Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΤΑΠΗΔΟΥΝ…


nd_tab708
Στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισαν να μεταπηδήσουν 12 πρώην στελέχη του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα.
Σε κείμενο που συνυπέγραψαν υποστηρίζουν ότι «η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον».
Οπως αναφέρουν, «επιδιώκουμε να γίνουμε προπομπός ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».
Στο πλαίσιο αυτό καλούν «τους συμπολίτες μας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή μας να μετέχουμε στα κοινά, να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά».
Η ανακοίνωση
«Η Ελλάδα αιμορραγεί, η χώρα διαλύεται κάτω από την λαίλαπα της λιτότητας και των παραλόγων φόρων. Παραπατάει, μεταξύ της αυτάρεσκης ,‘’αριστερίστικης’’, ουτοπικής ιδεολογίας του βασικού κυβερνώντος κόμματος, και της εγωπαθούς εξουσιολαγνείας του κυβερνητικού του εταίρου. Το πολιτικό δυναμικό, κατακερματισμένο, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του μέσου Έλληνα για έξοδο από την θανατηφόρα περιδίνηση που έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια.
Κοινοποιούμε σήμερα την απόφασή μας να συνταχθούμε στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, για έξοδο από την κρίση. Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον. Καλούμε τους συμπολίτες μας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή μας να μετέχουμε στα κοινά, να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά. Και πιστεύουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση. Οι αυταπάτες, οι δογματισμοί, ο λαϊκισμός και η πλήρης κατάρρευση των αξιών, μας έφτασαν στο σημερινό σημείο-κατάντια. Ο ρεαλισμός, η αποδοτικότητα και η αλήθεια θα δώσουν όραμα ξανά στα παιδιά μας.»
Θεοδώσης Ιάκωβος Ακοοπροσθετιστής, πρώην μέλος Επιτροπών Δεοντολογίας, Πανελλήνιας, Οικονομικών, Περιφερειακός Κ. Μακεδονίας , Υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι
Λυκούργος Λιαρόπουλος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, πρώην Συντονιστής Τομέα Υγείας, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι
Παρασκευόπουλος Νότης Συγκοινωνιολόγος, πρώην Συντονιστής Επιτροπής Δια Ταύτα, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής στο Ποτάμι
Σαραντόπουλος Μ. Φώτης Συγγραφέας, Χημικός, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι
Δενδρινός Κωνσταντίνος Ανώτερο στέλεχος Τουρισμού, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Τουρισμού στο Ποτάμι
Βλαχογιάννης Γεώργιος Πληροφορικός /τεχνικός δικτύων, πρώην Συντονιστής Θεσσαλονίκης, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής, Υπ. Βουλευτής Πρέβεζας με το Ποτάμι
Κωστόπουλος Κυριάκος Φιλόλογος, πρώην Συντονιστής Λάρισας με το Ποτάμι
Φραγκούδης Νικόλαος Συνταξιούχος, πρώην Συντονιστής Β’ Πειραιά στο Ποτάμι
Μαρασλή Τίνα Τραπεζικός, πρώην Συντονίστρια Σερρών με το Ποτάμι
Βλάχος Πασχάλης Εταιρικό στέλεχος, Υπ. Βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι
Ρίζος Νικόλαος Επαγγελματίας τροφίμων, Υπ. Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι
Δημητρακοπούλου Πηνελόπη Πολιτικός επιστήμονας, πρώην μέλος στο Ποτάμι
Το Ποτάμι: Καλή τύχη
Αντιδρώντας στην αποχώρηση των 12 στελεχών του, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση ευχόμενο «Καλή τύχη» στα πρώην στελέχη του, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της Ν.Δ.
«Οι 12 (που για την ακρίβεια δεν είναι ούτε 12) που κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι έφυγαν από το Ποτάμι αποχώρησαν από το Κίνημά μας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου» αναφέρει.
Προσθέτει πως από τότε που αποχώρησαν «κάνουν βόλτες έξω από τη Ν.Δ. αλλά δεν βρίσκεται κάποιος να τους ανοίξει την πόρτα».




