Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου...


...ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...
Το κυβερνών κόμμα, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αυτονόητη την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Κάρμαντζη, με αφορμή την ανάρτησή του όπου ανέφερε...
«καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!».
«Η δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!"  του Αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Κάρμαντζη παραπέμπει ευθέως στη ρητορική του μίσους της άκρας δεξιάς.  Θεωρούμε αυτονόητη την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη μετά από αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσουν ρητά τις απόψεις αυτές και να αποβάλουν τα ακροδεξιά στοιχεία από το κόμμα τους».

Το θέμα ξεκίνησε από ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Σταμάτης Κάρμαντζης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε «Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι οτι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!».

Στην συνέχεια και μετά τον σάλο που ξέσπασε από την ανάρτηση, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε αναδίπλωση, λέγοντας πως  «η ανάρτηση μου, δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα».







nonews-news

Αγανάκτησε ο Βούτσης...


Επίσημη διαμαρτυρία προς τους επιτελείς του πρωθυπουργού...

Διάβημα διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά και τις τελευταίες εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες. 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από...
το περιβάλλον του προέδρου, εκφράζεται δυσφορία για την νομοθετική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και σημειώνεται πως ορισμένοι υπουργοί κάνουν κατάχρηση της κατανόησης που έχει δείξει έως σήμερα ο κ. Βούτσης.

Να σημειωθεί ότι το θέμα τέθηκε στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον κ. Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ και τον κ. Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι που εξήγησαν ότι η ο αιφνιδιασμός της εθνικής αντιπροσωπείας με κατάθεση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αναφέρθηκαν δε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ρυθμίσεων που εγείρουν υπόνοιες σκανδάλων. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη Τετάρτη και κατά την ψήφιση τεσσάρων κυρώσεων που συζητήθηκαν ως ένα νομοσχέδιο κατατέθηκαν εννιά υπουργικές τροπολογίες και έγιναν αποδεκτές έξι βουλευτικές. Πολλές από αυτές μάλιστα κατατέθηκαν ελάχιστα λεπτά πριν από την ψηφοφορία. Ο κ. Δανέλλης μάλιστα σημείωσε ότι η κυβέρνηση «βρίσκει πρόθυμους βουλευτές για να καταθέσουν υπουργικές ρυθμίσεις ως βουλευτικές τροπολογίες και να παρακάμψουν έτσι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπάρχει χειραγώγηση της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική».


Επιβεβαιώνουν διαψεύδοντας

Πάντως, συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής έσπευσαν να διαψεύσουν ότι ο κ. Βούτσης φέρεται δυσαρεστημένος με την νομοθετική τακτική της κυβέρνησης. Επιβεβαίωσαν ωστόσο ότι ο ίδιος θα παρέμβει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και θα επισημάνει τόσο προς τους βουλευτές όσο και προς τους υπουργούς την προβληματική εικόνα που δημιουργούν οι πολλαπλές τροπολογίες! Σύμφωνα δε με πληροφορίες θα προτείνει προς τα μέλη της κυβέρνησης να συγκεντρώνουν όλες τις επείγουσες ρυθμίσεις που θέλουν να νομοθετήσουν σε ένα νομοσχέδιο που θα καταθέτουν ανά μήνα αντί να τις φέρνουν σκόρπιες ως τροπολογίες!..





 nonews-news

Ο Ολλανδός σηκώνει το γάντι…


«Ηρωικός, αλλά επιτεύξιμος ο στόχος της Ελλάδας»...

Στην εκτίμηση ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών παραμένει αδύναμη προχώρησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο...
περιθώριο ομιλίας του στο Peterson Institute της Ουάσιγκτον, ενώ απάντησε στην διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τις δηλώσεις της για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε – χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια φρασεολογία με αυτή της Κριστίν Λαγκάρντ - «ο στόχος του 3,5% πράγματι απαιτεί ηρωικές προσπάθειες, αλλά είναι εφικτός». Πάντως, χαρακτήρισε εύλογο τον προβληματισμό του Ταμείου για το εάν η Ελλάδα είναι σε θέση να διατηρήσει αυτά τα επίπεδα πλεονάσματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ωστόσο όπως επεσήμανε, τα πράγματα θα αλλάξουν όσο προχωρά η Ελλάδα προς στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να στραφεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι η χαλάρωση έχει στηρίξει βραχυπρόθεσμα την οικονομία, ωστόσο οι περιορισμοί της είναι ολοένα και πιο εμφανείς...




nonews news

Που το πάει η Τουρκία στο Αιγαίο και που θέλει να το πάει η Ελλάδα που ανέχεται πολλά;


