγαίο, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα πιο αινιγματικά ηφαίστεια στον κόσμο, το Κολούμπο.
Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που «ακτινογράφησαν» τον χαρακτήρα του ηφαιστείου μελετώντας τα σεισμικά προφίλ του, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, το ηφαίστειο αυτό απέκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις μέσα από πολυάριθμες εκρήξεις (και όχι χάρη σε μία μόνο έκρηξη όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα) ενώ την ίδια ώρα, από αυτά τα δραματικά γεωλογικά φαινόμενα, δημιουργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή άλλοι 18 υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί κώνοι με ύψος μέχρι και 200 μέτρα.
Όλα αυτά συνέβησαν επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης σε μία περιοχή ιδιαίτερα «δραστήρια».
Η ισχυρότερη και η πλέον γνωστή από αυτές τις εκρήξεις έγινε το 1650 μ.Χ. προκαλώντας το θάνατο 70 ανθρώπων από έκλυση τοξικών αερίων και το ίδιο το ηφαίστειο, αναδύθηκε μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για να καταρρεύσει ξανά ύστερα από λίγες μέρες στον πυθμένα, προκαλώντας ένα εντυπωσιακό τσουνάμι κυρίως στις ανατολικές πλευρές της Σαντορίνης.
Η δύναμη και η πυκνότητα των εκρήξεων, που προκλήθηκαν σε μία περιοχή του Αιγαίου όπου η αφρικανική τεκτονική πλάκα βυθίζεται κάτω από την ευρωπαϊκή, δημιούργησαν δραματικές αλλαγές στη γεωμορφολογία του πυθμένα με αποτέλεσμα τη γένεση όχι μόνο 18 ανεξάρτητων ηφαιστειακών κώνων στην περιοχή αλλά και το σταδιακό «χτίσιμο» του ίδιου του Κολούμπου που έφθασε σήμερα να έχει διάμετρο περί τα 1700 μέτρα, ευρισκόμενο σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το Κολούμπο μοιάζει ουσιαστικά με μία τεράστια καλδέρα (χοάνη) στο βυθό της θάλασσας. Η ίδια η καλδέρα δεν είναι επίπεδη αλλά χαρακτηρίζεται από διάφορους σχηματισμούς μέσα της με το ρηχότερο σημείο της να φτάνει στα 18μ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το βαθύτερο τα 500 μέτρα.
«Η πρώτη και μέχρι τώρα καταγεγραμμένη ηφαιστειακή έκρηξη έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1650 μ.Χ. και ακολούθησε ένας χρόνος μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας», λέει στα ΝΕΑ η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Αθήνας που μαζί με την ομάδα του καθηγητή Κρίστιαν Χάμπσχερ από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, πραγματοποίησαν την έρευνα και δημοσίευσαν την εργασία τους για την πρώτη τρισδιάστατη (3D) εξέλιξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου με βάση την ερμηνεία σεισμικών προφίλ, στην επιθεώρηση Journal of Volcanology and Geothermal Research.
«Μεγάλες ποσότητες ρυολιθικής ελαφρόπετρας (κίσσηρης) παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης, δημιουργώντας αλλεπάλληλες στρώσεις στα ανώτερα τμήματα του κρατήρα. Ειδικότερα, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο κατασκευάστηκε από προϊόντα 4-5 διαφορετικών εκρήξεων δημιουργώντας το κυκλικό κωνικό σχήμα, από την πρώτη έκρηξη πριν από 70.000 χρόνια μέχρι και την τελευταία πιο πρόσφατη το 1650 μ.Χ.».
Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξαν οι επιστήμονες, ο συνολικός όγκος όλων των προϊόντων που εκτινάχθηκαν μέσα από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην πάροδο 70.000 χρόνων, εκτιμώνται σε 13-22 κυβικά χιλιόμετρα.
Μάλιστα, αναλύοντας τα σεισμικά προφίλ του ηφαιστείου, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο ηφαίστειο είναι ακόμη μεγαλύτερο απ’ ότι το ίδιο αφήνει να φανεί.
Πάνω και κάτω από το βυθό της θάλασσας, το «ύψος» του συνδυαστικά φθάνει το 1 χλμ ενώ η διάμετρός του – που στο συντριπτικό της μέρος βρίσκεται «κρυμμένη» στο φλοιό της Γης – ανέρχεται στα 11 χλμ.
Τα σεισμικά δεδομένα που μελέτησαν οι ειδικοί υπέδειξαν ότι οι μικρότεροι κώνοι δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια επιμέρους εκρήξεων, γεγονός που σημαίνει ότι το κεντρικό Αιγαίο έχει βιώσει πολλές περισσότερες ηφαιστειακές εκρήξεις από ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα..
Επίσης οι εκρήξεις που προέρχονταν από τους ηφαιστειακούς κώνους δεν ξεπέρασαν την επιφάνεια της θάλασσας και ήταν και αυτές υποθαλάσσιες. Σύμφωνα με την εξερεύνηση του κρατήρα με υποβρύχια ρομπότ σε ωκεανογραφικές αποστολές, τα ανώτερα στρώματα του κρατήρα του Κολούμπου είναι πάνω από 250 μέτρα ελαφρόπετρας τα οποία προήλθαν από την ηφαιστειακή έκρηξη του 1650 μ. Χ. ενώ το βαθύτερο ηφαιστειακό στρώμα λεπτόκοκκης τέφρας (κίσσηρης) κοντά στην επιφάνεια του κρατήρα, στα 500μ. βάθος, προέρχεται από παλαιότερη ηφαιστειακή έκρηξη του ηφαιστείου..»
