Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αιφνιδιαστική κίνηση – Ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ στα ΜΜΕ κατέθεσε η ΝΔ (βίντεο)


vouli1
Αίτηση για να μπουν σε ονομαστική ψηφοφορία 35 άρθρα του νομοσχέδιου για τα ΜΜΕ κατέθεσε η ΝΔ αιφνιδιάζοντας τις περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδας και αρκετούς βουλευτές που ήδη έχουν αποχωρήσει για τις περιφέρειές τους.
Η ψηφοφορία θα γίνει στις 7 το απόγευμα.
– Δείτε ΕΔΩ απευθείας από τη Βουλή τη συζήτηση και την ψηφοφορία.
Τα άρθρα που θα μπουν σε κάλπη είναι:
-Τα 2,3,4,9,11,13,14 που αφορούν τον τρόπο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
-Το 16ο που δίνει την δυνατότητα στην ΕΡΤ να συστήσει την εταιρία ΕΡΤnet για την παροχή ψηφιακού σήματος.
-Το 17 και 18 για την ΕΕΤΤ.
-Όλα τα άρθρα από 21 εως και 43 που μεταξύ άλλων προβλέπουν δημιουργία ΣΕΑ σε κλειστους αυτοκινητοδρόμους, δημιουργία «προξενείων τύπου», και μεταβίβαση στην ΕΡΤ ΑΕ του κτηρίου της οδού Μουρούζη.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έφτασε


Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν ¨ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ πρόσφυγες¨ που θέλουν ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΟΥΝ στις Εκκλησιές της Χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης στην Κωνσταντίνου ΠΟΛΗ ;
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έφτασε…. ΑΥΤὈΣ θα οδηγήσει την χορεία των Αγίων στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ πριν πάμε εμείς.
¨στης Ελλάδος την αυλή δεν θα φτάνει το σκοινί.¨
-Ρε Μητσάρα σε λίγες μέρες γιορτάζεις, τι δώρο φέτος θέλεις να σου κάνουμε;
Ρώτησαν οι λιμενεργάτες τον μικροκαμωμένο συνάδελφο τους.
Ο Μητσάρας ¨¨ο Γίγαντας¨¨ με το παρατσούκλι και πολύτεκνος στις υποχρεώσεις της ζωής, φιλότιμος και αγαπητός ανάμεσα στους συνεργάτες του, δεχόταν ευχαρίστως κάθε χρονιά παραμονή του Αι Δημητρίου το ταπεινό δώρο από τους φίλους του.
-Ένα σκοινί!! Τους είπε κοπτά.
– Τι να το κάνεις βρε Δημήτρη το σκοινί; Είπαμε να σου κάνουμε ένα απλό δώρο, αλλά μην μας τρελάνεις κιόλας.
Ο Μητσάρας κοντοστάθηκε για λίγο, έσκυψε το κεφάλι του και όταν το σήκωσε δυο κρυσταλλένια δάκρυα κύλισαν από τα μάγουλα του.
Τρόμαξαν οι φίλοι του, πρώτη φορά είδαν τον ¨¨Γίγαντᨨ να δακρύζει.
– Δημήτρη σου συμβαίνει τίποτα; Τα παιδιά, η γυναίκα είναι καλά;
Τι να πει ο ¨¨Γίγαντας¨¨. Ότι είχε καταρρεύσει οικονομικά;
Ότι το σούπερ-μάρκετ τους έβλεπε κάθε μήνα για τα άκρως απαραίτητα; Ότι το επίδομα θέρμανσης δεν τον αρκούσε για να ¨¨ζεστάνε騨 τις παγωμένες από χαρά καρδιές και τα συναισθήματα μέσα στην οικογενειακή εστία του;
Ο Μητσάρας σκούπισε βιαστικά τα δάκρυα του, όρθωσε το σακατεμένο κορμί του από την φορτοεκφόρτωση και απάντησε χαμογελώντας.
-Το θέλω για να ¨¨κρεμάσω¨¨ την Ελλάδα.
– Καθυστέρησες, ήδη την έχουν ¨¨κρεμάσε騨 άλλοι. Του απάντησαν οι φίλοι του χαχανίζοντας και γεμάτοι απορία.
-Ναι, αλλά εγώ δεν θέλω να την κρεμάσω με χρέη όπως την κρέμασαν αυτοί, αλλά με σκοινί.
Πάγωσαν όλοι. Ο Μητσάρας που κατέβαινε στα γήπεδα με την Ελληνική σημαία, ο ¨¨Γίγαντας ¨¨που τους ιστορούσε τα κατορθώματα του παππού του στο Αλβανικό Μέτωπο και του Καταδρομέα πατέρα του στην Κύπρο, να πει αυτή την βαριά κουβέντα;
Το μυαλό όλων πήγε στις ¨¨κρεμάλες¨¨ των ανθρωποκτόνων μνημονίων που στήθηκαν στην χώρα.
Και αυτός ήταν ο λόγος που του ζήτησαν αμέσως εξηγήσεις.
-Καλά τι έπαθες και μιλάς έτσι, σε πείραξε τίποτε;
– Σας ρωτάω αν κάποιος σε έκλεβε ολοφάνερα και μετά σε χρέωνε επί πλέον με τα κλεψιμαίικα με αποτέλεσμα να σε κλέψει πολλές φορές και έτσι να στραπατσάρει την ζωή και τα όνειρα σου, τι θα τον έκανες;
– Θα τον συγχωρούσες;
-Άντε και να τον συγχωρούσες. Αλλά αυτός αν δεν έβαζε μυαλό και συνέχιζε τα ίδια, δεν πρόδιδες με αυτήν την στάση το μέλλον των παιδιών σου που τα αφήνεις και αυτά έκθετα στην πλεονεξία και την ανωμαλία του;
-Μήπως σήμερα το κάθε επιπλέον πολλαπλάσιο χρέος μας δεν αντιστοιχεί σε πολλαπλάσια κλεψιά που έγινε σε βάρος μας;
– Και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν αυτό έγινε παλιά ή τώρα γιατί όταν παραμιλάω κρυφά τα βράδια για να μην με βλέπει η γυναίκα και τα μικρά παιδιά μου δεν πονάω γιατί με κλέψανε και με χρεώσανε, αλλά γιατί δεν έκανα τίποτα έως τώρα για να σταματήσω την διαστροφή αυτή.
Οι συνάδελφοι μπήκαν αμέσως στο νόημα γιατί και αυτοί ήταν σχεδόν στην ίδια μοίρα. Και η συζήτηση άναψε.
– Καλά ρε ¨¨Γίγαντᨨ και είναι αυτός λόγος για να πεις ότι θα κρεμάσεις την Ελλάδα μας; Είναι λόγια αυτά; Η δόλια πατρίδα δεν φταίει σε τίποτε. Αν κάποιοι φταίνε είμασθε εμείς που ψηφίσαμε τέτοιους δίχως να το πολυσκεφτούμε.
– Λοιπόν πάρτε το απόφαση αντί να κρεμαστώ εγώ με σκοινί, ¨¨θα κρεμάσω¨¨ την Ελλάδα.
Άρχισαν πλέον να ανησυχούν για την νοητική κατάσταση του φίλου τους και κοιτάχθηκαν αναμεταξύ τους.
Ο Δημήτρης συνέχισε την διαλογική του…
-Φέτος θέλω μπόλικο σκοινί για να κρεμάσω την Ελλάδα πιο ψηλά από τους κλέπτες και τους προδότες της ζωής μας. Εκεί ψηλά στο Επταπύργιο που μένω στην άνω Πόλη, στον ιστό που θα στήσω έξω στην αυλή ¨¨θα κρεμάσω¨¨ την Ελλάδα της ψυχής μου που πονάει για το κατάντημα όλων μας, να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε νόμιμα το μέλλον της ζωής αυτού του τόπου.
Οι φίλοι του Δημήτρη αμέσως ησύχασαν.
Κατάλαβαν ότι ο Μητσάρας ετοιμάζεται παραμονή του Αι- Δημητρίου να σηκώσει στην Συμβασιλεύουσα την Σημαία γίγαντα που έχει εκεί ψηλά στην άνω-Πόλη. Και όπως φαινόταν δεν έχει ακόμη και αυτήν την οικονομική άνεση για να αγοράσει επί πλέον φρέσκο σκοινί.
– Καλά ρε Δημήτρη, πες μας επιτέλους ότι θα κρεμάσεις την Σημαία σου για να καταλάβουμε και εμείς και να ησυχάσουμε. Άλλωστε και εμείς σκοπεύουμε να ¨¨κρεμάσουμε ¨¨ την Ελλάδα της Ψυχής μας όχι μόνο στα μπαλκόνια και στις αυλές μας, αλλά από εδώ και πέρα πάνω από τις προδομένες ζωές μας μήπως και τις κουμαντάρουμε.
Ο Δημήτρης τους κοιτούσε τώρα ίσια στα μάτια και αυτή την φορά δάκρυσε πάλι, αλλά από συγκίνηση.
– Μου φαίνεται ότι από εδώ και πέρα από τις πολλές γιορτές που θα έχουμε δεν θα μας φτάνει το σκοινί. ¨
Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2013 όταν οι πολιτικοί μας παίζανε τους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.
Από τότε κύλησε πολύ θολό νερό στο αυλάκι της πατρίδας και σήμερα λάσπωσε και βάλτωσε την καθημερινότητα μας.
Το πάζλ της αδικίας, της ανικανότητας, της βλακείας, του αναίσχυντου ψεύδους τελείωσε.
Πολιτικοί και Λαός είμαστε υπεύθυνοι καθ ολοκληρία και κατά ποσοστό ευθύνης για αυτό που έρχεται και αυτό που έρχεται με φόρα και ακάθεκτα είναι το ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ για να καθαρίσει την ανθρωπότητα από τα ¨Σόδομα και τα Γόμορρα¨.
¨ΟΥΤΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ δεν θα κρατήσουν οι σιωνιστές¨ έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και φέτος από τον Σεπτέμβριο μπήκαμε στον έβδομο χρόνο.
¨Άλλα ό Θεός θα το αξιοποίηση στο καλό. Θα πάνε αυτοί. Και οι κομμουνιστές πόσα χρόνια δηλαδή. Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν, κράτησαν ούτε 70 χρόνια, 72…
Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν…¨ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν ¨ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ πρόσφυγες¨ που θέλουν ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΟΥΝ στις Εκκλησιές της Χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης στην Κωνσταντίνου ΠΟΛΗ ;
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έφτασε…. ΑΥΤὈΣ θα οδηγήσει την χορεία των Αγίων στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ πριν πάμε εμείς.
Να με συγχωρείτε αδελφοί για την συναισθηματική φόρτιση.

Παραπέμπεται υπουργός κλειδί...

dikashrio


Είναι πλέον επίσημη η παραπομπή του υπουργού οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, για τις υποθέσεις του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη.
Πιο αναλυτικά, κ Σταθάκης παραπέμπεται για παράνομο πλουτισμό, ενώ παράλληλα πρόκειται να εξεταστούν και οι καταγγελίες περί «μαύρων ταμείων» σε κατασκευαστική του εταιρεία.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας φαίνεται ότι "παρέλειψε" να συμπεριλάβει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στις δηλώσεις του, με του ορκωτούς λογιστές να ψάχνουν ενδελεχώς τον φάκελό του, ώστε να αποφασιστεί αν ισχύουν οι κατηγορίες περί παράνομου πλουτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογιστές δεν πρόκειται να περιοριστούν μονάχα στην παρούσα υπόθεση, αφού πρόκειται να ελέγξουν και τις παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού, για τυχών άλλες "αφέλειες".
Ο κ. Σταθάκης δεν αποτέλεσε τον μοναδικό πρωταγωνιστή στα μάτια της επιτροπής, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν έσχες της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο, η  υπόθεση Φλαμπουράρη πρόκειται να πάρει και αυτή τον δρόμο της, με τον κατά προτεραιότητα έλεγχο του φακέλου.
Σύμφωνα με τον  κ. Βαρεμένο, η ολοκλήρωση της έκθεσης θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.


