Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Έρχεται ο "εφιάλτης" του περιουσιολογίου - Με κατασχέσεις απειλούνται 6.500.000 φορολογούμενοι!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ" ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ!



Σοκ για 6.500.000 φορολογούμενους που θα πρέπει να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο και το τελευταίο περιουσιακό τους στοιχείο (κινητό ή ακίνητο) καθώς και τα κρυμμένα χρήματά τους σε στρώματα και θυρίδες.
 
Αν δεν το κάνουν, στην περίπτωση που εντοπιστούν και δεν συμπεριλαμβάνονται στη δήλωση περιουσιολογίου, θα κατάσχονται. Φυσικά κινδυνεύουν να βρεθούν σε πολύ άσχημη κατάσταση άπαντες καθώς αυθαίρετα θα ζητούνται αποδείξεις για εισοδήματα προ δεκαετίας για τα οποία δεν κράτησε κανείς δικαιολογητικά καθώς μετά από την παρέλευση δεκαετίας βάση νόμου το Δημόσιο δεν μπορεί να κοινοποιήσει ουδεμία απαίτηση για παρελθόντα πέραν αυτού του ορίου εισοδήματα.
 
Μόνο εάν υπάρχει αποδεδειγμένα προέλευση εκ παρανόμου πράξεως (όπως εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, και άλλες παρανομίες) αλλά τότε το ζήτημα είναι ποινικό.
 
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε απόφαση δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε σε σαββατιάτικη εφημερίδα (έχουμε την αίσθηση ότι πολλοί Έλληνες θα την χρειαστούν με το περιουσιολόγιο) και συγκεκριμένα του Εφετείου Αθηνών που ενώ η Εφορία κοινοποίησε 12 έτη μετά σε εταιρεία εντολή ελέγχου και της επέβαλε πρόστιμο 9 εκατ.ευρώ το 2012 για τις χρήσεις του 2004(!) με τη χρήση έμμεσων τεχνικών ελέγχου, το πρόστιμο αυτό ακυρώθηκε.
 
"Η πρακτική αυτή καθιστά υπερδεκαετή την προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να κοινοποιήσει πράξεις επιβολής προστίμων" αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Επίσης άλλη ευτυχώς απόφαση από το εφετείο Χανίων αναφέρει "η φορολογική Αρχή φέρει το βάρος της απόδειξης της συνδρομής των υπό του νόμου οριζόμενων προϋποθέσεων για να γίνει έλεγχος δεκαετίας" και όχι ο φορολογούμενος που "προσπαθεί" να τον αποφύγει.
 
Αυτές οι δύο αποφάσεις είναι κρίσιμες και δυστυχώς θα τις χρειαστούν ως φαίνεται όλοι οι Έλληνες πολίτες διότι το περιουσιολόγιο θα βάλει στο ίδιο "τσουβάλι" τους μεγάλους φοροφυγάδες με τους μικρούς, με μια ουσιώδη όμως διαφορά: Οι μεγάλοι έχουν να πληρώσουν πρόστιμα 20-30%, οι μικροί τα "μαύρα" χρήματά τους τα έχουν φάει προ πολλού για την επιβίωσή τους, και ως γνωστόν μη πληρωτέο πρόστιμο θα σημάνει αυτόματα την κατάσχεση του σπιτιού και του αυτοκινήτου του υπό έρευνα φορολογούμενου.
 
Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας σύνθεση του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης είναι ξ τόνωση των εσόδων του προϋπολογισμού και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια προκειμένου να αποφευχθεί μια τρύπα στα έσοδα που θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε αναγκαστική περικοπή δαπανών. 
 
Ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς που στελέχη τους καταφθάνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα.
 
Αναλυτικότερα οι προτεραιότητες είναι:
 
-η υλοποίηση μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την τόνωση των φορολογικών εσόδων όπως η λειτουργία του καταθεσιολόγιου και η οικιοθελής δήλωση "μαύρων" καταθέσεων.
 
-η ολοκλήρωση του περιουσιολογίου βάση του οποίου θα επιχειρηθεί η καταπολέμηση της μικρής αλλά εξαιρετικά διαδεδομένης φοροδιαφυγής στους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
Με τον τρόπο αυτό θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο όχι μόνο όσοι δήλωναν ελάχιστα ενώ αποκαλύπτεται πως είχαν πολλά, αλλά και όσους είχαν δηλώσει ειλικρινώς όλα τα εισοδήματά τους η Εφορία θα τους καλεί να βρουν τρόπο να αποδείξουν ότι τα μετρητά ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία προέρχονται από τα φορολογημένα εισοδήματά τους και μόνο - και όχι από άλλα που οι ελεγκτές θα θεωρήσουν πως ήταν κρυφά και αδήλωτα.
 
-η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων στην αγορά. Ο μηχανισμός απαιτείται να ενεργοποιηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης στην αγορά ειδικά μετά την αύξηση στο 23% του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
 
Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δεδομένη υστέρηση εσόδων που προκαλεί η βύθιση της οικονομίας στην ύφεση
 
-η επιτυχής ολοκλήρωση της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων που έχει περάσει ήδη από σαράντα κύματα. Η ηλεκτρονική εφαρμογή άνοιξε με μεγάλη καθυστέρηση και ήδη έχουν δοθεί δυο παρατάσεις με την προθεσμία να έχει μεταφερθεί στις 26 Αυγούστου.
 
-η οριστικοποίηση της νέας μορφής του ΕΝΦΙΑ υπό τους περιορισμούς που θέτει η συμφωνία με τους εταίρους. Ο φόρος θα πρέπει να αποφέρει και φέτος τουλάχιστον 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη και αν πραγματοποιηθεί μείωση των αντικειμενικών τιμών, όπως έχει διατάξει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εντολή η οποία έχει ήδη παραβιαστεί καθώς η αναπροσαρμογή έπρεπε να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιουνίου.
 
