Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Συγκλονιστικός Στρατηγός: «ΑΦΥΠΝΙΣΗ και διαρκής ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ από όλους μας …Γιατί η Θράκη χάνεται!»


ΘΡΑΚΗ 1
Πάγωσε τους Πάντες ο Στρατηγός Γεωργιάδης την Ημέρα των ενόπλων Δυνάμεων …Ο Στρατηγός που δεν «κλάφτηκε» για τις περικοπές στις συντάξεις, δεν ζήτησε πίσω την δική του χαμένη αξιοπρέπεια αλλά αν και δεν είναι Θράκας ζήτησε ένα και μόνο πράγμα!
«ΑΦΥΠΝΙΣΗ και διαρκής ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ από όλους μας …Γιατί η Θράκη χάνεται!»
Ο Στρατηγός είναι αυτός που χρόνια τώρα μαζί με τον Ποιμενάρχη της Ξάνθης και τους Χριστιανούς της Περιοχής πήραν σβάρνα τα Πομακοχώρια και τα βουνά της Θράκης ,ανοίγοντας κλειστές Εκκλησιές και λειτουργώντας ξεχασμένα Ξωκλήσια απο το Θεό και τους Ανθρώπους!
ΘΡΑΚΗ 2
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα, ο εορτασμός και οι προβλεπόμενες εκδηλώσεις, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμετείχαν πολλά μέλη του Παραρτήματος και επακολούθησε η κατάθεση του Τιμητικού Στεφάνου, στο Μνημείο Πεσόντων Υπέρ πατρίδος.
ΘΡΑΚΗ 3
Τον Πανηγυρικό Λόγο στον Καθεδρικό Ναό της ‘’ του Θεού Σοφίας’’ εκφώνησε παρουσία Λαού και Αρχών ό Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ ν.Ξάνθης, Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, ο οποίος στην ομιλία του, πλέον των εγκωμίων του για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Δ’Σ.Στρατού, απευθύνθηκε και τόνισε προς ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους Φορείς προτάσεις, αλλά και παραινέσεις προς την Τοπική Κοινωνία.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Στρατηγού που εκτός από διαπιστώσεις έκανε και προτάσεις!
ΘΡΑΚΗ 4
Ακούστε τον γιατί και ξέρει και βλέπει και μπορεί …Ο Αγώνας που κάνει είναι μόνο από Αγάπη για την Πατρίδα και τον Χριστό …Χωρίς ποτέ να ξεχωρίζει τους Χριστιανούς απο τους Μουσουλμάνους Έλληνες Πολίτες !
1ο . « Είναι Εθνικά επικίνδυνο να επιτρέψουμε να εξελιχθεί, η οικονομική κρίση σε κρίση εθνικής ασφαλείας, για να μην επηρεαστεί η αποτρεπτική ικανότητα και ισχύς της Χώρας, να μη θιγεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Χωρίς την κατοχύρωση της εθνικής ασφάλειας, κανένας τομέας της οικονομίας δεν μπορεί να αποδώσει και όλες οι προσπάθειες για την ανάπτυξη και την κοινωνική ανασυγκρότηση θα πέσουν στο κενό. Ο οποιοσδήποτε εθνικός σχεδιασμός για να πετύχει, απαιτεί έγκαιρη πρόβλεψη, Ισχυρές ΕΔ, ενότητα και αισιοδοξία, σύμπνοια και αγωνιστικότητα, ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα.
2ο . Eίναι επιτακτική και προφανής η ανάγκη πλέον, να αυξηθεί η Στρ. Θητεία, τουλάχιστον στους 12-μήνες.
Όλοι οι Έλληνες και ειδικότερα οι Βουλευτές, όπως και οι οργανωμένες νεολαίες ΟΛΩΝ των Πολιτικών Κομμάτων, έχουν την υποχρέωση, να μεταφέρουν αρμοδίως την ανάγκη αυτή καινα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ, όσο δύσκολα και αν είναι τα δημοσιονομικά δεδομένα και οι πιέσεις της τρόϊκας ή των θεσμών, από τους σημερινούς Κυβερνόντες, να αποφασίσουν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ την αύξηση της .
Δυστυχώς οι προκάτοχοί τους άσκησαν πιέσεις και κλιμακωτά μείωσαν επικίνδυνα, για ψηφοθηρικούς λόγους τη Στρ. Θητεία από τους 24 στους 9 μήνες.
Η αύξηση της θητείας, εξάλλου αποτελεί διαρκή και διαχρονική εισήγηση της εκάστοτε Στρ. Ιεραρχίας στην αντίστοιχη Πολιτική του ΥΕΘΑ και το ΚΥΣΕΑ, που ωστόσο παγίως, δεν εισακούγεται από τις Κυβερνήσεις. για τους ίδιους λόγους.
Με την αύξηση της θητείας θα ενισχυθεί περαιτέρω ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ η αποτρεπτική ισχύς των ΕΔ και έτσι θα εκλείψουν οριστικά οι συνεχείς προκλήσεις και αμφισβητήσεις περιοχών της Εθνικής μας Κυριαρχίας, από τη σύμμαχο γειτονική χώρα, που σημειωτέον αν και έχει τον 7 πλάσιο πληθυσμό από τη δική μας Χώρα!
Αν και η απειλή των Δυνάμεων του Σύμφωνου της Βαρσοβίας της Σοβιετικής Ένωσης πλέον δεν υπάρχει, εντούτοις συνεχίζει να έχει υποχρεωτική θητεία 15 μηνών, ενώ δεν αποσύρει και το casusbelli, που έθεσε η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση το 1995,σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων από 6 σε 12ν.μ.
ΘΡΑΚΗ 5
3ο . Επιπρόσθετα εμείς εδώ στη ΘΡΑΚΗ, που οι σύγχρονες απειλές είναι στη γειτονιά μας, έχουμε την Ιερή Υποχρέωση και οφείλουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ παρόντες, μόνιμοι παραστάτες στο Δ’Σ. Στρατού, να τιμάμε και εμψυχώνουμε το προσωπικό του έμπρακτα, με την μαζική μας παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις του, όπως έγινε στη Χθεσινή Μουσική βραδιά που γέμισε το Δημ. Αμφιθέατρο, καθώς και στις Εθνικές Επετείους.
ΘΡΑΚΗ 6
Επίσης να μην αφήσουμε να ατονήσει καμία από της ‘’ημέρες μνήμης’’ και τα Μνημόσυνα,για τα θύματα γενοκτονιών και όσων έπεσαν υπέρ Πατρίδος(Μακεδονικός Αγώνας, Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού, Θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής, Κυπριακού Αγώνα , Θυμάτων ΑΤΤΙΛΑ 1974, κ.α.).
Όταν άλλοι επινοούν δικές τους επετείους, που έρχονται μάλιστα με αυξητικό ρυθμό κάθε χρόνο, από την ΤΟΥΡΚΙΑ ,στο δήθεν σπίτι που μεγάλωσε γεννήθηκε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, φέτος με 70 λεωφορεία, για να γιορτάσουν στον Ελλαδικό χώρο την επέτειο του θανάτου του ήρωά τους, που για μας είναι ο σφαγέας του Ελληνισμού, όπως και μεταγενέστεροι διάδοχοί του.
4ο .Όλες αυτές οι επέτειοι, αφορούν αγώνες, που χύθηκαν ποτάμια πατριωτικού αίματος για να ελευθερωθούν, από ‘’Αλύτρωτες Πατρίδες’’ , που ήταν, για να καταλήξουν στη συνέχεια, από τα τραγικά λάθη μας, να αποκαλούνται σήμερα δυστυχώς, ‘’αλησμόνητες πατρίδες’’, από τις οποίες μάλιστα κατάγεται η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της ΘΡΑΚΗΣ.
5ο. Οφείλουν συνεπώς όλοι, η Οικογένεια , το Σχολείο, η Κοινωνία, ιδιαίτερα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της ΘΡΑΚΗΣ, που αποτελεί τον άλλο μεγάλο Εθνικό πυλώνα στην Περιοχή, να διδάξουν και να μεταφέρουν στις νέες γενιές, την Ιστορία & την αγάπη για την Ελληνική Σημαία, με σκοπό να τους γίνει βίωμα και να λάβουν έτσι την σκυτάλη της διαδοχής, για να είναι ΠΑΝΤΑ συνειδητά παρόντες σε όλες τις Επετείους.
Απαιτείται ΑΦΥΠΝΙΣΗ και διαρκής ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ από όλους. Η γειτονική χώρα δεν έπαψε ΠΟΤΕ, καιροσκοπικά , να εποφθαλμιά για το επόμενο δικό μας λάθος!!!!
Σχόλιο:Μπράβο στον Στρατηγό της Θράκης που βάζει πάνω από όλα την χαμένη αξιοπρέπεια της Πατρίδας και απευθύνει κάλεσμα για Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων ,για να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε Εθνική Κρίση της Πατρίδας
ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

