Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Κορυφαίος Υπουργός Ζητά Εδώ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Να Καθιερωθεί στην Ελλάδα το Χάραγμα του Θηρίου (666)


666
666
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ζητάει η βιομετρική – ηλεκτρονική ταυτοποίηση 666 να ξεκινήσει τώρα από την Ελλάδα…
Δήλωση Πάνου Καμμένου «Τώρα Βιομετρικές Ταυτότητες στους Πρόσφυγες»
απόσπασμα από την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ με τον Γιώργο Παπαδάκη 23.3.2016.

Ε Κ Β Ι Α Σ Μ Ο Σ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ


paidaki_simaia
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο Εθνομηδενισμός σας, και η υποτέλεια στην ηγεσία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, δεν σας επέτρεψε να παραστείτε στις εορτές και παρελάσεις της Εθνικής επετείου!
Επί τη επετείω της Εθνεγερσίας, εισηγούμαι να επαναστατήσετε ενάντια στους εχθρούς δανειστές, κατόχους και κατακτητές αυτής της Πατρίδας.
Τέτοια κακή τύχη δεν ταιριάζει για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Τέλος πια η υποδούλωση στους Επικυρίαρχους δανειστές.
Τέλος στον Εθνομηδενισμό και Διεθνισμό που ακολουθείτε.
Έλεος πια, φερθείτε σαν Έλληνας!
Μας έχετε κάνει διεθνώς ρεζίλι με τη δουλοπρέπεια στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Από αποτυχία σε αποτυχία βαδίζετε σε όλα τα θέματα!!!
Εάν θέλετε να είσθε δούλος, δικός σας λογαριασμός, εμείς οι Έλληνες δεν σας φταίμε…….
Οι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες ήλθαν για να μείνουν.
Τους έφερε ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ εδώ στην Ελλάδα.
Επειδή οι Εβραίοι Αρχι-Σιωνιστές δανειστές Κοσμοκράτορες, προβαίνουν σε εκβιασμό, καθυστερούν την αξιολόγηση Μνημονίου, και ζητούν μείωση συντάξεων, και στάση εσωτερικών πληρωμών, εμείς να απαντήσουμε με στάση εξυπηρετήσεως του επονείδιστου, επαχθούς, και παράνομου ΧΡΕΟΥΣ.
Δηλαδή στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών & ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Υποταγή στους Επικυρίαρχους της Γης κάνουν μόνον οι προδότες πολιτικοί. Δεν φαντάζομαι να είστε και εσείς Εφιάλτης σαν τους προηγούμενους Πρωθυπουργούς!
Οι πολιτικοί της Ε.Ε. & ΗΠΑ είναι υπηρέτες και υπηρέτριες των Αρχι-Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Δώστε το φώς της ανεξαρτησίας στους δούλους πολιτικούς της Ε.Ε. (Μέρκελ).
Αν είστε πραγματικός Έλληνας Πρωθυπουργός, έτσι πρέπει να αντιδράσετε και απαντήσετε.
Θα ηρωποιηθείτε από το Λαό, σαν τους ήρωες του 1821
Θα ηρωποιηθείτε από τη διεθνή κοινή γνώμη!!!
Μέχρι τώρα ακολουθείτε πολιτική σφογγοκώλαριου του δανειστή Αρχι-ληστή Αρχι-Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Σπάστε πια τις αλυσίδες………
Απαντήστε στους Εβραίους Σιωνιστές τσιφούτηδες δανειστές ότι, «Υπάρχουν και αλλού Πορτοκαλιές»…………
Θα προσπαθήσουν να σας δολοφονήσουν.
Βγείτε στα κανάλια και ενημερώστε το Λαό.
Δεν θα τολμήσουν.
Σήμερα ζούμε σε έναν εκβιασμό των τσιφούτηδων δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ή κάνετε ΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, να μας πληρώσετε, ή δεν σας δείνουμε άλλα δάνεια!!!
Σήμερα η Ρωσία (για τα δικά της συμφέροντα Γεωστρατηγικής), μας σώζει από Τουρκική Σιωνιστική Νατοϊκή επίθεση, για μη κλείσουν οι Σιωνιστές Επικυρίαρχοι της Γης, το Αιγαίο.
Χρεοκοπία, Μνημόνια, και λαθρομετανάστες, με κλειστά τα βόρεια σύνορα, πάει πολύ…..
Η Πατρίδα κατελήφθη, και τελεί υπό κατοχήν των Επικυρίαρχων!!!
Η Ε.Ε. & ΝΑΤΟ πέθαναν για τους Έλληνες.
Όσο παραμένουμε μέσα σε αυτές τις Δυτικές συμμαχίες, τόσο το χειρότερον για την Ελλάδα, και τους Έλληνες!!!
Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ε.Ε., παρήλασε η Μουσουλμάνα αλλοδαπή μαθήτρια με τη μαντίλα στην Αθήνα, να μας θυμίσει τους κατακτητές.
Ασέβεια προς τους νεκρούς Βέλγους, ασέβεια προς τους ΄Ελληνες. Ντροπή Πρωθυπουργέ!
Δεν σε ψηφίσαμε για να υπηρετείς τον Νταβούτογλου, ούτε τον ΡΟΤΣΙΛΝΤ & Κίσσινγκερ.
Όποιος συνεργάζεται με τους Γερμανούς είναι ή παλαβός , ή δειλός & Δοσίλογος.
Οι Γερμανοί «εταίροι» μέσα στην Ε.Ε. είναι κατακτητές των αδυνάτων μελών-κρατών. Είναι Ούννοι & Βάνδαλοι.
Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε Ελληνοπρεπή Πρωθυπουργό.
Όλοι τους ήταν συνεργάτες των εχθρών του Ελληνισμού, και υποτακτικοί του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Βλέποντας την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση μου ήλθε στο μυαλό μια νεο-Ελληνική λέξη «Φοβισμένοι»,(Έγιναν υπηρέτριες των Τζιχαντιστών λαθρομεταναστών στα HOT SPOTS), αφήνουν την Πατρίδα σκλαβωμένη στους κάθε διαλογής προδότες πολιτικούς, δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Κατέστησαν την Πατρίδα στάνη προβάτων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Ο Κίσσινγκερ (ΥΠ.ΕΞ. της Ν.Τ.Π. & Παγκόσμιας Δικτατορίας), έδωσε εντολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό, «Αφόπλισε γρήγορα τους Έλληνες», για να γίνουμε εύκολα σφάγια των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Τρομάξαμε να επελευθερωθούμε από τους Μουσουλμάνους, και να τώρα επανήλθαν και εισέβαλαν σαν εισβολείς κατακτητές στην Πατρίδα μας!!!
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ τους εκβιαστές περιούσιους τσιφούτηδες δανειστές!!!
Θέλει αρετή και τόλμη η ανδρεία.
Ο Κολοκοτρώνης είπε,
«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος ΜΜΕ

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! (φώτο)


590_9acd5bfc10606b84b7e9347f7e49ad47
Ένας μικρός μαθητής στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, έστειλε το δικό του μήνυμα για την Μακεδονία.
«Έλληνες σώστε τη Μακεδονία» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ο μαθητής, βάζοντας τα γυαλιά σε πολλούς μεγαλύτερούς του!!!
a09e3659bdce5b8d800fbf19d20e795d

ΣΕΙΣΜΟΣ! "Επιστρέφουμε" στην... δραχμή!

xxrei


Για επιστροφή στην δραχμή μίλησε ο ακαδημαικός Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο οποίος σχολίασε πως με το σημερινό «καθεστώς θα είμαστε υπόδουλοι των συμμάχων».
«Αυτοί θα έρχονται κάθε χρόνο και θα μας λένε ποιοι θα είναι οι φόροι, αυτοί θα έρχονται κάθε χρόνο και θα μας λένε ποιες θα είναι οι συντάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Μαρκεζίνης, αναφερόμενος στην παραμονή στο ευρώ. 
Σύμφωνα με τον ακαδημαικό, πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η επιστροφή στην δραχμή, καθώς αποτελεί καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα. 
«Θα πονέσουμε για ένα χρόνο» είπε, ο κος Μαρκεζίνης, αν γυρίσουμε στην δραχμή, αλλά θα είναι καλύτερα τα επόμενα χρόνια. 
Ο κος Μαρκεζίνης μίλησε για το σχέδιο που πρότεινε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, κος Σοιμπλε, το οποίο θεωρεί πως θα λειτουργούσε με θετικά αποτελέσματα για την ελλάδα, αν κατάφερνε να διατηρήσει τις τιμές. 
Δείτε το βίντεο:







voice news


Άλλο ένα χτύπημα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων...