Κρύβει το ΑΙΓΑΙΟ κανένα «τέρας» και δεν το γνωρίζουμε ;
Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το cretalive.gr
«Οι Γερμανοί ψάχνουν το… τσουνάμι που απειλεί την Κρήτη»;
«Απειλείται η Κρήτη από τσουνάμι;
Μπορεί να κινδυνεύσει από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης;
Θα επαναληφθεί η ιστορία;
Και τι μέτρα παίρνουμε για όλα αυτά;
Μια απάντηση ή… απαντήσεις θα επιχειρήσει να δώσει μια επιστημονική ομάδα ,που ετοιμάζει με το γερμανικό κανάλι ZDF, μια πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή για την οποία το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και την Κρήτη.
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive για μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή, ένα ντοκιμαντέρ υψηλού κύρους και ποιότητας που ετοιμάζουν οι Γερμανοί επιστήμονες οι οποίοι θα φέρουν ολόκληρο συνεργείο εδώ για να μιλήσουν με επιστήμονες, με στελέχη της πολιτείας και της πολιτικής προστασίας.
Τα… κίνητρα για την παραγωγή αυτή είναι πολλά και σχετίζονται και με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις που αφορούν το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης και όχι μόνο.
Θυμίζουμε ότι Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο. Εκλύει ενέργεια που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Αυτό που έκανε αρχικά μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς ήταν ότι στον πυθμένα του ηφαιστείου, μέχρι και 10 μ. ψηλότερα από αυτόν, δεν υπήρχε ίχνος ζωής.
Στο μεταξύ πρόσφατα επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας ισχυρός σεισμός περίπου επτά βαθμών στα ανοιχτά των ακτών θα προκαλούσε ένα μεγάλο τσουνάμι, που θα μπορούσε να πλημμυρίσει παράκτιες περιοχές»
«Παρόμοιος κίνδυνος, αν και μικρότερος, θα υπήρχε για τις ακτές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Σικελίας, αλλά και της Λιβύης. Πρόκειται για τις εκτιμήσεις-προειδοποιήσεις κατέληξε μια νέα ελληνο-ιταλική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον μεταδιδακτορικό ερευνητή πολιτικό μηχανικό Αχιλλέα Σαμαρά του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ωκεανογραφίας “Ocean Science” της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU).
Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα υπολογιστικό μοντέλο για να προσομοιώσουν τις πιθανές επιπτώσεις από ένα μετασεισμικό τσουνάμι. Όπως δήλωσε ο Σαμαράς, στην ιστορία έχουν καταγραφεί πολύ σημαντικοί σεισμοί και αντίστοιχα τσουνάμι. Για παράδειγμα, το 365 μ.Χ. διαδοχικοί σεισμοί (ο μεγαλύτερος της τάξης των 8 έως 8,5 βαθμών) έπληξαν την Κρήτη.
Το τσουνάμι που ακολούθησε, κατέστρεψε μια σειρά από πόλεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο, σκοτώνοντας περίπου 5.000 ανθρώπους μόνο στην Αλεξάνδρεια. Πιο πρόσφατα, το 1908, μετά από σεισμό περίπου επτά βαθμών στη Μεσσήνη (Μεσίνα) της Σικελίας, δημιουργήθηκε τσουνάμι που σκότωσε χιλιάδες άτομα, καθώς κατά τόπους τα κύματα ξεπέρασαν σε ύψος τα δέκα μέτρα.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι τα τσουνάμι στη Μεσόγειο μπορεί να μην είναι τόσο συχνά όσο στον Ειρηνικό και στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν κατά καιρούς μετά από σεισμούς, οι οποίοι προκαλούνται λόγω της συνεχούς σύγκρουσης της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας με την ευρωπαϊκή, καθώς η πρώτη αργά καταβυθίζεται κάτω από τη δεύτερη.
Περίπου το 10% όλων των τσουνάμι της Γης λαμβάνουν χώρα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Κατά μέσο όρο, συμβαίνει ένα μεγάλο τσουνάμι ανά αιώνα. Με δεδομένο ότι περίπου 130 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου, ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αντίθετα με τους ανοιχτούς ωκεανούς, στη Μεσόγειο τα κύματα ενός τσουνάμι δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν παρά πολύ μικρές αποστάσεις, προτού πλήξουν τις συνήθως πυκνοκατοικημένες ακτές, γεγονός που αφήνει μικρά χρονικά περιθώρια για ένα προειδοποιητικό σήμα.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν την ανάγκη να μελετηθούν καλύτερα τα πιθανά σενάρια από ένα μελλοντικό τσουνάμι στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδίως στη νοτιοδυτική Κρήτη, έτσι ώστε οι αρμόδιες κρατικές και τοπικές Αρχές να έχουν προετοιμάσει καλύτερα την άμυνά τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.»
Δεν είναι μόνο οι τούρκοι που εποφθαλμιούν το ΑΙΓΑΙΟ, είναι και τα κρυμμένα γεωλογικά τέρατα μέσα στα σπλάχνα του βυθού που εποφθαλμιούν την απέραντη γαλάζια ηρεμία του.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ απέναντι σε όλα τα τέρατα.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