Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Το ΙΚΑ ζητά δανεικά για να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του

ika
Το ΙΚΑ, έφτασε στο απροχώρητο και  αποφάσισε να δανειστεί προκειμένου για να μπορέσει να πληρώσει συντάξεις. Το ΔΣ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχεδιάζει να ζητήσει επιπλέον 180 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας και το κλίμα πολιτικής και οικονομικής ανασφάλειας θα οδηγήσουν σε κατάρρευση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων μέσα στο φθινόπωρο. Έτσι, ανέτρεξαν στη λύση των δανεικών τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), για τον κλάδο του Ταμείου Νομικών, και ειδικά για το Ταμείο των Συμβολαιογράφων, αιτήθηκε και έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ από τον ασφαλιστικό κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).
Αντίστοιχο αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας, για επιπλέον 180 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ αποφάσισε να στείλει και το ΔΣ του ΙΚΑ. Η απόφαση προβλέπει ότι το δάνειο θα ληφθεί κατά 70 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφάλισης Δημοσίου και κατά τα υπόλοιπα 40 εκατ. Ευρώ, από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.



phgh:voice news

Αποκάλυψη: Aμερικανικά στρατεύματα στα Βαλκάνια!

marinecorpsartilery
 Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Military Times", στα πλάισια της άσκησης "European Reassurance Initiative", μονάδες Αμερικανών Πεζοναυτών μεταφέρονται στα Βαλκάνια και ειδικότερα στην Βουλγαρία.
Οι μοναδες αυτές θα ενισχθούν απο την συμμετοχή τεθωρακισμένων αρμάτων και μονάδων Πυροβολοκού.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Αμερικανικών Μονάδων Πεζοναυτών στην Ευρώπη, κ. Richard Ulsh, στην ίδια περιοχή της Βουλγαρίας μεταφέρονται τέσσερα άρματα μάχης Abrams, τρία αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα και έξι ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις στο Νόβο Σέλο της Βουλγαρίας, όπου βρίσκονται 160 πεζοναύτες στο πλαίσιο της εξάμηνης παραμονής εκ περιτροπής σε όλο τον κόσμο.




phgh:voice news

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Βροντερό ΟΧΙ απο Η.Π.Α σε Τουρκία!

incirlickbase
Οι Η.Π.Α. και η Τουρκία εν' όψη των κοινών αεροπορικών τους επιδρομών κατά στόχων της ISIS στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις.
Για πρώτη φορά αμερικανικά αεροσκάφη καθώς και κατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έχουν την δυνατότητα να επιχειρούν από 4 ξεχωριστές βάσεις στο Τουρκικό έδαφος εναντίον της ISSIS μέσα στο Συριακό έδαφος.
Η Τουρκία ως γνωστό αποτελεί εδώ και καιρό στενό συνεργάτη των Η.Π.Α. κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όμως η κίνηση της Τουρκίας να δώσει πρόσβαση στις αεροπορικές τις βάσεις αλλά και να συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά της ΙSSIS στην Συρία.
Έχοντας 1.8 εκατομμύρια πρόσφυγες στα σύνορα της με την Συρία, πάντα επιθυμούσε την επιβολή μια ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, γιατί πίστευε η Τουρκία πως με μια τέτοια επιβολή, θα της ήταν πιο εύκολο να ελέγχει του Κούρδους στη Βόρεια Συρία αλλά και τους πρόσφυγες κατά μήκος των συνόρων της με την Συρία.
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε πως τώρα υπάρχει η κατάλληλη αεροπορική κάλυψη για να γίνει εκκαθάριση της περιοχής από τις δυνάμεις της ΙSIS, και να δοθεί βοήθεια στις επίγειες δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Συρίας.
Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, Jeff Davis, δήλωσε πως Η.Π.Α. και Τουρκία βρίσκονται σε συζητήσεις και μελλοντικά σκοπεύουν να διευρύνουν την συνεργασία τους, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής των Η.Π.Α. σε μία επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων όπως εδώ και πολύ καιρό επιθυμεί η Τουρκία.
Αρκετοί Αμερικανοί Στρατιωτικό και πολιτικοί αξιωματούχοι θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των Η.Π.Α. θα θεωρείτο ως επίθεση εναντίον της Συρίας.
Φαίνεται πως η Τουρκία έδωσε Γη και Ύδωρ στους Αμερικανούς, αλλά δεν πήρε κανένα αντάλλαγμα, παρά ένα βροντερό ΟΧΙ!




phgh:voice news

Τι αλλάζει πάλι -προαιρετικά- στις στολές των στελεχών το ΓΕΕΘΑ!


Image

Η τελευταία “πινελιά” του ΓΕΕΘΑ στις στολές των στελεχών έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός. Όπως μας πληροφορεί το ΓΕΕΘΑ “κατόπιν εγκρίσεως του κ. ΥΕΘΑ, υφίσταται, προαιρετικά, η δυνατότητα, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, να φέρει, αποκλειστικά με τις στολές υπ΄ αριθμόν 9 και 10 (χειμερινή και θερινή στολή ασκήσεων-μάχης) τα σήματα των Πολεμικών Σημαιών, με τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (ήτοι, Άγιο Γεώργιο και Αγία Βαρβάρα για το ΣΞ, Άγιο Νικόλαο για το ΠΝ και Αρχάγγελο Μιχαήλ για την ΠΑ), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, το οποίο και προβλέπεται στις εν λόγω στολές.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω είναι απόλυτα προαιρετικά και αποτελεί, αυστηρά, προσωπική επιλογή ενός εκάστου στελέχους”.






phgh:onalert

Συνάντηση Παυλόπουλου-Αναστάσιου: Να πάρει άμεσα θέση η Ευρώπη για το Μεταναστευτικό