ixpligma
Τρομακτικές είναι οι πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ύστερα από την ανακοίνωση πως το Υπουργείο Οικονομικών συζητά σενάρια εξίσωσης του φόρου πετρελαίου κίνησης με τη βενζίνη. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα υπάρξει άνοδος των εσόδων, η οποία θα είναι μεγαλύτερη των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. θα κληθούν να βάλουν για μία ακόμη φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Ο ειδικός φόρος του πετρελαίου κίνησης ανέρχεται σε 330 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ της βενζίνης είναι 670 ευρώ/χιλιόλιτρο. Έτσι λοιπόν, θα δούμε αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 35 λεπτά το λιγότερο. Αν συνυπολογίσουμε την αύξηση του φόρου στα καύσιμα εν γένει, τότε θα έχουμε αύξηση της λιανικής τιμής στο 1,45 ευρώ ανά λίτρου.
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι οδηγοί που πλήττονται από την αύξηση αυτή, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να στραφούν προς την πετρελαιοκίνηση, η οποία οικονομικά συνέφερε. 





voice news

Νέο «χτύπημα» Πούτιν στην Τουρκία...


Αποκαλύψεις έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ενώ ήταν κάθετη, πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν «ασφαλείς ζώνες» στην Συρία, όπως ελπίζει η Τουρκία. 
Η εν λόγω δήλωση της κας Ζαχάροβα, ήρθε ύστερα από τις συνομιλίες της Συνόδου Κορυφής, όπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου έθιξε το ζήτημα των «ζωνών ασφαλείας».
Μάλιστα, σχετικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό, κα Ζαχάροβα είπε: «παρουσίασε την ιδέα αυτή ως ένα θέμα που θα μπορούσε να τακτοποιηθεί με το κρίσιμο τμήμα των συλλογικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης στην κρίση του ασύλου».
 «Η δημιουργία αυτών των περιοχών δεν ήταν ποτέ μέρος των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση του ζητήματος της μετανάστευσης», τόνισε η ΥΠΕΞ της Ρωσίας και συνέχισε ότι: «η τουρκική ηγεσία πρέπει να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας, ειδικά χωρίς τη συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης στη Συρία, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Ηνωμένων Εθνών».
Η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, για το οποίο κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ δεν δέχονται τις προτάσεις τις Μόσχας για κοινές ενέργειες, ώστε να  αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος. 






voice news

ΒΟΜΒΑ! Γέμισαν ψείρες και ψώρα οι πρόσφυγες! Τρόμος επιδημίας...



Βουλγαρικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως στην περιοχή της Ειδομένης έχουν δημιουργηθεί πολλαπλές ασθένειες και νοσήματα, όπως ηπατίτιδα και ψώρα.
Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για ψείρες, σχεδόν σε όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ κρούουν παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου.
Την είδηση έφερε στο φως μια Σύρια, η οποία μίλησε σε ραδιόφωνο της Βουλγαρίας υποστηρίζοντας επίσης, ότι πολλά παιδιά κάνουν εμετούς και πυρετό.
Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ανησυχητική, ενώ ο καιρός δεν βοηθάει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα κρούσματα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του Ερυθρού Σταυρού, να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες. 
Υπενθυμίζουμε ότι οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει, πως αν συνεχιστεί η κατάσταση στην Ειδομένη, δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν επιδημίες.
Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από κανέναν φορέα όσον αφορά τις ψείρες και την ψώρα, οπότε αναμένεται επιβεβαίωση ή διάψευση της είδησης...







voice news

Οι Έλληνες πεινάνε και παραγγέλνουν 1.7 εκατ. μερίδες για πρόσφυγες! Έγγραφα…


Η πρώην βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου με ανάρτηση της στο twitter δημοσιεύει ένα έγγραφο που φανερώνει ότι η Ελλάδα ζήτησε να παραλαμβάνει 1.7 εκατ. μερίδες την ημέρα!
Εύλογα ρωτά κανείς πόσοι μετανάστες υπολογίζεται ότι θα έρθουν;
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο εδώ





voice news

Ραγδαίες εξελίξεις! Οι ΗΠΑ συνέλαβαν συνεργάτη του Ερντογάν...


«Πόλεμο» άνοιξαν οι ΗΠΑ, εναντίον Τούρκου επιχειρηματία ιρανικής καταγωγής, του Ρεζά Ζαράμπι, ο οποίος συνδέεται με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «το FBI συνέλαβε το συνεργάτη του Ερντογάν για παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν» και κατηγορείται για την οργάνωση και μεταφορά παράνομων συστημάτων προς την ιρανική κυβέρνηση.
Η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ, που αποκάλυψε την είδηση, επισημαίνει πως ο επιχειρηματίας παρέκαμψε τις σχετικές κυρώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ελέγξουν όλα τα υψηλά στελέχη της Τουρκίας.
Η έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισε το 2013, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ακόμη πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Αφορμή είχε σταθεί μια κρυφή συνομιλία, που είχαν καταγράψει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με τον γιο του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η είδηση σύλληψης του επιχειρηματία, έχει προκαλέσει πανικό της Άγκυρα...






voice news

Τα ΜΜΕ της Κίνας Υμνούν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις …»Απίστευτες φώτο απο την Παρέλαση»


6Ύμνος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τα μεγαλύτερα Κινέζικα Sites και ΜΜΕ  με «αδυναμία στους Εύζωνες και στις Ειδικές Δυνάμεις» (φώτο) και με  …Εκτενή άρθρα αφιέρωσαν στη Σημερινή Μεγαλειώδη Παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων με απίστευτες φωτογραφίες !1Απίστευτο και όμως Ελληνικό να Υμνούν τις Ειδικές Δυνάμεις  των Ελλήνων οι Κινέζοι και εμείς να τους στέλνουμε στα Στρατοδικεία !

235678910

ATHENS, March 25, 2016 (Xinhua) — Greek army soldiers take part in the Independence Day parade in Athens, Greece, on March 25, 2016. The Independence Day marks the start of the Greek revolution against Ottoman rule in 1821.(Xinhua/Marios Lolos)






veteranos

Με κεντρικό μήνυμα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της μετατροπής της Πατρίδος μας σε απέραντο Hot Spot», διοργανώνουν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες πολίτες, την ερχομένη Κυριακή 27/3, ώρα 6μμ, στον Λευκό Πύργο (στο άγαλμα του ναυάρχου Βότση)!!!




Με κεντρικό μήνυμα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της μετατροπής της Πατρίδος μας σε απέραντο Hot Spot», 
διοργανώνουν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες πολίτες, την ερχομένη Κυριακή 27/3, ώρα 6μμ, στον Λευκό Πύργο (στο άγαλμα του ναυάρχου Βότση).

Η συνάθροιση που θα είχε χαρακτήρα διαμαρτυρίας έναντι της υπάρχουσας κατάστασης, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, ωστόσο με κυβερνητική απόφαση(!) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να προγραμματιστεί μιας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εξέδωσε απαγόρευση οποιασδήποτε συνάθροισης και πορείας (βάση του άρθρου 11-2 του Συντάγματος για το διάστημα από 6μμ της Πέμπτης 24/3, μέχρι τις 01:00 ώρα της 25/3/2016), «για λόγους δημοσίας ασφάλειας». 

Όπως φαίνεται λοιπόν, οι αρχές του τόπου, μάλλον κάτι φοβούνται και θέλουν να το αποτρέψουν... 

Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί εμποδίζουν το λαό να βγει στον δρόμο και να διαμαρτυρηθεί για τον εξισλαμισμό της πατρίδας μας και την μετατροπή της σε απέραντο Hot Spot λαθρομεταναστών!

Άλλωστε είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνει, άρα επί τις ουσίας το πολιτικό σύστημα ποινικοποιεί την πρώτη μεγάλη ακομμάτιστη εκδήλωση κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδος.






volcano times

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!

«Με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι…» 
Το βίντεο για την Ελλάδα, που έχει προβληθεί σε 148 χώρες με βάση τα στατιστικά του Youtube, και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ εν’ όψει της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μία εικόνα, χίλιες λέξεις… ένας στίχος δέκα χιλιάδες νοήματα. Ντυμένα με μουσική εκατομμύρια καρδιοχτύπια… 
Ένα βίντεο κλίπ με πολλά νοήματα και πολλούς αποδέκτες… 
Ένα λιθαράκι για την Ελλάδα. 
Ένα λιθαράκι για την πατρίδα.







volcano times

Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο! Βίντεο



Την Επανάσταση του 1821 την διαδαχτήκαμε από τους δασκάλους μας στις σχολικές αίθουσες. Την γνωρίσαμε όμως και μ΄  ένα πολύ πιο άνετο και ευχάριστο τρόπο. Μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Παραδεχτείτε ότι ακόμη και σήμερα ,μεσήλικες πια όταν το “χαζοκούτι” παίζει “Παπαφλέσσα” το ξαναβλέπουμε! Και μάλιστα ευχάριστα…
Στο βίντεο η Επανάσταση του 1821 όπως την μάθαμε από τις ταινίες.




militaire.gr

Η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών “ζεσταίνεται” πριν από τη παρέλαση -ΒΙΝΤΕΟ



Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια των στρατιωτικών παρελάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι η προετοιμασία των τμημάτων ,λίγο πριν η παρέλαση ξεκινήσει. Τι κάνουν,πως στέκονται ,τι φωνάζουν.
Στις παρελάσεις των Αθηνών τα τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων συγκεντρώνονται στο Ζάππειο. Από εκεί είναι και το βίντεο,με την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών να κάνει το δικό της …ζέσταμα με τον καλύτερο τρόπο.

Η Προεδρική Φρουρά πάντα ενθουσιάζει! Το βίντεο από τη σημερινή παρέλαση



Η Προεδρική Φρουρά πάντα θα “κλέβει” λίγο παραπάνω χειροκρότημα από τον κόσμο που παρακολουθεί τις παρελάσεις. Είναι εντυπωσιακή και η εμφάνιση και ο τρόπος με τον οποίο παρελαύνει. Το βίντεο από την σημερινή παρέλαση,όπου βέβαια ο ενθουσιασμός κάποιων ήταν τόσο μεγάλος που φαίνεται ότι μπέρδεψαν την παρέλαση με το γήπεδο….
Militaire.gr

Παρέλαση: Τι είδαμε και τι δήλωσαν οι πολιτικοί

parelasi1


Σχεδόν μιάμιση ώρα ήταν η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.
Τι είχαν την ευκαιρία να δουν οι πολίτες;
•Τα αντιαρματικά κατευθυνομένων βλημάτων MILAN, KORNET, TOW και τη διμοιρία όλμων των 4,2” ακολούθησαν οι δύο Ίλες μέσων αρμάτων μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5), η αυτοκινούμενη πυροβολαρχία και 155 χιλιοστών, μία πυροβολαρχία PΖH 2000 GR, μία πυροβολαρχία πολλαπλών εκτοξευτών MLRS, μία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και μία πυροβολαρχία STINGER ASRAD.
•Ειδικά οχήματα του Μηχανικού για την άρση πάσης φύσεως κωλυμμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, των Διαβιβάσεων με τα κινητά συστήματα επικοινωνιών (κλωβός και κινητοί ανταποκριτές του σύγχρονου ψηφιακού συστήματος Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης ΕΡΜΗΣ- δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους), η διμοιρία πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας και το Υγειονομικό.
•Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με ένα σμήνος κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT, ένα σμήνος βλημάτων CROTALLE, ένα σμήνος ΒΕΛΟΣ και το σμήνος RHIEMENTAL που έκλεισε τη μηχανοκίνητη φάλαγγα.
•Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος και δύο ελικόπτερα (EC-135 και BO-105) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι δηλώσεις:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:
Αρραγές μέτωπο συνευθύνης να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες προκειμένου ν’ αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μήνυμά του για την επέτειο της εθνεγερσίας. Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο ΠτΔ, πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ’ αυτήν. Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Την ίδια όμως συμπεριφορά, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος απαιτούμε από τους εταίρους μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη».
Κυριάκος Μητσοτάκης -Πρόεδρος ΝΔ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 «Σήμερα τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή.
 Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
 Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.
 Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος.
Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους». 
Φώφη Γεννηματά:
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά το πέρας της παρέλασης στη Λευκωσία, για τη σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 Είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τα νιάτα του Ελληνισμού που μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους. Η ημέρα σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 1821, γιατί με τη θυσία τους και τον αγώνα τους είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.
Αυτές τις αρχές και τις αξίες καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία.  Αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση. Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας.
Εύχομαι το συντομότερο δυνατό, να κλείσουν οι πληγές μας και να γιορτάσουμε τις επόμενες επετείους κάτω από άλλες συνθήκες, να βγάλουμε τη χώρα μας από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα. 
Ο πρόεδρος της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη την χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας. Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ».





militaire.gr

Μήπως ήρθε η ώρα για νέα κλεφτουριά;






Όταν δεν μπορείς να αντιπαραταχθείς μπροστά στις υπέρτερες αριθμητικά και έτοιμες οργανωτικά και ψυχολογικά εχθρικές δυνάμεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχθείς την ήττα. 
 
 
Υπάρχει και ο δρόμος της κλεφτουριάς. 
 
Η παλιά και δοκιμασμένη τακτική του κλεφτοπολέμου, που αποβλέπει στη συνεχή φθορά του εχθρού, μέχρι αυτός να  εξαντληθεί.  
 
 
Η ένδοξη Ιστορία μας για μια ακόμη φορά μας διδάσκει. 
 
