Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕ ΛΑΕ…


stavros_sholeio
Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του συμβούλου του, Στ. Γιαγκάζογλου, αναμένει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), ζητώντας την άμεση απόσυρση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.
«Οι Θεολόγοι καθηγητές έχουν νόμιμο δικαίωμα και συνειδησιακή υποχρέωση να μην εφαρμόσουν τα νέα αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντορθόδοξα Προγράμματα Σπουδών» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), όπως τονίζει, «συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις (20/9/2016) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, που βεβιασμένα επιβάλλει στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία, γενικότερα στην κοινωνία μας, και ρήξη μέσα στην Εκκλησία στις σχέσεις με την πολιτεία».
Η ΠΕΘ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην εφαρμογή «αυτών των πνευματοκτόνων Προγραμμάτων για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους». Και εξηγεί:
1) Είναι αντισυνταγματικά, διότι, έτσι όπως τα κατάντησαν ο κ. Φίλης και οι περί αυτόν υπεύθυνοι Θεολόγοι του ΙΕΠ και του Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός», δεν αναπτύσσουν την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση των μαθητών, με αποτέλεσμα να διαπράττονται από όλους αυτούς τους εμπνευστές και εφαρμοστές, σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών, δύο αδικήματα:
α) Το αδίκημα της συνταγματικής ανισονομίας, αφού το νέο πολυθρησκειακό ή, όπως το ονομάζει ο κ. Φίλης, Θρησκειολογικό Πρόγραμμα των Θρησκευτικών επιβάλλεται, ρατσιστικά, μόνον στους Ορθόδοξους μαθητές. Έτσι, οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί Έλληνες μαθητές απολαμβάνουν -και πολύ σωστά- από το Υπουργείο Παιδείας το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τη δική τους πίστη, από διδάσκοντες και ύλη, που οι θρησκευτικές τους κοινότητες επιλέγουν και εγκρίνουν. Αντίθετα, με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, που αυταρχικά επιβάλλει ο κ. Φίλης, οι Ορθόδοξοι μαθητές δεν διδάσκονται πλέον τη δική τους πίστη, αλλά ένα πολτοποιημένο μείγμα Χριστιανισμού-θρησκειών, κάτι που ολοφάνερα αντίκειται στο Σύνταγμα, στον εκπαιδευτικό Νόμο και στην ισχύουσα νομολογία.
β) Το αδίκημα του Προσηλυτισμού, όπως εγκύρως έχει αποδειχθεί, καθώς οδηγούν με μαεστρία, σε άλλους πνευματικούς δρόμους, ανήλικα ορθόδοξα παιδιά που δεν είναι σε θέση να αμυνθούν πνευματικά.
2) Είναι αντιπαιδαγωγικά, διότι:
α) Η διδακτέα ύλη που προσφέρουν, δεν ανταποκρίνεται στο πνευματικό επίπεδο των μαθητών.
β) Με το πολυθρησκειακό τους περιεχόμενο προξενούν θρησκευτική σύγχυση στους μαθητές.
3) Είναι αντορθόδοξα, διότι:
α) Έχουν αφαιρεθεί, εσκεμμένα, από τη διδακτέα ύλη αυτών των Προγραμμάτων, τα βασικότερα θέματα διδασκαλίας της ορθόδοξης πίστης (από την Αγία Γραφή, την πατερική και αγιολογική παράδοση, το δόγμα, τη λατρεία, τη θεολογία, την ιστορία της Εκκλησίας κ.ά.).
β) Σε όλες σχεδόν τις διδακτικές ενότητες των Προγραμμάτων υπάρχει παράλληλη απλή παράθεση σε βάρος πάντα, της ορθόδοξης πίστης, θεμάτων και στοιχείων, που αφορούν στην Ορθοδοξία, στις χριστιανικές ομολογίες και στις θρησκείες.
Ως εκ τούτου, η ΠΕΘ δηλώνει ότι:
α) Οι Θεολόγοι καθηγητές, ως υπάλληλοι του κράτους, σύμφωνα με έγκυρες γνωμοδοτήσεις, έγκριτων νομικών, έχουν καθήκον άμα δε και δικαίωμα να τηρούν το Σύνταγμα και να μην εφαρμόζουν προδήλως (ολοφάνερα) αντισυνταγματικές και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης (ν. 3528/2007, αρθρ. 24 και 25 παρ. 3 εδάφιο 1ον και Ποινικός Κώδικας, άρθρ. 21).
β) Ζητάει από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα, την άμεση απόσυρση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αναμένει επίσης, την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διότι πιστεύει ότι ο κ. Νίκος Φίλης θα κατανοήσει ότι δεν μπορεί πλέον, να υπηρετήσει προς όφελος κανενός, το «θεσμικό του ρόλο», καθώς λειτουργεί αποδιοργανωτικά στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και διχάζει με τον λόγο και τις αποφάσεις του, την ελληνική κοινωνία.
γ) Καταγγέλλει τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Σύμβουλο του κ. Φίλη, που ήταν ο εμπνευστής και συντονιστής των νέων αυτών Προγραμμάτων, ως υπεύθυνο ηθικό αυτουργό για όλες αυτές τις εξελίξεις και την αναστάτωση που έχει δημιουργήθει, στο χώρο της Παιδείας και της Εκκλησίας, δεν τον αναγνωρίζει πλέον ως Σύμβουλο, με θετικές προθέσεις και ενέργειες για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά ως αποδομητή των Θρησκευτικών και αναμένει την υποβολή της παραίτησης του, λόγω ευθιξίας, από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης για το μάθημα των Θρησκευτικών.
δ) Είναι έτοιμη να συντονιστεί με τις αποφάσεις της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος του Οκτωβρίου 2016, για έναν από κοινού αγώνα υπερασπίσεως των αληθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις παράνομες αντιστυνταγματικές, αντορθόδοξες, αντιπαιδαγωγικές και καταχρηστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
ε) Καλεί τον Ορθόδοξο Χριστιανικό λαό να αφυπνιστεί και να αντιδράσει δυναμικά έναντι όλων αυτών που επιβουλεύονται την ορθόδοξη πνευματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των βαπτισμένων παιδιών του, αντιστεκόμενος έτσι, στο σχέδιο της πνευματικής τους γενοκτονίας και της ένταξή τους, σε μια μελλοντική εκκοσμικευμένη και ομογενοποιημένη πανθρησκεία.