Μετά από έξι υπερπτήσεις μέσα σε μια ώρα το πιο εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι “που το πάει η Τουρκία”; Και το αμέσως επόμενο που θέλει να το πάει η Ελλάδα…
Η Τουρκία εκμεταλεύεται στο 100% τις ευκαιρίες που τις δίνονται από την προσφυγική κρίση. Την οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό η ίδια πυροδότησε…
Το πρώτο πράγμα που κάνει η Τουρκία με την εξοργιστικά επιθετική της παρουσία στο Αιγαίο,ειδικά τους τελευταίους μήνες είναι επίδειξη δύναμης. Μέσω της οποίας επιχειρεί να αναδείξει τις δικές μας αδυναμίες,όπως αυτές προέκυψαν μετά από έξι χρόνια κρίσης . Το λέμε όσο πιο …ευγενικά γίνεται.
Το δεύτερο που θέλει να πετύχει  η Άγκυρα και φοβόμαστε ότι το έχει κατορθώσει,είναι να εθίσει ακόμη κι εμάς με την έντονη παρουσία της στο Αιγαίο. Σ΄ άλλες εποχές όλα οσα έχει κάνει θα είχαν προκαλέσει σεισμό στην Αθήνα. Και σε επίπεδο κυβέρνησης και σε επίπεδο “επικοινωνίας”. Διακρίνουμε μια προσπάθεια να “κρατηθεί το θέμα χαμηλά”! Οι μόνοι που πραγματικά έχουν εξοργιστεί και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει είναι οι πολίτες.
Η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της. Θα γίνουν χειρότερα σύντομα όταν τα οικονομικά της μεγέθη θα αρχίσουν να συρρικνώνονται. Ο τουρισμός της αναμένεται να είναι το πρώτο οχυρό που θα υποστεί σοβαρό πλήγμα. Το βασικό της πρόβλημα όμως είναι ότι έχει καταλάβει ότι τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων δεν βλέπουν με καθόλου κακό μάτι -αντιθέτως- την δημιουργία κουρδικού κράτους.Αυτό για την Άγκυρα είναι εφιάλτης. Συνεπώς η “επίθεση στο Αιγαίο” είναι μια διέξοδος όχι μόνο του εκνευρισμού της αλλά και της στρατηγικής της που στηρίζεται στο παραμύθι της έλλειψης “ζωτικού χώρου”.
Η Τουρκία ενδέχεται να επιδιώκει μια ελληνοτουρκική κρίση πιστεύοντας ότι μπορεί να την ελέγξει και να αποκομίσει απ΄ αυτή κέρδη.
Η Ελλάδα που θέλει να το πάει το θέμα;
Η κυβέρνηση πρεπει να έχει ως πρώτο στόχο ότι η χώρα ΔΕΝ πρέπει να χάσει ούτε για αστείο οποιοδήποτε κυριαρχικό της δικαίωμα. ΔΕΝ πρέπει να κάνει απολύτως καμία έκπτωση σ΄ αυτό. Η Ελλάδα χρόνια τώρα υποχωρεί και θα τολμήσουμε να πούμε παραχωρεί δικαιώματά της. Η σιωπηλή “διχοτόμηση” του Αιγαίου έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια,από τις αρχές της δεκαετίας του 2000,όταν χρόνο με το χρόνο γινόμασταν πιο …λάϊτ στις αντιδράσεις μας έναντι των τουρκικών προκλήσεων που αντιθέτως κλιμακώνονταν .
ΟΧΙ δεν είναι προς το συμφέρον μας να φθάσουμε σε ακραίες λύσεις. Δεν μας συμφέρει τώρα, να οδηγηθούμε σε μια σοβαρή και ανεξέλεγκτη ελληνοτουρκική κρίση. Η Τουρκία την επιδιώκει με μανία κι αυτό θα πρέπει να μας υποψιάσει. Αυτό δεν σημαινει ότι καθόμαστε και κοιτάμε. Είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κι έχουμε εκτός από υποχρεώσεις και …δάνεια και δικαιώματα. Τα οποία πρέπει να φωνάζουμε δυνατά και με επιμονή. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας όχι στα λόγια και στην θεωρία αλλά με βάση συνθήκες και συμφωνίες. Με βάση το διεθνές δίκαιο.
Αυτά που κάνει η Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από κανένα πολιτισμένο κράτος.Από κανέναν ευρωπαίο πολίτη που έχει την κοινή λογική και είναι ενημερωμένος.Όσο κι αν οι ευρωπαίοι ηγέτες …σέρνονται πίσω από τον σουλτάνο και τον παρακαλάνε να κρατήσει πρόσφυγες και μετανάστες λίγο ακόμη στην Τουρκία,οι πολίτες της Ευρώπης δεν μπορουν να διανοηθούν ότι δίπλα τους υπάρχει ένα κράτος τρομοκράτης! Θα πρέπει όμως η Ελλάδα να ανεβάσει διπλωματικά και επικοινωνιακά τους τόνους στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων . Να αναδείξει τον …τζιχαντισμό του καθεστώτος Ερντογάν-Νταβούτογλου στο Αιγαίο και να τον καταγγείλει.
Αυτά δεν γίνονται ούτε παριστάνοντας …τον ψόφιο κοριό,ούτε μοιράζοντας λουλούδια μαζί με τον “μπαγασάκο” Νταβούτογλου στη Σμύρνη.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να μην υποτιμήσει την σημασία που δίνουν οι Έλληνες πολίτες στα εθνικά θέματα. Μπορεί να “καταπίνουν” με υπομονή μνημόνια και μέτρα αλλά δεν πρόκειται να χωνέψουν ότι με τον τσαμπουκά της η Τουρκία των γενοκτονιών,των σφαγών και στρατιωτικών εισβολών θα κερδίσει έστω κι ένα από τα παράλογα που χρόνια τώρα ζητά στην γειτονιά μας.




militaire.gr

Στην ευρωβουλή το θέμα των τουρκικών προκλήσεων


F16B52Padv0012


Στην Ευρωβουλή έφερε το θέμα των τελευταίων συνεχών και έντονων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. Συγκεκριμενα κατεθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση με προτεραιότητα, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί άμεσα επί του σημαντικού αυτού θέματος. Επισημαίνει μάλιστα ότι τις εν λόγω παραβιάσεις καταγράφουν η ολλανδική φρεγάτα και το γερμανικό πλοίο υποστηρίξεως, που δρουν στην περιοχή στο πλαίσιο της ανωτέρω αποστολής του ΝΑΤΟ.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, εν μέσω μάλιστα των περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την πάταξη των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.
Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά, χωρίς να καταθέτουν σχέδια πτήσεων, παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση το F.I.R. Αθηνών, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά μεταξύ της Λέσβου, Χίου και των Οινουσσών.
Χαρακτηριστικό της τουρκικής προκλητικότητας είναι ότι σχηματισμοί από τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν εναέριο ανεφοδιασμό εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Τις εν λόγω παραβιάσεις καταγράφουν η ολλανδική φρεγάτα και το γερμανικό πλοίο υποστηρίξεως, που δρουν στην περιοχή στο πλαίσιο της ανωτέρω αποστολής του ΝΑΤΟ.
Ενόψει αναμονής των αποτελεσμάτων από την πρόσφατη Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, που βασίζεται στην ενισχυμένη συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ερωτάται η Επιτροπή:
Δοθέντος ότι οι κλιμακούμενες αυτές τουρκικές προκλήσεις σε βάρος Κράτους – μέλους της Ε.Ε. δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, που είναι αναγκαίο για την επιτυχή έκβαση της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και για τη σύναψη σχετικών διμερών διακανονισμών, πώς σκοπεύει να τοποθετηθεί η Επιτροπή ως προς αυτό το θέμα;
Δεδομένου ότι η Επιτροπή υπογραμμίζει τη σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας σε όλες τις σχετικές επαφές της με τις τουρκικές αρχές, δεν θεωρεί τέτοιου είδους πρακτικές αντίθετες προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας;».





