Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΠΟ!!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ…
Εφαγαν μια επικουρική από τους συνταξιούχους με το κόλπο της αλλαγής στην ημερομηνία πληρωμής. Για το 2016 (και μόνο για αυτή τη χρονιά) οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν 11 αντί 12 επικουρικές συντάξεις, επειδή η σύνταξη που θα έπαιρναν προκαταβολικά τον Ιούνιο θα καταβληθεί σε «δεδουλευμένη» βάση τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.
Με αυτό το τρικ το ΕΤΕΑ σταματά πλέον να πληρώνει τη σύνταξη του επόμενου μήνα στο τέλος του προηγούμενου αλλά στο τέλος της χρονιάς το «μέτρημα» βγάζει 11 επικουρικές αντί για 12!
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Στην πράξη
Για παράδειγμα, όπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος:
* Μέχρι και τον Μάιο οι συντάξεις προπληρώνονταν. Ετσι στις 27 Μαΐου είχαν πληρωθεί από την αρχή του έτους συνολικά 5 επικουρικές. Αν η επόμενη πληρωμή γινόταν στις 28-29 Ιουνίου, οι συνταξιούχοι θα είχαν πάρει από αρχή έτους 6 επικουρικές.
* Με την αλλαγή που έγινε οι συνταξιούχοι πήραν μέχρι τέλος Μαΐου 5 επικουρικές από αρχή έτους και την 6η επικουρική αντί να την πάρουν στα τέλη Ιουνίου, θα την πληρωθούν στις αρχές Ιουλίου (Δευτέρα 4 του μηνός).
Ενώ δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έχουν περάσει 6 μήνες, οι συνταξιούχοι έχουν πάρει συνολικά 5 επικουρικές.
Ενας δικαιούχος επικουρικής 200 ευρώ θα φτάσει στο τέλος Δεκεμβρίου να έχει 11 πληρωμές, ήτοι να έχει πάρει 2.200 ευρώ, ενώ αν δεν άλλαζε η ημερομηνία θα είχε 12 πληρωμές, ήτοι 2.400 ευρώ.
Η απόφαση
Η αλλαγή της ημερομηνίας προβλέπεται σε ειδικό άρθρο στο νόμο 4387/16 για το ασφαλιστικό, με απόφαση υπουργού Εργασίας. Το άρθρο αυτό αξιοποίησε η διοίκηση του ΕΤΕΑ που εισηγήθηκε στον κ. Κατρούγκαλο να υπογράψει τη σχετική απόφαση, ώστε από τον Ιούνιο να σταματήσει η προκαταβολή και η πληρωμή των επικουρικών να γίνεται εντός του τρέχοντος μήνα στον οποίο και αντιστοιχούν.
Ετσι, αντί οι συνταξιούχοι να πάρουν την επικουρική του Ιουλίου στις 28-30 Ιουνίου, με τη νέα απόφαση θα λαμβάνουν πλέον τη σύνταξή τους τη δεύτερη εργάσιμη μέρα του μήνα. Η σύνταξη Ιουλίου λοιπόν θα πληρωθεί τη δεύτερη εργάσιμη μέρα του μήνα, που είναι η Δευτέρα 4 Ιουλίου. Σε σχέση με τις παλιές ημερομηνίες, οι πληρωμές των επικουρικών πάνε από 3 ως και 6 μέρες πίσω αν υπολογίσει κανείς ότι αν η 29η έπεφτε Δευτέρα, τα λεφτά πιστώνονταν από την Παρασκευή. Με το νέο σύστημα, οι συντάξεις δεν θα πιστώνονται από την Παρασκευή, αν η δεύτερη εργάσιμη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα πέφτει τη Δευτέρα.
Η απόφαση να πάνε πίσω οι πληρωμές των επικουρικών και να καταβάλλονται όλες την ίδια ημέρα (ενώ τώρα η πληρωμή γινόταν σε 3 διαφορετικές ημερομηνίες, αλλά πάντα προκαταβολικά) έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ΕΤΕΑ αναγκαζόταν να ρευστοποιεί ομόλογα με ζημιά εις βάρος του Ταμείου και των ασφαλισμένων, γιατί δεν έβγαιναν τα λεφτά για να πληρωθούν οι συντάξεις. Η πρακτική αυτή εγείρει και θέμα ποινικών ευθυνών για τα μέλη της διοίκησης του ΕΤΕΑ, γιατί σε κανένα νόμο δεν προβλέπεται ότι επιτρέπεται η εκποίηση περιουσίας σε μικρότερη τιμή από την τιμή κτήσης.