voice news

Βόμβα Ολάντ για ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα…

olant panepisthmio


«Χρειάζεται θάρρος και προσπάθεια για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η πρόοδος είναι εφικτή» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση, στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμέσως μετά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο Διδάκτορα.
Σχετικά με την Ελλάδα είπε πως «κατέλαβα κάθε δυνατή προσπάθεια η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» εξηγώντας παράλληλα πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε, θα ακολουθούσε στη συνέχεια κι άλλη χώρα.«Μετά την Ελλάδα θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.



voice news

Συγκλονιστική πρόβλεψη γέροντα Εφραίμ: "Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες η γη θα ποτιστεί με αίμα..."

arizona


Τα δύσκολα θα αρχίσουν πολύ σύντομα δηλώνει ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα.
Η κοινωνία θα αρρωστήσει διότι κανένας δεν νοιάζεται για τον διπλανό του, αναφέρει.
Κάθε υγιές κύτταρο... θα μολυνθεί.
Αναλυτικά:
• “Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: “εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;”!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν “τα μέτρα” προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα…! 
• Ποια ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός… 
• Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε “χάρισμα”. Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας… Μάλιστα, όσα πιο πολλά “αρπάζεις” τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους…” 
• “Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι… Να προσέχετε"



voice news

Έτσι ξεπούλησαν την Θράκη...

thraki
Στις προηγούμενες εκλογές έγινε κάτι που δεν έχει συζητηθεί αρκετά, σε σχέση πάντα με το μέγεθος και την αξία του ως πολιτικό και εθνικό γεγονός. Στη Ροδόπη, δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, έβαλαν σε εκλόγιμες θέσεις μόνο μουσουλμάνους υποψηφίους. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οι χριστιανοί ή οι μη μουσουλμάνοι Έλληνες ψηφοφόροι του συγκεκριμένου νομού, όταν ψήφισαν αυτά τα δυο κόμματα, γνώριζαν με βεβαιότητα ότι στέλνουν στη βουλή ως αντιπρόσωπό τους μουσουλμάνο βουλευτή!
Οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοια αθλιότητα από πλευρά των κομμάτων και των κομματικών μηχανισμών την περίμενα, αλλά τέτοια αφέλεια ή ενσυνείδητη προδοτική ψήφο από Έλληνες μη μουσουλμάνους, δεν την περίμενα. Μια ψήφο που έστειλε τρεις μουσουλμάνους βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων και κανέναν χριστιανό, πάντα από το νομό Ροδόπης!
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να βάλω σε ένα τσουβάλι και τους τρεις εκλεγέντες μουσουλμάνους βουλευτές της Ροδόπης. Σύμφωνα με όσα γνωρίζω, ο ένας εξ αυτών είναι πραγματικός δημοκράτης και επηρεάζεται λίγο ή ελάχιστα από το τουρκικό προξενείο ή από άλλα κέντρα εξουσίας που εδρεύουν στην Τουρκία.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, αυτό που συνέβη στη Ροδόπη είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει φθάσει η Ελλάδα. Δυο κόμματα κάνουν προδοτικές επιλογές, τις οποίες ακολουθούν και εγκρίνουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι τους. Όμως οι προδοτικές συμπεριφορές δεν σταματούν εδώ.
Πληροφορούμεθα ότι το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), που έχει ιδρυθεί στην Θράκη και ακολουθεί τα βήματα ενός πουλημένου πράκτορα της Άγκυρας που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά τα συμφέροντα του τουρκικού κράτους, του Αχμέτ Σαδίκ, οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εκλογική κάθοδο, με συνδυασμούς σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Για όσους αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, τους πληροφορούμε ότι το κόμμα αυτό και ο γιος Σαδίκ διακινούν αστείρευτα μαύρα χρήματα του τουρκικού κράτους, με τα οποία επεκτείνουν την επιρροή της Άγκυρας σε χώρους και περιοχές πέραν της μουσουλμανικής μειονότητας και της Θράκης.
Στόχος του κόμματος αυτού είναι οι σλαβόφωνοι και βλαχόφωνοι διαφόρων νομών της Μακεδονίας, διάφορες ομάδες αναρχικών και αντιεθνικιστών, που μισούν οτιδήποτε είναι Ελληνικό και πατριωτικό, ενώ είναι έτοιμοι να ταυτιστούν και να συνασπιστούν με οτιδήποτε είναι ανθελληνικό, και φυσικά οι μουσουλμάνοι και οι αλλοδαποί που αποκτούν και θα αποκτήσουν σταδιακά κατά δεκάδες χιλιάδες ελληνική υπηκοότητα, με βάση τους σχετικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από τα κόμματα της… προόδου στη Βουλή των Ελλήνων.
Η αβελτηρία της κ. Τασίας, του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της προστασίας των ελληνικών συνόρων απέναντι στην εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, έχει δημιουργήσει ένα σοβαρότατο θέμα στην πατρίδα μας, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε ατομικής ισχύος βόμβα στα θεμέλια του κράτους και του έθνους.
Με βάση το ρυθμό εισβολής αλλοδαπών στην πατρίδα μας, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια και όχι δεκαετίες, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα αλλοιωμένη εθνοφυλετικά και δογματικά, μια χώρα όχι Ελληνική αλλά πολυεθνική και μάλιστα με μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα.
Πάνω σε αυτήν την προοπτική δουλεύουν οι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη και όχι μόνο, αυτήν την προοπτική που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να δουν οι εθνοκτόνοι και πατριδοκτόνοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που μας κυβερνούν και του Ποταμιού, που θέλει να ονομάζεται και νέα πολιτική δύναμη.
Μακάρι όσα αναφέρονται στο άρθρο αυτό να αποδειχτεί ότι είναι υπερβολές, τις οποίες ευχαρίστως δέχομαι να τις φορτωθώ στην πλάτη μου, χαρακτηριζόμενος υπερβολικά ευαίσθητος ακόμα και ακραίος.
Όμως πραγματικά θα είμαι ευτυχής αν το άρθρο αυτό αποτελέσει έναυσμα για έναν εθνικό αναστοχασμό, ανάμεσα στους απλούς Έλληνες πολίτες που πονούν αυτόν τον τόπο και κυρίως ανάμεσα στους πολίτες της Θράκης, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ιδιαίτερα σε εκείνους που χωρίς τη θέλησή τους, παρασυρμένοι από άφρονες και προδοτικές κομματικές ηγεσίες και μηχανισμούς, γίνονται εργαλεία της σοβινιστικής και ισλαμοφασιστικής πολιτικής της Άγκυρας.
Για τους δύσπιστους να αναφέρω ότι στις πρόσφατες εκλογές, μέσα στο εκλογομαγειρίο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, σχεδιάστηκε η μετακίνηση συγκεκριμένου αριθμού ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι, για να πετύχουν το 3-0 στην Ροδόπη. Έτσι ενεργούν τα οργανωμένα κράτη, στον αντίποδα της ανοργανωσιάς και εθνικής αναισθησίας του ελληνικού κράτους, των κυβερνώντων και των κομμάτων.
Και όλα αυτά γίνονται γιατί το πολίτευμά μας είναι ανάπηρο και καχεκτικό, ενώ εξακολουθεί να μην στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, πολιτικούς που λαμβάνουν τέτοιες προδοτικές αποφάσεις. Ως πότε όμως;



voice news

Βόμβα! Η Γερμανία θα κάνει την Ελλάδα ανοιχτή φυλακή…

prosfyges


Πληροφορίες αναφέρουν πως στη μίνι-σύνοδο κορυφής της Κυριακής για το προσφυγικό, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα ζητήσει από τα βαλκανικά και νοτιοευρωπαϊκά κράτη να σταματήσουν να προωθούν ελεύθερα πρόσφυγες και μετανάστες προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, και θα δώσει τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα εδάφη της Ελλάδας και άλλων βαλκανικών κρατών.
Το προσχέδιο της ατζέντας της συνόδου δείχνει πως ο κ. Γιούνκερ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται στο «βαλκανικό μονοπάτι» να σταματήσουν την πρακτική της ανεξέλεγκτης προώθησης των προσφύγων προς τους βόρειους γείτονές τους, επισημαίνει η WSJ.
«Οι ηγέτες δεσμεύονται να αποφύγουν τη διευκόλυνση της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μιας άλλης χώρας της περιοχής χωρίς τη συναίνεση αυτής της χώρας. Η πολιτική του να [στέλνουμε] πρόσφυγες σε μια γειτονική χώρα δεν είναι αποδεκτή», αναφέρεται στο προσχέδιο, με στόχο να σταματήσουν ή έστω να ελαχιστοποιηθούν να προσφυγικά ρεύματα από το νότο.




voice news

Βρισκόμαστε κοντά σε επαφή με παράλληλο σύμπαν;

lhc


Να ξαναγράψουν τους κανόνες της Φυσικής επιθυμούν οι επιστήμονες στο CERN. Όπως όλοι ξέρουμε στη Γενεύη υπάρχει ο Large Hadron Collider γνωστός σε εμάς ως Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων. Οι επιστήμονες λοιπόν ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν τα επίπεδα ενέργειας του σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν μαύρες τρύπες, σημάδι πολυ-σύμπαντος. Στα πλαίσια του πειράματος, είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή... βαρύτητας του δικού μας σύμπαντος σε κάποιο παράλληλο, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ο Αχμέντ Φαράγκ Αλι τονίζει πως αν ανιχνευθούν μαύρες τρύπες στο LHC με τα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, τότε θα αποδειχθεί η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων/διαστάσεων. «Αν οι μαύρες τρύπες δεν ανιχνευτούν στα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τρία πράγματα. Είτε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις, είτε ότι είναι μικρότερες από ό,τι περιμέναμε, είτε ότι οι παράμετροι πρέπει να τροποποιηθούν», αναφέρει.



voice news

Ποια ελληνική εταιρεία επισκέφτηκε ο Ολάντ;

olant


Ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, επισκέφτηκε μια ελληνική εταιρεία, η οποία επιχειρεί να "βάλει" να δουλέψουν μαζί οι πιο σημαντικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στην υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία. Η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Ολάντ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς όχι μόνο επισκέφτηκε τα γραφεία της Corallia στην Κηφισίας, στο Μαρούσι, αλλά φρόντισε να συνάψει δύο συμφωνίες μεταξύ της γαλλικής Δημοκρατίας και της Corallia.
Η Corallia πρόκειται για έναν οργανισμό, που προσπαθεί, μέσα από τον τομέα της κάθε εταιρίας η οποία συμμετέχει, να προωθήσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.




voice news

Έ ρχεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών

trapeza



Στη βουλή θα κατατεθεί, την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ενώ στόχος είναι να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή, όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη.
Θέλουν να προλάβουν τα stress tests που θα είναι και η αρχή του αγώνα για την επίτευξη των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Για το τέλος, μεγάλος προβληματισμός υπήρξε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ για το θέμα των πλειστηριασμών.




