Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό1
Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ… Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ… ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…
Ένα από τα τελευταία και άκρως επικίνδυνο: Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό
Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό
Την φωτογραφία, που δείχνει Έλληνες στρατιώτες να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια, ανάρτησε ένα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται «Η Ζωή είναι χαρά»…
Αν νομίζετε ωστόσο πως όλα είναι απλά και το συγκεκριμένο προφίλ ανέβασε έτσι μια φωτογραφία χωρίς τίποτε περισσότερο είστε γελασμένοι… «Η Ζωή είναι χαρά», τιτλοφορείται το αλβανικό προφίλ, που δεν είναι πάντως καθόλου αθώο. Προσέχοντας κάποιος τις λεπτομέρειες θα διαπιστώσει πως η σελίδα, την ίδια ώρα που στέλνει μήνυμα μιας όμορφης ζωής, παράλληλα, διαφημίζει τους Αλβανούς τζιχαντιστες!
Και την ίδια ώρα ανεβάζει τη φωτογραφία με τους Αλβανούς φαντάρους, που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για εμάς. Άθελα ή ηθελημένα, μέσω αυτή της σελίδας και αρκετών άλλων γεγονότων των τελευταίο διάστημα, πως βρισκόμαστε μπροστά σε έναν μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα… Οι Τζιχαντιστές, που επίσημα το κράτος δεν παραδέχεται αλλά έχει αποδειχθεί το αντίθετο, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα…
Και σιγά σιγά, μέσω και της νομιμοποίησης τους (μέσω του επικίνδυνου νομοσχεδίου της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, το οποίο καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες), θα αρχίσουν και αποκτούν ολοένα και περισσότερες προσβάσεις σε διάφορους νευραλγικούς χώρους της πατρίδας μας. Ήδη πράκτορες των τζιχαντιστών έχουν απλώσει δίκτυα στον ελληνικό στρατό, τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση εσκεμμένα ήθελε να διαλύσει…
Αυτό το περιστατικό με τη φωτογραφία μόνο «ατυχές» δεν ήταν και ήδη όπως σας ενημέρωσε το Hellasforce έχει ξεκινήσει έρευνα ΕΔΕ… Η οποία αναμένεται να βγάλει επικίνδυνα λαβράκια (βλέπουμε καθημερινά τη δράση της τρομοκρατικής δολοφονικής ομάδας ISIS) και να αποδείξει την ύπαρξη τζιχαντιστών που έχουν έρθει στην Ελλάδα με καθόλου αγνές προθέσεις…


phgh:http://hellasforce.com

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς τους ΕΥΡΩ βαρβάρους;


ΔΙΧΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
Πρώτα διαβάστε Καβάφη για να πάει ¨η καρδιά στην θέση σας¨
— Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν……
…..— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις. Κωνσταντίνος Καβάφης «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» latistor.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html#ixzz3e1EfwdqV
Μετά διαβάστε Άλαν Γκρίνσπαν για να ξυπνήσει λίγο το μυαλό…
¨Ο τέως διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ,Άλαν Γκρίνσπαν, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.¨
Σύμφωνα με δημοσίευμα που έχει αναρτήσει ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός στην ιστοσελίδα του, ο κ. Γκρίνσπαν είπε απαντώντας σε ερωτήματα του BBC ότι αδυνατεί να δει ποιος θα ήταν διατεθειμένος να παράσχει περαιτέρω δάνεια για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους στήριξής της, αλλά ο κ. Γκρίνσπαν δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί, δίχως η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη».
Ο κ. Γκρίνσπαν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από το 1987 έως το 2006, είπε: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα τελικά θα φύγει. Δεν πιστεύω ότι βοηθά τους ίδιους ή την υπόλοιπη ευρωζώνη. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου έως ότου όλοι αναγνωρίσουν ότι ο χωρισμός είναι η καλύτερη στρατηγική».
«Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει κανείς τρόπος ώστε να αντιληφθώ, πώς θα συνεχιστεί το ευρώ, εκτός και αν όλα τα μέλη της ευρωζώνης ενοποιηθούν πολιτικά- για την ακρίβεια ούτε καν μόνον η δημοσιονομική ενοποίηση αρκεί».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ http://www.aetos-apokalypsis.com/
Μετά αναθαρρήστε και διαβάστε Πατρο Κοσμά
«Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο· νὰ μὴ τὸ πιστέψετε· θὰ φύγη πίσω» …
Όσα κεράκια και αν μας ανάβουν πέρα από όλα αυτά που έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους …τελικά θα γίνει το θέλημα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ
Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρέσβης…
Τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές και να αποφύγει τη χρεοκοπία εξέφρασε με τον δικό του τρόπο ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, David Pearce.
Το μήνυμά του προς την Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης το έστειλε μέσω Twitter.
Ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία με ένα κεράκι αναμμένο, προφανώς από κάποια ελληνική εκκλησία και έγραψε:
«Ακόμα ελπίζω για ένα καλό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες».



phgh:http://hellasforce.com

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


heiladakis
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Με μεγάλη «αγαλλίαση» αντιμετώπισαν στην Τουρκία τις ειδήσεις για τις διαπραγμάτευσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της που ζητούν με μεγάλη πίεση την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά τουριστικά νησιά στο 23 %, με άμεση συνέπεια το γέρο χτύπημα στο τουριστικό ρεύμα που κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει τα νησιά αυτά. «Βούτυρο» στο ψωμί του τουρκικού τουρισμού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Milliyet, σε άρθρο της με τον ενδεικτικό τίτλο, «Yunan adalarında ucuc tatil bitiyor», δηλαδή, «Τέλος οι φτηνές διακοπές στα ελληνικά νησιά», η προσπάθεια του κ Τσίπρα να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα να δεχτεί τους όρους των δανειστών του, (;;), μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση του ΦΠΑ στα μεγάλα τουριστικά ελληνικά νησιά στο 23 % από το 13% που ήταν μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.
Με λίγα λόγια, ήλιου φαεινότερο όπως φαίνεται και από τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι δανειστές της χώρας μας επιδιώκουν με κάθε μέσο να πλήξουν καταστροφικά τον κυριότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που ακόμα λειτουργεί και αποφέρει κάποια έσοδα, αυξάνοντας τους φόρους, επιφέροντας έτσι το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων. Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα προειδοποιεί ακόμα και τους Τούρκους που προγραμμάτιζαν φέτος να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά, ότι οι τιμές που θα εκτιναχτούν στα ύψη θα κάνουν απαγορευτικά αυτά τα σχέδια.
Εμείς δεν ξέρουμε να τελικά ο Τούρκοι θα παραθερίσουν στα ελληνικά νησιά και ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα τους δούμε εδώ, γεγονός όμως είναι πως η προοπτική αυτή της αύξησης του ΦΠΑ με την εμμονή των δανειστών, έχει ξεκάθαρο στόχο να γονατίσει και την τουριστική βιομηχανία της χώρας, για να μη υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να ορθοποδήσουμε. Δηλαδή να μας δέσουν από τον λαιμό και να μας σέρνουν τις επόμενες δεκαετίες σαν τον σκλαβάκι μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απολαμβάνει μια Ελλάδα χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης και πολύ περισσότερο, απελευθέρωσης από τους δανειστές – δυνάστες μας.
Κατά τα άλλα εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη. Ζήτω μας και καλή κρεμάλα μας!



