Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

BREXIT:Ο Κάμερον παραιτήθηκε ο Σόϊμπλε απογοητεύθηκε και οι Ισπανοί θέλουν το Γιβραλτάρ!

brexit-658338

Αυτονόητο ότι οι εξελίξεις μετά από την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ είναι ραγδαίες.Και δεν θα είναι μόνο οικονομικές.Η Ισπανία ήδη προτείνει «κοινή κυριαρχία» επί του Γιβραλτάρ για να διατηρηθεί η πρόσβασή του Βράχου στην Ευρωπαϊκή Ενωση!
Στο Λονδίνο ο Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του και στο Βερολίνο ο Σόϊμπλε εξέφρασε την απογοήτευσή του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Κάμερον δήλωσε:
«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία…χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι θα παραιτηθεί.
«Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε
«Απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Θα επιθυμούσα ένα άλλο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και κάλεσε για υπεύθυνη διαχείριση της απόφαση, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη. «Μαζί πρέπει να κάνουμε το καλύτερο με την απόφαση των βρετανών φίλων μας», σημείωσε. Ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Γιέγκερ, με ανάρτηση του στο Twitter επισήμανε ότι η σημερινή μέρα ξεκίνησε νωρίς, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις και ότι «σημασία έχει τώρα η αξιοπιστία».
Πολιτικός Αρμαγεδώνας
Για πολιτικό «Αρμαγεδώνα» κάνουν λόγο ανώτεροι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, μετά την επικράτηση του Brexit στο Βρετανικό δημοψήφισμα.
To πολιτικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετά την επικράτηση του Brexit έχει αναλάβει το κουαρτέτο των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ Μαρκ Ρούτε. Οι τέσσερις άντρες θα συναντηθούν στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδος) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου θα γίνει η πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος και στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου αναμένεται να ανακοινωθεί η επίσημη θέση της ΕΕ επί του αποτελέσματος.
«Από σήμερα η ΕΕ μπαίνει σε αχαρτογράφητα ύδατα, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος-μέλος θα μπει σε διαδικασία διαζυγίου. Μια διαδικασία που θα κρατήσει δύο χρόνια», αναφέρουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τρεις είναι οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν η ΕΕ και η Μ. Βρετανία.
Η πρώτη θα αφορά το «διαζύγιο», εφόσον η Μ. Βρετανία κοινοποιήσει την πρόθεσή της να φύγει από την ΕΕ στη βάση της διαδικασίας του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.
Η δεύτερη διαπραγμάτευση θα αφορά το είδος της συμβίωσης της Μ. Βρετανίας με τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στο μέλλον. Θα πρέπει δηλαδή να αναζητηθεί μία νέα εταιρική σχέση, στη βάση της διαδικασίας του άρθρου 218 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Τρίτον, η Μ. Βρετανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει νέες συμφωνίες διεθνούς εμπορίου με δεκάδες τρίτες χώρες, τις οποίες χάνει με την αποχώρησή της από την ΕΕ.
«Καλό κουράγιο», σχολίαζαν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας τα λόγια του προέδρου Γιούνκερ, μερικές εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα.
Η ΕΕ πεθαίνει
Η ΕΕ πεθαίνει, πρόσθεσε σήμερα στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που έγινε χθες.
Η Βρετανία χρειάζεται τώρα μια “Brexit κυβέρνηση”, σημείωσε και ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της εξόδου της από την ΕΕ.
“Η ΕΕ καταρρέει, η ΕΕ πεθαίνει”, σημείωσε.
“Ελπίζω ότι ρίξαμε το πρώτο τούβλο από τον τοίχο. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς μια Ευρώπη κυρίαρχων κρατών”, πρόσθεσε.

BREXIT: Η ΕΕ είτε θα θυμηθεί ότι είναι “Ένωση” είτε θα διαλυθεί από τις γερμανικές εμμονές

brexit

“Τρέχτε ποδαράκια μου…”
Σε Βερολίνο και Βρυξέλλες από αλλού το φοβόντουσαν και από αλλού τους ήρθε.Ο “‘άτακτος νότος” τα “γουρουνάκια” όπως μας έλεγαν οι βορειοευρωπαίοι,ο Τσίπρας και οι Podemos,δεν κατάφεραν αυτό που πέτυχαν οι Βρετανοί με την ψήφο τους.Να σημάνουν συναγερμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Και να υπενθυμίσουν ότι αυτό το …πράγμα όπως το κατάντησαν οι Γερμανοί μόνο Ένωση δεν είναι! Η ΕΕ όχι απλά δεν ενώνει λαούς και κουλτούρες όπως φιλοδοξούσε.Διχάζει βαθειά και επικίνδυνα,τροφοδοτεί κάθε μέρα την ακροδεξιά σ΄ όλη την Ευρώπη,απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή σ΄ όλες σχεδόν τις χώρες μέλη της.
Όσοι αρνούνται ακόμη να αναγνωρίσουν τις τεράστιες ευθύνες των Γερμανών γι΄ αυτή τη κατάντια,εθελοτυφλούν.Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις που αποφασίζουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν.Δεν μπορεί να ποινικοποιησουμε εκλογές και δημοψηφίσματα επειδή τα υποστηρίζουν και οι ακροδεξιοί.Πρεπει να δούμε ποιοι επέτρεψαν στους ακροδεξιούς να σηκώσουν κεφάλι και να ζητάνε τώρα κι άλλα δημοψηφίσματα. Η Λεπέν βγήκε ήδη στη Γαλλία και το ζήτησε.
Στο Βερολίνο η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόϊμπλε μπορούν να θαυμάσουν από σήμερα τα αποτελέσματα της εμμονικής,αναποτελεσματικής καταστροφικής πολιτικής τους. Η Μέρκελ θα έχει επαφές με τον Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.Ελπίζουμε ότι όλοι θα της εξηγήσουν ότι το σχοινί τραβήχτηκε τόσο πολύ που θα σπάσει όπου να ΄ναι.Η Βρετανία είναι η αρχή.Και παρά την καταστροφολογία που βρίσκεται ξανά σε εξέλιξη είναι πιθανότερο ότι θα τα καταφέρει και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Που κάποτε πήγαινε να γίνει Ένωση,δηλαδή…
Η ΕΕ ή θ΄ αλλάξει ή θα βουλιάξει.Το είπε και ο Σόϊμπλε πριν μερικές μέρες.Θέλοντας βέβαια να μας πείσει ότι δεν τηρούνται οι πολιτικές και οικονομικές του εμπνεύσεις…Αν η ΕΕ συνεχίσει τον δρόμο που έχει επιβάλλει η Γερμανία δεν έχει απλά καμία τύχη. Ή θα αποφασίσουν να “μαλακώσουν” τις συνταγές και τις θεραπείες που σκοτώνουν τους ασθενείς από…παρενέργειες ή θα πρέπει να αποφασίσουν ότι πολύ σύντομα η ΕΕ θα γίνει κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία ιστορίας.





ΨΗΛΑ Η ΣΗΜΑΙΑ!


ypovryhia_teleti4
Τελετή Ονοματοδοσίας και Ύψωσης Σημαίας των Υποβρυχίων ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ.
ypovryhia_teleti
Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης Σημαίας των υποβρυχίων ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά. Ανάδοχος του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ ήταν ο Αντιναύαρχος ε.α. Βαρδής Βαρδινογιάννης ΠΝ και του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA Πλοίαρχος ΠΝ σε πολεμική διαθεσιμότητα κ. Δημήτριος Μητσάτσος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος,βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών στην Ελλάδα.
ypovryhio_matrozos_teleti
ypovryhio_katsonis_teleti
Ο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» είναι εδώ και αρκετούς μήνες ενταγμένος στον Στόλο για «επιχειρησιακή αξιολόγηση» και στο πλαίσιο αυτής έχει συμμετάσχει σε συμμαχική επιχείρηση-επίσκεψη στη Μεγίστη (Καστελλόριζο).
Ο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» που τώρα θα ξεκινήσει τις δοκιμές εν πλω, είναι τύπου Type-212AIP (Air Independence Propulsion) «εναερωβίου προώσεως».
ypovryhia_teleti1
ypovryhia_teleti2
Τα υποβρύχια αυτά κλάσεως «Παπανικολής», συμβατικής μεν προώσεως, αλλά στην ουσία «μίνι-πυρηνοκίνητα» από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων, αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα παγκοσμίως στον τομέα των μη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, στα δε χέρια του Πολεμικού μας Ναυτικού και γενικότερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν ένα κατ’εξοχήν στρατηγικό όπλο για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
ypovryhia_teleti3
ypovryhia_teleti_kammenos
ypovryhia_teleti_pavlopoulos
ypovryhia_teleti5

Το ΤΕΛΟΣ του παιχνιδιού είναι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος…


The Endgame Is WWIII And Full Blown Tyranny In America
Ο Stephen Lendman αποκαλύπτει…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΣΤΑ 35.000 ΠΟΔΙΑ!!!


