Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

«Άλλα μας είπε ο Τσίπρας κι άλλα κάνει»‏ λένε τώρα οι ξένοι τραπεζίτες...




Καλά να πάθετε... από αριστερό πούστη, έπρεπε να το περιμένετε... 

ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (τρεις στην ουσία μαζί με το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ)...

Καλλιόπη Σουφλή


Γράφει ο  Τραπεζικός.

Τη στιγμή που ο ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει κινούμενο σε επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού -και συγκεκριμένα μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων-
τραπεζίτες και ξένοι μέτοχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση. 
 
Όπως υποστηρίζουν από τη στιγμή που η πρόταση του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό απορρίφθηκε από τους δανειστές δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. 
Παράλληλα, θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος η ελληνική κυβέρνηση θα συρθεί να αποδεχθεί όλα τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές για το ασφαλιστικό. 
 
Μάλιστα, προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η λάθος συνταγή των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις. 
 
Όπως λένε κάθε φορά που η Ελλάδα καθυστερεί, βγαίνει πολλαπλά χαμένη. 
Πάντως, οι τραπεζίτες δέχονται και την πίεση των ξένων μετόχων τους που ενώ μέρος αυτών είχε άμεση επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα, θεωρούν ότι άλλες διαβεβαιώσεις πήραν και άλλες εξελίξεις βλέπουν.







attika nea

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έκαναν ΝΤΟΥ οι αγρότες στο “Ελ. Βενιζέλος”: “Θα μείνουμε όλη μέρα να μάθει η Ευρώπη για εμάς”!



agrotes4
 
Περίπου 200 αγρότες από τα Μεσόγεια «εισέβαλαν» αιφνιδιαστικά πριν από λίγο.
Κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων από ευρωπαϊκές χώρες καιξεδίπλωσαν πανό στα ελληνικά και στα αγγλικά. 
«Οχι στον αφανισμό των αγροτών», «Η Ευρώπη είναι ελληνική λέξη»είναι μερικά από τα συνθήματα στα πανό, ενώ κρατούν και μια φωτογραφία του Βόλφκαγκ Σόιμπλε. 
Οπως δηλώνουν «θα μείνουμε όλη τη μέρα σε όλες τις πτήσεις, ώστε να μάθει η Ευρώπη για τους αγρότες της Ελλάδας».






attika nea

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! «Όλοι στο Σύνταγμα μέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση» – «Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα» η εντολή του Μαξίμου στην ΕΛΑΣ




ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ - ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

Καλλιόπη Σουφλή 

trakter


Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την άκαμπτη στάση των αγροτών παρά τη δημόσια πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας για διάλογο.



Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο του Κορωπίου, κάλεσαν όλον τον αγροτικό κόσμο αλλά και τους άλλους κλάδους που πλήττονται να βουλιάξουν το Σύνταγμα ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει.


Η κάθοδος των αγροτών θα γίνει κυρίως με πούλμαν και ΙΧ ενώ έχει ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για να φτάσουν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος 50 με 100 τρακτέρ.


Σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για διάλογο ο κ. Μπούτας είπε: «Αν τα πάρει πίσω συζητάμε. Συμπάθεια δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα».


Είπε επίσης ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στις εθνικές οδούς και ότι σημασία έχει η ενότητα του αγώνα. Για τα μπλόκα που διαφοροποιούνται είπε ότι είναι μόνο 2-3 και επιτέθηκε στο μπλόκο των Τεμπών λέγοντας: «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες».


Η συνάντηση με τον Καμίνη

 
Στο μεταξύ αντιπροσωπεία αγροτών αναμένεται να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα ζητήσουν από τον δήμαρχο μέχρι και χημικές τουαλέτες στέλνοντας έτσι το μήνυμα που θα έρθουν στην Αθήνα για να… μείνουν.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, οι αγρότες θα παραμείνουν το Σύνταγμα από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο.


Σε αναμονή της απάντησης από την κυβέρνηση

 
Εξάλλου, οι αγρότες αναμένουν ακόμα την απάντηση της κυβέρνησης σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η κάθοδος των αγροτών θα γίνει κυρίως με ΙΧ και πούλμαν, ωστόσο σε συνάντηση τους με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησαν να φτάσουν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος 30-50 τρακτέρ.

Διαδοχικές συσκέψεις στο Προστασίας του Πολίτη 

 
Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπίσουν τα τρακτέρ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ θα προσαρμοστεί σε αυτό που είπε χθες η Όλγα Γεροβασίλη ότι δεν θα επιτραπεί αποκλεισμός της Αθήνας από τα τρακτέρ.


