Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ – Μας Απειλούν και οι ΗΠΑ, που τρέμουν τη Ρωσική Συνεργασία…


Απειλές ΗΠΑ για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίουΠΟΛΕΜΟΣ… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ… ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ»… Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΎ, ΩΣΤΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ, ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ… ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… 

ALERT – Την προειδοποίηση απέναντι στην Ελλάδα ότι αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μέρος του προβλήματος εξέφρασε ο Αμος Χόχσταϊν (γνωστός και μη εξαιρετέος μεταφορέας απειλών) o συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, από 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ.

«Αντιμετωπίζουμε μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης»,δήλωσε ο Χόχσταϊν.
Σύμφωνα με την Καθημερινή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής ομογένειας ώστε να μην προωθηθεί ο τουρκικός αγωγός, καθώς εκτίμησε ότι αυτός όχι μόνο θα ακυρώσει όλα τα εναλλακτικά σχέδια, αλλά θα αυξήσει και την εξάρτηση από τη Ρωσία. «Η Ελλάδα είναι ισχυρός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ και περνά δύσκολα τελευταία. Άλλα χρειάζομαι τη βοήθειά σας, διότι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι κάτι που ελπίζω ότι η Κύπρος θα γίνει τελικά μέρος της λύσης του: μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη», είπε και εξήγησε: «Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παίρνουν το φυσικό τους αέριο από μόνο έναν προμηθευτή. Εχουμε μία ευκαιρία να γίνει διαφοροποίηση και η Ελλάδα είναι μείζον παίκτης», αναφερόμενος στον αγωγό TAP που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ιταλία και τη Βουλγαρία».

«Και η προηγούμενη αλλά και αυτή η κυβέρνηση έχουν εκφράσει υποστήριξη για το Νότιο Διάδρομο και το διακαμπτήριο στη Βουλγαρία. Αλλά υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τους αλλάξουν, και μιλούν για τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως μηχανισμό που θα φέρει αγωγούς από τον ίδιο προμηθευτή μέσω της Ελλάδας μαζικά για την προμήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι όταν χτιστεί ένας νέος αγωγός, αυτός δεν θα είναι αναστρέψιμος και θα καταστήσει όλα τα άλλα σχέδια μη βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από μέρος της λύσης θα γίνει μέρος του προβλήματος», είπε ο κ. Χόσταϊν αφήνοντας αιχμές προς όσους προωθούν τα σχέδια που αυξάνουν την εξάρτηση από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα παραπάνω τα έχει μεταφέρει και στην ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Ελλάδα. «Σας λέω το ίδιο: Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να είναι ο δεσμός που ισχυροποιεί τη σύνδεση με την Ευρώπη, να είναι κεντρικό μέρος της λύσης για την Ευρώπη. Σε εσάς, που ως κοινότητα νοιάζεστε όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τη σχέση μας με την Ελλάδα και την ενίσχυσή της, σας λέω ότι αυτό είναι σημαντικό».
Τέλος, ενημέρωσε ότι τα ίδια λέει και τους Τούρκους και είπε ότι θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλγαρία για να συζητήσει τον διακαμπτήριο αγωγό προς την χώρα. Παρά τις διαφωνίες τους σε άλλα θέματα, εκτίμησε ότι σε αυτό το ζήτημα ΗΠΑ και Βουλγαρία συμφωνούν απολύτως.
 
phgh: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Θράκη: Ελεύθεροι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ακόμα κι όταν προκαλούν

Είναι ελεύθεροι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ακόμα κι όταν προκαλούν, όταν προβάλλουν τους ψευτομουφτήδες ως …μουφτήδες, όταν περιφέρονται με μόνιμη συνοδεία τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής, όταν μιλούν διαρκώς για καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη Θράκη του 2015 ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ δεν είχε κανένα πρόβλημα να επισκεφτεί την περιοχή μας, να προσευχηθεί στα τζαμιά Κομοτηνής και Ξάνθης και να συναντηθεί μαζί με τους ψευτομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ.
Την Δευτέρα 1η Ιουνίου με αφορμή την ιερή νύχτα Μπεράτ έγινε η επίσκεψη. Τον κ. Γκιορμέζ, ο οποίος ταξίδεψε οδικώς, υποδέχτηκαν αξιωματούχοι στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων. Το πρόγραμμα του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Θράκη ξεκίνησε με επίσκεψη στην Κομοτηνή. Ο κ. Γκιορμέζ μετά την μεσημεριανή προσευχή συναντήθηκε με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, εκπροσώπους της μειονότητας και βουλευτές. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Εχίνο, και ύστερα από την απογευματινή προσευχή περπάτησε στο κέντρο της Ξάνθης.
Μετά την συνάντηση του με ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ παρέστη στην εκδήλωση για την ιερή νύχτα Μπεράτ που πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Τσινάρ της Ξάνθης. Το σχόλιο του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων της Ελλάδας Γιώργου Καλαντζή με αφορμή την χθεσινή του επίσκεψη στην Κομοτηνή, σχετικά με την επίσκεψη του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, στην Θράκη, ζήτησε ο «Χ».
Εκείνος απάντησε ως εξής: «είμαστε μία ελεύθερη χώρα, οπότε όταν έρχεται κάποιος να μας επισκεφτεί είναι μία επιλογή δική του και μία επιλογή δική μας να τον δεχτούμε. Αυτό αποδεικνύει και πόσο ελεύθερη και πόσο δημοκρατική χώρα είμαστε και, μπορεί να δει με τα μάτια του σε αυτή τη χώρα και ειδικά στη Θράκη, πόσο ελεύθερα λειτουργούν τα τεμένη, ότι η μουσουλμανική μειονότητα απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων, όχι αυτών που προβλέπονται στη συνθήκη της Λωζάνης απλώς, αλλά κυρίως αυτών που προβλέπει το Σύνταγμά μας».

phgh:Ellhnwn nea

Tέρμα τα αστεία- Η Ρωσία θα εγκαταστήσει πυρηνικά στη Κριμαία



iskander.si

"Η Ρωσία προφανώς διατηρεί το δικαίωμα, εάν το κρίνει αναγκαίο, να αναπτύξει τα πυρηνικά της στον εθνικό της χώρο, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας", δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου των Εξοπλισμών του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας Μ. Ουλιάνοφ. και επιτέθηκε στη Δύση για παρακίνηση προκλητικών κινήσεων κατά της Ρωσίας λέγοντας ότιοι ΗΠΑ, ουσιαστικά κατάργησαν τη συμφωνία για έλεγχο των συμβατικών εξοπλισμών στην Ευρώπη και εμποδίζουν την περαιτέρω μείωση των πυρηνικών όπλων και για τη δημιουργία ΝΑΤΟικής αντιπυραυλικής συστοιχίας έξω απο τα Δυτικά σύνορα της Ρωσίας
Γι'αυτό το λόγο ο Ουλιάνοφ τόνισε το ενδεχόμενο απο μεριάς Ρωσίας να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στη Κριμαία.

phgh:voice news

BOMBA- Απειλή ΗΠΑ προς Ελλάδα: Mη κάνετε τον Ρωσικό αγωγό- Θα μας βρείτε απέναντι


apeilew

Η δήλωση-προειδοποίηση απ'τον συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, Αμος Χόχσταϊν, ήρθε στο 3ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Χοχσταϊν ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής ομογένειας ώστε να μην προωθηθεί ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη διότι θα διακόψει τα σχέδια χρόνων και η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε
"είναι ισχυρός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ και περνά δύσκολα τελευταία. Αλλα χρειάζομαι τη βοήθειά σας, διότι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι κάτι που ελπίζω ότι η Κύπρος θα γίνει τελικά μέρος της λύσης του: μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη…Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παίρνουν το φυσικό τους αέριο από μόνο έναν προμηθευτή. Εχουμε μία ευκαιρία να γίνει διαφοροποίηση και η Ελλάδα είναι μείζον παίκτης», είπε αναφερόμενος στον αγωγό TAP που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ιταλία και τη Βουλγαρία"
Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τον διακαμπτήριο αγωγό (του ΤΑΡ) προς την χώρα, και εκτίμησε ότι ΗΠΑ και Βουλγαρία συμφωνούν απολύτως.

phgh:voice news

Το σχέδιο του νέου ρωσικού υπερ-αεροπλανφόρου είναι εντυπωσιακό!


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να υλοποιήσει ένα  πολύ φιλόδοξο σχέδιο που αφορά την κατασκευή  ενός τεραστίων διαστάσεων  αεροπλανοφόρου, η...
rusia assalt

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να υλοποιήσει ένα  πολύ φιλόδοξο σχέδιο που αφορά την κατασκευή  ενός τεραστίων διαστάσεων  αεροπλανοφόρου, η αξία του οποίου αξιολογείται από διάφορους  εμπειρογνώμονες στα  300.δις ρούβλια. Το φουτουριστικό σχέδιο, το οποίο παρουσιάζουμε για πρώτη φορά από το pentapostagma.gr,  θα απαιτήσει την δημιουργία ενός  τροποποιημένου  καταστρώματος για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς PAK FA.
Το τηλεοπτικό κανάλι «Star», ισχυρίζεται ότι οι εργασίες για το αεροπλανοφόρο θα απαιτήσουν την παρουσία χιλιάδων εργατών, καθώς και την πιθανή αναπροσαρμογή των απαιτούμενων κονδυλίων για την κατασκευή ενός τέτοιου τεχνολογικού  επιτεύγματος  . Το υπερ-αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο, πιθανόν μέχρι το 2026 ή το 2027. Στις ΗΠΑ, ένα τέτοιου τύπου αεροπλανοφόρο θα ενταχθεί   στον  αμερικανικό στόλο το 2016, αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα .
Σύμφωνα με τον σταθμό της Μόσχας «Echo Moskvy», και δήλωση του  Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Βλαντιμίρ Τραλίτσνκωφ, αναφέρεται ότι : «Μέχρι σήμερα, σχεδιάζουμε το έτος 2026-2027 να έχουμε στην κατοχή μας   ένα πλοίο αυτής της κατηγορίας,  για να αντικαταστήσει το σημερινό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». Οι εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό του πλοίου ευρίσκονται  σήμερα ήδη σε εξέλιξη».
Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του γραφείο σχεδιασμού «Νέβα PKB»,  Σεργκέι Βλασώφ , η Ρωσία θα χρειαστεί τουλάχιστον  300 δισεκατομμύρια ρούβλια για τη δημιουργία  ενός πλοίου τέτοιων διαστάσεων. Το γραφείο σχεδιασμού αναπτύσσει σχέδια αποκλειστικά για την κατασκευή  αεροπλανοφόρων για το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά  αναμένεται να  ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέας γενιάς προηγμένου αεροπλανοφόρου  Gerald Ford (CVN-78), το οποίο επόμενο έτος θα ενταχθεί  στον αμερικανικό στόλο.
Το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας χρειάζεται ταχύτατα  ένα σύγχρονο αεροπλανοφόρο, προσδιόρισε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, από το 2012.  Η κατασκευή αεροπλανοφόρων αυτού του τύπου για το ρωσικό  ναυτικό , θα  καλύπτει την περίοδο μέχρι το 2050-2060 .
Το σχέδιο  απαιτεί  την κατασκευή ενός τεραστίων διαστάσεων καταστρώματος,  το οποίο θα υποδέχεται τόσο έναν μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών όσο και ελικοπτέρων  ,  τουλάχιστον πέντε διαφορετικών τύπων .
Η έννοια ενός νέου αεροπλανοφόρου, το οποίο θα υποδέχεται πολλών και διαφορετικών τύπων αεροσκάφη , θα δίνει απαντήσεις στις νέες προκλήσεις του νέου αιώνα  . Στο κατάστρωμα του δύναται θα μεταφέρονται  έως 100 αεροσκάφη , που θα περιλαμβάνουν τα μαχητικά αεροσκάφη  Τ-50, MiG-29K, AEW,  Yak-44E, και τα ελικόπτερα  ανθυποβρυχιακού πολέμου  Ka-32.
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, Τα σχέδια για το νέο αεροπλανοφόρο αναφέρουν ότι θα είναι  πυρηνοκίνητο,και θα διαθέτει πιθανόν ακόμη και βαλλιστικούς πυραύλους . Το νέο αεροπλανοφόρο θα διαθέτει τόσο ski-ramp όσο και καταπέλτες ατμού που συναντώνται σε σύγχρονα αεροπλανοφόρα δυτικών ναυτικών δυνάμεων.

«Το ελληνικό δράμα μπορεί να καταστρέψει ΕΕ και ΗΠΑ»


Μην υποτιμάτε την Ελλάδα. To ελληνικό δράμα μπορεί να σπείρει την απόλυτη καταστροφή, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Morgan Stanley στην...
79b36040ee584a6b4bc7c1ca558c8162_w770_h350_cp1

Μην υποτιμάτε την Ελλάδα.
To ελληνικό δράμα μπορεί να σπείρει την απόλυτη καταστροφή, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Morgan Stanley στην Ασία και οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Yale, Στίβεν Ρόατς.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι παράγοντες της αγοράς που στοιχηματίζουν πως τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία… θα βρεθούν μπροστά σε ένα πολύ άσχημο σοκ, εάν αυτό συμβεί τελικά.
Στην πραγματικότητα, συνεχίζει ο ίδιος, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από το ευρώ τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ακόμη έκρηξη μιας μεγάλης φούσκας.
H Eλλάδα μπορεί να αντιστοιχεί μόλις στο 1 με 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει και υπερβολικός εφησυχασμός, όπως εξηγεί ο Ρόατς.
«Eάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η ελληνική κρίση θα μπορούσε να μεταδοθεί και πέρα από την Ευρώπη, ακόμη και στις ΗΠΑ», υπογραμμίζει.

Η Ε.Φ της Κύπρου καλεί υπο τα όπλα τους Στρατεύσιμους κλάσης 2015



bc4500266b4b7dcee7542f43f152ea0f_XLΌπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, με Απόφαση του Υπουργού Άμυνας που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4663 /8.5.2015, καλούνται για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά από 3 έως 10 Ιουλίου 2015 οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2015 (γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 1997 έως και 31 Δεκεμβρίου 1997) καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση θητείας στην Εθνική Φρουρά, στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που ανήκουν στις κλάσεις 1988 έως και 2014 (γεννηθέντες τα έτη 1970 έως και 1996).Οι πιο πάνω αναφερόμενοι στρατεύσιμοι έχουν υποχρέωση να καταταγούν με τη 2015 Β΄ Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου από 3 έως 10 Ιουλίου 2015.Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι στρατεύσιμοι που επιθυμούν να υποβάλουν οποιοδήποτε αίτημα που αφορά την υποχρέωση τους για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά με την 2015 Β΄ ΕΣΣΟ θα πρέπει να το υποβάλουν στα κατά τόπους Επαρχιακά Στρατολογικά Γραφεία ή το Υπουργείο Άμυνας αναλόγως με τη περίπτωση μέχρι τις 19 Ιουνίου.
christoforos_focaides
Νέα μέτρα
Αναφερόμενος στα ενισχυμένα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την αποφυγή των όποιων παρεμβάσεων αλλά και τη μη διαρροή πληροφοριών, ενόψει της τοποθέτησης των νεοσυλλέκτων, μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στα ΚΕΝ, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι “οι τοποθετήσεις των οπλιτών στις μονάδες γίνονται με βάση λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο θα τοποθετηθεί σε ειδική αίθουσα, πρόσβαση στην οποία θα έχουν μόνο οι αρμόδιοι χειριστές και θα γίνεται με ηλεκτρονική κάρτα”, ενώ η χρήση των υπολογιστών, όπως σημείωσε, “στους οποίους είναι εγκατεστημένο το λογισμικό θα γίνεται μόνο μέσω κωδικών που θα έχουν μόνο οι ορισμένοι προς τούτο χειριστές. Είπε ακόμη ότι “σε περίπτωση διαρροής οποιασδήποτε πληροφορίας, ο χειριστής ή οι χειριστές θα μετατίθενται αυτόματα και θα ακολουθεί η σχετική διαδικασία  ανακρίσεων”.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για δόκιμους αξιωματικούς, θα χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο, όπως προβλέπει σχετική απόφαση που έχει εγκριθεί φέτος από το Υπουργικό Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι αριθμοί πολιτικής ταυτότητας.
Αυτό είναι σημαντικό, όπως εξήγησε, “γιατί ενώ η διαδικασία των εξετάσεων, που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι αδιάβλητη εδώ και χρόνια, εντούτοις η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γινόταν με καθυστέρηση και έτσι δημιουργείτο πολλές φορές η εικόνα της «εξυπηρέτησης» λόγω του ότι τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν αναρμοδίως”.
Όσον αφορά σκοπούς καλύτερης διαφάνειας και ενημέρωσης, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι οι στρατεύσιμοι οπλίτες και οι οικογένειες τους των στρατευσίμων και των οικογενειών τους, μπορούν να απευθύνονται στη ΚΕΣ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Στρατευσίμων) στο αριθμό 1430.
Ανέφερε επίσης ότι τα σημειώματα πρόσκλησης για κάθε στρατεύσιμο έχουν σταλεί φέτος ενωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές ενώ όλες οι σχετικές πληροφορίες, όπως και το «Εγκόλπιο Υπηρετώντας την Πατρίδα» με όλες τις χρήσιμες συμβουλές για τους στρατεύσιμους νέους, βρίσκεται ήδη, σε ηλεκτρονική μορφή, αναρτημένο στις ιστοσελίδες του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας.
Αναφερόμενος σε ορισμένες βασικές αλλαγές που έχουν προωθηθεί και οι οποίες αφορούν ειδικά στους στρατιώτες, ο κ. Φωκαϊδης είπε πως η πιο σημαντική τομή ήταν η αναδιάρθρωση της δομής και της λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικών Προβλημάτων.
Είναι καλά γνωστό ότι η Επιτροπή αυτή, που στόχο είχε και έχει την εξέταση αιτημάτων ή παραπόνων οπλιτών σε σχέση με μεταθέσεις και αποσπάσεις, για χρόνια τώρα χρησιμοποιείτο, όπως έχει επισημανθεί και σε ανοικτές συζητήσεις στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, ως ένα παράθυρο για την προώθηση πολιτικών παρεμβάσεων στο στράτευμα, είπε.
Ανέφερε ότι μεταξύ άλλων προωθήθηκε αλλαγή στη σύνθεση της Επιτροπής κατά τρόπο που τα μέλη της αντί να είναι μόνιμα διορισμένα, να κληρώνονται το πρωί της ίδιας μέρας που συνέρχεται η Επιτροπή, ενώ η κλήρωση των μελών της Επιτροπής γίνεται ενώπιον στρατιωτών για σκοπούς απόλυτης διαφάνειας.
Αναφορικά με τη δεύτερη σημαντική αλλαγή, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι αυτή ήταν η θέσπιση κριτηρίων για αποσπάσεις, όπως για παράδειγμα για τις Λέσχες/ΚΑΑΥ προβλέπεται απολυτήριο Ξενοδοχειακής ή Τεχνικής Σχολής με κατεύθυνση τα Ξενοδοχειακά, ενώ για αποσπάσεις στο Υπουργείο, για περιορισμένο αριθμών θέσεων, προβλέπεται άριστη χρήση υπολογιστών ή άριστη γνώση αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.
Τέλος, όσον αφορά την προώθηση της ισονομίας μεταξύ των κληρωτών, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι είχε εξαγγελθεί ότι όσοι υπηρετούν μακριά από τις εστίες τους θα δικαιούνται να λαμβάνουν περισσότερη άδεια, προσθέτοντας ότι σχετικό νομοσχέδιο στάλθηκε στη Βουλή, έχει ψηφιστεί αρχές του χρόνου, και η νέα ρύθμιση βρίσκεται ήδη σε ισχύ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ -

Μάθανε οτι μας δέρνουν …Πλακώσανε να πάρουν μερίδιο και οι Σκοπιανοί !



kotzias3Αφού προκόψαμε απο τα ΜΟΕ με τους Τούρκους …Τώρα ανακαλύψαμε και ΜΟΕ με τους Σκοπιανούς ! Τελικά έχουμε τσίπα σε αυτήν εδώ τη Χώρα ή καταντήσαμε να μαζεύουμε τις σφαλιάρες και απο τους Βαλκάνιους ;
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, συναντήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Οι ιδέες του κ. Κοτζιά για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ τέθηκαν επί τάπητος στις συνομιλίες των δύο αντρών, ενώ όπως προβλέπεται από το διπλωματικό πρωτόκολλο στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών -και δίπλα στην ελληνική σημαία- ανέβηκε και αυτή των Σκοπίων.
Το γεγονός της ανάρτησης της σημαίας της FYROM στο υπουργείο Εξωτερικών έχει προκαλέσει την περιέργεια, αν και πρόκειται για πάγια διπλωματική πρακτική να τοποθετείται η σημαία της χώρας από την οποία προέρχεται ο επισκέπτης υπουργός Εξωτερικών δίπλα στην ελληνική σημαία. kotzias1
Σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων και αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φατμίρ Μπεσίμι επιβεβαίωσαν ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων μπήκαν σήμερα σε δημιουργική τροχιά.
Η συζήτηση, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ήταν «ζεστή, ειλικρινής και ανοιχτή» δημιουργώντας σαφείς ελπίδες για το μέλλον.
Συζήτηση που θα συνεχιστεί στα τέλη Ιουνίου κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Σκόπια, όπου θα ανακοινωθεί και ο κατάλογος των ΜΟΕ….Άντε και καλό ξεμπέρδεμα με  Σκοπιανούς  βρε που καταντήσαμε !

phgh:veteranos

Σαρώνουν την Έρημο της Αιγύπτου τα «Δίλιτρα της Ελλάδος» …Παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ (φωτο)



veteranos«Σαρώνουν και  ανταριάζουν» την Έρημο της Αιγύπτου τα «δίλιτρα της Ελλάδος» που απογειώνονται κατά «ριπάς» ,εκτελώντας  Ασκήσεις Αναχαίτισης ,επίθεσης και βομβαρδισμού  σε πραγματικές  συνθήκες μάχης …
Την ευαρέσκεια για τους χειριστές μας εξέφρασε και Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγός Sedky Sobky στον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο που επισκέπτεται επίσημα την Αίγυπτο !
2013-634967261501598371-159Egypt chief of staff Sedki Sobhi
Κατά την επίσημη επίσκεψή του, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας  είχε  την ευκαιρία να συναντήσει τον Αιγύπτιο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγό Sedky Sobky, με τους οποίους  θα έχει και περαιτέρω συνομιλίες   για θέματα αναβάθμισης του ήδη υψηλού επιπέδου στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και για λοιπά θέματα στρατιωτικού και γεωπολιτικού –γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος.
Ο Έλληνας Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ θα παρακολουθήσει επίσης το τελικό στάδιο της κοινής αεροπορικής άσκησης Ελλάδας-Αιγύπτου με την ονομασία HOURAS 2015, η οποία θα διεξαχθεί στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, παρευρισκόμενος σε ειδική τελετή προς τιμή του (Distinguished Visitor’s Day) που θα λάβει χώρα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αιγύπτου.10509625_832690320149344_2028926944191815056_n
Στη συγκεκριμένη τελετή, θα παρευρίσκεται  και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο οποίος  έφτασε στην Αίγυπτο με  Μαχητικό τύπου  F-16!
2 (1) 2 (11) 2 (13) 2 (16) 2 (18)
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:
Την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρακολούθησε την τελική φάση της Άσκησης «Houras 2015», στην Αεροπορική Βάση FAYED.
H άσκηση διεξάγεται από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας – Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015, των δύο χωρών. Η ΠΑ συμμετέχει με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ.
Υπήρξε κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών, για την απόλυτη επιτυχία της άσκησης και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες παρόμοιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

phgh: veteranos

Τα σκληρά μέτρα της πρότασης των δανειστών


 
Σκληρά μέτρα για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ τον ΦΠΑ στην ενέργεια και το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χθες το βράδυ.
Όπως αποκαλύπτεται, η πρόταση αποτελείται από δύο κείμενα: Το πρώτο με τίτλο «Δεσμεύσεις Πολιτικής» (GREECE – POLICY COMMITMENTS) αριθμεί μόλις 5 σελίδες, ενώ το δεύτερο έγγραφο πρόκειται για πίνακα προαπαιτούμενων ενεργειών (Prior Actions) και αριθμεί 7 σελίδες.
Μέτρα 3 δισ. ευρώ
Ειδικότερα, στα δημοσιονομικά οι δανειστές βλέπουν πρωτογενές έλλειμμα 0,66% του ΑΕΠ το 2015 αν δεν ληφθούν νέα μέτρα.
Εκ των πραγμάτων ζητούν μέτρα 1,66% του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ) για να πιαστεί ο νέος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1% του ΑΕΠ το 2015 (από 3% του ΑΕΠ που προέβλεπε το μνημόνιο).
Η πλευρά των δανειστών δέχεται πρωτογενή πλεονάσματα 1% του ΑΕΠ το 2015, 2% το 2016, 3% το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
ΦΠΑ
Στον τομέα του ΦΠΑ οι δανειστές φέρονται να ζητούν επιπλέον έσοδα 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) σε ετήσια βάση. Προτείνουν βασικό συντελεστή 23% και μειωμένο συντελεστή 11% για τρόφιμα, φάρμακα και ξενοδοχεία και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά με παράλληλο εξορθολογισμό των εξαιρέσεων.
Συντάξεις
Επίσης, ζητείται πλήρης εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων του 2010 και του 2012. Παράλληλα ζητούν «περαιτέρω άμεσα βήματα για τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος» ετήσιας απόδοσης 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ).
Συγκεκριμένα προτείνουν:
-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (“phasing out non-pension solidarity grant”).
-Aύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στη δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-Σημαντική αυστηροποίηση κανόνων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
-Νομοθέτηση τον Σεπτέμβριο για την ενοποίηση Ταμείων και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος που θα συνδέει στενότερα τις εισφορές με τις παροχές.

phgh:defencenet
 

ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ" ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ - "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ" ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ



 
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεί για την πορεία των διαπργματεύσεων.
Την ίδια στιγμή από το Μαξίμου διαρρέεται ότι "Για τελευταία φορά θα πληρώσουμε την δόση στο ΔΝΤ αν και δεν υπάρχει συμφωνία. Δεν θέλουμε όμως να υπονομευθεί η προοπτική της συμφωνίας και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε την πληρωμή αυτού του μικρού ποσού (σ.σ.: 300 εκατ. ευρώ). Θα δούμε αν θα πληρωθεί αύριο η συγκεκριμένη δόση ή θα την πληρώσουμε στο τέλος του μήνα μαζί με τις άλλες δύο".
Πάντως είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να δεχθεί το ΔΝΤ να συγχωνευθούν οι τρεις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μία στο τέλος Ιουνίου, αν και εφ'όσον υπάρξει τελική συμφωνία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες.
Ο Αλ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης εν όψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το tweet του πρωθυπουργού για την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση:
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έκανε χρήση του άρθρου 142α του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο προβλέπει ενημέρωση στη Βουλή. «Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη «συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως» του επόμενου άρθρου να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση» τονίζεται στο σχετικιό άρθρο.
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει - ως οφείλει απέναντι στους Έλληνες που την εξέλεξαν - να κρατήσει τις "κόκκινες" γραμμές και στην "αντιπροσφορά" της στους δανειστές προτείνει ΞΑΝΑ αυτά που είχε προτείνει και πριν.
 
Επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός μένει πιστός στην γραμμη "για εμάς υπάρχει μόνο η ελληνική πρόταση πάνω στο τραπέζι" συνεπώς πρόκειται για μια πρόταση "you like it or not" προς τους δανειστές
 
Στην δημοσιότητα δόθηκε η αντιπροσφορά της κυβέρνησης στις εγκληματικές προτάσεις των δανειστών, αρνούμενη για άλλη μια φορά να επιτρέψει το "γδάρσιμο" των Ελλήνων πολιτών για να μην χάσουν τα χρήματα που ΔΕΝ παρήγαγαν με κόπο και ιδρώτα οι δανειστές αλλά τα δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια κατασκευής "αεροχρήματος" λόγω του εγκληματικού σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιτρέπει σε διάφορους να αποκτούν περιουσίες "τζογάροντας" κάθε μέρα, και αυτοβαφτίζονται "επενδυτές"
 
Σύμφωνα με το έγγραφο το Μαξίμου προτείνει πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος στο 0,6% και 1,5% το 2016. Η κυβέρνηση προτείνει 3 συντελεστές ΦΠΑ, στο 6%, 11% και στο 23% - Στο μικρό συντελεστή εντάσσονται φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Διπλασιασμός έως και τριπλασιασμός της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 30.000.
 
Αύξηση φόρου από το 10% στο 13% για αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
 
Το φως της δημοσιότητας είδε η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων, η οποία δόθηκε στους δανειστές και η οποία όπως φαίνεται από το σχέδιο των Θεσμών έχει λίγα κοινά στοιχεία. Σύμφωνα με την πρόταση του Μαξίμου, η πρόβλεψη για πρωτοενές πλεόνασμα φέτος θα είναι 0,6%, 1,5% για το 2016, 2,5% για το 2017 και 3,5% για το 2018 έως το 2022.
Σχετικά με τους συντελεστές του ΦΠΑ, η ελληνική πρόταση αφορά έναν χαμηλό συντελεστή στο 6%, έναν συντελεστή 11% και έναν υψηλό συντελεστή στο 23%.  Στον χαμηλό συντελεστή θα ενταχθούν μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα.
Στο 11% η ελληνική πρόταση εντάσσει τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βασικά φρέσκα τρόφιμα, ενώ στον ίδιο συντελεστή εντάσσεται ο τουρισμός, η ενέργεια και το νερό.
Τα περισσότερα τρόφιμα πηγαίνουν στο 23% και σε αυτό τον συντελεστή περιλαμβάνονται τα είδη αλιείας εκτός από τα ψάρια, τα γλυκά, τα μακαρόνια, τα σάντουιτς, οι σοκολάτες, οι σάλτες και πληθώρα άλλων προϊόντων. Ήδη αυτό που δίνει η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ. Καθώς θα χτυπηθεί η διατροφή των Ελλήνων οι οποίοι θα αναγκαστούν να τρώνε μακαρόνια πρωί, μεσημέρι, βράδι προς χαρά κάποιων "μισάνθρωπων" στο εξωτερικό.
 
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόθεσή της να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες.
Ο Αλ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης εν όψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το tweet του πρωθυπουργού για την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση:

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πια έχει προβλήματα επιβίωσης και διαβίωσης.
Η πρόταση είναι "Τake it or leave it" και εναπόκειται πλεόν στους δανειστές να προχωρήσουν σε ρήξη ή να λογικευθούν, διότι αυτός που πρέπει να ανησυχεί είναι αυτός που  του χρωστάνε πολλά λεφτά.
 
phgh:defencenet

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ



 
"Tέρμα τα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού" ειπε με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στον Γ.Βαρουφάκη, και οι ακραίες προτάσεις των δανειστών δεν θα γίνουν αποδεκτές.
 
 «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του» προσέθεσε.
 
Ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση».
 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση των δανειστών με την Ελλάδα και η επιστροφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τις Βρυξέλλες, σηματοδοτεί έντονη κινητικότητα.
 
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής από τις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
 
Η πρόθεση αυτή του Αλέξη Τσίπρα να μην αποδεχτεί «ακραίες προτάσεις» εξηγεί, ενδεχομένως, και την κίνησή του να φέρει σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
 
Και αυτό, την ώρα που υπήρχαν πληροφορίες για νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.
 
Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονταν από την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής σημαίνει σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
 
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει το νέο ραντεβού των κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 48 ωρών, πράγμα που σημαίνει ότι η συνάντηση θα πάει, πιθανότατα, για το Σάββατο.
 
phgh:defencenet
 

Ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΟΥ BORIS NEMTSOV


σάρωση0001
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι πίσω από την δολοφονία τον περασμένο Φεβρουάριο στην Μόσχα του Ρώσου αντιφρονούντα Boris Nemtsov, βρίσκεται ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος σπόνσορας της Νέας Τάξης, Τζωρτζ Σόρος, με στόχο να προκληθεί εξέγερση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν, κάνουν συγχρόνως δυο τουρκικές εφημερίδες, η ισλαμική Takvim και η Star. Το ερώτημα που θα κάνει εδώ κάποιος είναι γιατί οι δυο αυτές τουρκικές εφημερίδες και μάλιστα φιλοκυβερνητικές προέβηκαν σε αυτή την αποκάλυψη, απαντάται από τα ίδια τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Σόρος σύμφωνα με στοιχεία που έχουν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ετοιμάζει μια παρόμοια δολοφονία προβοκάτσια για να προκαλέσει μεγάλη ταραχή και στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις πραγματικά εντυπωσιακές πληροφορίες του τουρκικού τύπου, ο Boris Nemtsov εργάζονταν για τον Σόρος εδώ και χρόνια και η δολοφονία του είχε οργανωθεί από τα ίδια τα ιδρύματα του Ουγγκροεβραίου μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος επιδίωκε να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Ρωσία με στόχο την ανατροπή του Πούτιν, κάτι που όμως δεν έγινε καθώς ο ρωσικός λαός δεν ξεγελάστηκε και δεν ξεσηκώθηκε.
Τώρα, όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές εφημερίδες, ένεκα του ότι ο Ερντογάν έχει «ξεφύγει» σε μεγάλο βαθμό ο Σόρος, που κάποτε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας, επιδιώκει με την ίδια μέθοδο- προβοκάτσια να προκαλέσει αποσταθεροποιητικές καταστάσεις μέσα στην ίδια την Τουρκία. Είναι γνωστό πως στον Σόρος έχουν αποδώσει πολλοί στην Τουρκία και τα γεγονότα του Γκαζίπαρκ τον Μάιο του 2012 που ήταν οι πρώτες μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν. Μάλιστα δεν αποκλείεται, όπως υποστηρίζουν οι δυο τουρκικές εφημερίδες, η προβοκάτσια αυτή να προκληθεί παραμονές των πολύ κρίσιμων τουρκικών εκλογών στις 7 Ιουνίου.
Στο τουρκικό παρασκήνιο κυκλοφορούν και κάποια ονόματα η δολοφονία των οποίων θα προκαλούσε μεγάλο χάος στην προεκλογική Τουρκία μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş, στον οποίο ακόμα και μια απόπειρα δολοφονίας, κάτι που δεν φαντάζει και πολύ δύσκολο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις πού γίνονται κάθε μέρα, θα προκαλούσε φοβερή αναταραχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Το ότι ο Τζωρτς Σόρος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Boris Nemtsov είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο με δεδομένη την μανία του μεγαλοεπιχειρηματία κατά του προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν που αντιστέκεται σθεναρά στα νεοταξικά του σχέδια για την υποδούλωση της ανθρωπότητας.
Από εκεί και πέρα, μέλει να δούμε τις εξελίξεις…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ο επικίνδυνος εθνικιστής Εντι Ράμα


Πώς από σοσιαλδημοκράτης τον οποίο θαύμασε προς στιγμήν η Ευρώπη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας διολίσθησε αδίστακτα και ψηφοθηρικά στο έδαφος του λαϊκιστικού αλυτρωτισμού
Κάτι τρέχει με τον Εντι. Από εκσυγχρονιστής πολιτικός κατά τα δυτικά πρότυπα έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες την απόλυτη «κωλοτούμπα». Ο 50χρονος Σοσιαλιστής έγινε πρωθυπουργός με ωραία λόγια για «ειρήνη», «σταθερότητα» και «κοινωνική δικαιοσύνη». Τότε ήταν κοσμπολίτης, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, ζωγράφος στο Παρίσι, συγγραφέας. Μοντέρνος και επιτυχημένος δήμαρχος Τιράνων επί 10 χρόνια.
Οι Αλβανοί τον πίστεψαν και τον ψήφισαν με ελπίδες για καλύτερη ζωή το 2013. Το περιοδικό «Time» βιάστηκε να τον ανακηρύξει «Ευρωπαίο της χρονιάς». Ουάσιγκτον, Ευρώπη και πρωτεύουσες στα Βαλκάνια τραβάνε τώρα τα μαλλιά τους. Ο Εντι Ράμα ποντάρει φανερά στον εθνικισμό παίζοντας το επικίνδυνο χαρτί της Μεγάλης Αλβανίας. Στο στόχαστρο είναι χριστιανοί Σέρβοι, Μαυροβούνιοι, Σλαβομακεδόνες, Σκοπιανοί και Ελληνες για το, ιστορικά λυμένο, δήθεν θέμα της «Τσαμουριάς».
Τελευταίο κρούσμα; Το ζήτημα θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας που έθεσαν τα Τίρανα μόλις την περασμένη εβδομάδα. Σε έντονο διάβημα προς την Αθήνα ο Ράμα απαιτεί τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο. Με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα, ζητεί και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο.
Προηγήθηκε βεβαίως η πολύ πρόσφατη αιματοχυσία μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών στο Κουμάνοβο της πΓΔΜ. Πόλη 80.000 κατοίκων με συντριπτικά μουσουλμανικό πληθυσμό, σε απόσταση αναπνοής από το Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας, όπου η πλειοψηφία είναι επίσης αλβανική.
Ενα λάβαρο χίλιες λέξεις
Αλλά η εικόνα που λέει τις χίλιες λέξεις είναι το διαβόητο Λάβαρο της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτό που ξεδιπλώθηκε από τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι στο ματς των εθνικών ομάδων Σερβίας - Αλβανίας στο Βελιγράδι προκαλώντας βίαια επεισόδια τον Οκτώβριο του 2014. Είναι μια πρόκληση που κυματίζει ως εξής: το αλβανικό εθνόσημο, ο δικέφαλος αετός, φαίνεται μαύρος στην καρδιά κατακόκκινου χάρτη. Δείχνει την Αλβανία ενοποιημένη με μέρος της Νότιας Σερβίας, του Ανατολικού Μαυροβουνίου, ολόκληρου του Κοσσυφοπεδίου, της μισής πΓΔΜ και ελληνικών εδαφών ως τη Θεσπρωτία (Ηπειρος, Δυτ. Μακεδονία και Κέρκυρα).

Αριστερά στέκεται ο Ισμαήλ Κεμάλ, πρώτος αρχηγός του αλβανικού κράτους (ιδρ. 1912). Δεξιά ο Ισα Μπολετίνι, εθνικιστής που πολέμησε στο Κόσοβο το 1910 και στον Α' Παγκόσμιο εναντίον της Σερβίας. Από κάτω είναι γραμμένη η λέξη «Αυτόχθονες».
Αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Ράμα έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ανέβασε φωτογραφία με το λάβαρο στον λογαριασμό του στο Facebook και την πρόβαλε με υπερηφάνεια στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου.
Θερμοκήπιο φανατισμού
Πώς εξηγείται η αναστροφή; Μάλλον εύκολα. Ενας λαός μέσα σε φτώχεια, ανεργία, διαφθορά, χωρίς σοβαρή Υγεία, Παιδεία και ασφάλεια γίνεται γρήγορα θερμοκήπιο μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Ο Ράμα τα αγκαλιάζει όλα αυτά προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινής ζωής και να κερδίσει την εθνικιστική ψήφο που αυξάνεται.

Πρελούδιο σοβαρών αναταράξεων για όλους εμάς, τους γείτονες; Πολλοί το φοβούνται.
Λένε ότι ετοιμάζονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, με πρώτο υποψήφιο για διάλυση τα Σκόπια, όπου το 30% του πληθυσμού είναι Αλβανοί. Η δημογραφία δείχνει ότι οι μουσουλμάνοι μπορεί να γίνουν πλειοψηφία σε μερικές δεκαετίες. Πιθανή κατάρρευση των Σκοπίων μπορεί να προκαλέσει ντόμινο ένοπλων συγκρούσεων και διαμελισμού στα Βαλκάνια.
Ολα αυτά τα ενθαρρύνει για τους δικούς της λόγους η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για να μη μιλήσουμε για τους ισλαμιστές που λένε ότι «η ένωση των αλβανικών εδαφών είναι θέλημα του Αλλάχ».
Στις Βρυξέλλες ανησυχούν επίσης. Καθώς το ευρωπαϊκό όραμα απομακρύνεται από τα Δυτικά Βαλκάνια όλο και περισσότεροι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά σε εθνικιστικούς και θρησκευτικούς φανατισμούς. Ο μέσος Αλβανός ζει με λιγότερα από 350 ευρώ τον μήνα.
Aγγελος Μ. Συρίγος, επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο
Σε κοινό μήκος κύματος η Αγκυρα και τα Τίρανα
«Ηταν ζήτημα χρόνου πότε θα εμφανίζονταν ακραία στοιχεία» λέει μιλώντας στο «Βήμα» οAγγελος Μ. Συρίγος, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Εδώ και έναν αιώνα περίπου οι μισοί Αλβανοί κατοικούν εκτός Αλβανίας. Πριν από 15 χρόνια οι Δυτικοί θεώρησαν ότι ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός αποτελεί την καλύτερη απάντηση στον σερβικό εθνικισμό που θέλγεται από τη Ρωσία. Εκτοτε το αλβανικό στοιχείο πιστεύει ότι έχουν δημιουργηθεί οι βασικές προϋποθέσεις για την ένωσή του σε ένα ή δύο κράτη» εξηγεί.
Τι ρόλο παίζει η Τουρκία σε αυτά; ρωτήσαμε τον κ. Συρίγο. «Ο Ερντογάν έχει εμμονή με τα "κατάλοιπα" του οθωμανικού παρελθόντος, δηλαδή τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν στα Βαλκάνια. Η Αλβανία και η Βοσνία χαρακτηρίζονται πυλώνες της τουρκικής πολιτικής μόνον εκ του γεγονότος ότι έχουν κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό πληθυσμό, παρότι δεν έχουν εθνοτική συγγένεια με τους Τούρκους» μας λέει.
Και τονίζει: «Η τουρκική επιρροή στην Αλβανία φάνηκε με τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τιράνων και Αθηνών το 2009. Επρόκειτο για μια συμφωνία που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο θαλασσίων οριοθετήσεων. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ζητώντας την ακύρωσή της. Τον Απρίλιο του 2010 το δικαστήριο δέχθηκε την προσφυγή επικαλούμενο τέσσερις βασικούς λόγους. Οι παράγραφοι της αποφάσεως όπου αναφέρονται οι δύο τελευταίοι λόγοι είναι οι μόνες που είναι σχετικώς καλογραμμένες και περιέχουν στοιχειώδεις αναφορές στη διεθνή νομολογία. Το σκεπτικό μοιάζει να έχει βγει αυτούσιο από τουρκικές ρηματικές διακοινώσεις προς την Ελλάδα».
Εθνικιστικό δράμα σε τρεις πράξεις
Κοσσυφοπέδιο, 1878
Ιδρύεται η Ενωση για τα Δικαιώματα του Αλβανικού Εθνους (Λίγκα του Πρίζρεν) με όραμα την ενοποίηση όλων των «αλβανικών εδαφών» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι δραστηριότητες εξαπλώνονται από την Κωνσταντινούπολη ως τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα.

Λονδίνο, 1913
Η δεύτερη πράξη του δράματος παίζεται για τους εθνικιστές στο Λονδίνο του 1913 με την «προδοσία» των Μεγάλων Δυνάμεων που χάραξαν τα σύνορα του νέου αλβανικού κράτους. Εκεί γεννιέται ο σύγχρονος αλβανικός αλυτρωτισμός. H οριστικοποίηση αφήνει έξω «το 50% των εδαφών και το 40% των αδελφών ομογλώσσων και ομοθρήσκων μουσουλμάνων». Ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο και μεγάλες περιοχές του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων και του Μοναστηρίου κατέχονταν από τη Σερβία. Προς τον Νότο; Εδάφη ως τα βορειοδυτικά της Καστοριάς, ανατολικά του Μετσόβου ως τον Αμβρακικό δεν έγιναν δικά τους. Το «Βιλαέτι Ιωαννίνων», νυν ελληνική Ηπειρος, την οποία η αλβανική προπαγάνδα παρουσιάζει στο σύνολό της ως σκλαβωμένη «Τσαμουριά».

Βαλκάνια, 1990
Σε τρίτο, μετακομμουνιστικό, στάδιο ο αλβανικός εθνικισμός ξαναφούντωσε τη δεκαετία του 1990. Με τον εμφύλιο και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τον νατοϊκό βομβαρδισμό της Σερβίας και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου. Σήμερα δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας» σημαίνει κατ' αρχάς ένωση Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου - Δυτικής πΓΔΜ.

Μητροπούλου Ειρήνη / Το Βήμα

"Πολεμικός πυρετός" στην Αθήνα - Εκτακτη σύσκεψη Α.Τσίπρα με Γ.Βαρουφάκη




Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης
Βαρουφάκης μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για να ετοιμαστεί ένα απαντητικό σχέδιο στην νεο-αποικιακή πρόταση των δανειστών που απορρίφθηκε επί τόπου από τον πρωθυπουργό στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ.

Ισως όμως σημαντικότερο (από την άποψη της αμεσότητας) είναι το μέρος της συζήτησης που θα αφορά το αν θα πληρωθεί αύριο το ΔΝΤ ή όχι. Τα λεφτά έχουν βρεθεί, αλλά το ζήτημα αφορά το πολιτικό μέρος της υπόθεσης. Το ΔΝΤ είναι εχθρικά διακείμεν απέναντι σε νέα συμφωνία και ίσως είναι η ώρα να λάβει μια ηχηρή απάντηση.
Η απόφαση για το αν θα πληρωθεί ή όχι θα βγει από την σύσκεψη αυτή.
Στο μεταξύ, έντρομος παρουσιάζεται σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την απόρριψη των απκοιακών προτάσεων για νέα συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.
Η ανησυχία του έγινε ακόμα εντονότερη όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός ακύρωσε το νέο ραντεβού που είχε κανονιστεί για να υποβάλλει "νέες, βελτιωμένες προτάσεις" ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ στην ελληνική αντιπροσωπεία (θα παρίστατο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάϊσενμπλομυ) και εγκατέλειψε τις Βρυξέλλες!
Μάλιστα μιλώντας σε ευρωβουλευτές, που συζητούν το επενδυτικό σχέδιό του για την ΕΕ, τους ε΄πε αγχωμένος ότι "μπορούσε να μείνει μόλις μία ώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς έπρεπε να αποχωρήσει για να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία" αλλά μάταια. Ο Α.Τσίπρας έφυγε και τον άφησε ... μπουκάλα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, μεταξύ άλλων, μίλησε για το πόσο ανησυχεί για την Ελλάδα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη, διότι, όπως είπε, αγαπά την Ελλάδα και κυρίως τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, που υποφέρουν πάρα πολύ από τα προγράμματα προσαρμογής που έπρεπε να υιοθετήσει η χώρα. Προφανώς γι αυτό ζήτησε 23% ΦΠΑ στο ηλκτρικό ρεύμα!
Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι "σκληρές", καθώς και ότι  δεν αποδέχεται αυτό που λέγεται ότι η Κομισιόν επιβάλλει στην Ελλάδα μια θεραπεία λιτότητας, προσθέτοντας ότι είναι αλήθεια, όμως υπάρχει παράλληλα η πρόταση στήριξης της πραγματικής ελληνικής οικονομίας με κεφάλαια 35 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα κράτος και ότι θα διαθέτει μια διοίκηση ικανή να προχωρήσει σε καλές πολιτικές που θα έχουν αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, διευκρίνισε πως αν η Αθήνα αποδεχθεί προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις μπορεί να επωφεληθεί από ευρωπαϊκά κεφάλαια 35 δισ. ευρώ από σήμερα μέχρι και το 2020. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσέθεσε, ακόμη ότι επιθυμεί να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, «όμως, θα ήθελα επίσης η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διοίκηση να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επωφεληθούν από τα μέσα που τους έχουν δοθεί».
Τέλος, με τη γνωστή χιουμοριστική του διάθεση είπε ότι δεν χαιρόταν καθόλου που βρισκόταν εκεί σήμερα γιατί, όπως εξήγησε, ήταν άυπνος και είχε κοιμηθεί μετά βίας τρεις ώρες μετά από μια «μακρά αθλητική συζήτηση» με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες. 
Εν τω μεταξύ, σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, στο κτίριο του Συμβουλίου της Ε.Ε. 
Παράλληλα από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν ανοιχτό παράθυρο μόνο για τηλεδιάσκεψη τόσο με τον κ. Γιούνκερ, όσο και με τους Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Οτιδήποτε άλλο έχει κλείσει...
Στην Αθήνα, πάντως, επικρατεί "πολεμικός πυρετός". Οι απαιτήσεις των δανειστών απορρίπτονται συλλήβδην και στην κυβέρνηση ομόθυμα οι πάντες συμφωνούν να μην πληρωθεί αύριο η δόση στο ΔΝΤ.
Το "μνημονιακό-φιλογερμανικό τόξο" (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) πιθανότατα θα πρέπει να ετοιμάζεται για μια εξαιρετικά επώδυνη εκλογική αναμέτρηση είτε υπό την μορφή εθνικών εκλογών είτε υπό την μορφή δημοψηφίσματος...
Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το "πατριωτικό τόξο" (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Λαϊκός Σύνδεσμος, ΚΚΕ) να συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 60%. Και μπορεί να τους χωρίζει χάος σε επιμέρους πολιτικές, αλλά στο ζήτημα της απόρριψης της συμφωνίας είναι όλοι ενωμένοι σε επίπεδο λαϊκής βάσης.
Κάτι που θέλουν και μεγάλα ποσοστά ακόμα και από τους πολίτες των ψηφοφόρων του "μνημονιακού τόξου" που είναι τώρα εγκλωβισμένοι στα κόμματα αυτά.
 
phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