Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ οι νυχτερινές πτήσεις της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά




Το ξημέρωμα της 5ης Ιουνίου του 1967 περί τα 200 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, με μια αιφνιδιαστική επίθεση, κατέστρεψαν στο έδαφος...
το μεγαλύτερο κομμάτι της Αιγυπτιακής Αεροπορίας καθώς και της αεράμυνας της χώρας και ουσιαστικά κέρδισαν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών πριν καν αυτός αρχίσει. Έκτοτε ο στρατηγικός αιφνιδιασμός αποτελεί ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις όλου του πλανήτη. Και τις ελληνικές.

Όμως, μέχρι τώρα θεωρείτο πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιχειρήσει κάτι τέτοιο η Τουρκία. Ωστόσο, η υπερπτήση πάνω από τη νησίδα Παναγιά ενός τουρκικού αεροσκάφους συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών CN – 235 στις 03:39 της 20ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία και στις 05:32, δείχνει ότι πιθανώς παρόμοιες σκέψεις περνάνε από το μυαλό των Τούρκων ιθυνόντων.

Αυτή η εντελώς ασυνήθιστη ώρα που διεξήχθησαν οι παραβιάσεις δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο νόημα στο πλαίσιο της στρατηγικής σαλαμοποίησης που ασκεί συστηματικά η Άγκυρα όσον αφορά τον περιορισμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Δεν δείχνει δηλαδή να είναι μια «συμβολική» ενέργεια, που εντάσσεται στον χώρο της τουρκικής υψηλής στρατηγικής.

Αντιθέτως, ενδεχομένως έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα και αποσκοπούσε να χαρτογραφήσει κενά στην ελληνική αεράμυνα. Για το πούμε απλά, πιθανώς να διερευνούσε αν μπορούν «να μας πιάσουν στον ύπνο».

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Άγκυρα να σκέφτεται μια παρόμοια ενέργεια στρατηγικού αιφνιδιασμού; Η απάντηση σε αυτό μπορεί να βρίσκεται στην ιδιαίτερα προβληματική θέση που έχει βρεθεί σήμερα η Τουρκία γενικώς και ο Ερντογάν ειδικότερα.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα στο μέτωπο με τη Συρία και με τους Κούρδους και η επισφαλής ισορροπία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, «πιέζουν» τον Ερντογάν να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της κρίσιμης για τις διεθνείς ισορροπίες περιοχή του Αιγαίου ως αντίβαρο πιθανής αποτυχίας και γεωπολιτικής έκλειψης στα ανατολικά της χώρας.

Επιπροσθέτως, μια απρόσμενη «αποφασιστική» ενέργεια έναντι της Ελλάδας θα προκαλούσε σοκ και δέος στους πάντες και θα ενίσχυε την εικόνα της Τουρκίας ως επικίνδυνη δύναμη που πρέπει να τη σέβονται και να την υπολογίζουν οι πάντες. Δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή η Τουρκία κινείται σε ένα γεωπολιτικό ναρκοπέδιο, έχοντας τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ, με την Αίγυπτο και με μια σειρά από άλλα κράτη, ενώ διατηρεί μια επισφαλέστατη συνεργασία με τη Ρωσία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάψει να υφίσταται και οι σχέσεις των δύο χωρών να επιστρέψουν σε ένα καθεστώς οξύ ανταγωνισμού, παρόμοια ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος παραλυτικού όπλου έναντι εχθρών και «φίλων» και να προσφέρει στην Άγκυρα τον απαιτούμενο ζωτικό χρόνο για να επανασχεδιάσει τις στρατηγικές της.

Όμως, ο εγκλωβισμός σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστρεπτικός για την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν ειδικότερα, δεδομένων των τεράστιων αντιθέσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας γενικώς και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ειδικότερα.

Έτσι, μια αλλαγή του status quo στο Αιγαίο θα πρέπει να γίνει αστραπιαία, πριν εκδηλωθούν αυτές οι αντιφάσεις και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι άλλες χώρες και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που θα θεωρούσαν την ενέργεια αυτή ως άμεση επίθεση στη συνοχή του ΝΑΤΟ. Σε παρόμοια περίπτωση, οι ΗΠΑ πιθανώς θα δραπέτευαν από την «αναγκαστική» συμμαχία με την Άγκυρα και θα ωθούταν σε μια ξεκάθαρα εχθρική σχέση προς αυτήν. Παρεμπιπτόντως, ούτε η Μόσχα θα έβλεπε με καλό μάτι, για τους δικούς της λόγους, μια τουρκική επίθεση στην Ελλάδα, που θα καθιστούσε την Τουρκία υπερβολικά ισχυρή.

Έτσι, ο πειρασμός ενός αιφνιδιαστικού στρατηγικού πλήγματος στο Αιγαίο, που θα επιφέρει τετελεσμένο μέσα σε μερικές ώρες, πιθανώς δεν είναι τόσο εκτός πραγματικότητας όσο επιμένουμε να πιστεύουμε και καλό θα ήταν να πάρουμε τα μέτρα μας. 




tromaktiko

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ….