Στο πλαίσιο αυτό θα «δραστηριοποιηθούν» σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας «μπλόκα» στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.








attika nea

Μας ψηφίσατε, λουστείτε τα τώρα…


dragasakis_giannis
Με την επανάληψη του επιχειρήματος πως ό,τι εφαρμόζεται σήμερα από την κυβέρνηση ήταν γνωστό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε ξανά την πρώτη θέση επιχείρησε να δικαιολογήσει ο Γιάννης Δραγασάκης τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα και έχουν προκαλέσει σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις.
«Δεν είναι παρωχημένο να υπενθυμίζουμε ότι το πλαίσιο άσκησης της πολιτικής τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση ορίζεται από το αποτέλεσμα των εκλογών και ειδικά σήμερα, των εκλογών του Σεπτεμβρίου» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη συνέντευξή του στο euro2day.gr.
«Καθήκον, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο και η εφαρμογή ταυτόχρονα ενός συνόλου παράλληλων δράσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της κοινωνίας που επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα έκρυβαν κάτω από το χαλί, με πρώτο ανάμεσά τους το πρόβλημα των τεράστιων ανισοτήτων και αδικιών» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται ότι υπάρχει ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι είναι αντιμέτωπη με την κοινωνία ή με κοινωνικές ομάδες γενικώς, αλλά με κοινωνικές διαμαρτυρίες που έχουν ως υπόβαθρό τους τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια».
Σε ερώτηση για τον κίνδυνο η αξιολόγηση να κλείσει με καθυστέρηση και όχι στο τέλος Φεβρουαρίου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη και οπισθοδρόμηση».
Για τις εκλογές, τέλος, ξεκαθαρίζει «απαντώντας» στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ανακίνησε το θέμα με συνέντευξή του, ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και πλειοψηφία στη Βουλή. Κινείται εντός της λαϊκής εντολής που έχει λάβει. Δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών. Άλλωστε οι όποιες σχετικές συζητήσεις γίνονται στη βάση υποθετικών σεναρίων τα οποία ακριβώς η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει».





hellasforce

Το «παιδί της αλλαγής» εκθείασε ξανά την ανύπαρκτη κυβέρνησή του! – Διαπλοκή και θεσμική εκτροπή από τη ΝΔ (βίντεο)


ypourgiko_symvoulio_large
Φουλ επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, μήνυμα στους αγρότες για διάλογο, ανακάτεμα της τράπουλας στο ασφαλιστικό και συνεχείς αναφορές στην κυβέρνησή του και το (ανύπαρκτο) έργο της από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε οριστικά τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών και διαπίστωσε πως βλέπει… φως στον ορίζοντα, την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν…
Με αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στο αμέσως επόμενο διάστημα, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, με σκοπό να εξεταστούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας: αγροτικό, αξιολόγηση και προσφυγικό.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Τσίπρα:
«Έχουμε μεν μπροστά μας έναν κάβο, αλλά μετά από αυτόν βλέπουμε φως στον ορίζοντα.
Η πλειονότητα του λαού μας, οι δυνάμεις του λιμενικού, δίνουν παραδείγματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμηχανη και σαστισμένη.
Οι εσωτερικές της αντιφάσεις, δυσχαιρένουν τη διαχείριση της κρίσης και οδηγούν σε παλλινωδίες, ακόμη και σε πολιτικές κλειστών συνόρων σε κάποιες χώρες.
Η Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. Περιμένουμε από τους εταίρους μας όμως να κάνουν το ίδιο σε ότι αφορά τις δικές τους υποχρεώσεις γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αλα καρτ.
Οι δύο κρίσεις συμπληρώνονται και από την κρίση ασφάλειας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου που πρέπει να σπάσει.
Έχουμε επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας και αποδίδει καρπούς. Τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα αναλαμβάνει τον ρόλο που της αναλογεί. Από χώρα που θεωρούσε τον εαυτό της μικρό και αδύναμο στο διεθνές περιβάλλον, μετατρέπεται σε χώρα κόμβο για τις εξελίξεις στην κρίσιμη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Μετατρέπεται σε μια χώρα γέφυρα μεταξύ δύσης και ανατολής
Έκλεισα σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες στο ταξίδι στο Ιράν. Σε λίγο χρόνο η εικόνα της χώρας διεθνώς θα έχει αλλάξει.
Βλέπουμε και το ρόλο της Ελλάδας στο Κυπριακό, που έχει ανοίξει παράθυρο ελπίδας για την πιθανότητα λύσης του μέσα στο 2016. Στρατηγικός μας στόχος η αποκατάσταση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Από τη διαρκή ένταση με τη γείτονα λίγοι έχουν να κερδίσουν, αλλά δεν ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα κατοχής της Βόρειας Κϋπρου.
Αύξηση 1% στην εργοδοτική εισφορά, έχουμε συμφωνήσει με όλους, περιμένουμε να γίνει αποδεκτή από τους Θεσμούς η πρόταση, αφού τηρεί το γράμμα της συμφωνίας.
Η ελληνική πρόταση έχει μια βασική αντίληψη: εξασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά κυρίως εμάς και όχι τους Θεσμούς. Δεχόμαστε κριτική, περιμένουμε προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις.
Δεν είναι προαιρετική η μεταρρύθμιση, είναι αναγκαία για το μέλλον. Η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που άναψε η αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια.
Παλεύουμε να προστατέψουμε τα εισοδήματα των πιο αδύναμων και των αγροτών.
Μοιράζουμε το δικό τους βάρους στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να εξεταστούν.
Το ίδιο θα κάνουμε και με το ζήτημα των αγροτών, αρκεί να θελήσουν να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύσεις. Οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την ειλικρινή αγωνία των αγροτών. Γιατί άραγε τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα τους αποθεώνουν, ενώ πριν από λίγα χρόνια τους πολεμούσαν;
Δεν αναλάβαμε την εξουσία για να συνεχίσουμε στην πεπατημένη. Είμαστε το τέκνο της ανάγκης για αλλαγή. Κρατάμε κόκκινες γραμμές και εγγυόμαστε την προστασία των ασθενέστερων και της πρώτης κατοικίας. Θα προχωρήσουμε με το παράλληλο πρόγραμμα, θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και στην αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Από δω και στο εξής δεν θα μένει κανένας μόνο στην κρίση, κανένας μόνος χωρίς στήριξη.
Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση έλαβε τέλος. Η άρνησή της να συναινέσει στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ αποτελεί θεσμική εκτροπή. Η συναίνεση δεν είναι προαιρετική, αλλά επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα. Στόχος τους να βραχυκυκλώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.
Ο κ, Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή.
Αύριο καταθέτομε και ψηφίζουμε διάταξη που θα ορίζει ότι οι άδειες θα είναι 4.
Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες, όπως κάθε φορά που το καινούριο γεννιέται, υπάρχουν οδύνες.
Η διαπλοκή που βάρυνε με τη σκιά της για πολλά χρόνια την κοινωνία βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της. Η χώρα γύρισε σελίδα.
Θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια 3 φορές μας έδωσε ο λαός τον τελευταίο χρόνο».