militaire.gr

Με υπέρπτηση στις Οινούσσες απαντούν οι Τούρκοι στον “Πέλεκυ Καμμένου


F16B52Padv0010


Πριν φθάσει στις Οινούσσες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια ακόμη σοβαρή πρόκληση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr “υπέρπτηση  σε σχετικά χαμηλό ύψος, ζεύγους τουρκικών  F16 έγινε πριν από λίγο στο σύμπλεγμα των Οινουσών και συγκεκριμένα πάνω από την ν.Πασά .
Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν μέχρι…εμπλοκής .
Από τα ξημερώματα ο ΥΕΘΑ είχε διατάξει την ανάπτυξη των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης.
Η μέρα θα είναι ξανά δύσκολη. Ίσως δυσκολότερη και από τη χθεσινή.





militaire.gr

Θύμα της κρίσης η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, απαντά στους ξετσίπωτους: «Μας έκλεισαν τα capital controls»


louketo
Είναι που δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα τα capital controls σύμφωνα με αναπληρωτή υπουργό…
Δυσάρεστη ήταν τελικά η κατάληξη της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της τρίτης δύναμης στον κλάδο των ηλεκτρικών.
Η ιστορική αλυσίδα της οικογένειας Στρούτση και η πρώτη αμιγώς ελληνική σε επίπεδο πωλήσεων εταιρεία του κλάδου, επιβεβαιώνοντας τις αρνητικές για την τύχη της φήμες των προηγούμενων ημερών, σε ανακοίνωσή της προ ολίγων λεπτών τόνισε, προς προχώρα στην κήρυξη της πτώχευσης της.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
«Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.
Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.
Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά.»
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ιστορική ελληνική αλυσίδα, τα τελευταία χρόνια είχε προχωρήσει σε τρία πλάνα αναδιάρθρωσής της, όμως η χαριστική βολή στην πορεία της θεωρείται από κύκλους της αγορας η επιβολή των καλοκαιρινών capital controls.
Μια αλυσίδα με πορεία στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας από το 1958, οπότε και δημιουργήθηκε το πρώτο της κατάστημα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολουθεί την ίδια τύχη που είχαν οι βιομηχανίες Softex, IMAΣ, οι οποίες πτώχευσαν, ενώ και η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ έκλεισε το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο.

Τραγωδία χωρίς κάθαρση η ελληνική κρίση;


greek_tragedy
Υπό τον τίτλο «Η ελληνική κρίση: μια ελληνική τραγωδία;» το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) προχωρά σε μια ακτινογραφία της ελληνικής κρίσης, καταγράφοντας δεδομένα αλλά και λύσεις.
Αφιερωμένος στην Ελλάδα της κρίσης είναι ο τελευταίος τόμος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, που φέρει τον τίτλο «Η ελληνική κρίση: μια ελληνική τραγωδία;». Σε μια έκδοση που είναι δομημένη ως τραγωδία, με πρόλογο, πάροδο, επεισόδια και στάσιμα, 20 ερευνητές -ως επί το πλείστον από την Ελλάδα ή την ελληνική διασπορά- επιχειρούν να φωτίσουν τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας παράλληλα το περίγραμμα λύσεων για οριστική έξοδο από την κρίση.
Όπως εξήγησε προς τη Deutsche Welle o οικονομολόγος Αλέξανδρος Κρητικός, διευθυντής ερευνών του DIW, ο οποίος επιμελήθηκε μαζί με τον συνάδελφό του, καθηγητή Κρίστιαν Ντρέγκερ, τον τελευταίο τόμο του ινστιτούτου: «Ο τόμος αυτός που αποτελείται από δέκα άρθρα δεν ασχολείται μόνον με τα τρέχοντα ζητήματα της κρίσης, για παράδειγμα το χρέος και την οικονομική ανάπτυξη εν γένει, αλλά προσπαθεί να κοιτάξει και πίσω από τα γεγονότα και να αναλύσει πως εξελίχθηκαν μεμονωμένοι τομείς και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».
Οι ερευνητές διαπιστώνουν, για παράδειγμα, ότι λόγω της κρίσης ο κατασκευαστικός κλάδος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα και πως «εντέλει με την εισαγωγή του φόρου ακινήτων έχει σχεδόν παραλύσει».
Αναφορικά με τα μέτρα περικοπών ο Αλέξανδρος Κρητικός διαπιστώνει ότι τα τελευταία 7-8 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις υλοποίησαν στο μεγαλύτερο βαθμό τα απαιτούμενα μέτρα. Εντούτοις δεν συνέβη το ίδιο με τις τόσο αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Οι παράγοντες που απωθούν δυνητικούς επενδυτές
Στον νέο τόμο του DIW οι ερευνητές τονίζουν την αναγκαιότητα υλοποίησης των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, παραπέμποντας μάλιστα συχνά και στα παραδείγματα χωρών που ωφελήθηκαν από αντίστοιχα προγράμματα. Ποιες όμως είναι συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις που κρίνονται τόσο αναγκαίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδυτών; «Αφορούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε τρία επίπεδα: πρώτον, το άνοιγμα και κλείσιμο επιχειρήσεων που συνοδεύεται σήμερα από τέτοιο αριθμό προϋποθέσεων (…) ώστε έχει ως αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες να μην θέλουν να μπουν καν στη διαδικασία, προτιμώντας να επενδύσουν σε άλλες χώρες. Το δεύτερο πεδίο αφορά την αξιοπιστία αναφορικά με την φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπου διαπιστώνουμε πολλές αλλαγές τα τελευταία 6-7 χρόνια. Οι επιχειρηματίες θέλουν να δουν και εδώ αξιοπιστία και συνέχεια».
Το τρίτο αφορά την απονομή δικαιοσύνης, με τον μέσο χρόνο εκδίκασης υποθέσεων στην Ελλάδα να κυμαίνεται στα 4 χρόνια, όπως λέει. Τροχοπέδη για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κρητικό, είναι και τα κλειστά επαγγέλματα.
Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ο οικονομολόγος εκτιμά ότι γενικότερα αυτή είναι αναγκαία, κυρίως σε ό,τι αφορά την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο ίδιος επικρίνει όμως το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε ώστε η περικοπή των συντάξεων να συνοδευτεί από μια παράλληλη εισαγωγή κοινωνικών επιδομάτων που να λειτουργούν ως ένα «δίχτυ κοινωνικής προστασίας».
Περί συνέχειας και συνέπειας
Οι ερευνητές τονίζουν όμως και τη σημασία του να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής δράσης, όπως για παράδειγμα στον τομέα της υγείας ή της εκπαίδευσης και να μην αλλάζουν βασικές συντεταγμένες κάθε φορά που εναλλάσσονται οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί.
Σημαντικό ρόλο στις αναλύσεις των ειδικών παίζει φυσικά και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Το συμπέρασμα είναι ότι μακροπρόθεσμα το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο. Σε ένα από τα άρθρα διατυπώνεται με σαφήνεια ότι θα πρέπει να υπολογίζει κανείς με ένα κούρεμα της τάξης του 30%. Ανοιχτό παραμένει εάν θα πρέπει να είναι άμεσο ή έμμεσο. Με μια περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων μπορείς να επιφέρεις επίσης μια αντίστοιχη μείωση». Ένα κούρεμα, σύμφωνα με τον Αλ. Κρητικό, είναι και ένα μήνυμα προς τους επενδυτές ότι τερματίζεται οριστικά η συζήτηση περί Grexit και βιωσιμότητας του χρέους.
Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών, ο οικονομολόγος εκτιμά ότι οι δυο πλευρές θα εξαντλήσουν όλα τα δυνατά χρονικά περιθώρια πριν καταλήξουν σε συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται κλείσιμο της αξιολόγησης και εκταμίευση δόσεων όσο η Ελλάδα δεν τις έχει άμεσα ανάγκη για την αποπληρωμή δανείων.
Ο προϋποθέσεις της «κάθαρσης»
Διακρίνουν οι ερευνητές φως στην άκρη του τούνελ; Θα υπάρξει εν τέλει «κάθαρση στην ελληνική τραγωδία», όπως είναι και ο σχεδόν ομώνυμος τίτλος της «εξόδου» των 20 ερευνητών, την οποία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κρητικός; «Όσο συνεχίζεται η πολιτική που ακολουθήθηκε τον τελευταίο χρόνο δεν διαβλέπω την κάθαρση. Με τον όρο κάθαρση εγώ και οι ερευνητές γενικότερα εκφράζουμε την ελπίδα να υπάρξει στο προσεχές μέλλον μια οικονομική πολιτική και μια πολιτική μεταρρυθμίσεων που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολόκληρης της χώρας και όχι μεμονωμένων προσώπων. (…) Ελπίζουμε μια επόμενη κυβέρνηση να δρομολογήσει τις τόσο αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και κάτι το οποίο μας λείπει στην Ελλάδα και το οποίο γνωρίζουμε από άλλες χώρες: να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ όλων των στρωμάτων της κοινωνίας για το καλό της χώρας».
Ο ίδιος βλέπει την οριστική έξοδο από την κρίση όταν θα καταστεί δυνατόν «να καθιερωθούν επιχειρήσεις στην Ελλάδα που θα επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία και οι οποίες θα δημιουργήσουν έτσι τις προϋποθέσεις για εξαγωγές, πέρα από τα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό. Όταν γίνει αυτό, και γι΄ αυτό χρειάζεται η κάθαρση, τότε η Ελλάδα θα εξέλθει όντως από την κρίση».




hellasforce

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ.


ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧ
ΠΡΟΣΟΧΗ…
Το παζάρι για να εξασφαλιστεί η αύξηση των φορολογικών εσόδων από την έμμεση φορολογίας κατά 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή 1,8 δισ. ευρώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρόταση για αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% που έβαλε το περασμένο Σάββατο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναζήτηση έχει στραφεί στη φορολόγηση των αυτοκινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί από τα τέλη Μαρτίου ειδική επιτροπή η οποία έως και τις 29 Απριλίου θα πρέπει να παραδώσει πόρισμα στον υπουργό Οικονομικών με τις προτάσεις της για τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολόγηση των ΙΧ. Μάλιστα, στο πακέτο των έμμεσων φόρων από τους οποίους το οικονομικό επιτελείο αναζητά έσοδα τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία περιλαμβάνεται και «αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων».
Στο πλαίσιο αυτό η επιτροπή έχει βάλει στο τραπέζι όλες τις πιθανές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων από τη φορολογία των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για:
– αύξηση των τελών ταξινόμησης καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ. Πίσω από τις προτάσεις αυτές υπάρχει η διαπίστωση ότι πλέον η συντριπτική πλειονότητα των ΙΧ που πωλούνται και εισάγονται ως μεταχειρισμένα στην Ελλάδα είναι χαμηλού κυβισμού και εμπορικής αξίας με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραματικά και τα φορολογικά έσοδα από τη φορολόγηση της απόκτησης ΙΧ.
– αύξηση των τελών κυκλοφορίας ΙΧ προκειμένου να φέρουν πρόσθετα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ στο παρελθόν είχαν φθάσει ακόμη και στο 1,5 δισεκατομμύριο.
– επιβολή ειδικού τέλους-βινιέτας στα οχήματα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας που εισέρχονται στην Ελλάδα
– αύξηση του φόρου ασφαλίστρων
– αύξηση στα καύσιμα κίνησης
Ορισμένες από τις αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ σχεδιάζεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 καθώς το φορολογικό πακέτο θα ξεδιπλωθεί έως και το 2018.