voice news

Προκλητικές δηλώσεις Ν.Φίλη για τον ΦΠΑ

nikos1


Ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τον διαπραγματεύεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές και όχι το υπουργείο Παιδείας. "Στη συνάντηση που είχα εγώ με την τρόικα δεν υπήρξε συζήτηση για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ούτε αναφορά" είπε ο υπουργός Παιδείας.
Ενώ όταν τον ρώτησαν για τη δήλωση του περί "πενταροδεκάρων" επανέλαβε ότι "ήταν ένα σχήμα λόγου". Στην ερώτηση αν μια οικογένεια επιβαρύνεται σοβαρά είπε: "Όχι σοβαρά…Είναι αναλόγως το εισόδημα του καθενός. Έναςο οποίος έχει 60-70.000 εισόδημα με 500 και 700 ευρώ το χρόνο δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση".
"Τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα των εργαζομένων δεν πηγαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση" τόνισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας: "Όποιος θεωρεί ότι τα 700 ευρώ το χρόνο είναι απαγορευτικά για να κρατήσει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα κάνει την επιλογή του ο άνθρωπος".
O υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως το θέμα είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο. "Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε έναν δογματισμό, που λέει πως ό,τι είναι καλό είναι καλό και ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο χάνεται η εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία".
"Η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας είναι μίας διαλυμένης παιδείας; Αδικείται η δημόσια εκπαίδευση και αυτός ένας από τους λόγους που στέλνουν τα παιδιά στο ιδιωτικό. Αποτελεί κοινωνική επιλογή το ιδιωτικό σχολείο. Το φροντιστήριο της γειτονιάς είναι διαφορετική περίπτωση" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.




voice news

Η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι με τον ΣΥΡΙΖΑ... Χάρτες σοκ...

metanastes mytilini

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μεταξύ 17ης Οκτωβρίου και 21ης του Οκτώβρη καταγράφηκαν οι υψηλότερες εισροές μετανάστευσης από τις αρχές του 2015, με περίπου 48.000 μετανάστες να περνούν στη χώρα. Οι αρχές σύμφωνα με τον Οργανισμό είναι απροετοίμαστες. Το νησί της Λέσβου συνεχίζει να λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων και των μεταναστών. Περισσότεροι από 270.000 μετανάστες έχουν καταφτάσει από την αρχή του έτους.

hartis eisvolh






voice news

Οι Τούρκοι προκαλούν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας…

proklhsh



Πανικό στην Ελληνική πρωτεύουσα προκάλεσε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την τούρκικη Καρσίγιακα για την Euroleague. Οπαδοί της Καρσίγιακα βεβήλωσαν εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας! Έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ του Ατατούρκ και της Καρσίγιακα.
Το ίδιο έκαναν και στο ΟΑΚΑ αλλά και σε σπίτια κοντά σε αυτό.
Μάλιστα, αφού έβγαλαν φωτογραφίες τα "κατορθώματά" τους, τις ανήρτησαν στο «Facebook» και το πανηγύριζαν!



voice news

Ανάφλεξη γενική! Φόβος για παγκόσμια σύρραξη...

world war


Τα γεγονότα που έρχονται το επόμενο διάστημα στη Συρία είναι πολύ σημαντικά για την έκβαση του πολέμου. Πρόσφατα το Ιράν επέτρεψε σε κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στο έδαφός του, προκειμένου να είναι έτοιμες για άμεση επέμβαση στη Συρία, κατά την έναρξη του σήματος μηδέν. Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η «μητέρα των μαχών» στο Χαλέπι θα υπερβαίνει κάθε τακτική «σοκ», ακόμα και την άμεση και αιφνιδιαστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος δήλωσε στο BBC ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία παρέχουν σύγχρονα όπλα «μεγάλης ισχύος» στους μαχητές του «Στρατού Κατάκτησης», «FSA» και «Nοτίου Μετώπου».



voice news

Αποκάλυψη: Έχασε στο Χρηματιστήριο τα λεφτά του ΙΚΑ ένας από τους "σοφούς"

epitroph sofwn



Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ένα από τα μέλη της Επιτροπής "Σοφών" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το συνταξιοδοτικό, όταν ήταν διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004), έπαιξε και έχασε στο Χρηματιστήριο τις εισφορές των συνταξιούχων. Δυστυχώς δεν υπάρχει κράτος... Ένα άτομο που έκανε κάτι τέτοιο, όχι απλά βρίσκεται εκτός φυλακής, αλλά ανταμείβεται με τοποθέτηση στην Επιτροπή "Σοφών"... Με τέτοια νοοτροπία δεν θα προοδεύσουμε ποτέ σαν χώρα... 




voice news

Έκτακτο: Αποφάσισε χερσαία επέμβαση ο Πούτιν...

poutin


Ο επικεφαλής του επιτελείου του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, Σεργκέι Ιβανόφ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι “χωρίς χερσαίες επιχειρήσεις αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει στη Συρία”. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πρέπει να γίνουν από το συριακό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις.
"Ανεξάρτητα του αριθμού εναέριων επιθέσεων, χωρίς μια επιχείρηση στο έδαφος δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε θέλει να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, οι οποίοι έκοψαν κεφάλια των ανθρώπων και βίασαν γυναίκες". Η αεροπορική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι “εναντίον της Συρίας” ή “υπέρ του Άσαντ”, δήλωσε ο Ιβανόφ. “Είναι εναντίον των τρομοκρατών”.




voice news

Κινέζοι και Αιγύπτιοι έτοιμοι για Συρία – Επίκειται η τακτική του «απόλυτου σοκ»!