%cf%83%ce%bf%ce%baΠΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ… ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΜΓΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ… ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ…
Στοιχεία σοκ για την ανεργία και τους φτωχούς εργαζόμενους στην Ελλάδα συμπεριέλαβε η ΓΣΕΕ στην προσφυγή της ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, χθες στο Στρασβούργο για τις εκτεταμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη από το 2010 έως και σήμερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία:
• Από τις 200 κλαδικές συμβάσεις που υπήρχαν πριν από το 2010, σήμερα διατηρούνται μόλις και μετά βίας 16.
• 500.000 ημιαπασχολούμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αμείβονται καθαρά με λιγότερο από το ελάχιστο επίδομα ανεργίας, που ανέρχεται στα 360 ευρώ.
• Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.
• 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.
• Η ανασφάλιστη εργασία φτάνει στο 30%.
• Η απλήρωτη εργασία θίγει πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους.
• Τουλάχιστον μια στις δύο νέες προσλήψεις αφορά σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και όχι σε πλήρη εργασία, ενώ τον Σεπτέμβριο 6 στις 10 προσλήψεις αφορούσαν σε ευέλικτες μορφές εργασίας.
• Το ποσοστό φτώχειας των εργαζομένων μερικής απασχόλησης, από 30,1% το 2009, εκτινάχθηκε στο 52%.
• Το ποσοστό απόλυτης φτώχειας των μισθωτών πλήρους απασχόλησης το 2009 ανερχόταν στο 7,6% και πλέον αγγίζει το 20%.
• Οι μειώσεις μισθών που έχουν σημειωθεί από το 2010 και μετά, κυμαίνονται στα επίπεδα του 40% – 50% μεσοσταθμικά.
• Ο κατώτατος μισθός την περίοδο 2010-2015 σημείωσε μείωση κατά 24,7% και κατά 34,3% για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
• Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%.
• Οι περικοπές, δεν βοήθησαν ούτε στη μείωση της ανεργίας, που διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα υψηλότερα στην ΕΕ, ούτε στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Αντίθετα, επιδείνωσαν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών:
– Η απασχόληση έχει μειωθεί στο 53%.
– Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%.Περίπου ένας στους δύο είναι μακροχρονίως άνεργος, δηλαδή βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας για τουλάχιστον ένα έτος.
– Μόλις δύο στους δέκα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.



hellasforce

ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ…

ΤΟ ΘΕΜΑ στα επιτελικά γραφεία δεν είναι γιατί θα μας επιτεθεί ο ¨σουλτάνος¨ αλλά πότε θα μας επιτεθεί;


%cf%83%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%b7
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάντα ήθελαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις να έχουν καλές σχέσεις με τους γείτονες αλλά στην σημερινή χρονική συγκυρία το κακό θριάμβευσε.
Διεθνείς κύκλοι χαρακτηρίζουν τον κ Ερντογάν ως νεκρό άνθρωπο και άλλοι ως έχοντα ψυχολογικά προβλήματα.
Σκεφτείτε τώρα έναν φρενοβλαβή να έχει πάρει τις αποφάσεις του και να του μένει να ορίσει την ημερομηνία πραγματοποίησης των .
Τα προσωπεία κατέπεσαν…
«Αμετανόητος Ερντογάν: Δεχθήκαμε από ανάγκη την Λωζάννη, την αρνούμαστε»
«Ο Σουλτάνος θέτει και πάλι θέματα εδαφικής ακεραιότητας»
«Αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάννης»
«Την δεχθήκαμε από ανάγκη και εγκλωβιστήκαμε αλλά την αρνούμαστε»
«Θέλει να πάρει πίσω τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»
«Καλεί την νεολαία να αλλάξει τα σύνορα: Το 2016 δεν είναι 1923»
«Το 1914 είχαμε 2 εκατ τετραγωνικά χιλιόμετρα και με τη Λωζάννη πέσαμε στα 780.000 τ.χ» iefimerida.gr/ 20 Οκτωβρίου 2016
Το επικείμενο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα τρελαίνει τον Σουλτάνο, τον ανεβάζει ουσιαστικά στα κάγκελα.
«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και ενώ η Αθήνα προσδοκά απαντήσεις στο κομβικό ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους..
Όσον αφορά την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, από την κυβέρνηση επισήμως δεν την είχαν ανακοινώσει μέχρι αργά χθες, καθώς, όπως ανέφεραν, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει ταυτόχρονα με τον Λευκό Οίκο όταν οριστικοποιηθεί το συνολικό πρόγραμμα της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη.
Ωστόσο, κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια συγκυρία κατά την οποία στην ευρύτερη περιοχή εξελίσσονται ταυτόχρονα πάρα πολλά θέματα, υπάρχουν μεγάλα μέτωπα ανοικτά, για τα οποία υπάρχει εκπεφρασμένο έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ.
Οι εξελίξεις στη Συρία, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη Βόρεια Αφρική προσελκύουν σταθερά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, ενώ η απειλή της τρομοκρατίας παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο για την αποτροπή των προσφυγικών ροών» ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ kathimerini.gr/ 19 Οκτωβρίου 2016
Όταν η Γεωπολιτική συναντά την Οικονομία μιας στενάζουσας μνημονιακής χώρας βλ. Ελλάδα.
Όταν το κούρεμα του χρέους , η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις συναντούν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει την ΑΟΖ της.
Όταν οι Αμερικάνοι έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.
Τότε τα 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ γίνονται το απόλυτο εργαλείο χάραξης γεωστρατηγικών δράσεων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ όσο ποτέ άλλοτε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:
«-Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πρέπει να φοβάστε, αυτοί είναι οι Τούρκοι.
-Μην τους υπολογίζεται καθόλου , μην τους δίνεται σημασία.
– Όσο τους υποστηρίζουν οι Δυτικοί , τόσο θα υπάρχουν.
-Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι.
-Σε κάποια στιγμή , θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς , γιατί θα καταλάβουν , ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.» Σελ. 399-340 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ -ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση.
ΓΙΑΤΊ έρχεται το αμερικανικό ιππικό;
Από τον περασμένο Μάιο οι Αμερικάνοι εκτίμησαν και δρομολόγησαν καταστάσεις.
«Οι Αμερικανοί έχουν θορυβηθεί από την πρωτοφανή ελληνική «κατατονικότητα» απέναντι στη θρασύτατη Τουρκία του Προέδρου της, Recep Tayyip Erdoan, του οποίου οι πειρατικές τακτικές βρίσκουν ανταπόκριση πλέον μόνο μέσα στη θεσμική καρικατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουν θορυβηθεί από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όπου κινείται στα όρια της διπλωματικής ανοχής και που δεν εντάσσεται σε καμία λογική διεθνοπολιτικών συμφερόντων, άρα και σε κανένα πλαίσιο συνεννόησης μαζί τους.
Επίσης έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.
Κυρίως όμως φοβούνται ότι την κατάσταση θα σπεύσει -ακούσια ή εκούσια- να εκμεταλλευτεί η Ρωσία και να βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση το ΝΑΤΟ» Του Βασίλη Κοψαχείλη. Greek Citizen greekcitizen.pblogs.gr/http://www.liberal.gr/Πέμπτη 05 Μαΐου 2016, 00:06
Λόγω της αυξανόμενης μέρα με την μέρα επιθετικότητας των τούρκων επί της Εθνικής Επικράτειας των νησιών του Αρχιπελάγους μας , της Δυτ.Θράκης αλλά και της ίδιας Κυπριακής Δημοκρατίας γινόμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι , κάτι βέβαια που βολεύει και τρίτους να ασκήσουμε το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε ακόμη και είναι τα 12 ναυτικά μίλια;
Τα γεγονότα και οι στιγμές που θα βιώσουμε εγγύς μας φέρνουν στην ενθύμηση του λόγους του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη
«Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.»
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση




hellasforce

Σήμερα στη Μοσούλη, Αύριο στο ΑΙΓΑΙΟ… Όλη ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι συμβαίνει σε Μοσούλη και Βόρειο Συρία


%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7
Σήμερα στην Μοσούλη για να εξασφαλίσετε το μέλλον σας λέτε! Αύριο που κ. Ερντογάν, μήπως στο Αιγαίο;
Ερντογάν: Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, πρέπει να βρισκόμαστε εκεί που πρέπει, το σημείο αυτό σήμερα είναι η Μοσούλη.
Σάββας Καλεντερίδης: Όλη η αλήθεια για το τι συμβαίνει σε Μοσούλη και Βόρειο Συρία
Ο κλοιός γύρω από το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Μοσούλη , κλείνει διαρκώς από τον Ιρακινό στρατό, την σιιτική πολιτοφυλακή και τους Κούρδους του Ιράκ, αλλά είναι εμφανές ότι δυτικά υπάρχει δίοδος για να εκκενώσουν την πόλη οι τζιχαντιστές με πορεία προς την Ράκα της Συρίας, είπε στον 9.84 ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης. Παρουσίασε μάλιστα εντυπωσιακά στοιχεία για το τι συμβαίνει σε Μοσούλη και Βόρειο Συρία, υποστηρίζοντας ότι το ένα εκατομμύριο των κατοίκων της Μοσούλης , είναι η «ασπίδα» ουσιαστικά των τζιχαντιστών.
Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων ο Σ. Καλεντερίδης , ανέλυσε τι σηματοδοτούν όλα αυτά ως στρατηγική ήττα για την Τουρκία του Ερντογάν και γιατί ο ίδιος ανεβάζει τους τόνους στη πάγια αναθεωρητική πολιτική της χώρας του σε Θράκη-Αιγαίο και Κύπρο. Διέβλεψε μάλιστα πως εάν η Κύπρος εκμεταλλευτεί και χρονικά κάποια δεδομένα, μπορεί να ωφεληθεί από τις εξελίξεις, αρκεί να υπάρχει δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Κέντρα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών τα Πανεπιστήμια… Χάνουμε την νεολαία μας


%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%b1
Το 40% των συναλλαγών ( ειδικά με σκληρά ναρκωτικά ) γίνεται στα πανεπιστήμια και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα , η μήπως κάνουμε λάθος .. και είναι παραπάνω ;
Έχουμε δύο κοινά με την Αμερική κύριοι . Εκεί το καρτέλ των πανίσχυρων εμπόρων όπλων δεν ¨αφήνει¨ να εφαρμοστεί η απαγόρευση της οπλοφορίας και οπλοχρησίας με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς από πυροβόλα όπλα κάθε χρόνο, εδώ στην Ελλάδα , η Ελίτ των ναρκωδιακινητών δεν αφήνει να ¨βρεθεί μια μέση λύση ¨ στο τεράστιο θέμα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΎ ΑΣΥΛΟΥ , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ¨γενιές μπολιασμένες ¨ στην ναρκοκουλτούρα …. πάλι λέτε να κάνουμε λάθος ;
Γέμισε η Ελλάδα με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά Ιδρύματα , γιατί άραγε ;
Γιατί συνεχώς συλλαμβάνονται αλλοδαποί αναρχο-μπαχαλάκηδες όπως πρόσφατα , ο «εισαγώμενος» ιταλός αντιεξουσιαστής με την βαριοπούλα ανά χείρας να σπάει ό,τι βρίσκει στο Ελληνικό ¨έδαφος ,¨ στα γνωστά πάλι έκτροπα στο Πολυτεχνείου;
Αυτό θέλετε κύριοι της Πανεπιστημιακής κοινότητας και του υψηλού δείκτη νοημοσύνης ;
Να διακινούνται στο χώρο των πανεπιστημίων ελεύθερα οι ιδέες της Ναρκοκουλτούρας και της βίας εναντίων του κράτους , υπό την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου ;
Να αποτελούν τα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ¨οργανωτικά κέντρα βίας ¨ στρατηγία και ορμητήρια των μπαχαλάκηδων , σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνικής ομαλότητας ;
Ποιος γονέας θα στείλει το παιδία του σε Ελληνικό πανεπιστήμιο όταν γνωρίζει ότι υπάρχει 40% πιθανότητα να καταλήξει ¨ χρήστης ναρκωτικών ¨ και πελάτης των ναρκοέμπορων , η να ¨μπολιαστεί ¨ με τις ιδέες κατά της πολιτείας και του κράτους δικαίου;
Δεν καταλαβαίνεται ότι σύντομα θα χάσετε την έδρα σας , ότι σε λίγο δεν θα έχετε δουλειά ; , ότι , ένας λόγος που η νεολαία φεύγει για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού , είναι και η υφιστάμενη κατάσταση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας .
Μην τους αφήσετε λοιπόν να κτυπήσουν την Ελλάδα ύπουλα , στο ποιο δυνατό της σημείο … στο πνεύμα της .
Ανοίξτε πάλι το θέμα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ . Δεν θέλει υψηλό δείκτη νοημοσύνης να βρεθεί τρόπος ώστε να συνυπάρξει , η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ο αποκλεισμός ¨των ιδεών ¨ που προαναφέραμε.
..σύντομα πάντως θα ληφθούν μέτρα …τα οποία , δεν θα αντιληφθείτε.
Γιατί απλά εμείς δεν περιμένουμε …. να ξυπνήσετε.



hellasforce

Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Α Ν Α Σ Χ Η Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ


%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83
Φουντώνουν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.Θα είναι ευρύτατος και η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής όταν θα κλείσουν τα μέτωπα στο εξωτερικό με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού.
"ΕΘΝΟΣ"
«ΕΘΝΟΣ»
Σύμφωνα με το «Έθνος» κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι θέμα 24ώρων και θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αυτήν την Κυριακή (στις 10 το πρωί στο Κάραβελ) με στόχο να επιταχύνει τις εξελίξεις και παρά τις αρνήσεις κορυφαίων υπουργών (για τη Γραμματεία της Κουμουνδούρου) να ανακοινώσει την πρότασή του αφενός για την επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Πάνου Ρήγα και αφετέρου για την ανάδειξη 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας (25μελούς μαζί με τον πρόεδρο και τον γραμματέα).
Ο Τσίπρας προετοιμάζει «λίστα» για την κάλπη της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης, Δρίτσας, Παππάς, Τσακαλώτος αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Στη «λίστα» των υποψηφίων για το νέο πολιτικό κέντρο της Κουμουνδούρου αναμένεται να προσέλθουν αρκετά νυν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και πρόσωπα-έκπληξη. Ακούγεται επίσης ότι δεν αποκλείεται η βολιδοσκόπηση και η ανάδειξη κορυφαίων κυριών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΓ, όπως η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου (πρώτη γυναίκα στην πρώτη δεκάδα της ΚΕ), η Ολγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου (νυν μέλος του οργάνου) κ.ά.
Από το βράδυ της Κυριακής και αφού κλείσουν οι κομματικές κάλπες θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Είναι θεμιτός και αναγκαίος», σημείωνε χθες αργά το βράδυ κυβερνητικό στέλεχος εκτιμώντας δε ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πιθανότερο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.




hellasforce

ΘΑ Ξ Ε Χ Α Σ Ε Τ Ε 1.000%, ΟΤΙ (ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΠΩΣ) ΞΕΡΕΤΕ


%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1
1
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΩΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! Ο κ.Αθανάσιος Στριγάς, είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς για την διεθνή πολιτική σκηνή, αποκαλύπτοντας πολλές φορές σημαντικές και πρωτίστως ΚΡΥΦΕΣ παραμέτρους, των τεκταινόμενων στα παρασκήνια της.
Ο Αθανάσιος Στριγάς έγινε διδάκτωρ στις Πολικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, στην συνέχεια διορίστηκε Δόκιμος Σύμβουλος στο ‘ΝΑΤΟ’ και εν συνεχεία Σύμβουλος και Ειδικός Σύμβουλος των Αρχιστρατήγων και των Γενικών Γραμματέων.
2
Στο Georgetown της Ουάσινγκτον, σπούδασε Διεθνή Στρατηγική και έπειτα στην Μόσχα Προπαγάνδα, καθόσον εργαζόταν στο ‘ΝΑΤΟ’.
Στο ΝΑΤΟ απασχολήθηκε συνολικά για 26 χρόνια. Έχει γράψει συνολικά 20 βιβλία, μεταξύ των οποίων, Τα Παγκόσμια Κέντρα Εξουσίας, Η Μαύρη Βίβλος των Ελλήνων Πολιτικών, Παγκόσμιοι Εντολοδότες, Τρομοκρατία, κ.ά. Είναι μέλος της ‘Λέσχης Μπίλντεμπεργκ’, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.
Θα σας σηκωθεί η τρίχα από αυτά που αποκαλύπτει ο Στριγάς για την παγκοσμιοποίηση και την Ελλάδα. Στην λέσχη Μπίλντεμπεργκ μαγειρεύονται τα πάντα…
Έχουν πωληθεί τα π ά ν τ α… Οι κυβερνήσεις των χωρών, είναι απλοί υπάλληλοι της παγκοσμιοποιήσεως, 200 ατόμων δηλαδή που κυβερνάνε τον κόσμο.
Η εκπομπή είναι του 2010, αλλά λέει πολύ σημαντικά πράγματα, για να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα. Παρουσιαστής, ο πάντα ανήσυχος και διεισδυτικός Ιωάννης Παπαζήσης. [«Ιω.Καπ.»]
Δείτε Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε το δυνατό αυτό ‘βίντεο’!

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία διόρισε μόνιμο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά...


Φωτογραφία: ShutterstockΧωρίς σταματημό οι προκλήσεις της τουρκικήςκ πλευράς, αφού όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή αποφασιστήκε ο...
διορισμός μόνιμου  ιμάμη στην Αγιά Σοφιά. 

Αν και υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα στην Αγιά Σοφιά από το 1935, οπότε και έγινε μουσείο με απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ, επίσημα αυτή η θέση παρέμενε κενή.

Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».

Οι μουσουλμάνοι μέχρι τώρα προσεύχονταν και θα προσεύχονται στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον ναό, σε κτίριο που έχει χτίσει ο Μουράτ ο Α’.

Μέσα στον χώρο του μουσείου, δεν επιτρέπεται καμία προσευχή.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς και είχε προβληθεί μάλιστα και από την τουρκική τηλεόραση...



nonews news

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Η αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν γνωρίζει σύνορα...


Τα Ελληνόπουλα που θα δείτε στο βίντεο μπορεί να ζουν σε διαφορετικές χώρες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους, ενώνουν όμως  τις φωνές τους για να φτιάξουν ένα τραγούδι για την αγαπημένη τους Ελλάδα. 
Πρόκειται για μία όμορφη και συγκινητική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από το Greek School Of Bucharest, Athena. Ύστερα από ένα τραγούδι από σε 5 ηπείρους και 9 χώρες, ολοκληρώθηκε η σύνθεση του τραγουδιού από τους μαθητές, το οποίο το δημιούργησαν εξ’ ολοκλήρου τα ίδια τα παιδιά. 
Δείτε το υπέροχο βίντεο! 
Eναλλακτικά ΕΔΩ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Δείτε ΦΥΛΛΑΔΙΑ που ΕΡΙΞΑΝ στη ΒΟΥΛΗ! Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει...


Φυλλάδια που απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο πέταξαν έξω από τη Βουλή και μόλις είδαμε καλύτερα τι έδειχναν, δεν μπορέσαμε να κρύψουμε ένα αναστεναγμό. 
Όπως βλέπετε, χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ "έχω ένα όνειρο", κάποιο έβαλαν τον πρωθυπουργό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. 



Αντίστοιχο φυλλάδιο υπήρχε και για τον υπουργό Άμυνας. 
Η οργή του κόσμου είναι έκδηλη...  






voicenews


Να ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ! Δεν βάζει μυαλό και εξαπολύει ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ...


Σε άλλη χώρα, σε άλλον κόσμο ζει ο υπουργός Παιδείας, αφού τολμάει και μιλάει με αριθμούς και-μάλιστα- είναι και βέβαιος. 
Τι εννοούμε; Αμέσως θα σας εξηγήσουμε. Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Φίλης είπε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα βοηθήσει στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Εδώ, πρόσθεσε ότι το 70% των Ελλήνων επιθυμούν διαχωρισμό. 
Μα που ζείτε; Στην Ελλάδα μόνο οι κυβερνώντες τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού, μαζί με μια μικρή μερίδα κόσμου που σίγουρα δεν είναι το 70%. 
Ο κ. Φίλης μάλλον δεν βλέπει τι γίνεται στις μεγάλες εορτές της θρησκείας μας, δεν ακούει τις κραυγές των γονέων για ό,τι επιχειρεί να περάσει στα σχολειά στο θέμα των Θρησκευτικών, παρά προχωρά σε μια αλόγιστη προβοκάτσια. 
Ο κ. Φίλης, επιπλέον, τάχθηκε κατά ενός δημοψηφίσματος για το κρίσιμο αυτό θέμα. Μα γιατί κ υπουργέ μας, αφού όπως είπατε το 70% των πολιτών επιθυμεί τον διαχωρισμό, γιατί να μην φανεί αυτή η προτίμηση σε ένα δημοψήφισμα; 
Αρκεί να μην γίνει αλλαγή του αποτελέσματος...





voicenews

Το ΝΑΤΟ έτοιμο να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ κι άλλο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ...


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε Ρώσος αναλυτής σχετικά με την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία ετοιμάζεται να δημιουργήσει ναυτική βάση στην Κέρκυρα, με απώτερο στόχο να μπορεί να ελέγχει το Ιόνιο και την Αδριατική, καθώς, όπως τονίζει, το Μαυροβούνιο δεν έχει τις κατάλληλες δομές για να φιλοξενήσει νατοϊκή βάση. 
"Το ΝΑΤΟ έχει τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στην Κέρκυρα, η οποία ελέγχει την είσοδο και την έξοδο των πολεμικών πλοίων στην Αδριατική Θάλασσα", υπογράμμισε ο Ρώσος αναλυτής, αναφερόμενος στην ναυτική βάση που υπάρχει στην Κέρκυρα, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενισχύεται με κονδύλια του ΝΑΤΟ.  




voicenews

Συρία: Απειλεί με κατάρριψη τουρκικά αεροσκάφη που θα παραβιάσουν το εναέριο χώρο της




Ο Συριακός στρατός δήλωσε σήμερα οτι θα καταρρίψει οποιαδήποτε τουρκικά αεροπλάνα μπουν στον Συριακό εναέριο χώρο, ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Συρία.

