Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο ! ! ! (upd)


egypt-air-aeroskafos-708_1
Βρέθηκαν συντρίμμια του Airbus που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα αλλά και δύο πτώματα, σύμφωνα με το κανάλι Αλ Αράμπια.
Πρόκειται για δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος τα οποία εντοπίστηκαν 100 μίλια από το σημείο που είχε εκπέμψει σήμα για τελευταία φορά το μοιραίο αεροσκάφος.
Αιγυπτιακό αεροσκάφος εντόπισε τα αντικείμενα στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης. Συγκεκριμένα τα συντρίμμια, ένα κόκκινο και ένα λευκό αντικείμενα, βρέθηκαν 230 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά της Κρήτης, ενώ κατά πληροφορίες του Guardian μια ελληνική φρεγάτα σπεύδει στο σημείο για να τα περισυλλέξει. Το πρώτο εντοπίστηκε στις 15:20 και το δεύτερο στις 15:30. Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα είναι μακρόστενο και το δεύτερο είναι μεγαλύτερο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters και το FOX News, τα συντρίμμια βρέθηκαν 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο, στο οποίο εξέπεμψε για τελευταία φορά το αεροσκάφος.
Αντίστοιχες αναφορές για ανεύρεση συντριμμιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ, φαίνεται να έχει λάβει και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας/ Λιμενικό Σώμα/ Ελληνική Ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με το κανάλι Αλ Αράμπια, μάλιστα, έχουν ήδη βρεθεί και δυό σοροί επιβαινόντων να επιπλέουν στη θάλασσα, όπως μεταδίδει η Telegraph. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
bodies_0

Δείτε τις πρώτες εικόνες και βίντεο
13087675_10208109010077321_5937781453641455390_n
13240764_10208109009357303_6229813507911916250_n
13244723_10208109014397429_6090605854545830012_n
Στη δημοσιότητα δόθηκε και το ακόλουθο βίντεο, με τους δημιουργούς του να διατείνονται ότι πρόκειται για αυθεντική λήψη, εντούτοις η γνησιότητά του ελέγχεται. Στην ηλεκτρονική της έκδοση η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει τελικά το προφανές, δηλαδή πως το ίδιο ακριβώς βίντεο έχει ανέβει στο youtube το 2015 και αφορά στην πτώση μετεωρίτη σε έρημο της Καλιφόρνια.




HELLASFORCE

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!!ΘΑ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΕΤΕ!!! ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΗΤΟΥΝ, ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!


 
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΗΤΟΥΝ, ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
  ΝΑ «ΝΤΥΘΟΥΝ» ΚΑΙ ΝΑ …ΧΤΕΝΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ …ΑΦΡΙΚΑΝΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ!!!




ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΚΥΡΙΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ;;; Το χαρτί που βλέπετε, το πρώτο, μοιράστηκε στα παιδάκια της Δ’ δημοτικού, απο τις δασκαλες του 15ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας και αφορά την καθιερωμένη εορτή που γίνεται κάθε χρόνο για την λήξη της σχολικής χρονιάς. 

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΟΙ «ΟΔΗΓΙΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ …ΣΑΦΕΙΣ! 

Tα κοριτσάκια πρέπει απο το προηγούμενο βράδυ να έχουν κάνει τα μαλλιά τους …κοτσιδάκια(!!!) έτσι ώστε να μοιάζουν με Αφρικανακια!!! 

Μετά, «οπωσδήποτε»(!) μαύρα ρούχα για να μοιάζουν στο χρώμα των Αφρικανών και απο ένα ‘παρεο’ τα κοριτσάκια οπως φοράνε οι Αφρικανές! 

Στο δεύτερο χαρτί που έχουμε βάλει κάτω, βλέπετε την …»προσευχή»(;;;) που θα πουν τα παιδιά μας, την αφρικανική προσευχή, στη εορτή του σχολείου… 

ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ, Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ, ΔΕΝ «ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ», ΑΣ …»ΛΕΙΨΕΙ» ΚΑΛΥΤΕΡΑ! 

Και ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ, τα Ελληνόπουλα να τα κάνουν να μοιάσουν με Αφρικανάκια;;;; 

Η μήπως και οι Αφρικανοί που έχουμε εδώ στην Ελλάδα ειναι και αυτοί τάχα »πρόσφυγες» απο την Συρια;;;
(ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ …ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ, «ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ» ΖΟΡΙΚΑ, ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ (δασκάλες) ΑΥΤΕΣ;) 

Και μην βιαστείτε μερικοί να πείτε, πως οι δάσκαλοι αυτοί, κάνουν κάτι παράνομο! 

ΟΧΙ, το θεμα της σχολικης εορτής, έχει την έγκριση του Υπουργου (α-) Παιδείας, μπριζολοφάγου Φίλη.
Δειτε παρακατω στον συνδεσμο που θα βαλουμε την παραγραφο 1,8 απο την εγκυκλιο του Υπουργειου.>>>http://www.esos.gr/arthra/40741/egkyklios-shediasmos-kai-ylopoiisi-programmaton-sholikon-drastiriotiton 

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ! («Ι.Κ.»)









VOLCANO TIMES

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!![ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ]



ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!

Προσφωνεί ο ραβίνος τον πατριάρχη ως "παναγιώτατο" και τον καλωσορίζει = για τους εβραίους, που θεωρούν τους εαυτούς τους ότι μόνο αυτοί είναι άνθρωποι και οι υπόλοιποι ζώα με ανθρώπινη μορφή, ο βαρθολομαίος είναι παναγιώτατος !!!
Δηλαδή, το εβραϊκό πνεύμα παιδείας προσφωνεί αυτόν που άρχεται του πνεύματος της ορθοδοξίας ως παναγιώτατο = είναι ο μεσσίας τους, ο πιο άγιός τους, γιατί απλά μας πρόδωσε και εξυπηρετεί ό,τι πιο ανθελληνικό και αντορθόδοξο και απάνθρωπο ! ...
= που απλά σημαίνει ότι κατάφεραν να καπελώσουν την παιδεία μας. Για αυτό και η παιδεία μας σήμερα υμνεί την ομοφυλοφιλία, τον κανιβαλισμό, το μισείτε αλλήλους και όλα τα εβραϊκά σιωνιστικά απάνθρωπα σκατά.
= μας μεταμορφώνουν όλους σε αυτό που είναι αυτοί.
Εβραϊκό πνεύμα : κάθε μη-εβραίος είναι ζώο για να τους υπηρετεί και να τον τρώνε - κανιβαλισμός, ομοφυλοφιλία, υποταγή, δουλεία, κλπ
Ορθόδοξο Ελληνικό πνεύμα : όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, όλοι μας θεοί, αγαπάτε αλλήλους, ελευθερία, ελληνική παιδεία, κλπ.
Το πιάσατε τώρα τι συμβαίνει στον τρόπο ζωής μας και πού οφείλεται;;;









VOLCANO TIMES

19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων...



«Την πατρίδαμ’ έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ» (ποντιακό τραγούδι)
(Την πατρίδα μου έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Κλαίω και νοσταλγώ, να ξεχάσω δεν μπορώ).

Στις 19 Μαΐου 1919...
με την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, άρχισε η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Περίπου 353.000 Έλληνες από τον μικρασιατικό Πόντο εξοντώθηκαν την περίοδο 1916-1923. 

Οι Τούρκοι με τη γενοκτονία των Ποντίων, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις των χωριών, τους απαγχονισμούς και τους εκτοπισμούς που ακολούθησαν, κατάφεραν να αλλοιώσουν τον εθνολογικό χαρακτήρα των ελληνικών περιοχών.

Περισσότεροι από 400.000 ξεριζωμένοι έφθασαν με καραβάνια στα μεγάλα αστικά της Ελλάδος αφήνοντας πίσω τους έναν πολιτισμό 3 χιλιετιών, προγονικά εδάφη, εκκλησίες, τάφους και σχολεία. Άρχισαν έναν αγώνα επιβίωσης προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσουν τον ποντιακό πολιτισμό, την μουσική, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά τους .

Επί δεκαετίες οι Πόντιοι αγωνίζονται για την αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων, με την αναγνώριση της γενοκτονίας από την Τουρκία . Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994 και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι σελίδα μιας ευρύτερης ιστορίας που ιστορικοί αποκαλούν «χριστιανικό ολοκαύτωμα» ανέφερε ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2015 και τον δημοσιογράφο Φάνη Γρηγοριάδη:

Ερ: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τι οφείλουμε να θυμόμαστε σήμερα;

Απ: Θα πρέπει να ορίσουμε αρχικά σε τι αναφερόμαστε. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μία σελίδα μιας μεγάλης, ευρύτερης, ιστορίας. Είναι κομμάτι της πολιτικής των Νεοτούρκων και του Κεμαλισμού να εξοντώσει τις χριστιανικές ομάδες, η οποία έχει διάφορες κατηγορίες. Η υπέρτατη κατηγορία είναι η γενοκτονία των χριστιανικών κοινοτήτων, όπως έχει οριστεί από το συνέδριο των Νεοτούρκων. Έχουν στοχοποιηθεί οι χριστιανικές κοινότητες, αυτό είναι το πρώτο και υπέρτατο πλαίσιο, αυτό που αποκαλούμε εμείς οι χριστιανοί ιστορικοί το «χριστιανικό ολοκαύτωμα». Μέσα εκεί, λοιπόν, υπάρχουν επιμέρους μορφές εξόντωσης των μειονοτήτων, για τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Ασσυροχαλδαίους - Αραμαίους. Γίνονται γενοκτονίες και των τριών αυτών κοινοτήτων, στη δε περίπτωση των Ελλήνων υπάρχει και μια άλλη επιμέρους διάκριση, γενοκτονίες στον Πόντο, στην Ανατολική Θράκη, στην Ιωνία, στη Βιθυνία. Είναι δηλαδή πολύ ευρύ ιστορικό φαινόμενο. Είναι ο μετασχηματισμός μιας αυτοκρατορίας σε εθνικό κράτος. Και ο μηχανισμός του μετασχηματισμού είναι οι γενοκτονίες. Δηλαδή, αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ








nonews news

Η Ζωή τρολάρει τους βουλευτές...