150 ευρώ πρόστιμο για όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015

ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


150 ευρώ πρόστιμο για όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015

Λήγει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για να περάσουν από ΚΤΕΟ, όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο από την 1/1/2015 έως και τις 14/9/2015, καταβάλλοντας μειωμένο τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης.
Έτσι λοιπόν, από την 1 Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, θα πληρώνουν το πλήρες (αναλογούν) πρόστιμο ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
Αναλυτικότερα, από την Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας εν όψει της καταληκτικής προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2015 υπενθυμίζονται, τα ακόλουθα:
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήματος από 1-1-2015 έως 14-9-2015 χρονικό διάστημα 6 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την διάταξη του νόμου περί καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, μπορούν να προσκομίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015.
Όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους σε ΚΤΕΟ μετά την 30-11-2015 και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος. Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση.
- Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, ήτοι:
α) την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014
β) την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει εντός του χρονικού διαστήματος από 01-07-2014 έως 31-12-2014
Τέλος, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών έχει παρέλθει μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, όχι μόνο δεν τυγχάνουν μειωμένου πρόσθετου τέλους, αλλά τους επιβάλλεται και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.


hmerisia

Γιατί αναζητά την συνεργασία με την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ;




Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ
Μετά τη ένταση των τελευταίων ημερών στην ΝΔ ψηλά ανεβαίνει το θέμα της κυβέρνησης όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναζητά την "συναίνεση" όλων των κομμάτων (εξ ου και η...
συνάντηση σήμερα) για να περάσει το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και μνημονιακά ζητήματα που εκκρεμούν από την βουλή. Η "συναίνεση" αυτή όμως έχει ανοίξει τους "ασκούς του Αιόλου" στα κόμματα και θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον νέο πρόεδρο της ΝΔ κ. Πλακιωτάκη να συνδράμει. Υπάρχουν όμως σημαντικές ενστάσεις οι οποίες διατυπώνονται από όλες τις πλευρές. Ζητούμενο για την ΝΔ δεν είναι μόνο το όχι στη "συναίνεση" με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι και το έργο του Αντώνη Σαμαρά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινούσε σε τίποτα κατά το παρελθόν. Χαρακτηριστικό και αναλυτικό παράδειγμα περιγράφεται στις επόμενες γραμμές που έπεσαν στα χέρια μου που αναφέρουν:

"Ώστε τώρα ο κ. Τσίπρας θέλει «συνεννόηση» με όσους κατηγορούσε ως «γερμανοτσολιάδες» και «όργανα των δανειστών»; Για φαντάσου…

Και πλανάται το ερώτημα:

Θα δεχθεί η αξιωματική αντιπολίτευση ενδεχόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «οικουμενική κυβέρνηση»;

Βέβαια, πρόταση για «οικουμενική» δεν έχει ζητηθεί επισήμως από κανένα!