hellasforce

«Η Ε.Ε. δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Τουρκία για ανοιχτά σύνορα»


ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Τουρκία έχει διατηρήσει επί μακρόν τα σύνορά της ανοιχτά, αλλά λόγω της αθρόας προσέλευσης προσφύγων έπρεπε να εισαγάγει μια πολιτική θεωρήσεων για τους Σύρους προς αποφυγή εισόδου εξτρεμιστών ισλαμιστών στο έδαφός της.
Την άποψη ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Τουρκία για ανοιχτά σύνορα, όταν κλείνει τα δικά της εξέφρασε ο πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ, Σελίμ Γιενέλ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη EurActiv.
Σχετικά με το συνωστισμό προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας, ο Τούρκος πρέσβης αναφέρει πως η Τουρκία έχει διατηρήσει επί μακρόν τα σύνορά της ανοιχτά, αλλά λόγω της αθρόας προσέλευσης προσφύγων έπρεπε να εισαγάγει μια πολιτική θεωρήσεων για τους Σύρους προς αποφυγή εισόδου εξτρεμιστών ισλαμιστών στο έδαφός της.
«Δεν νομίζω ότι η ΕΕ είναι σε θέση να μας υποδεικνύει να ανοίξουμε των σύνορά μας, όταν κλείνει τα δικά της. Θεωρώ ότι είναι αρκετά ειρωνικό. Εμείς έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ως προς το σχέδιο δράσης Τουρκίας-ΕΕ, σημειώνει πως η Τουρκία έχει αντιληφθεί πως η ΕΕ χρειάζεται τη «βοήθειά» της, γιατί είναι σε μια «δύσκολη κατάσταση» και «βρίσκεται σε πανικό». «Βοηθήσαμε τους Σύρους και τώρα θα βοηθήσουμε και την ΕΕ», προσθέτει.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία της ΕΕ είναι οι αριθμοί. Τα κράτη μέλη θέλουν οι αριθμοί να μειωθούν. Η ΕΕ θέλει να δείξει στην κοινή γνώμη ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα μειώσει τον αριθμό των προσφύγων. Η συμφωνία λειτουργεί και έχουμε υιοθετήσει μια σειρά μέτρων. Αλλά αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο», αναφέρει ο Σ. Γιενέλ και συμπληρώνει πως η χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΕ υπέρ των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία ύψους 3 δισ. ευρώ, αν και δεν έχει ακόμα καταβληθεί, θα βοηθήσει να ανακουφιστούν οι ανάγκες τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει δαπανήσει ήδη 9 δισ. υπέρ των προσφύγων. Εντούτοις, αναφέρει, η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να τεθεί τέλος στο συριακό εμφύλιο.
Ως προς τους ελέγχους στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, υποστηρίζει πως έχει βελτιωθεί η συνεργασία με την Ελλάδα και την ελληνική ακτοφυλακή, καθώς η Τουρκία έχει αγοράσει «περισσότερα σκάφη με σκοπό την καλύτερη προστασία των συνόρων».
«Ο κύριος σκοπός κάθε ακτοφυλακής δεν είναι να αποτρέψει τους ανθρώπους που εισέρχονται, είναι να τους προστατεύσει. Θα πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα θαλάσσια σύνορα με σκάφη. Θα πρέπει επίσης να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από το να επιβιβάζονται σε μικρά βαρκάκια» υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως προς το σκοπό αυτό, συλλαμβάνονται όλο και περισσότεροι διακινητές, αλλά βρίσκουν πάντα νέους τρόπους και μεθόδους για να συνεχίσουν τη διακίνηση ανθρώπων.
«Πρέπει να είμαστε πιο εφευρετικοί από αυτούς και για το λόγο αυτό είναι τόσο σημαντική η βελτιωμένη συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, καθώς και τη Frontex. Χρειάζεται ωστόσο χρόνος», επισημαίνει ο Τούρκος πρέσβης.
Στην ερώτηση κατά πόσο διαμοιράζονται πληροφορίες με τις ελληνικές αρχές, ο ίδιος απαντά θετικά σημειώνοντας: «Αυτό συμβαίνει, αλλά με αργούς ρυθμούς. Γνωρίζουμε ποιος φεύγει και οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος περνάει σε ελληνικό έδαφος. Ξέρουμε ποιους έχουμε εμποδίσει και ξέρουν τι δεν έχουμε καταφέρει να αποτρέψουμε».
Σχετικά, τώρα, με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο ίδιος αναφέρει ότι η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, αλλά και ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η Ρωσία, αποτέλεσαν ευκαιρία αναθέρμανσης τους και αναφέρεται ειδικότερα στην επιτάχυνση της διαδικασίας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων, σημειώνοντας ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έχει πλέον μπει σε διαδικασία «ομαλοποίησης».
Τέλος, ως προς το Κυπριακό, ο ίδιος σημειώνει ότι η επίλυσή του είναι το «κλειδί», ενώ τονίζει πως παρά τις δυσκολίες, τώρα υπάρχει «βούληση» και από τις δύο πλευρές.





hellasforce

Στρατό και αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ στέλνει η Αυστρία


ΑΥΣΤΡΙΑ
Στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα αποφάσισε να στείλει η Αυστρία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Ο κ. Κουρτς επεσήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα ξεπερνά τους 37.500, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.
Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για αυτό το λόγο τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.
Ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία» και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες, για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.





hellasforce

Τρίζουν τα θεμέλια της ΕΕ – Θέλουν Ευρώπη δύο ταχυτήτων


europe-space

Τα έξι κράτη που αποτέλεσαν ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η οποία εξελίχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν το βράδυ της Τρίτης στη Ρώμη έτοιμα να δώσουν νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένα από τα 28 κράτη μέλη θα μείνουν εκτός της στενότερης ολοκλήρωσης.
«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κατάσταση του ευρωπαϊκού σχεδίου», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι χωρών αυτών (Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία), που συναντήθηκαν χθες βράδυ και συζήτησαν τον «κοινό προβληματισμό για το πώς να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση» περαιτέρω.
Δηλώνοντας πίστη στην Ευρώπη, παρότι αυτό μοιάζει να πηγαίνει «αντίθετα στο ρεύμα», όπως αναγνώρισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Πάολο Τζεντιλόνι, οι έξι χώρες εξέφρασαν τη θέση πως η ΕΕ παραμένει η «καλύτερη απάντηση» στις σημερινές προκλήσεις και κάλεσαν να προχωρήσει μια διαδικασία στενότερης ολοκλήρωσης, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει τις κρίσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη, όπως αυτή των προσφύγων.
«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία δημιουργίας μιας όλο και πιο στενής ένωσης ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η κοινή αυτή διακήρυξη είναι ανοικτή για όλους, αλλά στο κείμενο γίνεται η ρεαλιστική παραδοχή πως πολλά κράτη μέλη δεν μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό.
Τα έξι κράτη σημείωσαν πως η ΕΕ επιτρέπει να ακολουθηθούν «διαφορετικές πορείες» όσον αφορά την ολοκλήρωση. «Έχουμε πλήρη συναίσθηση» του γεγονότος ότι «υπάρχουν δυσκολίες, ότι δεν μοιράζονται όλες οι χώρες την ίδια άποψη για την απαίτηση και τη σημασία που έχει η κοινή δέσμευση» προς αυτό, αναγνώρισε μιλώντας στον Τύπο ο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στα εμπόδια που προκύπτουν για παράδειγμα στην εφαρμογή μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στη μεταναστευτική κρίση.
Ο Ιταλός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε χαριτολογώντας στο «μικρό τραπέζι» γύρω από το οποίο κάθισαν οι υπουργοί, κάτι που, όπως είπε, επέτρεψε να γίνει μια «πολύ ωφέλιμη συζήτηση».
Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είναι μια ιδέα που ουδέποτε τύγχανε καλής υποδοχής στην Ευρώπη, παρότι είναι ήδη πραγματικότητα – στην ευρωζώνη συμμετέχουν οι 19 από τις 28 χώρες. Αλλά πλέον για τη Ρώμη, όπως και για άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυτή η Ευρώπη μεταβλητής γεωμετρίας δεν είναι πλέον ταμπού και συζητείται ανοικτά.
Η συζήτηση, η οποία ήταν «άτυπη» και δεν υποκαθιστά άλλα «σχήματα» και όργανα διαλόγου της ΕΕ, θα επαναληφθεί στο Βέλγιο, είπε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.







hellasforce

ALERT… Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές… Πορείες σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες


Ευρίσκεται σε εξέλιξη η χειμερινή Εκπαίδευση – Διαβίωση των Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (01 έως 12 Φεβρουαρίου 2016), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του νομού Τρικάλων.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:
Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές.
Κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων.
Εκμάθηση της τεχνικής του σκι και των χιονοδρόμων.
Εκτέλεση πορειών σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές.
Κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων και παγίδες ζώων για εύρεση τροφής.
Εκτέλεση βολών σε χιονοσκεπείς περιοχές.
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ1
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ2
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ6
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ7
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ8
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ9
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ10
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ11
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ12
Xειμερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ13

EKTAKTO! O Διοικητής USASAC στο ΓΕΣ


Επίσκεψη Διοικητή USASAC στο ΓΕΣ2
Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή της Διοίκησης Υποστήριξης Ασφαλείας του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ (United States Army Security Assistance Command – USASAC), Υποστράτηγο Mark McDONALD, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΣ, επικεφαλής αντιπροσωπείας της USASAC και του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στην Αθήνα (ODC).
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναφορικά με την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι φορείς του ΓΕΣ και η αντιπροσωπεία της USASAC κατά την οποία εξετάσθηκαν η πρόοδος και οι τεχνικές λεπτομέρειες της υλοποίησης σειράς προγραμμάτων προμήθειας αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων η προμήθεια των ελικοπτέρων CH-47D.
Επίσκεψη Διοικητή USASAC στο ΓΕΣ1

Το ΝΑΤΟ προκαλεί όλο και περισσότερο τη Ρωσία…


nato_soldier_map_ukraine_russia
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια «επίθεση» από τη Μόσχα.
Το άρθρο έρχεται αφότου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τους υπουργούς της Συμμαχίας να αυξήσει αυτή την παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση».
Σύμφωνα με την Telegraph, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα αναπτύξουν στρατεύματα στην ανατολική και νότια Ευρώπη και στα κράτη της Βαλτικής.
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα και θα συζητήσουν το νέο σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η ανάπτυξη στρατευμάτων θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέχρι και 500-1.000 στρατιώτες σε κάθε μία από τις: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, οι άξονες του σχεδίου αναμένεται να συμφωνηθούν μέσα σε μια εβδομάδα.
Από το 2014, το ΝΑΤΟ χτίζει τη στρατιωτική παρουσία του στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που συνορεύουν με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη παρέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία ως πρόσχημα.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για τη στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της, προειδοποιώντας ότι η επέκταση της συμμαχίας υπονομεύει την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια





hellasforce

Ίσες αποστάσεις από State Department για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο


kirby_john
Δεν έλαβε θέση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το αίτημα της Τουρκίας και της Γερμανίας, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, για να αναλάβει το ΝΑΤΟ περιπολίες στο Αιγαίο Πέλαγος, με στόχο υποτίθεται να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την τουρκική εισήγηση, που έγινε υπό την κάλυψη της Γερμανίας και τώρα οι τρεις χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες στη σύνοδο υπουργών ‘Αμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
«Πιστεύουμε, όπως είπε και ο υπουργός Εξωτερικών, πως όλα τα έθνη έχουν την ευθύνη να προσπαθήσουν νε έρθουν κοντά για να αντιμετωπίσουν την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε και να ασχολούμαστε με το πρόβλημα. Και αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε τόσο σημαντική την συνάντηση του Μονάχου, για αυτό προσπαθούμε τόσο σκληρά να επιτύχουμε μια πολιτική λύση στην Συρία».
O εκπρόσωπος είπε ότι αρνείται να προκαταβάλει αποφάσεις που το ΝΑΤΟ έλαβε ή θα λάβει. Αυτό, τόνισε, αφορά τους ηγέτες της συμμαχίας. Υπάρχει σύνοδος των υπουργών Άμυνας αυτή την εβδομάδα και το ΝΑΤΟ θα μιλήσει, όχι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σημείωσε ότι πολλά ευρωπαϊκά έθνη αντιμετωπίζουν τις ισχυρές προσφυγικές ροές και αυτό το αναγνωρίζουμε. Ο υπουργός Εξωτερικών (Κέρι) ήταν στο Λονδίνο, την προηγούμενη εβδομάδα , στην σύσκεψη των δωρητών όχι μόνο για να δείξει τη δική μας μεγαλύτερη εμπλοκή, αλλά και για να πείσει άλλα έθνη να εμπλακούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης, υπογράμμισε και κατέληξε:
«Για αυτό θα υπάρξει και η συνάντηση του Μονάχου ώστε να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε την κρίση στην καρδία της, στην Συρία, επιτυγχάνοντας μια πολιτική λύση ώστε να πάψει η προσφυγική ροή».





hellasforce

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ η παρουσία του ΝΑΤΟ στο ΑΙΓΑΙΟ;


