Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!


world-war-3
ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ…

ΡΩΣΙΑ vs ΝΑΤΟ… Έτοιμη για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο


%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83Η ρωσική στρατιωτική δύναμη….

ΠΡΟΣΕΧΩΣ…


chaos
«Μεγαλουπόλεις: Αστικό μέλλον, η αναδυόμενη πολυπλοκότητα»… Αποκαλυπτικό βίντεο από το μέλλον! 
Η λέξη «Κόλαση» περιγράφει καλύτερα το μέλλον των μεγάλων πόλεων που απεικονίζονται σε μια τρομακτικό- και μάλλον ανησυχητικό- βίντεο του Πενταγώνου το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κοινών Ειδικών Επιχειρήσεων του Πενταγώνου και αποκάλυψε το Intercept.
Με τίτλο «Μεγαλουπόλεις: Αστικό μέλλον, η αναδυόμενη πολυπλοκότητα», το πεντάλεπτο βίντεο ασχολείται με τον αστικό πόλεμο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον και τις υποθετικές δυσκολίες ελέγχου του εξαπλωμένου πληθυσμού στο προσεχές απόλυτο χάος.
«Οι μεγαλουπόλεις είναι σύνθετα συστήματα όπου οι άνθρωποι και οι δομές συμπιέζονται μαζί, με τρόπους που αψηφούν τόσο την κατανόησή μας του σχεδιασμού της πόλης, όσο και το στρατιωτικό δόγμα», μια αυστηρή φωνή αφηγείται πάνω από ήπια δυσοίωνη μουσική υπόκρουση και εικόνες της σημερινής αστικής σήψης και βίας.
«Αυτά είναι τα μελλοντικά γόνιμα εδάφη, οι θερμοκοιτίδες και οι εξέδρες εκτόξευσης για αντίπαλες και υβριδικές απειλές».

Αιφνιδιαστικά στο Μαξίμου ο Σκουρλέτης..


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα έκανε πριν από λίγο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες, η συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη στο Μαξίμου εντάσσεται σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης και να αποσαφηνιστούν παρεξηγήσεις. Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν δίνουν λεπτομέρειες, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Σκουρλέτης: Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης

Αμέσως μετά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, εξέδωσε την εξής δήλωση που κινείται στη λογική που προαναφέρθηκε:

«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα. Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας»...




nonews news

Τι άλλο θα ζητήσει ο «Σουλτάνος»;..


Τώρα θέλει να μεταφέρει την έδρα του ΟΗΕ από την Νέα Υόρκη, στην Κωνσταντινούπολη...

«Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει φυσική ομορφιά, στρατηγική θέση, πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν και μεγάλη ιστορία» και «πιστεύουμε ότι...
ως έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να συνεισφέρει στο όραμά του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας, επί της ουσίας, θέμα μεταφοράς της έδρας του Οργανισμού από τη Νέα Υόρκη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, ο «σουλτάνος» δήλωσε πως θεωρεί ιδανική τοποθεσία για έδρα του Οργανισμού την Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας μάλιστα πως «η Τουρκία αυξάνει τα ποσά που δίνει κάθε χρόνο για τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να κάνει την Κωνσταντινούπολη το κέντρο της παγκόσμιας οργάνωσης».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ και της Συρίας, γεγονός που την καθιστούν τη «φωνή της παγκόσμιας συνείδησης».

Την ίδια στιγμή, παγκόσμιοι οργανισμοί, αλλά και κυβερνήσεις κρατών, καλούν τον Ερντογάν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, μετά τις επεμβάσεις που έλαβαν χώρα με την προσαγωγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου...



nonews news

Έρχεται Τσουνάμι κατασχέσεων για σπίτια, γραφεία, χωράφια! 75.000 νέες κατασχέσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!


Η κυβέρνηση κρύβει την αδυναμία της να περάσει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς τοκουαρτέτο δύσκολα θα δεχτεί οριζόντια ή μονομερή ενέργεια

Σκηνές από το πολύ κοντινό μέλλον, όπου οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, αποτελούν αυτές που εξελίσσονται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία. Και αυτό διότι ήδη με εντατικούς ρυθμούς υπουργείο Δικαιοσύνης, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και οφειλέτες ετοιμάζονται για το μεγάλο τσουνάμι που θα παρασύρει τα πάντα από 1/1/2017. 


Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να φανεί ότι κάτι πάει να αλλάξει και το εντατικό επικοινωνιακό παιχνίδι περί ρύθμισης που θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο, και την προηγούμενη εβδομάδα η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που επιδιώκουν να παρουσιάσουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες. Και αυτό διότι επιδιώχθηκε να βγουν στο σφυρί αγροτεμάχια για χρέη 9.000 ευρώ, γραφεία ή κατοικίες για 5.000 ευρώ και αν δεν υπήρχε παρέμβαση από διάφορες συλλογικότητες ανώνυμων πολιτών και την πλειονότητα των συμβολαιογράφων, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα χάνονταν μεγάλες περιουσίες από ήδη ευρισκόμενους σε αδυναμία οφειλέτες. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φορείς του Δημοσίου και τράπεζες αυτή τη στιγμή έχουν εντολή επίσπευσης των πλειστηριασμών μόνο για έχοντες, δηλαδή για μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία και όχι για πρώτη κατοικία, χωρίς όμως να κρύβουν την απαισιοδοξία τους για την τελική προσπάθεια νομοθέτησης νέου πλαισίου προστασίας των οφειλετών για χρέη προς το Δημόσιο. Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τράπεζες και Δημόσιο διατάχθηκαν να μην ασκήσουν όλη τους την πίεση και εθιμικά (καθώς δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο) να μπλοκάρουν -προς το παρόν- κάθε επιθετική ενέργεια, με το κουαρτέτο, όμως, να μη δείχνει διάθεση συνεργασίας. 


Αγοράζουν χρόνο

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αγοράζει χρόνο, διαβλέποντας ωστόσο αδιέξοδο - και μάλιστα για δύο λόγους: 

■ Ο πρώτος έχει να κάνει με την τελική στάση των δανειστών, οι οποίοι κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπουν μια οριζόντια πράξη προστασίας της πρώτης κατοικίας από οφειλές προς το Δημόσιο. Ηδη οι θεσμοί στο παρελθόν για τέτοιου είδους αιτήματα έχουν απαντήσει ότι αυτά αποτελούν «στρεβλώσεις» και δημιουργούν μια αίσθηση «ατιμωρησίας και επιβράβευσης των ασυνεπών οφειλετών και δανειοληπτών». 

■ Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι, βάσει των ποσοτικών στόχων που η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει και από τους οποίους δεν μπορούν να παρεκκλίνουν έστω και κατ’ ελάχιστον οι Ελληνες τραπεζίτες, οι πλειστηριασμοί οφείλουν να γίνουν μαζικοί. Αυτό αφορά το 40% των συνολικών κόκκινων δανείων, ειδικά από τις αρχές του επόμενου έτους. Για όλα τα παραπάνω μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς δεσμεύσεις, τις οποίες τώρα, για προφανείς μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους, επιδιώκει να θάψει κάτω από το χαλί της δήθεν προστασίας της στέγης. Μάλιστα, τεχνηέντως παραλείπεται να αναφερθεί ότι εάν αυτοί οι ποσοτικοί στόχοι δεν επιτευχθούν, τότε θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις, κυρίως για τις τράπεζες και τις διοικήσεις τους. 



Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου έχει ξεκαθαριστεί από την πλευρά των δανειστών ότι οι πλειστηριασμοί πρέπει να είναι άμεσοι και εντατικοί, ιδιαίτερα ως προς το σκέλος των κόκκινων δανείων, να γίνουν αναδιαρθρώσεις αλλά και ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων που είναι ενεχυριασμένα στις τράπεζες και να μην εξαιρεθούν ούτε αυτοί της πρώτης κατοικίας. 

Οσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο, πηγές μας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει θέσει λεπτομερώς το αίτημα στους θεσμούς, και τούτο διότι επιχειρείται να κερδηθεί χρόνος, χωρίς φυσικά να υπάρξει ουσιαστική λύση στο θέμα. Ακόμα όμως κι αν υπάρξει ψήφιση νέου πλαισίου προστασίας της στέγης για οφειλές προς το κράτος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη δούμε εκπλειστηριάσεις. Και αυτό γιατί, ενώ η κυβέρνηση έχει τάξει προστασία μονάχα για την πρώτη κατοικία, εντός του 2017 δρομολογούνται κατασχέσεις 75.000 ακινήτων, οικοπέδων, γραφείων και αγροτεμαχίων. 



taxalia

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Αγριεύουν τα πράγματα για ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις - Επιμένουν οι δανειστές στον υποκατώτατο μισθό - «Πριονίζουν» το πρωτογενές πλεόνασμα οι
θεσμοί - «Δική μας πρόταση ο υποκατώτατος, πηγαίναμε για καλό αλλά… την πατήσαμε και τώρα πρέπει να ξεμπλέξουμε» λένε εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων

Ανησυχητική τροπή αρχίζει να παίρνει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την β΄αξιολόγηση, καθώς οι δανειστές θέτουν υπό αμφισβήτηση τα πρωτογενή πλεονάσματα που εμφανίζει φέτος ή υπόσχεται για το 2017 η κυβέρνηση, ανοίγοντας «παράθυρο» ακόμα και για τη λήψη νέων μέτρων.

Και ακόμα δεν έχουν ανοίξει καν όλα τα θέματα, αφού σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα μπει στην μάχη για τα Ενεργειακά θέματα ο υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και πώς αυτή θα εξελιχθεί. Επίσης θα απασχολήσουν οι αλλαγές στο Δημόσιο και η επιτάχυνση στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Μετά από τρεις μέρες διαπραγματεύσεων, ασυμφωνίες υπάρχουν σε όλα τα θέματα.

Όπως προκύπτει πάντως από τις ως τώρα συναντήσεις:

1ον: «Παράθυρο» για νέα μέτρα

Οι δανειστές θέτουν υπό έντονη αμφισβήτηση τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει η κυβέρνηση. Και αυτό παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στην ενεργοποίηση του όρου που από το καλοκαίρι πέρυσι προβλέπει το Τεχνικό Μνημόνιο πως «οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθεί αναγκαίο για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και πάγωμα ανελαστικών δαπανών» (τη σελ. 1016 του Γ’ Μνημονίου, Ν. 4336/2015).

Επί της ουσίας, είναι γνωστή η θέση του ΔΝΤ (αλλά και πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας από προχθές) για μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ.

«Αποκλείεται οι δανειστές να ζητήσουν νέα μέτρα» έσπευδαν όμως χθες, Δευτέρα, να προεξοφλήσουν και να καθησυχάσουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, μετά τη συνάντηση των κυρίων Τσακαλώτου - Χουλιαράκη με τους θεσμούς.

Τα ίδια στελέχη παραδέχονται ότι εκτός από την συνήθη πίεση των ελεγκτών για μόνιμα μέτρα και διατηρήσιμα πλεονάσματα, μεγάλη «ζημιά» έκανε η αναθεώρηση προς τα κάτω του πλεονάσματος από την Eurostat, που ήρθε την περασμένη εβδομάδα και μείωσε το πρωτογενές του 2015 από 0,7% σε 0,2% του ΑΕΠ.

«Θα υπάρχει επίπτωση» στο πλεόνασμα του 2016 και του 2017 έλεγαν χθες αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου. Άλλοι πάλι, που την περασμένη εβδομάδα υποστήριζαν πως δεν θα επηρεάσει, πλέον λένε πως «πρέπει να συμφωνήσουμε πόσο επιβαρύνεται το 2016 και πόσο το 2017» μετά την αφαίρεση μισής μονάδας του ΑΕΠ (περίπου 400 εκατ. ευρώ δηλαδή) από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015.

Ξεκινά έτσι και ένας «πόλεμος» στοιχείων με τους θεσμούς και ειδικά με την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, που από την Κυριακή έδειξε πως επέστρεψε στη χώρα μας με άγριες διαθέσεις. «Συμφωνήσαμε να τους δίνουμε στοιχεία για τον προϋπολογισμό, το ζήτησαν αυτοί, αλλά το ζητήσαμε ζητάμε και εμείς» έλεγαν από τα υπουργείο Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί αμφισβητούν μεν το προσχέδιο που μόλις κατέθεσε η κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση θέλει να βγάλει κακόπιστο και αναξιόπιστο το ΔΝΤ. «Είναι αδύνατον να μην πιάσουμε τον στόχο στο πλεόνασμα», λένε στο υπουργείο Οικονομικών…

Στην κυβέρνηση παραδέχονται όμως ότι υπάρχουν και άλλες «τρύπες» στον προϋπολογισμό. «Υπάρχουν κάποια ρίσκα» έλεγε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη συνάντηση.

«Προβλεπόταν φέτος εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ από το προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας, αλλά δεν την κάναμε».

«Κάρφωσε» έτσι εμμέσως και τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο -από τον οποίο οι ένστολοι περιμένουν να εξοικονομήσει από άλλες δαπάνες για να … ξεπαγώσουν τα ειδικά μισθολόγια- πως δεν έκοψε ούτε τα 400 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν από στρατόπεδα, καύσιμα κλπ.

2: «Παγίδα» στα Εργασιακά

Μετά τη συνάντηση-ναυάγιο του υπουργού Εργασίας κυρίου Γιώργου Κατρούγκαλου την Κυριακή, τους δανειστές επισκέφθηκαν οι κοινωνικοί εταίροι.

Όπως αποδείχθηκε, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων πήγαν ο καθένας με δικές τους θέσεις, χωρίς ενιαία γραμμή στα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Ειδικά για τις συλλογικές συμβάσεις, που οι ξένοι ελεγκτές ήταν έντονα αρνητικοί στην συνάντηση με τον κύριο Κατρούγκαλο και, όταν αυτός τους μιλούσε για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εκείνοι τον διέκοπταν και του έλεγαν ότι «το παλιό σύστημα που θέλετε να επαναφέρετε ήταν στρεβλό, μείωσε την παραγωγικότητα και αύξησε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητος στη χώρα», οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ τάχθηκαν υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων, ενώ οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) υποστήριξαν την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.

Άλλοι πάλι ζητούσαν δραστική αύξηση των ομαδικών απολύσεων, άλλοι πιο συγκρατημένη, η ΓΣΕΕ τις απορρίπτει, ενώ οι μικρομεσαίοι συμφωνούν για αύξηση του κατώτατου μισθού, από το 2018 και αναλόγως της πορείας της Οικονομίας.

Από τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους όμως, αποκαλύφθηκε και κάτι εντυπωσιακό. Οι θεσμοί τους είπαν ότι δεν ζήτησαν αυτοί να μπει ο υποκατώτατος μισθός 490 ευρώ, αντί 510 που ισχύει σήμερα, αλλά τον έβαλε ο ίδιος ο κύριος ο Κατρούγκαλος -που την Κυριακή αρνείτο πως η κυβέρνηση συζητάει καν τέτοιο θέμα- επειδή το περιείχε, λένε, η έκθεση της Επιτροπής Σοφών που τους παρουσίασε.

«Εμείς το πηγαίναμε για καλό, αλλά την πατήσαμε και τώρα πρέπει να το βγάλουμε, για να παραμείνουμε στα ίδια» έλεγαν χαρακτηριστικά, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τους θεσμούς, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

3) «Τρύπα» στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Το επίδομα περνάει ξανά από σαράντα κύματα και αυτό ενδεχομένως να είναι και το πρώτο που θα κοπεί, αν δεν πιαστούν οι στόχοι του πλεονάσματος.

Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, μετά την συνάντηση χθες, Δευτέρα, των αναπληρωτών υπουργών κ.κ. Γιώργου Χουλιαράκη και Θεανώς Φωτίου με τους επικεφαλής των θεσμών, από τα περίπου 900 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, «έχουν εξασφαλιστεί τα 570 εκατ. ευρώ», εκ των οποίων κάποια είναι και κοινωνικά επιδόματα που θα καταργηθούν ή θα αντικατασταθούν, όταν οι δικαιούχοι λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Τα άλλα 300 εκατ. ευρώ που υπολείπονται, η κυβέρνηση λέει πως προκύπτουν από υποθέσεις για υπεραπόδοση των μέτρων του 2016 και του 2017 ή άλλες εξοικονομήσεις (πχ 140 εκατ. ευρώ από υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα).

Αυτά είναι όμως ουσιαστικά και τα «μαξιλαράκια» που κρατά η κυβέρνηση για ώρα ανάγκης, προκειμένου να αποφύγει πίεση για νέα μέτρα, αν η απόκλιση στο πλεόνασμα είναι σχετικά μικρή και διαχειρίσιμη. Αυτό το παραδέχονται και στην κυβέρνηση πλέον. Άρα αν οι στόχοι δεν πιαστούν, δεν θα υπάρχουν 900 εκατομμύρια, αλλά μόνον τα 570 που θεωρούνται «σίγουρα», για να πληρωθεί το ΚΕΑ.




taxalia

ΡΕ ΤΣΊΠΡΑ ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ;


ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ! ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ....ΝΤΡΟΠΗ!   Θύελλααντιδράσεων μετά την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στον Σίμο Παλτσανιτίδη!!

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης να ανακαλέσει ή να διορθώσει τις βαριές εκφράσεις με τις οποίες επιτέθηκε εναντίον του προέδρου των Ολυμπιονικών με αναπηρία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο δεν προσπάθησε να λειάνει τις εντυπώσεις αλλά μέσω της σιωπής του απέδειξε ότι δεν μετάνιωσε για τα λεγόμενά του. 

Σάλο έχει προκαλέσει από το μεσημέρι της Δευτέρας η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Σίμου Παλτσανιτίδη το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών αναπήρων σχολίασε επικριτικά μια ανάρτηση του κυβερνητικού στελέχους περί δεξιών και αριστερών ιδεολογικών πεποιθήσεων στο Facebook. Η απάντηση από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη ήταν άμεση, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα έκπληξη τόσο στον διαδικτυακό συνομιλητή του, όσο και στους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής διαδικτύωσης. 




taxalia

Μετά τον πρωθυπουργό και ο αντ’ αυτού αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη! Το… ΜΕΓΑΛΕΙΟ της Δημορκατίας!!


%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%80%cf%80%ce%b1%cf%83ΟΙ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ» ΑΥΤΟ-ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ
«Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη» δήλωσε στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Σε κάθε περίπτωση γνωρίζετε και εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς έχουμε κινηθεί και αυτά τα προβλήματα κληθήκαμε να λύσουμε» πρόσθεσε.
Ερωτώμενος αν οι δικαστές, να επιβάλουν μία απόφαση στην κυβέρνηση είπε: «Κοιτάξτε να δείτε. Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ούτως ή άλλως. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει, διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας στο δημόσιο διάλογο, είναι να συμπράξουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις, όσοι τις έχουνε, πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα. Τώρα ο διαγωνισμός ήταν η ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».




hellasforce

Πύρινοι εθνικιστικοί λόγοι Ερντογάν…. (ΒΙΝΤΕΟ)


Πύρινοι εθνικιστικοί λόγοι Ερντογάν από την Προύσα με άρωμα Θεσσαλονίκης
Ο Ερντογάν δεν κρύβει για μια ακόμη φορά ότι ονειρεύεται την Θεσσαλονίκη εντός της Τουρκικής επικράτειας.
Δηλώσεις Ερντογάν: «Τα σύνορα αυτά δεν τα αποδεχτήκαμε με ελαφριά την καρδιά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ηγέτες μας, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους.
Ξέρετε που και τι εννοώ..»

Οι Τούρκοι αμφισβητούν τώρα και τη Σαμοθράκη! Νέα ΝΟΤΑΜ


samothraki_zourafa_aegean_turkey_war
Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις!
Νέα τακτική υιοθετεί η Άγκυρα, συνοδεύοντας τις ΝΟΤΑΜ που εκδίδει για την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με υπερπτήσεις νησιών και βραχονησίδων και παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, όπως έγινε σήμερα με την υπέρπτηση στην βραχονησίδα Ζουράφα στο Θρακικό Πέλαγος, καθώς λίγες ώρες πριν με ΝΟΤΑΜ που είχαν εκδώσει οι τουρκικές αρχές αμφισβητούσαν το δικαίωμα της Ελλάδας να συμπεριλάβει σε σχεδιασμό ασκήσεων την Σαμοθράκη.
Το μεσημέρι ένα ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR βορειοανατολικά της Χίου στις 15.07 και πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 8.800 ποδών, ενώ την ιδία ώρα ένα δεύτερο ζευγάρι F-16 πέταξε σε ύψος 1500 ποδών πάνω από τη Ζουράφα. Την βραχονησίδα που βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης και σταθερά βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκίας που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί της βραχονησίδας.
Νωρίτερα η Τουρκία με την NOTAM A4700/16 (στις 11:49 π.μ) είχε σπεύσει να δηλώσει ότι η Ελλάδα με την ΝΟΤΑΜ Α2285/16 που ανήγγειλε (στις 21 Οκτωβρίου) τη διεξαγωγή ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για τις 2-3 Νοεμβρίου παραβιάζει τις υποχρεώσεις της από τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το προσάρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
print_screen_notam
Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ η Σαμοθράκη (την όποια αναφέρει παρανόμως με την τουρκική ονομασία Semadirek) βρίσκεται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και το νησί και οι ζώνες της, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε οποιοδήποτε σενάριο στρατιωτικών ασκήσεων.
Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν στην τουρκική πρόκληση με την ΝΟΤΑΜ Α2308/16 με την οποία χαρακτηρίζουν την τουρκική ΝΟΤΑΜ παραπλανητική και στερούμενη κάθε νομικής βάσης, καθώς δεν υπάρχει όπως επισημαίνεται καμία υποχρέωση από οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη που είναι σε ισχύ για αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης.
Συγχρόνως καταγγέλλεται η κατά παράβαση της διεθνούς πρακτικής αναφορά της Σαμοθράκης με άλλη ονομασία πέραν της διεθνώς αναγνωρισμένης ονομασίας της. Και επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των γνωστών θέσεων που είναι σε πλήρη ταύτιση με το Διεθνές Δίκαιο η Ελλάδα θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αυτή την περιοχή όπως παγίως πράττει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και οι ελληνικές Αρχές τελικά κηρύσσουν άκυρη και χωρίς ισχύ την τουρκική ΝΟΤΑΜ.




hellasforce

Παραδόθηκε…. «Γεια σας ήρθα. Εγώ έριξα τη μολότοφ στους τσολιάδες»

%ce%b5%cf%85%ce%b6%cf%89%ce%bd%ce%b5%cf%83MIΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο!!! Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΕ!

Στην αστυνομία παραδόθηκε ο κουκουλοφόρος που έριξε βόμβα μολότοφ στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.
«Γεια σας ήρθα. Εγώ έριξα τη μολότοφ στους τσολιάδες, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη» είπε ο 25χρονος νεαρός από το Μαρούσι, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, όταν το πρωί της Κυριακής πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας.
Ο νεαρός δράστης, δήλωσε ότι είναι άνεργος, ενώ όσον αφορά την αιτία της πράξης του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς.
Ο 25χρονος δεν συνελήφθη, ωστόσο… προστέθηκαν τα στοιχεία του στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για το περιστατικό.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η 1η Ταξιαρχία του «Αττίλα» Ετοιμάζεται για Χτύπημα στο Αιγαίο


%ce%b7-1%ce%b7-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ…

ALERT! ΛΑΘΡΟ Γρονθοκόπησαν και έστειλαν Αιμόφυρτη στο νοσοκομείο Ελληνίδα εργαζόμενη


%ce%bb%ce%b1%ce%b8%cf%81%ce%bf
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ… ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…. 
ΛαθροΠρόσφυγες γρονθοκόπησαν και έστειλαν αιμόφυρτη στο νοσοκομείο ελληνίδα εργαζόμενη κάτοικο της περιοχής, επιτέθηκαν με σιδερένιες σχάρες εναντίον εργαζομένων παρακείμενης καφετέριας, κυνήγησαν τον ένα από τους δύο ιδιοκτήτες της, προπηλάκισαν τους έντρομους θαμώνες της καφετέριας, ενώ το πλήρωμα του περιπολικού που έφθασε στο LM Village έτυχε «θερμής» υποδοχής.
Τα δυσάρεστα νέα έχουν κυκλοφορήσει στην περιοχή και όλοι εύχονται να μην υπάρξει συνέχεια και να επικρατήσει ηρεμία. «Αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής μας τρόμαξαν και ελπίζω να μην υπάρχει συνέχεια», δήλωσε θαμώνας της καφετέριας των αδελφών Τσίρου που δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση προσφύγων.
«Στο προσφυγικό κάποιοι έβγαλαν και μικρά μαχαίρια αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν», μας είπε σύριος πρόσφυγας που όπως δήλωσε ήταν αυτόπτης μάρτυς στον ξυλοδαρμό της γυναίκας.
Γροθιές και κλωτσιές στην γυναίκα
Λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό του μικρού παιδιού στην μικρή πισίνα, ελληνίδα εργαζόμενη στο κέτερινγκ που σιτίζει τους πρόσφυγες (τα στοιχεία της στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου), γνωστή σε όλους στο προσφυγικό κέντρο αφού είναι και κάτοικος της περιοχής, πηγαίνει έντρομη κοντά στην πισίνα για να δει τι έχει συμβεί.
Εκεί την περικυκλώνουν πρόσφυγες, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την πισίνα, όλοι άνδρες και αρχίζουν να τις φωνάζουν και να την γρονθοκοπούν!
Μάταια η γυναίκα προσπαθεί να καλυφθεί. Κάποιοι από τους πρόσφυγες, περίπου 7-8 άνδρες (σύμφωνα με μαρτυρία Σύριου που ήταν σε απόσταση), συνεχίζουν να την γρονθοκοπούν στο πρόσωπο, την πλάτη και τα πλευρά, ενώ ένας την κλωτσούσε! Η γυναίκα σωριάζεται στο έδαφος δίπλα στην πισίνα.
Τότε κάποιοι άλλοι από τους πρόσφυγες, φωνάζουν στους δράστες να σταματήσουν και εκείνοι απομακρύνονται. «Κάποιοι είχαν βγάλει και μικρά μαχαίρια », λέει στην «Πατρίς» ο σύριος πρόσφυγας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτού του θλιβερού επεισοδίου και συνεχίζει: «Οι αδελφοί μου ήθελαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο αφού αργούσε το ασθενοφόρο.
Όμως όπως είχαμε καταλάβει το παιδί πρέπει να ήταν ήδη νεκρό».
Η ελληνίδα γυναίκα, μεταφέρθηκε αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Πύργου, εξετάστηκε από τους γιατρούς οι οποίοι τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και οι γυναίκα με την βοήθεια συγγενών της έφυγε έφυγε από το νοσοκομείο τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Μέχρι και χθες το βράδυ δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει για την περιπέτεια τρόμου που έζησε στα χέρια ομάδας προσφύγων.
.Με σιδερένιες σχάρες εναντίον εργαζομένων
Στην γνωστή καφετέρια των αδελφών Τσίρου στην Μυρσίνη, στην παραλία δίπλα από το προσφυγικό κέντρο εκείνη την ώρα βρίσκονται περίπου 40 θαμώνες, μεταξύ των οποίων και η κόρη του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης, η κ. Αλίς Μοράντ. Κάποια στιγμή έξω από το μαγαζί ακούγονται φωνές. Κάποιοι ουρλιάζουν στην αραβική γλώσσα.
Είναι τρείς-τέσσερις πρόσφυγες. Κάποιοι θαμώνες σηκώνονται όρθιοι. Οι πρόσφυγες μπαίνουν στο μαγαζί και προπηλακίζουν τους θαμώνες, οι οποίοι παρακολουθούν έντρομοι το σκηνικό κα δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Στη συνέχεια οι τρεις πρόσφυγες βγαίνουν από το μαγαζί και τους ακολουθούν και οι δύο σερβιτόροι του καταστήματος μαζί με τον αδελφό του κ. Διονύση Τσίρου.
Οι πρόσφυγες ξηλώνουν τις σχάρες για τα όμβρια από το μαγαζί και κινούνται απειλητικά κατά των δύο σερβιτόρων και του κ. Αναστασίου Τσίρου, οι οποίοι τρέπονται σε φυγή για να αποφύγουν τα χτυπήματα.
«Οι τρεις πρόσφυγες με σχάρες στα χέρια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εργαζομένων του καταστήματος και του αδελφού μου», δήλωσε αποκλειστικά την «Πατρίς» ο κ. Τσίρος Διονύσης και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν δεν έτρεχαν να φύγουν… Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεχθήκαμε επίθεση.
Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ζητούσαν να μεταφέρουμε ένα παιδάκι που ήταν ήδη νεκρό στο νοσοκομείο. Φοβάμαι για την συνέχεια. Πρέπει να πω επίσης ότι πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκονται οι πρόσφυγες στο κέντρο, βλέπουμε τα μικρά παιδιά να κυκλοφορούν μόνα τους, χωρίς τους γονείς τους.
Το καλοκαίρι τα βλέπαμε να μπαίνουν μόνα τους στη θάλασσα… Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του μικρού παιδιού». Σύμφωνα με μαρτυρίες θαμώνων που τελικά έφυγαν μετά από λίγο από την καφετέρια (φοβούμενοι για τα χειρότερα) δήλωσαν ότι τους τρεις δράστες που επιτέθηκαν στους εργαζόμενους της καφετέριας των αδελφών Τσίρου, κατάφερε ύστερα από πολύ προσπάθεια να ηρεμήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος, το μέλος της επιτροπής συντονισμού του κέντρου.
Οι πρόσφυγες από το βράδυ της Κυριακής έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης της εισόδου του LM Village και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους.
Οι μόνοι που εισέρχονται είναι τα μέλη της επιτροπής συντονισμού, γιατροί και εθελοντές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν το βράδυ της Κυριακής εμφανίσθηκε περιπολικό της αστυνομίας, το πλήρωμά του πέρασε για μερικά λεπτά δύσκολες στιγμές.




hellasforce

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!!4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας!!!ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ!!!230.000 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα!!!





ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!!4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας!!!ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ  ΦΩΤΙΑ!!!230.000 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα!!!
  

Το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση

Βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών! Μάλιστα σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά. Συνολικά, περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα!

Τα παραπάνω στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία» περιλαμβάνονται στη τελευταία έκθεση -Σεπτέμβριος 2016- της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα. Στην έκθεση περιέχονται στοιχεία που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων (εργασία, υγεία, εκπαίδευση, τεχνολογία κλπ.) που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς, επίσης, και στοιχεία για την ποιότητα ζωής, όπως η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Πιο αναλυτικά:





Φτώχεια - Ανισότητα


Ποσοστό 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Δηλαδή 3.828.500 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικά αγαθά, το 2015. Την ίδια στιγμή, ποσοστό 18,7% του πληθυσμού, σε απόλυτους αριθμούς 1.111.300 άτομα, διαβιούν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Δραματικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των «ατόμων με υλικές στερήσεις», δηλαδή του πληθυσμού της χώρας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:

• Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
• Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
• Ικανοποιητική θέρμανση
• Τηλέφωνο
• Εγχρωμη τηλεόραση
• Πλυντήριο ρούχων,
• Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
• Διακοπές για μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το 2015 ποσοστό 39,9% του πληθυσμού στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών, στο 41,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και 34,9% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζουν 4.512.000 Έλληνες με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο.

Ειδικότερα, το 2015 ποσοστό 21,5% των ανδρών και 21,2% των γυναικών ζουν σε νοικοκυριά με το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα να είναι χαμηλότερο του κατωφλιού της φτώχειας, δηλαδή του 60% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή, ποσοστό 26,6% των παιδιών (ηλικίες 0-17 ετών) αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 22,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και στο 13,7% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Ποσοστό 17,7% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες στην κατοικία τους όπως διαρροή στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, θεμέλια κ.ά.

Αγορά εργασίας

Το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2016) το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 24,9% έναντι 24,4% το προηγούμενο τρίμηνο και το ποσοστό απασχόλησης στο 39,1% έναντι 39,4%. Σε απόλυτους αριθμούς, το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016, οι απασχολούμενοι ηλικίας 15 ετών και άνω, ανήλθαν σε 3.606.300 έναντι 3.641.700 το προηγούμενο τρίμηνο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2015) και οι άνεργοι σε 1.195.100 έναντι 1.174.700, αντίστοιχα. Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του έτους η ελληνική στατιστική αρχή κατέγραψε και 4.424.900 μη οικονομικά ενεργούς πολίτες. Στον πληθυσμό ηλικίας 20-64 ετών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 24,9% (1.170.000 άτομα) το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 24,4% το προηγούμενο τρίμηνο και στο 55,1% το ποσοστό απασχόλησης (3.533.800) έναντι 55,5% ενώ ο αριθμός των μη οικονομικά ενεργών ατόμων ανήλθε σε 1.710.800.

Κατά ομάδες ηλικιών, η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του έτους «χτύπησε» κόκκινο στις ηλικίες15-29 ετών με το ποσοστό να φθάνει στο 40,9%. Ακολουθούν οι ηλικίες 30-44 ετών με ποσοστό ανεργίας 23,4% και 45-64 ετών με ποσοστό 20,4%. Μακροχρόνια άνεργοι είναι το 14,9% των ανδρών και το 20,7% των γυναικών στο σύνολου του εργατικού δυναμικού.
Το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών που ζει σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφθασε το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 12% έναντι 11,2% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο. Σε απόλυτους αριθμούς 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο! Αντίστοιχα, το ποσοστό ενηλίκων ηλικίας 18-60 ετών που ζει σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφθασε το ίδιο διάστημα στο 18,1% (έναντι 17,7% το προηγούμενο τρίμηνο), δηλαδή 1.052.802 άτομα.

Κατανάλωση νοικοκυριών και ανέσεις κατοικίας

Φαγητό και στέγαση απορροφούν τις περισσότερες δαπάνες των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, από το σύνολο της μηνιαίας δαπάνης των νοικοκυριών για αγαθά και υπηρεσίες, το 20,5% αφορά τα είδη διατροφής και το 13,4% τη στέγαση. Ακολουθούν με ποσοστό 12,7% οι μεταφορές, ποσοστό 9,8% ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια και ποσοστό 7,2% η Υγεία. Από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση των νοικοκυριών ακόμη και σε βασικά αγαθά. Οι Έλληνες φαίνεται ότι στερούνται και το ψωμί, αφού η μέση μηναία κατανάλωση (στοιχεία 2014) έχει μειωθεί κατά 90,4% σε σχέση με το 2008. Κατακόρυφη πτώση καταγράφεται και στο γάλα, με τη μέση μηναία κατανάλωση να παρουσιάζει μείωση κατά 89,15%, σε σχέση με το 2008.

Η κρίση «χτύπησε» και τα τσιγάρα, με την κατανάλωσή τους να έχει πέσει στο μισό (μείωση 50,12% σε σχέση με το 2008). Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν κανένα μέσο θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συγκεκριμένα, από 0,4% που ήταν προς κρίσης, το 2014 το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει ότι «δεν θερμαίνεται» έφτασε στο 1,8%. Την ίδια στιγμή κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει ο αριθμός των οικογενειών που χρησιμοποιούν καλοριφέρ με πετρέλαιο!

Επτά στα δέκα (ποσοστό 68,2%) νοικοκυριά το 2008 ζεσταινόταν με καλοριφέρ πετρελαίου έναντι 35,5% το 2014. Τα χρόνια της κρίσης καταγράφεται «στροφή» των νοικοκυριών σε ποιο οικονομικές λύσεις όπως τα καυσόξυλα και οι ηλεκτρικές συσκευές (σόμπα, αερόθερμο, καλοριφέρ). Αναφορικά με τον τύπο κατοικίας (μονοκατοικία, διαμέρισμα) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2014) προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατοικεί σε διαμερίσματα πολυκατοικίας (ποσοστό 59,4%) και σε ποσοστό 18,5% με ενοίκιο.








volcanotimes

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! Οι ΤΟΥΡΚΟΙ συνέλαβαν ΕΛΛΗΝΕΣ στα χωρικά μας ύδατα!!!! Παρέμβαση των ΗΠΑ!!!!



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! Οι ΤΟΥΡΚΟΙ συνέλαβαν ΕΛΛΗΝΕΣ στα χωρικά μας ύδατα!!!! 

Παρέμβαση των ΗΠΑ!!!!Κάτι συμβαίνει στο Αιγαίο και δεν είναι προς όφελος της χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τύπο του βορειοανατολικού Αιγαίου σε περιπέτειες μπήκαν 6 ψαράδες όταν χθες το μεσημέρι, αποφάσισαν να πάνε για ψάρεμα στο πέλαγος προκειμένου να ψαρέψουν με καλάμι, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Για άγνωστο λόγο προσεγγίστηκαν από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο λιμεναρχείο του Τσεσμέ. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως οι ψαράδες είχαν εισέλθει παρανόμως στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για 5  Έλληνες και 1 Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη του σκάφους. Το περιστατικό συνέβη όταν το σκάφος έπλεε κοντά στη νησίδα Πάσπαργο ενώ κατά τον έλεγχο από την Τουρκική Ακτοφυλακή τους ζητήθηκαν οι ταυτότητες τους αλλά μόνο οι 2 από τους 4 τις είχαν μαζί τους.

Στη συνέχεια τους οδήγησαν στον Τσεσμέ για πρόσδεση και τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών με την απίστευτη δικαιολογία, ότι τους πέρασαν για μετανάστες και τον ιδιοκτήτη για διακινητή!
Η περιπέτειά τους έλαβε ευτυχές τέλος όταν η σύζυγος του ενός το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε τις ταυτότητές τους στην Τουρκία με αποτέλεσμα το ζήτημα να τακτοποιηθεί άμεσα και οι συλληφθέντες να επιστρέψουν από τη Σμύρνη στον Τσεσμέ και ακολούθως στη Χίο.

 «Είναι όλοι τους καλά. Μέχρι το απόγευμα θα τους έχουν αφήσει να επιστρέψουν στο νησί. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν. Μεσολάβησε μέχρι και η Πρεσβεία της Αμερικής και όλα τακτοποιήθηκαν», ανέφερε η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκάφους σε τηλεφωνική επικοινωνία με τοπική εφημερίδα.

Πέρα από το γεγονός αυτό καθ εαυτό που προκαλεί ανησυχία, βλέπουμε πως γίνεται λόγος για βοήθεια από τον αμερικανικό παράγοντα. Δεν υπολογίζουν καθόλου, οι Τούρκοι του ελληνικό ΥΠ.ΕΞ;

Πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση.





volcanotimes

ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ!!! ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!



ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ!!! ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Σε νέα αποχή από τους πλειστηριασμούς προχωρούν, αύριο Τετάρτη, οι συμβολαιογράφοι. Όπως ανακοίνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την επανάληψη της αποχής από τη διενέργεια πλειστηριασμών και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, ζητώντας από την ελληνική πολιτεία:

α) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης και

β) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει.

Ωστόσο, διευκρινίζουν πως μετά από σχετικό αίτημα θα χορηγούνται άδειες και θα διεξάγονται κατ’ εξαίρεσιν πλειστηριασμοί όταν κριθεί αναγκαίο.

Ενδεικτικά, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

«Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί εγγύηση της νομιμότητας της διαδικασίας των πλειστηριασμών και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, χρήζει δε της προστασίας και του σεβασμού όλων» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.




volcanotimes