Και δεν μπορούμε να… «τσακωνόμαστε» εμείς, αν θα δεχθούμε κάτι που οι άλλοι δεν μας έχουν ζητήσει!

Να το πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή:

Γιατί ζητούν «συναίνεση» σήμερα (και γιατί υπάρχει πιθανότητα αύριο, να ζητήσουν συμμετοχή σε «οικουμενική»);

Γιατί, απλούστατα, αυτά που φέρνουν προς ψήφιση, φοβούνται οι ίδιοι ότι δεν περνούν στη Βουλή! Δηλαδή ότι δεν θα τα ψηφίσουν οι δικοί τους!

Αν δεν είχαν αυτό το φόβο, δεν θα μιλούσαν για «συναίνεση» αυτοί που, όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, δεν συναίνεσαν ποτέ σε τίποτε!


Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κατηγορηθεί για διάφορα . Αλλά κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για έλλειψη υπευθυνότητας. Ούτε για έλλειψη συναινετικής διάθεσης. Στην περίοδο: Μαΐου 2010 – Νοεμβρίου 2011, όταν είχε εκφράσει την αντίθεσή της για το πρώτο Μνημόνιο (αντίθεση που δικαιώθηκε από το ίδιο το ΔΝΤ αργότερα), παρ’ όλα αυτά ψήφιζε τότε στη Βουλή το σύνολο σχεδόν των μεταρρυθμίσεων που προέβλεπε και το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών σπατάλης που περιλάμβανε…

Στη συνέχεια το Μνημόνιο διορθώθηκε και στα δύο σημεία που είχε επισημάνει εγκαίρως η Νέα Δημοκρατία τότε: και στην αλλαγή «μείγματος πολιτικής» με έμφαση πλέον στην περιστολή δαπανών - όχι σε φόρους - και στη δραστική μείωση των δαπανών για τόκους. Και ανέλαβε μετά τον Ιούλιο του 2012 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (δηλαδή της ΝΔ μαζί με όσο ΠΑΣΟΚ είχε απομείνει) να εφαρμόσει το δεύτερο «βελτιωμένο» Μνημόνιο. Μόνο οι δαπάνες για τόκους είχαν μειωθεί πια κατά 10 δισεκατομμύρια ετησίως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και το πρόγραμμα άρχισε πια να πιάνει του στόχους του…

Το διάστημα εκείνο, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος σε όλα, καταψήφιζε τα πάντα, αμφισβητούσε τα πάντα, ακόμα και εκείνα που τώρα τα αποδέχεται (όπως τα πλεονάσματα και την επιστροφή της οικονομίας στην ανάκαμψη) κι έκανε ό,τι μπορούσε να ματαιώσει την έξοδο της χώρας από την κρίση…

Αυτοί οι άνθρωποι αφού τα κάνανε μαντάρα, αφού σε 10 μήνες κατέστρεψαν όλη την πρόοδο που είχε συντελεστεί στα προηγούμενα 2,5 χρόνια, έρχονται τώρα και ζητούν… «συναίνεση»! Οι φαύλοι!

Αλλά ας είναι…

Τι ακριβώς ζητούν;

--Μήπως να ψηφίζει η ΝΔ αυτά που έτσι κι αλλιώς είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, (όπως για παράδειγμα τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων, την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού κλπ.); Όμως αυτά έτσι κι αλλιώς τα ψηφίζει…

--Μήπως να ψηφίζει η ΝΔ αυτά που η ίδια η είχε αποκρούσει ή είχε ήδη ματαιώσει; Όπως αύξηση της προκαταβολής εισοδήματος στο 100%, επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% από το 13% όπου το είχε κατεβάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αύξηση του φόρου στους αγρότες, κατάργηση του αφορολόγητου πετρελαίου στους αγρότες και την έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά; Αλλά αυτά τα μέτρα όχι μόνο τα είχε αποτρέψει η ΝΔ, αλλά σκοτώνουν και την ίδια την ανάπτυξη! Επομένως δεν μπορεί να τα ψηφίσει, έτσι κι αλλιώς…

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσει το διογκωμένο κράτος φορολογεί τους πάντες, αυτό είναι δική του πολιτική. Δεν το επιβάλει η δημοσιονομική κρίση. Η ΝΔ αντιμετώπισε τη δημοσιονομική κρίση χωρίς τέτοια μέτρα. Την αντιμετώπισε επιτυχώς με αντίθετα από αυτά τα μέτρα: Είχε αρχίσει τις φορολογικές μειώσεις, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα επιβάλει νέα φορολογική λαίλαπα και επενδυτική ερήμωση...

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να νομιμοποιήσουμε τις ολέθριες επιλογές του, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ΠΟΤΕ! Όσο κι αν παρακαλούν ή απειλούν, επικαλούμενοι την «συναίνεση» που ξαφνικά τώρα ανακάλυψαν. Κι όσο κι αν τους σιγοντάρουν γνωστοί άγνωστοι θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες! Επίσης φαυλεπίφαυλοι!


