Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Δείτε τι έρχεται! Έγγραφο ΣΟΚ με το τι θα συμβεί στους Έλληνες...

Έγγραφο «Φωτιά» έστειλαν οι δανειστές στη κυβέρνηση επιζητώντας ραγδαίες αλλαγές στα εργασιακά, επιβεβαιόνοντας τις σκληρές διαπραγματεύσεις. 
Στο έγγραφο αυτό αναφέρουν πως δεν είναι δυνατόν ο κατώτατος μισθός να είναι μεγαλύτερος από άλλες χώρες και προτείνουν την κατάργηση της προϋπηρεσίας και την αποσύνδεσή της από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων. Στο μάτι έχουν βάλει επίσης τις αμοιβές σε μορφή 13ου ,14ου μισθού και επιζητούν τη κατάργηση του.
Άλλες αλλαγές που επιζητεί η Τρόικα συμπεριλαμβάνουν, την μείωση του κατώτατου μισθού, που παραμένει υψηλότερος σε σύγκριση με ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ, παρά τη μείωση που ισχύει από το 2012 και το πάγωμα της προϋπηρεσίας στα 9-10 χρόνια, των καθορισμός του μισθού από την κυβέρνηση, ευελιξία αμοιβών και συλλογικές συμβάσεις μόνο σε επίπεδο επιχείρησης, αύξηση του ορίου απολύσεων ως 10%, όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία, και κατάργηση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις, ξήλωμα του συνδικαλιστικού νόμου με κατάργηση συνδικαλιστικών αδειών και άρση της ασυλίας στις απολύσεις, επαναφορά του δικαιώματος ανταπεργίας στους εργοδότες .






voice news

Δήλωση ΣΟΚ! «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο…»


Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία φανερώνουν πολλά. Πρωτίστως φανερώνουν πως ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έχει στραφεί κατά του ρωσικού παράγοντα, δείχνοντας μίσος κατά της Ορθόδοξης χώρας. Οι πιέσεις που ασκεί το τελευταίο διάστημα η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι εξωφρενικές, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. 
Όπως είναι φυσικό οδεύουμε προς κάποια κλιμάκωση, η οποία ενδέχεται να έρθει με πολεμικό επεισόδιο. Αυτό προβλέπει και ο σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος μίλησε για τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας:
«Το ΝΑΤΟ άρχισε να εκπαιδεύεται για τη μετάβαση από τον ψυχρό σε πραγματικό πόλεμο (με τη Ρωσία). Όλη η ρητορική που διαμείφθηκε στη Βαρσοβία τείνει προς την κατεύθυνση κήρυξης πολέμου προς τη Ρωσία. Μιλούν για την de facto εκπαίδευση των μελών του για επιθετικές ενέργειες (και όχι  για άμυνα)».
«Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να δώσουν τη μορφή ότι δεν υπάρχει τίποτε τρομακτικό και αυτό είναι πολύ ύποπτο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης σκιαγραφώντας το μέλλον.






voice news

Ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας είναι κοντά λόγω Ερντογάν! Απόδειξη…


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει χάσει την υποστήριξη των αξιωματικών του στρατού, τους οποίους φαίνεται πως έχει εναντίον του. Η απέχθεια για τον Τούρκο πρόεδρο ήταν τόσο μεγάλη που αναζητούσαν κάθε τρόπο για να τον ρίξουν από την εξουσία. Ένα από τα σχέδια ήταν και η έκρηξη στο Ατατούρκ, η οποία τσάκισε τον τουρισμό στην Τουρκία, και οδήγησε στο θάνατο 19 ανθρώπων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους νεκρούς της επίθεσης δεν ήταν Τούρκοι. 
Ο Ερντογάν, λίγο μετά την επίθεση απέστειλε την επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου να βρει άμεσα προστασίας, καθώς ήξερε πολύ καλά ότι οι μέρες του στην ηγεσία της Τουρκίας τελειώνουν. 
Όλοι άλλωστε είχαμε ακούσει για τα περιβόητα σχέδια ανατροπής του καθεστώτος Ερντογάν που ετοίμαζε η Δύση από τις αρχές του 2016 κι έπειτα. Τα γεγονότα ωστόσο δεν ήταν τα αναμενόμενα και το σχέδιο έπρεπε να μπει στον πάγο. 
Ένα όμως από τα σχέδια, το οποίο φαίνεται πως υποκινήθηκε από τον αμερικανικό παράγοντα, ήταν η ενεργοποίηση του σχεδίου “suga” και πρόκληση στρατιωτικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. 
Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, παρατηρήθηκε γιγάντωση του αριθμού των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου, κυρίως πάνω από τα Ψαρά, τη Χίο, τη Λέσβο και τις Οινούσες. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού δεν ήταν τυχαία, καθώς το σχέδιο είχε μπει σε εφαρμογή.
Οι ΗΠΑ όμως γνώριζαν πολύ καλά πως μόνο ηττημένες μπορούσαν να βγουν από μία τέτοια συμπλοκή, καθώς τα ρωσικά πλοία κατέβαιναν από τη Μαύρη Θάλασσα. Αρχικά επιχείρησαν να περιορίσουν τους Ρώσους δίχως να τα καταφέρουν. Έπειτα αποφάσισαν να βάλουν σε παύση και αυτό το σχέδιο, παρά το μίσος για τον Ερντογάν. 







voice news

“Πόρτα” Ερντογάν στην Μέρκελ για το Ιντσιρλίκ

erdogan_merkel

“Πόρτα” Ερντογάν στην Μέρκελ για την βάση του Ιντσιρλίκ. Όπως αποκάλυψε η ίδια η Καγκελάριος σε συνέντευξή της στο ZDF,συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο την  απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ.Η κυρία Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η συζήτηση  που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, δεν είχε κανένα  αποτέλεσμα. «Πρέπει να γίνει περαιτέρω επεξεργασία», δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τίθεται ζήτημα αποχώρησης των γερμανών στρατιωτών από εκεί. «Είναι απαραίτητο οι βουλευτές μας να μπορούν να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ, να μπορούν να επισκεφθούν τους στρατιώτες μας».







militaire.gr

Ποια άποψη του Τσίπρα απέρριψε άμεσα ο Ομπάμα


tsipras_obama1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μπορεί να έχει επαφές με τον Πούτιν για τον “συντονισμό κοινών στρατιωτικών δράσεων στη Συρία”,αλλά δεν θέλει να ακούει γι΄ αυτόν από ηγέτες άλλων κρατών.Σύμφωνα με τους Financial Times  ο πρόεδρος Ομπάμα,διέκοψε την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.Ο Ομπάμα παρενέβη όταν ο Τσίπρας εξέφρασε τη θέση ότι είναι καιρίς να υπάρξει συνεργασία με τη Ρωσία και τον Πούτιν.Οι FT γράφουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε αυτή τη θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Πούτιν συζητηθηκε και στην συνάντηση που είχαν Ομπάμα και Τσίπρας.Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει οι ΗΠΑ να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία,ο Ομπάμα φέρεται να επισήμανε ότι θα πρέπει “και ο φίλος σας ο Πούτιν να συμβάλλει σ΄ αυτό”.
Ο Ομπάμα πήγε στη Βαρσοβία έχοντας ως προτεραιότητα να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα από το ΝΑΤΟ προς τη Μόσχα.Γι΄ αυτό και δεν “άφηνε τίποτα να πέσει κάτω”,σε σχέση με τη Ρωσία.Από την άλλη είναι προφανές ότι η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι δύσκολη σ΄ ότι έχει να κάνει με την διατήρηση των ελληνορωσικών σχέσεων σε κάποιο επίπεδο.Είναι δύσκολο να επιτευχθούν όλα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις ισορροπίες.



