Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! ! - Τού Γεωργίου Κωνσταντινιδη





Αν λάβουμε υπόψη μας την αποχή και την βούληση των ψηφισάντων στις τελευταίες εκλογές διαπιστώνουμε
 ότι ένα 55,20% βροντοφώναξε ΟΧΙ στην νομιμοποίηση των μνημονίων και των δοσίλογων πολιτικών μας ….
Δυστυχώς όμως σε αυτές τις εκλογές πρυτάνευσε πνεύμα πολιτικής αναισθησίας. Έτσι ο κλώνος του Ανδρέα 
Παπανδρέου κέρδισε στα καλλιστεία των δοσίλογων, χωρίς κανένας από τους συμμετέχοντες να προτείνει
 πειστικές λύσεις ….
Αποδεχόμενος το 3ο μνημόνιο και την επιμήκυνσης, για 30 έτη, της αποπληρωμής του χρέους, ολοκλήρωσε
 την διάλυση του κράτους και την εξαθλίωση των Ελλήνων …. Λειτούργησε σαν άψογος συνεχιστής του έργου
 των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, καταστρατηγώντας το σύνταγμα και παραδίδοντας τους 
Έλληνες στους τραπεζίτες και στους Γερμανούς εξουσιαστές …..
Τέρμα λοιπόν οι ψευδαισθήσεις. Η χώρα βρίσκεται σε κατοχή, με ένα λαό εξαθλιωμένο, στερημένο,
 πεινασμένο, φοβισμένο και … ζαλισμένο …., που ποτέ δεν θα δει ανάπτυξη, όσο δηλώνει υποταγή
 στις δυνάμεις κατοχής …
Μήπως ήρθε η ώρα, εμείς οι σκλάβοι, ενωμένοι και ώριμοι ν’ αγωνισθούμε για να έχουν τα παιδιά μας 
ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, πρόνοια, παιδεία και …. δουλειές ;;;;;







http://oraiokastromekatiallo.blogspot.gr/







 

ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας


654615-oaed-4.jpg
Μόνο μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ ή μέσω ΚΕΠ, θα παρέχονται από τις 4 Ιανουαρίου μία σειρά από υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Η τρίμηνη Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας είναι μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει.
Οι συναλλασσόμενοι είτε θα πιστοποιούνται ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (1. παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, ή 2. χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) είτε θα απευθύνονται σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχοντας μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Οι οδηγίες για εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.
Εγκύκλιος για την μετάβαση στην αποκλειστικά ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών του ΟΑΕΔ έχει αποσταλεί σε όλα τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, στα οποία από τις 4 Ιανουαρίου θα γίνεται και διανομή σχετικού πληροφοριακού υλικού.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τις αλλαγές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την καλύτερη, αμεσότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους.




24wro

Δικαιολογείται και παίρνει πίσω τα περί Χίτλερ ο Ταγίπ, αλλά το μαγνητόφωνο άλλα λέει…