phgh:http://hellasforce.com

Ο Γ. Ομήρου στα υπόγεια της Βουλής όπου φυλάσσεται ο Φάκελος της Κύπρου


Εδώ και πολλά χρόνια η κυπριακή Βουλή προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση δίχως όμως αποτέλεσμα
Στα υπόγεια του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, όπου φυλάσσεται επτασφράγιστο εδώ και δεκαετίες το αρχείο του Φακέλου της Κύπρου,
βρέθηκε για λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Γ. Ομήρου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα προσκεκλημένος της Ελληνίδας ομολόγου του. Ήταν μια «συμβολικής αξίας και σημασίας ενέργεια», όπως ανακοινώθηκε, της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην κατεύθυνση της «σταθερής υπηρέτησης του δικαιώματος των λαών για δικαιοσύνη και αλήθεια».
Εκτός από συμβολική αξία η δυνατότητα του κ. Ομήρου να επισκεφθεί τον χώρο όπου βρίσκονται χιλιάδες έγγραφα και συνοδευτικό υλικό (κασέτες κλπ.) που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε το ελληνικό κοινοβούλιο για την κυπριακή τραγωδία, είχε και συναισθηματική αξία, όπως και πολιτική, καθώς στο παρελθόν η κυπριακή Βουλή προσπάθησε πολλές φορές να αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό αυτό δίχως όμως αποτέλεσμα! Τα έγγραφα που είδε ο κ. Ομήρου είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε η εξεταστική επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου που ερεύνησε την υπόθεση από τον Μάρτιο του 1986 και ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση των πρακτικών από την Ολομέλεια της Βουλής την 31η Οκτωβρίου του 1988. Ο Φάκελος της Κύπρου έκλεισε τότε οριστικά.
Πολλά χρόνια αργότερα (2011) η κοινοβουλευτική επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου που είχε συγκροτήσει η κυπριακή Βουλή με σκοπό τη διερεύνηση των γεγονότων τα οποία διαδραματίσθηκαν την χρονική περίοδο που καλύπτεται μεταξύ του Ιανουαρίου του 1967 και του Δεκεμβρίου του 1974 και τα οποία οδήγησαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στην τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου και της 14ης Αυγούστου 1974, εξέδωσε το δικό της πόρισμα. 

Ωστόσο, πρόσβαση για μελέτη ή για παραλαβή εγγράφων από το αρχείο του Φακέλου της Κύπρου που συνέταξε η Ελληνική Βουλή ουδέποτε δόθηκε στους κυπρίους, αν και με συγκεκριμένες ενέργειες που έκαναν κατόρθωσαν να παραλάβουν από διάφορες πηγές αριθμό σημαντικών καταθέσεων και εγγράφων, όπως και δημοσιεύσεις, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει και δεν έχουν διαψευσθεί ως προς το περιεχόμενό τους.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έκαναν για να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό υλικό που περιλαμβάνει καταθέσεις, μαρτυρίες, έγγραφα κλπ., τον Ιούλιο του 2006 εκπρόσωποι της επιτροπής του κυπριακού κοινοβουλίου είχαν επισκεφθεί την Αθήνα και είχαν συναντήσεις με την τότε Πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ Χ. Καστανίδη, τους οποίους ενημέρωσαν για την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ενεργοποιήσει την Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου και να ζητήσει τη συνδρομή τους, για πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό. Υπήρξε και σχετική επιστολή προς την Βουλή των Ελλήνων ενώ το αίτημα τέθηκε και στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και εκτός από την κυρία Μπενάκη το θέμα τέθηκε και στον διάδοχό της Γ. Σιούφα. Ωστόσο δεν υπήρξε απάντηση στο αίτημα τους και τον Μάρτιο του 2010 εστάλη επιστολή στους τότε: πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο.
Όπως διαπιστώνεται στην εισαγωγή του πορίσματος που συνέταξε η κυπριακή επιτροπή, το θέμα της πρόσβασης στο αρχείο του Φακέλου της Κύπρου είχε τεθεί και νωρίτερα στο παρελθόν, αλλά η απάντηση που είχε λάβει ήταν ότι η μη παραχώρηση του σχετικού υλικού, στηρίζεται σε απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι το αρχείο είναι τεράστιο και σε αυτό περιέχονται απόρρητα έγγραφα τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ σε κανέναν.
 
 
phgh:  ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΒΟΜΒΑ Ρέντσι: Δεχόμαστε πιέσεις να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη - βίντεο

rentsi
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο τόνισε πως υπάρχουν χώρες που πιέζουν για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Με την Αθήνα χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι: Η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει μία έντονη πίεση από την κοινή γνώμη μερικών χωρών να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο για να κλείσουν οι λογαριασμοί με την Ελλάδα, ώστε να αποκλείσουν μία για πάντα το ζήτημα της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως αν σήμερα η Ιταλία δεν βρίσκεται στο «εδώλιο» αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό φαινόμενο», αλλά στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

«Οι μεταρρυθμίσεις λειτούργησαν σαν ρήτρα διασφάλισης που επιτρέπει στην Ιταλία σήμερα να είναι σίγουρη τη στιγμή που επικρατεί οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ενώ συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να την βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία».

 

Διαφοροποιήθηκε ο Τόσκας από τον Καμμένο για την βάση στην Κάρπαθο και μπήκε σε Μ113



Image
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας σε περίοδο στο Αιγαίο, όπου διαφοροποιήθηκε από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για το θέμα της βάσης στην Κάρπαθο .

Ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε τη Σάμο και το Αγαθονήσι, στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).

Στο στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στη Σάμο, και στο στρατόπεδο του 289 Μ/Κ ΤΕ (Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής) το οποίο επίσης επισκέφθηκε, ο κ. ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του σχηματισμού, ενώ συζήτησε τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Στη διάρκεια ομιλίας του προς το προσωπικό, ο κ. Τόσκας επεσήμανε: «Σχεδιάζουμε και σύντομα θα υλοποιήσουμε Νέα Δομή Δυνάμεων η οποία θα δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και, όπου αυτό θα είναι δυνατό, μικρότερο κόστος, χωρίς να επηρεάζονται οι αμοιβές του προσωπικού».

Ερωτηθείς σχετικά από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ στη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, ο κ. ΥΦΕΘΑ διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται θέμα ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο:

«Άλλωστε, οι όποιες διεθνείς συμφωνίες της χώρας περνούν μέσα από τη Βουλή», είπε με έμφαση.

Σήμερα ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες .
Ο κ. Τόσκας παραβρέθηκε επίσης σε τακτική εκπαιδευτική άσκηση τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο “ΤΧΗ Πιπίδη Δημοσθένη”. Μάλιστα συμμετείχε συμβολικά σε μέρος της άσκησης ο ίδιος, οδηγώντας ένα Μ113 ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού).

“Ηρθα για να εξετάσουμε τα αμυντικά θέματα των νησιών του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και  παράλληλα να δούμε τους τρόπους συνεργασίας και να εντοπίσουμε τις  ανάγκες βοήθειας των τοπικών κοινωνιών από το στρατό”, επεσήμανε ο κ Τόσκας μιλώντας σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. Σε ειδική αναφορά του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι “τείνουμε χείρα φιλίας στην Τουρκία, όμως δείχνουμε και την αποφασιστικότητα για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των νησιών μας”.
 


phgh:onalert

Καμμένος στηρίζει κυβέρνηση αν και δεν ξέρει αν θα παραμείνει σ΄ αυτή



Image
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η παραμονή του σ΄ αυτή “παίζεται” πλέον κάθε μέρα. Οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ δεν φαίνεται να είναι ίδιες μ΄ αυτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ΥΕΘΑ επιμένει ότι τελικά θα βρθεί κοινή “γραμμή άμυνας”.