-να εντατικοποιηθεί τάχιστα ο φορολογικός μηχανισμός για την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής που αποφέρει και σημαντικά έσοδα. Αυτό θα γίνει με την ενίσχυση των ελεγκτικών κέντρων με προσωπικό για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων προσαύξησης περιουσίας.
 
-η ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και πλέον θα πρέπει, προκειμένου να περάσουν από το δημόσιο ταμείο, να πιεστούν με κατασχέσεις.
 
-η ενεργοποίηση των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και τα τσιγάρα.
 
Αναλυτικά το ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει το περιουσιολόγιο, το οποίο μοιάζει περισσότερο με ανάκριση της...Γκεστάπο, και κάποιοι επιμένουν να το αποκαλούν μεταρρύθμιση, ενώ σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι πρόκειται περί δημιουργίας οικονομικής φυλακής.
 
 
Συμπληρώνοντας το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, οι 6,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που ούτε στο πιο εξαντλητικό ερωτηματολόγιο «πόθεν έσχες» δεν είχε διανοηθεί να περιλάβει ο νομοθέτης.
 
Δηλώνοντας όλοι με κάθε λεπτομέρεια ό,τι έχουν και δεν έχουν, η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πια να χρησιμοποιεί τα τεκμήρια διαβίωσης για να υπολογίζει το φορολογητέο εισόδημα κάθε πολίτη. Αυτό θα προκύπτει αυτόματα από τη μεταβολή του πλούτου που κατέχει, δηλαδή την απόκτηση ή την απώλεια περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και καταθέσεις.
 
Ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες που βιώνει η χώρα, ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώσει και τα χρήματα που έχει φυλάξει σε μετρητά ή… στο στρώμα του κρεβατιού του. Αν προσπαθήσει να τα αποκρύψει, κινδυνεύει να τα χάσει όλα τη στιγμή που θα τα ανακαλύψει το κράτος! Επιπλέον, στην ειδική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι πολίτες θα πρέπει να ξαναδηλώσουν τα ακίνητα που δήλωσαν στο Ε9, αναφέροντας ακόμα και το πραγματικό τίμημα αγοράς που κατέβαλαν στον πωλητή, άσχετα από το δηλωθέν στο συμβόλαιο, που συνήθως συντασσόταν με βάση την αντικειμενική αξία που υπολογίζει η Εφορία, δηλαδή σχεδόν το σύνολο της χώρας η κυβέρνηση έχει την απαίτηση να αυτοενοχοπιηθεί και να πληρώσει ένα...30% φόρο τα αδήλωτα χρήματα του...2005,2006 κλπ.
 
Από «ακτινογραφία» ακίνητα, μετρητά, Ι.Χ., τιμαλφή και έργα τέχνης
 
Είτε ως «μνημονιακή υποχρέωση», είτε για να βρεθούν έσοδα αντί του ΕΝΦΙΑ, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί σε μια εβδομάδα θα στηριχτεί στο πόρισμα ειδικής ομάδας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει ετοιμάσει ήδη τη «φόρμα» με τις βασικές ερωτήσεις που θα αποτελούν το νέο περιουσιολόγιο. Με βάση τα πρώτα σχέδια που καταρτίστηκαν, η «ανάκριση» κατά τη συμπλήρωση του περιουσιολογίου θα είναι πιο σκληρή και από του «πόθεν έσχες».
 
Σε αντίθεση με την κλασική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης την οποία συμπληρώνουν κάθε χρόνο σχεδόν 1 εκατομμύριο υπόχρεοι, για το νέο περιουσιολόγιο δεν θα απαιτείται η αναγραφή στοιχείων συγγενών (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας), αφού κάθε πολίτης θα υποβάλλει υποχρεωτικά τη δική του ατομική δήλωση με τα στοιχεία των συζύγων, των τέκνων και τυχόν προστατευόμενων μελών. Από εκεί και πέρα όμως, οι ερωτήσεις σχεδιάζεται να είναι αμείλικτες. Για παράδειγμα:
 
■ Διαθέσιμα μετρητά: Ο φορολογούμενος θα καλείται να δηλώσει τι ποσά κατέχει σε μετρητά, σε ευρώ, σε δολάρια ή άλλο νόμισμα, σε ποιο μέλος της οικογένειας ανήκουν και να δικαιολογήσει την προέλευσή τους (π.χ. από ανάληψη τραπεζικών καταθέσεων κ.λπ.). Θα τονίζεται μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο πίνακας, ο φορολογικός έλεγχος θα θεωρήσει ότι ο υπόχρεος δεν έχει καθόλου μετρητά! Αυτό σημαίνει ότι, όταν αποκαλυφθούν (από έλεγχο, σε μια μελλοντική αγοραπωλησία ή με κατάθεση σε τράπεζα κ.λπ.), η Εφορία θα μπορεί να τα μπλοκάρει ως προϊόν παράνομου πλουτισμού, μαύρο χρήμα, να τα δεσμεύει, να τα κατάσχει ή να τα φορολογεί με βάση δρακόντειους νόμους που έχει στη διάθεσή του πλέον το υπουργείο Οικονομικών.
 
■  Ακίνητα: Ως αξία κτήσης των ακινήτων πρέπει να αναγραφεί το πραγματικό τίμημα και όχι η αντικειμενική τιμή με την οποία συντάχθηκε το συμβόλαιο! Θα αποκαλύπτεται και θα διασταυρώνεται έτσι τι δαπάνησε ο αγοραστής και τι εισέπραξε ο πωλητής. Θα δηλώνονται ξεχωριστά τα κτίσματα από τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια. Θα δηλώνονται όμως και όσα ακίνητα βρίσκονται εκτός Ελλάδας (π.χ. στο Λονδίνο), στην ειδική στήλη «Χώρα» που θα περιλαμβάνεται στη φόρμα συμπλήρωσης στο Ιντερνετ. Θα εξετάζεται πότε αποκτήθηκε, πώς και σε ποια τιμή κάθε ακίνητο, ποιο μέλος της οικογένειας είναι ο ιδιοκτήτης, αν υπάρχει κτίσμα στα οικόπεδα ή αν έχουν πραγματοποιηθεί πρόσθετα έργα ή βελτιώσεις στο ακίνητο κ.λπ.
 
■ Ι.Χ., σκάφη, ελικόπτερα: Εκτός από τις γνωστές κατηγορίες που δηλώνονταν ως τώρα στο Ε1 ή στο «πόθεν έσχες» (π.χ. κυβισμός οχήματος, μήκος σκάφους, αριθμός κυκλοφορίας ή λιμένας νηολόγησης), θα ζητείται ακόμα και το πού σταθμεύουν τα οχήματα αυτά! Π.χ. για τα σκάφη θα δηλώνεται σε ποιο πάρκινγκ σκαφών σταθμεύουν όταν δεν βρίσκονται σε λιμάνι, αλλά και η ακριβής διεύθυνση για τα Ι.Χ. για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει πινακίδες προκειμένου να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας.
 
■ Επενδύσεις: Μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια στην Ελλάδα θα δηλώνονται ξεχωριστά από τις επενδύσεις και τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Αναλυτικά θα δηλώνονται -σε άλλο πίνακα- και όλοι οι επαγγελματικοί λογαριασμοί που τηρούν οι επιτηδευματίες.
 
■ Τραπεζικές θυρίδες: Θα δηλώνεται υποχρεωτικά η ύπαρξή τους (με ένα «ναι» ή ένα «όχι») και θα κατονομάζεται η τράπεζα στην οποία τηρούνται.
 
■ Τιμαλφή και έργα τέχνης: Θα καταγράφονται ένα προς ένα, με αναλυτική περιγραφή, ανά είδος ή τύπο του περιουσιακού στοιχείου, το έτος και το ποσό αγοράς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, πώς και από πού τα απέκτησε κ.λπ.
 
■ Απαιτήσεις από τρίτους: Σε άλλο πίνακα θα δηλώνονται λοιπά περιουσιακά στοιχεία όπως οι απαιτήσεις από τρίτους (δάνεια κ.λπ.), αλλά και ποιο είναι το πρόσωπο που θα πρέπει να αποδώσει και πότε τα σχετικά ποσά.
 
Επιπλέον:
 
■ Τα στοιχεία που θα αναγράφονται πρέπει να συνοδεύονται και από σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
 
■ Ακίνητα που έχουν ήδη καταγραφεί στη δήλωση ακινήτων Ε9 δεν απαιτείται να τα ξαναγράψουν αναλυτικά.
 
Απαιτείται όμως να αναγράψουν τον αντίστοιχο αύξοντα αριθμό με τον οποίο συσχετίζονται στους πίνακες Ε9. Επίσης, θα κληθούν να συνυποβάλουν και τίτλους αγοράς, ιδιοκτησίας ή νομιμοποίησης, έστω κι αν τα ακίνητα έχουν ήδη δηλωθεί στο Ε9. Εξετάζεται ακόμα να ζητηθούν πλήρως ενημερωμένα βιβλιάρια καταθέσεων ή και βεβαιώσεις από τις κατονομαζόμενες τράπεζες, ότι δεν τηρούσαν άλλους λογαριασμούς πέραν αυτών που καταγράφονται αναλυτικά στους πίνακες. Και όλα αυτά με τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών πως τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και μόνο για φορολογικούς σκοπούς και ότι δεν θα διαρρεύσουν σε τρίτους.
 
«Θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή....Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή»» δήλωσε στην- πρωτη του- συνέντευξή του ο Τρύφων Αλεξιάδης.
 
Όπως επισήμανε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές».
 
Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.
 
Όπως ανέφερε ο νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια. «Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει... Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε... Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, καθώς «δεν θα στρέψει το φορολογικό μηχανισμό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν».
 
Περιττό να πούμε ότι οι πολιτικοί έχουν ψηφίσει για τον εαυτό τους να παίρνουν 7.000 ευρώ (τουλάχιστον) τον μήνα. Αποδοχές που τις βγάζουν από τους φόρους των Ελλήνων. Με τόσα λεφτά είναι πολύ εύκολο για αυτούς να δικαιολογούν τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία.
 
Να τους πιστέψουμε; Μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν εναντίον του Μνημονίου και τώρα ψήφισαν το πιο σκληρό Μνημόνιο που υπήρξε ποτέ, και το οποίο θα γονατίσει την χώρα. 





phgh:defencenet.gr

CIA: Σταματήστε τις έρευνες για την «Πυθία»



Αποκάλυψη για το «πόρισμα Φούκα» 
Πρωτοφανής παρέμβαση στο έργο του ανακριτή, μέσω πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, για την υπόθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή 

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης η καταγραφή στο πόρισμα του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, της παρέμβασης πρώην στελέχους της ΕΥΠ, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα για το σχέδιο «Πυθία» «κατόπιν επιθυμίας της CIA», έτσι ώστε να μην διαταραχθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Γράφει ειδικός συνεργάτης 

Όπως αποδείχθηκε από την ανάκριση, το σχέδιο εξυφάνθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες και είχε ως στόχο την υπονόμευση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έφτανε ακόμα και σε σχέδια για την φυσική του εξόντωση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αξιωματούχος της ΕΥΠ, που επιχείρησε να παρέμβει στην ανάκριση, προέρχεται από τις τάξεις του Στρατού και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους μας.

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι και μόνον η καταγραφή του πρωτοφανούς περιστατικού στο «πόρισμα Φούκα» θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα στη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιους εισαγγελείς. Και οι ίδιοι κύκλοι πρόσθετα χαρακτηριστικά: «Από πού και ως που ένας πρώην αξιωματούχος της ΕΥΠ αντλεί το δικαίωμα να πηγαίνει στο γραφείο ενός ανακριτή και να του λέει ότι ένας φίλος του, πράκτορας της CIA, ζητά να σταματήσει η έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Πρόκειται για ωμή παρέμβαση και πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες».