* Τι ζητάει ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ;

--«Συναίνεση» που έτσι κι αλλιώς δεν την έχει ανάγκη, όσο η κοινοβουλευτική του ομάδα παραμένει συμπαγής;

--Ή συμμετοχή των άλλων στην κυβέρνησή του, που τη χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία, επειδή ακριβώς φοβάται σημαντικές «διαρροές» βουλευτών του;

Το πρώτο, δεν έχει νόημα. Το δεύτερο ανοίγει άλλο κεφάλαιο:


* Πόσες «διαρροές» φοβάται;

Αν είναι πέντε-δέκα βουλευτές, αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να καλυφθεί από τα άλλα μικρότερα κόμματα (που ορισμένα βρίσκονται ιδεολογικά πιο κοντά στο «μεταλλαγμένο» πια ΣΥΡΙΖΑ).

Αλλά δεν μπορεί να γίνει. Ούτε αυτό! Γιατί πρώτον, οι διαρροές που φοβάται είναι μάλλον παραπάνω. Και γιατί ακόμα, τα μικρότερα κόμματα θέτουν ως όρο για να συμμετάσχουν, να μπει και η Νέα Δημοκρατία!


* Κι αυτό – δηλαδή αληθινή «οικουμενική» - ο ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, καίτοι «μεταλλαγμένος», δεν το αντέχει!

Διότι η «οικουμενική» θα πολλαπλασίαζε τις διαρροές του: Δεν θα του έφευγαν μόνο κάποιοι που δεν αντέχουν να ψηφίζουν βαριά μνημονιακά μέτρα, όπως σοβαρή περικοπή συντάξεων και αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας. Θα του έφευγαν περισσότεροι, που δεν θα άντεχαν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση με τους «δεξιούς»! Για τη βαριά ιδεοληπτική αριστερά, η κυβερνητική συνεργασία με τη «δεξιά» είναι πολύ πιο ανυπόφορη απ’ ό,τι η ψήφιση «αντιλαϊκών» μέτρων…

Και όσο πιο ιδεοληπτικοί, δηλαδή ακραίοι και φανατικοί βουλευτές υπάρχουν, τόσο πιο δύσκολο είναι να το «καταπιούν».

Συνεπώς, μια τέτοια πρόταση «οικουμενικής», αντί να λύνει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την επιβίωση της κυβέρνησής του εν όψει «διαρροών» στα μνημονιακά νομοσχέδια, θα το επιδείνωνε ακόμα περισσότερο: θα πολλαπλασίαζε τις διαρροές!

Αλλά ακόμα κι αν φτάναμε ως εκεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε «οικουμενική» (φανταστείτε σε τι απελπισία θα έπρεπε να έχει περιέλθει για να φτάσει ως εκεί) και πάλι μπαίνουν κάποια αμείλικτα ερωτήματα:

--«Οικουμενική» με τον Τσίπρα Πρωθυπουργό; Ή χωρίς αυτόν;

Με τόσα που έχει πει και τόσα που έχει κάνει, ο Τσίπρας δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτός ως Πρωθυπουργός μιας «οικουμενικής». από κανένα κόμμα!

--«Οικουμενική» με άλλο, «παρένθετο πρόσωπο» από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δραγασάκης, ας πούμε; Ούτε κι αυτό θα το δεχθεί πλέον κανείς!

--Άρα μόνη δυνατή περίπτωση θα ήταν «οικουμενική» με κάποιο πρόσωπο «κοινής αποδοχής». Αλλά με ποια διανομή υπουργείων; Εδώ δεν πρόκειται για «καρέκλες» και «θώκους». Πρόκειται για τεράστια πολιτικά ζητήματα. Θα δεχόταν η Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει και να στηρίξει ένα κυβερνητικό σχήμα, όπου θα συνεχίζεται η πολιτική της κας Τασίας στο μεταναστευτικό, η πολιτική του κ. Παρασκευόπουλου και του κ. Τόσκα στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η πολιτική του κ. Φίλη στην Παιδεία, για να μη πάμε παρακάτω;


Αποκλείεται! Η Νέα Δημοκρατία θα άρχιζε τη συζήτηση ακριβώς από την αλλαγή πολιτικής σε αυτά τα υπουργεία. Και την αλλαγή πολιτικής θα έπρεπε να την ψηφίσει στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ (ή ό,τι θα είχε απομείνει απ’ αυτόν).

Ακόμα δηλαδή κι αν όλα τα κόμματα δέχονταν να βάλουν στον «αυτόματο» τα μνημονιακά υπουργεία και τις μνημονιακές υποχρεώσεις (που κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο), και πάλι τα ΜΗ μνημονιακά υπουργεία και οι ΜΗ μνημονιακές πολιτικές πρέπει να αλλάξουν για να σταθεί στοιχειωδώς μια «οικουμενική»! Όχι μόνο να αλλάξουν τα πρόσωπα (στα υπουργεία). Να αλλάξουν και οι πολιτικές! Να ανατραπούν όσα έχει σχετικώς ψηφίσει η Βουλή τους τελευταίους μήνες.

Μόνο έτσι (και πάλι δύσκολο) θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ρεαλιστική προοπτική για επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και στην ομαλότητα. Όσο συνεχίζονται οι «συζητήσεις» φυλακισμένων δολοφόνων με μέλη της κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε κανονικότητα ούτε ομαλότητα…

Άρα δεν μιλάμε πια για «οικουμενική»! Μιλάμε για μια προσωρινή κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» μερικών μηνών, με κοινά αποδεκτή εντολή να εφαρμόσει όλες τις μνημονιακές πολιτικές (ή να ξανά-διαπραγματευθεί κάποιες απ’ αυτές) και στη συνέχεια να πάει τη χώρα (ξανά) σε εκλογές.