 
Έχοντας στο νου την σημερινή τραγική κατάσταση του έθνους μας, ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, όσο θα διαβάζουμε το παρακάτω μικρό οδοιπορικό της κρίσιμης εκείνης περιόδου της Επανάστασης του ‘21, που οΙμπραήμ πασάς ήθελε να τελειώνει μια για πάντα με τους Έλληνες που «σήκωσαν κεφάλι». Και είχε τον τρόπο να το κάνει.  

Ο αιγυπτιακός κίνδυνος

Το 1825 καταφθάνει στην Πελοπόννησο ο Ιμπραήμ με τις πολυάριθμες αιγυπτιακές δυνάμεις που είχαν οργανωθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για να καταπνίξει την επανάσταση. 
 
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία
 
 
Πολύτιμες δυνάμεις του έθνους έχουν «σπαταληθεί» στον καταστροφικόεμφύλιο, ο στρατός παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, η ψυχική ενότητα του λαού, κυρίως μετά την ρουμελιώτικη εισβολή στον Μοριά, έχει χαθείκαι ο φυσικός στρατιωτικός ηγέτης της Επανάστασης βρίσκεται φυλακισμένος
 
 
Τον Μάιο του 1824 είχαν φθάσει οι πρώτες δυσάρεστες ειδήσεις για την εμπλοκή των Αιγυπτίων στον ελληνοτουρκικό πόλεμο. Η Επανάσταση στην Κρήτη είχε καταπνιγεί. 
 
 
Και ενώ οι Έλληνες αδρανούσαν, Τούρκοι και Αιγύπτιοι καλά πληροφορημένοι για την ανώμαλη πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα συνέχισαν τις προετοιμασίες για ταυτόχρονη εισβολή στο ελληνικό ηπειρωτικό έδαφος. 
 
 
Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 1825 τα πρώτα αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Μεθώνη χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση.  
 
Οι κυριότεροι ηγέτες του Μοριά ήταν φυλακισμένοι και δεν βρέθηκαν στις θέσεις τους για να απωθήσουν ή ακόμα και να εκμηδενίσουν τον εισβολέα κατά τις πρώτες ώρες που θα ήταν εξασθενισμένος από το μακρινό ταξίδι. 
 
 
Στις 7 Απριλίου οι ελληνικές δυνάμεις γνωρίζουν την ήττα στο Κρεμμύδι Πύλου. Στις 8 Μαΐου πέφτει η Σφακτηρία. 
 
 
Στις 20 Μαΐου πέφτει ηρωικά στο Μανιάκι ο Παπαφλέσσας με τους 300 περίπου πιστούς πολεμιστές (οι υπόλοιποι είχαν φύγει από τον φόβο). 
 
 
Στις 17 Μαΐου επιτέλους αποφυλακίζεται ο Κολοκοτρώνης. Ξεκινάει η τιτάνια προσπάθεια αναχαίτισης του Ιμπραήμ που προέλαυνε. 
 
 
Στις 6 Ιουνίου ακολουθεί νέα ήττα των Ελλήνων στην μάχη της Τραμπάλας, στα υψώματα του χωρίου Ίσαρι της Μεγαλόπολης. 
 
 
Μετά τη νέα ήττα η ελληνική άμυνα καταρρέει και οι περισσότεροι στρατιώτεςλιποτακτούν
 
 
Οι Έλληνες μαχητές όσο εύκολα παρασύρονταν από ενθουσιασμό τόσο εύκολα υπέκυπταν στην πρώτη αντιξοότητα. Στις 11 Ιουνίου ο Ιμπραήμ εισέρχεται στην Τριπολιτσά και στις 12 φτάνει στα πρόθυρα του Ναυπλίου, θέλοντας να γίνει κύριος της πεδιάδας του Άργους. 
 
 
Μέσα στο Άργος επικρατεί αναρχία, ενώ οι δεξαμενές του νερού είναι άδειες. Στις 13 Ιουνίου γίνεται η μάχη στους Μύλους Αργολίδας, όπου οι Έλληνες ηρωικά μαχόμενοι με τον Μακρυγιάννη και τον Υψηλάντη πετυχαίνουν την πρώτη στρατηγικής σημασίας νίκη. 
 
 
Στις 1 με 2 Ιουλίου γίνεται μάχη στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας, οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή και οι ελπίδες του καταπτοημένου λαού του Μοριά αναζωογονούνται. Το αιγυπτιακό επιτελείο ζητά επειγόντως την ολοκληρωτική συντριβή των επαναστατικών δυνάμεων του κέντρου της Πελοποννήσου. 
 