Ο ανακριτής αναφέρει, κατά λέξη, στο πόρισμά του για το συγκεκριμένο συμβάν:
«Στις 26/3/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, με το οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία κατά την έρευνα για τους δασικούς εμπρησμούς που αποδίδονταν σε υπηρεσίες ξένης χώρας, ζητώντας έντονα την πραγματοποίηση συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Κατ’ αυτήν, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με γνωστό σε αυτόν υπήκοο ΗΠΑ και στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του, με προηγούμενη υπηρεσία στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έλθει σε επαφή με εμάς και να μας μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει, διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία του προσώπου αυτού είναι ευχερώς εξακριβώσιμα, καθόσον είναι ένα από τα δύο πρόσωπα που είχαν συλληφθεί στο περιστατικό της οδού Μηθύμνης το έτος 1993 και απελαθεί στη συνέχεια».

Η CIA, η 17Ν και η οδός Μηθύμνης

Η πλήρης διαλεύκανση της «παρέμβασης» αυτής καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική από το γεγονός ότι ο κ. Φούκας «φωτογραφίζει» τον άνθρωπο της CIA για τον οποίο… μεσολαβούσε το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ.

Πριν από αρκετά χρόνια, στις 16 Νοεμβρίου του 1993, περίοικοι ειδοποίησαν το Α.Τ. Κυψέλης ότι επί της οδού Μηθύμνης 50 στην πλατεία Αμερικής ήταν σταθμευμένο ένα κλειστό φορτηγάκι που το θεώρησα ύποπτο. Αστυνομικοί του Τμήματος έφτασαν στο σημεία και, μετά από έρευνα, συνέλαβαν δύο Αμερικανούς και έναν Έλληνα που βρίσκονταν μέσα στο φορτηγάκι και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Στο εσωτερικό του οχήματος υπήρχαν περούκες και άλλα υλικά μεταμφίεσης, καθώς και ασύρματοι.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο ένας αμερικανός ήταν ο τότε Β’ Γραμματέας της πρεσβείας στην Αθήνα, Τζον Φάντις, και ο άλλος ονομαζόταν Καρλ Σλιούαρ και ήταν διοικητικός υπάλληλος της πρεσβείας. Τα στοιχεία του Έλληνα ποτέ δεν έγιναν γνωστά μέχρι σήμερα…

Ο Τύπος της εποχής έγραφε ότι λίγη ώρα μετά την προσαγωγή των υπόπτων στο Τμήμα της Κυψέλης, οι αμερικανοί απαίτησαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάκης να μην γίνει καμία ανάκριση και καμία περαιτέρω έρευνα στο φορτηγάκι. Στη συνέχεια, αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς παρέλαβε τους δύο αμερικανούς και τους μετέφερε στην πρεσβεία, ενώ ένα γερανοφόρο όχημα πήρε το φορτηγάκι από την οδό Μηθύμνης και το οδήγησε στο γκαράζ της πρεσβείας. Ο Έλληνας ύποπτος αποχώρησε από το Τμήμα χωρίς αυτό το σοβαρό περιστατικό να σημειωθεί στο βιβλίο συμβάντων.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τζον Φάντις και ο Καρλ Σλιούαρ, που όπως αποδείχθηκε ήταν πράκτορες της CIAμ αναχώρησαν για την Τζαμάικα με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Η δημοσιοποίηση του συμβάντος αυτού είχε ξεσηκώσει τότε πολιτικό σάλο, ενώ κάποιες εφημερίδες συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό της «Μηθύμνης» με την δράση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Μάλιστα, τα σενάρια αυτά τα έκαναν ακόμα πιο «ενδιαφέροντα» οι δηλώσεις του Στέλιου Παπαθεμελή, που την εποχή εκείνη ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρνούμενος να απαντήσει, επί της ουσίας, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την παρουσία των πρακτόρων της CIA στην οδό Μηθύμνης, αρκέστηκε να αναρωτηθεί με νόημα «τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;» Και όταν οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να του υποβάλουν ερωτήσεις, πρόσθεσε ότι για την υπόθεση αυτή θα έγραφε κάποτε ένα ολόκληρο βιβλίο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει.

Το «περιστατικό της Μηθύμνης» ξαναήρθε πάλι στο προσκήνιο το 2002 με τη σύλληψη των μελών της 17Ν. Πολλοί ήταν τότε που συνέδεσαν τη δράση της οργάνωσης με τους δύο πράκτορες της CIA και τον Έλληνα που βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι και έκτοτε… εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ούτε και τότε, όμως, έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Μήπως, λοιπόν, σήμερα, με αφορμή το «πόρισμα του Φούκα», ήρθε η ώρα να γίνουν γνωστές οι υπόγειες διασυνδέσεις μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία, ως μέσο άσκησης της διεθνούς πολιτικής;







phgh:efenpress

Ο Λύκος στην Αναμπουμπούλα Χαίρεται.....


Το έχομε πει πολλές φορές ότι είναι απολύτως άνευ νοήματος να εθελοτυφλούμε πιστεύοντας στις «εύκολες λύσεις» και να βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι η διέξοδος σε εθνικό νόμισμα, εδώ και τώρα, είναι εφικτή. Με δεδομένο το χαώδες έλλειμμα στο εμπορικό μας ισοζύγιο και την ανυπαρξία σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, η  εξαθλίωση των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, θα ήταν αμεσότερη και εντονότερη. Σε συνθήκες βίαιης προσαρμογής, θα μπορούσαμε ίσως να αποκτήσουμε διατροφική επάρκεια σε σχετικά σύντομο διάστημα, αλλά δεν ήταν μέχρι σήμερα το νόμισμα που μας εμπόδιζε να το πετύχουμε αυτό. Ήταν οι πολιτικές απαξίωσης της πρωτογενούς μας παραγωγής στις οποίες συναινέσαμε ευχαρίστως, με αντάλλαγμα μια χούφτα ευρώ και η έλλειψη οράματος, το οποίο δυστυχώς δεν αγοράζεται ούτε με ευρώ ούτε με εθνικό νόμισμα. 