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: A handout picture provided by the Press Office of the Turkish President shows Turkish President, Recep Tayyip Erdogan (R), posing for a picture with the Afghan President, Ashraf Ghani (L), in Ankara Turkey. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICEΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: A handout picture provided by the Press Office of the Turkish President shows Turkish President, Recep Tayyip Erdogan (R), posing for a picture with the Afghan President, Ashraf Ghani (L), in Ankara Turkey. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα πως τα σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σύστημα διακυβέρνησης στη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν και πως ο τούρκος πρόεδρος δεν είπε ότι η Γερμανία του Χίτλερ αποτελεί ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος.
Ερωτηθείς κατά την επιστροφή του από μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία αργά χθες, Πέμπτη, αν μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες είναι δυνατή στην Τουρκία παράλληλα με τη διατήρηση της ενιαίας δομής του κράτους, ο Ερντογάν δήλωσε: “Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο. Μπορείτε να το δείτε αν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ”.
“Υπάρχουν μεταγενέστερα παραδείγματα σε διάφορες άλλες χώρες”, είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας για να μετατρέψει τον εθιμοτυπικό ρόλο του προέδρου σε ρόλο με εκτελεστικές εξουσίες, μια τουρκική εκδοχή του συστήματος των ΗΠΑ, της Γαλλίας ή της Ρωσίας.
“Η μεταφορά ‘η Γερμανία του Χίτλερ’ που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν διαστρεβλωθηκε από μερικές ειδησεογραφικές πηγές και χρησιμοποιήθηκε με την αντίθετη έννοια”, αναφέρει η προεδρία σε δήλωση που εξέδωσε.
Η προεδρία προσθέτει ότι τα σχόλια του Ερντογάν είχαν στόχο να δείξουν ότι μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες μπορεί να υπάρξει σ’ ένα κράτος με ενιαία δομή και δεν εξαρτάται από ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης και ότι ούτε ένα προεδρικό ούτε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αποτελούν εγγύηση εναντίον της κατάχρησης εξουσίας.
“Αν γίνει κατάχρηση του συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κακή διοίκηση με αποτέλεσμα καταστροφές όπως στη Γερμανία του Χίτλερ … Το σημαντικό είναι να επιδιώκεται δίκαιη διαχείριση που να υπηρετεί το έθνος”, αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν βλέπει θετικά τη Γερμανία του Χίτλερ.
Αφότου κέρδισε και πάλι την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, το κυβερνών κόμμα AKP, που ιδρύθηκε από τον Ερντογάν, έχει βάλει στο κέντρο του προγράμματός του την υιοθέτηση ενός νέου συντάγματος.
Το AKP συμφώνησε την Τετάρτη με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP, να ανανεώσουν τις προσπάθειες για την εκπόνηση ενός νέου συντάγματος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν στην ανάγκη να αλλάξει το σύνταγμα, το οποίο εκπονήθηκε μετά το πραξικόπημα του 1980 και εξακολουθεί να φέρει τη σφραγίδα των στρατιωτικών που το συνέταξαν, όμως δεν υποστηρίζουν το προεδρικό σύστημα που οραματίζεται ο Ερντογάν, φοβούμενα ότι έτσι θα συγκεντρωθεί υπερβολικά πολλή εξουσία στα χέρια ενός αυταρχικού ηγέτη.




http://mignatiou.com/

Τα πραγματικά «βραβεία» του 2015...


Ηταν η χρονιά που επιτέλους τα νέα πρόσωπα δοκιμάστηκαν. Που το Twitter αναβαθμίστηκε σε βασικό σχολιαστή των δελτίων ειδήσεων. Που πολλά προσχήματα έπεσαν. Και που η...
πολιτική κωμωδία γνώρισε τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό από την ίδια την πραγματικότητα.

Ηταν επίσης η χρονιά των χειρότερων δικαιολογιών στην Ιστορία. Η χρονιά που «δημόσιες εικόνες» κατέρρευσαν. Που οι δημόσιοι καυγάδες ξέφυγαν από τα όρια. Οπότε είναι λογικό τα βραβεία που απονέμονται στο τέλος του 2015 να ακολουθήσουν το ύφος της.

Ατάκα της χρονιάς: Η επαναλαμβανόμενη ερώτηση «Τι είπατε;;;» της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς την Σία Κοσιώνη στο επικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Κόμμωση της Χρονιάς: «Κοχλίας του Αρχιμήδη» από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου


«Μάνα της Χρονιάς»: Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη, για την οικονομική της διορατικότητα καθώς προέβλεψε την επιβολή των capital controls και πρόλαβε να κάνει ανάληψη 200.000 ευρώ

«Οικειότητα της Χρονιάς»: Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προς τον Αλέξη Τσίπρα



«Γλυκό της Χρονιάς»: Το cheesecake του Νίκου Βούτση στα έδρανα της Βουλής



«Νανούρισμα της Χρονιάς»: Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου στην ολονυχτία της Βουλής την 14η Αυγούστου



«Εμφάνιση της Χρονιάς»: Σταμάτης Κραουνάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιου Χρέους της Βουλής



«Γιουσέιν Μπολτ της Χρονιάς»: Ο Αδωνις Γεωργιάδης στα τελευταία μέτρα προτού καταθέσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ

«Τείχος (για φάουλ) της Χρονιάς»: Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάκρουση του γαλλικού εθνικού ύμνου στον Αγνωστο Στρατιώτη, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ

«Art Installation της Χρονιάς»: Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο



«ΕΚΑΒ της Χρονιάς»: Οι τραυματιοφορείς στο γήπεδο της Λάρισας, στο ματς της τοπικής ομάδας με τον Εργοτέλη

«Διατροφολόγος της Χρονιάς»: Ο Χρήστος Θηβαίος που προώθησε τη διατροφική αξία του παξιμαδιού



«Χορός της Χρονιάς»: Ο «συρτός» για την επικράτηση του «Οχι» στο Σύνταγμα, το βράδυ του δημοψηφίσματος



«Computer Expert της Χρονιάς»: Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

«Ρόφημα της Χρονιάς»: Ο freddo του Αλέκου Φλαμπουράρη που καταναλώθηκε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής



«Μικροπωλητής της Χρονιάς»: Ο καστανάς της Θεσσαλονίκης με το χρέος των 150.000 ευρώ



«Τεστοστερονικό σοκ της Χρονιάς»: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης και το status update του για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα



«Μπιθικώτσης της Χρονιάς»: Ο Σάκης Ρουβάς στην ερμηνεία του Αξιον Εστι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τον Μάιο


«Πότης της Χρονιάς»: Ο Δημήτρης Βαμβακάρης, ο διαδηλωτής με το Aperol στη διαδήλωση υπερ του «Ναι» στο Σύνταγμα, τον οποίο φωτογράφισε και έκανε διάσημο η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου, μέσα από τον λογαριασμό της @eleniszoo στο twitter.



«Μεταμφίεση της Χρονιάς»: Το ξανθό του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του Ιανουαρίου 2015



«Στρουθοκάμηλος της Χρονιάς» Τα κομμάτια παρκέ αγωνιστικού χώρου που κάλυψαν το «Macedonia» στον αγώνα της Εθνικής με τη ΠΓΔΜ


«Διαφήμιση της Χρονιάς»: Το «Ταξί για το Νομισματοκοπείο» της Λαϊκής Ενότητας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη



«Παροιμία της Χρονιάς»: «Τα σκυλιά γαυγίζουν μα το καραβάνι προχωρά» – Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ



«Αριθμός της Χρονιάς»: Το «4.000» που αντιπροσωπεύει τις ερωτικές συντρόφους του Γιάννη Σπαλιάρα



«Διάψευση της Χρονιάς»: Η αντίδραση της ΝΔ στη Moufa του Protagon.gr με τον σκισμένο πίνακα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου



«Δάκρυ της Χρονιάς»: Του Αλέξη Τσίπρα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη φράση «είμαστε κάθε άρθρο του Συντάγματος»



«Φωτογράφιση της Χρονιάς»: Το ζεύγος Γιάνη Βαρουφάκη και Δανάης Στράτου στο Paris Match



«Οπτική Aπάτη της Χρονιάς»: Η διαφορά ύψους Μεϊμαράκη – Τσίπρα στο ντιμπέιτ



«Deja Vu της Χρονιάς»: Ο Μάκης Γιομπαζολιάς



«Ανακρινόμενος της Χρονιάς»: Ο Λάμπης Ταγματάρχης για δέκα ώρες, μπροστά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφανειας της Βουλής – δηλαδή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου



«Ιερό Φετίχ της Χρονιάς»: Το αγιασμένο στυλό για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων


«Εξολοθρευτής της Χρονιάς»: Ο Σερραίος που τα έβαλε με τα ερπετά και κέρδισε για αυτό την δημοσιότητα που του αναλογεί



«Τσε Γκεβάρα της Χρονιάς»: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπροστά στη Βουλή, μετά τη συγκέντρωση υπερ του «Οχι»



«Χειραψία της Χρονιάς»: Βαρουφάκης – Ντάισελμπλουμ στο τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



«Λαχανικό της Χρονιάς»: Η «καυτή πατάτα» των συντάξεων που παρέλαβε ο Παύλος Χαϊκάλης μετά τον ανασχηματισμό το καλοκαίρι