Πράγματι, αν ο κ. Τσίπρας φτάσει στην απόλυτη ανάγκη της «οικουμενικής» (του φύγουν καμιά τριανταριά και φοβάται μήπως χάσει κι άλλους), τότε μπορεί, πράγματι, να προτείνει οικουμενική. Αλλά αυτό θα σήμαινε και θα οδηγούσε σε ανατροπή της πολιτικής του όλα τα άλλα, πέραν της οικονομίας. Τουλάχιστον!

Κι επειδή κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, δεν μένει παρά μια σχετικά βραχύβια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» για να σταθεροποιήσει δημοσιονομικά τη χώρα και να ψηφίσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα, πριν οδηγηθούμε αναγκαστικά και πάλι σε εκλογές…

Αυτό πράγματι, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αλλά αυτό δεν είναι ούτε «οικουμενική» ούτε «συναίνεση». Αυτό είναι «διευκόλυνση» του Τσίπρα να φύγει ομαλά, χωρίς να κάνει περισσότερο κακό στη χώρα. Και μόνον ως τέτοιο μπορεί να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων…

Και βεβαίως, δεν θα είναι «επιλογή ευθύνης» από τη ΝΔ (και τους άλλους), αλλά επιλογή ανάγκης για να ελαχιστοποιηθεί το κόστους και το ρίσκο για τη χώρα.

Να θυμόμαστε πως, αν χάσει ο Τσίπρας τη «δεδηλωμένη», σε εκλογές θα καταλήξουμε τελικά. Και στις εκλογές εκείνες πρέπει να υπάρχει αντίπαλο δέος, αντίπαλος πόλος και εναλλακτική προοπτική.

Γι’ αυτό πρέπει να ετοιμάζονται ήδη από τώρα όλοι στη ΝΔ και γενικότερα σε ολόκληρη την αντιπολίτευση. Αν δεν θέλουν να τους συμπαρασύρει ο Τσίπρας στον όλεθρο…

Αν ταυτιστούν με τον Τσίπρα, θα αφήσουν μόνη «αντιπολίτευση» ουσιαστικά τη …Χρυσή Αυγή, εν όψει εκλογών!

Αυτό όλοι το καταλαβαίνουν και κανείς δεν θα το κάνει.

Υπάρχουν ίσως λίγοι, ελάχιστοι, που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και είναι πρόθυμοι να δώσουν στον Τσίπρα «γη και ύδωρ». Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπως και μεγάλος αριθμός βουλευτών από άλλα κόμματα, δεν θα στηρίξουν τον Τσίπρα! Παρά μόνο για να φύγει σύντομα και ομαλά. Κι αφού ομολογήσει και ψηφίσει, με ό,τι του απέμεινε, την ανατροπή των αριστερίστικων και αδιέξοδων καταστροφικών πολιτικών του.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει «κάψει» προ πολλού όλα τα «χαρτιά» του. Κορόιδεψε τους πάντες, καθύβρισε τους πάντες, διέσυρε τη χώρα, διαψεύστηκε σε όλα, απέτυχε σε όλα! Το μόνο που μπορεί να ελπίζει πια (κι ίσως να διαπραγματευθεί ακόμα) είναι η σχετικά ομαλή «απόδρασή» του. Γιατί αν δεν τον «διευκολύνουν» να φύγει ομαλά, τότε ίσως φύγει με…ελικόπτερο, αφού προηγουμένως, όμως, κάνει μεγαλύτερο κακό στη χώρα.

Αν δεν απομονωθούν, όσοι διέσυραν επί χρόνια τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως…«γερμανοτσολιάδες», αν δεν ταπεινωθούν (τουλάχιστον) όσοι ανέκοψαν την πορεία εξόδου της χώρας από την ύφεση και από τα ελλείμματα, για να την ξαναρίξουν στην πιο απελπιστική κρίση, τότε ο τόπος θα πάθει πολύ χειρότερα.

Όποιος επιβραβεύει τους λαϊκιστές, δεν δικαιούται μετά να παραπονιέται για το λαϊκισμό.

Κι όποιος βοηθά τους λαϊκιστές να χαντακώσουν τη χώρα, είναι ίδιος με αυτούς. Ίσως είναι και χειρότερος απ’ αυτούς…"








tromaktiko

Το αληθές νόημα και περιεχόμενο της συναίνεσης που ζητά η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας…





Γράφει ο Βασίλης Δημ. Χασιώτης 
Εκτός απροόπτου, όπως διαβάζω, θα γίνει σήμερα (28/11) η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με θέματα το...
προσφυγικό και το ασφαλιστικό.

Θα μείνω στο δεύτερο θέμα, διότι θεωρώ ότι αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο αυτής της μάζωξης, μιας και είναι το μόνο από τα δύο που αποτελεί μνημονιακό μέτρο. Το προσφυγικό (και βεβαίως : το μεταναστευτικό), αποτελεί επίσης πολύ σημαντικό θέμα, όμως, δεν είναι αυτό που από μόνο του θα οδηγούσε σε μια τέτοια συνάντηση, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις αντιδράσεις των αρχηγών των κομμάτων στη πρωθυπουργική πρόσκληση, των οποίων η κάθετη αντίθεση και αντίδραση εστιαζόταν ακριβώς στο θέμα του ασφαλιστικού, που εκτός από «καυτό» καθαυτό, είναι και «καυτό» από άποψη πολιτική και κυρίως κομματική.