ΣΤΕΝΑ
Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί τότε…
Κομισιόν: Χαιρέτισε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες.
Τι σημαίνει το ΝΑΤΟ στο ΑΙΓΑΙΟ;
Σημαίνει τουρκική παρουσία στο Αρχιπέλαγος με τις ¨ευλογίες ¨των Νατοϊκών. Άντε να δούμε και κανένα σπανιόλικο και κανένα βενετσιάνικο σκαρί, τα υπόλοιπα θα είναι τούρκικα-σαρακίνηκα.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του. Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων».
«τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές».
Η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Άγκυρα και το Βερολίνο θα ζητήσουν εντός της εβδομάδας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ τη βοήθεια της συμμαχίας για την καταπολέμηση των διακινητών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. «Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό το ΝΑΤΟ μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά την επιτήρηση στη θάλασσα προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής» ανέφερε.
Δεν πρόκειται περί αδυναμίας της Ελλάδος να συμμετάσχει σε κοινές περιπολίες. Απλώς το γεωπολιτικό παιχνίδι ¨χόντραινε¨ δραματικά στην Συρία.
ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ – «ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαταγή ύψιστης ετοιμότητας υπέγραψε ο Β.Πούτιν για τα στρατεύματα της Νότιας Διοίκησης – Φορτώνουν με όπλα μαχητικά & βομβαρδιστικά
Χιλιάδες Ρώσοι αλεξιπτωτιστές διατάχθηκαν πριν λίγο, να είναι έτοιμοι για αναχώρηση..προορισμός Συρία 08/02/2016
OKTΩ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Η Αγκυρα εκτός ελέγχου το πάει για πόλεμο: «Θα προστατέψουμε το Χαλέπι όπως κάναμε στον Α’ΠΠ» δηλώνει ο Α.Νταβούτογλου!
Τούτες τις κρίσιμες στιγμές η παρουσία του ΝΑΤΟ δηλ. ουσιαστικά της Τουρκίας έστω και με την δικαιολογία του ελέγχου των προσφυγικών ροών κρίνεται απαραίτητη στους διαδρόμους ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο και στη έξοδο των Στενών του Βοσπόρου διότι δια μέσου αυτών θα κατεβαίνει ο κύριος όγκος του ανεφοδιασμού των Ρωσικών δυνάμεων στην Συρία.
ΠΡ1
Με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ ως άνω δρομολογήθηκαν εξελίξεις στην γειτονιά μας που δυστυχώς ακουμπούν και την Ελλάδα των μνημονίων .
Τους Ρώσους όμως τους ρώτησαν οι Νατοϊκοί αν συμφωνούν να κάνουν οι δεύτεροι τους τροχονόμους στο Αιγαίο;
Τελικά ότι σχεδιάζουν οι επικυρίαρχοι του μάταιου τούτου κόσμου ας το κάνουν γρήγορα καθότι το τελικό αποτέλεσμα των πράξεων τους είναι γνωστό.
ΚΑΙ είναι κάτι το οποίο ποθούν πολύ οι Έλληνες –Ρωμιοί.
Και είναι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση




hellasforce

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… Σημαντικό Μυστικό των Ηνωμένων Εθνών που Δεν Θέλουν να «Βγει» Έξω, Αλλά Μόλις Διέρρευσε


ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
Βάλτε όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί…
Έχετε ποτέ σκεφτεί τα μυστικά που κρύβουν οι παγκοσμιοποιητές στο λιμάνι των Ηνωμένων Εθνών; Ή τι είναι αυτό που δεν μας λένε ότι θα μπορούσε να απαντήσει σε πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο σήμερα; Τώρα θα ξέρετε ένα από εκείνα τα μυστικά που φυλάσσονται πίσω από κλειστές πόρτες.

CERN… Ανακαλύφθηκε Συγκλονιστικό Μήνυμα… Και Κανείς δεν Μιλά γι’ Αυτό!!!


CERN
NWO, Triple Helix, Πόρτα CERN, ο Δάσκαλος του χώρου και χρόνου…
Ο εχθρός, ο Σατανάς, και οι εργαζόμενοι του της ανομίας γίνονται όλο και πιο θρασείς, όταν πρόκειται για Εωσφορικά μηνύματα σε τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, video games, και πολλά άλλα. Ενήλικες και παιδιά γίνονται ψυχικά προγραμματισμένοι, καθώς και πνευματικά κατεστραμμένοι από αυτά τα απόκρυφα μηνύματα, σήματα και σύμβολα. Πολλοί αγνοούν τον κίνδυνο που τους προκαλούν όλα αυτά στη ζωή τους και την αιώνια ψυχή τους.
Η εκπομπή που ονομάζεται «Heroes Reborn» έχει ένα τεράστιο αριθμό αποκρυφιστικών συμβόλων για το CERN, το Master του χώρου και χρόνου, μια νέα παγκόσμια τάξη, το σκοτάδι και τη δυαδικότητα του φωτός, και τη μάζα μικροτσίπ. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ολόκληρη η παράσταση επικεντρώνεται γύρω από το CERN.