pavlopoulos_anastasios
Την ανάγκη η Ευρώπη να πάρει άμεσα θέση για το Μεταναστευτικό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης Συνόδου Κορυφής επί του θέματος και χαιρέτησε τις δηλώσεις του κ.Γιουνκέρ, του κ. Ολάντ και της κ. Μέρκελ, στο πλαίσιο των οποίων αναγνώρισαν την ανάγκη να υπάρξει αμέσως μια ευρωπαϊκή πολιτική ανάλογη των αρχών και των αξιών που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στα θέματα αυτά.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το Μεταναστευτικό έχει πάρει αυτή την εκρηκτική διάσταση, που επηρεάζει μονολότι παραμένει πάντα κατ΄εξοχήν ανθρωπιστικό θέμα-και την Παγκόσμια Ειρήνη, γιατί δεν έχουμε φροντίσει όλα τα Κράτη, όλοι οι Οργανισμοί, να σβήσουν οι εστίες πολέμου που το προκαλούν ιδίως στη Μέση Ανατολή.
Αφορμή για την αναφορά του κ. Παυλόπουλου αποτέλεσε η επισήμανση του κ.Αναστάσιου για το ιδίαιτερο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την Παγκόσμια Ειρήνη, καθώς και η πρωτοβουλία της Αυτοκεφάλου Αλβανικής Εκκλησίας, της Διασκέψεως των Καθολικών Επισκόπων και της Κοινότητος Sant’ Edigio για την σύγκληση μιας Διαθρησκευτικής Συνέλευσης με θέμα «Είναι δυνατή πάντοτε η ειρήνη» (με ερωτηματικό ή χωρίς ερωτηματικό).
Όπως επισήμανε ο κ. Αναστάσιος θα λάβουν μέρος περίπου 500 σύνεδροι από 50 χώρες και αναμένονται 2000 παρατηρητές. Μάλιστα, τόνισε ότι «είναι σημαντικές πρωτοβουλίες, γιατί δεν είναι μόνο τα πολιτικά, είναι τα οικονομικά και τα διαθρησκειακά, τα οποία είναι κρίσιμα θέματα για την εποχή μας».
Μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι οι δυτικές κοινωνίες έχουν υποχρέωση να είναι περισσότερο δίκαιες και περισσότερο αλληλέγγυες εγκαίρως και πρόσθεσε «όχι αφού αρχίσει η πυρκαγιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή να κάνουν ότι κλαίνε δήθεν. Θα χρειασθεί λίγο πιο τολμηρή διατύπωση για το που βρίσκεται ο κίνδυνος. Όλη αυτή η ιστορία με το Ιράκ και τη Συρία σχετίζεται άμεσα με ευθύνες των πλουσίων και δυνατών της Δύσης. Και θα χρειασθεί να είμαστε πιο αυτοκριτικοί» υπογράμμισε ο κ. Αναστάσιος.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ανήκει κυρίως στην Ευρώπη το βάρος και η ευθύνη να είναι η ηγέτιδα δύναμη στα θέματα των αρχών και των αξιών του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όταν μάλιστα, ένας από τους βασικούς πυλώνες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τρίτος βασικός πυλώνας είναι η Χριστιανοσύνη.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παραπάνω πρωτοβουλία και εξήρε το έργο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο εντός Ελλάδος, αλλά γενικότερα στο χώρο της Ορθοδοξίας.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου καλεί εκ νέου την Τετάρτη τον Γ. Στουρνάρα


ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΖΩΗΠαρά το ότι δεν υπήρχε απαρτία για να διεξαχθεί συνεδρίαση, η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνεδρίασε σχεδόν για 2 ώρες και αποφάσισε να καλέσει εκ νέου για αύριο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θα κοινοποιήσει και στον εισαγγελέα τη σχετική πρόσκληση, που είναι για τις 5 το απόγευμα.
Υπογραμμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Ραχήλ Μακρή κατηγόρησε τον γιο του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο όπλων.


phgh:hellasforce

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Το τέλος του Ελληνισμού!


Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ.
Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΖΗΤΑ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ.
Ο DONALD TRUMP ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΙΝΤΕΟ: YOU WILL NOT MAKE AUSTRALIA YOUR HOME, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΙΣΩ ΟΣΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.
Από την άλλη, Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ!
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ή ΝΕΟΝΑΖΙ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ,ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ.
Πρέπει να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ ΑΝ θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον Ελληνισμό!

ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ έρχονται ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ


ΕΛΛΑΔΑ4
Η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα δεινά που ζει δεν έχει ανάγκη από πραξικοπήματα και μεθοδευμένες εκτροπές. Ιστορικά από τα προηγούμενα γνώρισε δυστυχίες και τραγωδίες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πραγματική Δημοκρατία που με θεμέλιο το Ελληνικό Σύνταγμα να διασφαλίσει εδώ που φτάσαμε την ανθρώπινη ασφάλεια- ακεραιότητα- επιβίωση – αξιοπρέπεια.
Αν δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε αυτά τραβηχτείτε πίσω όσο είναι καιρός για βγούνε μπροστά ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται.
ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΜΑΤΩΝ έχετε αναπτύξει μειωμένο δείκτη εμπιστοσύνης στην Ελληνική κοινωνία.
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια…μετά τα τελευταία γεγονότα στο Σύνταγμα όπου η πλειοψηφία των συλληφθέντων ήταν αλλοδαποί.
¨Για άλλη μια φορά Γερμανοί «τουρίστες» πρωταγωνιστούν σε αιματηρά επεισόδια στην χώρα: Μετά την Αθήνα και τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, οι Γερμανοί πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Και όχι μόνο αυτοί. Βούλγαροι, Πολωνοί κλπ βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.
Στην κατοχή τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, κάτι που δείχνει ότι είχαν οργάνωση και προετοιμασία:
Περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου.
Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.
Στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκε πλήρης…εξοπλισμός επεισοδίων: 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).¨
ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ;
ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ..ΜΗΝ ΚΑΜΠΤΕΤΕ ΓΟΝΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΟΥΝ…
Στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής τέθηκαν οι παρακάτω ερωτήσεις και απαντήθηκαν εκτενώς…εμείς σημειώνουμε τις ερωτήσεις.
1. Υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες;
2. Δεν υπάρχει αντίστοιχη αύξηση στην Ιταλία;
3. Αυτή η αύξηση οφείλεται στη νέα κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό;
4. Τελικώς όσοι εισέρχονται είναι πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες;
5. «Εξαφανίζονται» όσοι έρχονται στην Ελλάδα, όπως είπε η αρμόδια υπουργός;
6. Οι προτάσεις στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα;
7. Μπορεί να λύσει το πρόβλημα η κατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.;
8. Μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό από ευρωπαϊκής πλευράς;
Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό κατέστρωσε ένα σατανικό σχέδιο. Δεν διοχέτευε τους πρόσφυγες από την Συρία και τις άλλες περιοχές με συντονισμό στην Δύση αλλά στοίβαξε επί μήνες τόσο εξαθλιωμένο ανθρώπινο δυναμικό προσφύγων κυρίως στα Μικρασιατικά παράλια για να τους χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή.
Και η στιγμή ήρθε…τώρα που οι Δυτικοί αποφάσισαν να διαλύσουν την Τουρκία με το Κουρδικό γεγονός που ήταν σε γνώση των γειτόνων μας… αποφάσισαν να ¨πνίξουν¨ την Ευρώπη με μία ¨πλημμυρίδα εξαθλίωσης¨ με άμεσες συνέπειες στην οικονομική ζωή της ΕΕ.
Και να ήταν μόνο αυτό…μέσα στους πρόσφυγες που έρχονται πρέπει να υπάρχουν και ¨πρόσφυγες τζιχάντ¨ που επαναπατρίζονται εις τας Ευρώπας για να επιτελέσουν το ¨θεάρεστο κατ αυτούς έργο της τρομοκρατίας και των σφαγών ¨ εκβιάζοντας έτσι τις χώρες της ΕΕ και δίνοντας μήνυμα στους Δυτικούς ¨να αφήσουν την Τουρκία ήσυχη¨ να παίξει τον ρόλο της νέας ισλαμικής αυτοκρατορίας.
Ιστορικά από την εποχή του Ξέρξη και των Βυζαντινών-Ρωμαϊκών χρόνων η Δυτικοί Φράγκοι την έβγαζαν καλά γιατί την νύφη την πλήρωνε η εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης η ΕΛΛΑΔΑ.
Και τώρα μια δική μας λογική ερώτηση.
Αν τις επόμενες μέρες οι Ευρωπαϊκές χώρες αποφασίσουν να σφραγίσουν τα σύνορα τους και μερικές ήδη το κάνουν για να ελέγξουν τις ανθρώπινες ροές βλ Ουγγαρία;
Και ταυτόχρονα η Τουρκία πιεζόμενη από τα τρομακτικά εσωτερικά προβλήματα της ανοίξει στο τέρμα τις στρόφιγγες διαφυγής προσφύγων προς τα
Ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα;
Τότε ποιος θα σώσει την Ελλάδα που ήδη ζει το σημερινό δράμα της και μπαίνει σε προεκλογική περίοδο;
ΕΔΩ οι τοκογλύφοι θέλουν πουλήσουν και εμάς στα διεθνή σκλαβοπάζαρα των διεθνών αγορών …και θα μας ενισχύσουν τώρα αδρά οικονομικά ή με οτιδήποτε άλλο σε αυτή την μεθοδευμένη τραγική συγκυρία;
ΕΡΧΕΤΑΙ η στιγμή που όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα καταλάβουμε σε λίγες ώρες ότι η Ελλάδα δεν¨ προδόθηκε¨ μόνο αλλά ¨πουλήθηκε¨ στα διεθνή φόρα αντί τριάκοντα αργυρίων.
Στην περίπτωση που οι προβοκατόρικες ενέργειες επεκταθούν και εδώ ανοίγουμε μια παρένθεση ερωτηματικό…
Δεν μας κάνει εντύπωση ότι οι νέες φουρνιές ¨ κάποιων προσφύγων¨ έχουν μια ιδιαίτερη βίαια συμπεριφορά απέναντι στην Ελληνική περιουσία ( επεισόδια στην ΚΩ και την ΜΥΤΙΛΗΝΗ)…γιατί δεν συνέβαινε αυτό παλαιότερα;
ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ στην περίπτωση που αυτή η συμπεριφορά μεμονωμένων εξτρεμιστικών ομάδων θελήσει να προσβάλλει την ανθρώπινη ασφάλεια και ακεραιότητα των Ελλήνων με την δικαιολογία ότι τους κόπηκε το ταξίδι προς την καρδιά της Ευρώπης;
Δεδομένου του ευαίσθητου και αψηλάφητου Ελληνικού χαρακτήρα..θα είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο έλεγχος κάτι για το οποίο απευχόμεθα αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα θα μας διαψεύσει.
Τοτε θα επικαλούνται ψυχραιμία…
Αλλά ήταν άραγε ψύχραιμοι όταν με πράξεις και ενέργειες οδηγούσαν την Ελλάδα στο ¨μνήμα των μνημονίων¨ ;
Πριν δύο χρόνια αρθρογραφούσαμε και επισημαίναμε ¨ η Ελλάδα γυμνή στην μπόρα που έρχεται¨
ΚΑΙ η ΜΠΟΡΑ κύριοι υπεύθυνοι ήρθε…
Μαζί και ο λογαριασμός…το δικό σας χαράτσι που πρέπει να πληρώσετε.
Δηλ. τι νομίζατε ότι μόνο ο λαουτζίκος θα συνεχίσει να πληρώνει τα χαράτσια σας για να το παίζεται εσείς πολιτικοί μέντορες της προόδου και του εκσυγχρονισμού;
Η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα δεινά που ζει δεν έχει ανάγκη από πραξικοπήματα και μεθοδευμένες εκτροπές. Ιστορικά από τα προηγούμενα γνώρισε δυστυχίες και τραγωδίες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πραγματική Δημοκρατία που με θεμέλιο το Ελληνικό Σύνταγμα να διασφαλίσει εδώ που φτάσαμε την ανθρώπινη ασφάλεια- ακεραιότητα- επιβίωση – αξιοπρέπεια.
Αν δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε αυτά τραβηχτείτε πίσω όσο είναι καιρός για βγούνε μπροστά ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται.
ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΜΑΤΩΝ έχετε αναπτύξει μειωμένο δείκτη εμπιστοσύνης στην Ελληνική κοινωνία.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση


phgh:hellasforce

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ


greece-for-sale
Λιμάνια, αεροδρόμια, αγωγοί φυσικού αερίου, ύδρευση… 50 δισ ευρώ ελληνικών περιουσιακών στοιχείων είναι έτοιμα για τις δαγκάνες των ιδιωτικών εταιρειών. Και είναι οι Έλληνες που θα χάσουν, γράφει o Nick Dearden* στη βρετανική morningstaronline.
Μόλις έλαβα γνώση του τελευταίου σχεδίου ιδιωτικοποίησης για την Ελλάδα. Έχει εκδοθεί από κάτι που ονομάζεται Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, έναν φορέα που εποπτεύεται από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και που έχει επιφορτιστεί με το ξεπούλημα ενός συγκλονιστικού ποσού 50 δις ευρώ “πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων” της Ελλάδας.
Το Ταμείο ήταν ένα πραγματικό σημείο τριβής, διότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ήθελαν να το εγκαταστήσουν στο Λουξεμβούργο, όπου θα μπορούσαν να το ελέγχουν καλύτερα. Εν πάση περιπτώσει, βρίσκεται στην Αθήνα, και το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 30 Ιουλίου, αναφέρει λεπτομερώς τα καλούδια που δίνονται προς πώληση σε διεθνείς επενδυτές που θα τους άρεσε να αγοράσουν ένα κομμάτι της χώρας.
Δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, σε κορυφαίους τουριστικούς κόμβους, έχουν ήδη περάσει σε μια γερμανική εταιρεία, αλλά μην πανικοβάλλεστε καθώς υπάρχει ακόμη αποθέμα απο το αεροδρόμιο της Αθήνας επάνω στο τραπέζι, καθώς επίσης και το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο είναι προορίζεται για μια 99ετή μίσθωση προς αναμόρφωση σε τουριστικό και επιχειρηματικό κέντρο.
Τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι επίσης προς πώληση – με την πρώτη περίπτωση να έχει προκαλέσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και ξέσπασμα εργατικών κινητοποιήσεων.
Το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου φαίνεται πιθανό να πωληθεί στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, αλλά υπάρχει ακόμα στην λίστα η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, η ταχυδρομική υπηρεσία, μια εταιρία λειτουργίας και εκμετάλλευσης όλων των μεταφορών, η κύρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, ένας αυτοκινητόδρομος 648 χιλιομέτρων και μια σημαντική συμμετοχή στην κορυφαία εταιρεία διύλισης πετρελαίου, η οποία καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα της ικανότητας διύλισης ολόκληρης της χώρας.
Οι εταιρίες υδάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι επίσης προς πώληση – αν και έντονες λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν εξασφαλίσει ότι το 50% συν μία μετοχή παραμένει στα χέρια του κράτους. Παρ ‘όλα αυτά, η πώληση θα σημαίνει ότι η λογική της αγοράς θα υπαγορεύει το μέλλον αυτών των μονοπωλίων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Τέλος, υπάρχουν κομμάτια γης, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών και αθλητικών έργων, σε όλη την Ελλάδα.
Ένα δεύτερο έγγραφο περιγράφει λεπτομερώς το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα εργασίας για διάφορους υπουργούς της κυβέρνησης, που αναγράφει λεπτομερώς τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προσθέσουν αξία σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.
Αυτές κυμαίνονται από την εισαγωγή διοδίων στους δρόμους, ως την αδειοδότηση για καζίνο και τις κηρύξεις αρχαιολογικών χώρων.
Το έγγραφο θέτει το ερώτημα για ποιο λόγο οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι τελικά αναγκαίοι. Σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο να τους βγάλουν από την εξίσωση εντελώς και να αφήσουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να κυβερνούν κατευθείαν τη χώρα.
Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Πρώτον γιατί δεν έχει κανένα νόημα να πουλάς πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία στη μέση της χειρότερης ύφεσης που πέρασε η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια. Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έσοδα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση στην ανοικοδόμηση της οικονομίας.
Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των αντληθέντων κεφαλαίων θα γυρίσει πίσω στους πιστωτές για την αποπληρωμή του χρέους και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Έτσι, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν να κάνουν με την βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι δικαιούχοι είναι εταιρείες από όλο τον κόσμο, αν και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ο αριθμός των ευρωπαϊκών εταιρειών – από την γερμανική εταιρία εκμετάλλευσης αερολιμένων και τις εταιρείες τηλεφωνίας, έως τους γαλλικούς σιδηροδρόμους – που παίρνουν στα χέρια τους την οικονομία της Ελλάδας.
Για να μην αναφέρουμε τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία που βγάζουν γρήγορα λεφτά στην πορεία. Η ιδιοτέλεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που εξαναγκάζουν σε αυτές τις πολιτικές την Ελλάδα αφήνει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη γεύση. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ανισότητα αυτή θα εδραιωθεί στην ελληνική κοινωνία για τις επόμενες δεκαετίες.
Φυσικά, το γεγονός ότι το κράτος κατέχει σήμερα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν αποτελεί εγγύηση δημοκρατίας. Οι πελατειακές σχέσεις είναι διαδεδομένες στην Ελλάδα. Αλλά η απάντηση είναι η διαφάνεια και η δημοκρατία, όπως ακριβώς οι Γερμανοί πολίτες σήμερα προσπαθούν να πάρουν πίσω τις εταιρείες ενέργειας στη συλλογική ιδιοκτησία, επειδή θεωρούν ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη δίκαιη τιμολόγηση και την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αυτό που δεν θα βοηθήσει είναι το ξεπούλημα των μονοπωλίων σε ιδιωτικές εταιρείες που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον ελληνικό λαό. Εργαζόμενοι θα απολυθούν και οι όροι επιβίωσης τους θα γίνονται χειρότεροι, ενώ η ελίτ της Ευρώπης θα βγάζει κέρδη.
Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει χάσει την ικανότητα να κάνει την λειτουργία της κοινωνίας να κινηθεί προς το συμφέρον των απλών ανθρώπων.
Από την άλλη όμως, υποψιάζομαι ότι αυτός είναι ο σκοπός.
*Αναλυτής και Διευθυντής του Global Justice Now
μετάφραση iskra.gr