"Οποιαδήποτε απόπειρα για παραβίαση του Συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα θα εξεταστεί και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την κατάρριψη τους” σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού, που επικαλείται το 
Reuters. 

Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κουρδικές δυνάμεις της Συρίας βόρεια του Χαλεπίου σκοτώνοντας 160 - 200 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. γεγονός που η συριακή δήλωση αποκαλεί μια πράξη “κραυγαλέας επιθετικότητας".
Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα κατά 18 στόχων στην περιοχή Μααράτ Ουμ Χάους της βόρειας Συρίας.

Η Βόρεια Συρία είναι ένα όλο και πιο περίπλοκο πεδίο μάχης και οι αεροπορικές επιδρομές της Τετάρτης τόνισαν τα συγκρουόμενα συμφέροντα των δύο μελών του ΝΑΤΟ της Τουρκίας και των ΗΠΑ. 

Η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που ειναι εναντια στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και προσπαθεί επίσης να ωθήσει το Ισλαμικό Κράτος μακριά από τα τουρκικά σύνορα της Συρίας.
Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στηρίξει κουρδικές δυνάμεις στο δικό τους αγώνα ενάντια στον Ισλαμικό Κράτος, εξαγριώνοντας την Άγκυρα, η οποία βλέπει το YPG ως επέκταση των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ που έχουν εξαπολύσει μια εξέγερση τριών δεκαετιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.




onalert

Βίτσας: Τα σύνορα της Ελλάδας ειναι και τα σύνορα της Ευρώπης




 «Να αντιληφθεί ότι κατανοούμε πως βρίσκεται σε μια σχετικά δύσκολη θέση, αλλά δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματά της βγάζοντάς τα έξω και ειδικά προς την περιοχή του Αιγαίου», κάλεσε την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ του «Σκάι», με αφορμή και τη σημερινή, παράνομη, δραστηριότητα αεροσκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.

Παράλληλα, κάλεσε «τους Ευρωπαίους συμμάχους και συνεταίρους μας, να αντιληφθούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρώπης. Με αυτή την έννοια να στέρξουν στην προσπάθειά μας να διαμορφωθεί μια σταθερότητα στην περιοχή».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο non paper της Ιταλίδας υπουργού Άμυνας για τη δημιουργία ευρωστρατού, εκτιμώντας ωστόσο ότι το θέμα θα συζητείται για πολύ μεγάλη περίοδο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε, ότι «το ζήτημα των παραβιάσεων εμείς το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν ως δύναμη αποτροπής τα σύνορα της χώρας, αυτό είναι δεδομένο».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βίτσας επικέντρωσε το πρόβλημα στη μη υλοποίηση της βοήθειας, που είχε υποσχεθεί η ΕΕ, για αποστολή ειδικών υπαλλήλων για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε δεύτερο βαθμό, «ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, από τη μια, επιστροφών στην Τουρκία και από την άλλη, της μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Όπως παρατήρησε, «από κάθε επιτροπή εξέτασης προσφυγών σε δεύτερο επίπεδο, εξετάζεται μια έως δύο αιτήσεις την ημέρα, αλλά και στην Γερμανία εξετάζονται 1, 2 αιτήσεις, κατά μέσο όρο, την ημέρα».

«Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και την ένταση. Η υπεσχημένη βοήθεια από την ΕΕ δεν έχει έρθει, έχει υλοποιηθεί μόνο κατά 6% και έτσι από τους περίπου 400 ειδικούς υπαλλήλους έχουν έρθει μόνο 26. Εμείς, βέβαια, κάνουμε ό,τι μπορούμε ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές εξέτασης των αιτημάτων». «Από τη δική μας πλευρά, είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά υπάρχουν χώρες της ΕΕ που έχουν πει ότι δεν θα φιλοξενήσουν κανέναν, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολίασε περαιτέρω.

Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agenzia Nova δήλωσε οτι «Οι κοινές απαντήσεις για τη διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης του προσφυγικού δίνονται συχνά με καθυστέρηση». 

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, στο θέμα του προσφυγικού «θα κριθεί η ίδια η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Ιταλία και Ελλάδα αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, όπως είναι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, στη διαχείριση των οποίων οι δύο χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως και στην προσπάθεια να δημιουργηθούν ευρωπαϊκές πολιτικές και μία κοινή δράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα, από τη στιγμή που οι άνθρωποι, οι οποίοι φθάνουν στις χώρες μας επιθυμούν, ως τελικό προορισμό, να μεταβούν στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα αποκλειστικά ελληνικό ή ιταλικό, αλλά όλης της Ευρώπης».

Τις δύο προηγούμενες ημέρες, ο κ. Βίτσας επισκέφθηκε τη Ρώμη και τη Νάπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM) και να επισκεφθεί το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στη μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου.




onalert

O Φράγκος Φραγκούλης θα μιλήσει για την Τουρκία στην Κύπρο



 Σε συνέδριο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού θα μιλήσει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Στρατηγός ε.α, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ κ.Φράγκος Φραγκούλης

Το συνέδριο έχει θέμα τον ρόλο του Εφέδρου Αξιωματικού στα πλαίσια του νέου σχεδιασμού της Εθνικής Φρουράς και τελεί υπό την αιγίδα του Κύπριου ΥΠΑΜ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
08:30-09:00 Εγγραφές
09:00-09:20 Χαιρετισμοί:
- Εκ μέρους της ΠΟΕΑ
Κύπρος Μάνουλος - Πρόεδρος
- Εκ μέρους της ΑΠΟΕΑ
Γρηγόρης Μιχαλέας - Πρόεδρος ΣΕΑΝ Φωκίδας
- Εκ μέρους του ΣΕΑΛ
Βίκτωρ Τσίγκης- Πρόεδρος
- Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας
09:20-10:30 Εισηγήσεις:
- Εισήγηση από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη:
«Οι νέοι σχεδιασμοί της Εθνικής Φρουράς και ο ρόλος της 
Εφεδρείας και των Έφεδρων Αξιωματικών».
- Σκέψεις και εισηγήσεις του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού για το ρόλο των Εφέδρων Αξιωματικών στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα και στην Εθνική Φρουρά.
- Συζήτηση
10:30-11:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11:00-12:45 Εισηγήσεις:
- Εισήγηση από τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
«Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»
- Εισήγηση από τη Βουλευτή Δρ. Ελένη Σταύρου:
«Το γεωστρατηγικό περιβάλλον στην Ανατολική
Μεσόγειο – Μέση Ανατολή».
- Συζήτηση
12:45-13:00 Κλείσιμο εργασιών του Συνεδρίου 





onalert

THE LAST STAND TEAM: Είσαι ένας από εμάς…

1765


Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ξεφύγει από το σύστημα,
κάποιοι που μπορούν να βλέπουν και μπορούν να κινηθούν
μέσα στο παιχνίδι που λέγεται ζωή…
Τους βλέπεις αλλά κάνεις πως δεν τους βλέπεις.
Τους ακούς αλλά κάνεις ότι δεν τους ακούς.
Τους νοιώθεις, αλλά προσποιείσαι ότι δεν υπάρχουν…

Αυτούς δεν θα τους δεις σε θέσεις εξουσίας.
Αυτοί, οι ανένταχτοι, έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο,
σε σέβονται, παρόλο που εσύ τους θεωρείς γελοίους,
έχουν πάρει στα χέρια τους, την ζωή τους, και δεν έχουν ανάγκη την επικρότηση της κοινωνίας
γιατί έχουν αποδράσει προ πολλού από το σύστημα.
Αυτοί έχουν κάνει ήδη τις θυσίες τους, θυσίες για τον εαυτό τους, θυσίες για τα παιδιά τους, θυσίες για την κοινωνία. Δεν τους φοβίζει το κατεστημένο, και γιαυτό πληρώνουν αδρά τις επιλογές τους.

Με τις επιλογές τους, θυσίασαν κάθε πιθανότητα ένταξής τους στην σημερινή κοινωνία, κάθε πιθανότητα αποδοχής από την σημερινή πλειοψηφία. Θυσίασαν την ευκολία μιας συμβατικής ζωής για να παραμείνουν σκεπτόμενοι, για να παραμείνουν πραγματικά ελεύθεροι…
Αυτοί είναι ανένταχτοι και σε κατάσταση εξορίας από τους πολλούς, όσο οι υπόλοιποι συμβιβάζονταν με το κατεστημένο, όσο οι υπόλοιποι ακολουθούσαν τις επιλογές των δυνατών, αυτοί επέλεξαν να υπερασπιστούν τους πραγματικά αδύνατους…
Και το ερώτημα είναι: «Μα ποιοί είναι αυτοί;»
Όχι, δεν είναι αυτό το ερώτημά, φίλε αναγνώστη…
Μετά από όλα αυτά, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ…
Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου το εξής:
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;
Ει Κυριος μεθ ημων ουδεις καθ ημων…
THE LAST STAND TEAM…


katoxika nea

Η εσκεμμένη διαχρονική ανυπαρξία Ελληνικής Διπλωματίας και οι ευθυνες που δεν αποδόθηκαν ποτέ!