hellasforce

Αντικαθιστούν το τσιπάκι με κάτι …άλλο;;Ποίος είναι ο Μετρέγια;


%ce%ba%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%cf%89%ce%bdΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ….
Σε αυτή την εκπομπή δόθηκαν νέα στοιχεία για το σύστημα παγκόσμιου ελέγχου που απλώνεται πλέον και πάνω από την Ελλάδα με προμετωπίδα το τσιπάρισμα όχι μόνο σε προιόντα αλλά και στους ανθρώπους!Επίσης τα όσα ακούγονται για προώθηση νέων δεδομένων σχετικά με τα μικροτσίπ σε κάτι άλλο …»ανώτερο» τεχνολογικά!Ακόμη απαντήσεις για το ποιός είναι ο μυστηριώδης τύπος με το όνομα Μετρέγια ή Μαιτρέγια!Τελικά ζούμε στην εποχή του Αντιχρίστου ή είναι παραμύθια για αφελείς όλα αυτά;

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΖΗΤΟΥΝ ΟΠΛΑ…


%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf
ΟΠΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!
Το αίτημα της αποστολής μεγάλων ποσοτήτων όπλων προς τους τουρκόφωνους των Βαλκανίων, πρόβαλλαν σε Τούρκους επιχειρηματίες και όχι μόνο εκπρόσωποι τουρκόφωνων μειονοτήτων των Βαλκανίων στο μεγάλο Bussinnes Forum που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη Prizren του Κοσσυφοπέδιου, όπου υπάρχει και αξιοσημείωτη τουρκόφωνη μειονότητα.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Hürriyet, (Balkanalar silah istiyor), στην εμπορική έκθεση που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη Prizren του Κοσσυφοπεδίου πήραν μέρος σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες από την Τουρκία, όπως ο υπουργός υπεύθυνος για τις ιδιωτικοποιήσεις της τουρκικής κυβέρνηση, Abdullah Erkan, ο πρόεδρος των επιχειρηματιών του Μπόντρουμ, Sevinç Göksel, ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων επιχειρηματιών της περιοχής του Αιγαίου της Τουρκίας, Derya Kürkçüoğlu, ο οποίος διευθύνει και βιομηχανία παραγωγής ελαφρών όπλων και πολλοί άλλοι.
%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf
Μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Derya Kürkçüoğlu αποκάλυψε ότι σε επαφές που είχε με εκπροσώπους των τουρκόφωνων μουσουλμανικών μειονοτήτων των Βαλκανίων, του τέθηκε έντονο το αίτημα να τους προμηθεύσει η Τουρκία με μεγάλες ποσότητες όπλων εν όψει σημαντικών μελλοντικών εξελίξεων!!! Μάλιστα αποκάλυψε ότι τα αιτήματα φτάνουν σε πρώτη φάση συνολικά τις 48 χιλιάδες όπλα. Ο Derya Kürkçüoğlu ανέφερε ότι θα μεταβιβάσει το αίτημα αυτό στην τουρκική κυβέρνηση.
Το αίτημα αυτό σίγουρα δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι τουρκόφωνοι των Βαλκανίων οργανώνονται συνεχώς υπό την άμεση καθοδήγηση της Άγκυρας, η οποία επεκτείνει όλο και πιο πολύ το δίχτυο επιρροής της στην άκρως ευαίσθητη αυτή περιοχή που μας αφορά άμεσα.
Τι παιχνίδια παίζονται στα βόρεια σύνορα μας ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



hellasforce

Ξαφνικά και οι ΑΡΜΕΝΙΟΙ πλην Κούρδων στο προσκήνιο επιβεβαιώνοντας τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ


Το θέμα της διεκδίκησης των Αρμενικών εδαφών για πρώτη φορά το έθεσε επί τάπητος ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Όταν τα έλεγε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ μας , ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την δεκαετία του 80, αναρωτιόμασταν, καλά με τους Κούρδους , αλλά και οι Αρμένιοι πως θα απαιτήσουν τα δικά τους εδάφη;
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους.»ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Και όμως πλην των Κούρδων θα απαιτήσουν και οι Αρμένιοι τα δικά τους πατρογονικά εδάφη.
Το βλέπουν οι Τούρκοι ήδη και σκιάζονται.
«Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν την εμβέλεια των πυραύλων της Αρμενίας.
Η τουρκική φιλοκυβερνητική πύλη «Dunyabulteni» αναφέρθηκε στην ένταξη στον αρμενικό στρατό του συγκροτήματος των ρωσικών πυραύλων ‘Iskander-M’, που επιδείχθηκαν στη στρατιωτική παρέλαση στο Γερεβάν στην 25η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αρμενίας.
Το τουρκικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η εμβέλεια αυτών των ρωσικών πυραύλων θα μπορούσε να φθάσει μέχρι 500 χιλιόμετρα που αποτελούν απειλή για πολλές χώρες και ιδιαίτερα για τη λεγόμενη Ανατολική Ανατολία.
Η αρμενική πηγή που γράφει αυτά τονίζει ότι στον τουρκικό γεωγραφικό όρο «Ανατολική Ανατολία», περιλαμβάνονται ιστορικά αρμενικά εδάφη της Δυτικής Αρμενίας, που αποτελούν μέρος της σύγχρονης Τουρκίας.
Στο χάρτη που παρουσιάζουν οι Τούρκοι- γράφει το αρμενικό δημοσίευμα – φαίνεται η «ζώνη κινδύνου», όπου ένα δυναμικό χτύπημα από το ‘Ισκαντέρ’ θα μπορούσε να πλήξει.
Ο χάρτης καλύπτει σχεδόν όλο σύνολο του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, καθώς και της νότιας Ρωσίας, την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και ακόμη και τη Συρία.
Αναφορικά με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι με πρωτοβουλία της Ρωσίας, έλαβαν σχετικά όπλα η Αρμενία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και η Συρία. Το άρθρο τονίζει ότι αυτά τα Sam αποτελούν απειλή για την Τουρκία.» The Hellenic Information Team echedoros-a.gr Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016
Το θέμα της διεκδίκησης των αρμενικών εδαφών για πρώτη φορά το έθεσε επί τάπητος ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. Μαζί με αυτό προσμένουμε και την διεκδίκηση την καθορισμένη ώρα και των αλύτρωτων πατρογονικών εστιών μας κατά τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ.
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.» ΠΗΓΗ βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Εκδόσεις ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση




hellasforce

Κατέβασαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και την …ΠΕΤΑΞΑΝ!


ΚΑΘΟΛΟΥ «ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ! ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΠΟ ΗΡΩΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ …ΠΕΤΑΞΑΝ!
1
ΟΧΙ «Άγνωστοι»! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ & ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ «ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ», ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΤΕ!
«ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ» (επιμένουμε εμείς!) που προφανώς θέλουν – ή καλύτερα τους «στήνουν»… – να δημιουργούν εικόνες ταραχών στη Λέσβο, εκμεταλλευόμενοι το ΛΑΘΡΟμεταναστευτικό πρόβλημα, κατέβασαν και πέταξαν στη θάλασσα(!!!) την Ελληνική σημαία, που κυματίζει δίπλα από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα.
Το γεγονός διαπίστωσαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι το κατήγγειλαν, στον τοπικό ιστότοπο ‘LesvosNews’
Όπως οι ίδιοι λένε και στο βίντεο που σας παραθέτουμε, παρατήρησαν ότι, η Ελληνική σημαία που κυματίζει χρόνια τώρα στον ιστό, δίπλα από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, δεν υπήρχε στη θέση της!!!
2
Έψαξαν με ΕΠΙΜΟΝΗ τριγύρω και αντιλήφθηκαν, ότι οι «άγνωστοι» που την κατέβασαν, την είχαν πετάξει στην θάλασσα και το κύμα την έβγαλε στην ακτή!
Κατέβηκαν στην παραλία, την μάζεψαν και στη συνέχεια την τοποθέτησαν ΠΑΛΙ στον ιστό, όπου και πάλι κυματίζει Υ Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Α, όπως πρώτα! [«ΚΟΨΤΕ» ΑΥΤΑ ΤΑ βέβηλα ΧΕΡΙΑ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ! Η ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ τρομοκρατία, ΔΕΝ θα περάσει! «ΙΩ.ΚΑΠ.»]