hellasforce

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ


Την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας προκαλεί η σχεδιαζόμενη αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 24%, καθώς θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά που πλήττεται από την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, την έλλειψη ρευστότητας και τα «λουκέτα». Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, περιθώρια απορρόφησης μιας νέας αύξησης του ΦΠΑ δεν υπάρχουν και τονίζουν ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε κύμα ανατιμήσεων ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής αλλά και σε υπηρεσίες και στον κλάδο της εστίασης.
Το μέτρο αυτό, που πρότεινε η κυβέρνηση φαίνεται πως έγινε αποδεκτό από το κουαρτέτο των Θεσμών και αυτό που μένει ανοιχτό είναι ο χρόνος εφαρμογής του. Με την αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους 400 ως 500 εκατ. ευρώ που θα συμβάλουν στο κλείσιμο του δημοσιονομικού «κενού» το οποίο ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ από την πλευρά των άμεσων φόρων και σε άλλο 1% του ΑΕΠ 1,8 δισ. από το σκέλος της έμμεσης φορολογίας.
ΠΙΝΑΚΑΣ 1
Ισοδύναμο
Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% καλύπτεται το κενό που έχει αφήσει η εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από το καθεστώς του ΦΠΑ και αποφεύγεται η αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από το 13% στο 23%. Την ίδια ώρα στο τραπέζι παραμένει η πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ για τα περιοδικά, τα βιβλία και τις εφημερίδες που υπάγονται σήμερα στον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5%. Τα επιπλέον έσοδα αναζητούνται και από τα ακίνητα με την αύξηση περίπου κατά 250 εκατ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
ΠΙΝΑΚΑΣ 2
Πάντως η νέα αύξηση του ΦΠΑ θα είναι η έκτη κατά σειρά που γίνεται μέσα σε διάστημα έξι ετών. Με τους εκπροσώπους της αγοράς να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια η αύξηση αυτή στο 24% να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις και έτσι θα περάσει στους καταναλωτές.
Ανατιμήσεις
Έτσι οι τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στο σημερινό «καλάθι της νοικοκυράς», όπως και σε αρκετές υπηρεσίες θα κινηθούν ανοδικά επιφέροντας νέες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Μεταξύ των αγαθών και υπηρεσιών που θα αυξηθούν είναι:
Τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, μπισκότα, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.).
Αναψυκτικά – χυμοί.
Εστίαση (ταβέρνες εστιατόρια) – catering.
Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί.
Είδη ένδυσης και υπόδησης.
Νεόδμητα ακίνητα.
Καύσιμα.
Οινοπνευματώδη ποτά.
Σταθερή και κινητή τηλεφωνία.
Συνδρομητική τηλεόραση.
Αυτοκίνητα.
Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη.
Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες.
Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών.
Άνθη – φυτά.
Αποχέτευση.
«Η φημολογούμενη αύξηση στο 24% του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, που ήδη υπολειτουργεί λόγω της δραματικής μείωσης της ζήτησης εξ αιτίας της ανέχειας που βιώνουν οι καταναλωτές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο κάθε αύξηση των τιμών των προϊόντων σημαίνει και μείωση πωλήσεων και δυστυχώς αυτή την εξαιρετικά δυσμενή περίοδο, ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που, όσο και αν το θέλουν, θα καταφέρουν να απορροφήσουν οι ίδιες την αύξηση των τιμών που θα προκαλέσει η άνοδος του συντελεστή ΦΠΑ.
«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικά εισπρακτικά μέτρα. Αντίθετα, μάλιστα η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και η μείωση της φορολογίας συνθέτουν το μοναδικό αντίδοτο στην ύφεση», τονίζουν παράγοντες της αγοράς.
Στόχοι
Πάντως, ακόμη και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ιδιαίτερα φιλόδοξο τον στόχο για αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα του συντελεστή ΦΠΑ, καθώς εκτιμούν ότι το μέτρο θα συμβάλει στην αύξηση της φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις εστίασης.
Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι πλέον ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αύξησης του συγκεκριμένου συντελεστή, διότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Πάντως σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε η αύξηση του συντελεστή να μετατεθεί χρονικά. Δηλαδή η αναπροσαρμογή του συντελεστή στο 24% να πραγματοποιηθεί το 2017 ή το 2018. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το αν θα έχει κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2016 και εάν οι πιστωτές της χώρας δεχτούν να μην υπάρξουν μέτρα αντικατάστασης του καταργημένου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί συντελεστές τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο των χωρών τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ευρωζώνης. Ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 23% (με προοπτική να ανέλθει στο 24%) έναντι 21,5% στην Ε.Ε. και 20,5% στην Ευρωζώνη.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών (Βίντεο)


Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στο Περιστέρι συγκεντρώνονται από το πρωί οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μένουν στο δρόμο μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, ο εργαζόμενος Βαγγέλης Κόικας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους.
Ο κ. Κόικας σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.
Τα προβλήματα στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την έναρξη της κρίσης, το 2010. «Βλέπαμε μια κατάσταση, ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν έκλεισε ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο», ανέφερε ο κ. Κόικας, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση στους εργαζόμενους για το τι «μέλλει γενέσθαι».
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά.
Η εταιρεία αποδίδει το «λουκέτο» στο γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε και νέο τραπεζικό δανεισμό ακυρώθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού και την επιβολή των capital controls.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας είχε συγκαλέσει για σήμερα τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση, με σκοπό τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΪΟΥ


ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Nωρίτερα, λόγω Πάσχα θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου.
Ειδικότερα οι συντάξεις κύριες και επικουρικές των Ασφαλιστικών Οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του μηνός Μαΐου 2016 θα καταβληθούν ως εξής:
– Οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) θα καταβληθούν στις 25−04−2016 Μεγάλη Δευτέρα.
– Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ,ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27/04/2016 Μεγάλη Τετάρτη
– Οι συντάξεις του Δημοσίου μηνός Μαΐου 2016 θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου 2016, την 22α του ίδιου μηνός
Η απόφαση ελήφθη λόγω της ανάγκης για διευκόλυνση των συνταξιούχων των Ασφαλιστικών Οργανισμών στη συναλλαγή τους με τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας αλλά και της ανάγκης οικονομικής διευκόλυνσης των συνταξιούχων των Ασφαλιστικών Οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης εν όψει της εορτής του Πάσχα.




