Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πολεμικό κλίμα και παγκόσμια ανησυχία




Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου είναι στραμμένα στον διπλωματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά. Με κομμένη την ανάσα αναμένεται η αντίδραση του Κρεμλίνου, ενώ η Ρωσία κόβει κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, η διεθνής κοινότητα φαίνεται ότι «αδειάζει» τον Πούτιν και ξεκαθαρίζει ότι η Άγκυρα έχει κάθε δικαίωμα να διαφυλάξει τον εναέριο χώρο της. Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι επί πέντε λεπτά τα F16 τους προειδοποιούσαν το ρωσικό μαχητικό τύπου SU-24.

Πολεμική και η ρητορεία Πούτιν και Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε για«πισώπλατη μαχαιριά από συνεργάτες του Ισλαμικού Κράτους», ενώ ο Τούρκος ομόλογός του σήκωσε το γάντι και δήλωσε ότι η Ρωσία χτυπά θέσεις Τουρκομάνων στη Συρία.

«Η Τουρκία έδρασε ως συνένοχος των τρομοκρατών», ανέφερε ο Πούτιν και άφησε σαφείς αιχμές για τον ρόλο της χώρας στην υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους, τονίζοντας πως η Μόσχα έχει παρατηρήσει δεκάδες περιπτώσεις μεταφοράς πετρελαίου προς τα τουρκικά σύνορα, από τα κατεχόμενα εδάφη του ISIS.

«Οι τζιχαντιστές έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις πωλήσεις πετρελαίου και έχουν προστασία από τις ένοπλες δυνάμεις μεγάλων κρατών. Είναι ξεκάθαρο γιατί σκοτώνουν κόσμο με τον πιο βάρβαρο τρόπο και γιατί διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες σε άλλες χώρες, αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν πολύ πιο δραματικά γεγονότα στη Συρία, οφείλεται στην ψύχραιμη στάση της Τουρκίας. Να μην αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό το περιστατικό καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια για να το εμποδίσουμε». Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για χώρες που στηρίζουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε τις σφοδρές επιθέσεις που επικεντρώνονται στην περιοχή όπου κατοικούν Τουρκομάνοι. Εκεί έχουμε συγγενείς και ομοεθνείς».

Νταβούτογλου: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η κυβέρνηση της Συρίας, κάνοντας λόγο για κατάφωρη επίθεση εναντίον της εθνικής της κυριαρχίας. «Η τουρκική πλευρά κατέρριψε ένα πολεμικό αεροσκάφος των Ρώσων συμμάχων μας στη συριακή επικράτεια, ενώ επέστρεφε από μια αποστολή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε η συριακή κυβέρνηση και σημείωσε ότι αυτό καταδεικνύει ότι η τουρκική κυβέρνηση «παραμένει στο πλευρό των τρομοκρατών και υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν αρχίσει να καταρρέουν μετά τα πλήγματα που τους προκάλεσε ο συριακός στρατός».

Μετά την έκτακτη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ τάχθηκε ουσιαστικά με το μέρος της Τουρκίας, τονίζοντας ότι «έχω εκφράσει και στο παρελθόν τις ανησυχίες μου σχετικά με τις συνέπειες των στρατιωτικών δράσεων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ».

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία, διπλωματία και αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Στόλτεμπεργκ και κάλεσε τη Μόσχα και την Άγκυρα να συνεχίσουν τις επαφές τους, για να επιλύσουν το ζήτημα. «Έχουν ήδη υπάρξει επαφές μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας και θα θέλαμε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter συνέστησε ψυχραιμία και ηρεμία. «Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, θα πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την ηρεμία μας», έγραψε.

Η Τουρκία αλλά και η αμερικανική πλευρά ισχυρίζονται ότι το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι τα F-16 τους προειδοποίησαν δέκα φορές το ρωσικό αεροσκάφος, προτού το καταρρίψουν. Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι το SU-24 πέταξε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Το ρωσικό γενικό επιτελείο έκανε χθες γνωστό ότι ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού βομβαρδιστικού έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του, αλλά σκοτώθηκε από πυρά που προήλθαν από το έδαφος.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε τους δύο πιλότους να πέφτουν με τα αλεξίπτωτά τους, τη στιγμή που δέχονταν εκατοντάδες σφαίρες από ομάδα Σύριων ανταρτών, πολέμιων του Μπασάρ Αλ Άσαντ. 





real.gr

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της στη διαπραγμάτευση

«Προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία»


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη - ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της στη διαπραγμάτευση

Η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τους βασικούς στόχους της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 10 συν 2 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ αναφερόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι η επιτυχία της διαδικασίας διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων.

Όπως ειδικότερα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «μετά τη χθεσινή απόφαση του EG για την εκταμίευση της δόσης των 10+2 δισ. ευρώ έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει τους βασικούς στόχους της».

«Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αρχικές ισχυρές αντιδράσεις των δανειστών και διατηρήσαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς επί της ουσίας αλλαγές στο ισχύον καθεστώς» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως ειδικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται μερίδα του Tύπου και αναπαράγουν κύκλοι της αντιπολίτευσης.

«Αντίθετα έχουμε καταλήξει σε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία καλύπτει και προστατεύει επαρκέστατα τις κατηγορίες συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «προστατεύεται περίπου το 60% των οφειλετών στεγαστικών δανείων, τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούσαν την προστασία μόλις του 16% ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την συνολική κατάργηση της προστασίας. Έτσι στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι διαθέτουν πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας από 180.000 έως και 260.000 ευρώ, ενώ όπως και προηγουμένως λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης ώστε να οριστεί το πλάνο αποπληρωμής».

Όπως εξάλλου τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «το πλάνο αυτό αποσυνδέεται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου και παρέχεται μεγαλύτερη ελευθερία για τον ορισμό της νέας μειωμένης δόσης».

«Η απόφαση του EG για την εκταμίευση της δόσης έρχεται να προστεθεί στα καλά νέα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που ήρθαν από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δύο συστημικές τράπεζες κατάφεραν να καλύψουν όλες τις κεφαλαιακές τους ανάγκες από ιδιώτες επενδυτές.

