Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ «ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ»…


(ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!) ΠΩΣ ΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ …ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΛΥΠΗΡΑ….
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!
%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%83-%ce%b2%cf%85%ce%b6%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7
ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ «ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ»… Στην σημαία της Σερβίας διακρίνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ τον δικέφαλο αετό, με το σταυρό και τα τέσσερα ‘Βήτα’ του οικόσημου των ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ!
Τα 4 ‘Βήτα’ υποδηλώνονται σαν ‘C’ και σημαίνουν ‘Samo sloga Srbina spasava’ (Само слога Србина спасава = μόνο η ενότητα σώζει τον Σέρβο). (ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, Ή ΟΧΙ; ΜΟΝΟ Η Ε Ν Ο Τ Η Σ ! ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ. ΞΕΡΕΤΕ! ΟΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ «ΜΑΣ», ΠΟΥ «ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ» ΑΔΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΘΕΝ & ΜΑΚΡΑΝ…)
Τα ‘4 Β’ των Παλαιολόγων, σήμαιναν Βασιλεύ Βασιλέων Βασιλεί Βοήθει = Βασιλιά των Βασιλέων (Χριστέ), βοήθα το βασιλιά (το Βυζαντινό αυτοκράτορα).
Να υπογραμμίσουμε, ότι η μητέρα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ήταν από την Σερβία, η Ελένη Δραγάση (Jelena Dragaš), κόρη του Σέρβου άρχοντος των Σερρών.
%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%83-%ce%b2%cf%85%ce%b6%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7
Και να έχουμε κατά νού, πώς η Ελενη Δραγάση ειναι η Αγία Υπομονή, το λείψανο της οποίας βρίσκεται στην Μονή του Οσίου Παταπίου στα Γεράνια ‘Ορη στο Λουτράκι…

ΚΙΝΑ VS ΤΡΑΜΠ…


kina

Περιμένοντας τον Τραμπ να αναλάβει, ακονίζονται μαχαίρια


Το νέο έτος απ ότι φαίνεται αισίως ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου και ο παλαιός χρόνος φεύγει μαυρισμένος και γέρος στις 19 Ιανουαρίου.
Το χρονικό διάστημα μέχρι την ανάληψη των επίσημων καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ θα είναι ηλεκτροφορεμένο με γεωπολιτικά βραχυκυκλώματα.
Ο δείκτης της ρευστότητας των εξελίξεων τις επόμενες μέρες θα είναι ιστορικός και αυτό γιατί μετά την εκλογή Τράμπ το παρασκήνιο διευρύνθηκε και σκοτείνιασε ο ορίζοντας .
Το άκρως παράξενο είναι ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γεωπολιτικές λες και πρόκειται να μείνει και σε επόμενη θητεία.
Ο ίδιος μάλιστα πριν λίγες ώρες δήλωσε:
Η Ελπίδα και η Αλλαγή που προανήγγειλα το 2008 θα μπορούσαν να κερδίσουν πάλι στις εκλογές.
«Είμαι βέβαιος σε αυτό το όραμα, γιατί είμαι σίγουρος ότι αν είχα τρέξει ξανά πάνω σε αυτό , θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω κινητοποιήσει την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού και να την συσπειρώσω πίσω από αυτό», είπε ο Ομπάμα σε πρώην ανώτερο σύμβουλο του, τον David Axelrod σε συνέντευξη για το Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το CNN.
Τώρα τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό το ποίημα μόνο ίδιος το ξέρει;
Μια φορά όλοι βιάζονται να συναντήσουν τον Τράμπ για να τους λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα τους.
Γιατί άραγε αυτή η βιασύνη και τι προμηνύεται άραγε στο ρευστό αυτό μεσοδιάστημα;
Το ΙΣΡΑΗΛ βρίσκεται σε μεγάλη αναμονή.
«Σφοδρή επίθεση Μ.Νετανιάχου κατά Μ.Ομπάμα: «Μου έστησες επαίσχυντη ενέδρα – Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον φίλο Ν.Τραμπ»
Αγρίεψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου και κατηγόρησε τον Μ.Ομπάμα ότι του έστησε «επαίσχυντη ενέδρα» με αφορμή το το προχθεσινό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά της εποικιστικής δραστηριότητας της χώρας του στην Παλαιστίνη και είπε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον φίλο του Ν.Τραμπ από τις 20 Ιανουραίου.
Ένα ψήφισμα το οποίο χαρακτήρισε ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Εξοργισμένος από την απόφαση των ΗΠΑ να μην ασκήσουν τελικά βέτο στην ψηφοφορία της Παρασκευής, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι έστησε μια «επαίσχυντη ενέδρα» στον σύμμαχο των ΗΠΑ.»
Η ΡΩΣΙΑ μετά τις τελευταίες απώλειες με τον Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα και τις αθώες ψυχές Χριστουγεννιάτικα με το Τουπόλεφ στην Μαύρη Θάλασσα περιμένει πως και πώς να συναντήσει τον νέο αμερικάνο πρόεδρο.
«Πούτιν για Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε – Χρειαζόμαστε φίλους
«Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν την χρειαζόμαστε. Δεν επιδιώκουμε ούτε ποτέ επιδιώξαμε να κάνουμε εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους», δήλωσε ο Πούτιν προς την πολιτική ελίτ της Ρωσίας
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υιοθέτησε έναν ασυνήθιστα συμβιβαστικό τόνο στη ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, λέγοντας πως η Μόσχα θέλει να συνεννοηθεί με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση και επιδιώκει να κάνει φίλους
Η ΡΩΣΙΑ ΒΡΑΖΕΙ αυτές τις επώδυνες ώρες.
Παραλείπονται τα ονόματα, τα οποία είναι ψευδώνυμα και δεν έχουν ενδιαφέρον και παρουσιάζονται ορισμένα ενδεικτικά σχόλια από την ιστοσελίδα «3mv.ru», η οποία έχει έγκυρους αναγνώστες (με στοιχεία τους στην ιστοσελίδα).
«Πολύ περίεργο δυστύχημα. Πάρα πολύ ύποπτο. Το αεροπλάνο πιθανότατα καταστράφηκε με τη βοήθεια νεότερων όπλων που δεν αφήνουν ίχνη. Το συμβάν είναι επωφελές για τους εχθρούς μας. Δεν πιστεύω στην περίπτωση λάθους του πιλότου. Ήταν μια πτήση συμβολική για να δώσουμε μια συναυλία στο Χαλέπι, για την απελευθέρωσή του και αυτό καταστράφηκε. Πρόσφατα σκοτώσανε τον πρέσβη μας στην Τουρκία, άλλη μια τραγωδία».
«Το όπλο που αναφέρεις ονομάζεται διαφθορά και μίζες, καθώς και η κοινότυπη λέξη απροσεξία. Οι αποτυχίες δημιουργούνται από τις περικοπές. Είναι εύκολος ο τρόπος να κατηγορούμε πάντοτε τους εχθρούς»
Και συνεχίζει:
«Έχουμε εμπλακεί σε πολέμους. Ένα σημείο σύγκρουσης είναι στην Ουκρανία και το άλλο στη Συρία. Στην αρχή υπήρχε μια αισιοδοξία, τότε που οι ειδικές δυνάμεις μας, οι εκπαιδευτές, τα αεροσκάφη αντιπυραυλικής άμυνας και αεράμυνας έδρασαν, μετά οι σκαπανείς μας, τώρα οι ειδικές αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις. Αυτά γίνονται στους πολέμους.
«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είναι μόνο σε εμάς, είναι σε όλον τον κόσμο. Όσον αφορά τη συμμετοχή μας στους πολέμους, εμείς ως «μεγάλη δύναμη» έπρεπε να ανταποκριθούμε σε πολλούς πολέμους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν και δεν φοβούνται να αναρριχηθούν σε όλον τον κόσμο (πουλώντας) με τη δημοκρατία τους. Σίγουρα δεν μπορούσαμε να μείνουμε στο περιθώριο, γιατί ο πόλεμος θα μπορούσε να φθάσει μέσα στη χώρα μας. Οι εξτρεμιστές και οι ριζοσπάστες τρομοκράτες θα συνεχίζουν να αυξάνονται».
Η ΡΩΣΙΑ ΒΡΑΖΕΙ και ο νεοθωμανός σουλτάνος πρώην υπερήφανος χορηγός των τζιχαντιστών στα χρόνια του Ομπάμα βράζει στο ζουμί του θέλοντας και αυτός γρήγορα συνάντηση με τον Τράμπ.
« Ερντογάν: Θα συζητήσω με τον Τραμπ την εγκαθίδρυση «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία
«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»
Την πρόθεσή του να συζητήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την εγκαθίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία, μόλις ο μεγιστάνας αναλάβει επίσημα καθήκοντα, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.»
Επενδύοντας όλοι οι παραπάνω στον Τράμπ είναι σίγουρο ότι αυτός θα διευκολύνει μόνο συγκεκριμένους καθότι δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα από το μίγμα της νέας γεωστρατηγικής των ΗΠΑ.
Το ενδιάμεσο αυτό διάστημα με την σειρά των ραντεβού σε αναμονή αυξάνει σε απίθανο βαθμό τα ρίσκα και ειδικότερα στην περιοχή της Μεσογειακής Λεκάνης που ο σουλτάνος μπορεί να εκμεταλλευθεί κενά στην χάραξη της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ και να θελήσει με την ακούσια ανοχή των προσωρινών φίλων του Ρώσων να χαράξει νέα σύνορα στο ΑΙΓΑΙΟ.
Τελικά μαζί με τα ραντεβού με τον Τράμπ βγαίνουν και ακονίζονται μαχαίρια.
Το ερώτημα είναι αν και η φτωχή μικρή Ελλάδα μπορέσει μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των εξελίξεων να κλείσει ραντεβού με τον Τράμπ; Χλωμό φαίνεται..
Τα γεγονότα τρέχουν σε μη διαχειρίσιμο πεδίο παγκοσμίως.
Παλιά την Ελλάδα της έκλεισαν « ραντεβού με την Ιστορία» και την έφεραν σε αυτά τα χάλια.
Σήμερα η απληστία των μεγάλων και των γειτόνων της τούρκων της κλείνει ραντεβού με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και το ιστορικό πεπρωμένο της.
«Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·
τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·
αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ·
αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·
μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·»
(Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου)
ΧΡΟΝΙΑ σας ΠΟΛΛΑ και καλά-αγαθά χρόνια για την ταλαιπωρημένη πατρίδα
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ALERT! Η Τουρκία έχει μεταφέρει στρατεύματα στην Αλβανία


%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1
ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…;










hellasforce

Ο Ερντογάν θα βάλει φωτιά στο Αιγαίο… Μέσα στο 2017… Η ενεργειακή στροφή που ανάβει το φυτίλι


%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd
Γ. ΜΑΖΗΣ: «ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017…»
«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…;»

ΣΟΚ! «ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»! Τι (προ)βλέπει εφημερίδα του εξωτερικού!


express_terrorism01athens-600x275
Τρομοκρατικές επιθέσεις και ιός Ζίκα έχουν πλήξει χώρες που ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και πλέον θα πρέπει οι ταξιδιώτες να τους αποφεύγουν.
Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς βρίσκεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με την «Express».
Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα: “Κάθε χρόνο, εκατοντάδες Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα για λίγο ήλιο, θάλασσα και άμμο. Κι ενώ τα νησιά παραμένουν ασφαλείς προορισμοί, δεν ισχύει το ίδιο για την ηπειρωτική χώρα.
Στις αρχές του Νοεμβρίου, δύο περαστικοί με μοτοσικλέτα πέταξαν μια χειροβομβίδα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα”.
Οι άλλες χώρες που βρίσκονται στο χάρτη των πιο επικίνδυνων προορισμών είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ταϊλάνδη και η Κολομβία.
express_terrorism02map

Αποκαλύπτουμε… ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!


radar_tupolev_0
Με Ισλαμική «πινελιά»! «Βράζουν» στη Ρωσία
Μεγαλεία της κυβέρνησης Ομπάμα και των παρατρεχάμενών του! Κατάπτυστο μήνυμα… Xριστουγέννων από τον εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου σχετικά με τις Αμερικανο-ισλαμικές Σχέσεις, που επιθυμεί περισσότερους νεκρούς Ρώσους μετά το Tu-154 που συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Σότσι…
Δείτε τι έγραψε ο Χουσάμ Αϊλούς στο Twitter: «Λυπάμαι για τη συντριβή του Ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους. Το Tu-154 θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 180 άτομα από το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ μέσα ήταν μόνο 92»!
untitled
Και σα να μην έφτανε αυτό ο Αϊλους διέγραψε την ανάρτησή του και απολογήθηκε με εξίσου προκλητικό τρόπο δηλώνοντας: «Διέγραψα προηγουμένως ένα tweet σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, καθώς δεν γνώριζα ότι μετέφερε μη στρατιωτικούς»…
Να τους χαίρεστε!




hellasforce

"Είθε... να χτιστεί γρήγορα ο Ναός στις ημέρες μας"

Η μοναδική θρησκεία που δεν έχει Ναό είναι ο Ιουδαϊσμός.
Οι ορθόδοξοι Ιουδαίοι προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα ως εξής : «Είθε με το θέλημά Σου, να χτιστεί γρήγορα ο Ναός στις ημέρες μας».
Η ιδέα της ανοικοδόμησης του Τρίτου Ναού φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των Ισραηλιτών.
Σ’ ένα γκάλοπ που έγινε πριν λίγα χρόνια, σχετικά με το κτίσιμο του Ναού ένα ποσοστό 58% των Εβραίων ήταν θετικό στην ιδέααυτή, την ώρα που το 1983 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%...

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ
Το 66 μ.Χ. οι Ιουδαίοι επαναστάτησαν κατά των Ρωμαίων. Στις 10 Αυγούστου του 70 μ.Χ. ο στρατηγός Τίτος, γιος του αυτοκράτορα Βεσπασιανού κατέλαβε την πόλη και έκαψε το Ναό, φόνευσε 600.000 Ιουδαίους και απήγαγε τα σκεύη του Ναού.
Μερικά χρόνια αργότερα, το 132 μ.Χ. οι Ιουδαίοι ξανά επαναστάτησαν υπό την ηγεσία του Μπάρ- Κοχεμπά, ο οποίος που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας.Ο αυτοκράτορας Ανδριανός έστειλε τον Σεβήρο, ο οποίος με μεγάλη αγριότητα κατέπνιξε την επανάσταση, αροτρίασε, κυριολεκτικά, την Ιερουσαλήμ, της άλλαξε το όνομά της και την μετονόμασε 
Aelia Capitolina, την μετέβαλε σε ελληνορωμαϊκή πόλη, απαγόρευσε την διδασκαλία του Μωσαϊκού Νόμου, έκτισε Ναό του Δία στο όρος Σιών και έδιωξε όλους τους Ιουδαίους.
Όταν ήταν αυτοκράτορας ο Ιουλιανός (που έμεινε γνωστός ως «ο παραβάτης») (361-363 μ.Χ), θέλοντας να ενισχύσει τις τοπικές θρησκείες και να ανακόψει την πορεία του χριστιανισμού, επέτρεψε στους Ιουδαίους να ανακατασκευάσουν το Ναό. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, η οικοδόμηση δεν προχώρησε ποτέ, γιατί κάθε φορά που προσπαθούσαν οι εργάτες να οικοδομήσουν συνέβαιναν περίεργα φυσικά φαινόμενα, όπως φλόγες που έβγαιναν μέσα από την γη…
Εντυπωσιακή, μάλιστα, είναι η μαρτυρία του καλύτερου και πιο αμερόληπτου ΕΘΝΙΚΟΥ ιστορικού και φίλου του Ιουλιανού, του Αμμιανού Μαρκελλίνου.
«Ο Ιουλιανός» λέει ο Αμμιανός «σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χτίσει με ένα υπέρογκο ποσό τον υπερήφανο ναό και ανάθεσε αυτή την αποστολή στον Αλύπιο της Αντιοχείας. Ο Αλύπιος τέθηκε με ορμή στο έργο αυτό και υποβοηθήθηκε από τον κυβερνήτη της επαρχίας. Φοβερές σφαίρες φωτιάς, έβγαιναν μέσα από την γη και κοντά στα θεμέλια του ναού και συνέχισαν τις επιθέσεις τους, μέχρι που οι εργάτες, ζεματισμένοι συνεχώς, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Τότε παράτησαν αυτή την προσπάθεια» (Πηγή: Newman's Ecclesiastical Miracles, σελ. 357)
Το 638 μ.Χ. ο χαλίφης Ομάρ - εμπν - ελ Χαττάμπ, (581 - 644 μ.X.) κατέλαβε την Ιερουσαλήμ και υπέγραψε διάταγμα - συμφωνία με τον Πατριάρχη Σωφρόνιο σεβόμενος τη ζωή και την ελευθερία της λατρείας των χριστιανών. Στη συνέχεια εισήλθε στην πόλη και αφού περιήλθε την πόλη, βρέθηκε στον περίλαμπρο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Την ώρα της μεσημεριανής προσευχής για τους Μωαμεθανούς βγήκε στο προαύλιο του Ναού και γονάτισε προς τη Μέκκα. Όπως εξήγησε αργότερα, εάν έκανε την προσευχή εντός του ναού, θα γινόταν τέμενος, γι' αυτό εξήλθε.Ο Σωφρόνιος αισθανόμενος ευγνωμοσύνη στο Θεό και ανακούφιση για την όλη εξέλιξη, στη συνέχεια οδήγησε τον Ομάρ στην κορυφή του όρους Μοριά που υψωνόταν άλλοτε ο μεγαλοπρεπής Ναός του Σολομώντος. Το μέρος ήταν έρημο και γεμάτο σκουπίδια. Ο Ομάρ ακούγοντας το όλο ιστορικό της τοποθεσίας, το αφιέρωσε στον Αλλάχ και διέταξε την οικοδομή του πρώτου τεμένους στην ιερή πόλη, το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ: 
Για τον ραββίνο Yisrael Ariel ιδρυτή του Ινστιτούτου του Ναού (TempleInstitute), κάναμε αναφορά στο προηγούμενο άρθρο.
Ένα άλλο κίνημα είναι το The TempleMount and Land of IsraelFaithful Movement ("Το Πιστό Κίνημα για το Όρος του Ναού & την Γη του Ισραήλ"http://www.templemountfaithful.org με επικεφαλής τον Gershon Salomon, ( φωτο - που και αυτός πολέμησε στον πόλεμο των 6 ημερών).
Το «κίνημα» αποτελείται από ακραιφνείς Εβραίους ακτιβιστές, οι οποίοι με διάφορες διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και αναπαραστάσεις, προσπαθούν να πιέσουν την Ισραηλινή Κυβέρνηση να προχωρήσει στο κτίσιμο του τρίτου Ναού.
Τον Απρίλιο του 2008, κατά την εορτή του Ιουδαϊκού Πάσχα, έγινε από μέλη του κινήματος τελετουργική «θυσία» αρνιού, που παρουσιάστηκε ως "πρόβα" για αυτό που θα λάβει χώρα όταν ανοικοδομηθεί ο Ναός.
Το Κίνημα κέρδισε την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, για να πραγματοποιήσει την «θυσία», παρά τις διαμαρτυρίες των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων.
Απαντώντας στις διαμαρτυρίες ο νομικός εκπρόσωπος του κινήματος εξήγησε ότι η «θυσία» - σφαγή θα πραγματοποιούνταν, σύμφωνα με τα βιβλικά πρότυπα, που είναι η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη σφαγή των αμνοεριφίων σε kosher (καθαρά) σφαγεία σε όλη τη χώρα.
Η θυσία που συνοδεύτηκε κι από άλλες θρησκευτικές τελετές, πραγματοποιήθηκε σε εξέχουσα «yeshiva» θέση στην Ιερουσαλήμ, με θέα το όρος του Ναού.
Δείτε το βίντεο για το Τρίτο Ναό, όπου μιλάει και οGershon Salomon.

Πολλές όμως τέτοιες εκδηλώσεις έχουν γίνει αφορμή για βίαια επεισόδια, μεταξύ Ιουδαίων και Μουσουλμάνων, ενώ το ίδιο γίνεται και όταν επιχειρούνται κάποιες εργασίες (κυρίως αρχαιολογικές) κοντά στην περιοχή.
Σε μία τέτοια εκδήλωση το 1990, 17 άτομα σκοτώθηκαν, ύστερα από άγριες συμπλοκές με μουσουλμάνους, ενώ το 1996, κατά την διάρκεια έργων για το άνοιγμα μίας αρχαίας σήραγγας σκοτώθηκαν 58 άτομα…
Τον Φεβρουάριο του 2007, 20 Παλαιστίνιοι και 15 ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις μουσουλμάνων πιστών με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τζαμιών.
Οι συγκρούσεις προκλήθηκαν από τις ισραηλινές ανασκαφές που γίνονταν στην περίμετρο της Πλατείας, κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα. Οι εργασίες αυτές θεωρήθηκαν "εχθρικά μέτρα" κατά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος δήλωσε «Ο λαός μας δεν μπορεί να μην αντιταχθεί στα μέτρα αυτά».
Τον Απρίλιο 2004, η Ισραηλινή αστυνομία είχε εισβάλει στο συγκρότημα του τεμένους και είχε συγκρουστεί με Παλαιστίνιους Μουσουλμάνους σε μία από τις πιο βίαιες συγκρούσεις.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και πυροκροτίδες, επειδή όπως είπε, Παλαιστίνιοι πετροβόλησαν Εβραίους που προσεύχονταν στο Τείχος των Δακρύων, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τέμενος.
Ομάδα του Κινήματος του Ναού είχε ανακοινώσει ότι θα τοποθετήσει στο τείχος των δακρύων, τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των Αράβων.
Πριν λίγες ημέρες η Ισραηλιτική αστυνομία συνέλαβε τον Yehuda Glick, διευθυντή του Temple Institute, προφανώς, γιατί είχε καθοδηγήσει πρόσφατα ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών στο Όρος του Ναού(Πηγή: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/128004)
Τον Μάρτιο του 1997, ο Yasser Arafat, δείχνοντας μία φωτογραφία με το Τρίτο Ναό που κυκλοφόρησε διεθνώς, είπε στους δικούς του: «ετοιμαστείτε για την επόμενη μάχη(για την Ιερουσαλήμ).
Σημειώνεται ότι για να χτιστεί ο Ναός θα πρέπει να γκρεμιστεί το τέμενος του Ομάρ,( τζαμί Αλ Ακσά), το οποίο αποτελείτον τρίτο πιο ιερό τόπο για τους μουσουλμάνους (μετά την Μέκκα και την Μεδίνα), αν και υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, μεταξύ των Ιουδαίων ειδικών, σχετικά με την ακριβή τοποθεσία.
Η πιο σοβαρή πληροφορία δημοσιεύθηκε στην έγκριτη Εβραϊκή εφημερίδα "Γεντιόθ Αχαρονόθ" σε άρθρο της είχε γράψει ότι ήδη από το 1980, ημυστική υπηρεσία του Ισραήλ, της οποίας ηγείται ο Καρμί Γκιλόν, αποκάλυψε τέσσερις απόπειρες επίθεσης εναντίον του τζαμιού του Ομάρ. 
Η δική μας «Καθημερινή» σε φύλλο της στις 16 Νοεμβρίου 1997, είχε άρθρο με τίτλο "Τρία σενάρια νέου πολέμου στη Μ. Ανατολή", και στην ανάλυση του 1ου Σεναρίου ο τίτλος ήταν "Ενα βλήμα χτυπάει το τζαμί του Ομάρ". Το άρθρο καταλήγει: "Ποια θα μπορούσαν να είναι τα κίνητρα των φανατικών Εβραίων για μια τέτοια ενέργεια; Πολλά από την παρεμπόδιση της ειρήνης με την Αίγυπτο (που επιτεύχθηκε το 1980), ως την εξεύρεση του αναγκαίου χώρου για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα".

Μπορεί να κτιστεί ο Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ χωρίς να γκρεμιστεί ο "Θόλος του Βράχου";



Πηγη: Jerusalem Post

Μια νέα διαθρησκευτική εβραϊκή πρωτοβουλία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, διατυπώνει την άποψη ότι για να κτιστεί ο Τρίτος Ιουδαϊκός Ναός στην Ιερουσαλήμ δεν απαιτείται να καταστραφεί ο «Θόλος του Βράχου» (Dome of Rock)( ή «Όρος του Ναού» κατά τους Ιουδαίους, που έχει μείνει γνωστός και ως το «τέμενος του Ομάρ» από τον χαλίφη Ομάρ - εμπν - ελ Χαττάμπ, (581 - 644 μ.X.) ο οποίος το έκτισε αφού κατέλαβε την Ιερουσαλήμ).

Το σχέδιο του "Οράματος του Αγίου Όρους του Θεού" ("God's Holy Mountain Vision") δίνει ελπίδες για την εκτόνωση των θρησκευτικών συγκρούσεων δείχνοντας ότι η θεωρία του «Τέλους των Ημερών» σύμφωνα με την Ιουδαϊκή θρησκεία, θα μπορούσε να συνυπάρξει αρμονικά με την σημερινή Ισλαμική αρχιτεκτονική ηγεμονία για το Όρος.

"Το όραμα για την ειρηνική γειτνίαση των ιερών Ναών των δύο θρησκειών μπορεί να μετατρέψει το Ιερό Όρος από τόπο διαμάχης σε κοινό ιερό τόπο λατρείας, τον οποίο θα μοιράζονται Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί», λέει ο Yoav Frankel, επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας. 

Ο «Σύνδεσμος της Διαθρησκευτικής Προσέγγισης» (Interfaith Encounter Association) στο Συνεδριακό Κέντρο Mishkenot Sha'ananim του Konrad Adenauer στην Ιερουσαλήμ είναι ο χορηγός αυτού του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει διαθρησκειακή μελέτη και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, ο «Θόλος του Βράχου», κτίστηκε το 691 μ.Χ., και αποτελεί το σημείο από το οποίο ο Μωάμεθ ανέβηκε στον Παράδεισο, με την συνοδεία του Άγγελου Γαβριήλ.
Όμως, σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, το όρος Μοριά (Mount Moriah), που βρίσκεται τώρα κάτω από τον Θόλο του Βράχου, είναι ο τόπος που υπήρχε ο Ναός του Σολομώντα με τα Άγια των Αγίων.
(Μάλιστα, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιερουσαλήμ, ο Mark Twain έγραψε ότι μερικά τμήματα του Θόλου του Βράχου είναι κατασκευασμένα από πέτρες του Ναού του Όρους, οι οποίες ήταν κομμάτι του Εβραϊκού Ναού που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. Όταν η Ιερουσαλήμ έπεσε στα χέρια των σταυροφόρων, επί Baldwin Α΄, το 1104 μ.Χ., οι Ναΐτες Ιππότες, οι οποίοι πίστευαν ότι ο Θόλος του Βράχου ήταν το σημείο του Ναού του Σολομώντα, εγκατέστησαν το διοικητήριο τους στο Τέμενος Αλ Ακσά δίπλα στο Θόλο για το μεγαλύτερο μέρος του 12ου αιώνα. Βλέπε αναλυτικά στο Middleeast.gr)

Μέχρι τώρα η κρατούσα παράδοση στους εβραϊκούς κύκλους ήταν ότι έπρεπε να καταστραφεί ο Θόλος του Βράχου, προκειμένου να κατασκευαστεί ο Τρίτος και τελευταίος Ιουδαϊκός Ναός.
Ωστόσο, σε ένα άρθρο που δημοσιευθηκε το 2007 στο Tehumin, μια εφημερίδα που ασχολείται με θέματα του Ιουδαϊκού Νόμου, ο Frankel, ένας νέος θεολόγος, παρουσίασε μια διαφορετική πρόταση. 

Το κύριο επιχείρημα είναι ότι η Ιουδαϊκή θρησκεία υπογραμμίζει το ρόλο του «προφήτη» σχετικά με την ανοικοδόμηση του Ναού.
Ο προφήτης αυτός θα έχει κάποια υπερεξουσία, συμπεριλαμβανομένης της διακριτικής ευχέρειας να προσδιορίσει εκείνος την ακριβή τοποθεσία του Ναού, ανεξάρτητα από τις αποκλίνουσες εβραϊκές παραδόσεις. 

Ο Frankel έχει υιοθετήσει το σενάριο ενός αυθεντικού προφήτη στον οποίο έχει δοθεί μία ιερή «αποκάλυψη» ότι ο Ναός θα ανοικοδομήθηκε στην συγκεκριμένη ή σε άλλη τοποθεσία στο Όρος του Ναού, αλλά σε ειρηνική γειτνίαση με τον τέμενος και άλλους μουσουλμανικούς οίκους προσευχής, όπως το τζαμί Al Aksa και τους άλλους χριστιανικούς ναούς που βρίσκονται τριγύρω. 

Ωστόσο, τόσο οι Μουσουλμάνοι όσο και οι Εβραίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία αυτή.
Ο Σεΐχης Abdulla Nimar Darwish, ιδρυτής του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ, είπε ότι είναι μάταιο να μιλάμε για το τι θα συμβεί όταν ο Mahdi, που αποτελεί τον «Μεσσία» για τους μουσουλμάνους, εμφανιστεί και αποκαλύψει τον εαυτό του. 

"Γιατί να πάρουμε εμείς αυτήν την ευθύνη να αποφασίζουμε για τέτοια πράγματα;" δήλωσε ο Darwish σε τηλεφωνική συνέντευξη της εφημερίδας Jerusalem Post. 
"Ακόμη και οι Εβραίοι πιστεύουν ότι απαγορεύεται να ξαναχτίσουν το Ναό μέχρι να εμφανισθεί ο Μεσσίας. Γιατί λοιπόν να συζητάμε;
"Ο Mahdi θα αποφασίσει αν θα ξαναχτιστεί ή όχι ο Ναός. Και εάν εκείνος αποφασίσει τελικά ότι θα πρέπει να ξανακτιστεί, τότε εγώ ο ίδιος θα βγω έξω και θα πάω στο Ιερό Όρος και θα βοηθήσω κουβαλώντας πέτρες" λέει, ο Darwish προειδοποιώντας μάλιστα ότι είναι ενάντιος σε κάθε προσπάθεια για το ξαναχτίσιμο του Ναού πριν από την έλευση του Mahdi.
"Όσο υπάρχει ακόμα και ένας μουσουλμάνος ζωντανός, κανένας Ιουδαϊκός Ναός δε θα βρεθεί στο Al-Haram Al-Sharif [το Ιερό Όρος]. Το status quo πρέπει να διατηρηθεί, διότι διαφορετικά θα υπάρξει αιματοχυσία."
Σε αντίθεση, ο Baruch Ben-Yosef, (φωτο), πρόεδρος του Κινήματος για την Επαναφορά του Ναού, (Movement to Restore the Temple),κατέστησε σαφές ότι ο Ναός πρέπει να κατασκευαστεί, εκεί όπου βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου σήμερα.
"Όποιος λέει οτιδήποτε άλλο απλά δεν ξέρει για τι τι μιλάει", είπε. "Ένας προφήτης δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει το Νόμο, στον οποίο αναφέρεται ρητά η τοποθεσία του Ναού."
Ο Ben-Yosef επίσης απορρίπτει την ιδέα ότι η ανοικοδόμηση του Ναού πρέπει να γίνει από έναν προφήτη.
"Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Sanhedrin (το Συνέδριο, το οποίο και «δίκασε» τον Ιησού)", είπε. 

Το κύριο Σώμα των Ορθόδοξων Ραβίνων του Ισραήλ έχουν αντιταχθεί στις προσπάθειες να ξαναχτιστεί ο Ναός, από τότε που το Όρος τέθηκε υπό ισραηλινό έλεγχο, το 1967. 

Το Ύπατο Ραβινάτο ακόμα εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο των Εβραίων στην περιοχή για την τέλεση διαφόρων τελετουργικών «καθαρισμού», σύμφωνα με τα ιουδαϊκά έθιμα.
Ωστόσο, αρκετές λαϊκές εβραικές οργανώσεις, όπως το Κίνημα για την Επαναφορά του Ναού (Movement to Restore the Temple) και ανυπότακτοι Ραβίνοι, συμπεριλαμβανομένου του ραββίνου Yisrael Ariel, επικεφαλή του Ινστιτούτου του Ναού (Temple Institute) στην Ιερουσαλήμ και ηγετικό μέλος του αναβιωμένου Sanhedrin το οποίο καθοδηγείται από τον ραββίνο Adin Steinsaltz, έχουν ζητήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ξαναγίνουν θυσίες στο Όρος και να και να ανοικοδομηθεί ο Ναός.
------------------------------- 
Σημειώνεται ότι ο ραββίνος Ariel Yisrael, ιδρυτής του Ινστιτούτου του Ναού, (The Temple Institute) δεν είναι κάποιος ασήμαντος, γραφικός ή απλά «αντιδραστικός» ραβίνος, όπως θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει από το άρθρο. Στον Yisrael απονεμήθηκε πέρσι, από το Ισραηλινό Υπουργείο Παιδείας το "Βραβείο του Ιουδαϊκού Πολιτισμού" (Δες άρθρο στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ).
Η απονομή έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2008, στο Yad Sarah House στην Ιερουσαλήμ.
Ο ραββίνος Yisrael Ariel (φώτο) υπήρξε αλεξιπτωτιστής του πολέμου "των 6 ημερών" και ίδρυσε το Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Οικοδόμηση του Ναού,
(Institute for Research and Building the Templeπιο γνωστό ως τοΙνστιτούτο του Ναού (Temple Institute)περίπου πριν από 20 χρόνια.
Το Ινστιτούτο έχει ήδη κατασκευάσει με γνήσια υλικά (όπως αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη) αυθεντικά αντικείμενα για την λειτουργία του τρίτου Ναού, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα όταν θα κατασκευαστεί ο Τρίτος Ναός.

--Για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης του Ναού έχει γράψει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Οι θρησκευόμενοι Ιουδαίοι συνδέουν την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού με την έλευση του «Μεσσία», (που ακόμα περιμένουν). Οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να έρθει πρώτα ο «Μεσσίας», ο οποίος και θα οικοδομήσει το Ναό, ενώ οι Μεμονίδες Ιουδαίοι θεωρούν ότι πρέπει πάντοτε και πριν από την εμφάνιση του «Μεσσία», να γίνονται προσπάθειες για την ανοικοδόμησή του.
Υπάρχουν όμως και άλλοι που πιστεύουν ότι πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστεί ο Ναός σαν ένα μεγάλο βήμα προς μια «πνευματική παγκοσμιοποίηση», παρά σαν μία εθνική επιχείρηση… 
Το παράξενο είναι ότι εκτός από τους Ιουδαίους μεγάλο ενδιαφέρον για το χτίσιμο του Ναού έχουν οι λεγόμενοι «χριστιανοί σιωνιστές». Τέλος υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες ότι το κτίσιμο του Ναού αποτελεί επιδίωξη και των Μασόνων, οι οποίοι ανυπομονούν να παρουσιάσουν το «νέο» χριστό..(βλ. «Ο ναός της Μασονίας είναι το σπίτι του Χριστού» (Edward Waite, «A New Encyclopedia of Freemasonry and of Cognate Instituted Mysteries: The Rites, Literature and History»,1970)
Παρακάτω μασονικό μνημείο στην μέση του δρόμου (!) στο Eliat του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. 
Σύμφωνα με την Ιουδαϊκή θρησκεία, ένα στοιχείο που πρέπει να έχει ο Μεσσίας, είναι να φέρει την «παγκόσμια ειρήνη»… Θα είναι, όπως λένε,ένας ηγέτης που όμοιό του δεν γνώρισε το ανθρώπινο γένος…Κάτω από την καθοδήγησή του θα εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο να αλλάξει πορεία…
Τα νέα περί κτισίματος του Τρίτου Ναού σίγουρα θα πληθήνουν.
Κρατήστε μόνο στο μυαλό σας, ότι σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, για τους χριστιανούς η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού θα γίνει από τον «Άνθρωπο της Αμαρτίας», τον επερχόμενο Παγκόσμιο Κυβερνήτη, τον Αντίχριστο.

«Και κατόπιν (ο Αντίχριστος) θα οικοδομήσει το Ναόν στα Ιεροσόλυμα και θα τον ανυψώσει ταχύτητα και θα τον αποδώσει στους Ιουδαίους» (Αγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6,285)




kokkinos oyranos