porf
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ
Παράλληλα με τις πρωτοφανείς στρατιωτικές προετοιμασίες για τον εγκαινιασμό της «μητέρας όλων των μαχών» στο Χαλέπι, ο συριακός στρατός αποδίδει τα μεγιστα στις «εν τη ερήμω» επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε αγροτικές περιοχές της Χάμα, Λατάκειας, Ιντλίμπ, Χαλεπίου και ανατολικά της Δαμασκού, μέχρι το νότιο μέτωπο.
Δημοσιεύματα αναφέρονται στα γεγονότα των »πολύ σημαντικών » μελλοντικών δράσεων στη Συρία αποκαλύπτοντας ότι το Ιράν επέτρεψε πρόσφατα την ανάπτυξη της κινεζικής στρατιωτικής μηχανής στο έδαφός του, ώστε να είναι έτοιμη για άμεση επέμβαση στη Συρία – κατά την έναρξη του σήματος μηδέν » (Foreign Policy).
»Η Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ στο συριακό λαμβάνει υπόψιν ότι ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις θα ανταποκριθουν άμεσα αν υπάρξει παραβίαση στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ένοπλων ομάδων. Οι σύμμαχοι της Δαμασκού, θα επιδειξουν ετοιμότητα , για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με περιφερειακά κράτη τα οποία συμμαχούν με αυτές τις οργανώσεις. «Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η «μητέρα όλων των μαχών» στο Χαλέπι θα υπερβαίνει καθε τακτική «σοκ» ,ακόμα και την άμεση και αιφνιδιαστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Στο « BBC » , ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος που δεν αποκάλυψε το όνομά του, ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία παρέχουν σύγχρονα όπλα « μεγάλης ισχύος » – συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών – στους μαχητές του «Στρατού Κατακτησης » , « FSA » και « Nότιου Μετώπου», χωρίς να αρνείται την ένταξη αντιαεροπορικών πυραύλων στην όλη υποστήριξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που στη συνέχεια επιβεβαίωσε το ρωσικό «Σπούτνικ», η Τουρκική Κατασκοπεία άρχισε να επιστρατεύει αξιοσημείωτα στελέχη για τον «Στρατό των Μουτζαχεντίν» -επανδρωμένο με επίλεκτους Τσετσένους και Καυκάσιους οι οποίοι αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο της ηγεσίας στον τομέα των μεγάλης κλίμακας μαχών που αναμένονται στο Χαλέπι.Η απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για κορύφωση των χτυπημάτων επί του εδάφους στο Idlib και στην ύπαιθρο της Λατάκειας, έχει τη δική της σημασία καθώς εκεί έχουν καταφύγει οι »μαχητές » απο Τσετσενία και Καύκασο αποτελώντας τον άμεσο στόχο της ρωσικής στρατηγικής στη Συρία .Οπως αποκάλυψε ένας πρώην αξιωματικός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, με βάση εκθέσεις που περιέγραψε ως «τεκμηριωμένες», ο « Στρατός των Μουτζαχεντίν » επλήγη αποφασιστικά από τα χτυπήματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία, οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν σε στόχους που κατανέμονται μεταξύ Idlib, Λατάκειας και Χαλεπίου που αποτελούν ένα προπύργιο των τρομοκρατών της Τσετσενίας και του Καυκάσου.Ο ιδιος παράγοντας, σημείωσε ότι « το μεγαλύτερο μερίδιο » των ρωσικών βομβαρδισμών κατέβαλε τους ηγέτες της »οργάωσης του Καυκάσου « , αφού εξάλειψε τους σημαντίκοτερους από αυτός όπως τον δεύτερον την τάξη. Συνέθλιψαν επίσης, όλες τις θυγατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Idlib, και υποστηρίζονται από την τουρκική ηγεσία και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο μέτωπο.
Οι ρωσικές αεροπορικές δραστηριότητες αντλούν σημαντικές πληροφορίες απο την Συριακή πλευρά και μέσω της Αίθουσας Συντονισμού Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη και ειδικότερα, στον εντοπισμό θέσεων αυτών των οργανώσεων, αλλά και απο μια συριακή λίστα με τους πιο εξέχοντες ηγέτες και τους βοηθούς τους.Ο Ρώσος « Τσάρος » σύμφωνα με πληροφορίες της Βαγδατης έδωσε αυστηρές εντολές να καταρριφθούν τα τουρκικά μαχητικά που θα διεισδύσουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, απαντώντας σε επίσημη απόφαση της Τουρκίας για «ανάγκη» να διασχίσουν τα τουρκικά μαχητικά τον δεσμευμένο εναέριο χώρο επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κρατους.
Το «Foreign Policy» επεσήμανε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν τώρα στην κατοχή τους πληροφορίες που δείχνουν ότι τα μαχητικά «Sukhoi» διαθέτουν ένα « ηλεκτρονικό δίκτυο που καλύπτει όλη τη Συρια. Μπορούν να παραλύσουν την ικανότητα της αποτελεσματικότητας των πυραύλων εδάφους-αέρος που έχουν στην κατοχή τους ένοπλες ομάδες.
Ωστόσο, το πιο σημαντικό ειναι όσα μεταφέρθησαν σε δυτικός διπλωμάτη στη Μόσχα, από ανώτερο σύμβουλο στο Κρεμλίνο, για Αιγυπτιακή αποστολή στρατευμάτων προς υποστήριξη του συριακού στρατού. » Η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας μεταξύ της Αιγύπτου και της Συρίας είναι εντυπωσιακή και σημαντική. Η υποστήριξη της Αιγύπτου στη Συρία, επιστέφθηκε με την αποστολή εκτοξευτών πυραύλων για την ενίσχυση της Συρίας στις στρατιωτικές δυνατότητες .Η Συρία έχει βοηθήσει τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας για τον εντοπισμό τρομοκρατών της οργάνωσης Αλ Κουντς, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις αιγυπτιακές δυνάμεις στις σκληρές επιθέσεις στο Σινά . Μετά από επίθεση τους τον Ιούλιο όπου σκοτώθηκαν 60 στρατιώτες, απεστάλη απο τις συριακές υπηρεσίες στην αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία, κατάλογος των τρομοκρατικών στοιχείων της οργάνωσης.Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας παρείχαν στους Αιγύπτιους ομολόγους τους, πληροφοριες για τις κινήσεις των τρομοκρατών της Αλ Κουντς. dimpenews

ΠΡΟΣΟΧΗ – CAPITAL CONTROLS – ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΡΣΗ

CAPITAL CONTROLS

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Σε τρεις μεγάλες δόσεις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης των capital controls στις ελληνικές τράπεζες.
Προφανώς και μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα είναι επιτυχημένη θα υπάρξουν διάφορες παρεμβάσεις σταδιακής άρσης των capital controls.
Με βάση τραπεζικές πηγές, αρχές του 2016 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα υπάρξει ένα πρώτο ισχυρό κύμα άρσης των capital controls, ειδικά για τις συναλλαγές στο εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί το ημερήσιο και εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών στα 80 και 560 ευρώ.
Το δεύτερο ισχυρό κύμα άρσης των capital controls θα έρθει όταν θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές εισροές καταθέσεων στις τράπεζες που υπολογίζονται μεταξύ του τέλους του πρώτου και στο β΄ τρίμηνο του 2016.
Με τις πρώτες εισροές καταθέσεων, προφανώς θα εξεταστεί σοβαρά η περαιτέρω ελαστικοποίηση των capital controls.
(H συνέχεια στην έντυπη έκδοση)
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΗΔΗ ΤΡΕΧΟΥΝ ! ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !


ΚΑΙΡΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ
ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΟΧΙ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΝΑΙ
ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ο ΚΑΙΡΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΕΦΤΑΣΕ……ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΨΕΚΑΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!
ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ….
ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ » ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ»

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !! ΕΡΧΕΤΑΙ (ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ) ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΟΣ !!!


ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Νέο νομοσχέδιο με το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει μέτωπα που έμειναν ανοικτά μετά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, πιθανότατα τη Δευτέρα.
Αρμόδια κυβερνητική πηγή έλεγε αργά χθες το απόγευμα στη «Ν» ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει «διορθωτικές» διατάξεις για σειρά θεμάτων που είχαν ανακύψει τόσο από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου, όσο και του νόμου που πέρασε προ ημερών στη Βουλή προκειμένου να κλείσει η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα.
Θα είναι ο 3ος μνημονιακός νόμος που ψηφίζεται μέσα σε λιγότερο από δυόμισι μήνες, ενώ η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, θα επιχειρήσει να στείλει στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και έναν 4ο: αυτόν που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και το μέλλον του ΤΧΣ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε «κλειδώσει» το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου.
Αναμένονται σειρά διορθωτικών διατάξεων που αφορούν στη λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» (σ.σ.: η εργαλειοθήκη αποτελεί κομμάτι της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα και αντιμετωπίζεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας από την κυβέρνηση), ενώ δεν υπάρχει οριστική απόφαση αν στο νομοσχέδιο της Δευτέρας θα περάσει και η διάταξη για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Η κυβερνητική εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία από το 23% στο 13% και για τα φροντιστήρια από το 23% στο 6% απαιτεί νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα άμεσα, δεδομένου ότι η ιστορία του ΦΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα» (σ.σ.: ο νόμος για ΦΠΑ 23% ισχύει κανονικά από τις 14 Αυγούστου και κανονικά όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου πρέπει να κάνουν δήλωση μετάταξης, καθώς η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινωθεί μόνο με δελτίο Τύπου). Ποιο είναι όμως το πρόβλημα;
Οτι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα «ισοδύναμα». Χθες, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ερωτήθηκε σχετικά ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.
Τι απάντησε; «Ο ΦΠΑ είναι από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον».
Η τρόικα έφυγε χθες το μεσημέρι, οι εκκρεμότητες όμως έμειναν, όπως επίσης και η απορία για το αν θα είναι τελικώς εφικτή η εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Στην 3ήμερη επίσκεψή τους οι δανειστές έκαναν αυτό που αναμενόταν: δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση για τα δύο πιο φλέγοντα θέματα της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα: το ένα είναι αυτό που προαναφέρθηκε, τα «ισοδύναμα» του
ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Για το δεύτερο θέμα, η εμπλοκή φαίνεται να είναι μεγάλη.
Για «αγκάθι» έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εννοώντας ότι η απόσταση που χωρίζει ελληνική κυβέρνηση και δανειστές για τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια είναι χαώδης.
Η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα σύγκλισης (δέχτηκε, για παράδειγμα, να περιοριστεί χρονικά η διάρκεια της «προστασίας» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά και να ελεγχθούν όσοι μπήκαν στον νόμο Κατσέλη ενώ δεν έπρεπε).
Εκεί όμως που εντοπίζονται οι διαφορές είναι στο εισοδηματικό κριτήριο (σ.σ.: μέχρι πόσα χρήματα δηλαδή θα πρέπει να δηλώνει ο δανειολήπτης για να προστατευτεί), αλλά και στο όριο της αντικειμενικής αξίας που θα πρέπει να έχει η κύρια κατοικία.
Κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση υπήρξαν πάντως και αρκετά σημεία σύγκλισης.
Χθες το μεσημέρι, ο κύριος Τσακαλώτος δήλωνε πολύ ευχαριστημένος με την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων, ενώ τόνιζε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα».
Απέφυγε βέβαια να απαντήσει αν είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ωστόσο χαρακτήρισε «αντιμετωπίσιμα» τα όποια θέματα έχουν παραμείνει ανοικτά (σ.σ.: μίλησε για εκκρεμότητες στο φορολογικό αλλά και στα ζητήματα με το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας).
Οσον αφορά το θέμα του νόμου Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης της εκκρεμότητας στην επόμενη λίστα με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προχωρήσει τώρα η εκταμίευση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οταν ερωτήθηκε αν το νομοσχέδιο Κατσέλη μπορεί να μετατεθεί στον δεύτερο κατάλογο με τα προαπαιτούμενα, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό.
Οταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει η έννοια του τι μπορεί να γίνει».
Στα κέρδη της ελληνικής πλευράς κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση περιλαμβάνεται η συμφωνία για την πρόβλεψη όσον αφορά στην πορεία του ΑΕΠ για το 2015.
Η ύφεση της τάξεως του 2,3%, με βάση την οποία συντάχθηκε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, φεύγει από τον χάρτη και στη θέση της μπαίνει η εκτίμηση για ύφεση της τάξεως του 1,3%.
Αυτή η διαφορά της μίας ποσοστιαίας μονάδας (περίπου 1,7 δισ. ευρώ) συνέβαλε ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών σχετικά με τη δυνατότητα ο φετινός προϋπολογισμός να κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 0,25% βάσει του μνημονιακού στόχου.
Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τα 48 προαπαιτούμενα.
Και για να συμβεί αυτό, πέρα από το νομοσχέδιο της Δευτέρας, αναμένεται και «βροχή» αποφάσεων και εγκυκλίων, η δημοσίευση των οποίων αναμένεται να γίνει με ταχύτατο ρυθμό μετά και τις διευκρινίσεις που έγιναν κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Σε όρους… ευρώ, η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά φυσικά το ισοδύναμο του ΦΠΑ της εκπαίδευσης: απαιτούνται περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ, ακόμη και αν παραμείνει ο συντελεστής στο 13% για τα ιδιωτικά σχολεία και στο 6% για τα φροντιστήρια.
Αν για κάποιο λόγο δεν υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για τη μείωση των συντελεστών, τότε θα πρέπει ή να εφαρμοστεί κανονικά το 23% ή να βρεθούν ισοδύναμα 230 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016.
Πρώτη γεύση από ασφαλιστικό
Οι δανειστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και χθες πήραν στα χέρια κάποιους «πρώτους αριθμούς» που ποσοτικοποιούν αρχικά σε γενικές γραμμές τις ελληνικές σκέψεις.
Το ασφαλιστικό αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα «μέτωπα» κατά την επόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, δεδομένου ότι η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης, ο καθορισμός του «βηματισμού» για την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία αποτελούν κορυφαία ζητήματα στη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα.
Το «κλείδωμα» της 2ης λίστας αναμένεται να γίνει και αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς εντάσσεται στις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν εν όψει της 2ης επίσκεψης των δανειστών αλλά και του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο του 2015 (και της ζωής μας) είναι ΕΔΩ !!


The most VITAL weekend of 2015
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Εάν είστε στοχαστής… αν ψάχνετε για τη δική σας αλήθεια, τότε δείτε το παρακάτω σύντομο βίντεο. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να υπάρξουν γεω-αποτελεσματικά γεγονότα που κυριολεκτικά θα αλλάξουν τον κόσμο για πάντα. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις! ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Ο (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ) ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Οι τίτλοι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των γαλλικών καναλιών για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας ήταν ενδεικτικοί όσο και αποκαλυπτικοί… «Ελλάδα, η Γαλλία κάνει τις αγορές της»! Οι άνθρωποι το λένε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, αλλά εμείς εδώ σαν ιθαγενείς που αρεσκόμαστε στα καθρεφτάκια που μας προσφέρουν απλόχερα, πανηγυρίζουμε για τις μεγαλειώδεις «εθνικές» νίκες…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΞΙΑ

ΕΚΑΤΟ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Την πραγματικά εντυπωσιακή είδηση ότι περίπου 100 πλοία, πολεμικά, φορτηγά, κατασκοπευτικά και εμπορικά, μετέφεραν στρατό, πολεμοφόδια, υλικό για την δημιουργία μεγάλης ρωσικής βάσης στην Συρία και άλλα, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Türkiye, επικαλουμένη και πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Πολλά από αυτά τα πλοία, κυρίως φορτηγά, ακολουθούν την διαδρομή Μαύρης Θάλασσας προς το λιμάνι της Ρουμανίας την Κωστάντζα και στην συνέχεια περνούν ανυποψίαστα τα Στενά, ενώ άλλα έρχονται από νότο, από λιμάνια του Λιβάνου ή της Αιγύπτου δυο χώρες που έχουν συνταχτεί στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της ρωσικής επέμβασης στην Συρία.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, από τις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου στο διάστημα ενός μηνός, περίπου 100 πλοία με ρωσική ταυτότητα έπιασαν το λιμάνι της Συρίας Ταρτούς, όπου βρίσκεται και η μεγάλη ρωσική βάση. Μεγάλος αριθμός επίσης, συγκεκριμένα 34 πλοία ρωσικής ταυτότητας, έπιασαν το άλλο λιμάνι της Συρίας στην Μεσόγειο, την Lazkiye.
Πολλά από αυτά τα πλοία μεταφέρουν εκτός από πολεμικό υλικό και ειδή πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουν τον δοκιμαζόμενο από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές συριακό λαό. “Όπως αναφέρεται, μέσα στο χρονικό διάστημα ενός μηνός τα ρωσικά πλοία μετέφεραν στη Συρία 71 τόνους ζάχαρη, καθώς και διάφορα άλλα τρόφιμα.
Όλα αυτά δείχνουν πως η Ρωσία έχει βάλει για τα καλά το πόδι της στην Συρία, προς μεγάλη δυσαρέσκεια και ανησυχία της Άγκυρας και των συμμάχων της και είναι σίγουρο πλέον πως η ρωσική επέμβαση θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα του συριακού εμφυλίου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Στο… Κόκκινο Πυροβόλα και Άρματα Μάχης – Αξιωματικοί και Οπλίτες του Κατάρ στα Χέρια των Ελλήνων


Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ1
Ευρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση Αξιωματικών και Οπλιτών του ΚΑΤΑΡ από Έλληνες Αξιωματικούς σε θέματα τεχνικής και τακτικής εκπαίδευσης στα Α/Κ πυροβόλα και τα άρματα μάχης.
Η εκπαίδευση άρχισε στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2015.
Φωτογραφίες από εκπαίδευση 32 Αξιωματικών και Οπλιτών Πυροβολικού του ΚΑΤΑΡ στο Προκεχωρημένο Σχολείο Υπηρέτησης Αυτοκινούμενου Πυροβόλου PzR-2000, στο χώρο ασκήσεων της 156 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού.
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ2
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ3
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ4
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ5
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ6
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ7
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ8
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ9
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ10
Εκπαίδευση Προσωπικού του ΚΑΤΑΡ11