Οι άλλες δύο έχουν υπερκαλύψει τις ανάγκες που προβλέπει το βασικό σενάριο και θα χρειαστούν περίπου 5,7 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Έπεσαν λοιπόν απολύτως έξω οι αρχικές προβλέψεις της συμφωνίας του Ιουλίου που έκαναν λόγο για ανάγκες χρηματοδότησης από το ελληνικό δημόσιο και άρα αύξησης του δημόσιου χρέους ύψους 25 δισ. ευρώ. Η επιτυχία της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης επισφραγίζει ταυτόχρονα την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών, αλλά και των καταθετών στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

«Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, παρατηρείται επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές συστημικές τράπεζες» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση σταθεροποίησης και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με βασική προτεραιότητα την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων».



nea.gr

ΗΠΑ: Το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας



Με κόκκινο φαίνεται η πορεία των ρωσικών μαχητικών και στο πράσινο τετράγωνο το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε. Η μπλε γραμμή αποτυπώνει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας (από τουρκικό στρατιωτικό έγγραφο).
ΗΠΑ: Το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας
      
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Συρίας, μετά από σύντομη παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτή η αξιολόγηση βασίζεται στην ανίχνευση του θερμικού αποτυπώματος του ρωσικού αεροσκάφους.

Επίσης, τουρκικό έγγραφο (κάτω) που έφερε στην δημοσιότητα το Wikileaks αναφέρει ότι το ρωσικό μαχητικό βρέθηκα στον εναέριο χώρο της Τουρκίας μόνο για 17 δευτερόλεπτα πριν δεχτεί τα πυρά του τουρκικού αεροσκάφους. Και προσθέτει ότι αυτό έπεσε στην συριακή πλευρά των συνόρων.

Επίσης, σημειώνει ότι το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο μόνο για περίπου ένα μίλι.






 nea.gr

Ερντογάν και Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ερντογάν και Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "για τη σημασία να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης" μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε τη νύκτα η τουρκική προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο προέδρους.
"Συμφωνούν ότι είναι σημαντική η αποκλιμάκωση της έντασης και η προσπάθεια για την αποφυγή νέων παρόμοιων περιστατικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε κατά την επικοινωνία αυτή ότι το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας διατυπώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Οι δύο ηγέτες διατύπωσαν επίσης τη δέσμευσή τους υπέρ μίας διαδικασίας πολιτικής μεταβατικής προν την ειρήνευση στη Συρία, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.



hmerisia

Οι πέντε προτάσεις - σοκ για κύριες και επικουρικές συντάξεις

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


Οι πέντε προτάσεις - σοκ για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Tου Γιώργου Γάτου
Σε εθνικό διάλογο θέτει μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση το πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού επιδιώκοντας να εξασφαλίσει μια «μίνιμουμ» πολιτική συμφωνία στο εσωτερικό για τον ανακαθορισμό των εισφορών και τις... περικοπές στις συντάξεις -παλαιές και νέες- που θα γίνουν στο όνομα της ισότητας και της διατήρησης του αναδιανεμητικού χαρακτήρα και της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης.
Τους άξονες της μεταρρύθμισης που, αμέσως μετά την έγκριση από τα κυβερνητικά όργανα, θα αποτελέσουν τη βάση και για την τελική διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεταρρύθμιση προβλέπει:
1 Την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης που θα είναι ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος (ετήσιο επίπεδο φτώχειας, σε συνάρτηση δηλαδή με την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων). Η εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία και θα απονέμεται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15έτη ασφάλισης στα 67 ή στα 62 με 40 έτη ασφάλισης. «Ανοικτό» στη διαπραγμάτευση παραμένει αν θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια, όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο, ενώ στο τραπέζι είναι και η μετατροπή του ΕΚΑΣ σε επίδομα αλληλεγγύης υπερηλίκων (ως προνοιακή παροχή).
Οι πέντε προτάσεις - σοκ για κύριες και επικουρικές συντάξεις
2 Την απονομή αναλογικής σύνταξης που θα προστίθεται στην εθνική σύνταξη με βάση το σύστημα των προκαθορισμένων παροχών, δηλαδή με συγκεκριμένα ποσοστά αναπλήρωσης τα οποία θα «κλειδώσουν» στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια, ανάλογα με το εάν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ή αν θα προβλεφθεί ρήτρα «διόρθωσης» των παραμέτρων του Ασφαλιστικού με βάση το ΑΕΠ, τα έσοδα κ.λπ, με ποσοστά αναπλήρωσης για την κύρια σύνταξη από 57% έως 65% (ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και το εισόδημα - μισθό) έναντι 80% που ήταν για τους «παλαιούς» και 70% για τους «νέους» ασφαλισμένους.
3 Την ανακατανομή των ασφαλιστικών εισφορών και τη σύνδεση των ασφαλίστρων με τον μισθό (20% για την κύρια σύνταξη όπως ισχύει στο ΙΚΑ) ή το εισόδημα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους ανεξάρτητα απασχολούμενους και πρόβλεψη για ελάχιστα ποσοστά υποχρεωτικών ασφαλίστρων (θα φέρουν σταδιακή αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, στους δικηγόρους κ.ά.).
Τόσο η ηγεσία του υπουργείου όσο και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 1 ποσοστιαία μονάδα οι εισφορές που είχαν μειωθεί, προκειμένου να μετριαστούν οι περικοπές στις συντάξεις.
4 Την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ (αν και έχει προταθεί η διατήρηση του ΟΓΑ και του ΝΑΤ για την άσκηση μη συνταξιοδοτικών αρμοδιοτήτων) και τη διατήρηση του ΕΤΕΑ ως δεύτερου «πυλώνα» της υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης (χωρίς κρατική επιχορήγηση που σημαίνει ότι τα ελλείμματα θα καλυφθούν με κλιμακωτές περικοπές συντάξεων τουλάχιστον 6% και αύξηση εισφορών 0,50% για τον ασφαλισμένο και 0,50% για τον εργοδότη).
5 Τον επανϋπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων με κριτήρια την ηλικία και ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης (μεγαλύτερες περικοπές θα προκύψουν για όσους είναι κάτω των 60 ετών και έχουν συνταξιοδοτηθεί με ποσοστά αναπλήρωσης 80%, όπως από το Δημόσιο, οι ΔΕΚΟ και τα ειδικά ταμεία).
Αποφάσεις
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που θα συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη αναμένεται να επικυρώσει τους άξονες της μεταρρύθμισης, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα σε επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
  • Εθνική σύνταξη 
    Η μεταρρύθμιση προβλέπει την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης που θα είναι ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος (ετήσιο επίπεδο φτώχειας, σε συνάρτηση δηλαδή με την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων).
  • Κριτήρια 
    «Ανοικτό» στη διαπραγμάτευση παραμένει αν θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια, όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο, ενώ στο τραπέζι είναι και η μετατροπή του ΕΚΑΣ σε επίδομα αλληλεγγύης υπερηλίκων (ως προνοιακή παροχή).
«Ανοίγει» και το εργασιακό
Τη διαδικασία της πολυμερούς διαπραγμάτευσης για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στα εργασιακά έως τον ερχόμενο Μάρτιο (επανεξέταση ομαδικών απολύσεων, συλλογικών διαπραγματεύσεων, απεργιακού νόμου και προστασίας συνδικαλιστών) «ανοίγει» αύριο η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας Guy Ryder.
Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας θα συμμετέχει στην ανεξάρτητη ομάδα των εμπειρογνωμόνων που προβλέπεται να συγκροτηθεί για να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας σε συνάρτηση με τις «βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο». Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς και το 3ο Μνημόνιο (σελίδα 1026) επιβάλλουν στην κυβέρνηση «να ευθυγραμμίσει τα πλαίσια για τις ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ε.Ε.» και «να μην πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο ισχύον καθεστώς πριν από την ολοκλήρωση της επανεξέτασης».
Στην Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε., προκειμένου να υπάρχει «ευρωπαϊκή σφραγίδα» στη μεταρρύθμιση και να αποφευχθούν «νεοφιλελεύθερα» μέτρα που θα έχουν υψηλό κοινωνικό και πολιτικό κόστος. Η συγκρότηση της Επιτροπής έχει, πάντως, καθυστερήσει όχι μόνο λόγω της επικέντρωσης του κυβερνητικού ενδιαφέροντος στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού (που προηγείται χρονικά στις υποχρεώσεις της χώρας), αλλά και λόγω ενστάσεων στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» στην πρόταση να τεθεί επικεφαλής ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Χρ. Πισσαρίδης.