2016-10-06_132458-350x253
Στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας,υπάρχουν αμέτρητες στιγμές που ακόμη και ο τελευταίος Ελληνας που δεν κατέχει ούτε τα στοιχειώδη από εξωτερική πολιτική ,αναρωτήθηκε…..μα καλά λίγο μυαλό δεν έχουν οι πολιτικοί μας,λίγο εξυπνάδα,έστω λίγο τσαγανό η’ ντροπή για την πλήρη απραξία τους;
Γιατί άραγε συμβαίνει ακόμη και σήμερα αυτό και μας εκνευρίζει η συμπεριφορά τους;Ποιο είναι στ’αληθεια  αυτό το «αόρατο» τείχος που τους δίνει εντολές και κατευθυντήριες γραμμές για να μην κάνουν απολύτως τίποτα στις όποιες προκλήσεις των Τουρκομογγολων ,των Αλβανών η’ οποιουδήποτε άλλου διεκδικητή και να αντιδρουν παντα σαν να συνορευουμε με τα νησια ΦΙΤΖΙ;Ποια αντεθνικά συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η στάση;
Είναι πλέον ορατό ,μετά τις τελευταίες προκλήσεις των «φίλων» γειτόνων μας,ότι η σημερινή κυβέρνηση παίζει με την φωτιά ως αφελές ανήλικο και τζογαρει στη πλάτη του Ελληνικού Έθνους ΚΑΙ των Ελληνικών εδαφών . Ημιμαθείς,ανεπαρκείς,άσχετοι,πολιτικάντηδες τζογαδόροι,ανθέλληνες,μηδενιστές,άθεοι,μαριονέτες ξένων κέντρων,ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ μέσω  τεχνητών κρίσεων και «μαϊμού» προηγούμενων κυβερνήσεων,τους δόθηκε αβασάνιστα η εξουσία «από έξω» για να υλοποιήσουν βήμα βήμα το σχέδιο των μισελλήνων απανταχού.
Σταδιακή αποδόμηση της συνοχής της κοινωνίας,οικονομική εξαθλίωση,καταστροφή της Ελληνικής γλώσσας,ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στην Ορθοδοξία,συνεχή χτυπήματα στον θεσμό της οικογένειας,αποποινικοποίηση ναρκωτικών,Μ.Μ.Ε. ΚΑΦΡΙΛΑΣ ,ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ και τέλος ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ!!!Φυσικά πρωτοστατεί η πλήρης ανυπαρξία σοβαρής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας με την διαχρονική δικαιολογία της ήπιας αντιδρασης.
Εγώ την αποκαλώ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΥΨΙΜΟ. Κανείς μα κανείς δεν αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη να απαντήσει ως επίσημος εκπρόσωπος του κράτους ,με τρόπο πατριωτικό ,δυναμικό,περήφανο,γεμάτο αξιοπρέπεια και ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ όπου χρειάζεται. Πάντα και παντού η Ελληνική αντίδραση περιορίζεται στο κλασσικό πλέον και περιβόητο ΔΙΑΒΗΜΑ ,που εγώ αποκαλώ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ!!!Υποτελείς,δουλοπρεπείς,σκλάβοι του υψηλού μισθού τους,τυχάρπαστοι τυχοδιώκτες,μισέλληνες από την γέννα τους.
Πότε και ποιος από όλες αυτές τις μαριονέτες λογοδότησε ενώπιον λαού και δικαστών για τα εθνικά τους εγκλήματα;Ποιος και πότε καταδικάστηκε για προδοτική συμπεριφορά στην περιβόητη δημοκρατία του ωχαδερφισμου;ΚΑΝΕΙΣ…….!
Και έτσι απλά η κατρακύλα συνεχίζεται. Στους μήνες και τα χρόνια που θα έρθουν, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ)Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ….Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ!!!Οι γνωστοί υπεύθυνοι και πάλι θα αναχωρήσουν νύχτα ,αφού έχουν τα διαβατήρια έτοιμα για άλλες πατρίδες,τις πραγματικές!!!Εμείς πιθανόν να κλαίμε για κάποιους που θα θυσιαστούν η’ για κάποιο κομμάτι της Ελλάδας που θα χαθεί……..!!!
Και αφού ο Μογγόλος Ερντογαν είπε ότι τα σύνορα της καρδιάς τους φτάνουν μέχρι ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ,προσθέτω μια φώτο ως απάντηση στον μογγολο που δείχνει με σαφήνεια που ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!ΕΛΛΗΝΕΣ ……..ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!!!





katoxika.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνη Κλιμάκωση Προκλήσεων! Ο Ερντογάν καλεί την νεολαία της Τουρκίας σε αλλαγή των συνόρων


erdo-thumb-large-2-thumb-large


Επικίνδυνη Κλιμάκωση Προκλήσεων από Ερντογάν!!!
Δηλώσεις Ερντογάν: Από το 1914 που φτάσαμε από τα 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στην Λωζάνη μαζί και το Χατάϊ, πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα.
Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορά μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας. Αυτό εμείς το αρνούμαστε.
Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της, που είναι χιλίων ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους.
Φέραμε στην επικαιρότητα την Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από την νεολαία μας να εξετάσει την Λωζάνη κι ας ενοχληθούν κάποιοι. Ας ενοχληθούν. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε.
«Ο Ερντογάν καλεί την νεολαία της Τουρκίας σε αλλαγή συνόρων»
΄΄ Το 2016 δεν θα κινούμαστε με τη λογική του 1923 ΄΄







katoxika.gr

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!!!Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!


Έχετε αναρωτηθεί, υποθέτουμε ποιος ο λόγος της ξαφνικής επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της χώρας μας. Δεν είναι μόνο τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, που παγίως ‘εξάγει’ προς Δυσμάς.

Είναι, περισσότερο, το γεγονός πως οι τουρκικές διπλωματικές υπηρεσίες, παρουσιάζουν τη χώρα μας ως καταρρέουσα. Στέλνουν στην Άγκυρα μέμο, που μιλούν για μία χώρα που δεν έχει λεφτά ούτε για να βάλει πετρέλαιο στα στρατιωτικά οχήματά της.

Ωστόσο εσείς και εμείς γνωρίζουμε καλύτερα. Γνωρίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση αλλά και έχουν προετοιμαστεί. Ξέρουν καλά τον κίνδυνο που ελλοχεύει και οι άγρυπνοι φρουροί μας φυλούν τις ‘Θερμοπύλες’. 

Το δε κομμάτι της προετοιμασίας, κανένας στρατός δε στηρίζεται στην εκάστοτε οικονομική κατάσταση, αλλά μέρα μέρα  φροντίζει να ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ και να ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ πιθανά προβλήματα.
Να είμαστε σε εγρήγορση και συναγερμό, όχι όμως σε καθεστώς φόβου και ηττοπάθειας. 




volcanotimes