Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παρακαλάνε τον Τσίπρα να μην πάει σε εκλογές!

ΤΣΙΠΡΑΣ2

Το ζήτημα να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, άν δεν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, τέθηκε στο γεύμα των πολιτκών αρχηγών πρός τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Κατά τίς ίδιες πηγές ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε. Στον κ. Τσίπρα επισημάνθηκε πώς μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για τη Παιδεία.
Επίσης κατα την διάρκεια του γεύματος εθίγη και το ζήτημα με τη στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με ενθάρρυνση πρός τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες.
Εγινε ακόμη γνωστό ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.




phgh:http://hellasforce.com/

Το Χταποδάκι, το Λαβράκι, η Κρουαζιέρα με φρεγάτα, το ΚΚΕ, η Συγγνώμη και ο Εκλογές


ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
«Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος καλωσορίζοντας τους πολιτικούς αρχηγούς στο γεύμα που τους παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την 41η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε ότι τη στάση αυτή την οποία κράτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη δύσκολη περίοδο που πέρασε και περνά η χώρα μας την αναγνωρίζει ήδη ο ελληνικός λαός και ότι σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του τόπου.
nnn
Το γεύμα δόθηκε στο σαλόνι του δεύτερου ορόφου, δίπλα από το πιάνο και με χαμηλό… φωτισμό. Και το μενού ήταν καλοκαιρινό, αφού ο μετρ του Προεδρικού Στ. Τσιαμπαλής φρόντισε και τους σέρβιρε χταποδάκι ξιδάτο, λαβράκι με βραστά χόρτα και ως επιδόρπιο παγωτό σοκολάτα και φρούτα, ενώ όλοι τους απόλαυσαν λευκό σαμιώτικο κρασί. Βγήκαν όμως και αρκετές ειδήσεις:
nnn
Πρώτα απ’ όλα, η έμμεση πλην σαφής πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευ. Μεϊμαράκης στον Π. Καμμένο να επιστρέψει στη… ΝΔ: «Οταν ξαναπάω στη Ρηγίλλης, θα ‘ρθεις;» ρώτησε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Να ξέρεις ότι το κτίριο της Ρηγίλλης το έχω ενοικιάσει εγώ τώρα» του είπε αντί άλλης απαντήσεως ο κ. Καμμένος. Αλλά δεν άφησε την πρόσκληση να πέσει κάτω: «Βαγγέλη, με σένα νιώθω ένα καλύτερο επίπεδο συνεννόησης».
Κρουαζιέρα με φρεγάτα
Η άτυπη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εν πλω που θέλει να διοργανώσει ο Καμμένος. Πρότεινε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και βεβαίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιβιβαστούν στις 14 Αυγούστου σε μια φρεγάτα και να πάνε πρώτα στην Πάρο, στην Παναγία της Εκατονταπυλιανή, για να προσκυνήσουν, να διανυκτερεύσουν πάνω στη φρεγάτα και εν συνεχεία να μεταβούν στην Τήνο για τη γιορτή της Μεγαλόχαρης.
nnn
Η «μεγάλη χάρη» που ζήτησε ο κ. Τσίπρας από τον Στ. Θεοδωράκη αμέσως μετά τις εκλογές. Του ζήτησε συγκεκριμένα να ψηφίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρο της Βουλής ώστε να σηματοδοτηθεί η συναίνεση. Πάντως ο κ. Θεοδωράκης έλεγε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι «η Ζωή αυτοκαθαιρέθηκε από το αξίωμά της».
nnn
Ο διάλογος περί καλύτερου… μαυρίσματος που είχε ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη: «Σε βλέπω μαυρισμένο» του είπε μόλις τον συνάντησε. «Μαύρισα, όχι από τα μπάνια αλλά επειδή κυκλοφορώ με σκούτερ» ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκη (για τους γνωρίζοντες, κάθε φορά που συναντά το τελευταίο δίμηνο ο Πρωθυπουργός τον κ. Θεοδωράκη πάντοτε τον ρωτάει για το… μαύρισμά του). Πάντως ο κ. Τσίπρας επέμεινε, λέγοντάς του ότι το καλύτερο μαύρισμα είναι αυτό της… οικοδομής.
nnn
Η επανάληψη εκ μέρους του κ. Καμμένου της παλαιάς (προ της συμφωνίας με τους δανειστές) πρότασης προς τους Αμερικανούς για παραχώρηση ενός νησιού στο… ΝΑΤΟ. Η επανάληψη έγινε με έμμεσο τρόπο με αφορμή τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Νίσυρο. Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι κάτοικοι της Νισύρου δεν κατάλαβαν τον σεισμό και κάποιος τον ρώτησε αν τον κατάλαβαν στη γειτονική Κάρπαθο: «Δεν κινδυνεύει η Κάρπαθος, θα την οχυρώσουμε σε λίγο καλά» είπε με νόημα.
Το ΚΚΕ δεν «μασάει»
Ο Αθ. Παφίλης (του ΚΚΕ), ο οποίος αντικατέστησε τον Δ. Κουτσούμπα (που απουσίαζε), φρόντισε με το «καλημέρα» να ξεκαθαρίσει ότι προσέρχεται στο γεύμα μόνο για την επέτειο, την οποία τιμά πάντοτε το ΚΚΕ, και όχι για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: «Εμείς καθαρίσαμε. Ψηφίσαμε «Οχι» σε όλες τις ψηφοφορίες, είναι γνωστή η στάση μας» είπε.
Η συγγνώμη του Τσίπρα
Η «συγγνώμη» (και μάλιστα μεγαλοπρεπέστατη) του Πρωθυπουργού προς παλαιά δημοσιογράφο όταν αυτή τού είπε ότι καλύπτει επί 41 χρόνια όλες τις εκδηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας θέλησε να κάνει χιούμορ λέγοντάς της: «Α, εγώ τότε ήμουν αγέννητος…». Τι ήθελε να το πει; Η κυρία συνάδελφος θύμωσε και του είπε: «Δεν είναι σωστό, κύριε Πρωθυπουργέ, να λέτε σε μια κυρία ότι ήσασταν αγέννητος όταν σας λέει κάτι που συνέβη». Ο Πρωθυπουργός το κατάλαβε αμέσως και ζήτησε «ταπεινά συγγνώμη».
Εν συνεχεία, όταν έκλεισαν τις πόρτες και έφυγαν οι κάμερες, συζητήθηκαν, όπως μαθαίνω, τα πάντα: από το πότε θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, με τον Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι θα κλείσει το πολύ ως τις 18 Αυγούστου, το γιατί δεν έρχεται στην Ελλάδα το ΔΝΤ, ως το θέμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Θεοδωράκη να ζητεί να βρεθεί μια συναινετική προσπάθεια καθαίρεσής της, αλλά όπως είπε δεν πρόκειται να κάνει αυτός το πρώτο βήμα καταθέτοντας πρόταση μομφής. Εκείνο που έμαθα επίσης ότι συζητήθηκε είναι η πιθανότητα για πρόωρες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν προγραμματίζει πρόωρες εκλογές τη στιγμή που είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και απάντησε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η υπογραφή της συμφωνίας. ΒΗΜΑτοδότης




phgh:http://hellasforce.com/

Πάρε κι… αυτά για το Ταμείο δημόσιας περιουσίας κύριε Σόιμπλε!!!


Πάρε κι αυτά για το Ταμείο δημόσιας περιουσίας κύριε Σόιμπλε
του Πέτρου Τσιολάκη

Ευθύνες και στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις – Παραβίασαν την «Συνθήκη Εγγυήσεων»


ypourgeio_exoterikon
Ιστορικά, και οι 3 εγγυήτριες δυνάμεις στη Κύπρο έχουν παραβιάσει την «Συνθήκη Εγγυήσεων», όπως αυτή προβλέπεται στις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, είπε σήμερα ανώτατη πηγή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, συζητώντας με διαπιστευμένους διπλωματικού συντάκτες στην Αθήνα.
Η Τουρκία, πρόσθεσε, φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αυτής της παραβίασης, λόγω της εισβολής της στην Κύπρο το 1974. Και έπονται, συμπλήρωσε, η Ελλάδα «που έκανε το πραξικόπημα», και το Ηνωμένο Βασίλειο «που δεν έκανε τίποτα».
Ο αξιωματούχος του ΥΠΕΞ, ερωτηθείς για το θέμα του καθεστώτος των βρετανικών βάσεων στη Κύπρο, στα πλαίσια ακριβώς μιας ενδεχόμενης λύσης, απάντησε ότι αυτό αφορά μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Εμείς», συμπλήρωσε, «δεν εμπλεκόμαστε ούτε σε αυτό, ούτε σε θέματα διακυβέρνησης, ούτε στο εδαφικό, μόνο σε αυτό των εγγυήσεων». Για να υπάρξει λύση, τόνισε, και η λύση αυτή να είναι λειτουργική και βιώσιμη, «πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα των Ελληνοκυπρίων για ασφάλεια», και το ίδιο, πρόσθεσε, «πρέπει να νοιώσουν και οι Τουρκοκύπριοι».
Όταν η συζήτηση ήρθε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η πρόσφατη εκλογική επικράτηση του οποίου προσέδωσε «μιαν άλλη δυναμική στο Κυπριακό» και συνετέλεσε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, η ίδια πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε ότι η επιτυχής έκβαση αυτών εξαρτάται «από το κατά πόσο η “κυπριακή ταυτότητα” του Ακιντζί θα είναι ισχυρότερη της “τουρκικής”».
Ο κ. Ακιντζί ανήκει στην τελευταία γενιά Τουρκοκυπρίων που ακόμα έχουν κυπριακή ταυτότητα, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, και αυτό, συμπλήρωσε, αποτελεί σημαντικό, ίσως και καθοριστικό παράγοντα προς την επίτευξη μιας λύσης.



phgh:http://hellasforce.com/

ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ»


Παρ’ όλη την ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή του νέου ακόμα πιο καταστροφικού μνημονίου, θα πρέπει να δούμε κάποιες αλήθειες που σκόπιμα μας αναγκάζουν να τις αγνοούμε. Μια από αυτές είναι το νέο Αμερικανικό Δόγμα και ο συσχετισμός του με την γεωπολιτική διάσταση της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.
Τα πρώτα συμπεράσματα από την διατύπωση του νέου Αμερικανικού Δόγματος ασφαλείας του 2015 που συντάχτηκε από το αμερικανικό πεντάγωνο και το οποίο σηματοδοτεί τις παγκόσμιες εξελίξεις στο εγγύς μέλλον είναι εκ πρώτης όψεως πολύ εντυπωσιακά.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «America Not Safe Unless It Conquers The World», δηλαδή, «η Αμερική δεν είναι ασφαλής εκτός αν νικήσει (υποτάξει) όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με την διατύπωση αυτή η μεγαλύτερη σήμερα απειλή για τις ΗΠΑ είναι τα κράτη αυτά που δεν υποτάσσονται στην αμερικανική εξουσία και δεν υπακούουν στις αμερικανικές προδιαγραφές λειτουργίας τους προκαλώντας απειλή για την ίδια την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα κράτη αυτά, «revisionist states», σύμφωνα με το αμερικανό Πεντάγωνο είναι Ρωσία, Κίνα, Βόρειος Κορέα και Ιράν, (παρά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν οι στρατηγικές και γεωπολιτικές αντιπαλότητες είναι τεράστιες όπως διατείνεται το αμερικανικό Πεντάγωνο). Το πιο όμως επικίνδυνο είναι η Ρωσία ενώ για την Κίνα υπάρχει μια ελπίδα από τους ιθύνοντες του Πενταγώνου ότι παρά τις διενέξεις που έχουν δημιουργηθεί τελευταία στον Ειρηνικό Ωκεάνιο θα υπάρξει δυνατότητα προσέγγισης. Όσον αφορά το Ιράν, το καλύτερο σενάριο για το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι να ακολουθήσει μεσοπρόθεσμα την τύχη των Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία.
Η υποκρισία του νέου αυτού δόγματος είναι ότι ενώ τονίζει την μεγάλη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη ανεξαρτησία των άλλων κρατών και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση της ειρήνης της φιλίας μεταξύ των χωρών και την προάσπιση των ανθρωπινών δικαιωμάτων στον κόσμο, από την άλλη επιχειρείται οργανωμένη αποσταθεροποίηση με σκοπό την ανατροπή νομίμων καθεστώτων όπως αυτό τον καιρό γίνεται στην Αρμενία, Κιργιζιστάν, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βραζιλία και Αργεντινή.
Πέραν όμως όλων τούτων εκείνο που προέχει για τους ιθύνοντες του Πενταγώνου είναι η Ρωσία η χώρα που περισσότερο από όλες τις άλλες έχει αμφισβητήσει την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ. Η Ρωσία σήμερα για την Αμερική θυμίζει ότι ήταν η Καρθαγένη για την ρωμαϊκή αυτοκρατορία όπως χαρακτηριστικά φαίνεται από τους λόγους του Ρωμαίου Cato, που κάθε φορά τελείωνε τον λόγο του με την φράση, «Carthage must destroyed», δηλαδή, «η Καρθαγένη πρέπει να καταστραφεί», δηλαδή, «η Ρωσία πρέπει να καταστραφεί».
Σίγουρα προκαλεί δέος η με αυτόν τον τρόπο νομιμοποίηση του πολέμου για την…ασφάλεια των ΗΠΑ, δηλαδή για την παγκόσμια κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και την επιβολή των δικών της αρχών διακυβέρνησης και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Εδώ θα σταθούμε στην ελληνική περίπτωση. Η χώρα μας φαντάζει σαν ένας κόμβος υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή και έτσι εξηγείται κατά κάποιο τρόπο και η προσπάθεια καθυπόταξης κάθε δυνατότητας άσκησης ανεξάρτητης πολιτικής σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα που θα μπορούσαν να αντιταχτούν στην αμερικανική πολιτική. Η ανατροπή της κατάστασης υποδούλωσης της χώρας στην ευρωπαϊκή μνημονιακή σκλαβιά, σίγουρα εξαρτάται σημαντικά και από τις γεωπολιτικές ισορροπίες που εξελίσσονται σε ένα ιδιαιτέρα ρευστό πεδίο, το οποίο όμως η ελληνική πλευρά μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο ακριβώς για να ανατρέψει αυτή την ζοφερή κατάσταση. Μόνο έτσι το μειονέκτημα μετατρέπεται σε τεράστιο πλεονέκτημα.
Το πρόβλημα όπως πάντα είναι ποιος θα μπορέσει να προχωρήσει σε μια πολιτική με βάση την γεωπολιτική αξία της χώρας και το μεγάλο της ενεργειακό πλούτο. Ποιος επιτέλους θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή την τεράστια γεωπολιτική αξία και να πάψει να κυβερνά την χώρα ωσάν μια κλασική ψωροκώσταινα.
Σίγουρα δεν συμβιβάζεται το γεγονός ότι όταν έχεις ένα πανάκριβο οικόπεδο ζητιανεύεις για να επιβιώσεις μέσα στην φυλακή και αλήθεια, τι έγινε εκείνη η περίφημη υπόθεση της ΑΟΖ ;;!

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… ΣΤΟΠ… Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΣΤΟΠ…

Έιντε και Μπάτενχαϊμ

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΥΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑς ΡΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ… ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…
Στην «Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρο» μεταβίβασε την ιδιοκτησία των υδρογονανθράκων ο Νορβηγός διπλωμάτης
Αναγνώριση των δύσκολων προκλήσεων στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρά την υπεραισιοδοξία που θέλουν να προβάλουν Έιντε και Μπάτενχαϊμ
Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας Τζέραρντ Βαν Μπόχεμεν καθώς και τα διάφορα άλλα μέλη του Σώματος ενημέρωσε ο Ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Νεοζηλανδός Μπόχεμεν, αφού ευχαρίστησε τον κ. Έιντε για την «ασυνήθιστη», όπως χαρακτήρισε, εμπειρία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα συζητήθηκαν. Στην ίδια συνεδρία, που διήρκεσε περί τις δύο ώρες, τα μέλη του Σ.Α. εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη στις προσπάθειες του ΓΓ και του Ειδικού του αντιπροσώπου, ενώ η Ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ κατέθεσε τις απόψεις της αναφορικά με τα ζητήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ .
«Η κ. Μπάτενχαϊμ και ο κ. Έιντε ήταν πολύ αισιόδοξοι για τη διάθεση στο νησί και τις συνομιλίες, αλλά αναγνωρίζω ότι υπάρχουν μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις. Υπήρξε μια αναγνώριση ότι οι δύο ηγέτες των κοινοτήτων είναι δεσμευμένοι να αποδώσει η διαδικασία. Το Συμβούλιο ήταν πολύ ενωμένο, στηρίζει τον Ειδικό σύμβουλο και την Ειδική αντιπρόσωπο και θέλει να δώσει κάθε ενθάρρυνση που μπορούμε, όσο οι συνομιλίες συνεχίζονται», είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ενωμένο το Σ.Α. στο Κυπριακό
Πέραν των θεμάτων της έκθεσης του ΓΓ, ο κ. Έιντε αναφέρθηκε και στην κρίση με το «Μπαρμπαρός» και Στον τρόπο με τον οποίο διευθετήθηκε το όλο ζήτημα, ενημερώνοντας προφανώς για τη δέσμευση Αναστασιάδη να αναστείλει το ενεργειακό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε χαρακτήρισε «πολύ πλούσια» τη συζήτηση στο Συμβούλιο, τονίζοντας την ουσιαστική συμβολή καθενός από τα δεκαπέντε μέλη του. Πρόσθεσε ότι επιστρέφει στην Κύπρο πολύ ενθαρρυμένος, για την επόμενη συνάντηση των ηγετών τη Δευτέρα.
«Όλοι τους είναι πολύ ενθαρρυμένοι από το έργο των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, και αναγνωρίζουν πραγματικά την προσπάθεια που κάνουν, σκεπτόμενοι τη μεγάλη εικόνα και την ουσία τού τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη λύσης στην Κύπρο, αντί της παλιάς εμμονής στα ήσσονος σημασίας ζητήματα και στις μικρολεπτομέρειες», είπε ο κ. Έιντε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ενώ το Σ.Α. είναι διαιρεμένο σε άλλα διεθνή θέματα, στην Κύπρο κρατά ενιαία στάση. «Αυτή η ενότητα δεν είναι κατ’ ανάγκην κάτι φυσιολογικό αυτές τις μέρες, αλλά είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τους ηγέτες της Κύπρου, για εμάς ως αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, αλλά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για όλους τους Κυπρίους, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ενοποίηση σε μία ομοσπονδιακή ενωμένη Κύπρο είναι πραγματικά επιθυμητή».
Παραχωρήσεις και συμβιβασμοί
Ο Ειδικός σύμβουλος, αφού ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη του συμβουλίου πού βρίσκεται η διαδικασία, υπογράμμισε ότι, ενώ υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και μπορούν να αναφέρουν συγκεκριμένη πρόοδο, εντούτοις υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει.«Απέχουμε πολύ από το τέλος και είναι μπροστά μας πολλοί μήνες πολύ σκληρής δουλειάς και παραχωρήσεων και συμβιβασμών και καινοτόμων προσεγγίσεων. Το εναρμονισμένο μήνυμα κάθε μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας που μόλις ακούσαμε είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι πρέπει να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και απλώς να την αδράξουν».
Έχει λυθεί
Έντονο πάντως προβληματισμό προκάλεσε η απάντηση του κ. Έιντε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των υδρογονανθράκων. Σύμφωνα τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, η πραγματικότητα είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα λύθηκε πριν από πολλά χρόνια, καθώς στις υπάρχουσες συγκλίσεις που έχουν επαναβεβαιωθεί πολύ πριν από τη νέα αυτή φάση, οι υδρογονάνθρακες ανήκουν μελλοντικά στην ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο.
«Εμπειρικά, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη δραστηριότητα αυτή τη στιγμή, δεν είναι πραγματικά ένα θέμα που συζητείται. Όχι γιατί δεν θέλουμε να το συζητήσουμε, αλλά επειδή βασικά έχει ήδη λυθεί υπό το φως της μελλοντικής διευθέτησης».
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα οι ηγέτες να οικοδομήσουν πάνω στις προϋπάρχουσες συγκλίσεις επί του θέματος αυτού, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν έχουμε ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα χρονοδιαγράμματα.
Ευχαριστίες σε ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Από την πλευρά της η κα Λίζα Μπάτενχαϊμ υπογράμμισε την ομοφωνία από μέρους του Σ.Α. στη στήριξη των προσπαθειών των δύο ηγετών, αλλά και του έργου που επιτελείται τόσο από μέρους της αποστολής των καλών υπηρεσιών, όσο και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. «Και παρόλο που οι αποστολές μας δεν αποτελούν «ολοκληρωμένη αποστολή», όπως μερικές από τις μεγάλες ειρηνευτικές επιχειρήσεις, σήμερα εργαζόμαστε μαζί πολύ καλά ως μια ολοκληρωμένη ομάδα, τόσο στα αντίστοιχα επίπεδά μας, όσο και με τους συναδέλφους μας επί τους εδάφους, ενισχύοντας ο ένας τον άλλον, τόσο στο έργο που επιτελείται από τις καλές υπηρεσίες ως μέρος των επίσημων συνομιλιών και ως υποστήριξη των τεχνικών επιτροπών», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποστήριξη εκ μέρους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ της τεχνικής επιτροπής για το άνοιγμα των σημείων διέλευσης, όπως και των τεχνικών επιτροπών για την εγκληματικότητα και τις ποινικές υποθέσεις.
ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΥΛΛΑΔΟΥ (ΣΗΜΕΡΙΝΗ)




phgh:http://hellasforce.com/

Ξύλο και προσαγωγές τα ξημερώματα στον σταθμό Λαρίσης...



Σύμφωνα με αναφορές στα social media και σχετικά δημοσιεύματα, τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους το ξημέρωμα στο Σταθμό Λαρίσης καθώς κάποιοι επιβάτες (το νούμερο ποικίλλει από 20 έως 100) δεν είχαν...
εισιτήριο και υπήρξαν «καταγγελίες για κακές συνθήκες ταξιδιού» (!)

Tα ΜΑΤ στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης

Οι αναφορές, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ να φτάνουν στον σταθμό και να προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές, με κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Υπάρχουν επιπλέον αναφορές για έναν τραυματία. Στο τρένο είχαν επιβιβαστεί και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου με προορισμό τη Βεργίνα, για 3ήμερο μουσικό φεστιβάλ. 


Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 16 προσαγωγές και 3 συλλήψεις...





phgh:nonews news

Ήσυχος: Εμείς πήγαμε χωρίς σχέδιο...


Ήσυχος: Εμείς πήγαμε χωρίς σχέδιο – ΒΙΝΤΕΟBINTEO...
"Ένα κόμμα οφείλει να έχει δικά του σχέδια, όπως είχε η τρόικα στις διαπραγματεύσεις. Αυτοί δεν είχαν μόνο το Grexit του Σόιμπλε, είχαν πιθανόν, και άλλα...
σχέδια. Εμείς πήγαμε χωρίς σχέδιο. Δεύτερο, τρίτο, τέταρτο", σχολίασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Ο κ. Ήσυχος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι: "Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το αναλύσουμε σε βάθος. Ήταν λάθος και πληρώθηκε, διότι κατάλαβαν οι δανειστές ότι μπορούν να σε πατήσουν και το έκαναν, το έπραξαν".

Δείτε το απόσπασμα:






phgh:nonews news

Στο Πάρκο Ελευθερίας, ο Παυλόπουλος...


Κατάθεση στεφάνου από τον Παυλόπουλο στο Πάρκο Ελευθερίας - ΦΩΤΟ
Δείτε τις φωτογραφίες...
Στον μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας, μετέβη το πρωί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπου κατέθεσε στεφάνι με αφορμη την 41η Επετείο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Ο...
κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τη χήρα του αείμνηστου Σπύρου Μουστακλή και το Προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της επταετίας στον χώρο του πρώην στρατοπέδου "ΕΑΤ-ΕΣΑ" και στα κελιά όπου βασανίστηκαν οι αντιστασιακοί, Σπύρος Μουστακλής και Αλέκος Παναγούλης.

Τι ισχύει για τις αναλήψεις εν μέσω capital controls από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής


Tο κοντέρ μηδενίζει και αρχίζει να «μετράει» από την αρχή


outrenaw4

Από αύριο Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.
Όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 300 ευρώ που δικαιούνται για αυτή την εβδομάδα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν «σηκώσει» μέχρι τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας, το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται μέχρι τα 300 ευρώ, το χάνουν και δεν μπορούν να το πάρουν συμπληρωματικά στην επόμενη ανάληψή τους.
Tο κοντέρ από τα μεσάνυχτα μηδενίζει και  αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου.




phgh:newsbeast.gr

Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ


Πού μπορούν να γίνουν οι πληρωμές

ΟΓΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ


Νέα παράταση έως 31 Ιουλίου για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων από ρυθμίσεις αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΓΑ.
Οι πληρωμές  μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή μέσω ΕΛ.ΤΑ,  με την ειδική ειδοποίηση  που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισμένους, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Έως την ίδια ημερομηνία 31-07-2015  παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των δόσεων, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.



phgh:newsbeast.gr

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σαμοθράκη


Τα ξημερώματα έγινε σεισμός 4,7 Ρίχτερ


ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ


Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Σαμοθράκη, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 70 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.
Τα ξημερώματα έγινε σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σαμοθράκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωγεωδυναμικό Ινστιτούτου, το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, και 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τουρκίας.




phgh:.newsbeast.gr

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ έγινε πριν λίγο αισθητός και στην Αθήνα


Στη θάλασσα το επίκεντρο

ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Μάκρη και έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Το επίκεντρο εντοπίζεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νέας Μάκρης, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο προσδιορίζει στα πέντε χιλιόμετρα το εστιακό βάθος.






phgh:newsbeast.gr

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια



Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια


Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυρκαγιές στα Απόλλωνα Ρόδου και στην Άτταλη Ψαχνών στην Εύβοια.
Στο πύρινο μέτωπο στη Ρόδο παραμένουν 21 οχήματα της Πυροσβεστικής με 43 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 48 ατόμων, ενώ στην Εύβοια συνεχίζουν να επιχειρούν 22 οχήματα με 70 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 51 ατόμων.
Στη Ρόδο η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Απόλλωνας. Επί τόπου επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.
Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κάλεσε την Πέμπτη όσους πολίτες έχουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ να βοηθήσουν στο έργο της Πυροσβεστικής ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την επέκταση της φωτιάς.
Οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, έκαψαν όμως πυκνό δάσος.
Σε ύφεση είναι και η φωτιά που σε δασική έκταση στην Άτταλη Ψαχνών της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Δύο αεροσκάφη κάνουν ρίψη νερού.
Στην περιοχή εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μακρυκάπα, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 200-300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια.


phgh: http://www.newsbomb.gr


Αποκαταστήστε εκ νέου τη Δημοκρατία στην Ελλάδα μας - «Ρίξτε» τη Χούντα των Δανειστών


Αποκαταστήστε εκ νέου τη Δημοκρατία στην Ελλάδα μας - «Ρίξτε» τη Χούντα των Δανειστών
Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έπειτα από επτά χρόνια δικτατορίας, που είχε επιβάλει η Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ήταν 24 Ιουλίου 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φτάνει και πάλι στην Ελλάδα, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, υπό το βάρος του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», κατόρθωσε με αποφασιστικές κινήσεις να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.
Όταν, τον Ιούλιο του 1974, ξέσπασε η μεγάλη εθνική κρίση με αφετηρία την πραξικοπηματική ανατροπή του Μακαρίου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κλήθηκε να συγκροτήσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.
Ήταν ξημερώματα 24ης Ιουλίου 1974 όταν το αεροσκάφος του Γάλλου προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντʼ Εστέν προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας μεταφέροντας από το Παρίσι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Χιλιάδες κόσμου με αναστάσιμες λαμπάδες στα χέρια και την ιαχή «Έρχεται, έρχεται» τον αναμένουν και του επιφυλάσσουν θριαμβευτική υποδοχή. Η υποδοχή Καραμανλή, με τον κόσμο να πανηγυρίζει στους δρόμους, αποτελεί το λαϊκό ξέσπασμα μετά την επτάχρονη δικτατορία, αλλά και την εισβολή και την τραγωδία της Κύπρου.
Στις 25 Ιουλίου 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας από τους πολίτες να επιδείξουν πολιτική ωριμότητα τις δύσκολες εκείνες ώρες.
Παράλληλα, στη Γενεύη, άρχισαν την ίδια ημέρα οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Κυπριακό. Αρχηγός της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Μαύρος.
Στις 30 Ιουλίου 1974 στη Γενεύη επήλθε συμφωνία για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, αλλά και την αναγνώριση ύπαρξης δύο χωριστών διοικήσεων.
Ωστόσο, στις 14 Αυγούστου τα τουρκικά στρατεύματα προχώρησαν στον Αττίλα 2 καταλαμβάνοντας τελικά το 38% περίπου της Κύπρου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατήγγειλε την Τουρκία και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
Στις 15 Αυγούστου σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό δήλωσε ότι «η ένοπλος αντιμετώπισις των Τούρκων εις Κύπρον καθίστατο αδύνατος και λόγω αποστάσεως και λόγω των γνωστών τετελεσμένων γεγονότων».
Η κατάπαυση του πυρός στην Κύπρο έγινε στις 18.00 της 16ης Αυγούστου 1974.
Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου κατάφεραν τότε να θεμελιώσουν το πληρέστερο, από όσα προηγήθηκαν, πολίτευμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κυπριακής τραγωδίας, νομιμοποιήθηκαν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί, περιλαμβανομένου του Κ.Κ.Ε., που βρισκόταν εκτός νόμου από το 1947, προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη της Εʼ Αναθεωρητικής Βουλής και αποφασίστηκε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τον οριστικό προσδιορισμό της μορφής του πολιτεύματος.
Σήμερα συμπληρώνονται 41 χρόνια από εκείνη την ημέρα και το πικρό ερώτημα στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι ένα: Πότε θα αποκατασταθεί εκ νέου η Δημοκρατία στην Ελλάδα μας; Πότε, επιτέλους, θα «πέσει» η Χούντα των Δανειστών, για να μπορέσουν οι Έλληνες πολίτες να αναπνεύσουν και πάλι και να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ στη χώρα τους;
Η οικονομική κρίση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο «κορμί» της Δημοκρατίας. Χάθηκε το μέτρο...
Η Δημοκρατία δηλητηριάστηκε και ο μόνος που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός.
Αυτός έχει το αντίδοτο. Μόνο αυτός μπορεί να πετάξει έξω όλους αυτούς που πλήγωσαν τη Δημοκρατία μας και όλους αυτούς που τη θέλουν «νεκρή» για να κηδεμονεύουν τη χώρα μας.
«Σωτήρες», άλλωστε, δεν υπάρχουν! Απεδείχθη πρόσφατα, όταν και οι τελευταίοι, στους οποίους είχε βασίσει ο ελληνικός λαός τις ελπίδες του για να τον απελευθερώσουν από τους τοκογλύφους δανειστές, είπαν «ΝΑΙ» σε όλα!
Για ποια Δημοκρατία μιλάμε, λοιπόν;


phgh: http://www.newsbomb.gr


Ανατροπή απο ΔΝΤ και βόμβα για την Ελλάδα

dnt xreos

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, με νέες του δηλώσεις παγώνει τη κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα!
"Η θέση του Ταμείου είναι ότι για να προχωρήσουμε μπροστά χρειαζόμαστε δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότηση με υψηλή πιθανότητα ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο" ανέφερε ο Ράις επιμένοντας στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕ λέγοντας "θα πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη δέσμευση από την πλευρά των Ευρωπαίων" και σημείωσε ότι το Ταμείο δεν συμφώνησε με τη πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο.
"Το βασικό μας σενάριο παρέμενε πάντα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης" είπε.
Άγνωστο παραμένει εντωμεταξύ εάν έρθει στη χώρα μας η νέα εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου με τον Ράις να λέει "Δεν έχω ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποστολή" και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη τροικανή κάθοδο.



phgh:voice news

ΈΚΤΑΚΤΟ: Συμφώνησαν με Τουρκία να μην γίνουν γεωτρήσεις

gewtrhseis

Σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ, υπάρχει συμφωνία για μη διενέργεια γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενόσω αυτές συνεχίζονται.
Το όνομα που συζητείται για το νέο ομοσπονδιακό κράτος είναι «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία», και θα αποτελείται από την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Πολιτεία και θα υπάρξουν εσωτερικές υπηκοότητες για την κάθε Πολιτεία. Θα υπάρχει, επίσης, άνω και κάτω βουλή της Ομοσπονδίας και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να διαμένουν σε όποια περιοχή θέλουν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Ελληνοκύπριοι, που θα μένουν στην Τουρκοκυπριακή Πολιτεία, και οι Τουρκοκύπριοι, που θα μένουν στην Ελληνοκυπριακή Πολιτεία, θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Πολιτεία που διαμένουν για τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές, αλλά δεν θα ισχύει το ίδιο όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις βουλευτικές εκλογές.
Κατά τον κ. Ακιντζί αυτό πρέπει να γίνει για «να μην ανατρέψουν οι Ελληνοκύπριοι, που διαθέτουν την πληθυσμιακή πλειοψηφία, τη διζωνικότητα και την πολιτική ισότητα». Τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ομοσπονδιακή αστυνομική δύναμη αναμένεται να κατανεμηθεί, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, είτε 50% - 50%, είτε 60% - 40% ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μη συσταθεί ομοσπονδιακός στρατός.







phgh:voice news

Ο "Δολοφόνος" πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος (Τρόικα)



dnt
Όπως είναι γνωστό πλέον η Τρόικα, ενισχυμένη όμως, αφού πλέον περιλαμβλανοντα στους θεσμούς η Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ, Κομισιόν και ESM, επιστρέφει στην Ελλάδα, δηλαδή στον τόπο του απεχθούς εγκλήματος εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Θολό παραμένει ωστόσο , για την ώρα, το τοπίο σχετικά με την άφιξη στην Ελλάδα του «κλιμακίου» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και το βαθμό εμπλοκής του στο νέο «πρόγραμμα»-μνημόνιο.
Οι τεχνοκράτες των «θεσμών» βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα, ενώ την Παρασκευή αναμένονται και οι επικεφαλής τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την ταπεινωτική διεξαγωγή των συναντήσεων εντός των υπουργείων, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιπαρέλθει την πάγια αυτή αξίωση των δανειστών που επανέρχονται δριμύτεροι.
Είναι γνωστό ότι καθ΄όλη τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» που προηγήθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες, οι … «θεσμοί» δήλωναν ενοχλημένοι από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είχε απαγορεύσει την ελεύθερη είσοδό τους στα υπουργεία, ενώ οι διαβουλεύσεις διεξάγονταν μόνο σε συγκεκριμένους χώρους και αίθουσες, κυρίως, σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.
Ο τόπος των συναντήσεων δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, ωστόσο είναι απολύτως σαφές το χρονοδιάγραμμα το οποίο και οι δύο πλευρές φαίνεται να υποστηρίζουν, ώστε οι «διαπραγματεύσεις» να έχουν τελειώσει το αργότερο στις 11-12 Αυγούστου, προκειμένου στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις 18-19 του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι ψηφοφορίες από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο για το τριετές Μνημόνιο (MOU) όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τις 20 Αυγούστου, προκειμένου ,φευ, να αποπληρώσει ένα ακόμη «ακούρευτο» ελληνικό ομόλογο που διακρατά η ΕΚΤ.
Η διαπραγμάτευση η οποία ξεκινά, θα γίνεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τη σύνταξη του Memorandum of Understanding (sic), του νέου μνημονίου δηλαδή, όπου οι 15 σελίδες της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου θα γίνουν 180 με λεπτομέρειες, σαφή χρονοδιαγράμματα και νέα επαχθή προαπαιτούμενα (prior actions) για τις επόμενες εκταμιεύσεις.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μέσω της «διαπραγμάτευσης» θα οριοθετηθούν οι ανά έτος στόχοι. Το ίδιο το ύψος του συμφωνηθέντος πρωτογενούς πλεονάσματος, ιδιαίτερα υπό την παρουσία οικονομική συγκυρία , πάντως, κάθε άλλο παρά αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση για άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής και προστασίας από την πλήρη εξουθένωση των θυμάτων της παρατεταμένης μνημονιακής λαίλαπας.
phgh:voice news

Αιγαίο και Εξαμίλια… Οι «παρεμβολές» της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ» ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ;


ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΜΙΛΙΑ
ο τελευταίο διάστημα οι «παρεμβολές» της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του Politico, που σημειώνει ότι μόνο στις 15 Ιουλίου έξι τουρκικά μαχητικά πέρασαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 20 (!) φορές, ενώ ακολουθούνταν από τουρκικά ελικόπτερα. Τα προηγούμενα χρόνια, είναι αλήθεια, είχαν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό οι παρενοχλήσεις της γείτονος χώρας. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια έξαρση από πλευράς Τουρκίας, που μάλλον είναι ευεξήγητη.
fighters



Στις 15 Ιουλίου έξι τουρκικά μαχητικά πέρασαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 20 (!) φορές
Κατά τον Μουσταφά Κουτλάι, βοηθό καθηγητή Οικονομικών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, «η βασική αιτία έχει να κάνει με την κυριότητα του Αιγαίου και τα έξι μίλια. Η Τουρκία φοβάται ότι η Ελλάδα θα επεκτείνει τη ζώνη στα 12 μίλια. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πρόβλημα για την Τουρκία, καθώς δεν θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο».
Σημειωτέον ότι η Ελλάδα κάνει λόγο για 10 μίλια ελληνικού εναέριου χώρου γύρω από τα νησιά, τη στιγμή που η Τουρκία αποδέχεται μόνο τα 6 και επισημαίνει ότι τα αεροσκάφη της πετούν πάνω από διεθνές εναέριο χώρο.
ΠΙΝΑΚΑΣ 1
Ο αναλυτής Θάνος Ντόκος εξηγεί από τη μεριά του: «Οι Τούρκοι προσπαθούν να ενδυναμώσουν την κυριαρχία τους επί διάφορων διαφιλονικούμενων νησιών και επιθυμούν να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι τα τουρκιά αεροσκάφη, κυρίως ελικόπτερα, πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από αυτά τα νησιά».
Πολλά από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν τέσσερα μίλια κοντά στις τουρκικές ακτές, περιοχή που η Αθήνα θεωρεί δική της, ενώ η Άγκυρα την έχει βαφτίσει «διεθνή εναέριο χώρο». Η περιοχή περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα 16 νησιών τα οποία η Αθήνα θεωρεί πως βρίσκονται υπό την κυριαρχία της. Το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία έχει πετάξει κάθε πέπλο σιωπής και αρνείται ανοιχτά τη θέση της Ελλάδας. Διόλου τυχαίο ότι κατά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, τον Κουνελονήσι και το Αγαθονήσι.
Σύμφωνα με τα στατιστικά που διατηρεί ο οικονομολόγος Χρήστος Κόλλιας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, πέρυσι οι Τούρκοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 2.244 φορές, ενώ μόνο τον περασμένο Μάιο είχαμε 361 περιστατικά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το 2013 είχαν εισχωρήσει μόλις 636 φορές, ενώ το 2009 είχαν μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο 1.678 φορές.
ΠΙΝΑΚΑΣ 2
Ο Κουτλάι αναφέρει πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει παίξει τον ρόλο της σε αυτή τις εντεινόμενες παραβιάσεις. Η Τουρκία και η Ελλάδα ακολουθούν πλέον μια ευαίσθητη προσέγγιση στις σχέσεις τους ως προς το Αιγαίο.
Το Politico αναφέρει πως η δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιτείνει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς είναι φανερό πως η Ελλάδα δεν έχει τις δυνάμεις πλέον να προβάλει ισχυρή αντίσταση. Κάθε πτήση ελληνικού αεροπλάνου που πρέπει να σηκωθεί για να αναχαιτίσει τα αντίστοιχα τουρκικά κοστίζει πολλά ευρώ – σε μια χώρα που τα ταμεία της είναι άδεια.
Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τις δυνάμεις να προβάλει ισχυρή αντίσταση στην Τουρκία
Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την τιμή του κάθε έθνους, αλλά με πιο πραγματιστικά δεδομένα. Τα κοιτάσματα στην Κύπρο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την έξαρση του τελευταίου διαστήματος. Παράλληλα, η Τουρκία βρίσκεται στη μέση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδόμησης του στρατού της. Ήδη, διαθέτει 100 νέα F-16, ενώ τον Ιανουάριο παράγγειλε 4 νέα F-35 Lockheed και 5 ελικόπτερα Boeing.
Την ίδια στιγμή που σε πολιτικό επίπεδο επιδιώκει μια σύσφιξη σχέσεων με την Αθήνα, η στρατιωτική μηχανή της δουλεύει σε φουλ ρυθμούς. (μετάφραση-iefimerida)


phgh:http://hellasforce.com/

Ρουκέτα Καμμένου: «Να Καταργηθεί ο Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών να δούμε ποιοι τα πήραν»



ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ….
«Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στη Βουλή.
«Αποκλείουμε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, σήμερα συζητάμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία η φορολογία των αγροτών» υπογράμμισε.
«Η κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά και κάποιοι έλεγαν δώσ’ τα όλα» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.
«Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αδειούχοι σήμερα και ελπίζω να είναι για πολύ καιρό» ανέφερε ακόμη.
Ο ΥΠΕΘΑ είπε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ «να ψηφίσουμε τώρα 180 βουλευτές τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να δούμε ποιοι τα πήραν».
Και τόνισε εκ νέου προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρέα στην παρέα, διαλύσατε τη χώρα. Θα σας τσακίσουμε όσο μας στηρίζει ο λαός».
Και η δευτερολογία: «Εάν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι επειδή θα ψηφίσει σήμερα θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων ή οποιαδήποτε άλλη υπόθεση κάνει λάθος»!

Αυτή Είναι η Αλήθεια… Ο Στόχος που Πολεμούν λυσσαλέα την Ελλάδα… Αντέχει Ακόμα…


ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΧΑΤΖΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ!!!
ΙΕΡΕΑΣ, ΝΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΕ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΧΑΤΖΗ ΟΤΙ «Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ …
«ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», ΑΝΕΦΕΡΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ …
Ο ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΙΕΡΕΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΣΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ …
ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΥΣ «ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ» ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ …
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ: «ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΦΟΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ», ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ: «ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΧΟΛΙΑ, ΔΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟ …
ΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΝΩΝΕΤΑΙ», ΤΟΝΙΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ …
«ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ», ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ …
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ, ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΗΣ» !!!




phgh:http://hellasforce.com/

Capital controls or Mass controls? (Έλεγχος κεφαλαίων ή Έλεγχος μαζών;)



Γράφει

Η Βασιλική Μαυρογονάτου

Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

Εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, οι Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα καινούργιο οικονομικό φαινόμενο τα capital controls. Δεν θεωρώ πως θέλει ειδική επεξήγηση του τι σημαίνει, αφού καθημερινά το ζούμε. Εν ολίγοις τα capital controls συμβαίνουν για να ελέγξουν την οικονομική σταθερότητα και την αποφυγή έλλειψης ρευστότητας.

Σωστό; Λάθος θα πω εγώ.

Εάν πραγματικά η κυβέρνηση και ο κάθε υπεύθυνος ήθελε να διατηρήσει την ρευστότητα δεν θα γινόταν αυτό με τις συντάξεις και τους μισθούς. Θα μπορούσαν να απαγορευτούν οι αναλήψεις από λογαριασμούς καταθέσεων και όχι μισθοδοσίας.

Θα μου πείτε πως το λες αυτό; Πώς να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί χωρίς δάνειο; Απαντώ λοιπόν με μια ερώτηση. Πως εδώ και 1 χρόνο πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις χωρίς δάνειό;

Γιατί λοιπόν έκλεισαν τώρα οι τράπεζες; Γιατί οι τηλεοράσεις έβαζαν ψευδή βίντεο από άλλες χώρες και άλλες εποχές με παππούδες να λιποθυμούν και γιαγιάδες να προφυλάσσουν τα ΑΤΜ;

Αυτός ο έλεγχος των τραπεζών δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη παιχνίδι του μυαλού και ελέγχου των μαζών.

Ας εξηγήσουμε με λίγα λόγια τι είναι το Μass control.

Ο έλεγχος μαζών είχε εμφανιστεί από τα αρχαία χρόνια. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα τον μύθο του Παν, ο οποίος ήταν στρατηγός του Διόνυσου. Ο Παν είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, ήξερε πως η μάχη ήταν χαμένη. Γι αυτό τον λόγο είπε στους στρατιώτες του να απλωθούν σε όλη την κοιλάδα και να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη. Οι αντίπαλοι νόμιζαν πως ήταν χιλιάδες λόγω της ηχώ και τράπηκαν σε φυγή. (Πολύαινος ¨Στρατηγήματα¨).

Ο άνθρωπος, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για να το προσεγγίσουμε επιστημονικά ήταν ο Σίγκμουντ Φρόυντ. Με το βιβλίο του ΄Η ψυχολογία των μαζών και  η ανάλυση του εγώ¨ αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχολογίας των κοινωνιών και πως αυτές είναι χειραγωγήσιμες. Ο άνθρωπος ενστικτωδώς είναι βίαιος, συνεπώς  πρέπει να τον ελέγξεις, αυτό επιτυγχάνεται μέσω του φόβου και των επιθυμιών του.

Τις σημειώσεις του αυτές μελέτησε ενδελεχώς ο ανιψιός του Έντουαρντ Μπερνέζ, ο οποίος έκανε την χειραγώγηση πραγματική επιστήμη. Είναι αυτός που οι καπνοβιομηχανίες είχαν προσλάβει για να καταφέρει την γυναίκα να καπνίσει. Συνεπώς, ο Μπερνέζ που γνώριζε από τον θείο του πως το ασυνείδητο είναι αυτό που επηρεάζεται  καλύτερα και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί, συνέδεσε το τσιγάρο με τον φεμινισμό και την γυναικεία απελευθέρωση. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν τα Μ.Μ.Ε. με την προβολή των διαφημίσεων, την σεξουαλική απελευθέρωση και γενικά οτιδήποτε ήθελαν να επιβάλουν για κάποιο λόγο. Ο λόγος αυτός είχε πάντα στόχο οικονομικά οφέλη.

Ο Μπερνέζ έγινε ο πιο περιζήτητος άνθρωπος την εποχή εκείνη,  ακόμη και από τα κόμματα τα οποία ήθελαν να κυβερνήσουν. Αυτός καθόρισε στην Αμερική το πώς θέλουν να είναι ένας πρόεδρος. Ο ίδιος δίδασκε πως αν ο άνθρωπος καταναλώνει όσο γίνεται, ακόμη και πράγματα που δεν χρειάζεται μπορεί να ελεγχθεί ευκολότερα. Είχε ως αρχή την φράση «καπιταλισμός = δημοκρατία».

Αν λοιπόν κάποιος δεν έχει πολλά χρήματα για να αποκτήσει όσα επιθυμεί, μπορεί κάλλιστα να δανειστεί. Να λοιπόν ο ρόλος των τραπεζών. Ο Μπερνέζ  ανέφερε πως όποιος έχει αυτό που ο λαός επιθυμεί, τον κάνει ότι θέλει.

Έχετε αναλογιστεί γιατί ο κόσμος ενώ ζει εδώ και 5 χρόνια κρίση δεν έχει ξεσηκωθεί;

Για τον λόγο, ότι πριν αρχίσει η κρίση την ακούγαμε να έρχεται από παντού από πολιτικούς και Μ.Μ.Ε.. 2 χρόνια περίπου πριν είχε αρχίσει η δήθεν ενημέρωση για την κρίση. Είχε λοιπόν μπει καλά στη συνείδησή μας και όταν επήλθε ήμασταν προετοιμασμένοι. Είναι σύνηθες πριν να επέλθει κάποια αλλαγή, ή νέα μέτρα, πρώτα μας ενημερώνουν να περιμένουμε τα χειρότερα και όταν τελικά μας δίνουν κάτι πιο ελαφρύ, αλλά επώδυνο δεν αντιδρούμε, αρκεί που γλιτώσαμε τα χειρότερα.

 Το ίδιο συμβαίνει και σε διάφορους πολέμους με τον φόβο της τρομοκρατίας που πιπιλάνε το μυαλό μας. Πολλοί από εμάς αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δίκαιος ένας πόλεμος ότι γίνεται για το συμφέρον, για οικονομικούς λόγους, ωστόσο το κοιτάμε απαθείς.

 Το 2010 το χρέος μας εκτοξεύτηκε μια ακόμη φορά για να σώσουμε τις τράπεζες. Δανειστήκαμε χρήματα για να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτή τη φορά έγινε προσπάθεια να παραβλεφθεί αυτό. Και τι έγινε; Οι τράπεζες που κατέχουν αυτό που όλοι επιθυμούν το εκμεταλλεύτηκαν. Απέκλεισαν τον κόσμο από το αγαθό που προσφέρουν. Ο κόσμος όντας μη προετοιμασμένος και εμπιστευόμενος πάντα τις τράπεζες  έγινε υποχείριό τους.

Συνεπώς, όλη αυτή η τρομοκρατία ήταν ένα ακόμη παιχνίδι ικανών δημοσιοσχετιστών. Δικό μας καθήκον είναι να μην κοιμόμαστε, οφείλουμε στον εαυτό και στα παιδιά μας να μην μας παίζουν στα δάχτυλα διάφοροι. Οφείλουμε να μορφωνόμαστε και δεν εννοώ μόνον ακαδημαϊκά. Άλλωστε είδαμε αυτές τις ημέρες πόσοι μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και δεν συμμαζεύεται έλεγαν ανοησίες σε σημείο ντροπιαστικό. Επαναλάμβαναν συνεχώς λόγια άλλων, σε διάφορες ερωτήσεις, προφανώς λόγω συμφερόντων, χωρίς να φαίνεται αυθεντική σκέψη και έρευνα.

Το μυαλό είναι το δυνατότερο όπλο, ας μη φοβόμαστε να το χρησιμοποιούμε.








phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