Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ! Για πρώτη φορά δείτε τα πτωχευμένα ΜΜΕ

mme


Τα μίντια μυρίζουν ...μπαρούτι! Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πτώχευση των ελληνικών καναλιών.
Το 40% των εργαζομένων βρίσκεται ήδη στο ταμείο ανεργίας, όσοι έμειναν τους περικόπηκε ο μισθός ενώ ετοιμάζονται και για νέες απολύσεις. 
Έχουν τεράστια χρέη που προκύπτουν από δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν και ξεπερνούν τα 800.000 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τον φάκελο των δανείων αυτών. 
Εχουν δάνεια σε τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) που φτάνουν συνολικά τα 808.830.190 ευρώ, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα των συντακτών.
Από αυτό το ποσό τα 39 εκατ. βρίσκονται σε ρύθμιση καθώς και άλλα 118 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται ως ενήμερα.
Υπερδανεισμένος είναι ο ΔΟΛ (ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη), τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ! Τα μισά από αυτά (98,1 εκατ. ευρώ – τα 93,8 εκατ. ευρώ εξ αυτών σε ρύθμιση) είναι δάνεια από την Alpha Bank. Αλλά 21 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς εμφανίζονται επίσης να είναι σε ρύθμιση.
Ο «Πήγασο» (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), είναι μέτοχος του MEGA (Τηλέτυπος), αλλά έχει και ίδια δάνεια που φτάνουν τα 157,9 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα σε Εθνική (60,9 εκατ. ευρώ) και Alpha Bank (60,4 εκατ. ευρώ).
Ο ΑΝΤ1 (ιδιοκτησίας Κυριακού), που μαζί με το Μακεδονία TV έχουν δάνεια και στις τέσσερις τράπεζες που αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ! ΣΚΑΪ και «Καθημερινή» έχουν επίσης δάνεια που αγγίζουν τα 105 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα (81 εκατ. ευρώ) να είναι στην Εθνική.
Ο ALPHA TV και η DEMCO (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) εμφανίζονται με σχετικά χαμηλό δανεισμό (14,7 εκατ. ευρώ). Στις παρατηρήσεις όμως σημειώνεται ότι η DEMCO εμφανίζεται με οφειλές 53 εκατ. ευρώ στην εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ άλλα 45 εκατ. ευρώ εντοπίζονται σε καθυστέρηση στη Eurobank.
Οφειλές 8 εκατ. ευρώ στην εκκαθάριση του Τ.Τ. και για τη Village Cinemas (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) χωρίς διευκρινίσεις. Το STAR (ιδιοκτησίας Βραδινογιάννη) έχει δανεισμό που φτάνει τα 56,6 εκατ. ευρώ, το «Πρώτο Θέμα» (ιδιοκτησίας Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου) έχει δάνεια 11,2 εκατ. ευρώ.
Απ’ όλα αυτά τα ΜΜΕ, πάντως, μόνο σε ALPHA TV, ΣΚΑΪ και «Πρώτο Θέμα» αναφέρονται ονομαστικά μέτοχοι, στελέχη και δημοσιογράφοι που έχουν απευθείας στο όνομά τους δάνεια.





voice news

Ραγδαία εξέλιξη ο ISIS νικήθηκε από Ρωσία και αποχωρεί από Συρία

aerop





Αποσύρονται από τις θέσεις τους οι μαχητές του ISIS οι οποίοι βρίσκονταν στο στόχαστρο των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών από τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε o Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης. 
¨Έχουμε ενισχύσει τις αναγνωριστικές πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων σκαφών για την εξακρίβωση και επιβεβαίωση της πληροφορίας» κατέστησε σαφές. 
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 33 βασικούς στόχους κάτι που έκανε τους τζιχαντιστές να φύγουν... τρέχοντας.
Περισσότερες από 650 εξόδους έχει κάνει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας καθώς και επιδρομές εναντίον 450 στόχων.
"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έως και 50.000 μαχητές στη χώρα, οργανωμένοι σε πάνω από 4.000 διαφορετικές ομάδες. Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην αφγανική κυβέρνηση σε διμερές επίπεδο" τόνισε ο Αντόνοφ.





voice news

Αυτές οι ύαινες θέλουν να κατασπαράξουν την Ελλάδα

fund
Μέσα στις χώρες που έζησαν τα αποκαλούμενα distressed ή vulture (όρνεα) funds, που αγόρασαν για ελάχιστα χρήματα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια χρεοκοπημένων τραπεζών, ελπίζοντας για ακόμα περισσότερα κέρδη, είναι και η χώρα μας.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ανάψει «πράσινο φως» στην πώληση στεγαστικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τέτοια funds. Παρ'όλα αυτά, το οξύτατο πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων, μαζί με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.4