phgh:hellasforce

ΠΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ! ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΑΨΑ
TΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ
ΑΝ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ, ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΒΠΠ …
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ …
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ Π.ΠΑΙΣΙΟΥ …
Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:
«Ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκε μαζί με συναδέλφους του τον
Πατέρα Παίσιο στο Άγιον Όρος στην Παναγούδα για να πάρουν την Ευλογία του.Κάποια στιγμή
ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας είπε στον Πατέρα Παίσιο!
»Δεν αντέχω άλλο Γέροντα,θα παραιτηθώ από το Στράτευμα»…….
Τότε ο Πατέρας Παίσιος τον κοίταξε και του απάντησε!!!
»Εσύ δεν θα παραιτηθείς!!!Εσύ θα είσαι Αρχηγός της Άμυνας της Ελλάδος όταν μας επιτεθούν
οι τούρκοι!!!
Συγκεκριμένα είπε στον Στρατηγό ότι θα μπεί στην Κωνσταντινούπολη ώς Ελευθερωτής και θα σηκώσει την Ελληνική Σημαία πάνω από την
Αγία Σοφία!!!
Όλοι κοιτάχτηκαν με έκπληξη και ρώτησαν…..και πότε θα γίνει Γέροντα αυτό;
Ο Πατέρας Παίσιος απάντησε….»όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια….και άλλαξε συζήτηση»

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΡΟΝΤΑ: » ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ….»

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ » ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ….»
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2005 !
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ !

2015… Παράξενες Καιρικές Συνθήκες… Προειδοποιητικά Σημάδια σε Όλο τον Κόσμο…


2015... Παράξενες Καιρικές Συνθήκες... Προειδοποιητικά Σημάδια σε Όλο τον Κόσμο...

3000 λάθρο θα φθάνουν καθημερινά στα Σκόπια τους προσεχείς μήνες! Φαντάζεστε από που θα περνάνε πρώτα…


fyrom_migrants1
Συναγερμό για τις διαστάσεις της προσφυγικής κρίσης σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), λέγοντας ότι έως και 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να φθάνουν στην πΓΔΜ καθημερινά τους προσεχείς μήνες -στην πλειονότητά τους Σύροι.
Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί εκ νέου στη «δίκαιη κατανομή» των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι εάν η Ένωση λάβει τα σωστά μέτρα η κρίση μπορεί να καταστεί διαχειρίσιμη.
Ακολουθώντας τη διαδρομή που ελπίζουν ότι θα τους οδηγήσει στην ασφάλεια της δυτικής και βόρειας Ευρώπης, περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες πέρασαν μετά την ΠΓΔΜ από τη Σερβία στην Ουγγαρία τη Δευτέρα, αριθμός ρεκόρ σε μία μόνο ημέρα για φέτος.
Η Ουγγαρία είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γειτνίασή της με τη Σερβία και την Ουκρανία, που δεν είναι κράτη-μέλη της ΕΕ, την καθιστούν προτιμώμενη διαδρομή για τους πρόσφυγες. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 100.000 αφίξεις μεταναστών μέχρι τώρα φέτος σε σύγκριση με 43.000 ολόκληρο το 2014.
Η Αρμοστεία προειδοποιεί για κρίση δίχως τέλος επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη βία τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία, και τις «επιδεινούμενες συνθήκες» για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.
«Δεν βλέπουμε κάποιο τέλος στη ροή ανθρώπων τους επόμενους μήνες» δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος της UNHCR Μελίσα Φλέμινγκ μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ για τη διέλευση 3.000 ανθρώπων καθημερινά από τα σύνορα της ΠΓΔΜ τους επόμενους μήνες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίσει την «δίκαιη κατανομή» των αιτούντων άσυλο, δήλωσε η Φλέμινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη προσθέτοντας ότι η Αρμοστεία «ειλικρινά πιστεύει ότι εάν ληφθούν τα σωστά μέτρα, αυτό [η προσφυγική κρίση] είναι κάτι που η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει».


phgh:http://hellasforce.com/

Απο Τον Γ’Π’Π” Στον Αγιο Βασιλέα» (Τρομερή Προφητεία Αγίου Μεθοδίου)


* ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Γ.Π.Π ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΧΟ ΤΟΥ 3ου ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ »ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ» ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΕΘΝΟΣ…
ΤΟΤΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΞΑ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ…
<<ΑΓΑΡ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΜΕΓΑΣ>>
ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΞΙ ΜΙΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΟΡΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ …
Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ, ΣΥΜΠΤΥΣΣΕΤΑΙ…
ΤΟ »ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ» (ΡΩΣΙΑ) ΔΡΑΤΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΝ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ…
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ…
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΝΟΗΤΕΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ) ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ…