Για να το θέσω το θέμα ακριβώς στην «καρδιά» του, ο πρωθυπουργός, ζητά «συναίνεση» σ΄ ένα ζήτημα, την οποία συναίνεση είναι βέβαιο ότι δεν θα λάβει, και οπωσδήποτε δεν θα λάβει τόσο από τα κόμματα που άσκησαν κυβερνητική εξουσία την περίοδο 2010-2014 και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές, αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα, είτε άσκησαν είτε όχι τέτοιες πολιτικές, το καθένα φυσικά, για διαφορετικούς λόγους.

Και σε ό,τι αφορά τα «μνημονιακά» κόμματα της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα αν άσκησαν κυβερνητική εξουσία ή όχι, η μη συναίνεσή τους εδράζεται τόσο σε μικροκομματικά συμφέροντα, διότι αισθάνονται ότι δεν έχουν κανένα λόγο να συναινέσουν σε κάτι που πρόκειται να τους στείλει εκλογική πελατεία, όσο και, ειδικώς για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διότι αποτέλεσαν το «σάκο του αντιπολιτευτικού μποξ» όλη τη πενταετία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι δεν απέρριπτε απλά πτυχές των μνημονιακών πολιτικών αλλά το σύνολό τους, υποσχόμενοι ότι υπάρχει και «άλλος δρόμος», όπως επίσης διότι, πάλι ειδικώς για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πώς μπορούν σήμερα να συναινέσουν εναντίον των δικών τους προεκλογικών δηλώσεων, ότι αν τις κέρδιζαν τότε θα έρχονταν και με βεβαιότητα των «τέλος των μνημονίων», θεωρώντας το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ως αποκλειστικά υπεύθυνους για το ότι οδηγήθηκε η χώρα σε ένα νέο Μνημόνιο, και επομένως ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στα δύο κόμματα της νυν συγκυβέρνησης, όπως αποκλειστικά ανήκει σ’ αυτά το «προνόμιο» να «πιούν το φαρμάκι μόνοι τους και μέχρι τελευταίας σταγόνας», εφόσον θεωρούν ότι το νέο Μνημόνιο που έφεραν, κατά την έκφραση του συγκυβερνήτη του Πάνου Καμμένου, δεν είναι ένα νέο Μνημόνιο αλλά το τέλος των Μνημονίων.

Όπως και αν έχει το πράγμα, είτε για τους παραπάνω λόγους, είτε για άλλους, ή, και για άλλους, στη σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός θεωρώ ότι δεν πρόκειται να πετύχει το στόχο που επιδιώκει.

Όμως, σε ό,τι με αφορά από τη θέση του απλού πολίτη, και νομίζω ό,τι αφορά τον κάθε απλό πολίτη, ιδίως εκείνον που ανήκει στη «Τάξη των Αθλίων» (των Συνήθων Υποζυγίων), ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει καμία συναίνεση από κανένα αρχηγό κόμματος.

Αυτό βεβαίως, επιτάσσει ο μικροκομματισμός, όμως υπάρχει και η επιταγή της ίδιας της Δημοκρατίας και της ίδιας της Νομιμότητας.

Κι ακριβώς αυτή τη τελευταία συναίνεση θα έπρεπε να επιδιώκει ο πρωθυπουργός, διότι είναι η Δημοκρατία και η Νομιμότητα που βιάσθηκαν και εξακολουθούν να βιάζονται κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό ώστε να βρίσκονται στα όρια της πλήρους τους αποπληξίας.

Και υπήρξε ακριβώς η υπόσχεση και η καλλιέργεια μεγάλων προσδοκιών που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ακόμα και όσους δεν ψήφισαν τα δύο νυν συγκυβερνώντα κόμματα, σε ό,τι αφορά τον βιασμό της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας, ότι δηλαδή, θα λάμβανε τέλος αυτός ο βιασμός, και ότι εν πάση περιπτώσει, θα εφαρμόζονταν μια νέα πολιτική, που περισσότερο από σκληρή θα ήταν δίκαιη στη κατανομή των συνεπειών της, ότι θα σταματούσε αυτή η ληστεία και εν ταυτώ αλητεία της σταθερής επινόησης επιχειρημάτων ώστε να συνεχίζεται η κλοπή και καταλήστευση των εισοδημάτων και της περιουσίας των ίδιων πάντα υποζυγίων, των ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ, δηλαδή των συνταξιούχων και μισθωτών, και μέσω αυτών, μέσω δηλαδή της ύφεσης που μοιραία θα δημιουργούσε, όπως και δημιούργησε, η συρρίκνωση του πραγματικού τους εισοδήματος, θα επλήττετο και ο μικρομεσαίος επιχειρηματικός ιστός της οικονομίας, όπως και έγινε.

Και υπήρξε ακριβώς η υπόσχεση και η καλλιέργεια μεγάλων προσδοκιών που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ακόμα και όσους δεν ψήφισαν τα δύο νυν συγκυβερνώντα κόμματα, σε ό,τι αφορά τον βιασμό της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας, ότι δηλαδή, θα εξετάζονταν η νομιμότητα, το επαχθές ή μη, το επονείδιστον ή μη και η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά, φευ! το μόνο που έγινε, είναι ότι απλά απομακρύνθηκαν (μέσω των εκλογών) όσοι είχαν πάρει στα σοβαρά εκείνη τη δέσμευση, διότι αν είχε κάποια άμεση χρησιμότητα εκείνη η έρευνα, ήταν ακριβώς να αποτρέψει (στο βαθμό που την αναλογεί -και είναι τεράστιος αυτός ο «βαθμός» σε βαρύτητα επιχειρημάτων) ένα νέο Μνημόνιο, αν και, βεβαίως, υπάρχουν και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές, που είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα επέλθουν, ότι πάψει αυτός ο επαναλαμβανόμενος βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας και η  Δικαιοσύνη θα επιληφθεί και μ’ αυτό το ζήτημα.