ΒΗΜΑτοδότης
Και από εκεί που του τα προηγούμενα χρόνια τους θεωρούσε «κόκκινα πανιά» και τους είχε τοποθετήσει σε «μαύρη λίστα», ξαφνικά άρχισε να τους συμβουλεύεται και μάλιστα να δέχεται με ευχαρίστηση τα λεγόμενα τους… Και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητα πολιτικό θέμα… Πολιτική απατεωνία σε όλο της το μεγαλείο…
Εκλογικός νόμος στα 35.000 πόδια
Μια βλάβη στο αεροσκάφος επιστροφής από το Στρασβούργο ανάγκασε τους βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική συνέλευση να ζητήσουν… βοήθεια από τον Αλ. Τσίπρα: «Μπορούμε να έρθουμε μαζί σας με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο; Κερδίζουμε χρόνο και γλιτώνουμε και έξοδα» του είπαν και ο κ. Τσίπρας άλλο που δεν ήθελε. Τους «φόρτωσε» όλους στο Εμπραέρ (ήτοι, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Ευ. Μεϊμαράκη, τον Ευ. Βενιζέλο και τους υπόλοιπους) και επέστρεψαν στην Αθήνα. Πιο σημαντικοί συνεπιβάτες για τον Πρωθυπουργό αποδείχθηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Μεϊμαράκης, γιατί και οι δύο γνωρίζουν από εκλογικό νόμο και από τη συνταγματική αναθεώρηση. Και το σημαντικότερο, θα είχε την ευκαιρία να συζητήσει στα 35.000 πόδια με δύο πρωτοκλασάτα στελέχη που χρημάτισαν πρόεδροι στα κόμματά τους, προτού συζητήσει με τους εν ενεργεία αρχηγούς της ΝΔ και του ΠαΣοΚ.
Κουβέντα να γίνεται…
Η εντύπωση που δόθηκε στους συνεπιβάτες του Πρωθυπουργού ήταν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμη καταλήξει σχετικά με το ποιον εκλογικό νόμο θα εφαρμόσει. Ζήτησε τη γνώμη των έμπειρων στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Ο κ. Βενιζέλος του υπενθύμισε ότι το ΠαΣοΚ είχε κάνει νόμο για την απλή αναλογική, αλλά ποτέ δεν έφτασε στη Βουλή. Του εξήγησε τις διαφωνίες του, έκανε προτάσεις και άρχισε να του αναλύει με επιστημονικό τρόπο πώς θα πρέπει να κινηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Επέμεινε να είναι η επόμενη Βουλή αναθεωρητική. Ο κ. Τσίπρας άκουγε προσεκτικά. Οπως άκουσε και τις παρατηρήσεις του κ. Μεϊμαράκη για τον εκλογικό νόμο και για τον τρόπο που θα πρέπει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα πρέπει οι παρατηρήσεις αυτές να έπιασαν τόπο. Γιατί; Επειδή την επομένη, στην έκθεση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας συνάντησε τυχαίως τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Σκανδαλίδη και τους είπε με εκείνο το γνωστό ύφος που παίρνει όταν θέλει να κάνει χιούμορ και να τον ακούσει και η ομήγυρη: «Με εσάς τους δύο έπρεπε να συζητήσω τον εκλογικό νόμο, όχι…». Αλλά δεν ολοκλήρωσε τη φράση του, γιατί ακριβώς δίπλα του καραδοκούσαν τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Στ. Θεοδωράκης





hellasforce

ALERT! Tο Καλοκαίρι του ΧΑΟΥΣ μόλις Άρχισε


Summer Of Chaos Has Just Begun! Strange Events Unfolding Worldwide!!!Περίεργα γεγονότα εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο!!!
Όχι μόνο έχουμε δει άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε περιοχές όπως το Μεξικό, τη Βενεζουέλα και τη Γαλλία, αλλά επίσης βλέπουμε αυξημένες ελλείψεις τροφίμων, συχνές διακοπές ρεύματος, ένα στρατιωτικοποιημενο και αστυνομοκρατούμενο κόσμο να διαμορφώνεται, καθώς και μεγάλες πολιτικές αναταραχές…
Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Auxit, Frexit, Nexit… Το Brexit θα προκαλέσει ΝΤΟΜΙΝΟ στην Ευρώπη και θα φέρει περισσότερα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ


FREXITΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ BREXIT ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ… ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ με θέμα την αποφυγή μία «αλυσιδωτής αντίδρασης» μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
Η αλυσιδωτή αντίδραση που οι ευρωσκεπτικιστές πανηγυρίζουν λίγο πολύ παντού αυτήν τη στιγμή δεν θα συμβεί», είπε ο Σουλτς στο γερμανικό δίκτυο ZDF.
Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό κάλεσε την Ευρώπη «να αντιδράσει για να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη των λαών».
«Η Ευρώπη συνεχίζει, αλλά οφείλει να αντιδράσει να καναβρεί στην εμπιστοσύνη των λαών. Είναι επείγον», έγραψε ο Ερό στο Τwitter εκφράζοντας «τη θλίψη του για το Ηνωμένο Βασίλειο»
Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκερτ Βίλντερς ζήτησε σήμερα δημοψήφισμα για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ολλανδίας από την ΕΕ, μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία. «Και οι Ολλανδοί έχουν το δικαίωμα σε ένα δημοψήφισμα. Το Κόμμα για την Ελευθερία ζητεί συνεπώς δημοψήφισμα για ένα Nexit, δηλαδή μια έξοδο της Ολλανδίας από την ΕΕ», δήλωσε σε ανακοίνωσή του.
Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική «βιτρίνα» του IRA κάλεσε νωρίς το πρωί σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης. Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση «στη Γαλλία και στις άλλες χώρες της ΕΕ», μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ένωση των 28. Νίκη της ελευθερίας! Όπως το ζητώ εδώ και χρόνια, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και τις χώρες της ΕΕ», έγραψε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στο λογαριασμό της στο Twitter.




hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ! Βεβαιώνεται η Ενεργοποίηση Πολλών Προφητειών


ΕΚΤΑΚΤΟ«ΕΚΤΑΚΤΟ:
Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2016 – Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε – ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ»
Η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε
(51,9% ΟΧΙ – 48,1% ΝΑΙ)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ !!!
Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ !!!
10% ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΛΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΤΩΣΗ …
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ, 8.2% Η ΠΤΩΣΗ …
ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ …
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ (Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ RYAN ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΕΣ ΑΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε) …
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ …
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε …
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ 10% ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ…
ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ – ΣΤΕΡΝΙΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΡΟΣ 1,5, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 1 ΠΡΟΣ 1,3 …
ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ

Το BREXIT… Ξεβράκωσε τον Τσίπρα!


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝΤο ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ… Η αντίσταση στα Μνημόνια που μετατράπηκε σε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»… Ο πόλεμος με την ΕΛΙΤ που έμεινε στα λόγια…
Οι Βρετανοί κατάφεραν να υλοποιήσουν την προεκλογική υπόσχεση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, αλλά και ότι θα κάνει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη. Έτσι αν και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει «αριστερός» και θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους θα πανηγύριζαν για το Brexit (καθώς αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα στις ευρωπαϊκές πολιτικές) μετά το ελληνικό δημοψήφισμα πέρυσι το καλοκαίρι, μετά τα όσα μέτρα έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή (περικοπές στις συντάξεις, αύξηση του ΦΠΑ, νέοι φόροι κλπ) δεν μπορεί να παρά να είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων.
Άλλωστε, πως θα μπορούσε ο Πρωθυπουργός να πάρει θέσει για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψήφισματος από τη στιγμή που ξεπούλησε την ελληνική δημόσια περιουσία για να κάνει το χατίρι των δανειστών; Πως θα μπορούσε να μιλήσει από τη στιγμή που καταπάτησε όλες τις κόκκινες γραμμές του για να μην παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου;
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ελληνικό δημοψήφισμα το ΟΧΙ είχε υπερισχύσει με περίπου 62% (πολύ μεγαλύτερο από το 51,9% της Βρετανίας). Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε μία νύχτα το έκανε «ναι σε όλα»…
Το BREXIT… Ξεβράκωσε τον Τσίπρα!






hellasforce

Η Επόμενη ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ στην Ε.Ε.


To BREXIT ήταν μόνο η αρχή…
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, «H Ισπανία φέρνει την επόμενη μεγάλη κρίση στην ΕΕ. Η χώρα που ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ειρηνικής προόδου, τώρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει πολιτικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Η Ευρώπη είναι σε κρίση σε κάθε γωνιά της. Από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, την απειλή της τρομοκρατίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και το προσφυγικό ζήτημα ,οι εκλογές στην Ισπανία μπορεί να είναι ακόμη μία εσωτερική απειλή της Ευρώπης» σημειώνει η Die Welt.
Το γεγονός ότι οι Ισπανοί θα πρέπει να πάνε στις κάλπες και πάλι έξι μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, αποτελεί ένα κακό προμήνυμα ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να κυβερνηθεί. Μια κατάσταση που περιπλέκεται από τις τάσεις ανεξαρτησίας στην Καταλονία και τη χώρα των Βάσκων αλλά και τις τάσεις προστασίας των ιστορικών ταυτοτήτων στη Γαλικία,τις Κανάριες νήσους ή τις Βαλεαρίδες.
Οι Ισπανοί πολίτες βλέπουν με έντονη δυσαρέσκεια τα φαινόμενα της διαφθοράς να πλήττουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο και σε συνδυασμό με την πολιτική της λιτότητας και τη μεγάλη ανεργία ,έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μίγμα το οποίο στρέφει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους προς τη λαϊκίστικη συμμαχία διαμαρτυρίας των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά.εκτιμά η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει : «Οι ψηφοφόροι έχουν ήδη στραφεί μακριά από τα παλιά μεγάλα κόμματα και κατευθύνονται εκτός από το Podemos και στο φιλελεύθερο κόμμα των Ciudadanos.




hellasforce

Καταρρέουν οι αγορές λόγω Brexit...




...Μαύρη Παρασκευή για τη στερλίνα...

«Βουτιά» 8% στο χρηματιστήριο του Τόκιο - Έως 4% η πτώση στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια - Ολοταχώς για τη μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας της η στερλίνα....


Καταρρέουν οι αγορές μετά το ξεκάθαρο πλέον αποτέλεσμα υπερ του Brexit στη Βρετανία.

«Βουτιά» για τις ασιατικές αγορές με τον Nikkei να υποχωρεί 8% στις 14.947 μονάδες, έχοντας αρχικά ξεκινήσει υψηλότερα καθώς διαφαινόταν νίκη της παραμονής.



Ο όγκος συναλλαγών είναι κατά 18% υψηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών.

Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια που καταγράφουν απώλειες 3%-4%. Το δολάριο υποχωρεί κάτω από το 100 έναντι του γεν, τα futures του Dow υποχωρούν κατά 600 μονάδες, η στερλίνα βρίσκεται σε χαμηλό 30 ετών και οι επενδυτές συρρέουν στα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

Σε ελεύθερη πτώση τα futures του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί κοντά στο 6%, ενώ ανάλογα δραματική πορεία ακολουθούν και τα futures του Dow Jones με απώλειες που έφθασαν στις 400 μονάδες.

«Οι αγορές αντιδρούν καθώς σοκάρονται από τα πρώτα αποτελέσματα. Αν και οι επενδυτές εκτιμούν ότι τελικά το Remain θα κερδίσει, δεν παύουν να είναι νευρικοί», εκτιμά ο Andrew Clarke, επικεφαλής trading στην Mirabuas Asia.


Ολοταχώς για τη μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας της η στερλίνα


Το σαφές προβάδισμα του Brexit οδηγεί τη στερλίνα σε πτώση που ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί ποτέ στις διεθνείς αγορές.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε έως και 9% σε χαμηλό τριακονταετίας, κάτω από το 1,35 δολάριο το πρωί της Παρασκευής υφιστάμενο μια βουτιά μεγαλύτερη και από εκείνη της λεγόμενης Μαύρης Τετάρτης του 1992, όταν ο Τζορτζ Σόρος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην δραματική πτώση της λίρας και τον αποκλεισμό τους από τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που προηγήθηκε του ευρώ.

Η υποχώρηση της στερλίνας επιταχύνθηκε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά, αλλά και του Σάντερλαντ που ψήφισε έξοδο. 






nonews news

Brexit: Τι προβλέπει το άρθρο 50...


Brexit: Τι προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης

...της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

Εάν το κράτος που αποχωρεί από την Ενωση ζητήσει να επανέλθει, το αίτημά του θα πρέπει να τεθεί υπό τη διαδικασία που αναφέρεται στο άρθρο 49...


Αν κάποιο μέλος αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση σύμφωνα με το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ προβλέπονται τα εξής:

1. Κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ενωση σύμφωνα με τις συνταγματικές του προβλέψεις.

2.Το κράτος μέλος που αποφασίζει να αποχωρήσει οφείλει να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με βάση τις οδηγίες που θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ενωση θα διαπραγματευθεί και να συνομολογήσει συμφωνία με το κράτος, καθορίζοντας τις διευθετήσεις για την αποχώρησή του, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το πλαίσιο της μελλοντικής του σχέσης με την Ενωση. Η συμφωνία αυτή πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σύμφωνα με το άρθρο 218(3) της συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα πρέπει να συνομολογηθεί για λογαριασμό της Ενωσης από το Συμβούλιο, με ειδική πλειοψηφία, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

3. Η εφαρμογή των Συνθηκών θα τερματισθεί για το εν λόγω κράτος από την ημερομηνία ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης ή, ελλείψει αυτού, δύο χρόνια μετά την γνωστοποίηση που αναφέρεται στην παράγραφο 2, εκτός και αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συμφωνία με το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος, ομόφωνα αποφασίσει να παρατείνει αυτήν την περίοδο.

4. Για τους λόγους των παραγράφων 2 και 3, το μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου που εκπροσωπεί το αποχωρόν κράτος μέλος δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου ή στη λήψη αποφάσεων που το αφορούν.
Ειδική πλειοψηφία πρέπει να ορισθεί σύμφωνα με το Αρθρο 238(3) της συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

5. Εάν το κράτος που αποχωρεί από την Ενωση ζητήσει να επανέλθει, το αίτημά του θα πρέπει να τεθεί υπό τη διαδικασία που αναφέρεται στο άρθρο 49.






NONEWS NEWS

Κι εμείς, ψηφίσαμε Grexit!...



Αλλά η Ελλάδα ήταν εύκολη αντίπαλος.Και το όχι δεν το σεβάστηκε ούτε ο πρωθυπουργός της...

Το πρώτο ρήγμα ήμασταν εμείς, ασχέτως πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.
Ο Παπανδρέου πρώτος ήθελε δημοψήφισμα, αλλά στις Κάννες υπέστη μπουλινγκ από το τότε διευθυντήριο(Σαρκοζί-Μερκελ).
Ο Τσίπρας στην συνέχεια τόλμησε.Όμως το Όχι του Ελληνικού λαού το έκανε(επειδή συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις) Ναι.
Η...
Ελλάδα ήταν εύκολη αντίπαλος.Αλλά στην ιστορία το πρώτο ρήγμα που καταγράφηκε, με δημοψήφισμα, ήμασταν εμείς.





nonews news

Brexit: Και τώρα τι;...



Brexit: Και τώρα τι; - Επτά άμεσες συνέπειες

...Επτά άμεσες συνέπειες...

Τι θα ισχύσει για βίζα, ταξίδια, απασχόληση, ασφάλεια υγείας - Αλλάζουν και τα σύνορα;

Είτε διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η καθημερινή ζωή για τους Βρετανούς πολίτες θα υποστεί γρήγορα τις συγκεκριμένες συνέπειες της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Για τους...
Βρετανούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΒΙΖΑ: Η πιο άμεση και ορατή συνέπεια θα γίνει αισθητή στην ελευθερία μετακίνησης των βρετανών πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν μέχρι σήμερα αρκούσε ένα δελτίο ταυτότητας για την κυκλοφορία στη ζώνη Σένγκεν, ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της, η έξοδος από την Ενωση θα συνοδευθεί πλέον από την ανάγκη για τους βρετανούς πολίτες να είναι εφοδιασμένοι με βίζα στα ταξίδια τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή, μόνο 44 από τις 219 χώρες επιβάλλουν τη βίζα στους βρετανούς πολίτες.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να προβλέπουν στο εξής την εκταμίευση μεγαλύτερων ποσών για να περάσουν διακοπές στην ηπειρωτική Ευρώπη. Οχι μόνο διότι η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ θα περιορίσει την αγοραστική τους δύναμη, αλλά επίσης και εξαιτίας της άρσης ισχύος κοινοτικών συμφωνιών που επιτρέπουν σε κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
«Η ενιαία αγορά επέτρεψε στη Ryanair να εισαγάγει την επανάσταση στα φτηνά ταξίδια στην Ευρώπη», υπενθύμιζε στα μέσα Μαΐου ο Μάικλ Ο΄Λίρι, γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας.

Αμεσες συνέπειες θα υπάρξουν επίσης στα τέλη περιαγωγής των κινητών, που έχουν επίσης εναρμονισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή στην υπαγωγή των βρετανών πολιτών στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις περί αποζημιώσεων σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης μίας πτήσης.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Εάν οι υποστηρικτές του Brexit έφεραν το θέμα της απασχόλησης των Βρετανών στο επίκεντρο της εκστρατείας τους, είναι πιθανόν ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση θα συνοδευθεί από την μετεγκατάσταση πολλών θέσεων εργασίας, κυρίως των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων με έδρα το City του Λονδίνου.

Ηδη η JPMorgan έχει κάνει γνωστό ότι είναι πιθανόν να καταργήσει 1.000 έως 4.000 από τις 16.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, η Morgan Stanley 1.000 από τις 6.000 και η Goldman Sachs τουλάχιστον 1.600.

Για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Ευρώπη

Το Brexit θα είναι όμως μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για το 1,3 εκατομμύριο βρετανούς πολίτες που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές, κυρίως στην Ισπανία (319.000), την Ιρλανδία (249.000), τη Γαλλία (171.000) ή τη Γερμανία(100.000).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αυτοί μπορεί να δουν τα εισοδήματά τους να καταρρέουν εξαιτίας της ισχυρής υποτίμησης της στερλίνας, γεγονός που είναι πιθανόν να κλονίσει τις επενδύσεις τους σε ακίνητα στις χώρες διαμονής τους.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ: Αλλο πρόβλημα αφορά την ιατρική περίθαλψη των βρετανών πολιτών στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, είχαν κάλυψη από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας διαμονής τους, στην Γαλλία για παράδειγμα, με την κάλυψη του βρετανικού συστήματος βάσει διμερούς συμφωνίας. Είναι πιθανόν ότι στο εξής θα απαιτείται άδεια εργασίας για τους ενεργούς βρετανούς πολίτες.

ΕΥΡΩΚΡΑΤΕΣ: Το επαγγελματικό μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως στις Βρυξέλλες, βρίσκεται πλέον στον αέρα. Ορισμένοι έχουν φροντίσει να λάβουν και δεύτερη υπηκοότητα, την βελγική στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προς νέα σύνορα;

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Η πιο απροσδόκητη συνέπεια είναι ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενμωση είναι πιθανόν να καταστήσει προβληματική τη σχέση της χώρας με ορισμένους γείτονές της. Είναι, για παράδειγμα, πιθανόν η Ισπανία να αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της με το Γιβραλτάρ, όπου ζουν 33.000 Βρετανοί.

Βορειότερα, το Brexit μπορεί να δημιουργήσει νέο σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία θέτοντας περιορισμούς στην καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων ατόμων.





nonews news

Σόιμπλε για Brexit: Είμαι απογοητευμένος...


Σόιμπλε για Brexit: Είμαι απογοητευμένος
«Μαζί πρέπει να κάνουμε το καλύτερο με την απόφαση των Βρετανών φίλων μας», σημείωσε
«Απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Θα επιθυμούσα ένα...
άλλο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και κάλεσε για υπεύθυνη διαχείριση της απόφαση, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη. 

«Μαζί πρέπει να κάνουμε το καλύτερο με την απόφαση των βρετανών φίλων μας», σημείωσε. 

Ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Γιέγκερ, με ανάρτηση του στο Twitter επισήμανε ότι η σημερινή μέρα ξεκίνησε νωρίς, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις και ότι «σημασία έχει τώρα η αξιοπιστία».





nonews news

Τουσκ: Δραματικό το Brexit...



Τουσκ: Δραματικό το Brexit - Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες

...Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες...

Παρόλα αυτά επιχείρησε να μεταδώσει κλίμα ηρεμίας λέγοντας πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό»
Για ένα «δραματικό γεγονός» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην πρώτη επίσημη δήλωσή του μετά την...
ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που έφερε τη νίκη του Brexit.

Αν και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες για το Ηνωμένο Βασίλειο» σημείωσε ότι «είναι ιστορική στιγμή αλλά δεν χρειάζεται να αντιδράσουμε με πανικό».

«Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» πρόσθεσε σε μια προσπάθεια να μεταδώσει ένα κλίμα ηρεμίας προσθέτοντας ότι «όλες οι διαδικασίες για την αποχώρησή του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπονται στις συνθήκες». 

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την Ένωσή μας αλλά πάντα θα θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο πατέρας μου ότι αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» κατέληξε ο Ντόναλντ Τουσκ. 





nonews news

Στα τηλέφωνα Μέρκελ-Ολάντ μετά το Brexit...