molitaire.gr

ΝΕΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!


tsipras_kamm708galb
Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ μίλησε για στρατό στους δρόμους!
Οι νέες αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το plan X και την εμπλοκή του στρατού για την τήρηση της τάξης στην Ελλάδα, προκαλούν έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Ο συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας στην Καθημερινή, παραδέχθηκε ότι είχε βαθύτατες ανησυχίες ως προς την εμπλοκή του στρατού, σε περίπτωση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα και πως η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργούσε κίνδυνο αυταρχικής στροφής στην Ελλάδα.
«Μας ανησυχούσαν βαθύτατα οι πιθανές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές συνέπειες του εγχειρήματος», δήλωσε, αλλά ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Αμυνας δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις της ομάδας του.
Οι νέες αποκαλύψεις του καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Τέξας και βασικού συντάκτη του Plan X για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Ο Γ. Κουμουτσάκος έσπευσε να τονίσει πως για πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας, κυβέρνηση σκέφτηκε να βγάλει στρατό στους δρόμους.
Οι νέες αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ
«Ο Γιάνης μου ζήτησε να βοηθήσω στον συντονισμό μίας ομάδας που θα μελετούσε το θέμα αυτό στα μέσα Μαρτίου. Είχα καταλάβει ότι εφάρμοζε εντολή του πρωθυπουργού», είπε στην Καθημερινή ο καθηγητής, που δήλωσε επίσης ότι δεν λυπάται που δεν ενεργοποιήθηκε το Plan X. Οταν ερωτήθηκε γιατί, απάντησε «Δεν είναι η θέση μου να κρίνω τις αποφάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης».
Ο κ. Γκαλμπρεϊθ ολοκλήρωσε την μελέτη του περί Grexit στις αρχές Μαΐου του 2015, οπότε και παρουσίασε στον Γιάνη Βαρουφάκη το πόρισμά του. «Εξ όσων γνωρίζω, το πόρισμα εκείνο ήταν το τέλος της άσκησης. Δεν συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό και δεν έλαβα γνώση για το περιεχόμενο περαιτέρω συζητήσεων επί του θέματος», δήλωσε.
Πάντως ο Τζέιμς Γκαλμπρεϊθ διαψεύδει ότι ο κ. Βαρουφάκης απειλούσε τους Ευρωπαίους με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα – κάτι που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει τον περασμένο Μάιο σε συνέντευξή του.
ΝΔ: Ωρα για εξεταστική
Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση, η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου σχολίασε τις νέες αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το περίφημο «plan X» που σχεδίαζαν με τον Γ. Βαρουφάκη, κατόπιν εντολής Τσίπρα.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «plan Χ» κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην εφημερίδα «Καθημερινή», τόνισε: «Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για το ‘’plan Χ’’, την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ακόμα και την εμπλοκή του Στρατού και τις ‘’οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες του εγχειρήματος’’, όπως τώρα παραδέχεται ένας από τους βασικούς συντάκτες του σχεδίου, επιβάλλουν στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν, άμεσα, πλήρεις απαντήσεις και εξηγήσεις».
Επεσήμανε δε πως οι αποκαλύψεις αυτές «επιβάλλουν προπάντων την αποδοχή της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ουσιαστικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούμε».
Ο Γ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε μάλιστα ότι ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα και ο κ. Καμμένος μιλούσε μπροστά του για ’’δημοκρατικό Στρατό και δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις’’ που ‘’διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό’’.
«Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους. Μετά από όλα αυτά υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην απαιτεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την σκοτεινή περίοδο;» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.





hellasforce

«ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»!


ompama_tsipras-600x289
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός ηγέτης στη σύνοδο κορυφής του NATO που «έσπασε» την κατά τα άλλα ομόφωνη γραμμή των «28» απέναντι στη Ρωσία, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».
Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, στο επίσημο δείπνο της Παρασκευής ένας προς ένας οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο υποστήριξαν ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στο Κρεμλίνο σχετικά με τη συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη.
Όταν όμως έλαβε τον λόγο, ο έλληνας πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε, ζητώντας τον τερματισμό της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα και συνεργασία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η πρόταση Τσίπρα προκάλεσε αμέσως την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά την θέση του έλληνα πρωθυπουργού.
Η διαφωνία μεταξύ των δύο ηγετών αποτυπώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν το Σάββατο. Όταν ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη να λήξει ο πόλεμος στη Συρία, ο κ. Ομπάμα του απάντησε αιχμηρά ότι σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει και «ο φίλος σου ο Πούτιν».
Σύμφωνα πάντως με τους FT, παρά την κοινή γραμμή που τελικά υιοθέτησαν οι ηγέτες του NATO απέναντι στη Ρωσία, υπάρχουν ξεκάθαρα φωνές στην Ευρώπη που μιλούν για διαφορετική στρατηγική απέναντι στη Μόσχα.
Πριν τη σύνοδο της Βαρσοβίας, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμεϊερ κατηγόρησε το NATO ότι προκαλεί με τις πρόσφατες ασκήσεις που έκανε στην Πολωνία, ενώ την παραμονή της συνόδου ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εταίρος, κι όχι ως εχθρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδώ και καιρό προκρίνουν αναθεώρηση των οικονομικών-εμπορικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης. Παρόμοια γραμμή ακολουθούν η Ιταλία και η Ουγγαρία, που ούτως ή άλλως έχει πιο φιλορωσική στάση.
Οι κυρώσεις έχουν παραταθεί έως το τέλος του 2016, όμως δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να υπάρξει μία πρώτη σοβαρή επανεξέταση της ευρωπαϊκής γραμμής.




hellasforce

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07/2016)


13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ!


ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
"ΑΚΡΟΠΟΛΗ"
«ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

Εσάς, αυτό το «Βρωμιάρη Έλληνα», Πως σας Ακούγεται;

ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣΤουΜιχαήλ Στυλιανού

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στην Αθήνα, συνέβη κάτι ανήκουστο στα 65 χρόνια δημοσιογραφίας του γράφοντος, πρωτοφανές στην σύγχρονη, τουλάχιστον, ελληνική ιστορία και χωρίς προηγούμενο στα χρονικά των διεθνών σχέσεων. Γεγονός μεστό σημασίας και πυκνού τραγικού συμβολισμού, που επιχειρήθηκε να σμικρυνθεί στις διαστάσεις του ασήμαντου, με δύο παραγράφους του ΑΠΕ, ελάχιστο δημοσίευμα στην Αυγή, ανεκδοτολογική αναφορά σε διαστημικό κανάλι και ένα μοναχικό σχόλιο σε κοινωνικά δίκτυα.
Προφανής ιδιοτελής συναίνεση των ηγετικών «ελίτ»(!) για την ουσιαστική εξαφάνισή του, απειλεί ωστόσο να στερήσει από τους πολίτες ένα αμείλικτο δείγμα εκφυλισμού, αλλά και να αποκρύψει από τον ιστορικό του μέλλοντος γεγονός και ημερομηνία-σύμβολα τερματικού δείκτη της ιστορικής πορείας ενός έθνους. Σ’ αυτό η δημοσιογραφική συνείδηση απαγορεύει να συνεργήσουμε.
Επειδή οι εκδοτικές νομοτέλειες των κυριακάτικών φύλλων εμποδίζουν την συμπλήρωση της ειδησεογραφίας του επταημέρου, η κατωτέρω καταγραφή εκπληρώνει έτσι, με καθυστέρηση, την υποχρέωση ενημέρωσης του αναγνώστη και του μελλοντικού ιστορικού.
Το σημαδιακό γεγονός συνέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την συνάντηση του Γερμανού αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Α. Τσίπρα. Στα μέλη της συνοδείας του ήταν και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Βαυαρός βουλευτής του Χριστιανο-κοινωνικού κόμματος Πέτερ Ραμσάουερ, με ιστορικό ασυγκράτητου (κληρονομικού;) μένους εναντίον της χώρας μας, της οποίας είχε ζητήσει και την έξωση από την ΕΕ –χωρίς, δυστυχώς, να εισακουσθεί, λόγω κινδύνων για την Ντώϋτσε Μπανκ και του σχεδίου λεηλασίας.
Κατά τον συνωστισμό των φωτορεπόρτερ ν’ αποθανατίσουν το καθιερωμένο τελετουργικό της χειραψίας και ανταλλαγής κοινοτοπιών, ακούσθηκε έκρηξη οργής στα γερμανικά: «Mη με αγγίζεις βρωμιάρη ΄Ελληνα !» (Schumuzige Grieche ).
Κάποιος εμποδιζόμενος φωτορεπόρτερ, στην αγωνία του να εξασφαλίσει άνοιγμα λήψεως εικόνας, είχε φαίνεται διαπράξει το βέβηλο έγκλημα -για undermensch σκλάβο- να σπρώξει ελαφρά την τευτονική εξοχότητα του χερ Μάϊστερ, Πέτερ Ραμσάουερ. Ο οποίος για να καταστήσει το φραστικό μαστίγωμα αισθητό και από τους μη γερμανογλώσσους των παρόντων, επανέλαβε την ύβρη στα αγγλικά:« Don’t touch me, you filthy Greek!”
Το ΑΠΕ, στη δεύτερη και τελευταία παράγραφο, κλείνει το θέμα με την διευκρίνιση ότι οι αξιωματούχοι του πρωθυπουργικού γραφείου «διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους παρόντες Γερμανούς διπλωμάτες…» Προσθέτοντας ότι ο Γερμανός υποστήριζε ότι «ο φωτορεπόρτερ του προκάλεσε μώλωπες ακουμπώντας τον.» ( Εδώ αναδίδεται έντονη οσμή κυβερνητικής οδηγίας: να σερβιριστεί το γεγονός με τα χαρακτηριστικά ελαφρού ανεκδότου.) Και έτσι τελικά εμφανίσθηκε από το μοναδικό κανάλι και από όσα ελάχιστα άλλα μέσα το ανέφεραν.
Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη στο Μαξίμου την προπερασμένη Πέμπτη ήταν ένα πολυσήμαντο ιστορικό γεγονός -εκτός από διπλωματικό επεισόδιο πρωτάκουστο στα χρονικά των διεθνών σχέσεων. Επειδή δεν επρόκειτο εδώ για ένα κρούσμα επιθετικού ρατσισμού, σε κάποια γειτονιά του Μονάχου. Δεν ήταν ένας σκίνχεντ ναζιστής που έφτυσε στο πρόσωπο ΄Ελληνα σουβλατζή μετανάστη την απειλή: «Μην με αγγίζεις, βρωμερέ ΄Ελληνα!»
Τη βρισιά εξέμεσε Γερμανός βουλευτής, πρώην υπουργός, μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας, υπό τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας. Και όχι στον δρόμο, στην ταβέρνα ή στη γερμανική πρεσβεία, αλλά μέσα στο Μαξίμου, στην πρωθυπουργική κατοικία, στο γραφείο του πρωθυπουργού, παρουσία του Αντικαγκελαρίου. Και ενώπιον και των δύο!
Το «Βρωμοέλληνα !», σ’ αυτόν το χώρο, τον χρόνο και την περίσταση, δεν μαστίγωνε -με αηδία και απέχθεια- τον ατυχή φωτογράφο. Χτυπούσε καμουτσικιά στο πρόσωπο -όχι του τυχαίου εκεί Τσίπρα- αλλά του πρωθυπουργού της Ελλάδος και συνολικά του έθνους των Ελλήνων.
«Σε άμεση αντίδραση, οι αξιωματούχοι του πρωθυπουργικού γραφείου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους παρόντες Γερμανούς διπλωμάτες», μας πληροφόρησε το ΑΠΕ. ΄Αντε καλέ! Έντονα, έ; Εδώ είναι που οι Αγγλοσάξωνες λένε ότι «προσθέτει στο τραύμα, την ύβρη» -της κοροϊδίας.
Δικαιούται, σε απάντηση, να ρωτήσει ο αναγνώστης τον συντάκτη του ΑΠΕ : Τι θα έκανε ο νοικοκύρης, οικοδεσπότης, οποιουδήποτε λαϊκού σπιτικού, της ελληνικής υπαίθρου, αντιμέτωπος με παρόμοια βαρύτατη προσβολή σε βάρος συμπατριώτη και της πατρίδας του, μέσα στην ίδια του την εστία; Φαντάζεσαι να έκανε κάτι λιγότερο, από το να σηκωθεί και να φωνάξει: Τι είπατε κύριε; ΄Εξω από το σπίτι μου!
Και τι θα γινόταν, σε διακρατικό επίπεδο, εάν αντίστοιχο επεισόδιο συνέβαινε στα Σκόπια, στο Κόσσοβο, ή την Ζιμπάμπουε; Η ελάχιστη αντίδραση δεν θα ήταν α) άμεση παράκληση στον Αντικαγκελάριο να ανακαλέσει στην τάξη τον συνοδό του, β) έντονο διπλωματικό διάβημα διαμαρτυρίας στο Βερολίνο και γ) κήρυξη του υβριστή persona non grata, «προσώπου ανεπιθύμητου στη χώρα» και οδήγησή του στο αεροπλάνο;
Εδώ, στην Ελλάδα -μια χώρα που φίλοι και εχθροί, πριν μόλις επτά δεκαετίες, της αναγνώριζαν λεβεντιά, περηφάνια, φιλότιμο και ανδρεία, ως ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά- η πρωτοφανής προσβολή και ταπείνωση αντιμετωπίσθηκε από τους τεταγμένους αισθητήρες του έθνους ως φυσικό φαινόμενο, ως φθινοπωρινή ψιχάλα..
Γεγονός που οδηγεί αναπόδραστα σε δύο καταλυτικές διαπιστώσεις:
–Την έλλειψη δισταγμού των «εταίρων» να αντιμετωπίσουν τους ΄Ελληνες – και στο υψηλότερο επίπεδο και σε επίσημες επισκέψεις- ως φθαρμένα υποπόδια. Και
— Την διάβρωση, σε σημείο εξαφάνισης, του εθνικού ενστίκτου αντίστασης σε ξένων βάναυσες ταπεινώσεις.
Εξαετής καθημερινή άσκηση στις επικύψεις και εθισμός στην απόλαυση λακτισμάτων, χαστουκιών, μαστιγώματος και λοιπών εξευτελισμών, έχει υιοθετηθεί ως τρόπος αρμονικής συνύπαρξης με τον κυρίαρχο και διατήρησης της εύνοιάς του. Ο Χατζηαβάτης του θεάτρου σκιών και το Γιουσουφάκι του Καζαντζάκη έχουν καθιερωθεί πλέον σαν πρότυπα και οδηγοί σαβουάρ βίβρ, τουλάχιστον για την ηγέτιδα τάξη της χώρας.
Μπορεί να μας φτύνει ο Βαυαρός επίγονος των Ες Ες στο Μαξίμου. Η συζήτηση, περί «εκλογικού νόμου», «συνταγματικής αναθεώρησης» και «αποκαλύψεων του Γκάλμπρέϊθ», συνεχίζεται απερίσπαστη. Ανάμεσα σε λιγδωμένες φιγούρες θεάτρου σκιών…
Και η Ελλάδα βυθίζεται σε κωματώδη κατάσταση, αν δεν είναι ήδη νεκρή. ΄Αμοιρη πατρίδα, παλαιά, ωραία Αρχόντισσα!
Δημοσιεύθηκε στο Παρόν