hellasforce

Για τα πανηγύρια: Νέα διθυραμβικά σχόλια Τσίπρα για την συμφωνία και όχι μόνο…


ypourgiko-symvoulio-708_3
Ως επιτυχημένη έκρινε την συμφωνία με τους δανειστές ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Στην εισήγησή του, κάλεσε τους υπουργούς να «σηκώσουν τα μανίκια» και να πιάσουν δουλειά, «αδιαφορώντας για τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» όπως συνέστησε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο υποστήριξε ότι η συμφωνία ήταν επιτυχής, αλλά ότι «αν πετύχαιναν οι προηγούμενοι όσα εμείς, όχι απλά θα μιλούσαν για succes story αλλά θα έκαναν και γιορτές στο Παναθηναϊκό στάδιο». Αντιθέτως, όπως πρόσθεσε «εμείς διαχειριζόμαστε – και σωστά – με σεμνότητα τις επιτυχίες που φέρνουμε». Ο Πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου ως τώρα, περιέγραψε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προαναγγέλλοντας ότι μέχρι 10 Αυγούστου θα έχει διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο, ότι θα έρθει εκλογικός νόμος – χωρίς να προσδιορίσει το πότε – και πως θα συστήσει επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Σημεία από την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο
– Αν πετύχαιναν όσα εμείς, όχι απλά θα μιλούσαν για success story αλλά θα έφτιαχναν κι γιορτές στο παναθηναϊκό στάδιο.
– Αντιθέτως, εμείς διαχειριζόμαστε – και σωστά – με σεμνότητα τις επιτυχίες που φέρνουμε
– Γιατί ο κόφτης χρέους είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουμε σε νέα εποχή σταθερότητας και ανάκαμψης
– Η δέσμευση ότι θα έχει η χώρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα έχει ανώτατο όριο 15% του ΑΕΠ δημιουργεί τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και μειώνει καθοριστικά τις αναγκαίες δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους
– Αν είχε κερδηθεί από την αρχή της κρίσης η χώρα θα διέθετε από 18-25 δισεκατ. ετησίως για πραγματική ανάπτυξης.
-Λένε πολλοί ότι αυτός ο κόφτης θα έχει πραγματική δράση μετά το 2018. Ο κόφτης χρέους θα αποφέρει πολύ σημαντικό δημοσιονομικό περιθώριο και αυτό είναι πολύ θετικό. Διαπραγματευόμαστε και φέρνουμε κατακτήσεις για τις πολλές επόμενες δεκαετίες.
– Ο κόφτης χρέους επιφέρει πλεόνασμα από 2020 έως το 2060.
Αυτή η απόφαση, τελειώνει ουσιαστικά την υπόθεση Grexit και ανοίγει το δρόμο για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία
– Μείναμε στις κόκκινες γραμμές μας
– Πετύχαμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον κόφτη χρέους χωρίς να πάμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές βάση της οποία πήραμε την λαϊκή εντολή τον Σεπτέμβριο
– Δεν κόψαμε ούτε 1 ευρώ από τις κύριες συντάξεις, προστατεύσαμε και μεγάλο μέρος επικουρικών αφού δεν δεχθήκαμε ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
προστατεύσαμε πρώτη κατοικία από «κόκκινα» δάνεια
– Το πλαίσιο που διαμορφώσαμε δεν έχει καμία σχέση με όσα προφήτευσαν οι «κασσάνδρες» της εσχατολογίας
Για τις offshore
Η υπόθεση με τις offshore απέδειξε το στρατηγικό αδιέξοδο ΝΔ και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες κατά της κυβέρνησης
Γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης. Αλλά όλα αυτά έχουν ένα όριο την πραγματικότητα. Για μια ακόμα φορά οι πομπώδεις εξαγγελίες εξάντλησαν τη χρησιμότητά τους όταν φτάσαμε στο δια ταύτα και τώρα άλλοι είναι αυτοί που τρέχουν.
Το έβαλαν στα πόδια και ίσως ακόμη τρέχουν για να προλάβουν τις εκκρεμότητές τους
Κλείνει ένας κύκλο δύσκολος, κάνουμε τον απολογισμό αλλά σημασία έχει η επόμενη ημέρα
Μακάρι η αντιπολίτευση να επενδύει την πολιτική αντιπαράθεση στα ζητήματα ηθικής. Ομως δεν αρκεί μόνο αυτό. Η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα ξέφωτο όπου υπάρχει διέξοδος.
Ανοίγεται μια προοπτική για μια νέα εποχή, την εποχή της δίκαιης ανάπτυξης. Σε μία χώρα που έχει χάσει το 1/4 του θετικού της πλούτου η ανάπτυξη πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο. Κεντρική επιδίωξη πρέπει να είναι ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται ίσα. Για να αποδειχθούν βάσιμες οι προσδοκίες μας οφείλουμε να έχουμε διαρκώς στραμμένη την προσοχή μας στην καθημερινότητα των πολιτών.
Μπαίνουμε στην εποχή που θα ονόμαζα ως «εποχή της δίκαιης ανάπτυξης».
Τρεις κεντρικές προτεραιότητες πρέπει να καθορίζουν το έργο μας:
Κοινωνική προστασία
Αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας
Δίκαιη κατανομή όχι μόνο των βαρών αλλά και των ωφελημάτων
Το πλεόνασμα 0,7% που καταγράψαμε δεν είναι μόνο αριθμοί.
Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε όχι για παροχές αλλά για ανακούφιση
Απολογισμός έργου
Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφίστηκε. Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου θα έχουμε το νέο τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα
Δωρεάν πρόσβαση αναφάλιστων στα δημόσια νοσοκομείο
Νέος νόμος για την Δημόσια Διοίκηση ενισχύει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα υπηρεσιών του Δημοσίου που πρέπει να είναι στο πλάι του πολίτη και όχι να συνιστούν εμπόδιο.
Ο νέος νόμος για τη δημόσια διοίκηση ψηφίστηκε
Ο νέος νόμος για την έρευνα ψηφίστηκε και υλοποιείται
Η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων
Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που ήδη έχουμε κάνει.
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε
Η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι η πιο πετυχημένη με 27 εκατομμύρια επισκέπτες.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την επανένταξη των ανέργων με προγράμματα από τα οποία θα οφεληθούν 150.000 άνεργοι…
Ταυτόχρονα έχει τελειώσει ένας κύκλος ουσιαστικού διαλόγου για την Παιδεία. Προετοιμάζουμε μεγάλη μεταρρύθμιση στην Παιδεία.
Τέλος, υπάρχει η δουλειά που πρέπει να κάνουμε για την προσέλκυση επενδύσεων.
Εκλογικός νόμος, αναθεώρηση Συντάγματος
Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στην ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος για μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Η φύση αυτών των αναγκαίων παρεμβάσεων προϋποθέτει διαδικασία διαβούλευσης και συναινέσεις.
Γι’ αυτό ανοίγουμε τη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο, για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για να κατατεθούν προτάσεις για το Σύνταγμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Σας ζητώ να σηλώσετε τα μανίκια και να αδιαφορήσετε για τις επιθέσεις κατώ από τη ζώνη.
Δεν μας αφορούν ούτε η λάσπη ούτε ο λαϊκισμός.
Πρέπει να στήσουμε την πατρίδα στα πόδια της.
Τα μάτια μας πρέπει να είναι στραμμένα στο μέλλον και μόνο στο μέλλον.