Τι είναι λοιπόν αυτά τα funds, που εδώ και αρκετό καιρό γυροφέρνουν την χώρα μας; Με πολύ απλά λόγια πρόκειται για κερδοσκοπικά, επιθετικά κεφάλαια, που βάζουν στο μάτι κρατικό χρέος, επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια νοικοκυριών, που βρίσκονται στα όρια χρεοκοπίας.
Τα funds υποτήθεται πως προσφέρουν ρευστότητα σε αφερέγγυες χώρες ή τράπεζες, αγοράζουν σε τιμές 5- 10% της ονομαστικής αξίας, επενδύοντας στην όποια ανάκαμψη για να πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές, εφαρμόζοντας επιθετική εισπρακτική πολιτική. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Αργεντινής, που απειλήθηκε με χρεοκοπία από τέτοια funds που προσέφυγαν στα αμερικανικά δικαστήρια.
Η Ευρώπη φυσικά δεν εξαιρείται! Η παρουσία τους στην Ιρλανδία και στην Ισπανία προκάλεσε αρκετές διαδηλώσεις, εξοργισμένους πολίτες που βρέθηκαν να χρωστάνε σε άγνωστους, με την απειλή εξώσεων. Πριν μερικούς μήνες συγκεκριμένα, τα στοιχεία της δράσης αυτών των funds στην Ιρλανδία προκάλεσαν κυβερνητική κρίση. Ενυπόθηκα δάνεια τραπεζών αρχικής αξίας 5,7 δισ ευρώ, αγοράστηκαν από την κρατική bad bank ΝΑΜΑ για μόλις 2 δισ. ευρώ και εν συνεχεία πουλήθηκαν σε fund για 1,2 δισ. ευρώ. Αυτό που έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις, είναι ότι στα χέρια αυτών των funds, βρίσκονται περίπου 20.000 στεγαστικά δάνεια και ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη των σημερινών ιδιοκτητών τους.
Με φόντο δραματικές σκηνές εξώσεων στην Ισπανία, τα στοιχεία από τη δράση αυτών των funds είναι αποκαλυπτικά. Μέσα σε λίγους μήνες, πουλήθηκαν σε τέτοια funds, 4.860 εργατικές κατοικίες από το Δήμο και την τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης, όπως και άλλες 1.000 εργατικές κατοικίες σε Βαλένθια, Ανδαλουσία, Μούρθια, Κανάρια νησιά. Επιπλέον, ξεπουλήθηκαν ακόμα 13 κρατικά κτίρια από την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, καθώς και ξενοδοχεία, ολόκληρα "μπλοκ" γραφείων, εμπορικά κέντρα σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη.
Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας; Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, όταν τα προβληματικά δάνεια μόλις που έφταναν στο 7% δηλαδή στα περίπου 18 δισ ευρώ, έχουμε δραματική επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, με αποτέλεσμα τα "κόκκινα" δάνεια να υπολογίζονται πλέον στα τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ! Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση είναι η προστασία στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που αποτελεί μια από τις εστίες αντιπαράθεσης με το Κουαρτέτο. Μέχρι σήμερα υπήρχε η "ομπρέλα" για την κύρια κατοικία που δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ από το νόμο Κατσέλη, ωστόσο όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, ο πήχης θα κατέβει πολύ πιο χαμηλά και εν όψει μείωσης των αντικειμενικών αξιών, εκτιμάται ότι το όριο προστασίας δύσκολα θα ξεπεράσει τις 100- 150 χιλιάδες ευρώ.
Τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για όσους βρίσκονται κοντά στο "κόκκινο", με δεδομένο ότι λίαν συντόμως αίρεται η γενική ασυλία από τους πλειστηριασμούς. Είναι ενδεικτικό ότι με αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον αποκαλούμενο Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας, οι δανειολήπτες που θα έχουν αφήσει στις 15 Δεκεμβρίου απλήρωτο δάνειο για πάνω από 30 ημέρες, θα κινδυνεύουν εφεξής να δουν ακόμα και το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί, αν δεν προσέλθουν μέσα σε ένα μήνα να ρυθμίσουν με την τράπεζα τους το χρέος τους!





