Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ Προειδοποιεί: «Χουντικό Κατασκεύασμα το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ»


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΟι πόροι από τα «φιλέτα» οδεύουν αλλού…
Του Αντιναυάρχου (εα) Νίκου Κρυονερίτη
Kapetannikos1957@gmail.com
Μελετώντας το νέο (διαχειριστικό για άλλη μια φορά) σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ, αποφάσισα να γράψω λίγες λέξεις για δύο θέματα ουσίας που αποτελούν κόλαφο, το πρώτο για την αριστερά και για το δεύτερο για το ένστολο προσωπικό. Τα υπόλοιπα θέματα που εμπεριέχονται στο «πολυνομοσχέδιο» είναι κουρνιαχτός για να θολώνει το γενικό τοπίο.
Στα άρθρα 5 έως 8 θεμελιώνεται αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ως «χουντικό κατασκεύασμα». Ουσιαστικά ορίζουμε το στράτευμα ως υποκατάστατο μιας διαδικασίας που είναι κοινός τόπος όλων των δημοκρατιών, επειδή θεωρούμε (ίσως όχι άδικα) ότι το Κεντρικό Κράτος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, αλλά και οι ανάδοχοι των έργων είναι αλλοτριωμένοι. (Το ίδιο σχεδόν επικαλέστηκε και ο Παπαδόπουλος για τον … γύψο).
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια βάζουμε και τον απαραίτητο φερετζέ στο άρθρο 5 παρ.1 «υπό την προϋπόθεση ότι η υλοποίησή τους συμβάλλει μεταξύ άλλων στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή».
Στα άρθρα 9 έως 16, τεκμηριώνεται η ανικανότητα των Ε.Δ να διαχειριστούν την περιουσία και ορίζεται ενός πολιτικού ανδρός αρχή (πιθανώς και με τον διορισμό φίλου ή συνεργάτη του ως Διευθυντή του ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ ή ίσως ανθρώπου από το ΤΑΙΠΕΔ). Εξηγούμαι, καθώς πρέπει. Ο πρόσφατος σχετικά νόμος για την συγχώνευση όλων στο ΤΕΘΑ, ναυάγησε. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στην αξιοποίηση της περιουσίας από τις Ε.Δ, (τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται από την τροποποίηση του νόμου) και έτσι αλλάζουμε το αφεντικό στις αποφάσεις.
Θεωρώ ως απόλυτη απαξίωση για τους μέχρι σήμερα διαχειριστές της περιουσίας των Ε.Δ. (σε όλες τις βαθμίδες) εάν περάσει κάτι ανάλογο. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούν τόσο εύκολα οι έχοντες τις ανάλογες θέσεις ένστολοι, αυτή την περίεργη μεθόδευση, αν ληφθεί υπόψη ότι δεν τους δίνεται ούτε καν το δικαίωμα στο επίπεδο του ΣΑΓΕ να αποφασίσουν για την περιουσία των Ε.Δ, θέτοντας διοικητικά την διεύθυνση του ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ απευθείας στον ΥΠΕΘΑ και ως πρώτο όργανο εξέτασης το ΣΑΜ (κατά νόμο συμβουλευτικό όργανο του ΥΕΘΑ).
Η ειρωνεία όμως βρίσκεται και στην παραχώρηση της δυνατότητας να εκφράζεται και «απλή γνώμη» από τα Ταμεία των Ε.Δ, πριν την λήψη της απόφασης.
Οι πόροι από τα «φιλέτα» οδεύουν αλλού. Να μην παραπλανεί κανέναν η παράγραφος 13 του άρθρου 11. «Όλα τα λεφτά» ή «το μικρό ΤΑΙΠΕΔ» βρίσκεται στην επόμενη παράγραφο του ίδιου άρθρου, απλά γιατί εκεί είναι τα «φιλέτα».
Είναι άξια παρουσίασης η παράγραφος που ακολουθεί και περιλαμβάνεται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, που εμπαίζει απροκάλυπτα όσα από τα πρώην και νυν στελέχη των Ε.Δ, είναι ενήμερα. «Συμπερασματικά, η παρούσα νομοθετική ρύθμιση έχει ως στόχο να διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες δομές διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ και να παρέμβει ήπια σε αυτές, ενισχύοντάς τες με την προσθήκη μιας νέας οργανωτικής μονάδας, η οποία θα στοχεύει στη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος πλαισίου λειτουργίας των Ταμείων και όχι στη ριζική μεταβολή του».
Ήπια παρέμβαση είναι η παντελής αδυναμία επίσημης αντίρρησης από το ένστολο προσωπικό!
Θέλω επίσης να επισημάνω ότι αυτή η περιουσία δόθηκε για κάποιον σκοπό από τους φιλοπάτριδες δωρητές και θα τρίζουν τα κόκκαλα τους με το σχέδιο νόμου. Θα ήταν εντιμότερο και απέναντι στους δωρητές αλλά και απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις, να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα αποκλειστικά για τον σκοπό που θωρήθηκαν. Διαφορετικά ας πάρει τα «φιλέτα» το ΤΑΙΠΕΔ, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό την κατοχή του χρέους, που δημιούργησαν οι πολιτικοί διαχειριστές της μεταπολίτευσης (μηδενός εξαιρουμένου). Απλά να σταματήσει ο εμπαιγμός.
Ας μάθει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, όπως ξέρουμε όλοι εμείς που υπηρετήσαμε και ιδιαίτερα αυτοί που σήμερα υπηρετούν στις Ε.Δ, ότι αν ζητηθεί και εξηγηθεί η ανάγκη της πατρίδας, όχι μόνο το δικαίωμα της διαχείρισης της περιουσίας, αλλά και την ζωή μας προσφέρουμε αγόγγυστα.
Όσο για την αριστερά του ΥΠΕΘΑ, ας ξαπλώσει και από το δεξί πλευρό, έτσι κι αλλιώς με αυτό κυβερνά.
Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης και σεις ηγεσίες των ΕΔ, αν περάσει το σχέδιο νόμου … καληνύχτα σας.

ΒΟΜΒΑ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΛΑ – ΚΑΛΑ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ!!


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ1
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ! ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ, ΑΝ …ΜΠΟΡΟΥΝ!!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΗ, ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΠΟΥ «ΕΓΚΡΙΝΕΙ» ΟΛΑ(;) ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, 4 ΚΥΡΙΟΙ…
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ2
ΣΤΟ ‘ΒΙΝΤΕΟ’ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ, ΜΙΛΑ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, (ΠΟΥ …ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ, ΟΣΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ!), Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ3
ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ, ΟΥΤΕ …ΦΩΝΗΕΝ, ΑΠΟ ΤΟ ‘ΒΙΝΤΕΟ’ ΑΥΤΟ! ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 4 ΚΥΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ «Ρ Υ Θ Μ Ι Ζ Ο Υ Ν» ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ… (ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ …»ΑΝΑΣΤΡΟΦΑ»!)
Βεβαίως, ακούγονται και άλλα «φοβερά και τρομερά» ιστορικά ζητήματα, περί Κων/νου Καραμανλή, επί Κατοχής, αλλά και μετά, περί Κων/νου Τσαλδάρη, μεταπολεμικού πρωθυπουργού, περί του περιβόητου χρυσόφιλου Γερμανού επί Κατοχής Μάξ Μέρτεν, περί Άντολφ Άϊχμαν και της πολύκροτης δίκης του στο Τέλ-Αβίβ το 1962, αφού τον «βούτηξε» η ‘Μοσσάντ’, μέσα απο την Αργεντινή, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΙΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ‘Τ.Τ.Ι.Ρ.’ και άλλα εξόχως ενδιαφέροντα….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΕΕ ΚΗΡΥΣΣΕΙ «ΠΟΛΕΜΟ» ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!


brexit-800x500
Σε τεντωμένο σκοινί φαίνεται πως βαδίζουν οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αποτέλεσμα σχετικά με την παραμονή της της τελευταίας ή μη στην ΕΕ. Κάτι που αποδεικνύει, ενδεχομένως, τον πανικό των Ευρωπαίων, ενόψει του ιστορικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Η στάση της Κομισιόν απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει να αλλάζει ριζικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι Βρυξέλλες σκέφτονται να μηνύσουν την Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με την τιμή των διοδίων που αφορά τα βαρέα φορτηγά οχήματα, τα οποία εισέρχονται στη χώρα.
Η ΕΕ πιστεύει ότι η εισφορά που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί παραβιάζει τους κανόνες ίσης μεταχείρισης του ευρωπαϊκού μπλοκ, δεδομένου ότι ταυτόχρονα μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που αφορά τα βρετανικά φορτηγά, με τις Βρυξέλλες να θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «τιμωρούνται» τα ξένα οχήματα που κινούνται στις εθνικές οδούς του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε επιστολή τους νωρίτερα αυτό το μήνα ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο επικεφαλής της ΕΕ και πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως και ο διευθυντής προσωπικού Μάρτιν Σέλμαϊρ, εξέφρασαν την «ανησυχία» τους σχετικά με τη νομιμότητα του βρετανικού μοντέλου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Κοινή πεποίθηση αποτελεί επίσης, ότι η Επιτροπή θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Βρετανίας – μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει ίσως έναν μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων ψηφοφόρων στο στρατόπεδο του Brexit.
Όπως αναφέρει το Spiegel: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο δημοψήφισμα, που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα εκεί στις 23 Ιουνίου. Νομικές διαδικασίες της ΕΕ πάνω από ένα βρετανικό δίκαιο θα ήταν το τελευταίο πράγμα που ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν, καθώς θεωρούν επιτακτική την παραμονή της Μ. βρετανίας στην ΕΕ».
Ως εκ τούτου, είναι πλέον ολοφάνερο ότι η στάση της ΕΕ γίνεται ξεκάθαρα πιο επιθετική, ενώ κανείς δεν θα μπορούσε να αποκλείσει εν καιρώ, έστω και σαν σενάριο, μία αντίστοιχη επιβολή κυρώσεων, όπως συνέβη για παράδειγμα στην περίπτωση της Ρωσίας. Ωστόσο η ουσία των πραγμάτων είναι ότι ένα ενδεχόμενο Brexit θα αποβεί καταστροφικό τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Αμερική, που όπως σας έχουμε ενημερώσει θέλει να απλώσει τα δίχτυα της στην Ευρώπη, μέσω της συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο.





hellasforce

ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!


Le-groupe-Bilderberg
Τη συνάντηση στην περιβόητη λέσχη των ισχυρών, Μπίλντερμπεργκ που έγινε στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2010 και στην οποία συμμετείχε, περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του με τίτλο «game over».
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου γράφει για το τελετουργικό που ακολουθήθηκε στη συνάντηση, τους συμμετέχοντες, αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν για την Ελλάδα, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή η ελληνική κρίση απασχολούσε έντονα τον πλανήτη και οι διοργανωτές επιθυμούσαν να ακούσουν από πρώτο χέρι τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία.
Ο πρώην υπουργός περιγράφει πως αμέσως μόλις αποδέχτηκε την πρόσκληση στο γραφείο του έφτασε ένας μπλε φάκελος μια λίστα με τους 150 συμμετέχοντες στη συνάντηση.
Στο βιβλίο του περιγράφει πως έφτασε στη Βαρκελώνη, Παρασκευή και εκεί τον περίμενε μια μαύρη λιμουζίνα η οποία τον μετέφερε σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο το οποίο είναι χτισμένο σε ένα λόφο πάνω από την πόλη Σιτγκες. Στο βιβλίο του αναφέρει ο κύριος Παπακωνσταντίνου:
«Θα απογοητεύσω τους κάθε λογής συνωμοσιολόγους. Δεν διαπίστωσα να πάρθηκαν συνταρακτικές αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο. Αλλά με μια ατζέντα που ξεκινούσε με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας ,περνούσε από την κρίση του ευρώ και κατέληγε στην αυξανόμενη επιρροή της κυβερνοτεχνολογίας ,τις προκλήσεις της ιατρικής επιστήμης, των νέων πηγών ενέργειας και του ρόλου των κοινωνικών δικτύων, οι συζητήσεις ήταν έντονες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες».
Όμως ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο έθεσε ο ίδιος το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε εκείνη τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με την περιγραφή του ο ίδιος απευθυνόμενος στον Λάρι Σάντερς που τότε ήταν στενός συνεργάτης του Ομπάμα τον ρώτησε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Γιώργου Παπακωνσταντινου ο κύριος Σάντες απάντησε διπλωματικά ενώπιον όλων και στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την έκπληξη του προς τον Έλληνα υπουργό που έθεσε το θέμα δημόσια. Στο δείπνο που ακολούθησε ο κύριος Παπακωνσταντινου βρέθηκε εν μέσω δύο βασιλισσών της Ισπανίας Σοφία και της Ολλανδίας Βεατρίκη.
papakonstantinou-660

Ποιο φως στο τούνελ; Το τρένο της χρεοκοπίας είναι που έρχεται!


tunnel
Reuters: Μάιος και Ιούνιος ο ορίζοντας χρεοκοπίας αν δεν υπάρξει συμφωνία.
«Ο δρόμος έχει αναταράξεις από τα μέσα Απριλίου όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας και τα ταμειακά αποθέματα ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές, εάν χρειαστεί», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, εάν καταφύγει στα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών Ταμείων και «παγώσει» επιστροφές φόρων και πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Ο δρόμος έχει αναταράξεις από τα μέσα Απριλίου όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας και τα ταμειακά αποθέματα ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές, εάν χρειαστεί», είπε η πηγή.
Με την πρώτη αξιολόγηση να συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα, η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα διάφορων δημόσιων φορέων ώστε να καλύψει τυχόν κενά ρευστότητας στα δημόσια ταμεία. Ήδη έχουν μεταφερθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας αποθέματα της Βουλής, του ΕΟΠΠΥ, του ΟΑΕΔ και δημόσιων νοσοκομείων.
«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη αλλά δεν είναι όσο δραματική ήταν πέρυσι», δήλωσε στο Reuters δεύτερος Έλληνας αξιωματούχος. «Αλλά όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να βρεθούμε με τις πλάτες μας στον τοίχο».

ΚΑΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ – ΓΙΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΙ;


war_friki
Μεγάλα γεγονότα έρχονται! Είστε έτοιμοι;
Μόνο αυτό το μήνα, μια νέα έκθεση από τη Sandler Research κυκλοφόρησε στο κοινό, δηλώνοντας την Παγκόσμια Αγορά Συστημάτων Ελέγχου Ταραχών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2016-2020).
Στην έκθεση αυτή, η Sandler προβλέπει ότι μια τέτοια αγορά θα έχει ετήσια αύξηση 3,5%, και σχεδιάζει να προμηθεύσει εξοπλισμό ελέγχου ταραχών σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Ρωσία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη.
Η έκθεση αναφέρει: «Στη Βόρεια Αμερική, οι εξέχουσες αγορές είναι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε αυτά τα έθνη είναι καλύτερα εξοπλισμένες με αναβαθμισμένα όπλα Η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Αμερική ενθάρρυνε τη χρήση του προηγμένου εξοπλισμού ελέγχου ταραχών».
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!!!
Η αμερικανική κυβέρνηση, έχει ήδη αγοράσει πάνω από 1,6 ΔΙΣ γύρους σφαίρες. Έχει ειπωθεί ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο στρατός έχουν αρκετά όπλα, πυροβολικό, πυρομαχικά, στρατιωτικά άρματα μάχης, οχήματα και ελικόπτερα για έναν εικοσαετή εμφύλιο πόλεμο.
Όχι μόνο αυτό, αλλά ο στρατός επίσης εκπαιδεύεται επιθετικά για μαζικές αστικές αναταραχές. Με την πολλαπλή άσκηση Jade Helm και τις ασκήσεις UWEX, δεν είναι να απορεί κανείς που ετοιμάζονται για κάτι ΜΑΖΙΚΟ, σε μια τέτοια μαζική κλίμακα. Για να μην αναφέρουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση και στρατιωτικά έγγραφα την αποδεικνύουν αυτή την προετοιμασία.
Αυτό που πρέπει να αναρωτιόμαστε είναι ΓΙΑΤΙ;
Γιατί όλη αυτή η ΜΑΖΙΚΗ προετοιμασία;
ΓΙΑΤΙ όλη η προετοιμασία για ΜΖΙΚΗ αστική αναταραχή;
Τι γνωρίζουν που εμείς όχι;
Και για τι ακριβώς προετοιμάζονται;
Η αλήθεια Αποκαλύφθηκε !!!!
Όπως μπορείτε να δείτε, ο χρόνος τελειώνει! Αλλά ο φόβος ΟΧΙ!!!

Καλορίζικα τα νέα «βατράχια» μας! (φωτογραφίες)


keimeno_vatrahia
Την Μ.Τρίτη 26 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων των αποφοίτων του 183ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφών, στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ.
keimeno_vatrahia1
keimeno_vatrahia2
keimeno_vatrahia3
keimeno_vatrahia4

Οι... ανώνυμοι αξιωματούχοι ξαναχτυπούν…


Χρεοκοπία, σε περίπτωση μη συμφωνίας... 

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου το πολύ αρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος, ο οποίος παραδέχτηκε πως...
η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα αποθεματικά φορέων ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», επεσήμανε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης που μίλησε στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας και πρόσθεσε:

Αλλά καθώς περνάει ο καιρός χωρίς να κλείνει η αξιολόγηση θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο.

«Τα χρήματα που κέρδισαν [οι φορείς] είναι κατά μέσο όρο 3,7% στο δεύτερο μισό του περασμένου χρόνου και οι επιστροφές το πρώτο μισό του 2016 είναι παρόμοιες, καλύτερα δηλαδή σε σχέση με το εάν οι κρατικοί φορείς είχαν τοποθετήσει τα αποθεματικά τους σε εμπορικές τράπεζες», ανέφερε ένας δεύτερος αξιωματούχος επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδος...






nonews news

Έκθεση «καμπανάκι»...


από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους... 

Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς «αν δεν συμβούν αιφνίδιες πολιτικές εκπλήξεις», προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην τριμηνιαία έκθεση του για την ελληνική οικονομία που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην...
έκθεση, αν και εκφράζονται επιφυλάξεις για το τελικό «μείγμα πολιτικής» της πρώτης αξιολόγησης, εντούτοις τονίζεται ότι η ολοκλήρωσή της θα είναι καλή για την ελληνική οικονομία για πολλούς λόγους. Μεταξύ άλλων θα συμβάλει στη σταθεροποίηση και τη βελτίωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος την επόμενη περίοδο, στην στήριξη των τραπεζών αφού θα λυθεί το θέμα των κόκκινων δανείων και στην εξομάλυνση των συνθηκών χρηματοδότησης της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα. 

Παράλληλα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγήσει στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

Αν και όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης, τα προβλεπόμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και στη φορολογία θα επηρεάσουν υφεσιακά την οικονομία, το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό: «Με τη συμφωνία… δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αποτραπεί η παγίωση της κατάστασης που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες επιβαρύνσεις του ιδιωτικού τομέα, μείωση των εισοδημάτων στο δημόσιο τομέα, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, έξοδο των επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες….» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές συντάκτες της έκθεσης. Υπογραμμίζεται όμως, ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει αυτόματα μετά την πρώτη αξιολόγηση, αν δεν εξαλειφθεί η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της πολιτικής στο μέλλον, και ειδικότερα αν δεν αλλάξουν οι κανόνες διακυβέρνησης της χώρας και δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο (με τις κατάλληλες βελτιώσεις, όπου αυτές είναι δυνατές)» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η παράταση της διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση, που έπρεπε να είχε τελειώσει τον Οκτώβριο/ Νοέμβριο 2015 σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, είχε σημαντικό κόστος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το κόστος της παρατεταμένης αυτής διαπραγμάτευσης «που μάλλον έχει υποτιμηθεί έναντι του πολιτικού οφέλους» είναι μεταξύ άλλων, ότι η ύφεση συνεχίζεται και το 2016, γεγονός που προκαλεί δημοσιονομικά προβλήματα. Το 2016, σημειώνεται, θα είναι συνολικά το ένατο έτος μια πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, με πτώση του ΑΕΠ από το 2008 που πλησιάζει το 28% αθροιστικά, και ανεργία άνω του 24%.

Κριτική ασκείται επίσης, για το ότι η ανάπτυξη, δεν έχει ως τώρα την αναγκαία προτεραιότητα στην κυβερνητική πολιτική, ενώ σε άλλο σημείο της έκθεσης που αφορά την πολιτική δαπανών, αναφέρεται ότι το κράτος προχωρεί σε εξοικονομήσεις σε λάθος σημεία, όπως η αναστολή αποπληρωμών των προμηθευτών του και επιστροφών φόρων, υποσκάπτοντας την παραγωγική οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση, το επόμενο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για την επιλογή του δρόμου που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια: «Η επιστροφή στην αναπτυξιακή ομαλότητα προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα. Πολιτικές αναταράξεις με οποιαδήποτε μορφή, δεν θα βοηθήσουν την οικονομία» τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του κοινοβουλευτικού Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους...





nonews news

Είναι οριστικό. Δεν θα γίνει έκτακτο Eurogroup…

Είναι οριστικό. Δεν θα γίνει έκτακτο Eurogroup…

τη Μεγάλη Πέμπτη… 

Δεν θα γίνει τελικά σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, το Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη το οποίο θα αφορούσε την πορεία της αξιολόγησης και το οποίο είχαν προαναγγείλει διεθνείς παράγοντες. Σύμφωνα με...
τις ίδιες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι τη λύση να τη δώσει μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα διεξήχθη συνάντηση μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, η οποία και διεκόπη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Αποχωρώντας από το ξενοδοχείο Χίλτον, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα πρέπει να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει αυτόματη περικοπή δαπανών σε περίπτωση απόκλισης στόχων, αντί της προληπτικής νομοθέτησης μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα και η κυβέρνηση, το μεγάλο «αγκάθι» στο οποίο κολλάει η διαπραγμάτευση είναι η νομική φόρμουλα για το πακέτο των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ και για την πρόβλεψη της άμεσης λήψης κάποιων εξ αυτών σε περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Η ελληνική πλευρά επιμένει στην ενεργοποίηση του Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής, το οποίο θα αναλάβει την παρακολούθηση επίτευξης των στόχων και θα παρεμβαίνει με «αυτόματο» κόφτη στις δαπάνες, προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες στο πρόγραμμα. Μάλιστα, βάσει του συντάγματος, δεν μπορούν να νομοθετηθούν «προληπτικά μέτρα». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρεται να εμμένουν στην κατάρτιση καταλόγου με συγκεκριμένα μέτρα, ο οποίος, είτε θα νομοθετηθεί είτε θα υπάρχει ως επισυναπτόμενο έγγραφο στο κείμενο με την τελική συμφωνία για την αξιολόγηση.

Μάλιστα, το Μαξίμου αναφέρει ότι το ΔΝΤ είναι εκείνο που επιμένει «ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του προγράμματος»...




nonews news