Στα τηλέφωνα Μέρκελ-Ολάντ μετά το Brexit
Ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος
«Φωτιά» έχουν...
.πάρει τα τηλέφωνα των ευρωπαίων ηγετών μετά την επικράτηση του Brexit στη Βρετανία.
Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου 
να κάνουν μια πρώτη συζήτηση για τις συνέπειες από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί και των υπουργών Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.



nonews news

Πώς (δεν) ψήφισαν Brexit οι Βρετανοί...



Πάντα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, σε τέτοιου είδους αναλύσεις, το μόνο που μπορείς να πετύχεις κάνοντας αποτίμηση ενός αποτελέσματος κάλπης προτού καν κοπάσει η σκόνη που σηκώθηκε είναι να εκτεθείς. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να καταλογίσεις ευθύνες εάν δεν...
έχεις καταλάβει πώς ψήφισε ο κόσμος.
Και αυτό μπορείς να το πετύχεις μόνο εάν ρίξεις μια ματιά και στη συνέχεια μελετήσεις τα στοιχεία που δείχνουν το πού πήγαν οι ψήφοι και από ποιους. Για την Ιστορία το τελικό αποτέλεσμα, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 9 π.μ. της Παρασκευής 24 Ιουνίου ήταν: 16.141.241 ψήφοι για το Remain, 17.410.742 για το Leave. Το Brexit πέρασε με 1.69.501 ψήφους διαφορά.
Στη Μεγάλη Βρετανία ψήφισαν, όπως αναμενόταν άλλωστε, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο οι διάφορες χώρες μεταξύ τους. Το ίδιο και οι διάφορες περιοχές, μέσα στις χώρες. Διαφορετικό αποτέλεσμα για την Αγγλία, εντελώς διαφορετικό για τη Σκωτία.
Και διαφορετικό για τους ουρανοξύστες του Λονδίνου που ψήφισε μαζικά υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, διαφορετικό για τις αγροτικές και ημι-βιομηχανικές περιοχές των Μίντλαντς, διαφορετικό για τα παραθαλάσσια θέρετρα του αγγλικού νότου.
Με βάση τις πρώτες αναλύσεις που μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, ιδού πώς ψήφισαν οι Βρετανοί στο ιστορικό δημοψήφισμα του Brexit:
Untitled (2)
Ο χάρτης του Νησιού, με μπλε το Remain και με κόκκινο το Leave
Λονδίνο/ Remain 59,94%, Leave 40,06%
Ανατολικά Μιντλαντς/ Leave 56,76%, Remain 43,24%
Δυτικά Μίντλαντς/ Leave 59,11%, Remain 40,89
Γιόρκσαϊρ/ Leave 58,37%, Remain 41,63%
Βορειοανατολική Αγγλία/ Leave 58,64%, Remain 41,36%
Βορειοδυτική Αγγλία/ Leave 53,82%, Remain 46,18%
Νοτιοανατολική Αγγλία/ Leave 52,29%, Remain 47,71%
Νοτιοδυτική Αγγλία (και Γιβραλτάρ)/ Leave 52,14%, Remain 47,86%
Β. Ιρλανδία/ Remain 55,78%, Leave 44,22%
Σκωτία/ Remain 62%, Leave 28%
Ουαλία/ Leave 52,53%, Remain 47,47%
Δύο περιοχές που έχουν ξεχωριστή σημασία είναι η Σκωτία και η Βόρειος Ιρλανδία. Χώρες στις οποίες οι ψηφοφόροι τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και που ήδη οι πολιτικοί τους άρχισαν να μιλούν για δημοψηφίσματα εντός των τειχών για να καθοριστεί το μέλλον τους.
Στη Βόρεια Ιρλανδία οι ηγέτες του Σιν Φέιν επεσήμαναν ότι η ψήφος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ έρχεται σε δυσαναλογία με το αποτέλεσμα σε όλη την επικράτεια και ανοίγει τον δρόμο για ένα δημοψήφισμα απόσχισης και ένωσης με την Ιρλανδία!
Στη Σκωτία, η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον, ξεκαθάρισε ότι «ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης», παρέπεμψε έτσι σε ένα νέο δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Κανείς δεν θέλει να αποφασίσει ο Ντέιβιντ Κάμερον για αυτούς. Εξάλλου, βασικό επιχείρημα των Σκωτσέζων στο προ διετίας δημοψήφισμά τους για την παραμονή ή όχι στη Μεγάλη Βρετανία ήταν η συμμετοχή στους κόλπους της ΕΕ. Τώρα;

Ο καιρός θα δείξει…







nonews news