hellasforce

ΣΤΗΝ «ΠΥΡΑ» Ο ΦΙΛΗΣ! Η Ιερά Σύνοδος απάντησε εξοργισμένη για τα θρησκευτικά


filhs-600x275
Μετά τις δηλώσεις Φίλη για τα θρησκευτικά, η ΔΙΣ συνήλθε σήμερα (2/6/2016) στη δεύτερη συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, κοινοποίησε τα κάτωθι:
«Κατά την σημερινή Συνεδρία,
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Με έκπληξη η ΔΙΣ παρακολουθεί τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη να αναφέρεται σε δηλώσεις του απαξιωτικά και προσβλητικά για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς το κατηχητικό ή ομολογιακό, χαρακτηρισμοί που έχουν απορριφθεί από ειδικές επιτροπές και επιστήμονες που ασχολούνται με την διδακτική του μαθήματος. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν εσχάτως και για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Υπενθυμίζεται ότι το ισχύον πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει γνωσιολογικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα και όχι κατηχητικό ή ομολογιακό. Επειδή με τέτοιες δηλώσεις παραπλανάται ο ελληνικός λαός, η ΔΙΣ εκφράζει την λύπη της γι’ αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Υπουργού.
Ακολούθως, αποφάσισε την σύνταξη ειδικού φυλλαδίου, το οποίο θα απευθύνεται προς τον Λαό και θα τον ενημερώνει με συγκεκριμένα στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας που γίνεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Λαβούσα γνώση για το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δημοσιεύθηκαν ψηφίσματα που αφορούν στο θέμα της εκδόσεως της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη, η ΔΙΣ επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι αναμένει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας το σχετικό προς διαβούλευση Νομοσχέδιο και την επ’ αυτού Εισηγητική Έκθεση, προκειμένου να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι’ αυτό και συνιστά στον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τους πιστούς να ειρηνεύουν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Tέλος, η ΔΙΣ έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως».

Αποκάλυψη: Τέρμα τα λόγια! Έτσι θα απαντήσει στο ΝΑΤΟ ο Πούτιν!


russia-676263
O Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σχέδια για περισσότερες από 2.000 ασκήσεις (!) σε αέρα, θάλασσας και στεριά, που θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν το ΝΑΤΟ από την περαιτέρω ανάπτυξη των στρατευμάτων του στην ανατολική Ευρώπη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες ελιγμούς μεγάλης κλίμακας και ασκήσεις αντι-τρομοκρατίας, σε μια εποχή όπου το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τις δικές του ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, με εννέα από αυτές να αφορούν συνεργασίες με ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας και της Μογγολίας.
Ο ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το σύνολο των ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Η μεγαλύτερη εξ’αυτών θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη νοτιο-δυτική Ρωσία, αν και ο αριθμός των στρατευμάτων που συμμετέχουν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας έχει δώσει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, πολύτιμη εμπειρία στην καταπολέμηση πραγματικών συνθηκών, επεσήμανε ο κ. Σοϊγκού.
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για κρυφή συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα της Ευρώπης με το πρόσχημα της διεξαγωγής ασκήσεων, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους αποτελεί μέρος της επεκτατικής πολιτικής της χώρας. Από μία άλλη οπτική γωνία, ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε πως στο ίδιο ακριβώς αποβλέπει και η Βορειοατλαντική συμμαχία, που όπως σας έχουμε ενημερώσει έχει συγκεντρώσει περίπου 10.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα και μάλιστα να δίχως να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη μιας επικείμενης ρωσικής απειλής στην περιοχή.
tanks-555597
russia-555599
russia-555598

Και «κόφτη» χρέους μετά το 2018 υποσχέθηκε ο Τσίπρας


Και «κόφτη» χρέους μετά το 2018 υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Προανήγγειλε άνοιγμα της συζήτησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και συνταγματική αναθεώρηση - Εμφανίστηκε αμετανόητος για τις offshore - «Σας ζητώ να σηκώσετε τα μανίκια» είπε στους υπουργούς του και άφησε να εννοηθεί ότι το νομοθετικό έργο θα συνεχιστεί, με μια μικρή διακοπή, και το καλοκαίρι

Με 2,5 ώρες καθυστέρηση και με τον Αλέξη Τσίπρα να ... ανακαλύπτει, στην εισήγησή του, ότι, εκτός από τον περίφημο «κόφτη» δαπανών, υπάρχει και «κόφτης» χρέους, τον οποίο σηματοδοτούν οι αποφάσεις του Eurogroup της 24ης Μαΐου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την ομιλία του, και εμφανώε κουρασμένος, ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε ένα... «success story» για την περίοδο μετά το 2018, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει για την κυβέρνηση στην κοινωνία, αλλά και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπως έδειξαν οι έντονες αντιδράσεις για το θέμα των offshore, που τον ανάγκασαν σε υπαναχώρηση. 

Όπως ήταν... αναμενόμενο, ο κ. Τσίπρας έκανε το... άσπρο μαύρο, παραποιώντας τις εφιαλτικές δεσμεύσεις της χώρας και κάνοντας επιλεκτική αναφορά στην επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, που επιβλήθηκε ως όρος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ούτε λέξη για τη φοροεπιδρομή, τα νέα ασφαλιστικά βάρη και τις περικοπές σε χιλιάδες συντάξεις, όπως η κατακρεούργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και καμία αναφορά τόσο στον ορυμαγδό των πανικόβλητων ιδιωτικοποιήσεων ή στον περιβόητο δημοσιονομικό «κόφτη», που θα περιλαμβάνει ακόμη και μισθούς και συντάξεις, όταν παρατηρείται δημοσιονομικό κενό και υστέρηση εσόδων.

Αντιθέτως, παίζοντας προκλητικά με την κατάσταση απελπισίας και την κραυγή αγωνίας χιλιάδων εργαζομένων, επαγγελματιών και μεγάλων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «επιτυχίες» στη διαπραγμάτευση, τις οποίες η κυβέρνηση από... ταπεινότητα δεν διαφημίζει και δεν προβάλλει! 

Κινούμενος σε μία εικονική πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός μίλησε και πάλι για «πέρασμα στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης» και υποστήριξε ότι η Ελλάδα βγαίνει στο ξέφωτο με ηρεμία, διέξοδο και προοπτική, μία ημέρα μετά την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων κατά δικαίων και αδίκων. 


Αμετανόητος για τις offshore
Έχοντας εμφανώς έναν τόνο απογοήτευσης στην ομιλία του, καθώς η ΕΚΤ δεν ενέκρινε σήμερα, όπως ανέμενε το Μαξίμου, την απελευθέρωση της ρευστότητας προς την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει ακόμη και για το μείζον θέμα των υπουργικών offshore. Δεν είπε λέξη για την ουσία της υπόθεσης και δεν απάντησε στο παραμικρό σχετικά με την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για την περιβόητη αρχική διάταξη που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο. Αρκέστηκε απλώς να επιτεθεί στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι το έβαλε στα πόδια κατά τη συζήτηση της νέας τροπολογίας στην Ολομέλεια.

«Γίναμε μάρτυρες μίας προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από έναν συλλογικό παροξυσμό από πρωτοσέλιδα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις offshore έδειξε το στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης. Όταν φθάσαμε στο διά ταύτα άλλοι ήταν που το έβαλαν στα πόδια και ακόμη τρέχουν για να καλύψουν τις εκκρεμότητές τους» περιορίστηκε να πει.

Αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας ήταν αρκετά συγκρατημένος, αν και δεν απέφυγε και πάλι τον πειρασμό, στο τέλος της ομιλίας του, να αφήσει αιχμές για εκείνους που υποτίθεται επιδίδονται σε πόλεμο κατά της κυβέρνησης. Άφησε μεν στην άκρη μεγάλο μέρος της βορβορώδους ρητορικής του περί των συστημικών μέσων και της διαπλοκής, αλλά μίλησε και πάλι για λάσπη, για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και για λαϊκιστές, που επιτίθενται στην κυβέρνηση, ζητώντας από τους υπουργούς να μην δίνουν σημασία.