hellasforce

Στρώνουν τραπέζι…


Στρώνουν τραπέζι...
του Θοδωρή Μακρή

ΠΡΟΣΕΧΩΣ… Ανατροπές στις Αγροτικές Επιδοτήσεις


Αναδιανομή αγροτικών επιδοτήσεων φέρνει η εθνική πρόταση για την ενδιάμεση αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ που θα πρέπει να αποσταλεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
"ΕΘΝΟΣ"
«ΕΘΝΟΣ»
Το σχέδιο για την τροποποίηση του φακέλου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προβλέπει ανακατανομή της πίτας των συνδεδεμένων ενισχύσεων προς όφελος της κτηνοτροφίας, αύξηση του πριμ για τα ψυχανθή και «κούρεμα» σε κάποια από τα προϊόντα φυτικής παραγωγής που εμφάνισαν υποαπορρόφηση των επιδοτήσεων, ενώ δεδομένου ότι δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση του ποσοστού 2% των άμεσων ενισχύσεων που δίνεται σε νέους αγρότες σχεδιάζεται επιπλέον δράση από τον δεύτερο πυλώνα της αγροτικής ανάπτυξης για τη στήριξη των νεοεισερχομένων στον πρωτογενή τομέα.




hellasforce

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Γραπτό Διάβημα της Λευκωσίας στον ΟΗΕ!!


Αυστηρή επιστολή-διάβημα προς τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για σημεία του προσχεδίου έκθεσης για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ απέστειλε η κυπριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» από τη Νέα Υόρκη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, απέστειλε αμέσως μετά την υποβολή του προσχεδίου έκθεσης προς το Συμβούλιο Ασφαλείας επιστολή διαμαρτυρίας.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στην αναφορά «για χαμένη ευκαιρία» για συνεργασία όταν η Τουρκία «προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει» για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή της Σολιάς. Το θέμα δεν αφορά τις συνομιλίες, ούτε δικοινοτικό, αλλά συνδέεται με τη διαχείριση από πλευράς του κράτους μιας πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε προ λίγων εβδομάδων και τα Ηνωμένα Έθνη έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή να περιλάβουν την υστάτη στην έκθεσή τους τακτικισμούς της Άγκυρας και του εγκάθετού της στα κατεχόμενα, Μουσταφά Ακιντζί.
Στο θέμα των αγνοουμένων υπάρχει πρόδηλη προσπάθεια να συγκαλύψουν οι άνθρωποι του ΟΗΕ την Τουρκία, η οποία αρνείται να καταθέσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στα στρατιωτικά της αρχεία για την τύχη των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων και αρνείται να υποδείξει τους μαζικούς χώρους ταφής.
Στην έκθεση υπήρξε μια γενική αναφορά για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ και στην έκκληση που έγινε από κοινού να δοθούν πληροφορίες. Είναι σαφές πως από τη Λευκωσία οι αρμόδιοι του ΟΗΕ συνέστησαν στους συντάκτες της έκθεσης να αποφύγουν κάθε αναφορά που θα ενοχλήσει την Τουρκία.
Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά όπως γίνουν διορθώσεις στην έκθεση. Είναι προφανές πως το βάρος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις ανήκει στη Γραμματεία, ωστόσο την ευθύνη για την έκθεση έχει βασικά η νέα ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρντ, που έχει συντάξει την πρώτη της αναφορά από της ανάληψης των καθηκόντων της και εντεύθεν.
Την ενόχληση της Λευκωσίας εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος χθες δήλωσε ότι δεν θεωρεί «χαμένη ευκαιρία» οποιανδήποτε ενέργεια που υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ετήσιου μνημόσυνου των ηρώων της κοινότητας Χανδριών, ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι στην τελική έκθεση θα αποτυπωθούν τα γεγονότα όπως πρέπει. Είπε ότι η προσπάθειά μας είναι μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας να πετύχουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για τους συντάκτες της έκθεσης: «Οποιοσδήποτε παρεμβάλλει δυσκολίες δυσχεραίνει ακριβώς αυτό το έργο. Είτε θα πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του ΓΓ για να καταγράφονται όλα τα γεγονότα ή δημιουργώντας την εικόνα μεροληπτικής αξιοποίησης του ΓΓ προς τη μια ή την άλλη των κοινοτήτων, το μόνο που μολύνουν είναι το κλίμα των διαπραγματεύσεων και θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όσοι ενημερώνουν τον ΓΓ ή όσοι θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».
Ξέχασαν τα μονομερή ΜΟΕ της ε/κ πλευράς
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σαφώς ενοχλημένος από σημεία της έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είτε πρέπει να αναφέρονται όλες οι προσπάθειες που η ελληνοκυπριακή πλευρά ιδιαίτερα κατέβαλε έτσι ώστε να υπάρξει καλό κλίμα, είτε αυτές αναφέρονται στα μονομερή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που είχαν ληφθεί, είτε ακόμα και στο αίτημα προς την ΕΕ να καθιερωθεί η τουρκική γλώσσα ως μια των επισήμων γλωσσών, είτε σωρεία άλλων ενεργειών. Οποιαδήποτε ενέργεια στόχο έχει να υποβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ή να αναβαθμίσει το παράνομο καθεστώς δεν θεωρώ ότι αποτελεί χαμένη ευκαιρία».
Ο Πρόεδρος είπε περαιτέρω ότι δεν βλέπει να υπάρχουν θέματα που είτε μπορεί να θεωρηθούν ως επηρεάζοντα είτε όχι για την άλλη πλευρά, «αλλά γενικότερα όταν δίδεται μια έκθεση του ΓΓ θα πρέπει να αποτυπώνει τα αντικειμενικά γεγονότα, όχι μόνο την πρόοδο, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν».
Εξάλλου, μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο ηρώων της κοινότητας των Χαντριών, είπε πως «αυτή την περίοδο καταβάλλουμε προσπάθεια να συγκεκριμενοποιήσουμε τα πεδία όπου υπάρχουν συναντιλήψεις, ώστε να μπορέσουν να μετατραπούν σε συγκλίσεις. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είναι εύκολο έργο, καθώς στις λεπτομέρειες κρύβονται οι δυσκολίες. Αυτό όμως το γνωρίζαμε εξ αρχής και παραμένουμε δεσμευμένοι στην προσπάθειά μας».
Είπε πως, ως πολιτική ηγεσία –συλλογικά– «έχουμε καθορίσει τους στρατηγικούς μας στόχους και στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θέτουμε σημείο προς σημείο όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, ιεραρχώντας ψηλά τα οικουμενικά και ευρωπαϊκά δικαιώματα και αρχές».





hellasforce

ΜΥΗΘΗΚΕ στη Λευκη Αδελφοτητα ο Τσιπρας στο ταξιδι του στην ΚΙΝΑ Μετεφερε μηνυμα της στον ΟΜΠΑΜΑ


obama-tsipras-1_0Ο Αλέξης Τσιπρας εγινε ο πρωτος Ελληνας πολιτικός που μυηθηκε σε υψηλότατο αξιωμα στην Λευκη Αδελφότητα.
Στο προσφατο ταξιδι του στην Κινα επισκεφτηκε με απολυτη μυστικότητα την ερημο Τακλα Μακλαν και περασε μια ολοκληρη νυχτα στην Λευκη Πυραμίδα οπου περασε ολες τις τελετες μυησης στα ανωτερα αξιωματα της Λευκης Αδελφότητας.
Η ολη ιστορια ηρθε στο φως κατα την σημερινη  συναντηση του Αλεξη Τσιπρα με τον Μπαρακ Ομπαμα οπου  ο Ελληνας Πρωθυπουργος χαιρετησε τον Αμερικανο προεδρο με τον χαιρετισμο της Λευκης Αδερφοτητας κατι που εκανε τους μυημενους που ηταν παροντες να μεινουν εκπληκτοι.
Συμφωνα με πληροφοριες ο Αλεξης μετεφερε στον Ομπαμα προφορικο μηνυμα του  Μεγαλου Αρχοντα της Λευκης Αδελφοτητας κατι που εκανε χαρουμενο τον Αμερικανο πρόεδρο.



hellasforce

ALERT! ΑΡΧΙΣΕ Η Α Π Ο Β Α Σ Η


trapezites_imerodromosΞΕΚΙΝΗΣΕ…
Είμαστε παράρτημα της Γερμανίας; Αποικία; Σίγουρα είμαστε κατεχόμενη χώρα, δυστυχώς και με τη δική μας βούλα, με τον νόμο για τις Διοικήσεις των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση με το πιστόλι στον κρόταφο, με τον ωμό εκβιασμό: «Αν αρνηθείς, γιοκ η αξιολόγηση και μένεις από λεφτά».
Τις προϋποθέσεις που ορίζονται για τη θέση του διοικητή και των μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν υπάρχει σοβαρός και με ικανότητες Έλληνας που να τις διαθέτει. Έτσι, μπαίνει μπροστά ο προγραμματισμένος στόχος των… «θεσμών» – δανειστών για τον απόλυτο έλεγχο από ξένους των τραπεζών μας και μέσω αυτών όλων των επιχειρήσεων και, φυσικά, και της ελληνικής οικονομίας.
Η πρώτη απόβαση έχει αποφασισθεί ήδη και είναι η εγκατάσταση του Πολωνού Μαρέκ Μπέλκα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ, χωρίς καν να ερωτηθεί η κυβέρνηση, να ζητηθεί η άποψή της. Ο κατοχικός κ. Μπέλκα, πρώην Ανατολικός, έχει διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών και είναι ξεκάθαρα άνθρωπος του Βερολίνου.
Ήταν τόση η σπουδή να ξηλώσουν τη Διοίκηση του ΤΧΣ, που απαίτησαν την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Α. Ξενόφου, του αναπληρωτή του Γ. Κουτσού και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Αν. Γάγαλη πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης που γινόταν!
Σειρά θα πάρουν οι Διοικήσεις των τραπεζών, όπου λόγο θα έχουν και τα γνωστά κοράκια – funds, εν όψει της… αρπαγής των φιλέτων – «κόκκινων» δανείων. Ήδη η πρώτη απόπειρα έγινε με το μπλοκάρισμα της τοποθέτησης του Χρ. Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς από τον γνωστό Τζον Πόλσον, ο οποίος έχει το hedge fund που ελέγχει το 10% της τράπεζας.
Να σημειώσουμε ότι η άλωση της Τράπεζας Πειραιώς επιχειρείται με την ανατροπή του Μιχάλη Σάλλα, με μακρύ χέρι, όπως λέγεται, τον Άνθιμο Θωμόπουλο, που πριν από καιρό τον είχε βάλει διευθύνοντα σύμβουλο και ξαφνικά τον απέλυσε, με κάποιες φήμες να υποστηρίζουν ότι έπαιζε δικά του παιγνίδια σε συνεργασία με funds, ενδεχομένως και του Πόλσον.
Αλλαγές ζητάει η κυβέρνηση
Σε αυτήν τη γενική ανατροπή στον τραπεζικό χώρο, με κύριο στόχο να έχουν οι δανειστές τον πλήρη έλεγχο και να αποφασίζουν ποιοι θα χρηματοδοτούνται, η κυβέρνηση πιέζει τους «θεσμούς» για αλλαγές, γιατί αλλιώς μόλις αρχίσει να λειτουργεί αυτό το καθεστώς θα υπάρξει θύελλα αντιδράσεων.
Με επιστολές που έστειλαν στους «θεσμούς» και στα όργανα της ΕΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στις προϋποθέσεις που ορίζονται για τους υποψηφίους για τη θέση του προέδρου της τράπεζας και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Να σημειώσουμε ότι, όπως λέει ο Τσακαλώτος σε συνεργάτες του, εν γνώσει του δέχτηκε να μπουν στον νόμο αυτές οι απαιτήσεις των «θεσμών», προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, με τη σκέψη ότι μετά θα ζητούσε να γίνουν αλλαγές. Μόνο που οι… νταβατζήδες μας δεν κάνουν πίσω, όταν μάλιστα έχουν… δέσει τον γάιδαρό τους.
Αντιδρά η Ένωση Τραπεζών
Σε αυτές τις ανατροπές που επιχειρούνται απέξω για τον απόλυτο αφελληνισμό των τραπεζών έχει αντιδράσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Με επιστολή που έστειλε πριν από έναν μήνα η πρόεδρός της Λούκα Κατσέλη στην Κομισιόν, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι διατάξεις που εκβιαστικά ψηφίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο δεν μπορούν να εφαρμοσθούν.
Φωτογραφικές οι διατάξεις!
Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, οι διατάξεις του νόμου 4346/2015 προβλέπουν:
1. Κάθε μέλος του ΔΣ υποχρεούται να διαθέτει τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στους τομείς της τραπεζικής, της ελεγκτικής, της διαχείρισης κινδύνων ή διαχείρισης επισφαλών περιουσιακών στοιχείων.
2. Κάθε μέλος του ΔΣ υποχρεούται να μην έχει υπηρετήσει κατά τα τελευταία 4 χρόνια πριν από τον διορισμό του σε σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους πολιτικού κόμματος ή ανώτερου στελέχους δημοσίων επιχειρήσεων.
3. Τα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ υποχρεούνται, επιπροσθέτως, να έχουν υπηρετήσει για τουλάχιστον 3 χρόνια ως μέλη του ΔΣ πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα ή διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών.
4. Κάθε ΔΣ θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, τα οποία θα προεδρεύουν των Επιτροπών του ΔΣ. Τα μέλη αυτά θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία τουλάχιστον 15 ετών σε αντίστοιχα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εκ των οποίων τουλάχιστον 3 χρόνια ως μέλη διεθνούς τραπεζικού ομίλου που δεν δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Τα μέλη αυτά δεν πρέπει να είχαν οποιαδήποτε σχέση με πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα κατά τα προηγούμενα 10 χρόνια.
Αποκλείουν ικανά άτομα του ιδιωτικού τομέα
Με τις προϋποθέσεις που έχουν επιβάλει οι δανειστές πάνε κόντρα στις μόνιμες πιέσεις για ιδιωτικοποίηση των πάντων!
Συγκεκριμένα:
• Υψηλόβαθμα στελέχη και επιχειρηματίες με αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και τον επιχειρηματικό κόσμο αποκλείονται από τη συμμετοχή σε ΔΣ και θα πρέπει να παραιτηθούν (π.χ., Σ. Θεοδωρόπουλος – Chipita από ΕΤΕ, A. Αθανασίου – Unilever, E. Βασιλάκης – Aegean, Β. Φουρλής – Fourlis SA από Τρ. Πειραιώς, E. Βιδάλης – Titan, I. Παπαδοπούλου – Μπισκότα Παπαδόπουλος, I. Λύρας – Paralos Maritime από Alpha Bank).
• Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ένα ευρύ φάσμα δυνητικά αξιόλογων και ικανών υποψηφίων για μέλη ΔΣ θα αποκλείονται (π.χ., επαγγελματίες με σημαντική εμπειρία σε διεθνή χρηματοοικονομικά ιδρύματα και οργανισμούς οι οποίοι ενδέχεται να μη συγκεντρώνουν 10 χρόνια προϋπηρεσίας σε ανώτερη διοικητική θέση στον τραπεζικό τομέα, άτομα με άριστες γνώσεις σε πεδία που είναι κρίσιμα για τον τραπεζικό τομέα, όπως ΙΤ, καινοτομία κ.ά., διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί στα οικονομικά, στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα νομικά, στελέχη με περιορισμένη πολιτική έκθεση που διαθέτουν εξαιρετική ειδίκευση στο αντικείμενό τους και γνωρίζουν σε βάθος τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τα οποία όμως αποκλείονται εξαιτίας του αναιτιολόγητα περιοριστικού ορισμού περί «Πολιτικώς Εκτεθειμένων Προσώπων»).
• Τα ΔΣ των τραπεζών θα καταλήξουν να έχουν ως μέλη άτομα με περιορισμένο πεδίο ικανοτήτων και αναποτελεσματικό επίπεδο κατανόησης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς την αναγκαία ποικιλομορφία δεξιοτήτων και εμπειριών. Τόσο η διεθνής ανταγωνιστική θέση των ελληνικών τραπεζών όσο και η αποτελεσματική εφαρμογή των σχεδίων αναδιάρθρωσης θα τεθούν σε κίνδυνο. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»




hellasforce

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (IV)


Στο DNA της οικογένειας Μητσοτάκη είναι οι Εξεταστικές Επιτροπές και τα Ειδικά Δικαστήρια καθώς και η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων με κάθε μέσο και τρόπο. Το 1989, ο Κων. Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενος από τα κόμματα της Αριστεράς, που είχαν ως στόχο να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, παρέπεμψε τον Ανδρ. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, φέρνοντας τη χώρα στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου. Τώρα, ο (γιος του) Κυρ. Μητσοτάκης, υπό τις ιαχές (επευφημίες) του Άδ. Γεωργιάδη, απειλεί με παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της οικονομίας, αδιαφορώντας πλήρως για τους κινδύνους που ε­γκυμονεί μια τέτοια κίνηση για την πολιτική ομαλότητα και την κοινωνική γαλήνη.
Προηγήθηκε, στα μέσα Μαΐου, η Ντ. Μπακογιάννη, που με αφορμή την απόφαση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προανήγγειλε ότι «κάποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου» με την κατηγορία της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας. Σε αντίθεση με τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή, ο οποίος είχε πει, με αφορμή την παραπομπή του Ανδρ. Παπανδρέου, ότι «έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνει ο λαός στο σπίτι του».
Άποψη την οποία ασπάζονται αρκετοί από τους σημερινούς βουλευτές της παράταξης, που εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς τους χειρισμούς της ηγεσίας.
Στη Λ. Συγγρού γνωρίζουν ότι η πρότασή τους για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή στις 26 Ιουλίου, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εγκριθεί, δεδομένου ότι απαιτούνται οι ψήφοι 151 βουλευτών, που δεν είναι εφικτό να συγκεντρωθούν. Πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι στη διάρκεια της συζήτησης να ασκήσει σκληρή κριτική, περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά, τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
Να στηλιτεύσει τους χειρισμούς τους κατά το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης (Ιανουάριος-Ιούλιος 2015) και να τους καταστήσει υπεύθυνους για τα δεινά που επέφερε στον τόπο η τακτική τους, με στόχο να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα. Θεωρούν δε ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις του άλλοτε συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Τζ. Γκαλμπρέιθ, καθιστούν ακόμη πιο ισχυρό το αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά -κυρίως- εκθέτουν έτι περισσότερο τους χειρισμούς της κυβέρνησης με τα plan B ή plan X.
Στο επιτελείο του Μητσοτάκη εκτιμούν ότι όσα θα ειπωθούν στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή είναι πολύ πιθανό να φέρουν σε ευθεία αντιπαράθεση τον πρωθυπουργό με τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Ακόμη, όμως, και αν δεν προκύψουν νέα στοιχεία, η ανταλλαγή πυρών θα πλήξει κι άλλο την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης θα καταστήσει σαφές ότι μετά τις εκλογές -εφόσον η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας- θα επαναφέρει την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή και με την πλειοψηφία που θα διαθέτει θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες.
Υπέρ των Εξεταστικών Επιτροπών και των Ειδικών Δικαστηρίων έχουν ταχθεί οι σκληροπυρηνικοί της Νέας Δημοκρατίας, προεξάρχοντος του Άδ. Γεωργιάδη. Ο τελευταίος μάλιστα ανέπτυξε και τη… θεωρία ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει να υπάρξει ακυβερνησία, αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να παραγραφούν τα αδικήματα της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015.