hellasforce

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ, «ΤΙ» ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ «ΜΑΣ»; ΟΡΙΣΤΕ;
4
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ …ΕΥΡΕΩΣ, ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ… ΤΟ ΕΞΟΧΩΣ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ, ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ (ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ) ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ!…
5
[ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ… ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ… ΘΑ ΕΙΧΕ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΗΜΩΝ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΕΝΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ… ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ «ΞΕΡΕΙ» Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΣ «ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ» ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ‘Π Η Δ Α Λ Ι Ο’ … ΣΥΜΦΩΝΟΙ ;;; ]
ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 7 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, Ή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, ΕΙΝΑΙ …ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΙ… Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ, ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ, …»ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ» ΠΕΔΙΩΝ…
ΑΠΟΡΙΑ: ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ «ΚΑΝΕΤΕ» ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ, «ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ»;
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ …’ΜΑΛΑ’!
ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΕ …ΑΓΩΝΙΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ…





hellasforce

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Εν μέσω διαμαρτυριών που σαρώνουν την Γαλλία για την αντεργατική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση συμφώνησε να συναντηθεί με τους ηγέτες των μεγάλων συνδικάτων, έτσι ώστε να αναζητήσουν μια λύση για το πρόβλημα. O Matthieu Bowla-Reba της Ένωσης Εργαζομένων εξηγεί πως μια συγκεκριμένη κουλτούρα απεργίας επιτρέπει στον γαλλικό λαό να αγωνιστεί με επιτυχία για τα πολιτικά του δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι συνεχιζόμενες απεργίες πάνε χέρι-χέρι με τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής για τους απλούς Γάλλους. Οι σιδηρόδρομοι, καθώς και τα περισσότερα βενζινάδικα και τα αεροδρόμια, έχουν παραλύσει από την αρχή της εθνικής απεργίας πριν από έντεκα ημέρες, εμποδίζοντας τους ανθρώπους από το να κινούνται ελεύθερα σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Παρίσι, η συλλογή σκουπιδιών ανεστάλη, και η πόλη άρχισε άρχισε να μοιάζει με μάντρα εν μέσω του φαντασμαγορικού Euro 2016.
Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, οι Γάλλοι εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, έχουν κερδίσει την υποστήριξη από το υπόλοιπο έθνος.
«Οι Γάλλοι είναι έτοιμοι για την ταλαιπωρία, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων. Σχεδόν το 70% των Γάλλων πιέζουν τον Hollande να τραβήξει πίσω τη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά και θεωρούν δίκαιο το φρενάρισμα των πολιτικών του. Περίπου το 55% του πληθυσμού υποστηρίζει τους απεργούς».
Ο Reba εξηγεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των Γάλλων εξαρτάται από την κουλτούρα της απεργίας που σχηματίζεται μέσα από μια σειρά από γενικές απεργίες που έλαβαν χώρα σε όλο τον 20ο αιώνα. Η εθνική απεργία του 1968, που σχεδόν έφερε τα κάτω την κυβέρνηση, για παράδειγμα, βοήθησε να διαμορφωθούν η «συλλογική νομοθεσία» και η «συλλογική συνείδηση».
Ως αποτέλεσμα αυτών των διαμαρτυριών, οι πολίτες κέρδισαν το δικαίωμα να εκφράσουν την αλληλεγγύη για την υποστήριξη εκείνων που απεργούν, κάτι που είναι εκτός νόμου σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να διώκονται για την υποστήριξη των κινημάτων διαμαρτυρίας.
«Στη Γαλλία, είναι ένα μέρος του πολιτισμού μας βρισκόμαστε μαζί άνθρωποι από όλους τους τομείς, όλα τα μέρη της χώρας μας, τον ίδιο χρόνο, στην ίδια θέση [να κατέβουν σε απεργία], τόνισε χαρακτηριστικά.