«Αποφυλάκιση της Χρονιάς»: Η αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη



«Ξεκατίνιασμα της Χρονιάς»: Ο πόλεμος των βιβλίων της Μάργκαρετ Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη για τον Ανδρέα



«Τζάμπα Μαγκιά της Χρονιάς»: Η προτροπή «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» του Πάνου Καμμένου προς τον Αδωνι Γεωργιάδη



«Τσολιάς της Χρονιάς»: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης



«Διαδηλωτής της Χρονιάς»: Ο κρητικός μελισσοκόμος Στάθης Στιβακτάκης στη διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων τον Νοέμβριο στο Σύνταγμα



«Χρωματολόγιο της Χρονιάς»: Η ενδυματολογική πανδαισία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην πρώτη ορκωμοσία της κυβέρνησης τον περασμένο Ιανουάριο



«Κόκκινο Χαλί της Χρονιάς»: Η κόκκινη μοκέτα πάνω στην οποία περπάτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για να καταθέσει στεφάνι στους Σαλαμινομάχους



«Μπαλαδόρος της Χρονιάς»: Ο Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο



«Αγιογραφία της Χρονιάς»: Το πορτραίτο-γκράφιτι του Αλέξη Τσίπρα στην Οδό Μπενάκη


«Μαυσωλείο της Χρονιάς»: Η πόζα της Ραχήλ Μακρή με τους νεκρούς της ΕΡΤ...








nonews news

Μεγάλες προσδοκίες...


Μεγάλη συνθηκολόγηση... 

Ήταν η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών και της μεγάλης συνθηκολόγησης. Το 2015 ήταν η χρονιά του Αλέξη Τσίπρα και του #This is a Coup: Μέσα σε 12 μήνες η Ελλάδα και η Αριστερά έζησαν την...
ανατροπή, την ελπίδα, τη μάχη, τον εκβιασμό και το πραξικόπημα, τη συνθηκολόγηση και το τρίτο Μνημόνιο.

Το tvxs.gr καταγράφει αυτή την ιστορική πια διαδρομή μέσα σε 14 στιγμές – σταθμούς, όπως αποτυπώνονται σε 14, επίσης ιστορικά πια, βίντεο.

* Η ελπίδα ήρθε

Το βράδυ της 25ης Γενάρη η μεγάλη ανατροπή έχει μόλις συντελεστεί: Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και ο Αλέξης Τσίπρας φθάνει στα Προπύλαια ως ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ευρώπης:

* Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης μεταδίδονται live απ’ όλα τα διεθνή δίκτυα κι ο Αλέξης Τσίπρας δίνει όρκο πολιτικής τιμής από το βήμα της Βουλής: «Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του ελληνικού λαού, είμαστε κάθε λέξη από το σύνταγμα αυτής της χώρας», λέει βουρκωμένος ο νέος πρωθυπουργός

* «Μόλις σκότωσες την τρόικα»

Αμέσως μετά τα επινίκια αρχίζει η μάχη που θα οδηγήσει στον μεγάλο πόλεμο. Είναι 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα και είναι η στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης εξοργίζει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται να είναι η ιστορική φράση που είπε ο επικεφαλής του Eurogroup στον τότε υπουργό Οικονομικών - τελικά όμως η τρόικα έγινε απλώς «κουαρτέτο» και παραμένει εν ζωή...

* Το τελεσίγραφο και το τελευταίο όπλο

Ο πεντάμηνος πόλεμος αποδείχθηκε άνισος και το τελευταίο όπλο του Αλέξη Τσίπρα γίνεται το δημοψήφισμα. Στις 26 Ιουνίου εξαγγέλλει το δημοψήφισμα και παίρνει θέση υπέρ του ΟΧΙ: «Όχι», όπως είπε, «στην πρόταση - τελεσίγραφο των εταίρων, που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό».

* Κλειστές τράπεζες

Την Κυριακή 28 Ιουνίου αποφασίζονται τα capital controls και την Δευτέρα 29 Ιουνίου,η Ελλάδα ξυπνά με κλειστές τράπεζες. Λίγες ημέρες αργότερα οι κάμερες των διεθνών δικτύων καταγράφουν τις ουρές των συνταξιούχων στα 1.000 υποκαταστήματα που ανοίγουν μόνον για καταβολή μέρους των συντάξεων.

* Το μεγάλο «Όχι» του δημοψηφίσματος

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η πλατεία Συντάγματος και το κέντρο της Αθήνας πλημμυρίζει από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Είναι η μεγαλειώδης συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» που προδιαγράφει και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου.

* Η παραίτηση Σαμαρά

Το 62 % υπέρ του «Όχι» οδηγεί και σε - ταραχώδη, όπως αποδείχθηκε - αλλαγή σελίδας τη ΝΔ: Ο Αντώνης Σαμαράς έπραξε τη βραδιά του δημοψηφίσματος ό,τι δεν είχε πράξη το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου και ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ.

«Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ και ζήτησα ήδη από τον κύριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος.»

* Η μεγάλη συνθηκολόγηση

Το «Όχι» δεν αρκεί για να αποκρούσει τον μεγάλο εκβιασμό. Ο Σόιμπλε βάζει στο τραπέζι του χαρτί του Grexit και στις 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, μετά από την δραματική σύνοδο των 17 ωρών, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη μεγάλη συνθηκολόγηση:

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα... Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης», λέει.

* Η Μέρκελ βάζει τους όρους

Την ίδια νύχτα, σε διπλανή αίθουσα από τον Αλέξη Τσίπρα, η Ανγκελα Μέρκελ βάζει τους όρους της συνθηκολόγησης και ανοίγει τον δρόμο για το τρίτο Μνημόνιο:



* Η αριστερή μελαγχολία και η διάσπαση

Ο συμβιβασμός των Βρυξελλών αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να τον αντέξει σύσσωμη η Αριστερά. Στις 20 Ιουλίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποχωρεί από τη θέση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης «Θα αγωνιστώ», λέει, «ώστε το νέο Μνημόνιο να είναι παρένθεση για την κυβέρνηση».
Πρόκειται απλώς για το πρώτο βήμα προς τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα.

* Ψήφιση τρίτου Μνημονίου

Ξημερώματα της 13ης Αυγούστου το τρίτο Μνημόνιο περνά από τη Βουλή με 222 «ναι» και χάρις στις ψήφους της αντιπολίτευσης. Τα 64 «Όχι» βάζουν και την τελική σφραγίδα στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και οι New York Times αναγγέλλουν το γεγονός γράφοντας στην πρώτη τους σελίδα «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο».


* Η «δεύτερη φορά αριστερά»

Παρά τη συνθηκολόγηση, το νέο Μνημόνιο και τη διάσπαση ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύει ότι… δεν μπορεί να χάσει εκλογές. Το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται ξανά στα Προπύλαια ως νικητής και της νέας εκλογικής αναμέτρησης και ανανεώνει τον βίο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα από έναν θερμό εναγκαλισμό με τον Πάνο Καμμένο.

* Το φιάσκο των εκλογών στη ΝΔ

Ο Τσίπρας κερδίζει, αν και απών, και την τέταρτη εκλογική αναμέτρησης της χρονιάς. Στις 22 Νοεμβρίου η θυελλώδης εκλογή αρχηγού στη ΝΔ καταλήγει σε φιάσκο καθώς δεν λειτούργησε το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας.

Ακολουθεί το ξέσπασμα οργής των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων και η θεσμική κρίση στην αντιπολίτευση παρατείνεται απειλώντας να μετατραπεί σε πολιτική κρίση για τη χώρα. Οι προσδοκίες για λύση στο αδιέξοδο της ΝΔ μετατίθενται πλέον στην 10η Ιανουαρίου και στην μονομαχία Μειμαράκη - Μητσοτάκη για την ανάδειξη νέου προέδρου.

* Η επιστροφή της ΕΡΤ μετά το «μαύρο»

Η βαθιά αντιδημοκρατική πράξη του «μαύρου», που έγινε και καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, τελειώνει: Το πρωί της 11ης Ιουνίου, δύο χρόνια μετά το «λουκέτο Σαμαρά», η ΕΡΤ ξανανοίγει και εκπέμπει ξανά...






nonews news

Τα άστρα επιβεβαίωσαν την Οδύσσεια

odysseas astraΤα άστρα επιβεβαίωσαν την Οδύσσεια
Μια νέα απόπειρα χρονολόγησης των Ομηρικών Επών, η ακριβέστερη μέχρι στιγμής, συγκρίνει τα φυσικά φαινόμενα που περιγράφονται στα έπη με αστρονομικά φαινόμενα, και ελέγχει την ιστορική αλήθεια της αφήγησης.
Ως αποτέλεσμα έρχεται ο εντοπισμός ημερομηνιών για συμβάντα που αποτυπώνονται στα ομηρικά έπη, και μια νέα αντίληψη για την ιστορικότητά τους, η οποία φιλοδοξεί να παρέμβει στο Ομηρικό ζήτημα.
«Πιστεύουμε ότι ο μύθος εξυφαίνεται γύρω από πραγματικά γεγονότα», λέει στην «Καθημερινή» η κ. Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδήμα, καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ίδια μαζί με διεπιστημονική ομάδα, η οποία και έκανε σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πιστεύουν ότι μερικά από τα γεγονότα που περιγράφονται συνέβησαν στ’ αλήθεια και αποδεικνύουν ότι τα φυσικά φαινόμενα που αναφέρονται συμπίπτουν με τον χρόνο της αφήγησής τους.
«Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη στις 25 Οκτωβρίου 1207 π.Χ. Πέντε μέρες αργότερα έγινε έκλειψη ηλίου σε ποσοστό 75%, η οποία σκέπασε το Ιόνιο Πέλαγος και τότε συνέβη και η μνηστηροφονία», λέει η κ. Παπαδήμα, διευκρινίζοντας ότι η πεποίθηση για την αλήθεια του συμβάντος είναι προσωπική. Η έκλειψη ηλίου όπως και μερικά από τα γεγονότα που αναφέρονται αποδείχθηκαν με χάρτες της NASA, οι οποίοι περιγράφουν τα προβλέψιμα φυσικά φαινόμενα από το 4500 π.Χ. έως το 10.000 μ.Χ.
«Από το 1300 π.Χ. ώς το 1130, που είναι τα χρόνια στα οποία τοποθετούνται τα δύο έπη, έγιναν 14 εκλείψεις ηλίου. Ορατές στο Ιόνιο ήταν μόνο πέντε και δύο από αυτές είχαν ποσοστό απόκρυψης του ηλίου 2%, επομένως δεν έγιναν αντιληπτές. Αλλη μία έγινε με τη Δύση του ηλίου, επομένως μας αφορούν μόνο δύο» εξηγεί η κ. Παπαδήμα.
Μια ολική έκλειψη ηλίου έγινε το 1143, δηλαδή πολύ κοντά στην παρακμή των Μυκηναϊκών κέντρων και γι’ αυτό αποκλείσθηκε από τους επιστήμονες. Η δεύτερη όμως έγινε στις 30 Οκτωβρίου του 1207, από τις 14.30 το μεσημέρι ως τις 17.30 το απόγευμα και αυτή θεωρούν ότι αποτυπώνεται στην Οδύσσεια.
Στη ραψωδία Υ, λίγο πριν από το φονικό, ο Ομηρος βάζει τον Θεοκλύμενο τον «θεοδιωματάρη», όπως τον αποκαλεί ο Καζαντζάκης στη μετάφραση, να λέει στους μνηστήρες: «Σαν τι κακό σας δέρνει, δύστυχοι, κι έχουν ζωστεί με νύχτα και οι κεφαλές σας και τα πρόσωπα και χαμηλά τα γόνα; Κι άναψε σύθρηνο, και γέμισαν τα μάγουλά σας δάκρυα, και ραντισμένοι οι τοίχοι μ’ αίματα και τα ώρια μεσοδόκια· ίσκιους πλημμύρισε κι η αυλόπορτα, κι η αυλή πλημμύρισε ίσκιους, που ξεκινούν στα μαύρα Τρίσκοτα να κατεβούν, κι ο γήλιος από τα ουράνια εχάθη, κι άπλωσε βαριά καταχνιά ολούθε!».
«Πρόκειται για μια περιγραφή της έκλειψης η οποία έκρυβε τα 3/4 του ηλιακού δίσκου» λέει η κ. Παπαδήμα. «Η ημερομηνία της έκλειψης, 30 Οκτωβρίου 1207 π.Χ., είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις ομηρικές περιγραφές για τις καιρικές συνθήκες, τη φθινοπωρινή αγροτική ζωή και τη μεσημεριανή ώρα δολοφονίας των μνηστήρων», σύμφωνα με την κ. Παπαδήμα.
Η διεπιστημονική ομάδα που ερευνά τα έπη αποτελείται από τους καθηγητές Σ. Παπαμαρινόπουλο, Π. Πρέκα-Παπαδήμα, επίκουρη καθηγήτρια Αστροφυσικής στο ΕΚΠΑ και τους ερευνητές Π. Αντωνόπουλο, Φυσικό και ερασιτέχνη αστρονόμο, Π. Μητροπέτρο, φιλόλογο και εκπαιδευτικό, Ε. Μητροπέτρου, φιλόλογο και αρχαιολόγο, Α. Τσιρώνη, επίσης φιλόλογο-αρχαιολόγο και Γ. Σαραντίτη, συγγραφέα, ηλεκτρ. μηχανικό.
odddysea
«Υπάρχει ιστορικός πυρήνας στον μύθο»
Το βασανιστικό ερώτημα είναι αν τα γεγονότα που περιγράφονται στα έπη είναι μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Την απάντηση για την κ. Πρέκα-Παπαδήμα τη δίνει ο Πλούταρχος, ο οποίος εξηγεί ότι Φυσική Επιστήμη, Θεολογία και Μυθολογία ταυτίζονται στην Αρχαία Ελλάδα. «Το φαινόμενο στην Οδύσσεια το δημιουργεί η Αθηνά και στην Ιλιάδα ο Απόλλωνας. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ιστορικός πυρήνας στον μύθο», λέει η ίδια.
Προς επίρρωσιν, αναφέρει την εμφάνιση μιας βροχής πεφταστεριών που περιγράφεται ως εξής: «Ως άρα οι ειπόντι επέπτατο δεξιός όρνις, κίρκος, Απόλλωνος ταχύς άγγελος· εν δε πόδεσσι τίλλε πέλειαν έχων, κατά δε πτερά χεύεν έραζε μεσσηγύς νηός τε και αυτού Τηλεμάχοιο».
«Το γεράκι που περιγράφει ο Ομηρος, το οποίο είναι αδύνατον να είδε με λεπτομέρεια μέσα στο σκοτάδι, και μάλιστα από μακριά, τοποθετείται στη θέση που βρίσκεται ο αστερισμός Κόρακας. Βρίσκεται ανατολικά (δεξιά το βλέπει) και είναι αγγελιοφόρος του Απόλλωνα, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη. Στα πόδια του –δηλαδή αντιδιαμετρικά από τον Κόρακα– βρίσκεται το σμήνος των πλειάδων (πελειάδες στα αρχαιοελληνικά, που σημαίνει αγριοπεριστέρες), που βρίσκονται στον αστερισμό του Ταύρου. Από εκεί λέει ότι πέφτουν πούπουλα, δηλαδή αστέρια, μια ποιητική περιγραφή του ουρανού και της πορείας του ταξιδιού», εξηγεί η ίδια.
Ανατρέχοντας στους χάρτες της NASA, οι επιστήμονες βρήκαν ότι πράγματι υπήρξε βροχή διαττόντων αστέρων στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα της επιστροφής του Τηλέμαχου από το ταξίδι στην Πύλο και τη Σπάρτη.
Ο Κόρακας, όμως, είναι απεσταλμένος του Απόλλωνα και καλός οιωνός για τον Τηλέμαχο, που αναζητάει τον πατέρα του. Η 30ή Οκτωβρίου ήταν ημέρα της γιορτής του Απόλλωνα, κατά την οποία μάλιστα λάμβανε χώρα εκατόμβη (θυσία εκατό βοδιών), πράγμα που σημαίνει ότι όλο το νησί είχε πάει να την παρακολουθήσει. Οι μνηστήρες βρέθηκαν στην τέλεια παγίδα και φονεύθηκαν με τη βοήθεια των δύο θεών, της Αθηνάς και του Απόλλωνα. Κατά τους επιστήμονες, δύο τόσο σημαντικές ειδήσεις, όπως η δολοφονία όλων των διαδόχων στην Ιθάκη και η έκλειψη, δεν μπορεί παρά να διαδόθηκαν ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα ως ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.






katoxika nea

Είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε σε παρατεταμένες – πολλών ημερών – διακοπές ρεύματος;

xoris revmaxoris revmaΑπό την Αρβανίτισσα
Πολλές φορές ο Ζαχαρίας και ο STRANGER σας έχουν γράψει άρθρα για το θέμα της οριστικής πτώσης του ρεύματος. Ένα σενάριο καθ΄όλα δυσμενές αλλά καθόλου απίθανο.
Σήμερα θέλω να σας γράψω για τα βιώματα φίλων που ζουν στην χερσόνησο της Κριμαίας, γιατί εκεί με θερμοκρασία -5 βαθμούς οι άνθρωποι καλούνται να επιζήσουν για αρκετές ώρες της ημέρας χωρίς ρεύμα.
Προχθές μάλιστα οι ώρες χωρίς ρεύμα έφθασαν τις 17… και όταν αυτό ήρθε τελικά ήταν μέρα και λίγο χρειαζόταν.
Το πρόβλημα φυσικά δημιουργείτε γιατί η Κριμαία που μέχρι πρόπερσι ανήκε στην Ουκρανία, ήταν διασυνδεδεμένη με το Ουκρανικό δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού, το οποίο εδώ και μερικές μέρες η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας σε μια κίνησης απειλής – πίεσης προς τη Ρωσία προβαίνει σε συνεχής διακοπές ρεύματος.
Την ίδια ώρα όμως οι άνθρωποι της Κριμαίας, στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικής καταγωγής, βροντοφώναζουν το δικό τους ΟΧΙ.  Θα ζήσουν και χωρίς ρεύμα, την Ουκρανική κυβέρνηση και το ρεύμα της δεν το θέλουν. Θα προτιμήσουν να περιμένουν για όσους μήνες χρειασθεί μέχρι η μητέρα Ρωσία να συνδέσει την Κριμαία με το ρωσικό δίκτυο.
Αυτή τους η απόφαση όμως δεν είναι κάτι απλό, όταν μάλιστα έχουν μπροστά τους τον δύσκολο ρωσικό χειμώνα. Και όμως αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν τη δύσκολη και τεθλιμμένη οδό, μπροστά στην ελευθερία τους. Επέλεξαν για έναν ολόκληρο χειμώνα να μείνουν χωρίς ρεύμα…
Την ίδια ώρα μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα σε πολλά χριστιανικά χωριά της Συρίας άλλοι απόγονοι των Ελλήνων της Κρήτης, είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, από το 2012…
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έμαθαν να ζουν ΧΩΡΙΣ ρεύμα….
Χωρίς το διακόπτη για το φως, το θερμοσίφωνα, την ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο…
Εσύ φίλη μου και φίλε μου, ΑΝ έρθει αυτή η μέρα θα τα καταφέρεις ή θα τρέξεις στα λεξοτανίλ;
Εσύ έχεις δημιουργήσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να ζήσεις τις πρώτες ώρες χωρίς άγχος γιατί ξέμεινες από το ηλεκτρικό ρεύμα  ;
Έχεις αγοράσει ένα πετρογκάζ;
Έχεις αγοράσει λάμπες επαναφορτιζόμενες με μανιβέλα;
Έχει φροντίσει να μάθεις πως μπορείς να μαγειρέψεις χωρίς ρεύμα;
Κάνε τον κόπο και ξεκίνα να ενημερώνεσαι από τώρα, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο…








katoxika nea