 
Ο Κολοκοτρώνης κατανοεί ότι είναι αδύνατη η αντιμετώπιση του Ιμπραήμ με άτακτα στρατεύματα. Καταδιωκόμενος από τους Αιγυπτίους φτάνει στα Λαγκάδια και από εκεί στην Στεμνίστα. 
 
 
Την ίδια ώρα οι Αιγύπτιοι πυρπολούν και λεηλατούν τα γύρω χωριά, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά την μισή επαρχία της Καρύταινας.  

Η Αναγέννηση της Κλεφτουριάς

Ο Κολοκοτρώνης, από τη Στεμνίτσα όπου έχει καταφύγει, στέλνει συνεχώς επιστολές με οδηγίες και με διαταγές για στρατολογία. 
 
 
Εκεί αποφασίζει να εφαρμόσει την παλαιά και δοκιμασμένη τακτική των κλεφτών, αποβλέποντας στη συνεχή φθορά του εχθρό, μέχρι να τον εξαντλήσει. Έτσι, ο Κολοκοτρώνης είναι ο πρώτος Έλληνας στρατηγός που διετύπωσε τις θεωρητικές αρχές του κλεφτοπολέμου, τις οποίες ακολούθησε με προσήλωση σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόσθηκε συστηματικά στην επαναστατημένη Ελλάδα ο κλεφτοπόλεμος.  
 
 
Νύκτα και μέρα εφορμούν από τα πιο απίθανα σημεία οι Έλληνες χωρικοί και επιτίθενται στις φρουρές που ο Ιμπραήμ είχε εγκαταστήσει σε επίκαιρα σημεία για να εξασφαλίζει τις συγκοινωνίες καθώς και στις συνοδευτικές φάλαγγες των εφοδιοπομπών προξενώντας σ’ αυτές μεγάλες φθορές. 
 
 
Αμέσως μετά εξαφανίζονται. Ιδιαίτερα διακρίνονται στον κλεφτοπόλεμο οι βοσκοί της Καρύταινας, που ήταν άριστοι γνώστες της περιοχής.

 
Οι Αιγύπτιοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Τις νύκτες πολλοί στρατιώτες αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία σκοπού, τρέμοντας την ιδέα επίθεσης από τους επαναστάτες. Ιδιαίτερα αγαπημένο στόχο των Ελλήνων «ελεύθερων σκοπευτών» αποτελούν οι Ευρωπαίοι αξιωματικοί, που διακρίνονταν από τις φανταχτερές στολές τους. 
 
 
Πολλοί Γάλλοι αξιωματικοί ξαναζούν τον εφιάλτη της υποχώρησης της Μεγάλης Στρατιάς από τη Ρωσία, όπου οι γαλλικές μονάδες δέχονταν καθημερινά φονικότατες επιθέσεις από έφιππους Κοζάκους. 
 
 
Βέβαια, η τακτική αυτή καταπονεί ιδιαίτερα και τους Έλληνες. Για τους επαναστάτες αρχίζει μια σκληρή ζωή, με δυσχέρειες διατροφής και με ασταμάτητες πορείες που πολλές φορές τους στερούν τον ύπνο για ολόκληρες εβδομάδες. 
 
 
Μοναδική παρηγοριά για τους σκληροτράχηλους πολεμιστές είναι το περίφημο κλέφτικο τραγούδι που αντιλαλεί και πάλι στις δυσπρόσιτες βουνοκορφές του Μόριά. 
 
 
 
Τον Ιούλιο παραχωρείται το δικαίωμα στρατολόγησης στον Κ. Δεληγιάννη και στον Ιωάννη Κολοκοτρώνη, ενώ κάθε άλλος που επιθυμεί να στρατολογήσει θα πρέπει να τεθεί κάτω από τις διαταγές του Κολοκοτρώνη. Με τη διεύρυνση της δικαιοδοσίας του η κυβέρνηση έδειχνε ότι τον περιέβαλλε ακόμη με εμπιστοσύνη. 
 
 
Στο μεταξύ οι αιγυπτιακές επιδρομές συνεχίζονται. Ιδιαίτερα, μια επιδρομή προς τον κάμπο της Χοτούσας, Κανδύλας και Λεβιδίου έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή δεκάδων χωριών, την αιχμαλωσία πολλών κατοίκων και την αρπαγή 10.000 γιδοπροβάτων. 
 