hellasforce

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ…ΜΗ ΞΕΓΙΕΛΙΕΣΤΕ
«Ένας αγιορείτης μοναχός μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου :
«Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994″,τόμος 1, Σελ 66
Σοφά τα λόγια του γέροντα Παΐσιου πολλά χρόνια πριν…
Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ε.Ε., το Ισραήλ, το Ιράν, την Συρία, την Ρωσία και υπερτιμώντας τις δυνάμεις της η Τουρκία είναι αδύνατο να τα καταφέρει.
Γι αυτό λοιπόν μην ξεγιελιέστε…Η Τουρκία έχει ήδη πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή και μάλιστα θα προκαλέσει , αρκετά σύντομα, την επόμενη αφορμή…
Κυκλωμένη από παντού πλέον από καχύποπτους και επιφυλακτικούς έως και εχθρικούς ουσιαστικά γείτονες αλλά και τις μεγάλες δυνάμεις στο ίδιο μήκος κύματος μόνη της θα ξανακάνει το οριστικό λάθος.
Και τότε…
stavrodromi





hellasforce

ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ»!


Ιδιαίτερα αιχμηρά κατά του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, είναι τα σχόλια των Αμερικανών για την νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Ο επί χρόνια σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Μπιλ Κλίντον, Τζωρτζ Μπους και Μπάρακ Ομπάμα, καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia, o David Fhillips, μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής για το ολοκαύτωμα του αεροδρομίου κατηγόρησε την Τουρκιά και τον ίδιο τον Ερντογάν ότι επί χρόνια στήριξε τους Τζιχαντιστές με όλα τα μέσα που διέθετε και ότι οι Τζιχαντιστές με την βοήθεια του Ερντογάν έχουν οργανώσει πολλά κέντρα μέσα στην Τουρκία.
ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ2
Ο David Fhillips υποστήριξε ότι οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που τις πληρώνει με αίμα ο τουρκικός λαός, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Τούρκου προέδρου που όχι μόνο αρνήθηκε επανειλημμένα στις αμερικανικές προτάσεις για κοινή επιχείρηση κατά του ISIS, αλλά αντιθέτως ενίσχυε τους Τζιχαντιστές στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
Το μεγάλο αυτό λάθος του Ερντογάν δεν θα περάσει εύκολα και οι επιθέσεις των Τζιχαντιστών θα συνεχιστούν. Ο David Fhillips πρόβλεψε ότι η Τουρκία θα ζήσει τρομοκρατικές στιγμές καθώς οι αποφασισμένοι για τον θάνατο ισλαμιστές του ISIS, έχουν σκοπό τώρα που χάνουν έδαφος στην Μέση Ανατολή να βγάλουν τα «σπασμένα» στην Τουρκία με συνεχείς επιθέσεις αυτοκτονίας
Έτσι είναι, τα λάθη πληρώνονται ακριβά!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος





hellasforce

ΣΟΚ! Το Επόμενο «ΟΠΛΟ» εναντίον του Ανθρώπου


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Η ΕΛΙΤ της Παγκοσμιοποίησης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το φαγητό ως βασικό όπλο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας…
Ο Alex Jones καλύπτει τις πρόσφατες εξελίξεις και δείχνει πώς οι παγκοσμιοποιητές κατευθύνουν τις κοινωνίες με τη διαχείριση των πόρων, όχι για την ευημερία, αλλά για τον έλεγχο του πληθυσμού και για να καταστρέψουν τη μεσαία τάξη.
1

ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!SOS!!!ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!





  ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;

ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟ;

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΜΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΕΔΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΤΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ, ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.

ΑΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ, ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΥΡΩ Η ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΥΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟY ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ!!!!!!!!!!

ΓΙΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΙΟΤΙ ΟΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS.

ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ. 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟYΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.!!!

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. SOS

ΣΧΟΛΙΟ:KAI TΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ...!!!










volcano times

Citigroup για Ελλάδα μετά το Brexit: Ούτε το '18 έξοδος στις αγορές...


Citigroup για Ελλάδα μετά το Brexit: Ούτε το '18 έξοδος στις αγορές
Το Brexit θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και δη την ελληνική, εκτιμά η Citigroup σε έκτακτη έκθεσή της υπό τον τίτλο Global Economic Outlook and Strategy, που συνέταξε ακριβώς με...
αφορμή τις δραματικές εξελίξεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, για τη χώρα μας προβλέπει βαθύτερη ύφεση, μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και επανεμφάνιση του κινδύνου του Grexit, ενώ προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια οικονομία

Όπως τονίζεται στην έκθεση, η αβεβαιότητα που γέννησε το Brexit, αναμένεται να έχει ορατές επιπτώσεις στην επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης που ανέμενε η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης.

Τώρα ωστόσο, η Citi προχωρά σε υποβάθμιση των αρχικών προβλέψεών της για το ελληνικό ΑΕΠ το 2016 σε -1,2% (από -0,7% νωρίτερα), μετά και τα σημάδια αποδυνάμωσης των τουριστικών ροών, εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα εισέλθει σε βαθύτερη ύφεση, τόσο σε σχέση με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και του ΔΝΤ και της Κομισιόν, γεγονός που θα καθιστά ακόμα πιο επίφοβη την ενεργοποίηση του περίφημου «κόφτη» δαπανών εκ μέρους των δανειστών.

Η Citi ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν "βλέπει" επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το ελληνικό ΑΕΠ στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κόντρα στις δηλώσεις/προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης που μιλά για επιστροφή στην ανάπτυξη, καθώς όπως τονίζει, τα νέα μέτρα λιτότητας θα εξαλείψουν κατά πάσα πιθανότητα τα οφέλη της βελτιωμένης ρευστότητας που θα δημιουργηθούν από τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης.

Σε πολιτικό επίπεδο η αμερικανική τράπεζα «βλέπει» εμπλοκή και καθυστερήσεις και στην δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις, αλλά και η συζήτηση για το χρέος που αναμενόταν να ξεκινήσουν το φθινόπωρο θα μετατεθούν χρονικά και θα ολοκληρωθούν εντός του 2017. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη Citi, ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, καθώς η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους παραμένει αμφίβολη και επηρεάζει πολύ τις προοπτικές της Ελλάδας.

Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους παραμένει αμφίβολη επίσης, κατά την Citi, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο του Grexit στα επόμενα 1-3 χρόνια.

Πιο αναλυτικά και σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας, σύμφωνα με τους πίνακες που παραθέτει, η Citi "βλέπει" την ύφεση φέτος στο -1,2%, το 2017 τοποθετεί την ύφεση στο -3,1% (από -2,7% πριν) ενώ για το 2018 (την χρονιά όπου τελειώνει το τρίτο μνημόνιο) εκτιμά ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 7%, με την ανάπτυξη να επιστρέφει το 2019 με εντυπωσιακούς ρυθμούς της τάξης του 5,5% ( από 5,9% πριν).





nonews news

Κατά του ΝΑΤΟ στη Βαλτική οι Γερμανοί...