voice news

Η μεγάλη ληστεία στα ακίνητα με τις αντικειμενικές αξίες


Η μεγάλη ληστεία στα ακίνητα με τις αντικειμενικές αξίες

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Μια μεγάλη κλοπή σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ να είναι έτοιμα να αναρτηθούν στο TAXIS και την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Η επιβολή φόρων, τελών και λοιπών επιβαρύνσεων με βάση τις αντικειμενικές αξίες που έχουν μείνει «παγωμένες» από το 2007 αποτελεί λεηλασία στην ακίνητη περιουσία, καθώς και στα όσα εισοδήματα έχουν μείνει, κυρίως στη μεσαία τάξη, η οποία καλείται να πληρώσει τεράστια ποσά για περιουσία που δεν έχει. Μόνο που για την εφορία και τους δήμους κάθε ακίνητο των Ελλήνων και ξένων ιδιοκτητών θεωρείται «χρυσό», παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει πάνω από 40%. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Ημερησία» οι αποκλίσεις μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών έχουν φτάσει και το 80%! Δηλαδή υπάρχουν ακίνητα των οποίων οι τιμές πώλησης υπολείπονται κατά 80% σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες στις οποίες θα υπολογιστεί ο φετινός και πιθανότατα και ο επόμενος ΕΝΦΙΑ.
Ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων αλλά και οικοπέδων δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων, οι οποίοι υπολογίζονται με βάση πλασματικές τιμές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να καταθέσουν ομαδικές προσφυγές κατά του φόρου τονίζοντας ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται σε τιμές που έπρεπε να έχουν αλλάξει από τον περασμένο Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε δώσει διορία στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ώστε αυτές να πλησιάσουν, τουλάχιστον, τις εμπορικές τιμές.
Η μεγάλη ληστεία στα ακίνητα με τις αντικειμενικές αξίες
Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές, παρά το γεγονός ότι είχε συσταθεί ειδική επιτροπή. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εξεταζόταν το σενάριο της μεσοσταθμικής μείωσης κατά 15% στις αντικειμενικές αξίες σε επίπεδο χώρας, ενώ στην Αττική η διόρθωση των τιμών θα ήταν γύρω στο 13% μεσοσταθμικά. Υπάρχουν, ωστόσο, και περιοχές στις οποίες θα έπρεπε να υπάρξει μείωση κατά 30%-40%, κυρίως στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου και στα ακριβά βόρεια προάστια.
Μετά την αναταραχή που προκάλεσε το δημοψήφισμα και τα capital controls και εν συνεχεία οι εκλογές «πάγωσαν» όλες οι διαδικασίες. Το οικονομικό επιτελείο δήλωσε αδυναμία να αλλάξει τις αντικειμενικές, χωρίς να αλλάξει και ο στόχος για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ φέτος. Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών τονιζόταν ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μεταφέρεται για το επόμενο έτος, έως και τον επόμενο Σεπτέμβριο με κίνδυνο να ισχύσει ο ίδιος ΕΝΦΙΑ και το 2016, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές τιμές συνεχίζουν να πέφτουν και η ψαλίδα με τις αντικειμενικές έχει μεγαλώσει.
Η μεγάλη ληστεία στα ακίνητα με τις αντικειμενικές αξίες
Τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Solum Property Solutions επιβεβαιώνουν την τεράστια απόκλιση που υπάρχει και τη φοροκλοπή που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια.
80% υψηλότερη
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μύκονο μονοκατοικία 216 τ.μ. έχει αγοραία αξία 670 χιλιάδες ευρώ, αλλά η εφορία υπολογίζει την αντικειμενική με βάση τα στοιχεία του 2007, η οποία είναι 3,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 80% υψηλότερη. Αποτέλεσμα είναι ο ΕΝΦΙΑ, τα δημοτικά τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις να αυξάνονται δραματικά για τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ούτε μπορεί να πουλήσει, αλλά ούτε και να διαθέσει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για φόρους. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης μάλιστα θα πληρώσει και υπερβολικό συμπληρωματικό φόρο για ένα ακίνητο που η αξία του έχει κατρακυλήσει.
Η μεγάλη ληστεία στα ακίνητα με τις αντικειμενικές αξίες
Σε άλλη περίπτωση ένα οικόπεδο περίπου 500 μέτρα στη Βούλα πωλείται 147 χιλιάδες ευρώ, αλλά έχει αντικειμενική αξία 335 χιλ., δηλαδή 56% υψηλότερη.
Μικρό διαμέρισμα στα Πατήσια 65 τ.μ. που πλέον έχει απαξιωθεί πλήρως και διατίθεται προς 24 χιλ. ευρώ θα επιβαρυνθεί με φόρους για αξία 53 χιλ. ευρώ, υψηλότερη δηλαδή κατά 42%.
Υπάρχουν και... χειρότερα βεβαίως. Μικρό, υπόγειο διαμέρισμα στον Αγιο Νικόλαο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο πωλείται μόλις... 2.900 ευρώ έχει αντικειμενική αξία διπλάσια, επομένως ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει και διπλάσιο ΕΝΦΙΑ.
Επίσης, σε ακριβή περιοχή της Αθήνας, το Νέο Ψυχικό και επί της Λ. Κηφισίας υπάρχει οικόπεδο 723 τ.μ. το οποίο αν και έχει αντικειμενική αξία 2,7 εκατ. ευρώ, η αγοραία αξία μόλις ξεπερνά το 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή στη μισή τιμή.
Οπως παρατηρούν ειδικοί της αγοράς ακινήτων, η καταλήστευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων δεν έχει... ταξικό χαρακτήρα. Από τα πιο φθηνά διαμερίσματα μέχρι τις πανάκριβες βίλες ή τα οικόπεδα σε καλές περιοχές οι διαφορές είναι χαώδεις.
Για παράδειγμα ,στο Παλαιό Ψυχικό, οικόπεδο 1.100 τ.μ., με αντικειμενική αξία 2,86 εκατ. ευρώ, έχει τρέχουσα εμπορική αξία 1,3 εκατ. ευρώ. Ανάλογο ποσοστό καταγράφεται και στο Κεφαλάρι, όπου οικόπεδα με αντικειμενική αξία της τάξεως των 2.200 ευρώ/τ.μ. δεν μπορούν να πουληθούν περισσότερο από 1.000 ευρώ/τ.μ.. Αντίστοιχα, απόκλιση της τάξεως του 100% καταγράφεται και στην Πολιτεία, όπου οικόπεδο 900 τ.μ. έχει αντικειμενική αξία 1,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η τρέχουσα εμπορική αξία του δεν ξεπερνάει τις 675.000 ευρώ, δηλαδή η αντικειμενική ανέρχεται στα 1.500 ευρώ/τ.μ. με την τρέχουσα εμπορικήστα 750 ευρώ/τ.μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση στοιχεία του 2014 του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, προέκυψε ότι στο κέντρο της Αθήνας, οι αγοραπωλησίες παλαιότερων κατοικιών πραγματοποιούνται σε τιμές από 20% έως 70% χαμηλότερες των αντικειμενικών. Αντίστοιχα, στις νεόδμητες κατασκευές, η απόκλιση κυμαίνεται από 3% έως 33%, ανάλογα με την περιοχή. Αλλά και το 2015 η συνεχίζεται η πτώση των τιμών έστω και με ήπιους ρυθμούς της τάξης του 5%-6% κατά μέσο όρο, επομένως διευρύνεται το χάσμα με τις αντικειμενικές αξίες.
Τιμές - σοκ: Πωλείται σπίτι... 2.900 ευρώ!
Αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι προειδοποιούν με... στάση πληρωμών ΕΝΦΙΑ λόγω οικονομικής αδυναμίας. Από την ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνουν ότι οι αγοραίες τιμές διαμορφώνονται σήμερα κατά μέσο όρο από 950 έως 1.350 ευρώ/τ.μ. (μέση τιμή 1.150 ευρώ και 140 - 250 ευρώ για οικόπεδα) που σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από τη μισή τιμή της αντικειμενικής στην περιοχή αυτή που έχει προσδιοριστεί σε 2.500 ευρώ από το 2007 (ποσοστό 54%). Το 2012 η μέση τιμή ήταν περίπου 1.650 ευρώ (μείον 34% από την αντικειμενική) και το 2011 ήταν 2.250 ευρώ (μείον 10% της αντικειμενικής). Ζητούν να γίνει παρέμβαση στις τιμές ζώνης (ΤΖ) με μειώσεις ανάλογα με την εξέλιξη κάθε περιοχής. Διαφορετικά, να γίνει οριζόντια μείωση ανά δήμο, σε ποσοστό περί το 30%. Να αποκλειστεί οποιαδήποτε αύξηση τιμών ζώνης. Αναφέρουν ακόμη ότι η κατάρρευση της «εμπορικότητας» σε όλη τη χώρα επιβάλλει να γίνει οριζόντια μείωση κατά 30%-50% των συντελεστών εμπορικότητας των ακινήτων όλης της χώρας. Οπως τονίζουν μάλιστα το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και τα παλαιά διαμερίσματα που δεν έχουν καμιά αξία. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που δίνει ο κτηματομεσίτης κ. Κ. Παγκάκης και τα οποία προκαλούν σοκ, καθώς δείχνουν ότι η περιουσία των Ελλήνων έχει υποχωρήσει σε τέτοια επίπεδα που ακόμη κι ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι ακριβότερο.
Ετσι, υπόγεια γκαρσονιέρα 27 τ.μ. στον Αγιο Νικόλαο πωλείται 2.900 ευρώ κι έχει αντικειμενική αξία 5.500 ευρώ. Οπως αναφέρει ο κ. Παγκάκης θα μπορούσε να ενοικιαστεί 90 ευρώ τον μήνα.
Ακόμη στον Αγιο Παντελεήμονα ρετιρέ 27 τ.μ. πωλείται 7.500 ευρώ, ενώ έχει αντικειμενική αξία 20.000 ευρώ. Το ενοίκιο που θα μπορούσε να «πιάσει» είναι 130 ευρώ.
Τέλος, στην Κυψέλη ρετιρέ 80 τ.μ. με 30 μέτρα βεράντα δίνεται 37.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία φτάνει τα 96.000 ευρώ.
Μεγάλες μονοκατοικίες στα βόρεια προάστια και σύγχρονοι γραφειακοί χώροι ήταν οι δύο κατηγορίες ακινήτων που έχασαν περισσότερο την αξία τους κατά τη δύσκολη επταετία της πτώσης 2008- 2015.
Οι μειώσεις στις μονοκατοικίες των βορείων προαστίων  έως 400 τ.μ. κατά την πιο δύσκολη περίοδο στην πρόσφατη ιστορία της ελληνικής κτηματαγοράς ήταν από 60- 65%, γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων στη μεγάλη χαμένη της κρίσης. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπινιάρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, ως προς  τις διακυμάνσεις τιμών σε οικόπεδα του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης: Ενα οικόπεδο στο Παλαιό Ψυχικό ή στη Φιλοθέη κόστιζε περίπου 550.000 ανά στρέμμα το 1997, με τις τιμές να εκτοξεύονται στα 3 εκατ. ευρώ ευρώ ανά στρέμμα το 2000 και στα 4 εκατ. ευρώ  ανά στρέμμα το 2007, λίγο πριν αρχίσει η κρίση, ενώ εν έτει 2015, οι τιμές έχουν υποχωρήσει στο 1 εκατ. ευρώ το στρέμμα.
Σε λοιπές κατηγορίες ακινήτων, μεγάλη είναι η πτώση και στους γραφειακούς χώρους με ένα ποσοστό από 50%- 60% κατά τη διάρκεια της κρίσιμης επταετίας, ενώ οι σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι έχουν σημειώσει πτώση σε ποσοστό 45%- 50%. Πτώση από 35% έως 45% έχουν σημειώσει οι τιμές σε κεντρικά καταστήματα, ενώ μικρότερη, μεταξύ 20%- 25%, είναι η πτώση στα μικρά διαμερίσματα σε ακριβές συνοικίες της Αθήνας. Πιο αναλυτικά, για τους γραφειακούς χώρους, οι τιμές στη Λεωφόρο Κηφισίας ανέρχονταν σε 25 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) το 2007 και σήμερα έχουν υποχωρήσει στα 11 ευρώ ανά τ.μ.. Στη Λεωφόρο Συγγρού έχουν μειωθεί από τα 15 ευρώ ανά τ.μ. στα 8 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης από τα 18 στα 9 ευρώ ανά τ.μ.






hmerisia

ΣΑΛΟΣ! Άνοιξε ο δρόμος για να βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία – Τι ισχύει στο εξής




Ανατροπές φέρνει ο νέος, τροποποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας (Ν.4224/2013) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ΑΡ. Φ. 2219/15.10.2015. Οι ανατροπές αφορούν τόσο...
νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις με χρέη προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το ΦΕΚ:

1.Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της υποπαρ. (α) (ββ) του σταδίου 1 μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 της Δ.Ε.Κ. υποβάλλοντας στο ίδρυμα:

(αα) εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,

(ββ) εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση ΠΕΕ 42/30.5.2014) και την παρ. 3, περίπτωση β, του παρόντος Κεφαλαίου.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή της ανωτέρω υποπαραγράφου (β) στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα».

2. Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται από το ίδρυμα εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών.

3. Για την ιεράρχηση του επείγοντος της αποστολής ειδοποιήσεων, τα ιδρύματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής 42/30.5.2014, όπως ισχύει, θα λαμβάνουν υπόψη την κατηγοριοποίηση των δανείων που έχουν πραγματοποιήσει με βάση ιδίως τις παραμέτρους κινδύνου, δυνάμει των διατάξεων της προαναφερόμενης Πράξης, όπως εκάστοτε ισχύουν, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την προοπτική υλοποίησης και των σχετικών δράσεων που προβλέπονται στο Ν. 4336/2015.

4. Η μεθοδολογία της κατά τα ως άνω ιεράρχησης γνωστοποιείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

5. Διευκρινίζεται ότι η Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της απόφασης ΕΠΑΘ 116/1/25.8.2014:

α) μπορεί να ενεργοποιείται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη αν ο ίδιος προσέλθει και ζητήσει εγγράφως να ενταχθεί στο στάδιο 2 αυτής, είτε κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είτε μετά το πέρας αυτής.

β) δεν αφορά δανειολήπτες που είναι νομικά πρόσωπα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.




tromaktiko

"Κλειστό" το TAXIS το Σαββατοκύριακο - Αλλάζουν τις δόσεις των ρυθμίσεων





"Κλειστό" θα μείνει το Σαββατοκύριακο η εφαρμογή του TAXIS που αφορά στην "προσωποποιημένη πληροφόρηση", δηλαδή εκεί που οι φορολογούμενοι μπορούν να δούν τις...οφειλές τους προς την εφορία και τις ρυθμίσεις των δόσεων.,

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΓΓΔΕ στην σελίδα του TAXIS η εφαρμογή θα μείνει κλειστεί μέχρι την Δευτέρα λόγω αλλαγής των δόσεων ρυθμίσεων.



Το δεδομένο είναι πως όταν ανοίξει και πάλι η εφαρμογή χιλιάδες φορολογούμενοι θα δουν αυξημένες τις δόσεις που είχαν ρυθμίσει για τις οφειλές τους στην Εφορία.

Υπενθυμίζεται πως σε αναλυτική εγκύκλιο με τις αλλαγές που επέρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων την οποία εξέδωσε του Υπουργείο Οικονομικών ορίζονται τα εξής:

- Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που έχουν ρυθμιστεί με τις 100 δόσεις το επιτόκιο αυξάνεται από το 3% στο 5% και η αύξηση αυτή ισχύει για το ανεξόφλητο υπόλοιπο από τις 15 Οκτωβρίου 2015 και μετά.

- Οφειλές έως 5.000 ευρώ που ρυθμίστηκαν με τις 100 δόσεις εξακολουθούν να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις/τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή το ανωτέρω επιτόκιο, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,
β. η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, όπως προκύπτει από την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ και
γ. η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

- Η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται εάν ο οφειλέτης δεν εξοφλήσει ή δε ρυθμίσει νέα φορολογική οφειλή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.

- Ορίζεται ότι η διάρκεια της ρύθμισης των 100 δόσεων μπορεί να περιοριστεί ( δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων) διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα, να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποια θα είναι τα οικονομικά κριτήρι

- Μειώνεται από το 8% στο 5% από τις 15 Οκτωβρίου 2015 και μετά το επιτόκιο για προηγούμενες ρυθμίσεις οφειλών ( πχ των 72 δόσεων).

- Δεν χάνονται οι ρυθμίσεις όταν ο φορολογούμενος δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις μικρές προσαυξήσεις που προκύπτουν λόγω καθυστερημένης καταβολής δόσεων των ρυθμίσεων.



tromaktiko

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

thr


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

Δυστυχώς και αυτή η Κυβέρνηση, χωρίς πλέον ενδοιασμούς και προσχήματα, συνεχίζει ακάθεκτη, χωρίς ουσιαστικούς λόγους, να ολοκληρώσει το θλιβερό έργο των πάλε ποτέ προοδευτικών Κυβερνήσεων, δηλαδή την αλλοίωση της ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων, εξαλείφοντας σιγά-σιγά, αλλά συστηματικά και σταθερά κάθε στοιχείο από τους Έλληνες, που θυμίζει ότι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Αλλά, και διαστρεβλώνοντας το πνεύμα της συνταγματικής διάταξης κατά την οποία επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας είναι η ορθόδοξη χριστιανική.
Προς τούτο, για να επιτελέσει τον στόχον αυτόν επέλεξε η Κυβέρνηση άνθρωπο, άξιο στο χώρο δουλειάς του, τον οποίον όμως εκ των προτέρων εγνώριζε τις πεποιθήσεις του στη σχέση κράτους και θρησκείας. Με εκτελεστικά όργανα η Κυβέρνηση, προσωπικότητες της αριστερής διανόησης, προβαίνει σταδιακά και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ στην αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος και την εξάλειψη των συνδετικών κρίκων του λαού από τις, ύστερης αρχαιότητας παραδόσεις, αρχές, ήθη και έθιμά του και γενικά τις αξίες με τις οποίες εμφορείτο μέχρι σήμερα.
Ο Διαχωρισμός αυτός που επιδιώκεται από την Κυβέρνηση, κατά την γνώμη μου, του Ελληνικού λαού από τις ηθικές αξίες ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αξίες οι οποίες κράτησαν ζωντανή την φλόγα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι ουσιαστικά από εδώ και πέρα αποτελούν εμπόδια στην μαζικοποίηση της Ανθρωπότητας στο βωμό της εξυπηρέτησης των αρχών της παγκοσμιοποίησης.
Τα κοινωνικά και οικογενειακά θεμέλια της Ελληνικής ψυχής άρχισαν πλέον να κλονίζονται. Ο Άνθρωπος γελασμένος και πλανεμένος από τις εφήμερες χαρές και απολαύσεις που μας δίδει αυτό το σαθρό δημιούργημα της καταναλωτικής κοινωνίας, ισοπέδωσε τα πάντα. Οι Άνθρωποι ξέφυγαν από την αποστολή των, της διακονίας των συνανθρώπων, της υπεράσπισης της πατρίδος, της δημιουργίας οικογένειας, της θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής, της μέριμνας των γηρατειών, της πίστεως, του βασικού αναχαίτη κάθε κακού.
Η Πολιτεία τι κάνει για τον κοινωνικό αυτό κατήφορο; τίποτε. Αντίθετα επιβοηθούμενη δυστυχώς περιστασιακά, από την σημερινή οικονομική κρίση και από την χαώδη αυτή κατάσταση, συνεχίζει την καταστροφή των ερεισμάτων εκείνων που θα μπορούσαν να συντελέσουν στην αναστολή κολάσιμων πράξεων.
Και για του λόγου το αληθές, παλαιότερα εγένετο προσευχή και έπαρση σημαίας στα σχολεία, σήμερα καταργήθηκαν και διερωτώμαι τι ή ποιον έβλαπτε η πράξη αυτή; Στη συνέχεια έχουμε τις ταυτότητες, χωρίς λόγο, έτσι φασιστικά καταργεί η τότε προοδευτική κυβέρνηση την εγγραφή στις ταυτότητες θρησκεύματος και εθνότητας, στην συνέχεια ήλθε η σειρά του όρκου στα δικαστήρια, κι εδώ πρωτοτυπήσαμε σε άστοχη ή κακή αντιγραφή θεσπισμάτων άλλων κρατών και έπεται συνέχεια… γάμος κ.λπ.
Πέραν αυτού, υπήρχε και μια μόνιμη κατηγορηματική θέση, των λεγομένων προοδευτικών, προς το πρόσωπο του αείμνηστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αδιαφορώντας για την ειλικρινή συμπάθεια ολόκληρου σχεδόν του Ελληνικού λαού. Βέβαια οι κομμουνιστές σε κάθε θέμα αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, είναι πάντα από την απ’ εκεί πλευρά, βλέπεις Σταλινικά κατάλοιπα δεν εξαλείφονται εύκολα.
Παρ’ όλο που ο αείμνηστος εκείνος αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος υποχρέωσε τον τότε αείμνηστο προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας Πάπα να ζητήσει συγνώμη στην Ακρόπολη των Αθηνών (Πνύκα), μετά από χίλια περίπου χρόνια, για τα εγκλήματα των καθολικών (Σταυροφόρων και όχι μόνο) κατά των λαών της χριστιανικής Ορθόδοξης πίστεως, ικανοποιώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα των Ορθόδοξων χριστιανών.
Όσο για την αντιπολίτευση (ΝΔ) στα καίρια αυτά θέματα της δογματικής διαμάχης μεταξύ των, κακή των μοίρα, αυτοπροσδιοριζομένων προοδευτικών Κυβερνήσεων και Εκκλησίας σαν να μην υπάρχει ούτε τότε, ούτε σήμερα, και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα λάθη της. Φωνή λαού οργή θεού.
«Πολλών χρημάτων κρείττων, ο παρά του πλήθους έπαινος» (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ).




voice news

ΣΟΚ! Αστυνομικοί μπαίνουν στα σπίτια δανειοληπτών για κατάσχεση... (ΒΙΝΤΕΟ)

astinomikoi
Με το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, μειώνονται από 45 σε 30 οι μέρες που είχε στη διάθεση του ο δανειολήπτης για να πληρώσει τη δόση του δάνειου και να μην μπει στην κατηγορία των ληξιπρόθεσμων.
Στο σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας, με την οποία προβλέπεται ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση «μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30ή Δεκεμβρίου 2015 (σ.σ. αντί για τις 30 Ιουνίου της προηγούμενης απόφασης) για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών».
feek
Εάν δεν ανταποκριθούν εντός 15 ημερών, τότε εντός άλλων 15 ημερών αποστέλλεται νέα προειδοποιητική επιστολή με ποινή πιθανό αποχαρακτηρισμό τους ως συνεργάσιμων και συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής τους κατοικίας.
Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 της Δ.Ε.Κ. υποβάλλοντας στο ίδρυμα:
- εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,
- εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση ΠΕΕ 42/30.5.2014) και την παρ. 3, περίπτωση β, του παρόντος Κεφαλαίου.
Δείτε το βίντεο:








voice news

Καταιγιστική εξέλιξη! Ρωσία: "Χτυπάμε την Τουρκία"…

kaspia rwsia

Τρόμο προκάλεσαν στην Τουρκία οι πρόσφατες δηλώσεις του υπευθύνου του ρωσικού Επιτελείου για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία…
Τα ρωσικά πολεμικά πλοία είναι έτοιμα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλήξουν τις αντίπαλες δυνάμεις, είπε ο Andrew Kartapolov χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες ακριβώς είναι οι αντίπαλες δυνάμεις.
Η δήλωση του υπευθύνου του Γενικού Επιτελείου βγήκε στην δημοσιότητα στην ρωσική ηλεκτρονική έκδοση της 
δηλώσεις αυτές, στην Άγκυρα έχουν χάσει τον ύπνο τους!
Η ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας επισημαίνει την ετοιμότητα των ρωσικών πολεμικών πλοίων που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο και κοντά στις συριακές και τουρκικές ακτές, ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμα να βομβαρδίσουν τις απέναντι ακτές. 
Μετά και τον βομβαρδισμό θέσεων των Τζιχαντιστών από τα ρωσικά πλοία της Κασπίας, η είδηση αυτή έχει προκαλέσει επιπρόσθετη ανησυχία στους Τούρκους για τις δυνατότητες των ρωσικών πλοίων.
Στην περιοχή αυτή της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν συγκεντρωθεί 8 ρωσικά πολεμικά πλοία και την ίδια ώρα ο τουρκικός στόλος αποτελείται από 4 πολεμικά πλοία. 
Την ίδια ώρα έχουν πλεύσει ένα αμερικανικό και ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο.



voice news

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Τούρκοι και λαθρομετανάστες στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

stratena


Πληροφορίες λένε ότι εθεάθησαν Τούρκοι καθώς και λαθρομετανάστες στο Αιγαίο. 
Ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να μπορέσει να αμυνθεί σε κάθε ενδεχόμενο.
Οι σχηματισμοί της ΑΣΔΕΝ έκαναν επιχειρησιακή εκπαίδευση στις 13 και 14 Οκτωβρίου ενώ περιέλαβε ευρέως φάσματος αντικείμενα επιχειρήσεων, διεξαγωγή σταθερής άμυνας στις ακτές των νήσων, εξάλειψη προγεφυρωμάτων καθώς και ενίσχυση βραχονησίδων.
stratdio
strattria
stratpente






voice news

Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας;

telh




Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο Star και στο Mega, προανήγγειλε αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2015 και ακόμα μεγαλύτερες το 2016, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για αύξηση των Τελών σε κινητήρες από 1.786 έως και 1.928 κ.εκ. Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε με έμφαση πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει λύσεις ώστε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα ακριβά αυτοκίνητα και να μειωθεί στα φθηνά. «Υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν λίγα κυβικά και είναι πάρα πολύ ακριβά, αλλά το κριτήριο δεν είναι μόνο τα κυβικά» τόνισε χαρακτηριστικά.