«Σας ζητώ να σηκώσετε τα μανίκια και να αδιαφορήσετε για τις επιθέσεις κατώ από τη ζώνη. Δεν μας αφορούν ούτε η λάσπη ούτε ο λαϊκισμός. Πρέπει να στήσουμε την πατρίδα στα πόδια της. Τα μάτια μας πρέπει να είναι στραμμένα στο μέλλον και μόνο στο μέλλον» τόνισε με έμφαση προς τους υπουργούς του. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι, επειδή κλείνει ένας κύκλος, το σημαντικό δεν είναι ο απολογισμός, αλλά η επόμενη μέρα και προσπάθησε να περιγράψει, μάλλον όμως έμεινε σε γενικότητες, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης από δω και στο εξής.


Ο «κόφτης» χρέους
Περιγράφοντας τον «κόφτη» χρέους ως άλλη μία επιτυχία της κυβέρνησης, είπε ότι «η έλαφρυνση του χρέους είναι επιτυχία που δεν φαντάστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς διαχειριζόμαστε με σεμνότητα τις όποιες επιτυχίες πετυχαίνουμε. Στην επόμενη διετία θα φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Ο κόφτης χρέους είναι σημαντική εξέλιξη και προυπόθεση για να περάσουμε σε μία νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης. Η δέσμευση προβλέπει ότι θα υπάρχει ανώτατο όριο το 15% του ΑΕΠ για την εξυπηρέτηση του χρέους. Αν αυτό που πετύχαμε σήμερα το είχαν πετύχει από την αρχή της κρίσης, η χώρα θα είχε από 18-25 δισ. περισσότερα ετησίως για την πραγματική οικονομία. Διαπραγματευόμαστε και έχουμε κατακτήσεις για τις επόμενες δεκαετίες».

«Λένε πολλοί ότι αυτός ο κόφτης θα έχει πραγματική δράση μετά το 2018. Διαπραγματευόμαστε και φέρνουμε κατακτήσεις για τις πολλές επόμενες δεκαετίες. Ο κόφτης χρέους θα αποφέρει πολύ σημαντικό δημοσιονομικό περιθώριο και αυτό είναι πολύ θετικό. Αυτή η εξέλιξη τελειώνει την υπόθεση Grexit» σημείωσε.


Έρχεται η... δίκαιη ανάπτυξη
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου, την οποία διαδέχεται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η περίοδος της «δίκαιης ανάπτυξης». Παράλληλα, επανέλαβε τις «τρεις κεντρικές προτεραιότητες: κοινωνική προστασία, αναπτυξιακή στροφή και δίκαιη κατανομή όχι μόνο των βαρών, αλλά και των ωφελημάτων». Η ανάπτυξη θα πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο, επανέλαβε και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολίτες πρέπει να νιώθουν προστατευμένοι». 

Αναφερόμενος στις επιτυχίες της κυβέρνησης, μίλησε και για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών: «Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουμε το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, θέλησε να περάσει την αίσθηση ότι το κλίμα στην οικονομία και στη χώρα αλλάζει, με στροφή στην ανάπτυξη δια της προσέλκυσης επενδύσεων και πολιτικές πρωτοβουλίες. Όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, ανέφερε: «Συγκροτούμε το πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με βασικό στοιχείο την σταθερή φορολογία. Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος είναι χαρακτηριστικό. Παρόμοιο θα είναι και το μήνυμα που θα στείλει ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που πραγματοποιεί επίσκεψη».

Προανήγγειλε ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται η επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις 21 Ιουνίου, καθώς και η δική του επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές Ιουλίου.


Συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή εκλογικού νόμου
Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του, είπε: «Οι προκλήσεις και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Οφείλουμε να διορθώσουμε παραλείψεις και να αντιμετωπίσουμε ζητήματα συντονισμού ανάμεσα σε υπουργεία που κληρονομήσαμε. Θα πρέπει όμως να λυθούν με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την παραγωγή του κυβερνητικού έργου». 

Αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει ο τόπος για τις μεγάλες θεσμικές τομές και προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες για πολιτική συναίνεση: «Ανοίγουμε τη διαβούλευση με πολιτικά κόμματα και την κοινωνία για το νέο εκλογικό νόμο και για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η πρόθεσή μου είναι να συσταθεί ομάδα εργασίας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, για να κατατεθούν προτάσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου για την αναθεώρηση του Συντάγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.




protothema.gr

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αποδίδει τα δάνεια πρώτης κατοικίας στα funds


"Το βαρέλι δεν έχει πάτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα προσθέτει νέους κρίκους στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής", αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του "για την παράδοση από τώρα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων που αφορούν πρώτη κατοικία στα funds".