Και υπήρξε ακριβώς η υπόσχεση και η καλλιέργεια μεγάλων προσδοκιών που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ακόμα κι όταν ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, ότι θα εφάρμοζαν ένα «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο είχαν έτοιμο, ώστε «δια της πλαγίας» τελικώς να μην συνεχίζονταν το δράμα της θυσίας μέσω της ληστείας και αλητείας, του αργού θανάτου των ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ, όσο κι αν αυτό, μάλλον καλλιεργήθηκε υπό το κράτος της παραζάλης λόγω της «πυκνότητας» των πολιτικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που αφαίρεσε -σκόπιμα βεβαίως- κάθε δυνατότητα νηφαλιότητας.

Όμως, κατά δυστυχίαν τούτου του λαού, για ακόμα μια φορά οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Συνεπώς, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει κανένα απολύτως θέμα να συζητήσει στο ζήτημα του ασφαλιστικού, ώστε να ζητά τη «συναίνεση», εκτός από ένα και μόνο ένα : την αποκατάσταση της Νομιμότητας και της Δημοκρατίας, και τον «συγχρονισμό» των μνημονιακών πολιτικών προς τις επιταγές της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας.

Ο κ. Τσίπρας, έχει την μεγάλη τύχη, να έχει ως υπουργό αρμόδιο για το ασφαλιστικό, έναν καθηγητή του συνταγματικού Δικαίου, ο οποίος πέντε χρόνια τώρα, μαζί με άλλους έγκυρους συναδέλφους του επίσης του αυτού κομματικού χώρου, βοά (και βοούν) ότι τα Μνημόνια είναι αντισυνταγματικά, ότι η Δημοκρατία μέσω των Μνημονίων έχει καταλυθεί, και βεβαίως, ότι οι περικοπές των συντάξεων, κύριες και επικουρικές, ήταν όλες αντισυνταγματικές ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΎΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ, όπως άλλωστε και η Δικαιοσύνη, με εντελώς πρόσφατη και τελεσίδικη απόφασή της, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διατάσσει την αποκατάσταση των συντάξεων στο επίπεδο του 2012! Λοιπόν, ας ερωτήσει γι’ ακόμα μια φορά τον αρμόδιο υπουργό του, που είναι και καθηγητής συνταγματικού δικαίου, τι ακριβώς έλεγε και εννοούσε τότε, και τι εισηγείται σήμερα.

Όπως το βλέπω το πράγμα, μια σύσκεψη των αρχηγών όπως η σημερινή, που θα συζητήσει ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, κύριες ή επικουρικές αδιάφορο, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΨΟΥΣ (έστω και ενός ευρώ), θα είναι μια σύσκεψη, που στα μάτια τα δικά μου, με βάση όσα έχω επισημάνει παραπάνω, θα είναι μια προσπάθεια «συναίνεσης» στη συνέχεια του βιασμού της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας, μια προσπάθεια κατάργησης της ίδιας της λειτουργίας της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Θα είναι μια προσπάθεια «συναίνεσης» στη συνέχεια της Αθλιότητας σε βάρος των Συνήθων Υποζυγίων, και βεβαίως υπέρ των Μη-Συνήθων και Μη-Υποζυγιων τούτης της έρημης χώρας.

Αν αυτό επιχειρηθεί, τότε, η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εν ταυτώ προέδρου της άνω συσκέψεως, θα είναι τεράστια ακόμα και στο συμβολικό επίπεδο, στο επίπεδο δηλαδή απλώς να παρίσταται ως άφωνος μάρτυς μιας τέτοιας συζήτησης, που θα προσπαθεί να βρει δικαιολογίες και επιχειρήματα συνέχισης του βιασμού της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας, και παράκαμψης της Δικαιοσύνης.

Εδώ η (πολιτική) αφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα είναι δικαιολογήσιμη υπό οποιοδήποτε επιχείρημα. Εδώ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει στεντορεία τη φωνή, αυτοκλήτως, να παραστεί ως συνήγορος της Συνταγματικής Τάξης, της Δημοκρατίας, της Νομιμότητας και της Δικαιοσύνης.

Διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί, τουλάχιστον αυτό, την εγγύηση της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος, και δεν θα έπρεπε και δεν πρέπει να γίνονται μπροστά του συζητήσεις που στηρίζονται ακριβώς σε ότι πλήττει τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα.

Και βεβαίως, αγνοώ γιατί σ’ αυτές τις συνεδριάσεις, που απαιτούν ευρύτατες συναινέσεις, δεν καλούνται και οι επικεφΑλείς των δύο άλλων πολιτειακών θεσμών : της Βουλής και των τριών ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. Πολύ δε περισσότερο, όταν το κύριο θύμα της μνημονιακής λαίλαπας, ήταν η έως πλήρους εξευτελισμού και ευτελισμού εξωθεσμική παρέμβαση των «δανειστών» στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, όταν επρόκειτο να ψηφίσει τα Μνημόνια, το PSI και άλλα μνημονιακά νομοθετήματα.