voice news

Οι ΗΠΑ ζητούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους...

xreos


Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, συνομίλησε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφωνικά και ζήτησε από την Ε.Ε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος. Ο Λιου ανέφερε ότι το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία του με όλα τα μέρη». 





voice news

Σεισμός: Λένε ψέματα! Για κάποιους δεν ισχύουν τα capital controls…

capital2

Την Παρασκευή 17/10/2015 δόθηκε στη δημοσιότητα η μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα! 
Σε εποχή capital control φτερά έκανε από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ποσό ύψους 3,6 δις ευρώ μέσα σε ένα μήνα , και από τον Ιούλιο μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου έχει μειωθεί το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης από τον ELA προς τις Ελληνικές τράπεζες περί των 8 δις. 
Εύλογα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα πως τα capital controls δεν ισχύουν για όλους… 

kapital6





voice news

Ραγδαίες εξελίξεις σεισμός για ελληνική τράπεζα…

ellhnikes trapezes


Ο οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας αντισυμβαλλόμενου της Τράπεζας Πειραιώς σε "D" από "SD".
Η υποβάθμιση έρχεται μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι προχωρά σε δημόσια προσφορά τριών σειρών ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της. 
Η Standard and Poor's επισημαίνει πως η ανταλλαγή τίτλων που προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς συνιστά σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου, ανταλλαγή υπό πίεση καθώς υποδηλώνει πως οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι αρχικοί τίτλοι.
Επομένως, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, μετά και την ανακοίνωση της προσφοράς και λαμβάνοντας υπόψιν τα capital controls που είναι ακόμη σε ισχύ στην Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία του θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε "default" στις περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του ισολογισμού της. Συνολικά, οι τίτλοι που περιλαμβάνονται στην προσφορά ανέρχονται στα 592,7 εκατ. ευρώ. 





voice news

Έρχεται παγκόσμιος πόλεμος! Εντολή Πούτιν...

poutin mikrophono


Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτητων Κρατών, ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι "οι ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν από το Αφγανιστάν σε ολόκληρη την κεντρική Ασία, πρέπει να προετοιμαστούμε στρατιωτικά"! Η απόφαση πάρθηκε σε συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Καζακστάν χτες Παρασκευή. Οι χώρες αυτές είναι Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν.


voice news

Αυτοί είναι οι βιαστές του Ελληνικού Έθνους...Αποικία θέλουν την Ελλάδα για να την διαχειρίζονται όπως θέλουν



 Βερολίνο: Αν η Ελλάδα κρατήσει περισσότερους πρόσφυγες, θα χαλαρώσουμε το Μνημόνιο
Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες, 
αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Βερολίνο: Αν η Ελλάδα κρατήσει περισσότερους πρόσφυγες,
θα χαλαρώσουμε το Μνημόνιο
Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα,
αν συμφωνήσει να αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
«Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες», επεσήμαναν οι πηγές αυτές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.
Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Ελλάδα περίπου 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί να κατευθυνθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε τι θα συνίσταται αυτή η χαλάρωση της στάσης του Βερολίνου.





ellhnwn nea

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο Ράμα προκαλεί για την κατεδάφιση ορθόδοξης εκκλησίας



Κυρίαρχο θέμα σε όλα τα αλβανικά ΜΜΕ , είναι η χθεσινή αντιπαράθεση στο Αλβανικό Κοινοβούλιο μεταξύ του πρωθυπουργού Ράμα και του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε για το θέμα της κατεδάφισης της ορθόδοξης εκκλησίας στους Δρυμμάδες.

Συγκεκριμένα ο

Ράμα απαντώντας σε επερώτηση που είχε καταθέσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, για τη νομική βάση στην οποία στηρίχθηκε η κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας στις 26 Αυγούστου 2015, τόνισε ότι κακώς ο κ. Ντούλες απηύθυνε την επερώτηση στον πρωθυπουργό, διότι το θέμα δεν έχει σχέση με τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το Αλβανό πρωθυπουργό, στους Δρυμμάδες κατεδαφίστηκε ένα αυθαίρετο κτίσμα, το οποίο ποτέ δεν ήταν εκκλησία . Όχι, κάθε χώρος λατρείας, σύμφωνα με το Ράμα, δεν θα πρέπει να ονομάζεται εκκλησία. «Περίεργο πως ένας άνθρωπος όπως εσείς, που εκμεταλλεύεται τη θρησκεία για να κάνει πολιτική, ονομάζει εκκλησία εκείνο το κτίριο. Ποτέ οι Εκκλησιαστικές αρχές δεν προχώρησαν σε αγιασμό εκείνου του κτίσματος και της γωνίας εκείνης που χρησίμευε ως βωμό. Αυτό και μόνο καθιστά ανύπαρκτο το αντικείμενο της επερώτησης. Η Οικοδομική Αστυνομία δεν κατεδάφισε κάποια εκκλησία, το αντικείμενο εκείνο ήταν απλώς ένα αυθαίρετο και κακόγουστο κτίσμα, ένα είδος γκαράζ ή στάβλου, που κτίστηκε από τη βαναυσότητα της δεκαετίας του 1990 πάνω σε ένα ιστορικό μνημείο. Η κατεδάφιση αυτού του κτιρίου ήταν απλώς η εφαρμογή του νόμου για μια πολεοδομική αναγέννηση, σε μια περιοχή με σπάνια φυσική ομορφιά, μετά από πολλά χρόνια καταχρήσεων και εγκατάλειψης. Σε περιοχές ιστορικής σημασίας απαγορεύεται η νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων» - δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ράμα. 

Σύμφωνα με το Ράμα, «η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν σύμφωνοι να κατεδαφιστεί το κτίριο αυτό, σε ένα χωριό που έχει 38 εκκλησίες, παλαιές και νεότερες. Θα κτιστούν και άλλες εάν παραστεί ανάγκη. Θα πρέπει όμως να τρέφουμε σεβασμό για τους χώρους λατρείας, σεβασμό στην προκειμένη περίπτωση για ένα χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια της πραγματικής εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, η οποία είχε κηρυχθεί μνημείο πολιτισμού το 1963 και αφαιρέθηκε από την λίστα των μνημείων το 1969, για να αφεθεί στα χέρια του αθεϊσμού. Κατά την άποψή μου, η κατεδάφιση του κτίσματος εκείνου , που δεν έμοιαζε με εκκλησία αλλά με στάβλο, έγινε για να ανοίξει ο
δρόμος των επαφών των ανθρώπων με την ιστορία. Θα ήθελα, αγαπητέ Βαγγέλη, και εσείς να στηρίζατε αυτή την πρωτοβουλία. Με πρωτοβουλία του Δήμου Χειμάρρας, άνοιξε ο δρόμος να κτισθεί η εκκλησία, όχι για θρησκευτικές λειτουργίες, αλλά για την μετατροπή της σε ένα χώρο που ακτινοβολεί και που εμείς δεν μπορούσαμε να δεχθούμε ότι έμενε θαμμένος κάτω από εκείνο το κτίσμα».
 





ellhnwn nea

Μας δουλεύουν! Η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους στα γερμανικά βαφτίζεται ως... "συντεταγμένη κατάσταση"



Παίζοντας με τις λέξεις το Βερολίνο “βαφτίζει” τη συνδιαχείριση του Αιγαίου που ανοιχτά και επίμονα πλέον επιδιώκει με την “σύσταση” περί… “συντεταγμένης κατάστασης” στο Αιγαίο!
Το γερμανικό “παραμύθι” ανέλαβε να το συντηρήσει ζωντανό ο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Είπε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια «συντεταγμένη κατάσταση» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων.
«Για αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας. Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της», προσέθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι θα ενισχυθεί η FRONTEX, ενώ θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.
 
Για να τελειώνουμε με τους “φίλους” Γερμανούς που μετά απ΄ όλα τ΄ άλλα ανησυχούν για το Αιγαίο. Υπάρχει πολύ “συντεταγμένη κατάσταση” στο Αιγαίο . Η οποία είναι θεμελιωμένη σε συνθήκες και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή τη “συντεταγμένη κατάσταση” την αμφισβητεί ακόμη και με στρατιωτικά μέσα η Τουρκία που συμπεριφέρεται από το 1974 ως κράτος-τρομοκράτης! 
 
Θεωρεί ο κ. Ζάϊμπερτ, η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε ότι μπορεί να υπάρξει οποιασδήποτε μορφής συνεργασία μ΄ ένα κράτος που παραβιάζει κάθε μέρα τα σύνορα των γειτόνων του με τρόπο επικίνδυνο και ανεύθυνο; Δεν έχουν ακούσει τίποτα στο Βερολίνο για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με υπαιτιότητα του τουρκικού κράτους; Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει απλά κάνουν το κορόϊδο, γιατι τα δισεκατομμύρια που “βγαίνουν” για τα γερμανικά συμφέροντα στην Τουρκία επιβάλλουν τη σιωπή και το “χάϊδεμα” του καθεστώτος Ερντογάν . Το οποίο κινείται στα όρια του ολοκληρωτισμού πλέον.
 
Οι προθέσεις των Γερμανών και των δορυφόρων τους να βάλουν πόδι στο Αιγαίο δεν είναι πλέον κρυφές. Το “ταμείο υποθηκών” των 50 δις είναι σαφές ότι στοχεύει να τους εξασφαλίσει “υποθήκες υδρογανανθράκων” και η εμμονή μέχρι ανοησίας για “κοινές περιπολίες” στο Αιγαίο …βγάζουν πλέον μάτι για το τι επιδιώκουν και για το ποιες είναι οι προθέσεις τους.
 
Αυτό που προφανώς δεν έχουν κατανοήσει οι κατά τ΄ άλλα προνοητικοί Γερμανοί είναι ότι η ελληνική κοινή γνώμη μπορεί να “καταπίνει” τα αναποτελεσματικά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλουν αλλά δεν πρόκειται να “χωνέψει” με τίποτα οποιαδήποτε “έκπτωση” σ΄ ότι θεωρεί εθνικό ζήτημα. Ας αφήσουν λοιπόν τους “εξυπνακισμούς” και τις “φαεινές ιδέες” κι αν θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στο Αιγαίο ας στείλουν δικές τους ναυτικές δυνάμεις να “βάλουν ένα χεράκι” έναντι των Τούρκων δουλεμπόρων με τους οποίους επί της ουσίας μας καλούν να ….συνεργαστούμε.
 
Γιατί καλά είναι ...τα 12 μηχανήματα ταυτοποίησης που μας έδωσαν κι ευχαριστούμε πολύ αλλά έχει και το δούλεμα τα όριά του...






ellhnwn nea

Χωρίς διακριτικά! Γιατί προσγειώθηκαν άνδρες της γερμανικής Αστυνομίας στη Ρόδο;



Από το "PRESS-GRΜάκης Φουστέρης
Ενα μπλε ελικοπτερο, που εγραφε BUNDEN POLIZEI
και χωρις κανενα αλλο διακτιτικο προσγειωθηκε λιγο πριν τις 6 χθες το απογευμα στο αεροδρομιο της Ροδου.
Απο αυτο αποβιβαστικαν...
 5-6 με μπεζ στολες. Ξερει κανεις, τι ηρθε να ''αποτρεψει'' η γερμανικη αστυνομια;;;




ethnika themata ellada