Όπως σημειώνει στο σχόλιο του το ΚΚΕ, "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τροποποιώντας σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, που ψήφισε μόλις πριν 10 μέρες, παραδίδει από τώρα τη διαχείριση του συνόλου των κόκκινων δανείων, που αφορούν την πρώτη κατοικία, στα funds, ενώ ένα μέρος τους (δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 140.000 ευρώ) είχε εξαιρεθεί μέχρι το τέλος του 2017".





capital.gr

Επικεφαλής οικονομολόγος ΔΝΤ: Υπάρχουν όρια στον πόνο της λιτότητας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Επικεφαλής οικονομολόγος ΔΝΤ: Υπάρχουν όρια στον πόνο της λιτότητας
Μήνυμα ότι υπάρχουν "όρια" στον "πόνο" λιτότητας που μπορεί να υποστεί μία οικονομία, και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δανειστές θα πρέπει να επωμίζονται μέρος του βάρους δεχόμενοι μείωση του χρέους, στέλνει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Maurice Obstfeld, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
"Σε ειδικά δύσκολες περιπτώσεις συστήνουμε αναδιάρθρωση του χρέους ή μείωση του χρέους, που απαιτεί πιστωτές να σηκώσουν μέρος του κόστους προσαρμογής. Αυτή είναι η προσέγγιση που αυτή τη στιγμή συστήνουμε για την Ελλάδα", τονίζει ο Maurice Obstfeld, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη, τη στιγμή που εταίροι και ΔΝΤ δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για το βάθος της ελάφρυνσης που χρειάζεται το ελληνικό χρέος.
Ο Maurice Obstfeld επισήμανε ότι σε χώρες που απαιτούνται μέτρα λιτότητας επειδή τις καλές εποχές το χρέος έφτασε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, συνήθως είναι οι φτωχοί που "πλήττονται δυσανάλογα" πολύ, και για αυτό "είναι σημαντικό πάντα να σκεφτόμαστε τους πιο ευάλωτους όταν σχεδιάζουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή".
Οι παρατηρήσεις Obstfeld έγιναν στο πλαίσιο μίας εσωτερικής συνέντευξης στοΔΝΤ, με τίτλο "Εξέλιξη όχι Επανάσταση: Ξανασκεπτόμενοι την Πολιτική στο ΔΝΤ". Η συνέντευξη έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση ενός αναπάντεχου άρθρου στο επίσημο περιοδικό του οργανισμού, που υπογράφεται από τρεις από τους κορυφαίους οικονομολόγους του, και ουσιαστικά αμφισβητεί ορισμένους πυλώνες του νεοφιλελευθερισμού.
Ο Maurice Obstfeld αποσαφηνίζει ότι το επίμαχο άρθρο δε συμβολίζει κάποια δραματική αλλαγή στον τρόπο σκέψης του Ταμείου, όμως ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι είναι "εξαιρετικά σημαντικό" το ΔΝΤ να "αξιολογεί εκ νέου τη σκέψη του" με βάση νέα στοιχεία.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΝΤ στηρίζει πολιτικές που υποστηρίζουν τόσο τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη όσο και τη "δικαιοσύνη" (equity), σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος ενός οργανισμού που στη λαϊκή σοφία συνδέεται με το νεοφιλελευθερισμό, ακόμα και στην πιο ακραία του μορφή.
"Οι κυβερνήσεις απλώς θα πρέπει να ζουν μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους σε μακροπρόθεσμη βάση, ή να αντιμετωπίσουν κάποιου είδους πτώχευση, που κανονικά έχει μεγάλο κόστος για τους πολίτες τους, ειδικά τους πιο φτωχούς. Αυτό είναι γεγονός, όχι ιδεολογική θέση", αναφέρει.




capital.gr

Προς πώληση σε fund και τα δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου


Προς πώληση σε fund και τα δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:41
Το δρόμο για την πώληση σε fund και των δανείων που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ύψους 13,7 δισ. ευρώ ανοίγει η τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή η οποία ακυρώνει την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα δάνεια που έχουν δοθεί σε ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), ΔΕΚΟ και σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εξυπηρετούμενα, εξαιρέθηκαν από την πώληση σε funds, χωρίς μάλιστα ο νομοθέτης να έχει θέσει χρονικό περιορισμό αυτής της εξαίρεσης.
Συγκεκριμένα στην τροπολογία, στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, αναφέρεται πως καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των πάσης φύσεως δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανωτέρω διατάξεις (για την ανάθεση της διαχείρισης και την πώληση και μεταβίβαση).
Πάντως παρά το γεγονός ότι στην τροπολογία και συγκεκριμένα στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελίδα 7), δεν προβλέπεται καμία εξαίρεση, δηλαδή όλα τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα μπορούν να πωλούνται, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για ευπαθείς ομάδες δανειοληπτών που έχουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. 
Επίσης με την ίδια τροπολογία προβλέπεται πως τα δάνεια που δεν θα μπορούν να πουληθούν έως τις 31/12/2017, δηλαδή που έχουν εγγύηση ή προσημείωση την πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ, θα επιτρέπεται πλέον η ανάθεση της διαχείρισής τους.
Η προβλεπόμενη αναστολή έως τις 31/12/2017, για τα δάνεια και τις πιστώσεις με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ περιορίζεται μόνο στο άρθρο 3. Δηλαδή συνεχίζεται η αναστολή των διατάξεων για τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των εν λόγω δανείων και παύει ως προς τη δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης αυτών.
Στη νέα τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρεται πως μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.
Επίσης καταργείται η υποχρέωση της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλής. 