Όσοι υποστηρίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα κι έχουν λίγη σοβαρότητα,παραδέχονται ότι απαιτείται σχεδιασμός συντεταγμένης εξόδου. Επιπλέον, να συμπληρώσουμε, ότι πέραν των απαραίτητων αλλά ανύπαρκτων συναλλαγματικών διαθεσίμων, απαιτείται και ο κάματος της επιμονής και της υπομονής στην επιτυχή υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Η ουσία του πράγματος, εδώ και τώρα, δεν βρίσκεται στην επιλογή του νομίσματος που θα επιλέξουμε για να πληρώσουμε τα φέρετρα των πιο αδύναμων από εμάς. 

Η ουσία του πράγματος εντοπίζεται στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της κοινωνίας και της οικονομίας μας και στην πάταξη της παρασιτικής ολιγαρχίας και του εσμού των ακολούθων της, στην εξειδίκευση του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους και στην ανάκτηση του υφαρπαγμένου και καταχρασμένου από τα δημόσια ταμεία πλούτου. Με τέτοια έμπρακτα αποτελέσματα -και όχι, βέβαια, με στομφώδεις αερολογίες- θα μπορούσαμε μετά να καταφύγουμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος, δια στόματος του απεσταλμένου ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, μιλάει σαφώς για την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Τι είναι, όμως, ο λογιστικός έλεγχος, τον οποίο με τόση ευκολία λοιδορούν αυτοί που έχουν τη φωλιά τους λερωμένη? 

Ασφαλώς, ο έλεγχος αυτός έχει δυο όψεις. 

Η πρώτη όψη αφορά στον έλεγχο των πηγών των κεφαλαίων που συνιστούν το δημόσιο χρέος.

Γύρω από αυτήν την όψη, επικεντρώθηκαν οι ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές θεωρίες που ακούσαμε από αξιόλογους αγορητές στην Επιτροπή της Αλήθειας, μιαν επιτροπή που δυστυχώς έχει χλευαστεί ποικιλοτρόπως.

Όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, υπάρχει μια αιτιολόγηση στον χαρακτηρισμό των συντελεστών της Επιτροπής της Αλήθειας, ως γραφικών, για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αυτό το χρέος έχει αλλάξει πολλά χέρια στο βάθος του χρόνου. Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος, είναι ότι με τις δόλιες μεθοδεύσεις και με την ανοίκεια συναίνεση εκείνων που εμπιστευθήκαμε όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια για να μας κυβερνούν, το χρέος έφυγε από τα χαρτοφυλάκια των υπόλογων τραπεζιτών και, στο μεγαλύτερο μέρος του, φορτώθηκε στις πλάτες των υπόλοιπων Ευρωπαίων φορολογούμενων με αυτήν την κακοστημένη απάτη του P.S.I. που οπωσδήποτε θα γραφτεί στις μελανότερες σελίδες της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ιστορίας.

Η δεύτερη και κρισιμότερη, ετούτη την ώρα, όψη του λογιστικού ελέγχου, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αφορά στις χρήσειςτων κεφαλαίων που συνιστούν αυτό το χρέος.

Η λογιστική είναι η "επιστήμη" της διαχείρισης των δεδομένων. Κοντολογίς, τα δεδομένα, με τη σωστή διαχείρισή τους, μετατρέπονται σε πληροφορίες. Με τις πληροφορίες εγκαλείς αυτούς που έκλεψαν, να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. 

Όπως λέγαμε από πολύ παλιά, πριν ακόμα από το πρώτο κούρεμα, δε θα ήταν πρέπον να αρνηθούμε ένα χρέος που σύνηψαν οι άθλιοι που όλα αυτά τα χρόνια ψηφίζαμε για να μας κυβερνούν ούτε θα έπρεπε να γίνει το «κούρεμα» αυτού του χρέους που αποτέλεσε την ταφόπλακα των μισοθαμμένων ευθυνών εκείνων που το δημιούργησαν. 

Τώρα που το άθλιο ευρω-ιερατείο των συνενόχων έχει φορτώσει το ελληνικό χρέος στις πλάτες των ευρωπαϊκών λαών και με το λουρί στους σβέρκους μας, προσπαθεί να καλύψει την απάτη, η ανάγκη να ελεγχθούν οι χρήσεις αυτών των κεφαλαίων, είναι επιτακτικότερος. Μήπως από εκεί δεν είναι που εκπορεύεται και το μένος του δόκτορος Σόιμπλε, κατά της Ελλάδας? 

Το θέμα, όμως, δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι, που στο κάτω-κάτω της γραφής προασπίζονται τα ιδιοτελή συμφέροντα των εργοδοτών τους. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Από τη δική μας την πλευρά δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να αφήνουμε στο απυρόβλητο τους κουρσάρους των εθνών ούτε, βέβαια, τους ντόπιους αντιπροσώπους τους! Όλους αυτούς τους δοσίλογους και τους μιζαδόρους, αυτά τα ανθρωπόμορφα μολυσματικά τρωκτικά, που ζουν ανάμεσά μας κι ενίοτε μας κουνούν κι από πάνω το δάχτυλο, ισχυριζόμενοι ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.   

Αν ζούσαμε σε έναν δικαιότερο κόσμο θα ελπίζαμε από τους (συν)εταίρους δυνάστες και δανειστές που όλα αυτά τα χρόνια εξοντώνουν τον ελληνικό λαό, την ύστατη ώρα, τώρα που έφτασε ο κόμπος της απάτης τους στο χτένι, αντί να ζητούν περισσότερο αθώο αίμα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ελπίζαμε ότι θα πετύχαινε διαπραγματευόμενη μια ελληνική κυβέρνηση αθώα του αίματος και τα πρώτα μηνύματα που πήραμε ήταν αισιόδοξα. Δυστυχώς, η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν απολύτως απογοητευτική. 

