Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Έτοιμο το Άγιον Όρος για την επίσκεψη του Β. Πούτιν και του Πατριάρχη Κύριλλου!


Ο Ιερομόναχος Γαβριήλ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κανονικής Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο TASS πως το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να δεχτεί με αγάπη τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσίων Κύριλλο και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.
"Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση για την προετοιμασία του προγράμματος των εορτασμών η Ιερά Κοινότητα εξέφρασε την επιθυμία να έχει ενεργό ρόλο, διότι οι εορτασμοί αυτοί έχουν πνευματικά οφέλη για την Ρωσία και το Άγιον Όρος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιερομόναχος Γαβριήλ.
"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κοινοποίησε την επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας στην Ιερά Κοινότητα, με την οποία προτίθεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος ιδιωτικά για προσκύνημα".
Σύμφωνα με τον Ιερομόναχο, η Ιερά Κοινότητα διορίζει δύο Μέλη, προκειμένου να συνοδεύσουν τον Πατριάρχη, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος. 
Επιπλέον υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πατριάρχη Κύριλλου, δε βρίσκεται εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θα αποστείλει εκπρόσωπό του.
"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχης Μόσχας στη Γενεύη, τον ενημέρωσε πως λόγω του φόρτου εργασίας για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τον Ιούνιο στην Κρήτη, δεν θα μπορέσει να έχει φυσική παρουσία στο Άγιον Όρος".







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου