Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα για την κυβέρνηση...




 Σε άρθρο του, ο αρθρογράφος του BBC, Jontly Bloom, κάνει λόγο για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα μας μέχρι να υπογράψει το τρίτο πακέτο διάσωσης, και αναρωτιέται αν βρίσκεται πραγματικά η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η γραφειοκρατία και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, στάθηκαν εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου, για αύξηση των εσόδων της Ελλάδας από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντί να βάλει στα ταμεία της 50 δις. που ήταν ο αρχικός στόχος, έχει βάλει μόλις μερικά δις.
Πάντως όπως αναφέρει, η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το νέο πακέτο διάσωσης που έλαβε. Αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς η Ελλάδα δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων, με αποτέλεσμα να είναι εκτός στόχου.
Τέλος, επισημαίνει ότι εν όψει των νέων μέτρων του ασφαλιστικού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν από την Ελληνική Βουλή. Κάτι τέτοιο όμως θα φέρει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.






voice news

Νέο χτύπημα Πούτιν σε Τουρκία...



 poutinturk

Οι Κούρδοι του YPG είναι στενοί σύμμαχοι των Κούρδων του PKK που πολεμούν στην ΝΑ Τουρκία.
Το σφυροκόπημα των θέσεων των Κούρδων σύμφωνα με το voicenews.gr ξεκίνησε χθες βράδυ στις 19:30 τοπική ώρα Δαμασκού χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση.
Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Tall Abyad από το ISIS τον περασμένο Ιούλιο μετά από μαζική αντεπίθεση που ξεκίνησε από το Κομπάνι.
Tαυτόχρονα ο Mahmut Ghazi Tatar, ισλαμιστής αιχμάλωτος από το ISIS σε ανάκριση του την οποία το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα αποκάλυψε τους δεσμούς της ISIS με την Τουρκία.
Ο 24χρονος Mahmut Ghazi στρατολογήθηκε στο ISIS από την τουρκική πόλη Adıyaman.
Αυτός μαζί με 27 άλλους Τούρκους πέρασε τα σύνορα με τη Συρία με βοήθεια (από την τουρκική κυβέρνηση) για να καταταχθεί στους ισλαμιστές του ISIS.
tromokratiko xtypima2
"Αφού περάσαμε τα σύνορα μετακινηθήκαμε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης 5 χλμ από τα σύνορα. Λάβαμε στρατιωτική εκπαίδευση και θρησκευτική κατήχηση. Πριν την αρχή της εκπαίδευσης καθένας από μας ρωτήθηκε αν θέλουμε να γίνουμε «μάρτυρες» (βομβιστής αυτοκτονίας). Αρνήθηκα.
tromokratiko xtypima3
Αυτοί που συμφώνησαν μέσα σε έξι μήνες έλαβαν θρησκευτική εκπαίδευση. Από τη στιγμή που αρνήθηκα, η μόρφωση μου και η εκπαίδευση μου διήρκησε 70 ημέρες. Διδαχθήκαμε από τουρκικά βιβλία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, λίγοι άνθρωποι από την Τουρκία ήρθαν να μας ελέγξουν. Δεν είχαν γένια και δεν ήταν μέλη του ISIS» είπε Mahmut Tatar.
tromokratiko xtypima4
«Αυτοί που έλαβαν εκπαίδευση, τα 27 μέλη που ήταν όλοι Τούρκοι στάλθηκαν στην πόλη Tel Abaid όπου ζούσαν σε σπίτια και η εκπαίδευση τους συνεχίστηκε εκεί. Τα ονόματα τους κρατήθηκαν μυστικά και δεν τους επιτράπηκε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους για έξι μήνες.
tromokratiko xtypima5
Μόλις ειδοποιηθήκαμε για την παρουσία Κούρδων στρατιωτών από άλλα μέλη του ISIS, εγώ με 12 ακόμα μέλη, τρέξαμε μακριά από το Tal Abaid.
Κρυφτήκαμε σε κοντινό χωριό. Το επόμενο πρωινό προσπάθησα να ξεφύγω αλλά πιάστηκα αιχμάλωτος".
tromokratiko xtypima6 tromokratiko xtypima end Δείτε το Βίντεο