H κριτική του σοσιαλδημοκράτη γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κατά της άσκησης «Ανακόντα» στα σύνορα της Ρωσίας είχε...ξεσηκώσει προ ημερών θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αλλά και στις ανατολικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Στάινμαϊερ είχε δηλώσει ότι «αυτό που πάμε να κάνουμε είναι είναι να υποδαυλίσουμε περαιτέρω την ένταση μέσω της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικών κραυγών. Όποιος νομίζει ότι με συμβολικές παρελάσεις τανκς στα ανατολικά σύνορα της συμμαχίας δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια, απατάται».

Τo 64% των γερμανών πολιτών όμως την συμμερίζεται, ενώ μόνο το το 16% την επικρίνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov η οποία έγινε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων και αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εν τούτοις, το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά των Βαλτικών χωρών, όπως πριν από δύο χρόνια στην Κριμαία, είναι πιθανή. Απίθανο θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο το 30%. Υπέρ της αποστολής στρατιωτών στη Βαλτική τάσσεται μόνο το 9% των ερωτηθέντων.

Μόνο ο εντεταλμένος για θέματα Ρωσίας της γερμανικής κυβέρνησης, ο επίσης σοσιαλδημοκράτης Γκέρνοτ Έρλερ είχε υποστηρίξει τον Στάινμαιερ εφιστώντας την προσοχή στον κίνδυνο κλιμάκωσης του σπιράλ της έντασης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Η απόφαση για την αποστολή τεσσάρων ταγμάτων του ΝΑΤΟ στη Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα 8 και 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία. Η Γερμανία θα αναλάβει μάλλον την ηγεσία του τάγματος στη Λιθουανία.





nonews news

Σόιμπλε κατά Κομισιόν: Επιτέλους διάολε εφαρμόστε τις συνθήκες...


Υπεράνω όλων για ακόμη μια φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή δεν επιβάλλει κυρώσεις σε χώρες που έχουν ελλείμματα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ...
«αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες».

«Υπεύθυνη είναι η Κομισιόν και πρέπει, διάβολε, επιτέλους να εφαρμόσει τις συνθήκες», δήλωσε χθες βράδυ στο Βερολίνο σε συζήτηση στρoγγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν. 

Αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει μόνον όταν όλοι τηρούν τους κανόνες. Εάν ξανά και ξανά δεν τηρείται ό,τι έχει συμφωνηθεί, «δεν δημιουργείται η βάση για εμπιστοσύνη, αλλά καλλιεργείται ο ευρωσκεπτικισμός». Και οι κανόνες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι δεν επιτρέπεται μια χώρα να έχει έλλειμμα πάνω από το 60% του ΑΕΠ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Σόιμπλε σημείωσε ότι είναι θέμα της Μ. Βρετανίας πως θα το διαχειριστεί συμπληρώνοντας ότι θα ήταν έντιμο να αποφασίσει σε εύλογο χρόνο» .

Απέκλεισε δε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση πριν κατατεθεί επισήμως το σχετικό αίτημα. «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά. Φυσικά και θα κάνουμε τα πάντα ώστε η πολιτική και οικονομική ζημιά από αυτήν την απόφαση να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερη». Από την βρετανική απόφαση δεν πρέπει να να προκύψει ντόμινο.

Ο Ζαν Ασελμπορν είπε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος . Οι Βρετανοί ήταν την Παρασκευή διστακτικοί, αλλά εν τω μεταξύ διαπίστωσαν ότι δεν είναι προ το συμφέρον τους να χάσουν χρόνο.

Ο Σόιμπλε εξήγησε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ως αντίδραση στη διαδικασία αλλαγών στη ζωή των ανθρώπων. Όταν αλλάζουν όλα γρήγορα, τότε αναζητούμε ενστικτωδώς στήριγμα και ασφάλεια σε αυτό με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι, στη χώρα και την περιοχή στην οποία ζούμε. Πρέπει τώρα να «συνδέσουμε σωστά » τον εθνικό δεσμό με την ευρωπαϊκή συμμετοχή, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση.





nonews news

Ναρκοπέδιο Cosco στο λιμάνι και την κυβέρνηση...