hmerisia

Παραιτήσου Πάνο Καμμένε αν είσαι πραγματικός Ελληνας – Τα ράσα (στολές) δεν κάνουν τόν παπά!


ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Σε σύντομη ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε:
«Μόλις συνάντησα τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Feridun Sinirlioglu για να συζητήσουμε τις πρόσφατες ρωσικές πολεμικές ενέργειες εντός και γύρω από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των απαράδεκτων παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από το ρωσικό μαχητικό. Ξεκαθάρισα ότι το ΝΑΤΟ παραμένει ειλικρινά αφοσιωμένο στην ασφάλεια της Τουρκίας. Θα συγκαλέσω μια συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου σήμερα για να συζητήσουμε για την κατάσταση.
Οι ρωσικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Καλώ τη Ρωσία να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και να αποφύγει τις εντάσεις με τη Συμμαχία. Συνιστώ στη Ρωσία να κάνει τα απαραίτητα βήματα και να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με εκείνες της διεθνούς κοινότητας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου».
Το ΝΑΤΟ πήρε θέση καταγγέλοντας τις «παραβιάσεις» των Ρώσων. Τόσα χρόνια όμως που οι τούρκοι παραβίαζαν τα εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας δεν έκαναν οι «συμμάχοι» μας ούτε μία σύσταση έστω και φιλική πρός την τουρκία.
Κύριε Καμμένε αλήθεια γνωρίζετε που οδηγείτε την χώρα; Ο συνοδοιπόρος σας κύριος Τσίπρας ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια ποεί την νήσσαν. Εσείς με τον υπερχειλίζοντα πατριωτισμό και τούς πύρινους πατριωτικούς λόγους σας φέρετε ακεραία την ευθύνη, ώς στηρίζων την κυβέρνηση και ώς υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Στήν καταιγίδα η οποία επέρχεται θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την Ρωσία και θα υποστούμε απώλεια ελληνικών εδαφών…! Καί τον Ιωαννίδη έτσι τον παραπλανούσαν οι Αμερικανοί, ότι και καλά θα βάλουν πλάτη να πάρουμε την Β. Ηπειρο. Τα αποτελέσματα γνωστά και οδυνηρά.
Κύριε Καμμένε εάν δεν είσαστε «δεσμευμένος» οφείλετε να πράξετε το καθήκον σας. Κάποιοι αυτήν την φορά θα πληρώσουν ακριβά την ανικανότητά τουςκαι την έλλειψη ανδρείας.
Η παραιτηθείτε κύριε Καμμένε, ή αναλογιστείτε το μέλλον και την ευθύνη.
Ούτως ή άλλως αυτή η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε παραίτηση ή θα την παραιτήσει η οργή του λαού!

Η Τουρκική αλεπού μόλις πήδηξε μέσα στην γεωπολιτική παγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ


vardakas
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ μετά την κατάρριψη του Ρώσικου μαχητικού και ήδη οι πρώτες φρικτές εικόνες με τα κομματιασμένα κορμιά των Ρώσων πιλότων από τους Τουρκμένους τζιχαντιστές φιγουράρουν στα ρωσικά δελτία ειδήσεων σαν να τους λένε να ετοιμάζεται τα κόλλυβα σας γιατί ερχόμαστε…
Αλλά και η Τουρκία θα ¨τα δει όλα¨ αλλά από κάτω και πιασμένη στα τέσσερα.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την είδε πως θα πιαστεί «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.» «
«Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994»,τόμος 1, Σελ 66.
¨Τη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μόσκβα» ξαναστέλνει η Ρωσία επειγόντως στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να καλύψει τα δυτικά της ρωσικής Αεροπορίας βάσης στην Λαττάκεια από επιχειρήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.
Η μετακίνηση του καταδρομικού Μόσκβα ανοικτά της Λαττάκεια προκαλεί πανικό στους Τούρκους επιτελείς, καθώς πρόκειται για μια πανίσχυρη μονάδα επιφανείας με τρομακτικό οπλισμό. Πιο συγκεκριμένα το σκάφος διαθέτει 16 βλήματα cruise P-500 Bazalt με εμβέλεια 550 χλμ., αλλά πρακτικά μη ανασχέσιμα καθώς πετούν με ταχύτητα 2,5 mach και μπορούν να προσβάλλουν στόχους τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα και θεωρούνται ειδκό όπλο κατά αεροπλανοφόρων. Εναλλακτικά το καταδρομικό μπορεί να μεταφέρει ισάριθμα βλήματα της βελτιωμένης έκδοσης P-1000 Vulkan, αλλά με τη διπλάσια εμβέλεια.
Τα τέσσερα πόδια της Τουρκικής αλεπούς είναι τα 4 ΜΕΤΩΠΑ που θα ανοίξει ταυτοχρόνως.
1. Με την ΣΥΡΙΑ-στην Μ. Ανατολή
2. Με την Ελλάδα-στο Αιγαίο
3. Με την ΡΩΣΙΑ-στον Καύκασο και στα Στενά του Βοσπόρου
4. Υπάρχει και ένα πληγωμένο από καιρό πόδι που λέγεται ΚΟΥΡΔΙΚΟ και είναι και το πιο επικίνδυνο για την Τουρκία.
Μπορεί εμείς σαν Έλληνες να μην έχουμε τα υπερόπλα των ισχυρών της Γης που σήμερα μας τα επιδεικνύουν , αλλά έχουμε και αεροπλανοφόρα και πυρηνικά όπλα.
Αεροπλανοφόρα είναι τα νησιά μας και είναι αυτά που θα μας κτυπήσουν οι γείτονες.
Πυρηνικά είναι τα πνευματικά μας όπλα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός, το γνήσιο Ασκητικό –Πατερικό φρόνημα ζυμωμένο με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της λεβέντικης και ηρωικής επιβίωσης μας.
Αυτό το πνευματικό πυρηνικό οπλοστάσιο μας ήδη εδώ και πολλά χρόνια το κτυπούν όχι οι τούρκοι αλλά το αντίχριστο εισαγόμενο δαιμονικό Ευρωπαϊκό πνεύμα της καλβινικής απορύθμισης .
Τα όπλα μας αυτά αν και φαίνονται ότι σκούριασαν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς ετοιμάζονται πάλι να δώσουν καρπούς μοναδικούς στην Παγκόσμια Ιστορία.
Και αυτά τα πυρηνικά πνευματικά όπλα δεν τα έχουμε κρυμμένα σε σιλό πυραύλων αλλά σε εικονοστάσια και ταπεινά προσκυνήματα και κάθε βράδυ τα ¨ ξεσκουριάζουμε¨ με γονυκλισίες και προσευχές.
ΑΥΤΑ θέλουν να μας τα πάρουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι πνευματικά θανατηφόρα για αυτούς και άκρως επικίνδυνα.
ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ¨πυρηνικό όπλο¨ είναι και ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ και ήδη τους καίει με τα λεγόμενα του.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΡΩΣΣΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΕΥΡΩΠΗ, ΗΠΑ


ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΡΩΣΙΑΣ
ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ.
Σιών και Ισλάμ θεωρεί τους μη ομόθρησκους των ως κτήνη/γκόεμ (κουέλλα = θηλέν ενήλικον πρόβατον ελληνοκυπριαστί), οι Εβραίοι ακραιότερα θεωρούν ως κτήνος πας μη γεννηθέν Εβραίον εξ αίματος.
.
Η διαφορά Σιών με Ισλάμ είναι ότι οι Εβραίοι υπερέχουν σε μυαλόν! Τίπ[οτε άλλον! Οι δε Ισλαμιστές επειδή γνωρίζουν την αδυναμία τους ξεσπούν με θυμώδη τρόπον, εις την κυριολεξία θυμώνουν επειδή έχουν επίγνωση της βλακείας και της αδυναμίας τους αλλά υποσυνείδητα ή ημισυνειδητά. Σιών και Ισλάμ ως προς την πρόθεση, γονίδια και υστεροβουλία έναντι Ελλήνων και Χριστιανών ομοία και αμφότεροι ούνα φάτσα ούνα ράτσα!
.
Η Σιών δημιουργεί πολέμους με ανθρώπους όπου ελέγχει πλήρως και τους διαδόχους των εις την εξουσία. Η εξουσία αυτή είναι εξαπλωμένη εις όλας τας χώρας και συνδέεται με τα διάφορα μασσωνοεβραϊκά τάγματα, κρυφά και φανερά, πολιτικά, ψευδοφιλοσοφικά, προοδευτικά, κοινωνικά, ψευδοανθρωπιστικά, στρατιωτικά κ.α.. Δεν μπορείς να είσαι φιλάνθρωπος όταν θεωρείς τους ανθρώπους πέραν της φυλής σου ως κτήνη αλλά λύκος ήτοι κτήνος συ ο ίδιος! Το ΝΑΤΟ, η 3Ε = Εβραϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κεφαλαιοκρατισμός, η Κοινοκτημοσύνη/Κομμουνισμός, ο Ο.Η.Ε., ο Ερυθρός Σταυρός (πρακτορισμός όπισθεν της συγκάλυψης του ευανθρωπισμού) οι Η.Π.Α. κ.α. είναι διάφορα πρόσωπα του Διεθνούς Σιωνισμού ή γενικότερα του Χασσαροψευδοεβραιοϊσραηλινού κράτους και κατεστημένου!
.
ΠΟΥΤΙΝ
Το Ισραήλ/Σιών θέλει να γενοκτονήσει τους Τούρκους αλλά και όλους τους Μωαμεθανούς επειδή αυτοί ως θρησκεία δεν θα δεχθούν ποτέ να βάλουν μικροψήγμα/μικροτσίψ επάνω τους ενώ συνάμα ορκισμένος εχθρός Εβραίων, Ελλήνων, Χριστιανών και δη όσων δεν είναι Μωαμεθανοί όπως αντιστοίχως οι Ιουδαίοι δι’ όσους δεν είναι Σιωνιστοεβραϊκής καταγωγής. Το Ισλάμ ωκοδομήθηκε εκ των Εβραίων διά να περιορίσουν την προέκταση της έκτασης του Χριστιανισμού από τους αδελφούς της Εβραίας γυναίκας του Μωάμεθ όπου δολοφόνησαν ή έστω εκμεταλλεύτηκαν. Αντί λοιπόν να έχουν έναν εχθρόν τον Χριστιανισμόν είχαν κατόπιν δύο αλλά εξουθενωμένους και δη υποδιέστερους παρά αν ήσαν ένας και ενιαίος δίχως διαμάχες. Εις την συνέχεια πολυτεμάχισαν Χριστιανισμόν και Μωαμεθανισμόν σε πολλά τάγματα και τα πρώτα τάγματα σε δεύτερα ή αιρέσεις και η μοίρα τους κατακερματίστηκε από την αθλιότητα της εμπαθούς κτηνωδίας των! Συνεχίστηκε κατόπιν η υποδιαίρεση των εθνών και των θρήσκων σε πολιτικά κόμματα και υποδιαιρέσεις αυτών, κοινωνικά κόμματα, ιδεολογίες κ.ο.κ. και συνεχίζεται η υποδιαίρεση ώστε να καταντήσουμε να μην υπάρχει καν οικογένεια και έκαστος άνθρωπος να είναι ένα κόμμα ενώ έκαστος Εβραίος ενωμένος με τον έκαστον άλλον σχηματίζοντας υπερδύναμη με τους διάφορους άλλους ανθρώπους να εργάζοντε ηθελημένα ή εν αγνοία των διά τους Σιωνιστές και συχνάκις σε αντίπαλες ομάδες όπου οι Εβραίοι ίδρυσαν ώστε να αποδυναμώνουν τας αγέλες των ανθρώπων σε υποαγέλες!
Οι κατά καιρούς Τζιηχατιστές πράκτορες εν αγνοία των του Ισραήλ καταδιαλύσουν τις αραβικές χώρες γενοκτονώντας Χριστιανούς και Μωαμεθανούς. Το επιλοίσθιον κτύπημα της Αραβίας και δη των Μωαμεθανών να ενεργήσουν μογγολικές χώρες και δη η Κίνα μάλλον, σύμφωνα και με προφητείες. Ώστε να ξεμπερδεύουν οι Εβραίοι και η ανθρωπότητα από τον Μωαμεθανισμόν και εις την θέση του τέμενους του Ομάρ να επανοικοδομηθεί ο Ναός του Σολομώντα ήτοι του βασιλέα και σκλάβου των δαιμονίων. Λίθοι από την Ακρόπολη και άλλα αρχαία κτήρια μεταφέρθηκαν εις το Ισραήλ ώστε να συνθέσουν τον Ναόν του Σολομώντα προσφέρωντας συμβολικώς και πραγματικομαγικώς την δύναμη της γνώσης των ανθρώπων όπου τις πρωτοεπεξεργάστηκαν εις τον βασιλέα του Ισραήλ Αντίχριστον ονόματι Χριστός Ξερός = χξς!
.
Αι ευρωπαϊκαί χώραι είναι ήδη τετελειωμέναι υπό της πανούργας ιουδαϊκής σπείρας της Ε.Ε. Από την ίδρυση και δη από την ίδρυση της όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχασαν την αξιοπρέπεια, την οικονομική, πολιτιστική, γλωσσσική εν μελλόντι, θρησκευτική τους ταυτότητα και ανεξαρτησία. Παρότι εξελίσσοντε βυθίζοντε έκτοτε οικονομικώς, πως είναι δυνατόν αυτόν δίχως απάτη και ψέματα;
.
Οι Η.Π.Α. ως κράτος ιουδαϊκή αποικία εν άγνοια των Αμερικάνων με τον ίδιον τρόπον όπου ο αμερικάνικος αετός και σκαντζόχοιρος αγνοούν το όνομα της χώρας των ως κτήνη όπου εισίν!
.
Ο βασιλέας της Ιαπωνίας είναι ροκφελλοκρατούμενος και ροθτσιηλντοκρατούμενος και υπάρχουν αποδείξεις περί τούτου, παρόμοια και οι άλλοι ηγεμόνες.
.