  ΟΤΑΝ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ…
ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
(Ο ΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ »ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΟΦΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ), ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ »ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ»…
Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ…
ΜΕΣΑ ΣΕ 5,5 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ…
ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΑΜΟ, ΣΤΗΝ ΜΕΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΘΥΝΙΑ.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…
ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ “ΠΟΛΗΣ” ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ 18 ΕΘΝΗ…
Ο ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗ ΞΗΡΑ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ, ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ!!
Ο ΛΕΩΝ Ο ΣΟΦΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΟΤΙ <<ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΦΟΒΕΡΕΣ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ>>…
ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΣΤΕΙ…
Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΓΓΕΛΟ ΣΤΗ ΓΗ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΕΝΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ »ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ» ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…
Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ…
ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ, Ο “ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ” ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΑΡΑΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΕΡΓΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ…
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΥΟ “ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ’…

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΗΡΥΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΓΑΛΗ…
ΟΣΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΘΑ ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ…
ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΡΝΕΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΑΓΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ…
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ…
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ…
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ) ΛΕΕΙ ΟΤΙ:
<<ΘΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΓΕΝΗ>>..
ΞΑΝΘΑ ΓΕΝΗ ΕΝΝΟΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ …
ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ…
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΜΕ ΘΕΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…
ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΓΕΝΗ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΤΑΓΟΥΝ Σ” ΑΥΤΟΝ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ …
ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟ ΣΟΦΟ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ Κ.Τ.Λ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ ΤΟΝ ΘΕΟ…
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΚΛΗΡΟΚΩΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ…
ΜΕΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ, ΘΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ»ΕΣΠΕΡΙΑ ΕΘΝΗ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ…
Η ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ, ΜΑΣΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΣΜΟΥ (ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ) ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΒΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝΑΣ “ΠΟΙΜΕΝΑΣ’, ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ…
ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ…
ΟΙ “ΠΡΟΝΟΗΤΕΣ” ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ…
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΤΑΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…
ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ 1/3 ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ…
ΕΠΕΙΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ (ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ) ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ…
ΥΣΤΕΡΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟ ΣΟΦΟ ΘΑ ΕΡΗΜΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ…
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΥΠΟΤΑΓΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ…
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΖΗΛΟ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ…
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ: <<ΚΑΙ ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ ΚΑΙ ΕΘΝΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤ” ΑΥΤΩΝ ΩΣΕΙ ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΔΙΑΝΑΣΤΗΣΟΝΤΑΙ, ΦΟΒΟΣ ΔΕ ΜΕΓΑΣ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ…
 ΤΟΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΛΑΥΣΕΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΗΣΕΤΑΙ ΠΥΡ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΗΝΗ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ>>…
ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΥΤΑ, ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΙ ΛΕΕΙ:
<< ΚΑΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΧΕΕ ΤΗΝ ΦΙΑΛΗ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΞΗΡΑΝΘΗ ΤΟ ΥΔΩΡ ΑΥΤΟΥ, ΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Η ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΗΛΙΟΥ>>…
ΚΙΝΕΖΟΙ, ΙΝΔΟΙ, ΤΑΤΑΡΟΙ, ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΙ, ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΙ, ΑΒΓΑΝΙΣΤΑΝΟΙ, ΠΕΡΣΕΣ, ΚΑΛΜΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ…
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ…
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ…
ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΘΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΩΝ…
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΜΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡ ΘΕΪΚΟ ΠΟΥ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ…
ΘΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Η ΒΑΣΙΛΙΑΣ…
ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ, ΜΕ ΑΚΡΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…
ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΖΩΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Σ” ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΟΤΑΝ ΕΠΕΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΗ ΕΠΙΤΥΧΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ…
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ: << ΕΝ ΤΩ ΥΠΟΤΡΕΦΕΣΘΑΙ ΑΥΤΟΝ ΑΝΟΙΧΘΗΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΩΣΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΝ ΑΥΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΟΝΑ…>>
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΛΕΑ ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
<< ΤΟΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΛΘΕΙΝ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ, ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΟΙΧΘΗΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΣΤΙ  ΧΡΥΣΟΣ Η ΑΡΓΥΡΟΣ ΦΑΝΕΡΩΘΗΣΟΝΤΑΙ…
ΤΟΣΟΥΤΟΝ Δ” ΕΣΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, ΩΣΤΕ ΡΙΠΤΕΙΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΜΕΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ, ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ  ΕΝΕΚΕΝ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗΣ ΕΣΤΑΙ ΕΝ ΟΛΩ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΣΤΑΙ Ο ΑΔΙΚΩΝ Η Ο ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΣ…>>
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΜΩΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ:
<<ΙΔΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΟΤΡΕΥΣ ΘΕΛΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΙΣΤΗΝ ΚΑΙ Ο ΛΙΝΟΒΑΤΗΣ ΤΟΝ ΣΠΕΙΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ Ο ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΤΑΛΑΞΕΙ ΓΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΘΕΛΟΥΣΙ ΡΕΕΙ ΑΓΑΘΑ>>…
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΠΡΟΟΡΕΙ:
<< ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ…
ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΚΟΥΤΑΛΙ…
ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ…>>
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ:
<< ΕΣΟΝΤΑΙ ΓΑΡ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΑΛΗΝΗ ΒΑΘΕΙΑ, ΕΣΘΙΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΕΣ…
ΔΙΚΗ ΟΥΚ ΕΣΤΑΙ ΕΝ ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛ” ΟΥΤΕ Ο ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΣ ΠΤΗΞΕΙ ΓΑΡ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΑΣΑ Η ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΟΣ ΕΣΤΙΝ ΕΝ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΟΠΩ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ, ΝΕΥΣΕΙ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΣΕΤΑΙ ΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙ ΕΚΕΙΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΙΣ ΧΡΟΙΑΝ ΕΧΟΥΣΙ…
ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΩΣΙΝ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΩΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΗΤΕΣ ΩΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ…>>
ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΓΗ, Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ…
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ, ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο »ΟΙΚΟΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑΣ…
ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΛΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΄ΠΟΛΗ” ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ…
ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ << ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΘΥΜΙΟΝ>>, ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΩΝ ΤΟΥ, ΜΑΡΤΥΡΕΙ Ο ΛΕΩΝ Ο ΣΟΦΟΣ…
ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΕΙ Ο ΜΕΘΟΔΙΟΣ: << ΤΑ ΔΕ ΟΠΛΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΝΗΣΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΡΟΤΡΑ ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΑ>>...
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ…
ΑΣΕΜΝΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ…
ΟΛΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ, ΘΑ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ…
ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ…
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 35 ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ!!





phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Τα Βαλκάνια "κοχλάζουν"



Όσο κι αν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δεν δείχνουν διάθεση ναστρέψουν το βλέμμα τους προς αυτή την πλευρά της Ευρώπης, τα αίματα στα Βαλκάνια φαίνεται να ανάβουν ξανά. Και δεν πρόκειται, φυσικά, μόνο για την πρόσφατη φιτιλιά στην επέτειο των 20 ετών από την επιχείρηση «Καταιγίδα» για την ανακατάληψη της Κράινα στη διάρκεια του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. 