capital.gr

Αλ. Τσίπρας: Προτεραιότητα η αναπτυξιακή στροφή

Αλ. Τσίπρας: Προτεραιότητα η αναπτυξιακή στροφή
"Προτεραιότητες η κοινωνική προστασία, η αναπτυξιακή στροφή και η δίκαιη κατανομή του οφέλους" είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αναγκαίες θεσμικές τομές, επισημαίνοντας ότι η φύση των παρεμβάσεων αυτών προϋποθέτει διαδικασίες ευρείας διαβούλευσης και συναινέσεων.
 
Παράλληλα ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση ανοίγει την συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύσταση ομάδας εργασίας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, για να κατατεθούν προτάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.




http://www.capital.gr/

Χαμός στο διαδίκτυο από Ελληνίδες πολιτικούς...Δείτε εδώ!




Το σπαρταριστό βίντεο που πρόκειται να παρακολουθήσετε κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας κοιλιακούς πόνους από τα γέλια. Εμείς προειδοποιούμε να έχετε την ένταση των ηχείων χαμηλά! 
Απολαύστε :








voice news



Η ΝΔ επιτίθεται! Ερώτηση ΣΕΙΣΜΟΣ για τις offshore της κυβέρνησης...


Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν πάνω από 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις offshore και συγκεκριμένα, αν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε τέτοια εταιρεία. 
Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, όπως και τα τελικά ερωτήματα που "απαιτούν" μια απάντηση:
"Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά το μέγεθος της δήθεν ηθικώς πλεονεκτούσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία νομοθέτησε με διάταξη που ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο των χιλιάδων σελίδων τη δυνατότητα για πολιτικά πρόσωπα να έχουν εξωχώριες (offshore) εταιρείες. 
Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 178 του ν.4389/2016 αντικαταστάθηκε το άρθρο 8 του ν. 3123/2003, όπως αυτό ίσχυε μετά το ν.3849/2010. Ο εν λόγω νόμος, πριν την τροποποίησή του, προέβλεπε, κατά τρόπο σαφέστατο, ότι δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή Υπουργών και βουλευτών σε εξωχώριες εταιρείες. [...] 
Υποτίθεται, ότι με το άρθρο 178 του ν.4389/2016, η Κυβέρνηση αντικατέστησε, για λόγους δήθεν εκσυγχρονισμού, τον όρο «εξωχώριες εταιρείες» με τον όρο «εταιρείες που έχουν ως έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα». Στην πραγματικότητα, όμως, άλλαξε εντελώς το νόημα της διάταξης κατά τρόπο απαράδεκτο. 
Εν τέλει, μετά και την πολιτική και κοινωνική κατακραυγή, η Κυβέρνηση τροποποίησε εκ νέου το άρθρο 178 του ν.4389/2016, που όμως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, παράγωντας, πανθομολογουμένως, νομικά αποτελέσματα, πηγαίνοντας στο άλλο άκρο, παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι η εν λόγω διάταξη ήταν λανθασμένη, φροντίζοντας όμως να εξυπηρετήσει όσους το προηγούμενο διάστημα ήταν κάτοχοι ή συμμετείχαν σε εξωχώριες επιχειρήσεις (offshore) παρέχοντας τους μάλιστα και τη δυνατότητα να τις μεταβιβάσουν εντός εξήντα ημερών, νόμιμα. [...]
Κατά τη συζήτηση της εν λόγω τροπολογίας, ο Αν/της Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «η προς αντικατάσταση διάταξη δεν είχε στόχο να καλύψει κάποιον• δεν υπάρχει υπουργός με offshore, ίσως υπάρχουν κάποιοι στην αντιπολίτευση». 
Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι αυτή η βεβαιότητα που εκφράζει ο Αν/της Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει εκφραστεί και γραπτώς, καθώς από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους (Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος και Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος) σε ερώτηση 18 Βουλευτών της ΝΔ με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. [...]
Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών, όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, και όχι με νομοθέτηση «διατάξεων – πλυντήριο». 
Είναι απολύτως σαφές ότι η δήθεν «αδιάφθορη αριστερή Κυβέρνηση» έχει απωλέσει διαπαντός το ηθικό πλεονέκτημα, την αξιοπιστία και έχει βυθίσει τη χώρα στη μεγαλύτερη ηθική, αξιακή και οικονομική κρίση.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
και οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην από 26/8/2015 Ερώτηση 18 Βουλευτών της ΝΔ με ΑΠ: 4600 με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες;
2. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που συμμετέχει σε εξωχώρια (offshore) εταιρεία;
3. Ποιοι λόγοι κατεπείγοντος υποχρέωσαν την Κυβέρνηση να εντάξει το άρθρο 178 σε ένα πολυνομοσχέδιο χιλιάδων σελίδων; 
4. Τι γνωρίζει η Κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου – Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.
2. Τσιάρας Κωνσνταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας, Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ.
3. Κακλαμάνης Νικήτας, Βουλευτής Ά Αθηνών, Δ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής
4. Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, Αντιπρόεδρος ΝΔ
5. Δένδιας Νικόλαος, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, Κοιν/κος Εκπρόσωπος
6. Βρούτσης Γιάννης, Βουλευτής Κυκλάδων, Κοιν/κος Εκπρόσωπος
7. Κουμουτσάκος Γιώργος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου
8. Βορίδης Μάκης, Βουλευτής Αττικής
9. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Καβάλας
10. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
11. Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας
12. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας
13. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών 
14. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
15. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
16. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
17. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας 
18. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
19. Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας
20. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
21. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
22. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας
23. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου
24. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
25. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
26. Αντωνιάδης Χρήστος, Βουλευτής Φλωρίνης
27. Αραμπατζή Φωτεινή, Βουλευτής Σερρών
28. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου
29. Ασημακοπούλου Άννα – Μισέλ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
30. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
31. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας
32. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λαρίσσης
33. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Αττικής
34. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας
35. Καλαφάτης Σταύρος, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
36. Στύλιος Γιώργος, Βουλευτής Άρτης
37. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
38. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου".