Ποτέ όμως δεν είναι αργά, και τώρα που οι ανοησίες περί δημιουργικής ασάφειας έχουν καταρρεύσει, ας μην τις αντικαθιστούμε με ακόμα μεγαλύτερες ανοησίες, αλλά συντεταγμένα να επικεντρωθούμε στην αναψηλάφηση των φακέλων που περιγράφουν το πού και το πώς ξοδεύτηκαν αυτά τα αμύθητα ποσά που με περισσή αφροσύνη μας δάνειζαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι τραπεζίτες όλα αυτά τα χρόνια –και να μάθουμε επιτέλους ποιοι ωφελήθηκαν. 

Αλλά για να γίνουν αυτά για τα οποία συζητούμε, χρειάζεται σύμπνοια, συνοχή και καθαρός νους. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα με ατελέσφορους λεονταρισμούς, ούτε με την αχρείαστη διχόνοια που έχει γεννήσει η οικτρή εθνική ήττα, διότι, εν τω μεταξύ, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...






phgh:exomatiakaivlepo

..ένα πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι..


     Είναι άξιο περιέργειας.
     Τα πέντε τελευταία (μνημονιακά) καλοκαίρια οι πυρκαγιές σημείωσαναξιοσημείωτη ύφεση.
     Τί είχε συμβεί;

     Μήπως είχε καταργηθεί το μελτεμάκι στο Αιγαίο
     Μήπως άλλαξε το κλίμα και η θερμοκρασία δεν χτύπαγε 40αρια;
     Μπας και οιασυνείδητοι που πέταγαν
τσιγάρα ή έκαναν μπάρμπεκιου στο δάσος πήγαν μετανάστες;
     Είχαν πάει διακοπές οι σπίθες απ' τις κολώνες της ΔΕΗ;
     Λες το κράτος τα λεφτά που έκοβε από νοσοκομεία και σχολεία να τα έδινε γιαδασοπροστασία και προληπτικα μέτρα;
     Ή μήπως οι δωσιλογικές-προδοτικές κυβερνήσεις χρειαζόντουσαν στήριξη και όχι αποσταθεροποίηση;

     Είναι άξιο περιέργειας πώς φέτος με το πρώτο σοβαρό μελτέμι ήρθαν και οι πρώτες σοβαρές φωτιές, σε πενήντα τόσα μέτωπα μάλιστα, παρακαλώ!
     Είναι άξιο περιέργειας πώς προχθές στα επεισόδια έξω απ' την Βουλή οι μισοί που συνελήφθησαν ήταν ξένοι, και οι τέσσερεις μάλιστα γερμανοί.
     Μήπως ήταν αυτοί, η περίφημη τεχνική υποστήριξη (!) που υποσχέθηκαν οι ''εταίροι'' στην Ελλάδα για παροχή τεχνογνωσίας; 

     Είναι άξιο περιέργειας πώς το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ που τόσο ταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό απ' το τέλος του εμφύλιου και δώθε,
     ..εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει και να δρά! 

     Το παρακράτοςΟ εκτελεστικός αυτός βραχίονας του συστήματος, που στηρίζει και στηρίζεται απ' τον άξονα της εγχώριας διαπλοκής με τα εξωχώρια συμφέροντα πολιτικά, γεωγραφικά και οικονομικά,
     ..και αποτελείται από ξένους καθοδηγητές-εμψυχωτές-πράκτορες, μαζί με ντόπιους μισθοφόρους ακραίων αντιλήψεωνμε αδιαφανή και σκοτεινή (;) χρηματοδότηση και καθοδήγηση,
     ..καταδυναστεύει και υπονομεύει την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου συνεχώς ακι αδιαλείπτως σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και τον λαό.

     Και είναι άξιο περιέργειας πώς αυτός ο λαός που τόσο έχει υποφέρει από αυτό,
     ..δεν το έχει συντρίψει με τα ίδια του τα χέρια.
     Ίσως γιατί δεν βρέθηκε ως τώρα κάποια κυβέρνηση να το παραδεχτεί και να το κατονομάσει επίσημα ως αυτό που είναι: ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!

     Για να δούμε, τούτη η κυβέρνηση θα το κάνει;
     Θα κατονομάσει, θα δείξει το παρακράτος, 
     ..πριν κάψουν πάλι την μισή Ελλάδα,
     ..και της φορτώσουν τα λάθη, αυτοί που θάχουν ωφεληθεί;..






phgh:mandatoforos
      

      

Σ' αυτούς τους ηγέτες οφείλουμε παντοτινό σεβασμό για το ενδιαφέρον τους και τους αγώνες τους, για τη σωτηρία της πατρίδας και του έθνους!











phgh:sibilla-gr-sibilla

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Πώς μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους – 88,5 δισ. δάνειο αλλά ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία


Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους». Μπορεί οι δύο αυτές λέξεις να έχουν γραφτεί αρκετές φορές, αλλά αν δει κανείς που θα πάνε τα 88,5 δισ. ευρώ του δανείου αντιλαμβάνεται πώς αυτός ο τόπος δεν έχει κανένα μέλλον όσο οι πολιτικοί του βάζουν την υπογραφή τους σε μνημόνια αφενός θνησιγενή και αφετέρου όμως ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία.
Ούτε ένα ευρώ από τα 88,5 δισ. των Ευρωπαίων που έχουν το θράσος να μιλούν για…
αλληλεγγύη και του ΔΝΤ δεν πηγαίνει στην ελληνική οικονομία. Όλα για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, για την καταβολή τόκων, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την εξόφληση εταιρειών σαν τη Siemens που μοίραζε μίζες για να παίρνει έργα στην Ελλάδα. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να της δίνουν έργα. 
Και ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα δάνεια που παρουσιάζονται ως πρόγραμμα για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία; Οι πολίτες. Τα κοροΐδα που πίστεψαν πώς κάτι μπορεί να αλλάξει αλλά αντί της ελπίδας ήρθε ο όλεθρος του τρίτου μνημονίου που τους στερεί βασικά προϊόντα και τους αφήνει να πεθάνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι γιατί πλέον το σούπερ μάρκετ πάει στο 23%, όπως και τα έξοδα κηδείας.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Θα πάρουμε δάνειο 65,5 δισ. ευρώ από τον ESM και 16,4 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Που θα πάνε αυτά; Ιδού η απάντηση: 
· 29,7 δισ. ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα 
· 9,9 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
· 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες κατόχους χρέους.
· 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος.
· 17,2 δισ. ευρώ σε τόκους.
· 7 δισ. ευρώ για εσωτερικά χρέη.
· 7,7 δισ. ευρώ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.
Το σύνολο του δανείου προς την Ελλάδα αγγίζει τα 88,5 δισ. ευρώ (έως τον Δεκέμβριο του 2018), αφού θα πρέπει να υπολογιστεί και το πρόγραμμα-γέφυρα των 7 δισ. ευρώ τα οποία ούτε καν θα τα δούμε, αφού θα πάνε για την αποπληρωμή της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ των ομολόγων της ΕΚΤ και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΔΝΤ, 2 δισ. ευρώ. Τα ελάχιστα εναπομείναντα επίσης σε δανειακές υποχρεώσεις.
Απ’ όλα αυτά το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν είναι πώς η χώρα μετατρέπεται σε μια «αποικία χρέους» και οι δανειστές θα συνεχίσουν να εξουσιάζουν τον ελληνικό λαό λέγοντας του πότε, πώς και τι θα κάνει. Ενδεικτικό είναι πώς οι δανειστές επιβάλουν στη μεσαία τάξη να τρώει λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας, γιατί αυτό είναι ακριβό και «δεν δικαιούται να το έχει». 
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% δεν είναι καθ’ όλου τυχαία, όπως η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά, η μείωση των αμυντικών δαπανών και πολλών άλλων μέτρων. Μέτρων που θα φέρουν νέα ύφεση και νέα μέτρα διαιωνίζοντας το χρέος.
Πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε χαμπάρι. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Στο μόνο που αποσκοπεί είναι στο να βάλουν χέρι οι δανειστές στα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και να αρπάξουν όσο περισσότερα μπορούν υποτάσσοντας τον λαό. Η έξοδος από το ευρώ είναι απλά θέμα χρόνου…




phgh:sibilla-gr-sibilla

Πάλι μια απ' τα ίδια;









phgh:sibilla-gr-sibilla

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?

sayonara

Η Ελληνική βουλή αποφάσισε να ενδώσει στον Ευρωπαικό εκβιασμό.
Με 229 ναι στους 300 βουλευτές, το ποσοστό του ναι διαμορφώθηκε σε 76,3%.
Το πολιτικό συμπέρασμα  : Σε μία κοινωνία με ανεργία 25,6% και μέγιστο ΦΠΑ% 23%, το πολιτικό σύστημα απασχολεί μόνο το αν το επίσημο νόμισμα της Ελλάδας θα πρέπει να παραμείνει  το ευρώ.
Και η συζήτηση αυτή γίνεται , ενώ πλέον οι πολίτες της Ελλάδας δεν μπορούν ήδη να κάνουν συναλλαγές με τα χρήματα τους στο εξωτερικό και με υφιστάμενο καθεστώς capital controlos, που δεν είχαμε ποτέ με νόμισμα τη δραχμή.
Θυμίζουμε  στους λωτοφάγους βουλευτές της Ελλάδας ότι το δημοψήφισμα της  5ης Ιουλίου έδωσε ποσοστό   61,31% στο αποτέλεσμα του ΟΧΙ.
Η διαφορά των δύο ποσοστών είναι 14,99% και εκπροσωπεί τους βολεμένους της Βουλής .
Το 14,99% των 300 βουλευτών είναι 45 βουλευτές.
Είναι τυχαίο ότι 50 βουλευτές δεν βγαίνουν με την ψήφο του λαού , αλλά χαρίζονται με βάση το εκλογικό σύστημα στο πρώτο κόμμα και εκλέγονται χωρίς να αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των  ψηφοφόρων  των κομμάτων, που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή?
H κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 149 βουλευτές.
Από αυτούς 32 ψήφισαν όχι, 6  ψήφισαν παρόντες και μία ήταν απούσα.
Το ποσοστό των βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν θετικά  ήταν το 73,8%
Συμπέρασμα: Το ΣΥΡΙΖΑ   αποτελείται από πολιτικούς της ίδιας ποιότητας με το σύνολο των βουλευτών.
Η αναφορά σε ποιότητα δεν γίνεται για να απαξιώσει το 73,8% των βουλευτών, αλλά για να υπογραμμίσει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ακραίοι, όσο διαφημίζονται στα ΜΜΕ.
“Εχουν αμφιβολίες για την πολιτική, που οφείλουν να ακολουθήσουν, όσο και ο μέσος όρος της Βουλής.
Αντίθετα είναι να απορεί κανείς για τη δογματική σιγουριά των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Ενώ γνωρίζουν εκ του αποτελέσματος ότι τα σημερινά χάλια της Ελλάδας οφείλονται στις πολιτικές τους , που απέτυχαν για πάνω από 41 χρόνια συνεχούς εναλλαγής τους στην εξουσία, έχουν την πεποίθηση κατά 100% ότι οι πολιτικές τους ήταν ορθές.
Κουνούν το δάκτυλο τους προς το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους με διάρκεια μόλις 6 μηνών…
Αν αυτό δεν λέγεται υποκρισία και φανατισμός , πώς λέγεται στα αλήθεια ?
Ρεαλισμός δεν λέγεται πάντως  με τίποτα.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί με εφαρμογή πολιτικών λιτότητας ή με τα «μεταρρυθμιστικά» μέτρα του μνημονίου.
“Ολα αυτά τα μέτρα υποτίθεται ότι σχεδιάστηκαν για να μας «σώσουν», ενώ στην ουσία έχουν στόχο μόνο την αποπληρωμή των δανειστών μας.
Η ψευδαίσθηση ότι μπορούν να πετύχουν στο στόχο τους διαλύθηκε από την παραδοχή της μελέτης του ΔΝΤ ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και αναμένεται να κινηθεί προς το 200% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
Η επιλεγμένη από τους δανειστές  μας πολιτική δεν μπορεί να είναι βιώσιμη για πολύ, όταν εφαρμόζεται  από μία κυβ’ερνηση, που στηρίζεται ενεργά σε 123 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Ο αριθμός των 123 βουλευτών φλερτάρει επικίνδυνα με την ελάχιστη δυνατή πλειοψηφία για κυβέρνηση ανοχής (120).
Πρόταση μομφής δεν προέκυψε ακόμα για να μην καεί η δυνατότητα για 6 μήνες.
Το ενδεχόμενο αυτό όμως δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σύντομα με πρωτοβουλία των ίδιων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μπορέσουν να  ψηφίζουν επί εξάμηνο  το πορόγραμμα των θεσμών με την ανοχή των μνημονιακών κομμάτων.
Αλλά αυτή η τακτική έχει απρόβλεπτους κινδύνους, ιδιαίτερα όταν οι διαφωνούντες μπορούν να αυτονομηθούν και να γίνουν το τρίτο σε δύναμη κόμμα της Βουλής.
Αν προκύψει κάποια στιγμή παραίτηση της κυβέρνησης ή επιτύχει το σκοπό της ενδεχόμενη πρόταση μομφής, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να αλλάξει ηγεσία για να αποφευχθεί το βέβαιο ενδεχόμενο κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ή εναλλακικά οι πρόωρες εκλογές.
Οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα
Αυτό θα οδηγήσει σε ευρύτερο συνασπισμό των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυγή τους με κάθε θυσία.
“Οπως ήδη διαφαίνεται,  το παιχνίδι των θεσμών με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ορίζοντα λήξης το εξάμηνο.
Ενδέχεται  να σχεδιάστηκε αυτ’ο το παιχνίδι  για να μην εφαρμοσθεί ποτέ το πλάνο πρόσθετης βοήθειας  86 δισ ευρώ μέω ESM…
To Grexit  και το παράλληλο νόμισμα του σχεδίου Σόιμπλε δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι.
Ας μην γελιούνται στην Ελληνική Βουλή με τα φαινόμενα και με τις δηλώσεις προθέσεων των Ευρωπαίων.
“Ολα αυτά θα κρατήσουν μέχρι να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ως τον Αύγουστο φέτος…
Mετά?