Η επέτειος, που στην Κροατία εορτάζεται ως ορόσημο για την ανεξαρτησία της χώρας, ενώ στη Σερβία είναι ημέρα πένθους, εξελίχθηκε σε διπλωματικό πόλεμο και ανταλλαγή διαβημάτων διαμαρτυρίας μεταξύ Σερβίας - Κροατίας. Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Ζάγκρεμπ το πλήθος φώναζε συνθήματα που όχι μόνο συνιστούν ρητορική μίσους, αλλά και κάλεσμα σε λιντσάρισμα και εξολόθρευση των Σέρβων: «Για την πατρίδα», «Εμείς οι Κροάτες δεν πίνουμε κρασί, πίνουμε το αίμα των Τσέτνικ (Σέρβων) από το Κνιν» κ.ά.

Η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς άσκησε δριμεία κριτική «σε ορισμένους Σέρβους πολιτικούς, που πρέπει να αφήσουν τα μυθεύματα, τα ψέματα και την εξαπάτηση των πολιτών», ενώ ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανταπάντησε: «Δεν κατανοώ όσους γιορτάζουν τη δίωξη ενός πληθυσμού. Έξι μέρες κι έξι νύχτες θα χρειάζονταν για να απαριθμήσει κάποιος τα ονόματα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Κροατία κατά τη διάρκεια της “Καταιγίδας”. Με την Κροατία ζούμε ειρηνικά και σύντομα θα βρεθούμε ως φίλοι στο κοινό σπίτι μας, την Ε.Ε., ωστόσο το έγκλημα πρέπει μεν να συγχωρεθεί αλλά δεν μπορεί να ξεχαστεί».

Οι Σέρβοι, μάλιστα, έκαναν λόγο και για χρήση «φασιστικών συμβόλων του ανεξάρτητου κράτους της Κροατίας». Για τα γεγονότα του 1995 η παγιωμένη θέση της Σερβίας είναι ότι «αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνοκάθαρση από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Λίγες μέρες νωρίτερα, διόλου τυχαία, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ακύρωσε τη συμμετοχή του στο ετήσιο διεθνές συνέδριο «Croatia Forum» στο Ντουμπρόβνικ προκαλώντας τη δυσφορία των Κροατών και φανερώνοντας ότι το κλίμα έχει οξυνθεί ακόμη μια φορά μεταξύ των δύο χωρών.

Το πόσο τεταμένη είναι η κατάσταση έχει διαφανεί ακόμη και μέσα από μουσικές ή αθλητικές εκδηλώσεις. Σε συναυλία που δόθηκε από τον Κροάτη εθνικιστή τραγουδιστή Μάρκο Πέρκοβιτς, μερίδα κόσμου φώναζε «Kill a Serb» («Σκοτώστε έναν Σέρβο»), όπως και συνθήματα που σχετίζονταν με την Ustase, μια ακραία εθνικιστική τρομοκρατική οργάνωση που δρούσε μεταξύ 1929 - 1945. Οι ναζί είχαν αναθέσει στην Ustase να κυβερνά την Κροατία ως κράτος - μαριονέτα τους στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα μέλη της οργάνωσης δολοφόνησαν άγρια εκατοντάδες Σέρβους, Εβραίους, Ρομά, αλλά και Κροάτες αντιφρονούντες εκείνη την περίοδο.

Όσο για τον αθλητισμό; Πρόσφατα τιμωρήθηκε η εθνική ομάδα της Κροατίας στο ποδόσφαιρο για τη σβάστικα που... εμφανίστηκε χαραγμένη στο γρασίδι του γηπέδου πριν από το παιχνίδι με την Ιταλία στις 12 Ιουνίου. Στο μπάσκετ, και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να συναντηθούν στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου Σερβία και Κροατία προκαλεί ανατριχίλα στους διοργανωτές. Το ματς, αν γίνει, θα διεξαχθεί επί γαλλικού εδάφους, με τις αρχές της χώρας να απεύχονται τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα αναμμένα φιτίλια

Μπορεί να πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε, όμως στην πρώην Γιουγκοσλαβία οι άνθρωποι είναι ακόμη σε εμπόλεμη διέγερση και «παλαιοί» πολέμαρχοι συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να βρίσκονται στα πράγματα. Μόνο που τώρα δεν πολεμούν απαραίτητα για να κερδίσουν εδάφη, αλλά κυρίως για τις συνειδήσεις του κόσμου, ρίχνοντας συνεχώς λάδι στη φωτιά.

Η γειτονιά μας, λοιπόν, πάντα μοιάζει με καζάνι που βράζει, έστω ενίοτε σε... χαμηλούς βαθμούς. Και ειδικά τα δυτικά Βαλκάνια είναι βραδυφλεγής βόμβα, με τα εθνικιστικά πάθη να φουντώνουν ξανά, εξαγριώνοντας τα πλήθη, ενώ η αμήχανη Ε.Ε. φαίνεται ότι χάνει πια αυτή την περιοχή, αφού η επιρροή της μειώνεται διαρκώς σε ουσιώδη ζητήματα. Το παζλ ολοκληρώνεται πιο εύκολα αν λάβουμε υπ’ όψιν μερικά ακόμη γεγονότα.

1 Στα μέσα Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Σερβίας, στις εκδηλώσεις μνήμης για την εικοστή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, τράπηκε σε άτακτη φυγή, αφού του επιτέθηκε το μανιασμένο πλήθος.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ χιλιάδες μουσουλμάνοι φώναζαν την επίκληση «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»). Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πανό με δήλωση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός της Σερβίας στη Βουλή λίγες μέρες μετά τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, στις 20 Ιουλίου του 1995, ως στέλεχος τότε του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος. Στα πανό αναγραφόταν «Αλεξάνταρ: “Για κάθε νεκρό Σέρβο, θα σκοτώνουμε 100 μουσουλμάνους”».

2 Νωπές είναι ακόμα οι αναταράξεις στην ΠΓΔΜ, όταν στις 8 Μαΐου ομάδα ένοπλων Αλβανών επιτέθηκε σε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο με απολογισμό 14 νεκρούς. 

3 Το τελευταίο διάστημα Αλβανία και Κόσοβο έχουν απευθύνει εμμέσως την απειλή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα ενωθούν σε ενιαίο κράτος εάν δεν προωθηθούν οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του Κοσόβου και η πλήρης αναγνώρισή του. Η προοπτική αυτή βρίσκει σφόδρα αντίθετη τη Σερβία.

4 Και μέσα σ’ όλα, προέκυψε στα Βαλκάνια και η σοβαρή απειλή των τζιχαντιστών. Πρόσφατα, με βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από το Ισλαμικό Κράτος, η Σερβία αποτελεί πρώτο στόχο των εξτρεμιστών, οι οποίοι μέσω θρησκευτικής ωδής διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την ισλαμική εξουσία. Δίκτυα του εξτρεμιστικού Ισλάμ, ελεγχόμενα από κράτη της Αραβικής Χερσονήσου, δραστηριοποιούνται ήδη σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια.

Κρανίου τόπος η οικονομία

Η οικονομική εξαθλίωση στα Βαλκάνια τραβάει ακόμα περισσότερο το σχοινί στα άκρα. Οι μισές από τις αιτήσεις ασύλου προς τη Γερμανία δεν προέρχονται, παραδόξως, ούτε από τη Μ. Ανατολή ούτε από την Αφρική. Προέρχονται από τα Βαλκάνια! Τα οποία εξελίσσονται σε έναν όλο και πιο ασταθή και αφιλόξενο τόπο για να ζει κάποιος Ευρωπαίος πολίτης.