Νωρίς το πρωί ο ΥΕΘΑ , μέσω twitter έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στήριξης, καλώντας τους πολίτες να δείξουν επμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία όπως έγραψε δίνει μάχη και κατά “αντιπροσώπων των δανειστών που ήρθαν να βοηθήσουν”. Οι αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες…








phgh:onalert

Οι Γερμανοί ξέρουν να διαλύουν χώρες! Το έκαναν και στην Γιουγκοσλαβία


Image
Επέτειος της έναρξης διάλυσης μιας χώρας που λεγόταν Γιουγκοσλαβία. Κροατία και Σλοβενία σαν σήμερα το 1991 κήρυξαν την ανεξαρτησία τους κι έγιναν επί της ουσίας “δορυφόροι” της Γερμανίας. Όσο τα χρόνια περνούν ο ρόλος της Γερμανίας στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας γίνεται πιο διακριτός και επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η “επιχείρηση γερμανοποίησης” της Ευρώπης που σήμερα ζούμε ξεκίνησε εκείνον τον Ιούνιο του 1991.

Η Γερμανία μεθόδευσε της διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

"Φανταστείτε πώς μπορεί να ήταν η Ευρώπη αν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας δεν είχε διαλυθεί, αλλά είχε, ας πούμε, απλώς απαλλαγεί από το 'σοσιαλιστικό' πρόθεμά της", έγραψε στο ιστολόγιό του πολλά χρόνια μετά , ο Κορνέλιους Άντεμπαρ, αναλυτής του Ινστιτούτου Έρευνας του Γερμανικου Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις (DGAP).

Η Γερμανία υποδαύλισε και αναζωπύρωσε τους εθνικισμούς στα Βαλκάνια από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και οδήγησε στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας. Σύνορα άλλαξαν ξανά στην Ευρώπη πάλι με ευθύνη των Γερμανών. Όλως τυχαίως τιμωρήθηκαν σκληρά οι Σέρβοι ,που όλως τυχαίως δυο φορές είχαν ενταχθεί στο πλευρό των Συμμάχων κατά της Γερμανίας. Και πάλι όλως τυχαίως αυτοί που κέρδισαν ήταν οι Κροάτες και οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας που είχαν στενή συνεργασία με τους ναζί.

Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία. Ειδικά όταν το κάνουν οι Γερμανοί,φημισμένοι για την οργανωσή τους . Τότε εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζαμε με συμπόνοια τα όσα βλέπαμε στις τηλεοπτικές οθόνες μας, από τον αιματηρό εμφύλιο στην Γιουγκοσλαβία. Ήταν η εποχή που το "εικονικό χρήμα" έρεε άφθονο στην Ελλάδα. Κι αυτό προφανώς δεν ήταν τυχαίο.

Τα βίντεο έχουν καταγράψει την μαρτυρία του Γάλλου στρατηγού Γκαλουά  που έζησε τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας από μέσα, ως  αποσταλμένος της γαλλικής κυβέρνησης, και για αυτό το λόγο αποτελεί ο ίδιος μια εγκυρότατη πηγή πληροφοριών.








phgh:onalert

Τι θα συμβεί αν "περάσουν" οι περικοπές των 400 εκατομμυρίων στην Άμυνα;



Image
Οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουν φυσιολογικά προκαλέσει αναστάτωση για να μην πούμε πανικό στο ΥΠΕΘΑ. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις οι λεγόμενες “αμυντικές δαπάνες” είναι οι πρώτες υποψήφιες για “κούρεμα”. Οι απολύτως παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για περικοπή ακόμη 400 εκατομμυρίων ευρώ από τα ελληνικά αμυντικά κονδύλια είναι δεδομένες .Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα τις δεχτεί προσπαθώντας να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο με εμμονή την οδηγούν οι δανειστές.

Η πραγματικότητα είναι μία ,είναι σκληρή κι ελπίζουμε ότι έχει γίνει κατανοητή στην ελληνική κυβέρνηση. Η άμυνα της χώρας δεν “σηκώνει” άλλες περικοπές. Βρίσκεται πολύ κοντά στην απόλυτη διάλυση και απαξίωση.

Η περικοπή 400 εκατομμυρίων θα οδηγήσει σε ματαίωση της όποιας προσπάθειας μπορεί να γίνει για να καλυφθούν άμεσες κι επείγουσες ανάγκες που έχουν οι ΕΔ. Όχι για αγορές ,αλλά για να κλείσουν τεράστιες “μαύρες τρύπες” που υπάρχουν στους υπάρχοντες εξοπλισμούς . Η τεχνική υποστήριξη οπλικών συστημάτων που βρίσκονται σε αχρησία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εκτός αν οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας. Ποτέ δεν έδειξαν πρόθυμοι να το κάνουν.

Επιπλέον είναι προφανές ότι οι όποιες περικοπές γίνουν δεκτές είναι βέβαιο ότι θα έχουν επιπτώσεις και στο προσωπικό .Μπορεί ο ΥΕΘΑ να διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών υπάρχουν και είναι δεσμευμένα, αλλά όπως προκύπτει από τις απαιτήσεις των δανειστών κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα.

Το πως λειτουργουν σε υψηλές στροφές οι ΕΔ μόνο οι άνθρωποί τους το γνωρίζουν. Συμβαίνουν πάρα πολλά κάθε μέρα που δεν ανακοινώνονται για ευνόητους λόγους. Περιστατικά που αποκαλύπτουν τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί από τις περικοπές και την οικονομική κρίσης αλλά και την αυταπάρνηση που δείχνει το προσωπικό για να τα ξεπεράσει. Υπάρχουν όμως και κάποια όρια.


phgh:onalert

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ – ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!


ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΔΝΤ

Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της


Tο πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα εκτιμά συντασσόμενος με τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί. «Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος οικονομολόγος επέκρινε επίσης τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.
«Είναι μεγάλο λάθος η υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως κάνει τώρα η Γερμανία προκειμένου να επιβάλλονται κανόνες προερχόμενοι κυρίως από το Βερολίνο σχετικά με τα χρέη των κρατών», εκτιμά ο Πικετί.
Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της. «Δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για το θέμα αυτό σε άλλες χώρες».
Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο δημοκρατικό θεσμό, ο οποίος θα αποφασίσει για το επιτρεπτό όριο χρέους ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξησή τους. «Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πρότεινε ο Πικετί.
 
 
phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Ομπάμα προς Ολάντ: Ας βάλουμε τέλος στις πρακτικές του παρελθόντος

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ομπάμα προς Ολάντ: Ας βάλουμε τέλος στις πρακτικές του παρελθόντος

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ τη δέσμευσή του «να μπει ένα τέλος στις απαράδεκτες μεταξύ συμμάχων (...) πρακτικές του παρελθόντος» που σχετίζονται με την κατασκοπεία, γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία.
Η τηλεφωνική συνδιάλεξη, που πραγματοποιήθηκε μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο σχετικά με την παρακολούθηση από τους Αμερικανούς των συνομιλιών τριών προέδρων της Γαλλίας το διάστημα μεταξύ 2006 και 2012, «αποτέλεσε μία ευκαιρία προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι αρχές που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες πληροφοριών» επισήμανε το μέγαρο των Ηλυσίων σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε ξεκάθαρα την ακλόνητη δέσμευσή του, την οποία διατύπωσε τον Νοέμβριο του 2013 μετά την υπόθεση Σνόουντεν, και την οποία υπενθύμισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του προέδρου (Φρανσουά Ολάντ) τον Φεβρουάριο του 2014, να βάλει ένα τέλος στις πρακτικές που ενδέχεται να εφαρμόστηκαν κατά τη παρελθόν και που είναι απαράδεκτες μεταξύ συμμάχων» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.
«Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας θα μεταβούν πολύ σύντομα στην Ουάσιγκτον με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, τονίζεται επίσης.