Εις την Κίνα αποστέλλοντε Ιουδαίοι Κινέζοι όπου αφού υιοθετήθηκαν από Ιουδαίους και μυήθηκαν εις τον Σιωνισμόν επιστρέφουν εις την Κίνα και με την πλήρην στήριξη του Σιωνισμού ανεβαίνουν την κλίμακα της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής, τυποκρατικής κορυφής της Κίνας. Ο μέσος Κινέζος το αγνοεί και ως εκ τούτου η Κίνα συν τω χρόνω περισχηματίζει ολοένα και πιο ιουδαϊκοσυμφέροντη πολιτική εφ’ όλης της ύλης. Δι’ αυτού λέγει η προφητεία ότι εν τέλει η Κίνα θα προδόσει την Ρωσσία, επειδή συν τω χρόνω και εν ώρα πολέμου η σιωνιστική πολιτική θα εφαρπάξει την κινέζικη πολιτική εν αγνοία των κινέζων αφού συνεργάζεται ήδη με την κινέζικη σπειροκρατία/μαφία συναρωγώντας την σε χρηματοδιεθνικά θέματα με αντάλλαγμα να προωθεί η σπείρα του κινέζικου οργανωμένου εγκλήματος Ιουδαίους Κινέζους εις την εξουσία εν αγνοία του. Παρατηρήθηκε παρόμοια δράση σε πολλές λεπτομέρειες από τον υπερκομμουνιστή υπερδικτάτορα Μάο Τσε Τούνγκ τον μεγαλύτερον σφαγέαν ηγέτην όλων των εποχών!
Το Ισραήλ/Σιών θα βάλλει έμμεσα τας χώρας να αλληλοκτυπιούντε ξανά και ξανά μέχρι να μην υπάρχουν ουσιαστικά πια! Το έκαναν τούτον πρώτον σ’ εκείνους όπου περισσότερον εφοβούντο, τους Έλληνες.
.
Οι Εβραίοι ει δυνατόν να κτίσουν κάτι και μετά να το χαλάσουν, ως στήριγμα ή κάλυψη ή συγκάλυψη ή αναλώσιμον προϊόν ή υποπροϊόν, όπως κτίζει ο τέκτονας/κτίστης ένα υποστήριγμα κάτω από μία γέφυρα. Είναι τω όντι μεγάλοι Τέκτονες και τούτο οφείλεται εις την μυσταγωγία της αλληγορίας, της μεταφοράς, του μύθου, σοφία όπου έμαθαν από τους Έλλήνες και κατόπιν έμαθαν τους Έλληνες να λησμονούν την εν λόγω σοφία, να την υποτιμούν, να μην την κατανοούν και να την χλευάζουν φανερά ή κρυφά και όποιον Έλλην την επαναδιαδίδει. Τέτοιες γέφυρες εξυπηρέτησης του πολυδρόμου της διά την παγκόσμια εξουσία ήταν η ίδρυση του Μωαμεθανισμού, των αιρέσεων σε πολλές θρησκείες, την ίδρυση και διάδωση των κομμάτων δημιουργώντας εμφύλια μίση, ασυμπάθειες, διχόνοιες, σχάσεις, πολέμους κ.α.. Δημιούργησαν χώρες και μετά τις ξυλώνουν αν δεν τις θέλουν ή δεν τους εξυπηρετούν πια όπως αλλάσσει οι οικοκύρης την εσωτερική κα εξωτερική διαμόρφωση των οίκων και των κτηματικών εγκαταστάσεων ή φυτειών του, οι Εβραίοι όμως το κάνουν κατά κόρον εις την πολιτική, πως και δεν το καταλάβετε;
.
Αν έχεις έναν εχθρόν κάνε τον διάβολον κομμάτια να τον διαιρέσεις σε δύο και μετά βάλε τον να αλληλοσκοτώνεται! Αυτή είναι η πραγματικότητα όπισθεν της ανώτερης πολιτικής επιτυχίας και δεν αλλάσσει ποτέ! Τέτοια πολιτική εφάρμοσε ο Θεός εις εκείνους όπου ήθελαν να τον φθάσουν ή προσπεράσουν, ήτοι τους υπερασεβείς. Θυμηθείτε την μεταστροφή της μίας ελληνικής γλώσσας σε πολυγλωσσία βαρβαροδιαλέκτων εις τον πύργον της Βαβέλ/Βαβυλώνος!
.
Εις τα διά ταύτα. Εάν οι πολιτικοί της Τουρκίας δεν ήσαν προδότες Κρυπτοεβραίοι ή Εβραίοι Μασσώνοι δεν θα κατάρριπταν ρωσσικό πολεμικό αεροσκάφος, σημείωση ότι κατρρίφθηκε έναν επιβατηγόν και έναν εμπορικόν πριν. Παραπροωθείται η εκθύμωση της Ρωσσίας ώστε να αρχίσει τον ΓΠΠ και να τις επιρριπτούν μετέπειτα αι ευθύνες ήτοι σε Χριστιανούς όπως αναφέρουν τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Η Τουρκία δεν κατάρριψε επίσημα ούτε ελληνικόν πολεμικόν αεροσκάφος, ούτε καν εν καιρώ της Κρίσης των Ιμίων, τότε διατί να το κάνει εις την Υπερδύναμη Ρωσσία; Να η απόδειξη της προδοσίας και του στημένου παιγνίου εκ μέρους της Εβραιομασσωνίας. Η διαταγή δόθηκε από τον πρωθυπουργόν Νταβούτογλου γνωστόν Εβραιότουρκον αγνοώντας έμμεσα τον Ερτογάν, ενώ αυτός εικάζεται ακόμη και με τεκμήρια των Τούρκων ότι είναι Ελληνοπόντιος, άρα τε δύο ξένοι και εχθροί εις την εξουσία της Τουρκίας! Ένας Τούρκος πατριώτης δεν θα αγνοούσε και δεν θα ενοχλούσε ως γατάκι την τίγρην Ρωσσία. Αυτός όπου κουρδίζει τον καυγάν με ισχυρότερους είναι ηλίθιος ή προδότης και ο Νταβούτογλου δεν φαντάζει ηλίθιος αλλά γραβατωμένος πολιτικής στρατιώτης του Ισραήλ. Όπως είπαμε και πριν οι Μωαμεθανοί δεν θα έβαζαν ποτέ μικροψήγμα ελέγχου της συνειδήσεως όπως εκείνον όπου περιγράφει πριν 2,000 ο Ιωάννης ο Θεολόγος εις την Αποκάλυψη και ο νοών νοείτο!
Η Τουρκία θα κάνει και άλλες «βλακείες» κλείνοντας την πρόσβαση της Ρωσσίας από τα Δαρδανέλια και επιτιθώμενη εις την Ελλάδα ώστε να καταλάβει την Δυτική Θράκη αλλά και τα υπόλοιπα εδάφη και τότε θα κατανοήσει όταν θα είναι πια αργά ότι τα κόλλυβα της τα έχει εις τον ζωνάρι της ήτοι εις την μέση της απόστασης της. Το 1/3 θα ευαπτισθεί Χριστόν, τον 1/3 θα φονευθεί και το 1/3 θα καταφύγει εις την Μέκκα όπου πλήθος εξ αυτών θα φονευθούν εκεί από ρωσσικά στρατεύματα και τας σπείρας του χάους εν καιρώ πολέμου.
.
Όταν η Ρωσσία επιτεθεί δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να κτυπήσει αλύπητα πολλές χώρες αφού την μισούν όπως μισεί ο Διάβολος Τον Ιάσων Χριστόν!!!!
.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ… ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου δείχνει ότι το ρωσικό βομβαρδιστικό δεν παραβίασε ποτέ τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Η Τουρκία είχε πει πως το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της για 17 δευτ. (!) αλλά πρόλαβε να ειδοποιήσει το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού 10 φορές αυτά τα 17 δευτ. για να εξέλθει από την υποτιθέμενη παραβίαση.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ «Οι Τούρκοι θα την φάνε όταν και εκεί που δεν το περιμένουν!»