Απίστευτο! Έστειλαν εξώδικο στον Πρωθυπουργό ... Πληροφοριακά Στοιχεία


Ομάδα αγανακτισμένων πολιτών έστειλε εξώδικο στον Πρωθυπουργό και του Υπουργό Οικονομικών  για το θέμα της παραχώρησης του Ελληνικού. Μεταξύ άλλων υπογράφουν και πολλοί πρώην υπουργοί και βουλευτές του Σύριζα. Ενδεικτικά υπέγραψαν ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο νυν ερυρωβουλευτής Νίκος Χουντής, οι πρώην βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Μαρία Μπόλαρη, δικηγόροι, μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του Υπερταμείου Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας» και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κ.α.
Το εξώδικο παραδόθηκε την Πέμπτη στον Αλέξη Τσίπρα και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Υποστηρίζεται σε αυτό πως είναι «παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή».
Συνεχίζουν μάλιστα  οι υπογράφοντες πως «η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις».






voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ…


Τα γερμανικά δημοσιεύματα τελειώνουν την Άνγκελα Μέρκελ, παρουσιάζοντας δεκάδες προβλήματα στον συνασπισμό της. Οι χειρισμοί της Γερμανίδας καγκελάριου για το προσφυγικό και τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα αφορούν προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Μέρκελ και του Ζεεχόφερ φαίνεται πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αυτή την ώρα παραμένει το διχαστικό κλίμα εντός του συνασπισμού. Ήδη άλλωστε παραμένουν αρκετά ζητήματα, για τα οποία τα στελέχη διαπληκτίζονται δημόσια. Αυτά είναι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων TTIP, η μεταρρύθμιση του φόρου κληρονομιάς και η επερχόμενη απαγόρευση του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου Glyphosat.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα μάτια των πολιτών ο συνασπισμός παρουσιάζει εικόνες ρήξης. Αν και οι επόμενες εκλογές θα λάβουν χώρα το Σεπτέμβριο του 2017, άτυπα η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και όλοι έχουν ριχτεί από τώρα στην μάχη για την κάλπη. 
Ο μεγαλύτερος εσωτερικός αντίπαλος της Άνγκελας Μέρκελ είναι ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο αρχηγός του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βαυαρίας. Ο Ζεεχόφερ σε κάθε ευκαίρια ρίχνει πυρά κατά της Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως οι χειρισμοί της έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ποσοστών του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία».
Ο Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στάθηκε στο πλευρό της Μέρκελ και κατηγόρησε τον Ζεεχόφερ για κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Μέρκελ. Στο πλευρό της τάχθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Και επειδή ακριβώς ο αριθμός των προσφύγων έχει μειωθεί δραστικά, καλό θα ήταν να μειωθούν δραστικά και τα ντεσιμπέλ των συνεντεύξεων».





voice news