◆ Κι ας μην είναι κανόνας πια οι πόλεμοι, παρά τις αναζωπυρώσεις.
◆ Κι ας είναι πλέον μέλη της Ε.Ε. η Κροατία και η Σλοβενία.
◆ Κι ας προχωρούν προς την ένταξή τους οι περισσότερες από τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

Γιατί, λοιπόν, ο κόσμος φεύγει τρέχοντας; Και από τι;

Η απάντηση είναι πολύπλοκη. Προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την έλλειψη ευκαιριών, την πολιτική διαφθορά και την οικονομική στασιμότητα στις ρημαγμένες χώρες τους. Η κύρια ευθύνη ανήκει στις πολιτικές ελίτ. Ελλοχεύει, όμως, πάντα και ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων σε εύφλεκτες περιοχές των Βαλκανίων. Που μόνο λίγες δεν είναι. Η φωτιά από παλιά μίση σιγοκαίει, άλλοτε πάει να ανάψει, άλλοτε είναι σε ύφεση, όμως η εστία κινδύνου δεν έχει σβήσει. Και τα ξερόχορτα είναι πάντα εκεί, έτοιμα να αρπάξουν. Τα πρόσφατα γεγονότα αυξάνουν την ανησυχία, ειδικά σ’ αυτό το οικονομικό κλίμα.

Οι περισσότερες βαλκανικές χώρες έγιναν αποδέκτης δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη με μορφή βοήθειας για ανασυγκρότηση. Όμως δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάπτυξη ή ισχυροποίηση της δημοκρατίας. Ούτε καν η προοπτική της ένταξης στην Ένωση ωθεί τις κυβερνήσεις να αλλάξουν τα πράγματα.

Έτσι κι αλλιώς, όσο δεν βρίσκονται εντός Ε.Ε. αλλά συνεχίζουν να λαμβάνουν τα «πακέτα» από τις Βρυξέλλες – που πάντως είναι λιγότερα απ’ ό,τι τις περασμένες δεκαετίες γι’ άλλες χώρες σε ανάλογη θέση –, δεν υποχρεώνονται σε τίποτε και συνεχίζουν να καρπώνονται επιλεκτικά τα πλεονεκτήματα αυτής της σχέσης.

◆ Στα δυτικά Βαλκάνια οι δείκτες ανεργίας βρίσκονται εδώ και 20 χρόνια καρφωμένοι μεταξύ 20% - 50%.

◆ Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη άνω του 60% των νέων ανδρών είναι άνεργοι. Ακόμη και όσοι διαθέτουν ανώτατη ακαδημαϊκή μόρφωση αδυνατούν να βρουν αξιοπρεπή δουλειά. Η διαφθορά και ο κομματισμός έχουν αναιρέσει κάθε πιθανότητα δίκαιης ευκαιρίας στην αγορά εργασίας. Τα κόμματα έχουν τεράστια επιρροή σε κάθε πτυχή της κοινωνίας. Έμμεσα είναι οι μεγάλοι εργοδότες της χώρας. Οι κυβερνήσεις αποφασίζουν ποιος θα βρει δουλειά, από διευθυντής μέχρι πορτιέρης, ασχέτως με τις πραγματικές του ικανότητες.

◆ Όσοι δεν βρίσκονται στις κομματικές συντεχνίες είναι εκτός παιχνιδιού και εκτός κάθε προοπτικής. Πολύς κόσμος γίνεται κομματικό μέλος μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει δουλειά. Σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια πάνω από το 50% των απόφοιτων πανεπιστημίων, παραγωγικής ηλικίας, θέλουν να μεταναστεύσουν.

Κοινωνικός εφιάλτης

Οι βασικές κοινωνικές δομές, όπως η υγεία, δεν λειτουργούν ούτε στα στοιχειώδη. Όσοι βρίσκονται στις κατώτερες κοινωνικές «κάστες», π.χ. οι Ρομά, δεν μπορούν καν να έχουν πρόσβαση σε γιατρό. Όσοι, εν τέλει, καταφέρνουν να φτάσουν στη Γερμανία βρίσκουν τη Γη της Επαγγελίας λόγω των «ψιλών» που βγάζουν όσο περιμένουν την επεξεργασία της αίτησης ασύλου τους κι επειδή έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

Πολλές από τις βαλκανικές χώρες στενάζουν κάτω από αυταρχικές δομές διακυβέρνησης:

◆ Στα Σκόπια η κυβέρνηση κατηγορείται ότι κατασκοπεύει τους πολίτες και χρησιμοποιεί απειλές θανάτου για να εκφοβίζει όσους δημοσιογράφους ξεφεύγουν από την αρεστή γραμμή.
◆ Στο Κόσοβο ο κόσμος υποφέρει από παρόμοιο αυταρχισμό. Η πολιτική ελίτ διαπλέκεται με δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, ενώ πολλοί βουλευτές και μέλη του κυβερνώντος κόμματος έχουν δεσμούς με τον UCK.
◆ Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη το επαγγελματικό - οικονομικό τοπίο είναι τόσο δυσλειτουργικό ώστε πάνω από τους μισούς Βόσνιους επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα.

Η Ευρώπη έχει στραμμένη την προσοχή της σε Ελλάδα και Ουκρανία, όμως η μαζική έξοδος από τα Βαλκάνια βάζει γρήγορα την περιοχή πάλι στο ραντάρ Βρυξελλών - Βερολίνου, αλλά και ΗΠΑ - Ρωσίας (για γεωπολιτικούς λόγους). Ακούγονται φωνές που ζητούν από την Ε.Ε. να διακόψει τη ροή των εκατομμυρίων αν οι κυβερνήσεις στα Βαλκάνια δεν αλλάξουν το μοντέλο λειτουργίας του κράτους.

Βέβαια, για τις ελίτ της εξουσίας στις περισσότερες βαλκανικές χώρες η φυγή ικανών και καλλιεργημένων πολιτών μάλλον βολεύει το πολιτικό κατεστημένο, όμως για τις κοινωνίες η κατάσταση είναι αδιέξοδη. Πρακτικά έχουν δημιουργηθεί συνθήκες αυταρχισμού από τις οποίες οι πολίτες των χωρών προσπαθούν να αποδράσουν.

Η Γερμανία περιμένει 450.000 αιτήσεις για άσυλο για φέτος, έναν αριθμό ρεκόρ. Οι μισές αιτήσεις θα είναι από τα Βαλκάνια. Το Βερολίνο, μάλιστα, αποφάσισε να διαχωρίσει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους, όπως αυτόν της Συρίας, από τους «ψεύτικους πρόσφυγες των Βαλκανίων», όπως τους χαρακτηρίζει. Η γενική ιδέα είναι ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν διώκονται από κάποια εμπόλεμη ζώνη, αλλά απλώς ψάχνουν μια καλύτερη ζωή, χρηματοδοτούμενη από τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων».