ΚΟΥΡΕΜΑ & GREXIT


grexit1
Ωμός εκβιασμός των Γερμανών στην Ελλάδα, επειδή «τόλμησε» να προχωρήσει σε ιστορικές συμφωνίες –και όχι μόνο- με Ισραήλ και Ιράν.
Μας εκβιάζουν με έξοδο από τη Σένγκεν και την ίδια στιγμή χρηματοδοτούν την Τουρκία για να στέλνει εκατομμύρια πρόσφυγες στα νησιά μας.
Στέλνουν Ευρωπαίους αστυνομικούς στα σύνορά μας με τα Σκόπια, αναγνωρίζοντάς τα –de facto- ως ευρωπαϊκά σύνορα.
Απόρρητο σχέδιο κλειδωμένο στον 13ο όροφο του κτηρίου Berlaymont… το οποίο άρχισε να θέτει σε εφαρμογή από προχτές του Βερολίνο και περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»
print_screen_akropoli







hellasforce

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!

assad_target
Ρωσικά μίντια μεταφέρουν ότι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 διαπράχθηκε μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Σύριου προέδρου Bachar al-Assad.
Τα πρόσωπα που ήταν παρόντα στην κηδεία της μητέρας του al-Assad στοχεύθηκαν από ρουκέτες. Ο Bachar al Assad ήταν παρών.
Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι ένα κίνημα επονομαζόμενο «οι ελεύθεροι του al Sham» διεκδίκησαν τη ρίψη ρουκετών στην περιοχή Keradeha (al-Qardāḥah) στην Λαττάκια. Πολλές πηγές, σελίδες στο Facebook, είχαν αναφέρει ρίψη ρουκετών σε αυτήν την περιοχή. Εκτοξεύθηκαν περίπου 5 ρουκέτες και προκάλεσαν πολλούς νεκρούς. 09/02/2016 shemsfm
Ο Bachar al-Assad διασώθηκε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Qerdaha. Το τρομοκρατικό κίνημα « Ahrar ash-Sham» αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει βομβαρδίζοντας την πόλη Qerdaha (al-Qardāḥah) τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και επιβεβαίωσε ότι στόχευσε την κηδεία της μητέρας του Σύριου προέδρου της Anisa Makhlouf και το κονβόι του Bachar al-Assad.
porf1
Μ΄ένα tweet ένα μέλος της υπηρεσίας τύπου της οργάνωσης «Ahrar al -Sham, » ο Abu al-Yazid Fnaz ανέφερε ότι « στόχευσαν με πυραύλους Grad και τραυμάτισαν και σκότωσαν. »Τα συριακά μίντια δεν αναφέρουν ειδήσεις σχετικά με την ταφή της Anisa Makhlouf, αλλά υπάρχουν δίκτυα που σημειώνουν ότι έγινε αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του σύριου προέδρου.
Οι σύριοι αντάρτες δήλωσαν χθες οτι τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν το Σάββατο σε τεράστια έκρηξη στην Qardaha (al-Qardāḥah) στην επαρχία της Λαττάκια λίκνο της οικογένειας του Bachar al-Assad. almshhd 9.2.16
Τα διεθνή μίντια συνυπολογισθέντος του ισραηλινού ραδιόφωνου « Reshet Bet » τη βραδιά 9 Φλεβάρη μετέφεραν ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Συρίας Bachar al-Assad κατά τη διάρκεια της κηδείας της μητέρας του Anisa Mahluv,καθώς στοχεύθηκε από ρουκέτες η πομπή.
Το Shems FM μετέφερε ότι τουλάχιστον 5 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στην ζώνη της πόλης Kardaha (al-Qardāḥah) προς την πομπή Assad αλλά και πύραυλοι « Grad ». Σε κάθε περίπτωση ο Bachar al-Assad δεν τραυματίστηκε.newsru
Ο πρόεδρος Άσαντ επέζησε δολοφονικής απόπειρας ενανατίον του μεταφέρει το Ramallah news.Την Δευτέρα η τηλεόραση του Al Mayadeen είχε αναφέρει ότι η πόλη Qardaha στην επαρχία της Λαττάκια βομβαρδίστηκε με ρουκέτες.Σύμφωνα με τα μίντια υπήρξε ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. sputnik 8.2.16





hellasforce

Παραδοχή Μουζάλα: «Είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο συνόρων»! (βίντεο)


mouzalas_giannis
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο οι άλλες χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Ο κ. Μουζάλας μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό.
Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε να μας κλείσουν τα σύνορα. Θα είναι μονομερής ενέργεια από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει σαν κυβέρνηση να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημείωσε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε: «Κάτω από τη σημαία της ταπείνωσης, υποστήκαμε μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Είναι πόλεμος. Πρέπει να τον δώσουμε με συνέπεια, έχοντας τους στόχους μας. Θα χάσουμε κάποια πράγματα, θα κερδίσουμε κάποια άλλα».
Ερωτώμενος για τον κίνδυνο αποπομπής από τη συνθήκη Σένγκεν, ανέφερε πως αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες θα βγουν από τη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά τους.
Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο τη χαρακτήρισε «καταρχήν θετική» αφού, όπως είπε, θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις κοντά στα τουρκικά παράλια.
Επιπλέον, ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στο κέντρο μετεγκατάστασης μεταναστών στα Διαβατά σημείωσε: «Ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις. Αν δεν βρεθούν, θα γίνει δοκιμή στα Διαβατά».
Επίσης, είπε ότι: «Η Ελλάδα πιέζει ώστε οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στην Τουρκία μέσω της Frontex».





hellasforce

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ «αδειάζει» τη Μέρκελ για σύνδεση ΝΑΤΟ-προσφυγικού!