Το παρασκήνιο της εμπλοκής 
 Οι αλλαγές Δρίτσα
 Το ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα...
Αιφνίδιο… σινικό ζήτημα προκαλεί εντάσεις στην κυβέρνηση δύο 24ωρα πριν από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα – ένα ζήτημα, που έχει την υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και...
επέφερε απειλή εμπλοκής στη συμφωνία πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco.


Η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή αποτελούσε, κατά τις πληροφορίες, άτυπο «προαπαιτούμενο» για την ομαλή έκβαση της επίσκεψης Τσίπρα στην Κίνα, οι αλλαγές όμως της τελευταίας στιγμής στα συμφωνηθέντα έφεραν την κυβέρνηση προ θερμού επενδυτικού επεισοδίου.

Η απειλή της εμπλοκής αναμένεται να αρθεί σήμερα με τουλάχιστον δύο, κατά τις πληροφορίες, τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής. Το παρασκήνιο των αλλαγών όμως στο κείμενο της σύμβασης που έχει κατατεθεί στη Βουλή σε σχέση με την συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή αφήνει ανοιχτά ερωτήματα και εγείρει πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση.

Δεν γνώριζε το Μαξίμου

Το Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είχε γνώση των αλλαγών αυτών, εξ ου και η δημοσιοποίηση της επιστολής των επτά σημείων της Cosco προς το ΤΑΙΠΕΔ πυροδότησε εκνευρισμό στην ηγεσία της κυβέρνησης. Οι αλλαγές δεν ήταν εν γνώσει ούτε του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής της Cosco πήγε στη Βουλή, όπου συζητείτο η σύμβαση στην αρμόδια επιτροπή, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ζήτησε ενημέρωση.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις στην Επιτροπή, αναγνώρισε μεν ότι υπήρξαν αλλαγές, κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας ωστόσο τις χαρακτήριζαν επουσιώδεις και αναγκαίες προκειμένου να υπάρξουν «προσαρμογές στην ελληνική νομοθεσία». Κατά τις ίδιες πηγές, τα ζητήματα για τα οποία προβάλει ενστάσεις η Cosco δεν αφορούν θερμά θέματα, όπως τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΠ, αλλά κυρίως «ζητήματα τιμολογιακής πολιτικής» τα οποία αναμένεται να αντιμετωπιστούν σήμερα.

Δρίτσας: Δεν είμαι δράκος

Ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι οι ενστάσεις της Cosco θα ληφθούν υπ’ όψιν από την κυβέρνηση και θα υπάρξουν βελτιώσεις, ήταν ωστόσο αιχμηρός για την κριτική που ασκεί με την επιστολή της η εταιρία στο πρόσωπό του λέγοντας ότι «δεν δείχνει σεβασμό». «Δεν είναι δράκος ο υπουργός Ναυτιλίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορεί μια επιστολή να επηρεάζει μα νομοθετική λειτουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη και να αναστατώνεται το σύμπαν».

Σε γραμμή κατευνασμού κινήθηκε και το ΤΑΙΠΕΔ, πηγές του οποίου έκαναν επίσης λόγο χθες το βράδυ για αλλαγές που αφορούν προσαρμογές στην ελληνική νομοθεσία και επιβεβαίωναν ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις.

Cosco: Παραβίαση βασικών όρων

Κατά την πλευρά της Cosco πάντως, και όπως προκύπτει από την επιστολή, οι αλλαγές συνιστούν παραβίαση «βασικών όρων της συμφωνίας». Σ’ αυτούς τους «βασικούς όρους» που αφαιρέθηκαν μονομερώς από τη σύμβαση, η κινεζική πλευρά φέρεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στη πρόβλεψη που έδινε στη νέα διόίκηση του ΟΛΠ τη δυνατότητα να ρυθμίζει με νέους κανονισμούς τις εργασιακές σχέσεις. Αφαιρέθηκαν επίσης η διάταξη που προέβλεπε ότι η δημόσια διοίκηση θα υποχρεούται να χορηγεί την έγκριση και τις άδειες για έργα στο λιμάνι σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και  ρυθμίσεις που προέβλεπαν ότι οι τιμολογιακές πολιτικές που θα εφαρμόζει ο ΟΛΠ θα καθορίζονται με βάση την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού του Πειραιά.





nonews news

«Δεν υφίσταται πλέον λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ»...