hellasforce

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ… ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ! 199.000 αιτήσεις ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ έγιναν στην Ουγγαρία; Δεκτές οι …264 !!! (Τί δεν καταλαβαίνουμε;)
Ο ΠΛΕΟΝ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ» ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Δ.ΕΥΡΩΠΗ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ‘ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ’…
40
ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΤΟ «ΕΙΔΟΣ» ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, υπάρχουν ΑΚΟΜΑ Ηγέτες, με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα της λέξεως αυτής, οι οποίοι ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους πολίτες τους και την εθνική τους κυριαρχία, όπως απεδείχθη προ ολίγων ημερών, με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία! Συγκεκριμένα η Ουγγαρία θα προχωρήσει στις 2 Οκτωβρίου 2016 στο δημοψήφισμα που πρότεινε η κυβέρνηση του δυναμικού (εθνικιστού) πρωθυπουργού Βίκτορος Όρμπαν, για το ευρωπαϊκό σχέδιο κατανομής των προσφύγων στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεων, στο οποίο αντιτίθεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε η ουγγρική Προεδρία.
41
Οι Ούγγροι θα κληθούν στις κάλπες για να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία, χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ.
O AΛΗΘΙΝΟΣ  Π Α Τ Ρ Ι Ω Τ Η Σ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ.
O AΛΗΘΙΝΟΣ Π Α Τ Ρ Ι Ω Τ Η Σ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ.
Μια κίνηση ΚΑΘΑΡΩΣ Π Α Τ Ρ Ι Ω Τ Ι Κ Η, η οποία στέλνει μήνυμα στις Βρυξέλλες, πως η ανοχή και ανομία των λαθρομεταναστών, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να συνεχιστεί! Η άλωση του εθνικού ιστού, η πολυπολιτισμικότητα και η συμπεριφορά των μουσουλμάνων, είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να σταματήσει!
ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ  Α Γ Ν Ω Σ Τ Α  ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...
ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΤΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΠΑΝΤΕΛΩΣ Α Γ Ν Ω Σ Τ Α ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…
Βλέπετε, σε ορισμένες χώρες υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν νόμοι, αλλά και ηγέτες οι οποίοι δεν διακατέχονται από ‘’νεοφιλελεύθερα” και ”προοδευτικά” σύνδρομα, όπως για παράδειγμα στην χώρα μας…
ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
Πριν λίγες ημέρες μάλιστα η Ουγγρική κυβέρνηση έλαβε μία ακόμη σημαντική απόφαση, η οποία σίγουρα θα ξαναβάλει σε σκέψεις τους ΟΠΟΙΟΥΣ απρόσκλητους επισκέπτες, στο να περάσουν ξανά από την χώρα των Μαγυάρων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε άμεσες απελάσεις χωρίς καμμία διαδικασία, για όποιον λαθρομετανάστη εντοπίζεται σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από τα σύνορά της, θα εφαρμόζει στο εξής η Ουγγαρία! Οι πρόσφυγες θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ», που τυπικά βρίσκονται εκτός της ουγγρικής επικράτειας!
Ο νέος κανονισμός είναι σε ισχύ από την παρελθούσα Τρίτη (05/07/16), έχοντας ήδη εγκριθεί από το ουγγρικό κοινοβούλιο! (ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να εκλεγούν …Βρούτσηδες, Μουζάλες, Τασίες, Κούληδες, Φώφες, Θεοδωράκηδες, Κουτσούμπες και Λεβέντηδες!)
Σύμφωνα με τον σύμβουλο για ζητήματα ασφαλείας του ούγγρου πρωθυπουργού, τον Γκιόργκι Μπάκοντι, όσοι απελαύνονται, θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ» που έχουν στηθεί στην άλλη πλευρά της ουγγρικής συνοριακής περιφράξεως, (ΜΗΚΟΥΣ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΕΡΙ ΤΑ 200 χλμ.!!!) όπου και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.
ΕΔΩ, Ο 4 ΜΕΤΡΩΝ ΥΨΟΥΣ(!) ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΦΡΑΚΤΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΑ 200 ΧΛΜ. ΜΗΚΟΣ!!! (Ποτέ, ΔΕΝ το έδειξαν στην Ελλάδα...)
ΕΔΩ, Ο 4 ΜΕΤΡΩΝ ΥΨΟΥΣ(!) ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΦΡΑΚΤΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΑ 200 ΧΛΜ. ΜΗΚΟΣ!!! (Ποτέ, ΔΕΝ το έδειξαν στην Ελλάδα…)
Από την αρχή του χρόνου εφέτος, έχουν εντοπιστεί 17.351 πρόσφυγες και μετανάστες, που πέρασαν χωρίς άδεια μέσα στην Ουγγαρία.
ΙΔΟΥ! ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ  Α Π Ρ Α Κ Τ Ο Ι   ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ 3 - 5 ΧΡΟΝΙΑ Φ Υ Λ Α Κ Η !!!
ΙΔΟΥ! ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ Α Π Ρ Α Κ Τ Ο Ι ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ
ΣΥΡΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ 3 – 5 ΧΡΟΝΙΑ Φ Υ Λ Α Κ Η !!!
Υπενθυμίζεται ότι με τη νομοθεσία που είχε ψηφίσει πρόσφατα η Βουδαπέστη, η παράνομη είσοδος στη χώρα οδηγεί τον δράστη στο δικαστήριο. Μέχρι στιγμής, αυτό έχει συμβεί σε 4.942 περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Μπάκοντι -η καταδίκη συνήθως είναι απέλαση στη Σερβία, ή στην Κροατία, που σχεδόν ποτέ δεν εκτελείται, επειδή οι δύο χώρες δεν τους δέχονται! (Ξαναδιαβάστε το! ΔΕΝ τους δέχονται! Το καταλάβαμε;)
46
Συνολικά, από τις μέχρι τώρα περίπου 199.000 αιτήσεις για άσυλο, η Ουγγαρία έχει κάνει δεκτές τις …264!!! (ΜΟΥΖΑΛΑ, «ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ»!)
47
Την ίδια στιγμή εμείς, δίνουμε στο Τσιπριστάν, ‘ΑΒΕΡΤΑ-ΚΟΥΒΕΡΤΑ’, ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΠΕΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ρουχισμό, κλιματισμό, φαγητό στα ”hot spots”, που κάλλιστα θα μπορούσαν να μετονομαστούν σε ξενοδοχεία μεταναστών …5 αστέρων, χωρίς όμως να έχουμε ελέγξει, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε μία από τις δυσκολότερες οικονομικές καταστάσεις της ιστορίας της…
Generated by  IJG JPEG Library
Generated by IJG JPEG Library
Ταυτόχρονα, βάζουμε στρατιωτικούς να στήνουν ‘hotspots’, ενώ πρόσφατα διαβάσαμε πως 8 στρατιωτικοί προσβλήθηκαν από φυματίωση(!) σε κέντρο προσφύγων στα Ιωάννινα. (ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ «ΕΤΡΕΞΕ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΣΕ Ο ΚΑΘΕ «ΚΑΤΑ-ΚΑΫΜΕΝΟΣ»…)
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με μπροστάρη τον Βίκτορ Όρμπαν, έχει αντισταθεί στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις λαθρομεταναστών που επιβάλλει η ΕΕ. Η Ουγγαρία έχει σηκώσει ένα συνοριακό φράκτη, για να ανακόψει τη ροή των εισβολέων, σε αντίθεση με την δική μας πολιτική ‘ελίτ’ η οποία θεωρεί, αν είναι δυνατόν, το φράκτη του Εβρου «ρατσιστικό” και «φασιστικό” !…
49
Ο Όρμπαν είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2015, πως η «ροή προσφύγων και μεταναστών είναι «ατελείωτη” και, αν η Ευρώπη δεν προστατεύσει τα σύνορά της, μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη».
«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη απειλείται από μαζική εισροή ανθρώπων, πολλές δεκάδες εκατομμύρια μπορεί να έρθουν στην Ευρώπη. Τώρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά τον επόμενο χρόνο, θα μιλάμε για εκατομμύρια και δεν υπάρχει τέλος σε αυτό».
Ενώ «ηγέτες» των άλλων ευρωπαϊκών εθνών, έχουν «κολλήσει” στη λεγόμενη «πολιτική ορθότητα”, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας χωρίς φόβο, λέει σε όλους μας ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο.
Η αθρόα ρόη μεταναστευτικών κυμάτων, δεν έχει άλλο στόχο, από τα να διαλύσει την Ευρώπη!