Η Ζωή τρολάρει τους βουλευτές για τις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου (Photo) - Media

Τον όγκο που πρέπει να διαβάσουν, αν θέλουν να πάνε… προετοιμασμένοι στην συζήτηση της Ολομέλειας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο...
που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της και με δεδομένο πως η συζήτηση ξεκινά την Πέμπτη, οι βουλευτές θα πρέπει να διαβάζουν 535 σελίδες την ώρα για να φτάσουν προετοιμασμένοι…

Εφοριακοί κατέλαβαν το υπ. Οικονομικών...


Εφοριακοί κατέλαβαν το υπ. Οικονομικών

Σε κατάληψη του κτηρίου του υπ. Οικονομικών επί της Καραγιώρης Σερβίας προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ομάδα εφοριακών.

Η κατάληψη πραγματοποιείται...
στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στις εφορίες διαματυρόμενοι για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει καλέσει για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της οδού Νίκης για τις 11 το πρωί.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί στην εκχώρηση εξουσίας των δημοσίων εσόδων του Κράτους σε ανεξάρτητούς φορείς κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της Ευρώπης.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων». Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών. Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας».

Οι εργαζόμενοι των εφοριών καλούν την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση, ζητούν να ληφθούν υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων, την ενοποίηση των υπηρεσιών (ΓΓΔΕ – ΣΔΟΕ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών και την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων. 





nonews news

Επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν για τη Συρία...


Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν για τη Συρία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στη Συρία...
και τις προσπάθειες να ηττηθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο Λευκός Οίκος σε δήλωσή του.

Ο Ομπάμα σημείωσε επίσης τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για να διατηρηθεί η κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία και να υπάρξει πρόοδος σε μια πολιτική μετάβαση στη χώρα μέσα από διαπραγμάτευση, έγραφε η δήλωση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι επείγει να συνεχιστούν οι προσπάθειες να υποβιβαστεί και ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος και να διακοπεί η ικανότητα της τζιχαντιστικής οργάνωσης να διοργανώνει επιθέσεις στη Τουρκία, την Ευρώπη και αλλού, είπε ο Λευκός Οίκος.





nonews news

Κίνδυνος και σε Ελλάδα λόγω Ζίκα...



Συναγερμό για την Ευρώπη όσον αφορά το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων του ιού Ζίκα, που ευθύνεται για μικροκεφαλία σε νεογέννητα, σήμανε...
ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ανάμεσα στις χώρες που εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης των κρουσμάτων είναι σύμφωνα με τον ΠΟΥ και η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί του οργανισμού ζήτησαν από τους τουρίστες να βρίσκονται σε εγρήγορση καλώντας ειδικά τις έγκυες και όσους σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδί να λάβουν μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό.

Ο υψηλότερος κίνδυνος αφορά το νησί της Μαδέιρα και τις περιοχές γύρω από τη βορειοανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις οποίες ο κίνδυνος είναι της τάξης του 9 στη 10βαθμη κλίμακα του ΠΟΥ.

Δείτε το χάρτη με τα σημεία εμφάνισης του κουνουπιού Aedes albopictus



Σύμφωνα με τους ειδικούς η εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές εκτός από το βασικό είδος κουνουπιού που ευθύνεται για τη μετάδοση του ιού, ευδοκιμεί και το είδος Aedes albopictus στο οποίος επίσης έχουν αποδοθεί κρούσματα του Ζίκα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΠΟΥ σήμανε παγκόσμιο υγειονομικό συναγερμό για τον Ζίκα προειδοποιώντας ότι εξαπλώνεται «με εκρηκτικές διαστάσεις» στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.





nonews news

Σήμερα θα ανακοινωθεί ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας - φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα


Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού...
 της Τουρκίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Αχμέτ Νταβούτογλου, που παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εκτελεστική διοικούσα επιτροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα συνέλθει στις 11:00 και το όνομα του μοναδικού υποψηφίου θα ανακοινωθεί στη συνέχεια, ανέφερε αξιωματούχος στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση σε πανεθνικό επίπεδο για την πιθανότητα επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία σήμερα, με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις να θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι μετά την αύξηση των επιθέσεων του στρατού στους μαχητές της οργάνωσης αυτής στη Συρία.