πηγη: imerisia.gr

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Κάποιοι ζητούν εκλογές στις... 2 Αυγούστου

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Κάποιοι ζητούν εκλογές στις... 2 Αυγούστου

Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την νέα πρόταση των δανειστών, που απέρριψε άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας, με αρκετά στελέχη και βουλευτές να θέτουν στο τραπέζι ακόμη και το σενάριο των εκλογών, με επικρατέστερη ημερομηνία την 2α Αυγούστου.
Στελέχη της Κουμουνδούρου κατέστησαν σαφές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν δημόσια την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον να δεχτούν τα νέα μέτρα-σοκ των δανειστών.
Άσκησαν δε έντονη κριτική και για τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Κοινή συνισταμένη, πάντως, ήταν πως το ιδανικό “πολιτικό περιτύλιγμα” θα ήταν, εάν η συμφωνία συμπεριλαμβάνει το ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους ή ένα αναπτυξιακό πακέτο.
Στην εισήγησή του, ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης έκανε λόγο για “απίστευτους εκβιασμούς” και “πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας” από την πλευρά των δανειστών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη. Η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης, φέρεται να υποστήριξε ο γγ του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει την θέληση για λύση και κάλεσε η πρόταση να αξιολογηθεί συνολικά, με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και την βιωσιμότητά της. Παραδέχτηκε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας.
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, είναι και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος επιτέθηκε στους δανειστές, χαρακτηρίζοντας τις νέες απαιτήσεις τους παράλογες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, φέρεται να σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης.


phgh:imerisia.gr

ΟΡΙΣΤΕ ΛΕΦΤΑ! Πάνω από 44 δις ευρώ αδήλωτα έχουν στείλει στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι αλλοδαποί μέσω της Western Union

Κανείς δεν ελέγχει αυτά τα μαγαζιά… φοροδιαφυγής!
Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν φύγει έξω, μέσω της Western Union…


Δεν βλέπουν τις ουρές που σχηματίζονται κάθε μέρα;

Την ίδια στιγμή, στα λεγόμενα πρακτορεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό (WESTERN UNION) οι αλλοδαποί σπεύδουν να στείλουν στο εξωτερικό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τις οποίες οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν να τις κατονομάσουν όταν εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα ποσά χρημάτων που αποκτήθηκαν εδώ..

Το έγραψε στη σελίδα του ο γνωστός δικηγόρος…από την υπόθεση για την ελληνική ιθαγένεια του νομοσχεδίου (παρωδία) Γιάννη Ραγκούση.


triklopodia.gr

Αμετανόητος προδότης ο Σαμαράς: Κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου προτείνει για την…ολική καταστροφή της χώρας


samaras
Την εκτίμηση πως αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή θα πρέπει να υπάρξει ένας άλλος κυβερνητικός σχηματισμός, κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash.
Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως «αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης» και για αυτό θα πρέπει, όπως αναφέρει, να υπάρξει μια μεγάλη εθνική συνεννόηση και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως «αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός» και τονίζει πως δική του επιδίωξη δεν είναι να μπει σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Σπεύδει όμως να διευκρινίσει πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα.
«Αν απωλεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας» τονίζει ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά.
Δηλώνει πάντως ξεκάθαρα πως «σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω, ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».


phgh: http://hellasforce.com

Μαξίμου: Δεν συμφωνούμε – Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται


maximou
Αδυνατεί να συμφωνήσει με τη νέα πρόταση των θεσμών η ελληνική πλευρά καθώς όπως επισημαίνουν κυβερνητική κύκλοι μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές:
1. Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα.
2. Οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες.
3. Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα



phgh: http://hellasforce.com

«Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης»


Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς δεν έχει υπογράψει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ενέργειας, και θα υπερασπιστεί τη θέση της σε άλλα δικαστήρια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν μπορεί να υπάρξει μια απουσία αντίδρασης. Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τους αρχηγούς των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

«Όσο για διαφορά αυτή, η θέση μας είναι γνωστή: η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης ισχύει μόνο για τις χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ενέργειας», είπε ο Πούτιν.
«Η Ρωσία δεν έχει επικυρώσει τον εν λόγω χάρτη, και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστικού σώματος. Θα πρέπει να το αποδεικνύει με διαδικασία μέσω δικαστικών διαδικασιών», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο στην υπόθεση με τους μετόχους της Yukos που προσπαθούν να πάρουν επιπλέον χρήματα από τη Ρωσία. Ασχοληθήκαμε με παρόμοιες εκδηλώσεις νωρίτερα τόσο εκ μέρους της εν λόγω εταιρείας όσο και από την πλευρά των άλλων εταίρων μας, περιλαμβανομένων των Ευρωπαίων εταίρων και των διεθνών εταιρειών», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης νομικής διαδικασίας» δήλωσε ο Πούτιν.
Κληθείς να διευκρινίσει ποια μέτρα θα μπορούσε να λάβει η Ρωσία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, ο Πούτιν είπε ότι: «Αυτό είναι ένα θέμα νομικής φύσεως, και θα σκεφτούμε πώς να το κανονίσουμε».
«Είναι οι δικηγόροι μας, οι οποίοι θα πρέπει να ερωτηθούν τι πρόκειται να πράξουν συγκεκριμένα. Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως μυστικό εδώ», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.




phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Γεωπολιτικοί οι λόγοι που επιβάλουν παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης…


Γεωπολιτικοί οι λόγοι που επιβάλουν παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης…
Για γεωπολιτικούς λόγους, αλλά κυρίως για να μπορεί να αντιδρά στη Ρωσία από ισχυρή θέση, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deutsche Wirtschafts Nachtrichten. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει το τέλος της ΕΕ, η οποία επιθυμούν να παραμείνει ενωμένη για να αντιμετωπίσει την απειλή της Ρωσίας, σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.
Το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει αποφασιστεί στην Ουάσινγκτον, προσθέτει. Οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο ενός «αποτυχημένου κράτους» στο νότιο άκρο του ΝΑΤΟ. Διότι ένα Grexit θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ΝΑΤΟ, όπως εκτιμούν.
«Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, στοιχηματίζω ότι αυτό θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως επιβεβαίωση της ρωσικής θεωρίας, σύμφωνα με την οποία η ΕΕ βρίσκεται σε πτωτική πορεία, και άρα μπορεί να αποσυντεθεί», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Αλεξάντερ Βέρσμποου.
«Φυσικά μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στο ΝΑΤΟ», είχε προσθέσει.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ. Κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο και το ίδιο το ΝΑΤΟ, διότι υπό τις νέες συνθήκες τα μεμονωμένα κράτη θα μπορούσαν να αλλάξουν προσανατολισμό.
Με την Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τις πολιτικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει και για το ενδεχόμενο μια πιο βαθιά κρίση να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στην χώρα.
«Κανείς δεν επιθυμεί μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ξαφνικά μισεί οτιδήποτε δυτικό και αναπτύσσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία», εκτίμησε ο Σεμπάστιαν Μάλαμπι του Council on Foreign Relations, ενός αμερικανικού ινστιτούτου που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να δώσει πολλά χρήματα» στην Ελλάδα, σημειώνει ο Τόμας Ράιτ του Brookings Institution. «Όμως υπάρχει η ανησυχία ότι μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια χρεοκοπία, θα μπορούσε να οδηγήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντιμετωπίζουν πολιτικά εχθρικά την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή θα ήταν μια ευκαιρία για τη Ρωσία να ενισχύσει την επιρροή και την ισχύ της στην Ελλάδα», εκτίμησε ο ίδιος.
 
 
phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνητικές πηγές: Η πρόταση των θεσμών είναι εξαιρετικά σκληρή, είναι βαρβαρότητα


daneistes2
Η πρόταση από τους θεσμούς που εστάλη στις 5 το πρωί είναι μια εξαιρετικά σκληρή πρόταση, είναι μια βαρβαρότητα, ανέφεραν πριν από λίγο ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Οι δανειστές ζητούν κλείσιμο ψαλίδας των μισθών στο δημόσιο, μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ ενώ δεν αναφέρουν τίποτε για τα εργασιακά. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητούν αύξηση στις εισφορές για τους εργαζόμενους και μείωση των εισφορών για τους εργοδότες.

Ζητούν ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και μείωση της έκτακτης εισφοράς των κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Επίσης ζητούν η αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις να γίνει στο 28% και όχι στο 29% που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Εμείς θέτουμε στο τραπέζι των συνομιλιών το θέμα του χρέους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές αλλά η απάντηση είναι πρώτα να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και μετά.

Το Eurogroup θα αρχίσει αφού τελειώσει η συνάντηση με τους θεσμούς και μπορεί να καθυστερήσει, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα παρασυρθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών με τη Ρωσία



Image
Τη διαβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ «δεν θα παρασυρθεί σε μια κούρσα των εξοπλισμών», παρείχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτιμώντας πως η στρατιωτική ενίσχυση της Ατλαντικής Συμμαχίας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, αποτελεί απάντηση στις «επιθετικές ενέργειες (της Ρωσίας) στην Ευρώπη».

«Το ΝΑΤΟ δεν θα παρασυρθεί σε μια κούρσα των εξοπλισμών, οφείλουμε όμως να διατηρήσουμε την ασφάλεια των χωρών μας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ έπειτα από μια σύνοδο των υπουργών Αμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Η προσάρτηση τμήματος μιας επικράτειας δεν είναι αμυντική, είναι μια πράξη επίθεσης», υπογράμμισε αναφορικά με την Κριμαία. «Η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα, δυνάμεις, εξοπλισμό για να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για επιθετικές πράξεις στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ οφείλει να απαντά όταν το περιβάλλον της ασφάλειας αλλάζει», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι τα δεδομένα άλλαξαν ανατολικά της συμαχίας, όμως επίσης στο νότο κυρίως με την ανάδυση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2014 μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική ενίσχυση, πολλαπλασιάζοντας τα γυμνάσια, δημιουργώντας μια δύναμη που θα μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε 48 ώρες και επιπλέον διπλασιάζοντας το μέγεθος της δύναμης ταχείας αντίδρασης (NRF) που διαθέτει.
Τα μέτρα αυτά καταγγέλθηκαν από τη Μόσχα και κάνουν ορισμένους να εκφράζουν φόβους για επιστροφή σε μια αντιπαράθεση, όπως την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Τα μέτρα αυτά είναι «αμυντικά, αναλογικά και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις μας», διαβεβαίωσε ο Στόλτενμπεργκ.
Ο ίδιος χαιρέτισε την ανακοίνωση για την εγκατάσταση σε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ βαρέων αμερικανικών όπλων, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, που έγινε χθες από τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ στο Ταλίν. «Είναι βαρέα όπλα για γυμνάσια», υπενθύμισε.

"Ρεσιτάλ" Νικολόπουλου στο twitter: Αλέξη, φύγε από τις Βρυξέλλες και στείλε τους δανειστές «αδιάβαστους»


Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

"Ρεσιτάλ" Νικολόπουλου στο twitter: Αλέξη, φύγε από τις Βρυξέλλες και στείλε τους δανειστές «αδιάβαστους» Ενώ ο  Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.
 
Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αχαιός βουλευτής των ΑΝΕΛ καλεί τον Πρωθυπουργό να «φύγει τώρα από τις Βρυξέλλες» και να «στείλει τους δανειστές αδιάβαστους». «Θα σε παρακαλάνε να γυρίσεις πίσω» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.


phgh:best

Ο Παφίλης στον Άδωνι: Γιατί κλαίγεστε; Εσείς στηρίζετε τους πολέμους - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παφίλης στον Άδωνι: Γιατί κλαίγεστε; Εσείς στηρίζετε τους πολέμους - ΒΙΝΤΕΟ
"Η ιστορία έχει πολλές πλευρές. Θα έχει ενδιαφέρον μια φορά να τις συζητήσουμε" είπε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στον κοινοβουελυτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας για τη μετανάστευση τόνισε ότι αυτή συνδέεται με τους πολέμους και συνέχισε: "Ποιος εξαπολύει τους πολέμους; Τι κλάψες είναι αυτές που κάνετε εδώ μέσα; Από τη μια πλευρά στηρίζετε τους πολέμους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και κλαίγεστε τώρα για τα αποτελέσματα".
"Υποκρισία. Κι εδώ πρέπει να κρίνονται τώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Τι στάση κρατάνε πάνω σε αυτό" πρόσθεσε και ανέφερε ότι το ΚΚΕ ψηφίζει "παρών" στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Δείτε το βίντεο



phgh:enikos.gr

Γλέζος: Θα σεβαστούμε τη βούληση ενός λαού; Ναι ή όχι; - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 24/06/2015 - 18:41
Τελευταία δημοσίευση: 18:41Πολιτική
Γλέζος: Θα σεβαστούμε τη βούληση ενός λαού; Ναι ή όχι; - ΒΙΝΤΕΟ
«Θα σεβαστούμε τη βούληση ενός λαού; Ναι ή όχι;», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μανώλης Γλέζος και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε με τις εκλογές ότι δεν θέλει δάνεια, δεν θέλει αυτή την πορεία, θέλει να φτιάξει το δικό του μέλλον. Οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν πουθενά. Μία λύση μονάχα υπήρχε. Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή. Μετά από ένα χρόνο ελάτε να συζητήσουμε και αν χρωστάμε να τα πληρώσουμε, αν δεν χρωστάμε να μην πληρώσουμε».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 phgh:enikos.gr

Τροπολογία Κουρουμπλή "ξηλώνει" τους διοικητές νοσοκομείων



Τροπολογία Κουρουμπλή ξηλώνει τους διοικητές νοσοκομείων
Η διαδικασία παύσης της θητείας των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, χωρίς αποζημίωση και ο ορισμός νέων προβλέπεται από τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι με αποφάσεις του, ο υπουργός Υγείας μπορεί να διακόψει ή να πάψει τη θητεία των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών "αζημίως για το δημόσιο και εφαρμόζοντας τα αξιολογικά κριτήρια που ισχύουν έως σήμερα όπως αυτά ορίζονται στο νόμο 4052/2012 και να ορίσει νέους".
Η αναγκαιότητα της ρύθμισης αυτής αναλύεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη διάταξη ως εξής: "Με δεδομένες αφενός την ανυπέρβλητη ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας, η οποία καθιστά επιτακτική την αποτελεσματική λειτουργία των διοικήσεών τους, και αφετέρου τη δυσλειτουργία που υφίσταται και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την προστασία του δικαιώματος της υγείας των πολιτών, λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των Διοικητών των καθηκόντων τους, κρίνεται αναγκαίο να παρασχεθεί η νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας ώστε να δύναται να παύσει με απόφασή του τους υφιστάμενους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων καθώς και να ορίσει νέους, σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του νόμου 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄41)
Η πρόβλεψη διετούς θητείας των Διοικητών και των Αναπληρωτών τους αποσκοπεί στην παροχή ικανού χρονικού διαστήματος κατά το οποίο τα μεν Νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με ένα σταθερό καθεστώς διοίκησης, το δε υπουργείο Υγείας θα μπορέσει να επεξεργαστεί και θεσμοθετήσει ένα αξιόπιστο, πραγματικά αξιοκρατικό αλλά ταυτόχρονα και εφαρμόσιμο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων Διοικητών. Και αυτό είναι αναγκαίο να γίνει διότι, όπως και η έως σήμερα εμπειρία κατέδειξε, η Επιτροπή της παρ. 5 του άρθρου 2 του νόμου 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄41) ήταν καθαρά τυπική και δεν επιτέλεσε στην ουσία το έργο που της είχε ανατεθεί, εφόσον δεν προέβη σε πραγματική αξιολόγηση /κρίση των υποψηφίων με βάση τα προσόντα τους και περιορίστηκε απλώς στη σύνταξη προσχηματικού - αλφαβητικού και όχι αξιολογικού - καταλόγου, με αποτέλεσμα ο διορισμός των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων που ακολούθησε να μην χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία. Περαιτέρω, η όλη διαδικασία της επιλογής και του διορισμού των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών πρέπει να επιταχυνθεί και να απλοποιηθεί ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Κατόπιν αυτών, και για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την κατάρτιση του νέου συστήματος αξιολόγησης και επιλογής, κρίνεται αναγκαία η δυνατότητα ευέλικτης αλλά και αξιοκρατικής επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, με αποφάσεις του υπουργού Υγείας".


phgh:enikos.gr

Ολόκληρη η επιστολή του Μιχελογιαννάκη στον Πρωθυπουργό



Ολόκληρη η επιστολή του Μιχελογιαννάκη στον Πρωθυπουργό
Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με τους δανειστές. Αναλυτικά την επιστολή:
«Πρόεδρε,
Τη σημασία του «για πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα» και τη σέβομαι και τη νιώθω.
Σαφώς και γνωρίζω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα είναι καταστροφική, μιας και ούτε υπάρχει επάρκεια στην αγροτοκτηνοτροφική αλυσίδα, ούτε υπάρχει επάρκεια στον τομέα ενέργειας και δυστυχώς δεν είχαμε επεξεργαστεί όπως έπρεπε αυτό το σενάριο.
Πρόεδρε, γνωρίζω πολύ καλά ότι η βαρύτητα της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος δεν λύνει το πρόβλημα της ήδη εξαθλιωμένης κοινωνίας, μιας και γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και τη δυνατότητα του πότε μπορούν να αποδώσουν τα αναπτυξιακά αποτελέσματα της συμμετοχής μας στους BRICKS.
Γνωρίζω, επίσης, την ιστορική, πολιτική, πολιτισμική, θρησκευτική αξία της συνέχειάς μας μέσα στο ευρωπαϊκό οίκημα, όπως, επίσης, γνωρίζω την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας του μικρού κράτους και της ασυδοσίας του κεφαλαίου, που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη μαζί και με τη διαφθορά που δυστυχώς πολλές φορές μας την έκαναν και εισαγωγή στη χώρα μας.
Άρα, πρόεδρε, είναι μονόδρομος η πάλη για να αλλάξουμε και την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ποιος θα είναι περήφανος αν δεν γυρίσεις πίσω με ένα πακέτο διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, που μάλιστα δεν κοστίζει καθόλου στους εταίρους;
Ποιος θα είναι περήφανος αν δεν γυρίσεις πίσω με ένα επενδυτικό πακέτο καθορισμένο, τόσο από το πακέτο Ντράγκι, όσο και από το πακέτο Γιούνκερ;
Ποιος θα είναι περήφανος αν δεν γυρίσεις πίσω με όρους από τα 7,8 δις των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2017, αν δεν έχεις διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα λιμανιών, αεροδρομίων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ελληνικού;
Ποιος, αλήθεια, συνταξιούχος θα αντέξει περισσότερο από το 6% που μειώνεται η κύρια σύνταξη και το 23% η επικουρική, από την εισφορά στον ΕΟΠΥΥ και από την εισφορά στον τομέα υγείας;
Ποιος, αλήθεια, θα αντέξει μεγαλύτερη μείωση μισθού από την ήδη μείωση που θα έχει από την εργατική και εργοδοτική εισφορά;
Ποιος, αλήθεια, θα τολμήσει να ανοίξει επιχείρηση όταν το 29% προ φόρου, το 12% μετά φόρου, το 10% εάν θέλει μέρισμα, δηλαδή, σύνολο 51% για να την ανοίξει και μάλιστα με 100% προκαταβολή φόρου;
Ποιος, αλήθεια, νησιώτης, χωρίς γιατρό, δάσκαλο και ασφαλή μετακίνηση, θα αντέξει την κατάργηση του ΦΠΑ, με τον ανταγωνισμό ιδίως των νησιών που γειτνιάζουν με την Τουρκία.
Ποιος, αλήθεια, θα αντέξει τον ΕΝΦΙΑ φέτος και ποιος αγρότης θα αντέξει με το νέο καθεστώς φορολογίας των αγροτών;
Ποιος, αλήθεια, φοιτητής ή συνταξιούχος θα αντέξει να αγοράζει ψωμί τοστ, φέτες τυρί, φέτες ζαμπόν, ένα αναψυκτικό και ένα γλυκό, τα οποία αποτελούν το φαγητό τους, να βρίσκεται στο 23%;
Πρόεδρε,
όλα αυτά μπορούμε να τα αντέξουμε.
Δεν θα αντέξουμε, όμως, να γυρίσεις χωρίς διαγραφή χρέους, χωρίς επενδυτικό πακέτο και χωρίς διασφάλιση μη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Γνωρίζω ότι αυτά θα τα πετύχεις, για να αρχίσουμε μετά όλοι μαζί έναν τριπλό αγώνα. Πρώτον, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, δεύτερον, την εξάλειψη παντός είδους διαφθοράς και τρίτον, το χτίσιμο ενός κοινωνικού κράτους, που θα χτιστεί με ανακατανομή του πλούτου, ώστε να προστατευθεί ο φτωχός, που αυτό είναι το ζητούμενο και της κοινωνίας και της Αριστεράς».



phgh:enikos.gr

Αβέβαιη η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία - Με καθυστέρηση το Eurogroup

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ


Αβέβαιη η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία - Με καθυστέρηση το Eurogroup

Στον «αέρα» βρίσκεται η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας τις τελευταίες ώρες, μετά την απόρριψη μέρους των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς.
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας αβέβαιη την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μία τελευταία προσπάθεια προσέγγισης Ελλάδας και θεσμών για την τελική συμφωνία. Η πολύωρη συνάντηση των δύο μάλιστα πιθανότατα θα καθυστερήσει το Eurogroup.
Αβέβαιη η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία - Με καθυστέρηση το Eurogroup
Ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες με στόχο την άρση του νέου αδιεξόδου που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες από την πλευρά του ΔΝΤ σε σχέση με τις ελληνικές προτάσεις. Το Ταμείο διατηρεί τη σκληρή του στάση και εμφανίζεται αμετακίνητο στις θέσεις του.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα διαπραγματευτούν με την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και επιθυμούν η Αθήνα να καταλήξει σε συμφωνία σήμερα ακόμα και αν χρειαστεί οι συζητήσεις να συνεχιστούν όλο το βράδυ.
«Οι επικεφαλής των χωρών της ΕΕ δεν αναμένεται να διαπραγματευτούν», είπε ο αξιωματούχος που συμμετέχει στις προετοιμασίες για την σύνοδο κορυφής.
«Οι προσδοκίες τους είναι να καλωσορίσουν μια συμφωνία που θα κλείσει στο Eurogroup, ακόμα και αν χρειάζεται οι υπουργοί Οικονομικών να εργαστούν ακόμα και το βράδυ μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
 

Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος προς μία συμφωνία - Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση με συμφωνία των θεσμών

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...


Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος προς μία συμφωνία - Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση με συμφωνία των θεσμών

Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουν προς μία συμφωνία Ελλάδα και πιστωτές, δηλώνει ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ.
Όπως δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γέγκερ, είναι σαφές πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία. Επανέλαβε δε, την φράση που συχνά λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «είναι στα χέρια της Ελλάδας να κάνει μία κίνηση».
«Η εντύπωσή μας είναι ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά μας. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει συμφωνία, ειδάλλως δεν θα ηταν απαραίτητη η συνάντηση απόψε», τόνισε ο Γέγκερ.
Και πρόεθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μια λύση, παρά μόνον εφόσον έχει εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ΔΝΤ».
Σύμφωνα εξάλλου με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, είναι σημαντικό για το Βερολίνο να έχει το ΔΝΤ στο τραπέζι, τόσο την εμπειρογνωμοσύνη του όσο και το ρόλο του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, και δεν μπορεί να φανταστεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε: «Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Οι τρεις Θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις προτάσεις από κοινού και να υποβάλουν κοινή πρόταση προς το Eurogroup, προκειμένου να ληφθεί απόφαση».
Επισήμανε δε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στις Βρυξέλλες. «Δεν έχω ακούσει τι γίνεται στις Βρυξέλλες. Θα συνεδριάσει το Eurogroup το βράδυ και από εκεί θα δούμε τα επόμενα βήματα», τόνισε.
Την ίδια ώρα ανώτατοι γερμανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν στο Reuters ότι δεν νοείται μία συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ πρόσθεσαν ότι η απομείωση χρέους δεν είναι προς το παρόν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


phgh:imerisia.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΕΚΟΒΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


menoumeevropi-
menoumeevropi-

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος έριξε μια βόμβα μεγατόνων, όχι όμως για το θέμα της διαπραγμάτευσης και της στάσης του κόμματός του. Ως προς αυτό επανέλαβε τις σταθερές του θέσεις.

Η βόμβα αφορούσε κάτι… άλλο… Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Καμμένος -ενημερώνοντας για διάφορα θέματα τους βουλευτές του- αποκάλυψε ότι κατά την τετραετία που πέρασε οι προηγούμενες κυβερνήσεις μοίρασαν πάνω από 25.000.000 (ναι, ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ευρώ για διαφόρων ειδών διαφημιστικές καταχωρήσεις και δημόσιες σχέσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι βουλευτές έμειναν εμβρόντητοι από αυτά που άκουγαν. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Ο κ. Καμμένος έδειξε μάλιστα αποφασισμένος να δώσει και συνέχεια, αφού ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα δώσει και Συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό με λεπτομέρειες για τις καταγγελίες που έκανε…

Σίγουρα λοιπόν το θέμα των σκανδάλων με το μεγάλο φαγοπότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί χρόνια, μπαίνει τώρα σε νέα φάση.

 

phgh: http://hellasforce.com

ΣΤΑ ΟΠΛΑ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ…


Τούρκικος σχηματισμός τεσσάρων F-16 πάνω απο τα νησιά μας …Συναγερμός στο ΑΤΑ!
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ… ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…
Κόκκινος συναγερμός στο ΑΤΑ απο την εισβολή τεσσάρων Τούρκικων Μαχητικών που μπήκαν στο Ελληνικό FIR μόνο και μόνο για να προκαλέσουν !
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, σχηματισμός 4 αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής ΠΑ εισήλθε στις 14:41 στο FIR Αθηνών βόρεια Ν.Χίου και εξήλθε στις 15:09 νότια Ν. Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ν.Ανθρωποφάγοι στις 15:06 στα 3200 πόδια.
Το ΑΤΑ είχει στην περιοχή Οπλισμένα μαχητικά που περίμεναν την σημερινή εισβολή των Τούρκικων Μαχητικών και τους πήραν στο κυνήγι …Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε οτι η Υπερπτήση των Τούρκικων μαχητικών έγινε κατά την διάρκεια της αποχώρησης τους απο την Περιοχή !
Το ΑΤΑ πάντως έδωσε και συναγερμό και στα υπόλοιπα πολεμικά Αεροδρόμια του Αρχιπελάγους για παν ενδεχόμενο !
Αν και είμαστε στον καιρό των ΜΟΕ οι Τούρκοι προκαλούν ανοιχτά και όλα παίζονται στο Αιγαίο…


phgh: http://hellasforce.com

Δεν μασάει ο Πούτιν – Αντι-κυρώσεις για έναν χρόνο ακόμη!


putin_vladimir
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε εντολή για την επέκταση των ρωσικών αντι-κυρώσεων ως αντίμετρο στις Δυτικές κυρώσεις.
Αυτοί οι περιορισμοί θα παραταθούν για ένα έτος, αρχής γενομένης από τις 24 Ιούν, 2015.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της ΕΕ τη Δευτέρα να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για ένα ακόμη έτος. Επιβλήθηκαν για πρώτη φορά την 1 Αυγούστου 2014 κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην Ουκρανία και την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία.



phgh: http://hellasforce.com

Τελεία και παύλα… Μετά τον Πούτιν, το χάος!


putin_anoigoun_portes
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ… Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ…
Είτε σε ορισμένους σχολιαστές των ΜΜΕ αρέσει, είτε όχι, το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να έχει φτάσει σε υψηλά ρεκόρ, με μια δημοσκόπηση του Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε από την ανεξάρτητη κοινωνιολογική εταιρεία ερευνών Levada, να διαπιστώνει ότι περίπου το 89 τοις εκατό των κατοίκων της Ρωσίας εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου.
Η δημοσκόπηση, μέρος μιας σειράς δεικτών μέτρησης της ικανοποίησης στα διάφορα επίπεδα της κρατικής εξουσίας, διαπίστωσε ότι το 89 τοις εκατό των ερωτηθέντων γενικά εγκρίνει «το έργο του Βλαντιμίρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας,» με το 10 τοις εκατό γενικά να αποδοκιμάζει και το 1 τοις εκατό να μην είναι σε θέση να απαντήσει. Η αξιολόγηση του Ιουνίου είναι μια εκατοστιαία μονάδα υψηλότερη από το προηγούμενο υψηλό, που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ποσοστό αποδοχής του προέδρου εκτινάχθηκε στο 88 τοις εκατό.
Η αξιολόγηση αποδοχής του Ρώσου Προέδρου πήδηξε από τα μέσα του 60 το 2013, έως το 80 τον Μάρτιο του 2014, για το χειρισμό του στην κρίση στην Ουκρανία και την επακόλουθη κρίση στις σχέσεις με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ρώσοι είχαν προηγουμένως συνασπιστεί γύρω από τον ηγέτη τους τον Σεπτέμβριο του 2008, κατά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν και ο Πούτιν υπηρετούσε ως πρωθυπουργός και ομοίως το 2000, όταν ο Πούτιν ανέλαβε την προεδρία από τον προβληματικό Μπόρις Γέλτσιν, η αξιολόγηση του οποίου κυμαινόταν μεταξύ 5-10 τοις εκατό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.




Η αξιολόγηση αποδοχής του Πούτιν παραμένει 25-35 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από εκείνες άλλων Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων και οργάνων, με το 66 τοις εκατό των ερωτηθέντων να εγκρίνει το έργο του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το 62 τοις εκατό αυτό της ρωσικής κυβέρνησης, το 54 τοις εκατό αυτό της Ρωσικής Δούμας και το 64 τοις εκατό τις δραστηριότητες των διοικητών της χώρας.
Σε ερώτηση εάν στο σύνολό της «η Ρωσία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ή προς τη λάθος κατεύθυνση», το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε «προς τη σωστή κατεύθυνση», με 22 τοις εκατό να απαντά «προς τη λάθος κατεύθυνση» και 14 τοις εκατό να δυσκολεύονται να απαντήσουν.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη 19 έως 22 Ιουνίου 2015, με 1600 άτομα άνω των 18 ετών από 46 περιοχές της Ρωσίας να λαμβάνουν μέρος.

phgh: http://hellasforce.com

Βερολίνο: Δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν μετέχει το ΔΝΤ


berolino
Μένει «ακόμη μακρύς δρόμος» πριν η Ελλάδα καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια νέα σύνοδο για το θέμα αυτό.
«Δεν μπορεί να υπάρξει μια λύση, παρά μόνον εφόσον έχει εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς», δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επίσης για το ΔΝΤ», πρόσθεσε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου, τη στιγμή που ο θεσμός αυτός επικρίνεται επειδή έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα εξάλλου με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, είναι σημαντικό για το Βερολίνο να έχει το ΔΝΤ στο τραπέζι, τόσο την εμπειρογνωμοσύνη του όσο και το ρόλο του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, και δεν μπορεί να φανταστεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.



phgh: http://hellasforce.com

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς


syriza
Την θέση ότι η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και με βάση την βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους, ανέπτυξε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από την πλευρά του σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.
Στην εισήγησή του ο κ. Κορωνάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας. Πρόθεσε, ότι η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει την θέλησή για λύση αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας, όπως μέχρι σήμερα συλλογικά έχουμε περιγράψει.
Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, ενώ χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.


phgh: http://hellasforce.com

Παπαδημούλης: ΔΝΤ και συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό


papadimoulis
«Παρά το γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή και το Eurogroup χαιρέτισαν τις ελληνικές προτάσεις ως «καλή βάση» συζήτησης, το ΔΝΤ και συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης δείχνουν ότι δεν θέλουν συμφωνία και θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση που εξασφαλίζει υγιή δημόσια οικονομικά, προωθεί μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, και βάζει τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσει» τόνισε σε ομιλία του στην ευρωβουλή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Συνεχίζοντας, ο Δ. Παπαδημούλης επέρριψε ευθύνες στις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες εφάρμοσαν μαζί με την τρόικα μια πολιτική που τριπλασίασε την ανεργία στην Ελλάδα, έφερε ύφεση 25% του ΑΕΠ και εκτίναξε το ελληνικό χρέος από 125% του ΑΕΠ στο 180%.
Τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται υγιή δημόσια οικονομικά, αλλά και ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία όμως δεν αρέσουν στο ΔΝΤ, γιατί φορολογούνται οι πλούσιοι.
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας ότι η εξεύρεση λύσης επείγει και είναι απολύτως εφικτή και πως είναι έτοιμη στη βάση των ελληνικών προτάσεων που κατατέθηκαν την περασμένη Δευτέρα και κάλεσε την Επιτροπή να εργαστεί πάνω σε αυτές τις προτάσεις χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του ΔΝΤ εσαεί.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει, αλλά ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να γονατίσει και να ταπεινωθεί και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.


phgh: http://hellasforce.com

Πρόταση "αφοπλισμού" από τους δανειστές! Επιμένουν σε περικοπές 400 εκατομμυρίων στην Άμυνα


Image
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του από τους δανειστές οι οποίοι δείχνουν ότι δεν επιθυμούν συμφωνία. Όλα όσα προτείνουν προς την κυβέρνηση κρίνονται από μη αποδεκτά ως απαράδεκτα. Και βέβαια για ακόμη μια φορά ο χώρος της Άμυνας δεσπόζει. Οι δανειστές επιμένουν σε περικοπές 400 εκατομμυρίων ευρώ, 200 το 2015 και 200 το 2016!Η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει μηδενικές περικοπές το 2015 και 200 εκατομμύρια το 2016.
Σημείο επαφής κανένα όπως είναι κατανοητό.
Επί της ουσίας οι δανειστές ζητούν να κατεβάσουμε…ρολά και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Ακόμη και τα 200 εκατομμύρια που προτείνουμε για το 2016 παραμένει άγνωστο πως και από που θα βρεθούν. Πρόκειται για μια πρόταση …αφοπλισμού της χώρας.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι μπορεί να ζητούν τέτοια πράγματα από την Ελλάδα, ωστόσο θα πρέπει να εξηγήσει κάποιος στους “φωστήρες” των Βρυξελλών ότι τυχόν κατάρρευση της χώρας και της αμυντικής της θωράκισης θα έχει επιπτώσεις σ΄ όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο στην Ελλάδα.
Η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι γνωστή και δεν χρειάζονται λεπτομέρειες και επιχειρήματα για να στηρίξουμε την άποψη ότι δεν πάει άλλο. Καλό θα είναι να το καταλαβουν οι “εταίροι”.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα - σοκ που ζητούν οι δανειστές: Κατάργηση ΕΚΑΣ, επιπλέον ΦΠΑ, αύξηση εισφορών (όλη η λίστα)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ REUTERS


Αυτά είναι τα νέα μέτρα - σοκ που ζητούν οι δανειστές: Κατάργηση ΕΚΑΣ, επιπλέον ΦΠΑ, αύξηση εισφορών (όλη η λίστα)

Νέες προτάσεις κατέθεσαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία και να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση, μετά την απόρριψη μέρους των ελληνικών προτάσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι διαφωνίες των δύο πλευρών επικεντρώνονται στις αυξήσεις φόρων και στην αύξηση των εισφορών.
Η αντιπρόταση που κατατέθηκε από τους θεσμούς στην ελληνική κυβέρνηση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ένα πεντασέλιδο κείμενο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία.
Οι θέσεις των θεσμών που θα παρουσιασθούν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ουσιαστικά διατηρούν τη σκληρή γραμμή που είχαν εξαρχής τηρήσει για το ασφαλιστικό και τον ΦΠΑ.
Στο συνταξιοδοτικό, η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει την αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος σε μεγάλο βαθμό μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Στην αντιπρόταση τους, οι πιστωτές επιμένουν στην εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από το 2016 με εξάλειψη του ΕΚΑΣ, μέχρι το τέλος του 2017.
Ακόμη, οι θεσμοί εξακολουθούν να επιμένουν στην άντληση πρόσθετων φορών 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ, από το 0,74% που προτείνει η Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ζητούν να μεταφερθεί η εστίαση στο 23%.
Στο σκέλος της φορολογίας των επιχειρήσεων όπου η Ελλάδα είχε προτείνει αύξηση των συντελεστών από το 26% στο 29%, αλλά οι πιστωτές περιορίζουν με την πρότασή τους την αύξηση αυτή στο 28%.
Τα μέτρα αυτά απορρίπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.

Τι ζητούν τώρα οι δανειστές
Δημοσιονομικά
  • Επιμένουν στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%
  • 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
  • Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
  • Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. (αντί για 200 που προτείναμε)
  • Μικρότερη αύξηση στη φορολογία νομικών προσώπων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
  • Αφαίρεσαν τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
  • Αφαίρεσαν τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G
  • Αφαίρεσαν τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ)
Συντάξεις
  • Επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
  • Επιμένουν σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
  • Ζητούν εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
  • Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
  • Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
  • Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
  • Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
  • Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
  • Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας

«Ανταρσία» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα «βλέπουν» οι FT

ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ


«Ανταρσία» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα «βλέπουν» οι FT

Το ενδεχόμενο «ανταρσίας» του υπουργού Οικονομικών που θα θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέπουν» οι Financial Times, που αποκαλύπτουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απείλησε με αποχώρηση από το κόμμα όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να παραιτηθει.
Η εφημερίδα, σε άρθρο της με τίτλο «Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία» και επικαλούμενη στελέχη του κόμματος, υποστηρίζει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από  την κυβέρνηση.
Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι ο κ. Βαρουφάκης απείλησε να πάρει μαζί του και ομάδα συναδέλφων του, που θα μπορούσε να αριθμεί περί τους 20 με 30 βουλευτές.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη η ανησυχία για το πως θα καταφέρει ο πρωθυπουργος να περάσει μέτρα που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε ως «βάρβαρα» και «απαράδεκτα», την ίδια ώρα που αξιωματούχοι στην ευρωζώνη φέρονται ανήσυχοι από την ασηνύθιστα... ήσυχη αντίδραση του κ. Βαρουφάκη μετά το Eurogroup της Δευτέρας.


phgh:imerisia