hellasforce

ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ


Προς τις Μεγάλες Δυνάμεις της Γης: (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ) κ.λ.π. ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ Συλλάβετε αυτούς πριν καταστρέψουν τον πλανήτη
ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ
ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ –ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ- & ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ!!!!!
————————————
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Η ΛΕΞΗ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ.
Οι Σιωνιστές-Δαίμονες έχουν διεισδύσει μέσα στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου, και παράγουν νεαρούς επιστήμονες γενίτσαρους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυριαρχίας.
Το «Ελληνικό» ΥΠ.ΕΞ. διαμαρτύρεται στα Σκόπια, όχι γιατί εισέβαλαν στην Ελλάδα, αλλά γιατί έδειραν τους λαθρομετανάστες.
Τέτοια υποτέλεια είναι πρωτοφανής!!!
Στο Αιγαίο –Νησιά-Θράκη κάνουν κουμάντο οι Τούρκοι, και στην Ελληνική Μακεδονία οι Σκοπιανοί.
Το ΥΠΕΘΑ είναι ανύπαρκτο, κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου», ή μάλλον εφαρμόζει τις διαταγές της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Οι εφιάλτες πολιτικοί μας τα έχουν δώσει όλα στα Σιωνιστικά αφεντικά τους, λόγω διεθνισμού και Εθνομηδενισμού, κοσμοθεωρίες του ΜΑΡΞ, και των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ιδιοκτησία των Σιωνιστών δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Όλα τα έσοδα από πωλήσεις δημόσιας περιουσίας, (λιμάνι Πειραιά, αεροδρόμια, Αστέρα Βουλιαγμένης, κλπ. πηγαίνουν ΟΛΑ στις τσέπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ έναντι του παράνομου ΧΡΕΟΥΣ.
Προς τον
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
Συλλάβετε τον ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ (ΤΑΙΠΕΔ), να δικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, διότι πούλησε το λιμάνι του Πειραιά, έναντι ευτελούς τιμήματος στον ΡΟΤΣΙΛΝΤ μέσω ΚΙΝΕΖΩΝ!!!!!!!!
(Βλέπε δηλώσεις ΥΕΝ κ. Δρίτσα περί ξεπουλήματος).
Ο Αρχιεπίσκοπος Πάσης Ελλάδος προετοίμασεν πρόσκληση στους Σιωνιστές Πάπα & Πατριάρχη για να παραστούν στην εξόδιον ακολουθίαν της νήσου Λέσβου, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
Για να υποδεχτούν και ευλογήσουν τους νέους Μουσουλμάνους Ισλαμιστές κατοίκους!!!
Η Ελλάδα γίνεται Μουσουλμανική χώρα κατόπιν διαταγών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!
Εμείς το ποίμνιον παρακαλούμε και προσευχώμεθα
στον Αρχάγγελον Μιχαήλ του Μανταμάδο της Λέσβου, εάν θέλει να σώσει την νήσο ΛΕΣΒΟ, να ρίξει κεραυνό
κάψει τους Σιωνιστές Εβραίους ηγέτες της Χριστιανοσύνης, οι οποίοι κατάντησαν σφογγοκωλάριοι του Εβραίου βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για την έδρα τους!!!
Οι δε Στρατηγοί των Ε.Δ. κατάντησαν τον Ελληνικό Στρατό υπηρέτες των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών!!!
Οι Εβραίες γριές κυρίες, απεσταλμένες του Σιωνιστικού Ο.Η.Ε. ,Σάρα Σάραντον, Βανέσα Redgrave, Αντζελίνα Τζολί, κ.λ.π. που ήρθαν εδώ για «αλληλεγγύη» & «φιλανθρωπία» στους Ισλαμιστές Τζιχαντιστές λαθρομετανάστες, να τους πάρουν στα σπίτια τους και στις πατρίδες των, να δούν τι ωραία που θα περάσουν.
Σήμερα έχουμε μια νέα γενιά Γενιτσάρων του Ελληνισμού, αυτήν που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΑ-Ε.Κ. ΑΝ.ΕΛ. κ.λ.π.
Σήμερα έχουμε Σιωνιστές νέους Γενίτσαρους πολιτικούς της Ν.W.O. μαριονέτες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ τύπου Τσίπρα-Κυριάκους, κ.λ.π.
Γιαυτό τους αποκαλούμε σφογγοκωλάριους του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, διψάνε για εξουσία και η Πατρίδα ας πάει να κουρεύεται.
Την Εξουσία ΜΟΝΟΝ με τον ΡΟΤΣΙΛΝΤ μπορούν να την βρούνε!!!
Προσφυγικό δεν υπάρχει, ΜΟΝΟ Λαθρο-μεταναστευτικό!
Οι εφιάλτες ανθέλληνες πολιτικοί παίζουν θέατρο στη Βουλή, για να μας παραπλανήσουν. Κοροϊδεύουν τα κομματόσκυλα τους οπαδούς των.
Οι εφιάλτες πολιτικοί είναι όλοι τους σφογγοκωλάριοι του Παντοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!
ΡΟΤΣΙΛΝΤ
«ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος- Αρθρογράφος ΜΜΕ – Αναλυτής Γεωπολιτικής