Πετρόπουλος: «Δεν υφίσταται πλέον λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ» - Τι είπε για τις επικουρικές - Media
...λέει ο Πετρόπουλος...
Την άποψη ότι «σήμερα, ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια», εξέφρασε από το βήμα της Βουλής  ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, επιχειρηματολογώντας πως το...
ΕΚΑΣ θεσπίστηκε το 1996 για να καλύψει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μέσο εισόδημα, που ήταν 5.208 ευρώ, και τη μέση σύνταξη, που ήταν 3.900 ευρώ. Έτσι, όπως είπε, σήμερα το μέσο κατώτατο εισόδημα είναι 7.680 και η μέση κατώτατη σύνταξη 7.667 ευρώ.

«Με το νέο σύστημα θέτουμε τους κανόνες και τα κίνητρα ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων», ισχυρίστηκε και είπε, ως παράδειγμα, ότι κάποιος με 4.500 ένσημα και 700 ευρώ μέσες αποδοχές, έπαιρνε 717 ευρώ σύνταξη (230 ευρώ ΕΚΑΣ και 487 βασική σύνταξη), τη στιγμή που σύνταξη 717 ευρώ, χωρίς ΕΚΑΣ, παίρνει κάποιος με 8.700 ένσημα και μέσες αποδοχές 1.400 ευρώ.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απέδωσε σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, καθώς θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για «αυταπόδεικτες αναλήθειες», ψεύδη και «αντιπολιτευτικό πάθος και μίσος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο με την αλλαγή της ημερομηνίας το 2016, οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν συνολικά τον χρόνο 11 και όχι 12 επικουρικές συντάξεις, επειδή το ΕΤΕΑ σταματά, πλέον, να πληρώνει τη σύνταξη του επόμενου μήνα στο τέλος του προηγούμενου και θα την καταβάλλει στις αρχές του επόμενου. Έτσι, η σύνταξη που θα έπαιρναν προκαταβολικά τον Ιούνιο θα καταβληθεί σε «δεδουλευμένη» βάση, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

«Οι συνταξιούχοι έπαθαν μεγάλο σοκ. Ποια είναι η σκοπιμότητα ότι οι επικουρικές δεν αποτελούν ενιαίο μέρος της σύνταξής τους; Γιατί αλλάζετε την ημερομηνία καταβολής της; Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουν για το 2016, 11 και όχι 12 επικουρικές συντάξεις. Μήπως, τελικά, σκοπός σας είναι να συνηθίσουν οι συνταξιούχοι ότι οι επικουρικές δεν αποτελούν ενιαίο μέρος της σύνταξης τους;» ρώτησε ο κ. βουλευτής του ΚΚΕ.

«Είναι παράδοξο να ακολουθείτε τη συνταγή του "Ελεύθερου", που ισχυρίζεται με πρωτοσέλιδό του ότι η μεταφορά κατά δύο μέρες της πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, λόγω τεχνικής αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος, σημαίνει ότι θα χαθεί μια επικουρική σύνταξη τον χρόνο. Κοινή λογική χρειάζεται. Δεν περίμενα από εκπρόσωπο του ΚΚΕ να υιοθετήσει αυτούς τους παραλογισμούς. Εμείς με τις νέες δομές στις οποίες προχωρούμε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες στήριξης των μικροσυνταξιούχων», απάντησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Ρίχνετε τις ευθύνες στο τραπεζικό σύστημα, ενώ δική σας απόφαση ήταν να αλλάξετε την ημερομηνία πληρωμών των επικουρικών συντάξεων. Δεν μπορεί να λέτε ψέματα. Έτσι λέγατε και ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, και σήμερα οι συνταξιούχοι βλέπουν ότι λείπουν χρήματα. Και τώρα λέτε ψέματα ότι θα αναπληρωθούν οι συντάξεις», σχολίασε ο κ. Κατσώτης.

Ακόμη, ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι εάν ένα ζευγάρι έχει εισόδημα 5.508 έκαστος, χάνει το ΕΚΑΣ, αφού υπερβαίνει το όριο των 11.000 ευρώ ετησίως.

«Αν πρόκειται να υιοθετείτε όλη τη συνθηματολογία της Δεξιάς, με την οποία κατά τα άλλα είστε αντίπαλοι, θα δούμε πού θα καταλήξει. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε. Το αποδεικνύουν οι ρυθμίσεις που προωθούμε… », ανταπάντησε ο κ. Πετρόπουλος.

«Σήμερα, ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια», επεσήμανε ο υφυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το ΕΚΑΣ θεσπίστηκε το 1996 για να καλύψει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μέσο εισόδημα, που ήταν 5.208 ευρώ, και τη μέση σύνταξη, που ήταν 3.900 ευρώ. Έτσι, όπως είπε, σήμερα το μέσο κατώτατο εισόδημα είναι 7.680 και η μέση κατώτατη σύνταξη 7.667 ευρώ.

«Με το νέο σύστημα θέτουμε τους κανόνες και τα κίνητρα ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και είπε, ως παράδειγμα, ότι κάποιος με 4.500 ένσημα και 700 ευρώ μέσες αποδοχές, έπαιρνε 717 ευρώ σύνταξη (230 ευρώ ΕΚΑΣ και 487 βασική σύνταξη), τη στιγμή που σύνταξη 717 ευρώ, χωρίς ΕΚΑΣ, παίρνει κάποιος με 8.700 ένσημα και μέσες αποδοχές 1.400 ευρώ.






nonews news

ΣΕΒ: Αναγκαία η προσήλωση στον στόχο του μνημονίου...


Την ανάγκη προσήλωσης στον στόχο εφαρμογής του μνημονίου υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τονίζοντας ότι οι ανοχές της Ευρωζώνης στην οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, είναι...
ολοένα και μικρότερες.
Στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο, ο ΣΕΒ καθιστά σαφές ότι «θα είναι ανεπίτρεπτη και αλόγιστη συμπεριφορά να χαλαρώσουμε την εφαρμογή του προγράμματος και να τρενάρουμε τις διαπραγματεύσεις για τις επόμενες αξιολογήσεις όπως στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο άλλωστε, «δεν υπάρχει πλέον ούτε η διάθεση ούτε τα περιθώρια επιεικούς διαχείρισης της ελληνικής ιδιαιτερότητας διότι κάτι τέτοιο τροφοδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό και φέρνει την Ευρώπη πιο κοντά στην διάσπαση».

Για τις επιπτώσεις του Brexit

Σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit, παραδέχεται ότι η αντίδραση των ελληνικών αγορών, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ήταν εντονότατη, παρότι η χώρα εφαρμόζει πρόγραμμα προσαρμογής σε καθεστώς περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και με τις τράπεζες να διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σχετικά αλώβητη σε οικονομικό επίπεδο, πέραν της επιπρόσθετης υφεσιακής επίπτωσης από την τυχόν επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Είναι τόσες πολλές και μεγάλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στην χώρα, που η ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας και η αβεβαιότητα στην ανάληψη επενδυτικού κινδύνου που προκαλεί, να θεωρείται παρωνυχίδα στην επενδυτική προσπάθεια της χώρας» καταλήγει, σχετικά.





nonews news