Αλλά, και με αυτό τελειώνω, το ίδιο μεγάλη είναι και η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν του αποστέλλονται προς υπογραφή διάφοροι νόμοι ή άλλες πράξεις της κυβέρνησης. Το ότι ελέγχει πως υπογράφει κάτι που δεν έρχεται σε σύγκρουση με το Νόμο, αποτελεί ίσως τη μοναδική αλλά και υπέρτατη και πλέον ουσιαστική για τον ίδιο και το λαό αρμοδιότητα.




tromaktiko

ΤΕΛΟΣ οι Τούρκοι από την Ρωσία... Διαβάστε τι αλλάζει στη μετακίνηση τους...






Η Ρωσία αποφάσισε να επαναφέρει...
τις θεωρήσεις διαβατηρίου για τους Τούρκους πολίτες, θέτοντας τέρμα σε ένα καθεστώς εξαίρεσης που ίσχυε μεταξύ των δύο χωρών, ένα νέο μέτρο αντιποίνων εναντίον της Άγκυρας μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική Πολεμική
Αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

«Δεν πρόκειται για εκδίκηση, η απειλή είναι πραγματική», είπε. «Ένα κύμα μαχητών έχει περάσει μέσω Τουρκίας προς διάφορες κατευθύνσεις».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διευκρίνισε πως η Άγκυρα απέλασε φέτος περισσότερους από 200 Ρώσους πολίτες προς διάφορες χώρες, «μια πολιτική που δεν είναι φιλική προς τη Ρωσία», στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς να προειδοποιήσει τη Μόσχα.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα διέρχονται μεγάλη κρίση αφότου η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24 στα σύνορά της με τη Συρία.

Οργισμένη, η Ρωσία κατηγορεί την Τουρκία ότι βοηθά την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και απαιτεί η Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη, κάτι το οποίο αποκλείει ο πρόεδρος Ερντογάν.

Χθες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την κυβέρνηση να ετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα όπως το πάγωμα κοινών σχεδίων, εμπορικούς περιορισμούς ή ακόμη και περιορισμούς στην απασχόληση τουρκικού εργατικών χεριών στη Ρωσία.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Νβορκόβιτς.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη πως η Μόσχα έχει αμφιβολίες για το κατά πόσον η Τουρκία έχει πραγματικά την πρόθεση να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

«Έχουμε όλο και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριότητα της Άγκυρας και την πραγματική δέσμευσή της στην εξάλειψη της τρομοκρατίας», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.



tromaktiko

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί





Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, για το συμβούλιο υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο...

Επισήμως, η ατζέντα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση «καίγεται» για το πρώτο θέμα, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη τις διαθέσεις τους, με συνέπεια και η κυβέρνηση να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σταύρος Θεοδωράκης, με δύο συνεργάτες του, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η Φώφη Γεννηματά.

Λίγα λεπτά πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε στο Facebook τώρα μου λένε «Μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

Αμέσως μετά έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ακολούθησαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.







tromaktiko

«Ξηλώνει» τον Καλλικράτη ο Κουρουμπλής – Αποκάλυψε το σχέδιό του για τον “χρυσό αιώνα της αυτοδιοίκησης”




Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της...
Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλικράτη, δίνοντας δύο παραδείγματα. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση», ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».

«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών» επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στις ριζικές αλλαγές που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό», η οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διείσδυση της Ελλάδας στις αγορές στο εξωτερικό.

Ο κ.Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών όλης της Ελλάδας.





tromaktiko

Συνεχίζεται ο διπλωματικός «πόλεμος»...



Καλά κρατεί ο «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα στην Μόσχα και την Άγκυρα, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη για την «πισώπλατη μαχαιριά», όπως την χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του διακόπτει κάθε...
δίαυλο επικοινωνίας και οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για μία κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα μέχρι στιγμής πέφτουν στο κενό. 

Την Πέμπτη ο Ερντογάν έδωσε συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα και τόνισε ότι εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γνώριζαν ότι το μαχητικό που χτυπήθηκε ήταν ρωσικό, θα είχαν πράξει διαφορετικά. 

Ερντογάν: Η Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά

Παρά το γεγονός ότι έδειξε πως κάνει ένα βήμα πίσω, χθες, σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησε σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις, προειδοποιώντας την Μόσχα «να μην παίζει με τη φωτιά». Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν άλλαξε ξαφνικά γνώμη, ωστόσο θέλει να περάσει άλλα μηνύματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας του. 

Στο μεταξύ, χθες οργίαζαν οι φήμες ότι Πούτιν και Ερντογάν ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη διάσκεψη για το κλίμα την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του. Ο Πεσκόφ έκανε επίσης γνωστό ότι ο Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν επτά με οκτώ φορές στο τηλέφωνο. 

Ο Πούτιν αρνείται κάθε επικοινωνία με τον Ερντογάν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένος να έχει οποιαδήποτε συνομιλία με τον Ερντογάν, καθώς θεωρεί ότι η Άγκυρα θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του μαχητικού στη συριακή μεθόριο. «Παρατηρούμε την απροθυμία της Τουρκίας να ζητήσει μια απλή συγγνώμη για το περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Στο μεταξύ, η Ρωσία συνεχίζει την επιθετική πολιτική της και τα αντίποινα εναντίον της Τουρκίας , καθώς αποφάσισε να επαναφέρει τις θεωρήσεις διαβατηρίου για τους Τούρκους πολίτες, θέτοντας τέρμα σε ένα καθεστώς εξαίρεσης που ίσχυε μεταξύ των δύο χωρών.

«Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τόνισε πως η Άγκυρα απέλασε φέτος περισσότερους από 200 Ρώσους πολίτες προς διάφορες χώρες.





nonews news