Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΒΟΜΒΑ

Τα αιματηρά γεγονότα στη Βουλή των Σκοπίων την τελευταία Πέμπτη του Απριλίου αποκορυφώνουν το δραματικό αδιέξοδο της γειτονικής πολυεθνικής χώρας που πληρώνει πολύ ακριβά πλέον τον εξ αρχήςαυτεγκλωβισμό της στο σλαβικό κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού». Πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 11ηςΔεκεμβρίου 2016 η χώρα παραμένει ακυβέρνητη επειδή, παρά τις επίμονες διεθνείς συστάσεις και τις απειλές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκεόργκι Ιβανώφ αρνείται επίμονα να δώσει εντολή

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Σχέδια επίθεσης της Τουρκίας




Τα κλειστά στόματα μετά το ΚΥΣΕΑ δείχνουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Όλα δείχνουν ότι η Αθήνα μελετά τρία βασικά 
σενάρια για το που μπορεί να εκδηλωθεί η τουρκική προκλητικότητα Το θερμό επεισόδιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ. Το που και το πότε προσδιορίζεται από κάποιες πληροφορίες, αλλά και αναλύσεις με βάση τις εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες και ως το τέλος του καλοκαιριού.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Ολα τα μέτρα – φωτιά της συμφωνίας με τους δανειστές



Νέα μέτρα – φωτιά περιλαμβάνονται στα κείμενα που απέστειλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου 
να επιτευχεί συμφωνία. 
Στα μέτρα τα οποία και αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί αύριο, περιλαμβάνονται: Ψαλίδι 450 εκατ. ευρώ και το 2018, εφαρμογή των αντίμετρων αν επιτευχθεί πλεόνασμα 3,7% – και όχι 3,5%-  και διαπιστωθεί πως είναι διατηρήσιμο, μείωση συμβασιούχων, άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακή,πώληση του 17% της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το κείμενο του ΔΝΤ η  κυβέρνηση δεσμεύεται για πρωτογενές πλεόνασμα 3.5 % του ΑΕΠ για μετά το 2018 αλλά το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα ήδη δρομολογημένα μέτρα επαρκούν για πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018. Διαπιστώνεται δηλ απόκλιση  1.3% του ΑΕΠ. Δεδομένο ότι για το 2018 το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι 195 δισ. η δημοσιονομική τρύπα που ανοίγει φτάνει τα 2,5 δισ.
Μέτρα 450 δισ. και το 2018 με ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές και παροχές

Για να καλυφθεί το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 η κυβέρνηση δεσμεύεται όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για μέτρα εξοικονόμησης 450 εκατ ευρώ. Τα οποία θα προκύψουν:

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη για τις προκλητικές δηλώσεις του Τσελίκ για το Αγαθονήσι




Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού...
Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό».

Βίτσας: Νηφαλιότητα, ψυχραιμία, αλλά και ετοιμότητα από πλευράς ενόπλων δυνάμεων





Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις «ορίζονται τόσο από το διεθνές δίκαιο όσο και από τις διεθνείς συμβάσεις, των οποίων...
αναθεώρηση δεν είναι ούτε ανεκτή και πολύ περισσότερο δεν είναι δεκτή», κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Τασούλας: Επί θύραις το τέταρτο Μνημόνιο, με πρόξενο τον κ. Τσίπρα

«ΚΟΥΤΣΑ-ΣΤΡΑΒΑ» ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Τασούλας: Επί θύραις το τέταρτο Μνημόνιο, με πρόξενο τον κ. Τσίπρα

Η αξιολόγηση κλείνει «κουτσά-στραβά», αλλά η δοκιμασία της χώρας και του λαού συνεχίζεται και χειροτερεύει, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας.
Ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, δήλωσε βαθιά ανήσυχος εξαιτίας της αισιοδοξίας του Αλέξη Τσίπρα, για ελάφρυνση χρέους και έξοδο στις αγορές.  

Η Τουρκία όλο και πιο κοντά στη δικτατορία...


Η Τουρκία όλο και πιο κοντά στη δικτατορία - MediaΗ εφημερίδα Berliner Zeitung αναφέρεται στο ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία: «Αν θέλει ο...
τούρκος πρόεδρος, μπορεί να προκηρύξει ένα ακόμη δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής και να ολοκληρώσει τη μετάβαση της Τουρκίας σε δικτατορία.

Έτοιμοι για μετεξέλιξη...

Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, ΦλωρίδηςΕτοιμοι για τη μετεξέλιξη σε πολιτικό φορέα δηλώνουν ότι είναι οι συνιδρυτές της Ωρας Αποφάσεων, οι οποίοι πραγματοποιούν...
σήμερα συνάντηση.