Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στην επιβολή εξοντωτικής φορολογίας στους αγρότες...




Μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην πραγματική οικονομία και αποτυπώνονται εν μέρει και στο Χρηματιστήριο από την επανέναρξη λειτουργίας του προ διημέρου ως σήμερα, αποδίδουν στην διακυβέρνηση Τσίπρα το... 
τελευταίο εξάμηνο οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας πως αυτές δεν θα κρυφτούν πίσω από την εκλογολογία στην οποία επιδίδονται ολοένα και περισσότερο στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις καταστροφικές συνέπειες των capital controls για τις ελληνικές επιχειρήσεις που ανέδειξε η έρευνα της ΓΣΕΒΕ, έρχονται και τα νέα κτυπήματα με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου για επιχειρήσεις, επενδυτές και μικρομετόχους»,παρατηρεί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ως όφειλε ότι το ελληνικό Δημόσιο έχασε μόνο κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου 2,2 δις ευρώ, ή διαφορετικά όσο ακριβώς ο …ΕΝΦΙΑ ενός έτους. «Η ακατάσχετη εκλογολογία δεν θα κρύψει τιςτεράστιες ευθύνες έξι μηνών», προειδοποιεί, ρωτώντας να μάθει ποιο είναι τοσχέδιο της κυβέρνησης και πότε ακριβώς θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οιαρμόδιοι υπουργοί.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στην Χαριλάου Τρικούπη επιλέγουν νασχολιάσουν και τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης, την ώρα που το αγροτικό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο σχεδόν –και όχιάδικα- της δημόσιας συζήτησης στην χώρα.


Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης θα έχει νόημα μόνο αν δεσμευτεί καθαρά, ότι δεν θα περιλάβει στη νέασυμφωνία με τους εταίρους, τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, ταοποία θυμίζουν ότι πρότεινε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της«κακής», όπως την χαρακτηρίζουν, διαπραγμάτευσης του και στο οποίο το κουαρτέτοσήμερα επιμένει.


Ζητούν μάλιστα να είναι απολύτως σαφής, δηλώνοντας ότι δεν θα τα περιλάβει,όχι ότι απλά θα τα αναβάλει για αργότερα. Αυτό δεν είναι σε θέση να το ανεχθούνστην Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στοαίτημα που είχαν εξ αρχής καταθέσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα...



phgh:nonews news

ΒΟΜΒΑ: Πως θα γίνει το κούρεμα των καταθέσεων!

koyrema kataueseon
 Στουρνάρας- Τσακαλώτος αποφάσισαν πριν λίγα 24ωρα διάσωση μέσω ΤΧΣ, όπως είχε αναφέρει το Βημα.
Συγκεκριμένα, "Στη σύσκεψη εξετάστηκε το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης, θέμα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι πρώτες ασκήσεις αντοχής (AQR) έχουν ήδη ξεκινήσει ήδη να γίνονται στις τράπεζες, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τον Οκτώβριο."
Τί σημαίνει αυτό;
Σημαίνει οτι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα τη πληρώσουμε όλοι (και όχι οι κατέχοντες).
"πρώτιστος στόχος όλων τώρα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και να γίνει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (όπως και το 2012) και όχι μέσω δανείων απ΄τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - ESM" είπαν οι τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος.
γιατί... όπως εξηγούσαν:
"-Αν η ανακεφαλαιοποίηση γίνει μέσω του ΤΧΣ , το κόστος αναλαμβάνει το δημόσιο και όχι οι τράπεζες και, άρα, αποκλείεται το «κούρεμα». Αν γίνει μέσω ESM, ίσως και όχι.
-Αν η ανακεφαλαιοποίηση γινόταν από το 2016 και μετά, τότε θα ίσχυε η νέα ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει κούρεμα καταθετών και ομολογιούχων."
Το 2012, όπως σήμερα, η ανακεφαλαιοποίηση έγινε από το ΤΧΣ, που σημαίνει: Χρεώθηκαν όλοι οι πολίτες τα δάνεια και όχι οι τράπεζες!
Απ'την άλλη η διάσωση μέσω ΕΜΣ προέβλεπε κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ δηλαδή, των οικονομικά πιο εύρωστων.
Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρεωνόμασταν όλοι οι φορολογούμενοι.
Τώρα για άλλη μια φορά το βάρος πέφτει στους αδύναμους τους μικορεπιχειρηματίες, τους συνταξιουχους να σώσουν την οικονομική ελίτ του 5% να αποφύγει το κούρεμα των καταθέσεων της...
Το γράφημα του Jodi, αποκαλύπτει
grafhma jodi






phgh:voice news

ΒΟΜΒΑ για τα κόκκινα δάνεια! Τι θα ισχύσει

trapeza

Απορρίπτουν οι εταίροι την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζών για την δημιουργία bad bank και τον ενιαίο φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Προτείνουν να έρθουμε σε συμφωνία με το «αντισταθμιστικό αμοιβαίο κεφάλαιo υψηλού κινδύνου», τα distressed funds.

Το ανεπίσημο αίτημα για δημιουργία μίας bad bank, η οποία θα συγκέντρωνε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που είχαν υποβάλει οι τραπεζίτες, απέρριψαν σήμερα οι "θεσμοί".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ESM και ΕΚΤΑ, αδύνατη καθιστούν την υλοποίηση της πρότασης των τραπεζιτών με τα νομικά και πρακτικά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Ενώ στο προκήνιο φαίνεται πως δεν είναι επιθυμητό το μοντέλο τύπου Ιρλανδίας.



phgh:voice news

ΠΡΟΣΟΧΗ… ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ…

)

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ...
ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Μέσα στον πυρετό της διαπραγμάτευσης και του αγώνα δρόμου για να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου, η κυβέρνηση ασχολείται (και) με τον εκλογικό νόμο. Και όχι μόνο. Κατά τις πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει την αυλαία της Αναθεώρησης του Συντάγματος στην περίπτωση που οι εθνικές εκλογές δεν γίνουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο…
Το θέμα του εκλογικού νόμου το ανέφερε εκ νέου χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη. Την πρώτη κρούση την είχε κάνει ο ίδιος ο ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ πριν από δύο εβδομάδες, όταν σε συζήτηση με συνεργάτες του (την οποία είχαν δημοσιοποιήσει συνεργάτες του) είχε εντάξει τις «αλλαγές στο πολιτικό σύστημα» στο τετράπτυχο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων όπου κυριαρχούσε, βεβαίως, η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία.
Χωρίς μπόνους αλλά όχι «απλή»
Κατά τις πληροφορίες, έχει ήδη συγκροτηθεί «ομάδα εργασίας» από Συνταγματολόγους και κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι αναζητούν το νέο εκλογικό σύστημα. Η κατεύθυνση που τους έχει δοθεί είναι να καταργηθεί το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα (σ.σ. 50 με τον ισχύοντα νόμο Παυλόπουλου, 40 με τον προηγούμενο νόμο Σκανδαλίδη) αλλά να διασφαλιστεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης προκειμένου να αποτρέπονται οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια.
Οπως λένε οι γνωρίζοντες, δηλαδή, δεν θα πρόκειται για θέσπιση της «απλής και άδολης» αναλογικής, αλλά για ένα μοντέλο που θα μοιάζει με εκείνο της ενισχυμένης αναλογικής που είχε θεσπιστεί μετά τις συνεχείς εκλογικές περιπέτειες του 1990.
Οι ίδιοι διαβεβαιώνουν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο νέος εκλογικός νόμος δεν θα έρθει προς ψήφιση σ΄ αυτή τη Βουλή αλλά στην επόμενη, μετά τις (βέβαιες…) φθινοπωρινές κάλπες, προκειμένου να υπάρξει εκτενής συζήτηση για την κατάληξη του μοντέλου.
Προ-αναθεώρηση του Συντάγματος, αν…
Στην περίπτωση δε, που το Μαξίμου (σε συνεννόηση με τους «θεσμούς») αποφασίσει να καθυστερήσει την προκήρυξη των εκλογών, τότε η κυβέρνηση θα ανοίξει θέμα Συνταγματικής Αναθεώρησης στις αρχές του φθινοπώρου.
Τούτο σημαίνει ότι θα κηρύξει την παρούσα Βουλή Προαναθεωρητική προκειμένου, η Επιτροπή που θα συσταθεί, να συζητήσει επί των αλλαγών στο Σύνταγμα – τροποποιήσεων άρθρων, απάλειψη κάποιων, προσθήκη άλλων – με πρώτη, όπως λένε, τη ρύθμιση που οδηγεί στον νόμο περί (μη…) ευθύνης υπουργών.
Εάν οι εκλογές γίνουν …πολύ σύντομα, η διαδικασία θα παραπεμφθεί για τη νέα Βουλή.
euro2day




phgh:http://hellasforce.com/

Τέλος Χρόνου… Έρχεται Παγκόσμια Επαναφορά… Κάτι Μεγάλο Πρόκειται να Συμβεί…


Τέλος Χρόνου... Έρχεται Παγκόσμια Επαναφορά... Κάτι Μεγάλο Πρόκειται να Συμβεί...

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Η Αχρήματη Κοινωνία και το Χάραγμα του Αντιχρίστου!


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΟΦΡΩΝΙΟΣ Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
Γέρων Σωφρόνιος-6/6/2015

Τρόμος Στην Κυβέρνηση…. Οι Δανειστές Επιθυμούν Εδώ και Τώρα το Ξεπούλημα των Πάντων…


ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΑΣΗΜΙΚΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΉΣ)
Τι ζητούν τώρα οι Δανειστές; Την αναβάθμιση του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ σε ένα πλήρως ανεξάρτητο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, με περισσότερα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση και αξιοποίηση, προτείνουν οι θεσμοί. Η συμφωνία για το τελικό σχήμα αναμένεται να κλείσει κατά τη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών.
ΑΝ και χθες δεν υπήρξε «λευκός καπνός» στη σχετική διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπων των πιστωτών της χώρας, εν τούτοις όλα δείχνουν ότι το θέμα μπορεί να κλείσει σήμερα. Βασικό θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή διαπραγμάτευση ήταν το σχήμα αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που θα αναλάβει το νέο υπερ-ταμείο που θα δημιουργηθεί.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το «κουαρτέτο» των πιστωτών προέκρινε την αναβάθμιση του ΤΑΙΠΕΔ στο νέο υπερ-ταμείο που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές από τις 13 Ιουλίου 2015. Μάλιστα το νέο ΤΑΙΠΕΔ θα «προικοδοτηθεί» με τα περιουσιακά στοιχεία (μετοχές τραπεζών) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΟΣ), αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα και πιθανώς δικαιώματα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων. Δηλαδή την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως το έχουν θέσει οι πιστωτές από το πρώτο μνημόνιο.
Το δεύτερο θέμα που απασχολεί κυρίως τους πιστωτές είναι η ανεξαρτησία του νέου Ταμείου. Οι πιστωτές ζητούν την τοποθέτηση διοίκησης με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητη από κομματικές επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι στο νέο ΤΑΙΠΕΔ που θα συσταθεί θα πρέπει να υπάρξει νέα διοίκηση με περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και πιθανόν να εκφράζει περισσότερους πολιτικούς χώρους, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και ο νέος ρόλος που επιζητείτε και από τις δύο πλευρές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων που θα κατέχει το νέο υπερ-ταμείο. Μέχρι σήμερα, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί, η στόχευση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν η άμεση πώληση των περιουσιακών στοιχείων που ελάμβανε, παρόλο που κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές δεν στάθηκε εφικτό. Τώρα όμως που το υπερ-ταμείο αποκτά περισσότερο χαρακτήρα κρατικού επενδυτικού ταμείου (sovereign fund) θα πρέπει να «προικιστεί» με ικανότητες διαχείρισης και κυρίως επαύξησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που θα αναλάβει.
Η ελληνική πλευρά φαίνεται να προέκρινε τη δημιουργία ενός άλλου υπερ-ταμείου που θα αναλάμβανε τον ρόλο αυτό, αλλά τελικά η θέση αυτή δεν φαίνεται να υπερισχύει. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος της πολύωρης διαπραγμάτευσης, έκανε λόγο για «απόκλιση απόψεων» των δύο πλευρών. «Υπήρξαν συγκλίσεις και κάποια σημεία στα οποία υπήρξε απόκλιση απόψεων για ορισμένα ζητήματα του Ταμείου. Θα τα εξετάσουμε και θα επανέλθουμε», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα και ότι από αυτά τα σημεία θα υπάρξει μεγάλη διαφωνία», είπε. «Θα το δούμε», κατέληξε, «και αύριο που θα γίνει το πρώτο ‘‘κλείσιμο’’ των συζητήσεων. Εκεί θα διαπιστώσουμε ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια είναι τα κωλύματα».
Βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων των πιστωτών για την απόρριψη της θέσης της κυβέρνησης υπήρξε το γεγονός ότι η δημιουργία ενός νέου ταμείου θα καθυστερήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Και κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό. Αντίθετα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την τάχιστη διεκπεραίωση των εκκρεμών αποκρατικοποιήσεων. Σημείωναν δε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, από το 2011 που έχει ιδρυθεί, έχει αναβαθμιστεί θεσμικά (μέσω τροπολογιών) αρκετές φορές, χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του από τη συγκεκριμένη διαδικασία. («Καθημερινή»)
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ




phgh:http://hellasforce.com/

ALERT – ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Άγκυρα μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Πόντου, (Karadeniz), από αντάρτες του ΡΚΚ,
θυμίζοντας τα γεγονότα της δεκαετίας του ενενήντα όταν στην περιοχή του εσωτερικού Πόντου μαίνονταν ο εσωτερικός πόλεμος με διάφορες τοπικές ανταρτικές ομάδες.
Συγκριμένα στις 1 Αύγουστου σημειώθηκε ισχυρή ένοπλη σύγκρουση στην περιφέρεια της Gümüşhane, (η ελληνική Αργυρούπολη), στo Kürtün, η οποία κράτησε αρκετή ώρα ενώ δεν έχουν αναφερθεί λεπτομέρειες για θύματα ή τραυματίες.
Το γεγονός αυτό έχει κινητοποιήσει την τοπική Στρατοχωροφυλακή καθώς αναμένονται και νέες επιθέσεις γιατί οι πληροφορίες λένε για εμφάνιση πολλών ενόπλων ομάδων που κυκλοφορούν στον ορεινό κυρίως Πόντο και όχι μόνο.
Σύμφωνα με αναφορά της τοπικής διεύθυνσης ασφαλείας που δημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο, έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο ρυθμό οι ένοπλες επιθέσεις των ανταρτών στην περιοχή του Πόντου ήδη από τα τέλη της άνοιξης σε ποσοστό 70%, γεγονός που βάζει σε συνεχή επιφυλακή τις τοπικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής.
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι ο τοπικός διευθυντής ασφαλείας, Orhan Kar, σε δηλώσεις πού έκανε στον τοπικό τύπο ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά ενόπλων ομάδων που έχουν αρχίσει να δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου, γεγονός που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής. Ο Orhan Kar ανέφερε πως ένα από τα κέντρα των ανταρτών είναι το χωριό Tekke köy, στην ευρύτερη περιφέρεια του οποίου έχουν σημειωθεί οι περισσότερες ένοπλες συγκρούσεις.
Όπως φαίνεται και από αυτά τα γεγονότα, άλλη μια εστία ανάφλεξης στην ιστορική περιοχή του Πόντου δείχνει πως η Τουρκία είναι κυριολεκτικά ηφαίστειο που βράζει και που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



phgh:http://hellasforce.com/

48ωρο φωτιά για την Ελλάδα ενώ ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει



Η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του Geopolitics Γιώτα Χουλιάρα βρέθηκε στην εκπομπή Ακροβάτες του Ονείρου του Πέτρου Ιωάννου και έδωσε μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως αποκάλυψε, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνάντησης της Ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών, ξεκινάει ένα 48ωρο φωτιά για τη χώρα καθώς η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι τις 17 Αυγούστου προκειμένου να έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή. 
Την ίδια ώρα,όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όπου μετατοπίζεται το ενδιαφέρον, ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει και η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας δεν αποτελεί το μοχλό κίνησής του (αυτή είναι η αλήθεια κι ας θλίβονται μερικοί).
Τουρκία, Ιράν, Κούρδοι, ΗΠΑ και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε ένα περίεργο γαϊτανάκι. 






phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Πούτιν σε Ερντογάν: «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»


πουτιν
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για το θέμα της Συρίας τον αποκάλεσε δικτάτορα, και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ».

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εσπευσμένα και χωρίς πρωτόκολλα στον Κρεμλίνο τον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα Ümit Yardim και του είπε να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού.Σύμφωνα με την «Moscow Times» η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Β. Πούτιν δεν ήταν καθ’ όλου διπλωματική και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα έκανε τον Τούρκο πρεσβευτή να μην ξέρει που να… κρυφτεί, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα στον σουλτάνο Ερντογάν.Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρος σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».Στις δύο ώρες, σε κλίμα «πολεμικό» στο Κρεμλίνο και με κλειστές τις πόρτες ο Β. Πούτιν να έριχνε στον Τούρκο πρεσβευτή για να τα ακούσει προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος. «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος θέλοντας προφανώς να δείξει και το τέλος του Γερμανού παρανοϊκού δικτάτορα.Ο Β.Πούτιν συνέχισε λέγοντας πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργιες με στόχο την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ.»Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, τον Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία», ήταν το σαφές μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.





phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