Στην προειδοποίηση, η οποία δόθηκε σε όλες τις συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος «θεωρεί άπιστους τους τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Επίσης αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 19ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων.Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως πιθανό στόχο το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην τουρκική πρωτεύουσα. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.







tromaktiko

Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ; Αυτά που πρέπει να ξέρετε




Ο ΕΝΦΙΑ όχι απλά δεν καταργήθηκε, αλλά έρχεται ανανεωμένος με...
μικρότερο αφορολόγητο και αυξημένους συντελεστές.
Ειδικότερα αυξάνονται οι συντελεστές για τον υπολογισμό του κύριου φόρου φυσικών και νομικών προσώπων επί των οικοπέδων καθώς και του συμπληρωματικού φόρου.

Μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 ευρώ στις 200.000 και εφαρμόζεται ο πρώτος συντελεστής 0,1% για ακίνητη περιουσία από 200.001 έως και 250.000 ευρώ, όταν μέχρι σήμερα ο συντελεστής αυτός αφορούσε ακίνητη περιουσία από 300.000 έως και 400.000 ευρώ), τα κλιμάκια αλλάζουν, ενώ και ο ανώτατος συντελεστής του συμπληρωματικού φόρου ανεβαίνει στο 1,15% (για το κλιμάκιο ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ), όταν έως σήμερα ήταν 1% (για άνω του 1 εκατ. ευρώ).

Αλλαγές υπάρχουν και στους συντελεστές υπολογισμού του κύριου φόρου για τα οικόπεδα με διπλασιασμό των κλιμακίων (από 12 σε 25) και χαμηλότερους συντελεστές φόρου για ακίνητα με χαμηλή αντικειμενική αξία (οι συντελεστές ξεκινούν πλέον από το 0,0037 ευρώ ανά τετραγωνικό έναντι των 2 ευρώ που ίσχυαν έως σήμερα) αλλά αυξημένους έως και 25% συντελεστές στα «ρετιρέ».

Ο ανώτατος συντελεστής προσδιορισμού του φόρου για τα οικόπεδα αυξάνεται από τα 9 ευρώ ανά τετραγωνικό στα 11,25 ευρώ, για μοναδιαία αξία άνω των 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Στα νομικά πρόσωπα και στις νομικές οντότητες γενικά αυξάνεται ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από το 5 στο 5,5 τοις χιλίοις ενώ για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, ο συντελεστής αυξάνεται σε 3,5 από 2,5 τοις χιλίοις.

Χαράτσι έρχεται και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα για παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητα, τα οποία παύουν να απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και πλέον φορολογούνται με συντελεστή 1 τοις χιλίοις., ενώ στον συμπληρωματικό φόρο εντάσσονται πλέον και τα αγροτεμάχια.







tromaktiko

Συγκλονιστικά στοιχεία για το αεροπλάνο Egypt Air: Εξέπεμψε SOS 2 ώρες μετά την εξαφάνιση του!



Νέες πληροφορίες για το αεροσκάφος της EgyptAir τα ίχνη του οποίου...
χάθηκαν τα ξημερώματα έρχονται στο φως, αποκαλύπτοντας πως το Α320, που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου δύο ώρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αερομεταφορέα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπηρεσίες των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσαν πως έλαβαν σήμα κινδύνου από την πτήση MS804 στις 4:26 τοπική ώρα. Ωστόσο τα ίχνη του Airbus 320 είχαν χαθεί από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα, στις 2:30 τη νύχτα, σε απόσταση περίπου 280 χιλιομέτρων από την αιγυπτιακή ακτογραμμή.

Επρόκειτο να προσγειωθεί στις 3:15.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.








tromaktiko

Ανακοίνωση από τις ΕΔ για το Egypt Air



Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, και μετά από αναφορά των αρμόδιων πολιτικών...
αρχών περί απώλειας ίχνους αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Παρίσι στο Κάιρο, στο όριο του FIR Αθηνών και εντός του FIR Καίρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν άμεσα τις ακόλουθες δυνάμεις συμμετοχής σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοανατολικά της ν. Καρπάθου:
1 αεροσκάφος C-130 και 1 αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145H ήδη επιχειρούν στην περιοχή. Επίσης  1 C-130  ευρίσκεται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο Καστελλίου Κρήτης.
Η Φρεγάτα ‘’ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ’’ ευρίσκεται εν πλω κινούμενη προς το χώρο του συμβάντος.
2 Ελικόπτερα (1 Super Puma και 1 S-70) έχουν μετασταθμεύσει στη ν. Κάρπαθο σε ετοιμότητα.  





tromaktiko