 
Ο Ιμπραήμ έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην αιχμαλωσία παιδιών και γυναικών, καθώς του απέφερε τεράστια κέρδη η πώλησή τους στα σκλαβοπάζαρα της Τύνιδας, του Αλγεριού και της Αλεξάνδρειας.
 

Στο μεταξύ, στα Βέρβενα συγκεντρώνονται 4.000 επαναστάτες με αρχηγούς τον Υψηλάντη, τον Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη και τον Κολοκοτρώνη. Και το νέο αυτό στρατόπεδο όμως δεν σταθεροποιείται. 
 
 
Ο Ιμπραήμ επιτίθεται με 8.000 άνδρες και αναγκάζει τους Έλληνες να διασκορπισθούν για να αποφύγουν την κύκλωση. Παρά λίγο μάλιστα να τελειώσει εκεί οριστικά η υπόθεση της Επανάστασης, καθώς κινδύνεψαν να συλληφθούν ο Γέρος και ο Υψηλάντης. 
 
 
Σε λίγες ημέρες, συστήνεται νέο στρατόπεδο στην περιοχή καθώς και άλλο στον Άγιο Πέτρο και γενικός αρχηγός τους ορίζεται ο Κολοκοτρώνης.
 

Ο Έλληνας στρατηγός συγκροτεί επιτροπές με καθήκοντα τη μισθοδοσία, την τροφοδοσία και την προμήθεια πολεμικού υλικού στα στρατόπεδα. Παράλληλα, στέλνει οδηγίες στους κατά τόπους πολιτικούς και στρατιωτικούς για τη συγκέντρωση εφοδίων και για τη διενέργεια στρατολογίας. 
 
 
Ο Κολοκοτρώνης δεν ξεχωρίζει μόνο για τις αναμφισβήτητες στρατηγικές του ικανότητες, αλλά και για την ιδιαίτερη φροντίδα του σε ό,τι αφορούσε την επιμελητεία του επαναστατικού στρατεύματος.
 
 

 
Οι συγκεντρωμένοι Έλληνες στον Άγιο Πέτρο ξεπερνούν τους 5.000, είναι όμως τόσο τρομοκρατημένοι από τις συντριπτικές ήττες, που δεν τολμούν να πολεμήσουν τους Αιγυπτίους κατά παράταξη. 
 
 
Εφαρμόζουν μόνο την τακτική του κλεφτοπολέμου, στην οποία διακρίνονταικαι αποκτούν σιγά - σιγά θάρρος. 
 
 
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση, ανήσυχη από την παράταση των επιχειρήσεων, πιέζει τον Κολοκοτρώνη, και για την ψυχολογική ανάταση του λαού, να προβεί σε μια αποφασιστική σύγκρουση. 
 
 
Ο Έλληνας στρατηγός στα απομνημονεύματά του δικαιολόγησε τη στάση του. Ο Ιμπραήμ, κατέχοντας το κέντρο του Μόριά, δεν επέτρεπε τη σύσταση ελληνικού στρατοπέδου, δυναμικού τουλάχιστον 10.000 ανδρών, ώστε να αντιπαραταχθούν οι Έλληνες με ίσες δυνάμεις απέναντι του. 
 
 
Επιπλέον, οι ελληνικές απώλειες, σε μια κατά παράταξη μάχη, δύσκολα θα μπορούσαν να αναπληρωθούν, ενώ ο Ιμπραήμ μπορούσε να βασίζεται στιςσυνεχείς ενισχύσεις που λάμβανε από τον πατέρα του.

Παρά τη δυσφορία της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα του κλεφτοπολέμου είναι καταστρεπτικά για τον Ιμπραήμ, ο οποίος, οργισμένος για τις απώλειες του στρατού του, καλεί τον Κολοκοτρώνη να αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι στρατοί σε μάχη κατά παράταξη. 
 
 
Ο Γέρος απαντά πως είναι κωμικό να θέλει με οργανωμένο στρατό να πολεμήσει εναντίον ατάκτων. Αντιπροτείνει όμως να συγκεντρώσει 500 η 1.000 επίλεκτους στρατιώτες του και ο Ιμπραήμ άλλους τόσους δικούς του και να πολεμήσουν. Ακόμη, δηλώνει πρόθυμος και να μονομαχήσει μαζί του. Ο Αιγύπτιος αρχηγός δεν απαντά σε αυτές τις προτάσεις.

Οδοιπορικό με υλικό από την μονογραφία «Θεόδωρος Κολοκοτρώνη – Η πολυτάραχη ζωή και δράση του ηγέτη της Επανάστασης», σε κείμενο του ιστορικού Νίκου Γιαννόπουλου, εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ







attika nea