stainmayer

Με ιδιαίτερα κριτική διάθεση βλέπει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να ελεγχθούν αποτελεσματικότερα οι προσφυγικές ροές.
Σε σημερινή του συνέντευξη προς το γερμανικό δίκτυο συντακτών (Redaktionsnetzwerk Deutschland) στο οποίο ανήκουν 30 εφημερίδες, ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ λέει χαρακτηριστικά ότι «το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διαχείριση των προσφυγικών ροών».
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο να αναλάβει η βορειοατλαντική συμμαχία αναγνωριστικό ρόλο, προκειμένου να μπορεί να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η εγκληματική δράση των διακινητών.
H σχετική κοινή γερμανοτουρκική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των διακινητών στο Αιγαίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου. Το θέμα θα απασχολήσει τους υπουργούς Άμυνας της βορειοατλαντικής συμμαχίας που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.





hellasforce

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ – Η Κομισιόν αξιολογεί την… κοροϊδία της Τουρκίας στο προσφυγικό!


eu_turkey
Εμπαιγμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Άγκυρα αντανακλούν τα στοιχεία της Κομισιόν, στο πλαίσιο της αξιολόγησής της επί του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό (17 Δεκεμβρίου-31 Ιανουαρίου).
Η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, την οποία εξασφάλισε ο «Φ», καταδεικνύει ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει αποδώσει καρπούς (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), παρά τα δώρα που απλόχερα μοιράζουν οι Βρυξέλλες προς τον Ταγίπ Ερντογάν.
Η αξιολόγηση της Κομισιόν αναφέρει ότι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν σε καθημερινή βάση στην Ελλάδα, από την Τουρκία, «παραμένει εξαιρετικά ψηλός για αυτή τη χρονική περίοδο», στη διάρκεια του χειμώνα, κάτι που χαρακτηρίζει ως «ανησυχητικό φαινόμενο», ενώ καλεί την Άγκυρα να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες «κατεπειγόντως» προκειμένου «να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις μεταναστών και προσφύγων από την επικράτειά της».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, ανέρχεται σε 2.377 πρόσωπα (κατά μέσο όρο), ενώ ο συνολικός αριθμός σε 109.336 πρόσωπα. Η Κομισιόν σημειώνει ότι συγκριτικά με τον Οκτώβριο 2015 (οπότε καταγράφηκαν 214.792 παράνομες αφίξεις προσφύγων μεταναστών στην Ελλάδα), οι αριθμοί βρίσκονται σε «καθοδική τροχιά», καθώς τον Ιανουάριο διαπιστώθηκαν 60.466 παράνομες αφίξεις. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός κάθε άλλο παρά καθησυχαστικός είναι. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο αριθμός των Αφγανών και Ιρακινών παράνομων μεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και καλούν την Άγκυρα να προβεί στις εξής ενέργειες:
-Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ενισχύσει τις επίγειες επιχειρήσεις και να κάνει συγκεκριμένη πρόοδο στην αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων μεταναστών και προσφύγων από την επικράτειά της.
-Να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων, να ενισχύσει τη μάχη κατά των λαθρεμπόρων μεταναστών και προσφύγων και να προχωρήσει σε «καλύτερη εφαρμογή» της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
-Να επιβάλει ή να ενισχύσει την υποχρέωση εξασφάλισης βίζας από πολίτες κρατών που φθάνουν ελεύθερα στην Τουρκία και από εκεί αναχωρούν για την Ελλάδα (Μαρόκο, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές). Να εισέλθει σε διαβούλευση για επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών με τις προαναφερθείσες χώρες.
-Να αναθεωρήσει το σχέδιο νόμου για τα προσωπικά δεδομένα -που βρίσκεται ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης- και να το ευθυγραμμίσει πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μια τέτοια εξέλιξη, θα επιτρέψει στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες Europol, Eurojust και με τα κράτη-μέλη.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα, η οποία όπως προκύπτει ευθέως δεν έχει υλοποιήσει (μέχρι στιγμής) τις δεσμεύσεις της επί του Σχεδίου Δράσης, έχει εξασφαλίσει μεταξύ άλλων, 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως «πρώτη δόση» από την Ε.Ε για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων καθώς και τη δέσμευση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία.
Η ΕΕ εμμένει σε «συνταγή Τουρκίας»
Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη διοχέτευση προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, στη μέση του χειμώνα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την καθοδήγηση της Άγκελα Μέρκελ, εμμένει ότι η συνεργασία της Ε.Ε. με τη Τουρκία στο προσφυγικό είναι μονόδρομος. Όπως είχε δημοσιεύσει ο «Φ», ο κ. Γιούνκερ, είχε εισπράξει προσβολές από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του είχε υποδείξει ότι η χώρα στην οποία είχε θητεύσει ως πρωθυπουργός (Λουξεμβούργο) έχει το μέγεθος μιας πόλης της Τουρκίας, ενώ αξίωσε 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, αφήνοντας να διαρρεύσει ο κίνδυνος διοχέτευσης νέων κυμάτων προσφύγων στην Ε.Ε.
Ανταπόκριση: Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες