Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Σημείο αναγνώρισης: Ο κορωνοϊός ανοίγει τον δρόμο στο «χάραγμα»


Απαντήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό έδωσε την Τετάρτη ο παγκοσμιοποιητής Bill Gates.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις, θα αποφασιστεί, να μείνουν ανοιχτές, ο Gates απάντησε:

Κορωνοϊός: Μία Ιταλίδα συγγραφέας μας γράφει… για το μέλλον μας


Η Φραντσέσκα Μελάντρι βρίσκεται αποκλεισμένη στη Ρώμη από τις 9 Μαρτίου - «Όταν όλα τελειώσουν ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος»
Η Ιταλίδα συγγραφέας, Φραντσέσκα Μελάντρι, βρίσκεται αποκλεισμένη στη Ρώμη από τις 9 Μαρτίου, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της Ιταλίας σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία του κορωνοϊού που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα.

«Υγειονομικές βόμβες» οι παράνομοι μετανάστες – Σκηνές «τρόμου» στο Κέντρο της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)


Απειλείται έξαρση του κορωνοϊού..
Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία τους οι λαϊκές αγορές, ως ένα μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, καταθέτουν οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των μικροπωλητών που μετέχουν στις λαϊκές αγορές ανά την χώρα.

Κορωνοϊός: Σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας


Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊου ξεκίνησε εκστρατεία ειδικού σκοπού συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα.

Κορωνοϊός: Ο Δήμος Αθηναίων εξετάζει έκτακτα μέτρα και για τα νεκροταφεία



Συζήτηση σχετικά με έκτακτα μέτρα και για τα νεκροταφεία άνοιξε στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος θα αποφασίσει τη Δευτέρα με ψηφοφορία μέσω e-mail.
Με ψηφοφορία μέσω e-mail θα αποφασίσει σχετικά με έκτακτα μέτρα για τα νεκροταφεία ο Δήμος της Αθήνας. 

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ




H οικονομία καταρρέει - Αμερικανός αναλυτής: "Σαν να έπεσαν τρεις θερμοπυρηνικές βόμβες"

Ένα ζοφερό μέλλον περιέγραψε με δηλώσεις του στο Boom Bust του RT ο οικονομικός αναλυτής Tobin Smith, CEO της εταιρείας Transformity Research, εκτιμώντας πως η οικονομική κρίση που "χτυπάει" την πόρτα των ΗΠΑ και η επιθετικότητά της ενισχύεται σημαντικά λόγω του κορωνοϊού, ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερη από εκείνη του 2008-2009.

Κοροναϊός-Χαρδαλιάς: Κλειστές αύριο οι λαϊκές αγορές-Μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους


Χαρδαλιάς: Aπαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλη την Ελλάδα

Την απαγόρευση των ταξιδιών με πλοία για όλους, εκτός από τους κατοίκους των νησιών, αλλά και τον απόπλου σκαφών αναψυχής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για τις εξελίξεις για τον κοροναϊό.

κρούσματα
Τρεις άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα. Τα νέα κρούσματα είναι 31 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 495.
Η χώρα βρίσκεται… ένα βήμα από το ολικό lockdown, με τις οδηγίες για το “μένουμε σπίτι” να μην δείχνουν να “πιάνουν τόπο” για όλους.

Η Τουρκια ετοιμαζεται για κατι μεγαλο στο Αιγαιο, μην ασχολειστε μονο με τον Κοροναιο...

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο...
Ολα ειναι προγραμματισμενα...
Ενώ όλη η προσοχή μας στην θανατηφόρο επιδημία μήπως…κάτι μαγειρεύουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ;

Όταν η Τουρκία προκαλεί μια κρίση, την κρίση αυτή την έχει προγραμματίσει και την έχει σχεδιάζει πριν από καιρό. Εξαίρεση ήταν η κρίση των Ιμίων το 1996, όταν τότε η τουρκική στρατιωτική ιεραρχία είχε οδηγηθεί από την Τσιλέρ σε μια ανεξέλικτη κρίση.

Κλείνουν άμεσα όλα τα ξενοδοχεία έως τα τέλη Απριλίου


18xenodoxeio1
Σε 48 ώρες από σήμερα το βράδυ, την Κυριακή τα μεσάνυχτα, όλα τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των πόλεων θα κλείσουν ίσως για πρώτη φορά στην Ιστορία. Εξαίρεση εκείνα τα ελάχιστα που θα κληρωθούν στη σχετική διαδικασία για να καλυφθούν οι αναπόφευκτες ανάγκες φιλοξενίας στοιχειωδώς αλλά και όλα όσα εξυπηρετούν σώματα ασφαλείας, Ενοπλες Δυνάμεις υγειονομικές ανάγκες και μετανάστες.

Σε περισσότερους εργαζομένους το επίδομα των 800 ευρώ


gre22440703
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε όσους απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1ης Μαρτίου μέχρι χθες. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 40.000 απολύθηκαν τον Μάρτιο, κάτι που ανησύχησε την κυβέρνηση.

Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ ένα έκτακτο δώρο Πάσχα θα δοθεί σε όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και στην Πολιτική Προστασία, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης:

Εξι οι νεκροί, 464 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα


gkat_06_2003_page_1_image_0001

Στις θετικές ειδήσεις, η γέννηση παιδιού από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό, στη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο Αττικόν. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού στο βρέφος είναι αρνητικές.

Νέα αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός σπιτιού στο ελάχιστο και μόνο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα, απηύθυναν χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.