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Υ Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Ο Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ …»ΜΙΣΟΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ», ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ!
ΕΛΛΑΔΑ 1
Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά το ειδικό βάρος των επιστημόνων της, διεθνώς, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθός της. Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%.
Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε, ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες.
ΕΛΛΑΔΑ 2
ΕΛΛΑΔΑ 3
Αυτό προκύπτει, από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν προ μηνών, στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στην Αθήνα, ο κ.Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, ειδικός σε θέματα στατιστικής.
ΕΛΛΑΔΑ 4
Δίνοντας την πρώτη ετήσια διάλεξη, στη μνήμη του καθηγητή του Δημήτρη Τριχόπουλου, με θέμα «Η φυγή των Ελλήνων επιστημόνων – μια μετα-ανάλυση», ο Ιωαννίδης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία, για τους συνολικά 672 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα της βάσεως Google Scholar.
Κατά μέσο όρο, οι 672 Έλληνες επιστήμονες έχουν πάρει 17 χιλιάδες αναφορές ο καθένας τους, στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία! Από τους 672, οι 33 έχουν φύγει από την ζωή, ενώ οι υπόλοιποι, έχουν σχεδόν όλοι, φύγει από την Ελλάδα…
Στον ευρύτερο επιστημονικό χώρο, υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια συγγραφείς, που έχουν κάνει τουλάχιστον μια επιστημονική δημοσίευση. Τα ελληνικά ονόματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνόλου (δηλαδή 200 χιλιάδες), ενώ μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων, είτε εν ζωή, είτε όχι, το ποσοστό των ελληνικών ονομάτων πλησιάζει το 3%. Ο αρχαιότερος Έλληνας επιστήμονας είναι ο Αριστοτέλης, ο οποίος, αν και τόσο παλαιός, συνεχίζει να αναφέρεται συχνά στη σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία.
Από τους 672 κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, μόνο οι 95 (το 14%) βρίσκονται στην Ελλάδα. Περισσότεροι από τους μισούς (376 άτομα, ή το 56%) ζουν στις ΗΠΑ και ακολουθούν ως χώρες διαμονής και εργασίας, το Ηνωμένο Βασίλειο (60 επιστήμονες ή το 9%), ο Καναδάς (31), η Γερμανία (24), η Γαλλία (20), η Ελβετία (19), η Αυστραλία (17), η Κύπρος (9) και άλλες χώρες (21).
Η περιοχή σε όλο τον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων, είναι η Καλιφόρνια (74 άτομα) και ακολουθούν η Μασαχουσέτη (64), η Νέα Υόρκη (62), η λοιπή Ελλάδα πλην Αθηνών (48), η Αθήνα (47), το Λονδίνο (31), το Τέξας (21), η Πενσιλβάνια (21), το «δίδυμο» Οξφόρδης-Κέμπριτζ (19), το Κονέκτικατ (17) και το Ιλινόις (15).
Από τους 40 επιστήμονες με τον μεγαλύτερο συνολικό αριθμό αναφορών που ζουν ακόμα, μόνο ένας βρίσκεται κυρίως στην Ελλάδα, ενώ οι 34 (ποσοστό 85%) βρίσκονται στις ΗΠΑ. Σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους σε άλλες χώρες.
Ποιοι ήταν και πού πέθαναν οι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες
Από τους 33 νεκρούς κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες (μεταξύ των οποίων ο Δ.Τριχόπουλος), οι 12 είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό από ελληνικές οικογένειες, οι οποίες είχαν ήδη μεταναστεύσει πριν γεννηθούν εκείνοι. Οι υπόλοιποι μετανάστευσαν οι ίδιοι από την Ελλάδα.
Όσον αφορά τον θάνατό τους, οι 28 πέθαναν μακριά από την Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο Ι.Ιωαννίδης, κυρίως από νεκρολογίες:
– Ο μεγαλύτερος μυκητολόγος Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, πέθανε στο Όστιν του Τέξας.
– Ο Χαράλαμπος «Ρόκο» Αλιπράντης, που έκανε σημαντικές συνεισφορές στην οικονομική θεωρία και στα αναλυτικά μαθηματικά, πέθανε στο Γουέστ Λαφαγιέτ της Ιντιάνα.
– Ο βιοχημικός του Χάρβαρντ Χάρι Αντωνιάδης, ο οποίος ανακάλυψε ότι αυξητικοί παράγοντες και ογκογονίδια είναι το ίδιο πράγμα, πέθανε στο Νιούπορτ της Μασαχουσέτης.
– Ο Κρις Αργύρης, ο ιδρυτής της επιστήμης της Οργανωσιακής Μάθησης (Organizational Learning), πέθανε στο Γουέσλεϊ της Μασσαχουσέτης.
– Ο Γιάννης Αργύρης, που ανακάλυψε τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, πάνω στην οποία στηρίζονται οι υπολογιστικοί κώδικες της σύγχρονης μηχανικής, πέθανε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.
– Ο νευροψυχίατρος Γιώργος Μπαρτζώκης, που πρότεινε τη θεωρία εκφυλίσεως της μυελίνης για παθήσεις του εγκεφάλου, πέθανε στο Λος ‘Αντζελες.
– O Γιάννης Μπατσάκης,, ο κορυφαίος παθολογοανατόμος πάνω στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, πέθανε στο Χιούστον του Τέξας.
– Ο κορυφαίος θεωρητικός μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, πέθανε στο Μόναχο της Γερμανίας.
– O Κορνήλιος Καστοριάδης, από τους σημαντικότερους σύγχρονους στοχαστές της πολιτικής φιλοσοφίας, πέθανε στο Παρίσι.
– O Γιώργος Κοτζιάς, που βρήκε την πρώτη αποτελεσματική θεραπεία για τον παρκινσονισμό, την L-Dopa, πέθανε στη Νέα Υόρκη.
– O Μιχαήλ Δερτούζος, ο καθηγητής του ΜΙΤ που συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να χρησιμοποιούμε ευρύτατα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σήμερα, πέθανε στη Βοστώνη.
– Ο ανοσολόγος Ντίνος Διαλυνάς πέθανε στην Καλιφόρνια.
– Ο Ανδρέας Δημαρόγκωνας, από τους σημαντικότερους ειδικούς στο μηχανολογικό σχεδιασμό και στις ταλαντώσεις, πέθανε στο Σεν Λιούις του Μισούρι.
– Ο Ντίνος Γαζής, κορυφαίος ερευνητής της IBM και πρωτοπόρος στην μοντελοποίηση της ροής κυκλοφορίας, πέθανε στο Κάτοναχ της Ν.Υόρκης.
– Ο Νικόλας Γεωργάνας, από τους σημαντικότερους ερευνητές στα συστήματα πολυμέσων, πέθανε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
– Ο Νικόλας Γονατάς, κορυφαίος νευροπαθολόγος που ίδρυσε το τμήμα νευροπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, πέθανε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.
– Ο Πάρις Χρήστος Κανελλάκης, κορυφαίος ερευνητής στην πληροφορική, πέθανε πολύ νέος, μόλις 42 ετών, μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του, σε συντριβή αεροπλάνου στη οροσειρά των ‘Ανδεων στην Κολομβία.
– O Αντώνης Μαρμάρου, κορυφαίος ερευνητής στη σημασία και ρύθμιση της ενδοκρανιακής πίεσης σε νευροχειρουργικούς ασθενείς, πέθανε στο Κρόζιερ της Βιρτζίνια.
– O φυσικομαθηματικός Νικόλας Μητρόπουλος (Metropolis), o δημιουργός των πρώτων μεγάλων ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΜΑΝΙΑC), της πρώτης ατομικής βόμβας και των εξαιρετικά σημαντικών υπολογιστικών αλγόριθμων «Μόντε Κάρλο», πέθανε στο Λος ‘Αλαμος του Ν.Μεξικό.
– Ο Δημήτρης Μιχαλάς, κορυφαίος αστροφυσικός και αυθεντία στις ατμόσφαιρες των άστρων και στη ραδιοαστρονομία, πέθανε στη Σάντα Φε του Ν.Μεξικό.
– Ο Κλαρκ Μουστάκας, ιδρυτής της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, πέθανε στο Φάρμιγκτον Χιλς του Μίσιγκαν.
– Ο Δημήτριος Παπαχατζόπουλος, εφευρέτης των λιποσωμιακών φαρμάκων, πέθανε στο Σαν Φρανσίσκο.
– O Γεώργιος Παπανικολάου, εφευρέτης του «Τεστ Παπ» για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας, πέθανε στο Μαϊάμι της Φλόριδα.
– O Αθανάσιος Παπούλης, ο γίγαντας των εφαρμοσμένων μαθηματικών, πέθανε στο Λονγκ ‘Αϊλαντ της Ν.Υόρκης.
– Ο Νίκος Πουλαντζάς, ο σημαντικότερος δομικός μαρξιστής πολιτικός φιλόσοφος, πέθανε στο Παρίσι.
– Ο Πέτρος Σιφναίος, ένας από τους σημαντικότερους ψυχοθεραπευτές και αυτός που επινόησε τον όρο «αλεξιθυμία», πέθανε στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης.
– Ο Αναστάσιος (Τας) Βενετσανόπουλος, κορυφαίος επιστήμονας στα πολυμέσα και στη θεωρία του δικτυακού σήματος και της επεξεργασίας εικόνας, πέθανε στο Τορόντο του Καναδά.
– Ο Γιάννης Βλησίδης, μέλος της λεγόμενης «συμμορίας των τεσσάρων», που έγραψε το κλασικό έργο πάνω στην ανάπτυξη λογισμικού, πέθανε 44 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου στην πολιτεία της Ν.Υόρκης.
– Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, κορυφαίος στα μαθηματικά των ανισοτήτων στην μηχανική, πέθανε στη διάρκεια διακοπών στο Λουτράκι.
– Ο Ιωάννης Βαρδουλάκης, κορυφαίος επιστήμονας στο χώρο της γεωμηχανικής, έπεσε την ώρα που έκοβε κάποιο δέντρο έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.
– Η Μαρία Πέτρου, κορυφαία επιστήμονας στην επεξεργασία σήματος και στη ρομποτική, πέθανε από καρκίνο τρία χρόνια μετά την επιστροφή της από την Αγγλία στη Θεσσαλονίκη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Ιωαννίδης, «θα πρέπει να εξετάσουμε αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σαν χώρα και σαν κοινωνία, τους άλλους 639 που είναι ακόμα ζωντανοί, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι ο ελληνισμός θα αναδείξει και πολλές χιλιάδες άλλους κορυφαίους επιστήμονες στο μέλλον».
Ανέφερε ότι είναι ενθαρρυντικό, πως η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε μόνο χώρες, που διάλεξαν δύο επιστήμονες ανάμεσα στους έξι σπουδαιότερους του έθνους τους: Τον Γεώργιο Παπανικολάου και τον Αριστοτέλη (οι άλλες είναι οι Κροατία, Ιταλία, Γαλλία και Μεγάλη Βρεττανία). Από την άλλη, όμως, ο κ.Ιωαννίδης επεσήμανε, ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που η Ελλάδα δαπανά για έρευνα και τεχνολογία, είναι μόλις …0,6%, έναντι περίπου 4%, που δαπανούν χώρες όπως το Ισραήλ και η Φινλανδία!
Ο κ.Ιωαννίδης υπογράμμισε, ότι «μια αξιοθαύμαστη μειοψηφία επιστημόνων παραμένει ακόμα στην Ελλάδα και βρίσκονται οι περισσότεροι σε κατάσταση διωγμού. Είναι ο συνεχής, απηνής, αμείλιχτος, ανελέητος διωγμός που κατατρέχει ανέκαθεν όποιον πιστεύει στην αριστεία και στην ουσιαστική προσφορά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι επιστήμονες αυτοί δεν μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό γίγνεσθαι, παρόλο που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
Όπως δήλωσε «η Ελλάδα έχει ακόμα τη δυνατότητα να γίνει, μια από τις πλέον ευημερούσες χώρες του κόσμου, ΑΝ αξιοποιήσει το ταλέντο και τις δεξιότητες σοβαρών επιστημόνων και αν εστιάσει αυστηρά, στην αξιοκρατία και στην αριστεία. (Σας άκουσε κάποιος ονόματι …Μπαλτάς, κύριε καθηγητά; «Ιω.Καπ.»)
Ενώ έχουμε εμπλακεί σε προκλητικά ασαφείς και ατελέσφορες συζητήσεις, για το 0,25% της ουσίας, μπροστά στα μάτια μας χάνονται οι πραγματικές δυνάμεις της χώρας, οι νέοι και χαρισματικοί άνθρωποι, που φεύγουν γιατί δεν αντέχουν την αλαζονεία της τοπικής μετριοκρατίας».



ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!! ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ
Δημοσκόπηση ιστοσελίδας της Ελλάδας θέλει σε ποσοστό άνω του 60% ερωτηθέντων πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και στο δρόμο, να θέλουν εκλογές το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέροντας μάλιστα πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντέξει τις πιέσεις και όλα τα προβλήματα και θα ανακοινώσει εκλογές. Ωστόσο υπογραμμίζουμε πως είναι μόνο δημοσκόπηση και δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα γίνει, έντονη είναι όμως η αντίδραση του κόσμου για τον πρωθυπουργό…
Εκλογές ή ανασχηματισμός;
Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα δεν περνάει, αυτή τη στιγμή, το σενάριο των εκλογών όμως ήδη στο χαρτί έχουν αρχίσει να γράφονται ονόματα προς υπουργοποίηση σε ένα ανασχηματισμό που σχεδιάζεται τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.
Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες βολιδοσκοπούν προθέσεις συγκεκριμένων πολιτικών οι οποίοι διαθέτουν δύο χαρακτηριστικά: πρώτον, είναι ευρείας πολιτικής αποδοχής και δεύτερον, χαίρουν εκτίμησης σε οικονομικά κέντρα κυρίως του εξωτερικού.
Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός επιθυμεί αφενός, να δείξει ότι η κυβέρνησή του έχει κοινωνική και πολιτική απήχηση εντός της χώρας και αφετέρου, να διασφαλίσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με οικονομικά κέντρα που θα μπορέσουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες των επενδύσεων στην Ελλάδα.
Επιπλέον, στο Μαξίμου θεωρούν ότι ένα υπουργικό σχήμα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα καταφέρει να διεμβολίσει τόσο το χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και το χώρο του κέντρου που «ελκύεται» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ, η επιτυχία ενός τέτοιου σχεδιασμού θα «τέλειωνε» και τα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Προκειμένου, βέβαια, να γίνουν όλα αυτά, πρέπει πρώτα να κλείσει η αξιολόγηση και για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε οι συνεργάτες του, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γίνει το συντομότερο δυνατόν.




hellasforce

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΠΕΜΠΤΗ 14/4/2016)


14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37