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Αυτό υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής Pepe Escobar, ο οποίος πιστεύει ότι η Τουρκία συνδέεται σαφώς με ISIS και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Συρία όπως τους κατηγόρησε και ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν.
Ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο έχει πέσει κοντά στο συνόρων Τουρκίας-Συρίας μετά από μια προφανή επίθεση και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το που θα καταλήξουν τα γεγονότα.

Εντολή Πούτιν: Εξαλείψτε την τουρκική Αεροπορία!


keimeno_priftis
Έρχεται Βροχή από Πυραύλους cruise στον Τουρκικό Ουρανό! Αποκάλυψη Σοκ: Προμελετημένο Σχέδιο Τουρκίας-ΗΠΑ η Κατάρριψη του Ρωσικού Su 24!
Ένα Καλοστημενο Σκηνικο φαίνεται να δημιουργήσαν απο κοινου Τουρκια-ΗΠΑ με την Καταρριψη του Ρωσικου Su 24!
Ολα δειχνουν οτι πισω απο την Καταρριψη του Ρωσικου Su 24 βρίσκονται η ΗΠΑ! Και αληθεια,ποιος πιστεύει οτι η Τουρκια παει να τα βαλει με την Ρωσια Μονη της, χωρις καλυψη! Αμ δεν Τρελαθηκαν!
Το Σχεδιο Τουρκιας-ΗΠΑ φαινεται πολυ καλα προσχεδιασμενο, αφου γνωριζαν απο πρωτο χερι το σχεδιο πτησης του Ρωσικου Su 24, και ποιοι ηταν η στοχοι του στο εδαφος για να βομβαρδίσει! Η περιοχη που θα έπλητ τε το Ρωσικο αεροσκαφος ηταν μια ανασα απο τα Τουρκοσυριακα συνορα, αλλα το βασικοτερο ηταν Ανταρτες της Τουρκικης (Τουρκμάνοι) Μειονοτητας στην περιοχή, αυτο αποδεικνυεται απο το Βιντεο με τους πανηγυρισμούς στην Τουρκική γλώσσα, των Τουρκμανων Ανταρτών, καθως πυροβολουν τα αλεξιπτωτα των πιλοτων που είχαν κάνει χρήση με επιτυχία του συστήματος εκτόξευσης!
Η Παγιδα θανατου που έστησαν απο κοινου Τουρκια-ΗΠΑ εκτελεστηκε αψογα και με την βοηθεια απο τους εκπαιδευμενους απο αυτους Ανταρτες! Αφου πρωτων: Εξασφαλισαν οτι το Ρωσικο Su 24 θα ηταν μονο του,χωρις συνοδεια αλλον μαχητικων αεροσκαφων, ετσι θα ηταν ευκολος στοχος για τα 2 F16! Δευτερον:Γνωριζαν οτι το Ρωσικο Su 24 δεν εχει καλυψη και προστασια απο τους Ρωσικους αντιαεροπορικούς πυραυλους S300 που εχουν εγκαταστησει η Ρωσοι στην Συρια, και δεν κινδυνευουν τα Τουρκικα F 16 να Καταριφθουν! Και τριτον,με την συμμετοχη των Ανταρτων (που ηταν μερος του σχεδιου) στησανε παγιδα στο Ρωσικο Ελικοπτερο mil-mi 8 που θα εκτελούσε αποστολή έρευνας και διάσωσης μάχης για τους δύο Ρώσους πιλότους του καταρριφθέντος Su-24!
Η ηλιθιοτητα των ΗΠΑ ηταν τοσο μεγαλη που στην ουσια απο μονη τους καρφώθηκαν στους Ρωσους, οταν αποκαλυψαν στα ΜΜΕ οτι παρακολουθουσαν το Ρωσικο Su 24 και τις επικοινωνίες του πιλοτηριου-cockpit, και γνωριζουν οτι το ρωσικο πληρωμα αγνοησε 5 με 10 φορες τις Τουρκικες προειδοποιησης!
Βομβαρδισμός των Τουρκικών Πολεμικων Αεροδρομιων με Πυραυλους Εδαφους-Εδαφους, Αλλα και cruise, Εισηγουνται Ρωσοι Στρατηγοι στον Πουτιν ως Αντιποινα!
Τα επομενα 24ωρα ειναι πολυ κρισιμα,για το πως θα αντιδράσει η Ρωσια! Η εισήγησης για τα αντιποινα στην Τουρκια ειναι πολλες προς τον Πουτιν! Αλλα κατηγορηματικα εχει αποκλειστη ενα πυρηνικο χτυπημα προς την Τουρκια! Περι πυρηνικου πληγματος απο τους Ρωσους στην Τουρκια,τα γραφουν μη σοβαρα blog-site ΜΜΕ! Το επικρατεστερο σεναριο ειναι ενας Βομβαρδισμός των Τουρκικών Πολεμικων Αεροδρομιων με Πυραυλους Εδαφους-Εδαφους, Αλλα και cruise, ωστε να εξαλείψουν μια και καλη την Τουρκική Αεροπορια, χωρις Ρωσικες απώλειες,αλλα και Τουρκων Αθωων Πολιτων! Τα χτυπηματα θα ειναι χειρουργικα ακριβειας,με 100 εως 200 Πυραυλους! Αλλα παντα μιλαμε για την ωρα για Σεναρια!

Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων πράξετε το καθήκον σας. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί. Εσείς;


enoples_dynameis
Mετά την χθεσινή κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους γεννάται ένα ερώτημα – πρόκληση πρός την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά πολύ περισσότερο πρός τη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εάν σήμερα ή αύριο τουρκικά αεροσκάφη παραβιάσουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο ποιά θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής πλευράς;
Θα τολμήσει η Ελλάδα να υπερβεί την επί δεκαετίες παθητικότητά της καταρρίπτοντας τουρκικά αεροσκάφη;
Η ευκαιρία είναι μοναδική και θα πρέπει να την εκμεταλευτεί η Ελληνική πλευρά. Θα είναι μία καταλυτική κίνηση υπέρ της Ελλάδας η οποία θα ενισχύσει όχι μόνον την Ρωσική γεωστρατηγική πολιτική αλλά θα προβληματίσει αρκετά τους «συμμάχους» μας και «εταίρους» μας.
Θα ανατρέψει την είς βάρος μας ασκούμενη αποικιοκρατική πολιτική για την οποία υποφέρει εδώ και 5 χρόνια ο Ελληνικός λαός, απόρροια της υποτακτικότητάς μας από τον θάνατο του Καποδίστρια έως σήμερα.
Αλήθεια κύριοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων συμφωνείτε ή όχι;
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, εσείς έχετε την ευθύνη, τώρα εσείς είσαστε υπεύθυνοι.
Η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ανίκανη, δεν μπορεί και δεν θέλει. Εσείς;
Εάν δεν μπορείτε να προασπίσετε το Εθνικό συμφέρον για το οποίο ορκιστήκατε, τότε παραιτηθείτε.
Επαναλαμβάνω ότι είναι η μοναδική ευκαιρία και την άποψή μου αυτή σίγουρα την ασπάζονται χιλιάδες Ελλήνων.
Αυτή η κίνηση μάτ θα αναβαθμίσει το κύρος της χώρας.
Σε αντίθετη περίπτωση σίγουρα θα ηττηθούμε στην πορεία των εξελίξεων όταν εκτός της τουρκικής επιθετικότητας θα αντιμετωπίσουμε και τη απάθεια της Ρωσίας.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και καθοριστικές.

ΣΚΑΝΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;


sev_astynomia
Η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα, τον κατ’ οίκον περιορισμό των πολιτών και τη συνεργασία της αστυνομίας με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, όπως συμβαίνει στις Βρυξέλλες.
Η αντιτρομοκρατική βρίσκει συνδέσμους ανάμεσα σε ακροαριστερούς Έλληνες τρομοκράτες και Σύριους τζιχαντιστές, οι οποίοι ανταλλάσσουν βαρύ οπλισμό και συνεργάζονται για μεγάλα χτυπήματα στην ελληνική πρωτεύουσα.
Χθες έγινε η πρώτη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ στην καρδιά της Αθήνας.
«ΑΚΡΟΠΟΛΗ»
print_screen_akropoli

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΤΩΡΑ!!!! Αυτή είναι η επιστολή της Τουρκίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού!!!



 Άρα, οι συνεχείς παραβιάσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο FIR ΑΘΗΝΩΝ, γιατί να μην καταρρίψουμε κι εμείς τα τουρκικά;

Ρε τσογλάνια Τσίπρα - Καμμένε, τ' ακούς, πως υπερασπίζονται τα σύνορά τους οι τουρκαλάδες;

ΕΣΕΙΣ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;;


Καλλιόπη Σουφλή




Αυτή είναι η επιστολή της Τουρκίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με  την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού:"... 
 
Η Ρωσία παραβίασε τον εναέριο χώρο μας για 17 δευτερόλεπτα..."






atika nea

«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΑΠΟ ΟΡΓΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ! Ζητούν το «κεφάλι» του Ερντογάν από τον Πούτιν! – Δείτε την εικόνα που κυκλοφορεί




vrazoun2

Οργή στη Ρωσία προκάλεσε η κατάρριψη του μαχητικού SU-24 από τα τουρκιά μαχητικά f-16.


Η παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα σε προσωπικές σελίδες και ιστολόγια Ρώσων πολιτών, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη χώρα.

Δείτε την:

12279141_777260685713627_4205116308733884030_n





atikanea

Κλιμάκωση : Η Ρωσία αναπτύσει το Καταδρομικό «Moskva» με Α/Α & Κ/Β ανοικτά των ακτών Λαττάκια!




Η Μόσχα αποφάσισε να αναστείλει την στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού απο Τουρκικά μαχητικά όπως αξιωματούχοι του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, δήλωσαν το βράδυ της Τρίτης.
Περαιτέρω μέτρα για να ενισχύσουν τη Ρωσική ασφάλεια στην αεροπορική βάση της  Συρία θα  ληφθούν άμεσα!
Τρία πρώτα μέτρα  όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του στρατού:
  1. Κάθε μια επιχείρηση  θα  πραγματοποιείται μόνο με την προστασία απο  μαχητικά αεροσκάφη
  2. Αεράμυνα να ενισχυθούν τα μέτρα με την ανάπτυξη της ναυαρχίδας του Καταδρομικού  Moskva  με Αντιαεροπορικά και  κατευθυνόμενα βλήματα ανοικτά των ακτών Λατάκια  με στόχο να καταστρέψουν κάθε στόχο που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τα μαχητικά αεροσκάφη και τα Ρωσικά πληρώματα!
  3. Αναστολή όλων των Στρατιωτικών Συνεργασιών  με την Τουρκία!
  4. Την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να ακυρώσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικό F16 με το πρόσχημα της παραβίασης του εναερίου χώρου της Τουρκίας.«Ο πρόεδρος ήταν σαφής: Η σημερινή κίνηση της Άγκυρας θα επηρεάσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Λάβαμε την απόφαση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας στην αυριανή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του λεγόμενου κοινού συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.
    Τουριστική οδηγία για αποφυγή της Τουρκίας
    Στη συνέχεια ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης συνέστησε στους Ρώσους τουρίστες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, κατατάσσοντάς την στις επικίνδυνες περιοχές, καθώς η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων σήμερα είναι τόσο υψηλή όσο και στην Αίγυπτο.
    Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, ένα από τα μεγάλα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, το Natalie Tours, ανακοίνωσε ήδη την αναστολή των πωλήσεων “τουριστικών πακέτων” στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας,.
    Ένας άλλος ταξιδιωτικός πράκτορας, το Tez Tour επίσης συνιστά τους πελάτες του να επιλέγουν άλλους προορισμούς για διακοπές και αναψυχή.
    Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Rostourism), Όλεγκ Σαφόνοφ από την πλευρά του συνιστά να σταματήσει η πώληση τουριστικών πακέτων (άμεσων και μέσω τρίτων χωρών) στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Rostourism, σήμερα στη χώρα βρίσκονται περίπου 10.000 Ρώσοι τουρίστες.

veteranos