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…. Έχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙ Πάνω από Δέκα Χρόνια


%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%bc%ce%bf%cf%83ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ FEMA….

SPY-GRID….


Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί από τη NSA για την περαιτέρω υποδούλωση της ανθρωπότητας…
Ο William Binney αποκαλύπτει και προειδοποιεί…
2
3
4
5






hellasforce

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ… «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ»Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος Ποτέ Δεν Ήταν Τόσο Κοντά


%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83Οι ΗΠΑ Ετοιμάζουν πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Η Ρωσία Πως θα Ανταποκριθεί;
Αλεξάνδρου Ντούγκιν, «Κατέχων» 22-9-16
To κατωτέρω άρθρο του Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ρώσου φιλοσόφου, μελετητή της γεωπολιτικής, επικεφαλής ισχυρού στη Ρωσία κινήματος θωράκισης και ανάπτυξης των παραδοσιακών πολιτισμικών αξιών και συμβούλου του προέδρου Πούτιν, είναι απείρως σημαντικότερο από την προσφερόμενη ακατάσχετη και συσκοτιστική ασημαντολογία, για να περάσει απαρατήρητο από πολίτες ανθιστάμενους στην επιχείρηση εξηλιθίωσης και εθισμού στην υποτέλεια. Επειδή διασπά το τοξικό νέφος της προπαγάνδας περί την παγκόσμια πραγματικότητα, συμβάλει στην ρεαλιστική αξιολόγηση γεγονότων, προσώπων και καταστάσεων και βοηθά στην διαμόρφωση κρίσης και στάσης ζωής. Γι’ αυτό αξίζει να διαβαστεί. Ιδού τι γράφει:
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
Όπως έχουμε πει ήδη πολλές φορές, το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής περιόδου, δεν είναι οι εκλογές αλλά ο πόλεμος. Αλλά εάν οι εκλογές είναι σημαντικές κάπου, αυτό είναι στις ΗΠΑ, όπου και πάλι είναι στενά συνδεδεμένες με τον πόλεμο. Πριν λίγες μέρες, το Σάββατο, στις 17 Σεπτεμβρίου, η πιθανότητα αυτού πολέμου ήταν τρομακτικά υψηλή. Καθώς γνωρίζουμε, αμερικανικά στρατεύματα, που κανείς, ποτέ, δεν προσκάλεσε στη Συρία, βομβάρδισαν τις θέσεις του συριακού στρατού στο Ντέιζ εζ-Ζορ. Συνεπεία του βομβαρδισμού 60 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Αυτό το πλήγμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τους οποίους οι Αμερικανοί ανεπίσημα εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν ενώ υποτίθεται πως τους καταπολεμούν. Αυτό ξεπέρασε τα ανεκτά όρια. Ο βομβαρδισμός Σύρων στρατιωτών είναι ένα πράγμα, αλλά σημαίνει ότι κηρύσσεις τον πόλεμο όχι μόνο εναντίον της Συρίας αλλά επίσης και κατά της Ρωσίας, που μάχεται στη Συρία στο πλευρό του ΄Ασαντ. Και αυτό σημαίνει ότι φθάσαμε στο απώτατο άκρο.
Ασφαλώς η αμερικανική ηγεσία ανέφερε άμεσα ότι ο βομβαρδισμός ήταν λάθος και προειδοποίησε τη ρωσική ηγεσία να μην εκφράσει οποιαδήποτε συναισθήματα. Αλλά οι Αμερικανοί δεν μπορεί παρά να ψεύδονται, αφού η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει αντικείμενα να είναι ορατά, μέσω δορυφόρου, στην οθόνη ενός υπολογιστή. Θεωρητικά, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν ήταν δυνατόν να λαθέψουν στον στόχο αυτού του βομβαρδισμού.
Είναι απολύτως προφανές ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ν’ αρχίσουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Συνοριακά επεισόδια αντιπροσωπεύουν αναγνωριστικές επιχειρήσεις. Αλλά πως η Μόσχα, ο Πούτιν και το Κρεμλίνο αντιδρούν; Το σημείο χωρίς επιστροφή δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, αλλά δεν έδειξε η αντίδραση της Μόσχας ακριβώς πόσοι Ρώσοι είναι έτοιμοι για μια άμεση κατά μέτωπο αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Αυτός ήταν και ο σκοπός για τον οποίο ενεργήθηκε ο βομβαρδισμός εναντίον των θέσεων του στρατού της Συρίας.