voice news

wallet



 Σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor's, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στάσης πληρωμών για το 2016. Σε αυτό, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, φαίνεται να συμβάλλει το γεγονός της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στην χώρα, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας. Η Standard & Poor's, συνεχίζει λέγοντας ότι η αδυναμία της κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης. 
Σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου Φρανκ Τζιλ "Η ανάγκη της κυβέρνησης να εφαρμόσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων περικοπών σε συντάξεις και επιδόματα μαζί με ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθετες περικοπές δαπανών, αυξάνουν την πιθανότητα ακόμα ενός γύρου πολιτικής αστάθειας στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η πρώτη αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος από τον ESM έχει καθυστερήσει για Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2016. Εξέλιξη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος, επαναφέροντας τον κίνδυνο μίας νέας στάσης πληρωμών"

Η έκθεση αναφέρει ότι η "Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση CCC+ της Ελλάδας αντικατοπτρίζει την σχεδόν απόλυτη εξάρτηση της ελληνικής κυβέρνησης σε ευνοϊκές επιχειρηματικές, χρηματοοικονομικές και οικονομικές συνθήκες για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις το επόμενο 12μηνο".

Αυτό το οποίο επισημαίνει τελικώς η S&P είναι ότι ακολουθεί ένα δίμηνο φωτιά για την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη δημιουργώντας έτσι σκηνικό πολιτικής αποσταθεροποίησης, αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται δηλώσεις επί του θέματος.








voice news

Πληροφοριακά Στοιχεία Δημοσιεύθηκε : 24 Δεκέμβριος 2015 fShare inShare

aster

Κάθε χρόνο και κάτι συμβαίνει στον πλανήτη είτε πρόκειται για τις μέρες τους Χριστουγέννων είτε της Πρωτοχρονιάς.
Για αύριο λοιπόν η ΝΑΣΑ έχει ανακοινώσει το πέρασμα του αστεροειδή «2003 SD220» που έχει μήκος 2 χλμ και θα περάσει σε απόσταση 10.6 εκατομ. χλμ από την γη απόψε το βράδυ ενώ δεν σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr δεν πρόκειται για απειλή τουλάχιστον για τα επόμενα 200 χρόνια.. Παρόλα αυτά λόγω του όγκου του είναι αρκετά τρομακτικός ενώ φωτογραφίες του θα μπορούμε να έχουμε αρκετούς μήνες μετα…







voice news

Βόμβα! Παρέμβαση της Ρωσίας στην Λιβύη! Ραγδαίες εξελίξεις...

russian boat
 Πρόσκληση στο Βλαντιμίρ Πούτιν να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην χώρα, απεύθυναν οι Λίβυοι.
Στον "ύπνο πιάστηκαν" οι Δυτικοί, μετά την ξαφνική προτροπή των Λίβυων, που ζήτησαν από τον Ρώσο Πρόεδρο να κάνει "την ίδια καλή δουλειά" που έκανε στη Συρία, και στην Λιβύη.
Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός Khalifa Ghawi στο ρωσικό Τύπο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία για την συγκατάθεση και την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην μεγάλη κρίση της Λιβύης, κατόπιν ζήτησε από την Ρωσία να συνδράμει σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Λόγο του εμφύλιου πολέμου που στην Λιβύη, οι τζιχαντιστές άδραξαν την ευκαιρία και μεταφέρουν χιλιάδες αντάρτες από την Συρία. 
Αν η Ρωσία τελικά, παράσχει βοήθεια στους Λίβυους, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει ναυτική βάση στην Τρίπολη για τον ρωσικό στόλο της Μεσογείου.
Με αυτό τον τρόπο οι Ρώσοι θα απέχουν μόλις ένα βήμα από τα τεράστια κοιτάσματα της Αιγύπτου και θα ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα.










voice news