phgh:triklopodia.gr

ΚΑΖΑΚΗΣ : Πού μας οδηγεί το σύμφωνο θανάτου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και λοιπών δοσιλόγων.*


image
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν λίγο καιρό έδωσε κατά κεφαλή κάθε νοικοκυριού 1.000 δολάρια ως δωρεάν ενίσχυση με μοναδικό στόχο να …
αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και να στηριχθεί η εσωτερική αγορά. H τάση αυτή είναι παγκόσμια. Ακόμη και στις ΗΠΑ.
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου / Οκτωβρίου 2014 το περιοδικό της αμερικανικής ελίτ Foreign Affairs δημοσίευσε άρθρο του Mark Blyth και Eric Lonergan με τίτλο «Τυπώστε λιγότερα, αλλά Μεταφέρετε Περισσότερα: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δώσουν χρήματα απευθείας στον λαό.» Και όχι στις τράπεζες, που πρέπει επιτέλους οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις να τις αφήσουν να πτωχεύσουν για να διασωθεί η πραγματική οικονομία του 99% του πληθυσμού.
Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι ως χώρα έχεις κατ” ελάχιστο τη δική σου κεντρική τράπεζα και μια κυβέρνηση που δεν θεωρεί καθήκον της να ενδίδει στους εκβιασμούς των ισχυρών. Κι ενώ σ” ολόκληρο τον κόσμο έχει φουντώσει η συζήτηση για το πώς να δοθεί χρήμα στον λαό, αντί για τις τράπεζες και τις χρηματαγορές, στην Ελλάδα η συμφωνία που πραξικοπηματικά ψήφισε η Βουλή έχει σαν στόχο:
1. Να αφαιρέσει τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε δημόσια περιουσία από κάθε Έλληνα πολίτη προς όφελος των δανειστών.
2. Να δημεύσει τουλάχιστον 20.000 ευρώ ιδιωτική ακίνητη περιουσία από κάθε νοικοκυριό προς όφελος των τραπεζών.
3. Να αφαιρέσει γύρω στα 6.000 ευρώ καθαρό ετήσιο εισόδημα από τα νοικοκυριά στην Ελλάδα με νέους φόρους, περικοπές, κοκ.
4. Να μείνουν μόνιμα άνεργοι άλλοι 300 χιλιάδες μέχρι το τέλος του έτους, εκτοξεύοντας την πραγματική ανεργία πάνω από το 30% επίσημα.
5. Να κλείσουν άλλοι 200 χιλιάδες επιτηδευματίες μέχρι το τέλος του 2015, οδηγώντας το 25% της απασχόλησης σε πλήρες αδιέξοδο.
6. Να προστεθούν άλλα 12 χιλιάδες ευρώ επιπλέον χρέος κατά κεφαλή μέσα στην τριετία. Ακόμη και στα νεογέννητα.
7. Να προστεθοεί άλλο ένα 1 εκατομύριο νοικοκυριά στο ήδη 1,5 εκατομύριο που επιβιώνουν κάτω από το όριο απόλυτης εξαθλίωσης.
8. Να εκτιναχθεί η εξαθλίωση στις παιδικές ηλικίες 0-17 ετών από το 40% που είναι σήμερα, πάνω από το 50%. Φτάνωντας αισίως στα επίπεδα παιδικής φτώχειας των πιο κατεστραμένων Αφρικανικών και Ασιατικών χωρών.
Αλλά ευτυχώς! Ευτυχώς, που δεν φεύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θα αντιμετωπίζαμε τους τρομερούς κινδύνους της ελευθερίας. Την τρομακτική απειλή να είμαστε εμείς τα αφεντικά του τόπου μας. Την εξαθλίωση να έχουμε όλοι δουλειά και να απολαμβάνουμε τα ελέη της.






phgh:triklopodia.gr