Κάτι Πολύ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Συμβαίνει σε Όλο τον Κόσμο

«ΚΟΦΤΗΣ» Β Ο Μ Β Α ΣΤΑ Α Τ Μ

ΑΤΜΒ Ο Μ Β Α Α Τ Μ

«Κόφτης» επικουρικών συντάξεων μπαίνει από τις 2 Αυγούστου στα ποσά που λαμβάνουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι.
Οι μειώσεις θα γίνουν στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης εφόσον το άθροισμα μαζί με την κύρια ή οποιαδήποτε άλλη σύνταξη λαμβάνουν (γήρατος, αναπηρίας, ή θανάτου) είναι πάνω από 1.300 ευρώ μικτά.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Συνταξιούχοι με κύρια 1.000 ευρώ και επικουρική 200 ευρώ (άθροισμα 1.200 ευρώ) μπορεί φαινομενικά να μένουν έξω από το ψαλίδι, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, γιατί το άθροισμα που θα ληφθεί υπόψη για να δουν τα Ταμεία πόσοι ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ, δεν θα είναι αυτό που βάζουν στην τσέπη τους οι συνταξιούχοι, αλλά θα είναι το μικτό ποσό του αθροίσματος κύριας και επικουρικής.
Στο μικτό ποσό συνυπολογίζονται ο φόρος, η εισφορά ασθένειας και οι αρχικές μειώσεις που επιβλήθηκαν το 2010 στις κύριες άνω των 1.400 ευρώ και το 2011 στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ. Αυτές οι κρατήσεις έγιναν μεν στις συντάξεις, αλλά το υπουργείο δεν τις αφαιρεί από τα ποσά που παίρνουν οι συνταξιούχοι, με στόχο να ανέβει τεχνητά το άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ και ο «κόφτης» να πιάσει περισσότερους.
Ο ακριβής αριθμός των συνταξιούχων που θίγονται από τις περικοπές θα είναι μεγαλύτερος από τους 250.000 που εκτιμούσε στην αρχή το υπουργείο Εργασίας.
Νεότερα στοιχεία από την επεξεργασία που κάνουν τα Ταμεία -και κυρίως η ΗΔΙΚΑ που τηρεί το μητρώο δικαιούχων σύνταξης όλων των φορέων- δείχνουν ότι από τις μειώσεις επικουρικών θίγονται σχεδόν 400.000 συνταξιούχοι είτε με ψαλίδι κατά μερικά ευρώ (2-10 ευρώ) είτε με μεγαλύτερες μειώσεις (άνω των 50 ευρώ το μήνα).
Οι περισσότεροι συνταξιούχοι που θα δουν μειώσεις προέρχονται από το ΙΚΑ. Στους πίνακες που αποκαλύπτει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» και προέρχονται από επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος, φαίνονται πόσοι παίρνουν κύρια μέχρι 1.000 και πόσοι πάνω από 1.000 ευρώ, καθώς και πόσοι είναι με επικουρική ως 200 και πόσοι με 200 ευρώ και άνω.
Τα στοιχεία για τους δικαιούχους κύριας σύνταξης δείχνουν ότι:
• Με κύρια σύνταξη (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) ως τα 1.000 ευρώ είναι 920.765 δικαιούχοι.
• Με κύρια σύνταξη (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) από 1.000,01 ως 1.300 ευρώ είναι 98.834 συνταξιούχοι.
• Με κύρια σύνταξη (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) από 1.300,01 ευρώ και άνω είναι 69.897 συνταξιούχοι.
Σύνολο δικαιούχων κύριας από το ΙΚΑ, χωρίς άλλους φορείς, 1.089.496 συνταξιούχοι.
Αντίστοιχα για την επικουρική έχουμε στο ΙΚΑ:
• Ως 150 ευρώ επικουρική γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου παίρνουν 278.818 συνταξιούχοι.
• Από 150,01 ως 200 ευρώ παίρνουν 233.362 συνταξιούχοι.
• Από 200,01 ευρώ και πάνω παίρνουν 206.039 συνταξιούχοι.
Σύνολο δικαιούχων επικουρικής μόνο ΙΚΑ, χωρίς άλλους φορείς, 718.219 συνταξιούχοι.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι 206.039 δικαιούχοι επικουρικής ΙΚΑ που παίρνουν μικτό ποσό από 200 ευρώ και πάνω είναι στην πρώτη ζώνη κινδύνου για μειώσεις, εφόσον από κύρια σύνταξη παίρνουν μικτό ποσό από 1.100 ευρώ και άνω.
Στη δεύτερη ζώνη περικοπών είναι οι 233.362 συνταξιούχοι που παίρνουν μικτό ποσό επικουρικής από 150 ως 200 ευρώ, εφόσον η μικτή κύρια σύναξη είναι από 1.150 ευρώ και άνω.
Στην τρίτη ζώνη περικοπών βρίσκονται και όσοι έχουν υψηλότερη κύρια (άνω των 1.250 ευρώ) και χαμηλή επικουρική (80, 100, 120 ευρώ).
Από τους 470.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, επικουρική έχουν σχεδόν το σύνολο των πολιτικών συνταξιούχων και οι απόστρατοι της Αστυνομίας που λαμβάνουν επικουρική από το ΤΕΑΠΑΣΑ. Εκτιμάται ότι μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ έχουν πάνω από 130.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου.
Από τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και τραπεζών υπολογίζεται ότι ο «κόφτης» πιάνει πάνω από 80.000 συνταξιούχους που ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.300 ευρώ μικτά από κύρια και επικουρική.
Από το ΝΑΤ-ΚΕΑΝ οι συνταξιούχοι με άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ υπερβαίνουν τους 50.000, σε σύνολο 80.000 συνταξιούχων.





hellasforce