Η με φιλοδοξίες παγκοσμιότητας αμερικανική ηγεσία σαφώς αδυνατεί να κυβερνήσει όλον τον κόσμο και –έτι περισσότερο- η απειλή που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ θέτει εν αμφιβόλω και τον έλεγχο επί της ίδιας της Αμερικής. Τώρα, ενώ το ανδρείκελο Μπάρακ Ομπάμα είναι ακόμη στην προεδρία και η υποψήφια της παγκοσμιοποίησης Χίλλαρυ Κλίντον καταρρέει μπροστά στα μάτια των Αμερικανών ψηφοφόρων, είναι η τελευταία ευκαιρία ν’ αρχίσουν έναν πόλεμο. Αυτό θα τους επέτρεπε να αναβάλουν τις εκλογές, ή να αναγκάσουν τον Τραμπ, εάν κερδίσει, ν’ αρχίσει την προεδρία του υπό καταστροφικές συνθήκες. Γι’ αυτό οι νεοσυντηρητικοί και παγκοσμιοποιητές έχουν ανάγκη τον πόλεμο. Και γρήγορα μάλιστα, προτού είναι πολύ αργά. Εάν ο Τραμπ εισέλθει στον Λευκό Οίκο σε συνθήκες ειρήνης, τότε δεν θα υπάρξει τέτοιος πόλεμος, τουλάχιστο για το προβλεπτό μέλλον. Και αυτό θα σημάνει το τέλος της παντοδυναμίας των μανιακών ηγεσιών της παγκοσμιοποίησης.
Έτσι, όλες οι εξελίξεις σ’ αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερης κρισιμότητας. Οι ιδεολόγοι του ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί μανιακοί της παγκοσμιοποίησης, ολισθαίνοντας στην άβυσσο, θέλουν πόλεμο τώρα -πριν τις αμερικανικές εκλογές. Πόλεμο εναντίον μας. Όχι τόσο για τη νίκη, αλλά για την διαδικασία του πολέμου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να παρατείνουν την κυριαρχία τους και να περισπάσουν την προσοχή των Αμερικανών και όλου του κόσμου από την ατέλειωτη σειρά των αποτυχιών και των εγκλημάτων τους. Το παιχνίδι των προπαγανδιστών της παγκοσμιοποίησης έχει αποκαλυφθεί. Σύντομα θα αναγκασθούν να αποχωρισθούν την εξουσία και να εμφανισθούν στη Δικαιοσύνη. Μόνο ο πόλεμος μπορεί να τους σώσει.
Αλλά τι θα γίνει με εμάς; Εμείς δεν έχουμε ανάγκη τον πόλεμο. Ούτε τώρα, ούτε αύριο, ποτέ. Ποτέ στην ιστορία δεν είχαμε ανάγκη για πόλεμο. Αλλά πολεμούσαμε συνεχώς και στην πραγματικότητα σχεδόν ποτέ δεν νικηθήκαμε. Το κόστος περιλάμβανε τρομερές απώλειες και κολοσσιαίες προσπάθειες, αλλά νικούσαμε. Και πάντοτε θα νικούμε. Αν δεν ήταν έτσι, τότε σήμερα δεν θα είχαμε μια τόσο τεράστια χώρα, ελεύθερη από ξένο έλεγχο.
Αλλά στην προκείμενη περίπτωση οφείλουμε ν’ αγοράσουμε όσο δυνατό περισσότερο χρόνο. Οι Αμερικανοί έχουν ουσιαστικά επιτεθεί εναντίον των θέσεών μας, όπως οι Γεωργιανοί στο Τσχιβανλί τον Αύγουστο του 2008. Οι Ρώσοι δέχονται πυρά και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η αντίδρασή μας είναι εξαιρετικά προσεκτική και ζυγισμένη. Εκφράσαμε τι πιστεύουμε για την αμερικανική επιθετική ενέργεια, αλλά σε προσεγμένη διατύπωση.
Η μοιραία αναγκαιότητα των περιστάσεων έγκειται στο ότι εάν η Ουάσιγκτων αποφασίσει να προχωρήσει σε πόλεμο τώρα, τότε δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Εάν επιμείνουν και επαναλάβουν την κατάσταση της 17ης Σεπτεμβρίου ξανά και ξανά, τότε θα αναγκασθούμε είτε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση και να πάμε σε πόλεμο, ή συνειδητά να ομολογήσουμε ήττα.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, η έκβαση του αγώνα για την ειρήνη, που είναι, όπως πάντοτε, προς το συμφέρον μας, δεν εξαρτάται από εμάς. ΄Εχουμε πράγματι ανάγκη ειρήνης, να αγοράσουμε χρόνο έως τις 8 Νοεμβρίου και τότε όλα θα είναι ευκολότερα. Αλλά θα μας αφήσει αυτόν τον χρόνο ο υπό κατάρρευση κολοσσός;
Ο Θεός ας βοηθήσει να μη γίνει το κακό. Αλλά αυτοί που μπορούν να προσεύχονται, προσεύχονταν και τις παραμονές του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος μας είναι πάντα και μόνο η νίκη. Η νίκη μας.
Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τους ανθρώπους μας. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.




Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ….

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στις 30 Σεπτεμβρίου Θα ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ και Επίσημα!!


%ce%b7%cf%80%ce%b11
Fritz Springmeier: «Το ΔΝΤ θα ανακοινώσει ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα στις 30 Σεπτεμβρίου. Το τέλος των πετροδολαρίων είναι εδώ«!
%ce%b7%cf%80%ce%b12
%ce%b7%cf%80%ce%b13
%ce%b7%cf%80%ce%b14
%ce%b7%cf%80%ce%b15





hellasforce

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Μετά τον Ρέμο ο «συνήθης ύποπτος» Μπουτάρης δήλωσε: «Ο Κεμάλ ήταν Σαλονικιός»


%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%bc%cf%80%cf%85%ce%bf%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%83
Δεν σταματά να προκαλεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης… Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν…
Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής της Χριστίνας Λαμπίρη ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι «Σαλονικιός».
«Ιστορικά ο Κεμάλ Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία αλλά έκανε και εγκλήματα. Ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους» σημείωσε.

Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη...

Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη...

Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη: Αβάσιμο το ό,τι η Εκκλησία συνεργάστηκε με τη Χούντα (έγγραφο)Αβάσιμο το ό,τι η Εκκλησία συνεργάστηκε με τη Χούντα...

Επιστολή με πολλαπλά μηνύματα απέστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τονίζοντας σε αυτή ότι...
''η εκκλησία είναι υπόθεση του λαού και όχι ενός υπουργού''. 

Στην επιστολή του, δε, ο Ιερώνυμος διατυπώνει επισημαίνει ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία, επιχειρηματολογώντας κατά αυτής της υπόθεσης.

Συμπληρώνει, επίσης, ότι ''ο επίσημος ρόλος της Εκκληδίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της, γι΄αυτό αποκλείει πλήρως τις ιδεοληπτικές ερμηνείες των οποιωνδήποτε επικριτών της...







nonews news

Eπίθεση Παππά σε Κοντομηνά, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη...


 Νέα επίθεση Παππά σε Κοντομηνά, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη: Ντροπή τους- Στήνουν δελτία ειδήσεων (Video) - MediaΝτροπή τους - Στήνουν δελτία ειδήσεων...

“Όσοι θέλουν κόντρα εδώ, στην πολιτική ηγεσία που αναλαμβάνει την ευθύνη” είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για “σπαρταρίσματα” ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών. “Η μέθοδος της...
τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών που δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια, αυτά δεν περνάνε” τόνισε ο Νίκος Παππάς και συνέχισε λέγοντας: “Είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη και του Αλαφούζου που στήνουν δελτία ειδήσεων”, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα. 


Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι “διαγωνισμός με τέτοιο έλεγχο δεν έχει ξαναγίνει στο δημόσιο”, τονίζοντας ότι το συνολικό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ δεν είναι “αέρας”. Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «οριστικοί υπερθεματιστές είναι αυτοί που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά. Δεν είναι αδειούχοι” και στάθηκε επιφυλακτικός και για το πόθεν έσχες και άλλων υποψηφίων, “φωτογραφίζοντας” τον Γιάννη Αλαφούζο: “Κρατηθείτε με τα πόθεν έσχες γιατί εδώ ακούω ότι ένας εκ των υπερθεματιστών δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα τις πληρώσει από τα κέρδη του σταθμού. Για να δούμε τι θα γίνει”, σημείωσε ο υπουργός Εποικρατείας. 

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού για “βοσκοτόπια-επενδύσεις” του Χρ. Καλογρίτσα ο υπουργός Επικρατείας επικαλέστηκε ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, το 2014, και το οποίο ανέφερε, όπως είπε, με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια την συγκεκριμένη επένδυση. “Το δημοσίευμα της Καθημερινής ντύνει τη συγκεκριμένη επένδυση με το success story του Αντώνη Σαμαρά και μιλάει για επενδύσεις έως 2 δις ευρώ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. 

Ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας… “συμβούλευσε” τον υπουργό Επικρατείας λέγοντας του “τις περούκες μην τις πετάξετε. Θα τις χρειαστείτε όταν θα φεύγετε νύχτα», αναφερόμενος σε όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη με τον Νίκο Παππά να του απαντά σε σκληρό ύφος: “Στις μεταμφιέσεις είστε εσείς συνιθισμένος κ. Φωτήλα. Δεν κάνατε κριτική στους καναλάρχες. Ντροπή επιτέλους”...







nonews news

Η ΝΔ υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις τηλεοπτικές άδειες...


Αποτέλεσμα εικόνας για νεα δημοκρατιαΣε υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησε η...
Νέα Δημοκρατία.

Τη μήνυση υπέβαλαν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή που ασχολείται με τη δανειοδότηση των κομμάτων (Μάκης Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τσιάρας και άλλοι).


Κατά πληροφορίες στη μήνυση επικαλούνται τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημέρων σχετικά με τα πόθεν έσχες...






nonews news

Σε 60 ημέρες η τελική λίστα με τους νέους καναλάρχες!...


60Το Μάρτιο καταληκτική ημερομηνία για το νέο τηλεοπτικό τοπίο...

Κάνοντας μια πρόχειρη, αλλά αρκούντως άψογη από μαθηματική άποψη, σούμα… Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν εχθές με συνεντεύξεις τους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αλλά και ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος…
Το άθροισμα που προκύπτει για το ποτέ θα γνωρίζουμε τους τελικούς αδειούχους βγάζει 60 ημέρες! Δηλαδή περίπου σε δυο μήνες από τώρα θα καταρτιστεί η τελική λίστα με τους 4 νέους καναλάρχες! Το νούμερο προκύπτει από την πρόσθεση των ημερών που θα διαρκέσουν ο νέος γύρος ενστάσεων, ο προδικαστικός έλεγχος, ο έλεγχος του πόθεν έσχες και το κομμάτι της Δικαιοσύνης… Υπολογίζεται λοιπόν ότι όλος αυτός ο κύκλος που ξεκινάει από σήμερα θα έχει διάρκεια περίπου 60 ημερών μέχρι να ανακοινωθεί η τελική λίστα των νέων καναλιών.

Κατά συνέπεια, αν τέλος Νοεμβρίου έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία και η λίστα με τους τέσσερις νέους καναλάρχες έχει από κάτω τις απαιτούμενες υπογραφές που ορίζει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες… Τότε και μόνο τότε ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση των 90 ημερών για τη δημιουργία του νέου τηλεοπτικού τοπίου! Δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου, με αρχές Μαρτίου θα έχουμε το οριστικό τοπίο!

Συμπέρασμα (αυθαίρετο): Μ@λ@κι@ του Νίκου Χατζηνικολάου που δεν ανανέωσε την εκπομπή του με το STAR! Αφού ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει! Θα την έβγαζε τη σεζόν!...





nonews news

Τράπεζα Αττικής: Τι αναφέρει το πόρισμα - φωτιά που βρίσκεται στη Βουλή


Τράπεζα Αττικής: Τι αναφέρει το πόρισμα - φωτιά που βρίσκεται στη Βουλή

Καταγράφεται σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015 και το 2016 παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών

Μεγάλα δάνεια σε εταιρείες - σφραγίδα, ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου πιστοδοτήσεων, παραβιάσεις στοιχειωδών τραπεζικών κανόνων, πλουσιοπάροχες αμοιβές σε έναν μικρό στρατό συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών, έκδοση εγγυητικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ δίχως να εισπράττονται αμοιβές, διάτρητες δομές εταιρικής διακυβέρνησης και δανειοδοτήσεις για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου είναι τα βασικά ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», των ελέγχων Τράπεζας της Ελλάδος – SSM για την Τράπεζα Αττικής, το πόρισμα των οποίων παραδόθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή.

Επίσης, στο πόρισμα καταγράφεται σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015 και το 2016 παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, τη μεγάλη μείωση των καταθέσεων της τράπεζας και τις οδηγίες της ΤτΕ για αυτοσυγκράτηση.

Σύμφωνα με το news247.gr στο κομμάτι αυτο που αφορά τον τρόπο τιμολόγησης κινδύνου, τα «κόκκινα», δηλαδή, δάνεια, από τις 120 σελίδες του πορίσματος γίνεται αναφορά σε 16 συγκεκριμένα ονόματα και ειδικά σε υποτιμολόγηση των δανείων τους. Γίνεται, δηλαδή, αναφορά σε δάνεια με επιτόκια κατώτερα των επιτοκίων της αγοράς εκείνης της περιόδου, για αρκετά από τα οποία αλλά όχι για όλα, υπήρχαν επαρκή καλύμματα και εγγυήσεις.

Το πόρισμα αποκαλύπτει ένα διαχρονικό πάρτι ημετέρων, με μια άνευ προηγουμένου κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των εισφορών των ασφαλισμένων στο ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Σταδιακά από το 1997 όταν το ΤΣΜΕΔΕ απέκτησε το 34% των μετοχών, και ειδικά μετά το 2000, υπό την επήρεια της γενικότερης ευφορίας, η Attica Bank προχώρησε σε μεγάλη αύξηση χορηγήσεων χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια, ενώ οι διοικητικές και άλλες αμοιβές πολλαπλασιάστηκαν, με την τράπεζα να αμείβει άμεσα και έμμεσα (μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών) πολιτικά πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα. Εν πολλοίς μετατράπηκε σε ένα παραμάγαζο καλά δικτυωμένων μηχανικών και συνδικαλιστών οι οποίοι με τα λεφτά των ασφαλισμένων έκαναν τους τραπεζίτες. Οι δομές εταιρικής διακυβέρνησης ήταν ανύπαρκτες: ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός πρόεδρος της Attica Bank κ. Ι. Γαμβρίλης ήταν αυτός που διοικούσε την τράπεζα και παράλληλα ως πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ ήταν και αυτός που έλεγχε πόσο καλά η διοίκηση της τράπεζας κάνει τη δουλειά της. Στελέχη με ταλέντο στη χορήγηση «κόκκινων» δανείων παρέμεναν ακλόνητα στις θέσεις τους.

Η Attica Bank βρισκόταν στην πίεση των εποπτικών αρχών από τις αρχές του 2000 και σταθερά η ΤτΕ της επέβαλε δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερους σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, δηλαδή δέσμευε σταθερά περισσότερα χρήματα από τους μετόχους της. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2013 η Διεύθυνση Εποπτείας έστειλε αυστηρή επιστολή για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι εκείνη την περίοδο το μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας τέθηκε έκτος λειτουργίας για μια εβδομάδα με κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα στοιχεία, αστοχία αδιανόητη για πιστωτικό ίδρυμα. Η απουσία εκλεκτικών μηχανισμών και η αδιανόητη ανοργανωσιά για μια τράπεζα φάνηκε χαρακτηριστικά στην υπόθεση του οικονομικού διευθυντή της τράπεζας, Β.Δ., ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε πλαστό πτυχίο. Στα πορίσματα των Αρχών υπάρχει αναφορά σε θυγατρικές όπως η Attica Finance για ύποπτες διαδρομές χρημάτων αλλά και δάνεια μεγάλου ύψους (5 - 10 ακόμα και 20 εκατ. ευρώ) που δίνονταν σε εταιρείες - σφραγίδα με υποτυπώδη εμπορική ή κατασκευαστική δραστηριότητα. Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα, επί χρόνια η τράπεζα προχωρούσε στην έκδοση εγγυητικών επιστολών πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς κατασκευαστές και συστηματικά δεν εισέπραττε τη σχετική προμήθεια διενεργώντας προβλέψεις εις βάρος των μετόχων (ΤΣΜΕΔΕ). Με όλα αυτά στον έλεγχο της ΕΚΤ, στο πλαίσιο του stress test το 2015 για ένα χαρτοφυλάκιο δανείων 3,7 δισ. ευρώ προέκυψαν 1 δισ. κεφαλαιακές απαιτήσεις (δυσμενές σενάριο) για την κάλυψη των κινδύνων.

Το 1999, δύο χρόνια μετά την απόκτηση του ελέγχου της τράπεζας από το ΤΣΜΕΔΕ, τα γενικά διοικητικά έξοδα της Attica διαμορφώνονταν στα 11 εκατ. ευρώ. Αυτά εκτοξεύτηκαν στα 35 εκατ. το 2006 και στα 45 εκατ. το 2013 με την τράπεζα να διοχετεύει κάθε χρόνο πολλά χρήματα σε συμβούλους, συνδικαλιστές, συμβουλευτικές εταιρείες.

Κλειδωμένο σε ειδική αίθουσα της Βουλής το πόρισμα 
To πόρισμα παραδόθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, Σωκράτη Φάμελλο. 


Θεοδωράκης για πόρισμα Attica: Δάνεια σε όσους έχουν μπάρμπα στο κομματικό σύστημα

«Δάνεια σε κόμματα, σε φίλους εργολάβους, σε παθητικά ΜΜΕ και σε όσους έχουν μπάρμπα στο κομματικό σύστημα εξουσίας, αποκαλύπτει το πόρισμα.», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο επικεφαλής του Ποταμιού.  







protothema.gr