Ωστόσο οι συνθήκες στα Βαλκάνια παραμένουν άγριες, με τις συχνές εντάσεις να δημιουργούν διαρκώς σπινθήρες ανάφλεξης. Και το μείγμα οικονομικής κρίσης, δημοκρατικού ελλείμματος, αστάθειας και βαθιά ριζωμένης έχθρας μεταξύ κρατών μοιάζει εκρηκτικό... Ίσως περισσότερο από ποτέ την τελευταία εικοσαετία!


phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Προκαλούν πάλι οι Αλβανοί εθνικιστές



image
Νέα ανθελληνική πρόκληση στην περιοχή Kllogjer των Αγίων Σαράντα, στα σύνορα Αλβανίας- Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκε η 71η επέτειος της δήθεν γενοκτονίας (από τους Έλληνες) των αποκαλούμενων «Τσάμηδων»!Εκεί, υπάρχει ένα μνημείο που έστησε το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, όπου εκπρόσωποί του κατάθεσαν στεφάνια και λουλούδια.
Ο πρόεδρος του κόμματος PDIU, Σπετίμ Ίντιζι, επανέλαβε τις γνωστές ανιστόρητες κορώνες, περί αναγνωρίσεως της υποτιθέμενης γενοκτονίας και διεκδικήσεως των περιουσιών τους στην Ελλάδα. Ωστόσο πολλοί Αλβανοί αυτή τη φορά γύρισαν την πλάτη στους «Τσάμηδες». Τους αγνόησαν πολίτες και αλβανικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς τους ακραίους εθνικιστές!

Έκαιγαν σπίτια με τους Ναζί!
Ανεξάρτητα από τις ορέξεις των «Τσάμηδων», στην εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit», στις 14.3.1944, δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειες των «Τσάμηδων» με τους Ναζί, το Φεβρουάριο του 1944, που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την πυρπόληση 25.000 σπιτιών και τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι Τσάμηδες συναισθανόμενοι τις συνέπειες από την συμπεριφορά τους στη διάρκεια της κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, και 18.000 άτομα, εγκατέλειψαν την Ελλάδα, ενώ με βάση τα στοιχεία της απογραφής της 7/4/1951, είχαν παραμείνει στην Ελλάδα 123 Τσάμηδες.

1.700 καταδικάστηκαν σε θάνατο!
Στη συνέχεια οι Τσάμηδες κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. Το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων των Ιωαννίνων, εκδίδει μέχρι το 1948, χίλιες επτακόσιες και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των Τσάμηδων, με ποινή για πολλούς εξ αυτών το θάνατο. Πραγματοποιήθηκε η απαλλοτρίωση και διανομή των περιουσιών των Τσάμηδων η οποία επεβλήθη από την ανάγκη εποικισμού των περιοχών, ενώ υλοποιήθηκε και η διαδικασία για την αφαίρεση της ιθαγένειας. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αλβανίας από τους Χότζα και Αλία το ζήτημα των Τσάμηδων πέρασε ουσιαστικά στο περιθώριο.
Μάλιστα, ο Χότζα αντιμετώπισε στην αρχή τους Τσάμηδες με δυσπιστία, αφού θεωρήθηκαν συνεργάτες των Ιταλών και γι’ αυτό ένα μέρος τους μετακινήθηκε προς τα βόρεια της χώρας. Μετά από όλο αυτό το διάστημα της σιωπής γύρω από τους Τσάμηδες, με την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία το 1991, το ζήτημά τους ανασύρουν στην επικαιρότητα οι Αλβανοί κάθε φορά που ανακύπτει κλίμα έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.






phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Στο... δωμάτιο πανικού οι παγκόσμιες αγορές -Γιατί η Κίνα απειλεί με νέα Lehman Brothers



Στο... δωμάτιο πανικού οι παγκόσμιες αγορές -Γιατί η Κίνα απειλεί με νέα Lehman Brothers
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται οι ασιατικές αγορές, μετά το «λουτρό αίματος» της Δευτέρας και τα απανωτά sell off που παρουσιάστηκαν σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, με άξονα τους οικονομικούς κλυδωνισμούς στην Κίνα και το πετρέλαιο.
Οι κινεζικές μετοχές συνεχίζουν να δέχονται έντονα χτυπήματα, ενώ η αγορά της Σαγκάης έκλεισε με απώλειες άνω του 4%. Ωστόσο, υπάρχει μια κάποια βελτίωση στην εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες αγορές της ευρύτερης περιοχής.
Ένα αισιόδοξο μήνυμα έρχεται από κάποιους επενδυτές που δείχνουν να τοποθετούνται ξανά αναζητώντας μετοχές που μπορούν να τους προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες.
«Υπάρχουν ενδείξεις επανατοποθέτησης σε μετοχές πολλών αγορών, καθώς οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα, μετά τον πανικό που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα και οι μετοχές που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αγορά της Κίνας δέχτηκαν ισχυρές ρευστοποιήσεις», δήλωσε στο Reuters ο Yukino Yamada, αναλυτής της  Daiwa Securities.
Παρά την αντίδραση από τα χαμηλά τριών ετών, των περισσοτέρων αγορών της Ασίας και του Ειρηνικού, η αγορά στην Κίνα, υποκύπτει και σήμερα στους πωλητές.

Ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες άνω του 4% ενώ ο Shenzen σημειώνει απώλειες 5,68%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,67%.
Στο Τόκιο, η αγορά κινείται με  έντονη μεταβλητότητα. Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε στην αρχή των συναλλαγών έως και 2% μετά ανέκαμψε έως και 1% για να ξαναπεράσει σε αρνητικό έδαφος αυτήν την ώρα, χάνοντας ΄ξανά 1,82%. .
Νωρίτερα ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών ,Taro Aso, ανέφερε ότι ελπίζει η Κίνα να προβεί σε ενέργειες τέτοιες ώστε να φέρουν σταθεροποίηση της οικονομίας της, ενώ το Τόκιο ακόμα δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε περισσότερες παρεμβάσεις νομισματικού χαρακτήρα
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, με το δείκτη ASX 200 να κινείται 2,42% υψηλότερα. Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία ενισχύεται 0,33%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται 1,97% υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα καταγράφει κέρδη 1,27%.


Πηγή: Στο... δωμάτιο πανικού οι παγκόσμιες αγορές -Γιατί η Κίνα απειλεί με νέα Lehman Brothers | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/222751/sto-domatio-panikoy-oi-pagkosmies-agores-giati-i-kina-apeilei-me-nea-lehman-brothers#ixzz3joIp2ZLR

Σεργκέι Λαβρόφ: Τελείωσε η εποχή της Δυτικής Κυριαρχίας




Η εποχή της Δυτικής Κυριαρχίας στην οικονομία και την πολιτική  έχει τελειώσει. Αυτό είπε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια Φόρουμ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. «Είμαστε μάρτυρες του τέλους μια πολύ μακράς περιόδου, ολοκλήρωσης  μιας μακριάς ιστορικής περιόδου κυριαρχίας της Δύσης- Οικονομική, δημοσιονομική και πολιτική κυριαρχία», δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Δύση προσπαθεί να συντηρήσει τεχνητά την κυρίαρχη θέση.
«Βλέπουμε προσπάθειες της Δύσης να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση με τεχνητό τρόπο,  με πιέσεις σε άλλες χώρες μέσω της χρήσης των κυρώσεων και ακόμη και μέσω της χρήσης της ένοπλης δύναμης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό προσθέτει χάος στη διεθνή συγκυρία», δήλωσε ο πρώτος διπλωμάτης της Ρωσίας.















phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